Belangrijke data. Weekthema: Hoepel op! Weekthema: Hoepel op!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Belangrijke data. Weekthema: Hoepel op! Weekthema: Hoepel op!"

Transcriptie

1 Weekthema: Hoepel op! Nr september 2016 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 3 oktober start stage vmbo-4 basis/kader (t/m vrijdag 14 oktober) Voorlichtingsavond PTA/decanaat voor ouders van leerlingen in vmbo-3 Aanvang uur (zie ook nieuwsbrief) 4 oktober Voorlichtingsavond PTA/decanaat voor ouders van leerlingen in vmbo-4 Aanvang uur (zie ook nieuwsbrief) 7 oktober LMUNA vwo 2 en 3 (t/m zo 9 oktober) 10 oktober Fietskeuring leerjaar 2 11 oktober Studiedag personeel (leerlingen vrij!) Weekthema: Hoepel op! De zomervakantie ligt al weer een paar weken achter ons. En dat is bij velen te merken ook. Agenda s vullen zich als vanzelf. Het is weer zoeken naar een goede balans tussen het werk en je privésituatie. Voor velen een herkenbaar beeld denk ik. En ja, eerlijk is eerlijk. Dat vraagt ook om afstemming met elkáár. Je leeft immers niet alleen in jóuw wereld, maar anderen wonen daar ook. En het verdelen van tijd vraagt dan afstemming met die ander. Thuis, op het werk en op school. Wanneer je deze zo broodnodige afstemming uit het oog verliest zal irritatie snel wortel schieten. En plotseling hoor je jezelf zeggen: hoepel op! Stevige taal! Eigenlijk merk je dat het je wat teveel wordt en dan knalt het er uit. Jammer eigenlijk, maar wel begrijpelijk. De kunst aan het begin van het nieuwe schooljaar is dat je het zojuist geschetste scenario vóór bent. Dat je dit niet laat gebeuren. Dat je voldoende rust inbouwt en dat je voldoende afstemming zoekt met die ander. En weet je, jij bepaalt of je het zo gaat doen. Je kunt maar voor één persoon die keuze maken. En dat ben je zelf. Zoals ook tijd voor je geloof maken een keuze is. Broodnodig! Soms voel je je daarin tekort schieten. Lees ik nog wel in dat prachtige geloofsboek, de Bijbel? Die vraag kan zomaar boven drijven. Maak ik nog wel tijd vrij om met Hém te praten? Of is mijn agenda zó gevuld dat ik daar ook al jaren geen tijd meer voor maak? Wat is het belangrijk om naast al die dingen die je bezig houden ook af en toe eens even achterom te kijken en te zien dat Hij met je meegaat. Dat is ons geloof en dat belijden we ook. Dat je tegen Hem zegt: Heer wilt U mij laten zien welke keuzes ik mag maken. Hoe ik mijn tijd die ik van U heb gekregen mag gebruiken. Op een evenwichtige manier, zodat ik die ander niet toeblaf : Hoepel op! Zó bezig zijn is bezinnen. Kijken naar jezelf in relatie tot de ander. En zeker ook in relatie tot die Ander met een hoofdletter. Dat wens ik je toe. Veel sterkte aan het begin van dit nieuwe schooljaar! P. Bloemberg, docent godsdienst en filosofie.

2 Overzicht informatie-avonden oktober 16 Voorlichting ouders van leerlingen in vmbo-3, PTA/decanaat 4 oktober 16 Voorlichting ouders van leerlingen in vmbo-4, PTA/decanaat, 27 oktober 16 Voorlichting ouders van leerlingen in havo-3, profielkeuze 15 november 16 Open vergadering OAR, aanvang uur 12/13 december 16 Mentorspreekavonden leerjaar 1 t/m 3 + PGR, 17 januari 17 Voorlichting voor ouders van leerlingen in mavo-2+3, profielkeuze mavo-2, mavo-3, aanvang uur 18 januari 17 Voorlichtingsavond voor ouders van leerlingen in groep 8, 14 februari 17 Voorlichting voor ouders van leerlingen in basis/kader 2, profielkeuze klas 3 13 april 17 Mentorspreekavonden leerjaar 1 t/m 4 Zorg Momenteel is er veel ziekte onder ons personeel. Dat u daar nog niet zoveel van merkt, is te danken aan de extra inzet van veel collega s die harder werken door o.a. lessen over te nemen. Een woord van dank is op zijn plaats, in het bijzonder richting Ciska Horsman, André Pothof en Iwan Schuurhuis. Maar ook vele andere collega s nemen werkzaamheden over. We hebben zorg om vier collega s die langdurig afwezig zijn vanwege verschillende omstandigheden. We missen ze! We wensen Suzanne Vonk, Gert Weijdema, Gerrit van der Streek en Erik Luppes beterschap toe en hopen dat ze weer snel mee kunnen draaien in de organisatie. Het wegvallen van deze collega s zal in een aantal gevallen tot gevolg hebben, dat we aanpassingen in het rooster moeten doen. We proberen de continuïteit van de lessen zoveel mogelijk te waarborgen en leggen in ieder geval prioriteit bij de examenklassen. Jan Riphagen. Gebruikersovereenkomst ipad leerjaar 2 vmbo (basis/kader/mavo) Begin volgende week krijgt uw kind een gebruikersovereenkomst mee voor de ipad. De vorige versie, die sommige leerlingen hebben meegekregen, was niet correct. Onze excuses daarvoor. We vragen u om de overeenkomst te ondertekenen en in een gesloten enveloppe, voorzien van naam en klas van uw kind, in te leveren bij de balie van school. Alvast dank!

