Lijst van voorleesboeken voor 6-9 jaar

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Lijst van voorleesboeken voor 6-9 jaar"

Transcriptie

1 Lijst van voorleesboeken voor 6-9 jaar Voorlezen voor zesjarigen Het grote Carry Slee voorleesboek Auteurs: Carry Slee, Alice Hoogstad Bundeling van 21 verhalen over allerlei bekende personages uit de voorleesboeken van de auteur. Met vrolijke illustraties in verschillende stijlen. Vanaf ca. 4 jaar Het enige echte voorleesboek voor opa's & oma's Verhaaltjes en versjes over oude bekenden als het mannenkoor, de blote koning, kabouter Jan, egel Isabel en natuurlijk Oma Wortelbloem en Opa Brom. Het grote Sjon & Sjaan voorleesboek Auteurs: Gitte Spee Voorleesprentenboek met verhalen en versjes over de twee hondjes Sjon en Sjaan. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

2 Het grote Rintje voorleesboek Auteurs: Sieb Posthuma Bundeling van ruim honderd korte voorleesverhalen over het hondje Rintje dat met zijn vriendjes allerlei kleuterbelevenissen meemaakt. Vanaf ca. 5 jaar. Het grote Leentje en Beentje voorleesboek Auteurs: Rindert Kromhout, Jan Jutte Verhaaltjes over poes Leentje en hond Beentje en hun vrienden, over bang zijn, cadeautjes krijgen, heimwee hebben en de baas spelen. Het grote voorleesboek van zomer, zand en zee Auteurs: Selma Noort, Tineke van der Stelt, Ingrid Rietveld Noor (7) en haar broertje Roel beleven allerlei avonturen aan zee, waar ze samen met papa en mama vakantie vieren. Met liedjes, recepten, weetjes, knutseltips en veel kleurrijke illustraties. Kolletje : het grote voorleesboek Auteurs: Pieter Feller, Natascha Stenvert Bundeling van verhalen over Kolletje die zich met haar toversokken uit allerlei ondeugende situaties weet te redden.

3 Niet zomaar een dak : voorleesboek voor en over gezinnen Auteurs: An Kesseler-van der Klauw, Alex de Wolf Bundel met verhalen en gedichten over alles wat met het gezin te maken heeft: o.a. gezinsuitbreiding, feesten en rituelen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar. Spuit Elf : het grote voorleesboek Auteurs: Harmen van Straaten Vier verhalen over brandweerolifantje Spuit Elf. Het olifantje woont met tien andere olifanten in de brandweerkazerne en beleeft allerlei avonturen. Zo gaat hij naar school en is hij jarig. Prentenboek met vlotte, humoristische illustraties in kleur. Ridders, dino's, en piraten : het grote voorleesboek voor stoere jongens Bundel met stoere verhalen en prenten over ridders, piraten, graafmachines, indianen, cowboys, auto's, monsters en dinosaurussen, van grote bekenden van de Nederlandse jeugdliteratuur. Voorleesboek met veel kleurrijke tekeningen. Papa is een held! : vrolijk voorleesboek voor vaders Auteurs: Lia Reedijk Bundel met ruim dertig verhalen en gedichten over vaders. Met veel kleurenillustraties en enkele zoekplaten. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

4 Elfjes, pony's en prinsessen : het grote voorleesboek voor kleine meisjes Auteurs: Paul Biegel Bundel met meer dan dertig voorleesverhalen voor meisjes: over elfjes, pony's en prinsessen. Het grote voorleesboek van Vos en Haas Auteurs: Sylvia Vanden Heed -Khing Bundeling van vier verhalen waarin Vos en Haas met hun nieuwe buurman Uil allerlei avonturen beleven. Grootformaat prentenboek met paginagrote ingekleurde pentekeningen. Het grote opa- en omaboek : vrolijk voorleesboek voor kleinkinderen Auteurs: Nannie Kuiper, Alex de Wolf Voorleesverhalen en enkele gedichtjes en liedjes over opa's en oma's, van veel verschillende auteurs. Met grote en kleine vrolijke, kleurrijke illustraties. Slaapboek Auteurs: (Dr.). Seuss, Bette Westera Luis Jan Jaap gaapt zo aanstekelijk dat de een na de ander met hem mee gaat gapen. Prentvertelling met pentekeningen die met enkele steunkleuren zijn ingevuld en tekst op rijm. Vanaf ca. 4,5 jaar.

