WSSLWRK!NG Het Veiligheidscollectief

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WSSLWRK!NG Het Veiligheidscollectief"

Transcriptie

1 WEERBAAR & STERK VEILIGHEIDSCOLLECTIEF 2015/2016

2 WSSLWRK!NG WSSLWRK!NG stimuleert en benut het zelforganiserend vermogen van mensen en draagt daarmee bij aan maatschappelijke en organisatieontwikkeling. Wij zijn ervan overtuigd dat mensen in staat zijn vanuit eigen kracht in beweging te komen, mits daarvoor de juiste voorwaarden aanwezig zijn. WSSLWRK!NG begeleidt organisaties die actief zijn op het gebied van mens en samenleving met als resultaat een flexibele en positieve habitus. Dat betekent dat mensen duurzaam anders gaan denken én handelen van waaruit een krachtige organisatie en samenleving ontstaan. Het Veiligheidscollectief Het Veiligheidscollectief is een platform van veiligheidsdeskundigen op onder andere de volgende gebieden: veilige publieke taak, weerbaarheid, sociale veiligheid, toezicht & handhaving, informatiemanagement, informatiebeveiliging en privacy. Het Veiligheidscollectief heeft als doel om organisaties en lokale overheden op innovatieve en efficiënte wijze tot steun te zijn in de uitvoering van taken ten aanzien van openbare orde en integrale veiligheid

3 Belang De hoeveelheid geweld en agressie tegen personeel werkzaam aan een balie, in een gevangenis, in het ziekenhuis, bij gemeenten, op straat, kortom in de hele maatschappij, neemt nog steeds toe. Daarnaast worden medewerkers met een publieke taak steeds meer belast met nieuwe taken en verantwoordelijkheden. Uit onderzoek is gebleken dat door factoren als deze de psychosociale belasting bij deze beroepsgroep toeneemt. Weerbaar & Sterk Medewerkers die de training Weerbaar & Sterk met succes hebben afgerond: 1. staan sterker in hun schoenen; 2. oefenen hun functie met meer zelfvertrouwen uit; 3. gaan beter om met spanning en stress; 4. zijn geharnast tegen de verharde maatschappij; 5. bereiden zich beter voor op hun dagelijkse werkzaamheden; 6. functioneren effectiever in een team; 7. reageren met meer zelfbeheersing op onvoorspelbare situaties; 8. zitten beter in hun vel. Bijkomend positief effect is een daling van het ziekteverzuim. Ook bij uw organisatie werken mensen die te maken kunnen krijgen met geweld en agressie. Zij hebben behoefte aan instrumenten om zich daartegen te kunnen weren. Het Veiligheidscollectief biedt u daarom de speciaal op maat gesneden weerbaarheidstraining Weerbaar & Sterk. In deze training leren uw medewerkers adequaat om te gaan met publieksagressie en werkgerelateerde stress door het trainen van zowel de morele-, fysieke- als mentale weerbaarheid. Weerbaar & Sterk is gebaseerd op een training die specifiek voor de Nationale Politie is ontwikkeld en waar al ruim politiemedewerkers, met goed gevolg, aan hebben deelgenomen. Ook andere partijen met publieke taken gebruiken Weerbaar & Sterk als instrument om personeel te bewapenen tegen deze nieuwe belasting. Modules U kunt voor uw medewerkers kiezen uit de onderstaande modules. Hiermee wordt de training maatwerk voor uw organisatie. Groepsbinding Een sterk team is belangrijk. Naast zakelijke prestaties zorgt het ook dat uw medewerkers op de spannende momenten sterker in de schoenen staan. Weten dat jouw collega s achter jou staan maakt sterk, juist als het er om spant. Met de module groepsbinding worden de deelnemers uitgedaagd eens op een andere wijze kennis met elkaar te maken. Wie is de mens achter die collega? Wat drijft hem of haar nu echt? De ervaring leert dat deze kennis zorgt voor een veilige leeromgeving en groepsbinding. Bovendien blijkt uit evaluaties dat het ook een bijzondere sociale waarde heeft binnen het team.

4 (Team)doelen en plan van aanpak Het doel van deze module is komen tot optimale samenwerking. Vanuit een theoretische inleiding worden in dit onderdeel persoonlijke en teamdoelen gesteld. Het stellen van doelen draagt bij aan persoonlijke motivatie en groepsbinding. Naast het feit dat het individu krachtiger kan functioneren heeft het ook effect op de effectiviteit en de prestaties van het team. De doelen worden met een plan van aanpak en een praktijkopdracht ook daadwerkelijk gerealiseerd. Visualiseren Een agressieve patiënt op de eerste hulp, een boze klant aan de balie, de gedetineerde die zijn verblijf niet wil verlaten, een kroeg waar minderjarigen drank nuttigen, een brand blussen tijdens oud & nieuw. Het idee dat je met agressie en misschien zelfs met geweld te maken kunt krijgen, heeft al gevolgen voor je bloeddruk en de ontwikkeling van stress en vormt daarmee een bedreiging voor goed functioneren. De module Visualiseren biedt een instrument om ook bij dreigende omstandigheden grip te houden. Deelnemers maken gebruik van alle zintuigen om een ervaring in de geest te (her)creëren. Dit stelt ze onder andere in staat beter voorbereid aan de slag te gaan in uitdagende situaties. Visualiseren draagt bij aan de professionaliteit en het zelfvertrouwen. Spanning & stress Een scheldende klant, agressieve patiënten of lastige gedetineerden; kortom stress! Maar wat is stress, welke fysiologische en welke mentale kenmerken brengen stress met zich mee? Dit zijn enkele vragen die in deze module worden beantwoord. Ook worden hier de effecten van stress en het nut van stress behandeld in voorbereiding op de volgende vaardigheid. Stressregulatie Met deze vaardigheid traint de deelnemer om (langdurige) stress te reguleren. Dit heeft effect op het functioneren van de deelnemer, zowel op het werk als privé. Energiemanagement Je kunt de wereld aan als je goed in je vel zit. Helaas is dat geen voortdurende fase. In de module Energiemanagement leren de deelnemers hoe zij omstandigheden kunnen scheppen om dat goede gevoel sneller te bereiken en daarna vast te houden. Waar krijg ik energie van en wat kost mij energie? Wat is gezonde voeding? Welke normen en waarden geven mij rust en houvast? De deelnemers leren hun energie te managen en om langdurig vitaal te blijven. Ook leren zij over de fysiologische effecten van stress en hoe zij hier onmiddellijk invloed op uit kunnen oefenen. Agressie Communicatie Agressie en geweld voorkom je niet alleen door mentale kracht of een stevige uitstraling maar zeker ook door verbale professionaliteit. Met de module Agressie Communicatie worden de deelnemers meegenomen in de kracht van het woord. Het accent van deze vaardigheid ligt op het toepassen van de-escalerende (gesprek)technieken om in een conflictsituatie weer op een acceptabel gespreksniveau te komen.

