LIONS CLUBS INTERNATIONAL LC RONSE-RENAIX District 112A Belgium Lions Werkjaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LIONS CLUBS INTERNATIONAL LC RONSE-RENAIX District 112A Belgium Lions Werkjaar"

Transcriptie

1 LIONS CLUBS INTERNATIONAL LC RONSE-RENAIX District 112A Belgium Lions Werkjaar OPENING 4 de STATUTAIRE VERGADERING BEZOEK VAN DE GOUVERNEUR 17 oktober 2013 Voorzitter Hans heet ons van harte welkom op de 4 de Statutaire Vergadering van het Lionsjaar We toasten op zijne Majesteit Koning Albert II, ere-gouverneur van het multipledistrict 112.

2 Protocolchef Tom Calberson neemt het woord en gaat over tot de afroeping der aanwezigen. Met op de eerste plaats uiteraard het bezoek van onze Gouverneur Caroline Vanwynsberghe, en twee leden van haar Club Oostende BO4, Carla Gylain en Sylvie Louagie. Zijn verontschuldigd deze avond: Luc Dekelver, Wim Devos, Luc Lauwers, Erwin Markey, Jean-Baptiste Van Damme, Tom Van Damme, en Charles Vinois. Er is een aanwezigheid van de actieve leden van 82%! Zou daar het bezoek van schoon volk voor iets tussenzitten? Mô vent toh! Welkom aan onze PCC Elien Van Dille en Henry Van Den Daele, en aan onze privilégiés Paul De Dobbeleer, Hubert Grumbers en Yves Lesenne, aan ons affiliated member Geert Haentjes en member at-large Raf Dewael. Voorzitter Hans heet speciaal gouverneur Caroline welkom, en voegt eraan toe dat onze club vanavond fier is : we vieren immers ook onze 55 ste verjaardag! Voor wie zich nu pas afvraagt waarvoor het glas champagne werd aangeboden bij het binnenkomen 2. MENU EN MAXIMES ( Didier) Sint-Jacobsvruchten met gestoofd witloof Hertefilet met pepersaus Kaasbordje Koffie Wit : Paparuda 2012, sauvignon blanc, Roemenië Rood : Château Croix du Rival 2009, bordeaux Mannen zijn net computers. Niemand begrijpt waarom ze zo raar doen en ze hebben altijd te weinig geheugen. Elke morgen breng ik mijn vrouw koffie aan bed. Het enige wat ze nog moet doen is hem malen. Ik open nooit een brief van mijn man, maar op deze stond "vertrouwelijk". Dialoog getrouwd koppel: Hij: "Zei je iets?" Zij: "Neen, dat was gisteren." Mannen huilen ook. Alleen kunnen zij zich niet meer herinneren waarom ze huilden, eenmaal ze terug nuchter zijn. Je kan de leeftijd van een man weten aan de dingen waarvan hij er twee tegelijk neemt: trappen of tabletten. Mijn vrouw zegt dat ik nooit luister..tenminste ik denk dat ze dat gezegd heeft.

3 Drie soorten mannen begrijpen niets van vrouwen: jonge mannen, mannen op middelbare leeftijd en oude mannen. Mannen doen me denken aan een grote letter Q: een grote nul met een klein staartje. Als je een man zoekt die aantrekkelijk, grappig, slim, vol zelfvertrouwen, gevoelig, sexy, toegewijd en romantisch is, ga dan naar de film. Ik denk niet dat mijn man erg trouw is. Mijn laatste kind leek helemaal niet op hem. Idealisten willen het hart van een vrouw veroveren, realisten mikken wat lager. Mijn moeder zei altijd dat je mannen kunt vergelijken met linoleumvloeren. Als je ze goed legt kun je er 30 jaar over lopen. De laatste ruzie was mijn fout. Mijn vrouw vroeg wat er op televisie was en ik antwoordde: "Stof". Tip voor vrouw wiens man in zijn slaap praat: laat hem ook overdag iets zeggen. Alleen vrouwen in soepadvertenties vinden het elke dag prettig als hun man thuiskomt. Vrouwen zijn gek op zwijgende mannen. Ze denken dat die luisteren. Onze IPP Didier heeft nog een verrassing voor de Gouverneur : een i-pod in levensecht formaat! 3. GOEDKEURING VORIG VERSLAG Vorig verslag van de 4 de SV wordt goedgekeurd. Weliswaar met de opmerking van Didier dat diene helicopter met zijn eigen centen betaald is. De ontvangen verslagen zullen zoals gebruikelijk in de bijlagen aan dit verslag gevoegd worden. 4. COMMUNICATIE 4.1. Op deze bijzondere avond hebben de aanvaardingscommissie en de voorzitter het genoegen een nieuw kandidaat lid te kunnen voorstellen. Alle gegevens daarover zijn te verkrijgen bij Hans bezwaren moeten schriftelijk gebeuren, binnen de 10 dagen Het bestuur en de commissie effectieven hebben het genoegen het statuut van onze vriend Raf Dewael member At-Large te wijzigen naar geprivilegieerd memberschip. Raf voldoet dan ook ruimschoots aan alle criteria : Zoon van Jean Dewaele, gewezen Gouverneur van het unitair District 112. Werd lid van de club in Was voorzitter van Heeft de nieuwe statuten opgesteld voor de verkiezingen en verzorgt er nog steeds jaarlijks de supervisie van.

4 4.3. Op 12 juni 2013 schreef LCIF chairperson Wing-kun Tam en the LCIF Board Trustees een IAG Grant uit ter waarde van $25,000 om het Nationaal Instituut the Visually Impaired in Khaling, Bhutan te helpen en te equiperen. The International Assistance Grant werd ingediend en aangevraagd door PCC Elien Van Dille in naam van Lions Club Ronse-Renaix en de Host Lionsclub van Druk Thimphu te Buthan. In een bedankingsbrief aan Elien wenst Duphi Rinzin (huidige voorzitter van LC Druk Thimphu) onze club, hun voorzitter en past-president en alle Belgische Lions te bedanken. Elien nogmaals bedankt om onze club een internationale uitstraling te geven. Elien : Het project in Bhutan is tweeleden : de herinrichting voor de internaten jongens en meisjes is nu afgerond, en het informaticaproject is volop bezig, dankzij de steun van het LCIF, van de Lions Clubs van België en deze van Bhutan. Sedert 2007 wordt verder de Blindenschool ondersteund, dankzij vele giften. Elien dankt iedereen in naam van het lerarenkorps en de studenten, en heeft een toffe attentie bij voor de Club : een print van het verhaal van Thuenpa. Een tekst van Peun Zhi over de rol van teambuilding, om een project te realiseren : het verhaal van vier dieren die fruit plukken. De print bevat ook een braille blad, double printed dankzij de double sized braille printer die er gekomen is dankzij steun van o.m. Lions Clubs. Hans : Dankt op zijn beurt Elien om bij zijn overzeese projecten steeds de Club te betrekken, en ervoor te zorgen dat Lions Ronse-Renaix wereldwijd op de kaart staat : in Bhutan overigens letterlijk.

