Waalse Wortels 2. van Pondant tot de La Marck

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Waalse Wortels 2. van Pondant tot de La Marck"

Transcriptie

1 Waalse Wortels 2 van Pondant tot de La Marck

2 Deel 4 meer over Pondant Jean François Mathieu Pondant uit Bosson (Werbomont) huwt in 1765 Gérardine Biron uit Filot. Hij laat in Vieuxville een groot huis bouwen, dat hij in 1766 als Maître Chirurgien gaat bewonen. Net als Marcellin Alexandre dus niet direct iemand van landbouwers-afkomst? Zeker de moeite waard om dieper te graven in hun beider roots :

3 Wat valt er verder nog over Jean François Mathieu PONDANT en Géradine BIRON te vertellen?

4 Jean François Mathieu PONDANT : We vinden de Pondant s terug in Chevron en Bosson (bij Werbomont). Antoine Lambert is rond 1600 in Chevron geboren. Hij wordt er charrelier = wagenmaker. Hij huwt Anne Thirion uit Chevron. Hun zoon Henry wordt naar de vader Henry Antoine genoemd maar krijgt later de familienaam Pondant toegekend. In de stamboom heet hij daarom Henry Antoine dit Pondant. Pondre heeft o.a. de betekenis van schrijven, Pondant is dus hij die kan schrijven, de geletterde. Henry wordt namelijk Mayeur de la Cour des Pouhons = burgemeester van Pouhon (Ernonheid). Hij huwt Madeleine Corbel uit Bosson. Hun zoon Henri Louis Pondant ( 1660) wordt in de voetsporen van zijn vader Mayeur de Pouhon en Greffier au Cour de Lorcé. Deze Henri huwt Marie Hubin van Fairon. In 1729 verwerft hij de Moulin de Bosson en gaat daar wonen. Zijn zoon Henri Pondant ( 1699) en kleinzoon Jean François Mathieu Pondant ( 1743) zullen er geboren worden. Henri Pondant 27 april 1743 & Marie Hubin 7 april 1741 Ancien Cimetière de Ernonheid Zoon Henri ( 1699) wordt Echevin de la Cour des Thermes en zijn kleinzoon Jean François Mathieu ( 1743) wordt Maître Chirurgien. Het is deze chirurg die op 5 maart 1765 in de kerk van Xhignesse trouwt met Géradine Biron uit Filot en in 1766 een groot huis laat bouwen in Vieuxville, la maison Pondant ofte het grootmoeders huis. Van in de middeleeuwen tot in de 18 de eeuw is een barbier iemand die aan lichaamsverzorging doet. Er zijn drie soorten barbiers: de gewone barbier verzorgt de baarden, de barbier-perruquier maakt pruiken en de barbier-chirurgien of kortweg chirurgien doet aderlatingen en lavementen bij zieken De echte Chirurg, Meester Chirurg genoemd om het onderscheid te maken met de ongeschoolde barbier-chirurgen, kan een academische opleiding hebben gekregen maar heeft meestal zelf teksten van de oude meesters gelezen en heeft een leerperiode bij een ervaren Meester-Chirurg doorgemaakt. Hij behandelt vooral ongevals-letsels en kwetsuren als gevolg van het hanteren van werktuigen.

5

6 Moulin de Bosson (anno 2014) Een oude grafsteen achter de kerk van Ernonheid : ICY GIS HONETE HOMME.. PONDANT VIVANT MAIRE DE POUXHON ET GREFIR DE LORSEZ QUI EST DECEDE LE 27 AVRIL 1773 ET MARIE HUBIN SON EPOUSE DECEDE LE 7 AVRIL 1742 PRIEZ DIEU POUR LEUR AMES Henry Antoine PONDANT ( ) en Marie HUBIN (? )

7 Gérardine BIRON : Gérardine Biron stamt af van een familie die al veel generaties in Filot woont. Haar vader en grootvader waren er burgemeester. Wellicht vormden ze de belangrijkste familie in Filot die in de grote hoeve daar woonde. Te vergelijken met de familie Phillipart in Vieuxville. Nog een generatie verder, duikt de familienaam de Presseux de Hautregard op. Marie de Presseux de Hautregard is blijkbaar dochter uit een adellijke familie die na haar huwelijk met Louis Nicolas de Harre in Filot komt wonen. We zijn dan al in de helft van de 17 de eeuw. Dankzij de adellijke afkomst van Marie de Presseux de Hautregard, vinden we een stamboom die ver terug gaat in de tijd. Een grootvader van haar is Seigneur de Grande et Petite Bomal, Herbet, Hautregard et Grimonster, diens vader is Seigneur de Jehanster en grootvader is Châtelain de Franchimont. De laatste twee dragen ook de titel van Ecuyer. Allemaal fijn om weten maar onze interesse wordt vooral gewekt door de naam van een betovergrootmoeder van een betovergrootvader van Gérardine Biron: Jeanne de La Marck d Alsenberg, dochter van Godefroid I de La Marck d Alsenberg. We zitten nu in de helft van de 15 de eeuw. De familie de La Marck stamt uit Altena. Adolph I von der Marck is er graaf van 1093 tot Hij staat in de de La Marck-stamboom als stamvader. 400 jaar lang regeren ze over het Prinsbisdom Luik, Bouillon en Sédan. De stamboom de La Marck telt honderden namen maar we vinden de koppeling met de stamboom de Presseux de Hautregard en dus met onze Pondant-afstamming! Wij zijn ergens familie van de grote Evrard de La Marck, Prins-Bisschop van Luik en de gevreesde Sanglier des Ardennes, Guillaume de La Marck, Seigneur de Logne! Ook al zijn we geen rechtstreekse afstammelingen van hen en hangen we een beetje opzij aan de stamboom, we hebben gemeenschappelijke voorouders:

8 In een volledig stamboom-overzicht wordt dit dan :

9

10

11

12 En verder in Vieuxville :

13

14

15 Vieuxville 22 februari 1811 : overlijden Marie Jeanne Paulys (88 jaar) Vieuxville 2 januari 1828 : overlijden van Marie Victoire Angélique Pondant De burgemeester, Denis Célestin Paulis.

16 Deel 5 meer over Paulis Beging de pastoor van Marcourt Op 9 oktober 1774 een vergissing met verstrekkende gevolgen of deed de pastoor van Ferrières het wel doordacht? Bij het Rijksarchief komen meer en meer parochieregisters uit de 18 de eeuw in digitale vorm ter beschikking. Ook de registers van de parochie Saint Martin van Marcourt (bij Laroche) zijn nu raadpleegbaar. En Marcourt interesseert ons omdat onze voorvader Denis Célestin Paulis van daar afkomstig is. In 1765 trouwt de arts-chirurg François Mathieu Pondant van de burgemeesters-familie die aan de Moulin de Bosson (Ernonheid) woont met Gérardine Biron, dochter van de familie Biron uit Filot met wortels in de kastelen van Presseux en Hautregard. Ze bouwen een groot woonhuis in Vieuxville, het maison Pondant dus. In 1767 wordt daar hun dochter Marie Victoire Angélique Pondant geboren. Deze dochter huwt in 1806 de griffier bij het vredegerecht in Ferrières, ene Denis Célestin Paulis die 39 jaar eerder in Marcourt geboren is. Ze wonen ook in het maison Pondant. In 1799 is in Vieuxville reeds een zoon Jean Gérard Victor Célestin Paulis geboren. Hij wordt in 1806 bij het huwelijk als wettige zoon erkend. Deze Célestin Paulis huwt in 1853 (op 54-jarige leeftijd) de 20-jarige Anne Joseph Fagnoul uit Izier. Ook zij wonen in het maison Pondant in Vieuxville. Uit dit huwelijk wordt in 1856 dochter Mélanie Paulis geboren die Albert Alexandre zal huwen en met dochtertje Florentine Alexandre naar Antwerpen zal verhuizen. In 1859 wordt zoon Edouard Paulis geboren die met Adèle Perpète zal huwen en eerst in Sy zal wonen en later naar Ferrières zal verhuizen. Hun zoon is Raymond Paulis. Het is de uit Marcourt stammende Denis Célestin Paulis die nu onze verdere aandacht krijgt. Dit is de huwelijkakte uit 1806 van Denis Célestin Paulis met Victoire Pondant te Vieuxville:

17

18 Burgemeester Gillard van Vieuxville schrijft systematisch Paulijs, soms Paulys, als familienaam van Denis Célestin. Hij verwijst naar de geboorteakte uit Marcourt (toen meestal Marcour geschreven) waaruit blijkt dat Denis Célestin daar op 9 oktober 1772 geboren is. Dat geboorteattest is opgesteld door de gemeentesecretaris van Marcourt op basis van de inschrijving van het doopsel in het parochieregister. Dit is de inschrijving van dit doopsel in het parochieregister van de Saint Martin kerk in Marcour(t): Dionisius Celestinus, legitieme zoon van Joannis Henrici Paulis en Maria Catarina Schmid is daar op 8 oktober 1774 gedoopt. Het geboorteattest zal wellicht onduidelijk geschreven zijn waardoor de 8 een 9 werd en de 4 een 2. En Paulis is (fonetisch?) Paulijs of Paulys geworden. De vlotte verwisseling van i en y komt trouwens heel veel voor in oude aktes. Denis Célestin Paulis, zoon van Jean Henri Paulis en Marie Cathérine Schmid werd dus wel degelijk op 8 oktober 1774 in Marcourt gedoopt. Maar niet de datum interesseert ons, wel de naam Paulis. Daar is iets heel vreemd mee aan de hand! De familienaam Paulis komt in de 17 de en 18 de eeuw frequent voor in de gemeenten van het toenmalige Prinsbisdom Luik. In indexen van parochiale registers vinden we de naam Paulis regelmatig in de streek rond Verviers en in Luik en de streek ten zuiden van Luik tot in Chevron en Ferrières. In het Hertogdom Luxemburg (het huidige Groothertogdom en de provincie Luxemburg) lijkt de naam Paulis afwezig maar daar komt de familienaam Paul dan weer frequent voor. Volgens de website familienaam.be lopen er momenteel ca. 220 mensen in België rond met de familienaam Paulis met een concentratie rond Luik-Verviers en in het oosten van het land. Circa 1500 Belgen dragen de familienaam Paul. Zij zijn min of meer gelijkmatig verdeeld over heel Wallonië. Paul is dus een duidelijk meer voorkomende familienaam dan Paulis en komt meer verspreid voor.

19 En nu komt de vreemde ontdekking: In de 19 de eeuw werd op de parochieregisters van Marcourt een alfabetische index gemaakt. Volgens die tafels komt de familienaam Paul er tientallen keren voor bij de doopsels, huwelijken en overlijdens. Er woont in Marcourt dus een uitgebreide familie Paul. De familienaam Paulis ontbreekt er echter! Er bestaat daar dan ook geen Jean Henri Paulis als echtgenote van Marie Cathérine Schmid en vader van Denis Célestin Paulis, wel een Jean Henri Paul, echtgenoot van Marie Cathérine Schmid en vader van Denis Célestin!? Op 5 maart 1777 wordt Georges Paul, zoon van Henri Paul en Marie Catherine Schmid geboren. Op 8 mei 1779 wordt Marie Joseph Paul, dochter van Jean Henri Paul en Marie Catherine Schmits geboren. Dit zijn een broer en een zus van de in 1774 geboren Denis Célestin! Doopsel op 5 maart 1777 van Georges Paul:

20 Doopsel op 8 mei 1779 van Marie Josephe Paul: Vader en moeder stammen uit Marcourt, ook peter en meter hebben de familienaam Paul en stammen uit Marcourai (gehucht van Marcourt). Een in Marcourt ingeburgerde familie dus. Maar nu gaan we een paar jaar terug, naar 1774, naar het doopsel van Denis Célestin Paul: Uit het niets verandert de familienaam van Jean Henri en dus ook van zoon Denis Célestin van Paul in Paulis En dus ook van alle nakomelingen van Denis Célestin! Onze overgrootmoeder had dus eigenlijk Mélanie Paul kunnen heten en Raymond Paulis uit Ferrières is in wezen Raymond Paul uit Ferrières Pierre Paul, Lisa Paul, Is dit een onoplettendheid of misverstand van de pastoor van Marcourt? Nee, er is meer aan de hand: volgens de doopakte is de peter niet iemand uit het dorp, zoals dat gewoonlijk gaat, maar de pastoor van Ferrières, ene Nicolas Paulis!? In Ferrières komt, zoals eerder al vermeld, de familienaam Paulis wel voor. Ook de pastoor heet Paulis maar hij kent misschien niemand met de familienaam Paul. Hij kan er zijn collega van Marcourt daarom misschien op gewezen hebben dat de naam Paul fout moet zijn en dat eigenlijk Paulis de juiste schrijfwijze is? Maar de pastoor van Marcourt kent wel Paul s in zijn parochie en waarom schrijft hij dan de volgende kinderen van Jean Henri wel in met de familienaam Paul? En vooral: wat deed pastoor Nicolas Paulis van Ferrières daar bij dat doopsel in Marcourt? Was hij een hogergeplaatste (een doyen of zo) op inspectie in Marcourt? Daar is weinig kans voor want Marcourt behoorde niet tot het Prinsbisdom Luik en Ferrières wel

21 En het wordt nog vreemder: in 1822 overlijdt er in Vieuxville ene Nicolas Paulis, een 84-jarige kerkelijk-gepensioneerde. Dat kan niet anders dan de oude pastoor van Ferrières zijn die mogelijk rond 1812 op 75-jarige pensioenleeftijd in Vieuxville is komen wonen. Denis Célestin Paulis en pastoor Nicolas Paulis moeten elkaar gekend hebben? Wellicht waren ze familie? Van ca tot zijn dood in 1822, heeft Nicolas Paulis wellicht bij in het huis Pondant bij Denis Célestin, zijn echtgenote en kinderen ingewoond? Nicolas Paulis is 84 jaar in 1822 dus geboren in Jean Henri, vader van Denis Célestin, moet ook ergens in die periode geboren zijn Dieper graven in de parochie-registers van Marcourt levert belangrijke informatie op: Nicolas Paul is een broer van Jean Henri Paul (een nonkel dus van Denis Célestin) want ze hebben beide dezelfde ouders: Lambert Paul en Marie Joseph Modave. Jean Henri ( 1742) is de 7 de van 8 kinderen, Nicolas is de 6 de op rij, vier jaar vroeger geboren. En nu beginnen de puzzelstukjes in mekaar te vallen: Nicolas Paul uit Marcourt, broer van Jean Henri Paul, wordt ca pastoor en zal een plaats in Ferrières toegewezen krijgen. In 1774 reist hij op 9 oktober naar Marcourt om er peter te worden van zijn neef Denis Célestin Paul. Hij zal tot ca pastoor in Ferrières blijven. Dan verdwijnt hij even uit beeld maar zal vanaf ca zijn oude dag gaan slijten bij die neef en familie in Vieuxville. Tussen 1760 en 1774 is pastoor Nicolas Paul echter van naam veranderd in Nicolas Paulis! Het is misschien gebeurd bij zijn aanstelling als pastoor rond De mensen van Ferrières kenden de familienaam Paul niet. Paulis kwam wel voor in hun dorp. Ze zullen daarom mogelijk hun pastoor zonder meer pastoor Paulis genoemd hebben??? In 1774 laat mijnheer pastoor dan door zijn collega van Marcourt de naam van zijn neef en petekind als Denis Célestin Paulis inschrijven!?