5 Vitaliteit Naast een goed team, een krachtige persoonlijkheid en goede verbale kwaliteiten is gezondheid misschien wel de belangrijkste pijler voor uw Weerbare & Sterke medewerker. Een vitale, weerbare & sterke medewerker zit goed in zijn vel, heeft zelfvertrouwen en zorgt voor een positieve prikkel in uw team. Het Veiligheidscollectief biedt fit-online, fit-plus en fit maximaal modules aan. Fit-online is een online programma waarbij uw medewerkers via een app met training- en voedingsadviezen worden ondersteund. Het fit-plus programma biedt daarnaast online contact met een individuele coach. Bij het fit-maximaal programma is er persoonlijk contact met de coach en geeft de coach personal of small-group training. Alle programma s hebben effect op de weerbaarheid van uw medewerker en de ervaring leert ook dat het ziekteverzuim positief wordt beïnvloed. Praktijk Simulaties Leren doe je door te doen. De training Weerbaar & Sterk is daarom, waar mogelijk, actief en de praktijk wordt bij die essentiële momenten zo natuurgetrouw benaderd. Het Veiligheidscollectief maakt daarbij gebruik van speciale trainingsacteurs. Daarmee dragen wij ook zorg dat alle vaardigheden binnen een gecontroleerde omgeving worden getraind. Direct na de simulatie wordt er ook gereflecteerd om het leerrendement te vergroten. Zelfverdediging Professionele weerbare medewerkers hoeven niet in het bezit te zijn van een zwarte band Judo. Maar de vaardigheid van enige basale zelfverdedigingstechnieken zorgt dat zij sterker in hun schoenen staan. De module zelfverdediging wordt gegeven door trainers die hun sporen op (inter)nationaal niveau hebben verdiend. Indien gewenst kan ook zorg worden gedragen voor een vrouwvriendelijke training. Interactief & Praktijkgericht Het Veiligheidscollectief beschikt zelf over een professioneel team voor de productie van trainingen. Producer, regisseur, cameramensen, editors en animators met ruime ervaring op het gebied van de (nieuwe)media zorgen voor producten van hoge kwalitateit en aanvaardbare kosten. We garanderen dat films, foto s en oefenvormen op de praktijk van uw medewerker aansluiten. Door interactiviteit en herkenbaarheid wordt de medewerker uitgedaagd mee te denken en daadwerkelijk te participeren. Dit verhoogt het rendement van de training omdat de vertaling naar de praktijk nog beter te maken is. Desgewenst produceren wij op locatie. De ervaring leert dat dit ten goede komt aan de persoonlijke betrokkenheid.

6 E-learning/ Blended learning De onderdelen van de training Weerbaar & Sterk en de borging worden aangeboden door middel van e-learning. Dit kan online gedaan worden of via een applicatie of video-ondersteuning. Deze vorm van leren is een vernieuwend didactisch hulpmiddel en een belangrijke aanvulling op de traditionele vorm van frontaal leren. Nazorg Geweld en agressie zijn serieuze aandachtspunten. Met de training Weerbaar & Sterk biedt u uw medewerkers instrumenten om zich hier tegen te wapenen. Toch kan het voorkomen dat de impact van geweld, agressie of de dreiging daarmee zo groot is dat dit invloed heeft op uw medewerker en zijn of haar functioneren. Het Veiligheidscollectief beschikt over een ervaren psycholoog die, in nauw overleg met uw bedrijfsarts, uw medewerker in voorkomende gevallen individueel bij kan staan en daarmee eventueel een burn-out of PTTS kan voorkomen. De voordelen zijn: 1. ondersteuning van theorie door middel van praktijkvoorbeelden; 2. maatwerk voor uw organisatie; 3. één-op-één training & coaching; 4. visuele en cognitieve oriëntatie; 5. tijdwinst door gebruik op werkplek. Ook diverse vormen en combinaties van leren (blended-learning) worden door Het Veiligheidscollectief aangeboden. Duur De duur van de training Weerbaar & Sterk is afhankelijk van uw wensen en wordt met u in overleg vastgesteld. Trainers en Specialisten Voor de training Weerbaarheid & Sterk hebben het Veiligheidscollectief en WSSLWRK!NG een zorgvuldige selectie van trainers gemaakt op basis van kwaliteit, specialisme en aansluiting bij de deelnemers. Dat wij daarmee kwaliteit nastreven mag blijken uit het feit dat de Nationale Politie onze trainers met tevredenheid inhuurt voor de uitvoer van hun programma Weerbaarheid. Deelname Aan de trainingen kan in principe een onbeperkt aantal van uw medewerkers deelnemen. Beperkingen worden bepaald door randzaken zoals uw ICT-omgeving of de trainingslocatie. De training Weerbaarheid & Sterk is altijd maatwerk en wordt in samenwerking met u als opdrachtgever ontwikkeld. Evaluatie Het Veiligheidscollectief hecht veel waarde aan de kwaliteit van de trainingen en is voortdurend op zoek naar doorontwikkeling en verdere professionalisering. Een evaluatie maakt daarom deel uit van de training Weerbaar & Sterk. De uitkomsten van deze evaluatie worden met u als opdrachtgever gedeeld. Contact Wenst u meer informatie over de training Weerbaar & Sterk dan kunt u ons bereiken via: info@wsslwrkng.nl Voor meer informatie over de overige producten van WSSLWRK!NG en Het Veiligheidscollectief verwijzen wij u naar