5 Dolfjes dolle vollemaannacht Auteurs: Paul van Loon, Hugo van Look Dolfje heeft iets tegen zijn vriendin Noura gezegd waar zij boos om is. Als hij 's nachts in een weerwolf verandert, mist hij haar heel erg. Prentenboek met karikaturale tekeningen in kleur. Krik Auteurs: Hanna Kraan, Mies van Hout Als Krik de eekhoorn in een boom gaat wonen, blijken in dezelfde tuin ook een merel en een pad te wonen. Van opa mag het ook Auteurs: Carry Slee, Dagmar Stam Bundel met vijftien verhalen over Merel en Koen die opa als invaloppas voor oma hebben gekregen. Voorlezen voor zeven- acht- en negenjarigen Op reis met meneer Big : het grote voorleesboek Auteurs: Gitte Spee Vier verhalen over meneer Big die allerlei avonturen beleeft. Met veel paginagrote kleurrijke illustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

6 Het grote voorleesboek van Meester Max : verhalen over een kleuterklas vol minimonsters Auteurs: Rindert Kromhout, Sylvia Weve Ik ben een boom. En jij? : een voorleesboek voor kinderen van zes tot tien jaar Auteurs: Ria Font Freide, Ad Swier Zoë (9) ontdekt in de straat een boom die met haar kan praten. Samen bespreken ze veel vragen die te maken hebben met haar handicap, reïncarnatie en spiritualiteit. Vanaf ca. 8 jaar. Begeleiding van volwassene wenselijk Soldaat Wojtek Auteurs: Bibi Dumon Tak, Philip Hopman, Sikorski Museum,London Het waargebeurde verhaal van de beer Wojtek die opgroeide bij een groep Poolse soldaten in de Tweede Wereldoorlog. Hij werd een mascotte die de soldaten troost gaf. Vanaf ca. 10 jaar. Aan tafel met Leopold Auteurs: Ienne Biemans Bundel verhalen, recepten en een gedicht over eten. Vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

7 Het sleutelkruid Auteurs: Paul Biegel, Harmen van Straaten Een wonderdokter zoekt een speciaal plantje om de zieke koning te genezen. Intussen zorgen de dieren dat het hart van de koning blijft kloppen door hem heel vrolijke en heel droevige verhalen te vertellen. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar. Hannes Vergiet vergeet alles? Auteurs: Henk Hokke, Juliette de Wit Hannes vergeet al zijn afspraken, totdat zijn oma hem een trucje leert. Vanaf ca. 8 jaar Kikker en Pad zijn altijd samen Auteurs: Arnold Lobel, Ank van Wijngaarden Kikker en Pad zijn vrienden. Ze beleven samen allerlei avonturen. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.. Superhelp! Auteurs: Benny Lindelauf, Wouter Tulp De ouders van Immo (10) zijn superhelden. Maar Immo voelt zich helemaal geen superheld. Als zijn groep een nieuwe juf krijgt, moet hij toch in actie komen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

8 Dr. Proktors schetenpoeder Auteurs: Jo Nesbø, Georgien Overwater, Femke Blekkingh-Muller Dr. Proktor is een vreemde uitvinder die wacht op zijn doorbraak. Lise en Bulle (10) helpen hem om superkrachtig schetenpoeder te maken. Er blijken veel kapers op de kust! Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar. Paul van Loon's Avonturen in het heksenbos : voorleesverhalen Auteurs: Paul van Loon, Saskia Halfmouw Foeksia de miniheks beleeft met haar mensenvriendje Tommie allerlei spannende avonturen. Gelukkig kan ze goed toveren, al pakt dat wel eens verkeerd uit. Vanaf ca. 5 jaar. De lachende kat Auteurs: Mieke van Hooft, Annet Schaap De kat van tante Tup komt logeren bij Pepita en haar vader. Bij een wedstrijd wint ze een vaas. Maar als ze daar in klimt, kan ze er niet meer uit. Vanaf ca. 7 jaar.

