FOTOBRIEF. Deze avond; Thema Verbinding Begeleiding: Jeannine van den Boer Verslag: Laura. Zoals altijd starten we weer om

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FOTOBRIEF. Deze avond; Thema Verbinding Begeleiding: Jeannine van den Boer Verslag: Laura. Zoals altijd starten we weer om"

Transcriptie

1 FOTOBRIEF Verbinding; Olaf Smit Editie 458, 5 juni 2015 redactie: Harrie Dirksen @fotoclubschijndel.nl Deze avond; Thema Verbinding Begeleiding: Jeannine van den Boer Verslag: Laura Zoals altijd starten we weer om Verslag 22 mei door Toi Algemene informatie: (ik heb alleen verslag gemaakt van de bespreking) 1. Overleg met fotoclubs binnen Meijerijstad. Peter van Damme geeft uitleg over samenwerking tussen de fotoclubs in de regio. Het betreft voornamelijk afstemming van de expositie-datums. 2. Fietstocht. Cor doet verslag over de organisatie van de fietstocht in Nader bericht van Cor volgt. Foto bespreking door Karel Verhoeven: Harry Timmermans 500mm f6.3 iso s 500mm f6.3 iso s Strakke scherpe foto van een Nijlgans. Mooie details en kleuren. Sprankelende foto.

2 Jos Nouwens 1.200s f5.0 ISO100 Deze foto sprak Theo op het eerste gezicht al aan. Hij sprong er meteen uit. Prettige harde kleuren. Mooie volle kleurtonen in een landschap gemaakt in Noorwegen. Annemie de Jong. F8-200iso-S90-110mm Foto opgegeven door o.a. Jo van Uden. De connectie tussen hond en man met baard is knap gezien en heel knap in beeld gebracht. Sterke foto. Heel goede compositie. Harrie Dirksen s f3.2 ISO mm Corrie vindt het een geweldige actiefoto. Jo vindt het moment van knippen perfect. Foto is gemaakt met een heel mooi laag standpunt en is geweldig mooi ingekaderd.

3 Jos van de Oetelaar 1-640,f 4.3,iso 640,60mm De foto geeft een heel mooi lijnenspel weer. Heel knap in beeld gebracht. Zowel de lamp zelf als de vlakverdeling. Foto is gedraaid om een mooiere / betere compositie te bereiken. Gerard Kluijtmans f-5.6-1_60 -iso mm De vlakverdeling van de foto van de markthal in Rotterdam heel sterk. Meest interessante in de foto is de reflectie in het gebouw. De kleuren in de binnenring mochten iets meer contrast hebben zodat ze iets sterker uitkomen. Heel goede foto. Irene Berkelmans iso s F5.6 50mm Mooie lichtinval achter de poort. Koppel onder de poort heeft mooie aandacht. Discussie over inkadering bij het valhek over wel of niet meenemen van de eerste boog in de foto. Irene heeft bewust voor deze compositie gekozen. Keuze wordt door veel leden ondersteund. Verder vallen de mooie details in de foto op. Karel Verhoeven f5,6 bel. 400e iso 200 Mooie actiefoto van een vrolijk tafereel. Sterke foto ondanks het feit dat een persoon niet goed zichtbaar is. Gaat om de speelsheid en die is goed in beeld gebracht. Karel heeft gekozen voor zwartwit afdruk om de details in het gezicht beter uit te laten komen.

4 Henk van Oers 1.30sec. F3.3 Iso mm Betreft een actie van een molenaarsvrouw die een zak naar boven hijst. Raam en boog vragen de aandacht en discussie over wel of niet geflitst. Dat het volgens Henk een zeer geconcentreerde actie betreft gezien de losse hand wordt niet door iedereen onderkend want bij het hijsen en overpakken van het touw komt altijd een hand los als normale handeling. Joke van Hamond f5.6,iso100,1.125s,18mm Het verhaal in de serie komt heel goed tot uiting en is fotografisch goed in beeld gebracht. Er volgt een discussie over de volgorde van de foto s in de serie. Ook dienen in een dergelijke serie de details heel goed bekeken te worden. O.a. hoogte wasbakjes afstemmen; 2 rolletjes in 2 e foto; 3 e foto broekrand e.d.. Jo van Uden f 5,6 iso ste sec. 21mm Het bloeiende fluitenkruid is mooi in beeld gebracht. Goed op het licht gelet en in combinatie met het frisse jonge riet. Donkere achtergrond is van een sloot. Door het mooie licht zijn er heel veel groentinten aanwezig.

5 Jeannet Hermes 1.25s f3.5 ISO200 18mm Foto vraagt aandacht over de actie van de vrouw. Hangt zij iets op en recht? Linker vlak is nogal wit maar wordt toch onderbroken door het belletje. Kleding vrouw en het interieur zijn dermate tegenstellend dat dit vragen oproept. Actie is knap in beeld gebracht. Jeannette heeft voor een lange (ongebruikelijke) uitsnede gekozen om het overige interieur te laten vervallen. Rita de Wit s 100mm 400 iso Interessante foto van een brug in Maastricht. De draden geven een mooie doorkijk en de silhouetten van de wandelende mensen op de brug zijn ook bijzonder sterk. De vogels en het vliegtuig geven volgens sommige leden iets extra s. Corinne van de Laar. f5, sec iso mm Foto is gemaakt van een hoog standpunt naar beneden en geeft daardoor een ietwat vreemd effect. De inloopmat lijkt een wanddecoratie en het raam op de linker zijde lijkt nu op een deur. De ruimte is bijzonder mooi in beeld gebracht. Enige vignettering in de hoeken zou de foto vriendelijker maken maar volgens Corinne is er geen sprake van vignettering.

6 Theo van de Pas f sec iso100 17mm Sterke compositie met mooie dieptewerking. Goede uitsnede en de lichtval op de linker brugzijde met de schaduw op de andere komt heel mooi uit. Goede keuze om het in zwart wit aan te leveren. De brug is gefotografeerd op het Plateau (natuurgebied bij Neerpelt in België) Wil van Dorp. ISO mm sec at f - 8,0 Betreft een wat bijzondere en ongewone pose van een model, maar wel prachtig in beeld gebracht. Vooral de gecreëerde schaduw is bijzonder sterk en maakt de foto speciaal. De foto is hierdoor perfect in balans. Wil vertelt de schaduw bewust zo te hebben gecreëerd door een extra krachtige 2 e flitsunit. Bijzonder mooi. Gerard Deelen 1.800s f13.0 ISO mm Foto is in mooi zwart-wit getoond. Balans in de foto os goed en goede inkadering met sterke details. Is oudere foto want gebouwtje op Hoeves in Eerde is al enige tijd gesloopt.

