Toelichtende nota gemeenteraadszitting van maandag 22 februari 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Toelichtende nota gemeenteraadszitting van maandag 22 februari 2016"

Transcriptie

1 Toelichtende nota gemeenteraadszitting van maandag 22 februari 2016 Openbare zitting 1. Verslag vorige zitting van 25 januari 2016 Enig artikel: Verleent goedkeuring aan het verslag van de vorige zitting van 25 januari Politie - begroting 2016 De Lokale Politiezone Geel/Laakdal/Meerhout beschikt over een eigen begroting. De ontvangsten van deze begroting bestaan enerzijds uit federale toelagen en anderzijds uit gemeentelijke toelagen. Het aandeel van de gemeente Meerhout voor het dienstjaar 2015 bedraagt ,00 euro op de gewone dienst en ,00 euro op de buitengewone dienst. Enig artikel: De gemeentelijke toelage voor het dienstjaar 2016 aan de Lokale Politiezone Geel/Laakdal/Meerhout voor de gemeente Meerhout vast te leggen voor een bedrag van ,00 euro op de gewone dienst en ,00 euro op de buitengewone dienst. 3. Patrimonium - site Watermolen - aankoop - ontwerpakte De gemeenteraad besliste op 29 juni 2015 om een engagement aan te gaan tot verwerving in der minne van site Watermolen, voor de percelen 1 afdeling sectie B, nrs. 1668G (huis), 1668P (bijgebouw), 1668T (huis) en 1668V (grond). De overnameprijs bedraagt maximaal euro + de dagprijs van de nog aanwezige mazout in de tanken bij ondertekening van de akte door VLM, vermeerderd met de verwervingskosten door de VLM. De ontwerpakte voor de aankoop van de site Watermolen werd opgemaakt door notarissen Van Ermengem. Deze ontwerpakte ligt ter bespreking voor. Artikel 1: Over te gaan tot de onderhandse aankoop van de site Watermolen, kadastraal gekend als 1 afdeling sectie B nr. 1668G (huis), 1668P (bijgebouw), 1668T (huis) en 1668V (grond), thans in eigendom van VLM, de Vlaamse Landmaatschappij. De prijs wordt bepaald op ,71 euro, zijnde euro voor grond en gebouwen en 3 111,71 euro voor de kosten. Artikel 2: De ontwerpakte voor bovenvermelde grondverhandeling wordt goedgekeurd. Artikel 3: Het college van burgemeester en schepenen wordt opdracht gegeven om alles te doen wat nodig mocht blijken tot verdere uitvoering van dit besluit. Artikel 4: Aan de burgemeester en de gemeentesecretaris wordt volmacht verleend om de gemeente geldig te vertegenwoordigen en de akte namens de gemeente mee te ondertekenen. 4. Patrimonium - overdracht gronden Berkenhof - ontwerpakte Op 13 juli 2004 werd door de gewestelijke stedenbouwkundige ambtenaar een vergunning verleend aan de Afdeling Gesubsidieerde Infrastructuur voor het uitvoeren van wegenis-, riolerings- en omgevingswerken aan de 16 serviceflats, gebouwd door de Geelse Huisvesting. De grond behoorde toe aan de Geelse Huisvesting en moest na de definitieve oplevering, gratis worden overgedragen aan de gemeente Meerhout om opgenomen te worden in het openbaar domein. Thans ligt de aangepaste ontwerpakte voor de grondoverdracht ter bespreking voor.

2 Artikel 1: De kosteloze overdracht door Geelse Huisvesting, Kameinestraat 3 te 2440 Geel, van een strook grond met infrastructuurwerken en wegenis ter plaatse "Berkenhof", aangeduid als lot 1 op het proces-verbaal van opmeting, opgemaakt door de bvba Carlier te Westerlo op 27 mei 2015, thans kadastraal gekend als sectie B nr. 820X/deel met een oppervlakte van 23 are 16 centiare (2 316 m²) te aanvaarden om te worden overgedragen naar het openbaar domein. Artikel 2: De ter zake ontworpen akte van overdracht wordt goedgekeurd. Artikel 3: Volmacht wordt verleend aan de burgemeester en de gemeentesecretaris om de gemeente geldig te vertegenwoordigen en de akte namens de gemeente mee te ondertekenen. De hypotheekbewaarder wordt ontslaan van de verplichting om inschrijving te nemen bij de overschrijving van de akte. Artikel 4: Alle kosten, voortspruitende uit deze verhandelingen zijn ten laste van de overdragers. Artikel 5: De administratie van het Kadaster, de Registratie en de Domeinen, Werft 65 te 2440 Geel, voor de strook grond aangeduid als lot 1 op het proces-verbaal van opmeting, opgemaakt door de bvba Carlier te Westerlo op 27 mei 2015, thans kadastraal gekend als sectie B nr. 820X/deel met een oppervlakte van 23 are 16 centiare (2316 m²), op te dragen deze strook grond over te dragen van het privaat domein naar het openbaar domein. 5. Patrimonium - overdracht weg N156 Biezenhoed en Nikelaan - overname N110 Veldstraat Weversberg De Meerhoutse gemeentewegen N156 gedeelte Biezenhoed en Nikelaan werden bij besluit van de Vlaamse Regering van 2 juni 2014 overgenomen door het Vlaams Gewest. De gewestweg N110 gedeelte Veldstraat/Weversberg werd door het gemeentebestuur versneld overgenomen van het Vlaams Gewest. Artikel 1: De overdracht aan de gemeente Meerhout, van de wegen Veldstraat en Weversberg, door de Vlaamse Overheid, goed te keuren. Artikel 2: De overname van de gemeente Meerhout, van de wegen Biezenhoed en Nikelaan door de Vlaamse Overheid, goed te keuren. 6. Ruimtelijke Planning - RUP Molsebaan Lil - stopzetting Op 8 december 2008 werd de opdracht tot de opmaak van een RUP Molsebaan-Lil gegund aan de IOK. Na een overleg met de provincie op 4 juni 2014 blijkt dat er nog weinig opties overblijven om met het RUP een effectieve meerwaarde te kunnen bieden en de vooropgestelde doelstellingen van het RUP te realiseren. Voorstel om de procedure tot opmaak van het RUP stop te zetten. Artikel 1: De procedure voor opmaak van het RUP Molsebaan - Lil zoals gegund aan de IOK door het college van burgemeester en schepenen op 8 december 2008 en de uitbreidingen van de opdracht zoals gegund door de gemeenteraad op 20 december 2010 en 28 oktober 2013 om hierboven vermelde redenen stop te zetten. Artikel 2: De openstaande kost van ,14 euro exclusief btw te voorzien bij de eerstvolgende budgetwijziging.

3 7. Verkavelingsaanvraag - M De Wit nv - Aardbezienstraat/Oude Vorstsebaan - aanvaarding wegtracé Landmeter De Wit nv vraagt een vergunning aan voor het verkavelen van een perceel in 12 loten voor woningbouw. De aanvraag heeft betrekking op een terrein gelegen hoek Aardbeziënstraat/Oude Vorstsebaan en met als kadastrale omschrijving (afd. 2) sectie D nr. 65E De percelen zijn gelegen in woongebied. Hierbij wordt ook gratis grondafstand gedaan om de ontworpen weg te kunnen realiseren. De gemeenteraad dient volgens artikel van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening een beslissing te nemen over de zaak van de wegen. Artikel 1: Het tracé van de weg zoals aangeduid op het plan opgemaakt door Landmeter M. De Wit nv met refertenummer 14052, gelegen hoek Aardbezienstraat/Oude Vorstsebaan en met als kadastrale omschrijving (afd. 2) sectie D nr. 65E, goed te keuren. Artikel 2: De grondafstand wordt aanvaard en de strook grond zal worden ingelijfd in het openbaar domein. 8. Verkavelingsaanvraag - Paul Heyns - Heilige Geestbeemdenweg - aanvaarding wegtracé Landmeter Paul Heyns vraagt een vergunning aan voor het verkavelen van een perceel in 6 loten voor woningbouw. De aanvraag heeft betrekking op een terrein gelegen Heilige Geestbeemdenweg en met als kadastrale omschrijving (afd. 2) sectie C nr. 777B. De percelen zijn gelegen in woongebied. Hierbij wordt ook gratis grondafstand gedaan om de ontworpen weg te kunnen realiseren. De gemeenteraad dient volgens artikel van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening een beslissing te nemen over de zaak van de wegen Artikel 1: Het tracé van de weg zoals aangeduid op het plan opgemaakt 7 mei 2015 door landmeter Paul Heyns, gelegen Heilige Geestbeemdenweg en met als kadastrale omschrijving (afd. 2) sectie C nr. 777B, goed te keuren. Artikel 2: De grondafstand wordt aanvaard en de strook grond zal worden ingelijfd in het openbaar domein. 9. Patrimonium - openbare verkoop kavel Boerenkrijglaan - hoger bod - verkoop uit de hand - onderhandse overeenkomst en ontwerpakte Op 23 november 2015 besliste de gemeenteraad om het bod van Pieter Goossens en Ine Ghoos te aanvaarden voor de aankoop uit de hand van het perceel bouwgrond in de Boerenkrijglaan. Op basis van bovenstaand besluit werd een onderhandse verkoopovereenkomst ondertekend. Thans ligt de ontwerpakte ter goedkeuring voor. Artikel 1: De ontwerpakte voor de verkoop van het perceel bouwgrond in de Boerenkrijglaan, kadastraal gekend als 1 afdeling sectie B nr. 1639M, goed te keuren. Artikel 2: Het college van burgemeester en schepenen wordt opdracht gegeven om alles te doen wat nodig mocht blijken tot verdere uitvoering van dit besluit. Artikel 3: Aan de burgemeester en de gemeentesecretaris wordt volmacht verleend om de gemeente geldig te vertegenwoordigen en de akte namens de gemeente mee te ondertekenen. De financieel beheerder wordt volmacht verleend om kwijting te geven van de volledige koopprijs na ontvangst van de koopsom.

4 10. Gemeentelijke visvijver - gebruiksreglement 't Gewad - vaststelling Op 7 mei 2015 vond er een overleg plaats op vraag van enkele vissers. Zij vroegen om enkele extra maatregelen op te nemen in het gebruiksreglement om discussies onderling in de toekomst te vermijden. Er werd gesteld dit voorstel te doen tegen de aanvang van het nieuwe visseizoen. Toegevoegde artikels in het voorstel zijn: Iedere visser moet recht voor zich uit vissen en mag zijn vishengel(s) maximaal tot de helft van de vijver uitgooien. Hij mag daarbij andere vissers niet hinderen. Het is verboden: - - te overnachten aan de vijver - vuur te stoken of te barbecueën aan de vijver Geschrapte artikels in het voorstel zijn: Na visuitzetting geldt gedurende een periode van 1 maand een volledig visverbod. Deze tijdelijke maatregel wordt via informatieborden bij de parkeerplaatsen aangegeven indien de visuitzetting na 15 februari gebeurt. Dit artikel wordt geschrapt omdat de vis meestal gezet wordt eind februari-begin maart. Het visseizoen start op 15 maart. Bovendien is het volgens vissers zinloos om dit artikel nog op te nemen. Enig artikel: Het voorstel van het nieuwe "Gebruiksreglement van de gemeentelijke visvijver 't Gewad" als volgt vast te stellen: Art. 1: Het vissen op de gemeentelijke visvijver is toegelaten onder de hierna vermelde voorwaarden. Art. 2: Iedere visser dient in het bezit te zijn van een jaar- of dagvergunning die te verkrijgen is bij de gemeentelijke Sportdienst. Deze vergunning is strikt persoonlijk en kan niet overdragen worden aan derden. Art. 3: Elke visser jonger dan 12 jaar moet vergezeld zijn van een volwassene of verantwoordelijke. Art. 4: De prijs van een jaarvergunning bedraagt: - 10 euro voor -16 jarigen die inwoner zijn van Meerhout - 20 euro voor -16 jarigen die geen inwoner zijn van Meerhout - 15 euro voor +16 jarigen die inwoner zijn van Meerhout - 25 euro voor +16 jarigen die geen inwoner zijn van Meerhout. Art. 5: De prijs van een dagvergunning bedraagt 3 euro zowel voor inwoners als nietinwoners van Meerhout. Art. 6: Er mag geen vis worden meegenomen met uitzondering van 1 roofvis per dag van minimaal 60 cm. Art. 7: Het gebruik van een leefnet is verboden. Gevangen vis dient onmiddellijk te worden teruggezet. Het onthaken van de vis dient te gebeuren in een emmer met fris water waarbij de vis eerst met kop in het water wordt gelaten. Art. 8: Het vissen is enkel toegelaten van op de kant van de visvijver. Art. 9: De vis mag uitsluitend gevangen worden met handstok of werphengel. Het is verboden om gemotoriseerde en/of telegeleide materialen op de vijver te gebruiken. Art. 10: Iedere visser mag maximaal met 2 stokken of werphengels vissen, die binnen handbereik zijn opgesteld. Art. 11: Iedere visser moet recht voor zich uit vissen en mag zijn vishengel(s) maximaal tot de helft van de vijver uitgooien. Hij mag daarbij andere vissers niet hinderen. Art. 12: Het gebruik van gekleurde maden is verboden. Art. 13: Het gebruik van stoffen of producten die de vis bedwelmen of die de vis uit zijn normale constitutie brengen, zijn verboden. Art. 14: Het is verboden te vissen met meer dan één onderlijn. Art. 15: Gebruik van tweehaken en driehaken is verboden, uitgezonderd voor roofvis.

