Nieuwsbrief van d.d

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief van d.d"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief van d.d Nummer: ) Btw-plan Bolkestein rond: bedrijfsleven profiteert Ministers van Financiën van de 27 EU-landen zijn het dinsdag eens geworden over een voorstel voor eenvoudige btw-afhandeling. Het betreffende voorstel werd in 2003 ingediend door toenmalig Europees Commissaris voor Belastingen Frits Bolkestein. Het aangenomen voorstel houdt in dat ondernemers vanaf 2010 de btw van facturen uit de hele Europese Unie, in eigen land mogen gaan verrekenen. Tot nu toe moeten ondernemers buitenlandse btw-betalingen terugvragen in het buitenland. Kleine bedrijven laten dat vaak zitten vanwege de rompslomp en lopen zo heel wat btw-aftrek mis. De eenvoudigere btw-afhandeling moet het bedrijven makkelijker maken te exporteren in de Europese Unie. Het moet ook fraude helpen bestrijden, zo redeneerde Frits Bolkestein toen hij in 2003 met het voorstel kwam. Uitzondering Mediabedrijven zijn overigens nog vijf jaar uitgezonderd van de versimpelde regeling voor btwaftrek. Zij betalen tot 2015 nog btw in het land van vestiging. Daarmee moet Luxemburg tevreden worden gesteld, dat claimde 180 miljoen euro te zullen verliezen als grote mediabedrijven als RTL elders btw gaan betalen. 2) Wettelijke regeling zwangerschapsuitkering voor vrouwelijke zelfstandige en partner waarschijnlijk per 1 juli 2008 De ministerraad heeft onlangs ingestemd met het reeds aangekondigde wetsvoorstel betreffende het wettelijke recht op een zwangerschaps- en bevallingsuitkering voor vrouwelijke zelfstandigen. Zij komen dan in aanmerking voor een zwangerschapsuitkering van minimaal zestien weken op grond van de ZEZ-regeling (Zelfstandig en Zwanger-regeling). De hoogte van de uitkering hangt af van de inkomsten van de zelfstandige in het jaar voordat de zwangerschapsuitkering wordt uitgekeerd. De uitkering bedraagt maximaal het wettelijk minimumloon ad bruto per maand. De regeling geldt ook voor de meewerkende echtgenoot van de zelfstandige. De beoogde invoeringsdatum van het wetsvoorstel is 1 juli 2008.

2 3) Provisie tussenpersoon verzekeringen onderhandelbaar. Bij het afsluiten van een levensverzekering slokken verschillende kosten een deel van de premie op. Voorbeeld: Bij Taf kost een overlijdensrisicoverkering ad ,00 u een premie van 2358,00 per jaar* 30 jaar = ,00 Provisie tussenpersoon over 30 jaar ,00 of 49% van uw premie. Dezelfde verzekering kunt u ook afsluiten tegen betaling van een éénmalige provisie van 795,00. Via de Fiscount adviesgroep is het in ieder geval mogelijk, verzekeringen af te sluiten tegen een éénmalige provisie. Commentaar: Vanaf 2009 worden de provisie van de tussenpersonen pas openbaar. Over de provisie is ook nu al te onderhandelen met uw tussenpersoon, echter heeft u nu geen enkel inzicht in de hoogte ervan. 4) Bedrijfskleding in alle soorten en maten In veel organisaties zijn werknemers verplicht een uniform of bedrijfskleding te dragen. In hoeverre kunt u deze kleding belastingvrij vergoeden of verstrekken? In dit artikel geven we een overzicht. Wat verstaat de Wet loonbelasting onder het begrip werkkleding? Werkkleding is: kleding die uitsluitend of nagenoeg uitsluitend geschikt is om tijdens het werk te dragen, zoals uniformen en overalls; kleding die isvoorzien van één of meer duidelijk zichtbare, aan (de bedrijfsorganisatie van) de werkgever gebonden beeldkenmerken (bijvoorbeeld een bedrijfslogo) met een oppervlakte van ten minste 70 cm². Onbelast Vergoedingen voor en verstrekkingen van werkkleding zoals hierboven beschreven, maar ook vergoedingen voor het wassen van die werkkleding zijn onbelast. Bovendien kan ook door u ter beschikking gestelde kleding die niet aan deze voorwaarden voldoet belastingvrij blijven, zolang deze kleding aantoonbaar op de werkplek blijft. We gaan hier verder op in. Logo Als op de bedrijfskleding ten minste 70 cm² in beslag wordt genomen door een logo, kan het kledingstuk belastingvrij worden vergoed of verstrekt. Het hoeft niet te gaan om één logo; de ruimte kan ook worden opgedeeld in verschillende logootjes of beeldmerken. Het is wel van belang dat de oppervlakte-eis per kledingstuk geldt. Dus zowel op de broek als op het colbert moeten de logo s staan. Heeft het kledingstuk geen logo s of bedragen de logo s samen geen 07 cm², kan er toch sprake zijn van werkkleding als de kleding uitsluitend of nagenoeg uitsluitend geschikt is om tijdens de vervulling van de dienstbetrekking te worden gedragen. Volgens de wetsgeschiedenis en de rechtspraak is hiervan sprake bij bijvoorbeeld een uniform.

3 Uniform Wanneer spreken we van een uniform? Er is sprake van een uniform als (een bepaalde) categorie werknemers gelijke kleding draagt die ook buiten de werkomgeving door anderen wordt geassocieerd met een bedrijf of beroep. De kleding van bijvoorbeeld postbodes en stewardessen wordt als uniform beschouwd. Een zwarte broek met blauwe blazer van chauffeurs geldt dan weer niet als uniform. Of er sprake is van een uniform en uit welke onderdelen een uniform bestaat, is afhankelijk van de relevante feiten en omstandigheden van het geval. Als is vastgesteld dat een kledingstuk onderdeel is van een uniform dat wordt gebruikt voor de uitoefening van de dienstbetrekking, is dat kledingstuk werkkleding. Het is vervolgens niet relevant of een onderdeel van een uniform afzonderlijk niet als zodanig herkenbaar is of buiten de dienstbetrekking zou kunnen worden gedragen. Uniformen kunnen belastingvrij worden vergoed of verstrekt. Speciale kleding Behalve uniformen kan er ook sprake zijn van speciaal voor de dienstbetrekking geschikte werkkleding. Denk bijvoorbeeld aan overalls van automonteurs, schorten van personeel in een slagerswinkel of overjassen van verpleegsters. Het gaat dan om werkkleding die niet wordt gedragen buiten de dienstbetrekking en ook niet door anderen zal worden gedragen als privékleding. Arboverstrekking Kleding kan ook onbelast worden vergoed of verstrekt als arboverstrekking. Het gaat hierbij dan om kleding met bijzondere eigenschappen, zoals isolerende of beschermende kleding. Deze kleding moet in redelijkheid deel kunnen uitmaken van een arboplan en overwegend tijdens werktijd worden gedragen. In dat geval hangt de verstrekking van de kleding dus samen met verplichtingen die u heeft op grond van de Arbeidsomstandighedenwet. Er moet dan wel worden voldaan aan de volgende voorwaarden: u heeft als werkgever een arboplan; de verstrekking van kleding maakt in redelijkheid deel uit van dat arboplan; de kleding wordt overwegend tijdens werktijd gedragen; de werknemer is geen eigen bijdrage verschuldigd; er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer. Kleding op de werkplek Naast kleding waarop een groot logo staat, die een uniforme uitstraling heeft of die als arboverstrekking kan gelden, kunt u ook gewone kleding aan uw werknemers verstrekken. Om belastingvrij te blijven is dan wel vereist dat die kleding alleen tijdens de werktijd wordt gedragen en daarna op de werkplaats blijft buiten de woning van de werknemer. Voldoet u niet aan die voorwaarden, dan moet u de waarde in het economisch verkeer van de verstrekking tot het loon rekenen. Hierbij is het niet van belang of de werknemer al dan niet verplicht is de kleding tijdens zijn werkzaamheden te dragen. Voorbeeld Voor een kerstgala bij een goede zakenrelatie zijn u en drie van uw medewerkers uitgenodigd. De dresscode is black tie. Als u voor uw medewerkers drie smokings huurt moet u de huurprijs (inclusief btw) tot hun loon rekenen.

4 Product uit eigen bedrijf Als de kleding een zogenoemd product uit eigen bedrijf is, kan de werkgever de kleding onder voorwaarden gedeeltelijk vrij vergoeden of verstrekken. Even in het kort de voorwaarden waaronder een vrije vergoeding of verstrekking van een product uit eigen bedrijf mogelijk is: de korting of vergoeding bedraagt maximaal 20% van de waarde van de producten in het economisch verkeer; de korting of vergoeding bedraagt in totaal niet meer dan 475 per kalenderjaar. Een medewerker koopt bijvoorbeeld voor 1400 kleding en krijgt een korting van 45% (ofwel 630). De werkgever vergoedt daarnaast de resterende kosten met een maximum van 500. De regeling voor producten uit eigen bedrijf is ook van toepassing als de inhoudingsplichtige de verkoopmedewerkers verplicht in de winkel kleding uit eigen bedrijf te dragen. De korting en de vergoeding zijn in dit geval echter niet geheel onbelast. De korting behoort tot het loon voor zover deze hoger is dan 20% of 475. Tot het loon behoort dan 630 (20% van 1400) = 350. Aangezien de korting in dit geval hoger is dan 20%, is ook de aanvullende vergoeding van 500 belast. Advies Door het ter beschikking stellen van bedrijfskleding kunt u uniformiteit bereiken. Bedrijfskleding is er in veel verschillende soorten en maten. In het artikel heeft u de verschillende voorwaarden kunnen lezen waaronder door u verstrekte of vergoede werkkleding belastingvrij kan blijven. Houd daarbij in gedachte dat gewone kleding in principe belastingvrij ter beschikking kan worden gesteld als het op de werkplek moet achterblijven. 5) Inkomensafhankelijke bijdrage ZVW voor de DGA De Belastingdienst heeft in het zogenoemde Beconoverleg bekendgemaakt dat slechts de DGA die niet verzekerd is voor de werknemersverzekeringen in 2008 de lage inkomensafhankelijke bijdrage (5,1%) betaalt en de BV deze niet hoeft te vergoeden. De DGA die wel verzekerd is, betaalt de hoge inkomensafhankelijke bijdrage (7,2%) en ontvangt een belaste vergoeding van de BV. Hoe dit wetstechnisch wordt geregeld is ons nog niet bekend, wel dat het verschil maximaal ca. euro kan bedragen. 6) Kabinet maakt het oudere arbeidsongeschikten aantrekkelijker om weer aan de slag te gaan Arbeidsongeschikten worden, als ze werk hebben gevonden, binnen een periode van zes maanden tot maximaal drie jaar herbeoordeeld. Deze herbeoordeling is voor veel arbeidsongeschikten een drempel om weer aan het werk te gaan. Het kabinet heeft nu aangekondigd dat degenen die op 1 juli jaar of ouder waren, pas vijf jaar nadat zij werk hebben gevonden, weer herbeoordeeld hoeven te worden. Het verlengen van de herbeoordelingsperiode maakt het voor deze groep uitkeringsgerechtigden aantrekkelijker om aan de slag te gaan. Minister Donner gaat de WAO en de WAZ hierop aanpassen. De maatregel komt naast de al bestaande regelingen om uitkeringsgerechtigden en arbeidsongeschikten in dienst te nemen of te houden.

5 7) Fiscus in de fout bij teruggave zorgpremie Door een computerfout hebben duizenden werknemers onterecht een bericht gehad dat ze te veel betaalde zorgpremie over 2006 terug krijgen van de Belastingdienst. Het gaat om de werknemers van ongeveer duizend werkgevers. Door een automatiseringsfout leek het alsof de werknemers een deel voor de bijdrage aan de Zorgverzekeringswet (zvw) dubbel hadden betaald, en daardoor recht hadden op een belastingteruggave. Dat klopt echter niet. Excuus De fiscus constateerde de vergissing eind vorige week en stelt nu alles in het werk om de fout te herstellen. Het geld wordt tegengehouden en de betrokken werknemers krijgt een excuusbrief waarin de kwestie wordt uitgelegd, zegt een woordvoerder van het ministerie van Financiën. Hij onderstreept dat de medewerkers zelf niets hoeven te doen. De nieuwe fout is de zoveelste in de operatie Walvis. Doordat de bestanden van UWV en Belastingdienst niet goed op elkaar aansloten, moesten ruim werkgevers opnieuw de loongegevens over 2006 aanleveren bij de fiscus 8) Sancties als u geen, te laat of onjuist eerstedagsmelding doet Per 1 januari 2008 zal de belastingdienst fictief een naheffingsaanslag loonheffing aan u sturen alsof het dienstverband met deze werknemer al ten minste 6 maanden heeft geduurd. Hierbij zal de belastingdienst tevens een boete en rente opleggen. commentaar Zorg ervoor dat u uw eerstedagsmelding verzendt voordat het dienstverband wordt aangegaan. 9) Vergoeding voor uitgaven voor ziekte, invaliditeit en bevalling vanaf 2009 belast als loon. Vanaf kunnen buitengewone uitgaven voor ziekte, invaliditeit en bevalling niet meer afgetrokken worden in de aangifte inkomstenbelasting. Daarom mag u als werkgever per die datum deze kosten ook niet meer vrijgesteld vergoeden aan uw werknemers. 10) Ontbinding arbeidsovereenkomst in de proeftijd. Tijdens de proeftijd kan de w.g. de arbeidsovereenkomst opzeggen zonder dat opzegverboden gelden. Let op: Wel is de w.g. verplicht om op verzoek van de w.n. de beëindiging tijdens de proeftijd schriftelijk te motiveren. Er mag n.l. geen sprake zijn van opzegging in overtreding van een discriminatieverbod, zoals zwangerschap van de w.n., handicap van de w.n. etc. Commentaar

6 Als w.g. moet u dus opletten met de omschrijving van uw motivering. 11) Opgeruimd staat weer netjes. De administratie van het jaar 2000 en eerder mogen worden weggedaan. Hoogachtend, R.A.M. van der Velden Hoewel aan de inhoud van deze nieuwsbrief de uiterste zorg wordt besteed, kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor onverhoopte onjuistheden. Aanmelden nieuwsbrief, c.q. afmelden en adres wijzigen: info@rvdvelden.nl

Vergoeding en verstrekking van werkkleding. 2. Wet- en regelgeving

Vergoeding en verstrekking van werkkleding. 2. Wet- en regelgeving Vergoeding en verstrekking van werkkleding 1 Vergoeding en verstrekking van werkkleding Belastingdienst/Centrum voor proces- en productontwikkeling, Domein belastingen op arbeid en vermogen Besluit van

Nadere informatie

De voornoemde kosten zijn voor 75% aftrekbaar van de winst van de onderneming. Een cijfervoorbeeld:

De voornoemde kosten zijn voor 75% aftrekbaar van de winst van de onderneming. Een cijfervoorbeeld: A. INKOMSTEN/VENNOOTSCHAPSBELASTING De voornoemde kosten zijn voor 75% aftrekbaar van de winst van de onderneming. Een cijfervoorbeeld: U betaalt als werkgever 1.904 inclusief BTW voor een personeelsdag

Nadere informatie

2 Loonheffingen. Het begrip loonheffingen is in 2006 ontstaan, toen de Belastingdienst de heffing van de premies werknemersverzekeringen

2 Loonheffingen. Het begrip loonheffingen is in 2006 ontstaan, toen de Belastingdienst de heffing van de premies werknemersverzekeringen 2 Loonheffingen 2.1 Algemeen Het begrip loonheffingen is in 2006 ontstaan, toen de Belastingdienst de heffing van de premies werknemersverzekeringen overnam van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen

Nadere informatie

Emblemen. Emblemenservice. Wiltec werkt. Ook voor u!

Emblemen. Emblemenservice. Wiltec werkt. Ook voor u! Emblemenservice Emblemen De finishing touch op de bedrijfskleding is toch wel het bedrijfslogo. Het plaatsen van emblemen draagt bij aan een professionele uitstraling en vergroot de naamsbekendheid van

Nadere informatie

kantoor Haarlem BETA t.a.v. secretariaat Postbus BC Rotterdam Geachte heer, mevrouw,

kantoor Haarlem BETA t.a.v. secretariaat Postbus BC Rotterdam Geachte heer, mevrouw, kantoor Haarlem > 1 Postbus 1682 2003 BS HAARLEM Kennisgroep CAO BETA tav secretariaat Postbus 19128 3001 BC Rotterdam Datum 22 september 2014 Uw kenmerk KG cao 2014-44 Kenmerk Betreft Beoordeling CAO

Nadere informatie

... Betreft CAO voor het Hoveniersbedrijf in Nederland 2008-2009, algemeen verbindend verklaard tot en met 28 februari 2009.

... Betreft CAO voor het Hoveniersbedrijf in Nederland 2008-2009, algemeen verbindend verklaard tot en met 28 februari 2009. Haaglanden/kantoor Den Haag 'S-GRAVENHAGE 1 > Postbus 30206 2500 GE 'S-GRAVENHAGE Telefoon 0800-0543 Telefax Kennisgroep CAO Doorkiesnummer Datum 20 augustus 2008 Uw kenmerk Kenmerk CAO Betreft CAO voor

Nadere informatie

Kantoor Arnhem. CUMELA Nederland. Postbus RJ NIJKERK. Geachte heer/mevrouw,

Kantoor Arnhem. CUMELA Nederland. Postbus RJ NIJKERK. Geachte heer/mevrouw, Kantoor Arnhem Telefoon 0800-0543 > 1 Postbus 9001 6800 DB ARNHEM Telefax (088) 154 99 95 Kennisgroep CAO CUMELA Nederland Postbus 1156 3861 RJ NIJKERK Datum 11 augustus 2014 Uw kenmerk Kenmerk Betreft

Nadere informatie

Kantoor Eindhoven. Stichting Vakraad voor de Timmerindustrie Postbus 24 1400 AA Bussum. Betreft: CAO voor de Timmerindustrie 2015/2017

Kantoor Eindhoven. Stichting Vakraad voor de Timmerindustrie Postbus 24 1400 AA Bussum. Betreft: CAO voor de Timmerindustrie 2015/2017 Kantoor Eindhoven > 1 Postbus 90056 5600 PJ EINDHOVEN Stichting Vakraad voor de Timmerindustrie Postbus 24 1400 AA Bussum Telefoon (0800) 0543 Datum 26 januari 2016 Uw kenmerk Kenmerk 2015-82/GvS Betreft:

Nadere informatie

Kantoor Utrecht. Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging Postbus AH GOUDA. Geachte heer,

Kantoor Utrecht. Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging Postbus AH GOUDA. Geachte heer, Kantoor Utrecht > 1 Postbus 18500 3501 CM UTRECHT Telefoon 0800-0543 Telefax Kennisgroep CAO Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging Postbus 332 2800 AH GOUDA Datum 23 oktober 2013 Uw

Nadere informatie

Uitwerking examentraining BKL Loonheffingen 2016/2017

Uitwerking examentraining BKL Loonheffingen 2016/2017 Examenopgave 1 1. De heer Van der Ham is dga. Een dga is in het algemeen niet verzekerd voor de werknemersverzekeringen. Daarom hoeven voor hem geen premies werknemersverzekeringen te worden afgedragen.

Nadere informatie

... Betreft Cao voor de Groothandel in Vlakglas, het Glasbewerkings- en het Glazeniersbedrijf 2014

... Betreft Cao voor de Groothandel in Vlakglas, het Glasbewerkings- en het Glazeniersbedrijf 2014 kantoor Den Haag > 1 Postbus 30206 2500 GE 'S-GRAVENHAGE Telefoon 0800-0543 Kennisgroep CAO De Glas Branche Organisatie Postbus 2075 2800 BE GOUDA Datum 18 december 2014 Uw kenmerk Kenmerk CAO Betreft

Nadere informatie

WERKKOSTENREGELING. U kunt de eindheffing van de werkkostenregeling ook als concern toepassen.

WERKKOSTENREGELING. U kunt de eindheffing van de werkkostenregeling ook als concern toepassen. WERKKOSTENREGELING Stap 1. Hoe werkt de werkkostenregeling? Met ingang van 1 januari 2015 wordt de regeling van vrije vergoedingen en verstrekkingen vervangen door de werkkostenregeling (WKR). In de WKR

Nadere informatie

Kantoor Eindhoven. Vakraad voor Houtverwerkende industrie Postbus 90154 5000 LG Tilburg. Geachte heer/mevrouw,

Kantoor Eindhoven. Vakraad voor Houtverwerkende industrie Postbus 90154 5000 LG Tilburg. Geachte heer/mevrouw, Kantoor Eindhoven > 1 Postbus 90056 5600 PJ EINDHOVEN Telefoon (0800) 0543 Kennisgroep CAO Vakraad voor Houtverwerkende industrie Postbus 90154 5000 LG Tilburg Datum 8 september 2014 Uw kenmerk Kenmerk

Nadere informatie

Uitwerking examentraining BKL Loonheffingen 2018/2019

Uitwerking examentraining BKL Loonheffingen 2018/2019 Examenopgave 1 1. De heer Van der Ham is dga. Een dga is in het algemeen niet verzekerd voor de werknemersverzekeringen. Daarom hoeven voor hem geen premies werknemersverzekeringen te worden afgedragen.

Nadere informatie

kantoor Den Haag 'S-GRAVENHAGE Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) Nederland Postbus 29773 2502 LT Den Haag Geachte heer,

kantoor Den Haag 'S-GRAVENHAGE Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) Nederland Postbus 29773 2502 LT Den Haag Geachte heer, kantoor Den Haag 'S-GRAVENHAGE > 1 Postbus 30206 2500 GE 'S-GRAVENHAGE Telefoon 0800-0543 Telefax (088) 152 35 00 Kennisgroep CAO Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) Nederland Postbus 29773 2502 LT Den

Nadere informatie

voorzieningen die uw werknemer op de werkplek gebruikt consumpties op de werkplek die geen deel uitmaken van een maaltijd

voorzieningen die uw werknemer op de werkplek gebruikt consumpties op de werkplek die geen deel uitmaken van een maaltijd Nihilwaarderingen Alles wat u uw werknemer verstrekt, vergoedt of ter beschikking stelt voor zijn dienstbetrekking, is loon. Om te voorkomen dat de waarde van voorzieningen die uw werknemer op de werkplek

Nadere informatie

Kantoor Eindhoven. Nederlandse Zuivel Organisatie La Tour Boogschutterstraat 9 B 7324 AE APELDOORN. Geachte heer, mevrouw,

Kantoor Eindhoven. Nederlandse Zuivel Organisatie La Tour Boogschutterstraat 9 B 7324 AE APELDOORN. Geachte heer, mevrouw, Kantoor Eindhoven > 1 Postbus 90057 5600 PK EINDHOVEN Telefoon 0800-0543 Telefax (000) 000 00 00 Kennisgroep CAO Nederlandse Zuivel Organisatie La Tour Boogschutterstraat 9 B 7324 AE APELDOORN Datum 25

Nadere informatie

... Betreft CAO Wonen 2008-2009, algemeen verbindend verklaard tot en met 31 december 2009.

... Betreft CAO Wonen 2008-2009, algemeen verbindend verklaard tot en met 31 december 2009. Haaglanden/kantoor Den Haag 'S-GRAVENHAGE 1 > Postbus 30206 2500 GE 'S-GRAVENHAGE Telefoon 0800-0543 Telefax Kennisgroep CAO Doorkiesnummer Datum 12 januari 2009 Uw kenmerk Kenmerk CAO Betreft CAO Wonen

Nadere informatie

Veranderende wetgeving voor de salarisadministrateur. Deel 2: einde nihilwaardering personeelslening eigen woning

Veranderende wetgeving voor de salarisadministrateur. Deel 2: einde nihilwaardering personeelslening eigen woning Veranderende wetgeving voor de salarisadministrateur Deel 2: einde nihilwaardering personeelslening eigen woning Veranderende wetgeving voor de salarisadministrateur In eerdere whitepapers informeerden

Nadere informatie

Vrijwillige verzekering binnenland. Informatie over vrijwillig verzekeren voor de Ziektewet, WIA, WAO en WW

Vrijwillige verzekering binnenland. Informatie over vrijwillig verzekeren voor de Ziektewet, WIA, WAO en WW Vrijwillige verzekering binnenland Informatie over vrijwillig verzekeren voor de Ziektewet, WIA, WAO en WW Werk boven uitkering UWV verstrekt tijdelijk inkomen in het kader van wettelijke regelingen als

Nadere informatie

Special Lonen Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen

Special Lonen Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen 1. Lage-inkomensvoordeel (LIV) Vanaf 2017 krijgen werkgevers die werknemers in dienst hebben met een loon tussen 100% en 125% van het wettelijke minimumloon

Nadere informatie

Kantoor Almelo. ANKO/Brancheplatform Postbus 212 1270 AE HUIZEN. Geachte mevrouw,

Kantoor Almelo. ANKO/Brancheplatform Postbus 212 1270 AE HUIZEN. Geachte mevrouw, Kantoor Almelo 1 Postbus 5105 7600 GL ALMELO Telefoon 0800-0543 ANKO/Brancheplatform Postbus 212 1270 AE HUIZEN Kennisgroep CAO Datum 17 april 2015 Uw kenmerk Betreft Beoordeling CAO 2014-2016 op fiscale

Nadere informatie

Nieuw systeem voor al uw vergoedingen en verstrekkingen in de loonsfeer. Werkkostenregeling Werk aan de winkel!

Nieuw systeem voor al uw vergoedingen en verstrekkingen in de loonsfeer. Werkkostenregeling Werk aan de winkel! Nieuw systeem voor al uw vergoedingen en verstrekkingen in de loonsfeer Werkkostenregeling Werk aan de winkel! Werkgevers kunnen vanaf 1 januari 2011 gebruikmaken van de werkkostenregeling (WKR). Toch

Nadere informatie

Ik ben zwanger en zelfstandige. Uw inkomen bij zwangerschap en bevalling

Ik ben zwanger en zelfstandige. Uw inkomen bij zwangerschap en bevalling Ik ben zwanger en zelfstandige Uw inkomen bij zwangerschap en bevalling Re-integratie en tijdelijk inkomen Vanuit de gedachte Werk boven Uitkering stimuleert UWV deelname aan het arbeidsproces. Is werken

Nadere informatie

kantoor Den Haag Vereniging van Orgelbouwers in Nederland t.a.v. het secretariaat Postbus AC HEEMSTEDE Geachte heer, mevrouw,

kantoor Den Haag Vereniging van Orgelbouwers in Nederland t.a.v. het secretariaat Postbus AC HEEMSTEDE Geachte heer, mevrouw, kantoor Den Haag > 1 Postbus 30206 2500 GE 'S-GRAVENHAGE Vereniging van Orgelbouwers in Nederland tav het secretariaat Postbus 100 2100 AC HEEMSTEDE Telefoon 0800-0543 Datum 31 mei 2016 Uw kenmerk Kenmerk

Nadere informatie

... Betreft Cao Glastuinbouw 2012-2014, algemeen verbindend verklaard tot en met 30 juni 2014

... Betreft Cao Glastuinbouw 2012-2014, algemeen verbindend verklaard tot en met 30 juni 2014 kantoor Den Haag 'S-GRAVENHAGE > 1 Postbus 30206 2500 GE 'S-GRAVENHAGE Telefoon 0800-0543 Telefax (088) 152 35 00 Kennisgroep CAO Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) Nederland Postbus 29773 2502 LT Den

Nadere informatie

De Werkkostenregeling

De Werkkostenregeling Lentink Accountants/Belastingadviseurs brengt onder uw aandacht De Werkkostenregeling Werk aan de winkel! Huizen, november 2013 1 Introductie Werkkostenregeling Werk aan de winkel! Werkgevers kunnen vanaf

Nadere informatie

Op het bovenstaande geldt een aantal uitzonderingen. Niet verzekerd zijn de volgende categorieën ingezetenen:

Op het bovenstaande geldt een aantal uitzonderingen. Niet verzekerd zijn de volgende categorieën ingezetenen: Basisverzekering ziektekosten Per 1 februari 2013 is de Landsverordening basisverzekering ziektekosten (hierna: BVZ) van kracht geworden. Dit memo behandelt uitsluitend de heffing en inning van de inkomensafhankelijke

Nadere informatie

Ik ben zelfstandige en zwanger

Ik ben zelfstandige en zwanger uwv.nl werk.nl Ik ben zelfstandige en zwanger Uw inkomen bij zwangerschap en bevalling Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie. Wilt u na het lezen preciezer weten wat voor u in uw situatie

Nadere informatie

Midden- en kleinbedrijf Kantoor Eindhoven. Vereniging Zelfstandige Apotheken (VZA) Postbus BN Den Haag. Betreft: cao Apotheken 2017

Midden- en kleinbedrijf Kantoor Eindhoven. Vereniging Zelfstandige Apotheken (VZA) Postbus BN Den Haag. Betreft: cao Apotheken 2017 Belastingdienst, Postbus 90056, 5600 PJ Eindhoven Vereniging Zelfstandige Apotheken (VZA) Postbus 16570 2500 BN Den Haag. Midden- en kleinbedrijf Karel de Grotelaan 4 5616 CA Eindhoven Postbus 90056 5600

Nadere informatie

Kantoor Arnhem. Nederlandse Vereniging voor Dakdekkersbedrijven Hellende Daken, Het Hellende Dak. Postbus BB VEENENDAAL

Kantoor Arnhem. Nederlandse Vereniging voor Dakdekkersbedrijven Hellende Daken, Het Hellende Dak. Postbus BB VEENENDAAL Kantoor Arnhem Telefoon 0800-0543 > 1 Postbus 9001 6800 DB ARNHEM Telefax (088) 154 99 95 Kennisgroep CAO Nederlandse Vereniging voor Dakdekkersbedrijven Hellende Daken, Het Hellende Dak Postbus 1085 3900

Nadere informatie

... Betreft CAO voor het Bakkersbedrijf , algemeen verbindend verklaard tot en met 31 mei 2008.

... Betreft CAO voor het Bakkersbedrijf , algemeen verbindend verklaard tot en met 31 mei 2008. Haaglanden/kantoor Den Haag 'S-GRAVENHAGE 1 > Postbus 30206 2500 GE 'S-GRAVENHAGE Telefoon 0800-0543 Telefax (070) 330 47 96 Kennisgroep CAO Doorkiesnummer Datum 16 december 2008 Uw kenmerk Kenmerk CAO

Nadere informatie

Eshuis Actueel Eindejaarstips 2015

Eshuis Actueel Eindejaarstips 2015 Deze nieuwsbrief bevat tips over zaken voor werkgevers, die u in 2015 nog kunt ondernemen. Daarnaast vindt u op www.eshuis.com nog veel meer interessante eindejaarstips. Wenst u een nadere toelichting?

Nadere informatie

Kantoor Arnhem. VZA Afdeling Arbeidszaken Postbus 16570 2500 BN DEN HAAG. Geachte heer/mevrouw,

Kantoor Arnhem. VZA Afdeling Arbeidszaken Postbus 16570 2500 BN DEN HAAG. Geachte heer/mevrouw, Kantoor Arnhem Telefoon 0800-0543 > 1 Postbus 9001 6800 DB ARNHEM Telefax (088) 154 99 95 Kennisgroep CAO VZA Afdeling Arbeidszaken Postbus 16570 2500 BN DEN HAAG Datum 27 februari 2015 Uw kenmerk Kenmerk

Nadere informatie

Vrijwillige verzekering binnenland. Informatie over vrijwillig verzekeren voor Ziektewet, WIA, WAO en WW

Vrijwillige verzekering binnenland. Informatie over vrijwillig verzekeren voor Ziektewet, WIA, WAO en WW Vrijwillige verzekering binnenland Informatie over vrijwillig verzekeren voor Ziektewet, WIA, WAO en WW Inhoud Waarom deze brochure? 2 Waarom zelf verzekeren? 2 Wanneer kunt u zich vrijwillig verzekeren?

Nadere informatie

kantoor Den Haag AWVN Postbus AB DEN HAAG Geachte heer,

kantoor Den Haag AWVN Postbus AB DEN HAAG Geachte heer, kantoor Den Haag > 1 Postbus 30206 2500 GE 'S-GRAVENHAGE Telefoon 0800-0543 Telefax (088) 15 234 05 Kennisgroep CAO AWVN Postbus 93050 2509 AB DEN HAAG Datum 28 juli 2016 Uw kenmerk Kenmerk CAO Betreft

Nadere informatie

Kantoor Rotterdam. RecronPostbus 102 3970 AC Driebergen. Geachte heer,

Kantoor Rotterdam. RecronPostbus 102 3970 AC Driebergen. Geachte heer, Kantoor Rotterdam > 1 Postbus 50960 3007 BB ROTTERDAM Telefoon 0800-0543 Telefax unit ITO DV RecronPostbus 102 3970 AC Driebergen Datum 20 april 2014 Uw kenmerk Kenmerk CAO Dagrecreatie Betreft caobeoordeling

Nadere informatie

Ook voor geheel of gedeeltelijk op de werkplek te gebruiken arbovoorzieningen en hulpmiddelen geldt een gerichte vrijstelling.

Ook voor geheel of gedeeltelijk op de werkplek te gebruiken arbovoorzieningen en hulpmiddelen geldt een gerichte vrijstelling. Voor 1 maart vindt de afrekening van de werkkostenregeling (WKR) voor 2018 plaats. Weet u welke vergoedingen en verstrekkingen onder de WKR vallen? En weet u tot welk bedrag u mag gaan? En wat er gebeurt

Nadere informatie

Kantoor Eindhoven. Bond van Fabrikanten van Betonproducten Zaagmolenlaan 20 3447 GS Woerden. Geachte mevrouw,

Kantoor Eindhoven. Bond van Fabrikanten van Betonproducten Zaagmolenlaan 20 3447 GS Woerden. Geachte mevrouw, Kantoor Eindhoven > 1 Postbus 90056 5600 PJ EINDHOVEN Telefoon (0800) 0543 Kennisgroep CAO Bond van Fabrikanten van Betonproducten Zaagmolenlaan 20 3447 GS Woerden Datum 11 maart 2014 Uw kenmerk Kenmerk

Nadere informatie

Nieuwsbrief van d.d. 03-11-2005

Nieuwsbrief van d.d. 03-11-2005 Nieuwsbrief van d.d. 03-11-2005 Nummer: 31-2005 1) Ontslag wegens weigering bedrijfskleding te dragen Uitspraak kantonrechter te Den Haag: werkneemster weigert het dragen van de bedrijfskleding van een

Nadere informatie

ST NIEUWSBRIEF 2015 deel 8

ST NIEUWSBRIEF 2015 deel 8 ST NIEUWSBRIEF 2015 deel 8 1. Pensioen in eigen beheer mogelijk afgeschaft Er is nog geen besluit genomen over de problemen met het pensioen in eigen beheer van 140.000 directeuren-grootaandeelhouders

Nadere informatie

Werkkostenregeling. Werk aan de winkel! Denk ondernemend. Denk Bol.

Werkkostenregeling. Werk aan de winkel! Denk ondernemend. Denk Bol. Werkkostenregeling Werk aan de winkel! Denk ondernemend. Denk Bol. Werkgevers kunnen al vanaf 1 januari 2011 gebruikmaken van de werkkostenregeling (WKR). Toch hebben nog maar weinig werkgevers de overstap

Nadere informatie

Werkkostenregeling (WKR) 9 december 2014 Gijs van der Voet

Werkkostenregeling (WKR) 9 december 2014 Gijs van der Voet Werkkostenregeling (WKR) 9 december 2014 Gijs van der Voet Programma Achtergrond en historie WKR WKR in hoofdlijnen WKR in de praktijk WKR stappenplan voor invoering Tips en advies Achtergrond en historie

Nadere informatie

Werkkostenregeling per 2015

Werkkostenregeling per 2015 Werkkostenregeling per 2015 Inhoud Werkkostenregeling verplicht...1 Verschil ter beschikking stellen en verstrekken...1 Hoofdlijnen Werkkostenregeling...1 Werkkostenregel in schema...3 Kosten uit uw financiële

Nadere informatie

Kantoor Arnhem. Werkgevers Vereniging Nederlandse Crematoria Postbus AB DEN HAAG. Geachte mevrouw,

Kantoor Arnhem. Werkgevers Vereniging Nederlandse Crematoria Postbus AB DEN HAAG. Geachte mevrouw, Kantoor Arnhem Telefoon 0800-0543 > 1 Postbus 9001 6800 DB ARNHEM Werkgevers Vereniging Nederlandse Crematoria Postbus 93050 2509 AB DEN HAAG Telefax (088) 154 99 95 Kennisgroep CAO Datum 1 juni 2015 Uw

Nadere informatie

Wet Uniformering Loonbegrip Per 1 januari 2013

Wet Uniformering Loonbegrip Per 1 januari 2013 Wet Uniformering Loonbegrip Per 1 januari 2013 Audit І Tax І Advisory Wet uniformering loonbegrip Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1 Huidige Loonbegrippen... 3 1.2 Nieuw loonbegrip... 3 2. Eigen bijdrage

Nadere informatie

Vrijwillige verzekering buitenland. Vrijwillig verzekeren voor de Ziektewet, WIA en WW

Vrijwillige verzekering buitenland. Vrijwillig verzekeren voor de Ziektewet, WIA en WW Vrijwillige verzekering buitenland Vrijwillig verzekeren voor de Ziektewet, WIA en WW Werk boven uitkering UWV verstrekt tijdelijk inkomen in het kader van wettelijke regelingen als de WW, de WAO en de

Nadere informatie

Vrijwillige verzekering binnenland

Vrijwillige verzekering binnenland uwv.nl werk.nl Vrijwillige verzekering binnenland Informatie over vrijwillig verzekeren voor Ziektewet, WIA, WAO en WW Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie. Wilt u na het lezen meer

Nadere informatie

Kantoor Arnhem. Vereniging VACO. Postbus AA LEIDEN. Geachte heer/mevrouw,

Kantoor Arnhem. Vereniging VACO. Postbus AA LEIDEN. Geachte heer/mevrouw, Kantoor Arnhem Telefoon 0800-0543 > 1 Postbus 9001 Vereniging VACO Postbus 33 2300 AA LEIDEN 6800 DB ARNHEM Telefax (088) 154 99 95 Kennisgroep CAO Datum 11 augustus Uw kenmerk Kenmerk KG CAO/17/Beoordeling

Nadere informatie

Kantoor Eindhoven. Landelijke Huisartsen Vereniging Postbus LB Utrecht

Kantoor Eindhoven. Landelijke Huisartsen Vereniging Postbus LB Utrecht Kantoor Eindhoven > 1 Postbus 90056 5600 PJ EINDHOVEN Landelijke Huisartsen Vereniging Postbus 20056 3502 LB Utrecht Telefoon (0800) 0543 Datum 14 oktober 2016 Uw kenmerk Kenmerk 2016-67/GvS Betreft: CAO

Nadere informatie

Hierbij informeren wij u over een aantal wijzigingen, die in het komende jaar 2013. - Controleer alle Verklaringen geen privégebruik auto

Hierbij informeren wij u over een aantal wijzigingen, die in het komende jaar 2013. - Controleer alle Verklaringen geen privégebruik auto December 2012. Geachte relatie, Hierbij informeren wij u over een aantal wijzigingen, die in het komende jaar 2013 voor u van belang kunnen zijn. - Algemeen - Uniformering loonbegrip en gevolgen. - Premiekortingen

Nadere informatie

Oost-Brabant Kantoor Eindhoven

Oost-Brabant Kantoor Eindhoven Oost-Brabant Kantoor Eindhoven > 1 Postbus 90057 5600 PK EINDHOVEN Telefoon 0800-0543 Telefax Doorkiesnummer Datum 13 april 2007 Uw kenmerk Kenmerk Betreft Beoordeling cao-bepalingen op fiscale aspecten

Nadere informatie

Fietsregeling. (Ter uitvoering van artikel 4a:1, lid 5, en artikel 4a:3 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR-UWO)

Fietsregeling. (Ter uitvoering van artikel 4a:1, lid 5, en artikel 4a:3 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR-UWO) Fietsregeling Categorie 2 nummer 2 (Ter uitvoering van artikel 4a:1, lid 5, en artikel 4a:3 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR-UWO) Vastgesteld bij besluit het Algemeen Bestuur d.d. Datum

Nadere informatie

Checklist Werken met de werkkostenregeling

Checklist Werken met de werkkostenregeling Checklist Werken met de werkkostenregeling 1. Verdiep u in de werkkostenregeling Op 1 januari 2011 trad de werkkostenregeling in werking. Op grond van deze regeling mag de inhoudingsplichtige maximaal

Nadere informatie

Wet uniformering loonbegrip

Wet uniformering loonbegrip Wet uniformering loonbegrip De Wet uniformering loonbegrip (WUL) gaat per 1 januari 2013 in. Dit brengt veranderingen met zich mee die u als werkgever wel op uw netvlies moet hebben staan. Het zogenoemde

Nadere informatie

WERKKOSTENREGELING PER 1 JANUARI 2015

WERKKOSTENREGELING PER 1 JANUARI 2015 WERKKOSTENREGELING PER 1 JANUARI 2015 Per 1 januari 2015 is de werkkostenregeling van toepassing. Deze nieuwe regeling vervangt de bestaande regeling die door de meeste werkgevers niet toegepast werd omdat

Nadere informatie

De juiste bedragen en datum staan wel in de nieuwsbrief die u kunt downloaden. 2. Thuiswerken en verhuizen fiscaal aantrekkelijker

De juiste bedragen en datum staan wel in de nieuwsbrief die u kunt downloaden. 2. Thuiswerken en verhuizen fiscaal aantrekkelijker december 2008 In deze mededeling vindt u informatie over de volgende onderwerpen: fouten in de nieuwsbrief thuiswerken en verhuizen fiscaal aantrekkelijker tabeltarief voor seksmedewerkers boetebeleid

Nadere informatie

Kantoor Arnhem. Vereniging van Nederlandse Cateringorganisaties. Postbus AR GORINCHEM. Geachte heer,

Kantoor Arnhem. Vereniging van Nederlandse Cateringorganisaties. Postbus AR GORINCHEM. Geachte heer, Kantoor Arnhem Telefoon 0800-0543 Kennisgroep CAO > 1 Postbus 9001 6800 DB ARNHEM Datum 17 februari 2014 Vereniging van Nederlandse Cateringorganisaties Postbus 693 4200 AR GORINCHEM Uw kenmerk Kenmerk

Nadere informatie

Rijnmond/kantoor Rotterdam ROTTERDAM. Geachte heer,

Rijnmond/kantoor Rotterdam ROTTERDAM. Geachte heer, Rijnmond/kantoor Rotterdam ROTTERDAM > 1 Postbus 50960 3007 BB ROTTERDAM Telefoon Telefax Unit Doorkiesnummer Datum 2 juni 2009 Uw kenmerk Kenmerk Betreft beoordeling cao's op fiscale aspecten Geachte

Nadere informatie

Nieuwsbrief van d.d

Nieuwsbrief van d.d Nieuwsbrief van d.d. 31-01-2008 Nummer: 02-2008 Alimentatie en pensioen Door het ontvangen van AOW en pensioen is de situatie van de alimentatiegerechtigde zodanig gewijzigd (lees: verbeterd), dat de rechter,

Nadere informatie

Nieuwsbrief van d.d. 10-06-2009. Verzoek Loonheffingen Verklaring geen privé-gebruik auto

Nieuwsbrief van d.d. 10-06-2009. Verzoek Loonheffingen Verklaring geen privé-gebruik auto Nieuwsbrief van d.d. 10-06-2009 Nummer: 12 2009 Verzoek Loonheffingen Verklaring geen privé-gebruik auto Een verklaring aanvragen Als u een auto van uw werkgever ter beschikking heeft, kunt u met dit formulier

Nadere informatie

Kantoor Utrecht ON 557-1Z*1ED. Koninklijke Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen Postbus 1380 1300 BJ ALMERE. Geachte heer,

Kantoor Utrecht ON 557-1Z*1ED. Koninklijke Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen Postbus 1380 1300 BJ ALMERE. Geachte heer, Kantoor Utrecht > 1 Postbus 18500 3501 CM UTRECHT Telefoon 0800-0543 Telefax Kennisgroep CAO Koninklijke Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen Postbus 1380 1300 BJ ALMERE Datum 22 oktober Uw kenmerk

Nadere informatie

... Betreft Cao voor het Hoveniersbedrijf in Nederland 2014-2016, algemeen verbindend verklaard tot en met 29 februari 2016

... Betreft Cao voor het Hoveniersbedrijf in Nederland 2014-2016, algemeen verbindend verklaard tot en met 29 februari 2016 kantoor Den Haag > 1 Postbus 30206 2500 GE 'S-GRAVENHAGE Telefoon 0800-0543 Telefax (088) 15 234 05 Kennisgroep CAO Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) Postbus 1010 3990 CA Houten Datum

Nadere informatie

... Betreft CAO voor het Hoveniersbedrijf in Nederland 2011-2013, algemeen verbindend verklaard tot en met 28 februari 2013

... Betreft CAO voor het Hoveniersbedrijf in Nederland 2011-2013, algemeen verbindend verklaard tot en met 28 februari 2013 > 1 Postbus 30206 2500 GE 'S-GRAVENHAGE Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) Postbus 1010 3990 CA Houten Haaglanden/kantoor Den Haag 'S-GRAVENHAGE Telefoon 0800-0543 Telefax (088) 152 35

Nadere informatie

Nieuwsbrief van d.d. 10-11-2010. Woon-werkverkeer is altijd zakelijk

Nieuwsbrief van d.d. 10-11-2010. Woon-werkverkeer is altijd zakelijk Nieuwsbrief van d.d. 10-11-2010 Nummer: 20 2010 Woon-werkverkeer is altijd zakelijk Het gerechtshof in Arnhem heeft bevestigd dat woon-werkverkeer met een auto van de zaak altijd zakelijk is, zelfs als

Nadere informatie

Finc Advieswijzer Werkkostenregeling 2017: de hoofdpunten op een rij

Finc Advieswijzer Werkkostenregeling 2017: de hoofdpunten op een rij Finc Advieswijzer Werkkostenregeling 2017: de hoofdpunten op een rij In februari vindt de afrekening van de werkkostenregeling (WKR) voor 2016 plaats. De werkkostenregeling blijft voor velen nog lastige

Nadere informatie

Nieuwsbrief van d.d

Nieuwsbrief van d.d Nieuwsbrief van d.d. 18-06-2008 Nummer: 15-2008 TPG Post hoeft boete werknemer niet te betalen TPG Post, tegenwoordig TNT Post, hoeft de boete die een werknemer kreeg voor een snelheidsovertreding niet

Nadere informatie

Kabinetsplannen: informatie voor werkende ouders

Kabinetsplannen: informatie voor werkende ouders Kabinetsplannen: informatie voor werkende ouders Let op: Het voorstel over de vaste toeslag van de overheid is opgenomen in het Belastingplan 2007. De Eerste Kamer moet hier nog mee akkoord gaan. De percentages

Nadere informatie

Werkkostenregeling 2018

Werkkostenregeling 2018 26.01.2018 Werkkostenregeling 2018 De hoofdpunten op een rij E-BOOK In dit e-book: In februari vindt de afrekening van de werkkostenregeling (WKR) voor 2017 plaats. De werkkostenregeling blijft voor velen

Nadere informatie

De gevolgen van de keuzes en vastleggingen in de administratie komen tot uiting in de loonaangifte.

De gevolgen van de keuzes en vastleggingen in de administratie komen tot uiting in de loonaangifte. Loonheffingen Werkkostenregeling Voor wie geldt de werkkostenregeling? De werkkostenregeling kan door de inhoudingsplichtige (hierna: werkgever) worden toegepast voor de werknemers. Het gaat daarbij dus

Nadere informatie

De belastingplichtige krijgt dan een positieve/negatieve aanslag IB opgelegd.

De belastingplichtige krijgt dan een positieve/negatieve aanslag IB opgelegd. Loonbelasting 2009 Loonbelasting is een aangiftebelasting. Verschil aanslagbelasting en aangiftebelasting Er zijn 2 typen belastingen: aanslag- en aangiftebelastingen. Bij aanslagbelastingen staat het

Nadere informatie

KDO NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2017

KDO NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2017 KDO NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2017 1. Nieuwe zzp-wet vervangt Wet DBA! Het nieuwe kabinet wil af van de Wet DBA. Deze in 2016 ingevoerde wet ter vervanging van de VAR (Verklaring arbeidsrelatie) zorgt voor

Nadere informatie

1. Arbeidsovereenkomst 1.1 de verschillende soorten overeenkomsten tot het verrichten van arbeid benoemen. (K)

1. Arbeidsovereenkomst 1.1 de verschillende soorten overeenkomsten tot het verrichten van arbeid benoemen. (K) CONCEPT Toetstermen STIBEX Basiskennis Loonadministratie K= kennisvraag, kandidaat moet dan de gegevens uit de toetsterm met behulp van meerkeuzevragen kunnen beantwoorden. Het gaat dan om de selectie

Nadere informatie

Brochure over de. Rechtspositie van staten- en commissieleden van de provincie Utrecht

Brochure over de. Rechtspositie van staten- en commissieleden van de provincie Utrecht Brochure over de Rechtspositie van staten- en commissieleden van de provincie Utrecht 2 Inhoud 1. Inleiding 2. Bezoldiging en de fiscus 3. Bezoldiging 4. Reiskosten 5. Verblijfkosten 6. Cursus en congres

Nadere informatie

Kantoor Rotterdam. Recron Postbus 102 3970 AC Driebergen. Geachte heer,

Kantoor Rotterdam. Recron Postbus 102 3970 AC Driebergen. Geachte heer, Kantoor Rotterdam > 1 Postbus 50960 3007 BB ROTTERDAM Telefoon 0800-0543 Telefax unit ITO DV Recron Postbus 102 3970 AC Driebergen Datum 14 mei 2014 Uw kenmerk Kenmerk CAO Recreatie Betreft caobeoordeling

Nadere informatie

Kantoor Rotterdam. Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie De heer drs. J.H.G. Goebbels Postbus 64 2700 AB Zoetermeer

Kantoor Rotterdam. Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie De heer drs. J.H.G. Goebbels Postbus 64 2700 AB Zoetermeer Kantoor Rotterdam > 1 Postbus 50960 3007 BB ROTTERDAM Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie De heer drs JHG Goebbels Postbus 64 2700 AB Zoetermeer Telefoon 0800-0543 Telefax unit ITO DV Doorkiesnummer

Nadere informatie

De werkkostenregeling

De werkkostenregeling De werkkostenregeling Met de invoering van de nieuwe werkkostenregeling is een groot aantal fiscale regels rondom de vergoedingen en/of verstrekkingen in de loonsfeer verdwenen. Er is een nieuwe vrijstelling

Nadere informatie

Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld?

Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld? Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld? Toekomstplannen. Een andere woning, een verre reis of kinderen die gaan studeren. Je hebt uitdagend werk, een inkomen en ambities. Je moet

Nadere informatie

Werkkostenregeling (WKR)

Werkkostenregeling (WKR) Werkkostenregeling (WKR) Met ingang van 1 januari 2015 wordt de werkkostenregeling definitief ingevoerd: een nieuw systeem voor alle vergoedingen en verstrekkingen aan personeel. De WKR heeft voor werkgevers

Nadere informatie

Kantoor Eindhoven. Vakraad voor Meubelindustrie en Meubileringsbedrijven Postbus 100 2100 AC Heemstede. Geachte heer/mevrouw,

Kantoor Eindhoven. Vakraad voor Meubelindustrie en Meubileringsbedrijven Postbus 100 2100 AC Heemstede. Geachte heer/mevrouw, Kantoor Eindhoven > 1 Postbus 90056 5600 PJ EINDHOVEN Telefoon (0800) 0543 Kennisgroep CAO Vakraad voor Meubelindustrie en Meubileringsbedrijven Postbus 100 2100 AC Heemstede Datum 30 april 2014 Uw kenmerk

Nadere informatie

Nieuwsbrief Loonaangifte 2006

Nieuwsbrief Loonaangifte 2006 1 uniform loonbegrip 1 aangiftesystematiek 1 loket voor loonheffing en premies sv Nieuwsbrief Loonaangifte 2006 Mei 2005 / Nummer 4 In dit nummer onder andere: Blijf op de hoogte met E-alert/Informatie

Nadere informatie

D & O nieuwsbrief Actueel. Overzicht fiscale regels directe beloning en advies- en distributiekosten

D & O nieuwsbrief Actueel. Overzicht fiscale regels directe beloning en advies- en distributiekosten Joost Nieuweboer Van: Bureau D & O Verzonden: woensdag 14 augustus 2013 13:03 Aan: wvanmeer@emerpark.nl Onderwerp: D & O nieuwsbrief Actueel 261: Overzicht fiscale regels directe

Nadere informatie

Haaglanden/kantoor Den Haag 'S-GRAVENHAGE. Stichting Sociaal fonds Particuliere Beveiliging Postbus 693 4200 AR Gorinchem.

Haaglanden/kantoor Den Haag 'S-GRAVENHAGE. Stichting Sociaal fonds Particuliere Beveiliging Postbus 693 4200 AR Gorinchem. > 1 Postbus 30206 2500 GE 'S-GRAVENHAGE Stichting Sociaal fonds Particuliere Beveiliging Postbus 693 4200 AR Gorinchem Haaglanden/kantoor Den Haag 'S-GRAVENHAGE Telefoon 0800-0543 Telefax (088) 152 35

Nadere informatie

Nieuwsbrief van d.d Aftrekbaarheid btw op voorschotnota,s van nutsbedrijven

Nieuwsbrief van d.d Aftrekbaarheid btw op voorschotnota,s van nutsbedrijven Nieuwsbrief van d.d. 16-09-2009 Nummer: 19 2009 Aftrekbaarheid btw op voorschotnota,s van nutsbedrijven Momenteel loopt bij de Hoge Raad een procedure over de aftrekbaarheid van de btw op voorschotnota

Nadere informatie

Nieuwsbrief van d.d

Nieuwsbrief van d.d Nieuwsbrief van d.d. 22-10-2007 Nummer: 16-2007 1) Onjuiste declaraties geen reden voor ontslag Het ten onrechte declareren van kosten geldt niet als een ernstig verzuim op grond waarvan een werknemer

Nadere informatie

Werkkostenregeling. Werkgeversinstituut. Bijeenkomst 25 november 2014. Jur Alberti

Werkkostenregeling. Werkgeversinstituut. Bijeenkomst 25 november 2014. Jur Alberti Werkkostenregeling Bijeenkomst 25 november 2014 Jur Alberti Inleiding Gestart op 1 januari 2011 Vrijwillig; werkgevers jaarlijks de keuze Vanaf 1 januari 2015 verplicht Nog veel onduidelijkheden en aanpassingen

Nadere informatie

1 Arbeidsovereenkomst

1 Arbeidsovereenkomst 1 Arbeidsovereenkomst Arbeidsovereenkomst Artikel 7.610 en 7.750 BW Voorwaarden arbeidsovereenkomst Geen duidelijke afspraken Er is een arbeidsovereenkomst als een werknemer met een werkgever overeenkomt

Nadere informatie

Roadshow CUMELA Nederland

Roadshow CUMELA Nederland Roadshow CUMELA Nederland Welkom Marie Jose Lamers Jacqueline Tuinenga Nu we er toch zijn. Stand van zaken cao LEO cao LEO geëindigd? Werkkostenregeling Werkkostenregeling verplicht vanaf 2015 Inventariseer

Nadere informatie

Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2016

Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2016 De heer H. Buiten Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2016 Datum: 31 januari 2017 De heer H. Buiten Utrecht, 31 januari 2017 Geachte heer Buiten, Ingevolge uw opdracht hebben wij de in dit rapport

Nadere informatie

kantoor Den Haag CUMELA Nederland Postbus BD NIJKERK Geachte mevrouw,

kantoor Den Haag CUMELA Nederland Postbus BD NIJKERK Geachte mevrouw, kantoor Den Haag > 1 Postbus 30206 2500 GE 'S-GRAVENHAGE Telefoon 0800-0543 Telefax (088) 15 234 05 Kennisgroep CAO CUMELA Nederland Postbus 1156 3860 BD NIJKERK Datum 8 november 2018 Uw kenmerk CAO Betreft

Nadere informatie

30-10-2014 DE WERKKOSTENREGELING. Waarom de Werkkostenregeling?

30-10-2014 DE WERKKOSTENREGELING. Waarom de Werkkostenregeling? DE WERKKOSTENREGELING Waarom de Werkkostenregeling? Systematiek van de Werkkostenregeling Intermediaire kosten Nihilwaardering Vrijgestelde kosten Vrije ruimte Veranderingen in 2015 1 De oude wettekst

Nadere informatie

ZZP, een overeenkomst van opdracht, of toch een arbeidsovereenkomst?

ZZP, een overeenkomst van opdracht, of toch een arbeidsovereenkomst? ZZP, een overeenkomst van opdracht, of toch een arbeidsovereenkomst? Artikel 7: 400 BW Het Burgerlijk Wetboek beschrijft de overeenkomst van opdracht in artikel 7:400 BW als volgt De overeenkomst van opdracht

Nadere informatie

Kantoor Eindhoven. Branchevereniging VHG Postbus CA Houten. Betreft: CAO Hoveniersbedrijf in Nederland 2016/2018.

Kantoor Eindhoven. Branchevereniging VHG Postbus CA Houten. Betreft: CAO Hoveniersbedrijf in Nederland 2016/2018. Kantoor Eindhoven > 1 Postbus 90056 5600 PJ EINDHOVEN Branchevereniging VHG Postbus 1010 3990 CA Houten Telefoon (0800) 0543 Datum 20 december 2016 Uw kenmerk Kenmerk 2016-84/GvS Betreft: CAO Hoveniersbedrijf

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2008 2009 31 955 Uitbreiding van de mogelijkheid om voorzieningen te verstrekken bij arbeid als zelfstandige Nr. 3 MEMORIE VAN TOELICHTING ALGEMEEN 1. Inleiding

Nadere informatie

Kantoor Almelo. CLC-VECTA De Corridor 5C 3621 ZA BREUKELEN. Geachte mevrouw,

Kantoor Almelo. CLC-VECTA De Corridor 5C 3621 ZA BREUKELEN. Geachte mevrouw, Kantoor Almelo 1 Postbus 5105 CLC-VECTA De Corridor 5C 3621 ZA BREUKELEN 7600 GL ALMELO Telefoon 0800-0543 Doorkiesnummers Kennisgroep CAO Datum 23 maart 2017 Uw kenmerk Kenmerk Betreft Beoordeling CAO

Nadere informatie

Werkkostenregeling De hoofdpunten op een rij. advieswijzer

Werkkostenregeling De hoofdpunten op een rij. advieswijzer Werkkostenregeling 2017 De hoofdpunten op een rij 04.08.16 advieswijzer In deze advieswijzer: In februari vindt de afrekening van de werkkostenregeling (WKR) voor 2016 plaats. De werkkostenregeling blijft

Nadere informatie

Ik neem een werknemer met een ziekte of handicap in dienst. Voordelen voor werkgevers

Ik neem een werknemer met een ziekte of handicap in dienst. Voordelen voor werkgevers Ik neem een werknemer met een ziekte of handicap in dienst Voordelen voor werkgevers Inhoud Iemand met een ziekte of handicap in dienst nemen 2 Wat zijn de voordelen? 4 Als u er niet zeker van bent dat

Nadere informatie

Voorwaarden WIA Bodem werkgever. Inhoudsopgave

Voorwaarden WIA Bodem werkgever. Inhoudsopgave Voorwaarden WIA Bodem werkgever In uw polis, de algemene voorwaarden en deze voorwaarden leest u welke rechten en plichten u kunt ontlenen aan de module WIA bodem. In de algemene voorwaarden van uw Moduleverzekering

Nadere informatie