Jan Van Everbroeck. Carolina Verheyen. Broechem Borgerhout. Wijnegem Borgerhout

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jan Van Everbroeck. Carolina Verheyen. Broechem 1863 1940 Borgerhout. Wijnegem 1863 1953 Borgerhout"

Transcriptie

1 Jan Van Everbroeck Broechem Borgerhout Carolina Verheyen Wijnegem Borgerhout

2 1863 Maria Elisabeth Van Camp is in 1830 te Oelegem geboren. Carolus Verheyen is in 1826 in Westmalle geboren. Ze huwen en gaan in Wijnegem wonen. Daar worden hun 6 kinderen, 6 dochters, geboren. Al de ons bekende gegevens vind je in de stamboom verderop. De derde dochter op rij is Maria Carolina Verheyen, geboren te Wijnegem in Caroline 11 j Elisabeth Van Everbroeck (Alice) wist over haar grootvader langs moeders kant, Carolus Verheyen, alleen maar te vertellen dat hij vermoord is langs het Kempisch kanaal toen hij geld bracht naar het kasteel van Massenhoven, en dat zijn vrouw en kinderen om te overleven dan naar de stad zijn gekomen, waar de meisjes gingen dienen. Het Kempisch kanaal wordt vanaf 1854 gegraven van uit het nieuwe Kattendijkdok over Schoten naar Turnhout, waar het in 1875 toekomt. De familie Verheyen woont in Wijnegem. Van daaruit naar Massenhoven, kom je niet in de buurt van dit kanaal. Carolus zal dus misschien van Merksem of Schoten naar Massenhoven gelopen zijn, waarbij hij in Schoten een stuk langs de vaart liep. Maar waarom bracht hij geld naar Massenhoven? Wie was opdrachtgever? Wat is er precies gebeurt? We weten er niets over en zullen het wellicht nooit weten. Toch vinden wel één duidelijke aanwijzing: uit de bevolkingsregisters kunnen we halen dat Elisabeth van Camp weduwe is van Carolus Verheyen, geboren te Westmalle in 1826 en overleden te Schoten in Carolus, wonende te Wijnegem, is wel degelijk op grondgebied Schoten overleden!

3 Plan van 1860 uit het Felixarchief. Moeder Maria Van Camp verhuist dus met haar dochters, waaronder Caroline, naar Antwerpen. In de bevolkingsregisters van Borgerhout kunnen we haar spoor oppikken in de Molenstraat 31, de huidige Blijde Inkomststraat Joannes Josephus ( Jan ) Van Everbroeck is, net als Carolina Verheyen, in 1863 geboren. Maar hij te Broechem. Zijn vader, Ludovicus Van Everbroeck, is geboren in Aarschot. Moeder Joanna Bos is geboren in Broechem. Ze stamt uit een echte Kempense familie. We vinden haar voorouders terug in Broechem, Morkhoven, Herselt, Grobbendonk, Veerle, 1887 Jan 24 j In de registers van aankomst in het Felixarchief, zien we Jan Van Everbroeck in november 1887 in Borgerhout toekomen uit Massenhoven. Jan zou zich, volgens dit register, in de Schoenstraat 9 vestigen. Maar daar vinden we hem in de bevolkingsregisters van Borgerhout niet terug, wel in de Schoenstraat 73.

4 Dat zowel de familie Van Camp als Jan Van Everbroeck zich in Borgerhout vestigen, is geen toeval. Door het verdwijnen van de Spaanse omwalling, barst Antwerpen open en wordt heel het gebied tussen de gedempte vesten en de nieuwe Brialmont-omwalling in die periode potentieel woongebied. Dat gebeurt zo ook met het grondgebied van Borgerhout ten zuiden van de Turnhoutsebaan. Oorspronkelijk vinden we daar alleen enige bewoning langs de Kroonstraat (toegangsweg naar de Bleekhof) en de Molenstraat (toegangsweg naar de Jagersmolen). Snel zullen op deze gronden een reeks straten getrokken worden en zullen er veel huizen verrijzen. toekomstige Langstraat Borgerhout rond 1855 (plan uit het Felixarchief) Molenstraat

5 De Bleekhof ( Bleyckerije ), een garenblekerij uit 1700, in de loop van de 19 de eeuw omgevormd tot wasserij.

6 1887 Jan 24 j Caroline 24 j 1887 : Jan van Everbroeck huwt Caroline Verheyen. Caroline trekt in bij Jan, hun woonplaats is dus vanaf nu Schoenstraat 73.

7 Trouwboekje Jan en Caroline kijken, op de enkele foto s die we van hen hebben, wel erg nors. Ze lijken zelfs ronduit gevaarlijk Misschien is dit slechts een overdreven ernstige pose voor de foto? Maar wellicht is het leven voor hen ook niet altijd zo vriendelijk geweest. Als we de volgende bladzijden van het trouwboekje bekijken, zien we daar een voorbeeld van: van de 5 kinderen die geboren worden, zal er slechts één in leven blijven Ludovicus Maria Camillus wordt in januari 1888 geboren maar leeft slechts 2 weken, Maria Elisabeth Fransisca wordt geboren in 1889, Maria Henrica wordt in 1890 wellicht dood geboren. Ze wordt gedoopt maar niet in de gemeenteregisters ingeschreven, Franciscus Joannes Philomena wordt in 1890 slechts 3 maand oud, Maria Carolina leeft in 1891 ook slechts 3 maand.

8 1889 Jan 26 j Caroline 26 j 28 januari 1889 : dochtertje Maria Elisabeth Francisca ( Alice ) Van Everbroeck geboren. Jan staat hier ingeschreven als metser.

9 1894 Jan 31 j Caroline 31 j Alice 5 j Moeder Maria van Camp woont uiteindelijk alleen in de Molenstraat 31. Alle dochters zijn vertrokken. Zo ook de 4 de in rij, Philomena Verheyen. Die is getrouwd met de timmermansgast Alfons Van Beylen en in de Langstraat 42 gaan wonen. In 1894 verhuizen Jan, Caroline en dochtertje Alice van de Schoenstraat naar de Schildstraat 15. Schoonbroer en (schoon)zus Alfons Van Beylen en Philomena Verheyen verhuizen mee vanuit de Langstraat 42 naar de Schildstraat 15. Alice zal de volgende 12 jaar van haar jeugd bij haar ouders en ook bij Philomena en Alfons Van Beylen wonen. Vandaar de sterke band met deze twee laatste. In 1901 komt de 71-jarige moeder Maria Van Camp vanuit de Molenstraat ook bij haar twee dochters in de Schildstraat 15 wonen. Ze zal daar 6 jaar later, op 12 februari 1907, overlijden. Uittreksel bevolkingsregister Felixarchief : Schildstraat 15

