Walcherse herkomst. Deel 1. Ritthem en De Schoone Waardin

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Walcherse herkomst. Deel 1. Ritthem en De Schoone Waardin"

Transcriptie

1 Walcherse herkomst Deel 1 Ritthem en De Schoone Waardin

2 De informatie in deze tekst halen we voor het grootste deel uit: Het Boek van Suze, de kroniek door onze tante Suze rond 1955 in Logne geschreven. De cd-rom met het boek Zoon of dochter van Barent documentatie van 13 generaties van Adrie Barentsen. Middelburg, najaar Het Zeeuws Archief in Middelburg. De registers Burgerlijke Stand op de zoekakten-site van FamilySearch. Wie de sfeer van Ritthem eind 19 de en eerste helft 20 ste eeuw wil opsnuiven, kan terecht bij de honderden foto s in het Foto Archief Wim de Meij van de Dorpsraad in Ritthem. Walcheren was sinds 1564 ingedeeld in 4 Wateringen (nu Waterschappen genoemd), overheids-instanties die tot taak hebben de waterhuishouding te regelen: toezicht op en onderhoud van de dijken en de bescherming tegen de zee in het algemeen, van levensbelang voor het eiland. Op de kaart staan ze vermeld: de De Vijf Ambachten, de Oost Wateringe, de West Wateringe en de Zuyd Wateringe. Aan het hoofd van een Watering staat een toezichter, een Commies. Hij woont met zijn familie in het Commiezenhuis dat boven op de dijk staat.

3

4 Dit is een stamboom (vanaf 1615) die uitsluitend onze rechtstreekse voorouders vermeldt. Opvallend is daarbij dat onze overgrootouders Suzanna en Joost Barentsen afstammen van een gemeenschappelijke voorvader, ene Leunis Barentsen (± ). Voor Suzanna is die Leunis de betovergrootvader, voor Joost is het de achter-betovergrootvader (officieel heet dat oudvader ), één generatie meer dus. Dat komt door het 25 jaar verschil in leeftijd tussen Leunis jongste zoon Hendrik ( 1718) en zijn oudste zoon Willem ( 1743). De voorouders van de gemeenschappelijke voorvader Leunis wonen op Walcheren. De juiste woonplaatsen kennen we niet maar zijn vader is in Westkapelle geboren en hijzelf overlijdt in Koudekerke. Twee belangrijke gegevens over deze Leunis ( ) : 1. Hij is blijkbaar de eerste die de familienaam Barentsen krijgt. Bij hem is dus rond 1700 de familienaam Barentsen op Walcheren begonnen. 2. Hij is 32 jaar lang Commies van de Westwatering. Ook bij hem begint in 1727 het verhaal van de Commiezen, een functie die een lange tijd van vader op zoon zal doorgegeven worden. De zonen Hendrik en Willem Barentsen zullen beide, in de voetsporen van hun vader, opeenvolgend Commies worden van de Zuidwatering. Hendrik 35 jaar lang, Willem 22 jaar. Ze zullen in die functie met hun vrouw in het Commiezenhuis op de Scheldedijk ten zuiden van het dorpje Ritthem wonen en er respectievelijk 14 en 13 Barentsen-kinderen op de wereld zetten. Het begin van de Barentsen-dynastie De Barentsen-telgen blijven deels in huisjes en boerderijen in Ritthem wonen maar verspreiden zich deels ook over het eiland Walcheren. Vanaf ongeveer de helft van de 19 de eeuw verspreidt de naam Barentsen zich verder naar Zuid Holland en in de 20 ste eeuw zelfs verder over de wereld. In de VS wonen momenteel een heel aantal Barentsens. En dan is er natuurlijk nog die andere Leunis ( 1884), zoon van Joost en Suzanna Barentsen, die in 1909 zijn geluk in Antwerpen komt beproeven en er de Barentsen-familie op het Kiel sticht Ons Barentsen-verhaal begint dus in Ritthem

5

6 Meer bepaald in het Commiezenhuis op de Scheldedijk : Huis de Zuidwatering staat er op deze oude kaart. En dit is het dan : Een prent uit 1850 van het Commiezenhuis op de Scheldedijk. Het begin van het Barentsen-verhaal in Ritthem en het geboortehuis van een aantal van onze voorouders.

7

8

9 Blijf voor de volgende tekst a.u.b. met 1 oog ononderbroken de afstamming hierboven volgen om niet te verdrinken in de Hendrikken, Willemen en Leunissen! 1742 Hendrik Barentsen [4 Rechts] komt naar Ritthem wonen. In de voetsporen van zijn vader Leunis Barentsen [3], wordt hij Commies van de watering, verantwoordelijke voor de dijken en de bescherming van Walcheren tegen de zee. Vader is van 1727 tot 1759 Commies voor de Westwatering, Hendrik wordt Commies van de Zuidwatering van 1742 tot Hij betrekt daarom in 1742 het commiezenhuis op de Scheldedijk ten zuiden van het dorpje Ritthem. Hij zal er met 2 opeenvolgende echtgenotes 14 kinderen Barentsen op de wereld zetten Willem Barentsen [4 Links] volgt tot 1800 (22 jaar lang) zijn 25 jaar jongere broer Hendrik op als Commies van de Zuidwatering en betrekt op zijn beurt het Commiezenhuis in Ritthem. Hij heeft er met ook 2 echtgenotes 13 nakomelingen Barentsen Van 1800 tot 1812 oefent Willem s oudste zoon, Leunis Barentsen, de functie van Commies van de Zuidwatering uit. Deze Leunis is geen rechtstreekse voorvader en komt daarom niet voor in de afstamming hierboven. Maar zo dadelijk vertellen we nog iets over hem De 5 de telg van Willem is zoon Hendrik Barentsen [5 Links]. Hij wordt van 1812 tot 1843 (31 jaar lang) net als zijn vader Commies van de Zuidwatering in Ritthem en daarna nog 10 jaar van de Westwatering. Bij hem en zijn 2 echtgenotes worden in het Commiezenhuis op de Ritthemse Scheldedijk 8 kinderen Barentsen geboren Hendrik s 5 de nakomeling, zoon Leunis Barentsen [6 Links], zal na 17 jaar Oostwatering van 1871 tot 1885 (14 jaar) de lijst van Barentsen-Commiezen van de Zuidwatering afsluiten. Hij heeft met 2 echtgenotes (blijkbaar is dat een regel bij de Commiezen) het record van 21 kinderen Barentsen waarvan er een heel deel in het Commiezenhuis in Ritthem opgroeien. Als je de twee takken bekijkt, links de afstamming van overgrootmoeder Suzanna Barentsen, rechts de afstamming van overgrootvader Joost Barentsen, dan zie je: 13, 8, 21, 14, 11 en 9 nakomelingen Barentsen die in Ritthem geboren worden. Ongeveer de helft daarvan zijn jongens die de naam weer verder zetten. Vetrekkende van Hendrik [4 Rechts] en Willem [4 Links], groeit in 2 de helft van de 18 de eeuw en verder in de 19 de eeuw Ritthem daardoor uit tot een waar Barentsen-nest Een heel deel van die Barentsens zijn geboren in het Commiezenhuis op de Ritthemse dijk. Dat geldt in ieder geval voor onze rechtstreekse voorvaderen langs de Suzanna-kant [Links].

