VERZEKERINGSINFORMATIE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERZEKERINGSINFORMATIE"

Transcriptie

1 VERZEKERINGSINFORMATIE Nationale Vereniging de Zonnebloem Breda, december 2015

2 Inhoudsopgave Definities... 3 Overzicht verzekeringen... 4 Preventie... 5 Melding en afwikkeling van een schadegeval... 5 Nadere toelichting verzekeringen... 7 Aansprakelijkheidsverzekering... 7 Collectieve verzekering voor vrijwilligers... 9 Collectieve verzekering voor deelnemers Aanvullende autoverzekering voor vrijwilligers... 13

3 Definities Begrippen: Zonnebloem vrijwilligers Hieronder worden verstaan alle personen die zich als zodanig bij de afdeling hebben aangemeld en/of zich inzetten voor activiteiten van de Zonnebloem, inclusief de vakantieweken. Deelnemers Hieronder worden verstaan al die personen, die tot de doelgroep behoren van de Zonnebloem en deelnemen aan Zonnebloem-activiteiten. Eigen begeleiders Hieronder worden verstaan al die personen, die deelnemen aan Zonnebloemactiviteiten, doch niet als Zonnebloem vrijwilligers aangemerkt kunnen worden (bijvoorbeeld partners en/of eigen begeleiders tijdens vakantieweken e.d.). Normalisatie-clausule De normalisatie-clausule die bij iedere reisverzekering gebruikelijk is houdt in dat: - indien de gevolgen van een ongeval groter zijn in verband met bestaande invaliditeit dan wanneer de persoon niet gehandicapt zou zijn, dan is de verzekeringsmaatschappij niet tot meer verplicht dan wanneer het een gezonde persoon betreft. - indien de oorzaak van het ongeval de bestaande invaliditeit is, dan bestaat er in het geheel geen dekking. Uitzondering: De normalisatie-clausule is niet van toepassing op de collectieve verzekering voor deelnemers aan zowel een- als meerdaagse activiteiten die op pagina 12 van deze brochure is beschreven.

4 Overzicht verzekeringen Aansprakelijkheidsverzekeringen Waar activiteiten plaatsvinden zoals bij de Nationale Vereniging en haar afdelingen kan er van alles gebeuren, waarvoor U aansprakelijk gesteld kunt worden. De Nationale Verenging heeft een doorlopende aansprakelijkheidsverzekering gesloten die tevens geldt voor alle afdelingen, (bestuurs)leden van afdelingen, vrijwilligers en deelnemers. Deze verzekering wordt nader toegelicht vanaf bladzijde 8 van deze brochure. Collectieve verzekeringen voor vrijwilligers en deelnemers Gedurende een Zonnebloem-activiteit kunnen zich gebeurtenissen voordoen waarbij (bestuurs)leden van afdelingen, vrijwilligers en deelnemers schade kunnen oplopen. De Nationale Vereniging heeft voor een aantal risico s collectieve verzekeringen afgesloten welke nader worden toegelicht vanaf bladzijde 10 van deze brochure. Aanvullende autoverzekering voor vrijwilligers (Bestuurs)leden van afdelingen en vrijwilligers kunnen tijdens Zonnebloemactiviteiten, als bestuurder van een personenauto waarvan het kenteken op hun naam of op naam van de partner of huisgenoot staat, betrokken raken bij een schade. Voor het geval dat een vrijwilliger als kentekenhouder zelf geen voldoende dekking op de eigen polis voor de schade aan zijn auto heeft, kan hij onder strikte voorwaarden een verzoek doen tot een uitkering. Deze verzekering wordt nader toegelicht op bladzijde 14 van deze brochure.

5 Preventie De leuze voorkomen is beter dan genezen is een bekend gezegde en heeft aan waarheidsgehalte nog niets ingeboet. Daarom vragen wij in deze brochure ook aandacht voor preventie. Ook bij de Zonnebloem neemt preventie steeds meer een noodzakelijke vooraanstaande plaats in. Immers van organisaties worden in toenemende mate maatregelen gevraagd, die de veiligheid van de vrijwilligers en deelnemers verhogen en de risico s zo klein mogelijk proberen te houden. Iedere afdeling dient zich er dan ook van bewust te zijn dat in alle omstandigheden gestreefd dient te worden naar maximale voorzorgsmaatregelen. Wees zorgvuldig met uw bezittingen! U dient geen onnodig geld en/of kostbaarheden mee te nemen. Wij raden U aan zorgvuldig op uw bagage te letten en steeds extra voorzichtigheid in acht te nemen. Verlies/diefstal van geld/cheques en kostbaarheden is slechts gedekt indien wordt voldaan aan hoge zorgvuldigheidseisen. Mocht er ondanks de getroffen voorzorgsmaatregelen toch iets mis gaan dan is het van groot belang dat de schade tijdig op de juiste plaats met de volledige gegevens wordt gemeld. Melding en afwikkeling van een schadegeval Voor de melding/afwikkeling van een schade geldt de volgende procedure: 1. Schaden c.q. te verwachten claims dienen direct rechtstreeks, telefonisch of schriftelijk, te worden gemeld aan het Nationaal Bureau van de Zonnebloem te Breda ter attentie van het Dienstencentrum, Postbus 2100, 4800 CC Breda. 2. Naar aanleiding van de melding ontvangt de betrokkene de benodigde schadeformulieren alsmede een begeleidend schrijven waarin wordt aangegeven welke gegevens moeten worden ingevuld en aangeleverd. 3. Het volledig ingevulde en ondertekende schadeformulier en de van toepassing zijnde bijlagen worden geretourneerd aan het Nationaal Bureau te Breda. 4. Het Nationaal Bureau draagt zorg voor de afwikkeling van de schade door onze assurantieadviseurs. 5. Zodra bericht wordt ontvangen omtrent de afwikkeling van de schade wordt betrokkene daarover geïnformeerd en wordt de uitkering betaalbaar gesteld. Wanneer verzekeraar zich op het standpunt stelt dat geen of slechts gedeeltelijk uitkering wordt verleend en benadeelde dient hierover een klacht in, zal deze klacht eerst intern behandeld worden door de interne klachtenprocedure van de financieel dienstverlener. Leidt dit niet tot overeenstemming, dan kan de klacht worden ingediend bij de Stichting Klachteninstituut Verzekeringen (KIFID). Indien verzekeraars ook nadien niet gehouden kunnen worden aan nadere uitkeringen dan is er voor de afdeling c.q. de betreffende persoon/personen juridisch géén verhaal mogelijk op de middelen van: 1. de Nationale Vereniging, inclusief haar afdelingen 2. Motorpassagiersschip de Zonnebloem B.V. 3. Stichting Motorpassagiersschip de Zonnebloem en Rondvaartboot de Zonnebloem 4. Stichting Rondvaartboot de Zonnebloem.