5 4.4. Op 16 oktober was er in Ronse de Werelddag van Verzet tegen extreme Armoede Ook onze club was present. Op deze dag worden de mensen die in armoede leven uitgenodigd om het woord te nemen, niet om hun leven te vertellen, maar om uit te drukken hoe zij zelf weerstand bieden aan die armoede en hoe onze samenleving er baat bij heeft om rekening te houden met hun ervaring. Het is een dag van erkenning voor al die inspanningen die niet gezien worden en voor alle mensen die zich bij dit verzet willen aansluiten en verenigen. Er waren activiteiten op de Grote markt, bij de steen genaamd Armoede een blok aan ons been (gesponsord door onze lionsvriend Eddy) en een Open Deur in De Vrolijke Kring, ons Lionshouse. Waren aanwezig : Yves, Didier, Bernard, Paul, Luc Hoffmann en Claude. Didier : Vooreerst wil hij het hebben over de uitzonderlijk goede speech van Schepen van Welzijn Jan Foulon. Een memorabele speech, die we integraal bij dit verslag voegen. Verder opvallend punt was de vermelding dat er ook meer en meer armoede heerst bij (alleenstaande) mensen die werk hebben. Het is de taak van de lokale besturen om de vier clusters op te sporen en ertegen te strijden. En het ergste onrecht is het sociaal onrecht tegenover kinderen. Daar moeten we met z n allen tegen vechten. Tot slot overhandigen de deelnemers een zakje met stukjes steen van de fameuze Blok aan ons been, steen-tegen-de-armoede in Ronse, aan de Gouverneur Le Président et les membres du Lions Club Tournai Childéric ont le plaisir d inviter vous tous à participer au 3 ième Apéro Champagne D Automne au salle Choiseul à Tournai le vendredi 25 octobre à partir de 18h Europaforum 31 oktober tot 02 November 2013: PCC Elien Van Dille is ingeschreven en zal 2 actieve presentaties geven Lions Club Kortrijk Leie organiseert op donderdagavond 12 december 2013 : Chris Lomme & Jef Neve for Life! Een unieke fundraisingsactiviteit waar de opbrengst integraal naar de bestrijding van kinderkanker gaat Op dinsdag 10 juni organiseert Kortrijk Mercurius haar lustrum-editie Maatjes voor Lionsmaatjes : Allen daarheen zou ik zeggen. Elien heeft zich reeds opgegeven. 5. BCB: Er was één buitenclubbezoek, de 1 ste zonevergadering te Kortrijk Mercurius op 08/10/2013. Omwille van tijdsgebrek volgen tekst en uitleg op de volgende SV.

6 6. COMMUNICATIE COMMISSIES 6.1. Commissie archieven: (commissievoorzitter Paul De Dobbeleer) Op 18 oktober 1958 heeft Jean Eeckhaut, toenmalig Gouverneur van het destijds Unitair District 112, de Lions Charter overhandigd aan onze Club. De plechtigheid vond plaats in de Feestzaal van het Stadhuis, 55 jaar geleden. In de archieven hebben de leden van deze commissie voldoende materiaal gevonden om ons een prachtige visuele historiek te brengen van onze rijke Club, in 6 rubrieken : -1- In Memoriam -2- Historique du Club -3- les Oeuvres Sociales du Club -4- les Conférences Interservice Club et Gala -5- les Gouverneurs de notre Club -6- les Jumelages et contacts avec d autres Clubs Professor Torfs vandaag rector van de KUL-, schreef over het bezoek bij een Lionsclub ter gelegenheid van haar 50 e verjaardag : «Bij vieringen van verenigingen staat het verleden ten dienste van het heden. Wat vroeger gebeurde was mooi en goed, maar het hielp vooral om te komen waar we nu staan!» 6.2. Commissie jeugd: (Rob namens commissievoorzitter Jean-Baptiste Van Damme) Er is vooreerst het project van de VREDESPOSTER : Ieder jaar bereiken we 5 scholen, meer dan 350 leerlingen. Bij het jaarlijks etentje met alle leerkrachten, bij wijze van dank en stimulans voor het komende jaar, leggen we tevens de basis voor een uniek communicatieplatform tussen de beide schoolnetten. De preselectie van zoveel posters gebeurt door de Commissie Jeugd, samen met alle leerkrachten. De eindselectie gebeurt in ons clublokaal door de leden van de Club. We hebben reeds het genoegen gehad om een internationale winnaar Remi Delange onder de posters te tellen, en vorig jaar scoorde Liza Vanongevalle als winnares van de Zone.

7 Het ambitieuze plan van voorzitter Jean-Baptiste is om voor de voorstelling van de winnaars van de Vredesposters samen te doen bij het project MEGA : Mijn Eigen Goed Antwoord, een kindvriendelijke informatiesessie over de herkenning en de gevolgen van drugs. Tegelijk wordt een toneelstuk opgevoerd door ex-verslaafden, die de kinderen wijzen op de gevaren en de symptomen. Ook een infosessie voor ouders omtrent drugsproblematiek staat op het programma. Andere taken van de Commissie Jeugd : Youth Exchange : het uitwisselingsprogramma voor kinderen of kleinkinderen van Lions. Alle vragen, deelname, acties, kunnen via de commissie jeugd verlopen. Oudergroep voor ouders van drugverslaafden : wij verschaffen deze mensen tweewekelijks een lokaal in ons Lions House. Lokaal Drugoverleg : bijwonen van de vergaderingen, opmaken van budgetten samen met de verantwoordelijke van Pisad en DOR. In het vorig werkjaar zijn we tegemoetgekomen aan het Werk van de Gouverneur over inclusie, door als eerste club in de zone de voorstellingen aan te bieden van MALUS, naar het boek van Marc de Bel, over het anders zijn. Het toneelgezelschap Kinyonga heeft gezorgd voor een unieke eerste kennismaking van 430 leerlingen met het theater, en dat met de boodschap dat anders zijn niet mag leiden tot uitsluiting Fonds Emile Cuvelier (Commissievoorzitter Peter Vervaecke) Peter brengt ons zijn stand van zaken en geeft wat meer uitleg over de werking. In feite ook een verlengstuk van ons engagement naar de jeugd, meer speciaal de mogelijkheid die onze club aanbiedt om kansarme studenten te begeleiden en te steunen in hun verder studies. Het actieve peterschap van de leden van dit Fonds steunt gemiddeld 12 studenten per jaar, tot en met het afstuderen. Het slaagpercentage is relatief hoog en de voldoening nog groter Sociale Kruidenier: (Commissievoorzitter Claude Devemie) De tegenhanger in onze Club van de Voedselbank, met eenzelfde sociale doelstelling. Claude geeft ons stand van zaken in dit recentelijk opgericht initiatief juni tussen Lions/ Rotary/Kiwanies en Ronde Tafel Ronse. Een fantastisch project ter bevordering van de voedselaanvaarding en armenbegeleiding voor kansarmen. In de hoedanigheid van zijn voorzitterschap binnen dit interservicegebeuren zijn reeds fantastische resultaten geboekt. Behalve de concrete hulp aan de minder bedeelden in Ronse, haalt Claude het belang aan van de unieke samenwerking van de vier Service Clubs, onder vorm van een feitelijke vereniging en samen met àlle organisaties voor armoedebestrijding in Ronse! Het is niet altijd evident samenwerken met diverse verenigingen en Clubs, maar de informatie die daar uit voortkomt is cruciaal in de armoedebestrijding. Dit doet Claude dan ook dromen van een groot project, waarin àlle Clubs verenigd zitten en waarvan de gezamenlijke inspanning echt wel het verschil kan maken.

