De notebook in de school. Iedereen een notebook. Drie reference cases.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De notebook in de school. Iedereen een notebook. Drie reference cases."

Transcriptie

1 De notebook in de school Iedereen een notebook. Drie reference cases.

2 Het ZAVO. Digitale pionier in 2012 "Over twee jaar beschiken leerlingen over een notebook van de school." Steeds meer scholen kiezen ervoor om de notebook te integreren in hun onderwijssysteem. Dat is ook nodig. Om jongeren klaar te stomen voor een steeds meer gedigitaliseerde wereld, is er geen andere optie dan ICT een belangrijke rol geven in hun opleiding. Het Zaventems Vrij Onderwijs (ZAVO) stapte vier jaar geleden in een ambitieus notebook project. Ze deden en doen nog steeds beroep op Signpost om hier een succesverhaal van te maken. Pioniers "Signpost was toen een logische keuze", zo vertelt Kurt Gommers, ICT-coördinator in de school. "We contacteerden verschillende mogelijke IT partners maar Signpost bleek de enige die de problematiek van een school kon vatten. Hun voorstel en plan van aanpak was het enige dat op maat was van het onderwijs." Het gebruik van notebooks in een secundaire school is inmiddels geen uitzondering meer. Vier jaar geleden was dat nog wel het geval. "We kunnen gerust stellen dat we pioniers waren destijds", weet Kurt. "Uitgezonderd privéscholen waren er bij mijn weten toen nog niet veel scholen die op deze schaal zo een project op poten zetten." Vandaag is dat anders. Steeds meer onderwijsinstellingen zien de noodzaak in om volop te gaan voor digitalisering. Dat moet van de overheid. "Ouders en leerkrachten overtuigen van de noodzaak is niet altijd even eenvoudig. Ouders moeten bereid zijn om de investering te doen. Sommige ouders schrijven hun kind bij ons in net omwille van onze digitale aanpak. Van leerkrachten verwachten we dat ze ook effectief de notebook gebruiken tijdens de les. Dat heeft zijn tijd nodig maar steeds meer leerkrachten zien de voordelen. De leerlingen zijn in ieder geval in de wolken." Ze een eigen notebook laten meenemen was nooit een optie. "We hebben nu controle over wat er met de notebook wordt gedaan. Iedereen beschikt ook over dezelfde configuratie. Zo kunnen er in ieder geval al geen softwareconflicten voorvallen tijdens de les of in een groepswerk." Ook voor de ouders is dit een voordeel. "Zij hoeven niet naar de winkel te hollen als er een probleem is met de notebook. De school neem alles op zich. En op het einde van de leasingperiode kunnen ze de notebook voor 1 euro overkopen." Samenwerking noodzakelijk Na vier jaar is het ZAVO in een goede positie om terug te blikken op de samenwerking met Signpost. "Eerst en vooral is het belangrijk om met een partner te werken in zo een groot IT-project", benadrukt Kurt. "Momenteel hebben we zo een leerlingen met een notebook van de school. Een ProBook van HP. We hebben samen met Signpost bewust

3 gekozen voor een professioneel toestel, die kunnen tegen een stootje. Over 2 jaar zal de school HP ProBooks beheren. Dat kunnen we operationeel onmogelijk alleen aan met onze beperkte IT-afdeling. Met Signpost hebben we de ideale partner gevonden. Leerlingen met hard- of softwareproblemen brengen hun notebook langs en krijgen onmiddellijk een vervangtoestel. Signpost zorgt ervoor dat het toestel, zowel binnen als buiten garantie en zonder enige diagnose van ons, de volgende werkdag hersteld wordt. Hiervoor stuurt Signpost meermaals per week een vaste technieker langs, die ook op de hoogte is van het reilen en in de school." Notebook leren gebruiken De leerlingen kunnen over de hele school online. "We leren de leerlingen van in het begin de notebook te gebruiken als werkinstrument. In het begin spelen ze wel spelletjes en gaan ze vaak op sociale media maar dat verdwijnt", vertelt Kurt. "De notebook is hier in de eerste plaats een leerhulpmiddel en dat zien de leerlingen snel in. We leren hen ook omgaan met sociale media en online gedrag, ook dat is belangrijk." Ook de leerkrachten moeten de notebook leren gebruiken. "De jongere leerkrachten zijn er snel mee weg en integreren de notebook vlot in hun lessenpakket. Wie al langer les geeft moet zich wel even aanpassen maar ontdekt ook de voordelen die een notebook met zich meebrengt. Zo kunnen ze bij ziekte wat links doorsturen die verband houden met de leerstof. Zo hoeven de leerlingen niet met hun vingers te draaien maar kunnen ze zich alvast voorbereiden op de volgende les." De ervaring die het ZAVO inmiddels heeft opgebouwd doet de ronde in de onderwijswereld. "Er zijn hier al verschillende scholen langs geweest om te komen kijken hoe onze aanpak is. We delen graag onze ervaring." Samen met Signpost wordt het project nu verder uitgebouwd en kan de school zich verder ontwikkelen als een volwaardige digitale instelling.

4 De toekomst begint nu Scholengroep RHIZO besliste drie jaar geleden de stap te zetten naar de school van de toekomst. Samen met Signpost startten ze toen een notebookproject op om voorbereid te zijn op het onderwijs van morgen. Signpost als partner bij uitstek HP ProBook 430 De keuze van een ICT-partner viel al snel op Signpost. "We zijn ons licht gaan opsteken bij het ZAVO. Zij hadden al een notebookproject lopen in samenwerking met Signpost." vertelt Tim Labbe, directeur van de school. "We waren onder de indruk van hun aanpak. Signpost is de partner bij uitstek. Dat bleek ook snel. Ze luisterden naar onze wensen en zorgen en dachten actief mee over oplossingen. Dat is belangrijk voor zo een grootschalige operatie." Momenteel heeft de school een kleine 500 toestellen. Als toestel viel de keuze op de HP ProBook 430. "Een stevig zakelijk toestel met een ontspiegeld scherm, waardoor men bij alle lichtomstandigheden in de klas kan werken", zo vertelt Tim. "Het eerste jaar verdeelden we de toestellen zonder beschermhoes. Dat was niet zo een goed idee. Sinds het tweede jaar krijgt iedere leerling ook een hoes voor zijn notebook. Dat heeft het aantal schadegevallen gevoelig doen dalen. De keuze voor een Windows laptop ten opzichte van een tablet was snel gemaakt. Een notebook is toch een beter werkinstrument. Leerlingen moeten niet enkel digitaal zaken consumeren, maar moeten ook produceren. En gezien alle professionele software op Windows werkt, is Windows een must. Voor de ouders is dat wel een investering maar ze hoeven zich geen zorgen te maken over het onderhoud of herstellingen. Iedere notebook heeft drie jaar garantie en bij problemen lost Signpost die altijd de volgende werkdag op. Als school hoeven we niet meer te investeren in computerklassen. De leerlingen verliezen ook geen tijd meer om naar de computerklas te gaan. Ze kunnen altijd en overal digitale bronnen raadplegen."