6 Nadere toelichting verzekeringen Aansprakelijkheidsverzekering Zonnebloemvrijwilligers De Nationale Vereniging de Zonnebloem heeft voor materiële en letselschade een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering gesloten voor een maximum bedrag van ,- per gebeurtenis. Met andere woorden: deze verzekering geldt voor schadeclaims, ontstaan tijdens Zonnebloemactiviteiten, waarvoor de Zonnebloemvrijwilligers door derden aansprakelijk gesteld worden en welke niet via een andere verzekering verhaalbaar zijn. Onder verzekerde wordt naast de Nationale Vereniging de Zonnebloem mede verstaan: a) de plaatselijke, regionale en/of provinciale afdelingen van de Zonnebloem de bestuursleden en de leden van de onder a bedoelde afdelingen, echter uitsluitend indien en voor zover zij handelen als lid van de desbetreffende afdeling. b) personen (onder wie mede te verstaan medici en verplegend personeel) die op vrijwillige basis ten behoeve van de Nationale Vereniging de Zonnebloem of een Zonnebloem afdeling activiteiten organiseren, dan wel hun medewerking aan de uitvoering van dergelijke activiteiten verlenen, indien en voor zover zij als zodanig handelen. Deelnemers Met betrekking tot de deelnemers aan door de Zonnebloem georganiseerde activiteiten dekt deze aansprakelijkheidsverzekering tevens het risico van aansprakelijkheid van de deelnemers in hun hoedanigheid van particulier. Het verzekerd bedrag is gesteld op maximaal ,-- per gebeurtenis met een eigen risico van 125,-- per gebeurtenis voor materiële schade. Deze dekking wordt uitsluitend verleend, indien de deelnemer in geval van schade geen rechten en/of dekking heeft uit hoofde van een andere verzekering, al of niet van oudere datum.

7 Overige informatie aansprakelijkheidsverzekering a) De verzekering is van kracht waar ook ter wereld, mits verzekerde zijn werkelijke woonplaats binnen Nederland heeft. b) Om misverstanden te voorkomen wijzen wij u erop, dat een privé-aansprakelijkheidsverzekering voor ieder van de vrijwilligers en/of deelnemers hierdoor niet overbodig is geworden. c) De premie voor deze aansprakelijkheidsverzekering voor Zonnebloemvrijwilligers en deelnemers wordt door de Nationale Vereniging betaald. d) Ook al lijkt een schadesituatie u nog zo duidelijk, aanvaardt nimmer schuld en zeg geen vergoeding toe. De tegenpartij dient u schriftelijk aansprakelijk te stellen.

8 Collectieve verzekering voor vrijwilligers De Nationale Vereniging heeft voor alle vrijwilligers een doorlopende collectieve verzekering gesloten. Verzekerde bedragen Voor de verschillende rubrieken zijn de navolgende bedragen per persoon gedekt: Ongevallen: Bij overlijden Bij algehele blijvende invaliditeit Geneeskundige kosten*: Gemaakt in Nederland Gemaakt buiten Nederland Tandheelkundige kosten 175 Buitengewone kosten Hulpverlening kostprijs kostprijs Telecommunicatiekosten 100 Bagage, totaal waarvan maximaal voor: foto-, film en videoapparatuur 500 sieraden 200 horloges 200 geld 125 * De geneeskundige kosten dienen binnen 12 maanden na het ongeval te zijn gemaakt. Het eigen risico voor bagage (exclusief geld) bedraagt 25 per gebeurtenis.

9 Overige informatie collectieve verzekering voor vrijwilligers. a) Met betrekking tot de geneeskundige kosten in verband met ziekte of ongeval bestaat er slechts dekking voor zover er geen vergoeding wordt verleend door een andere verzekeraar. b) Er bestaat geen dekking voor de gevolgschaden, zoals inkomstenderving of noodzakelijke gezinshulp, etc. c) Schaden waarvoor een gedupeerde reeds zelf een verzekering heeft gesloten (zoals kostbaarheden/instrumenten of inboedelverzekering) dienen primair op de eigen polis te worden geclaimd. d) Geen dekking bestaat voor uw persoonlijke bezittingen die vrij toegankelijk zijn voor derden. Dat wil zeggen uw bezittingen dienen in een afgesloten c.q. bewaakte ruimte te worden bewaard. e) De premie voor deze verzekering wordt betaald door de Nationale Vereniging de Zonnebloem. Collectieve verzekering voor deelnemers De Nationale Vereniging heeft voor alle deelnemers een doorlopende collectieve verzekering gesloten. Verzekerde bedragen Voor de verschillende rubrieken zijn de navolgende bedragen per persoon gedekt: Ongevallen: Bij overlijden tot 70 jaar Bij algehele blijvende invaliditeit tot 70 jaar Geneeskundige kosten*: Gemaakt in Nederland Gemaakt buiten Nederland Tandheelkundige kosten 175 Hulpverlening Buitengewone kosten kostprijs kostprijs Telecommunicatiekosten 100 Bagage, totaal waarvan maximaal voor: foto-, film en videoapparatuur 500 sieraden 200 horloges 200 geld 125 * De geneeskundige kosten dienen binnen 12 maanden na het ongeval te zijn gemaakt. Het eigen risico voor bagage (exclusief geld) bedraagt 25 per gebeurtenis.

10 Overige informatie collectieve verzekering voor deelnemers a) Met betrekking tot de geneeskundige kosten in verband met ziekte of ongeval bestaat er slechts dekking voorzover er geen vergoeding wordt verleend door een andere verzekeraar. b) Geen dekking bestaat er voor de gevolgschaden, zoals inkomstenderving of noodzakelijke gezinshulp, etc. c) Schaden waarvoor een gedupeerde reeds zelf een verzekering heeft gesloten (zoals kostbaarheden/instrumenten of inboedelverzekering) dienen primair op de eigen polis te worden geclaimd. d) Geen dekking bestaat voor uw persoonlijke bezittingen die vrij toegankelijk zijn voor derden. Dat wil zeggen uw bezittingen dienen in een afgesloten c.q.bewaakte ruimte te worden bewaard. e) De premie voor deze verzekering wordt betaald door de Nationale Vereniging de Zonnebloem.

11 Aanvullende autoverzekering voor vrijwilligers De Nationale Vereniging heeft voor alle vrijwilligers die zich inzetten bij activiteiten en daarbij gebruik maken van een eigen auto een voorziening getroffen in de vorm van een aanvullende autoverzekering. Verzekerde bedragen a) ,-- als maximum verzekerd bedrag voor casco-schade aan motorrijtuigen welke in eigendom toebehoren aan vrijwilligers, die hun eigen personenauto gebruiken tijdens Zonnebloem activiteiten. b) 150,-- als maximum voor het eigen risico, ingeval de personenauto verzekerd is op WA + beperkt casco of WA + casco condities. c) als maximum voor verlies c.q. vermindering van de bonuskorting ingeval van een WA + casco verzekering, gedurende maximaal 2 jaar d) als maximum voor verlies c.q. vermindering van de bonuskorting ingeval van een WA of WA + beperkt casco-verzekering, gedurende maximaal 2 jaar. Omvang dekking Deze verzekering is uitsluitend van toepassing indien ten behoeve van een Zonnebloem-activiteit binnen Nederland, België, Luxemburg en Duitsland gebruik wordt gemaakt van een eigen personenauto. De financiële regeling voorziet in een vergoeding van die schade, welke niet door de eigen verzekeraar wordt betaald. Met andere woorden hier is slechts sprake van een aanvullende voorziening. Iedere schade, ongeacht de hoogte van het schadebedrag, dient derhalve steeds eerst te worden gemeld bij de eigen verzekeringsmaatschappij. De voorziening omvat niet: a) Schade aan andersoortige vervoermiddelen zoals b.v. bestelauto s, busjes, (brom)fietsen. b) Schade aan de personenauto s waarvan het kenteken niet op naam staat van de Zonnebloemvrijwilliger, zijn/haar partner of huisgenoot. c) Schade aan de eigen auto waarvoor een derde aansprakelijk kan worden geacht, derhalve een niet-schuldschade. d) Een waardevermindering van de personenauto e) Autoschade door vandalisme, baldadigheid f) Autoschade tijdens parkeerstand. g) Autohuur h) Terugval op de B/M ladder van uw autopolis zonder direct financieel nadeel.