Opleiding Docent Weerbaarheid

Opleiding Docent Weerbaarheid Over MOVISIE MOVISIE is hét landelijke kennisinstituut en adviesbureau voor toepasbare kennis, adviezen en oplossingen bij de aanpak van sociale vraagstukken op het terrein van welzijn, participatie, sociale

Nadere informatie

Weerbaarheidstraining voor iedereen. Weerbaar met Accres. Accres.nl/weerbaarheid

Weerbaarheidstraining voor iedereen. Weerbaar met Accres. Accres.nl/weerbaarheid Weerbaarheidstraining voor iedereen Weerbaar met Accres Accres.nl/weerbaarheid Stevig in je schoenen leren staan Weerbaarheidstraining voor iedereen! Overtuigend nee durven zeggen Weerbaar zijn betekent:

Nadere informatie

Samen werken aan een slimmere toekomst

Samen werken aan een slimmere toekomst Wij boeien, binden, trainen en bemiddelen professionals met als doel verbetering en vooruitgang van zowel de opdrachtgever als de professional zelf. Samen werken aan een slimmere toekomst Gerichte inzet

Nadere informatie

PRODUCTIVITEIT

PRODUCTIVITEIT PRODUCTIVITEIT INFO@INVENTED.NL WWW.INVENTED.NL DATUM DOCUMENT NR UW REFERENTIE 17-5-2017 VO- 537 Training productiviteit Beste deelnemer, Hartelijk dank voor je interesse in onze training productiviteit.

Nadere informatie

VITALITEITSTRAININGEN

VITALITEITSTRAININGEN VITALITEITSTRAININGEN DOEL VAN TRAINEN Het doel van de training is het faciliteren van bewustwording, het stimuleren van persoonlijk leiderschap en gedragsverandering. Een training is altijd interactief

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

atworkshops Live online & interactief Experts in live, online & interactief leren en samenwerken

atworkshops Live online & interactief Experts in live, online & interactief leren en samenwerken atworkshops Live online & interactief Experts in live, online & interactief leren en samenwerken Hoe zorg je er in deze turbulente tijden voor dat mensen zich blijven ontwikkelen en relevant blijven voor

Nadere informatie

Grip op agressief en lastig gedrag

Grip op agressief en lastig gedrag Grip op agressief en lastig gedrag AgressieWerk.nl Brochure Agressietraining voor de Zorg Omgaan met lastig en agressief gedrag AgressieWerk.nl 06-42170546 info@agressiewerk.nl Brochure Agressietraining

Nadere informatie

EXECUTIVE PERFORMANCE

EXECUTIVE PERFORMANCE HEALTH & PERFORMANCE EXECUTIVE PERFORMANCE HIGH PERFORMANCE PROGRAM Effectief investeren in jezelf in de vitaliteit van je organisatie EXECUTIVE PERFORMANCE Energize High Performance dienstverlening van

Nadere informatie

Ontwikkelen van vakmanschap in veranderende tijden visie op leren en ontwikkelen

Ontwikkelen van vakmanschap in veranderende tijden visie op leren en ontwikkelen Ontwikkelen van vakmanschap in veranderende tijden visie op leren en ontwikkelen Draagt dit nog bij aan leren? Hier werd niemand meer blij (of beter!) van. Leren moet anders De uitdaging De praktijk van

Nadere informatie

Studiegids training Teamleider productie

Studiegids training Teamleider productie Studiegids training Teamleider productie Inhoud Inhoud... 2 1. Inhoudelijke informatie... 3 1.1 Beschrijving van de training... 3 1.2 Modules... 4 1.3 Opbouw van de training... 1.4 Cbt leeromgeving...

Nadere informatie

Powerful Presentations Incompany

Powerful Presentations Incompany Incompany Wat levert het voor jouw organisatie op als medewerkers beter dan ooit in staat zijn om met meer impact te spreken? De klant koopt het product Er worden nieuwe stappen gezet Collega s worden

Nadere informatie

Studiegids training Productiemanager

Studiegids training Productiemanager Studiegids training Productiemanager Inhoud Inhoud... 2 1. Inhoudelijke informatie... 3 1.1 Beschrijving van de training... 3 1.2 Modules... 4 1.3 Opbouw van de training... 6 1.4 Cbt leeromgeving... 8

Nadere informatie

Rule your health. sinds ik greenhabit doe, ben ik mentaal wendbaarder, heb ik meer energie om de problemen die ik tegenkom op te lossen

Rule your health. sinds ik greenhabit doe, ben ik mentaal wendbaarder, heb ik meer energie om de problemen die ik tegenkom op te lossen Rule your health sinds ik greenhabit doe, ben ik mentaal wendbaarder, heb ik meer energie om de problemen die ik tegenkom op te lossen www.greenhabit.nl Vitaliteitsopleiding voor bedrijven en organisaties