9 De schat van Inktvis Eiland Auteurs: Reggie Naus, Mark Janssen Als Rowan wees geworden is, gaat ze op zoek naar haar oom Groenbaard. Hij blijkt piraat te zijn. Samen gaan ze op zoek naar de schat van opa Henry. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar. Bommetje! : Stijn uitvinder Stijn is uitvinder en dat betekent in zijn geval dat hij allerlei grappige dingen verzint om zijn leventje leuker en gemakkelijker te maken. Maar dat gaat niet altijd goed. Vanaf ca. 8 jaar. Ridder zonder kasteel Auteurs: Arend van Dam Aleida woont op kasteel Hoensbroek. Op een dag pikt haar oom de helft van het kasteel in. Haar vader en oom krijgen hier ruzie over. Aleida en haar neef Otto proberen de ruzie op te lossen. Vanaf ca. 8 jaar. Hartje en haar hartsvriendin Auteurs: Yvonne Jagtenberg Hartje en Fien zijn vriendinnen. Ze houden allebei van buitenspelen, elfjes, avonturen bedenken en geheimen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

10 Misschien wel echt gebeurd : de drieënveertig sprookjes en verhalen Auteurs: Annie M.G. Schmidt, Dick Bruna Met kleurige tekeningen van bekende illustratoren. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. Het boze oog a Weve Ibsen wordt op school erg gepest vanwege zijn roze schoenen. Als hij in een kelder wordt opgesloten, ontmoet hij Hangende Hassan die werkt aan een eeuwigheidsmachine. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. Mr. Finney en de wereld op zijn kop Auteurs: Laurentien (prinses der Nederlanden), Sieb Posthuma Mr Finney woont met zijn vriend Slak in een mooie tuin. Op een dag komt het vliegende wezentje Pinky Pepper langs. Ze vertelt hen over de wereld buiten de tuin. Mr Finney wordt erg nieuwsgierig. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

11 Het grote boek over de liefste poes van de wereld Auteurs: Dolf Verroen, Jet Boeke De liefste poes van de wereld is Uilalia. Ze is van Sarah. Op een dag loopt Uilalia weg en Sarah moét haar terugvinden. Met vele zwartwittekeningen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. De zingende trommel Auteurs: Sandra Klaassen, Maria van Donkelaar, Martine van Rooijen Bundel sprookjes en verhalen uit verschillende landen, waarin muziek een belangrijke rol speelt. Vanaf ca. 6 jaar. Scharreltje Auteurs: Karen van Holst Pellekaan, Kees de Boer Het meisje Luuk neemt een biggetje mee van de jaarmarkt. Het biggetje kan niet thuis blijven, hij moet naar de kinderboerderij. Luuk gaat hem daar elke dag opzoeken. Vanaf ca. 8 jaar. Het grote boek van Hanneke Bloem en haar vijf fantastische tantes Auteurs: Alexander McCall Smith, Hugo van Look, Maria Postema Hanneke (9, ik-figuur) hoort op een dag dat ze vijf tantes heeft, maar ze zijn allemaal verdwenen. Ze is een geweldige detective, dus ze gaat direct op zoek. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

12 Binkie Buikschuiver Auteurs: Jeanne Willis, Tony Ross, Jeroen Stam Snuitje is weggelopen. Hij laat voor zijn ouders een brief achter. Daarin staat dat hij nu Binkie Buikschuiver heet en met zijn vrienden de Heftige Hazen allerlei verboden dingen doet. Prentenboek met gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar. Circus Faldini en de onzichtbare man Auteurs: Reina ten Bruggenkate, Josine van Schijndel Er gebeuren vreemde dingen in circus Faldini Stijn en Evy gaan op onderzoek uit. Vanaf ca. 8 jaar. Jubelientje wil winnen Auteurs: Hans Hagen, Philip Hopman Jubelientje wil een prijs winnen. Samen met oma koopt ze allerlei spullen waarmee dat kan. Zou het haar lukken? Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

13 Mijn vader Auteurs: Toon Tellegen, Rotraut Susanne Berner Jozefs vader weet alles, kan alles en is alles. Vindt Jozef. Vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. Meneer Gum en de superkrachtkristallen Auteurs: Andy Stanton, David Tazzyman, Robbert-Jan Henkes Hond Sjaak graaft een paar vreemde oude stenen op. De stenen zorgen voor een hoop problemen rond het plaatsje Braaxsel-Binnen. Vanaf ca. 8 jaar. Trippel de eekhoorn, Dregel de egel en Pietje Parkiet : dierenverhalen Auteurs: Evelien van Dort, Gerda Westerink Verhalen over dieren en kinderen die zich afspelen in de verschillende jaargetijden. Vanaf ca. 8 jaar. Het grote boek van Pelle Auteurs: Joke van der Kamp, Els van Egeraat Pelle Pereboom brengt zichzelf met zijn kattenkwaad steeds weer in een lastige situatie. Met zijn kleine broertje en zijn vrienden Thijs en Cecilia beleeft hij spannende avonturen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