5 Art. 16: Art. 16: Art. 17: Art. 18: Art. 19: Er mag gevist worden van 15 maart tot en met 15 november. Na visuitzetting geldt gedurende een periode van 1 maand een volledig visverbod. Deze tijdelijke maatregel wordt via informatieborden bij de parkeerplaatsen aangegeven indien de visuitzetting na 15 februari gebeurt. Het college van burgemeester en schepenen kan periodes vaststellen tijdens dewelke op de vijver of een gedeelte ervan niet mag gevist worden. Het kan ook een beperking invoeren wat betreft het vissen op bepaalde vissoorten. Nachtvissen is verboden. Er mag uitsluitend gevist worden tussen zonsopgang en zonsondergang. Het is verboden: - te zwemmen of te baden in de vijver - honden in de vijver te laten - etensresten of ander afval achter te laten - schade toe te brengen aan dijken, gebouwen en plantsoen - te vissen onder ijs - te schaatsen op ijs - te overnachten aan de vijver - vuur te stoken of te barbecueën aan de vijver. Art. 20: Honden moeten verplicht aan de leiband. Art. 21: Voertuigen moeten op de voorziene parking geplaatst worden. Het is verboden om met fietsen en bromfietsen rond de vijver te rijden. Alleen met de fiets aan de hand mag men zich naar de visplaats begeven. Art. 22: Iedere vergunninghouder en bezoeker is verplicht gevolg te geven aan de onderrichtingen van de bevoegde overheid, de politie, de sportfunctionaris en de toezichters aangesteld door het college van burgemeester en schepenen. Art. 23: Iedere visser is verplicht om zijn visvergunning te tonen en te overhandigen op verzoek van de bevoegde overheid of een bevoegde persoon. Art. 24: Bevoegde personen hebben te allen tijde het recht om controle uit te oefenen in de viskorf van de visser. Art. 25: De vergunning van personen die handelen in strijd met onderhavig reglement kan ingetrokken worden zonder recht op schadevergoeding. Art. 26: Vissen zonder visvergunning is strafbaar met een geldboete en inbeslagname van alle voorwerpen die tot het misdrijf hebben geleid zonder recht op schadevergoeding. Art. 27: Bepalingen die zijn opgenomen in de politiecodex zullen worden vastgesteld door de politie en bestraft worden met een gemeentelijke administratieve sanctie. Art. 28: Alle voorgaande reglementen betreffende de gemeentelijke visvijver vervallen bij het in werking treden van dit reglement. 11. Verenigingen - activiteiten - ondersteuning - reglement vervoerssubsidies Op 23 juni 2003 stelde de gemeenteraad de aanpassing van het reglement "Huurvrachtwagens", vast. Op 6 juli 2012 werd het decreet Lokaal Cultuurbeleid goedgekeurd. Op 26 oktober 2012 werd het besluit van de Vlaamse Regering ter uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 betreffende het Lokaal Cultuurbeleid goedgekeurd. Op 6 juli 2012 werd het decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid goedgekeurd. Op 21 december 2012 werd het besluit van de Vlaamse Regering ter uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid goedgekeurd. Op 7 december 2012 werd het decreet houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van ouderen goedgekeurd. Op 6 juli 2012 werd het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid goedgekeurd.

6 Op 16 november 2012 werd het besluit van de Vlaamse Regering betreffende de uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid goedgekeurd. De gemeenteraad keurde op 24 juni 2013 het organiek reglement van de gemeentelijke Cultuurraad goed. De gemeenteraad keurde op 24 juni 2013 het organiek reglement van de gemeentelijke Jeugdraad goed. De gemeenteraad keurde op 24 juni 2013 het organiek reglement van de gemeentelijke Seniorenraad goed. De gemeenteraad keurde op 24 juni 2013 het organiek reglement van de gemeentelijke Sportraad goed. Op 24 juni 2013 keurde de gemeenteraad de afsprakennota voor de vrijetijdssector goed. Het ontwerp van reglement vervoerssubsidies werd opgemaakt. De gemeentelijke Jeugdraad gaf op 5 december 2015 gunstig advies over het Reglement vervoerssubsidies materiaal en het Reglement uitleen materiaal. De gemeentelijke Cultuurraad gaf op 10 december 2015 gunstig advies over de ontwerpen reglement uitleen materiaal en vervoerssubsidies materiaal. De gemeentelijke Sportraad gaf op 11 januari 2016 positief advies over het Reglement vervoerssubsidies materiaal. De gemeentelijke Seniorenraad gaf op 12 januari gunstig advies over het Reglement vervoerssubsidies materiaal en het Reglement uitleen materiaal. Op 1 februari 2016 nam het college van burgemeester en schepenen kennis van de adviezen van de gemeentelijke Cultuurraad, de gemeentelijke Jeugdraad, de gemeentelijke Seniorenraad en de gemeentelijke Sportraad over het reglement vervoerssubsidies. Artikel 1: De gemeenteraadsbeslissing van 23 juni 2003 houdende de vaststelling van de aanpassing aan het reglement huurvrachtwagens in te trekken voor de activiteiten georganiseerd vanaf 1 september Artikel 2: Het reglement vervoerssubsidies als volgt vast te stellen: Hoofdstuk 1. Algemeen Artikel 1. Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van Meerhout kan jaarlijks subsidies verlenen aan erkende verenigingen van Meerhout die werken met vrijwilligers voor de huur van een bestel- of vrachtwagen voor het vervoeren van materiaal, en dit binnen de perken van de kredieten voorzien op het budget. De subsidiëring gebeurt volgens de voorwaarden en procedures die in dit reglement zijn vastgelegd. Artikel 2. Doel Het gemeentebestuur van Meerhout erkent het belang van een hecht sociaal weefsel in de gemeente. De vele initiatieven, georganiseerd door diverse verenigingen, dragen hiertoe bij. Ze bieden aan de bevolking onder andere kansen tot ontmoeting, ontspanning, zelfontplooiing en welzijn. Het gemeentebestuur wil met dit reglement de verenigingen ondersteunen en aanmoedigen om zich te blijven inzetten voor een verdraagzame en zorgzame gemeenschap. Het bestuur besteedt extra aandacht en ondersteuning aan jeugdwerkinitiatieven om het organiseren van jeugdkampen te stimuleren en mogelijk te maken. Artikel 3. Toepassingsgebied Er wordt een onderscheid gemaakt tussen een ondersteuning van het vervoer bij gewone activiteiten en het vervoer voor zomerjeugdkampen. Artikel 4. Wie komt in aanmerking? 1. Elke vereniging die erkend werd op basis van het reglement erkenning Meerhoutse verenigingen en elke gemeentelijke adviesraad komen in aanmerking voor een subsidie voor ondersteuning van het vervoer bij gewone activiteiten.

7 2. Naast de ondersteuning van het vervoer bij gewone activiteiten kunnen volgende verenigingen een beroep doen op de ondersteuning voor vervoer voor zomerjeugdkampen: - elke jeugdvereniging of jeugdhuis die erkend werd op basis van het reglement erkenning Meerhoutse verenigingen voor de organisatie van een jeugdkamp - elke erkende sportvereniging die erkend werd op basis van het reglement erkenning Meerhoutse verenigingen voor de organisatie van een jeugdsportkamp - elke erkende socio-culturele vereniging die erkend werd op basis van het reglement erkenning Meerhoutse verenigingen voor de organisatie van een jeugdamateurkunstenkamp Artikel 5. Maximumbedrag van de subsidie 1. Voor het vervoer bij gewone activiteiten kan per werkjaar een maximumsubsidie bekomen worden van 200 euro als tegemoetkoming in de gemaakte kosten. 2. Voor jeugdkampen, jeugdsportkampen of jeugdamateurkunstenkampen kan per werkjaar een maximumsubsidie bekomen worden van 500 euro, als tegemoetkoming in de gemaakte kosten, indien minder dan 60 leden mee op kamp gingen. 3. Voor jeugdkampen, jeugdsportkampen of jeugdamateurkunstenkampen kan per werkjaar een maximumsubsidie bekomen worden van euro, als tegemoetkoming in de gemaakte kosten, indien 60 of meer leden mee op kamp gingen. 4. Het definitieve subsidiebedrag kan nooit meer dan de effectieve kosten dekken. Artikel 6. Aanvraag 1. De aanvraag tot het bekomen van subsidies voor de huur van een bestel- of vrachtwagen gebeurt via het 'aanvraagformulier vervoerssubsidies materiaal' ofwel door het betreffende e-formulier via de website in te vullen. Papieren formulieren kunnen afgehaald worden aan het onthaal van het gemeentehuis, Markt 1, Meerhout. Verenigingen die in aanmerking komen voor gemeentelijke subsidies voor jeugd-, senioren-, socio-culturele of sportverenigingen doen de aanvraag tot het bekomen van vervoerssubsidies via dit aanvraagformulier voor gemeentelijke subsidies voor verenigingen. De aanvraag zit vervat in het aanvraagformulier dat aan deze verenigingen wordt bezorgd. 2. Het formulier bevat minstens volgende gegevens: - naam van de vereniging of adviesraad - naam, adres en telefoonnummer van één bestuurslid - verantwoordelijke - omschrijving van de activiteit - plaats en datum van de activiteit - vervoerde materialen - rekeningnummer van de vereniging of adviesraad - in geval van vervoer voor zomerjeugdkampen wordt ook een deelnemerslijst van het kamp toegevoegd. 3. Het formulier moet volledig ingevuld en ondertekend worden. 4. Bij de aanvraag worden facturen gevoegd. Enkel facturen van verhuurfirma's met ondernemingsnummer die het aanbieden van huurwagens als commerciële hoofdactiviteit hebben, worden in aanmerking genomen. Op het factuur staan: - naam en adres van de leverancier - naam en adres van de klant; zowel naam vereniging of adviesraad als naam en adres verantwoordelijke - datum van huur - type bestel-, verhuis- of vrachtwagen - kostprijs 5. Het volledig ingevulde aanvraagformulier wordt ten laatste op 30 september bezorgd aan het team vermeld op het aanvraagformulier. 6. De postdatum geldt als bewijs. Bij persoonlijk indienen ontvangt de vereniging of adviesraad een bewijs van afgifte.

