Weekthema: Na de storm

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Weekthema: Na de storm"

Transcriptie

1 4 november 2016 nr. 16/17 09 Weekthema: Na de storm We hoeven elkaar niet te vertellen dat het in ieders leven wel eens flink kan stormen. Het hoeft niet, maar het mag wel. Als je de storm mag delen, houd je elkaar meer uit de wind. Daar is ook lef voor nodig. We geven ons ondanks de veelheid aan sociale media en andere contactmogelijkheden niet zo gemakkelijk vertrouwd en veilig aan elkaar. Maar stormen kán het. Bijna letterlijk en figuurlijk wordt opeens alles opgeschud in je leven. Emoties strijden door je heen om voorrang. Probeer dan maar eens overeind te blijven. Je weet niet hoe lang de storm gaat duren. Je kunt de gevolgen lang niet altijd helder overzien. Je verlangt ernaar je aan elkaar te mogen vasthouden. En dan de storm maar uit laten razen. Kijken wat je eraan overhoudt. Soms wat schade, soms voel je je er ook sterker door. Alsof je door de storm heen steviger op je benen bent gaan staan. Het heeft je gevormd, de scherpe kantjes er wat afgeschuurd. Even uitblazen, het laatste beetje wind. Wat zullen we elkaar de komende werkdagen weer veel te vertellen hebben tijdens de bezinning. Luisteren naar elkaar. Ons verdiepen in verhalen van anderen zoals ze in de OASE staan. Die kunnen een heldere spiegel voor ons zijn of zoals iemand het eens omschreef: een extra stukje brood in je rugzak voor onderweg. Één van die aansprekende verhalen vinden we in onze Bijbel. Jezus gaat met zijn leerlingen varen. Wanneer er dan een storm opsteekt, ontstaat er direct al een verschil tussen de groep leerlingen (volgelingen) en Jezus zelf. De leerlingen worden bang. Reageren vanuit de emotie. Wie zou er niet zo reageren? Jezus in ieder geval niet. Hij is eerst bijna niet wakker te krijgen. Wijst hen daarna op het talent dat ieder mens heeft: Kiezen voor vertrouwen. Zo gaat Hij de storm tegemoet. Zoveel vertrouwen dat de storm het zwijgen wordt opgelegd. Een onmogelijke opgave voor ons? Zo lijkt het wel, maar toch kan het een hele bijzondere uitdaging zijn om bij de volgende storm in ons leven meer bewust te kiezen voor vertrouwen. Vertrouwen als een baken, die de windkracht breekt. En na de storm. Goede vaart mensen! K. J. Wilts, docent Godsdienst. Belangrijke data 7 november 27 januari: 2e periode examenklassen. Maandag 7 november uur: EHBO-lessen b1a, bk uur: ouderavond reis naar India Dinsdag 8 november Vanaf uur: tennistoernooi Excursie aardrijkskunde vwo-5 en 6 Kampen/ Zwolle Donderdag 10 november Vanaf uur: rapportenvergadering examenklassen Herkeuring fietsen leerjaar uur: vergadering Medezeggenschapsraad te Hardenberg Vrijdag 11 november Herkansingen examenklassen Woensdag 9 november Opgave herkansingen examenklassen

2 In deze Nieuwsbrief Studiedag 2 november Spreekavond examenklassen Ouderavond bezoek India Excursie aardrijkskunde a5/a6 Rapportenvergaderingen examenklassen FirstMUN Studiedag 2 november Beroepen en bedrijvenavond Herkansingen Verkeersveiligheid Wijziging in PTA havo-5 en vwo-6 Voorlichtingsavonden groepen 7 en 8 basisscholen Laatste schooldag Met bijna 100 personeelsleden hadden we afgelopen woensdag een studiedag over het pedagogisch klimaat in onze school. In groepsgesprekken ( s ochtends) en in workshops ( s middags) ging het vooral over het stimuleren van goede werkrelaties. Wat is er nodig om respect waar te maken? Wat verwachten we van leerlingen? Wat mogen ze van ons verwachten? Wat doen we als leerlingen ongewenst gedrag vertonen? Hoe hou je als mentor het goede gesprek? Een volle dag, die werd afgesloten met een receptie ter ere van twee jubilarissen. mevrouw Sloetjes en de heer Kil werken 25 jaar bij ons. De bijeenkomst was een feestelijke manier om deze dag van ontmoeting af te sluiten. Spreekavond examenklassen De eerste 10-minuten-gesprekken naar aanleiding van de rapporten zullen dit jaar plaatsvinden op maandag 21 november a.s. voor de ouders van de leerlingen van vmbo 4, havo 5 en vwo 6. De betreffende ouders hebben reeds een uitnodiging via Magister ontvangen. Hoewel de mentor beschikt over alle gegevens van uw zoon/dochter, willen we u, voor zover mogelijk, toch ook in de gelegenheid stellen een gesprek te voeren met een vakdocent. U kunt zich inschrijven tot en met maandag 14 november a.s. Ouders van leerlingen van 18 jaar en ouder kunnen zelf inzage krijgen in Magister, in overleg met hun zoon/dochter. Binnen Magister 6 kunnen 18 jarigen nu zelf hun ouders toestemming voor inzage geven. Hoe dit moet, is te vinden onder Mijn instellingen. Herkansingen Vrijdag 11 november a.s. worden de herkansingen gehouden voor de examenleerlingen. Leerlingen van havo-5 en vwo-6 moeten in Magister invullen welke toets zij willen herkansen. De vmbo-leerlingen moeten voor woensdag 9 november a.s. het herkansingsformulier inleveren bij het loket van de betreffende afdeling.