7 Corrie Brekelmans F2,8-1,20sec-iso80-28mm Doorkijk van een prachtige kleurrijke tuin. Bijzonder mooie lichtval door de bladeren van de rode Acer en heel mooie diepte in de doorkijk. Kleuren in de foto zijn perfect in balans. Veel mooie tinten groen. Sterke foto. Jan Broeren s f5.0 ISO mm De vlinder is goed maar wel minimaal in beeld gebracht in de totale foto. Het totale wit van de margriet is overbelicht en heel centraal in beeld gebracht. Tip: Foto zou sterker worden als er meer voor het detail in de kern van de bloem was gekozen, waardoor de vlinder ook sterker uit zou komen. Nu teveel op de foto. Leon van Heertum ISO400 56mm f e Foto roept veel vraagtekens op. Veel leden missen de samenhang in de foto tussen de stokken, het kind en de actie van het kind. Leon geeft aan dat de stokken in een ketel worden gekookt waardoor de schil beter kan worden verwijderd. De ketel levert veel stoom af waardoor alles wat mysterieuzer wordt en het kind wil een stokje is deze mist gooien. Cor van Oorschot s f7.1 ISO100 28mm Mooie foto van een landschap met stukje zee, groot kiezelstrand met plas en hoge duin. Ook hier de discussie over de uitsnede van de foto. Compositie met veel driehoeken en andere uitsnede zou de foto zeker niet versterken.

8 Harriet van Heertum 1.320s f4.0 ISO mm Foto gemaakt voor het thema verbintenis. Met name door de tatoeage op de rug van de mevrouw en het beeld van de vrouw zelf met haar kind. Tafereel is heel goed in beeld gebracht. Laura Verhoeven F5,6, iso 100, 1-500e sec, 19 mm Mooie scherpe en heldere foto. Veel en mooie lijnen in de foto waardoor vlakverdelingen ontstaan. Ook gemaakt voor het thema verbinding. Jammer dat het gezicht van de man met zonnepaneel niet goed zichtbaar is. Ook hier weer discussie over de inkadering van de foto. Laura bewust voor het hele beeld gekozen om het verhaal duidelijk te maken en het geheel heel realistisch in beeld te brengen. Ben Hartman 1.200s f7.1 ISO400 34mm Grappige foto met het beeld van de fotograaf in de spiegeling verwerkt en tekst meegenomen in de foto die enige verbazing oproept. Ben wilde een humoristische / komische foto maken wat goed gelukt is.

9 Toi Korsten iso640 f sec 500mm Foto van koppel buidelmezen dat bezig is met het bouwen van het nest. Goed en scherp in beeld gebracht, mooie compositie maar vooral de communicatie tussen uit het nest hangend vrouwtje en aanvliegend mannetje is zeer sterk. Knappe foto. Marianne van de Broek f11, sec iso mm Alle lof over de wijze waarop de gebouwen in beeld zijn gebracht. Prachtige compositie, geweldig standpunt en heel goede uitsnede. Ook de keuze voor zwart-wit versterkt de foto enorm. Alle details goed in beeld. Complimenten voor deze foto. Anton Giessen Vanwege afwezigheid van Anton wordt de foto niet besproken. Wachtlijst nieuwe leden Cindy Langenhuijsen Guus Leenhouwers Harry Michiels Kitty Schreuders Mari van Dinther Ans Verhoeven Anita Spooren Tessa Jansen Evenementen Op de website van de fotoclub onder Links vind je een website waar alle actuele exposities worden gepubliceerd.

10 De uitnodigingen van de regionale Fotoclubs komen vaak net te laat of te vroeg om tijdig opgenomen te kunnen worden in de Fotobrief. Ik zal deze uitnodigingen vanaf nu afzonderlijk toesturen. Van de FotoBond Thema 2015: Kijk! Mijn Straat Met het thema 'Kijk! Mijn Straat' wil Fotoweek alle Nederlanders inspireren om hun directe, alledaagse leefomgeving te delen door middel van fotografie. Buurt, stad, laan, villa, flat of dorp iedere straat heeft zijn eigen identiteit. Dit maakt de publieke ruimte ook heel erg persoonlijk en eigen. Fotografie maakt het mogelijk dat iedereen vol trots kan delen hoe we samen leven in de uiteenlopende straten van Nederland. Tijdens Fotoweek wordt in dit thema, in samenwerking met DuPho (Dutch Photographers), een pop-up fotostudiotour georganiseerd. De Fotobond zelf zal voor haar leden een online wedstrijd organiseren met hetzelfde thema. Dit wordt straks via de website gemeld. Met vriendelijke groet, Namens het Dagelijks Bestuur Nol Ploegmakers

Jeannine heeft het werk van verschillende fotografen laten zien, deze presentatie zal ze doorsturen naar Harrie, zodat ze op de website komen.

Jeannine heeft het werk van verschillende fotografen laten zien, deze presentatie zal ze doorsturen naar Harrie, zodat ze op de website komen. FOTOBRIEF Verbinding; onbekend Editie 459, 19 juni 2015 redactie: Harrie Dirksen email@fotoclubschijndel.nl Deze avond; Fotobespreking Begeleiding: Antoon Verslag: Cor Zoals altijd starten we weer om 19.30.

Nadere informatie

FOTOBRIEF. Bespreker: Cor van Oorschot. 1. Wat is het onderwerp van de foto? 2. Kun je een titel verzinnen voor de foto? 3. Wat voor foto is het?

FOTOBRIEF. Bespreker: Cor van Oorschot. 1. Wat is het onderwerp van de foto? 2. Kun je een titel verzinnen voor de foto? 3. Wat voor foto is het? FOTOBRIEF Verbinding; Harrie Dirksen Editie 460, 3 juli 2015 redactie: Harrie Dirksen email@fotoclubschijndel.nl Deze avond; Workshop Table-top Begeleiding: Activiteitencommissie Verslag: Activiteitencommissie

Nadere informatie

FOTOBRIEF.

FOTOBRIEF. FOTOBRIEF Editie 450, 9 januari 2015 redactie: Harrie Dirksen email@fotoclubschijndel.nl Deze avond; Workshop Flitsers, Filters en Voorzetlenzen Begeleiding: Activiteitencommissie Verslag: Activiteitencommissie

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering 1 maart 2013

Algemene ledenvergadering 1 maart 2013 1 Verslag: Locatie: 01-03- 2013 aanvang 19.30 clublokaal SCC De Vink, Schijndel Afwezig met kennisgeving; Leon van Heertum, Corrie Brekelmans, Joke van Hamond, Theo van der Pasch, Jan Bolwerk, Wil van

Nadere informatie

Fotobespreking van foto s die gemaakt zijn tijdens de workshops. Als je die niet hebt mag je natuurlijk ook een andere foto insturen.