14 Het spaghettigevecht en andere leuke verhalen Auteurs: Francesca Simon, Tony Ross, Katrien Bruyland Vier verhalen over Stoute Hendrik, een jongen die alles verkeerd doet. Zijn broertje, Perfecte Peter, doet juist alles goed. Vanaf ca. 7 jaar.

Een spreekbeurt over Paul van Loon & Dolfje Weerwolfje

Een spreekbeurt over Paul van Loon & Dolfje Weerwolfje Een spreekbeurt over Paul van Loon & Dolfje Weerwolfje Jij wilt je spreekbeurt houden over Dolfje Weerwolfje en Paul van Loon. Goed idee! Wij gaan je een handje helpen. Veel plezier, en succes natuurlijk!

Nadere informatie

Leesboeken. Papa is nooit moe! Anne Wyckman, 2001, ISBN: 9068228692

Leesboeken. Papa is nooit moe! Anne Wyckman, 2001, ISBN: 9068228692 Leesboeken Papa is nooit moe! Anne Wyckman, 2001, ISBN: 9068228692 Vanaf 3jr In het holst van de nacht wordt Knoopje wakker. Er is ontzettend veel lawaai, papa lawaai. Papa is niet moe. Papa is soms nooit

Nadere informatie

Nog 100 nachtjes slapen

Nog 100 nachtjes slapen Lesbrief bij het prentenboek van het jaar 2013 Nog 100 nachtjes slapen Het Expertisecentrum taal, onderwijs en communicatie (Etoc) ondersteunt het doel van De Nationale Voorleesdagen van harte en biedt

Nadere informatie

Filosoferen over Kinderrechten

Filosoferen over Kinderrechten Filosoferen over Kinderrechten Een inspiratiegids voor de kleuter- & lagere school Silvie Moors / DE DAGEN voor de Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissariaat. Beatrice Alemagna Een kind...wat is dat?

Nadere informatie

Tijdschrift voor en over Jenaplanonderwijs

Tijdschrift voor en over Jenaplanonderwijs jaargang 13 - nummer 1 - september 1997 Tijdschrift voor en over Jenaplanonderwijs IN DIT NUMMER: KINDEREN EN POËZIE Jaargang 13, nummer 1, september 1997. Uitgegeven door de Nederlandse Jenaplanvereniging.

Nadere informatie

Ieder kind een eigen verhaal. Samen verschillend in kindercentra Anke van Keulen en Elly Singer

Ieder kind een eigen verhaal. Samen verschillend in kindercentra Anke van Keulen en Elly Singer Ieder kind een eigen verhaal Samen verschillend in kindercentra Anke van Keulen en Elly Singer Ieder kind een eigen verhaal Ieder kind een eigen verhaal Samen verschillend in kindercentra Anke van Keulen

Nadere informatie

Informatie voor werkstukken en spreekbeurten. Waarom is er oorlog? Stel je voor hoe je leven zou zijn als je niet meer zou kunnen spelen...

Informatie voor werkstukken en spreekbeurten. Waarom is er oorlog? Stel je voor hoe je leven zou zijn als je niet meer zou kunnen spelen... Informatie voor werkstukken en spreekbeurten In meer dan dertig landen in de wereld is er oorlog. Wereldwijd zijn er dus miljoenen kinderen die een oorlog meemaken. Waarom is er oorlog? Oorlogen kunnen

Nadere informatie

Het bi!ere kruid. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 3GTL1 Inlever datum : 29-10-2010 Titel: Het bittere kruid Schrijver: Margo Minco. Blz.

Het bi!ere kruid. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 3GTL1 Inlever datum : 29-10-2010 Titel: Het bittere kruid Schrijver: Margo Minco. Blz. Het bi!ere kruid. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 3GTL1 Inlever datum : 29-10-2010 Titel: Het bittere kruid Schrijver: Margo Minco Blz. 1 Vra"n. 1) Wat voor soort verhaal is je boek? Mijn boek is een oorlogsroman.