8 Onze club organiseert dit jaar bij monde van de Commissie Interservice de interservice meeting. Alle serviceclubs in onze stad zijn dit jaar opnieuw uitgenodigd. Onze voorzitter Hans meldt met blijdschap dat onder zijn voorstel en goedkeuring van de vrienden binnen deze commissie beslist werd om de opbrengst integraal te schenken aan de Sociale Kruidenier, eventueel in samenwerking met de Vrolijke Kring, onder de vorm van een kerstpakket voor kansarme gezinnen en alleenstaanden. We hopen hiermee een warm hart onder de riem te steken in die dagen waar iedereen rijkelijk viert en eet of gaat eten. Ook zij verdienen een kerstfeest en onze speciale aandacht! 7. WOORD AAN DE LEDEN Onze vriend Eddy biedt ons het glas van de vriendschap aan, omwille van het huwelijk van zijn zoon. «Etre beau-père est important, devenir grand-père c est trop tôt!». 8. WOORD AAN DE GOUVERNEUR Inleiding door Hans: Caroline is lid van damesclub Lions Oostende BO 4 sinds Ze werd (van horen zeggen) '15 jaar te vroeg' gevraagd voor de functie van Gouverneur. Na wijs beraad en de steun van haar echtgenoot en kinderen, en het feit dat ze 'in de fleur van haar leven is', neemt ze nu de functie van Gouverneur op. Voor een Gouverneur is het bezoek aan een iedere Lions club binnen het district een must en gedurende een vol jaar zo goed als een full time job. Onze PCC Elien en Henry weten hier alles over. Caroline zal meer dan vijftig clubs bezoeken, en Lions Ronse-Renaix is hierbij de 22 ste in de rij. Deze charmante dame weet niet alleen van aanpakken, ze vindt ook met groot gemak de juiste woorden om te overtuigen, te boeien, te bezielen en te motiveren. Mevrouw de Gouverneur, beste Caroline, bij deze geef ik U dan ook graag, zoals de traditie en protocol vereist, het laatste woord. the audience is listening - my club is yours! Gouverneur Caroline Vanwynsberghe: Ik heb geen speech voorbereid dat geeft mij de mogelijkheid om uit het hart te spreken. Vooreerst dank aan Carla en Sylvie, twee leden van onze Westvlaamse club met 36 dames. Ik heb de verslagen van Ronse herlezen, en herinnerde mij met genoegen dat ik daar door Didier gebombardeerd ben geweest tot Mega Mindy

9 Lions Club Ronse-Renaix Na de uiteenzettingen van vandaag, en de actieve deelname aan de Werelddag tegen de Armoede, kan ik niet anders dan besluiten dat het We Serve -gehalte in deze club zeer hoog ligt. En dat kunnen we allemaal goed volgen dankzij de zeer goede verslagen (merci, Caroline ). Voorafgaand aan deze SV heb ik kennis gemaakt met het Lions House en het project De Vrolijke Kring. Dit treft mij, en ook het feit dat jullie grootse dingen kunnen doen dankzij de vriendschap. Behalve het feit van prachtige verwezenlijkingen en een rijk verleden, zijn er zijn in deze club heel wat mensen die mij nauw aan het hart liggen : PCC Henry, PCC Elien (ook super-governor), past voorzitter Didier, voorzitter van de VZW Bernard, nieuwe secretaris van de Flash Rob Het enige wat jullie nog eens moeten uitleggen is die intrigerende blote madam op de fanion van LC Ronse-Renaix. Dank om op een uitzonderlijke manier jullie best te doen voor We Serve. Jullie hebben een visie, en achter elke stap die deze club zet zit een visie en een toekomst. Dank ook voor alle inspanningen in het voordeel van de jeugd. Zowel de commissie Jeugd als de commissie Fonds Emile Cuvelier zijn daar een levendig bewijs van. Nota van de redactie : Tijdens de voorafgaande bestuursmeeting, heeft Caroline aangedrongen op het aanmaken van een Facebookpagina. Dit is geen profiel, heeft geen enkele verplichting voor de leden, en de inhoud van deze facebookpagina kan letterlijk overgenomen worden van de website van de Club. Een pagina kan ook gebruikt worden als publiciteit. Verder pleitte zij ook voor een doorgedreven gebruik van Facebook en Twitter : zij heeft gemerkt dat er opvallend weinig facebook-gebruikers zijn in zo n actieve club. Sylvie Louagie, die de Gouverneur vergezelt, is dit jaar verantwoordelijke sociale media en wil in de club wel wat meer tekst en uitleg komen geven. Zij pleit (ha ja ) ook voor het invoeren van de Lions Visa kaart : het is een gemakkelijke bron van inkomsten, zowel de leden als de partners en/of bedrijf en de Club zelf kan deze aanvragen, en dankzij tussenkomst van Caroline gaat de opbrengst ervan nu ook naar de Sociale Doelen van het eigen District! Fanion van de Gouverneur Mijn eigen fanion is een moderne : GO4IT! Gouverneur : Caroline Vanwynsberghe GO : Gentille Organisatrice : ze wil de drijvende kracht zijn voor het district 112A GO : ook voor goal : een doel te bereiken. Golf : elke club maakt een golfje, alle samen wordt dit een tsunami! Door de krachten van alle Lions Clubs te verbinden kunnen we veel verzetten. 1 miljard dollar steun vorig jaar! IT : grijp de nieuwe kansen. Gebruik de nieuwe media van Facebook en Twitter, het is een gemakkelijk en toegankelijk venster naar buiten toe.

10 De gemiddelde leeftijd in LC Ronse-Renaix is 56 jaar. Om jongere leden aan te trekken moet je de moderne kanalen (blijven) gebruiken. Er is ook een QR-code op de fanion : Quick Response. Werk van de gouverneur De jeugd is werkelijk goed bezig. Ze zijn sociaal bewogen en geëngageerd. Lees de Flash, er staan telkens artikelen in over jeugd die zich inzet voor de medemens. Voor de problemen bij de jeugd is er een opleiding Youth Advice. Deze Youth Advisors gaan over naar het JAK, onder de organisatie van het C.A.W. Dit project leidt jeugdadviseurs op om met leeftijdsgenoten te communiceren, en desnoods door te verwijzen naar de juiste hulpverleners; Zij hebben een knipperlichtfunctie. Online werken ze ook via chat help, waar de jeugdadviseurs andere jeugd helpt via de sociale media. SommigeYouth Advisors stromen door naar latere sociale projecten, gaan misschien beroepshalve professionele sociale projecten op poten zetten etc Maar door een herstructurering is het bestaan van het JAK in gevaar. En deze opleidingen en werking van de Youth Advisors helpen overeind te houden, dat is het werk van de Gouverneur. Om ons duidelijk te maken dat we moeten sparen, ontvangt de Club van Caroline een Mega- Mindy spaarpot Het is duidelijk dat zij na ernstige onderwerpen ook graag eens duchtig lacht (and the night is still young). Overhandiging van de fanions Voorzitter Hans dankt onze Gouverneur, en bij wijze van appreciatie voor haar fantastisch goal inzake jeugdwerking, ontvangt zij een cheque van 800. En we hebben ook iets voor Mega Toby, de arme man die wellicht vele avondjes alleen zit dit jaar en nog een wijntje voor de speciale 55 ste viering van onze club. Bij het overhandigen van de fanion kan Didier dan eindelijk uitleggen van waar die naakte wilde vrouw op de fanion van LC Ronse-Renaix prijkt. Zij is namelijk sedert 1850 schildwachter op het wapenschild van de stad Ronse.