Fotobespreking van foto s die gemaakt zijn tijdens de workshops. Als je die niet hebt mag je natuurlijk ook een andere foto insturen. FOTOBRIEF Thema contrast, maker onbekend Editie 485, 2 December 2016 redactie: Harrie Dirksen email@fotoclubschijndel.nl Vrijdag 2 december; Fotobespreking van foto s die gemaakt zijn tijdens de workshops.

Nadere informatie

ONK MACRO. Wedstrijdnummer Gemiddeld cijfer Punten totaal Rang orde Motivatie oordeel foto Motivatie oordeel foto

ONK MACRO. Wedstrijdnummer Gemiddeld cijfer Punten totaal Rang orde Motivatie oordeel foto Motivatie oordeel foto ONK MACRO AQ15-ONK01-1 - 6,28 25,1 33 Een minder mooie compositie van de heremietkreeft Mist spanning AQ15-ONK02-1 - 7,75 31 10 Goede compositie net weer iets anders in beeld gebracht Iets te druk. AQ15-ONK03-1

Nadere informatie

Meenemen: Camera + statief en alles waar je vragen over wilt stellen.

Meenemen: Camera + statief en alles waar je vragen over wilt stellen. FOTOBRIEF Fotostudio De Jong Nieuw tv-programma over fotografie, een magazine van 35 minuten, 10 afleveringen, vanaf zaterdag 11 januari 2014, Ned 2. Editie 432, 17 januari 2013 redactie: Harrie Dirksen

Nadere informatie

Piet den Blanken; uit de fotoserie Werk, werk, werk. Voor deze avond is het niet noodzakelijk om een print van je foto mee te brengen.

Piet den Blanken; uit de fotoserie Werk, werk, werk. Voor deze avond is het niet noodzakelijk om een print van je foto mee te brengen. FOTOBRIEF Piet den Blanken; uit de fotoserie Werk, werk, werk Editie 433, 31 januari 2014 redactie: Harrie Dirksen email@fotoclubschijndel.nl Deze avond weer een Fotobespreking. Voorbespreker: Paul Deelen

Nadere informatie

Bijlage - Uitslag en toelichting ONK 2017 Groothoek met Duiker

Bijlage - Uitslag en toelichting ONK 2017 Groothoek met Duiker Bijlage - Uitslag en toelichting ONK 2017 Groothoek met Duiker 1 Kees Opstal Nikon D750 Tokina AT-X107 DX Fisheye 10-17mm F3.5-4.5 17,00mm 1/160sec f/10 ISO100 Prachtige foto, heel creatief omgegaan met

Nadere informatie

Bijlage - Uitslag en toelichting ZK Beste Foto 2017

Bijlage - Uitslag en toelichting ZK Beste Foto 2017 Bijlage - Uitslag en toelichting ZK Beste Foto 2017 1 Lia van Nieuwenhuizen Olympus E-PL1 Olympus M.9-18mm F4.0-5.6 9,00mm 1/100sec f/5,6 ISO160 Wel scherpe en goed belichte opname maar qua beleving een

Nadere informatie

Bijlage - Uitslag en toelichting ONK Team 2017

Bijlage - Uitslag en toelichting ONK Team 2017 Bijlage - Uitslag en toelichting ONK Team 2017 Groothoek met duiker 1 Team Germany Bernhardt Conrad Canon EOS 1D X MarkII EF8-15mm f/4l Fisheye USM 15,00mm 1/200sec f/18 ISO800 De houding van de duiker

Nadere informatie

Bijlage - Uitslag en toelichting ZK Thema 2017

Bijlage - Uitslag en toelichting ZK Thema 2017 Bijlage - Uitslag en toelichting ZK Thema 2017 1 Johan de Prins Olympus E-PL2 Leica DG Macro-Elmarit 45/F2.8 45,00mm 1/180sec f/5,6 ISO200 Mooie macro, de zakpijpen mooi geisoleerd tegen de donkere achtergrond.

Nadere informatie

Fotografie. Incentive

Fotografie. Incentive Fotografie Incentive Wat zegt fotografie? Fotografie is essentieel voor de communicatie van Kuoni/ Tenzing Travel. Het is hét ultieme instrument om te inspireren en tot de verbeelding te spreken. Daarom

Nadere informatie

De regel van derden. 1 Compositie

De regel van derden. 1 Compositie Op de knop drukken kan iedereen, maar een goede compositie maken vereist inzicht en ervaring. Het belangrijkste in het beeld is het onderwerp, bijvoorbeeld een persoon of een gebouw. Dat moet de meeste

Nadere informatie

Honden fotografie. Exif: ISO 160, F8, 1/800sec op 84mm (buiten in de zon gefotografeerd) Lisa Oerlemans Photography / Lisa Oerlemans

Honden fotografie. Exif: ISO 160, F8, 1/800sec op 84mm (buiten in de zon gefotografeerd) Lisa Oerlemans Photography / Lisa Oerlemans Exif: ISO 160, F8, 1/800sec op 84mm (buiten in de zon gefotografeerd) De onderwerpen binnen honden fotografie die in dit document besproken worden zijn Honden op plaats fotograferen Honden in actie fotograferen

Nadere informatie

Demonstratie objectfotografie. Charles Strijd

Demonstratie objectfotografie. Charles Strijd Demonstratie objectfotografie Fotomateriaal Uitleendienst Erfgoed Vereisten erfgoedinventaris - minstens 1 goede foto per object, meestal frontale overzichtsfoto - maak ook foto s van details, merken,

Nadere informatie

Workshop Landschapsfotografie 27 september 2014

Workshop Landschapsfotografie 27 september 2014 Workshop Landschapsfotografie 27 september 2014 Workshop Landschap www.p-visie.nl 1 Ernst Schüller Beschrijving: Experiment - hoe HDR eigenlijk de foto verandert. De wolken en het groen in verschillende

Nadere informatie

Tips voor betere foto s. Tips voor betere foto s. Camera vasthouden. Camera vasthouden. Camera vasthouden. Autofocus

Tips voor betere foto s. Tips voor betere foto s. Camera vasthouden. Camera vasthouden. Camera vasthouden. Autofocus Tips voor betere foto s Tips voor betere foto s Koos Mast Irma Meijerman Oktober 2009 Camera vasthouden Auto-focus Licht en kleur Zwart-wit Compositie Symmetrie en ritme Formaat en uitsnede Standpunt Voorgrond/achtergrond

Nadere informatie

FOTOGRAFEREN TIJDENS GLOW IN EINDHOVEN

FOTOGRAFEREN TIJDENS GLOW IN EINDHOVEN FOTOGRAFEREN TIJDENS GLOW IN EINDHOVEN GLOW in Eindhoven GLOW is een jaarlijks, terugkerend lichtspektakel in het centrum van Eindhoven. Er zijn inmiddels ruim 10 edities georganiseerd en jaarlijks komen