5 Investeren en besparen De school zorgde zelf voor extra bekabeling en de installatie van een draadloos netwerk in de gebouwen. Signpost stond in voor de verdeling van de notebooks. Vanaf dan kwam het erop aan om de continuïteit van het project te verzekeren, want de goede werking van de school van de toekomst staat of valt natuurlijk met de gegarandeerde beschikbaarheid van het ICT-materiaal. "We waken erover dat de leerlingen hun notebook niet als speelgoed gebruiken", zegt Tim Labbe. "We hebben lockers of opbergkasten voorzien waar onze leerlingen hun notebook verplicht in moeten bewaren tijdens de speeltijden. Na de schooltijd moeten ze hun notebook mee naar huis nemen. Voor ons is het belangrijk dat ze hun notebooks kunnen inzetten om zelfstandig te leren werken", vertelt Tim Labbe. "Het klassieke les geven blijft uiteraard bestaan. De notebook is een verrijking van het onderwijs. De leerkrachten zijn er ook stilaan mee weg en kunnen zich inmiddels geen school zonder notebook meer voorstellen. Zo kunnen ze nu bijvoorbeeld veel meer en beter differentiëren." Een leerling met leermoeilijkheden of een leerling die wat voor staat op zijn klasgenoten kan tijdens de les een aangepast traject volgen op de notebook. Andere oefeningen of opzoekingswerk, de leerkracht kan hen op hun ritme begeleiden en stimuleren. "ICT is een middel. Het is aan de leerlingen om de toepassingen te kiezen waarmee ze het best de gestelde doelstellingen kunnen bereiken. Op die manier draagt ICT ertoe bij dat hun creativiteit en probleemoplossend denken worden gestimuleerd. Want dat blijft toch de belangrijkste taak van het onderwijs." Dat de leerlingen tijdens de les toegang hebben tot het internet, zorgt ook voor een verbreding van hun wereldbeeld. "Daarbij proberen we vooral hun kritisch denken aan te scherpen, want jongeren moeten absoluut leren om niet alles wat ze op het internet vinden voor waar aan te nemen. Daarnaast stimuleren we samenwerking en communicatie met leeftijdsgenoten buiten de schoolmuren, bijvoorbeeld tijdens de lessen Frans." De school is volop bezig om het notebookproject verder uit te rollen in samenwerking met Signpost.

6 Iedereen een notebook TSM is een school voor techniek, wetenschap en media. Met eigen budgettaire middelen kan de school onmogelijk een sterke computer per leerling voorzien. Toch wil men samen met de ouders investeren in de digitale toekomst van de leerlingen. De school zelf investeert in een krachtig netwerk. Dat nog vele andere scholen zullen volgen, daar twijfelt men niet aan op het TSM. Digitale geletterdheid "Voor wie nu opgroeit zijn het internet en digitale toepassingen zo evident als lopend water. De jongeren zijn meesters in het vingervlug gebruik van allerlei digitale toestellen. Maar ICT inzetten als hulpmiddel bij levenslang leren vraagt meer", zo weet Sven Vercammen, ICT coördinator op de school. Momenteel zijn er in de school zo een 800 leerlingen met een HP ProBook 430. "Dat vergt inderdaad een investering van de ouders. Ze kunnen de betaling van de notebook wel op drie jaar spreiden, dat is nog geen 60 cent per dag. We zijn er geen voorstander van om de leerlingen hun eigen notebook mee naar de school te laten brengen. Zo krijg je situaties waarbij de ene leerling een toestel heeft van 1500 euro en een andere eentje van een 300 euro. Nu is er gelijkheid. Signpost levert de laptops in een hoes, genummerd en gelabeld, zonder doos. Ze zijn kant en klaar om te gebruiken. Zo kunnen we snel uitleveren en hoeven we geen afval op te ruimen." Niet alleen het onderlinge verschil in prijskaartje is belangrijk. Nu beschikt iedereen over dezelfde software. Zo kom je nooit

7 in de problemen met je software en kun je altijd zonder zorgen thuis of hier op school je taken maken. "Signpost levert niet enkel de laptops, maar zorg er ook voor dat alle nodige software gebruiksklaar geïnstalleerd is. Ze helpen bij het aanmaken van de software image en zorgen dat de laptop in het netwerk geïntegreerd wordt." Ook de leerkracht krijgt meer mogelijkheden. "Met een brede inzet van ICT-middelen krijgt de leerkracht meer ruimte om te coachen. Leerlingen aanmoedigen om samen kennis op te bouwen en uit te wisselen. De notebook vergemakkelijkt het leerproces. Zaken die leerlingen zelf hebben opgezocht, blijven ook langer hangen. Ze zijn er mee bezig geweest. Zo is het plezierig leren." Signpost onderhoudt en herstelt Samen met Signpost zorgen we er voor dat alle software up-to-date blijft. De samenwerking voorziet ook onderhoud en hulp. De digitale geletterdheid voor alle leerlingen waar maken, vraagt om een continue beschikbaarheid van internet en ICT. Daarom hebben we een aantal reserve toestellen in huis. Zo kunnen we na maximum één lesuur bij problemen voor een nieuw toestel zorgen. Dankzij de forfaitaire herstelprijs voor herstellingen buiten garantie lopen de kosten bij een stevige val van het toestel ook nooit hoog op. En het toestel is de volgende werkdag al hersteld. Om schadegevallen te voorkomen, hoort bij iedere notebook een stevige beschermhoes. "Er zijn ook lockers waar de leerlingen hun notebook veilig kunnen bewaren zodat die niet gestolen of verwisseld kan worden. We kunnen trouwens iedere notebook bij verdwijning traceren. In de afdeling multimedia gebruiken de leerlingen al langer notebooks. We hebben er nog nooit een geval van diefstal meegemaakt." Volgend schooljaar zullen er nog zo een 400 notebooks bijkomen. De leerlingen van TSM zijn klaar voor de digitale toekomst. Nog enkele goede redenen voor notebooks in de klas Leerlingen ervaren leren met de notebook als leuker. Een notebook activeert ze om te studeren en zelfstandig dingen op te zoeken. Een notebook in de klas helpt om de digitale kloof te dichten tussen leerlingen die vanuit hun thuissituatie vrije toegang hebben tot ICT en diegenen die dat minder hebben. Notebooks in de klas verhogen de kwaliteit van projecten, groepswerken enz., omdat ze toegang geven tot meer informatie en betere presentatietechnieken. De notebooks laten toe de leerlingen digitaal sneller te evalueren en te remediëren.