8 Artikel 7. Criteria 1. Enkel het vervoer van materiaal komt in aanmerking en bijgevolg kan enkel het gebruik van bestel-, verhuis- en vrachtwagens gesubsidieerd worden. Het gebruik van (mini)bussen wordt niet gesubsidieerd. 2. Het gebruik van de bestel- of vrachtwagen voor de organisatie van fuiven wordt uitgesloten. 3. In geen geval mag de aanvrager en de vereniging of adviesraad die hij vertegenwoordigt de bestel- of vrachtwagen aan derden ontlenen of voor andere doeleinden gebruiken dan waarvoor de toestemming werd verleend. 4. Voorwaarden voor een zomerjeugdkamp - er is sprake van een kamp vanaf drie overnachtingen - het kamp vindt in de maanden juli en/of augustus plaats - naast de leiding nemen ook andere leden van de vereniging deel - het kamp is ingericht voor de eigen leden Artikel 8. Toekenning van de subsidies 1. De subsidies worden toegekend op basis van het aanvraagformulier met de gegevens en bijhorende stukken van een werkjaar dat loopt van 1 september tot 31 augustus. 2. Het college van burgemeester en schepenen beslist over de toekenning en laat de subsidies zo snel mogelijk uitbetalen op het rekeningnummer van de vereniging of adviesraad. Artikel 9. Betwisting Bij betwisting over de toekenning van subsidies is het mogelijk beroep aan te tekenen. De vereniging of adviesraad die zich tekortgedaan voelt, richt daartoe een gemotiveerd schrijven aan het college van burgemeester en schepenen. Artikel 10. Sancties Het aanvraagformulier moet volledig en correct worden ingevuld. Als blijkt dat de vereniging of adviesraad onvolledige of onjuiste gegevens heeft verstrekt of indien het vervoer voor andere doeleinden werd gebruikt dan opgegeven, kan het college van burgemeester en schepenen, een deel of het geheel van de toelage terugvorderen en/of de vereniging of adviesraad uitsluiten van verdere subsidiëring voor vervoer. Artikel 3: Het reglement vervoerssubsidies in werking te laten treden voor alle activiteiten georganiseerd vanaf 1 september Verenigingen - activiteiten - ondersteuning - reglement uitleen materiaal Op 6 juli 2012 werd het decreet Lokaal Cultuurbeleid goedgekeurd. Op 26 oktober 2012 werd het besluit van de Vlaamse Regering ter uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 betreffende het Lokaal Cultuurbeleid goedgekeurd. Op 6 juli 2012 werd het decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid goedgekeurd. Op 21 december 2012 werd het besluit van de Vlaamse Regering ter uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid goedgekeurd. Op 7 december 2012 werd het decreet houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van ouderen goedgekeurd. Op 6 juli 2012 werd het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid goedgekeurd. Op 16 november 2012 werd het besluit van de Vlaamse Regering betreffende de uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid goedgekeurd. De gemeenteraad keurde op 24 juni 2013 het organiek reglement van de gemeentelijke Cultuurraad goed. De gemeenteraad keurde op 24 juni 2013 het organiek reglement van de gemeentelijke Jeugdraad goed.

9 De gemeenteraad keurde op 24 juni 2013 het organiek reglement van de gemeentelijke Seniorenraad goed. De gemeenteraad keurde op 24 juni 2013 het organiek reglement van de gemeentelijke Sportraad goed. Op 24 juni 2013 keurde de gemeenteraad de afsprakennota voor de vrijetijdssector goed. Het ontwerp van reglement uitleen materiaal werd opgemaakt. De gemeentelijke Jeugdraad gaf op 5 december 2015 gunstig advies over het Reglement vervoerssubsidies materiaal en het Reglement uitleen materiaal. De gemeentelijke Cultuurraad gaf op 10 december 2015 gunstig advies over de ontwerpen reglement uitleen materiaal en vervoerssubsidies materiaal. De gemeentelijke Sportraad gaf op 11 januari 2016 positief advies over het Reglement uitleen materiaal met uitzondering. De gemeentelijke Seniorenraad gaf op 12 januari gunstig advies over het Reglement vervoerssubsidies materiaal en het Reglement uitleen materiaal. Op 1 februari 2016 nam het college van burgemeester en schepenen kennis van de adviezen van de gemeentelijke Cultuurraad, de gemeentelijke Jeugdraad, de gemeentelijke Seniorenraad en de gemeentelijke Sportraad over het reglement uitleen materiaal. Artikel 1: Het reglement uitleen materiaal als volgt vast te stellen: Artikel 1. Algemene bepalingen 1. Het gemeentebestuur van Meerhout kan op vraag materiaal en voorwerpen die eigendom zijn van de gemeente Meerhout uitlenen voor activiteiten. De ontlening gebeurt volgens de voorwaarden en procedures die in dit reglement zijn vastgelegd. 2. Door het in ontvangst nemen van de materiële steun van de gemeente aanvaardt de ontlener alle bepalingen van dit reglement. 3. De uitvoering van dit reglement is aan de gemeentelijke administratie. Artikel 2. Toepassingsgebied Het gemeentelijk materiaal wordt opgedeeld in 'feestmateriaal' en 'sport- en spelmateriaal'. Enkel de materialen, te vinden in bijlagen 1 en 2 kunnen door het gemeentebestuur uitgeleend worden. Artikel 3. Doel Het gemeentebestuur van Meerhout erkent het belang van een hecht sociaal weefsel in de gemeente. De vele initiatieven, georganiseerd door diverse verenigingen, dragen hiertoe bij. Ze bieden aan de bevolking onder andere kansen tot ontmoeting, ontspanning, zelfontplooiing en welzijn. Het gemeentebestuur wil door het aanbieden van feestmateriaal de verenigingen ondersteunen en aanmoedigen om zich te blijven inzetten voor een verdraagzame en zorgzame gemeenschap. Door het ter beschikking stellen van sport- en spelmateriaal wil het bestuur het organiseren van jeugdwerk en jeugdkampen stimuleren en vergemakkelijken. Artikel 4. Wie komt in aanmerking voor feestmateriaal? Volgende organisaties komen in aanmerking mits wordt voldaan aan de voorwaarden: 1. elke vereniging die erkend werd op basis van het reglement erkenning Meerhoutse verenigingen 2. elke gemeentelijke adviesraad 3. straat- en buurtcomités voor het organiseren van een wijk- of buurtfeest dat in aanmerking komt om een subsidie te ontvangen volgens het reglement 'Gemeentelijk subsidiereglement ter ondersteuning van wijk- en buurtfeesten' 4. scholen gevestigd op Meerhouts grondgebied 5. woonzorgcentra gevestigd op Meerhouts grondgebied 6. tehuizen voor mindervaliden gevestigd op Meerhouts grondgebied 7. gemeentebestuur en OCMW van Meerhout 8. Vriendenkring gemeentepersoneel en Vriendenkring gepensioneerd gemeentepersoneel

10 9. aangrenzende gemeentebesturen in geval van wederkerigheid voor podium en nadar Andere verenigingen, organisaties of particulieren komen niet in aanmerking. In het kader van veiligheid moeten deze organisatoren zelf maatregelen nemen. Artikel 5. Wie komt in aanmerking voor sport- en spelmateriaal? Volgende organisaties komen in aanmerking mits wordt voldaan aan de voorwaarden: 1. elke jeugdvereniging of jeugdhuis die erkend werd op basis van het reglement erkenning Meerhoutse verenigingen 2. elke sportvereniging die erkend werd op basis van het reglement erkenning Meerhoutse verenigingen voor jeugdwerk 3. elke socio-culturele vereniging die erkend werd op basis van het reglement erkenning Meerhoutse verenigingen voor jeugdwerk 4. elke gemeentelijke adviesraad 5. scholen gevestigd op Meerhouts grondgebied 6. gemeentebestuur en OCMW van Meerhout Andere verenigingen, organisaties of particulieren komen niet in aanmerking. Artikel 6. Voorwaarden 1. Het materiaal wordt uitsluitend ontleend voor activiteiten die georganiseerd worden op het grondgebied van de gemeente Meerhout. Uitzonderingen hierop zijn: - activiteiten waaraan het gemeentebestuur deelneemt of organiseert op niet-meerhouts grondgebied - sport- en spelmateriaal dat wordt ontleend aan Meerhoutse jeugdwerkinitiatieven mag mee op kamp of meerdaagse genomen worden - uitleen aan aangrenzende gemeentebesturen 2. Het materiaal wordt niet ontleend voor activiteiten die een zuiver commercieel karakter hebben. Het materiaal kan wel ontleend worden voor een winstgevende nevenactiviteit op voorwaarde dat de opbrengst wordt besteed aan het niet-commerciële hoofddoel van de organisatie. 3. In geen geval mogen de materialen voor privédoeleinden gebruikt worden. 4. Het aanvraagformulier tijdig volledig ingevuld indienen. Artikel 7. Uitleentermijn De duur van de ontlening wordt beperkt tot de duur van de activiteit met een maximum van vijf opeenvolgende kalenderdagen. Afwijkingen in de ontleenperiode kunnen enkel indien er geen andere aanvragen zijn. Enkel voor de uitleen van sport- en spelmateriaal voor jeugdzomerkampen kan deze periode verlengd worden tot veertien opeenvolgende dagen. Artikel 8. Aanvraag 3. De aanvraag tot het uitlenen van materiaal gebeurt via het 'aanvraagformulier uitleen feestmateriaal' of via het 'aanvraagformulier uitleen sport- en spelmateriaal' ofwel door het betreffende e-formulier via de website in te vullen. Papieren formulieren kunnen afgehaald worden aan het onthaal van het gemeentehuis, Markt 1, Meerhout. 4. Het volledig ingevulde aanvraagformulier wordt ten vroegste twaalf maanden en ten laatste één maand voor de start van de activiteit bezorgd aan het team vermeld op het aanvraagformulier. Aanvragen van sport- en spelmateriaal voor de zomerjeugdkampen worden ten laatste op 15 mei ingediend. 5. De postdatum geldt als bewijs. Artikel 9. Toewijzingscriteria 1. De toezegging van de materialen gebeurt in volgorde van binnenkomen van de aanvraag en volgens beschikbaarheid. Uitzonderingen hierop zijn: - aanvragen voor het ontlenen van feestmateriaal van aangrenzende gemeenten. Drie weken voor de start van hun activiteit wordt de aanvraag behandeld zodat Meerhoutse initiatieven voorrang hebben.