22 Dat Raymond Paulis van Ferrières niet de naam Raymond Paul droeg, heeft hij te danken aan overgrootnonkel en pastoor van Ferrières, Nicolas Paul. Pierre Paul, Christiane Paul, François Paul, Jean-Marie Paul En ook Lisa Paul, Julia Paul, Het had gekund! Maar waarom zou pastoor Nicolas van Ferrières zijn naam en die van zijn petekind veranderd hebben? En waarom heeft de oude pastoor van Marcourt die naamswijziging ingeschreven? In veel parochieregisters (niet allemaal en niet altijd) werden de voornamen van de dopeling in hun Latijnse vorm ingeschreven: Denis Célestin wordt Dionisius Celestinus, Jean Henri wordt Joannis Henrici, Nicolas wordt Nicolaus, Misschien vond de pastoor van Ferrières het nodig van dat met de familienaam ook te doen en werd daardoor Paul mee naar het Latijn vertaald in Paulis ( van Paul )? De pastoor van Marcourt deed dat blijkbaar gewoonlijk niet maar heeft het die ene keer op vraag van zijn collega uit Ferrières dan toch zo ingeschreven? En waarom Paulis en niet Paulus? Misschien is het antwoord vrij eenvoudig: misschien vond Nicolas dat een pastoor altijd een Latijnklinkende naam moest dragen en veranderde hij daarom zijn familienaam in Paulis? Misschien volgde hij de toenmalige trend waarbij mensen van de betere klasse voor een Latijn-achtige vorm van hun familienaam kozen? Misschien klonk voor hem le Curé Paulis kerkelijker en minder familiair dan le Curé Paul? En misschien vond hij dat zijn petekind ook een betere familienaam verdiende? Dat pastoor Nicolas Paul bewust zijn familienaam in Paulis veranderde, mag blijken uit zijn handtekening die regelmatig in het parochieregister van Ferrières ( Ferrer schrijft hij zelf) voorkomt: 1767 : Nicolas Paulis

23 N. Paulis pastor N. Paulis Curé de Ferrer Het teken voor de familienaam is wel degelijk een sierlijke N Toch zal het voor ons wellicht altijd een beetje mysterieus blijven waarom onze overgrootmoeder Mélanie Paul tot die andere familie Paulis is gaan behoren

24 Frank Barentsen maart 2014 / juni 2015

Vieuxville. La Maison Pondant 1766-1897. 1766 François Mathieu PONDANT du Moulin de BOSSON. 1766 Gérardine BIRON de FILOT

Vieuxville. La Maison Pondant 1766-1897. 1766 François Mathieu PONDANT du Moulin de BOSSON. 1766 Gérardine BIRON de FILOT Vieuxville 1766 François Mathieu PONDANT du Moulin de BOSSON 1766 Gérardine BIRON de FILOT 1806 Célestin Denis PAULIS de MARCOURT 1853 Anne-Joseph FAGNOUL de IZIER 1890 Albert ALEXANDRE de HEYD La Maison

Nadere informatie

Actes d'état civil. Vieuxville Izier Mormont - Heyd

Actes d'état civil. Vieuxville Izier Mormont - Heyd Actes d'état civil Vieuxville Izier Mormont - Heyd Met informatie uit aktes Burgerlijke Stand en Parochieregisters van Vieuxville, Izier, Mormont en Heyd, kunnen we de stamboom langs de kant van grootmoeder

Nadere informatie

Waar woonden onze voorouders in Antwerpen? 1. tak Barentsen - Alexandre

Waar woonden onze voorouders in Antwerpen? 1. tak Barentsen - Alexandre Waar woonden onze voorouders in Antwerpen? 1. tak Barentsen - Alexandre Albert Alexandre & Melanie Paulis wonen vanaf 1892 in Fortje 6 aan de Kielse Vest. Melanie overlijdt in 1893. Albert blijft er wonen

Nadere informatie

Architectenwoning. te Borgerhout. Cruyslei 1b (hoek Joos Robijnslei) Architect : Albert Barentsen (1915 1985)

Architectenwoning. te Borgerhout. Cruyslei 1b (hoek Joos Robijnslei) Architect : Albert Barentsen (1915 1985) Architectenwoning te Borgerhout Cruyslei 1b (hoek Joos Robijnslei) Ontworpen in het expo-jaar 1958 Gebouwd in 1959 Architect : Albert Barentsen (1915 1985) Huis Cruyslei 1b - Architect Albert Barentsen

Nadere informatie

Vieuxville Logne. de geschiedenis van. De familiegeschiedenis Pondant Paulis Alexandre tegen de achtergrond van

Vieuxville Logne. de geschiedenis van. De familiegeschiedenis Pondant Paulis Alexandre tegen de achtergrond van Leunis & Florentine verkleed als Ernest & Leonie Pasquasy De familiegeschiedenis Pondant Paulis Alexandre tegen de achtergrond van de geschiedenis van Vieuxville Logne 1766-1993 Vieuxville rond 1725. l

Nadere informatie

Walcherse herkomst. Deel 1. Ritthem en De Schoone Waardin

Walcherse herkomst. Deel 1. Ritthem en De Schoone Waardin Walcherse herkomst Deel 1 Ritthem en De Schoone Waardin De informatie in deze tekst halen we voor het grootste deel uit: Het Boek van Suze, de kroniek door onze tante Suze rond 1955 in Logne geschreven.

Nadere informatie

Gaston van Orléans: Fontainebleau, 25 april 1608 Blois, 2 februari 1660

Gaston van Orléans: Fontainebleau, 25 april 1608 Blois, 2 februari 1660 Gaston van Orléans: Fontainebleau, 25 april 1608 Blois, 2 februari 1660 Gaston Jean Baptiste van Frankrijk, hertog van Orléans, prins van Frankrijk. Hij werd geboren als het vijfde kind en derde zoon van

Nadere informatie

FAMILIE BAES. Verdere opzoekingen na 2015.

FAMILIE BAES. Verdere opzoekingen na 2015. FAMILIE BAES. Verdere opzoekingen na 2015. Door een vraag van Hendrik Baes, ook op zoek naar zijn voorouders, konden wij de vermoedens van Vincent van der Heijden versterken én bewijzen met enkele gegevens

Nadere informatie

PATRICK MAURICE DE SPLENTER

PATRICK MAURICE DE SPLENTER Een Rapport Van De Genealogie Van PATRICK MAURICE DE SPLENTER Gecreërd op 5 juli 2010 "The Complete Genealogy Reporter" 2006-2010 Nigel Bufton Software under license to MyHeritage Family Tree Builder INHOUD

Nadere informatie

Fragment-genealogie Smeets (3)

Fragment-genealogie Smeets (3) Fragment-genealogie Smeets (3) XI-1 ANNA MARIA SMEETS geboren te Schin op Geul t.o. de kerk en aldaar gedoopt 30 december 1770, dochter van WIJNANDUS SMEETS [X-2] en CHRISTINA LOOGEN. Zij huwde te Schin

Nadere informatie

Ridder Hendrik van Norch en familie.

Ridder Hendrik van Norch en familie. Ridder Hendrik van Norch en familie. Uit bewaard gebleven historische gegevens weten wij dat in Drenthe voorname families hebben gewoond die tot de Ridderschap behoorden. In de middeleeuwen maakten vertegenwoordigers

Nadere informatie

Jan Van Everbroeck. Carolina Verheyen. Broechem 1863 1940 Borgerhout. Wijnegem 1863 1953 Borgerhout

Jan Van Everbroeck. Carolina Verheyen. Broechem 1863 1940 Borgerhout. Wijnegem 1863 1953 Borgerhout Jan Van Everbroeck Broechem 1863 1940 Borgerhout Carolina Verheyen Wijnegem 1863 1953 Borgerhout 1863 Maria Elisabeth Van Camp is in 1830 te Oelegem geboren. Carolus Verheyen is in 1826 in Westmalle geboren.