8 Waarom Signpost? Gesterkt door haar ervaring, begeleidt Signpost al meer dan 13 jaar onderwijsinstellingen bij de uitrol en de opvolging van notebookprojecten, softwareprojecten en service-gerelateerde aangelegenheden. Signpost biedt totaaloplossingen voor notebookprojecten binnen scholen. Het bedrijf verzorgt de verkoop, de levering en de service na aankoop aan zeer scherpe prijzen. De dienstverlening en herstelling van de notebooks gebeurt met een eigen team van techniekers. De notebooks worden ofwel in projecten verdeeld, in nauwe samenwerking met de school, ofwel rechtstreeks via de webshop Academic Shop naar individuele studenten en leerkrachten. Om dit te realiseren, werkt Signpost heel nauw samen met hardwarefabrikant HP. In dit samenwerkingsverband is Signpost HP GOLD Preferred Partner voor het onderwijs, en heeft eigen HP gecertificeerde techniekers in dienst. Indien men een HP notebook aankoopt via Signpost (Academic Shop), is men er zeker van dat men optimaal van de kwaliteit van het HP product kan genieten, inclusief service na aankoop. Geïnspireerd door deze getuigenissen? Bent u zelf van plan om een notebookproject op te starten in uw school? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We komen graag bij u langs om de verschillende mogelijkheden en oplossingen toe te lichten. Bel ons op Signpost België bvba - Klipsenstraat 18a, 9620 Lokeren - Tel.: +32(0) Fax: +32 (0) info@signpost.be -

Bring Your Own Device. Pilot werken met laptops in de klas in 4V

Bring Your Own Device. Pilot werken met laptops in de klas in 4V Bring Your Own Device Pilot werken met laptops in de klas in 4V Onderwijsvisie Antoniuscollege Uitdagen om te leren in contextrijke, veilige en zorgzame omgeving Van doceren naar coachen leerling neemt

Nadere informatie

Infobrochure laptopproject

Infobrochure laptopproject Infobrochure laptopproject H. Kindsheid Ardooie schooljaar 2018-2019 Schooljaar 2018-2019 Visie van onze school over ICT-vaardigheid Wij leven in een technisch snel evoluerende wereld waarin het opstellen,

Nadere informatie

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Het Stormink De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Ronald van den Boogaard Wie zijn wij Waarom Informatie Communicatie

Nadere informatie

Met de laptop naar het college

Met de laptop naar het college Met de laptop naar het college Voor leerlingen van het eerste jaar 2019-2020 Vanaf het schooljaar 2019-2020 start het Klein Seminarie met de integratie van de laptop in de klas en de studie. Leerlingen

Nadere informatie

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Vitus College De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Ronald van den Boogaard Wie zijn wij Waarom Informatie Communicatie

Nadere informatie

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Sondervick College De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Ronald van den Boogaard Wie zijn wij Waarom Informatie Communicatie

Nadere informatie

Theresia Lyceum. Start het nieuwe schooljaar. Daan van den Donk. De juiste laptop voor school. Kiezen voor gemak en zekerheid

Theresia Lyceum. Start het nieuwe schooljaar. Daan van den Donk. De juiste laptop voor school. Kiezen voor gemak en zekerheid Theresia Lyceum De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Daan van den Donk Wie zijn wij ca. 250 Scholen Dell Service partner

Nadere informatie

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Pius X College De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Ronald van den Boogaard Wie zijn wij Waarom Informatie Communicatie

Nadere informatie

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement IJsselcollege De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Wie zijn wij Waarom Informatie Communicatie Technologie (ICT) Algemene

Nadere informatie

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement De Boerhaave De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Ronald van den Boogaard Waarom Informatie Communicatie Technologie

Nadere informatie

Jac. P. Thijsse College. De juiste laptop voor school. Kiezen voor gemak en zekerheid. Start het nieuwe schooljaar. Ronald van den Boogaard

Jac. P. Thijsse College. De juiste laptop voor school. Kiezen voor gemak en zekerheid. Start het nieuwe schooljaar. Ronald van den Boogaard Jac. P. Thijsse College De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Ronald van den Boogaard Wie zijn wij Waarom Informatie

Nadere informatie

Op de volgende pagina s vindt u de hard- en software die wij u aanraden, aangepast aan uw praktijksituatie.