Nadere informatie

Balans tussen orde en chaos ontsnappen aan de chaos. ordening = de onderlinge samenhang tussen de verschillende elementen

Balans tussen orde en chaos ontsnappen aan de chaos. ordening = de onderlinge samenhang tussen de verschillende elementen Balans tussen orde en chaos ontsnappen aan de chaos ordening = de onderlinge samenhang tussen de verschillende elementen Compositie (samenstelling) is het belangrijkste ordeningssysteem 1. Compositie,

Nadere informatie

Tips voor betere foto's

Tips voor betere foto's Tips voor betere foto's Henk Hoedemaekers December 2006 Wanneer je alles net zo fotografeert als je in het voorbijgaan ziet, krijg je zelden interessante foto's. Door met de volgende tips rekening te houden,

Nadere informatie

7 supertips over SCHERPTE & DIEPTE. voor natuurfoto s met een WOW-factor. Fotograferen in de natuur.nl. Toine Westen

7 supertips over SCHERPTE & DIEPTE. voor natuurfoto s met een WOW-factor. Fotograferen in de natuur.nl. Toine Westen 7 supertips over SCHERPTE & DIEPTE voor natuurfoto s met een WOW-factor Fotograferen in de natuur.nl Toine Westen HOI! Superleuk dat je dit e-book hebt gedownload via www.fotograferenindenatuur.nl/tips.

Nadere informatie

Piet den Blanken; uit de fotoserie Werk, werk, werk

Piet den Blanken; uit de fotoserie Werk, werk, werk FOTOBRIEF Piet den Blanken; uit de fotoserie Werk, werk, werk Editie 434, 21 februari 2014 redactie: Harrie Dirksen email@fotoclubschijndel.nl Deze avond een Thema avond met als gast Edith Verhoeven. Verslag:

Nadere informatie

Juryrapport verlichting Feestweek Hoornaar. Taferelen buurtverenigingen. 1 De kromme Giessen Elfstedentocht

Juryrapport verlichting Feestweek Hoornaar. Taferelen buurtverenigingen. 1 De kromme Giessen Elfstedentocht Juryrapport verlichting Feestweek Hoornaar Taferelen buurtverenigingen 1 De kromme Giessen Elfstedentocht Bijzonder origineel, humor en goed uitgewerkt zijn de belangrijkste redenen voor deze eerste plaats.

Nadere informatie

HDR- FOTOGRAFIE. Inleiding. Het digitale beeld - Bijlage

HDR- FOTOGRAFIE. Inleiding. Het digitale beeld - Bijlage HDR- FOTOGRAFIE Inleiding Wanneer je door de zoeker van je al dan niet spiegelreflex camera kijkt en een prachtige scène hebt waargenomen en vastgelegd, dan is er naderhand soms enige teleurstelling wanneer

Nadere informatie

Eten en drinken. Maandthema voor maart 2015

Eten en drinken. Maandthema voor maart 2015 Eten en drinken Maandthema voor maart 2015 De temperaturen van de laatste tijd vragen om heerlijke winterkost, zoals de diverse oer- Hollandse stamppotten. Die zouden bijvoorbeeld heel smakelijk in beeld

Nadere informatie

Billie de Beer en de Tuinstedebrigade (3): Ontmoeten de vogels Juni 2014

Billie de Beer en de Tuinstedebrigade (3): Ontmoeten de vogels Juni 2014 Billie de Beer en de Tuinstedebrigade (3): Ontmoeten de vogels Juni 2014 Janneke Blaauwbroek & Michael Janse, juni 2014 Pagina 1 Billie de Beer woont nu al een paar dagen bij de hamsters in Tuinstede.

Nadere informatie

fotonieuws Oktober 2018

fotonieuws Oktober 2018 fotonieuws Oktober 2018 Beste Leden, Hier de volgende nieuwsbrief. De eerste fototocht is al weer voorbij: theater fotografie. We hebben heel wat moeite moeten doen om mooie foto s te maken met de geringe

Nadere informatie

Maandthema Juni 2015 Reflecties / spiegelingen. Mail uiterlijk zondag 7 juni maximaal 2 foto s naar

Maandthema Juni 2015 Reflecties / spiegelingen. Mail uiterlijk zondag 7 juni maximaal 2 foto s naar Maandthema Juni 2015 Reflecties / spiegelingen Mail uiterlijk zondag 7 juni maximaal 2 foto s naar fotoclubdebetuwe@gmail.com Wat zegt De Van Dale hierover Over spiegelen : licht of beelden terugkaatsen

Nadere informatie

The making of. De Vuurtoren

The making of. De Vuurtoren Fotoclub VPR De Klinker The making of. De Vuurtoren Maak eens iets bijzonders van dit platgefotografeerde onderwerp Fotoclub VPR Hans Nieuwland 1 Hoe pak ik dat aan? De vuurtoren is waarschijnlijk het

Nadere informatie

TIPS, TOOLS & INSPIRATIE VOOR JOUW NATUUR- & LANDSCHAPSFOTO S TOINE WESTEN

TIPS, TOOLS & INSPIRATIE VOOR JOUW NATUUR- & LANDSCHAPSFOTO S TOINE WESTEN TIPS, TOOLS & INSPIRATIE VOOR JOUW NATUUR- & LANDSCHAPSFOTO S TOINE WESTEN VOORWOORD Superleuk dat je dit e-book hebt gedownload via www.fotograferenindenatuur.nl/tips. Mijn naam is Toine Westen en ik

Nadere informatie

Jongerengemeenteraad

Jongerengemeenteraad Verslag Ruimte, Economie en Duurzaamheid Verslag van Jongerengemeenteraad Vergaderdatum 3 juli 2019 Aanwezig Jongerengemeenteraad, ambassadeur raadsleden, ambtelijke ondersteuning Afwezig Verslaglegging

Nadere informatie

Maak je allerbeste foto s ooit met deze 9 tips voor stadsfotografie

Maak je allerbeste foto s ooit met deze 9 tips voor stadsfotografie Maak je allerbeste foto s ooit met deze 9 tips voor stadsfotografie Neem tijdens je volgende stedentrip (of gewoon dicht bij huis) foto's om trots op te zijn met deze 9 simpele tips voor stadsfotografie.

Nadere informatie

Nr november 2016

Nr november 2016 NIEUWS VOOR LEDEN Nr. 274 13 november 2016 In dit nummer: Verslag 3 november 1 Bericht uit bestuur 2 Peter Ros trofee 3 Het koffertje 3 Gezocht 3 Vooruitblik 17 november 4 Leden aan de slag 4 Herhaalde

Nadere informatie

Als je de CS of CC versie te duur vindt dan kun je ook werken met Photoshop Elements; in de les leren we de verschillen tussen de versies.