11 - aanvragen voor het ontlenen van sport- en spelmateriaal aan Meerhoutse jeugdwerkinitiatieven voor zomerjeugdkampen. Vanaf 15 mei wordt deze aanvraag behandeld zodat deze initiatieven voorrang hebben. 2. De uitleenovereenkomst wordt na goedkeuring verzonden naar de aanvrager. Het verkrijgen van deze uitleenovereenkomst houdt enkel in dat het materiaal is gereserveerd maar dit betekent niet dat de activiteit is toegelaten. De aanvrager zorgt dat hij in orde is met alle geldende reglementen in verband met het organiseren van zijn activiteit. 3. Laattijdige aanvragen kunnen enkel toegewezen worden in de mate van beschikbaarheid van de materialen, indien de organisatie van de gemeentelijke diensten niet in het gedrang komt en mits het betalen van een boete van 10 euro. Artikel 10. Annuleren en niet afhalen Annuleringen moeten steeds schriftelijk gebeuren aan het team vermeld op het aanvraagformulier ten laatste één week vooraf en moeten gemotiveerd worden. Bij niet melding of het niet afhalen van materiaal kan uitsluiting volgen zoals beschreven in 'Artikel 21. Sancties'. Artikel 11. Vergoeding Het ontlenen van gemeentelijk materiaal is gratis, ook van datgene dat geleverd wordt. Er wordt geen waarborg gevraagd. Artikel 12. Onderverhuring - ontlening aan derden In geen enkel geval mag de ontlener de materialen onderverhuren of ontlenen aan derden. Artikel 13. Afhalen en inleveren van op te halen materialen 1. De materialen die door de ontlener zelf moeten worden opgehaald en ingeleverd, zijn vastgelegd in bijlagen 1 en Het feestmateriaal wordt afgehaald en teruggebracht op de plaats en tijdens de openingsuren zoals vermeld op het aanvraagformulier. Bij het afhalen wordt een formulier getekend voor ontvangst in goede staat. 3. Het sport- en spelmateriaal wordt afgehaald en teruggebracht op de plaats en het tijdstip zoals vermeld op het aanvraagformulier. Bij het afhalen wordt een formulier getekend voor ontvangst in goede staat. 4. De materiële steun wordt geleverd aan een lid van de aanvragende vereniging of organisator. De ondertekenaar van het aanvraagformulier geeft zich op als verantwoordelijke voor de aanvragende vereniging. 5. Afhalen van het feestmateriaal gebeurt vanaf de dag die werd vermeld in de schriftelijke toewijzing. 6. Terugbrengen van feestmateriaal gebeurt op de eerstvolgende werkdag na beëindiging van de activiteit. Artikel 14. Leveren en ophalen van materiaal door gemeentelijke diensten 1. De materialen die door gemeentelijke diensten worden geleverd en opgehaald, zijn vastgelegd in bijlage 1. Uitzondering hierop is het uitlenen van nadar en podiumbakken aan andere gemeentebesturen. Deze gemeentebesturen staan zelf in voor het transport. 2. De materialen worden geleverd op een plaats die goed bereikbaar is met de vrachtwagen en op dezelfde plaats weer opgehaald. 3. Het opstellen en het afbreken van dit materiaal gebeurt door de ontlener met eventuele uitzondering van activiteiten die door het gemeentebestuur worden georganiseerd. 4. Nadar die geleverd werd op een wagen, wordt door de ontlener onmiddellijk na de activiteit terug op de wagen geplaatst. Deze wagen mag niet verplaatst worden. 5. Podiumbakken en deksels die geleverd werden in staketsels, worden door de ontlener onmiddellijk na de activiteit terug in de staketsels geplaatst, met uitzondering van de beschadigde stukken die naast of op de staketsels worden gelegd. Artikel 15. Aansprakelijkheden en verplichtingen 1. De ontlener aan wie het gemeentebestuur materiaal uitleent, is verplicht: - het materiaal in goede staat te houden - het materiaal op de juiste manier te vervoeren, op te slaan en te gebruiken - het materiaal binnen de overeengekomen tijd terug te bezorgen

12 - de nodige maatregelen te nemen om diefstal en vandalisme te vermijden - toegang te geven aan het gemeentepersoneel tijdens de activiteit waar het ontleende materiaal gebruikt wordt, ter controle van de materialen en de naleving van de bepalingen van dit reglement. Als bij controle blijkt dat er te grote hoeveelheden materialen gevraagd worden, dan kunnen bij volgende aanvragen de materialen, of een deel ervan, geweigerd worden. 2. Het gemeentebestuur kan niet aansprakelijk gesteld worden voor ongevallen of eventuele andere schadelijke gevolgen die zouden voortvloeien uit het gebruik van het ontleende materiaal. Artikel 16. Gebruik van de tentoonstellingspanelen en veiligheidsverlichting De tentoonstellingspanelen moeten door de ontlener zelf worden opgesteld. De panelen en de veiligheidsverlichting mogen enkel geplaatst worden in een overdekte ruimte. Artikel 17. Tekortkomingen De ontlener brengt het team vermeld op het aanvraagformulier op de hoogte van alle tekortkomingen die bij het gebruik aan de materialen vastgesteld werden, zelfs indien de ontlener hiervoor niet verantwoordelijk zou zijn. Deze melding gebeurt ten laatste bij het terugbrengen van de materialen. Artikel 18. Beschadiging, verlies of diefstal De ontlener is verantwoordelijk voor het materiaal tijdens de ontleenperiode en zal het terugbrengen zoals hij het ontvangen heeft. Bij verlies, diefstal of beschadiging zal de waarde worden doorgerekend aan de ontlener. De ontlener mag in geen enkel geval overgaan tot het zelf herstellen of laten herstellen van de eventuele schade. Artikel 19. Bezwaren Eventuele bezwaren over de toepassing van dit reglement moeten, bij aangetekend schrijven, gericht worden aan het college van burgemeester en schepenen binnen de acht dagen na de activiteit. Artikel 20. Sancties Bij misbruik en het niet naleven van één of meerdere bepalingen van dit reglement kan de ontlener door het college van burgemeester en schepenen geschorst of uitgesloten worden van het gebruik van de uitleendienst. De ontlener heeft in dit geval geen recht op schadevergoeding. Artikel 21. Bijlagen De bijlagen bij dit reglement maken er integraal deel van uit. Bijlage 1 - Materiaal feestmateriaal Ter plaatse geleverd door gemeentelijke diensten Podium hoog Podium laag Podiumdeksels Nadar Tentoonstellingspanelen Vlaggenmasten Dansvloer Zelf op te halen Vlag Sportraad Vlag Meerhout Vlag provincie Antwerpen Vlag Vlaanderen Vlag België Sleutels elektriciteitskast en reductiekabels voor gebruik bestaande vaste marktkasten Sleutel elektriciteitskast kiosk voor verlichting en stroom kiosk Veiligheidsverlichting Brandblusapparaten Verkeersjasjes

13 Borden C3 Armbanden Filmdoek klein Filmdoek groot Filmdoek achterwaartse projectie Bijlage 2 - Sport- en spelmateriaal Zelf op te halen Tennis tennisballen grote tennisrackets medium rackets Mini rackets plastic rackets met stof + rubberen ballen indiaca s Beach rackets houten beach rackets soft ballen kleine rubberen ballen Plastic handjes plastic slaghandjes softballen Badminton badmintonpalen netten pluimpjes badminton rackets Flingo's Werpprojectielen vortex werpracket catchball met stekels Frisbees ultimate frisbees kleine frisbees Soccerpal soccerpal netjes soccerpalballen ritmic (skill Bal) Rope skipping springtouw lang - ca 6m springtouw middellang - ca 2,5m gewone springtouwen Circus circusborden stokken voor circusborden diabolo's + diabolo stokken Rubberen ringen Houten muziekinstrumentjes Pedalo's grote pedalo s pedalo differentiaal Loopklossen Houten stelten Kruiptunnels kruis + verlengstukken gewone tunnel

14 Parachutes Hoepels grote hoepels medium hoepels Reuzen dobbelstenen Silly game Twister Reuzen mikado s Reuzen jenga s Petanqueballen Atletiek discussen (750g - 1kg - 1,5kg - 2kg) kogels (500g - 1kg - 2kg - 3kg - >3kg) Hamerslingeren hamerslingeren (1,5kg) soft hamerslingeren (500g) Medizinballen medizinballen (2kg - 5kg) Speren Touwtrekken touw 10 meter touw 15 meter Meters, stopwatches, kompassen, meters (25m) stopwatches kompassen scheidsrechterfluitjes Boerengolf sets boeren golf harde rubberen ballen Honkbal metalen bats houten bats baseballen softballen baseball handschoenen beschermingsharnassen oude tennisrackets + oude tennisballen stoffen honken plastic honken plastic pitchlijn Hockey hockeysticks street hockeyballen hockeyballen Volleybal volleybalset met metalen palen volleybalnetten spankoorden piketten binnen volleyballen beach volleyballen Voetbal voetballen voor buiten

15 Handbal handballen Rugby rugby ballen Foamballen grote foamballen kleine foamballen Speelballen ballen met gezichtje ballen allerlei Reuzeballen wereldbal (diameter = 1,5m) Pompen voetpompen handpompen mini compressor Plastic markeerhoedjes Partijvestjes blauwe partijvestjes groene partijvestjes Megafoons megafoons inclusief batterijen batterijlader Bakken blauwe bakken ondiep blauwe bakken diep grijze kisten met rood deksel Artikel 2: Het reglement uitleen materiaal in werking te laten treden voor alle activiteiten georganiseerd vanaf 1 september Retributiereglement voor het uitlenen van materiaal - aanslagjaar vaststelling Het gemeentebestuur van Meerhout kan op vraag materiaal en voorwerpen die eigendom zijn van de gemeente Meerhout uitlenen voor activiteiten. De ontlener moet tijdig reserveren en is verplicht het materiaal in goede staat te houden. Daarnaast moet de ontlener het materiaal op de juiste manier vervoeren, opslaan en gebruiken en het materiaal binnen de overeengekomen tijd terugbezorgen. Wordt het ontleende materiaal niet tijdig terugbezorgd dan wordt er een boete aangerekend en worden de gemaakte kosten doorgerekend aan de ontlener. Artikel 1: Het retributiereglement voor het uitlenen van materiaal wordt vastgesteld als volgt: Art 1: Met ingang van 1 september 2016 en eindigend op 31 december 2019 wordt een retributie ingevoerd voor het laattijdig reserveren en bij verlies, diefstal of beschadiging van uitgeleend materiaal en voorwerpen die eigendom zijn van de gemeente. Art 2: De retributie is verschuldigd door de ontlener van het materiaal. Art 3: Er wordt geen waarborg gevraagd. Art 4: Bij het laattijdig reserveren van gemeentelijk materiaal wordt een boete van 10 euro aangerekend. Art 5: Bij verlies, diefstal of beschadiging zullen de kosten worden doorgerekend aan de ontlener. De ontlener mag in geen geval overgaan tot het zelf herstellen van eventuele schade. Art 6: De betaling gebeurt via overschrijving op het rekeningnummer BE Artikel 2: Deze beslissing wordt aan de toezichthoudende overheid overgemaakt.

16 14. Retributiereglement voor het uitlenen van bibliotheekwerken - aanslagjaar vaststelling Het gemeentebestuur doet inspanningen om het bibliotheekgebruik te bevorderen. Het is evenwel billijk om een vergoeding te vragen aan personen die bibliotheekwerken en - materialen lenen of gebruik maken van andere diensten van de bibliotheek. Artikel 1: Het retributiereglement voor het uitlenen van bibliotheekwerken wordt vastgesteld als volgt: Art 1: Met ingang van heden en eindigend op 31 december 2019 wordt een retributie ingevoerd voor het uitlenen van bibliotheekwerken. Art 2: De retributie is verschuldigd door de gebruiker van de dienst. Art 3: De retributie wordt als volgt vastgesteld: Inschrijving Gratis Reservering Gratis IBL-aanvraag 4,00 euro Te laat binnenbrengen van materiaal 0,12 euro per materiaal per week Portokosten maningsbrief 0,70 euro Kopies Minimum tarief 0,50 euro A4 - zwartwit 0,05 euro A4 - zwartwit, recto verso 0,10 euro A4 Kleur 0,50 euro A3 - zwartwit 0,10 euro A3 - zwartwit, recto verso 2,00 euro A3 - kleur 1,00 euro A3, kleur, recto verso 2,00 euro Vergoeding bij verlies of beschadiging Verloren/beschadigd voorleesrugzakje 5,00 euro Verloren/beschadigd materiaal Reële kostprijs van het materiaal Artikel 2: Deze beslissing wordt aan de toezichthoudende overheid overgemaakt. 15. Gemeentebelastingen - belastingreglement op tweede verblijven - aanslagjaar aanpassing Het belastingreglement op tweede verblijven is aan een herziening toe. In het huidige belastingreglement wordt er één belasting gehanteerd van 750 euro. In de herziening wordt geopteerd de tarieven te diversifiëren. Dit om naar een eerlijkere taxatie te gaan. Artikel 1: Het belastingreglement op tweede verblijven wordt aangepast als volgt: Art 1: Met ingang van 1 januari 2016 en eindigend op 31 december 2019 wordt een directe jaarlijkse gemeentebelasting gevestigd op tweede verblijven. Art 2: Als tweede verblijf wordt beschouwd elke woongelegenheid waarvan diegene die er kan verblijven, voor deze woongelegenheid niet ingeschreven is in de bevolkingsregisters, ongeacht het feit of het gaat om landhuizen, bungalows, appartementen, grote of kleine weekendhuizen of buitengoederen, optrekjes, chalets en alle andere vaste woongelegenheden met inbegrip van de met chalets gelijkgestelde caravans die al dan niet ingeschreven zijn in de kadastrale legger. Art 3: Als tweede verblijf wordt niet beschouwd: - het lokaal uitsluitend bestemd voor het uitoefenen van een beroepsactiviteit - de tenten en woonaanhangwagens - de verplaatsbare caravans, tenzij deze tenminste zes maanden van het belastingjaar opgesteld blijven om als woongelegenheid aangewend te worden