10

11 Sinds het begin van de 19 de eeuw staat het Commiezenhuis op de Ritthemse Scheldedijk bekend onder een andere naam: De Schoone Waardin! We lezen in het Boek van Suze : De eerste Commies van de Zuidwatering werd in 1564, een kleine 200 jaar voor onze Hendrik, aangesteld. Al van toen was zijn bijverdienste het houden van een herberg. In 1779 werd het de commiezen inderdaad verboden om nog langer zeelieden te herbergen maar toch bleef de Ritthemse herberg nog meer dan een eeuw bestaan tot in 1902 de laatste Commies overleed, 17 jaar na onze laatste Commies Leunis. In 1944 werd het huis afgebroken, het einde van een bijzonder stukje geschiedenis van Ritthem. We lezen bij Suze ook dat de herberg genoemd werd naar het schilderij De Schoone Waardin dat in de gelagkamer hing. Begin 19 de eeuw maakt ene B.J. De Koster een schilderij van de vrouw van de toenmalige Commies ( ) Leunis Barentsen, de man waarover we nog iets meer gingen vertellen Tannetje Koppejan, heet de vrouw van Leunis. Ze wordt afgebeeld als een stevige Walcherse boerin met kaphoed en gouden naald volgens de oude Walcherse klederdracht.

12 Het schilderij krijgt de naam De Schoone Waardin en de herberg zal vanaf dan dezelfde naam dragen. De herberg werd in 1902 gesloten. Van het schilderij van Tannetje Koppejan ofte de Schoone Waardin is nog geweten dat het gerestaureerd werd maar daarna ontbreekt elk spoor. De Schoone Waardin rond 1900.

13

14 Foto s in het boek van tante Suze: Vandaag blijven er van de herberg nog slechts een paar vage sporen over. Naast een roeiteam, een vissersclub en een duikvereniging met de naam Schoone Waardin, staat er op de Ritthemse dijk een lichtbaken ( sectorlicht ) dat de naam Schoone Waardin draagt en waarnaar op Scheldekaarten verwezen wordt. Ook de Scheldeloodsen gebruiken de naam nog als plaatsaanduiding.

15 En als je van Ritthem-dorp via de Zuidwateringstraat naar het sectorlicht Schoone Waardin op de Scheldedijk wandelt, de plaats waar het Commiezenhuis stond, kom je eerst links de Barentsweg tegen en verderop rechts de Schone Waardinweg

16 De Ritthemse Scheldedijk anno 2015 : Hier stond het Commiezenhuis met herberg de Mooie Waardin.

17

18 Walcherse herkomst Deel 2 De ooms en tantes van grootva Leunis

19

20 De broers en zussen van Suzanna Met foto s uit het boek van tante Suze (Ooms en tantes van grootva Leunis)

21 1 Oom Hendrik Aarnout en Tante Jacoba 3 Tante Maria en Oom Aarnout

22 4 Oom Willem Oom Willem in militaire dienst Oom Willem en tweede vrouw Elisabeth Bosschaart

23 8 Tante Betje (Elisabeth) Tante Leuntje -- moeder Suzanna -- Tante Betje (Elisabeth)

24 10 Tante Leuntje 16 Oom Jacobus

25 20 Tante Mina (Wilhelmina) en oom Krijn 21 Oom Floris en tante Kee (Cornelia) met hun gezin

26 De broer van Joost (Oom van grootva Leunis) Joost is in 1842 de zoon van ongehuwde Cornelia Barentsen en haar baas, de boer waarbij ze als meid werkt. Hij wordt ingeschreven met een onbekende vader en heet dus Joost Barentsen. Acht jaar later (1850) is Cornelia opnieuw zwanger en huwt ze met de vader, Cornelis Lourens Houmes uit Westkapelle. Haar zoon krijgt dezelfde naam als zijn vader, Cornelis Lourens Houmes. Maar vader wordt Lourens genoemd, de zoon wordt Cornelis genoemd. Vader Lourens overlijdt nog hetzelfde jaar. Oom Cornelis met zijn vrouw, tante Suus.

27 We lezen in het boek van tante Suze : Oom Cornelis Frank Barentsen Mei 2015

Het geboortehuis van Leunis Barentsen is één van de opeenvolgende woonplaatsen van Joost Barentsen & Suzanna Barentsen in Middelburg

Het geboortehuis van Leunis Barentsen is één van de opeenvolgende woonplaatsen van Joost Barentsen & Suzanna Barentsen in Middelburg Het geboortehuis van Leunis Barentsen is één van de opeenvolgende woonplaatsen van Joost Barentsen & Suzanna Barentsen in Middelburg Suzanna Barentsen & Joost Barentsen Ritthem 1879 7 november huwelijk

Nadere informatie

Het geboortehuis van Leunis Barentsen is één van de opeenvolgende woonplaatsen van Joost Barentsen & Suzanna Barentsen in Middelburg

Het geboortehuis van Leunis Barentsen is één van de opeenvolgende woonplaatsen van Joost Barentsen & Suzanna Barentsen in Middelburg Het geboortehuis van Leunis Barentsen is één van de opeenvolgende woonplaatsen van Joost Barentsen & Suzanna Barentsen in Middelburg Suzanna Barentsen & Joost Barentsen Ritthem 1879 7 november huwelijk

Nadere informatie

Suzanne Barentsen. Middelburg 1894 1967 Wemmel. tante Suze van Logne

Suzanne Barentsen. Middelburg 1894 1967 Wemmel. tante Suze van Logne Suzanne Barentsen Middelburg 1894 1967 Wemmel tante Suze van Logne Middelburg 28 mei 1894 Wemmel 19 februari 1967 1894 Middelburg Dampoortsingel (nu Veersesingel) : Geboorte van Suzanne Barentsen, dochter

Nadere informatie

Waar woonden onze voorouders in Antwerpen? 1. tak Barentsen - Alexandre

Waar woonden onze voorouders in Antwerpen? 1. tak Barentsen - Alexandre Waar woonden onze voorouders in Antwerpen? 1. tak Barentsen - Alexandre Albert Alexandre & Melanie Paulis wonen vanaf 1892 in Fortje 6 aan de Kielse Vest. Melanie overlijdt in 1893. Albert blijft er wonen

Nadere informatie

Wie was Schafrat(h)? En wat was de relatie met Van Gogh?