3 Informatie-avond ouders leerjaar 3 & 4 Maandag 3 oktober en dinsdag 4 oktober is er een informatie-avond voor ouders van de leerlingen uit leerjaar 3, respectievelijk 4. De ouders ontvangen deze avond informatie over het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) en informatie van de decaan over o.a. profielkeuze/vervolgopleidingen. Een uitnodiging ontvangen ouders vandaag per mail. n.a.v de kennismakingsavond leerjaar 1 & 2: Ouders gezocht! (leerjaar 1 & 2) Donderdag 22 september was er de informatie-avond voor ouders van leerjaar 1 & 2. We presenteerden deze avond het nieuwe profiel van de school: School met de persoonlijke Plus! Met het nieuwe profiel willen we onze visie op onderwijs uitdragen: school is meer dan alleen het behalen van een mooi diploma. Het is de plek waar uw kind talenten mag ontdekken en oefenen, waar uw kind samen met zijn eigen coach werkt aan persoonlijke ontwikkeling en uw kind zelf een stem heeft in zijn/haar schoolloopbaan. Een plek waar uw kind levensecht kan leren en vanuit die ervaringen zich kan ontwikkelen tot een 21 e eeuw wereldburger. Actieve betrokkenheid, regie en verantwoordelijkheid van de leerling zijn daarbij kernwoorden. Instrumenten die we daarvoor gebruiken zijn o.a. het PLUS-document in leerjaar 1 en een nieuwe invulling van LOB (loopbaanoriëntatie en begeleiding) vanaf leerjaar 2. Nieuwe onderdelen van LOB zijn o.a. work shadowing en een Beroepen en opleidingenmarkt, door school zelf georganiseerd. Hiervoor zoeken we ouders die willen meehelpen! Deze oproep is ook gedaan tijdens de informatie-avond. Meedoen aan work shadowing of de Beroepen en opleidingenmarkt? Voor bovengenoemde twee onderdelen van LOB zoeken we ouders die het leuk vinden om bij te dragen. Bij de Beroepen en opleidingenmarkt op donderdag 2 maart 2017 geeft u voorlichting aan leerlingen over uw beroep/branch en gaat u met hen in gesprek over uw vak. Bij work shadowing gaat er een dag een leerling uit leerjaar 1 of 2 met u mee, om van dichtbij te kunnen ervaren wat het beroep inhoudt. Work shadowing vindt plaats in de periode oktober-april. Deelnemen? Lijkt u het leuk om mee te doen aan de Beroepen en opleidingenmarkt en/of work shadowing? Meld u dan! Meer informatie vindt u op de aanmeldkaart aan het einde van deze nieuwsbrief. Deze kaart is ook uitgedeeld tijdens de informatie-avond afgelopen week. Ter info: Ouders van leerlingen in leerjaar 3 & 4 worden geïnformeerd tijdens de voorlichtingsavond over PTA/decanaat, op 3 & 4 oktober a.s.

4 Pesten! In het kader van de start van het schooljaar en de week van het pesten hebben de leerlingen uit leerjaar 1 deze week een voorlichting gehad over het anti-pestprotocol van school. De andere leerjaren krijgen binnenkort deze voorlichting. Als school proberen we pesten te voorkomen. Dit lukt natuurlijk niet altijd. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat wij, ouders of leerlingen niet op de hoogte zijn van het pestgedrag van een leerling. Op het moment dat het bij ons bekend is, starten we ons anti-pestprotocol. Deze is geschreven voor onze locatie. Het anti-pestprotocol is terug te vinden op onze schoolwebsite. Onder het kopje ouders en daarna reglementen/procedures. Wanneer u merkt dat uw kind pest of gepest wordt, kunt uw altijd contact opnemen met de mentor. Lukt dit niet, dan mag u de leerlingbegeleider aanspreken. Arjen de Graaf, leerlingbegeleider Adoptie Historisch Tijdpad woensdag 21 september heeft wethouder Janssen, middels het overhandigen van een nieuwe grasmaaier, het beheer van het historisch tijdpad Dedemsvaart symbolisch overgedragen aan de leerlingen van basis/kader 1. Zij zullen vanaf vandaag het tijdpad opknappen en onderhouden. Bij het historisch tijdpad, gelegen in het Zuiderbos, kan jong en oud de geschiedenis van Dedemsvaart stap voor stap leren kennen aan de hand van beelden en objecten. De overdracht is tot stand gekomen dankzij de recente voortvarende samenwerking tussen de Historische Vereniging Avereest, Welzijnsorganisatie De Stuw, de gemeente Hardenberg en het Vechtdal College Dedemsvaart. Het beheer van het tijdpad stond al een aantal jaren op het verlanglijstje van docenten Jeannet Stroobach en Astrid Ramaker. Het was hen een doorn in het oog dat het onderhoud van het tijdpad zo achterstallig was. De docenten zagen meteen mogelijkheden om het opknappen en onderhouden van de onderdelen van het pad te koppelen aan de verschillende theorielessen in de klas. Daarnaast is er voor leerlingen ruimte om binnen de profielen techniek en groen hun talenten en interesses te ontdekken. Het was een mooie bijeenkomst, waarbij een aantal leerlingen een stukje heeft voorgelezen over hun voorbereidingen en toekomstige werkzaamheden rondom het tijdpad. Foto s zijn te bekijken via de website.