12 Schademeldingen Een eventuele schade met betrekking tot deze verzekering dient volgens de beschreven procedure te worden gemeld aan het Nationaal Bureau. Voor de afwikkeling van schaden heeft het Nationaal Bureau ten behoeve van de verzekeraar de navolgende bescheiden nodig : a) Een getekende verklaring van de voorzitter en de secretaris van de afdeling op briefpapier van de Zonnebloem, waaruit blijkt dat de genoemde personenauto op het genoemde tijdstip met toestemming en in opdracht van het bestuur is gebruikt voor de taakuitoefening van een Zonnebloem-activiteit. b) Bij een beroep op de casco-dekking (rubriek A) dient een bewijs van politieaangifte te worden overlegd. c) Een kopie van de autoverzekering met voorwaarden, alsmede een kopie van de laatste premieprolongatie kwitantie/nota. d) Een kopie van het aan de eigen verzekeringsmaatschappij ingezonden schadeformulier. e) Een kopie van het schrijven van de eigen verzekeringsmaatschappij, waaruit blijkt op welke wijze de schade is afgewikkeld. f) Een verzoek om een financiële vergoeding als bedoeld in de rubrieken B en C kan eerst geschieden nadat de eigen maatschappij de schade heeft afgewikkeld. Uitbetaling met betrekking tot het verlies van bonuskorting kan geschieden, nadat de eerstvolgende premieprolongatie kwitantie/nota volgend op het schadegeval is ingediend. Hierbij wordt uitsluitend rekening gehouden met het financiële nadeel door het eventuele verlies van bonuskorting ten gevolge van schade welke is ontstaan tijdens gebruik van de auto voor Zonnebloemactiviteiten. g) De kosten van deze voorziening worden gedragen door de Nationale Vereniging de Zonnebloem.

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering De school heeft deze verzekering via Concent. Hiermee is de aansprakelijkheid voor bestuursleden, docenten en personeel afgedekt op het gebied van de kwaliteit

Nadere informatie

De Vrijwilligersverzekering. Gemeente Eindhoven

De Vrijwilligersverzekering. Gemeente Eindhoven De Vrijwilligersverzekering Gemeente Eindhoven ALGEMEEN... 3 PAKKET 1 DE VRIJWILLIGER... 4 PAKKET 2 DE ORGANISATIE... 6 PAKKET 3 RECHTSBIJSTANDVERZEKERING... 9 VRAGEN... 10 SCHADE... 10 Algemeen Definitie

Nadere informatie

w el z i j n Verzekeringen voor vrijwilligers

w el z i j n Verzekeringen voor vrijwilligers RADIUS w el z i j n Verzekeringen voor vrijwilligers VERZEKERINGEN VOOR VRIJWILLIGERS 1 VERZEKERINGEN VOOR VRIJWILLIGERS De stichting heeft ten behoeve van de vrijwilligers een viertal verzekeringen afgesloten.

Nadere informatie

De Vrijwilligersverzekering

De Vrijwilligersverzekering De Vrijwilligersverzekering Onderdeel van Collectiviteit Vrijwilligersverzekering Servicepunt71 Gemeente Zoeterwoude 1 ALGEMEEN... 3 PAKKET 1 DE VRIJWILLIGER... 4 PAKKET 2 DE ORGANISATIE... 6 PAKKET 3

Nadere informatie

De Vrijwilligersverzekering

De Vrijwilligersverzekering De Vrijwilligersverzekering Uitgebreide dekking Gemeente Tytsjerksteradiel ALGEMEEN... 3 PAKKET 1 DE VRIJWILLIGER... 4 SCHADEVERZEKERING VRIJWILLIGERS... 4 AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING PARTICULIEREN...

Nadere informatie

Vrijwilligersverzekering. Alle vrijwilligers in onze regio verzekerd

Vrijwilligersverzekering. Alle vrijwilligers in onze regio verzekerd Vrijwilligersverzekering Alle vrijwilligers in onze regio verzekerd Vrijwilligersverzekering De gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht hebben een

Nadere informatie

De Vrijwilligersverzekering

De Vrijwilligersverzekering De Vrijwilligersverzekering Uitgebreide dekking ALGEMEEN... 3 PAKKET 1 DE VRIJWILLIGER... 4 SCHADEVERZEKERING VRIJWILLIGERS... 4 AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING PARTICULIEREN... 5 ONGEVALLEN INZITTENDENVERZEKERING...

Nadere informatie

Tarieven voor schadeverzekeringen voor particulieren in het buitenland

Tarieven voor schadeverzekeringen voor particulieren in het buitenland De Tarieven voor schadeverzekeringen voor particulieren in het buitenland NnL 2 Schadeverzekeringen buitenland De premies voor de verzekeringen binnen de Europese Unie worden verhoogd met de (para)fiscale

Nadere informatie

Ten behoeve van de leden van de amateursectie van de KNVB.

Ten behoeve van de leden van de amateursectie van de KNVB. Verzekering Ten behoeve van de leden van de sectie amateurvoetbal heeft de KNVB een tweetal collectieve verzekeringen gesloten, te weten: een collectieve ongevallenverzekering en een collectieve aansprakelijkheidsverzekering.

Nadere informatie

Soort verzekering : Aansprakelijkheidsverzekering/Onderlinge Schadeverzekering Fietstochtdeelnemers

Soort verzekering : Aansprakelijkheidsverzekering/Onderlinge Schadeverzekering Fietstochtdeelnemers POLIS 525422 Verzekerde : Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) Postbus 326 3900 AH VEENENDAAL Ingangsdatum verzekering : 1 maart 2003 Opzegtermijn : 3 maanden Einddatum verzekering : 1 maart 2009 Looptijd

Nadere informatie

De Vrijwilligersverzekering. Gemeente Tytsjerksteradiel

De Vrijwilligersverzekering. Gemeente Tytsjerksteradiel De Vrijwilligersverzekering Gemeente Tytsjerksteradiel Algemeen...3 Pakket 1 De Vrijwilliger...4 Pakket 2 De Organisatie...7 Pakket 3 Rechtsbijstandverzekering...12 Vragen...13 Schade...14 Algemeen Definitie

Nadere informatie

Vrijwilligersverzekering. Alle vrijwilligers in onze regio verzekerd

Vrijwilligersverzekering. Alle vrijwilligers in onze regio verzekerd Vrijwilligersverzekering Alle vrijwilligers in onze regio verzekerd Vrijwilligersverzekering De gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht hebben een

Nadere informatie

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Collectieve Doorlopende Reisverzekering