17 - de leegstaande woongelegenheid waarvan het bewijs voorligt (zie bevolkingsboeken) dat zij in de loop van het kalenderjaar, voorafgaand aan het belastingjaar, als hoofdverblijf werd aangewend. Art 4: De belasting is ondeelbaar en voor gans het jaar verschuldigd door de natuurlijke of rechtspersoon die eigenaar is van het tweede verblijf op 1 januari van het aanslagjaar. Art 5: Voor de berekening van de belasting wordt de totale vloeroppervlakte als maatstaf genomen waarbij de vloeroppervlakte als volgt word gedefinieerd: aantal vierkante meter vloeroppervlakte van alle bouwlagen ingericht als woonruimte. Worden bijgevolg niet als vloeroppervlakte aanzien: garage, kelder- en zolderverdieping en tuinberging indien niet ingericht als woonruimte. Art 6: De belasting wordt als volgt vastgesteld: 1 constructies met een totale vloeroppervlakte tot en met 25 m²: 250 euro 2 constructies met een totale vloeroppervlakte van 26 tot en met 75 m²: 500 euro 3 constructies met een totale vloeroppervlakte van meer dan 75 m²: 750 euro Art 7: De belastingplichtige ontvangt van het gemeentebestuur een aangifteformulier dat door hem, behoorlijk ingevuld en ondertekend, uiterlijk 1 maand na verzending moet worden teruggestuurd. De belastingplichtige die geen aangifteformulier heeft ontvangen is verplicht spontaan aan het gemeentebestuur de gegevens te verstrekken die nodig zijn voor de toepassing van de belasting, uiterlijk op 30 september van elk aanslagjaar. Art 8: Bij gebrek aan aangifte binnen de in artikel 6 gestelde termijn, of in geval van onjuiste, onvolledige of onnauwkeurige aangifte wordt de belasting ambtshalve gevestigd. Voor de belasting ambtshalve wordt gevestigd wordt de belastingplichtige, met een aangetekende brief, op de hoogte gebracht van de redenen waarom gebruik wordt gemaakt van deze procedure, de elementen waarop de belastingaanslag is gebaseerd, evenals de wijze van bepaling van deze elementen en het bedrag van de belasting. De vaststellingen, vermeld in lid 1 en 2, worden opgenomen in processen-verbaal die bewijskracht hebben tot bewijs van het tegendeel. De belastingplichtige beschikt over een termijn van 30 kalenderdagen te rekenen van de derde werkdag die volgt op de verzending van die kennisgeving om zijn opmerkingen schriftelijk voor te dragen. De ambtshalve belasting wordt verhoogd met een bedrag, gelijk aan de ambtshalve ingekohierde belasting. Het bedrag van deze verhoging wordt ook ingekohierd. Artikel 2: Deze beslissing wordt aan de toezichthoudende overheid overgemaakt. 16. Gemeentebelastingen - activeringsheffing op onbebouwde bouwgronden en kavels - aanslagjaar aanpassing Het belastingreglement inzake de activeringsheffing op onbebouwde bouwgronden en kavels werd goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 16 december Na evaluatie van de eerste toepassing van dit reglement worden enkele wijzingen voorgesteld aan de vrijstellingsmogelijkheden: Art wordt aangepast om dit in overeenstemming te brengen met art Art 6 3: de verkavelingen met wegaanleg worden afgestemd op de verkavelingen zonder wegaanleg Art 6 4 wordt toegevoegd in functie van de schuine percelen waarbij de perceelslengte sterk afwijkt van de maximale bouwbreedte. Artikel 1:Het belastingreglement "activeringsheffing op onbebouwde bouwgronden en kavels" wordt aangepast als volgt: Art 1: Met ingang van 1 januari 2016 en eindigend op 31 december 2019 wordt ten behoeve van de gemeente een activeringsheffing op onbebouwde bouwgronden en kavels geheven. Art 2: Definitie Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder:

18 1 Aanslagjaar: het jaar waarvoor de activeringsheffing verschuldigd is; 2 Bouwgronden: gronden, met uitsluiting van kavels, die palen aan een voldoende uitgeruste weg in de zin van artikel VCRO en gelegen zijn in een woongebied of in een woonuitbreidingsgebied dat reeds voor bebouwing in aanmerking komt blijkens een principiële beslissing of op grond van artikel VCRO; 3 Kavels: de in een verkavelingsvergunning van een niet-vervallen verkaveling afgebakende percelen; 4 Onbebouwd: beantwoordend aan de criteria voor opname in het register van onbebouwde percelen, gesteld bij en krachtens artikel VCRO; 5 Register van onbebouwde percelen: het register, vermeld in artikel VCRO; Art 3: Belastbare grondslag 1. Er wordt voor de aanslagjaren 2016 tot en met 2019 een jaarlijkse gemeentebelasting, zijnde de activeringsheffing, gevestigd op de onbebouwde bouwgronden in woongebied en de onbebouwde kavels. 2. De activeringsheffing is verschuldigd ten aanzien van de onbebouwde bouwgronden en de kavels die op 1 januari van het aanslagjaar voorkomen in het gemeentelijk register van onbebouwde percelen. Art 4: Belastingplichtige 1. De activeringsheffing is verschuldigd door de persoon die op 1 januari van het aanslagjaar eigenaar is van de bouwgrond of kavel. Indien er een recht van opstal of erfpacht bestaat, is de activeringsheffing verschuldigd door de erfpachter of de opstalhouder. 2. Zo er meerdere belastingplichtigen zijn, zijn deze hoofdelijk gehouden tot betaling van de verschuldigde activeringsheffing. Art 5: Berekening van de activeringsheffing 1. De activeringsheffing wordt vastgesteld op 12,50 euro per strekkende meter lengte van de bouwgrond of kavel palende aan de openbare weg. De minimale aanslag bedraagt 125 euro per kavel of bouwgrond. 2. Indien een bouwgrond of kavel paalt aan 2 of meerdere straten en de bouwgrond of kavel slechts langs één straat bebouwbaar is, zal de bebouwbare perceelslengte langsheen de straat waarlangs gebouwd kan worden als grondslag voor de berekening van de activeringsheffing in aanmerking komen. Indien een bouwgrond of kavel paalt aan 2 of meerdere straten en de bouwgrond of kavel langs meerdere straten bebouwbaar is, wordt de som van de perceelslengten langsheen de straten voor de berekening van de activeringsheffing in aanmerking genomen. Indien het een hoekperceel betreft mag van deze perceelslengte 30 m in mindering gebracht worden voor de berekening van de activeringsheffing. 3. De belastbare grondslag wordt steeds in volle meter uitgedrukt. De gedeelten kleiner dan een halve meter worden weggelaten; de gedeelten gelijk aan of boven een halve meter worden aangerekend als volle meter. 4. Indien de bouwgrond of kavel op 1 januari van het aanslagjaar gedurende ten minste 12 maanden in het register van onbebouwde percelen is opgenomen, bedraagt de activeringsheffing 17,00 euro per strekkende meter lengte van de bouwgrond of kavel palende aan de openbare weg. Indien de bouwgrond of kavel op 1 januari van het aanslagjaar gedurende ten minste 24 maanden in het register van onbebouwde percelen is opgenomen, bedraagt de activeringsheffing 21,00 euro per strekkende meter lengte van de bouwgrond of kavel palende aan de openbare weg. Indien de bouwgrond of kavel op 1 januari van het aanslagjaar gedurende ten minste 36 maanden in het register van onbebouwde percelen is opgenomen, bedraagt de activeringsheffing 25,00 euro per strekkende meter lengte van de bouwgrond of kavel palende aan de openbare weg. 5. De perioden van 12, 24 en 36 maanden zoals gesteld in 5, worden berekend vanaf 1 januari van het 1 ste aanslagjaar waarvoor de activeringsheffing verschuldigd is. 6 De bedragen, vermeld in 1, 2, 3 en 4 zijn gekoppeld aan de evolutie van de ABEXindex en stemmen overeen met de index van november Ze worden jaarlijks op 1 januari aangepast aan het ABEX-indexcijfer van de maand november die aan de aanpassing voorafgaat.

Reglement uitleen materiaal

Reglement uitleen materiaal Reglement uitleen materiaal Artikel 1. Algemene bepalingen 1. Het gemeentebestuur van Meerhout kan op vraag materiaal en voorwerpen die eigendom zijn van de gemeente Meerhout uitlenen voor activiteiten.

Nadere informatie

SPORT- EN SPELMATERIALEN

SPORT- EN SPELMATERIALEN CATALOGUS GEMEENTELIJKE UITLEENDIENST VOOR SPORT- EN SPELMATERIALEN september 2009 TENNIS 98 tennisballen 23 softballen 17 grote tennisrackets 6 medium rackets type 1 8 medium rackets type 2 5 kleine tennisrackets

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE

GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE 2014-2019 Vastgesteld bij gemeenteraadsbeslissing van 27 maart 2014 en vervangen bij gemeenteraadsbeslissing

Nadere informatie

De heer burgemeester-voorzitter opent de vergadering te negentien uur dertig.

De heer burgemeester-voorzitter opent de vergadering te negentien uur dertig. 1 Aanwezig: Jos Engelen, burgemeester-voorzitter; Fons Hannes, Jan Melis, Roger Verheyen, Luc Lievens, Nele Geudens, schepenen; Wim Nysmans, Jef Veraghtert, Jos Tordoor, Johan Hoes, Mannu Dox, Heidi De

Nadere informatie

11. BELASTING OP ONBEBOUWDE BOUWGRONDEN IN WOONGEBIED EN OP ONBEBOUWDE KAVELS (ACTIVERINGSHEFFING)

11. BELASTING OP ONBEBOUWDE BOUWGRONDEN IN WOONGEBIED EN OP ONBEBOUWDE KAVELS (ACTIVERINGSHEFFING) 11. BELASTING OP ONBEBOUWDE BOUWGRONDEN IN WOONGEBIED EN OP ONBEBOUWDE KAVELS (ACTIVERINGSHEFFING) Artikel 1 Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: 1 Bouwgrond: een perceel grond, met

Nadere informatie

Infobrochure Activeringsheffing 2017

Infobrochure Activeringsheffing 2017 Infobrochure Activeringsheffing 2017 Inhoud Inleiding 1. Register van onbebouwde percelen a. Wanneer is een perceel onbebouwd? b. Zijn er uitzonderingen? c. Begrip eigenaar d. Hoe wordt een onbebouwd perceel

Nadere informatie

dienst financiën: Gemeentelijk belastingsreglement inzake de activeringsheffing op onbebouwde percelen en kavels ( )

dienst financiën: Gemeentelijk belastingsreglement inzake de activeringsheffing op onbebouwde percelen en kavels ( ) dienst financiën: Gemeentelijk belastingsreglement inzake de activeringsheffing op onbebouwde percelen en kavels (2014-2019) juridisch kader Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, zoals gewijzigd, in het

Nadere informatie

Belasting op onbebouwde percelen

Belasting op onbebouwde percelen Belasting op onbebouwde percelen Reglement heffing op onbebouwde percelen, gelegen in een niet- vervallen verkaveling Reglement heffing op onbebouwde percelen, gelegen in gebieden bestemd voor wonen Artikel

Nadere informatie

INHOUD. Inleiding. 3. Vrijstellingen van activeringsheffing. a. Hoe kan ik een vrijstelling verkrijgen? 4. Meer informatie.