Nadere informatie

OMGAAN MET AGRESSIE. training van kennis- en vaardigheden

OMGAAN MET AGRESSIE. training van kennis- en vaardigheden OMGAAN MET AGRESSIE training van kennis- en vaardigheden Omgaan met agressie Introductie In veel organisaties en beroepen worden medewerkers steeds vaker geconfronteerd met lastige klanten, mensen die

Nadere informatie

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced Leiderschap trainingen Coachend Leidinggeven Leiderschap van Nu Leiderschap van Nu - Advanced Persoonlijke Effectiviteit trainingen Optimaal Omgaan met Tijd en Werkdruk Vergroot je Assertiviteit en Zelfvertrouwen

Nadere informatie

Brochure Vitaliteitstraining

Brochure Vitaliteitstraining Brochure Vitaliteitstraining Persoonlijke grip op vitaliteit 1 Vitaliteitstrainingen met een blijvend effect Het is wetenschappelijk bewezen dat vitale medeers zich niet alleen beter voelen, maar ook productiever

Nadere informatie

Archipel Kenniscentrum. Archipel Academie. Trainingen Agressie. het gevoel van samen

Archipel Kenniscentrum. Archipel Academie. Trainingen Agressie. het gevoel van samen Archipel Kenniscentrum en Archipel Academie Trainingen Agressie het gevoel van samen 2014 Archipel Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Archipel worden openbaar

Nadere informatie

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Coachend leidinggeven Coachend leidinggeven, motiveren en inspireren Wil jij het optimale uit jouw medewerkers halen, dan moet je ze motiveren en inspireren. Naast hun leidinggevende ben je ook

Nadere informatie

COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) IN HET KORT CONTACTGEGEVENS DE KRACHT VAN ONZE COACHOPLEIDING PERSOONLIJKE AANDACHT BLENDED LEARNING

COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) IN HET KORT CONTACTGEGEVENS DE KRACHT VAN ONZE COACHOPLEIDING PERSOONLIJKE AANDACHT BLENDED LEARNING COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) Er zijn veel redenen om een coachopleiding te volgen. Als u wilt werken als coach is een coachopleiding natuurlijk een voorwaarde. Maar ook voor optimale carrièregroei

Nadere informatie

Minor Toegepaste Psychologie

Minor Toegepaste Psychologie Minor Toegepaste Psychologie 1 Inleiding Waarom houden mensen zich niet aan dieetvoorschriften? Hoe kan ik ze dan stimuleren om dat wel te doen? Hoe kan ik teamsporters leren om beter om te gaan met zelfkritiek?

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

VISIEVORMING & LEIDERSCHAP

VISIEVORMING & LEIDERSCHAP VISIEVORMING & LEIDERSCHAP Een leerweg voor het ontwikkelen van jouw visie en leiderschap Pieterman & Partners VISIEVORMING & LEIDERSCHAP WAAROM DEZE LEERWEG Naast de focus op het dagelijkse proces, willen

Nadere informatie

Mentaalrijk voor medewerkers. Integrale aanpak tot verhoogde mentale weerbaarheid. Voorkomt en reduceert verzuim.

Mentaalrijk voor medewerkers. Integrale aanpak tot verhoogde mentale weerbaarheid. Voorkomt en reduceert verzuim. Mentaalrijk voor medewerkers Integrale aanpak tot verhoogde mentale weerbaarheid. Voorkomt en reduceert verzuim. duurzaam resultaat wetenschappelijk onderbouwd Verminderde productiviteit en verzuim Soms

Nadere informatie

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Situationeel leidinggeven Situationeel leidinggeven, krachtig in iedere situatie Als leidinggevende probeer jij het beste uit je medewerkers te halen. Daar profiteert de organisatie van, maar

Nadere informatie

LEEFSTIJLCOACH LEEFSTIJLCOACH

LEEFSTIJLCOACH LEEFSTIJLCOACH ERKENDE REGISTER POST-HBO OPLEIDING OPLEIDING POST-HBO LEEFSTIJLCOACH LEEFSTIJLCOACH MOTIVERENDE TEKST Geaccrediteerd door: WELKOM BIJ DE LEEFSTIJLCOACH ACADEMY Wil je mensen helpen bij het maken van gezonde

Nadere informatie

Vitaal Leiderschap. Welk verschil kunnen vitale leiders maken binnen uw organisatie? T: +31 (0) E:

Vitaal Leiderschap. Welk verschil kunnen vitale leiders maken binnen uw organisatie?  T: +31 (0) E: Vitaal Leiderschap Welk verschil kunnen vitale leiders maken binnen uw organisatie? www.charlygreen.nl T: +31 (0)88 73 055 59 E: info@charlygreen.nl Vitaliteit borgen in het DNA via leiderschap Op welke

Nadere informatie

Online Training Gewenst Gedrag

Online Training Gewenst Gedrag Online Training Gewenst Gedrag www.gewenstgedrag.nl Een online training om kennis over beleid ongewenste omgangsvormen en integriteit over te dragen en op speelse wijze eigen te maken en te kunnen toepassen.