Op de volgende pagina s vindt u de hard- en software die wij u aanraden, aangepast aan uw praktijksituatie. Beste dokter, Het is ons een genoegen u het volgende voorstel toe te sturen. Dit voorstel werd opgebouwd op basis van de ons bekende informatie en bevat meerdere onderdelen. Op de volgende pagina s vindt

Nadere informatie

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Johannes Fontanus College De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Ronald van den Boogaard Wie zijn wij ca. 250 Scholen

Nadere informatie

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement VOBO Scholen De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Paul Merks Wie zijn wij Randvoorwaarden device Technische specificaties

Nadere informatie

Van Maerlant Den Bosch. Start het nieuwe schooljaar. De juiste laptop voor school. Kiezen voor gemak en zekerheid

Van Maerlant Den Bosch. Start het nieuwe schooljaar. De juiste laptop voor school. Kiezen voor gemak en zekerheid Van Maerlant Den Bosch De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Wie zijn wij Waarom Informatie Communicatie Technologie

Nadere informatie

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement SG Pantarijn De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Ronald van den Boogaard Wie zijn wij ca. 250 Scholen Dell Service

Nadere informatie

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Varendonck College De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Ronald van den Boogaard Wie zijn wij Waarom Informatie Communicatie

Nadere informatie

Welkom op De Lage Waard. Informatieavond laptops Donderdag 14 juni 2018

Welkom op De Lage Waard. Informatieavond laptops Donderdag 14 juni 2018 Welkom op De Lage Waard Informatieavond laptops Donderdag 14 juni 2018 Programma Welkom en opening Beweegredenen voor ICT in de klas Mogelijkheden en verwachtingen Bevindingen ouders en leerlingen Uitvoering

Nadere informatie

Informatie avond ICT

Informatie avond ICT Informatie avond ICT Opening met Oase Waarom ICT in onderwijs? Onderwijs van de toekomst Differentiatie (maatwerk) Motivatie Urgentie Arbeidsmarkt Praktisch Boek & ICT ICT meerwaarde in lessen CSG De Lage

Nadere informatie

QL-ICT denkt met u mee, adviseert en inspireert

QL-ICT denkt met u mee, adviseert en inspireert QL-ICT denkt met u mee, adviseert en inspireert Haalt u het maximale uit uw onderwijs? Voor QL-ICT is ICT een middel om uw onderwijs continu te verbeteren. Dat is hoe wij het zien. Daarom is QL-ICT uw

Nadere informatie

The next revolution in Point of Sales

The next revolution in Point of Sales The next revolution in Point of Sales Maak kennis met OmniQstore Dé toekomst van POS-systemen De wereld verandert sneller dan ooit: u wordt dagelijks geconfronteerd met nieuwe wetten, technologieën, bedrijfsmodellen

Nadere informatie

Start het nieuwe schooljaar met een Chromebook via het abonnement

Start het nieuwe schooljaar met een Chromebook via het abonnement Oranje Nassau College De juiste Chromebook voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een Chromebook via het abonnement Wie zijn wij ca. 250 Scholen Dell Service partner

Nadere informatie

Varendonck. De juiste laptop voor school. Kiezen voor gemak en zekerheid. Start het nieuwe schooljaar. Paul Merks

Varendonck. De juiste laptop voor school. Kiezen voor gemak en zekerheid. Start het nieuwe schooljaar. Paul Merks Varendonck De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Paul Merks Wie zijn wij 350 scholen 125.000 gebruikers 12 jaar educatie

Nadere informatie

H u i s w e r k b e l e i d

H u i s w e r k b e l e i d H u i s w e r k b e l e i d Voor maken. sommige een Voor kinderen aantal anderen kinderen een is complexe het levert huiswerk huiswerk taak echter waarbij geen een zij problemen bron een beroep van op,

Nadere informatie

Elde College. De juiste laptop voor school. Kiezen voor gemak en zekerheid. Start het nieuwe schooljaar. Lynn Laarakker

Elde College. De juiste laptop voor school. Kiezen voor gemak en zekerheid. Start het nieuwe schooljaar. Lynn Laarakker Elde College De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Lynn Laarakker Wie zijn wij 350 scholen 125.000 gebruikers 12 jaar

Nadere informatie

IJsselcollege. De juiste laptop voor school. Kiezen voor gemak en zekerheid. Start het nieuwe schooljaar. Ronald van den Boogaard

IJsselcollege. De juiste laptop voor school. Kiezen voor gemak en zekerheid. Start het nieuwe schooljaar. Ronald van den Boogaard IJsselcollege De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Ronald van den Boogaard Wie zijn wij 350 scholen 125.000 gebruikers

Nadere informatie

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement

Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Titus Brandsmalyceum De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Wie zijn wij 350 scholen 125.000 gebruikers 12 jaar educatie

Nadere informatie

Helicon Kesteren. De juiste laptop voor school. Kiezen voor gemak en zekerheid. Start het nieuwe schooljaar.

Helicon Kesteren. De juiste laptop voor school. Kiezen voor gemak en zekerheid. Start het nieuwe schooljaar. Helicon Kesteren De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Lennard Mokveld Hardware speciaal voor educatie Solide behuizing

Nadere informatie

E-Newsletter Een Econocom newsletter met focus op leasing

E-Newsletter Een Econocom newsletter met focus op leasing in dit nummer Een Econocom newsletter met focus op leasing Nr 2 Operationele lease is altijd dan zelf kopen Een Econocom newsletter met focus op leasing In dit nummer Nr 2 sluiten 03 Inleiding 04 Verborgen

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in maart 2017 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

olvp ieder1 telt Kies voor jouw talent juiste accent! het

olvp ieder1 telt Kies voor jouw talent juiste accent! het olvp Beste ouder(s) Een school en studiekeuze maken na zesde leerjaar is niet gemakkelijk. U krijgt heel wat informatie en wilt met zoveel mogelijk zaken rekening houden. In deze kleine brochure maken

Nadere informatie

Keizer Karel College. De juiste laptop voor school. Kiezen voor gemak en zekerheid. Start het nieuwe schooljaar.

Keizer Karel College. De juiste laptop voor school. Kiezen voor gemak en zekerheid. Start het nieuwe schooljaar. Keizer Karel College De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Edward Schreuder Wie zijn wij 350 scholen 125.000 gebruikers

Nadere informatie

Digitale geletterdheid

Digitale geletterdheid Digitale geletterdheid Opvoedingsproject 1 Sancta Maria Kasterlee, of kortweg het SMIK, is een gezellige school in een landelijk kader. Ons opvoedingsproject steunt op vijf pijlers: Kleinschaligheid staat

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in NOVEMBER 2014 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

VOBO scholen. De juiste laptop voor school. Kiezen voor gemak en zekerheid. Start het nieuwe schooljaar. Paul Merks

VOBO scholen. De juiste laptop voor school. Kiezen voor gemak en zekerheid. Start het nieuwe schooljaar. Paul Merks VOBO scholen De juiste laptop voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een laptop via het abonnement Paul Merks Wie zijn wij 350 scholen 125.000 gebruikers 12 jaar educatie

Nadere informatie

Wij vliegen met een frisse neus het nieuwe schooljaar in! Welkom aan alle (groot)ouders en kinderen van GO! basisschool De Schorre!