Wie was Schafrat(h)? En wat was de relatie met Van Gogh? Wie was Schafrat(h)? En wat was de relatie met Van Gogh? Soms weten bezoekers ons tijdens rondleidingen te vermelden dat Vincent van Gogh ooit een kamertje bewoonde in hotel Schafrath aan het Park in Nuenen.

Nadere informatie

Architectenwoning. te Borgerhout. Cruyslei 1b (hoek Joos Robijnslei) Architect : Albert Barentsen (1915 1985)

Architectenwoning. te Borgerhout. Cruyslei 1b (hoek Joos Robijnslei) Architect : Albert Barentsen (1915 1985) Architectenwoning te Borgerhout Cruyslei 1b (hoek Joos Robijnslei) Ontworpen in het expo-jaar 1958 Gebouwd in 1959 Architect : Albert Barentsen (1915 1985) Huis Cruyslei 1b - Architect Albert Barentsen

Nadere informatie

D88, Voorhei 3. Geplaatst in de Heise Krant augustus 2015, gewijzigd

D88, Voorhei 3. Geplaatst in de Heise Krant augustus 2015, gewijzigd D88, Voorhei 3 Geplaatst in de Heise Krant augustus 2015, gewijzigd 23-01-2017 De geschiedenis van boerderij D88, nu Voorhei 3, begint bij Theodorus van Asseldonk. Theodorus (Dirk) van Asseldonk (1797-1845),

Nadere informatie

De nakomelingen van Guilleam Verkamman

De nakomelingen van Guilleam Verkamman een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Guilleam Verkamman door 12 maart 2017 De nakomelingen van Guilleam Verkamman Generatie 1 1. Guilleam Verkamman, is geboren in 1605 te Reimerswaal. Hij

Nadere informatie

D67, Hintelstraat 12

D67, Hintelstraat 12 D67, Hintelstraat 12 Geplaatst Heise Krant maart 2014, gewijzigd 04-06-2016 De boerderij D67 aan de Hintel wordt op dit moment bewoond door de familie Rikken, maar is beter bekend als de boerderij van

Nadere informatie

De nakomelingen van Gerrit Cornelisse Fruijtier

De nakomelingen van Gerrit Cornelisse Fruijtier een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Gerrit Cornelisse door 3 augustus 2017 De nakomelingen van Gerrit Cornelisse De nakomelingen van Gerrit Cornelisse Generatie 1 1. Gerrit Cornelisse.

Nadere informatie

Drie schilderijen in de consistorie te Oudelande

Drie schilderijen in de consistorie te Oudelande Drie schilderijen in de consistorie te Oudelande Sinds jaar en dag hangen er in de consistorie van de kerk te Oudelande drie schilderijen, twee panelen en een doek. De panelen stellen een gezicht op Oudelande

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) De ouders van Betje

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) De ouders van Betje Blad 1 Kwartierstaat van Betje Hendriks (1880-1955) De ouders van Betje Website: Stamboom familie Van den Berg > Generatie II De ouders van 01. Betje Hendriks (1880-1955) 02. * Gemert 04-03-1850 + Helmond

Nadere informatie

De kwartierstaat van Barend Johannes Kraal

De kwartierstaat van Barend Johannes Kraal een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Barend Johannes Kraal door 18 januari 2017 De kwartierstaat van Barend Johannes Kraal Generatie 1 1. Barend Johannes Kraal, zoon van Barend Kraal (volg

Nadere informatie

Joost Barentsen. Suzanna Barentsen. Ritthem Middelburg. Vrouwepolder Vlissingen

Joost Barentsen. Suzanna Barentsen. Ritthem Middelburg. Vrouwepolder Vlissingen Joost Barentsen Ritthem 1842 1916 Middelburg Suzanna Barentsen Vrouwepolder 1854 1934 Vlissingen Rond 1700 is de familienaam Barentsen op Walcheren ontstaan. Sinds de helft van de 18 de eeuw stammen alle

Nadere informatie

De nakomelingen van Albert Borman

De nakomelingen van Albert Borman een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Albert Borman door 26 December 2018 De nakomelingen van Albert Borman Generatie 1 1. Albert Borman, is geboren op 1 januari 1795 te Baambrugge. Hij is

Nadere informatie

De nakomelingen van Mijndert Storm

De nakomelingen van Mijndert Storm een genealogieonline publicatie door 3 July 2019 Generatie 1 1. Mijndert Storm, is geboren 1745. Hij is getrouwd met Johanna Elisabeth Leeuwenberg. Zij kregen 7 kinderen: Elsie Storm, volg 2. Neeltje Storm,

Nadere informatie

Takken Carolus en August. Rond 1932, Geduld Overwint, met o.a. Aug. Dellaert, P. Dellaert, P. Doens, Arn. Dellaert. Camiel en Eugene, getrouwd in

Takken Carolus en August. Rond 1932, Geduld Overwint, met o.a. Aug. Dellaert, P. Dellaert, P. Doens, Arn. Dellaert. Camiel en Eugene, getrouwd in Tak Johanna. Geboren: na het huwelijk van 27 november 1838 tussen Johannes en Carolina, wordt op 23 december 1839 Johanna Maria Jacoba Dellaert geboren, als 1e kind. Tak Johanna. Huwelijk: op 1-5-1862

Nadere informatie

Het begin van de speurtocht en het ontstaan van de stamboom van de Familie Peihak.