Als je de CS of CC versie te duur vindt dan kun je ook werken met Photoshop Elements; in de les leren we de verschillen tussen de versies. opdracht les twee Opdracht 1: * Maak een foto waarbij je onderwerp (of persoon) duidelijk los komt van de achtergrond door gebruik van je diafragma Opdracht 2: * Maak een foto waarbij je onderwerp (of

Nadere informatie

11 tips voor accenten in foto s

11 tips voor accenten in foto s 11 tips voor accenten in foto s Han Sieveking Whitepapers 2014 Fotoacademie MISSION STATEMENT De Fotoacademie leidt op inspirerende wijze een student op tot een bewuste, zelfstandige (beroeps)fotograaf

Nadere informatie

Compositie op basis van geometrische vormen

Compositie op basis van geometrische vormen Om goed heen en weer te kunnen springen tussen dia en afbeeldingen moet je dit bestand openen met Acrobat Reader. Voor het bekijken van de voorbeelden klik je op de blauwe link. Om terug te keren naar

Nadere informatie

Welkom workshop Portretfotografie

Welkom workshop Portretfotografie Welkom workshop Portretfotografie Agenda dag 1 10.00 uur 10.30 uur Ontvangst 10.30 uur 12.00 uur Kennismaking voorstelronde + Theorie deel 1 12.00 uur 13.00 uur Lunch 13.00 uur 14.00 uur Theorie deel 2

Nadere informatie

Fotografie: van opname tot archivering deel 1. Bruno Vandermeulen

Fotografie: van opname tot archivering deel 1. Bruno Vandermeulen Fotografie: van opname tot archivering deel 1 Bruno Vandermeulen 6 7 8 9 10 11 12 1 3 Wat is een camera? Zwarte doos: camera obscura Sensor Sluiter Objectief Diafragma Sensor Pixels Grootte 15 16 Camera

Nadere informatie

7 Tips voor het fotograferen van bloemen

7 Tips voor het fotograferen van bloemen 7 Tips voor het fotograferen van bloemen Het is volop zomer en er bloeien overal bloemen. Bloemen kun je op vele manieren fotograferen: de voor de hand liggende keuze is een close-up van de bloemkop met

Nadere informatie

FOTOGRAFIE Opdrachten - Erik Boot / Leonie Muller Opdracht - Digitale fotografie Praktische oefeningen in de les

FOTOGRAFIE Opdrachten - Erik Boot / Leonie Muller Opdracht - Digitale fotografie Praktische oefeningen in de les FOTOGRAFIE Opdrachten - Erik Boot / Leonie Muller Opdracht - Digitale fotografie Praktische oefeningen in de les We gaan in groepjes van twee de onderstaande opdrachten uitwerken. Noteer alle beslissingen

Nadere informatie

Portretfotografie. Portretfotografie. Scherptediepte. Tips & Trucs portretfotografie

Portretfotografie. Portretfotografie. Scherptediepte. Tips & Trucs portretfotografie Portretfotografie Tips & Trucs portretfotografie Tips & Trucs Ronnie Dankelman ReisReporterborrel 18 april 2009 Portretfotografie Camera instellingen Compositie Contact Er zijn drie aspecten waar je op

Nadere informatie

F.A.Q. BRUILOFT. Je hebt misschien heel veel vragen over de fotografie voor jullie bruiloft. In deze F.A.Q. behandel ik de meest gestelde vragen

F.A.Q. BRUILOFT. Je hebt misschien heel veel vragen over de fotografie voor jullie bruiloft. In deze F.A.Q. behandel ik de meest gestelde vragen F.A.Q. BRUILOFT Je hebt misschien heel veel vragen over de fotografie voor jullie bruiloft. In deze F.A.Q. behandel ik de meest gestelde vragen WERKWIJZE IN HET KORT AANVRAAG VRIJBLIJVEND GESPREK OFFERTE

Nadere informatie

Macrofotografie Wanneer is Macro Macro? Hulpmiddelen: Opdracht: Onderwerp Tip

Macrofotografie Wanneer is Macro Macro? Hulpmiddelen: Opdracht: Onderwerp Tip Wanneer is Macro Macro? Een macrofoto heeft een vergrotingsfactor van 1:1. In de praktijk betekent dit dat het gefotografeerde object ongeveer even groot is als de sensor. In de andere gevallen wordt het

Nadere informatie

Creatief met tegenlicht fotograferen

Creatief met tegenlicht fotograferen Creatief met tegenlicht fotograferen Normaal gesproken zorgt een fotograaf ervoor dat het licht, de zon, aan de zijkant of achter de fotograaf is. Hierdoor is het onderwerp goed belicht en zie je veel

Nadere informatie

Focus op Fotografie: Avond- en nachtfotografie

Focus op Fotografie: Avond- en nachtfotografie Introductie Focus op Fotografie: Avond- en nachtfotografie De schoonheid van het duister Bijna niets is zo betoverend als een nachtfoto. Denk aan een stad bij nacht, met verlichte gebouwen, lantaarns langs

Nadere informatie

Licht Belichting Lichtmeting

Licht Belichting Lichtmeting Licht Belichting Lichtmeting PUNTJES VOORAF 29 april 2015 Kees van Gageldonk 2 Inhoud Licht Algemene inleiding Belichting Inleiding Conclusie Correctiemogelijkheden Lichtmeting Inleiding Dynamisch bereik

Nadere informatie

5 Tips voor herfstfotografie 1. Kies het juiste licht

5 Tips voor herfstfotografie 1. Kies het juiste licht 5 Tips voor herfstfotografie 1. Kies het juiste licht Met zonsopkomst en zonsondergang heb je natuurlijk prachtig licht. Voordeel in de herfst is dat je niet meer zo extreem vroeg het bed uit moet om dit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. April 2014. Agenda. Maandthema algemene clubavond maart: Thema: scherpte/onscherpte Onderwerp: vrij

NIEUWSBRIEF. April 2014. Agenda. Maandthema algemene clubavond maart: Thema: scherpte/onscherpte Onderwerp: vrij NIEUWSBRIEF April 2014 Agenda Zaterdag 5 april 2014 9.45 uur carpoolen vanaf de Rabobank in Geldermalsen 11.00 uur bij de ingang van het Nederlandse Fotomuseum (als je op eigen gelegenheid gaat. Viering

Nadere informatie

Informatiepakket familiefotografie. Versie

Informatiepakket familiefotografie. Versie Informatiepakket familiefotografie Versie 2016-02 Werkwijze Ten eerste welkom! Leuk dat jullie familiefoto s willen laten maken en daarom dit informatiepakket bekijken. Ik zal beginnen met wat te vertellen