Nadere informatie

Workshop Communicatievaardigheden

Workshop Communicatievaardigheden Workshop Communicatievaardigheden Workshop Communicatievaardigheden, een belangrijk middel om je doel te bereiken Effectief communiceren kun je leren. Gelukkig maar, alle relaties staan of vallen met goede

Nadere informatie

Grip op agressief en lastig gedrag

Grip op agressief en lastig gedrag Grip op agressief en lastig gedrag AgressieWerk.nl Brochure Agressietraining voor Ambtenaren en Lokale Overheid Omgaan met lastig en agressief gedrag AgressieWerk.nl 06-42170546 info@agressiewerk.nl Brochure

Nadere informatie

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in Trainers in opleiding Leergang Train de Trainer Het is niet de sterkste die overleeft, ook niet de slimste, maar degene die het meest openstaat voor verandering. Unieke insteek! De wereld om ons heen verandert

Nadere informatie

Leerplanschema Minor Psychologie

Leerplanschema Minor Psychologie Minor Psychologie 1 Inleiding Waarom houden mensen zich niet aan dieetvoorschriften? Hoe kan ik ze dan stimuleren om dat wel te doen? Hoe kan ik teamsporters leren om beter om te gaan met zelfkritiek?

Nadere informatie

Leiderschap bij C1000

Leiderschap bij C1000 Leiderschap bij C1000 Leiderschap bij C1000 in beeld Module 1: Persoonlijk leiderschap Module 2: Leidinggeven Ander (1op1) Module 3: Leidinggeven Team Module 4: Leiderschap verandering Module 1: Persoonlijk

Nadere informatie

Meerdaagse trainingen voor bewustzijn, motivatie én plezier op de werkvloer

Meerdaagse trainingen voor bewustzijn, motivatie én plezier op de werkvloer Sport werkt! Meerdaagse trainingen voor bewustzijn, motivatie én plezier op de werkvloer Leer optimaal samenwerken, omgaan met stress en effectief communiceren Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij

Nadere informatie

T.O.P. Leidinggeven aan een team

T.O.P. Leidinggeven aan een team Compleet programma, inclusief online leeromgeving Effectief leidinggeven als Topmanager Commercium www.commercium.nl info@commercium.nl +31(0)36-53 18 506 1 Inleiding Goede leiders zijn de managers die

Nadere informatie

Studiegids training Productiemanager

Studiegids training Productiemanager Studiegids training Productiemanager Inhoud Inhoud... 2 1. Inhoudelijke informatie... 3 1.1 Beschrijving van de training... 3 1.2 Modules... 4 1.3 Opbouw van de training... 6 1.4 E-learningplatform...

Nadere informatie

Training Stressmanagement

Training Stressmanagement Training Stressmanagement Training Stressmanagement, veerkrachtig omgaan met werkdruk Een burn-out en overspannenheid zijn aandoeningen die grotendeels worden veroorzaakt door grote mate van stress op

Nadere informatie

Als je zegt dat je het niet kan, dan heb je gelijk Als je zegt dat je het wel kan, heb je ook gelijk ALBERT EINSTEIN

Als je zegt dat je het niet kan, dan heb je gelijk Als je zegt dat je het wel kan, heb je ook gelijk ALBERT EINSTEIN g Als je zegt dat je het niet kan, dan heb je gelijk Als je zegt dat je het wel kan, heb je ook gelijk ALBERT EINSTEIN onze waarden: vernieuwend plezier stoer inzicht leiderschap beweging verbinding vertrouwen

Nadere informatie

Training Leer Balans Leven

Training Leer Balans Leven Training Leer Balans Leven In 5 maanden meer balans in je leven Wil je minder stress? Wil je meer werkplezier? Wil je jouw doelen effectiever bereiken? Wil je handiger communiceren? Wil je efficiënter

Nadere informatie

Visie Missie. De missie van onze stichting is de volgende: wie je morgen bent creëer je vandaag met de som van gisteren

Visie Missie. De missie van onze stichting is de volgende: wie je morgen bent creëer je vandaag met de som van gisteren Visie Missie De Jan Ligthartscholen van de Jan Ligthartgroep Tilburg hebben een duidelijk doel voor ogen: het onderwijs dusdanig inrichten dat het de basis vormt van het levenslang leren dat een mens doet.

Nadere informatie

SCHATTEN VAN ADVOCATEN

SCHATTEN VAN ADVOCATEN SCHATTEN VAN ADVOCATEN PRAKTIJKOPLEIDINGEN VOOR DE ADVOCATUUR Vaardigheden in de praktijk Coachen in de praktijk Leidinggeven in de praktijk Teamwork in de praktijk SCHATTEN VAN ADVOCATEN Wij zijn er van

Nadere informatie

Middenkaderopleiding voor potentials (MKOP)

Middenkaderopleiding voor potentials (MKOP) Middenkaderopleiding voor potentials (MKOP) Zorg met een breed palet aan leiderschapsskills voor een stevige basis als toekomstig leidinggevende Voor wie Iedereen die geen leidinggevende is, maar wel de

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

SUCCESVOL IN COACHING

SUCCESVOL IN COACHING SUCCESVOL IN COACHING Een leerweg voor resultaatgericht coachen Pieterman & Partners SUCCESVOL IN COACHING WAAROM DEZE LEERWEG Binnen een resultaatgerichte omgeving is het niet alleen van belang om medewerkers

Nadere informatie

De Online Life Coaching Opleiding

De Online Life Coaching Opleiding De Online Life Coaching Opleiding Het beste uit jezelf en anderen naar boven halen Wat vliegt de tijd voorbij en wat kun je veel creëren, c.q. beleven in 25 jaar. Trots ben ik om 25 jaar actief te zijn

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Workshop Lichaamstaal Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Lichaamstaal is belangrijker dan veel mensen beseffen. Het is een cruciaal onderdeel van onze communicatie. Hoe kom je over op een ander?