Het begin van de speurtocht en het ontstaan van de stamboom van de Familie Peihak. Het begin van de speurtocht en het ontstaan van de stamboom van de Familie Peihak. We zijn in het jaar 1999 begonnen met een stamboom van de familie Peihak te maken. Na veel speurwerk en alles wat we verzamelt

Nadere informatie

D27, thans Driehuizen 4-4a

D27, thans Driehuizen 4-4a D27, thans Driehuizen 4-4a Geplaatst in de Heise Krant maart 2012, gewijzigd 24-06-2015 Toen Hannes Heerkens in 1919 na een huwelijk van acht jaar weduwnaar werd, bleef hij met zes kinderen achter. De

Nadere informatie

Je vrienden kan je kiezen, je familie niet. Misschien ben jij de oudste thuis of heb je een oudere broer of jongere zus. Ook al heb je soms ruzie en

Je vrienden kan je kiezen, je familie niet. Misschien ben jij de oudste thuis of heb je een oudere broer of jongere zus. Ook al heb je soms ruzie en Met je familie Met je familie Je vrienden kan je kiezen, je familie niet. Misschien ben jij de oudste thuis of heb je een oudere broer of jongere zus. Ook al heb je soms ruzie en heb je hen niet zelf gekozen,

Nadere informatie

Oma Spillner en een dubbelhuwelijk in Schoonhoven

Oma Spillner en een dubbelhuwelijk in Schoonhoven Inleiding Oma Spillner en een dubbelhuwelijk in Schoonhoven In de jaren dertig groeide onze moeder op in Zuid-Limburg. Mama is de oudste van tien kinderen. Toen ze vier jaar oud was, kwam haar oma bij

Nadere informatie

De nakomelingen van Jacob de Graaf (Ponael)

De nakomelingen van Jacob de Graaf (Ponael) een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Jacob de Graaf (Ponael) door 12 november 2016 De nakomelingen van Jacob de Graaf (Ponael) Generatie 1 1. Jacob de Graaf (Ponael). Hij is getrouwd op

Nadere informatie

Blad 2. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) Overgrootouders/betovergrootouders

Blad 2. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) Overgrootouders/betovergrootouders Blad 2 Kwartierstaat van Betje Hendriks (1880-1955) Overgrootouders/betovergrootouders Website: Stamboom familie Van den Berg > Kwartierstaat van 01. Betje Hendriks (1880-1955) Blad 2 Generatie IV De overgrootouders

Nadere informatie

De nakomelingen van Georg Philipp Schaefer

De nakomelingen van Georg Philipp Schaefer een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Georg Philipp Schaefer door 14 november 2016 De nakomelingen van Georg Philipp Schaefer Generatie 1 1. Georg Philipp Schaefer, is geboren op 3 maart

Nadere informatie

De nakomelingen van Henricus Petri Waals

De nakomelingen van Henricus Petri Waals een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Henricus Petri Waals door 11 november 2016 De nakomelingen van Henricus Petri Waals Generatie 1 1. Henricus Petri Waals, zoon van Petrus Waals. Hij is

Nadere informatie

De nakomelingen van Antonij Spier

De nakomelingen van Antonij Spier een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Antonij Spier door 12 maart 2017 De nakomelingen van Antonij Spier Generatie 1 1. Antonij Spier, is geboren rond 1744 te Pruysminden,deu. Hij is getrouwd

Nadere informatie

Herinnering aan Elisabeth Bangert - tante Betje (1870-1964) FREEK DIJS

Herinnering aan Elisabeth Bangert - tante Betje (1870-1964) FREEK DIJS Herinnering aan Elisabeth Bangert - tante Betje (1870-1964) FREEK DIJS Van wie ben jij er één? Dat was telkens de vraag van tante Betje als ik bij mijn oma, haar zuster, kwam logeren in Baarn. Die vraag

Nadere informatie

Notariële Akten na Overlijden Klaas Breedijk (172 )

Notariële Akten na Overlijden Klaas Breedijk (172 ) Notariële Akten na Overlijden Klaas Breedijk (172 ) (Tussen haakjes de RIN nummers in de stamboom www.breedijk.net. ) Klaas Breedijk: ik heb opgezocht wat ik op internet allemaal gevonden heb over zijn

Nadere informatie

Extra materiaal nummer 8.1 Groep 7&8. 1. Ouderbrief 2. Stamboom, les 1, kern 3. Tips voor begin les 4 4. Werkblad kern les 5, Mijn familie

Extra materiaal nummer 8.1 Groep 7&8. 1. Ouderbrief 2. Stamboom, les 1, kern 3. Tips voor begin les 4 4. Werkblad kern les 5, Mijn familie Extra materiaal nummer 8.1 Groep 7&8 1. Ouderbrief 2. Stamboom, les 1, kern 3. Tips voor begin les 4 4. Werkblad kern les 5, Mijn familie Beste ouders, We hebben allemaal familie. Dat is een van de zekerheden

Nadere informatie

De aansluiting van De Tak Rotterdam-Giessendam

De aansluiting van De Tak Rotterdam-Giessendam Giessenburg, 9 mei 2009 De aansluiting van De Tak Rotterdam-Giessendam Terugkijkend op 25 jaar Stichting van Nederveen is er één onderwerp geweest dat met grote regelmaat reden tot gesprekstof geweest,

Nadere informatie

1 Het ontstaan van het Koninkrijk 10. 2 De geboorte van een prins 16. 3 De jeugd van prins Willem-Alexander 20

1 Het ontstaan van het Koninkrijk 10. 2 De geboorte van een prins 16. 3 De jeugd van prins Willem-Alexander 20 Inhoud Stamboom van het Koninklijk Huis 6 Inleiding 9 e 1 Het ontstaan van het Koninkrijk 10 2 De geboorte van een prins 16 3 De jeugd van prins Willem-Alexander 20 4 De studententijd van prins Willem-Alexander

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH HEUVEL 1 Vóór 1800 zou deze boerderij, die stamt uit 1648, in bezit zijn van de erven Joosten (info: Jo van den Berg). In 1832 zijn erven van Johannes van Veghel eigenaar

Nadere informatie

Mijn familie. Herinneringen die ons dichter tot elkaar brengen

Mijn familie. Herinneringen die ons dichter tot elkaar brengen We moedigen vooral jongeren en jongvolwassenen aan om hun eigen familienamen of namen van voorouders van wijk- of ringleden mee naar de tempel te nemen. Priesterschapsleiders zorgen ervoor dat jonge mensen