Nadere informatie

Informatiepakket familiefotografie. Versie

Informatiepakket familiefotografie. Versie Informatiepakket familiefotografie Versie 2018-01 Werkwijze Ten eerste welkom! Leuk dat jullie familiefoto s willen laten maken en daarom dit informatiepakket bekijken. Ik zal beginnen met wat te vertellen

Nadere informatie

Vereniging Natuur fotografen Drenthe

Vereniging Natuur fotografen Drenthe Vereniging Natuur fotografen Drenthe n o v e m b e r 2 0 1 6 R e d a c t i e K l a a s d e B o e r Hans van Dijk Libel - mooie diagonale lijn, lijfje en kop met mooie kleuren, vleugels zijn wazig maar

Nadere informatie

Catalogus T: 06 535 94 303 T: 06 423 35 086. Najaar 2012

Catalogus T: 06 535 94 303 T: 06 423 35 086. Najaar 2012 Catalogus I: www.fotovriend.nl A: Lijsterbesstraat 75 M: info@fotovriend.nl P: 7581 XV Losser T: 06 535 94 303 T: 06 423 35 086 Najaar 2012 De mooiste dag van het leven zegt men. Zoiets unieks moet natuurlijk

Nadere informatie

Basisbegrippen in de fotografie

Basisbegrippen in de fotografie Basisbegrippen in de fotografie Met betrekking tot belichting Aanleiding: De aanleiding voor het houden van deze presentatie zijn de verzoeken die gedaan zijn tijdens de introductie op de eerste clubdag

Nadere informatie

FOTO- OPDRACHT 7. NatGeoFoto

FOTO- OPDRACHT 7. NatGeoFoto NatGeoFoto LANDSCHAPSFOTOGRAFIE FOTO- OPDRACHT 7 LANDSCHAPSFOTOGRAFIE is een van de populairste genres van de fotografie. Het lijkt makkelijk: er ontrolt zich een mooi landschap voor je ogen en je maakt

Nadere informatie

Belichting corrigeren

Belichting corrigeren Belichting corrigeren Belichtingsmeter van de camera is ingesteld op gemiddeld grijs. Dit betekent dat camera ervan uitgaat dat elementen in je foto gemiddeld 18% van het licht terugkaatsen. Bij goed belichte

Nadere informatie

Op reis naar de rust. van een landelijk interieur INTERIEUR

Op reis naar de rust. van een landelijk interieur INTERIEUR Op reis naar de rust INTERIEUR van een landelijk interieur Precies een jaar wonen Sylvie, Christophe en hun kinderen nu in hun nieuwe woning; lang genoeg dus om zich te realiseren dat grote dromen inderdaad

Nadere informatie

RICHTLIJNEN FOTOGRAFIE UGENT. September 2016

RICHTLIJNEN FOTOGRAFIE UGENT. September 2016 RICHTLIJNEN FOTOGRAFIE UGENT September 2016 INHOUD Introductie 3 Gebruik en plaatsing Losse / enkele foto 4 Foto wolk 4 fotografiestijlen 5 Fotografiestijl 1: conceptueel en verhalend Uitleg en voorbeelden

Nadere informatie

fotografie Aquarium Er E n r ö ö Dob Do ro r n o yi 23-1-2014 1

fotografie Aquarium Er E n r ö ö Dob Do ro r n o yi 23-1-2014 1 Aquarium fotografie Ernö Dobronyi 23-1-2014 1 Onderwerpen Hardware Welke camera Welke objectief Welke flitser Welke hulpmiddelen De theorie Beeldvorming Witbalans Reflectie Compositie Pauze De praktijk

Nadere informatie

Compositie en standpunt

Compositie en standpunt Compositie en standpunt ISO 100 f/9 1/320s 15mm fisheye. Essentiële vaardigheden: Bewustzijn van compositie- regels. Versterken van dynamiek en diepte. Keuze van de juiste lens. Keuze brandpunt-standpunt.

Nadere informatie

thema sport Sportfotografie Hoe doe

thema sport Sportfotografie Hoe doe thema sport Sportfotografie Hoe doe 1 Sportfotografie is een vorm van fotografie die niet door zo heel veel amateurfotografen wordt beoefend. En dat is jammer, want het is erg leuk om te doen. Heeft u

Nadere informatie

FOTOSHOOTS FOTOSHOOT OMSCHRIJVING KOSTEN. PORTRETFOTOGRAFIE Voor 8 t/m 12 personen 79

FOTOSHOOTS FOTOSHOOT OMSCHRIJVING KOSTEN. PORTRETFOTOGRAFIE Voor 8 t/m 12 personen 79 Gerard Bildersstraat 8b 5753 DE Deurne 0493-321489 06-16253400 info@haroldvermeulenfotografie.nl www.haroldvermeulenfotografie.nl FOTOSHOOTS FOTOSHOOT OMSCHRIJVING KOSTEN PORTRETFOTOGRAFIE Gezinsfotografie

Nadere informatie

Thema 1: bezige vlinders. 1e prijs: Alex Huizinga / Drinkende vals heideblauwtjes

Thema 1: bezige vlinders. 1e prijs: Alex Huizinga / Drinkende vals heideblauwtjes 1e prijs: Alex Huizinga / Drinkende vals heideblauwtjes Er waren veel meer foto s van mud-puddling bij de inzenders, maar deze steeg ver boven de andere uit. Die ene vlinder die scherp is, maar ook alle

Nadere informatie

Maandthema januari 2015: Donkere dagen voor en na kerstmis. Als het maar met sfeer licht te maken heeft.

Maandthema januari 2015: Donkere dagen voor en na kerstmis. Als het maar met sfeer licht te maken heeft. Maandthema januari 2015: Donkere dagen voor en na kerstmis. Als het maar met sfeer licht te maken heeft. Fotografie zou je bijna een materialisatie van licht kunnen noemen. Het speelt in ieder geval een

Nadere informatie

fotowerkgroep Ommoord Introductieboekje

fotowerkgroep Ommoord Introductieboekje fotowerkgroep Ommoord Introductieboekje COLOFON FOTO WERKGROEP OMMOORD Opgericht: 5 februari 1974 Clubavond: Donderdag van 20.00 tot 22.30 uur Zaal open om 19.30 uur Contactgegevens: Joliottoren (nabij

Nadere informatie

3-8. Foppen met foto s

3-8. Foppen met foto s Fotografie Kunsteducatie Groep 3-8 Lessen in optische illusie Foppen met foto s 1 Marijke Liefting Het is bijna zomer en een zee van vrije tijd ligt voor u. Staan er uitstapjes op het programma? Of hebt

Nadere informatie

1 Extreme scherptediepte onderwerp: Geschikt bij dichte vegetaties en ook bij volle zon. Leukst is als er fraaie bladeren of insecten of andere

1 Extreme scherptediepte onderwerp: Geschikt bij dichte vegetaties en ook bij volle zon. Leukst is als er fraaie bladeren of insecten of andere 1 Extreme scherptediepte onderwerp: Geschikt bij dichte vegetaties en ook bij volle zon. Leukst is als er fraaie bladeren of insecten of andere dieren (slakjes) in de vegetatie aanwezig zijn. Goed zoeken!