11 9. AFSLUITING Hans sluit deze memorabele 4 e Statutaire Vergadering om uur. Maar er gaan er weinig naar huis. 10. AGENDA 31 oktober tot 02 november 2013 : Europa Forum Istanbul Donderdag 07 november 2013 : SV 5 Marc Bracke directeur sociale voorzieningen UGent Donderdag 21 november 2013 : SV6 Algemene Vergadering VZW Goede Doelen Vrijdag 20/12 dinsdag 24/ : LC Ronse Renaix Family Ski Weekend Donderdag 24 april 2014 : Dranouter festival Dinsdag 10 juni 2014 : LC Kortrijk Mercurius Maatjes voor maatjes

9 e STATUTAIRE VERGADERING NIEUWJAARS-EN LADIESNIGHT 02 januari 2014

9 e STATUTAIRE VERGADERING NIEUWJAARS-EN LADIESNIGHT 02 januari 2014 LIONS CLUBS INTERNATIONAL District 112A - Belgium LC RONSE-RENAIX 9 e STATUTAIRE VERGADERING NIEUWJAARS-EN LADIESNIGHT 02 januari 2014 1. OPENING Nadat we een paar keer voor niks zijn opgestaan en terug

Nadere informatie

LIONS CLUBS INTERNATIONAL LC RONSE-RENAIX District 112A Belgium. Lions Werkjaar de STATUTAIRE VERGADERING (19/01/2017)

LIONS CLUBS INTERNATIONAL LC RONSE-RENAIX District 112A Belgium. Lions Werkjaar de STATUTAIRE VERGADERING (19/01/2017) LIONS CLUBS INTERNATIONAL LC RONSE-RENAIX District 112A Belgium Lions Werkjaar 2016-2017 1 10de STATUTAIRE VERGADERING (19/01/2017) 1. OPENING Voorzitter Jean-Baptiste heet ons van harte welkom op de tiende

Nadere informatie

13 e STATUTAIRE VERGADERING 6 maart 2014

13 e STATUTAIRE VERGADERING 6 maart 2014 LIONS CLUBS INTERNATIONAL District 112A - Belgium LC RONSE-RENAIX 13 e STATUTAIRE VERGADERING 6 maart 2014 1. OPENING 1 ste Vice-voorzitter Luc Hoffmann heet ons van harte welkom op de 13 e Statutaire

Nadere informatie

10 e STATUTAIRE VERGADERING 16 januari 2014

10 e STATUTAIRE VERGADERING 16 januari 2014 LIONS CLUBS INTERNATIONAL District 112A - Belgium LC RONSE-RENAIX 10 e STATUTAIRE VERGADERING 16 januari 2014 1. OPENING Voorzitter Hans heet ons van harte welkom op de 10 e Statutaire Vergadering van

Nadere informatie

LIONS CLUBS INTERNATIONAL LC RONSE-RENAIX District 112A Belgium Lions Werkjaar e STATUTAIRE VERGADERING 21november 2013

LIONS CLUBS INTERNATIONAL LC RONSE-RENAIX District 112A Belgium Lions Werkjaar e STATUTAIRE VERGADERING 21november 2013 LIONS CLUBS INTERNATIONAL LC RONSE-RENAIX District 112A Belgium Lions Werkjaar 2013-2014 1. OPENING 6 e STATUTAIRE VERGADERING 21november 2013 Voorzitter Hans heet ons van harte welkom op de 6 e Statutaire

Nadere informatie

11 e STATUTAIRE VERGADERING 6 februari 2014

11 e STATUTAIRE VERGADERING 6 februari 2014 LIONS CLUBS INTERNATIONAL District 112A - Belgium LC RONSE-RENAIX 11 e STATUTAIRE VERGADERING 6 februari 2014 1. OPENING Voorzitter Hans heet ons van harte welkom op de 11 e Statutaire Vergadering van

Nadere informatie

LIONS CLUBS INTERNATIONAL LC RONSE-RENAIX District 112A Belgium Lions Werkjaar 2013-2014. 5 de STATUTAIRE VERGADERING 7 november 2013

LIONS CLUBS INTERNATIONAL LC RONSE-RENAIX District 112A Belgium Lions Werkjaar 2013-2014. 5 de STATUTAIRE VERGADERING 7 november 2013 LIONS CLUBS INTERNATIONAL LC RONSE-RENAIX District 112A Belgium Lions Werkjaar 2013-2014 1. OPENING 5 de STATUTAIRE VERGADERING 7 november 2013 Voorzitter Hans heet ons van harte welkom op de 5 de Statutaire

Nadere informatie

Oefening 1: Bouw correcte enkelvoudige zinnen door de woorden in de juiste volgorde te plaatsen. Soms heb je een vraagzin.

Oefening 1: Bouw correcte enkelvoudige zinnen door de woorden in de juiste volgorde te plaatsen. Soms heb je een vraagzin. Oefening 1: Bouw correcte enkelvoudige zinnen door de woorden in de juiste volgorde te plaatsen. Soms heb je een vraagzin. 1. Ga opnemen de telefoon je? 2. Ik te laat altijd kwam in de les. 3. Wat zijn

Nadere informatie

14 e STATUTAIRE VERGADERING VERKIEZINGSAVOND 20 maart 2014

14 e STATUTAIRE VERGADERING VERKIEZINGSAVOND 20 maart 2014 LIONS CLUBS INTERNATIONAL District 112A - Belgium LC RONSE-RENAIX 14 e STATUTAIRE VERGADERING VERKIEZINGSAVOND 20 maart 2014 1. OPENING Van harte welkom op de 14 de Statutaire Vergadering van het Lionsjaar

Nadere informatie

13e STATUTAIRE VERGADERING 5 maart 2015

13e STATUTAIRE VERGADERING 5 maart 2015 13e STATUTAIRE VERGADERING 5 maart 2015 RONSE-RENAIX Lions Werkjaar 2014-2015 1. OPENING Voorzitter Luc heet ons allen van harte welkom op de 13 e statutaire vergadering van het Lionsjaar 2014-2015. Zijn

Nadere informatie

20e STATUTAIRE VERGADERING 18 juni 2015

20e STATUTAIRE VERGADERING 18 juni 2015 20e STATUTAIRE VERGADERING 18 juni 2015 RONSE-RENAIX Lions Werkjaar 2014-2015 1. OPENING Voorzitter Luc heet ons allen van harte welkom op de 20 e statutaire vergadering van het Lionsjaar 2014-2015. We

Nadere informatie

Gent, 23 april 2016 Mesdames, messieurs, Dames, mijne heren, Cher Ernest, gouverneur, Beste ere-gouverneurs, Cher Michel-André, gouverneur-élu, Beste

Gent, 23 april 2016 Mesdames, messieurs, Dames, mijne heren, Cher Ernest, gouverneur, Beste ere-gouverneurs, Cher Michel-André, gouverneur-élu, Beste Gent, 23 april 2016 Mesdames, messieurs, Dames, mijne heren, Cher Ernest, gouverneur, Beste ere-gouverneurs, Cher Michel-André, gouverneur-élu, Beste gastheer Paul, erelid van de Rotary Club Gent-Noord,

Nadere informatie

LIONS CLUBS INTERNATIONAL LC RONSE-RENAIX District 112A Belgium Lions Werkjaar

LIONS CLUBS INTERNATIONAL LC RONSE-RENAIX District 112A Belgium Lions Werkjaar LIONS CLUBS INTERNATIONAL LC RONSE-RENAIX District 112A Belgium Lions Werkjaar 2015-2016 20e STATUTAIRE VERGADERING (30/06/2016) 1. OPENING Voorzitter Peter heet ons van harte welkom op de twintigste Statutaire

Nadere informatie

Fifty-One Club Ieper. Zomers Tuinfeest

Fifty-One Club Ieper. Zomers Tuinfeest Fifty-One Club Ieper Zomers Tuinfeest vrijdag 31 augustus 2012 Geachte heer/mevrouw, De voorbije edities van onze Fifty-One feesten waren een succes: Een volle zaal en veel ambiance. Wij willen met onze

Nadere informatie

YOUNG AMBASSADOR AWARD

YOUNG AMBASSADOR AWARD YOUNG AMBASSADOR AWARD Zoals in andere Europese landen organiseert Multiple District 112 jaarlijks de LIONS Young Ambassador Award wedstrijd. WAAROM dit initiatief? In de media wordt de jeugd al te dikwijls

Nadere informatie

Sint in de stad. Het feest gaat door! Mireille de Vries - Numbi

Sint in de stad. Het feest gaat door! Mireille de Vries - Numbi Sint in de stad Het feest gaat door! Mireille de Vries - Numbi H et is bijna Sinterklaas in Blauwwaterland. Nog zeven nachtjes slapen en het is zover! De tv mag even aan in de klas. Voor deze bijzondere

Nadere informatie

YOUNG AMBASSADOR AWARD

YOUNG AMBASSADOR AWARD YOUNG AMBASSADOR AWARD 2016-2017 Zoals in andere Europese landen organiseert Multiple District 112 opnieuw de LIONS Young Ambassadors Award wedstrijd. WAAROM dit initiatief? In de media wordt de jeugd

Nadere informatie

Financieel Reglement. Lions Clubs MD 112 BELGIUM

Financieel Reglement. Lions Clubs MD 112 BELGIUM Financieel Reglement Lions Clubs MD 112 BELGIUM Dit reglement is van toepassing op alle financiële verrichtingen en budgetten van de VZW Bijvereniging van de Lions Clubs van België-MD 112 Belgium en van

Nadere informatie

SOCIALE MEDIA IN DEZE LES

SOCIALE MEDIA IN DEZE LES (Designmatic, 2016) SOCIALE MEDIA IN DEZE LES Duur Informatie/leerinhoud Lokaal Doelstellingen Twee of meer lessen Deze les gaat voornamelijk over reclame in sociale media zoals Facebook, Twitter en YouTube.