Wij vliegen met een frisse neus het nieuwe schooljaar in! Welkom aan alle (groot)ouders en kinderen van GO! basisschool De Schorre! September 2017 Nieuwsbrief GO! basisschool De Schorre Wij vliegen met een frisse neus het nieuwe schooljaar in! Welkom aan alle (groot)ouders en kinderen van GO! basisschool De Schorre! Via deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Welkom. infosessie IT assistent

Welkom. infosessie IT assistent Welkom infosessie IT assistent IT assistent ICT besturingssystemen en netwerken Waag je kans in de wereld van computers en netwerken Combinatie met tweedekansonderwijs Doel: een diploma secundair onderwijs

Nadere informatie

ICT-protocol. Schooljaar: Hast Katholiek Onderwijs Hasselt

ICT-protocol. Schooljaar: Hast Katholiek Onderwijs Hasselt ICT-protocol Schooljaar: 2018-2019 www.campushast.be Beste leerling Onze school beschikt over een uitgebreid schoolnetwerk dat door een grote verscheidenheid aan gebruikers dagelijks intensief gebruikt

Nadere informatie

Doet je buurt bruisen.

Doet je buurt bruisen. Doet je buurt bruisen. Gratis tool Organiseer op www.planidoo.be Samen. Sneller. Beter. 1 Een event in je straat, dorp, gemeente of stad? Gratis tool Ben je een vat vol wervelende ideeën voor toffe activiteiten

Nadere informatie

Handleiding voor onze zakelijke klanten

Handleiding voor onze zakelijke klanten Handleiding voor onze zakelijke klanten U hebt schade Schade komt altijd ongelegen. Zeker als de schade grote gevolgen heeft voor de continuïteit van uw bedrijf. Daarom krijgt u van ons en uw verzekeringsadviseur

Nadere informatie

1 Ons pedagogisch project 3. 2 Gelijkere onderwijskansen voor iedereen Kostprijs Directe aankoop...

1 Ons pedagogisch project 3. 2 Gelijkere onderwijskansen voor iedereen Kostprijs Directe aankoop... 1 Inhoudsopgave 1 Ons pedagogisch project Laptop@Scheppers... 3 2 Gelijkere onderwijskansen voor iedereen... 4 3 Kostprijs... 5 3.1 Directe aankoop... 5 3.2 Huurkoop... 5 4 Drie jaar garantie met antidiefstalverzekering...

Nadere informatie

ipad enquête - ouders - 18 reacties (van 29 ouders)!

ipad enquête - ouders - 18 reacties (van 29 ouders)! 18 responses View all Publish analytics 18 responses ipad enquête - ouders - 18 reacties (van 9 ouders) Summary View all responses Publish analytics In welke mate ziet u uw zoon of dochter de ipad thuis

Nadere informatie

Digitalisering in het onderwijs

Digitalisering in het onderwijs Digitalisering in het onderwijs Standpunt van de Gezinsbond november 2013 Inhoud Rekening houden met thuissituatie: materieel en financieel p. 2 Aandacht voor rol ouders in de ondersteuning en begeleiding

Nadere informatie

Product informatie. Pagina 1 van 5

Product informatie. Pagina 1 van 5 Pagina 1 van 5 Product informatie Pagina 2 van 5 SMARTBoards: Voor een leerkracht is het schoolbord een van zijn belangrijkste gereedschappen. Hoe vaak gebruik je niet even het bord om een aantekening

Nadere informatie

Kritische succesfactoren notebook projecten

Kritische succesfactoren notebook projecten Kritische succesfactoren notebook projecten The Rent Company B.V. Ronald van den Boogaard Email adres: rvandenboogaard@rentcompany.nl Internet adres: www.rentcompany.nl Mob. nr: +31 (0)6 53 715 703 Algemene

Nadere informatie

Het flexibele informaticapakket

Het flexibele informaticapakket MS6727/1/2 Het flexibele informaticapakket 4 GEACTUALISEERDE LEERWERKBOEKEN www.uitgeverijaverbode.be/stem www.uitgeverijaverbode.be/desktopper ( ( evolueert Desktopper Windows 10/Office 2016 is een informaticapakket

Nadere informatie

GS PASS voor scholen. Demonstratie

GS PASS voor scholen. Demonstratie GS PASS voor scholen Demonstratie Inhoud Korte uitleg Grafisoft Grafisoft Systeembeheer Korte uitleg basis van Pass technologie voor bibliotheken / scholen Uitleg Pass voor scholen Pass voor scholen modules

Nadere informatie

Welkom op de voorlichting notebooks en onderwijs klas 1. CS Vincent van Gogh Salland

Welkom op de voorlichting notebooks en onderwijs klas 1. CS Vincent van Gogh Salland Welkom op de voorlichting notebooks en onderwijs klas 1 CS Vincent van Gogh Salland Programma Notebooks Rentcompany Onderwijs in klas 1 Keuzes maken Waarom werken met een notebook? Meer gepersonaliseerd

Nadere informatie

#SociaalsteSchool Sint-Lievenscollege Zilverenberg Gent StLievenEdu

#SociaalsteSchool Sint-Lievenscollege Zilverenberg Gent StLievenEdu #SociaalsteSchool Sint-Lievenscollege Zilverenberg 1 9000 Gent StLievenEdu De wedstrijd De Sociaalste School is op het Sint-Lievenscollege dé uitgelezen kans om als bindmiddel te dienen tussen enerzijds

Nadere informatie

Welkom. infosessie IT assistent

Welkom. infosessie IT assistent Welkom infosessie IT assistent IT assistent ICT besturingssystemen en netwerken Waag je kans in de wereld van computers en netwerken Combinatie met tweedekansonderwijs Doel: een diploma secundair onderwijs

Nadere informatie

ICT op het Boni. extra. Geachte ouders, december 2016

ICT op het Boni. extra. Geachte ouders, december 2016 extra december 2016 t.uijttewaal@boni.nl ICT op het Boni Geachte ouders, In de vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen dat de school de komende jaren meer gebruik gaat maken van ICT in de les. In de MR-vergadering

Nadere informatie

Goed voorbereid op de toekomst!