Nadere informatie

Brochure Vitaliteitstraining

Brochure Vitaliteitstraining Brochure Vitaliteitstraining Persoonlijke grip op vitaliteit 1 Vitaliteitstrainingen met een blijvend effect Het is wetenschappelijk bewezen dat vitale medeers zich niet alleen beter voelen, maar ook productiever

Nadere informatie

Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame Inzetbaarheid Duurzame Inzetbaarheid Het vermogen van werknemers om gezond, plezierig en productief te werken, gedurende hun hele arbeidsleven. Het gaat met andere woorden om gezondheid, vakmanschap, motivatie, werk-privé

Nadere informatie

Brochure The Lab of Life training

Brochure The Lab of Life training Brochure The Lab of Life training Persoonlijke grip op energie en motivatie 1 Methodiek met een blijvend effect Het is wetenschappelijk bewezen dat vitale medewerkers zich niet alleen beter voelen, maar

Nadere informatie

Trainingen die je in beweging brengen!

Trainingen die je in beweging brengen! Trainingen die je in beweging brengen! Een training bij Caro van Roon brengt je in beweging. Dat levert je inzichten, ervaringen en kennis op over jezelf en de ander. Je leert vanuit je eigen persoonlijkheid

Nadere informatie

Hoofdlijn advies. Wat vind jij? Laat het ons weten op: Persoonlijke ontwikkeling. Basiskennis en -vaardigheden. Vakoverstijgend leren

Hoofdlijn advies. Wat vind jij? Laat het ons weten op: Persoonlijke ontwikkeling. Basiskennis en -vaardigheden. Vakoverstijgend leren Hoofdlijn advies Taalvaardig Rekenvaardig Digitaal vaardig Sociaal vaardig Persoonlijke ontwikkeling Basisvaardigheden Basiskennis en -vaardigheden Natuur & technologie Mens & maatschappij Taal & cultuur

Nadere informatie

GEZOND WERKEN INDIGO BRABANT. Training en ondersteuning in mentaal fit werken

GEZOND WERKEN INDIGO BRABANT. Training en ondersteuning in mentaal fit werken GEZOND WERKEN INDIGO BRABANT Training en ondersteuning in mentaal fit werken 2 Gezond Werken Gezonde werknemers gaan met plezier naar het werk. Ze zijn geestelijk fit en blijven fit. Gezonde werkdruk biedt

Nadere informatie

LEAN OOK VOOR INKOOP!

LEAN OOK VOOR INKOOP! LEAN OOK VOOR INKOOP! Lean is in geen enkele bedrijfstak meer weg te denken. Waar lean in het begin alleen werd gebruikt op de fabrieksvloer, wordt lean nu bij alle denkbare organisaties ingezet. Maar

Nadere informatie

Psychomotorische Therapie

Psychomotorische Therapie Expertisecentrum Psychomotorische Therapie 2 Psychomotorische Therapie (PMT) Voor wie Psychomotorische Therapie (PMT) is een behandelvorm voor mensen met psychische klachten of psychosociale problemen.

Nadere informatie

Gezond ondernemen begint met vitale medewerkers

Gezond ondernemen begint met vitale medewerkers IQ EQ PQ SQ FQ Gezond ondernemen begint met vitale medewerkers www.markincompany.nl Algemene informatie Vakbekwaamheid alleen is niet voldoende om goed te kunnen presteren. Medewerkers die zowel fysiek,

Nadere informatie

Meer doen in minder tijd én met minder stress!

Meer doen in minder tijd én met minder stress! Meer doen in minder tijd én met minder stress! Is Werken in Flow iets voor jou? Wil jij grip op je overvolle inbox? Een opgeruimde werkomgeving? Een halve tot een hele werkdag tijdswinst per week? Een

Nadere informatie

Conflict Onder Controle macht of onmacht?

Conflict Onder Controle macht of onmacht? Conflict Onder Controle macht of onmacht? Leer & deel met vakgenoten tijdens de hands-on training Conflicthantering Academy Inc OfficePlus Business Centre Zekeringstraat 17, 1014 BM Amsterdam DE TRAINING

Nadere informatie

Mentale Kracht. De succestraining van Olympische sporters en de Nationale Politie

Mentale Kracht. De succestraining van Olympische sporters en de Nationale Politie Mentale Kracht De succestraining van Olympische sporters en de Nationale Politie Mentale Kracht De succestraining van Olympische sporters en de Nationale Politie Veel organisaties kiezen ervoor om, als

Nadere informatie

Brochure Vitaliteitstraining

Brochure Vitaliteitstraining Brochure Vitaliteitstraining Persoonlijke grip op vitaliteit 1 Vitaliteitstrainingen met een blijvend effect Het is wetenschappelijk bewezen dat vitale medeers zich niet alleen beter voelen, maar ook productiever

Nadere informatie

Wat klanten over VIPP zeggen

Wat klanten over VIPP zeggen Wat klanten over VIPP zeggen Opdrachtgevers Van de complexe analyse rondom inzetbaarheid naar een concreet plan van aanpak levert maatwerk op waar we echt mee verder kunnen. PROGRAMMA Het VIPP programma

Nadere informatie

KAM Consultants- workshops

KAM Consultants- workshops KAM Consultants- workshops Welkom bij KAM Consultants B.V. Waarom KAM Consultants B.V. Workshop Continue Verbetering Workshop Procesmanagement Workshop Risicomanagement Waar kun je onze trainingen volgen?

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Veerkracht bij Agressie en Geweld

Veerkracht bij Agressie en Geweld Veerkracht bij Agressie en Geweld Alle Conferentie- Tweets In Beeld De veerkracht van werknemers. Na tegenslag, een nare of bedreigende situatie. Het was de inzet van een spannende bijeenkomst. Georganiseerd

Nadere informatie

#kiezenvoorverandering

#kiezenvoorverandering #kiezenvoorverandering De Spijkman Trainersacademy opent haar deuren voor jou! Trainen is een vak en jij weet dat je het in je hebt. Jij durft nu te kiezen voor wat je het liefste doet: namelijk met groepen

Nadere informatie

Brochure The Lab of Life training

Brochure The Lab of Life training Brochure The Lab of Life training Persoonlijke grip op energie en motivatie 1 Methodiek met een blijvend effect Het is wetenschappelijk bewezen dat vitale medewerkers zich niet alleen beter voelen, maar

Nadere informatie

De training is in te zetten voor verschillende doelgroepen.