Nadere informatie

Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken

Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken In 1811 werd in de meeste delen van Nederland de Burgerlijke Stand ingevoerd. De overheid had op dat moment nauwelijks gegevens over de inwoners. Er werden

Nadere informatie

Suzanne Barentsen. Middelburg 1894 1967 Wemmel. tante Suze van Logne

Suzanne Barentsen. Middelburg 1894 1967 Wemmel. tante Suze van Logne Suzanne Barentsen Middelburg 1894 1967 Wemmel tante Suze van Logne Middelburg 28 mei 1894 Wemmel 19 februari 1967 1894 Middelburg Dampoortsingel (nu Veersesingel) : Geboorte van Suzanne Barentsen, dochter

Nadere informatie

Invoerinstructie Verlos Gelderse Geboorteakten

Invoerinstructie Verlos Gelderse Geboorteakten Algemene informatie Vanaf 1811 werden de geboortes van kinderen door de gemeente bijgehouden. Elke gemeente had per jaar een boek met een vooraf gedrukte tekst met daarachter ruimte om de persoonlijke

Nadere informatie

Takken Carolus en August. Rond 1932, Geduld Overwint, met o.a. Aug. Dellaert, P. Dellaert, P. Doens, Arn. Dellaert. Camiel en Eugene, getrouwd in

Takken Carolus en August. Rond 1932, Geduld Overwint, met o.a. Aug. Dellaert, P. Dellaert, P. Doens, Arn. Dellaert. Camiel en Eugene, getrouwd in Tak Johanna. Geboren: na het huwelijk van 27 november 1838 tussen Johannes en Carolina, wordt op 23 december 1839 Johanna Maria Jacoba Dellaert geboren, als 1e kind. Tak Johanna. Huwelijk: op 1-5-1862

Nadere informatie

Je vrienden kan je kiezen, je familie niet. Misschien ben jij de oudste thuis of heb je een oudere broer of jongere zus. Ook al heb je soms ruzie en

Je vrienden kan je kiezen, je familie niet. Misschien ben jij de oudste thuis of heb je een oudere broer of jongere zus. Ook al heb je soms ruzie en Met je familie Met je familie Je vrienden kan je kiezen, je familie niet. Misschien ben jij de oudste thuis of heb je een oudere broer of jongere zus. Ook al heb je soms ruzie en heb je hen niet zelf gekozen,

Nadere informatie

Van Buggenhout-Opstal to the States

Van Buggenhout-Opstal to the States Van Buggenhout-Opstal to the States Ons verhaal begint ergens in de jaren 1800 in de Broekstraat bij de familie Annaert. Het bevolkingsregister uit de Franse tijd (1818) vermeldt hen in het huis nr. 33.

Nadere informatie

Het begin van de speurtocht en het ontstaan van de stamboom van de Familie Peihak.

Het begin van de speurtocht en het ontstaan van de stamboom van de Familie Peihak. Het begin van de speurtocht en het ontstaan van de stamboom van de Familie Peihak. We zijn in het jaar 1999 begonnen met een stamboom van de familie Peihak te maken. Na veel speurwerk en alles wat we verzamelt

Nadere informatie

Wandeling n 17 : Saint-Rahy : Durbuy Bewegwijzering :

Wandeling n 17 : Saint-Rahy : Durbuy Bewegwijzering : Wandeling n 17 : Saint-Rahy : Durbuy Bewegwijzering : Deze wandeling neemt je mee naar het plateau van Rahiermont. Deze Middeleeuwse plek, rijk aan verhalen, laat zeker een sfeer van spiritisme achter.

Nadere informatie

1 Het ontstaan van het Koninkrijk 10. 2 De geboorte van een prins 16. 3 De jeugd van prins Willem-Alexander 20

1 Het ontstaan van het Koninkrijk 10. 2 De geboorte van een prins 16. 3 De jeugd van prins Willem-Alexander 20 Inhoud Stamboom van het Koninklijk Huis 6 Inleiding 9 e 1 Het ontstaan van het Koninkrijk 10 2 De geboorte van een prins 16 3 De jeugd van prins Willem-Alexander 20 4 De studententijd van prins Willem-Alexander

Nadere informatie

Genealogie voor Beginners. Ik wil mijn familiegeschiedenis onderzoeken. Hoe doe ik dat?

Genealogie voor Beginners. Ik wil mijn familiegeschiedenis onderzoeken. Hoe doe ik dat? O C G L Genealogie voor Beginners O C G Ik wil mijn familiegeschiedenis onderzoeken. Hoe doe ik dat? Even voorstellen: Jo Schiffelers, voorzitter Heemkundevereniging Landgraaf L Systemen en termen Genealogie/Stamboom

Nadere informatie

Lodewijk XIV van Frankrijk: Saint-Germain-en-Laye, 5 september 1638 Versailles, 1 september 1715

Lodewijk XIV van Frankrijk: Saint-Germain-en-Laye, 5 september 1638 Versailles, 1 september 1715 Lodewijk XIV van Frankrijk: Saint-Germain-en-Laye, 5 september 1638 Versailles, 1 september 1715 Ook bekend als Lodewijk de Grote (Frans: Louis le Grand) of de Zonnekoning (Frans: le Roi-Soleil), was koning

Nadere informatie

Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB's)

Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB's) Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB's) Achtergrond In 1811 werd in de meeste delen van Nederland de Burgerlijke Stand ingevoerd. De overheid had op dat moment nauwelijks gegevens over de

Nadere informatie

Albert I van België: Brussel, 8 april Marche-les- Dames, 17 februari 1934

Albert I van België: Brussel, 8 april Marche-les- Dames, 17 februari 1934 Albert I van België: Brussel, 8 april 1875 - Marche-les- Dames, 17 februari 1934 Hij was prins van België, hertog van Saksen, prins van Saksen-Coburg-Gotha, was van 23 december 1909 tot 17 februari 1934

Nadere informatie

Het geboortehuis van Leunis Barentsen is één van de opeenvolgende woonplaatsen van Joost Barentsen & Suzanna Barentsen in Middelburg

Het geboortehuis van Leunis Barentsen is één van de opeenvolgende woonplaatsen van Joost Barentsen & Suzanna Barentsen in Middelburg Het geboortehuis van Leunis Barentsen is één van de opeenvolgende woonplaatsen van Joost Barentsen & Suzanna Barentsen in Middelburg Suzanna Barentsen & Joost Barentsen Ritthem 1879 7 november huwelijk

Nadere informatie

Het begin van de speurtocht en het ontstaan van de stamboom van de Familie Peihak. Helaas geen groepsfoto gemaakt

Het begin van de speurtocht en het ontstaan van de stamboom van de Familie Peihak. Helaas geen groepsfoto gemaakt Het begin van de speurtocht en het ontstaan van de stamboom van de Familie Peihak. We zijn in het jaar 2000 begonnen met een stamboom van de familie Peihak te maken. We hadden al enige materiaal verzameld,

Nadere informatie

SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN DE ARRONDISSEMENTSKAMER VAN GERECHTSDEURWAARDERS VAN ANTWERPEN

SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN DE ARRONDISSEMENTSKAMER VAN GERECHTSDEURWAARDERS VAN ANTWERPEN SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN DE ARRONDISSEMENTSKAMER VAN GERECHTSDEURWAARDERS VAN ANTWERPEN (vóór 1963 de tuchtkamer der deurwaarders bij de rechtbank van eerste aanleg te Antwerpen) Tot 31 augustus 2014