Nadere informatie

Stichting van de eerste Europese clubs was in Wenen, Oostenrijk, evenals in Brussel, België in 1963.

Stichting van de eerste Europese clubs was in Wenen, Oostenrijk, evenals in Brussel, België in 1963. Hoe is Kiwanis ontstaan? Opgericht in Detroit (Michigan, USA) in 1915 was Kiwanis oorspronkelijk een netwerk van ondernemers. Dit is snel uitgegroeid tot een internationaal erkende serviceclub waarvan

Nadere informatie

Bezoek van de Gouverneur

Bezoek van de Gouverneur Bezoek van de Gouverneur Op 20 maart ll. mocht LC De Panne Westkust onze Gouverneur verwelkomen. Er werd een bezoek gebracht aan het sociaal werk van LC De Panne Westkust, namelijk Havenzate in Veurne.

Nadere informatie

Nieuwsbrief De SLOEP juni 2015

Nieuwsbrief De SLOEP juni 2015 Nieuwsbrief De SLOEP juni 2015 De lucht kleurt blauw, de vogels fluiten uit volle borst, de warme lentebries streelt onze gezichten Het is bijna zover, de zomer is in aantocht! Jammer genoeg betekent dit

Nadere informatie

COEUR COUVERT HORECA MET EEN HART VOOR WEST-VLAANDEREN

COEUR COUVERT HORECA MET EEN HART VOOR WEST-VLAANDEREN COEUR COUVERT HORECA MET EEN HART VOOR WEST-VLAANDEREN WIE ZIJN DE 100 RESTAURANTS MET EEN HART VOOR WEST VLAANDEREN? Beste Restauranthouder Wist u dat in West-Vlaanderen één kind op de tien in een kansarm

Nadere informatie

Oranje Fonds Collecte 2016

Oranje Fonds Collecte 2016 Tips werving en communicatie Fijn dat u meedoet aan de landelijke collecteweek van het Oranje Fonds. Hieronder vindt u verschillende tips om collectanten te werven en uw omgeving op de hoogte te houden

Nadere informatie

25 maart Onze school. Is een school waar iedereen zichzelf kan zijn, op zijn eigen manier.

25 maart Onze school. Is een school waar iedereen zichzelf kan zijn, op zijn eigen manier. Nieuwsbrief 13 25 maart 2019 In en om de school Groep 6 en 7 hebben pas een hele leuke workshop in de klas gehad, de Grote Radioshow. Voor deze Radioshow maakte Britt Maris het gedicht dat hieronder staat.

Nadere informatie

Inhoud. Hoe kan de verkiezing 'Mister & Miss BeNeLux Adventure' een commercieel rendement betekenen voor uw zakelijke activiteiten?...

Inhoud. Hoe kan de verkiezing 'Mister & Miss BeNeLux Adventure' een commercieel rendement betekenen voor uw zakelijke activiteiten?... Inhoud Hoe kan de verkiezing 'Mister & Miss BeNeLux Adventure' een commercieel rendement betekenen voor uw zakelijke activiteiten?...1 Wat houdt de Mister & Miss BeNeLux Adventure Verkiezing in?...1 De

Nadere informatie

Week 14 4 april Agenda

Week 14 4 april Agenda Schoolplein Wat is er hard gewerkt aan het plein, onder supervisie van onze conciërge meester Ruud. Vandaag zijn de mannen bezig om het plein weer netjes te maken en de waterroute wordt gegraven. Felicitaties

Nadere informatie

Voor ik naar hier kwam, heb ik nog even een kijkje genomen op de. organisaties, vzw s die al dan niet dringend op zoek zijn naar

Voor ik naar hier kwam, heb ik nog even een kijkje genomen op de. organisaties, vzw s die al dan niet dringend op zoek zijn naar Vrijdag 3 december 2010 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Belgische medialaunch Europees Jaar 2011 Vrijwilligerswerk (enkel het gesproken woord telt) Dames

Nadere informatie

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd.

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd. Verslag provinciale raad 26 juni 2017 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Aanwezig: Jean BOUMANS Adj. Directeur Administratief Peter CRAUWELS Provinciaal Secretaris Frans WILLEMSEN Provinciaal

Nadere informatie

Gent steunt Internationale Vrouwendag met verschillende acties

Gent steunt Internationale Vrouwendag met verschillende acties Gent steunt Internationale Vrouwendag met verschillende acties Internationale Vrouwendag - een dag die vrouwen wereldwijd inspireert en steunt - vindt plaats op woensdag 8 maart. Ook in Gent staan

Nadere informatie

Bij mij weten ze dat niet. Ja, ik schaam mij er voor.

Bij mij weten ze dat niet. Ja, ik schaam mij er voor. Beeldvorming Welk beeld heeft men van ons? De kijk van de buitenwereld (buren, school, vrienden, ) op hen. Een onderwerp dat ook geen kaartje nodig had om naar boven te komen tijdens de gesprekken. Jongeren

Nadere informatie

online! Telenet Foundation ondersteunt momenteel zo n 105 projecten in België. We bereikten al meer dan 111.000 mensen. Iedereen

online! Telenet Foundation ondersteunt momenteel zo n 105 projecten in België. We bereikten al meer dan 111.000 mensen. Iedereen Iedereen online! Telenet Foundation ondersteunt momenteel zo n 105 projecten in België. We bereikten al meer dan 111.000 mensen. 96 Telenet Jaarverslag 2012 Duurzaamheid Telenet Foundation Telenet Foundation

Nadere informatie

TOETS 1: LUISTERVAARDIGHEID

TOETS 1: LUISTERVAARDIGHEID Tijd: 60 minuten, 30 minuten luisteren en 30 minuten om vragen te beantwoorden Wanneer: aan het einde van een speelfilmcursus met Alles is Liefde (of film met verwante thematiek) Leeruitkomst: luistervaardigheidsscore

Nadere informatie

Kinderen in armoede aan het woord

Kinderen in armoede aan het woord Kinderen in armoede aan het woord INHOUD VAN HET KANDIDAATSDOSSIER ON LINE IN TE DIENEN De velden met een * moet u verplicht invullen. Enkele vragen over uw organisatie Contactgegevens Uw organisatie:

Nadere informatie

waarom ontwikkelingssamenwerking?

waarom ontwikkelingssamenwerking? ontwikkeling EN waarom ontwikkelingssamenwerking? EUROPESE COMMISSIE DE 116 MEI 2003 EN waarom ontwikkelingssamenwerking? Dit boekje vertelt een verhaal zoals ik vroeger zelf graag aan mijn drie kinderen