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Collectieve Doorlopende Reisverzekering Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen Collectieve Doorlopende Reisverzekering Zorgeloos op vakantie Vakantie moet zorgeloos genieten zijn. Daarom is het voor een vakantie of weekendje weg zondermeer

Nadere informatie

STICHTING KINDERVAKANTIEWERK TILBURG. Verzekering

STICHTING KINDERVAKANTIEWERK TILBURG. Verzekering Toelichting op de via de stichting Kindervakantiewerk Tilburg en de Gemeente Tilburg afgesloten verzekeringen t.b.v. bestuur, leiding en deelnemers. publicatie: 04-05 uitgave: 4 datum: mei 2018 bestand:

Nadere informatie

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Collectieve. Pleziervaartuigenverzekering

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Collectieve. Pleziervaartuigenverzekering Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen Collectieve Pleziervaartuigenverzekering Het plezier van vrijuit varen De rust van water of juist de wind in de zeilen. Varen geeft u het gevoel van vrijheid,

Nadere informatie

Vrijwilligersverzekering. Alle Dordtse vrijwilligers verzekerd

Vrijwilligersverzekering. Alle Dordtse vrijwilligers verzekerd Vrijwilligersverzekering Alle Dordtse vrijwilligers verzekerd Vrijwilligersverzekering Organisaties met vrijwilligers die elders al een verzekering hebben afgesloten, beslissen zelf of zij deze verzekering

Nadere informatie

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Collectieve. Motorverzekering

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Collectieve. Motorverzekering Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen Collectieve Motorverzekering Motorplezier begint bij een goede verzekering Welke motor u ook heeft en hoe u uw motor ook gebruikt voor dagelijks gebruik

Nadere informatie

COLLECTIEVE AUTOVERZEKERING

COLLECTIEVE AUTOVERZEKERING COLLECTIEVE AUTOVERZEKERING UW AUTO VERDIENT DE JUISTE VERZEKERING Of u in het nieuwste model van uw favoriete merk rijdt of een mooie occasion aanschaft, u wilt uw auto goed verzekeren tegen een aantrekkelijk

Nadere informatie

Doorlopende Reisverzekering Dekkingsoverzicht

Doorlopende Reisverzekering Dekkingsoverzicht Doorlopende Reisverzekering Dekkingsoverzicht DLR 0813 / 08-2013 Dekkingsoverzicht Doorlopende Reisverzekering U heeft een doorlopende reisverzekering afgesloten bij de SOM. De verzekering is tot stand

Nadere informatie

Aansprakelijkheidsverzekering/Onderlinge Schadeverzekering Fietstochtdeelnemers

Aansprakelijkheidsverzekering/Onderlinge Schadeverzekering Fietstochtdeelnemers PROLONGATIE 2009 Polisnummer 525422 Verzekerde: Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) Postbus 326 3900 AH VEENENDAAL Ingangsdatum verzekering: 1 maart 2003 Opzegtermijn: 03 maanden Einddatum verzekering:

Nadere informatie

PMA autoverzekering Allianz Nederland

PMA autoverzekering Allianz Nederland PMA autoverzekering Allianz Nederland PMA autoverzekering Of u in het nieuwste model rijdt of een mooie occasion aanschaft, u wilt uw auto goed verzekeren tegen een aantrekkelijk tarief. En als er iets

Nadere informatie

Bestelauto tot 3,5 ton

Bestelauto tot 3,5 ton Wettelijke Aansprakelijkheid Acceptatierichtlijnen Volgens de hierna vermelde premies kunnen worden verzekerd bestelauto s met een tonnage (eigen gewicht + laadvermogen) tot 3,5 ton. Voor bestelauto s

Nadere informatie

Driessen Private Lease Verzekeringsvoorwaarden

Driessen Private Lease Verzekeringsvoorwaarden Driessen Private Lease Verzekeringsvoorwaarden Private Lease www.driessenautogroep.nl/private-lease Versie 5.4 (02-2017) Artikel 1. Algemeen 1. Dekking De ter beschikking gestelde auto is All Risk verzekerd

Nadere informatie

Schadeaangifteformulier Doorlopende reisverzekering

Schadeaangifteformulier Doorlopende reisverzekering Schadeaangifteformulier Doorlopende reisverzekering BELANGRIJK In geval van overlijden dient u dit uiterlijk binnen 48 uur na het ongeval per telefoon, fax of e-mail te melden bij Raetsheren van Orden.

Nadere informatie

R i j p l e z i e r v e r z e k e r d! SIMPLICITER

R i j p l e z i e r v e r z e k e r d! SIMPLICITER Rijplezier verzekerd! SIMPLICITER 1 2 SIMPLICITER: RIJPLEZIER VERZEKERD! Staat u wel eens stil bij de voorwaarden van uw autoverzekering? En betaalt u niet te veel? Met de autoverzekering van Simpliciter

Nadere informatie

Wij zijn u graag van dienst. Voorwaarden. Algemene Voorwaarden A.A.S. verhaalservice

Wij zijn u graag van dienst. Voorwaarden. Algemene Voorwaarden A.A.S. verhaalservice Algemene Voorwaarden A.A.S. verhaalservice Voorwaarden 1. Het verhalen van uw autoschade op de tegenpartij is gratis voor alle relaties van A.A.S. Autoschade EKAS. Wij kunnen deze service gratis aanbieden

Nadere informatie

Doorlopende Reisverzekering. Altijd en overal verzekerd Alles in één keer geregeld Onbezorgd reisplezier

Doorlopende Reisverzekering. Altijd en overal verzekerd Alles in één keer geregeld Onbezorgd reisplezier Doorlopende Reisverzekering Altijd en overal verzekerd Alles in één keer geregeld Onbezorgd reisplezier ICS Doorlopende Reisverzekering: Uw vakantieplezier begint hier Als u steeds opnieuw een reisverzekering

Nadere informatie

STICHTING KINDERVAKANTIEWERK TILBURG. Verzekering

STICHTING KINDERVAKANTIEWERK TILBURG. Verzekering Toelichting op de via de stichting Kindervakantiewerk Tilburg en de Gemeente Tilburg afgesloten verzekeringen t.b.v. bestuur, leiding en deelnemers. publicatie: 04-05 uitgave: 3 datum: 20 april 2017 bestand:

Nadere informatie

Soort verzekering: Aansprakelijkheidsverzekering/Onderlinge Schadeverzekering Fietstochtdeelnemers

Soort verzekering: Aansprakelijkheidsverzekering/Onderlinge Schadeverzekering Fietstochtdeelnemers Verzekerde: Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) Postbus 326 3900 AH VEENENDAAL Ingangsdatum verzekering: 1 maart 2003 Opzegtermijn: 03 maanden Premievervaldatum: 1 maart 2013 Looptijd: 60 maanden Contractsvervaldatum:

Nadere informatie

Vrijwilligersverzekering gemeente Sliedrecht

Vrijwilligersverzekering gemeente Sliedrecht Vrijwilligersverzekering gemeente Sliedrecht Onderwerpen - Historische achtergrond vrijwilligersverzekering - Omschrijving begrip vrijwilliger - Toelichting dekkingsrubrieken - Praktijkvoorbeelden - Vragen