5 Parkeren van de fiets op school De school draait nu 4 weken en we merken dat nog niet iedereen zijn fiets op de juiste plaats zet. We vragen uw kind ervoor te zorgen dat zijn fiets op de juiste plaats staat. Dit is in ieders veiligheid en tot behoud van de fietsen. Er wordt vanaf volgende week gecontroleerd of de fiets op de juiste plaats staat. Als alle fietsen op de juiste plaats worden geparkeerd, hoeven we fietsen van fout parkeerders niet aan de ketting te zetten. Wilt u er thuis even aandacht voor hebben? Bedankt! Namens het onderwijsondersteunend personeel, Arie Drogt, locatie-assistent Terugblik vergadering Ouder Advies Raad (OAR) Afgelopen dinsdag kwam de OAR voor het eerst bijeen. Zij sprak met de directeur onder andere over de onderwijsontwikkelingen (school met de persoonlijke Plus!) en de onderwijskwaliteit. Op een aantal punten wil de school de resultaten naar een hoger niveau brengen. De verschillende teams in de school denken daar ieder vanuit hun eigen expertise over na. Verder besprak de OAR de start van het schooljaar. De ouders horen veel positieve geluiden over lesroosters en sfeer in school. Er was een aantal kleine puntjes ter verbetering (waaronder tussenuren in leerjaar 4). Deze neemt de schoolleiding mee in het management overleg. Aan het einde van de vergadering besprak de OAR het thema voor de open vergadering van de OAR op 15 november. Tijdens deze open vergadering voor ouders van de school, gaat de OAR samen met de directeur graag met u in gesprek over het onderwerp Leerling in de regie. Wat is de verantwoordelijkheid van uw kind in zijn schoolloopbaan? En wat is daarbij de rol van u als ouders? Binnenkort meer via de nieuwsbrief! Taart voor Anglia geslaagden! Dinsdag 20 september kregen de vwo + -leerlingen hun Anglia certificaat. Anglia is onderdeel van het vwo + -programma voor 2 en 3 vwo. In juni deden de leerlingen examen op school. Een examen dat wordt beoordeeld in Engeland! Dinsdag was er een gezellig samenzijn met de geslaagden met taart en een drankje.en natuurlijk een foto! Wekelijkse Social Media Tip Deze week een weetje : Wat is Gamification? Gamification is het speelser maken van leren. Je gebruikt gamedenken, gametechnieken en spelelementen om bepaalde taken leuker, uitdagender en effectiever te maken. Het doel is om spelenderwijs gedrag te veranderen, betrokkenheid te creëren en kennis over te dragen. Gamification wordt ingezet in het onderwijs, door bedrijven, de gezondheidszorg, musea en ter bevordering van sportprestaties.

6 Magister nieuws Storingen Vanuit Schoolmaster, het bedrijf dat eigenaar is van Magister, hebben we de afgelopen dagen de bevestiging gekregen dat er sprake is van technische storingen in hun computersystemen. Dat maakte dat Magister 6 voor leerlingen en ouders niet goed toegankelijk was. Dat is natuurlijk buitengewoon vervelend voor met name leerlingen die hun huiswerk willen maken en de digitale leermiddelen willen raadplegen. We zullen hier als school naar leerlingen toe rekening mee houden. We hopen dat deze storingen zich komende tijd niet meer voordoen. Magister App Leerlingen en ouders kunnen via de Magister-app gegevens in Magister bekijken. Inmiddels is ons duidelijk geworden dat er een app (Labda) in omloop is, waarmee Magister ook benaderd kan worden. Deze app is niet gemaakt door de makers van Magister. Inloggen hierin met de Magister inloggegevens kan blokkering binnen Magister tot gevolg hebben, omdat deze app niet geschikt is voor onze school. We doen een dringend beroep op u deze app niet te gebruiken en dit ook met uw zoon/dochter te bespreken en hem/haar duidelijk te maken dat deze app niet gebruikt moet worden. Uitdrukking van de week Arbeid verwarmt, luiheid verarmt Betekenis: Door te werken kun je goed in je onderhoud voorzien, door lui te zijn word je arm. Bron: Spreekwoordenboek (Apeldoorn en Van Riet) Weekmenu Dag Product Prijs Maandag 26-9 Broodje Brie 0,70 Dinsdag 27-9 Broodje Gezond 1,00 Woensdag 28-9 Broodje Ham/Ei 0,70 Donderdag 29-9 Broodje Selleriesalade 0,80 Vrijdag 30-9 Tosti Ham/Kaas of Kaas 1,00 Lunchtip Diverse Wraps voor maar 0,80. (Zalm, Filet Americain, Kipfilet) Vanuit de directiekamer What s in a name? Nogal wat Deze week kwam de naam Riphagen nogal eens voorbij: Utrechts filmfestival en krantenrecensies. Gelijktijdig met de filmpremière van Riphagen (22 september), was deze Riphagen ook bij een première, die van de School met de persoonlijke Plus! (tijdens de kennismakingsavond voor leerjaar 1 & 2). Een mooie uitdaging voor school. Goed weekend gewenst! Jan R.