Goed voorbereid op de toekomst! Goed voorbereid op de toekomst! U bereidt jongeren voor op een succesvolle toekomst op de arbeidsmarkt. Maar wat als de maatschappij steeds sneller verandert? Goed voorbereid op de toekomst! U bereidt

Nadere informatie

Start het nieuwe schooljaar met een Chromebook via het abonnement

Start het nieuwe schooljaar met een Chromebook via het abonnement Regius College Het juiste Chromebook voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een Chromebook via het abonnement Ronald van den Boogaard Wie zijn wij ca. 250 Scholen Dell

Nadere informatie

Op weg naar persoonlijk leren

Op weg naar persoonlijk leren Op weg naar persoonlijk leren Uw school kent een duidelijke missie, visie op het onderwijs en deze is verankerd in het onderwijsbeleid. Ruim de helft van de docenten kan er goed mee uit de voeten en buigt

Nadere informatie

Op de volgende pagina s vindt u de hard- en software die wij u aanraden, aangepast aan uw praktijksituatie.

Op de volgende pagina s vindt u de hard- en software die wij u aanraden, aangepast aan uw praktijksituatie. Beste dokter, Het is ons een genoegen u het volgende voorstel toe te sturen. Dit voorstel werd opgebouwd op basis van de ons bekende informatie en bevat meerdere onderdelen. Op de volgende pagina s vindt

Nadere informatie

DON BOSCO GENK AANBOD EERSTE GRAAD. Meer dan je denkt!

DON BOSCO GENK AANBOD EERSTE GRAAD. Meer dan je denkt! DON BOSCO GENK Meer dan je denkt! AANBOD EERSTE GRAAD Dag nieuwe leerling, Dag ouder, In onze Don Boscoschool willen wij een kwaliteitsvolle vorming aanbieden. Vanuit ons opvoedingsproject leggen wij

Nadere informatie

Werken in de Cloud? Gemakkelijker dan ooit.

Werken in de Cloud? Gemakkelijker dan ooit. De basics: wat is die hele Cloud nu écht? U stelt zich de Cloud best voor als een soort centrale serverruimte. Iedereen kan er beveiligd op inloggen vanop zijn eigen laptop, zijn smartphone,... In die

Nadere informatie

Case Study. Hoe een breed advocatenkantoor voor ondernemers en overheden haar visie en ambitie realiseerde en een moderne propositie realiseerde.

Case Study. Hoe een breed advocatenkantoor voor ondernemers en overheden haar visie en ambitie realiseerde en een moderne propositie realiseerde. Case Study Hoe een breed advocatenkantoor voor ondernemers en overheden haar visie en ambitie realiseerde en een moderne propositie realiseerde. CaseStudy Fifth Legal April 2017 Fifth Legal - Een moderne

Nadere informatie

De continuïteit van uw business gewaarborgd

De continuïteit van uw business gewaarborgd De continuïteit van uw business gewaarborgd Assist & Care U rekent op een ICT-infrastructuur die perfect uw professionele behoeften vervult, meegroeit met uw noden en dag en nacht feilloos draait. Via

Nadere informatie

o.b.s. De Tandem " Your talents, our future "

o.b.s. De Tandem  Your talents, our future o.b.s. De Tandem " Your talents, our future " Werken met het talent voor de toekomst Onze leerkrachten hebben een geweldige taak: Zij mogen werken met het talent van uw kind. Zij ondersteunen, helpen,

Nadere informatie

Klaar voor persoonlijk leren

Klaar voor persoonlijk leren Klaar voor persoonlijk leren Uw school kent een duidelijke visie op het onderwijs en deze is verankerd in het onderwijsbeleid. Het merendeel van de docenten kan er goed mee uit de voeten en is het eens

Nadere informatie

chromebooks op Sorghvliet

chromebooks op Sorghvliet chromebooks op Sorghvliet nieuwe middelen, de leerling blijft centraal Sinds september 2017 beschikken de leerlingen uit klas 2, 3 en 4 over een chromebook. Vanaf het schooljaar 2018-2019 geldt dat voor

Nadere informatie

Onderwijs en ICT. op het Augustinianum. 3 april 2017

Onderwijs en ICT. op het Augustinianum. 3 april 2017 Onderwijs en ICT op het Augustinianum 3 april 2017 Programma vanavond Opening Waarom DIV? Stand van zaken Voorbeelden van ipad gebruik Voorlichting Studywise Nadere toelichting 2 Voordelen van ICT in de

Nadere informatie

Voordelen voor leerlingen en leerkrachten:

Voordelen voor leerlingen en leerkrachten: Pass for schools is een totaaloplossing voor het eenvoudig beheren van het computer- en netwerkplatform in onderwijsinstellingen. Pass voorziet in basistechnologie, waarop alle technologische middelen

Nadere informatie

Oranje Nassau College. Het juiste chromebook voor school. Kiezen voor gemak en zekerheid. Start het nieuwe schooljaar met

Oranje Nassau College. Het juiste chromebook voor school. Kiezen voor gemak en zekerheid. Start het nieuwe schooljaar met Oranje Nassau College Het juiste chromebook voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een Chromebook via het abonnement Wie zijn wij 350 scholen 125.000 gebruikers 12 jaar

Nadere informatie

Marktinventarisatie ELO s in het VO

Marktinventarisatie ELO s in het VO Marktinventarisatie ELO s in het VO Voorwoord Omdat we bij itslearning onze dienstverlening continu willen verbeteren, hebben we onderzoek laten doen naar het gebruik van elektronische leeromgevingen (ELO

Nadere informatie

Educatieve uitgevers:! Kwalitatieve bevraging scholen

Educatieve uitgevers:! Kwalitatieve bevraging scholen Uitgeverij van de Toekomst 10/11/15 Educatieve uitgevers:! Kwalitatieve bevraging scholen Paulien Coppens! Olivier Braet! iminds-smit, Vrije Universiteit Brussel! http://smit.vub.ac.be/!! 1! Onderzoeksopzet

Nadere informatie

Brede basiszorg. Schooljaar :

Brede basiszorg. Schooljaar : Brede basiszorg Schooljaar : 2017-2018 Ondersteuningsmaatregelen - brede basiszorg. Schooljaar: vanaf 2017-2018. Fase 0 - Brede basiszorg Wat hebben leerlingen nodig om te leren? Elke school biedt brede

Nadere informatie

F.A.Q. / Veel gestelde vragen

F.A.Q. / Veel gestelde vragen F.A.Q. / Veel gestelde vragen F.A.Q / Veel gestelde vragen. Wat is Onderwijs + Jij? Onderwijs + Jij op Het Palet helpt kinderen om hun unieke talenten te ontwikkelen en gebruikt daarbij de nieuwste technologieën.