Nadere informatie

Informatie over verzekeringen. Groenhorst, Aeres Hogeschool, Aeres Tech

Informatie over verzekeringen. Groenhorst, Aeres Hogeschool, Aeres Tech Informatie over verzekeringen Groenhorst, Aeres Hogeschool, Aeres Tech Voorwoord Deze toelichting is bedoeld voor studenten, leerlingen, leerkrachten, stagebieders en ouders. Het doel is uitleg geven welke

Nadere informatie

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Collectieve. Autoverzekering

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Collectieve. Autoverzekering Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen Collectieve Autoverzekering Uw auto verdient de juiste verzekering Of u in het nieuwste model van uw favoriete merk rijdt of een mooie occasion aanschaft,

Nadere informatie

Het gemak van de complete Combipolis

Het gemak van de complete Combipolis Het gemak van de complete Combipolis Alles over de pluspunten van de Combipolis! Verzeker wat noodzakelijk is, combineer verzekeringen en profiteer zo van de unieke kortingsregeling: hoe meer verzekeringen,

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr ( prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. Z. Bonoo, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr ( prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. Z. Bonoo, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr.2019-490 ( prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. Z. Bonoo, secretaris) Klacht ontvangen op : 24 december 2018 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

NHV (Nederlands Handbal Verbond)

NHV (Nederlands Handbal Verbond) NHV (Nederlands Handbal Verbond) Verzekeringnemer Nederlands Handbal Verbond. Verzekerden Verzekeringnemer, alsmede de verzekerden als opgenomen in clausule AV100-004 Verzekerden NHV. Hoedanigheid Sportbond

Nadere informatie

EMPLOYMENT WITHOUT BORDERS VERZEKERINGSPAKKET VOOR EXPATRIATES, IMPATS EN TCN S 2014

EMPLOYMENT WITHOUT BORDERS VERZEKERINGSPAKKET VOOR EXPATRIATES, IMPATS EN TCN S 2014 VERZEKERINGSPAKKET VOOR EXPATRIATES, IMPATS EN TCN S 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inboedelverzekering... 1 2. Doorlopende (zaken)reisverzekering... 2 3. Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren... 3 4. (Gezins)-Ongevallenverzekering...

Nadere informatie

De Collectieve Evenementenverzekering voor Gemeenten

De Collectieve Evenementenverzekering voor Gemeenten De Collectieve Evenementenverzekering voor Gemeenten Uw evenementen en bezoekers goed verzekerd Waarom een collectieve evenementenverzekering? Er worden eigendommen gestolen, een bezoeker valt en breekt

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Casco Eigendommen Vrijwilligers V1611

ALGEMENE VOORWAARDEN Casco Eigendommen Vrijwilligers V1611 ALGEMENE VOORWAARDEN Casco Eigendommen Vrijwilligers V1611 Arcadialaan 36a 1813 KN Alkmaar Postbus 1015 1810 KA Alkmaar T 072 541 41 51 F 072 540 82 66 home@raetsheren.nl www.raetsheren.nl Deze Algemene

Nadere informatie

SCHADE AANGIFTE Doorlopende reisverzekering onderwijs

SCHADE AANGIFTE Doorlopende reisverzekering onderwijs SCHADE AANGIFTE Doorlopende reisverzekering onderwijs Belangrijk In geval van overlijden dient u dit uiterlijk binnen 48 uur na het ongeval per telefoon, fax of e-mail te melden bij Raetsheren van Orden.

Nadere informatie

Informatiebrochure. Speciaal voor: Vrijwilligers Organisaties Gemeenten

Informatiebrochure. Speciaal voor: Vrijwilligers Organisaties Gemeenten Informatiebrochure 2011 Speciaal voor: Vrijwilligers Organisaties Gemeenten Waarom is de VNG Vrijwilligerspolis ontwikkeld? Nederland telt ruim vier miljoen vrijwilligers, die actief zijn in diverse verenigingen,

Nadere informatie

Schade-aangifte Reisverzekering

Schade-aangifte Reisverzekering Belangrijk Vul alle van toepassing zijnde vragen zo volledig mogelijk in, dit voorkomt vertraging in de schade- afhandeling. Stuur verklaringen, originele nota s en andere bewijsstukken altijd direct mee.

Nadere informatie

OFFERTE (MANTEL) REIS- EN ONGEVALLENVERZEKERING

OFFERTE (MANTEL) REIS- EN ONGEVALLENVERZEKERING OFFERTE (MANTEL) REIS- EN ONGEVALLENVERZEKERING Offerte Verzekeringnemer Ingangsdatum Geldigheidduur offerte Leden NVKL (Nader) 3 maanden na afgifte Einddatum 1 januari 2012 Contractsduur Premievervaldag

Nadere informatie

Informatiebrochure. Speciaal voor: Vrijwilligers Organisaties Gemeenten

Informatiebrochure. Speciaal voor: Vrijwilligers Organisaties Gemeenten Informatiebrochure Speciaal voor: Vrijwilligers Organisaties Gemeenten Waarom is de VNG Vrijwilligerspolis ontwikkeld? Nederland telt ruim vier miljoen vrijwilligers, die actief zijn in diverse verenigingen,

Nadere informatie

De Keyzer Zakelijk Pakket

De Keyzer Zakelijk Pakket De Keyzer Zakelijk Pakket 2 Ik kies voor een praktische én voordelige totaaloplossing De Keyzer Zakelijk Pakket 3 U wilt uw risico s op een betaalbare én gemakkelijke manier afdekken? Dan is het De Keyzer

Nadere informatie

Een compleet pakket van verzekeringen

Een compleet pakket van verzekeringen Voordelen Zeer compleet Een compleet pakket van verzekeringen U wilt natuurlijk Dat kan met het de zorgeloos wonen. Maar Bruyn Verzekeringspakket die in ons er kan altijd iets gebeuren wat schade volmachtbedrijf

Nadere informatie

SCHADEFORMULIER REISVERZEKERING (In geval van autocascoschade het Europees Schadeformulier gebruiken)

SCHADEFORMULIER REISVERZEKERING (In geval van autocascoschade het Europees Schadeformulier gebruiken) SCHADEFORMULIER REISVERZEKERING (In geval van autocascoschade het Europees Schadeformulier gebruiken) Verzekeringsadviseur Relatienummer: Kenmerk relatie Branchecode / polisnummer: Nummer inschrijvingsbewijs:

Nadere informatie

Schadeformulier Reisverzekering (In geval van autocascoschade het Europees Schadeformulier gebruiken)

Schadeformulier Reisverzekering (In geval van autocascoschade het Europees Schadeformulier gebruiken) Postbus 100 3000 AC Rotterdam Telefoon (010) 401 72 00 Fax (010) 412 54 90 N.V. Maatschappij van Assurantie, Discontering en Beleening der Stad Rotterdam Anno 1720 K.v.K. Rotterdam 24006247 Schadeformulier

Nadere informatie

STICHTING KINDERVAKANTIEWERK TILBURG. Verzekering

STICHTING KINDERVAKANTIEWERK TILBURG. Verzekering Toelichting op de via de stichting Kindervakantiewerk Tilburg en de Gemeente Tilburg afgesloten verzekeringen t.b.v. bestuur, leiding en deelnemers. publicatie: 04-05 uitgave: 2 datum: 20 maart 2009 bestand:

Nadere informatie

Verzekeringsvoorstel wijziging Collectieve Ongevallenverzekering KNHS

Verzekeringsvoorstel wijziging Collectieve Ongevallenverzekering KNHS Offerteblad 1 van 5 Verzekeringsvoorstel wijziging Collectieve Ongevallenverzekering KNHS Polisnummer Verzekeringnemer Ingangsdatum Einddatum : DL249567 : Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie

Nadere informatie

Dekkingsgebied Europa. Voor zakenreizen en voor de Nederlandse afvaardiging voor sportevenementen in het buitenland is er Werelddekking.