Nadere informatie

Opdrachtenblad leerlingen

Opdrachtenblad leerlingen Namen: School: Klas: Opdrachtenblad leerlingen Wat je vooraf moet weten Lees dit opdrachtenblad goed en doe precies wat er staat. Lees dit blad zachtjes aan elkaar voor, dan vergeet je niets. Je moet met

Nadere informatie

Mijn stamboom opmaken: hoe begin ik er aan? Hertogelijke Aarschotse Kring voor Heemkunde

Mijn stamboom opmaken: hoe begin ik er aan? Hertogelijke Aarschotse Kring voor Heemkunde Mijn stamboom opmaken: hoe begin ik er aan? 1. Uw familiearchief Stamboomonderzoek begint altijd dicht bij huis. Zoek je familiearchief, of begin er zelf een, en draag er goed zorg voor. Verzamel trouwboekjes,

Nadere informatie

Generatie I. Generatie II

Generatie I. Generatie II Generatie I 1 Lambertus de WIT. Zoon van Leonardus de WIT (de With) (zie 2) en Gertrude van den HEUVEL (zie 3). Gedoopt op 12 oktober 1796 te Uden (getuige(n): Wilhelmus van den Heuvel en Helena Lamberti).

Nadere informatie

Genealogie Van Eyndhoven 's-hertogenbosch 1606 tot 1787

Genealogie Van Eyndhoven 's-hertogenbosch 1606 tot 1787 Genealogie Van Eyndhoven 's-hertogenbosch 1606 tot 1787 Zegel wapenschild uit één van de protocolboeken van Notaris van Eijndhoven Nicolaes Adriaenszn van Eijndhoven is de verste rechtstreekse stamvader

Nadere informatie

Limburg tussen staf en troon 1000 jaar graafschap Loon. les 1: Wie waren de graven van Loon

Limburg tussen staf en troon 1000 jaar graafschap Loon. les 1: Wie waren de graven van Loon Limburg tussen staf en troon 1000 jaar graafschap Loon les 1: Wie waren de graven van Loon Na deze les kan je de geschiedenis van het graafschap Loon aanduiden op je tijdbalk; kan je informatie opzoeken

Nadere informatie

Handleiding Stamboomonderzoek

Handleiding Stamboomonderzoek Handleiding Stamboomonderzoek versie 1.0 Een eigen stamboom Steeds meer mensen vinden elkaar in een zelfde interesse: hun stamboom uitzoeken. De aanleiding kan divers zijn: een jubileum, een mooi familieverhaal,

Nadere informatie

Chronologie

Chronologie Chronologie 1689-1755 Maarten Colette 1689. 18 januari. Geboorte van Charles-Louis de Secondat in het kasteel van La Brède in de nabijheid van Bordeaux. Zijn ouders heten Jacques de Secondat en Marie-Françoise

Nadere informatie

vier generaties BEUKMAN Amsterdam

vier generaties BEUKMAN Amsterdam vier generaties BEUKMAN in Amsterdam Inhoudsopgave Voorwoord...3 I. Franciscus Wessellus Josephus Beukman 1783-1867...4 Van winkelier tot handelaar in onroerend goed...7 De bezittingen van Franciscus Wessellus...10

Nadere informatie

Het geboortehuis van Leunis Barentsen is één van de opeenvolgende woonplaatsen van Joost Barentsen & Suzanna Barentsen in Middelburg

Het geboortehuis van Leunis Barentsen is één van de opeenvolgende woonplaatsen van Joost Barentsen & Suzanna Barentsen in Middelburg Het geboortehuis van Leunis Barentsen is één van de opeenvolgende woonplaatsen van Joost Barentsen & Suzanna Barentsen in Middelburg Suzanna Barentsen & Joost Barentsen Ritthem 1879 7 november huwelijk

Nadere informatie

Blad 3. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) overgrootouders/betovergrootouders

Blad 3. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) overgrootouders/betovergrootouders Blad 3 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) overgrootouders/betovergrootouders Website: Stamboom familie Van den Berg > Kwartierstaat van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) Blad 3 Generatie

Nadere informatie

Informatieblad Burgerlijke Stand

Informatieblad Burgerlijke Stand Informatieblad Burgerlijke Stand In dit informatieblad vindt u informatie over (het gebruik van) de archieven van de Burgerlijke Stand: de Geboorteakte, de Huwelijksakte, de Huwelijksbijlagen, de Overlijdensakte

Nadere informatie

Wie was Schafrat(h)? En wat was de relatie met Van Gogh?

Wie was Schafrat(h)? En wat was de relatie met Van Gogh? Wie was Schafrat(h)? En wat was de relatie met Van Gogh? Soms weten bezoekers ons tijdens rondleidingen te vermelden dat Vincent van Gogh ooit een kamertje bewoonde in hotel Schafrath aan het Park in Nuenen.

Nadere informatie

Blad 2. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Overgrootouders/betovergrootouders

Blad 2. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Overgrootouders/betovergrootouders Blad 2 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Overgrootouders/betovergrootouders Website: Stamboom familie Van den Berg > Kwartierstaat van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) Blad 2 Generatie

Nadere informatie

Albert Alexandre. Mélanie Paulis. Mormont 1861 1918 Jemelle. Vieuxville 1856 1893 Antwerpen

Albert Alexandre. Mélanie Paulis. Mormont 1861 1918 Jemelle. Vieuxville 1856 1893 Antwerpen Albert Alexandre Mormont 1861 1918 Jemelle Mélanie Paulis Vieuxville 1856 1893 Antwerpen Rond 1800 woont in de Aisnevallei, in de gemeente Heyd, ene Charles Alexandre ( 1840) waarvan we alleen maar weten

Nadere informatie

Julia Clarysse 100 jaar

Julia Clarysse 100 jaar Julia Clarysse 100 jaar Op 1 maart 2006 wordt Julia Clarysse 100 jaar. Ze heeft tot haar 85 ste in de Oude Molenstraat gewoond. Daarna is ze bij haar dochter Maria in Gompel ingetrokken en de laatste tien

Nadere informatie

Aanvraagdossier Werner Somers Aspelare (Ninove) Geregistreerd op 21 maart 2016 onder nummer MSR028

Aanvraagdossier Werner Somers Aspelare (Ninove) Geregistreerd op 21 maart 2016 onder nummer MSR028 Aanvraagdossier Werner Somers Aspelare (Ninove) Geregistreerd op 21 maart 2016 onder nummer MSR028 Aanvraag op basis van afstamming van: - Jan Somers (Gooik) meisenier 4 november 1700. Generatie 1 I. JOANNES

Nadere informatie

koppel geboorte Familie bemiddeling huwelijk uit elkaar gaan scheiding wettelijk samenwonen opvang voor kinderen zwangerschap

koppel geboorte Familie bemiddeling huwelijk uit elkaar gaan scheiding wettelijk samenwonen opvang voor kinderen zwangerschap uit elkaar gaan huwelijk geboorte wettelijk samenwonen bemiddeling opvang voor kinderen koppel zwangerschap scheiding Familie We wonen samen maar willen niet trouwen. Kan dat? Ja. In België leven vele

Nadere informatie

Een in generaties gerangschikte opgave van iemands voorouders in rechte mannelijke lijn.