7

Belangrijke data. Weekthema: dat is schrikken! Weekthema: dat is schrikken!

Belangrijke data. Weekthema: dat is schrikken! Weekthema: dat is schrikken! Nr. 20 1 februari 2018 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 8/2 Praktijkdag mavo4b (te/hv) 12/2 Stageweek mavo-3 (t/m 16/2) 13/2

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: ik wens

Belangrijke data. Weekthema: ik wens Nr. 16 22 december 2016 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 22 dec. Les volgens rooster (tot 11.00 uur) Kersvieringen (1.00 13.00

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: voorkomen is beter. Weekthema: voorkomen is beter

Belangrijke data. Weekthema: voorkomen is beter. Weekthema: voorkomen is beter Weekthema: voorkomen is beter Nr. 06 5 oktober 2017 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 9/10 Startactiviteit leerjaar 1 10/10

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: liefde! Weekthema: liefde!

Belangrijke data. Weekthema: liefde! Weekthema: liefde! Weekthema: liefde! Nr. 21 8 februari 2018 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 12/2 Stageweek mavo-3 (t/m 16/2) 13/2 Leerlingenpanel

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: fouten maken. Weekthema: Fouten maken

Belangrijke data. Weekthema: fouten maken. Weekthema: Fouten maken Weekthema: Fouten maken Nr. 26 24 maart 2017 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) Vrij 24 maart Ma 27 maart BA Paintbal CPE BV

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: moeders. Weekthema: moeders

Belangrijke data. Weekthema: moeders. Weekthema: moeders Weekthema: moeders Nr. 31 4 mei 2017 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) Do 4 mei Vrij 5 mei Cijfers SE inleveren bij Inspectie

Nadere informatie

Start nieuwe schooljaar

Start nieuwe schooljaar 2-9-2016 Start nieuwe schooljaar Op dinsdag 23 augustus werden de gangen van school na een heerlijke zomervakantie weer gevuld door de enthousiaste stemmen van de leerlingen. Dit jaar mogen we er 435 verwelkomen

Nadere informatie

Weekthema Wees jezelf

Weekthema Wees jezelf Nr. 6 26 september 2014 Weekthema Wees jezelf Er is een boekje waar allerlei gratis tips in staan om zo aantrekkelijk mogelijk over te komen bij anderen. Sommigen maken dankbaar gebruik van deze tips.

Nadere informatie

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5 dag en datum tijdstip omschrijving Oktober 2015 vrijdag 2 oktober 2015 dinsdag 6 oktober 2015 19.30 uur audities musical (zang en dans) woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: Wijs zijn... Weekthema: wijs zijn

Belangrijke data. Weekthema: Wijs zijn... Weekthema: wijs zijn Weekthema: wijs zijn Nr. 36 30 juni 2017 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) Ma 3 juli Di 4 juli Diploma-uitreiking TGR Diploma-uitreiking

Nadere informatie

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro INFORMATIEAVOND INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 Dinsdag 1 september 2015 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Thema avond ouders 28 september 3. Inrichting

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: een echte leider. Weekthema: een echte leider

Belangrijke data. Weekthema: een echte leider. Weekthema: een echte leider Weekthema: een echte leider Nr. 12 23 november 2017 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 27/11 Leerlingpanel leerjaar 1 (gesprek

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: ruzie. Weekthema: ruzie

Belangrijke data. Weekthema: ruzie. Weekthema: ruzie Nr. 03 14 september 2017 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 19/9 Informatieavond dyslexie voor ouders van dyslectische brugklasleerlingen

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: na de storm. Weekthema: na de storm

Belangrijke data. Weekthema: na de storm. Weekthema: na de storm Nr. 9 4 november 2016 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 7 nov. Stageweek mavo-3 9+10 nov. Onderwijsbeurs, IJsselhallen Zwolle

Nadere informatie

vmbo kalender algemeen

vmbo kalender algemeen kalender algemeen vmbo WEEKTHEMA: Belangrijke momenten Een belangrijk moment, dat is onze bezinning in de klas zeker. Elke werkdag houdt op een vast tijdstip elke docent een moment van bezinning. Bezinning

Nadere informatie

Kennismakingsavond. 4vwo

Kennismakingsavond. 4vwo Kennismakingsavond 4vwo Programma Voorstellen van de mentor flex-uren Rekentoets Schoolregels Buitenlandreis Bieleveld Overgangsnormen Belangrijke data LOB Vragen Even voorstellen Peter Rensen (renpr)

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: Dat is bedreigend

Belangrijke data. Weekthema: Dat is bedreigend Nr. 25 15 maart 2018 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 17/3 Open bedrijvendag (zie vorige week) 19/3 Mentorspreekavond 20/3

Nadere informatie

algemeen 2 Nieuwsbrief Vechtdal College Hardenberg september nr. 02

algemeen 2 Nieuwsbrief Vechtdal College Hardenberg september nr. 02 kalender algemeen Havo-ath-gym Weekthema Ruzie Zoals u misschien al weet hebben we elke schooldag een moment van bezinning. Het gekozen tijdstip kan per vestiging verschillen. Bezinning is.. even langs