Dekkingsgebied Europa. Voor zakenreizen en voor de Nederlandse afvaardiging voor sportevenementen in het buitenland is er Werelddekking. POLISINFORMATIE COLLECTIEF PAKKET KNGU POLISINFORMATIE AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING Wie zijn verzekerd 1 De KNGU 2 De lokale verenigingen gelieerd aan de KNGU 3 Buitenlandse deelnemers inclusief trainers

Nadere informatie

Recreatie. London Verzekeringen voor vrijuit genieten

Recreatie. London Verzekeringen voor vrijuit genieten Recreatie London Verzekeringen voor vrijuit genieten Verzekeringen voor vrijuit genieten U en uw gezin willen vrijuit en zorgeloos genieten van uw vrije tijd. Of van uw welverdiende vakantie. Maar er kan

Nadere informatie

De dekkingen van uw. Privé Pakket Online

De dekkingen van uw. Privé Pakket Online vernieuwde dekkingen De dekkingen van uw Privé Pakket Online U kunt in uw Privé Pakket Online verschillende verzekeringen opnemen. Maar ook als u nu een losse verzekering heeft, kunt u gebruik maken van

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over Vrijwilligersverzekering. mei 2013

Veel gestelde vragen over Vrijwilligersverzekering. mei 2013 Veel gestelde vragen over Vrijwilligersverzekering mei 2013 Veel gestelde vragen over Vrijwilligersverzekering Hoe moet ik mij aanmelden voor de verzekering? Aanmelding voor de verzekering is niet nodig.

Nadere informatie

dekkingsoverzicht iza reisverzekering

dekkingsoverzicht iza reisverzekering 6 iza dekkingsoverzicht De zorgverzekeraar iza reisverzekering voor de publieke sector dekkingsoverzicht iza reisverzekering Speciaal voor elkaar D-IZAR06 2 Inhoud Dekkingsoverzicht IZA Reisverzekering

Nadere informatie

Defensiepolis Pakketvergelijker. Bel voor meer informatie en advies 023-525 03 11

Defensiepolis Pakketvergelijker. Bel voor meer informatie en advies 023-525 03 11 Defensiepolis Pakketvergelijker Bel voor meer informatie en advies 023-525 03 11 INBOEDELVERZEKERING ALLE VAN BUITEN KOMENDE ONHEILEN OPSTALVERZEKERING ALLE VAN BUITEN KOMENDE ONHEILEN BP DP Dekking tegen

Nadere informatie

Schade aangifteformulier voor een kortlopende reisverzekering

Schade aangifteformulier voor een kortlopende reisverzekering Schade aangifteformulier voor een kortlopende reisverzekering Door adviseur ENNIA in te vullen relatie nr. agent naam agent nr. naam adviseur adviseur nr. telefoon adviseur telefoon agent uw schade aangifteformulier

Nadere informatie

Voorwaarden autoverzekering ongevallen inzittenden

Voorwaarden autoverzekering ongevallen inzittenden Voorwaarden autoverzekering ongevallen inzittenden ABN AMRO Schadeverzekering N.V. Deze voorwaarden beschrijven de ongevallen inzittendenverzekering van uw autoverzekering. Deze verzekering keert een bedrag

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Royaal autoverzekering

Klaverblad Verzekeringen. Royaal autoverzekering Klaverblad Verzekeringen Royaal autoverzekering Deze folder bevat een beperkte weergave van de polisvoorwaarden. Aan deze weergave kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u precies weten wat er onder

Nadere informatie

Auto verzekering. - No-claimbeschermer - Unieke Unigarant Schadeservice - Hoge instapkorting van 35% - Tot 80% No-claimkorting

Auto verzekering. - No-claimbeschermer - Unieke Unigarant Schadeservice - Hoge instapkorting van 35% - Tot 80% No-claimkorting Auto verzekering - No-claimbeschermer - Unieke Unigarant Schadeservice - Hoge instapkorting van 35% - Tot 80% No-claimkorting Auto verzekering Unigarant biedt u een autoverzekering met diverse dekkingsmogelijkheden.

Nadere informatie

Interpolis Alles in één Polis

Interpolis Alles in één Polis In dit document staan alleen de verschillen opgesomd. Dus niet de zaken die gelijk blijven met de huidige Alles in één Polis. Klik op het onderdeel waarvan u het overzicht wilt zien. Inhoudsopgave pagina

Nadere informatie

Schade-aangifte Reisverzekering

Schade-aangifte Reisverzekering Belangrijk Vul alle van toepassing zijnde vragen zo volledig mogelijk in, dit voorkomt vertraging in de schade- afhandeling. Stuur verklaringen, originele nota s en andere bewijsstukken altijd direct mee.

Nadere informatie

iza Dekkingsoverzicht Doorlopende Reisverzekering

iza Dekkingsoverzicht Doorlopende Reisverzekering iza Dekkingsoverzicht Doorlopende Reisverzekering Inhoud Dekkingsoverzicht IZA Doorlopende Reisverzekering Rubriek I Reisbagage 3 Rubriek II Reisongevallen 3 Rubriek III S.O.S. Kosten 4 Rubriek IV Medische

Nadere informatie

Allianz Nederland Schadeverzekering. Allianz. Verzekeringspakket. Duidelijk én overzichtelijk

Allianz Nederland Schadeverzekering. Allianz. Verzekeringspakket. Duidelijk én overzichtelijk Allianz Nederland Schadeverzekering Allianz Verzekeringspakket Duidelijk én overzichtelijk 1 Alle verzekeringen voor u en uw gezin U wilt zelf bepalen wat u verzekert. En wat niet. Zonder dat de polis

Nadere informatie

DS ASSURANCE AUTOVERZEKERING ZORGELOOS OP WEG

DS ASSURANCE AUTOVERZEKERING ZORGELOOS OP WEG DS ASSURANCE AUTOVERZEKERING ZORGELOOS OP WEG 2 AUTOVERZEKERING DS ASSURANCE Verzekert u van de beste premie Met DS Assurance kunt u met een veilig gevoel op weg. Exclusief voor DS-rijders bieden wij u

Nadere informatie

Belangrijkste wijzigingen Doorlopende Reisverzekering voor Particulieren Formulier 372 Doorlopend Reis Online

Belangrijkste wijzigingen Doorlopende Reisverzekering voor Particulieren Formulier 372 Doorlopend Reis Online Belangrijkste wijzigingen Doorlopende Reisverzekering voor Particulieren Formulier 372 Doorlopend Reis Online Alle voorwaarden van het Privé Pakket Online zijn herschreven. Voorop staat dat onze voorwaarden