Nadere informatie

maarten heeft twee mama s! educatieve map integratie van het holebithema in het lager onderwijs

maarten heeft twee mama s! educatieve map integratie van het holebithema in het lager onderwijs maarten heeft twee mama s! educatieve map integratie van het holebithema in het lager onderwijs 1 2 voorwoord Deze map richt zich in de eerste plaats tot leerkrachten uit het lager onderwijs. We willen

Nadere informatie

Goed. gedaan INFORMATIEBROCHURE. Met proeflessen! Sociaal-emotionele ontwikkeling Groep 1 tot en met 8

Goed. gedaan INFORMATIEBROCHURE. Met proeflessen! Sociaal-emotionele ontwikkeling Groep 1 tot en met 8 Goed gedaan INFORMATIEBROCHURE Sociaal-emotionele ontwikkeling Groep 1 tot en met 8 Met proeflessen! lnhoud De methode Waarom Goed gedaan! 2 lnhoud en didactiek Schoolbreed en stap-voor-stap 3 Structuur

Nadere informatie

Recht of echt? Leesteksten waarin kinderrechten een rol spelen, voor kinderen van 10 tot 12 jaar (derde graad lager onderwijs)

Recht of echt? Leesteksten waarin kinderrechten een rol spelen, voor kinderen van 10 tot 12 jaar (derde graad lager onderwijs) Recht of echt? Leesteksten waarin kinderrechten een rol spelen, voor kinderen van 10 tot 12 jaar (derde graad lager onderwijs) COLOFON Auteurs Titel Het is beter zo... Ren voor je leven Als kippen zonder

Nadere informatie

Armoede: wat is dat?

Armoede: wat is dat? Armoede: wat is dat? Deze powerpointpresentatie met bijhorende tekst laat kinderen op een interactieve manier kennismaken met het begrip armoede, aan de hand van situaties die voor kinderen heel herkenbaar

Nadere informatie

Teksten: Wie en wat heb je nodig? Spel Korte inhoud:

Teksten: Wie en wat heb je nodig? Spel Korte inhoud: Wees niet bang, want Ik ben bij je Teksten: Jesaja 41 : 10 Wees niet bang, want Ik ben bij je. Vrees niet, want ik ben jouw God. Ik zal je sterken, Ik zal je helpen, je steunen met mijn onoverwinnelijke

Nadere informatie

Voorlezen aan jonge kinderen van 0-4 jaar: hoe doe je dat?

Voorlezen aan jonge kinderen van 0-4 jaar: hoe doe je dat? BoekStart www.boekstart.nl Voorlezen aan jonge kinderen van 0-4 jaar: hoe doe je dat? BABY S VAN 2 TOT 3 MAANDEN: KNUS EN GEZELLIG Voorlezen aan baby s van twee of drie maanden verloopt anders dan het

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Een Bijzondere Broer of Zus

Een Bijzondere Broer of Zus Een Bijzondere Broer of Zus Informatiemap voor jongeren met een broer of zus met een handicap, chronische ziekte of psychische stoornis Uitgave: GGNet, regio Apeldoorn Team Preventie Postbus 2003 7230

Nadere informatie

Hoe kinderen omgaan met diversiteit. Hoofdstuk 3

Hoe kinderen omgaan met diversiteit. Hoofdstuk 3 62 HOOFDSTUK 3 Hoe kinderen omgaan met diversiteit Op dinsdag gaat Brenda graag naar de bso. Dan is ze samen met haar beste vriendin. Maar op donderdag gaat ze liever niet. Dan zijn er alleen van die tutmeiden,

Nadere informatie

Opdrachtkaart Een wigwam op het strand

Opdrachtkaart Een wigwam op het strand Een wigwam op het strand Je maakt een collage met plaatjes uit tijdschriften. Je tekent en schrijft er zelf bij. Zo maak je een hele grappige of misschien wel een serieuze of enge collage. - 2 (maar alleen

Nadere informatie

HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN. Lesbrief Circus 2

HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN. Lesbrief Circus 2 HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN 1 Het circus komt! Heb je dat wel eens meegemaakt? Dat er een lange stoet wagens in bonte kleuren jouw woonplaats binnenrijdt? Dat zijn de vrachtwagens en de woonwagens van