Nadere informatie

huwt Velsen 30 november 1905 (akte 116) met Noom VI.1 ANTJE NOOM geboren Velsen 10 november 1887 (akte 220)

huwt Velsen 30 november 1905 (akte 116) met Noom VI.1 ANTJE NOOM geboren Velsen 10 november 1887 (akte 220) VIII.C CORNELIS DEMMERS Cor, Cees geboren te Velsen 18 september 1882 (akte 146) 04:00 uur getuigen: Antoine Daniël Charles Clarion, gemeentesecretaris, en Willem Steen, ambtenaar ter secretarie stoker

Nadere informatie

Het begin van de speurtocht en het ontstaan van de stamboom van de Familie Peihak. Helaas geen groepsfoto gemaakt

Het begin van de speurtocht en het ontstaan van de stamboom van de Familie Peihak. Helaas geen groepsfoto gemaakt Het begin van de speurtocht en het ontstaan van de stamboom van de Familie Peihak. We zijn in het jaar 2000 begonnen met een stamboom van de familie Peihak te maken. We hadden al enige materiaal verzameld,

Nadere informatie

De nakomelingen van Antonij Spier

De nakomelingen van Antonij Spier een genealogieonline publicatie door 21 July 2019 Generatie 1 1. Antonij Spier, is geboren rond 1744 in Pruysminden,deu. Hij is getrouwd met Geertrui Brasz, dochter van Gesina Hoot. Zij is geboren rond

Nadere informatie

TANTE BETSIE. Charles & Herman Horsthuis. (Elisabeth Helena Henriëtte Issels) (Arnhem 11 oktober 1885 Haarlem 29 oktober 1943)

TANTE BETSIE. Charles & Herman Horsthuis. (Elisabeth Helena Henriëtte Issels) (Arnhem 11 oktober 1885 Haarlem 29 oktober 1943) Charles & Herman Horsthuis TANTE BETSIE (Elisabeth Helena Henriëtte Issels) (Arnhem 11 oktober 1885 Haarlem 29 oktober 1943) De kunstzinnige familie Issels, waaruit wij mede voortgekomen zijn, telde één

Nadere informatie

Adressen op basis van de burgerlijk stand:

Adressen op basis van de burgerlijk stand: Bidprentje van Hendrikus Werring. Foto en bidprentje (met onjuiste sterfdatum) van Ida Buijer. (met dank aan Ida Schroder-Werring en Anneke Westerbeek-Werring) Va Hendrikus (Hendrik of Hen(d)ricus) WERRING),

Nadere informatie

HOOFDSTUK 2. Cornelis van de Ven. Cornelis van de Ven. * 25-04-1842 Horst +30-04-1875 Lith, 34 jaar

HOOFDSTUK 2. Cornelis van de Ven. Cornelis van de Ven. * 25-04-1842 Horst +30-04-1875 Lith, 34 jaar HOOFDSTUK 2 Cornelis van de Ven Cornelis van de Ven GEBOREN 08-07-1842 Nistelrode OVERLEDEN 13-10-1906 Veghel, 64 jaar GEHUWD 26-02-1867 Johanna Driessen * 25-04-1842 Horst +30-04-1875 Lith, 34 jaar KINDEREN

Nadere informatie

Warder in Gevelstenen. De oude huizen van Warder met hun gevelstenen

Warder in Gevelstenen. De oude huizen van Warder met hun gevelstenen Warder in Gevelstenen De oude huizen van Warder met hun gevelstenen Warder in Gevelstenen Een aantal oude huizen en boerderijen van Warder zijn voorzien van een gevelsteen. Hierop staat aangegeven wanneer

Nadere informatie

De nakomelingen van Harmen Kucken

De nakomelingen van Harmen Kucken een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Harmen Kucken door 3 maart 2017 De nakomelingen van Harmen Kucken Generatie 1 1. Harmen Kucken, is geboren in 1620. Hij is getrouwd in 1645 met Reijntjen

Nadere informatie

Stamreeks van Andries de Rooij 1725 naar Hennie de Rooij door Everardus Rollema 2014

Stamreeks van Andries de Rooij 1725 naar Hennie de Rooij door Everardus Rollema 2014 Stamreeks van Andries de Rooij 1725 naar Hennie de Rooij door Everardus Rollema 2014 I. Andries de Rooij, geboren Den Haag omstreeks 1725, overleden aan de tering, aangifte Den Haag om begraven te worden

Nadere informatie

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit Preek Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst Thema: @Home Voorganger: ds. Bert de Wit Schriftlezing: Lucas 15:11-32 Een vader had twee zonen zo begint het verhaal. Met de beschrijving van een gezin.

Nadere informatie

De nakomelingen van Nicolaus Keuleers

De nakomelingen van Nicolaus Keuleers een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Nicolaus Keuleers door 12 december 2016 De nakomelingen van Nicolaus Keuleers Generatie 1 1. Nicolaus Keuleers. Hij is getrouwd met Catharina Leemans.

Nadere informatie

Een Rapport Van De Genealogie Van ALEXANDER KLERCQ

Een Rapport Van De Genealogie Van ALEXANDER KLERCQ Een Rapport Van De Genealogie Van ALEXANDER KLERCQ Gecreërd op 27 juni 2011 "The Complete Genealogy Reporter" 2006-2011 Nigel Bufton Software under license to MyHeritage.com Family Tree Builder INHOUD

Nadere informatie

Een Rapport Van De Genealogie Van JAN MILDROM

Een Rapport Van De Genealogie Van JAN MILDROM Een Rapport Van De Genealogie Van JAN MILDROM Gecreërd op 27 juni 2011 "The Complete Genealogy Reporter" 2006-2011 Nigel Bufton Software under license to MyHeritage.com Family Tree Builder INHOUD 1. NAKOMELINGEN

Nadere informatie

De nakomelingen van Henricus Hannes

De nakomelingen van Henricus Hannes een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Henricus Hannes door 13 augustus 2017 De nakomelingen van Henricus Hannes Generatie 1 1. Henricus Hannes. Hij is getrouwd op 25 juli 1726 te Kasterlee

Nadere informatie

Het leven van Petronella Kortenhof (l8 1 1-1885), een Haarlemse vondelinge en inwoonster van Heemstede.