Nadere informatie

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar Nieuwsbrief 7 september 2018 Aflevering 1 schooljaar 2018-2019. Welkom (terug) op Trajectum Namens alle medewerkers van Trajectum College heet ik alle ouders van harte welkom. In het bijzonder de ouders

Nadere informatie

Week 17 Datum: 22 april 2015. Nieuwsbrief. Inhoud

Week 17 Datum: 22 april 2015. Nieuwsbrief. Inhoud ! Week 17 Datum: 22 april 2015 Nieuwsbrief Inhoud 1. Rekentoets en overgangsregeling 1 2. Huiswerkbegeleiding Over t IJ 1. Examentraining wiskunde 2 4. Controle schoolexamencijfers 2 5. Openingstijden

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO.

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO. WELKOM Informatieavonden Markland College Oudenbosch 17 en 18 januari 2018 MAVO Waar kom jij vandaan? Waarom kiezen leerlingen voor het Markland College? We vroegen het eens aan onze leerlingen Youri Mies

Nadere informatie

Informatieavond 4 Mavo. Schooljaar

Informatieavond 4 Mavo. Schooljaar Informatieavond 4 Mavo Schooljaar 2018-2019 Programma Algemene informatie Voorlichting decanaat Kennismaking mentoren Wie is wie en wie doet wat? Teamleider 3 en 4 mavo Decaan Mentorondersteuner Teamassistent

Nadere informatie

LAATSTE WEKEN EERSTE WEKEN LEERLINGEN

LAATSTE WEKEN EERSTE WEKEN LEERLINGEN 29 juni 2018 Normering TV2 (uitslag 2e tijdvak van het centraal schriftelijk examen) Toetsweek mavo 3, havo 3 en vwo 3 Toetsweek bovenbouw havo/vwo (aantal dagen havo 4/vwo 4 kan afwijken) Diploma-uitreiking

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe Vwo/Havo Elke Leerling Doet Ertoe Haal je hoge cijfers en vind je leren leuk? En zet jij je graag een beetje extra in en wil je later gaan studeren? Met een vwo-diploma op zak heb je alle mogelijkheden!

Nadere informatie

Je voelt je snel thuis op het Sondervick

Je voelt je snel thuis op het Sondervick Je voelt je snel thuis op het Sondervick ik op het Sondervick jij op het Sondervick wij op het Sondervick Voor de toekomstige brugklasser Het Sondervick College Welkom bij het Sondervick College! Misschien

Nadere informatie

Het Leukste Vmbo. Haalt je beste binnenste buiten. Van ALMELO. Open dagen

Het Leukste Vmbo. Haalt je beste binnenste buiten. Van ALMELO. Open dagen ar ol ja Scho 2020 / 2019 Het Leukste Vmbo Open dagen Van ALMELO Woensdag 28 november 2018 van 15.00 tot 20.00 uur Woensdag 16 januari 2019 van 15.00 tot 20.00 uur Haalt je beste binnenste buiten. informatie

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: vertrouwen. Weekthema: vertrouwen

Belangrijke data. Weekthema: vertrouwen. Weekthema: vertrouwen Weekthema: vertrouwen Nr. 19 25 januari 2018 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 25/1 Afname kijk- en luistertoetsen Engels 29/1

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Ouderavond 4 e leerjaar 24 september 2013 MAVO

Ouderavond 4 e leerjaar 24 september 2013 MAVO Ouderavond 4 e leerjaar 24 september 2013 MAVO Programma Opening Teamleider Examenjaar: Info examenjaar Info L.O.B. Mw. van Esch Mw. van Esch Decaan dhr. R. van Kins Examensecretariaat: Mw. S. Maitimu

Nadere informatie

Bruggerinfo VMBO. gelooft

Bruggerinfo VMBO. gelooft Bruggerinfo VMBO gelooft Aangenaam: Guido Een VMBO-school waar jij met plezier naar toe gaat! We zien elkaar echt staan en zoeken naar verbinding. Verbinding met elkaar, en ook met de wereld. Wat gebeurt

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: Onder invloed. Weekthema: Onder invloed

Belangrijke data. Weekthema: Onder invloed. Weekthema: Onder invloed Weekthema: Onder invloed Nr. 35 23 juni 2017 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) Di 27 juni Vrij 30 juni Ma 3 juli Di 4 juli Presentatie-avond

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: Vakantietijd. Weekthema: vakantietijd

Belangrijke data. Weekthema: Vakantietijd. Weekthema: vakantietijd Weekthema: vakantietijd Nr. 38 14 juli 2017 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) Vrij 14 juli Ma 17 juli Di 18 juli Inzage toetsen

Nadere informatie

Special voor bijna-brugklassers en ouders

Special voor bijna-brugklassers en ouders Special voor bijna-brugklassers en ouders JOUW toekomst begint hier! Leren = doen Vakcollege Maarsbergen Leren door doen voor alle leerlingen in het vmbo Beste bijna-brugklassers, ouders/verzorgers, Fijn

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL Elimschool nieuwsbrief periode: start schooljaar herfstvakantie 2015 16-10- 2015 Inhoud Personele situatie Belangrijke data Fotoproject Eigen kracht Toelaatbaarheidsverklaring

Nadere informatie

Voorlichting. Examenjaar LOB

Voorlichting. Examenjaar LOB Voorlichting Examenjaar LOB 3-10 - 2017 PTA Programma van Toetsing en Afsluiting PTA Leerjaar 3 en 4 Alle toetsen en opdrachten die meetellen voor SE Planning van het schooljaar Wanneer ben je geslaagd?