Nadere informatie

vrijwilligersnet nederland KOPIE De Vrijwilligerspolis Zekerheid bij maatschappelijke inzet!

vrijwilligersnet nederland KOPIE De Vrijwilligerspolis Zekerheid bij maatschappelijke inzet! De Vrijwilligerspolis Vrijwilligerspolis Tussenpersoon Vrijwilligersnet Nederland Postbus 169 5580 AD WAALRE Waalre, 23 december 2016 Vrijwilligerspolis Wijzigingsreden: Afgifte nieuwe polis. Ingangsdatum:

Nadere informatie

Driekleur Privé Compleet Plan

Driekleur Privé Compleet Plan Driekleur Privé Compleet Plan Ik kies voor een praktische én voordelige totaaloplossing Driekleur Privé Compleet Plan 2 U wilt uw risico s op een betaalbare én gemakkelijke manier afdekken? Dan is het

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Rechtsbijstand bij verhaal. van letselschade

Klaverblad Verzekeringen. Rechtsbijstand bij verhaal. van letselschade Klaverblad Verzekeringen Rechtsbijstand bij verhaal van letselschade Deze folder bevat een beperkte weergave van de polisvoorwaarden. Aan deze weergave kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u precies

Nadere informatie

dekkingsoverzicht iza doorlopende reisverzekering

dekkingsoverzicht iza doorlopende reisverzekering 6 iza dekkingsoverzicht De zorgverzekeraar iza doorlopende reisverzekering voor de publieke sector dekkingsoverzicht iza doorlopende reisverzekering Speciaal voor elkaar D-IZAD10 2 dekkingsoverzicht iza

Nadere informatie

Besparen. Met de Proteq Autoverzekering bespaart u al snel honderden euro s per jaar!

Besparen. Met de Proteq Autoverzekering bespaart u al snel honderden euro s per jaar! Autoverzekering Besparen Met de Proteq Autoverzekering bespaart u al snel honderden euro s per jaar! De Proteq Autoverzekering is één van de goedkoopste autoverzekeringen van Nederland. Ook de voorwaarden

Nadere informatie

Polisvoorwaarden. Independer Eigen Risico Zorg Vergoeding. Chubb 2016-06

Polisvoorwaarden. Independer Eigen Risico Zorg Vergoeding. Chubb 2016-06 Polisvoorwaarden Independer Eigen Risico Zorg Vergoeding Chubb 2016-06 Inhoud Deze voorwaarden gelden voor jou en je Independer Eigen Risico Zorg Vergoeding, behalve als er op het certificaat iets anders

Nadere informatie

dekkingsoverzicht iza doorlopende reisverzekering

dekkingsoverzicht iza doorlopende reisverzekering iza dekkingsoverzicht De zorgverzekeraar iza doorlopende reisverzekering voor de publieke sector dekkingsoverzicht iza doorlopende reisverzekering Speciaal voor elkaar D-IZAD06 2 dekkingsoverzicht iza

Nadere informatie

PAKKETPOLIS ONDERWIJS

PAKKETPOLIS ONDERWIJS 085mhyl Verzekeringnemer Dr. Nassau College PAKKETPOLIS ONDERWIJS Soort verzekering Ongevallen Collectief Verzekerde bedragen 1 5. O O O, O O b i j o v e r l i j d e n 100.000,00 bij blijvende invaliditeit

Nadere informatie

Polisvoorwaarden. Independer Extra Zorgdekking na een auto-ongeval. Chubb

Polisvoorwaarden. Independer Extra Zorgdekking na een auto-ongeval. Chubb Polisvoorwaarden Independer Extra Zorgdekking na een auto-ongeval Chubb 2018-06 Inhoud Deze voorwaarden gelden voor jou en je Independer Extra Zorgdekking na een auto-ongeval, behalve als er op het certificaat

Nadere informatie

Vrijwilligers. Bij speeltuinverenigingen. Organisaties. Gebruikers (Jeugd) voor de speeltuin onbetaald werkt. Verdienen zij iets extra s?

Vrijwilligers. Bij speeltuinverenigingen. Organisaties. Gebruikers (Jeugd) voor de speeltuin onbetaald werkt. Verdienen zij iets extra s? Organisaties Bij speeltuinverenigingen Vrijwilligers Gebruikers (Jeugd) Verdienen zij iets extra s? voor de speeltuin onbetaald werkt Vaak is speeltuin aansprakelijk voor schade die vrijwilliger veroorzaakt

Nadere informatie

Belangrijkste wijzigingen Voorwaarden Doorlopende Reisverzekering Europa Particulieren Form 757 Doorlopend Reis Online

Belangrijkste wijzigingen Voorwaarden Doorlopende Reisverzekering Europa Particulieren Form 757 Doorlopend Reis Online Belangrijkste wijzigingen Voorwaarden Doorlopende Reisverzekering Europa Particulieren Form 757 Doorlopend Reis Online Alle voorwaarden van het Privé Pakket Online zijn herschreven. Voorop staat dat onze

Nadere informatie

PREMIE-TERUG-AOV. Postbus 9502 3007 AM Rotterdam T 010-421 96 47 F 010-455 88 59 E info@westerduin-assurantien.nl I www.westerduin-assurantien.

PREMIE-TERUG-AOV. Postbus 9502 3007 AM Rotterdam T 010-421 96 47 F 010-455 88 59 E info@westerduin-assurantien.nl I www.westerduin-assurantien. PREMIE-TERUG-AOV Postbus 9502 3007 AM Rotterdam T 010-421 96 47 F 010-455 88 59 E info@westerduin-assurantien.nl I www.westerduin-assurantien.nl Aangifte van schade - Algemeen tussenpersoon cliëntnummer

Nadere informatie

iza Dekkingsoverzicht Reisverzekering

iza Dekkingsoverzicht Reisverzekering iza Dekkingsoverzicht Reisverzekering Inhoud Dekkingsoverzicht IZA Reisverzekering Rubriek I Reisbagage 3 Rubriek II Reisongevallen 3 Rubriek III S.O.S. Kosten 4 Rubriek IV Medische kosten 5 Rubriek V

Nadere informatie

Collectieve Autoverzekering

Collectieve Autoverzekering Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen Collectieve Autoverzekering 1 Inhoud Collectieve autoverzekering 3 Wie kunnen eraan deelnemen? 3 Schade en service 4 Welke dekking kiest u? 6 Aanvullende

Nadere informatie

DUPLICAATPOLIS. Gemeente Deventer Postbus 5000 7400 GC DEVENTER

DUPLICAATPOLIS. Gemeente Deventer Postbus 5000 7400 GC DEVENTER MEEÙS Assurantiën BV Verzekeringnemer Gemeente Deventer Postbus 5000 7400 GC DEVENTER Laan van N.O.I. 123 Postbus 93424 2509 AK Den Haag T +31(0)70 302 89 10 F +31(0)70 361 50 81 I www.meeus.com ABN-AMRO

Nadere informatie

Verzekeringsvoorwaarden. SOP06/711 Eigendommenverzekering voor leerlingen

Verzekeringsvoorwaarden. SOP06/711 Eigendommenverzekering voor leerlingen Verzekeringsvoorwaarden SOP06/711 Eigendommenverzekering voor leerlingen Inhoudsopgave 1 Begripsomschrijvingen... 1 2 Omvang der verzekering... 1 3 Dekking... 1 4 Verzekeringsgebied... 1 5 Uitsluitingen...