Het leven van Petronella Kortenhof (l8 1 1-1885), een Haarlemse vondelinge en inwoonster van Heemstede. Het leven van Petronella Kortenhof (l8 1 1-1885), een Haarlemse vondelinge en inwoonster van Heemstede. Inleiding Bij het invoeren van een Heemsteedse huwelijksakte van het echtpaar Hooreman-Kortenhof

Nadere informatie

Rijke Roomse boeren op de Hamsterborg Richard Paping, Lezing Den Ham

Rijke Roomse boeren op de Hamsterborg Richard Paping, Lezing Den Ham Rijke Roomse boeren op de Hamsterborg 1699-1837 Richard Paping, Lezing Den Ham 10-6-2007 Opzet Inleiding De familie van Pieter Jacobs Bos De familie van Wiske Jacobs Schultens De familie Bos op Piloersema

Nadere informatie

Genealogie voor Beginners. Ik wil mijn familiegeschiedenis onderzoeken. Hoe doe ik dat?

Genealogie voor Beginners. Ik wil mijn familiegeschiedenis onderzoeken. Hoe doe ik dat? O C G L Genealogie voor Beginners O C G Ik wil mijn familiegeschiedenis onderzoeken. Hoe doe ik dat? Even voorstellen: Jo Schiffelers, voorzitter Heemkundevereniging Landgraaf L Systemen en termen Genealogie/Stamboom

Nadere informatie

J.J. Allanstraat 63 van Simon Jacobszn Schoen en zijn zoon Gerrit Simonszn Schoen

J.J. Allanstraat 63 van Simon Jacobszn Schoen en zijn zoon Gerrit Simonszn Schoen Een vervolg van het verhaal over de boerderijen van de familie Schoen uit juni. J.J. Allanstraat 63 van Simon Jacobszn Schoen en zijn zoon Gerrit Simonszn Schoen Simon boerde met zijn vrouw Elisabeth de

Nadere informatie

De nakomelingen van Johannes Miner

De nakomelingen van Johannes Miner een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Johannes Miner door 4 augustus 2017 De nakomelingen van Johannes Miner Generatie 1 1. Johannes Miner, is geboren op 7 april 1801 te Amsterdam. Hij is

Nadere informatie

Stamboom Families Bronder, Korevaar, Walter

Stamboom Families Bronder, Korevaar, Walter een genealogieonline publicatie Stamboom Families Bronder, Korevaar, Walter door 4 maart 2017 Stamboom Families Bronder, Korevaar, Walter Generatie 1 1. Dirk Bronder, zoon van Dirk Jansz Brons en Lijsbeth

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Zus Mina van den Berg

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Zus Mina van den Berg Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Zus Mina van den Berg Website: Stamboom familie Van den Berg > Mina van den Berg, zus van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) De ouders van Mina

Nadere informatie

FAMILIE BAES. Verdere opzoekingen na 2015.

FAMILIE BAES. Verdere opzoekingen na 2015. FAMILIE BAES. Verdere opzoekingen na 2015. Door een vraag van Hendrik Baes, ook op zoek naar zijn voorouders, konden wij de vermoedens van Vincent van der Heijden versterken én bewijzen met enkele gegevens

Nadere informatie

Stamvader familie Joosten

Stamvader familie Joosten een genealogieonline publicatie Stamvader familie Joosten door 13 november 2016 Stamvader familie Joosten Generatie 1 1. Joost Jansen. Hij is getrouwd op 28 maart 1766 te Beekbergen, Gelderland, Nederland

Nadere informatie

De nakomelingen van Barend Broekhuizen

De nakomelingen van Barend Broekhuizen een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Barend Broekhuizen door 3 augustus 2017 De nakomelingen van Barend Broekhuizen Generatie 1 1. Barend Broekhuizen, is geboren rond 1765. Hij is getrouwd

Nadere informatie

maart 1913 Albert Alexandre Melanie Florentine Joost Barentsen Suzanna Leunis

maart 1913 Albert Alexandre Melanie Florentine Joost Barentsen Suzanna Leunis 1 2 1 2 3 4 3 4 maart 1913 Albert Alexandre ligt in bed in een grote slaapzaal van het Militair Hospitaal in Beverlo. Hij is al een tijdje ziek, het ging van kwaad naar erger. Hij hield het niet meer vol

Nadere informatie

Werkgroep Genealogie

Werkgroep Genealogie Werkgroep Genealogie De werkgroep bestaat uit Bart van Schijndel en Anny Janssen. doelstelling: A. Het adviseren van (aankomende) genealogen. Voor vragen kunt u terecht bij de werkgroep. Gegevens uit het

Nadere informatie

PREVIEW WAAR DE MIDDENWEG ONS BRACHT

PREVIEW WAAR DE MIDDENWEG ONS BRACHT WAAR DE MIDDENWEG ONS BRACHT EEN FOTOBOEK MET VERHALEN OVER EEN UNIEK STUK HISTORISCHE POLDERWEG ALS EEUWENOUD ICOON VOOR EEN MODERNE STAD VAN KANSEN PREVIEW IN HEERHUGOWAARD ERVAAR JE DE RUIMTE Ik rijd

Nadere informatie

De kwartierstaat van Johanna Gerritdina Kollenveld

De kwartierstaat van Johanna Gerritdina Kollenveld een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Johanna Gerritdina Kollenveld door 31 mei 2010 De kwartierstaat van Johanna Gerritdina Kollenveld Generatie 1 1. Johanna Gerritdina Kollenveld, dochter

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Broer Herman van den Berg

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Broer Herman van den Berg Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Broer Herman van den Berg Website: Stamboom familie Van den Berg > Herman van den Berg, broer van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) De ouders

Nadere informatie

D93,Gemzeweide 2. Geplaatst in de Heise Krant van juni 2016, gewijzigd

D93,Gemzeweide 2. Geplaatst in de Heise Krant van juni 2016, gewijzigd D93,Gemzeweide 2 Geplaatst in de Heise Krant van juni 2016, gewijzigd 28-10-2017 Dit artikel gaat over een Heise boerderij met een Veghels adres, namelijk Gemzeweide 2, voorheen Wethouder Donkersweg 4,

Nadere informatie

1195. Op deze plaats stond waarschijnlijk de boerderij van onze voorvader Cornelis Gerritsz Breedijcken.

1195. Op deze plaats stond waarschijnlijk de boerderij van onze voorvader Cornelis Gerritsz Breedijcken. 1. 1195. Op deze plaats stond waarschijnlijk de boerderij van onze voorvader Cornelis Gerritsz Breedijcken. 2. Haaswijk Boerderij Haaswijk gezien vanaf het water. 59. Pachtboerderij van Nicolaas Breedijk.