De training is in te zetten voor verschillende doelgroepen. De training is in te zetten voor verschillende doelgroepen. - Voor buschauffeurs en conducteurs, waar verbale, mentale en fysieke agressie stelselmatig voor komt. - Voor de controleurs in het openbaar

Nadere informatie

Workshop Verzuimmanagement Verzuimverschil in 1 dag

Workshop Verzuimmanagement Verzuimverschil in 1 dag Workshop Verzuimmanagement Verzuimverschil in 1 dag 2014 Verzuimland Vermelde prijzen zijn gebaseerd op het prijsniveau van 2014 Verzuimmanagement De workshop Verzuimmanagement is een ééndaagse workshop

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR CURSISTEN DÉ SPECIALIST IN NAZORG!

INFORMATIE VOOR CURSISTEN DÉ SPECIALIST IN NAZORG! INFORMATIE VOOR CURSISTEN DÉ SPECIALIST IN NAZORG! 1 Copyright MHS-01102017 Behoudens uitzonderingen door de Wet gesteld mag zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbende(n) op het auteursrecht,

Nadere informatie

Wat levert trainen bij TFA jou op?

Wat levert trainen bij TFA jou op? Wat levert trainen bij TFA jou op? - Betere basisvaardigheden - Betere bewegingsvaardigheden (o.a. explosiviteit, kracht) - Sneller keuzes kunnen maken (snelheid van handelen) - Betere cognitieve vaardigheden

Nadere informatie

Resultaatgericht Management (3 daags)

Resultaatgericht Management (3 daags) Resultaatgericht Management (3 daags) Steviger sturen op resultaten en verwachtingen? En dit in een omgeving waar u met minder mensen meer moet bereiken? In de training Resultaatgericht Management ontdekt

Nadere informatie

NLP FIT BEWUSTWORDING - MINDFULNESS - NLP

NLP FIT BEWUSTWORDING - MINDFULNESS - NLP NLP FIT BEWUSTWORDING - MINDFULNESS - NLP Heart Systems Nederland Geen betere plek om te ontsnappen aan alle hectiek dan in het sfeervolle pand van Heart Systems Nederland, gevestigd in een voormalige

Nadere informatie

Grip op agressief en lastig gedrag

Grip op agressief en lastig gedrag Grip op agressief en lastig gedrag AgressieWerk.nl Brochure Agressietraining voor docenten, leerkrachten & OPP Omgaan met lastig en agressief gedrag AgressieWerk.nl 06-42170546 info@agressiewerk.nl Brochure

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. Procesmanagement. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. Procesmanagement. Telefoon: KAM Opleidingen Procesmanagement Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job Procesmanagement Contact Welkom bij KAM

Nadere informatie

Brochure The Lab of Life training

Brochure The Lab of Life training Brochure The Lab of Life training Persoonlijke grip op energie en motivatie 1 Methodiek met een blijvend effect Het is wetenschappelijk bewezen dat vitale medewerkers zich niet alleen beter voelen, maar

Nadere informatie

Uw medewerkers betrokken, gemotiveerd en duurzaam inzetbaar. Synergy is een programma van Invitra

Uw medewerkers betrokken, gemotiveerd en duurzaam inzetbaar. Synergy is een programma van Invitra Uw medewerkers betrokken, gemotiveerd en duurzaam inzetbaar. Synergy is een programma van Invitra 2 Vooruitgang door verbinding Wilt u betrokken en gemotiveerde medewerkers die duurzaam inzetbaar zijn?

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

Top Fit voor top prestaties. Een samenwerking van SNS REAAL, Beter en H&C Health Promotion. www.hchealthpromotion.nl

Top Fit voor top prestaties. Een samenwerking van SNS REAAL, Beter en H&C Health Promotion. www.hchealthpromotion.nl Top Fit voor top prestaties Een samenwerking van SNS REAAL, Beter en H&C Health Promotion www.hchealthpromotion.nl Top prestaties in werk en privé door fitte en energieke managers. Dat is de missie van

Nadere informatie

De sleutel tot StraX. Vitaal, inzetbaar en toekomstbestendig

De sleutel tot StraX. Vitaal, inzetbaar en toekomstbestendig De sleutel tot StraX Vitaal, inzetbaar en toekomstbestendig Voor medewerkers van de publieke omroep en organisaties die onder de cao van de publieke omroep vallen hebben wij een compact maar intensief

Nadere informatie

BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP

BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP Heart Systems Nederland Geen betere plek om te ontsnappen aan alle hectiek dan in het sfeervolle pand van Heart Systems Nederland, gevestigd in een voormalige schuurkerk

Nadere informatie

Gedrags- en vaardigheidstrainingen, Luteijn Groep

Gedrags- en vaardigheidstrainingen, Luteijn Groep Gedrags- en vaardigheidstrainingen, Luteijn Groep Sterke mensen, sterke organisaties Organisaties zijn voortdurend in verandering, de mensen die er werken ook. Om samen het beste resultaat te halen is

Nadere informatie

Training Omgaan met Agressie en Geweld

Training Omgaan met Agressie en Geweld Training Omgaan met Agressie en Geweld 2011 Inleiding In veel beroepen worden werknemers geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag, waaronder agressie. Agressie wordt door medewerkers over het algemeen