Nadere informatie

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8 Nieuw vmbo op het Haarlem College op het Haarlem College kan het Media & Vormgeving Zorg & Welzijn Techniek & Energie Ondernemen & Commercie Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Sport & Veiligheid Gemengde

Nadere informatie

Weekthema: Na de storm

Weekthema: Na de storm 4 november 2016 nr. 16/17 09 Weekthema: Na de storm We hoeven elkaar niet te vertellen dat het in ieders leven wel eens flink kan stormen. Het hoeft niet, maar het mag wel. Als je de storm mag delen, houd

Nadere informatie

1. Minimaal een week voor een open dag / studiedag vraag je per mail (NIET via Magister) toestemming aan je mentor.

1. Minimaal een week voor een open dag / studiedag vraag je per mail (NIET via Magister) toestemming aan je mentor. PTA Opdracht H4 Om straks een weloverwogen keuze voor een vervolgstudie/tussenjaar/of? te kunnen maken, is het belangrijk dat je dit schooljaar (meer) zicht krijgt op wie je bent, wat je kunt, waar je

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: wat kies je? Weekthema: wat kies je?

Belangrijke data. Weekthema: wat kies je? Weekthema: wat kies je? Nr. 24 10 maart 2017 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) Ma 13 maart Di 14 maart Veilig uit en Thuis voorstelling leerjaar 3 BA

Nadere informatie

Voorlichtingsavond LOB 27 september 2016

Voorlichtingsavond LOB 27 september 2016 Voorlichtingsavond LOB 27 september 2016 LoopbaanOriëntatie en Begeleiding, mentor & werkweek Klas 3 VMBO Theoretische Leerweg 3T1-3T2-3T3-3T4-3T5 Opzet avond: 19.30-20.00 uur : uitleg loopbaankeuzes en

Nadere informatie

Agenda komende periode. Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG

Agenda komende periode. Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2014-2015 nummer 20 16 januari 2015 Inhoud Agenda komende periode... 1 Vanuit de schoolleiding...

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

Informatieavond 3 e klas Havo / vwo maandag 22 september 2014

Informatieavond 3 e klas Havo / vwo maandag 22 september 2014 Informatieavond 3 e klas Havo / vwo maandag Informatieavond 3 Havo / Vwo PROGRAMMA welkom communicatie algemene zaken (planning etc.) rapportage zorgteam samenwerking leerling-thuis-school MaS Loopbaan

Nadere informatie

WELKOM OP. VMBO Maasland AANDACHT VOOR

WELKOM OP. VMBO Maasland AANDACHT VOOR WELKOM OP VMBO Maasland AANDACHT VOOR Ben jij bijna van de basisschool af en ga je volgend jaar naar het vmbo? Heb je er nu al zin in? Of vind je het spannend? Op je nieuwe school krijg je verschillende

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over het rooster op het USG

Veelgestelde vragen over het rooster op het USG Veelgestelde vragen over het rooster op het USG Beste ouders en leerlingen, Regelmatig krijgen wij vragen die met het rooster te maken hebben. Om onduidelijkheden of teleurstellingen te voorkomen hebben

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo

christelijke school voor mavo-havo christelijke school voor mavo-havo Jij kiest, leert en ervaart Coaching: wie ben je, wat kan je, wat wil je? Wij helpen leerlingen hun eigen koers te bepalen Your Hours: extra ondersteuning, verbreding

Nadere informatie

Wat is dalton? We werken met daltonuren. Tijdens een daltonuur kun je zelf kiezen aan welk vak je gaat werken en bij welke docent.

Wat is dalton? We werken met daltonuren. Tijdens een daltonuur kun je zelf kiezen aan welk vak je gaat werken en bij welke docent. daarom dalton! Wat is dalton? Kiezen voor het Wolfert Lyceum betekent kiezen voor het daltononderwijs. Bij ons leer je om zelfstandig te werken, je eigen verantwoordelijkheid te nemen, keuzes te maken

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Ik wist in groep 6 al dat ik naar deze school wilde. Toen ging ik met mijn broer mee naar de open dag. Ik was er direct uit. Dit is een goede school, er hangt een leuke sfeer

Nadere informatie

Agenda KLANKBORDGROEP Woensdag 30 november 2016

Agenda KLANKBORDGROEP Woensdag 30 november 2016 Agenda KLANKBORDGROEP Woensdag 30 november 2016 Datum : woensdag 30 november Tijd : 19.00 21.00 uur Plaats : Van Riemsdijklaan 103 Aanwezig: Hanneke, Sylvia, Linda, Karin, Jolanda, Kamilla, Anneke, Rob,

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN

AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN ATHENEUM EN GYMNASIUM OP HET RIJSWIJKS LYCEUM MET AANDACHT VOOR HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN Onze school is een afspiegeling van de bevolking

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum Doe mee in onze groene wereld Almelo vmbo groen Het Groene Lyceum 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent en interesse. Zet

Nadere informatie

OUDERAVOND LEERJAAR 3 (BASIS EN KADER)

OUDERAVOND LEERJAAR 3 (BASIS EN KADER) OUDERAVOND LEERJAAR 3 (BASIS EN KADER) SAMEN MENTOR Mentorles Wat kunt u verwachten? VERSCHIL Onderbouw Bovenbouw CIJFERMATIG VOLGEN Huiswerkhouding Taak leerling Taak ouder Taak mentor Samenwerken NIEUW

Nadere informatie

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN!