Nadere informatie

Willem Buskermolen. Een Kudelkop vertelt. Opgetekend door Atie van Lieshoud

Willem Buskermolen. Een Kudelkop vertelt. Opgetekend door Atie van Lieshoud Willem Buskermolen Een Kudelkop vertelt Opgetekend door Atie van Lieshoud Uitgave: familie Buskermolen april 2013 Tekst: Atie van Lieshoud Vormgeving: Roel Mulder Omslagillustratie: Christa Logman Foto

Nadere informatie

Godri[e] - Gadri[e] - Goderi[e] --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Godri[e] - Gadri[e] - Goderi[e] -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ouders 2 Joannes Stepanus Stevens X Joanna Adriana Sijmonssen Antwerpen - 02/03/1659 Geboren 02/12/1652 Zundert - 21/09/1681 Gehuwd Zundert - [< 1697] Overleden - 2.1 Maria X1 Gerardus Paschaelis Adriaensen

Nadere informatie

Zes generaties warme toewijding

Zes generaties warme toewijding Zes generaties warme toewijding De geschiedenis van familiebedrijf Bakker van de Ven Bij gelegenheid van het 75-jarig bestaan in Venhorst Venhorst, juni 2010 PAG 1 INHOUD Voorwoord Inleiding 1 Martinus

Nadere informatie

Café Kerkemeijer te Rekken

Café Kerkemeijer te Rekken -17- Café Kerkemeijer te Rekken Inleiding Café Kerkemeijer, aan de Rekkenseweg te Rekken, is in de gehele regio een bekende locatie en één om wat voor bijeenkomst dan ook te houden. Iedereen in Rekken

Nadere informatie

Redactie 29 juni 2009 Jan Thade van Doesburgh ontvangt zilveren ere-penning

Redactie 29 juni 2009 Jan Thade van Doesburgh ontvangt zilveren ere-penning EEN BERICHT IN Redactie 29 juni 2009 Jan Thade van Doesburgh ontvangt zilveren ere-penning Burgemeester Jan Baas (links) overhandigde Jan Thade van Doesburgh de zilveren erepenning van de stad Enkhuizen.

Nadere informatie

Plaatsingslijst van stukken betreffende de familie Wielenga en de families Zalsman en Van Andel

Plaatsingslijst van stukken betreffende de familie Wielenga en de families Zalsman en Van Andel 5 Plaatsingslijst van stukken betreffende de familie Wielenga en de families Zalsman en Van Andel (1860-1970) Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (1800-heden) Vrije Universiteit

Nadere informatie

abstract jaar verandering in het aantal voornamen officiële naam en roepnaam voornaamkeuze van traditie naar mode % traditionele vernoeming

abstract jaar verandering in het aantal voornamen officiële naam en roepnaam voornaamkeuze van traditie naar mode % traditionele vernoeming 7--05 60 50 jaar verandering in het aantal voornamen Gerrit Bloothooft en David Onland UiL OTS, Universiteit Utrecht abstract Een voornaam kiezen ouders niet zomaar voor hun kind. Ze worden in de keuze

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) De ouders van Antoon

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) De ouders van Antoon Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) De ouders van Antoon Website: Stamboom familie Van den Berg > Generatie II De ouders van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) 02. Hendricus van den

Nadere informatie

Maria Gijsbertha Heijdra vertelt over de. Familie Heydra

Maria Gijsbertha Heijdra vertelt over de. Familie Heydra Maria Gijsbertha Heijdra vertelt over de Familie Heydra Omstreeks het jaar 1870 woonde als jong gehuwd paar Leonardus (Leen Heydra, de zoon van Johannes Heydra en Anna de Vette, op de flinke en oude boerderij

Nadere informatie

Inteelt, verwantschappen en consequenties van inteelt

Inteelt, verwantschappen en consequenties van inteelt Inteelt, verwantschappen en consequenties van inteelt Jack J. Windig CGN Agrobiodiversiteit Oude rassen Waard om te bewaren Mooi Cultureel Erfgoed Herbergen unieke genetische eigenschappen Ook in: Conventie

Nadere informatie

Het Paayenborchsteegje in Utrecht

Het Paayenborchsteegje in Utrecht Het Paayenborchsteegje in Utrecht Het Paayenborch steegje is een van de steegjes tussen de Oude Gracht en de Lange Nieuwstraat. De toegang aan de Oude Gracht lag tussen de Smeebrug en Geertebrug, ten noorden

Nadere informatie

De nakomelingen van Johannes van Spanje

De nakomelingen van Johannes van Spanje een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Johannes van Spanje door 8 maart 2017 De nakomelingen van Johannes van Spanje Generatie 1 1. Johannes van Spanje, zoon van Gijsbert van Spanje, is geboren

Nadere informatie

Brauerei Ibing Friedrich en Richard Ibing werden geboren als de jongste zonen van een befaamd lakenmakersgeslacht, dat al ruim 200 in de textielindust

Brauerei Ibing Friedrich en Richard Ibing werden geboren als de jongste zonen van een befaamd lakenmakersgeslacht, dat al ruim 200 in de textielindust Brauerei Ibing Friedrich en Richard Ibing werden geboren als de jongste zonen van een befaamd lakenmakersgeslacht, dat al ruim 200 in de textielindustrie actief was. De achteruitgang van deze industrie

Nadere informatie

Speech tijdens opening tentoonstelling Oorlog! Van Indië tot Indonesië 1945-1950, Bronbeek.

Speech tijdens opening tentoonstelling Oorlog! Van Indië tot Indonesië 1945-1950, Bronbeek. Speech tijdens opening tentoonstelling Oorlog! Van Indië tot Indonesië 1945-1950, Bronbeek. 19 februari 2015 Goedemiddag, Ik ben heel blij met deze tentoonstelling. Als dochter van een oorlogsvrijwilliger

Nadere informatie

Ridder Hendrik van Norch en familie.