INHOUD. Inleiding. 3. Vrijstellingen van activeringsheffing. a. Hoe kan ik een vrijstelling verkrijgen? 4. Meer informatie. ACTIVERINGSHEFFING INHOUD Inleiding 1. Register van onbebouwde percelen. a. Wanneer is een perceel onbebouwd? b. Zijn er uitzonderingen? C. Begrip eigenaar. d. Hoe wordt een onbebouwd perceel vastgesteld?

Nadere informatie

ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE BOUWGRONDEN EN KAVELS EN BELASTING OP BRAAKLIGGENDE INDUSTRIEGRONDEN

ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE BOUWGRONDEN EN KAVELS EN BELASTING OP BRAAKLIGGENDE INDUSTRIEGRONDEN ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE BOUWGRONDEN EN KAVELS EN BELASTING OP BRAAKLIGGENDE INDUSTRIEGRONDEN ARTIKEL 1: HET BELASTBAAR VOORWERP Er wordt voor de aanslagjaren 2018 tot en met 2019 jaarlijks een

Nadere informatie

2. Kavel: het in een verkavelingsvergunning van een niet vervallen verkaveling afgebakende perceel.

2. Kavel: het in een verkavelingsvergunning van een niet vervallen verkaveling afgebakende perceel. ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE BOUWGRONDEN EN KAVELS EN BELASTING OP BRAAKLIGGENDE INDUSTRIEGRONDEN ARTIKEL 1: HET BELASTBAAR VOORWERP Er wordt voor de aanslagjaren 2014 tot en met 2019 jaarlijks een

Nadere informatie

MODELVERORDENING GEMEENTELIJKE ACTIVERINGSHEFFING

MODELVERORDENING GEMEENTELIJKE ACTIVERINGSHEFFING MODELVERORDENING GEMEENTELIJKE ACTIVERINGSHEFFING De gemeenteraad, Gelet op het decreet houdende de Vlaamse Wooncode van 15 juli 1997, met latere wijzigingen, hierna Vlaamse Wooncode genoemd; Gelet op

Nadere informatie

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur.

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. GEMEENTERAAD Bekendmaking reglement/verordening Zitting van 28 februari 2019 Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. Het gemeenteraadsbesluit van 28 februari 2019 over:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van 1 juli 2014 op het ontlenen en/of vervoer van feest-, sport-, audiovisueel, projectie- en tentoonstellingsmateriaal

Huishoudelijk reglement van 1 juli 2014 op het ontlenen en/of vervoer van feest-, sport-, audiovisueel, projectie- en tentoonstellingsmateriaal Huishoudelijk reglement van 1 juli 2014 op het ontlenen en/of vervoer van feest-, sport-, audiovisueel, projectie- en tentoonstellingsmateriaal Artikel 1 Met ingang van 1 juli 2014 worden alle voorgaande

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240 1/5 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240 HUISHOUDELIJK REGLEMENT OP DE GEMEENTELIJKE UITLEENDIENST - BESLUIT Toelichting De gemeente

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN GEMEENTELIJK MATERIAAL

GEBRUIKERSREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN GEMEENTELIJK MATERIAAL GEBRUIKERSREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN GEMEENTELIJK MATERIAAL 1. ALGEMEEN Artikel 1: Het gemeentebestuur Zulte leent, ter ondersteuning en ter stimulatie van het verenigingsleven, gemeentelijk materiaal

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN FEESTMATERIAAL

RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN FEESTMATERIAAL TUD - technische dienst R E G L E M E N T Gemeenteraad van 28-11-2013 RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR HET ONTLENEN VAN FEESTMATERIAAL Artikel 1: categorie Het stadsbestuur stelt materiaal ter beschikking aan

Nadere informatie

Vergoedingsreglement inzake de uitlening van materiaal

Vergoedingsreglement inzake de uitlening van materiaal Vergoedingsreglement inzake de uitlening van materiaal Artikel 1 : Onderwerp van het reglement Het onderhavige reglement is van toepassing op de uitlening van logistiek en technisch materiaal - zoals beschreven

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 3 december 2013 Besluit nummer: 2013_GR_01291 Onderwerp: DIVASS- dienst Belastingen - Belastingreglement op de tweede verblijven voor het aanslagjaar

Nadere informatie

STAD ZOUTLEEUW REGLEMENT UITLEENDIENST --------------------------------------

STAD ZOUTLEEUW REGLEMENT UITLEENDIENST -------------------------------------- STAD ZOUTLEEUW REGLEMENT UITLEENDIENST -------------------------------------- Art. 1 : Door de Stad Zoutleeuw worden materialen voor ontlening ter beschikking gesteld van de in Zoutleeuw gevestigde organisaties

Nadere informatie

dienst cultuur, erfgoed en toerisme: Goedkeuring ontwerp reglement uitleendienst

dienst cultuur, erfgoed en toerisme: Goedkeuring ontwerp reglement uitleendienst dienst cultuur, erfgoed en toerisme: Goedkeuring ontwerp reglement uitleendienst juridisch kader Gemeentedecreet van 15 juli 2005 verwijzingsdocumenten Ontwerp reglement uitleendienst feiten, context en

Nadere informatie

Artikel 1 Dit reglement regelt het uitlenen van het materiaal door de gemeentelijke jeugddienst Sint-Pieters-Leeuw aan:

Artikel 1 Dit reglement regelt het uitlenen van het materiaal door de gemeentelijke jeugddienst Sint-Pieters-Leeuw aan: Artikel 1 Dit reglement regelt het uitlenen van het materiaal door de gemeentelijke jeugddienst Sint-Pieters-Leeuw aan: - categorie A: de erkende Leeuwse jeugdwerkinitiatieven en Leeuwse scholen (aanvraag

Nadere informatie

BELASTINGREGLEMENT AANGAANDE TWEEDE VERBLIJVEN

BELASTINGREGLEMENT AANGAANDE TWEEDE VERBLIJVEN BELASTINGREGLEMENT AANGAANDE TWEEDE VERBLIJVEN COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

ACTIVERINGSHEFFING OP NIET BEBOUWDE PERCELEN GELEGEN IN NIET-VERVALLEN VERKAVELINGEN ALSOOK OP NIET BEBOUWDE GRONDEN GELEGEN IN EEN WOONGEBIED

ACTIVERINGSHEFFING OP NIET BEBOUWDE PERCELEN GELEGEN IN NIET-VERVALLEN VERKAVELINGEN ALSOOK OP NIET BEBOUWDE GRONDEN GELEGEN IN EEN WOONGEBIED STADSBESTUUR BLANKENBERGE ACTIVERINGSHEFFING OP NIET BEBOUWDE PERCELEN GELEGEN IN NIET-VERVALLEN VERKAVELINGEN ALSOOK OP NIET BEBOUWDE GRONDEN GELEGEN IN EEN WOONGEBIED Datum vaststelling gemeenteraad:

Nadere informatie

REGLEMENT OP HET GEBRUIK EN HET UITLENEN VAN FEESTMATERIAAL

REGLEMENT OP HET GEBRUIK EN HET UITLENEN VAN FEESTMATERIAAL BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 27 OKTOBER 2010 REGLEMENT OP HET GEBRUIK EN HET UITLENEN VAN FEESTMATERIAAL Artikel 1 Gemeentebestuur Maldegem leent, tegen een bescheiden huurprijs, feestmateriaal uit

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER MATERIALEN

AANVRAAGFORMULIER MATERIALEN AANVRAAGFORMULIER MATERIALEN Materialen kunnen slechts worden geleend voor activiteiten die plaatsvinden op het grondgebied van Zelzate. Uitzondering: in het kader van uitwisseling van materialen tussen

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 december 2016 Organisatie - Faciliteiten _GR_00090 Opmaak van reglementen - Uitleenreglement - goedkeuring

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 december 2016 Organisatie - Faciliteiten _GR_00090 Opmaak van reglementen - Uitleenreglement - goedkeuring Gemeente Berlaar Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 december 2016 Organisatie - Faciliteiten 10 2016_GR_00090 Opmaak van reglementen - Uitleenreglement - goedkeuring Samenstelling: Aanwezig:

Nadere informatie

Jeugddienst Zottegem Reglement uitleendienst

Jeugddienst Zottegem Reglement uitleendienst Jeugddienst Zottegem Reglement uitleendienst Tips... Hoe Goede raad Zorg voor Wanneer enkel schriftelijk met het aanvraagformulier je kan telefonisch inlichtingen inwinnen en formulieren aanvragen vraag

Nadere informatie

Gebruiks- en Retributiereglement Gemeentelijk feestmateriaal

Gebruiks- en Retributiereglement Gemeentelijk feestmateriaal Gebruiks- en Retributiereglement Gemeentelijk feestmateriaal Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Dit reglement regelt het gebruik van het gemeentelijk feestmateriaal. Artikel 2 Volgend gemeentelijk

Nadere informatie

Reglement uitleendienst Kortemark

Reglement uitleendienst Kortemark Reglement uitleendienst Kortemark Doel De gemeente Kortemark leent, onder deze voorwaarden, divers materiaal uit aan privépersonen, verenigingen en scholen via haar uitleendienst. Als bijlage bij dit reglement

Nadere informatie

TOELICHTINGSBROCHURE Erkenning en subsidiëring van de Mortselse verenigingen

TOELICHTINGSBROCHURE Erkenning en subsidiëring van de Mortselse verenigingen TOELICHTINGSBROCHURE Erkenning en subsidiëring van de Mortselse verenigingen Sinds 1 januari 2003 werd een nieuw reglement ingevoerd in verband met de erkenning en subsidiëring van de Mortselse verenigingen.

Nadere informatie

dienst financiën R E G L E M E N T

dienst financiën R E G L E M E N T dienst financiën R E G L E M E N T Gemeenteraad van 26-06-2014 BELASTING OP DE TIJDELIJKE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN VOOR DOELEINDEN VAN COMMERCIEEL BELANG DOOR MIDDEL VAN TERRASSEN, AUTOMATEN, VERKOOPSKRAMEN

Nadere informatie

GEMEENTEBELASTINGEN. INGEKOHIERDE BELASTING OP ONBEBOUWDE BOUWGRONDEN IN WOONGEBIED OF ONBEBOUWDE KAVELS OF ONBEBOUWDE GRONDEN IN INDUSTRIEGEBIED.

GEMEENTEBELASTINGEN. INGEKOHIERDE BELASTING OP ONBEBOUWDE BOUWGRONDEN IN WOONGEBIED OF ONBEBOUWDE KAVELS OF ONBEBOUWDE GRONDEN IN INDUSTRIEGEBIED. GEMEENTEBELASTINGEN. INGEKOHIERDE BELASTING OP ONBEBOUWDE BOUWGRONDEN IN WOONGEBIED OF ONBEBOUWDE KAVELS OF ONBEBOUWDE GRONDEN IN INDUSTRIEGEBIED. DE GEMEENTERAAD; Art. 1. Er wordt ten behoeve van de gemeente

Nadere informatie

STAD ZOUTLEEUW REGLEMENT UITLEENDIENST

STAD ZOUTLEEUW REGLEMENT UITLEENDIENST STAD ZOUTLEEUW REGLEMENT UITLEENDIENST -------------------------------------- Art. 1 : Door de Stad Zoutleeuw worden materialen voor ontlening ter beschikking gesteld van de in Zoutleeuw gevestigde organisaties

Nadere informatie

Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011

Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011 Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011 De gemeente Kalmthout voorziet in een subsidiereglement

Nadere informatie

Voor de aanslagjaren 2015 tot en met 2019 wordt een jaarlijkse belasting geheven op de vestigingen.