Een in generaties gerangschikte opgave van iemands voorouders in rechte mannelijke lijn. Stamreeks Een in generaties gerangschikte opgave van iemands voorouders in rechte mannelijke lijn. I = letter A II = letter B III = letter C IV = letter D V = letter E VI = letter F VII = letter G VIII

Nadere informatie

D37, Scheiweg 2. Geplaatst in de Heise Krant februari 2015, gewijzigd

D37, Scheiweg 2. Geplaatst in de Heise Krant februari 2015, gewijzigd D37, Scheiweg 2 Geplaatst in de Heise Krant februari 2015, gewijzigd 12-10-2016 De boerderij aan de Scheiweg met huisnummer 2, voorheen D37 is vanuit Maria-Heide gezien een vrij onbekende boerderij. Op

Nadere informatie

Een Rapport Van De Genealogie Van ALEXANDER KLERCQ

Een Rapport Van De Genealogie Van ALEXANDER KLERCQ Een Rapport Van De Genealogie Van ALEXANDER KLERCQ Gecreërd op 27 juni 2011 "The Complete Genealogy Reporter" 2006-2011 Nigel Bufton Software under license to MyHeritage.com Family Tree Builder INHOUD

Nadere informatie

Een Rapport Van De Genealogie Van JAN MILDROM

Een Rapport Van De Genealogie Van JAN MILDROM Een Rapport Van De Genealogie Van JAN MILDROM Gecreërd op 27 juni 2011 "The Complete Genealogy Reporter" 2006-2011 Nigel Bufton Software under license to MyHeritage.com Family Tree Builder INHOUD 1. NAKOMELINGEN

Nadere informatie

Oma Spillner en een dubbelhuwelijk in Schoonhoven

Oma Spillner en een dubbelhuwelijk in Schoonhoven Inleiding Oma Spillner en een dubbelhuwelijk in Schoonhoven In de jaren dertig groeide onze moeder op in Zuid-Limburg. Mama is de oudste van tien kinderen. Toen ze vier jaar oud was, kwam haar oma bij

Nadere informatie

D63, Meester Schendelerstraat 2

D63, Meester Schendelerstraat 2 D63, Meester Schendelerstraat 2 Geplaatst in de Heise Krant januari 2015, gewijzigd 28-09-2016 Wanneer we de geschiedenis van het huis aan de Meester Schendelerstraat 2, voorheen D63, bestuderen, blijkt

Nadere informatie

LVAK, najaar 2017 Mr. Lydia Janssen. Beschrijft juridische banden tussen ouders en kinderen

LVAK, najaar 2017 Mr. Lydia Janssen. Beschrijft juridische banden tussen ouders en kinderen LVAK, najaar 2017 Mr. Lydia Janssen } Ouderschap } Gezag } Positie gescheiden ouders } Grove schets van internationale aspecten Beschrijft juridische banden tussen ouders en kinderen 1 } Uit wie het kind

Nadere informatie

Maria van Bourgondië: Brussel, 13 februari 1457 Wijnendale, 27 maart 1482

Maria van Bourgondië: Brussel, 13 februari 1457 Wijnendale, 27 maart 1482 Maria van Bourgondië: Brussel, 13 februari 1457 Wijnendale, 27 maart 1482 Zij was hertogin van Bourgondië, Brabant, Limburg, Luxemburg en Gelre, gravin van Vlaanderen, Artesië, Holland, Zeeland, Henegouwen,

Nadere informatie

Inleiding. Monumenten, symbolen en iconen Kindermonumentendag in Midden-Delfland Symbolen in deze tijd

Inleiding. Monumenten, symbolen en iconen Kindermonumentendag in Midden-Delfland Symbolen in deze tijd Monumenten, symbolen en iconen Kindermonumentendag in Midden-Delfland 2016 Lesbrief voor de groepen 7 van de basisscholen in Midden-Delfland Deze les is de voorbereiding voor de Kindermonumentendag op

Nadere informatie

De nakomelingen van Gerrit Cornelisse Fruijtier

De nakomelingen van Gerrit Cornelisse Fruijtier een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Gerrit Cornelisse door 3 augustus 2017 De nakomelingen van Gerrit Cornelisse De nakomelingen van Gerrit Cornelisse Generatie 1 1. Gerrit Cornelisse.

Nadere informatie

Het Grootvadershuis te Laforge

Het Grootvadershuis te Laforge Het Grootvadershuis te Laforge Albert Alexandre (onze overgrootvader) is, volgens zijn geboorteakte, in 1861 geboren in Laforge bij Mormont (Aisnevallei) en daarna opgegroeid bij zijn ongehuwde moeder

Nadere informatie

Van Der Kelen. Een familie in Gooik met geschiedenis. Serge Moonens. Een uitgave van de Heemkundige Kring van Gooik

Van Der Kelen. Een familie in Gooik met geschiedenis. Serge Moonens. Een uitgave van de Heemkundige Kring van Gooik Van Der Kelen Een familie in Gooik met geschiedenis Serge Moonens Een uitgave van de Heemkundige Kring van Gooik Van der Kelen Een familie in Gooik met geschiedenis Serge Moonens, Veerle Maebe Uitgave

Nadere informatie

WIE KRIJGT HET KAPITAAL NA UW OVERLIJDEN? DE BEGUNSTIGINGSCLAUSULE VAN HET GROEPSVERZEKERINGSREGLEMENT

WIE KRIJGT HET KAPITAAL NA UW OVERLIJDEN? DE BEGUNSTIGINGSCLAUSULE VAN HET GROEPSVERZEKERINGSREGLEMENT CONTASSUR Société Naamloze Anonyme Vennootschap WIE KRIJGT HET KAPITAAL NA UW OVERLIJDEN? DE BEGUNSTIGINGSCLAUSULE VAN HET GROEPSVERZEKERINGSREGLEMENT 1 WAT IS EEN BEGUNSTIGDE? De begunstigde bij overlijden

Nadere informatie

Oscar II van Zweden: Stockholm, 21 januari 1829 aldaar, 8 december 1907

Oscar II van Zweden: Stockholm, 21 januari 1829 aldaar, 8 december 1907 Oscar II van Zweden: Stockholm, 21 januari 1829 aldaar, 8 december 1907 Oscar II Frederik was, in opvolging van zijn oudere broer Karel, van 18 september 1872 tot zijn dood in 1907 koning van Zweden en

Nadere informatie

30 Joannes Cornelius ( John ) De Maeyer

30 Joannes Cornelius ( John ) De Maeyer 30 Joannes Cornelius ( John ) De Maeyer Generatie 1 (proband) 1 Joannes Cornelius ( John ) De Maeyer, geboren op 30-10-1908 in Sint - Amands. Joannes is overleden op 27-11-1944 in Gross-Rosen, 36 jaar

Nadere informatie

FAMILIE BORGHS. (1 ste huwelijk) Kinderen van Petrus en Maria Eilsabeth:

FAMILIE BORGHS. (1 ste huwelijk) Kinderen van Petrus en Maria Eilsabeth: FAMILIE BORGHS Als we de naam moeten aannemen zoals hij vermeld word in de Parochieregisters dan veranderd de naam van BORGHS in BEURGHS. De pastoor schreef de naam op zoals hij door de vader van de dopeling

Nadere informatie

De nakomelingen van Jean Gerard

De nakomelingen van Jean Gerard een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Jean Gerard door 29 oktober 2014 De nakomelingen van Jean Gerard Generatie 1 1. Jean Gerard, is geboren rond 1500 te Gerardmer(Fr). Hij trouwde in met?