Nadere informatie

Bezoekje kinderboerderij

Bezoekje kinderboerderij Bezoekje kinderboerderij Kinderboerderij de Trotse Pauw ligt midden in het centrum van Spijkenisse. En, daar moesten twee Hollandse geiten, vaste bewoners van de boerderij, vanmiddag even verkassen. Want,

Nadere informatie

Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Klantreis Wijchen Ik wil een defecte lantaarnpaal melden

Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Klantreis Wijchen Ik wil een defecte lantaarnpaal melden Vereniging van Nederlandse Gemeenten Klantreis Wijchen Ik wil een defecte lantaarnpaal melden PERSONA S Paul Peters - Persona Oplettende burger Zorgzaam Sociaal betrokken Trots op zijn dorp Behulpzaam

Nadere informatie

Tien tips voor vuurwerk fotograferen

Tien tips voor vuurwerk fotograferen Tien tips voor vuurwerk fotograferen maandag 28 december 2015, 13:31 door Nando Harmsen 5198x gelezen 4 reacties Met het inluiden van het nieuwe jaar zal er weer veel vuurwerk afgeschoten worden. Van simpel

Nadere informatie

Subscribe Past Issues Translate RSS Beter fotograferen - Een nieuwsbrief over betere foto's en de lol daarvan

Subscribe Past Issues Translate RSS Beter fotograferen - Een nieuwsbrief over betere foto's en de lol daarvan Subscribe Past Issues Translate RSS Foto Hans Heemskerk Nieuwsbrief Beter fotograferen - Een nieuwsbrief over betere foto's en de lol daarvan Een nieuwsbrief over foto's maken? Foto's zijn toch om naar

Nadere informatie

Opening Bierkade - 2009 Joris Komen Fotografie

Opening Bierkade - 2009 Joris Komen Fotografie Workshop Fotografie Opening Bierkade - 2009 Joris Komen Fotografie Alles over perspectief, standpunt en compositie Belangrijk voor het maken van een goede foto is de keuze van je perspectief. Welk standpunt

Nadere informatie

exclusief wonen Volmaakt en stoer

exclusief wonen Volmaakt en stoer Volmaakt en stoer De statige, witte woning trekt direct de aandacht. De houten voordeur en zwarte kozijnen staan in schril contrast met de smetteloos witte muren. De woning heeft een stoer karakter door

Nadere informatie

Series in fotografie: sept. 2013

Series in fotografie: sept. 2013 Series in fotografie: sept. 2013 Wil jij graag een verhaal vertellen met je foto s? De kans dat slechts één foto een heel verhaal kan vertellen is bijzonder klein. Professionele fotografen maken daarom

Nadere informatie

10 tips voor straatfotografie

10 tips voor straatfotografie 10 tips voor straatfotografie maandag 21 december 2015, 20:20 door Iris van Liempt 5992x gelezen 19 reacties Straatfotografie is een mooie sport. Op straat vind je namelijk van alles en het beweegt constant.

Nadere informatie

10 fotografietips voor jouw vakantie

10 fotografietips voor jouw vakantie 10 fotografietips voor jouw vakantie Ga je op vakantie? Daarbij ook al nagedacht over welke foto s je gaat nemen? Het is handig dat alvast te doen! Zo krijg je foto s waar je straks het meest mee kunt.

Nadere informatie

V e r s l a g A r e n a b i j e e n k o m s t V i s i e l a n d e l i j k g e b i e d I J s s e l s t e i n

V e r s l a g A r e n a b i j e e n k o m s t V i s i e l a n d e l i j k g e b i e d I J s s e l s t e i n V e r s l a g A r e n a b i j e e n k o m s t V i s i e l a n d e l i j k g e b i e d I J s s e l s t e i n Datum: 04-09-2018 A a n w e z i g e n Er is een gevarieerd gezelschap van circa 80 personen.

Nadere informatie

LICHT, CAMERA, ACTIE. 30 Supergeheime Fototips. ( Niet voor volwassenen! )

LICHT, CAMERA, ACTIE. 30 Supergeheime Fototips. ( Niet voor volwassenen! ) LICHT, CAMERA, ACTIE 30 Supergeheime Fototips ( Niet voor volwassenen! ) - 2 - Voorwoord Speciaal omdat het zomer is zal ik het niet te lang maken. We hebben namelijk veel leukere dingen te doen wanneer

Nadere informatie

1: Definities 1 Introductie 2 Landschap 3 Architectuur 7 Samenvatting 9

1: Definities 1 Introductie 2 Landschap 3 Architectuur 7 Samenvatting 9 Inhoud 1: Definities 1 Introductie 2 Landschap 3 Architectuur 7 Samenvatting 9 2: Techniek 11 Introductie 12 Camera 12 Lenzen 13 Accessoires 27 Instellingen 38 RAW/JPEG 45 srgb/adobergb 45 Beeldschermkalibratie

Nadere informatie

7 tips voor het fotograferen in een donkere kerk

7 tips voor het fotograferen in een donkere kerk 7 tips voor het fotograferen in een donkere kerk Elja Trum Als je foto's moet maken in een donkere kerk (bijvoorbeeld tijdens een huwelijk, doop of communie) is dat een uitdaging. Indirect flitsen kan

Nadere informatie

Ilse Baay en Fotografie

Ilse Baay en Fotografie Ilse Baay en Fotografie Erg leuk om u een gedeelte van mijn werk te laten zien dat ik zoal gemaakt heb de laatste tijd al zal natuurlijk niet alles te zien zijn op deze expositie bij Sanquin. Ik ben in

Nadere informatie

Juryrapport. Nr. 5 Eervolle vermelding Winterfotowedstrijd gemeente Leiden Naam fotograaf: Marianne Mieog

Juryrapport. Nr. 5 Eervolle vermelding Winterfotowedstrijd gemeente Leiden Naam fotograaf: Marianne Mieog Nr. 5 Eervolle vermelding Winterfotowedstrijd gemeente Leiden 2017 Naam fotograaf: Marianne Mieog Deze foto trok onmiddellijk de aandacht van de jury door zijn onderwerp en zijn kleurigheid. Heel belangrijk

Nadere informatie

Tips voor avondfotografie

Tips voor avondfotografie Tips voor avondfotografie digitalefotografietips.nl Veel fotografen bergen hun camera op na het vastleggen van een mooie zonsondergang. Maar eigenlijk begint het daarna pas, in ieder geval voor het onderwerp