Nadere informatie

Toespraak van commissaris van de Koning René Paas, Uitreiking Tine Clevering-Meijer Prijs, Statenzaal provinciehuis, 27 mei 2016

Toespraak van commissaris van de Koning René Paas, Uitreiking Tine Clevering-Meijer Prijs, Statenzaal provinciehuis, 27 mei 2016 Toespraak van commissaris van de Koning René Paas, Uitreiking Tine Clevering-Meijer Prijs, Statenzaal provinciehuis, 27 mei 2016 Welkom Dames en heren: goedenavond en hartelijk welkom bij op deze culturele

Nadere informatie

Speech bestuurswissel Inner _Wheel 2016

Speech bestuurswissel Inner _Wheel 2016 Speech bestuurswissel Inner _Wheel 2016 Geachte genodigden, Lieve Dames Het voorbije jaar heeft onze voorzitter Hilde zich ingezet om de doelstellingen van Inner Wheel na te komen en het wiel te laten

Nadere informatie

International Association of Lions Clubs. Wij zijn Lions

International Association of Lions Clubs. Wij zijn Lions Wij zijn Lions De grootste humanitaire NGO 3 Canada Verenigde Staten Europa Verre Oosten Zuid-Oost-Azië 1.675 Lions Clubs 39.621 leden 12.845 Lions Clubs 379.738 leden 9.541 Lions Clubs 270.688 leden 7.509

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van het Leo MD 112

Huishoudelijk reglement van het Leo MD 112 Huishoudelijk reglement van het Leo MD 112 1. LEEFTIJDSGRENS VOOR LEO LEDEN De leeftijdsgrens van Leo leden, zoals bepaald door de Internationale Vereniging van Lions Clubs is 30 jaar, maar men kan Belgische

Nadere informatie

G H E N T L A C R O S S E S P O N S O R D O S S I E R

G H E N T L A C R O S S E S P O N S O R D O S S I E R G H E N T L A C R O S S E S P O N S O R D O S S I E R 2 0 1 7 1 INTRODUCTIE LACROSSE, WAT IS DAT VOOR BEEST? E N W A A R O M Z O U I K E R I N I N V E S T E R E N? Houdt u van een snelle, tactische en

Nadere informatie

Infoboekje mpi Kompas

Infoboekje mpi Kompas Infoboekje mpi Kompas 2018-2019 1 P agina Welkom Hallo daar! Welkom op onze school. Wist je dat we vier wijzers op onze school hebben? Er is een groene, blauwe, gele en rode wijzer. In elke wijzer zitten

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

LIONSCLUB ZUIDERKEMPEN HEIST OP DEN BERG- WESTERLO OPVOLGING SOCIAAL PROJECT LIONSJAAR 2012-2013

LIONSCLUB ZUIDERKEMPEN HEIST OP DEN BERG- WESTERLO OPVOLGING SOCIAAL PROJECT LIONSJAAR 2012-2013 LIONSCLUB ZUIDERKEMPEN HEIST OP DEN BERG- WESTERLO OPVOLGING SOCIAAL PROJECT LIONSJAAR 2012-2013 Naam sociaal project : Website organisatie : G-Voetbal bij KSK HEIST vzw http://www.kskheist.be Volledig

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 november 2015

Nieuwsbrief 5 november 2015 Nieuwsbrief 5 november 2015 Belangrijke data: 5 november: informatieavond Voortgezet Onderwijs, ouders groep 8 11 november: Studiedag SKOB, alle leerlingen zijn vrij. 13 november: Feestelijke uitreiking

Nadere informatie

www.kiwanisgoesdebevelanden.nl

www.kiwanisgoesdebevelanden.nl Fundraising, Friendship Fun Kiwanis is een wereldwijde organisatie, verenigd in lokale serviceclubs, die zich inzet voor de medemens. De aandacht van gaat daarbij in het bijzonder uit naar het welzijn

Nadere informatie

Lesbrief 3. De fysiotherapeut.

Lesbrief 3. De fysiotherapeut. MDS-65 speakerstand Thema Gezondheid. Lesbrief 3. De fysiotherapeut. Inleiding Deze les gaat over praten met de fysiotherapeut. Een man, meneer Kaya, belt de fysiotherapeut. Hij maakt een afspraak. Hij

Nadere informatie

Zijn er nog die lid wensen te worden en een document wensen in te vullen? Nee

Zijn er nog die lid wensen te worden en een document wensen in te vullen? Nee VZW OUDERVERENIGING DE REGENBOOG Speelbroek 38, 1850 Grimbergen Ondernemingsnummer: 0466.853.176 Verslag Algemene Vergadering 18 januari 2017 Aanwezig: Evita Algaba Lesley Buysens Chantal Mulleman Peter

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

Het is me een waar genoegen jullie te mogen begroeten en jullie oprecht te bedanken voor jullie aanwezigheid.

Het is me een waar genoegen jullie te mogen begroeten en jullie oprecht te bedanken voor jullie aanwezigheid. Goedenavond Assistent-Gouverneur, Goedenavond Vriendinnen en Vrienden Rotariërs en partners, Bien venue à nos amis et notre amie Anna-Valérie d'hastière Welkom aan mijn kinderen, mijn familie en mijn vrienden

Nadere informatie

INTRODUCTION VIP parking voor u en uw gasten Parking VIP pour vous et vos invités Toegang tot de lounge voor 30 personen per sessie Accès au lounge pour 30 invités par session Menu 3-services y compris

Nadere informatie

Wanneer? Wie? Contactpersoon

Wanneer? Wie? Contactpersoon Doelstellingen armoedeforum Het biedt een overlegplatform aan partners die werken rond armoede. Het coördineert de verschillende verenigingen en diensten die aan armoedebestrijding werken. Het vormt een

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Seks, liefdesverdriet en zelfverwonding op het computerscherm van Awel. Tieners in zicht, 26 September 2017

Seks, liefdesverdriet en zelfverwonding op het computerscherm van Awel. Tieners in zicht, 26 September 2017 Seks, liefdesverdriet en zelfverwonding op het computerscherm van Awel Tieners in zicht, 26 September 2017 Sfeermaker Hey Awel ik heb echt problemen ik heb gescheiden ouders ik ben nu bij mijn papa en

Nadere informatie

Hebt u Work for Change?

Hebt u Work for Change? Jongeren werken bij bedrijven, organisaties, steden of particulieren. Hebt u Work for Change? Op 18 oktober steken 10.000 geëngageerde jongeren tussen 15 en 25 jaar voor één dag de handen uit de mouwen

Nadere informatie

Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND

Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND Steun elkaar! Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND Wat goed dat je een spreekbeurt, werkstuk of presentatie wilt houden over armoede in Nederland. Dat vinden wij ontzettend fijn. We helpen je graag door meer

Nadere informatie

Verslag van de Statutaire Vergadering van

Verslag van de Statutaire Vergadering van Rotary Club Tienen district 1630 club nr. 10683 voorzitter: Dirk Borghgraef inkomend voorzitter: Luc Nelissen secretaris: Paul Mortelmans penningmeester: Hans Van Beek clubmeester: Jean-Pierre Taverniers

Nadere informatie

Start het gesprek en voorkom seksueel kindermisbruik *Ook voor naasten en professionals/publieke instanties

Start het gesprek en voorkom seksueel kindermisbruik *Ook voor naasten en professionals/publieke instanties Wil je stoppen met het kijken naar kinderporno? Wil je stoppen met seksueel kindermisbruik? Start het gesprek en voorkom seksueel kindermisbruik *Ook voor naasten en professionals/publieke instanties Voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Koning Willem-Alexanderschool Locatie Peter Zuidlaan

Nieuwsbrief Koning Willem-Alexanderschool Locatie Peter Zuidlaan Agenda: 24-11-2015 Nieuwsbrief Koning Willem-Alexanderschool Locatie Peter Zuidlaan Nieuws vanuit de directie Beste ouders en verzorgers, *24 november tweede sint-filmpje 26 november schoen zetten *1 december

Nadere informatie

Negatieve wending op komst? Buurtcomité DREVENSVELD

Negatieve wending op komst? Buurtcomité DREVENSVELD Negatieve wending op komst? Buurtcomité DREVENSVELD Wie zijn wij? Wij zijn het Buurtcomité Drevensveld. Een feitelijke vereniging van eigenaars wonende rond het Drevensveld, sympathisanten en andere belanghebbenden.