Nadere informatie

DOOP-, TROUW- EN BEGRAAFBOEKEN. STADSARCHIEF s-hertogenbosch

DOOP-, TROUW- EN BEGRAAFBOEKEN. STADSARCHIEF s-hertogenbosch DOOP-, TROUW- EN BEGRAAFBOEKEN AANWEZIG BIJ HET STADSARCHIEF s-hertogenbosch HANDLEIDING EN OVERZICHT Versie mei 2014 WOORD VOORAF Genealogisch onderzoek in de registers van de burgerlijke stand levert

Nadere informatie

Lodewijk XV van Frankrijk: Versailles, 15 februari 1710 aldaar overleden op 10 mei 1774

Lodewijk XV van Frankrijk: Versailles, 15 februari 1710 aldaar overleden op 10 mei 1774 Lodewijk XV van Frankrijk: Versailles, 15 februari 1710 aldaar overleden op 10 mei 1774 Lodewijk XV regeerde als koning van Frankrijk en van Navarra van 1 september 1715 tot zijn dood. Hij besteeg de troon

Nadere informatie

6,1. Boekverslag door R woorden 26 juli keer beoordeeld

6,1. Boekverslag door R woorden 26 juli keer beoordeeld Boekverslag door R. 2024 woorden 26 juli 2013 6,1 7 keer beoordeeld Auteur Tatiana de Rosnay Genre Psychologische roman, Oorlogsroman Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands Methode Op nieuw niveau A. Boekgegevens

Nadere informatie

BARTHOLEIJNS I (uitgestorven)

BARTHOLEIJNS I (uitgestorven) BARTHOLEIJNS I (uitgestorven) Wapen: In zilver een gouden balk beladen met drie rode lelies, vergezeld van negen vairklokjes, boven vier en beneden vijf (3.2). Dit wapen staat afgebeeld op het St Bertilsaltaar

Nadere informatie

Boekverslag Engels The shunning door Beverly Lewis

Boekverslag Engels The shunning door Beverly Lewis Boekverslag Engels The shunning door Beverly Lewis Boekverslag door een scholier 1471 woorden 4 april 2005 6 14 keer beoordeeld Auteur Beverly Lewis Eerste uitgave 1997 Vak Engels Algemeen: 1. Datum van

Nadere informatie

22 Jan Eerste generatie. 1. Jean Schimmel, geboren CA te Forbach, Moselle, Frankrijk, overleden 1748 te Tenteling, Moselle, Frankrijk.

22 Jan Eerste generatie. 1. Jean Schimmel, geboren CA te Forbach, Moselle, Frankrijk, overleden 1748 te Tenteling, Moselle, Frankrijk. Eerste generatie 1. Jean Schimmel, geboren CA. 1675 te Forbach, Moselle, Frankrijk, overleden 1748 te Tenteling, Moselle maakt deel uit van het Franse Lotharingen. Dit gebied, op de grens van Duitsland

Nadere informatie

Gemengd Amsterdam * in cijfers*

Gemengd Amsterdam * in cijfers* Gemengd Amsterdam * in cijfers* Tekst: Leen Sterckx voor LovingDay.NL Gegevens: O + S Amsterdam, bewerking Annika Smits Voor de viering van Loving Day 2014 op 12 juni a.s. in de Balie in Amsterdam, dat

Nadere informatie

Steunfondsbrochure. Enkele wenken. voor wie een legaat wil toekennen aan. Middelares en Koningin. Middelares en Koningin Diestsevest Leuven

Steunfondsbrochure. Enkele wenken. voor wie een legaat wil toekennen aan. Middelares en Koningin. Middelares en Koningin Diestsevest Leuven Steunfondsbrochure Enkele wenken voor wie een legaat wil toekennen aan Middelares en Koningin Middelares en Koningin Diestsevest 55 3000 Leuven Tel. 016 30 82 10 Fax 016 29 52 13 www.montfortsite.be middelares@montfortsite.be

Nadere informatie

LANDVERHUIZERS UIT DE VOORMALIGE GEMEENTE LIMBRICHT

LANDVERHUIZERS UIT DE VOORMALIGE GEMEENTE LIMBRICHT LANDVERHUIZERS UIT DE VOORMALIGE GEMEENTE LIMBRICHT Auteur: Irma Lommen Salden, juli 2001 De familie Kätzer, Heidstraat, Einighausen. Arnold Kätzer, geboren 9 nov. 1807 te Einighausen, zoon van Petrus

Nadere informatie

H8 01/07/1993 Huwelijk Jean Louis... Hannah, Vincent

H8 01/07/1993 Huwelijk Jean Louis... Hannah, Vincent H8 01/07/1993 Huwelijk Jean Louis....................... Hannah, Vincent Ja, mijn 'kleinere broertjes en zusjes' nu (from my point of view)... Misschien hier ook meteen met foto's aanvallen (heb wellicht

Nadere informatie

Hierna worden de onwikkelingen geschetst van de familie Dellaert in IJzendijke. De 70e verjaardag van Olga Dellaert, op 8 augustus 2002 was de aanleiding om hier mee te starten. Inmiddels is dankzij de

Nadere informatie

Invoerinstructie Met oprechte deelneming

Invoerinstructie Met oprechte deelneming Algemene informatie Vanaf 1811 werd het overlijden van mensen door de gemeente bijgehouden. Elke gemeente had per jaar een boek met een vooraf gedrukte tekst met daarachter ruimte om de persoonlijke gegevens

Nadere informatie

Steunfondsbrochure. Enkele wenken. voor wie een legaat wil toekennen aan. middelares en koningin IBAN: BE BIC: BPOTBEB1

Steunfondsbrochure. Enkele wenken. voor wie een legaat wil toekennen aan. middelares en koningin IBAN: BE BIC: BPOTBEB1 Steunfondsbrochure Enkele wenken voor wie een legaat wil toekennen aan Middelares en Koningin steunfonds voor middelares en koningin IBAN: BE12 0000 4099 1792 BIC: BPOTBEB1 Middelares en Koningin Diestsevest

Nadere informatie

Historie kerkhof Boekel 1832-2014 Stand van zaken kennis 11 november 2014, Archeologische werkgroep (HKK)

Historie kerkhof Boekel 1832-2014 Stand van zaken kennis 11 november 2014, Archeologische werkgroep (HKK) Historie kerkhof Boekel 1832-2014 Stand van zaken kennis 11 november 2014, Archeologische werkgroep (HKK) In het archeologisch beleidsplan van de gemeente Boekel wordt de begraafplaats beschreven als een

Nadere informatie

Gegevens zijn afkomstig uit

Gegevens zijn afkomstig uit sers en uys '0) 4) 31 5) OVERZICHT wasvrouw schoenmaker bediende strodekker pastoor gerechtsbode arbeider sijn hoefsmid Staat.. Tijd Woonplaats ~..".' INWONERS der of beneden Kinderen 32 komst Ouderdom

Nadere informatie

1 Jun Eerste generatie

1 Jun Eerste generatie Eerste generatie 1. Jean 1 Schimmel, geboren CA. 1675 te Forbach, Moselle, Frankrijk, overleden 1748 te Tenteling, Moselle maakt deel uit van het Franse Lotharingen. Dit gebied, op de grens van Duitsland

Nadere informatie

TANTE BETSIE. Charles & Herman Horsthuis. (Elisabeth Helena Henriëtte Issels) (Arnhem 11 oktober 1885 Haarlem 29 oktober 1943)

TANTE BETSIE. Charles & Herman Horsthuis. (Elisabeth Helena Henriëtte Issels) (Arnhem 11 oktober 1885 Haarlem 29 oktober 1943) Charles & Herman Horsthuis TANTE BETSIE (Elisabeth Helena Henriëtte Issels) (Arnhem 11 oktober 1885 Haarlem 29 oktober 1943) De kunstzinnige familie Issels, waaruit wij mede voortgekomen zijn, telde één

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) De grootouders van Antoon

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) De grootouders van Antoon Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) De grootouders van Antoon Website: Stamboom familie Van den Berg > Generatie III De grootouders van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) van vaderskant:

Nadere informatie

Blad 2. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) Overgrootouders/betovergrootouders

Blad 2. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) Overgrootouders/betovergrootouders Blad 2 Kwartierstaat van Betje Hendriks (1880-1955) Overgrootouders/betovergrootouders Website: Stamboom familie Van den Berg > Kwartierstaat van 01. Betje Hendriks (1880-1955) Blad 2 Generatie IV De overgrootouders