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! Het Streek Bovenbuurtweg: dé school voor jou als je een school met een fijne sfeer zoekt. Een school waar je helemaal jezelf kunt zijn. Waar je de ruimte krijgt om je talenten

Nadere informatie

Maandag gymspullen mee!

Maandag gymspullen mee! Nog een paar dagen en dan is de vakantie alweer voorbij. Op maandag 3 september gaan de kinderen weer naar school. Het team van de Aquamarijn heeft er dan al de eerste werkweek opzitten. Een werkweek waarin

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op Schoonoord Doorn Schoonoord Doorn is een kleine school voor voortgezet onderwijs met ongeveer 400 leerlingen.

Nadere informatie

Magister voor ouders

Magister voor ouders Magister voor ouders Wat is Magister? Magister is het schooladministratiesysteem van onze school In Magister kunt u de schoolloopbaan van uw kind volgen U vindt er onder andere: * de agenda * de cijfers

Nadere informatie

Profielkeuze 3 HAVO / 3 VWO Daniël Kers, decaan Veluws College Twello

Profielkeuze 3 HAVO / 3 VWO Daniël Kers, decaan Veluws College Twello Profielkeuze 3 HAVO / 3 VWO 2016-2017 Daniël Kers, decaan Veluws College Twello 2 november 2016 Decaan De decaan in Twello: Dhr. Kers - Arc.kers@veluwscollege.nl - op woensdag aanwezig op school (012)

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1. Julia van Orsouw

Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1. Julia van Orsouw Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1 Julia van Orsouw Coördinatoren bovenbouw Leerjaar 3 Leerjaar 4 William Gooren Truus Hesen Leerlingbegeleiding Sonia Pauptit Monique Uges Marijn Bernards Marjo Vullings Leerjaar 3!!!

Nadere informatie

JAARAGENDA SCHOOLJAAR

JAARAGENDA SCHOOLJAAR JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2018 2019 De jaaragenda kan gedurende het schooljaar gewijzigd worden. Laatst gewijzigd: 26 maart 2019 Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2018 40 maandag

Nadere informatie

Ouderavond HAVO / VWO 2 nov november 2016

Ouderavond HAVO / VWO 2 nov november 2016 keuze 3 HAVO / 3 VWO 2016-2017 Daniël Kers, decaan Veluws College Twello Decaan De decaan in Twello: Dhr. Kers - Arc.kers@veluwscollege.nl - op woensdag aanwezig op school (012) Helpt samen met de mentor

Nadere informatie

Teamleiders Carolus Clusius College Teamleider vmbo Met vriendelijke groet, namens alle collega s van het CCC, Mevr.

Teamleiders Carolus Clusius College Teamleider vmbo Met vriendelijke groet, namens alle collega s van het CCC, Mevr. Einde schooljaar 2017-2018 - 1 - Vooraf Om het schooljaar goed af te ronden hebben we in dit boekje alle informatie over het einde van het schooljaar en belangrijke data op een rijtje gezet. Tijdens het

Nadere informatie

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Elke Leerling Doet Ertoe Vind je het leuk om met je handen te werken? Op het vmbo is daar naast theorie- veel ruimte voor. De naam zegt het al: vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI /

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / OPEN HUIS WOENSDAG 14 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS MAANDAG 22 JANUARI / 19.00-20.30 UUR Kies voor Corderius College

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

Elde College Sint-Michielsgestel

Elde College Sint-Michielsgestel Elde College Sint-Michielsgestel Elke Leerling Doet Ertoe Spreekt een kleine school je aan? Een school waar je iedereen snel leert kennen? Vind je het fijn om intensief contact te hebben met je mentor?

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie

BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie JAARAGENDA de Passie 2017-2018 - ouders DATUM WEEK 33 vrijdag 18 augustus 2017 zondag 20 augustus 2017 BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie Week 34 Start

Nadere informatie

Paginanummer Lesplein = leesplein 2. CRAFTS stage en thema 6 3-4

Paginanummer Lesplein = leesplein 2. CRAFTS stage en thema 6 3-4 Nieuwsbrief nr. 4 2014 2015 In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen genoemd: Paginanummer Lesplein = leesplein 2 Vervanging van lessen en onderwijstijd 2 OPG 2 Magister 2 Herkansing 3 CRAFTS

Nadere informatie

Informatieavond Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 BASIS-EN KADER BEROEPSGERICHTE LEERWEGEN.