Nadere informatie

Fonds 3AMB pour l éducation et la formation.

Fonds 3AMB pour l éducation et la formation. Fonds 3AMB pour l éducation et la formation Opleiding voor jongvolwassenen in landen buiten West-Europa die zich in probleemsituaties bevinden Ondersteunde projecten 2010-2013 www.kbs-frb.be/3amb.htm Fonds

Nadere informatie

Les 4. De fysiotherapeut.

Les 4. De fysiotherapeut. http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Les 4. De fysiotherapeut. Inleiding Deze les gaat over praten met de fysiotherapeut. Een man, meneer Bashir, belt de fysiotherapeut. Hij maakt een afspraak. Hij zegt

Nadere informatie

Het Rosie Pr0ject. in makkelijke taal. Graeme Simsion

Het Rosie Pr0ject. in makkelijke taal. Graeme Simsion Het Rosie Pr0ject in makkelijke taal Graeme Simsion Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen 1 Mijn naam is Don Tillman. Ik ben professor op een universiteit in Australië. Daar werk ik al tien jaar.

Nadere informatie

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2016 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting. Dit plan beschrijft

Nadere informatie

Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Februari ste jaargang - nr.: 2

Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Februari ste jaargang - nr.: 2 Boerenbond Landelijke Gilde Lier-Noord Maandblad Februari 2018 63 ste jaargang - nr.: 2 Verantwoordelijke uitgever : Florus Luc, Mechelsesteenweg 346, 2500 Lier Tel/fax..: 03/480.05.45. e-mail : luc.florus@skynet.be

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507 6 februari 2015 / NUMMER 507 NIEUWSBRIEF In de komende weken zijn jarig: vandaag Nathan van der Meer uit groep 4 op 09-02 Chrisayro Mendoza uit groep 1/2 op 09-02 Lot Bijwaard uit groep 5 op 15-02 Muha

Nadere informatie

Beste ouders, Team Weemewereld

Beste ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 21 Beste ouders, maandag 12 vrijdag 16 februari Afgelopen woensdag is er een begin gemaakt met de waterafvoer van het schoolplein. Een aantal vrijwillige ouders hebben een gaten gemaakt in

Nadere informatie

Woensdag 6 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Erfgoeddag 11e editie Armoe troef

Woensdag 6 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Erfgoeddag 11e editie Armoe troef Woensdag 6 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Erfgoeddag 11e editie Armoe troef (enkel het gesproken woord telt) Dames en heren, Welkom op de persconferentie

Nadere informatie

Nieuwe dienst DOP helpt mensen met handicap - 20/10/2012

Nieuwe dienst DOP helpt mensen met handicap - 20/10/2012 23.10.2012 dienst communicatie 20 SINT-PAULUS BRENGT HET DIALECT OPNIEUWTOT LEVENTIJDENS PROJECTWEEK GENT Perfesser liert kinders Gentsch De dertig kinderen van het vijfde en zesde leerjaar van Sint-Paulus

Nadere informatie

Boodschappen van hoop...door leerlingen van Pricoh en het Roelof van Echten College

Boodschappen van hoop...door leerlingen van Pricoh en het Roelof van Echten College Week van de hoop - 20 t/m 26 maart 2017 EN IK DEEL HET GRAAG MET JOU Boodschappen van hoop......door leerlingen van Pricoh en het Roelof van Echten College BOODSCHAPPEN VAN HOOP Hoop is sterker dan angst,

Nadere informatie

Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor.

Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. Stressfactor. STAPPENPLAN LEES DE FESTIVALGIDS Zo weet je wat het project inhoudt en wat je te wachten staat. www.stressfactor.be/organisator/2016 OVERTUIG JE MEDELEERLINGEN Jij bent vast niet de enige die een festival

Nadere informatie

Overzicht van de festiviteiten in het Jubileumweekend

Overzicht van de festiviteiten in het Jubileumweekend digitil 14 - juni 2014 In deze digitil: Overzicht van de festiviteiten in het Jubileumweekend Loterij Reünie Ladies Night & Men s Night Feestweekend Overzicht van de festiviteiten in het Jubileumweekend

Nadere informatie

Fifty One Club Leuven

Fifty One Club Leuven Aanwezig Verontschuldigd Laat verontschuldigd Afwezig Verlof Vrijgesteld Ccompensatie Ere-aanwezigheid E.A. buiten stat. Non-actief Partner STATUTAIRE VERGADERING dd. 21 mei 2012 Proces verbaal SV 803

Nadere informatie

EU SPEAKERS CONFERENCE De h. Danny PIETERS, Voorzitter van de Senaat

EU SPEAKERS CONFERENCE De h. Danny PIETERS, Voorzitter van de Senaat EU SPEAKERS CONFERENCE De h. Danny PIETERS, Voorzitter van de Senaat Geachte collega s, Beste vrienden, Graag had ik u ook namens de Senaat welkom willen heten in het Belgisch federaal parlement. We hebben

Nadere informatie

A) Schrijf het verbum in de best passende tijd en vorm, eventueel met een hulpverbum

A) Schrijf het verbum in de best passende tijd en vorm, eventueel met een hulpverbum A) Schrijf het verbum in de best passende tijd en vorm, eventueel met een hulpverbum 1. Wat voor rare mensen waren dat daarstraks? (zijn) 2. Zodra we de film, zullen we je vertellen wat we ervan vonden.

Nadere informatie

Waarderen en Belonen van vrijwilligers

Waarderen en Belonen van vrijwilligers Waarderen en Belonen van vrijwilligers Sandy dos Reis en Jeanette Buitelaar Versie: December 2014 PAGINA 2/5 Vrijwilligerswerk Rotterdam is dé centrale ingang voor al het vrijwilligerswerk in Rotterdam.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 13-10-2015 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

De Club "Gantoise" ontstond in 1864 met de geboorte van de gymnastiekafdeling

De Club Gantoise ontstond in 1864 met de geboorte van de gymnastiekafdeling Voorstelling Club De Club "Gantoise" ontstond in 1864 met de geboorte van de gymnastiekafdeling De hockeyafdeling werd precies vijftig jaar later opgericht De club telt 1.200 leden (700 Hockey en 500 Tennis),

Nadere informatie

tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst.

tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst. tje Aan de ouders/verzorgers van Godsdienst. Week 50: 9 t/m 15 december Een engel bij Zacharias, Lucas 1:5-25 Een engel bij Maria, Lucas 1:26-38 Maria en Elisabet, Lucas 1:39-56 Week 51: 16 t/m 22 december

Nadere informatie

Agenda: Alvast bedankt en met sportieve groet, (gym)meester Marc

Agenda: Alvast bedankt en met sportieve groet, (gym)meester Marc 18-05-2017 - Agenda: Vrijdag 19 mei: Grote Sponsor Knikkerrace Donderdag 25 mei en vrijdag 26 mei: leerlingen vrij, Hemelvaartweekend Maandag 29 mei: groep 8 op kamp Maandag 29 mei: eerste dag Noord4daagse

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL 1. VOORWOORD 2. BESTUUR 3. ACCOMODATIE 4. WEBSITE & SOCIALE MEDIA 5. SPONSORVOORSTELLEN. Reclamepanelen. Website. Kledij.