Ridder Hendrik van Norch en familie. Ridder Hendrik van Norch en familie. Uit bewaard gebleven historische gegevens weten wij dat in Drenthe voorname families hebben gewoond die tot de Ridderschap behoorden. In de middeleeuwen maakten vertegenwoordigers

Nadere informatie

Afkomst. Versie 0.1 1/10

Afkomst. Versie 0.1 1/10 Afkomst De vader van onze grootvader Jan de Leeuw heette Jacobus Hendrik de Leeuw. Jacobus Hendrik werd geboren op 2 juni 1853 in Amsterdam, en overleed op 8 augustus 1940 aldaar, op zijn trouwdag. Een

Nadere informatie

Vieuxville. La Maison Pondant 1766-1897. 1766 François Mathieu PONDANT du Moulin de BOSSON. 1766 Gérardine BIRON de FILOT

Vieuxville. La Maison Pondant 1766-1897. 1766 François Mathieu PONDANT du Moulin de BOSSON. 1766 Gérardine BIRON de FILOT Vieuxville 1766 François Mathieu PONDANT du Moulin de BOSSON 1766 Gérardine BIRON de FILOT 1806 Célestin Denis PAULIS de MARCOURT 1853 Anne-Joseph FAGNOUL de IZIER 1890 Albert ALEXANDRE de HEYD La Maison

Nadere informatie

Mr. Stormstraat 5 Tilburg en zijn bewoners

Mr. Stormstraat 5 Tilburg en zijn bewoners Mr. Stormstraat 5 Tilburg en zijn bewoners Geboortehuis - ouderlijk huis van Jos Naaijkens Mr. Lambertus Dominicus Storm Geboren te s- Hertogenbosch op 25 maart 1790. Overlijdt te s- Gravenhage op 3 juni

Nadere informatie

Hannes van Gelderen Dienstplichtig soldaat bij 1 e sectie 1-II-8 R.I. en slapie van Evert Hoksbergen

Hannes van Gelderen Dienstplichtig soldaat bij 1 e sectie 1-II-8 R.I. en slapie van Evert Hoksbergen Hannes van Gelderen Dienstplichtig soldaat bij 1 e sectie 1-II-8 R.I. en slapie van Evert Hoksbergen Evert slaapt voor eeuwig op de Grebbeberg, rij 7 graf nummer 37. Tijdens de mobilisatie in augustus

Nadere informatie

BOERMARKEN IN DRENTHE

BOERMARKEN IN DRENTHE BOERMARKEN IN DRENTHE Historie Geschiedenis gaat ver terug. Het begrip Boermarke, ook wel Marke genoemd, gaat in feite terug tot de tijd van de Germanen die zich op vaste plaatsen gingen vestigen. MARKE,

Nadere informatie

Wat leefden wij eenvoudig toen...

Wat leefden wij eenvoudig toen... Wat leefden wij eenvoudig toen... Wat leefden wij eenvoudig toen... Jeugdherinneringen van Jan Sonneveld aan zijn broer Wim. Jan Sonneveld Wat leefden wij eenvoudig toen... Copyright 2017 René Sonneveld

Nadere informatie

De nakomelingen van Cornelis Schouten

De nakomelingen van Cornelis Schouten een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Cornelis Schouten door 26 November 2018 De nakomelingen van Cornelis Schouten Generatie 1 1. Cornelis Schouten, is geboren rond 1615 te Moordrecht Z.h.

Nadere informatie

De nakomelingen van Cornelis Schouten

De nakomelingen van Cornelis Schouten een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Cornelis Schouten door 6 maart 2017 De nakomelingen van Cornelis Schouten Generatie 1 1. Cornelis Schouten, is geboren rond 1615 te Moordrecht Z.h. Hij

Nadere informatie

Afstammelingen van Johannes Lütweiler/Leutweiler (Leutwylers von Lupfig)

Afstammelingen van Johannes Lütweiler/Leutweiler (Leutwylers von Lupfig) GENERATIE I = A 1 Afstammelingen van Johannes Lütweiler/Leutweiler (Leutwylers von Lupfig) A : Johannes Lütweiler/Leutweiler, geboren in Lupfig (Zwitserland), op 27 Maart 1718, Soldaat Berner Regiment

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) Generatie I

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) Generatie I Blad 1 Kwartierstaat van Betje Hendriks (1880-1955) Generatie I Website: Stamboom familie Van den Berg > Generatie I 01. Betje Hendriks (1880-1955) (Proband) Elisabeth (Betje) Hendriks * Gemert 01-05-1880

Nadere informatie

D52, Past. Van Haarenstr. 58-60

D52, Past. Van Haarenstr. 58-60 D52, Past. Van Haarenstr. 58-60 Geplaatst in de Heise Krant van april 2012, gewijzigd 08-04-2015 Slechts weinig mensen weten dat in het pand waar nu rechts Henk Schepens en Marlène van Esch wonen, Pastoor

Nadere informatie

Twee afbeeldingen van Spaanse soldaten.

Twee afbeeldingen van Spaanse soldaten. Twee afbeeldingen van Spaanse soldaten. De stadstimmerman Van der Mey werd naar Hoorn gestuurd waar de afgevaardigden van de Noordhollandse steden vergaderden met de vraag of de dijken doorgestoken mochten

Nadere informatie

5. Johannes Consemulder, geboren te Bergen op Zoom op

5. Johannes Consemulder, geboren te Bergen op Zoom op Parenteel van Wilhelmus Consemulder. Generatie I I. Wilhelmus Consemulder, gedoopt te Breda op zaterdag 12 december 1795, trouwt met Cornelia Schenkenberg, gedoopt te Bergen op Zoom op zondag 27 augustus

Nadere informatie

Parenteel van Hendrikus Hubertus van de Lisdonk ( )

Parenteel van Hendrikus Hubertus van de Lisdonk ( ) Generatie I I Hendrikus Hubertus van de Lisdonk (Hendrik), zoon van Jan Baptist van de Lisdonk en Anna Maria van Laarhoven, is geboren op donderdag 30 september 1858 te Hilvarenbeek, is als geboren aangegeven

Nadere informatie

De volgorde van de hieronder vermelde stappen hoef je niet per definitie te volgen.het zijn de belangrijkste bronnen voor familieonderzoek.

De volgorde van de hieronder vermelde stappen hoef je niet per definitie te volgen.het zijn de belangrijkste bronnen voor familieonderzoek. HET BEGIN Hieronder korte handleiding voor familiegeschiedenis- onderzoek Voor familieonderzoek kunnen verschillende modellen worden gekozen. Zelf vind ik het gemakkelijks om eerst alle rechtstreekse voorvaders

Nadere informatie

aangetrouwd adopteren afstammen de anekdote de autobiografie Bij een familie horen, doordat je met iemand van die familie getrouwd bent.

aangetrouwd adopteren afstammen de anekdote de autobiografie Bij een familie horen, doordat je met iemand van die familie getrouwd bent. aangetrouwd Bij een familie horen, doordat je met iemand van die familie getrouwd bent. adopteren Het kind van een ander in je gezin opnemen, waardoor het volgens de wet jouw kind wordt. afstammen Oorspronkelijk

Nadere informatie