Nadere informatie

Wat wil ik? Als ik niet meer beter word... Dit boek is van: Dit boek is van:

Wat wil ik? Als ik niet meer beter word... Dit boek is van: Dit boek is van: Wat wil ik? Als ik niet meer beter word... Dit boek is van: Dit boek is van: 2015 NIVEL, Postbus 1568, 3500 BN Utrecht Telefoon (030) 2 729 700 Fax (030) 2 729 729 www.nivel.nl nivel@nivel.nl ISBN 978-94-6122-284-8

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

Voorlezen aan jonge kinderen van 0-4 jaar: hoe doe je dat?

Voorlezen aan jonge kinderen van 0-4 jaar: hoe doe je dat? Voorlezen aan jonge kinderen van 0-4 jaar: hoe doe je dat? Baby s van 2 tot 3 maanden: knus en gezellig Voorlezen aan baby s van twee of drie maanden verloopt anders dan het voorlezen dat je jezelf kunt

Nadere informatie

Op reis met tante Felicia

Op reis met tante Felicia Op reis met tante Felicia G i P a 3 leg uit/synoniem doe voor laat zien het cijfer verwijst naar de bijbehorende verhaalplaat in anker 12 kinderen niet aardig vinden iemand die er griezelig uitziet en

Nadere informatie

Schrijver in de klas Charlotte Dematons - Ga je mee?

Schrijver in de klas Charlotte Dematons - Ga je mee? literair Schrijver in de klas Charlotte Dematons - Ga je mee? Colofon Dit is een uitgave van: Kunst Centraal Postbus 160 3980 CD Bunnik tel: 030-659 55 20 fax: 030-659 05 10 e-mail: info@kunstcentraal.nl

Nadere informatie

JONGEREN RAPPORTEREN OVER KINDERRECHTEN IN NEDERLAND

JONGEREN RAPPORTEREN OVER KINDERRECHTEN IN NEDERLAND Inhoudsopgave Inleiding Praat mee met je rechten! Jonge vluchtelingen Kinderen in armoede Gehandicapte kinderen Jongeren in de jeugdzorg 1 Inleiding Dit is een rapport waarin jongeren in Nederland hun

Nadere informatie

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen?

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Volmaakte ouders bestaan niet 4 Vertellen of niet? 6 Reacties van kinderen 13 Helpen verwerken 20 Als de dood ter sprake

Nadere informatie

INFORMATIE KINDEREN IN ROUW 10-12 JAAR STICHTING STERRENKRACHT

INFORMATIE KINDEREN IN ROUW 10-12 JAAR STICHTING STERRENKRACHT INFORMATIE KINDEREN IN ROUW 10-12 JAAR STICHTING STERRENKRACHT Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Deze informatie is bedoeld om antwoord te geven op vragen als: Hoe ga ik om met het verdriet, angst of

Nadere informatie

Hoe komt die baby in je buik? Seksuele opvoeding van kinderen tussen 0 en 6 jaar

Hoe komt die baby in je buik? Seksuele opvoeding van kinderen tussen 0 en 6 jaar Hoe komt die baby in je buik? Seksuele opvoeding van kinderen tussen 0 en 6 jaar 1 Seksuele ontwikkeling Kinderen groeien niet alleen in de lengte. Ze groeien ook in hun seksualiteit. Dat doen ze tijdens

Nadere informatie

Zendingsverhaal Een volk dat in het donker wandelt

Zendingsverhaal Een volk dat in het donker wandelt C- Zendingsverhaal Een volk dat in het donker wandelt Tekst: Else Vlug, uit het boek Vertelverhalen, Timotheüs Illustraties: Ans Heij - de Boer / www.bijbelidee.nl "Donna Emma, Donna Emma", roepen de vissers

Nadere informatie

Hand in hand. Methode over diversiteit in relaties met speciale aandacht voor man/man en vrouw/vrouw relaties

Hand in hand. Methode over diversiteit in relaties met speciale aandacht voor man/man en vrouw/vrouw relaties Hand in hand Methode over diversiteit in relaties met speciale aandacht voor man/man en vrouw/vrouw relaties Hand in hand Methode over diversiteit in relaties met speciale aandacht voor man/man en vrouw/vrouw

Nadere informatie