Nadere informatie

Beoordeling 4e reeks foto s Regenboog Waregem : thema Avondfotografie

Beoordeling 4e reeks foto s Regenboog Waregem : thema Avondfotografie Beoordeling 4e reeks foto s Regenboog Waregem : thema Avondfotografie 1: foto 2 Schitterende zonsondergang met prachtige vlakverdeling, een compositie uit het boekje, de sterke horizontale lijnen op de

Nadere informatie

VLINDERS. generatie van o.a. de Kleine vos en Gehakkelde aurelia NATUURRIJK TESPELDUYN AUGUSTUS 2018

VLINDERS. generatie van o.a. de Kleine vos en Gehakkelde aurelia NATUURRIJK TESPELDUYN AUGUSTUS 2018 Als je je bal weer eens in de waterkant ziet verdwijnen, hebben sommige golfers toch enige huiver om in de kant te zoeken. De kikkers springen onverwacht op, libellen grazen over je hoofd en vreemde beestjes

Nadere informatie

Juryrapport Jonge Jury Ontwerpwedstrijd 2015

Juryrapport Jonge Jury Ontwerpwedstrijd 2015 Juryrapport Jonge Jury Ontwerpwedstrijd 2015 Het was heel, heel lastig kiezen. Bijna alle omslagen waren ontzettend goed gelukt! Ik was erg onder de indruk van het niveau en creativiteit, het is geweldig

Nadere informatie

FOTOGRAFEREN MET JE SMARTPHONE

FOTOGRAFEREN MET JE SMARTPHONE De afgelopen jaren is de smartphone steeds belangrijker geworden. Bellen is bijna bijzaak: we Whatsappen, Instagrammen, Twitteren en zijn bijna de hele dag online. Het schijnt zelfs zo te zijn dat we vaker

Nadere informatie

interieur moderne stijl warme uitvoering TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: VLASSAK-VERHULST Tijdloos wonen 177

interieur moderne stijl warme uitvoering TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: VLASSAK-VERHULST Tijdloos wonen 177 interieur moderne stijl IN warme uitvoering TEKST: ANNEMIE WILLEMSE - FOTOGRAFIE: VLASSAK-VERHULST Tijdloos wonen 177 De eigenaars van dit schitterende huis aarzelden niet lang om het ontwerp en de volledige

Nadere informatie

Witbalanscorrectie: Ik vind de foto wat aan de blauwe kant en ga daarom op zoek naar iets dat grijs of wit zou moeten zijn zonder kleurzweem.

Witbalanscorrectie: Ik vind de foto wat aan de blauwe kant en ga daarom op zoek naar iets dat grijs of wit zou moeten zijn zonder kleurzweem. Hieronder een onbewerkte foto van het Lexkesveer tijdens zonsopgang. Op het eerste gezicht een hopeloze foto. In het histogram kun je zien dat zowel aan de lichte (rechter) als donkere (linker) kant de

Nadere informatie

FOTOGRAFIE BASIS. Jelmer de Haas

FOTOGRAFIE BASIS. Jelmer de Haas FOTOGRAFIE BASIS Jelmer de Haas COMPOSITIE & STRAAT Compositie Vuistregels & voorbeelden Opdracht compositie Bespreken thuisopdracht Straatfotografie Profiel: Joel Meyerovitz COMPOSITIE Waarom compositie?

Nadere informatie

beeldende vakken CSE GL en TL

beeldende vakken CSE GL en TL Examen VMBO-GL en TL 2007 1 tijdvak 1 woensdag 30 mei 9.00-11.00 uur beeldende vakken CSE GL en TL Bij dit examen hoort een bijlage. Dit examen bestaat uit 35 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 74 punten

Nadere informatie

Verslag : Bestuur Margriet. Punt Onderwerp Toelichting actie 1 Opening Opening 19.40 door voorzitter

Verslag : Bestuur Margriet. Punt Onderwerp Toelichting actie 1 Opening Opening 19.40 door voorzitter Verslag : Bestuur Margriet Datum bijeenkomst: 19 april 2011 notulist: Jan Vos Aanvang: 19.30. bestuurskamer Margriet Aanwezig: Afwezig: Piet de Jongh, Jan Vos Ellen vd Bosch Marc v Luijk Cor Hoeks Jo van

Nadere informatie

Ellis Blom. Ellis Blom. www.ellisblom.com. stijlvolle en ontroerende portretten

Ellis Blom. Ellis Blom. www.ellisblom.com. stijlvolle en ontroerende portretten 13 Ellis Blom Na de fotovakopleiding in Apeldoorn ben ik een geheel eigen weg ingeslagen. Ik houd mij niet zozeer bezig met traditionele fotografie of studiowerk. Mijn prioriteit ligt niet bij de techniek,

Nadere informatie

5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES

5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES 5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES Fotowerkgroep Zien en Doorzien / Phoenix Cultuur, Ute Weber De pracht en kracht van foto's De 5 fotoclubs uit Meierijstad exposeren eigen werk; elke club in eigen dorp

Nadere informatie

Bronvermelding: www.allesoverhetaquarium.nl

Bronvermelding: www.allesoverhetaquarium.nl ! Bronvermelding: www.allesoverhetaquarium.nl!! Het maken van aquarium foto's Voor veel mensen met een aquarium komt er een tijd dat men er foto's van wil maken om het behaalde resultaat voor altijd vast

Nadere informatie

Maastricht - Amby Zuidoost. Ontwerp voor een woonwijk in Maastricht op de rand van stad en heuvelland.

Maastricht - Amby Zuidoost. Ontwerp voor een woonwijk in Maastricht op de rand van stad en heuvelland. Maastricht - Amby Zuidoost Ontwerp voor een woonwijk in Maastricht op de rand van stad en heuvelland. Maastricht - Amby Zuidoost Ontwerp voor een woonwijk in Maastricht op de rand van stad en heuvelland.

Nadere informatie

Thinking of Art Claudia Bronneberg GAR2A 22 Okt 2015

Thinking of Art Claudia Bronneberg GAR2A 22 Okt 2015 Thinking of Art Claudia Bronneberg GAR2A 22 Okt 2015 Mash up opdracht Sonja van Vuure Voorbeeld karakter: Maribo en Mirabo Analyse: De opvallende kwaliteiten van deze karakters zijn voornamelijk de staartjes

Nadere informatie

gehele of gedeeltelijke overname van artikelen is alleen toegestaan na schriftelijke toestemming van de redactie. Pagina 1 van 9

gehele of gedeeltelijke overname van artikelen is alleen toegestaan na schriftelijke toestemming van de redactie. Pagina 1 van 9 Beste leden, Het eerste kwartaal van 2019 zit er alweer op. We hebben best wel veel gedaan dit kwartaal. We zijn op bezoek geweest bij fotoclub Sliedrecht. Een educatieavond over flitsen. Twee keer een

Nadere informatie