Nadere informatie

Dé methode voor Digitale Geletterdheid. Voor VMBO of HAVO /VWO. Producten en prijzen 2017 DIGIT DIGIT.

Dé methode voor Digitale Geletterdheid. Voor VMBO of HAVO /VWO. Producten en prijzen 2017 DIGIT DIGIT. Voor VMBO of HAVO /VWO Dé methode voor Digitale Geletterdheid Producten en prijzen 2017 www.digitalegeletterdheid.nl 1 Januari 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 : Digitale Geletterdheid in het VO...

Nadere informatie

Laptopnieuws voor nieuwe brugklassers

Laptopnieuws voor nieuwe brugklassers Laptopnieuws voor nieuwe brugklassers 7 juli 2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), Zoals u wellicht weet, werken de leerlingen op Carmel College Salland met schoollaptops. Hier zijn wij best een beetje trots

Nadere informatie

Informatieavond laptoponderwijs

Informatieavond laptoponderwijs Informatieavond laptoponderwijs Inhoud De maatschappij, onderwijs, de school, de leerling in 2012 Onderzoek van Kennisnet ICT op Canisius Uitgevers en leermateriaal Canisius en laptopondersteund onderwijs

Nadere informatie

Leren voor Morgen, Leren voor Morgen, uitdagingen voor het onderwijs

Leren voor Morgen, Leren voor Morgen, uitdagingen voor het onderwijs Leren voor Morgen, Leren voor Morgen, uitdagingen voor het onderwijs uitdagingen vleren voor Morgen, uitdagingen voor het onderwijs leren Artikel in Meerprimair, themanummer digitalisering mei 2018 Het

Nadere informatie

UIT DE WEI 14 september 2017

UIT DE WEI 14 september 2017 KALENDER UIT DE WEI 14 september 2017 Maandag 18 september Informatie avond 20.00 uur Maandag 18 september t/m vrijdag 22 september Week tegen pesten! Woensdag 20 september Groeiplan besprekingen WELKOM

Nadere informatie

Roncalli. Start het nieuwe schooljaar met. Paul Merks. Het juiste chromebook voor school. Kiezen voor gemak en zekerheid

Roncalli. Start het nieuwe schooljaar met. Paul Merks. Het juiste chromebook voor school. Kiezen voor gemak en zekerheid Roncalli Het juiste chromebook voor school Kiezen voor gemak en zekerheid Start het nieuwe schooljaar met een Chromebook via het abonnement Paul Merks Wie zijn wij 350 scholen 125.000 gebruikers 12 jaar

Nadere informatie

ICT-visie GBS Linden

ICT-visie GBS Linden ICT-visie GBS Linden 1. Algemene inleiding en context Onze school situeert zich in de dorpskern van Linden, Martelarenplaats 1 3210 Linden en telt 420 leerlingen van de peuterklas tot het zesde leerjaar.

Nadere informatie

NOTA. Inhoud. Stuurgroep Informatica 2014-12-09. ICT-Richtlijn

NOTA. Inhoud. Stuurgroep Informatica 2014-12-09. ICT-Richtlijn FACULTEIT THEOLOGIE EN RELIGIEWETENSCHAPPEN SINT-MICHIELSSTRAAT 4 BUS 3100 3000 LEUVEN DATUM C.C. 2014-12-09 NOTA TAL BLZ. ICT-Richtlijn Aanvullend aan de universitaire gedragslijn 1, waar elk personeelslid

Nadere informatie

Ontzorgen Met alle denkbare diensten

Ontzorgen Met alle denkbare diensten In 1993 zijn Frank Scholten en Dion Awater een bedrijf gestart, omdat zij een duidelijke visie hadden op de IT-wereld: IT moet eenvoudiger! Samen met een aantal gedreven vakmensen begonnen zij aan hun

Nadere informatie

Unica Schutte ICT, een ict-partij die ons begrijpt. Draadloos netwerk zorgt voor één FNV

Unica Schutte ICT, een ict-partij die ons begrijpt. Draadloos netwerk zorgt voor één FNV Unica Schutte ICT, een ict-partij die ons begrijpt Draadloos netwerk zorgt voor één FNV FNV (Federatie Nederlandse Vakbeweging) is de grootste vakbond van Nederland met meer dan 1 miljoen leden en komt

Nadere informatie

Sociale Media & Onderwijs The future is now invissible

Sociale Media & Onderwijs The future is now invissible Sociale Media & Onderwijs The future is now invissible Michaël Opgenhaffen, KU Leuven - Antwerpen Houffalize - 16 okt 2013 - Colloquium secundair onderwijs Michael.Opgenhaffen@soc.kuleuven.be www.twitter.com/michopgenhaffen

Nadere informatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Naast de mogelijkheden om uw programmatuur en gegevens bij Drie-O via Evy 2.0 in de cloud te hosten hebt u ook de mogelijkheid om uw ICT omgeving bij u

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Servicedesk

Dienstbeschrijving Servicedesk Monteba IT Solutions is een diensten bedrijf. We richten ons primair op het onderhoud en installatie van computers, internet en telefonie. Om de dienstverlening te stroomlijnen maakt onze Servicedesk gebruik

Nadere informatie

F.A.Q. / Veel gestelde vragen

F.A.Q. / Veel gestelde vragen F.A.Q. / Veel gestelde vragen F.A.Q / Veel gestelde vragen. Wat is Onderwijs + Jij? Onderwijs + Jij op Het Palet helpt kinderen om hun unieke talenten te ontwikkelen en gebruikt daarbij de nieuwste technologieën.