Voor de aanslagjaren 2015 tot en met 2019 wordt een jaarlijkse belasting geheven op de vestigingen. BELASTINGREGLEMENT OP DE VESTIGINGEN ARTIKEL 1: HET BELASTBAAR VOORWERP Voor de aanslagjaren 2015 tot en met 2019 wordt een jaarlijkse belasting geheven op de vestigingen. ARTIKEL 2: TARIEF EN BEREKENING

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Dienst Financiën - Dienst Financiën

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Dienst Financiën - Dienst Financiën Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Dienst Financiën - Dienst Financiën 8 2017_GR_00084 Belastingen niet-bebouwde gronden - Goedkeuring belastingreglement op niet-bebouwde percelen

Nadere informatie

Als oppervlakte geldt de oppervlakte die is vastgelegd in de kadastrale legger.

Als oppervlakte geldt de oppervlakte die is vastgelegd in de kadastrale legger. Goedgekeurd door de gemeenteraad van 18 december 2013 Gewijzigd door de gemeenteraad van 17 december 2014 Bekendgemaakt op 19 december 2013, 22 december 2014 Belastbaar feit Artikel 1 De Stad Gent heft

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER MATERIALEN

AANVRAAGFORMULIER MATERIALEN AANVRAAGFORMULIER MATERIALEN Materialen kunnen slechts worden geleend voor activiteiten die plaatsvinden op het grondgebied van Zelzate. Uitzondering: in het kader van uitwisseling van materialen tussen

Nadere informatie

Aangifte aanslagjaar 2016 (toestand van 01.01.2016 t/m 31.12.2016)

Aangifte aanslagjaar 2016 (toestand van 01.01.2016 t/m 31.12.2016) GEMEENTEBELASTING OP DE BARS EN RENDEZ-VOUSHUIZEN Aangifte aanslagjaar 2016 (toestand van 01.01.2016 t/m 31.12.2016) Belastingreglement d.d. 30.11.2015 voor kennisneming aangenomen namens de Gouverneur

Nadere informatie

SPELREGEL 1 WAT Jongerencentrum Bouckenborgh heeft een uitleendienst van diverse materialen voor het jeugdwerk. SPELREGEL 2 DE ONTLENER De ontlener is een erkende jeugdvereniging of een school uit de Stad

Nadere informatie

Reglement rentearme leningen

Reglement rentearme leningen Reglement rentearme leningen Reglement van Stad Zottegem voor het toekennen van rentearme leningen voor jeugdwerkinfrastructuur bij erkende plaatselijke jeugdwerkinitiatieven en erkende sportverenigingen

Nadere informatie

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09)

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09) Gemeentebestuur Sint-Laureins Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09)218 76 40 Fax (09)379 07 77 Reglement inzake betoelaging jeugdwerkverenigingen Art. 1 Toelagen inzake het volgen van kadervorming

Nadere informatie

Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan volgend subsidiereglement voor het dienstjaar 2015: Subsidiereglement: werking van Schotense

Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan volgend subsidiereglement voor het dienstjaar 2015: Subsidiereglement: werking van Schotense Besluit: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan volgend subsidiereglement voor het dienstjaar 2015: Subsidiereglement: werking van Schotense jeugdverenigingen Hoofdstuk I: ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 Art.

Nadere informatie

Goedkeuring reglement heffing op leegstand van woningen en gebouwen voor het aanslagjaar 2017

Goedkeuring reglement heffing op leegstand van woningen en gebouwen voor het aanslagjaar 2017 Goedkeuring reglement heffing op leegstand van woningen en gebouwen voor het aanslagjaar 2017 De Gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op het gemeentedecreet

Nadere informatie

BELASTING VOOR PANDEN OPGENOMEN IN HET LEEGSTANDSREGISTER (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013)

BELASTING VOOR PANDEN OPGENOMEN IN HET LEEGSTANDSREGISTER (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013) GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM BELASTING VOOR PANDEN OPGENOMEN IN HET LEEGSTANDSREGISTER (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013) Art. 1. ALGEMENE BEPALINGEN 1.1. Definities De volgende

Nadere informatie

BELASTINGREGLEMENT OP DE ONBEBOUWDE KAVELS IN EEN NIET-VERVALLEN VERKAVELING

BELASTINGREGLEMENT OP DE ONBEBOUWDE KAVELS IN EEN NIET-VERVALLEN VERKAVELING Goedgekeurd door de gemeenteraad van 18 december 2013 Gewijzigd door de gemeenteraad op 22 september 2014 Gewijzigd door de gemeenteraad op 17 december 2014 (treedt in werking op 1 januari 2015) Gewijzigd

Nadere informatie

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2005 18. DAGORDE : GOEDKEURING VAN HET REGLEMENT VOOR TOEKENNING VAN EEN ROLLEND FONDS AAN PLAATSELIJK ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN. DE RAAD, in openbare zitting Gelet op het

Nadere informatie

Overwegende dat de gemeente eigenaar is van feest-, tentoonstellings-, didactisch en audiovisueel materiaal;

Overwegende dat de gemeente eigenaar is van feest-, tentoonstellings-, didactisch en audiovisueel materiaal; G E M E E N T E T E R N A T Gebruiksreglement betreffende uitlening gemeentelijk materiaal Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid artikel 117; Overwegende dat de gemeente eigenaar is van feest-,

Nadere informatie

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de toelichting bij het budget -zoals goedgekeurd door de gemeenteraad-

Nadere informatie

ONDERWERP: Algemeen reglement inzake al de gemeentelijke belastingen. Aanpassing vanaf DE GEMEENTERAAD,

ONDERWERP: Algemeen reglement inzake al de gemeentelijke belastingen. Aanpassing vanaf DE GEMEENTERAAD, GEMEENTE GRIMBERGEN. Y484.01A UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21 JANUARI 2009 ONDERWERP: Algemeen reglement inzake al de gemeentelijke belastingen. Aanpassing vanaf 2009.

Nadere informatie

Belasting op leegstand van woningen en gebouwen, 2014-2019

Belasting op leegstand van woningen en gebouwen, 2014-2019 Belasting op leegstand van woningen en gebouwen, 2014-2019 goedgekeurd door de gemeenteraad op 31 maart 2014 gepubliceerd op website gemeente op 13 mei 2014 gemeenteraad Artikel 1A Vanaf de inwerkingtreding

Nadere informatie

GEMEENTELIJK ERKENNINGSREGLEMENT VOOR SOCIOCULTURELE VERENIGINGEN

GEMEENTELIJK ERKENNINGSREGLEMENT VOOR SOCIOCULTURELE VERENIGINGEN GEMEENTELIJK ERKENNINGSREGLEMENT VOOR SOCIOCULTURELE VERENIGINGEN Bijhorend aanvraagformulier in te dienen vóór 1 juni 2010. ARTIKEL 1. TOEPASSINGSGEBIED Dit reglement is van toepassing op de plaatselijke

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas projecten mogelijk maken of versterken

Nadere informatie

dienst financiën: Gemeentebelastingen - Algemene gemeentebelasting juridisch kader

dienst financiën: Gemeentebelastingen - Algemene gemeentebelasting juridisch kader dienst financiën: Gemeentebelastingen - Algemene gemeentebelasting 2015-2019 juridisch kader beslissing: artikel 1: Met ingang van het aanslagjaar 2015 en voor een periode die eindigt op 31 december 2019

Nadere informatie

Gebruiks- en retributiereglement Gemeentelijk Feestmateriaal

Gebruiks- en retributiereglement Gemeentelijk Feestmateriaal Gebruiks- en retributiereglement Gemeentelijk Feestmateriaal Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Dit reglement regelt het gebruik van het gemeentelijk feestmateriaal. Artikel 2 Volgend gemeentelijk

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen

Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen, feesten en fuiven in de gemeente Holsbeek De organisator van een openbaar

Nadere informatie

GEMEENTEBELASTINGEN. INGEKOHIERDE BELASTING OP ONBEBOUWDE BOUWGRONDEN IN WOONGEBIED OF ONBEBOUWDE KAVELS OF ONBEBOUWDE GRONDEN IN INDUSTRIEGEBIED.

GEMEENTEBELASTINGEN. INGEKOHIERDE BELASTING OP ONBEBOUWDE BOUWGRONDEN IN WOONGEBIED OF ONBEBOUWDE KAVELS OF ONBEBOUWDE GRONDEN IN INDUSTRIEGEBIED. GEMEENTEBELASTINGEN. INGEKOHIERDE BELASTING OP ONBEBOUWDE BOUWGRONDEN IN WOONGEBIED OF ONBEBOUWDE KAVELS OF ONBEBOUWDE GRONDEN IN INDUSTRIEGEBIED. GOEDKEURING. DE GEMEENTERAAD; Art. 1. Het reglement inzake

Nadere informatie

Infrastructuursubsidies jeugd-, sport- en socio-culturele verenigingen

Infrastructuursubsidies jeugd-, sport- en socio-culturele verenigingen Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 cultuur@hulshout.be Prof. Dr. Vital Celenplein 2 2235 Hulshout Tel: 015 22 94 82 jeugd@hulshout.be Industriepark 3 2235 Hulshout Tel: 015 24 26 77 sport@hulshout.be

Nadere informatie

Reglement verhuur gebruik gemeentelijke sportlokalen Onderdaele

Reglement verhuur gebruik gemeentelijke sportlokalen Onderdaele Reglement verhuur gebruik gemeentelijke sportlokalen Inleidende bepalingen Dit reglement regelt de verhuur van sportlokalen in eigendom van het gemeentebestuur Knesselare. Het bevat de na te leven voorwaarden

Nadere informatie

BELASTINGREGLEMENT OP DE ONBEBOUWDE KAVELS IN EEN NIET-VERVALLEN VERKAVELING

BELASTINGREGLEMENT OP DE ONBEBOUWDE KAVELS IN EEN NIET-VERVALLEN VERKAVELING gh BELASTINGREGLEMENT OP DE ONBEBOUWDE KAVELS IN EEN Goedgekeurd door de gemeenteraad van 18 december 2013 Gewijzigd door de gemeenteraad op 22 september 2014 Bekendgemaakt op 19 december 2013 en 23 september

Nadere informatie

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties DE RAAD Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet m.b.t. de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op

Nadere informatie

Reglement houdende het heffen van een belasting op niet-bebouwde gronden en percelen.