Informatieavond Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 BASIS-EN KADER BEROEPSGERICHTE LEERWEGEN. WELKOM Informatieavond Markland College Oudenbosch 17 en 18 januari 2018 BASIS-EN KADER BEROEPSGERICHTE LEERWEGEN Waar kom jij vandaan? Waarom kiezen leerlingen voor het Markland College? We vroegen het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12.

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12. Nieuwsbrief 30 mei 2017 Vanuit de directie: Belangrijke data Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de een na laatste nieuwsbrief. Dat betekent dat we het einde van het schooljaar al naderen. Nog

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Twello. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Twello. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route Doe mee in onze groene wereld Twello vmbo groen Het Groene Lyceum Vakman schaps route 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent

Nadere informatie

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Welkom bij het Reeshof College Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Daan Hamann E-mail: dhamann@reeshofcollege.nl Heeft u vragen, neem dan gerust contact op. Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail:

Nadere informatie

JAARAGENDA. SCHOOLJAAR Locatie Joure

JAARAGENDA. SCHOOLJAAR Locatie Joure JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2018 2019 Locatie Joure De jaaragenda kan gedurende het schooljaar gewijzigd worden. Laatst gewijzigd: Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2018 40 maandag

Nadere informatie

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn:

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn: Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2019-2020 Den Haag, juli 2019 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je leerkracht ben je aan het uitzoeken welke

Nadere informatie

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes,

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Van de schoolleiding Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Inmiddels is de aanmelding voor de nieuwe brugklassen afgerond. We starten met een mavo klas en een mavo/havo klas. Hartelijk

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Decanaat Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2. Loopbaan Oriëntie en Beroep (LOB)

Decanaat Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2. Loopbaan Oriëntie en Beroep (LOB) Decanaat Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2 Loopbaan: Als je bezig bent met je schoolloopbaan dan ben je bezig met vragen over jouw toekomst. Wat voor beroepen vind je interessant? Wat voor

Nadere informatie

Kiezen, ontdekken & doen!

Kiezen, ontdekken & doen! BUSINESS SCHOOL BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl Kiezen, ontdekken Kiezen, ontdekken & doen! Veel praktijk en (digitale) vaardigheden Onderbouw op MBS & doen MBS in het kort Je werkt

Nadere informatie

Met het project JEP had ons kraampje de meeste omzet tijdens de kerstmarkt! van schooljaar 2014/2015!

Met het project JEP had ons kraampje de meeste omzet tijdens de kerstmarkt! van schooljaar 2014/2015! Als je niet naar een gewone mavo wilt, maar naar een SUPER-MAVO moet je op Penta Hoogvliet zijn. De mavo van en de havo-top van Penta Hoogvliet noemen we samen de BUSINESS SCHOOL. Wat is er zo bijzonder

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 Beste ouders en leerlingen, Maandag beginnen we weer aan een nieuw schooljaar. De uitnodiging hiervoor hebben de leerling en u per mail ontvangen. We hopen dat

Nadere informatie

Even schuilen. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief

Even schuilen. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief 8 januari 2016 nr. 15/16-18 Even schuilen We staan weer verwachtingsvol aan het begin van een nieuw jaar. Niemand heeft een idee wat 2016 ons zal brengen. Zal ik overgaan naar het volgende schooljaar?

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 November 2018

Nieuwsbrief 1 November 2018 Nieuwsbrief 1 November 2018 Van de locatiedirecteur a.i. Het nieuwe schooljaar heeft het eerste lesblok van acht weken achter de rug. We zitten al weer in de wintertijd, de herfst dient zich aan.. Leerjaar

Nadere informatie

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2)

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Nummer 4 16 oktober 2015 AGENDA OKTOBER 2015 Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015 Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Woensdag 28 oktober Schoolexamen (SE) week 1 (klas

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: mijn grote voorbeeld

Belangrijke data. Weekthema: mijn grote voorbeeld Nr. 17 13 januari 2017 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 16 jan. Voorlichtingsavond groep 8, Regenboog Voor groep 8 ers en hun

Nadere informatie

21 augustus 2015 WEEKTHEMA : GENIETEN

21 augustus 2015 WEEKTHEMA : GENIETEN 21 augustus 2015 WEEKTHEMA : GENIETEN Elke werkdag, aan het begin van het derde lesuur heeft elke docent een moment van bezinning met haar of zijn klas. Bezinning, dat is even langs de zijlijn van de dag

Nadere informatie

leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo)

leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo) leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo) informatie schooljaar 2018/2019 Over Groene Hart Rijnwoude Onze school is kleinschalig met een breed onderwijs- aanbod. Wij bieden de niveaus

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015

Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015 Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015 Inhoud: voorlichting over de keuzetrajecten in 10 mavo A Keuzetraject MBO opleiding 1. Het vak LOB 2. Het keuzetraject in data 3. Portfolio LOB

Nadere informatie

Informatiefolder. voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen van het Picasso Lyceum

Informatiefolder. voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen van het Picasso Lyceum Informatiefolder voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen van het Picasso Lyceum Geachte ouders/verzorgers, Uw zoon/dochter start volgend schooljaar op het Picasso Lyceum. Voor u als ouder/verzorger

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo Het begint bij jou! mavo havo #ReinierdeGraafpad volg ons op social media Stanislascollege 2 dagen. Delft Allemaal een #Chromebook. In de les en thuis wordt ermee gewerkt. StanislasReinierdeGraafpad...

Nadere informatie