Nadere informatie

Toets-ICT voor het VO

Toets-ICT voor het VO Toets-ICT voor het VO De weg naar Digitale Geletterdheid Voor Praktijkonderwijs, VMBO, HAVO en VWO Producten en prijzen 2016 Toets-ICT Vaardig en veilig online 1 Juni 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...

Nadere informatie

Digitale tijdlijnen binnen PAV.

Digitale tijdlijnen binnen PAV. Digitale tijdlijnen binnen PAV. 11 doelgroep BaKO BaLO BaSO SLO tijdperspectief : week maand semester opleiding traject regulier werk opleidingsonderdeel: vak ped stage Uitdaging Doel Aanpak/oplossing

Nadere informatie

PEDAGOGISCH PROJECT VBS SINT-LUTGARDIS

PEDAGOGISCH PROJECT VBS SINT-LUTGARDIS PEDAGOGISCH PROJECT VBS SINT-LUTGARDIS Het opvoedingsproject van onze school bestaat uit een aantal krachtlijnen die onze identiteit weerspiegelt. Het gaat om basisbeginselen die zoveel mogelijk in wisselwerking

Nadere informatie

DIS. Digital Information System

DIS. Digital Information System DIS Digital Information System Inhoud Digital Information System........................................ 4 ORGANI - Your Profit.................................................. 8 Digital Information

Nadere informatie

Aan de ouders / verzorgers van. nieuwe leerlingen van De Vlaardingse Openbare Scholengroep. Vlaardingen, juni Geachte heer, mevrouw,

Aan de ouders / verzorgers van. nieuwe leerlingen van De Vlaardingse Openbare Scholengroep. Vlaardingen, juni Geachte heer, mevrouw, Aan de ouders / verzorgers van nieuwe leerlingen van De Vlaardingse Openbare Scholengroep Vlaardingen, juni 2016 Geachte heer, mevrouw, Uw zoon of dochter is aangemeld als nieuwe leerling aan een van de

Nadere informatie

BUZY.BE BVBA. Informatieschermen Multi Touch Informatiezuilen IPAD TABLETS

BUZY.BE BVBA. Informatieschermen Multi Touch Informatiezuilen IPAD TABLETS BUZY.BE BVBA Informatieschermen Multi Touch Informatiezuilen IPAD TABLETS Welkom bij BUZY.BE RENTAL BUZY.BE staat garant voor het totaalpakket aan interactieve informatiesystemen, software en diensten.

Nadere informatie

Onze helpende hand bij schade. Handleiding voor onze particuliere klanten

Onze helpende hand bij schade. Handleiding voor onze particuliere klanten Onze helpende hand bij schade Handleiding voor onze particuliere klanten Directe hulp bij schade Schade komt altijd ongelegen en u wilt er zo snel mogelijk van af. U wilt weten wat u wel en niet kunt doen.

Nadere informatie

Eindelijk optimale bescherming voor al uw elektronisch materieel! Top Elektronica

Eindelijk optimale bescherming voor al uw elektronisch materieel! Top Elektronica Eindelijk optimale bescherming voor al uw elektronisch materieel! Top Elektronica U werkt ook met elektronica? Gun uzelf de beste bescherming! Kunt u zich uw professionele leven nog voorstellen zonder

Nadere informatie

Praktijktoepassingen ICT. LeesTip. NIEUWSBRIEF ICT november 2013. Lucien Hermans

Praktijktoepassingen ICT. LeesTip. NIEUWSBRIEF ICT november 2013. Lucien Hermans Praktijktoepassingen ICT LeesTip NIEUWSBRIEF ICT november 2013 Lucien Hermans Overhoor jezelf (online) voor Frans! http://www.wrts.nl/lijst App derde graad basisonderwijs Op deze website kunnen leerlingen

Nadere informatie

Hoeveel budget moet ik uittrekken voor een Field Service Automation project?

Hoeveel budget moet ik uittrekken voor een Field Service Automation project? Hoeveel budget moet ik uittrekken voor een Field Service Automation project? Slechts 10 per maand per gebruiker, geen verborgen kosten, onmiddellijk ROI eenmaal u online een aantal field force automation

Nadere informatie

Aan de ouders van de leerlingen van het derde jaar Elektromechanica Handel - Industriele wetenschappen - Sociale en technische wetenschappen

Aan de ouders van de leerlingen van het derde jaar Elektromechanica Handel - Industriele wetenschappen - Sociale en technische wetenschappen Diksmuide, 10 september 2015 Info ivm het laptopproject Aan de ouders van de leerlingen van het derde jaar Elektromechanica Handel - Industriele wetenschappen - Sociale en technische wetenschappen Uw zoon/dochter

Nadere informatie

Ontdek jezelf Verover de wereld. Infobrochure eerste jaar

Ontdek jezelf Verover de wereld. Infobrochure eerste jaar Ontdek jezelf Verover de wereld Infobrochure eerste jaar Wico schol folder 0205.indd 10 2019-02-06 10:24:30 Ontdek jezelf Verover de wereld Je bent twaalf. Je leerde al veel van je ouders, je oma en opa,

Nadere informatie

T ICEETEEKE Uitgave 2 maart 2009

T ICEETEEKE Uitgave 2 maart 2009 T ICEETEEKE Uitgave 2 maart 2009 Klas in de kijker In het vierde leerjaar van VBS Tremelo maken de leerlingen hun spreekbeurt over een dier en hierbij wordt de computer niet vergeten. Na het kiezen van

Nadere informatie

Call Transfer Schakel uw correspondent door met uw gsm

Call Transfer Schakel uw correspondent door met uw gsm Gratis dienst, gratis activering Call Transfer Schakel uw correspondent door met uw gsm Krijgt u een dringende oproep voor een andere persoon op uw gsm? Met Call Transfer schakelt u de oproep onmiddellijk

Nadere informatie

TV for business. Onbegrensde mogelijkheden

TV for business. Onbegrensde mogelijkheden TV for business Onbegrensde mogelijkheden De complete, professionele tv-oplossing TV for business is een portfolio van televisieoplossingen voor bedrijven, overheden en organisaties. De oplossingen zijn

Nadere informatie