10 1906 Jan 43 j Caroline 43 j Alice 17 j 13 januari 1906 adreswijziging: Jan, Caroline en Alice verhuizen naar de Langstraat 15. Alfons en Philomena zullen in 1908, na de dood van Moeder, ook uit de Schildstraat 15 wegtrekken om via de Schildstraat 23, Vaartstraat 31 en Kroonstraat 98 in de Langstraat 25 te belanden, 5 huizen naast de familie Van Everbroeck Verheyen

11 Schematische weergave van deze volksverhuizingen :

12 Alice, Jan en Caroline in de Langstraat 15 Alice

13 In de Langstraat staat Jan Van Everbroeck in het bevolkingsregister ingeschreven als Bleekersbaas Wanneer hij er begint te werken, weten we niet, maar we weten wel dat Jan een baan heeft in de fabriek van Wood. William Wood, kind van de Engelse Industriële Revolutie, richt in 1824 in Borgerhout een groot textielveredelingsbedrijf op dat hij Le Phénix ( Phoenix & Glenmore ) noemt. Ingevoerde, ruwe mechanische tulle wordt hier chemisch gebleekt, geappreteerd en opgemaakt. Hij heeft 300 werknemers in dienst. De fabriek heeft de grootste stoommachines in de provincie.

14 De fabriek van Wood is gelegen in de driehoek gevormd door de huidige Luitenant Lippenslaan - Stenenbrug - Joe Englishstraat, aan de Herentalse Vaart, zodat de aanvoer van voldoende zuiver water verzekerd is. De toegangsweg is de huidige William Woodstraat Het bedrijf wordt door de zonen en kleinzoon van William Wood voortgezet tot in Bij de inval van het Duitse leger wordt de Phoenix verwoest en een paar jaar later worden de gronden verkocht. Stafkaart van Leunis Barentsen uit Zicht vanuit de Peperbus richting oost. Achteraan de William Wood fabriek.

15 Jan Van Everbroeck zal zich zeker in zijn graf omdraaien als hij zich blekersbaas hoort noemen. Hij zal dan misschien wel als bleker in de fabriek begonnen zijn, hij is in ieder geval opgeklommen tot appreteur. En dit laatste moet je echt met respect uitspreken! Misschien is het door de sluiting van de grote wasserij op de bleekhof, waardoor er een gat in de markt ontstaat, we weten het niet, maar Caroline Verheyen begint een eigen wasserij in de Langstraat 15. Wanneer juist, is onbekend. In de Guide Commercial van Ratinckx van 1914 staat de wasserij in iedere geval reeds vermeld in de Rue Longue 15. Mogelijk vindt de start in 1906 plaats en is dat de reden van de verhuis naar de Langstraat? In de Ratinckx-gids van 1920 staat de wasserij ook vermeld, in die van 1929 niet meer. Het eindjaar ligt dus ergens voor De wasserij is eigendom van Caroline maar volgens de gewoonte van toen staat op nummer 15 de naam van de man vermeld. Volgens wat Alice later vertelt, zou Jan Van Everbroeck ook nooit in staat zijn om een eigen zaak te voeren. Hij is een flierefluiter met een groot gat in zijn hand Carolina s zus, Philomena, werkt mee in de wasserij. Ze staat in het bevolkingsregister ingeschreven als strijkster. Achter het huis in de Langstraat 15 staat een achterbouw waarin wellicht de wasserij is ondergebracht.

16 1916 Jan 53 j Caroline 53 j Alice 27 j In de wasserij hebben ze voor verschillende klanten afzonderlijke maatstokken. Zo kan de was mooi op maat van hun kasten opgevouwen worden Ook mijnheer pastoor is klant bij de wasserij. Afkomstig uit de kasten van Alice, bestaat er nog altijd een heel groot tafelkleed met ingeweven letters AM, dat bij nader inzien een altaarkleed blijkt te zijn. Waarom het nooit werd afgehaald is onbekend. Ook een tafelkleed met Joodse sterren is afkomstig uit die kasten. De wasserij heeft een paar hotels en cafés van de De Keyserlei onder haar klanten. s Zondags gaat moeder Caroline met dochter Alice, na de mis in de Sint Jozefkerk aan het stadspark, flaneren over de De Keyserlei en gaan ze iets drinken bij één van hun klanten. Zo komen ze ook regelmatig in café De Vlaamsche Leeuw in nummer 21. Alice wordt verliefd op de jonge waard, een zekere Leonard. Maar Alice s wereld stort in als moeder Caroline zegt die jongen heeft een baard, die gaat missionaris worden Maar de baard verdwijnt en Leonard blijft en ze gaan zich verloven en trouwen! 22 november 1916 : huwelijk van Elisabeth (Alice) Van Everbroeck met de 3 jaar oudere Leonard Janssen. Alice gaat bij Leonard boven het café op de De Keyserlei 21 wonen. Daar wonen ook de ouders van Leonard, Gust Janssen en Philomena Van Hove.

17 1918 Jan 55 j Caroline 55 j Alice 29 j 10 juni 1918 : geboorte van dochtertje Elisabeth ( Els ) Janssen bij Alice en Leonard.

18 1921 Jan 58 j Caroline 58 j Alice 32 j De ouders van Leonard Janssen overlijden. De uitbating van het café op de De Keyserlei wordt stopgezet en Alice met Leonard en Els verhuizen terug naar Alice s ouderlijk huis in de Langstraat 15. Leonard is handelaar in bier. Hij is agent in Antwerpen voor de brouwerij Ind, Coope & Co uit het Engelse Burton-upon-Trent bij Birmingham. Later (juiste datum onbekend) zal hij als klerk gaan werken bij wijn-invoerder Vinoherck aan de Kapucinessenstraat.

19 Taferelen uit de tuin in de Langstraat : Dit zijn afdrukken van opnames op glazen plaatjes voor een stereoscoop. Waarschijnlijk gemaakt door Leonard. Alice met Els Jan, Alice, Caroline, Els Caroline met Els

20 afstamming Jan Van Everbroeck

21 stamboom Verheyen - Van Everbroeck

22 Els in de tuin van de Langstraat 15 De familie Van Everbroeck - Verheyen met broer en schoonzus van Leonard samen op de foto : Rond 1928 Vlnr : Jan Van Everbroeck August Janssen (broer van Leonard) Alfons Van Beylen (echtgenoot van Philomena Verheyen) Caroline Verheyen Philomena Verheyen (zus van Caroline Verheyen) Julia Oyen (echtgenote van August Janssen) Leonard Janssen Alice Van Everbroeck

23 Els janssen

24 1940 Jan 77 j Caroline 77 j Alice 51 j 1940 : Jan Van Everbroeck overlijdt op 77-jarige leeftijd. Philomena Verheyen (zus van Caroline) woont na de dood van haar echtgenoot Alfons Van Beylen ( 1930) alleen in de Langstraat 25. Ergens rond deze tijd komt ze mee in nummer 15 wonen.

25 1947 Caroline 84 j Alice 58 j Els Janssen (29 jaar) trouwt met Albert Barentsen (32 jaar). Els verlaat de Langstraat en gaat met Albert op de eerste verdieping van een groot herenhuis in de Lange Lozannastraat 213 wonen. Er zullen 3 kinderen geboren worden.

26 Albert Barentsen en Els Janssen met grootmoeder Caroline Verheyen en groottante Philomena Verheyen. ( Bonneke ) ( tante Phil )

27

28

29 1953 Caroline 90 j Alice 64 j 1953 : Caroline Verheyen overlijdt op 90-jarige leeftijd. Alice, Leonard en hun tante Philomena verhuizen naar het gelijkvloers van het huis aan de Lange Lozannastraat 213, bij dochter en schoonzoon Els en Albert.

30 1960 Alice 71 j Verhuis in dezelfde kangoeroe -structuur naar de Cruyslei 1B aan het Te Boelaerpark Alice 73 j 1962 : Overlijden van Leonard Janssen (76 jaar oud).

31 1963 : Overlijden van Philomena Verheyen (97 jaar oud) Alice 86 j 1975 : Overlijden van Elisabeth ( Alice ) Van Everbroeck (86 jaar oud).

32 Leonard en Alice worden begraven op het kerkhof van Silzburg naast het graf van Philomena en Alfons. Frank Barentsen. September 2013

33

Waar woonden onze voorouders in Antwerpen? 1. tak Barentsen - Alexandre

Waar woonden onze voorouders in Antwerpen? 1. tak Barentsen - Alexandre Waar woonden onze voorouders in Antwerpen? 1. tak Barentsen - Alexandre Albert Alexandre & Melanie Paulis wonen vanaf 1892 in Fortje 6 aan de Kielse Vest. Melanie overlijdt in 1893. Albert blijft er wonen

Nadere informatie

Een (al dan niet virtuele) genealogische wandeling. over de De Keyserlei en in Borgerhout

Een (al dan niet virtuele) genealogische wandeling. over de De Keyserlei en in Borgerhout Een (al dan niet virtuele) genealogische wandeling over de De Keyserlei en in Borgerhout 1 De Keyserlei 20 2 Drukkerij Janssens 3 Langstraat 15 4 Sint Maria Instituut 5 De Keyserlei 21 De hoofdrolspelers

Nadere informatie

maart 1913 Albert Alexandre Melanie Florentine Joost Barentsen Suzanna Leunis

maart 1913 Albert Alexandre Melanie Florentine Joost Barentsen Suzanna Leunis 1 2 1 2 3 4 3 4 maart 1913 Albert Alexandre ligt in bed in een grote slaapzaal van het Militair Hospitaal in Beverlo. Hij is al een tijdje ziek, het ging van kwaad naar erger. Hij hield het niet meer vol

Nadere informatie

10 juni 2018 Els Janssen 100 jaar. genealogische wandeling. over de De Keyserlei en in Borgerhout. genealogische wandeling 10 juni 2018 pag.

10 juni 2018 Els Janssen 100 jaar. genealogische wandeling. over de De Keyserlei en in Borgerhout. genealogische wandeling 10 juni 2018 pag. 10 juni 2018 Els Janssen 100 jaar genealogische wandeling over de De Keyserlei en in Borgerhout genealogische wandeling 10 juni 2018 pag. 1 1 De Keyserlei 20 2 Drukkerij Janssens 3 Langstraat 15 4 Sint

Nadere informatie

August Janssen. Philomena Van Hove. Tessenderlo 1848 1921 Antwerpen. Antwerpen 1856 1921 Antwerpen

August Janssen. Philomena Van Hove. Tessenderlo 1848 1921 Antwerpen. Antwerpen 1856 1921 Antwerpen August Janssen Tessenderlo 1848 1921 Antwerpen Philomena Van Hove Antwerpen 1856 1921 Antwerpen 3 delen : 1. afstamming van August Janssen van geboorte in 1848 tot huwelijk in 1876, 2. afstamming van Philomena

Nadere informatie

FAMILIE BORGHS. (1 ste huwelijk) Kinderen van Petrus en Maria Eilsabeth:

FAMILIE BORGHS. (1 ste huwelijk) Kinderen van Petrus en Maria Eilsabeth: FAMILIE BORGHS Als we de naam moeten aannemen zoals hij vermeld word in de Parochieregisters dan veranderd de naam van BORGHS in BEURGHS. De pastoor schreef de naam op zoals hij door de vader van de dopeling

Nadere informatie

Architectenwoning. te Borgerhout. Cruyslei 1b (hoek Joos Robijnslei) Architect : Albert Barentsen (1915 1985)

Architectenwoning. te Borgerhout. Cruyslei 1b (hoek Joos Robijnslei) Architect : Albert Barentsen (1915 1985) Architectenwoning te Borgerhout Cruyslei 1b (hoek Joos Robijnslei) Ontworpen in het expo-jaar 1958 Gebouwd in 1959 Architect : Albert Barentsen (1915 1985) Huis Cruyslei 1b - Architect Albert Barentsen

Nadere informatie

Wie was Schafrat(h)? En wat was de relatie met Van Gogh?

Wie was Schafrat(h)? En wat was de relatie met Van Gogh? Wie was Schafrat(h)? En wat was de relatie met Van Gogh? Soms weten bezoekers ons tijdens rondleidingen te vermelden dat Vincent van Gogh ooit een kamertje bewoonde in hotel Schafrath aan het Park in Nuenen.

Nadere informatie

Het geboortehuis van Leunis Barentsen is één van de opeenvolgende woonplaatsen van Joost Barentsen & Suzanna Barentsen in Middelburg

Het geboortehuis van Leunis Barentsen is één van de opeenvolgende woonplaatsen van Joost Barentsen & Suzanna Barentsen in Middelburg Het geboortehuis van Leunis Barentsen is één van de opeenvolgende woonplaatsen van Joost Barentsen & Suzanna Barentsen in Middelburg Suzanna Barentsen & Joost Barentsen Ritthem 1879 7 november huwelijk

Nadere informatie

Het geboortehuis van Leunis Barentsen is één van de opeenvolgende woonplaatsen van Joost Barentsen & Suzanna Barentsen in Middelburg

Het geboortehuis van Leunis Barentsen is één van de opeenvolgende woonplaatsen van Joost Barentsen & Suzanna Barentsen in Middelburg Het geboortehuis van Leunis Barentsen is één van de opeenvolgende woonplaatsen van Joost Barentsen & Suzanna Barentsen in Middelburg Suzanna Barentsen & Joost Barentsen Ritthem 1879 7 november huwelijk

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Zus Mina van den Berg

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Zus Mina van den Berg Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Zus Mina van den Berg Website: Stamboom familie Van den Berg > Mina van den Berg, zus van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) De ouders van Mina

Nadere informatie

Suzanne Barentsen. Middelburg 1894 1967 Wemmel. tante Suze van Logne

Suzanne Barentsen. Middelburg 1894 1967 Wemmel. tante Suze van Logne Suzanne Barentsen Middelburg 1894 1967 Wemmel tante Suze van Logne Middelburg 28 mei 1894 Wemmel 19 februari 1967 1894 Middelburg Dampoortsingel (nu Veersesingel) : Geboorte van Suzanne Barentsen, dochter

Nadere informatie

Oma Spillner en een dubbelhuwelijk in Schoonhoven

Oma Spillner en een dubbelhuwelijk in Schoonhoven Inleiding Oma Spillner en een dubbelhuwelijk in Schoonhoven In de jaren dertig groeide onze moeder op in Zuid-Limburg. Mama is de oudste van tien kinderen. Toen ze vier jaar oud was, kwam haar oma bij

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) De grootouders van Betje

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) De grootouders van Betje Blad 1 Kwartierstaat van Betje Hendriks (1880-1955) De grootouders van Betje Website: Stamboom familie Van den Berg > Generatie III De grootouders van 01. Betje Hendriks (1880-1955) van vaderskant: 04.

Nadere informatie

Takken Carolus en August. Rond 1932, Geduld Overwint, met o.a. Aug. Dellaert, P. Dellaert, P. Doens, Arn. Dellaert. Camiel en Eugene, getrouwd in

Takken Carolus en August. Rond 1932, Geduld Overwint, met o.a. Aug. Dellaert, P. Dellaert, P. Doens, Arn. Dellaert. Camiel en Eugene, getrouwd in Tak Johanna. Geboren: na het huwelijk van 27 november 1838 tussen Johannes en Carolina, wordt op 23 december 1839 Johanna Maria Jacoba Dellaert geboren, als 1e kind. Tak Johanna. Huwelijk: op 1-5-1862

Nadere informatie

Afstamming heeft alles te maken met welke bloedband je hebt met je voorouders (je ouders, grootouders, overgrootouders,...). Je afstamming bepaalt

Afstamming heeft alles te maken met welke bloedband je hebt met je voorouders (je ouders, grootouders, overgrootouders,...). Je afstamming bepaalt Afstamming heeft alles te maken met welke bloedband je hebt met je voorouders (je ouders, grootouders, overgrootouders,...). Je afstamming bepaalt dus bij welke familie je hoort. Ouders Met je ouders heb

Nadere informatie

Van Buggenhout-Opstal to the States

Van Buggenhout-Opstal to the States Van Buggenhout-Opstal to the States Ons verhaal begint ergens in de jaren 1800 in de Broekstraat bij de familie Annaert. Het bevolkingsregister uit de Franse tijd (1818) vermeldt hen in het huis nr. 33.

Nadere informatie

Blad 2a. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) oudouders/oudgrootouders

Blad 2a. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) oudouders/oudgrootouders Blad 2a Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) oudouders/oudgrootouders Website: Stamboom familie Van den Berg > Kwartierstaat van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) Blad 2a Generatie VI De

Nadere informatie

Mr. Stormstraat 5 Tilburg en zijn bewoners

Mr. Stormstraat 5 Tilburg en zijn bewoners Mr. Stormstraat 5 Tilburg en zijn bewoners Geboortehuis - ouderlijk huis van Jos Naaijkens Mr. Lambertus Dominicus Storm Geboren te s- Hertogenbosch op 25 maart 1790. Overlijdt te s- Gravenhage op 3 juni

Nadere informatie

Blad 2. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Overgrootouders/betovergrootouders

Blad 2. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Overgrootouders/betovergrootouders Blad 2 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Overgrootouders/betovergrootouders Website: Stamboom familie Van den Berg > Kwartierstaat van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) Blad 2 Generatie

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) De ouders van Betje

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) De ouders van Betje Blad 1 Kwartierstaat van Betje Hendriks (1880-1955) De ouders van Betje Website: Stamboom familie Van den Berg > Generatie II De ouders van 01. Betje Hendriks (1880-1955) 02. * Gemert 04-03-1850 + Helmond

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

verwerkingsopdrachten Willem-Alexander

verwerkingsopdrachten Willem-Alexander verwerkingsopdrachten Willem-Alexander Van kind tot koning Vragen bij Stamboom van het Koninklijk huis (bladzijde 6 en 7) 1 Als je goed kijkt, zie een schild met het wapen van Nederland. Op het schild

Nadere informatie

Julia Clarysse 100 jaar

Julia Clarysse 100 jaar Julia Clarysse 100 jaar Op 1 maart 2006 wordt Julia Clarysse 100 jaar. Ze heeft tot haar 85 ste in de Oude Molenstraat gewoond. Daarna is ze bij haar dochter Maria in Gompel ingetrokken en de laatste tien

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Broer Herman van den Berg

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Broer Herman van den Berg Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Broer Herman van den Berg Website: Stamboom familie Van den Berg > Herman van den Berg, broer van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) De ouders

Nadere informatie

Filmverslag Nederlands De tweeling

Filmverslag Nederlands De tweeling Filmverslag Nederlands De tweeling Filmverslag door een scholier 1926 woorden 10 maart 2005 6,6 402 keer beoordeeld Vak Nederlands De tweeling 1. Verklaar de titel van de film. De titel van de film is

Nadere informatie

Gent 14a. St Lievenspoortstr

Gent 14a. St Lievenspoortstr St Lievenspoortstr Gent 14a In 1708 kon Lodewijk de XIV het maar niet laten. Eerst de stad goed bombarderen en dan zich een gewelddadige toegang verschaffen om de stad in te nemen langs de St Lievenspoort.

Nadere informatie

Pieter Zillesen ( ) zandgraf 716, vak K Gemeenteraadslid en fabrikant

Pieter Zillesen ( ) zandgraf 716, vak K Gemeenteraadslid en fabrikant Pieter Zillesen (1838-1902) zandgraf 716, vak K Gemeenteraadslid en fabrikant Personalia Geboren: 12 september 1838 te Amsterdam Zoon van: Frederic Corneille Zillesen en Johanna Jacoba Portielje Gehuwd

Nadere informatie

Hierna worden de onwikkelingen geschetst van de familie Dellaert in IJzendijke. De 70e verjaardag van Olga Dellaert, op 8 augustus 2002 was de aanleiding om hier mee te starten. Inmiddels is dankzij de

Nadere informatie

30 Joannes Cornelius ( John ) De Maeyer

30 Joannes Cornelius ( John ) De Maeyer 30 Joannes Cornelius ( John ) De Maeyer Generatie 1 (proband) 1 Joannes Cornelius ( John ) De Maeyer, geboren op 30-10-1908 in Sint - Amands. Joannes is overleden op 27-11-1944 in Gross-Rosen, 36 jaar

Nadere informatie

Reality Reeks - Verwerkingsopdrachten. Hey Russel! Een bijzondere vriendschap

Reality Reeks - Verwerkingsopdrachten. Hey Russel! Een bijzondere vriendschap Reality Reeks - Verwerkingsopdrachten Hey Russel! Een bijzondere vriendschap Lees blz. 5 tot en met 8. Jim vindt Rudsel een rare naam. Jim zegt dit ook tegen Rudsel. Vind jij het ook een rare naam? Is

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Het zijn wonderlijke verhalen, de verhalen rond de geboorte van Jezus: Maria, die zwanger is door de heilige Geest, Jozef, die in een droom een engel

Nadere informatie

1 Het ontstaan van het Koninkrijk 10. 2 De geboorte van een prins 16. 3 De jeugd van prins Willem-Alexander 20

1 Het ontstaan van het Koninkrijk 10. 2 De geboorte van een prins 16. 3 De jeugd van prins Willem-Alexander 20 Inhoud Stamboom van het Koninklijk Huis 6 Inleiding 9 e 1 Het ontstaan van het Koninkrijk 10 2 De geboorte van een prins 16 3 De jeugd van prins Willem-Alexander 20 4 De studententijd van prins Willem-Alexander

Nadere informatie

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd 6.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken Badria wordt vandaag 5 jaar. Jan koopt een boek voor Badria.

Nadere informatie

Café Kerkemeijer te Rekken

Café Kerkemeijer te Rekken -17- Café Kerkemeijer te Rekken Inleiding Café Kerkemeijer, aan de Rekkenseweg te Rekken, is in de gehele regio een bekende locatie en één om wat voor bijeenkomst dan ook te houden. Iedereen in Rekken

Nadere informatie

Vieuxville. La Maison Pondant 1766-1897. 1766 François Mathieu PONDANT du Moulin de BOSSON. 1766 Gérardine BIRON de FILOT

Vieuxville. La Maison Pondant 1766-1897. 1766 François Mathieu PONDANT du Moulin de BOSSON. 1766 Gérardine BIRON de FILOT Vieuxville 1766 François Mathieu PONDANT du Moulin de BOSSON 1766 Gérardine BIRON de FILOT 1806 Célestin Denis PAULIS de MARCOURT 1853 Anne-Joseph FAGNOUL de IZIER 1890 Albert ALEXANDRE de HEYD La Maison

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH HEUVEL 1 Vóór 1800 zou deze boerderij, die stamt uit 1648, in bezit zijn van de erven Joosten (info: Jo van den Berg). In 1832 zijn erven van Johannes van Veghel eigenaar

Nadere informatie

Klein Verlet. Source : SD Worx Last update : June 2002

Klein Verlet. Source : SD Worx Last update : June 2002 Klein Verlet Loonwaarborg bij klein verlet Artikel 30 van de Wet op de Arbeidsovereenkomsten voorziet dat de werknemer het recht heeft om, met behoud van loon, afwezig te zijn van het werk om: bepaalde

Nadere informatie

86 Denis Van Den Heule

86 Denis Van Den Heule 86 Denis Van Den Heule Generatie 1 (proband) 1 Denis Van Den Heule, geboren op 16-04-1921 in Ruisbroek. Denis is overleden op 26-11-2009 in Leuven ( UZ Sint-Pieter ), 88 jaar oud. Hij is begraven in Jezus-Eik.

Nadere informatie

Jan van Huik (1846-1896)

Jan van Huik (1846-1896) 1 Jan van Huik 1846 Jan van Huik (1846-1896) Geboren op donderdag 6 augustus 1846 in Hoogland als zoon van Jan van Huijk en Elisabeth van Putten. De geboorte van onze Jan is bij het huwelijk van zijn ouders

Nadere informatie

Tweelingen. Wat zijn nou eigenlijk tweelingen? Een groot mysterie

Tweelingen. Wat zijn nou eigenlijk tweelingen? Een groot mysterie Tweelingen Hier zie je ons met zijn allen, de tweeling was net geboren en mijn moeder en ik waren verkouden dus moesten we van die kapjes op zodat de tweeling niet ziek zou worden. Ik was hier 4 jaar oud.

Nadere informatie

TANTE BETSIE. Charles & Herman Horsthuis. (Elisabeth Helena Henriëtte Issels) (Arnhem 11 oktober 1885 Haarlem 29 oktober 1943)

TANTE BETSIE. Charles & Herman Horsthuis. (Elisabeth Helena Henriëtte Issels) (Arnhem 11 oktober 1885 Haarlem 29 oktober 1943) Charles & Herman Horsthuis TANTE BETSIE (Elisabeth Helena Henriëtte Issels) (Arnhem 11 oktober 1885 Haarlem 29 oktober 1943) De kunstzinnige familie Issels, waaruit wij mede voortgekomen zijn, telde één

Nadere informatie

71 Petrus Philemon Sarens

71 Petrus Philemon Sarens 71 Petrus Philemon Sarens Generatie 1 (proband) 1 Petrus Philemon Sarens, geboren op 12-06-1915 in Sint-Amands. Petrus is overleden op 09-03- 1945 om 06:45 in Dachau ( Duitsland ), 29 jaar oud. Hij is

Nadere informatie

De nakomelingen van Nicolaus Keuleers

De nakomelingen van Nicolaus Keuleers een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Nicolaus Keuleers door 12 december 2016 De nakomelingen van Nicolaus Keuleers Generatie 1 1. Nicolaus Keuleers. Hij is getrouwd met Catharina Leemans.

Nadere informatie

E70, Goordonksedijk 4

E70, Goordonksedijk 4 E70, Goordonksedijk 4 Geplaatst in de Heise Krant januari 2014, gewijzigd 13-04-2016 Wanneer we op de kadasterkaart van 1832 kijken, waar nu de Goordonksedijk loopt, zien we aan weerszijden een grote vlakte

Nadere informatie

Walcherse herkomst. Deel 1. Ritthem en De Schoone Waardin

Walcherse herkomst. Deel 1. Ritthem en De Schoone Waardin Walcherse herkomst Deel 1 Ritthem en De Schoone Waardin De informatie in deze tekst halen we voor het grootste deel uit: Het Boek van Suze, de kroniek door onze tante Suze rond 1955 in Logne geschreven.

Nadere informatie

Het drama van twee geliefden, die niet met elkaar mochten trouwen, terwijl zij 7 maanden zwanger was

Het drama van twee geliefden, die niet met elkaar mochten trouwen, terwijl zij 7 maanden zwanger was Het drama van twee geliefden, die niet met elkaar mochten trouwen, terwijl zij 7 maanden zwanger was Breda, 16 april 1843 Het vinden van eene vrouwen-muts en klomp in de haven te Leur had reeds op den

Nadere informatie

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1.

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1. Eerwraak Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman Blz 1. Vra!n. 1) Wat voor soort verhaal is je boek? Mijn boek is een eigentijdsverhaal/roman 2) Waar

Nadere informatie

86 Denis Van Den Heule

86 Denis Van Den Heule 86 Denis Van Den Heule Generatie 1 (proband) 1 Denis Van Den Heule, geboren op 16-04-1921 in Ruisbroek. Denis is overleden op 26-11-2009 in Leuven ( UZ Sint-Pieter ), 88 jaar oud. Hij is begraven in Jezus-Eik.

Nadere informatie

De Bergse geboorte van een Haags juweliersbedrijf.

De Bergse geboorte van een Haags juweliersbedrijf. De Bergse geboorte van een Haags juweliersbedrijf. In 2018 wil het Haags juweliersbedrijf Backers en Zoon haar 100-jarig jubileum vieren. Het bedrijf, gespecialiseerd in het vervaardigen van sieraden met

Nadere informatie

EEN FAMILIEGESCHIEDENIS VERTELD. over Alfons Jespers (vake) en Josepha Desmedt (moeke), hun kinderen en kleinkinderen

EEN FAMILIEGESCHIEDENIS VERTELD. over Alfons Jespers (vake) en Josepha Desmedt (moeke), hun kinderen en kleinkinderen 90 80 70 60 50 40 30 20 10 0 1e kwrt 2e kwrt 3e kwrt 4e kwrt Oost West Noord EEN FAMILIEGESCHIEDENIS VERTELD. over Alfons Jespers (vake) en Josepha Desmedt (moeke), hun kinderen en kleinkinderen Vader/Vake

Nadere informatie

huffel 200 Petrus Paulus Carolus Joannes Van

huffel 200 Petrus Paulus Carolus Joannes Van 115 / 140 e.a. G.L. Bornem huffel 200 Petrus Paulus Carolus Joannes Van Generatie 1 (proband) ( Paul Van huffel ) 1 Petrus Paulus Carolus Joannes Van huffel, geboren op 27-01-1915 in Bornem. Petrus is

Nadere informatie

Mevr. Habets-Abrahams

Mevr. Habets-Abrahams NIEUWSBRIEF Nr.24-4 e JAARGANG uitgave nr.6 van 2015 opmaak: oktober 2015 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje en

Nadere informatie

Het leven van Petronella Kortenhof (l8 1 1-1885), een Haarlemse vondelinge en inwoonster van Heemstede.

Het leven van Petronella Kortenhof (l8 1 1-1885), een Haarlemse vondelinge en inwoonster van Heemstede. Het leven van Petronella Kortenhof (l8 1 1-1885), een Haarlemse vondelinge en inwoonster van Heemstede. Inleiding Bij het invoeren van een Heemsteedse huwelijksakte van het echtpaar Hooreman-Kortenhof

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH LENDERSGAT 1 (voorheen Erpsche steeg, later Brakkensedijk) In 1832 is Antonius van Hooft, tuinman te Vorstenbosch, eigenaar van deze boerderij. De woning werd in deze periode

Nadere informatie

WIE KRIJGT HET KAPITAAL NA UW OVERLIJDEN? DE BEGUNSTIGINGSCLAUSULE VAN HET GROEPSVERZEKERINGSREGLEMENT

WIE KRIJGT HET KAPITAAL NA UW OVERLIJDEN? DE BEGUNSTIGINGSCLAUSULE VAN HET GROEPSVERZEKERINGSREGLEMENT CONTASSUR Société Naamloze Anonyme Vennootschap WIE KRIJGT HET KAPITAAL NA UW OVERLIJDEN? DE BEGUNSTIGINGSCLAUSULE VAN HET GROEPSVERZEKERINGSREGLEMENT 1 WAT IS EEN BEGUNSTIGDE? De begunstigde bij overlijden

Nadere informatie

De bruiloft van Simson

De bruiloft van Simson De bruiloft van Simson Weet je nog waar de vertelling de vorige keer over ging? Over Simson, de nazireeër. Wat is een nazireeër? Een nazireeër is een bijzondere knecht van God. Een nazireeër mag zijn haar

Nadere informatie

Marten Kanters (1761?), timmerman en kroeghouder In de patentregisters van 1815 t/m 1818 woont Marten Kanters op Plaats nr. 17

Marten Kanters (1761?), timmerman en kroeghouder In de patentregisters van 1815 t/m 1818 woont Marten Kanters op Plaats nr. 17 Nieuwstraat 40/42 Bewoners van 1815 tot heden : Kanters -van der Meijden Knicknie van den Biggelaar van de Coevering Immens (café Victoria) supermarkt Boxer (de Kroon) en vervolgens de Jumbo kindsheidoptocht

Nadere informatie

Meensel kerkhof - GRAFSTEEN JANSSENS & Hubertus Janssens (212)

Meensel kerkhof - GRAFSTEEN JANSSENS & Hubertus Janssens (212) Meensel kerkhof - GRAFSTEEN JANSSENS & Hubertus Janssens (212) Of : de zoektocht naar wie het meisjesschool in Meensel heeft gebouwd was het die pater Hubert Janssens? 1. Op het kerkhof in Meensel is volgende

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) Generatie I

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) Generatie I Blad 1 Kwartierstaat van Betje Hendriks (1880-1955) Generatie I Website: Stamboom familie Van den Berg > Generatie I 01. Betje Hendriks (1880-1955) (Proband) Elisabeth (Betje) Hendriks * Gemert 01-05-1880

Nadere informatie

De Geschiedenis van de Witte Slagerij

De Geschiedenis van de Witte Slagerij De Geschiedenis van de Witte Slagerij Rotterdam-winter 1887 In een gezellige straat in Rotterdam Crooswijk woont Marie (geb. Maria Johanna Storm- 12-03-1868) met haar ouders en haar 4 jaar oudere broer

Nadere informatie

50 Frans Kerremans. Generatie 1 (proband)

50 Frans Kerremans. Generatie 1 (proband) 50 Frans Kerremans Generatie 1 (proband) 1 Frans Kerremans, geboren op 02-03-1908 in Tisselt. Frans is overleden op 24-12-1944 in Gross- Rosen, 36 jaar oud. Notitie bij overlijden van Frans: Gedenksteen

Nadere informatie

Mijn mond zat vol aarde

Mijn mond zat vol aarde Mijn mond zat vol aarde Serie: Verhalen kind in oorlog Tekst: Meike Jongejan Onderzoek: Mariska de Boer en Hans Groeneweg Redactie: Jan van Zijverden Vormgeving: Richard Bos 2015, Fries Verzetsmuseum,

Nadere informatie

Boekverslag Engels The bigger book of Lydia door Margaret Willey

Boekverslag Engels The bigger book of Lydia door Margaret Willey Boekverslag Engels The bigger book of Lydia door Margaret Willey Boekverslag door een scholier 1428 woorden 4 december 2003 8,4 8 keer beoordeeld Auteur Margaret Willey Eerste uitgave 1983 Vak Engels A)

Nadere informatie

6,1. Boekverslag door R woorden 26 juli keer beoordeeld

6,1. Boekverslag door R woorden 26 juli keer beoordeeld Boekverslag door R. 2024 woorden 26 juli 2013 6,1 7 keer beoordeeld Auteur Tatiana de Rosnay Genre Psychologische roman, Oorlogsroman Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands Methode Op nieuw niveau A. Boekgegevens

Nadere informatie

Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken

Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken In 1811 werd in de meeste delen van Nederland de Burgerlijke Stand ingevoerd. De overheid had op dat moment nauwelijks gegevens over de inwoners. Er werden

Nadere informatie

Lesbrief. Haar naam was Sarah Tatiana de Rosnay

Lesbrief. Haar naam was Sarah Tatiana de Rosnay Lesbrief Haar naam was Sarah Tatiana de Rosnay Doe meer met Leeslicht! Bij een aantal boeken in de serie Leeslicht kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief

Nadere informatie

LVAK, najaar 2017 Mr. Lydia Janssen. Beschrijft juridische banden tussen ouders en kinderen

LVAK, najaar 2017 Mr. Lydia Janssen. Beschrijft juridische banden tussen ouders en kinderen LVAK, najaar 2017 Mr. Lydia Janssen } Ouderschap } Gezag } Positie gescheiden ouders } Grove schets van internationale aspecten Beschrijft juridische banden tussen ouders en kinderen 1 } Uit wie het kind

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) De grootouders van Antoon

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) De grootouders van Antoon Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) De grootouders van Antoon Website: Stamboom familie Van den Berg > Generatie III De grootouders van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) van vaderskant:

Nadere informatie

De nakomelingen van Henricus Hannes

De nakomelingen van Henricus Hannes een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Henricus Hannes door 13 augustus 2017 De nakomelingen van Henricus Hannes Generatie 1 1. Henricus Hannes. Hij is getrouwd op 25 juli 1726 te Kasterlee

Nadere informatie

Groeten uit Opatów! Hallo!

Groeten uit Opatów! Hallo! Groeten uit Opatów! De joodse school Pools schoolorkest Mijn broertjes, een vriendinnetje en ik Hallo! Dit ben ik op de foto met mijn jongere broertjes en een vriendinnetje. Ik heet Mayer Kirshenblatt,

Nadere informatie

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen

Nadere informatie

Genealogie Van Eyndhoven 's-hertogenbosch 1606 tot 1787

Genealogie Van Eyndhoven 's-hertogenbosch 1606 tot 1787 Genealogie Van Eyndhoven 's-hertogenbosch 1606 tot 1787 Zegel wapenschild uit één van de protocolboeken van Notaris van Eijndhoven Nicolaes Adriaenszn van Eijndhoven is de verste rechtstreekse stamvader

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over erven

Veel gestelde vragen over erven Veel gestelde vragen over erven Vraag aan de notaris: gespaarde vakantiedagen en erfenis Na de vakantie vond ik het tijd de balans op te maken: hoeveel vakantiedagen heb ik nog? Ik ben tot de conclusie

Nadere informatie

Lesbrief. De familieblues Yvonne Kroonenberg

Lesbrief. De familieblues Yvonne Kroonenberg Lesbrief De familieblues Yvonne Kroonenberg Doe meer met Leeslicht! Bij een aantal boeken in de serie Leeslicht kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief

Nadere informatie

D52, Past. Van Haarenstr. 58-60

D52, Past. Van Haarenstr. 58-60 D52, Past. Van Haarenstr. 58-60 Geplaatst in de Heise Krant van april 2012, gewijzigd 08-04-2015 Slechts weinig mensen weten dat in het pand waar nu rechts Henk Schepens en Marlène van Esch wonen, Pastoor

Nadere informatie

Welkomstbrief. Meer weten? Kijk op pensioentextielverzorging.nl

Welkomstbrief. Meer weten? Kijk op pensioentextielverzorging.nl Welkomstbrief Meer weten? Kijk op pensioentextielverzorging.nl Inhoud 1. Inleiding 4 1.1 Welke informatie krijg je over je pensioen? 4 1.2 Wat is pensioen? 4 1.3 Welke pensioenregeling heb je? 4 1.4 Heb

Nadere informatie

Gebeurtenis Regeerperiode 1403-1442

Gebeurtenis Regeerperiode 1403-1442 Johanna van Polanen is pas 11 jaar als ze trouwt. Dit komt doordat haar familie een verstandshuwelijk sluit. Ontvang 100 florijnen. 1403 Engelbrecht de Eerste van Nassau trouwt met Johanna van Polanen.

Nadere informatie

A) Onderstreep telkens de bijwoord in onderstaand zinnen (soms staat er geen).

A) Onderstreep telkens de bijwoord in onderstaand zinnen (soms staat er geen). A) Onderstreep telkens de bijwoord in onderstaand zinnen (soms staat er geen). 1. Je tekent mooi, zeg. 2. Wat een mooi schilderij! 3. Ik heb iets moois voor jou. 4. Mijn vader is een harde werker. 5. Het

Nadere informatie

Lijfrente Garantie Polis

Lijfrente Garantie Polis Voorwaarden Lijfrente Garantie Polis 1510 WAT STAAT ER IN DEZE VOORWAARDEN? Pagina 1 : Algemene afspraken Pagina 3 : Wat mag u van ons verwachten? Pagina 5 : Wat verwachten wij van u? Pagina 6 : Wat mag

Nadere informatie

SAMENLEVINGVORMEN EN SAMENLEVINGSCONTRACT

SAMENLEVINGVORMEN EN SAMENLEVINGSCONTRACT SAMENLEVINGSVORMEN SAMENLEVINGVORMEN EN SAMENLEVINGSCONTRACT Algemeen De gevolgen van het huwelijk en het geregistreerd partnerschap worden in de wet uitgebreid geregeld. Andere samenwonenden worden door