Reglement houdende het heffen van een belasting op niet-bebouwde gronden en percelen. Reglement houdende het heffen van een belasting op niet-bebouwde gronden en percelen. Artikel 1 Er wordt vanaf 1 januari 2015 voor een termijn eindigend op 31 december 2019 een jaarlijkse rechtstreekse

Nadere informatie

SPORTRAAD LIERDE CULTUURRAAD LIERDE

SPORTRAAD LIERDE CULTUURRAAD LIERDE SPORTRAAD LIERDE CULTUURRAAD LIERDE VOORWOORD In het sportbeleidsplan wordt als operationele doelstelling vooropgesteld dat er aan alle sportverenigingen aangesloten bij de gemeentelijke sportraad logistieke

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Cultuur uitleendienst Provincie Oost-Vlaanderen dossiernummer: 1705897 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement uitleendienst Aanpassing Jozef Dauwe 1. Feitelijke en juridische gronden

Nadere informatie

DEEL 1: BELASTING OP DE HORECAGELEGENHEDEN

DEEL 1: BELASTING OP DE HORECAGELEGENHEDEN BELASTINGREGLEMENT OP DE HORECA DEEL 1: BELASTING OP DE HORECAGELEGENHEDEN ARTIKEL 1.1: BELASTBAAR VOORWERP OF BELASTBAAR FEIT Voor de aanslagjaren 2015 tot en met 2019 wordt een belasting geheven op het

Nadere informatie

Belasting op de voor het publiek toegankelijke ruimten van commerciële vestigingen in het centrum van Kortrijk (2016/2020)

Belasting op de voor het publiek toegankelijke ruimten van commerciële vestigingen in het centrum van Kortrijk (2016/2020) Gemeenteraad 14 december 2015 Belasting op de voor het publiek toegankelijke ruimten van commerciële vestigingen in het centrum van Kortrijk (2016/2020) Punt 1 Het belastingreglement op de voor het publiek

Nadere informatie

Goedkeuring aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting voor het dienstjaar 2009

Goedkeuring aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting voor het dienstjaar 2009 Goedkeuring aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting voor het dienstjaar 2009 Er wordt voor het dienstjaar 2009 een aanvullende gemeentebelasting gevestigd ten laste van de rijksinwoners die

Nadere informatie

BELASTINGREGLEMENT OP FILM- EN EROTISCHE VOORSTELLINGEN

BELASTINGREGLEMENT OP FILM- EN EROTISCHE VOORSTELLINGEN Goedgekeurd door de gemeenteraad op 23 november 2015 (treedt in werking op 1 januari 2016) Gewijzigd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Gewijzigd door de gemeenteraad op 25 september 2017 (treedt

Nadere informatie

Reglement jeugduitleendienst

Reglement jeugduitleendienst Reglement jeugduitleendienst AFDELING 1 : ALGEMENE BEPALINGEN ART. 1 : RECHTHEBBENDEN. Door het Stadsbestuur van Sint-Truiden worden via de Stedelijke Uitleendienst materialen ter beschikking gesteld van

Nadere informatie

Reglement voor betoelaging van culturele en socio-culturele verenigingen

Reglement voor betoelaging van culturele en socio-culturele verenigingen Reglement voor betoelaging van culturele en socio-culturele verenigingen 1. Algemene bepalingen Art. 1 1. In uitvoering van de statuten van het gemeentelijk Cultureel Adviesorgaan adviseert het Cultureel

Nadere informatie

Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen

Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen Periode Artikel 1 Er wordt voor een termijn aanvangend op 1 januari 2014 en eindigend op 31 december 2018 wordt het onderstaand

Nadere informatie

SPELREGEL 1 WAT Jongerencentrum Bouckenborgh heeft een uitleendienst van diverse materialen voor het jeugdwerk. SPELREGEL 2 DE ONTLENER De ontlener is een erkende jeugdvereniging of een school uit de Stad

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIERING VAN DE CULTURELE EN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN VAN LONDERZEEL ALGEMEEN

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIERING VAN DE CULTURELE EN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN VAN LONDERZEEL ALGEMEEN REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIERING VAN DE CULTURELE EN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN VAN LONDERZEEL ALGEMEEN Artikel 1: Algemene bepalingen Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten

Nadere informatie

Artikel 3: De verenigingen en groeperingen dienen hun zetel te hebben in Londerzeel.

Artikel 3: De verenigingen en groeperingen dienen hun zetel te hebben in Londerzeel. REGLEMENT GEMEENTELIJKE UITLEENDIENST Gemeenteraad goedgekeurd op 24 september 2013 Aangepast door de gemeenteraad op 23 september 2014 1. Gebruikers Artikel 1: Door het gemeentebestuur van Londerzeel

Nadere informatie

Toelagereglement bijzondere projecten, jubilea, jaarfeesten en wijk- en buurtinitiatieven.

Toelagereglement bijzondere projecten, jubilea, jaarfeesten en wijk- en buurtinitiatieven. Gemeentebestuur Wevelgem Vanackerestraat 16 8560 Wevelgem Toelagereglement bijzondere projecten, jubilea, jaarfeesten en wijk- en buurtinitiatieven. HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1: Doel van de

Nadere informatie

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie.

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie. Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en Doel van de premie. Artikel 1: 1. Om jonge gezinnen te ondersteunen in de aankoop van een woning op het grondgebied van de gemeente Middelkerke,

Nadere informatie

reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur

reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur Ste tedelijk reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur Art. 1: Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde kredieten in de stadsbegroting en overeenkomstig

Nadere informatie

ONTWERP GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende het subsidiëren van straat- en buurtfeesten

ONTWERP GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende het subsidiëren van straat- en buurtfeesten ONTWERP GEMEENTELIJK REGLEMENT Betreffende het subsidiëren van straat- en buurtfeesten Artikel 1: Begrippen. - Gemeentebestuur: het Kuurnse gemeentebestuur, bestaande uit de Kuurnse gemeenteraad en het

Nadere informatie

Hiermee speelt het gemeentebestuur een stimulerende rol voor het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs.

Hiermee speelt het gemeentebestuur een stimulerende rol voor het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs. REGLEMENT VOOR HET TOEKENNEN VAN EEN SUBSIDIE VOOR ONDERWIJSINFRASTRUCTUUR VOOR SCHOLEN OP GRONDGEBIED STEENOKKERZEEL HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN ARTIKEL 1. DOELSTELLING 1 Binnen de grenzen van de jaarlijks

Nadere informatie

BELASTING OP LEEGSTAND EN VERWAARLOZING VAN BEDRIJFSRUIMTEN

BELASTING OP LEEGSTAND EN VERWAARLOZING VAN BEDRIJFSRUIMTEN BELASTING OP LEEGSTAND EN VERWAARLOZING VAN BEDRIJFSRUIMTEN Goedgekeurd door de gemeenteraad van 19 december 2013 Artikel 1: 1. Voor de aanslagjaren 2014 tot en met 2019. wordt een jaarlijkse belasting

Nadere informatie

Reglement voor de ontlening van de geluidsmeter 10 EaZY RT/Euzy klasse 21 en bijhorende verlengkabel

Reglement voor de ontlening van de geluidsmeter 10 EaZY RT/Euzy klasse 21 en bijhorende verlengkabel Reglement voor de ontlening van de geluidsmeter 10 EaZY RT/Euzy klasse 21 en bijhorende verlengkabel A. Begripsomschrijving en bepalingen Artikel 1. De begripsomschrijving De uitleendienst van Kortenberg

Nadere informatie

Reglement tot toekenning van renteloze leningen aan de cultuur-, jeugd- en sportsector

Reglement tot toekenning van renteloze leningen aan de cultuur-, jeugd- en sportsector Reglement tot toekenning van renteloze leningen aan de cultuur-, jeugd- en sportsector Zitting van 21 juni 2018. Gepubliceerd op 26 juni 2018. Artikel 1. Algemeen Binnen de grenzen van het goedgekeurde

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANBRENGEN VAN DAKISOLATIE EN WINDDICHTE, ISOLERENDE ONDERDAKEN

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANBRENGEN VAN DAKISOLATIE EN WINDDICHTE, ISOLERENDE ONDERDAKEN GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANBRENGEN VAN DAKISOLATIE EN WINDDICHTE, ISOLERENDE ONDERDAKEN AFDELING 1. Artikel 1. VOORWERP VAN HET SUBSIDIEREGLEMENT DOEL EN DOELGROEP Binnen de perken van

Nadere informatie

IMMO WENDUINE NV Hr. Brugge BTW BE /

IMMO WENDUINE NV Hr. Brugge BTW BE / IMMO WENDUINE NV Hr. Brugge 70345 BTW BE- 438-505-128 050/ 41 88 41 nw@immo-wenduine.be 050/42 85 80 www.immo-wenduine.be VERWERVINGSPREMIE VOOR JONGE GEZINNEN Het stadsbestuur wenst jonge gezinnen, woonachtig

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Binnen de perken van de

Nadere informatie

Verhuurreglement Koninginnepark

Verhuurreglement Koninginnepark Verhuurreglement Koninginnepark Artikel 1 Verhuur Koninginnepark De gemeente Maasmechelen is eigenaar van het Koninginnepark (hierna het park ) met bijhorende kiosk gelegen te Eisden-Maasmechelen, Koninginnelaan,

Nadere informatie

Subsidiereglement voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten

Subsidiereglement voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten voor socio-culturele verenigingen en socio-culturele projecten Binnen het in het budget voorziene en goedgekeurde bedrag (1419/4/3/7/9 steun voor erkende socio-culturele verenigingen en 1419/4/3/6/4 Ondersteuning

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR

RETRIBUTIEREGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR pagina 1 van 5 RETRIBUTIEREGLEMENT OP HET GEBRUIK VAN DE GEMEENTELIJKE SPORTINFRASTRUCTUUR ARTIKEL 1 Met ingang van 01 september 2016 en voor een termijn eindigend op 31 december 2019 wordt een retributie

Nadere informatie

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Doelgroep

Nadere informatie

Retributiereglement van 25 oktober 2011- containerpark particulieren

Retributiereglement van 25 oktober 2011- containerpark particulieren Periode Retributiereglement van 25 oktober 2011- containerpark particulieren Artikel 1 Vanaf 1 februari 2012 en op voorwaarde dat de nieuwe toegangszuil op het containerpark operationeel is wordt de retributie

Nadere informatie

Voor de aanslagjaren 2017 tot en met 2019 wordt een jaarlijkse belasting geheven op de inname van de openbare weg door:

Voor de aanslagjaren 2017 tot en met 2019 wordt een jaarlijkse belasting geheven op de inname van de openbare weg door: BELASTINGREGLEMENT OP DE INNAME VAN DE OPENBARE WEG ARTIKEL 1: HET BELASTBAAR VOORWERP Voor de aanslagjaren 2017 tot en met 2019 wordt een jaarlijkse belasting geheven op de inname van de openbare weg

Nadere informatie

Voor de aanslagjaren 2017 tot en met 2019 wordt een jaarlijkse belasting geheven op de vestigingen.

Voor de aanslagjaren 2017 tot en met 2019 wordt een jaarlijkse belasting geheven op de vestigingen. BELASTINGREGLEMENT OP DE VESTIGINGEN ARTIKEL 1: HET BELASTBAAR VOORWERP Voor de aanslagjaren 2017 tot en met 2019 wordt een jaarlijkse belasting geheven op de vestigingen. ARTIKEL 2: TARIEF EN BEREKENING

Nadere informatie

POLS & Erfgoedcel Leie Schelde. reglement. uitleendienst

POLS & Erfgoedcel Leie Schelde. reglement. uitleendienst POLS & Erfgoedcel Leie Schelde reglement uitleendienst Goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 20 september 2017 Inleiding De Erfgoedcel kocht een aantal apparaten aan om het digitaliseren, fotograferen,

Nadere informatie

2. Beveiligde zending: één van de hiernavolgende betekeningswijzen: a) een aangetekend schrijven; b) een afgifte tegen ontvangstbewijs.

2. Beveiligde zending: één van de hiernavolgende betekeningswijzen: a) een aangetekend schrijven; b) een afgifte tegen ontvangstbewijs. Belasting reglement Heffing op ongeschikte en onbewoonbare woningen opgenomen in de Vlaamse Inventaris van ongeschikt en onbewoonbaar verklaarde woningen HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALING Art. 1. Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

VERHAALBELASTING OP HET AANLEGGEN VAN RIOLEN (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013)

VERHAALBELASTING OP HET AANLEGGEN VAN RIOLEN (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013) GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM VERHAALBELASTING OP HET AANLEGGEN VAN RIOLEN (goedgekeurd in zitting van de gemeenteraad van 13 december 2013) Artikel 1. 1. De eigendommen, gelegen langs een openbare weg, waarin

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN OUDENBURGSE SPORTVERENIGINGEN MET EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDWERKING

REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN OUDENBURGSE SPORTVERENIGINGEN MET EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDWERKING REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN OUDENBURGSE SPORTVERENIGINGEN MET EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDWERKING Artikel 1. Dit reglement regelt de subsidiëring van de sportverenigingen die beschikken over een kwaliteitsvolle

Nadere informatie