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: een oplossing voor elk probleem Creatief denken is vandaag de dag een must. De markt verandert razendsnel en als je niet innovatief bent, loop je achter de feiten

Nadere informatie

Workshop Relatiemanagement, relaties aangaan en behouden. De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Workshop Relatiemanagement, relaties aangaan en behouden. De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Relatiemanagement Workshop Relatiemanagement, relaties aangaan en behouden In ons leven hebben we verschillende relaties: zakelijk en privé, met een naaste collega en een leidinggevende. Het zijn

Nadere informatie

Brochure Vitaliteitstraining

Brochure Vitaliteitstraining Brochure Vitaliteitstraining Persoonlijke grip op vitaliteit 1 Vitaliteitstrainingen met een blijvend effect Het is wetenschappelijk bewezen dat vitale medewerkers zich niet alleen beter voelen, maar ook

Nadere informatie

OUTPLACEMENT. Wij brengen talent in beweging

OUTPLACEMENT. Wij brengen talent in beweging OUTPLACEMENT Wij brengen talent in beweging Welkom! Lee Hecht Harrison begeleidt als wereldmarktleider meer dan 250.000 mensen en doet dit met de hoogste slagingspercentages. Talentontwikkeling en outplacement;

Nadere informatie

crisishulpverlening bedrijfsmaatschappelijk werk verzuim aanpak re-integratie teambalans het nieuwe leidinggeven trainingen

crisishulpverlening bedrijfsmaatschappelijk werk verzuim aanpak re-integratie teambalans het nieuwe leidinggeven trainingen crisishulpverlening bedrijfsmaatschappelijk werk verzuim aanpak re-integratie teambalans het nieuwe leidinggeven trainingen Zinthese Plus is een bureau gespecialiseerd in het gedrag van mensen in hun werkomgeving.

Nadere informatie

LEARNING ACCELERATOR

LEARNING ACCELERATOR 2e Editie Start 12 september! LEARNING ACCELERATOR HET GROEIPROGRAMMA VOOR LEARNING PROFESSIONALS Het groeiprogramma voor learning professionals Inhoud Wat is de 227 Learning Accelerator? Programma Voor

Nadere informatie

BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP

BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP Heart Systems Nederland Geen betere plek om te ontsnappen aan alle hectiek dan in het sfeervolle pand van Heart Systems Nederland, gevestigd in een voormalige schuurkerk

Nadere informatie

Brochure Vitaliteitstraining

Brochure Vitaliteitstraining Brochure Vitaliteitstraining Persoonlijke grip op vitaliteit 1 Vitaliteitstrainingen met een blijvend effect Het is wetenschappelijk bewezen dat vitale medewerkers zich niet alleen beter voelen, maar ook

Nadere informatie

Brochure The Lab of Life training

Brochure The Lab of Life training Brochure The Lab of Life training Persoonlijke grip op energie en motivatie 1 Methodiek met een blijvend effect Het is wetenschappelijk bewezen dat vitale medewerkers zich niet alleen beter voelen, maar

Nadere informatie

Factsheet Training Project Leadership Simulatie (PLS)

Factsheet Training Project Leadership Simulatie (PLS) Factsheet Training Project Leadership Simulatie (PLS) LEARNING BY DOING Kort signalement Road2Results heeft op basis van haar jarenlange ervaring met het managen van business en ICT projecten vanuit diverse

Nadere informatie

T.O.P. 1 Compleet Verkoopprogramma

T.O.P. 1 Compleet Verkoopprogramma T.O.P. 1 Compleet Verkoopprogramma Inclusief online modules Adviserend & relatiegericht verkopen Commercium www.commercium.nl info@commercium.nl +31(0)36-53 18 506 1 Inhoudsopgave Inhoud... 1 Inleiding...

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING

30 DAGEN FOCUS TRAINING BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING Simpel en snel leren op je werk Bij Ik Overtref Me geloven we dat jij alles in huis hebt om een succesvolle professional te zijn. Je wilt alleen af en toe een duwtje in

Nadere informatie

Trainen met ziel en zakelijkheid 1 Vakinhoudelijke trainer

Trainen met ziel en zakelijkheid 1 Vakinhoudelijke trainer Trainen met ziel en zakelijkheid 1 Vakinhoudelijke trainer Van focus op inhoud naar werken met de groep Hoe kun je als trainer je theorie enthousiast overbrengen zonder dat je groep passief wordt? Durf

Nadere informatie

Nederlandse werkgevers en duurzame inzetbaarheid

Nederlandse werkgevers en duurzame inzetbaarheid 1 Nederlandse werkgevers en duurzame inzetbaarheid Inleiding Het streven naar gezonde werknemers die zo weinig mogelijk ziek zijn is een streven van iedere werkgever. Het werken aan duurzame inzetbaarheid

Nadere informatie

E-health modules voor POH-GGZ. Ondersteun uw cliënt met Karify

E-health modules voor POH-GGZ. Ondersteun uw cliënt met Karify E-health modules voor POH-GGZ Ondersteun uw cliënt met Karify Waarom e-health? De zorg in Nederland verandert, en de GGZ dus ook. Op het gebied van budgetten, wetgeving en nieuwe eisen van verzekeraars

Nadere informatie

GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR

GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR Altijd al gezocht naar een trainingsconcept voor uw medewerkers waar je meteen van zegt: GewoonDoen! Nu is deze kans eindelijk aanwezig en wel voor een deelnameprijs van

Nadere informatie

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent Management Development is een effectieve manier om managementpotentieel optimaal te benutten en te ontwikkelen in een stimulerende en lerende omgeving. De manager van vandaag moet immers adequaat kunnen

Nadere informatie

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf ASSERTIVITEIT beter communiceren vanuit jezelf Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie