UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD DD 18 NOVEMBER 2013 OPENBARE ZITTING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD DD 18 NOVEMBER 2013 OPENBARE ZITTING"

Transcriptie

1 BESTUUR DER STAD RONSE UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD DD 18 NOVEMBER 2013 OPENBARE ZITTING POLITIEREGLEMENT BETREFFENDE HET INZAMELEN VAN HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN EN VERGELIJKBARE BEDRIJFSAFVALSTOFFEN OP HET RECYCLAGEPARK. AANPASSING. BESLISSING. DE GEMEENTERAAD, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 17 december 2012 betreffende de belasting op het weghalen en verwijderen van afvalstoffen, hondenpoep inbegrepen, gestort of achtergelaten op niet-reglementaire plaatsen of tijdstippen of in niet reglementaire recipiënten; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing 18 november 2013 betreffende het belastingreglement op het gebruik van het recyclagepark; Gelet op de collegebeslissing van 04 november 2013 betreffende het werkreglement voor het inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen op het recyclagepark; Gelet op het politiereglement van 20 december 2010 betreffende het inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen op het recyclagepark; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 17 december 2007 betreffende de belasting op de tweede verblijven en latere wijzigingen; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 17 december 2001, betreffende de bevoegdheidsoverdracht aan IVLA voor de selectieve inzameling van huishoudelijk afval; Gelet op het decreet van 23 december 2011 betreffende het duurzaam beheer van materiaalkringlopen en afvalstoffen (Materialendecreet) en latere wijzigingen; Gelet op het Besluit van de Vlaamse Regering van 17 februari 2012 tot vaststelling van het Vlaams reglement betreffende het duurzaam beheer van materiaalkringlopen en afvalstoffen en latere wijzigingen; Gelet op het Uitvoeringsplan Milieuverantwoord Beheer van Huishoudelijke Afvalstoffen ; Gelet op de wet van 08 december 1992 tot de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens, en latere wijzigingen en uitvoeringsbesluiten; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 07 mei 2007 betreffende het algemeen reglement op de administratieve sancties en latere wijzigingen; Gelet op de nieuwe gemeentewet en het gemeentedecreet; Overwegend dat het noodzakelijk is het huishoudelijk afval en het vergelijkbaar afval tot een minimum te beperken en het afval maximaal selectief in te zamelen; dat afvalvoorkoming en hergebruik prioritair zijn; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; BESLIST : met 17 stemmen voor (CD&V GROEN-fractie, N-VA-fractie, Liberale Uniefractie en Brigitte Goddaer) bij 10 onthoudingen (sp.a-fractie en Vlaams Belang-fractie) :

2 Artikel 1. Onderstaand politiereglement inzake het inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen op het recyclagepark wordt goedgekeurd : HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Afdeling 1 DEFINITIES Artikel 1: 1. Het recyclagepark is een met toepassing van titel I van het VLAREM door de overheid vergunde inrichting waar onder toezicht op door het college van burgemeester en schepenen vastgestelde dagen en uren bepaalde gesorteerde huishoudelijke afvalstoffen en eventueel met huishoudelijke afvalstoffen vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen kunnen gedeponeerd worden met het oog op de recyclage van grondstoffen; 2. Door het betreden van het recyclagepark aanvaardt de bezoeker de reglementen van toepassing op het recyclagepark. Artikel 2: Voor de toepassing van dit reglement wordt onder huishoudelijke afvalstoffen verstaan: alle afvalstoffen die ontstaan door de normale werking van een particuliere huishouding en afvalstoffen die daarmee gelijkgesteld worden bij een besluit van de Vlaamse Regering. Artikel 3: Voor de toepassing van dit reglement wordt onder vergelijkbaar bedrijfsafval verstaan: bedrijfsafvalstoffen van vergelijkbare aard, samenstelling en hoeveelheid als huishoudelijke afvalstoffen en die ontstaan ten gevolge van activiteiten die van dezelfde aard zijn als activiteiten van de normale werking van een particuliere huishouding zoals gedefinieerd in het Materialendecreet. Artikel 4: Voor de toepassing van dit reglement wordt onder bedrijfsafvalstoffen verstaan: afvalstoffen die ontstaan ten gevolge van een industriële, ambachtelijke of wetenschappelijke activiteit, en de afvalstoffen die daarmee gelijkgesteld worden bij een besluit van de Vlaamse Regering. Artikel 5: Voor de toepassing van dit reglement wordt onder bouw- en sloopafval verstaan: afval afkomstig van het bouwen, renoveren en/of slopen zoals gedefinieerd in het werkreglement voor het inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen op het recyclagepark. Afdeling 2 - LIGGING EN OPENINGSUREN Artikel 6: Het recyclagepark is gelegen te Ronse, Viermaartlaan. Artikel 7: Het recyclagepark is geopend op de door het College van Burgemeester en Schepenen bepaalde data en openingsuren. Afdeling 3 - TOEGANKELIJKHEID Artikel 8 : Het recyclagepark is toegankelijk voor: 1. De particuliere gebruiker, zijnde het in Ronse gedomicilieerd gezin, de toekomstige inwoners in het bezit van een inschrijvingsattest van de dienst bevolking en de bewoners van een tweede verblijf in regel met de belasting op de tweede verblijven. 2. De door de stad erkende verenigingen die vergelijkbaar huishoudelijk afval aanvoeren voor zover dit afval niet voortspruit uit een commerciële activiteit ( bvb kantine, eetfestijn, ). 3. De KKMO (kleine KMO) en ZO (zelfstandige ondernemer) m.a.w. de kleine bedrijven en handelaars, gevestigd en/of gedomicilieerd te Ronse, die tot maximum 9 werknemers te werk stellen.

3 4. Scholen en jeugdinstellingen, zijnde alle inrichtingen gelegen op het grondgebied van de stad die één of andere vorm van onderwijs verstrekken of zijn instellingen (VZW s) voor bijzondere jeugdzorg, begeleid zelfstandig wonen, internaten. Afdeling 4 REGISTRATIE EN BETALING Artikel 9: 1. Alle bezoekers dienen alvorens het recyclagepark te betreden hun eigen identiteitskaart, de eigen toegangsbadge of het toelatingsattest, afgeleverd door de milieudienst, voor registratie te overhandigen aan de dienstdoende parkwachter. 2. Indien een derde het afval vervoert voor een inwoner, dan dient hij vergezeld te zijn van de inwoner in wiens opdracht hij afval wil deponeren op het recyclagepark. 3. Enkel de dienstdoende parkwachter is gemachtigd de registratie van de bezoeker uit te voeren. Artikel 10: Voor de toepassing van 2. van Artikel 9 wordt een afwijking toegestaan: voor inwoners boven de 75 jaar voor inwoners met een parkeerkaart voor gehandicapten Artikel 11: 1. De toegang tot het recyclagepark is onderhevig aan een belastingsysteem conform het belastingreglement op het gebruik van het recyclagepark. 2. De dienstdoende parkwachter zal in toepassing van het belastingreglement op het gebruik van het recyclagepark het aangebrachte volume beoordelen zoals omschreven in het werkreglement op het gebruik van het recyclagepark. 3. Het oordeel van de parkwachter is bindend.artikel 12: Personen vreemd aan de dienst en personen die geen materiaal aanbrengen hebben geen toegang tot het recyclagepark. Artikel 13: Het is verboden dieren te laten rondlopen op het recyclagepark. Afdeling 4 - GEBRUIK VAN HET RECYCLAGEPARK Artikel 14: Om hergebruik te bevorderen en afval te voorkomen moeten de inwoners zich eerst wenden tot de VZW De Kringwinkel Vlaamse Ardennen, die zal oordelen welke materialen herbruikbaar zijn. Artikel 15: Op het recyclagepark is het verboden om op enige wijze vuur te maken. Het is verboden om enige beschadiging aan te brengen aan de omheining, recyclagecontainers, gebouwen, beplantingen of uitrusting. Artikel 16: De vooraf gesorteerde afvalstoffen mogen slechts gedeponeerd worden in de daartoe voorziene recyclagecontainer, inzamelrecipiënten of opslagruimtes na controle door en op aanwijzing van de dienstdoende parkwachter. Artikel 17: De materialen dienen door de aanbrenger zelf in de daartoe bestemde container of recipiënt te worden gedeponeerd. Hiertoe zijn de nodige aanduidingen aangebracht. Bij twijfel dient de dienstdoende parkwachter te worden geraadpleegd. Zijn beslissing zal nageleefd worden. Het verlenen van hulp door een parkwachter ontslaat de aanbrenger niet van zijn verantwoordelijkheid. Artikel 18: De gebruikers van het recyclagepark moeten de omgeving van de recyclagecontainers en de overige ruimte van het terrein steeds zo rein mogelijk houden. Gemorst afval dient onmiddellijk opgeruimd te worden.

4 Afdeling 5 - GEBRUIK VAN VOERTUIGEN Artikel 19: 1. Enkel volgende voertuigen zijn toegelaten: auto, auto met aanhangwagen 1 of 2 assen, pick-up en bestelwagen. 2. Het (tarra)gewicht van de gebruikte voertuigen, al dan niet met aanhangwagen, mag niet meer dan kg bedragen. Bestelwagens langer dan 6 meter, bestelwagens met laadplatform, tractoren, aanhangwagens met een lengte van meer dan 3 meter worden niet toegelaten. 3. Landbouwvoertuigen zijn enkel toegelaten voor het aanbrengen van landbouwfolie tijdens dagen en uren bepaald door het College van Burgemeester en Schepenen. 4. De gebruikers van aanhangwagens met disselboom mogen hun aanhangwagen enkel leegkiepen mits toestemming van de parkwachter. Artikel 20: 1. Tijdens het wachten en lossen dient de motor stilgelegd te worden. 2. De maximumsnelheid op het recyclagepark is beperkt tot 10 km/h. 3. Dienstvoertuigen hebben steeds voorrang. HOOFDSTUK II - TOEZICHT Artikel 21: 1. Tijdens de openingsuren is het recyclagepark permanent onder toezicht van de parkwachter. 2. De parkwachter kan ten allen tijde het toegangsticket controleren aan de hand van de identiteitskaart en/of de toegangsbadge van de bezoeker op het soort voertuig en de aangevoerde afvalstoffen op samenstelling, aard en hoeveelheid. 3. De parkwachter zorgt ervoor dat de afvalstoffen op de daartoe bestemde plaats terechtkomen en verschaft daarvoor aan de bezoeker de nodige informatie. 4. Indien een bezoeker afval naast de recyclagecontainers plaatst of in het verkeerde inzamelrecipiënt deponeert, wijst de parkwachter de bezoeker terecht en zal de betrokkene het afval onmiddellijk opruimen en deponeren in de juiste recyclagecontainer. 5. De parkwachter heeft het recht om bezoekers die zijn opmerkingen niet opvolgen, de toegang tot het recyclagepark te ontzeggen. Het oordeel van de parkwachter is bindend. Artikel 22: De dienstdoende parkwachter heeft de machtiging om bezoekers te laten wachten aan de slagboom: - in functie van de veiligheid en een goede verkeersregeling op het recyclagepark - om zijn controletaken naar behoren te kunnen uitvoeren. HOOFDSTUK III - AANVOER VAN AFVALSTOFFEN Artikel 23: 1. De huishoudelijke afvalstoffen dienen vooraf gesorteerd en op de wijze zoals voorzien in het werkreglement van het recyclagepark aangeboden te worden. Afvalstoffen die worden aangeboden op een wijze die niet voldoet aan de voorwaarden van het werkreglement worden niet aanvaard. De aanbieder dient de niet-aanvaarde afvalstoffen terug mee te nemen. 2. Het in het voertuig aanwezige materiaal waarvan de bezoeker al of niet de intentie heeft het te deponeren zal ontegensprekelijk aangerekend worden. Artikel 24: 1. Per toegangsbeurt mag maximum 2 m³ afval worden aangevoerd, met uitzondering van EPS of piepschuim en plasticfolie waarvoor een beperking geldt van 0,5 m³. 2. Piepschuim en plasticfolie in grotere hoeveelheden dan 0,5 m³ worden enkel aanvaard indien aangebracht in de speciaal daartoe bestemde afvalzakken, te koop aan het onthaal van het stadhuis en zoals voorzien in het retributiereglement voor de inzameling van EPS en plasticfolie.

5 3. In het kader van de aanvaardingsplicht mogen volgende afvalstoffen gratis aangevoerd worden: frituurvetten en oliën, afgedankte elektr(on)ische apparatuur (AEEA); 4. In het kader van VLAREMA mag K.G.A. (klein gevaarlijk afval) zoals gedefinieerd in het werkreglement voor het inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen op het recyclagepark gratis aangevoerd worden; 5. Voor de aanvoer van kleine hoeveelheden (max. 0,10 m³) bouw-en sloopafval zoals steenpuin, keramiek, vlak glas, kalk- en gipsafval (Gyproc, Ytong), houtafval en eterniet die niet aanzien kunnen worden als afkomstig zijnde van afbraakwerken, worden er geen extra punten bouw- en sloopafval aangerekend conform het belastingreglement op het gebruik van het recyclagepark. Artikel 25: Volgende afvalstoffen worden op het recyclagepark ingezameld in de daartoe bestemde recipiënten conform het werkreglement voor de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen op het recyclagepark: o Autobanden o Boomstronken o Bouw- en sloopafval (houtafval, kalk- en gipsafval, keramiek, vlak glas en steenpuin) o Elektrische en elektronische apparaten (AEEA) o Asbestcementmateriaal o Groenafval o Plastieken bloempotten en plantentrays o Grof brandbaar restafval o Hol glas o Harde plastics o Klein gevaarlijk afval (KGA) o Luierafval o Oude metalen o Papier en karton o Piepschuim o Plasticfolie o Textiel en lederwaren Om afval maximaal selectief in te zamelen kan het College van Burgemeester en Schepen deze lijst uitbreiden. Artikel 26: Afvalstoffen die niet mogen aangeboden worden op het recyclagepark: o PMD o Gewoon huisvuil o Groente- en fruitafval o Gashouders en/of andere ontplofbare voorwerpen o Krengen van dieren, slachtafval en vleesafval o Mest en uitwerpselen van dieren o Bedrijfsafvalstoffen o Microbiologisch besmette afvalstoffen o Afval dat vrije asbestvezels bevat o Geneesmiddelen o Niet vooraf gesorteerde afvalstoffen. o Afval van verenigingen dat voortspruit uit een commerciële activiteit ( bvb kantine, eetfestijn, ). Indien de omstandigheden dit vereisen kan het College van Burgemeester en Schepenen deze lijst uitbreiden.

6 HOOFDSTUK IV - AFVALSTOFFEN VAN VERENIGINGEN Afdeling 1 - TOELATINGSVOORWAARDEN Artikel 27: 1. Verenigingen dienen een aanvraag om toelating te richten aan het College van Burgemeester en Schepenen. De aanvraag vermeldt o.m. de gegevens van de persoon die het afval aanbrengt, het soort voertuig en het soort afval. De milieudienst levert het toelatingsattest af binnen de 5 werkdagen. 2. Enkel de persoon vermeld op het attest wordt toegelaten en geregistreerd met de identiteitskaart. & 3. De vereniging mag 1 maal per jaar 2 m³ afval gratis aanbieden conform Hoofdstuk III - aanvoer van afvalstoffen van dit politiereglement. HOOFDSTUK V - AFVALSTOFFEN VAN NIET-PARTICULIEREN Afdeling 1 TOELATINGSVOORWAARDEN VOOR KKMO EN ZO Artikel 28: 1. KKMO en ZO, gevestigd en gedomicilieerd te Ronse,die gebruik wensen te maken van het recyclagepark voor het deponeren van vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen, kunnen gebruik maken van hun identiteitskaart. 2. KKMO en ZO die gevestigd zijn te Ronse, maar er niet gedomicilieerd zijn, en die gebruik wensen te maken van het recyclagepark voor het deponeren van vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen dienen een toelating te verkrijgen. Artikel 29: 1. Volgende vergelijkbare afvalstoffen van KKMO en ZO worden ingezameld: Papier en karton Hol glas Wit zuiver piepschuim met bolletjesstructuur (EPS) Plastic verpakkingsafval (plasticfolies) met uitzondering van landbouwfolie Plastic bloempotten en plantentrays Oude metalen. 2. Piepschuim en plasticfolie worden enkel aanvaard indien aangebracht in de speciaal daartoe bestemde afvalzakken, te koop aan het onthaal van het stadhuis en zoals voorzien in het retributiereglement voor de inzameling van inzameling EPS en plasticfolie. 3. KKMO en ZO dienen zich voor hun grof brandbaar restafval, voor hun andere dan toegelaten vergelijkbare afvalstoffen en hun niet-vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen te wenden tot een gespecialiseerde firma. 4. KKMO en ZO dienen zich voor hun KGA, ontstaan uit hun bedrijvigheid te wenden tot een gespecialiseerde firma. Artikel 30: Bij bezoekers die zich aanbieden met een bedrijfsvoertuig wordt zorgvuldig nagekeken of de aangeboden afvalstoffen niet afkomstig zijn van een bedrijfsactiviteit. Wanneer blijkt dat de afvalstoffen afkomstig zijn van de bedrijfsactiviteit, wordt de bezoeker verzocht het recyclagepark te verlaten en de afvalstoffen mee te nemen Afdeling 2 TOELATINGSVOORWAARDEN VOOR SCHOLEN EN JEUGDINSTELLINGEN Artikel 31: 1. Scholen en jeugdinstellingen (VZW s) die gebruik wensen te maken van het recyclagepark voor het deponeren van vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen dienen gebruik te maken van de toegangsbadge die hen op aanvraag ter beschikking wordt gesteld. 2. Scholen en jeugdinstellingen (VZW s) dienen de aanvraag voor toelating te richten aan het College van Burgemeester en Schepenen. De aanvraag vermeldt o.m. de gegevens van de school / jeugdinstelling evenals de gegevens van de medewerkers die het afval aanbrengen.

7 Mits toelating kan de toegangsbadge afgehaald worden op het recyclagepark binnen de 5 werkdagen na de aanvraag. 3. Scholen en jeugdinstellingen (VZW s) mogen afvalstoffen aanbieden conform Hoofdstuk III - aanvoer van afvalstoffen van dit politiereglement. Afdeling 3 - OPENINGSUREN VOOR LANDBOUWERS Artikel 32: Het recyclagepark is geopend voor landbouwers voor de aanvoer van landbouwfolies op de door het College bepaalde data, volgens het belastingreglement op het gebruik van het recyclagepark. HOOFDSTUK VI - SLOTBEPALINGEN Artikel 33: 1. Alle goederen die op het recyclagepark aangevoerd zijn worden eigendom van het stadsbestuur. 2. Het is voor iedereen vreemd aan de dienst verboden om het even welke aangeboden afvalstof te doorzoeken of mee te nemen. Artikel 34: Het is verboden afval achter te laten aan de toegangspoort of in de nabije omgeving van het recyclagepark. Artikel 35: 1 De bezoekers betreden het recyclagepark op eigen risico. De stad is niet verantwoordelijk voor ongevallen of gebeurtenissen die zich voordoen tussen de verschillende bezoekers bij het deponeren van afval of het niet opvolgen van de aanduidingen en aanwijzingen. 2 Eventuele schade, door derden aangebracht aan de inrichting of aan de uitrusting van het recyclagepark, zal op hen verhaald worden. Artikel 36: 1. Overtredingen van onderhavig reglement worden vastgesteld door de ambtenaren belast met het toezicht en hierop kan een belasting geheven worden zoals bepaald door de beslissing van de gemeenteraad dd 17 december 2012 betreffende de belasting op het weghalen en verwijderen van afvalstoffen, hondenpoep inbegrepen, gestort of achtergelaten op nietreglementaire plaatsen of tijdstippen, of in niet-reglementaire recipiënten en latere wijzigingen. 2. Overtredingen van onderhavig reglement kunnen tevens bestraft worden met een administratieve boete zoals bepaald door de beslissing van de gemeenteraad dd 7 mei 2007 betreffende het gemeentelijk reglement op de administratieve sancties (GAS) en latere wijzigingen. 3. In geval van misbruik bij de aangifte van het voertuig en/of het aangevoerde afval wordt het deponeren van afval verboden en dient de bezoeker het terrein te verlaten. De aangerekende punten en / of betaalde bedragen worden verbeurd verklaard. Artikel 37: 1 De bezoeker die een duidelijk en bewijsbaar agressief gedrag vertoont ten opzichte van het toezichthoudend personeel of andere bezoekers kan de toegang tot het recyclagepark worden ontzegd. 2 In geval van verbale of fysieke agressie ten aanzien van het toezichthoudend personeel wordt de politie ingeschakeld. Artikel 38: Dit reglement zal bekend gemaakt worden overeenkomstig de artikelen 186 en 187 van het gemeentedecreet. Artikel 39: Dit reglement blijft van toepassing tot het vervangen of gewijzigd wordt.

8 Artikel 2. Het politiereglement van 04 februari 2013 betreffende het inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen op het recyclagepark wordt opgeheven. Artikel 3. Een eensluidend afschrift van dit reglement wordt opgenomen in de overzichtslijst welke zal worden overgemaakt aan de heer Provinciegouverneur. Een eensluidend afschrift van dit reglement zal worden overgemaakt aan de griffie van de Rechtbank van Eerste Aanleg en aan de griffie van de Politierechtbank. Ter kennisgeving zal eveneens een afschrift worden toegezonden aan de OVAM (Openbare Afvalstoffenmaatschapppij) en het Departement LNE (Leefmilieu, Natuur en Energie) van de Vlaamse Overheid. Artikel 4. Het dossier zal verder afgehandeld worden zoals voorzien in het gemeentedecreet van 15 juli Voor gelijkvormig uittreksel : De stadssecretaris, De voorzitter,

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET RECYCLAGEPARK van ZELZATE

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET RECYCLAGEPARK van ZELZATE REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET RECYCLAGEPARK van ZELZATE Afdeling 1 Algemeen Artikel 1 Het recyclagepark is een inrichting die tot doel heeft de gescheiden inzameling van huishoudelijke en met huishoudelijk

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR INZAMELEN VAN AFVALSTOFFEN OP HET MILIEUPARK

RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR INZAMELEN VAN AFVALSTOFFEN OP HET MILIEUPARK RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR INZAMELEN VAN AFVALSTOFFEN OP HET MILIEUPARK Goedgekeurd door de gemeenteraad van 19 december 013 Artikel 1: vanaf 1 januari 01 en voor onbepaalde duur wordt er een retributie

Nadere informatie

REGLEMENT. Afdeling 1 Algemeen. Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3

REGLEMENT. Afdeling 1 Algemeen. Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3 REGLEMENT Reglement voor het gebruik van het containerpark Afdeling 1 Algemeen Artikel 1 Het containerpark is een inrichting die tot doel heeft de gescheiden inzameling van huishoudelijke en met huishoudelijk

Nadere informatie

6. POLITIEVERORDENING OP DE UITBATING VAN HET GEMEENTELIJK MILIEUPARK: GOEDKEURING.

6. POLITIEVERORDENING OP DE UITBATING VAN HET GEMEENTELIJK MILIEUPARK: GOEDKEURING. Arrondissement : Gent Provincie : Oost-Vlaanderen UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN ZOMERGEM Zitting van woensdag 19 maart 2008 Aanwezig: Afwezig: Kris Mattheeuws, voorzitter; Jo De Coninck,

Nadere informatie

Reglement op de inzameling, recyclage en verwijdering van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare afvalstoffen.

Reglement op de inzameling, recyclage en verwijdering van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare afvalstoffen. Reglement op de inzameling, recyclage en verwijdering van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare afvalstoffen. Art. 1: Dit reglement treedt onmiddellijk in werking en heft het reglement op betreffende

Nadere informatie

Instructie aanvoerreglement containerpark

Instructie aanvoerreglement containerpark 1 van 6 Beoordeeld: Inge Makelberge Goedgekeurd: Fons Doms Geldig vanaf: 29/04/2015 Afdeling 1 - Algemeen Artikel 1 Het containerpark is een inrichting die tot doel heeft de gescheiden inzameling van mogelijk

Nadere informatie

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 30 maart 2015

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 30 maart 2015 UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 30 maart 2015 Provincie OOST-VLAANDEREN GEMEENTE 9570 L I E R D E Aanwezig : MM.DOOMS Melissa, voorzitter; SOETENS Jurgen, burgemeester; MORTIER

Nadere informatie

Artikel 2.- Ligging Het containerpark van de gemeente Lummen is gelegen in de St. -Jacobusstraat 8, 3560 Lummen, sectie B, nrs. 542e, 543a, e.a.

Artikel 2.- Ligging Het containerpark van de gemeente Lummen is gelegen in de St. -Jacobusstraat 8, 3560 Lummen, sectie B, nrs. 542e, 543a, e.a. Reglementering containerpark. Artikel 1.- Doel Het gemeentelijk containerpark is een inrichting die tot doel heeft de gescheiden inzameling van huishoudelijke en daarmee gelijkgestelde afvalstoffen en

Nadere informatie

Politieverordening op de uitbating van het gemeentelijk containerpark.

Politieverordening op de uitbating van het gemeentelijk containerpark. Politieverordening op de uitbating van het gemeentelijk containerpark. Artikel 1 Voor deze verordening zijn de definities van toepassing van het decreet van 2 juli 1981 betreffende de voorkoming en het

Nadere informatie

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 19 DECEMBER 2013

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 19 DECEMBER 2013 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 19 DECEMBER 2013 Aanwezig : Aelvoet Carlos, Voorzitter ; Vander Meeren Luc, Burgemeester ; Nachtegaele Veerle, Cnudde Frank, Van den Dorpe Isabelle

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Zitting van 28 november 2013

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Zitting van 28 november 2013 Provincie Vlaams- Brabant Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Zitting van 28 november 2013 Aanwezigen: Patrick Vandijck, voorzitter, Andre Alles, burgemeester, Niels Willems, Paul Francen, Benny

Nadere informatie

Met 16 stemmen voor (CD&V), 1 stem tegen (Vlaams Belang) en 6 onthoudingen (Open VLD Plus en Stem21),

Met 16 stemmen voor (CD&V), 1 stem tegen (Vlaams Belang) en 6 onthoudingen (Open VLD Plus en Stem21), Gemeentebestuur 8750 Wingene Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Zitting van 29~november-2010 Aanwezig: Verontschuldigd: H. Verkest, Burgemeester-Voorzitter W. Yde, H. Kerckhove, W. Vermeersch,

Nadere informatie

INZAMELING VAN BEDRIJFSAFVAL DAT VERGELIJKBAAR IS MET HUISHOUDELIJK AFVAL

INZAMELING VAN BEDRIJFSAFVAL DAT VERGELIJKBAAR IS MET HUISHOUDELIJK AFVAL INZAMELING VAN BEDRIJFSAFVAL DAT VERGELIJKBAAR IS MET HUISHOUDELIJK AFVAL GRATIS Infolijn: 0800 90 441 Geachte ondernemer De gemeente waar u gevestigd bent, heeft beslist om over te schakelen op een DIFTAR-inzameling

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD.

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 22 juni 2015. Aanwezig: L. Jacobs, burgemeester-voorzitter ; M. De Bock, J. Van den Bergh, S. Hoppenbrouwers, R.

Nadere informatie

Milieudienst Goedkeuring aanvullende politieverordening betreffende het beheer van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen.

Milieudienst Goedkeuring aanvullende politieverordening betreffende het beheer van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen. Vergadering 13 september 2010 Milieudienst Goedkeuring aanvullende politieverordening betreffende het beheer van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen. Gelet op de Nieuwe Gemeentewet,

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT NOTA AAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 18 NOVEMBER 2004 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter F. Van Dessel, P. Van Roy, V. Peeters, G. De Vroe,

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT CONTAINERPARK 2015

RETRIBUTIEREGLEMENT CONTAINERPARK 2015 RETRIBUTIEREGLEMENT CONTAINERPARK 2015 Goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 23 oktober 2014, van toepassing van 6 januari 2015. artikel 1: Met ingang van het dienstjaar 2015 dient een retributie

Nadere informatie

Retributiereglement van 27 oktober 2015 inzake het gebruik van het containerpark/recyclagepark door bedrijven (storten van bedrijfsafval)

Retributiereglement van 27 oktober 2015 inzake het gebruik van het containerpark/recyclagepark door bedrijven (storten van bedrijfsafval) Retributiereglement van 27 oktober 2015 inzake het gebruik van het containerpark/recyclagepark door bedrijven (storten van bedrijfsafval) Periode Artikel 1 Vanaf 1 januari 2016 wordt de retributie op de

Nadere informatie

Milieu - vaststellen huishoudelijk reglement recyclagepark Atelierstraat

Milieu - vaststellen huishoudelijk reglement recyclagepark Atelierstraat Milieu - vaststellen huishoudelijk reglement recyclagepark Atelierstraat Vastgesteld door de gemeenteraad op 1 september 2014 1. Definities en toepassingsgebied Artikel 1 - Toepasselijke wetgeving Het

Nadere informatie

POLITIEREGLEMENT BETREFFENDE HET ORGANISEREN VAN AFVALARME EVENEMENTEN

POLITIEREGLEMENT BETREFFENDE HET ORGANISEREN VAN AFVALARME EVENEMENTEN POLITIEREGLEMENT BETREFFENDE HET ORGANISEREN VAN AFVALARME EVENEMENTEN Gemeente Willebroek HOOFDSTUK 1: Definities en toepassingsgebied Afdeling 1: DEFINITIES Artikel 1: De begrippen en definities vermeld

Nadere informatie

S T A D M E C H E L E N

S T A D M E C H E L E N S T A D M E C H E L E N BELASTING OP DE INZAMELING, HET HERGEBRUIK, DE RECYCLAGE, DE NUTTIGE TOEPASSING EN DE VERWIJDERING VAN HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN EN VERGELIJKBARE BEDRIJFSAFVALSTOFFEN Vergadering

Nadere informatie

Reglement inzake het aanbieden van afvalstoffen op het milieupark te Roermond 2015

Reglement inzake het aanbieden van afvalstoffen op het milieupark te Roermond 2015 BIJLAGE 6 REGLEMENT ALS BEDOELD IN ARTIKEL 6, TWEEDE LID, SUB q, VAN HET UITVOERINGSBESLUIT AFVALSTOFFENVERORDENING VAN DE GEMEENTE ROERMOND inzake HET AANBIEDEN VAN AFVALSTOFFEN OP HET MILIEUPARK TE ROERMOND

Nadere informatie

POLITIEREGLEMENT BETREFFENDE HET INZAMELEN VAN HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN

POLITIEREGLEMENT BETREFFENDE HET INZAMELEN VAN HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde postcode 9750 / N.I.S. 45057 GEMEENTEBESTUUR ZINGEM A. Amelotstraat 53 9750 Zingem NIS 45057 tel. 09 389 01 00 fax. 09 389 01 49 gemeente@zingem.be www.zingem.be

Nadere informatie

nieuw recyclagepark Wevelgem

nieuw recyclagepark Wevelgem nieuw recyclagepark Wevelgem Facelift van de recyclageparken Onze manier van consumeren levert een berg afval op. Al dit afval moet op één of andere manier verwerkt worden (hergebruik, recycleren, verbranden).

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Gent Gemeente Gavere UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD zitting van 19 december 2016 Aanwezig: Paul CARION Denis DIERICK Tanja EECKHOUT, Peter DECLERCQ,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD FINANCIELE DIENST Vrijthof 10-3960 Bree Tel. + 32 89 84 85 13 Fax + 32 89 46 23 93 E-mail : financie@bree.be UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 18 december 2012 Aanwezig Burgemeester-Voorzitter:

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD.

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 27 maart 2017. Aanwezig: L. Jacobs, burgemeester-voorzitter ; M. De Bock, J. Van den Bergh, S. Hoppenbrouwers, S.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CONTAINERPARKEN VAN IVAREM

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CONTAINERPARKEN VAN IVAREM Artikel 1: Bezoekers HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CONTAINERPARKEN VAN IVAREM De containerparken van IVAREM zijn toegankelijk voor particulieren, die inwoner zijn van één van de volgende gemeenten-vennoten

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27/05/2015

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27/05/2015 1 / 6 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27/05/2015 RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR DE INZAMELING, HET HERGEBRUIK, DE RECYCLAGE, DE NUTTIGE TOEPASSING EN DE VERWIJDERING VAN HUISHOUDELIJKE

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 17/12/2013

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 17/12/2013 Provincie Antwerpen Gemeente Sint-Amands UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 17/12/2013 Aanwezig: Peter Van Hoeymissen, burgemeester-voorzitter; Bart De Schutter, Els De Smedt, Frans

Nadere informatie

Retributiereglement betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaar 2015

Retributiereglement betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaar 2015 1 Retributiereglement betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaar 2015 De gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen, de artikelen 42, 43 2, 15

Nadere informatie

Notulen van de openbare zitting van de gemeenteraad van 18 februari 2008

Notulen van de openbare zitting van de gemeenteraad van 18 februari 2008 Notulen van de openbare zitting van de gemeenteraad van 18 februari 2008 22 Aanpassing van het besluit van de gemeenteraad dd. 8 november 2004 houdende vaststelling contantbelasting op de inzameling, het

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 16 NOVEMBER 2017

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 16 NOVEMBER 2017 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 16 NOVEMBER 2017 Provincie Aanwezig : Johan Paret, voorzitter West-Vlaanderen Ward Vergote, burgemeester; Edouard Gillis, Pol Verhelle,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 22 april 2014

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 22 april 2014 Aanwezig: Afwezig: Alain Wyffels, Burgemeester Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert, Schepenen Luc Maddelein, Robert Barthier, Jacqueline Mostaert, Frans Vandeputte, Peter

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD.

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 23 december 2013. Aanwezig: L. Jacobs, burgemeester-voorzitter ; M. De Bock, J. Van den Bergh, S. Hoppenbrouwers,

Nadere informatie

Politieverordening betreffende het ophalen van huishoudelijke afvalstoffen

Politieverordening betreffende het ophalen van huishoudelijke afvalstoffen Politieverordening betreffende het ophalen van huishoudelijke afvalstoffen Vastgesteld door de gemeenteraad op 30 maart 2015 I. Algemene bepalingen Artikel 1. Voor de toepassing van deze verordening wordt

Nadere informatie

NIEUW recyclagepark ZONNEBEKE. 9u - 12u & 14u - 18u

NIEUW recyclagepark ZONNEBEKE. 9u - 12u & 14u - 18u NIEUW recyclagepark ZONNEBEKE Kortekeerstraat 1 NIEUW weeg- en registratiesysteem op het recyclagepark Vanaf 1 december 2015 heb je jouw identiteitskaart nodig om toegang te krijgen tot het nieuwe recyclagepark

Nadere informatie

WEGWIJS OP HET CONTAINERPARK Vanaf 1 maart 2017

WEGWIJS OP HET CONTAINERPARK Vanaf 1 maart 2017 WEGWIJS OP HET CONTAINERPARK Vanaf 1 maart 2017 Beste inwoners, Al bijna 25 jaar kunt u in Zulte gebruik maken van een ruim containerpark waar u met vele afvalfracties gratis terecht kunt. U maakt er dan

Nadere informatie

oz4a Stad Eeklo energiek, eigenzinnig, echt. Gewijzigd retributiereglement ophaling grof vuil op afroep

oz4a Stad Eeklo energiek, eigenzinnig, echt. Gewijzigd retributiereglement ophaling grof vuil op afroep oz4a uittreksel uit het register van de gemeenteraadszittingen Gemeenteraad 18 septembe 2017 Gewijzigd retributiereglement ophaling grof vuil op afroep aanwezig Odette VAN HAMME, voozitter van de gemeenteraad;

Nadere informatie

Welkom op het containerpark

Welkom op het containerpark Infowijzer Welkom op het containerpark Ooit was het simpel. In 1883 verplichtte de Parijse prefect Eugène Poubelle de inwoners van de lichtstad om het afval in drie verschillende fracties aan te bieden.

Nadere informatie

2.1 Het park wordt uitgebaat door en staat onder toezicht van de externe afvalbeheerder, die hiertoe parkwachters aanstelt.

2.1 Het park wordt uitgebaat door en staat onder toezicht van de externe afvalbeheerder, die hiertoe parkwachters aanstelt. REGLEMENT VAN INWENDIG BEHEER BETREFFENDE HET BETREDEN VAN EN AANBIEDEN VAN AFVALSTOFFEN OP HET GEMEENTELIJK CONTAINERPARK, SLUISSTRAAT 82, 8300 KNOKKE-HEIST Artikel 1. Doel 1.1 Het gemeentelijk containerpark

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 22 NOVEMBER 2018

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 22 NOVEMBER 2018 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 22 NOVEMBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD. Zitting van dinsdag 18 december 2018

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD. Zitting van dinsdag 18 december 2018 Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van dinsdag 18 december 2018 Aanwezig: TEIRLINCK Nele, voorzitter NACHTERGAELE Joris, burgemeester

Nadere informatie

Artikel 1: Artikel 2:

Artikel 1: Artikel 2: Retributiereglement op het ophalen en verwerken van huishoudelijk afval, op het beschikbaar stellen van recipiënten bestemd voor het ophalen van huisvuil, PMD, GFT en grofvuil, op de verkoop van compostvaten,op

Nadere informatie

Recyclagepark 2016 Industrieweg 28

Recyclagepark 2016 Industrieweg 28 Recyclagepark 2016 Industrieweg 28 Openingsuren recyclagepark maandag: gesloten dinsdag: 12.00u - 16.00u 17.00u - 19.30u woensdag: 8.15u - 11.45u 12.30u - 16.00u donderdag: gesloten 12.30u - 16.00u vrijdag:

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Datum: 27 juni 2011 Aanwezig: Bernard Heens, burgemeester-voorzitter; Geert Vandewynckel, Frans Durnez,Nicole Demuynck, Luc Snaet, Brigitte De Jonghe (raadgevende

Nadere informatie

Politiereglement betreffende het organiseren van afvalarme evenementen. ( GR p9, aangepast GR p20)

Politiereglement betreffende het organiseren van afvalarme evenementen. ( GR p9, aangepast GR p20) Politiereglement betreffende het organiseren van afvalarme evenementen. ( GR 17-1-2006 p9, aangepast GR 19-9-2006 p20) HOOFDSTUK 1: Definities en toepassingsgebied Afdeling 1: DEFINITIES Artikel 1: De

Nadere informatie

BIJLAGE 6. Reglement Milieupark Roermond 2017

BIJLAGE 6. Reglement Milieupark Roermond 2017 BIJLAGE 6 Reglement Milieupark Roermond 2017 Februari 2017 Artikel 1 Definities: a. milieupark: brengvoorziening voor het overslaan van gescheiden aangeboden huishoudelijke afvalstoffen gelegen binnen

Nadere informatie

GEMEENTE ZWEVEGEM HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONTAINER- EN RECYCLAGEPARK.

GEMEENTE ZWEVEGEM HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONTAINER- EN RECYCLAGEPARK. GEMEENTE ZWEVEGEM HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONTAINER- EN RECYCLAGEPARK. ARTIKEL 1 : DOEL Het container- en recyclagepark is een inrichting dat tot doel heeft de gescheiden inzameling van huishoudelijke

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN MAANDAG 24 JUNI 2013 GEMEENTE BORSBEEK Aanwezig : Michaël Vermeiren, voorzitter Dis Van Berckelaer, burgemeester Walter Kiebooms, Ken Casier, Kristof

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 17 NOVEMBER 2016

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 17 NOVEMBER 2016 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 17 NOVEMBER 2016 Provincie Aanwezig : Johan Paret, voorzitter West-Vlaanderen Ward Vergote, burgemeester; Edouard Gillis, Pol Verhelle,

Nadere informatie

Gebruiksreglement recyclageparken RvB 25/10/2017. De gebruikers van het recyclagepark verklaren zich akkoord met het reglement.

Gebruiksreglement recyclageparken RvB 25/10/2017. De gebruikers van het recyclagepark verklaren zich akkoord met het reglement. Gebruiksreglement recyclageparken RvB 25/10/2017 De gebruikers van het recyclagepark verklaren zich akkoord met het reglement. Artikel 1: Definitie Een recyclagepark (RP) is een met toepassing van titel

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 17 december 2018 Wonen - Omgeving _GR_00131 Recyclagepark - Vaststellen retributiereglement - Goedkeuring

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 17 december 2018 Wonen - Omgeving _GR_00131 Recyclagepark - Vaststellen retributiereglement - Goedkeuring Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 17 december 2018 Wonen - Omgeving 9 2018_GR_00131 Recyclagepark - Vaststellen retributiereglement - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer Alain Wyffels;

Nadere informatie

Toepassingsgebied Dit reglement is van toepassing op de tijdelijke plaatsing van een of meer woonwagens op een pleisterplaats.

Toepassingsgebied Dit reglement is van toepassing op de tijdelijke plaatsing van een of meer woonwagens op een pleisterplaats. 1. Model van algemene politieverordening op het tijdelijke verblijf van woonwagenbewoners (in te voegen in het algemene politiereglement van de politiezone) Toepassingsgebied Dit reglement is van toepassing

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van woensdag 24 juni 2015 Aanwezig: TEIRLINCK Nele, voorzitter VANDE CATSYNE Anny, burgemeester

Nadere informatie

Retributie betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaren 2016 en 2017 - wijziging

Retributie betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaren 2016 en 2017 - wijziging 1 GEMEENTE AFFLIGEM Retributie betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaren 2016 en 2017 - wijziging De gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen,

Nadere informatie

uittreksel uit het register van de gemeenteraadszittingen Algemene bestuur algemeen politiereglement voor de stad Eeklo wijziging recyclagepark.

uittreksel uit het register van de gemeenteraadszittingen Algemene bestuur algemeen politiereglement voor de stad Eeklo wijziging recyclagepark. uittreksel uit het register van de gemeenteraadszittingen Gemeenteraad 23 juni 2014 Algemene bestuur algemeen politiereglement voor de stad Eeklo wijziging recyclagepark. aanwezig Odette VAN HAMME, voorzitter

Nadere informatie

Nieuw Recyclagepark Open vanaf 20 september 2014

Nieuw Recyclagepark Open vanaf 20 september 2014 Nieuw Recyclagepark Open vanaf 20 september 2014 Nieuwe openingsuren! MIROM Oostnieuwkerksesteenweg 121 8800 Roeselare T: 051 26 03 50 E: info@mirom.be www.mirom.be Nieuw recyclagepark open vanaf 20 september

Nadere informatie

Reglement van inwendig bestuur nopens de recyclageparken Goedgekeurd door de Raad van Bestuur dd. 25/04/2016

Reglement van inwendig bestuur nopens de recyclageparken Goedgekeurd door de Raad van Bestuur dd. 25/04/2016 Reglement van inwendig bestuur nopens de recyclageparken Goedgekeurd door de Raad van Bestuur dd. 25/04/2016 Dit reglement is van toepassing vanaf 01/07/2016. De gebruikers van het recyclagepark verklaren

Nadere informatie

UITTREKSEL NOTULEN GEMEENTERAAD

UITTREKSEL NOTULEN GEMEENTERAAD UITTREKSEL NOTULEN GEMEENTERAAD Provincie Vlaams-Brabant Stad Scherpenheuvel-Zichem Zitting van 14 december 2017 Vaststelling van het belastingreglement op de inzameling en verwerking van het huishoudelijk

Nadere informatie

REGLEMENT MILIEUSTRAAT WIJK BIJ DUURSTEDE

REGLEMENT MILIEUSTRAAT WIJK BIJ DUURSTEDE REGLEMENT MILIEUSTRAAT WIJK BIJ DUURSTEDE versie: juli 2013 1 1. Algemeen Het Reglement Milieustraat Wijk bij Duurstede is van toepassing op het aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen op de milieustraat

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 17 december 2012

Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 17 december 2012 Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 17 december 2012 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Claude Vanwelden, burgemeester; Eliane Spincemaille, Noël Hoogstoel, Dirk Vanluchene, Ann Cosaert,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE RECYCLAGEPARKEN VAN IVAREM

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE RECYCLAGEPARKEN VAN IVAREM Artikel 1: Bezoekers HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE RECYCLAGEPARKEN VAN IVAREM De recyclageparken van IVAREM zijn toegankelijk voor particulieren die inwoner zijn van één van de volgende gemeenten-vennoten

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD DD 04 FEBRUARI 2013 OPENBARE ZITTING

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD DD 04 FEBRUARI 2013 OPENBARE ZITTING BESTUUR DER STAD RONSE UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD DD 04 FEBRUARI 2013 OPENBARE ZITTING POLITIEREGLEMENT VOOR INZAMELING VAN HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN. AANPASSING. BESLISSING. DE GEMEENTERAAD,

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 29 AUGUSTUS 2013 OPENBARE VERGADERING Aanwezig: J.-P. Willems,, T.

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD. Zitting van maandag 01 september Gewijzigd: 29 januari 2018 Gewijzigd: 28 mei 2018

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD. Zitting van maandag 01 september Gewijzigd: 29 januari 2018 Gewijzigd: 28 mei 2018 UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van maandag 01 september 2014 Gewijzigd: 29 januari 2018 Gewijzigd: 28 mei 2018 MILIEU - VASTSTELLEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECYCLAGEPARK ATELIERSTRAAT

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente LIMBURG TONGEREN HOESELT

Provincie Arrondissement Gemeente LIMBURG TONGEREN HOESELT Provincie Arrondissement Gemeente LIMBURG TONGEREN HOESELT Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 30 mei 2013 Aanwezig: Alfons Capiot, voorzitter; Guy Thys, burgemeester; Werner

Nadere informatie

3. Het is verboden afvalstoffen, afkomstig uit andere gemeenten, ter inzameling aan te bieden.

3. Het is verboden afvalstoffen, afkomstig uit andere gemeenten, ter inzameling aan te bieden. HOOFDSTUK 13 VUILNISOPHALING Art. 13.1. - Algemene bepalingen 1. Voor de toepassing van dit reglement wordt onder huishoudelijke afvalstoffen verstaan: afvalstoffen die ontstaan door de normale werking

Nadere informatie

25/11/2013. zitting van BESLISSING. Gelet op de. afvalstoffen; de Vlaamse. Gelet op de. Gelet op de Mirom Menen; Gelet op de. het recyclagepark;

25/11/2013. zitting van BESLISSING. Gelet op de. afvalstoffen; de Vlaamse. Gelet op de. Gelet op de Mirom Menen; Gelet op de. het recyclagepark; GEMEENTERAAD zitting van 25/11/2013 BESLISSING AGENDAPUNT NR. 16 aanwezig M.M. C. BONTE-VANRAES, raadslid - voorzitter M. FOURNIER - burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT,

Nadere informatie

Inhoudsopgave VOORWOORD 9

Inhoudsopgave VOORWOORD 9 Inhoudsopgave VOORWOORD 9 HOOFDSTUK I OVERZICHT VAN DE WETGEVING 11 1. Het Afvalstoffendecreet 11 1.1. Algemeen 11 1.2. Verbodsbepalingen 12 1.3. Gebodsbepalingen 12 2. Het Milieuvergunningsdecreet en

Nadere informatie

Acceptatiebeleid Afvalaanbiedstation Duiven 2016 van de gemeente Duiven 1e wijziging dd augustus 2016

Acceptatiebeleid Afvalaanbiedstation Duiven 2016 van de gemeente Duiven 1e wijziging dd augustus 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Duiven. Nr. 126701 15 september 2016 Acceptatiebeleid Afvalaanbiedstation Duiven 2016 van de gemeente Duiven 1e wijziging dd augustus 2016 Zaaknummer: 15DV02544

Nadere informatie

POLITIEREGLEMENT OVER HET OPHALEN VAN HUISHOUDELIJK AFVAL EN HET GEBRUIK VAN HET RECYCLAGEPARK

POLITIEREGLEMENT OVER HET OPHALEN VAN HUISHOUDELIJK AFVAL EN HET GEBRUIK VAN HET RECYCLAGEPARK Gemeentebestuur Lovendegem Kerkstraat 45 www.lovendegem.be info@lovendegem.be POLITIEREGLEMENT OVER HET OPHALEN VAN HUISHOUDELIJK AFVAL EN HET GEBRUIK VAN HET RECYCLAGEPARK Hoofdstuk I - Algemene bepalingen

Nadere informatie

BESLUIT: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan het voorliggend ontwerp van het Algemeen Politiereglement Hoofdstuk A.4. Afdeling 4.2.

BESLUIT: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan het voorliggend ontwerp van het Algemeen Politiereglement Hoofdstuk A.4. Afdeling 4.2. BESLUIT: Enig artikel Goedkeuring te hechten aan het voorliggend ontwerp van het Algemeen Politiereglement Hoofdstuk A.4. Afdeling 4.2. Ophaling van huishoudelijke afvalstoffen. Hoofdstuk A.4. Afdeling

Nadere informatie

Gemeentelijke retributies

Gemeentelijke retributies Gemeentelijke retributies Retributie op het organiseren van rondleidingen in de gebouwen en sites van de gemeente. 10,00 per begonnen uur, per rondleiding en dient te worden vereffend bij de ontvangst

Nadere informatie

vermijden. IVM stelde tarieven voor die de gemeenteraad heeft aanvaard.

vermijden. IVM stelde tarieven voor die de gemeenteraad heeft aanvaard. november 2015 inleiding: wat, waarom & wanneer? invoering van HET betaalsysteem op basis van weging op het recyclagepark Beste inwoners Al ruim 23 jaar kunt u in Lovendegem gebruik maken van een ruim recyclagepark

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

POLITIEVERORDENING BETREFFENDE HET OPHALEN VAN HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN. GEMEENTERAADSBESLUIT 30 maart 2015, gewijzigd op 11 september 2017

POLITIEVERORDENING BETREFFENDE HET OPHALEN VAN HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN. GEMEENTERAADSBESLUIT 30 maart 2015, gewijzigd op 11 september 2017 POLITIEVERORDENING BETREFFENDE HET OPHALEN VAN HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN GEMEENTERAADSBESLUIT 30 maart 2015, gewijzigd op 11 september 2017 GECOÖRDINEERDE TEKST I. Algemene bepalingen Artikel 1. Voor

Nadere informatie

bepalingen van de Wet milieubeheer (artikel 10.23, eerste lid), de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht

bepalingen van de Wet milieubeheer (artikel 10.23, eerste lid), de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht Onderwerp : Afvalstoffenverordening 2010 Samenvatting Deze verordening geeft onder meer aan hoe de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen gebeurt, wat wel en niet is toegestaan bij het ter inzameling

Nadere informatie

POLITIEREGLEMENT BETREFFENDE HET INZAMELEN VAN HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN EN VERGELIJKBARE BEDRIJFSAFVALSTOFFEN

POLITIEREGLEMENT BETREFFENDE HET INZAMELEN VAN HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN EN VERGELIJKBARE BEDRIJFSAFVALSTOFFEN POLITIEREGLEMENT BETREFFENDE HET INZAMELEN VAN HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN EN VERGELIJKBARE BEDRIJFSAFVALSTOFFEN Van kracht vanaf 1 september 2006 Vastgesteld door de gemeenteraad d.d. 3 juli 2006 Aangevuld

Nadere informatie

Regels voor het achterlaten van afvalstoffen bij milieustraat Rietschotten

Regels voor het achterlaten van afvalstoffen bij milieustraat Rietschotten GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Roosendaal. Nr. 30015 10 april 2015 Regels voor het achterlaten van afvalstoffen bij milieustraat Rietschotten ARTIKEL 1 KADER 1. De milieustraat is een aangewezen

Nadere informatie

Politieverordening betreffende het inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN

Politieverordening betreffende het inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Politieverordening betreffende het inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Afdeling 1 Definities en toepassingsgebied Artikel 1

Nadere informatie

Acceptatiebeleid Afvalaanbiedstation gemeente Duiven 2017

Acceptatiebeleid Afvalaanbiedstation gemeente Duiven 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Duiven. Nr. 188941 30 december 2016 Acceptatiebeleid Afvalaanbiedstation gemeente Duiven 2017 Gelet op de bepalingen in: Wet Milieubeheer; Activiteitenregeling

Nadere informatie

Agendapunt nr. 2: WIJZIGING VAN HET POLITIE- EN GEBRUIKERSREGLEMENT VOOR HET CONTAINERPARK EN DE AFVALOPHALINGEN DE GEMEENTERAAD

Agendapunt nr. 2: WIJZIGING VAN HET POLITIE- EN GEBRUIKERSREGLEMENT VOOR HET CONTAINERPARK EN DE AFVALOPHALINGEN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 25 MAART 2014 Aanwezig: Simon Lagrange, burgemeester, Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt, Frederic Hesters

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouder van 29 december 2009, nummer 14;

Gemeente Langedijk. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouder van 29 december 2009, nummer 14; Gemeente Langedijk De raad van de gemeente Langedijk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouder van 29 december 2009, nummer 14; gelet op artikel 10.23, eerste lid, van de Wet milieubeheer; b

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE POLITIEVERORDENING BETREFFENDE HET GEBRUIK VAN HET CONTAINERPARK

GEMEENTELIJKE POLITIEVERORDENING BETREFFENDE HET GEBRUIK VAN HET CONTAINERPARK GEMEENTELIJKE POLITIEVERORDENING BETREFFENDE HET GEBRUIK VAN HET CONTAINERPARK Goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 23 oktober 2014 en bekendgemaakt op de stedelijke website op 24 oktober 2014 (herwerking

Nadere informatie

Gemeentelijk afval- en materialenbeleid 2016

Gemeentelijk afval- en materialenbeleid 2016 Deze vragenlijst peilt naar de kwalitatieve gegevens van uw gemeentelijk afval- en materialenbeleid. De informatie uit deze vragenlijst willen we gebruiken om het Vlaams afval- en materialenbeleid verder

Nadere informatie

Retributiereglement op het aanbieden van huishoudelijk afval en/of vergelijkbaar bedrijfsafval.

Retributiereglement op het aanbieden van huishoudelijk afval en/of vergelijkbaar bedrijfsafval. Retributiereglement op het aanbieden van huishoudelijk afval en/of vergelijkbaar bedrijfsafval. Artikel 1 Voor de jaren 2017 tot en met 2019 wordt een retributie geheven op: het afleveren van recipiënten

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten

Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten Afvalstoffenverordening 2017 gemeente Aalten Inhoudsopgave 1 ALGEMEEN...3 Artikel 1. Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 2. Doelstelling... 3 2 HUISHOUDELIJKE AFVALSTOFFEN...3 Artikel 3. Aanwijzing inzameldienst...

Nadere informatie

Verontschuldigd : Van Rode Lars, schepen, Carlier Birgitt, OCMW-voorzitter, Dekoning Theodoor, Verbeemen Johan, Coenen Stefan, raadsleden

Verontschuldigd : Van Rode Lars, schepen, Carlier Birgitt, OCMW-voorzitter, Dekoning Theodoor, Verbeemen Johan, Coenen Stefan, raadsleden UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad zitting van 21 december 2009 Aanwezig : Wouters Luc, burgemeester-voorzitter ; Busselen Armand, Luyten Betty, Theunis Josee, Vaes Guy, schepenen ; Put Luc,

Nadere informatie

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de omzendbrief van 10 juni 2011 BB2011/01 betreffende de coördinatie van de onderrichtingen over de gemeentefiscaliteit;

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de omzendbrief van 10 juni 2011 BB2011/01 betreffende de coördinatie van de onderrichtingen over de gemeentefiscaliteit; UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 DECEMBER 2014 Aanwezig: Simon Lagrange, burgemeester, Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt, Frederic

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTEBESTUUR TERVUREN PROVINCIE VLAAMS-BRABANT UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Openbare vergadering van donderdag 25 september 2014 Aanwezigen: Verontschuldigd: Bram PETERS, voorzitter;

Nadere informatie

Het containerpark van Sint-Pieters-Woluwe ook toegankelijk voor de inwoners van Sint-Lambrechts-Woluwe. Profiteer van deze dienst dicht bij u!

Het containerpark van Sint-Pieters-Woluwe ook toegankelijk voor de inwoners van Sint-Lambrechts-Woluwe. Profiteer van deze dienst dicht bij u! Het containerpark van Sint-Pieters-Woluwe ook toegankelijk voor de inwoners van Sint-Lambrechts-Woluwe Profiteer van deze dienst dicht bij u! Toelatingsvoorwaarden 1. Alleen toegang voor particulieren.

Nadere informatie

Bijzonder politiereglement betreffende overlast in het openbaar vervoer Goedkeuring

Bijzonder politiereglement betreffende overlast in het openbaar vervoer Goedkeuring Bijzonder politiereglement betreffende overlast in het openbaar vervoer Goedkeuring De gemeenteraad, gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid art. 117, 119bis en 135, 2; gelet op de wet van 24 juni

Nadere informatie

Goedkeuring politiereglement Afvalarme Evenementen. (gemeenteraad 14 november 2005)

Goedkeuring politiereglement Afvalarme Evenementen. (gemeenteraad 14 november 2005) Dienst Leefmilieu Goedkeuring politiereglement Afvalarme Evenementen. (gemeenteraad 14 november 2005) Hoofdstuk 1: ALGEMENE BEPALINGEN Afdeling 1 Definities en toepassingsgebied Art.1. De begrippen en

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit. Onderwerp: Nieuw retributiereglement op het ophalen, verwerken en het aanbieden van huishoudelijk afval - Goedkeuring

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit. Onderwerp: Nieuw retributiereglement op het ophalen, verwerken en het aanbieden van huishoudelijk afval - Goedkeuring GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 8 maart 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00249 Onderwerp: Nieuw retributiereglement op het ophalen, verwerken en het aanbieden van huishoudelijk afval

Nadere informatie

Gemeenteraad. openbare zitting. GR 26 juni 2015

Gemeenteraad. openbare zitting. GR 26 juni 2015 Gemeenteraad Openbare zitting 26 juni 2015 belastingen (DD) 23. Retributies: a. Retributie op het gebruik van diensten, infrastructuur en materieel, aangeboden door de gemeentelijke instellingen: aanvulling

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR WACHTEBEKE Dorp 61 Provincie Oost-Vlaanderen UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE WACHTEBEKE

GEMEENTEBESTUUR WACHTEBEKE Dorp 61 Provincie Oost-Vlaanderen UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE WACHTEBEKE GEMEENTEBESTUUR WACHTEBEKE Dorp 61 Provincie Oost-Vlaanderen 9185 Wachtebeke Tel 09/345.01.35 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE WACHTEBEKE Openbare zitting van 29 april 2015

Nadere informatie

MODELFORMULIER AFVALPLAN

MODELFORMULIER AFVALPLAN MODELFORMULIER AFVALPLAN I. IDENTIFICATIE VAN DE INDIENER VAN HET AFVALPLAN INDIEN HET GAAT OM EEN RECHTSPERSOON / VERENIGING / ORGANISATIE: 1) Naam van de rechtspersoon / vereniging / organisatie: 2)

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 7 maart 2016 FINANCIËN

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 7 maart 2016 FINANCIËN Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 7 maart 2016 FINANCIËN 5 2016_GR_00053 Retributiereglement op de verwerking, recyclage, nuttige toepassing en de verwijdering van afvalstoffen aangebracht op

Nadere informatie