Nadere informatie

Overzicht - bibliotheek

Overzicht - bibliotheek Overzicht - bibliotheek Hoofdreeks : GBP: Genealogie BS - PR Titel tijdschrift Bib-nr doos Adinkerke - register van de BS - G 1801-1900, H 1796-1900, O 1796-1900 030/049 Adinkerke deel I : dopen 031/028A

Nadere informatie

Mr. Jacob van Lennep trouwt Jkvr. Henrietta Sophia Wilhelmina Röell Hun kinderen zie II

Mr. Jacob van Lennep trouwt Jkvr. Henrietta Sophia Wilhelmina Röell Hun kinderen zie II CARTES DE VISITE versie januari 2019 Cartes-de visite zijn op karton afgedrukte portretten. De cartes hebben meestal een grootte van 6 cm x 8,5 cm. en zijn voornamelijk gemaakt in de tweede helft van de

Nadere informatie

Maté Everaers. Les 2: Leven van Maté

Maté Everaers. Les 2: Leven van Maté Maté Everaers Les 2: Leven van Maté Les 2: Leven van Maté Maté als kind Maté werd in 1851 te Maastricht geboren, en groeide op in een groot gezin van 9 kinderen. Zijn ouders waren arm en verdienden ondanks

Nadere informatie

Modified Register for Louis Maris

Modified Register for Louis Maris Modified Register for Louis Maris First Generation 1. Louis Maris was born on 14 Jun 1862 in Lummen. He died on 13 May 1940 in Zolder. Louis was employed 1,2,3,4 as landbouwer 1895-1900 in Viversel (Zolder).

Nadere informatie

Het stinkt hier, en ik voel een aanwezigheid. Dit is een mooie plek voor ons. Al het dode vee van de stad en omgeving vind je hier

Het stinkt hier, en ik voel een aanwezigheid. Dit is een mooie plek voor ons. Al het dode vee van de stad en omgeving vind je hier In de nacht van vrijdag 2 februari 1761 Een weg bij Montfaucon, ten noordwesten van Parijs. Ik houd niet van deze plek. Ik kan je niet helpen met die modder: dat verdomde been hindert me. Goed, ouwe veteraan!

Nadere informatie

D74, thans Kruisstraat 12

D74, thans Kruisstraat 12 D74, thans Kruisstraat 12 Geplaatst in de Heise Krant van september 2011, gewijzigd 15-05-2015 De boerderij van Has van den Tillaar. Zo kennen de meesten onder ons de oude boerderij achter de kerk met

Nadere informatie

Boekverslag Frans Le gentil petit diable door Pierre Gripari

Boekverslag Frans Le gentil petit diable door Pierre Gripari Boekverslag Frans Le gentil petit diable door Pierre Gripari Boekverslag door een scholier 1069 woorden 18 maart 2004 5,6 110 keer beoordeeld Auteur Pierre Gripari Eerste uitgave 1967 Vak Frans 2. Genre

Nadere informatie

Emma van Waldeck-Pyrmont: Arolsen, 2 augustus 1858 Den Haag, 20 maart 1934

Emma van Waldeck-Pyrmont: Arolsen, 2 augustus 1858 Den Haag, 20 maart 1934 Emma van Waldeck-Pyrmont: Arolsen, 2 augustus 1858 Den Haag, 20 maart 1934 Adelheid Emma Wilhelmina Theresia, geboren als Adelaïde Emma Wilhelmina Therèse zu Waldeck und Pyrmont, prinses van Waldeck-Pyrmont,

Nadere informatie

Klein Verlet. Source : SD Worx Last update : June 2002

Klein Verlet. Source : SD Worx Last update : June 2002 Klein Verlet Loonwaarborg bij klein verlet Artikel 30 van de Wet op de Arbeidsovereenkomsten voorziet dat de werknemer het recht heeft om, met behoud van loon, afwezig te zijn van het werk om: bepaalde

Nadere informatie

HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 8 Nicolaas Luijten (Maaseik)

HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 8 Nicolaas Luijten (Maaseik) HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 8 Nicolaas Luijten (Maaseik) Voornaamste woonplaatsen van deze tak: Brussum; Kerkrade; Maaseik; ; Swalmen; Sao Paolo (Brazilië); Update maart 2018 (correcties en aanvullingen

Nadere informatie

Ytzen Lieuwes Tamminga # Hiltje Karsjens Kalma * , *

Ytzen Lieuwes Tamminga # Hiltje Karsjens Kalma * , * Ytzen Lieuwes Tamminga # Hiltje Karsjens Kalma * 29-07-1811, + 22-07-1897 *19-08-1826 + 24-11-1914 Ytzen Lieuwes (N) was bijna 33 jaar toen hij met Hiltje Karsjens Kalma trouwde. Hiltje was de dochter

Nadere informatie

DOOP-, TROUW- EN BEGRAAFBOEKEN. STADSARCHIEF s-hertogenbosch

DOOP-, TROUW- EN BEGRAAFBOEKEN. STADSARCHIEF s-hertogenbosch DOOP-, TROUW- EN BEGRAAFBOEKEN AANWEZIG BIJ HET STADSARCHIEF s-hertogenbosch OVERZICHT ROSMALEN Versie juli 2012 WOORD VOORAF Genealogisch onderzoek in de registers van de burgerlijke stand levert voor

Nadere informatie

BE-A0515_103489_101734_DUT. Koersel. Kerk

BE-A0515_103489_101734_DUT. Koersel. Kerk BE-A0515_103489_101734_DUT Koersel. Kerk Het Rijksarchief in België Archives de l'état en Belgique Das Staatsarchiv in Belgien State Archives in Belgium This finding aid is written in Dutch. 2 Oud kerkarchief

Nadere informatie

Wandeling n 2 : Montaigu : Rendeux Bewegwijzering :

Wandeling n 2 : Montaigu : Rendeux Bewegwijzering : Wandeling n 2 : Montaigu : Rendeux Bewegwijzering : De kapel en de kluizenaarswoniing van Saint-Thibaut. Deze grandioze plek die reeds vanaf de prehistorie in gebruik is, laat je van op haar rotsachtige

Nadere informatie

Handleiding Pawpeds Deel 3

Handleiding Pawpeds Deel 3 Handleiding Pawpeds Deel 3 Landcodes We proberen te informeren over het land waarin de dieren werden geboren en waar ze nu wonen. Dit wordt weergegeven in de stambomen en gelijst zoals bijvoorbeeld US/DE,

Nadere informatie

Begraafplaats Sint Pieter bij Maastricht.

Begraafplaats Sint Pieter bij Maastricht. Voormalig Carmelitessenklooster aan de Bleekerij te Sint Pieter bij Maastricht. In de jaren 1977-1978 werd dit klooster gesloopt ten behoeve van de bouw van de Parkresidentie ten zuiden van de Kennedybrug.

Nadere informatie

Het huwelijk van Riet Naaijkens en Toon Beerens

Het huwelijk van Riet Naaijkens en Toon Beerens Het huwelijk van Riet Naaijkens en Toon Beerens Op maandag 22 september 1941 vindt het burgerlijk huwelijk plaats. Een dag daarna, op dinsdag 23 september 1941, de kerkelijke inzegening. Op de kermis in

Nadere informatie

INFORMATIE OVER DE VERWERKING VAN UW GEGEVENS IN DE CONTEXT VAN DE EERSTE COMMUNIEPASTORAAL

INFORMATIE OVER DE VERWERKING VAN UW GEGEVENS IN DE CONTEXT VAN DE EERSTE COMMUNIEPASTORAAL INFORMATIE OVER DE VERWERKING VAN UW GEGEVENS IN DE CONTEXT VAN DE EERSTE COMMUNIEPASTORAAL Conform de Privacywet van 8 december 1992 (B.S. 13 maart 1993) dient u in te stemmen met de verwerking van uw

Nadere informatie