INHOUDSTAFEL 1. VOORWOORD 2. BESTUUR 3. ACCOMODATIE 4. WEBSITE & SOCIALE MEDIA 5. SPONSORVOORSTELLEN. Reclamepanelen. Website. Kledij. INHOUDSTAFEL 1. VOORWOORD 2. BESTUUR 3. ACCOMODATIE 4. WEBSITE & SOCIALE MEDIA 5. SPONSORVOORSTELLEN Reclamepanelen Website Kledij Events 6. CONTACTGEGEVENS dankzij dit prachtige complex. Wij wensen iedereen

Nadere informatie

BEGINNERSCURSUS DAG 1

BEGINNERSCURSUS DAG 1 1 BEGINNERSCURSUS DAG 1 A. FORCING Voorstelling B. GRAMMATICA Persoonlijke Voornaamwoorden Werkwoord: Infinitief en stam Hebben en Zijn C. CONVERSATIE Kennismaken 2 Zich voorstellen 1. Voornaam: Ik heet

Nadere informatie

1. In april en mei zegt Ben correct

1. In april en mei zegt Ben correct GO! Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 E-mail: directeur@tenberge.be www.tenberge.be 1. In april en mei zegt Ben correct 2. Paasvakantie (1 april 17 april 2017) Galgenbergstraat

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Jaarvergadering en informatieavond. Nummer 2: 11-09-2015. Jaargang 2015-2016

Wingerdbericht. Agenda. Jaarvergadering en informatieavond. Nummer 2: 11-09-2015. Jaargang 2015-2016 Wingerdbericht Nummer 2: 11-09-2015 Jaargang 2015-2016 Agenda 11 september Gezinsactiviteit: vossenjacht 16 september Werkochtend groep 1 t/m 3, deze leerlingen vrij 24 september Jaarvergadering en informatieavond

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 6 Werk zoeken

Spreekopdrachten thema 6 Werk zoeken Spreekopdrachten thema 6 Werk zoeken Opdracht 1 bij 6.1 * Beantwoord de vragen. 1. Waar zoek je vacatures? In de krant, op internet of ergens anders? 2. Ga je naar het UWV WERKbedrijf? 3. Ga je naar een

Nadere informatie

Lionsclub Tongeren Vademecum. Lionsclub TONGEREN. Vademecum

Lionsclub Tongeren Vademecum. Lionsclub TONGEREN. Vademecum 1. Lionisme Lionsclub TONGEREN Vademecum a. Lionsclub Tongeren in de brede Lions context b. Gedragscode c. Organogram Lionsclub Tongeren 2. Statuten Lionsclub Tongeren a. Ad organogram i. Bestuur ii. Overige

Nadere informatie

STATUTAIRE VERGADERING dd. 28 oktober 2011 Proces verbaal LADIES NIGHT. Voorzitter Leon Nelissen Protocolchef Piet Schreurs.

STATUTAIRE VERGADERING dd. 28 oktober 2011 Proces verbaal LADIES NIGHT. Voorzitter Leon Nelissen Protocolchef Piet Schreurs. STATUTAIRE VERGADERING dd. 28 oktober 2011 Proces verbaal LADIES NIGHT Lokaal Salons Lassaut Voorzitter Leon Nelissen Protocolchef Piet Schreurs Spreker Veerle LORIES Onderwerp IWT 1. AANWEZIGHEIDSLIJST

Nadere informatie

Leergeld houdt 'Open huis', agenda en zomerreces

Leergeld houdt 'Open huis', agenda en zomerreces Leergeld houdt 'Open huis', agenda en zomerreces Wilt u de verhalen van stichting Leergeld uit de eerste hand horen? Wilt u kennismaken met de intermediairs en bestuursleden? Dan bent u van harte welkom

Nadere informatie

Voorzitter. Module VOORZITTER

Voorzitter. Module VOORZITTER Module VOORZITTER Een goede start Voorzitter Dé club officier met een klaar beeld van zijn verantwoordelijkheden i.v.m.: Kiwanis International District Club De Voorzitter De leden Eigen club KI District

Nadere informatie

30/03/2015 infosessie voor Lions Ambassadeurs District 112A 1

30/03/2015 infosessie voor Lions Ambassadeurs District 112A 1 30/03/2015 infosessie voor Lions Ambassadeurs District 112A 1 Infosessie voor Lions Ambassadeurs Waar abraham de mosterd haalt agenda 19.00 ontvangst + broodje 19.30 onthaal (DG Roland) 19.35 rol van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders

Nieuwsbrief voor ouders Scholengroep ARKORUM vzw Vrije basisschool SPANJESCHOOL - DE TASSCHE Vierwegstraat 195 8800 Roeselare Krommestraat 2 8850 Ardooie tel. 051/ 20 70 87 & 051/28 05 70 ( Tassche) info@spanjeschool.be Nieuwsbrief

Nadere informatie

Beleidsplan Manoukefonds

Beleidsplan Manoukefonds Inhoud Voorwoord... 3 Missie... 4 Visie... 4 Identiteit... 5 Organisatiestructuur... 6 Samenwerking en ondersteuning... 7 Financieel beleid... 8 Communicatiebeleid... 9 Slotwoord...10 2 Voorwoord Dit beleidsplan

Nadere informatie

-17 t/m 21 oktober : herfstvakantie-

-17 t/m 21 oktober : herfstvakantie- Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 13-10-2016 Zesde nieuwsbrief Herfstvakantie Met prachtige nazomerdagen zijn we dit schooljaar begonnen. En nu staat de herfstvakantie alweer voor

Nadere informatie

Vriendschap. Tekst > Reporters: Valeriya Miasnikova & Serena Passarelli - april Valeriya

Vriendschap. Tekst > Reporters: Valeriya Miasnikova & Serena Passarelli - april Valeriya Tekst > Reporters: Valeriya Miasnikova & Serena Passarelli - april 2018 Valeriya Zes jaar geleden ben ik naar België gekomen. Een maand later ben ik mama geworden. In een gesloten Facebookgroep voor Russischsprekende

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Situa e Dag 1 : zaterdag Vrienden hebben jullie uitgenodigd om mee iets te gaan drinken. Jullie weten op voorhand al hoe het eraan toe gaat gaan. Om d

Situa e Dag 1 : zaterdag Vrienden hebben jullie uitgenodigd om mee iets te gaan drinken. Jullie weten op voorhand al hoe het eraan toe gaat gaan. Om d Welkom vrijdagavond Zaterdag 10 oktober organiseert Welzijnsschakel Ommekeer een gezamenlijke groenten en fruitaankoop voor gezinnen met een laag inkomen. De verkoop gaat door van 10u tot 14u in de Kloosterstraat

Nadere informatie

JONGEREN IN GELDERLAND OVER

JONGEREN IN GELDERLAND OVER JONGEREN IN GELDERLAND OVER een sterk bestuur en hun gemeente Aanleiding De provincie Gelderland werkt samen met VNG Gelderland aan het project Sterk Bestuur Gelderland (SBG). In het project wordt het

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Nummer Vaste rubrieken:

Nummer Vaste rubrieken: September 2016 Rond de 15e van de maand komt de VVZ nieuwsbrief uit. Nummer 12 2016 Volg VVZ ook op social media! DE SITE IS ONLINE! In de vorige nieuwsbrief vertelde ik u nog over de ontwikkelingen van

Nadere informatie

Lekker slapen. Tips voor een goede (nacht)rust

Lekker slapen. Tips voor een goede (nacht)rust Lekker slapen Tips voor een goede (nacht)rust Slaap: onmisbaar voor lichaam en geest. We hebben rust nodig om te herstellen van de dag. Bij kinderen is slapen daarnaast belangrijk voor een goede groei.

Nadere informatie