Nadere informatie

Onbezorgd op vakantie. www.reaal.nl

Onbezorgd op vakantie. www.reaal.nl Vakantieverzekering Onbezorgd op vakantie www.reaal.nl Iedereen gaat graag op vakantie. Misschien hebt u uw volgende vakantie al geboekt. Bent u uw reisverzekering niet vergeten? Met de Vakantieverzekering

Nadere informatie

PMA motorverzekering Allianz Nederland

PMA motorverzekering Allianz Nederland Allianz Nederland Welke motor u ook hebt en hoe u uw motor ook gebruikt voor dagelijks gebruik of voor zomerse ritjes u wilt uw motor gewoon goed verzekeren tegen een aantrekkelijk tarief. En als er iets

Nadere informatie

WATERSPORTVAKANTIE WATERSPORTVAKANTIE

WATERSPORTVAKANTIE WATERSPORTVAKANTIE REIS OP ZEKER REIS OP ZEKER met onze verzekering voor vaarvakanties/-reizen VAARVAKANTIE / VAARREIS Met de boeking die u heeft gedaan gaat u straks genieten van een heerlijke vaarvakantie of vaarreis.

Nadere informatie

Schadeformulier voor Reis- en Annuleringsverzekering

Schadeformulier voor Reis- en Annuleringsverzekering Schadeformulier voor Reis- en Annuleringsverzekering Polisnummer Schadenummer Verzekeringsadviseur Naam Adres Postcode/Woonplaats Telefoonnummer Relatienummer VERZEKERINGNEMER Naam Geboortedatum Adres

Nadere informatie

Informatie Rotterdamse Vrijwilligersverzekering

Informatie Rotterdamse Vrijwilligersverzekering Informatie Rotterdamse Vrijwilligersverzekering PAGINA 2/5 De gemeente Rotterdam vindt het belangrijk dat Rotterdamse vrijwilligers goed verzekerd zijn. Daarom is er de Rotterdamse Vrijwilligersverzekering:

Nadere informatie

ONDERWIJS TOTAALPOLIS BIJZONDERE VOORWAARDEN EIGENDOMMENVERZEKERING VOOR PERSONEEL EN VRIJWILLIGERS 2006 DEZE VOORWAARDEN BEHOREN BIJ EN MAKEN ÉÉN GEHEEL UIT MET DE ALGEMENE VOORWAARDEN ONDERWIJS TOTAALPAKKET

Nadere informatie

De ANWB Motorverzekering

De ANWB Motorverzekering De ANWB Motorverzekering De verzekering die rekening houdt met uw rijstijl Nieuw: No-claim Beschermer 5% ledenkorting Eerste drie jaar aanschafwaardegarantie 2 Lekker toeren voor minder premie Dat uw motor

Nadere informatie

Schadeverzekering In-/Opzittenden

Schadeverzekering In-/Opzittenden Schadeverzekering In-/Opzittenden Bijzondere Voorwaarden SVI15 Inhoudsopgave I Algemeen 4 1.1 Welke voorwaarden gelden? 4 1.2 Wat bedoelen wij met: 4 II Verzekering 5 2.1 Wie is verzekerd? 5 2.2 Waar

Nadere informatie

Onbezorgd op vakantie

Onbezorgd op vakantie Vakantieverzekering Onbezorgd op vakantie Het hele jaar verzekerd Wanneer u van plan bent om meer dan één keer per jaar op vakantie te gaan, dan is het wel zo makkelijk als u maar één keer een verzekering

Nadere informatie

6. Wat biedt de Ongevallenverzekering? 7. Kan Proteq mijn lopende verzekering opzeggen? 8. Hoe sluit ik de verzekering af?

6. Wat biedt de Ongevallenverzekering? 7. Kan Proteq mijn lopende verzekering opzeggen? 8. Hoe sluit ik de verzekering af? 1. Wat biedt het Proteq Protectieplan? 2. Welke dekking moet ik kiezen? 3. Wat biedt de Rechtsbijstandverzekering? 4. Waar moet ik op letten als ik kies voor de Rechtsbijstandverzekering? 5. Wat biedt

Nadere informatie

- De flexibele reisverzekering - Exclusief voor Leden

- De flexibele reisverzekering - Exclusief voor Leden DE ANWB VAKANTIESTRIPPENKAART - De flexibele reisverzekering - Exclusief voor Leden A0B DE ANWB VAKANTIESTRIPPENKAART Als u vaker dan één keer per jaar op vakantie gaat of andere trips maakt, dan is de

Nadere informatie

RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN. Uit de stukken is, voor zover voor de beoordeling van de klacht van belang, het navolgende gebleken.

RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN. Uit de stukken is, voor zover voor de beoordeling van de klacht van belang, het navolgende gebleken. RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN U I T S P R A A K Nr. i n d e k l a c h t nr. 2006.2274 (047.06) ingediend door: hierna te noemen 'klaagster', tegen: hierna te noemen 'verzekeraar'. De Raad van Toezicht

Nadere informatie

Inventarisatie verzekeringen en dekking

Inventarisatie verzekeringen en dekking Inventarisatie verzekeringen en dekking Door de RK Kerkgenootschap is bij of via Donatus (Claeren is vanaf heden de tussenpersoon) een aantal collectieve contracten afgesloten. Verzekering: Aansprakelijkheid

Nadere informatie

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken:

De Commissie beslist met inachtneming van haar Reglement en op basis van de volgende stukken: Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 19 d.d. 1 april 2009 (mr. B. Sluijters, voorzitter, en mr. drs. M.L. Hendrikse, mr. M.M. Mendel, dr. D.F. Rijkels en dr. B.C. de Vries) 1. Procedure

Nadere informatie

De dekkingen van uw Privé Pakket Online

De dekkingen van uw Privé Pakket Online De dekkingen van uw Privé Pakket Online De dekkingen van uw Privé Pakket Online U kunt in uw Privé Pakket Online verschillende verzekeringen opnemen. Maar ook als u nu een losse verzekering heeft, kunt

Nadere informatie

Personenautoverzekering

Personenautoverzekering Polis Home 1 (Polis) Personenautoverzekering Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Begripsomschrijvingen Premie Wijziging van premies en/of Aanmelding van schade

Nadere informatie

Doorlopende Reisverzekering

Doorlopende Reisverzekering Doorlopende Reisverzekering Doorlopende Reisverzekering Zorgeloos op reis vanaf slechts 5 cent per dag. Sluit u ook elk jaar opnieuw een reisverzekering af? Dat kost u tijd en is bovendien onnodig duur.

Nadere informatie

PEUGEOT ASSURANCE ZONDER ZORGEN DE WEG OP

PEUGEOT ASSURANCE ZONDER ZORGEN DE WEG OP PEUGEOT ASSURANCE ZONDER ZORGEN DE WEG OP 2 PEUGEOT ASSURANCE VERZEKERT U VAN DE BESTE PREMIE MET PEUGEOT ASSURANCE KUNT U MET EEN VEILIG GEVOEL OP WEG. EXCLUSIEF VOOR PEUGEOT-RIJDERS BIEDEN WIJ U DE BESTE

Nadere informatie