Nadere informatie

Voor kinderen die meer willen weten over echtscheidingen. uitgave 2005

Voor kinderen die meer willen weten over echtscheidingen. uitgave 2005 Voor kinderen die meer willen weten over echtscheidingen uitgave 2005 Steeds meer kinderen stellen vragen aan de Kinderrechtswinkels over echtscheiding. Scheiden kan niet zomaar, je moet heel veel regels

Nadere informatie

Praktische opdracht Economie Kinderbijslag

Praktische opdracht Economie Kinderbijslag Praktische opdracht Economie Kinderbijslag Praktische-opdracht door een scholier 2001 woorden 16 juni 2004 5,2 27 keer beoordeeld Vak Economie Inleiding: Mijn praktische opdracht voor economie maak ik

Nadere informatie

Generatie I. Generatie II

Generatie I. Generatie II Generatie I 1 Lambertus de WIT. Zoon van Leonardus de WIT (de With) (zie 2) en Gertrude van den HEUVEL (zie 3). Gedoopt op 12 oktober 1796 te Uden (getuige(n): Wilhelmus van den Heuvel en Helena Lamberti).

Nadere informatie

16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op in Groot-Zundert.

16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op in Groot-Zundert. Generatie 5 ( betovergrootouders ) 16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op 26-03-1757 in Groot-Zundert. Afbeelding 11 RK Doopboek Groot-Zundert Christiaan is overleden, 37 jaar oud. Hij is begraven

Nadere informatie

1. Luisteren. 2. Luisteren

1. Luisteren. 2. Luisteren 1. Luisteren Lees eerst de zinnen 1 t/m 5. 1. Maria komt uit het zuiden van Brazilië. 2. Maria heeft twee zussen en een broer. 3. De vriendin van Maria heet Jaap. 4. Den Haag ligt in de provincie Zuid-Holland.

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) De ouders van Antoon

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) De ouders van Antoon Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) De ouders van Antoon Website: Stamboom familie Van den Berg > Generatie II De ouders van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) 02. Hendricus van den

Nadere informatie

Hannes van Gelderen Dienstplichtig soldaat bij 1 e sectie 1-II-8 R.I. en slapie van Evert Hoksbergen

Hannes van Gelderen Dienstplichtig soldaat bij 1 e sectie 1-II-8 R.I. en slapie van Evert Hoksbergen Hannes van Gelderen Dienstplichtig soldaat bij 1 e sectie 1-II-8 R.I. en slapie van Evert Hoksbergen Evert slaapt voor eeuwig op de Grebbeberg, rij 7 graf nummer 37. Tijdens de mobilisatie in augustus

Nadere informatie

wil ik het wensen rond overlijden

wil ik het wensen rond overlijden ZO wil ik het wensen rond overlijden Als jij mij vertelt wat je wilt, Zet ik de wereld even stil Om jouw leven gedag te zeggen En jou in ons hart neer te leggen. Wilma van Grieken, teamleider De Vaart(2012)

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

D37, Scheiweg 2. Geplaatst in de Heise Krant februari 2015, gewijzigd

D37, Scheiweg 2. Geplaatst in de Heise Krant februari 2015, gewijzigd D37, Scheiweg 2 Geplaatst in de Heise Krant februari 2015, gewijzigd 12-10-2016 De boerderij aan de Scheiweg met huisnummer 2, voorheen D37 is vanuit Maria-Heide gezien een vrij onbekende boerderij. Op

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Van de koele meren des doods door Frederik van Eeden

Boekverslag Nederlands Van de koele meren des doods door Frederik van Eeden Boekverslag Nederlands Van de koele meren des doods door Frederik van Eeden Boekverslag door een scholier 1675 woorden 5,8 42 keer beoordeeld 2 november 2001 Auteur Frederik van Eeden Genre Psychologische

Nadere informatie

Boek en workshop over het verlies van een broer of zus. Een broertje dood. Door Corine van Zuthem

Boek en workshop over het verlies van een broer of zus. Een broertje dood. Door Corine van Zuthem Het overlijden van een broer of zus is een ingrijpende gebeurtenis. Toch wordt het onderwerp in de rouwliteratuur doodgezwegen. Tot verbazing van Minke Weggemans. De pastoraal therapeute schreef er daarom

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Zus Anna van den Berg

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Zus Anna van den Berg Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Zus Anna van den Berg Website: Stamboom familie Van den Berg > Anna van den Berg, zus van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) De ouders van Anna

Nadere informatie

Anderhalve eeuw in Oisterwijk. Vugts Vugts

Anderhalve eeuw in Oisterwijk. Vugts Vugts Vugts Anderhalve eeuw in Oisterwijk 148. Vugts Aart Adriaan Vugts en Johanna Peter Vrients zijn 7 november 1784 voor de oisterwijkse dominee getrouwd. Aart of Arnoldus heet bij zijn eerste huwelijk geboren

Nadere informatie

vier generaties BEUKMAN Amsterdam

vier generaties BEUKMAN Amsterdam vier generaties BEUKMAN in Amsterdam Inhoudsopgave Voorwoord...3 I. Franciscus Wessellus Josephus Beukman 1783-1867...4 Van winkelier tot handelaar in onroerend goed...7 De bezittingen van Franciscus Wessellus...10

Nadere informatie

Wat staat overduidelijk in de Bijbel over de positie van man en vrouw in het huwelijk?

Wat staat overduidelijk in de Bijbel over de positie van man en vrouw in het huwelijk? De gevolgen van de keuzes die koning David maakte. Wat staat overduidelijk in de Bijbel over de positie van man en vrouw in het huwelijk? Genesis 2:23-24 23 Toen zei Adam: "Dit is eindelijk iemand die

Nadere informatie

Wie wil gaan samenwonen heeft twee keuzes: feitelijk of wettelijk samenwonen.

Wie wil gaan samenwonen heeft twee keuzes: feitelijk of wettelijk samenwonen. Wie wil gaan samenwonen kan er voor kiezen louter feitelijk samen te wonen, dan wel wettelijk te gaan samenwonen. De keuze die men daarbij maakt, heeft heel wat juridische en fiscale gevolgen. Hoe zit

Nadere informatie

aanvullende informatie over de sloppenwijken in Caracas

aanvullende informatie over de sloppenwijken in Caracas Les 3: Overleven in de sloppenwijken / Bijlage I I. Introductie aanvullende informatie over de sloppenwijken in Caracas Er wonen miljoenen mensen in de sloppenwijken van Caracas, verspreid over verschillende

Nadere informatie

Fragment-genealogie fam. Ackermans

Fragment-genealogie fam. Ackermans Fragment-genealogie fam. Ackermans De naam Ackermans kan evenals Akkermans en Van den Akker duiden op een naam voor een persoon die op of bij een plek woonde, die bekend stond als De(n) Akker. Mogelijk

Nadere informatie