3 Ouderavond over ons bezoek aan India Vijfentwintig november vertrekken 19 leerlingen en 3 begeleiders van het Vechtdal College Ommen naar Mumbai. Daar bezoeken zij Pawar Public School. De leerlingen en begeleiders verblijven in India bij gastgezinnen. Ze zullen een week in Mumbai blijven. Maandag 7 november zijn de ouders met de betrokken leerlingen uitgenodigd voor een informatieve ouderavond. Deze avond begint om uur. Excursie aardrijkskunde naar de IJsseldelta en Zwolle Komende dinsdag hebben de leerlingen uit vwo 5 en 6 met aardrijkskunde in het pakket een excursie naar de IJsseldelta (verzorgd door het waterschap Drents Overijsselse Delta) bij Kampen en drie (woon-)wijken in Zwolle. Voor aardrijkskunde is Leefomgeving Nederland een examenonderwerp. Twee van de drie onderwerpen binnen dit domein zullen we dinsdag behandelen, te weten water en de dreiging van de grote rivieren en leefbaarheid in steden. Daarbij is deze excursie een onderdeel van de praktische opdracht voor dit jaar. Tijdens de excursie hopen we dat de leerlingen zien wat de theorie uit de boeken in de praktijk betekent. Het zal ongetwijfeld een leerzame en mooie dag worden. Rapportenvergaderingen examenklassen De eerste rapportenvergaderingen voor dit schooljaar worden gehouden op donderdagmiddag 10 november a.s. voor de examenklassen. Dit kan enige lesuitval tot gevolg hebben. Wij vragen hiervoor uw begrip. FirstMUN Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 november vindt op het Vechtdal College Hardenberg een Engelstalig debatspektakel plaats: FirstMUN. Leerlingen (uit vwo 3) uit Ommen, maar ook uit andere plaatsen uit Nederland en Duitsland zullen naar Hardenberg komen om aan deze speciale MUN voor beginners deel te nemen. Informatie over deze conferentie kunt u vinden op de website Mocht u graag de conferentie willen bezoeken, dan bent u vanzelfsprekend van harte uitgenodigd! Beroepen en bedrijvenavond De decanen zijn druk bezig met de voorbereiding van de Beroepen en bedrijvenavond op donderdagavond 24 november a.s. op school. Het is heel fijn dat veel bedrijven uit Ommen vertegenwoordigd zijn. Ook veel werknemers komen vertellen over hun beroep. Leerlingen hebben afgelopen week een link gekregen waarmee ze zich aan kunnen melden voor deze avond. Dit moet voor dinsdag 8 november a.s. gebeuren. Ze ontvangen daarna een uitnodiging met daarop tijd en plaats. Wijziging data PTA havo-5 en vwo-6 In het PTA van havo-5 en vwo-6 zijn enkele foutjes geslopen wat betreft data. - vwo-6: De uitslag examens 1e tijdvak moet zijn woensdag 14 juni i.p.v. donderdag 14 juni. - havo-5 en vwo-6: de herkansingsdatum van periode 2 moet zijn vrijdag 3 februari i.p.v. vrij dag 5 februari.

4 Verkeersveiligheid I: herkeuring fietsen leerjaar 2 Op donderdag 10 november a.s. vindt de herkeuring plaats van de fietsen van de leerlingen van leerjaar 2 die niet door de eerste controle gekomen zijn. Op de kaart die de leerlingen meegekregen hebben, is aangekruist wat wel en niet in orde was. Kijkt u dit weekend de fiets nog even goed na? Verkeersveiligheid II: extra controle door politie De politie heeft aangegeven de komende tijd extra te controleren op fietsverlichting. Dat geldt niet alleen voor de fietsen van de leerlingen van leerjaar 2, maar voor de fietsen van alle leerlingen. Laat je dus niet verrassen, zorg ervoor dat de verlichting in orde is. Wij doen een dringend beroep op u als ouders om er op toe te zien dat uw zoon/dochter goed zichtbaar is in het verkeer. Verkeersveiligheid III: wegwerkzaamheden Ommerkanaal Aannemingsmaatschappij Van Gelder gaat voor de gemeente Hardenberg op drie locaties in de gemeente Hardenberg asfaltwerkzaamheden uitvoeren. Werkzaamheden die nabij Ommen zullen plaatsvinden, treffen vooral de leerlingen uit Dedemsvaart en Ommerkanaal. Zij moeten de komende tijd goed opletten en misschien omfietsen, want vanaf de brug over het Ommerkanaal tot aan de grens van Ommen worden werkzaamheden uitgevoerd. Voorlichtingsavonden groepen 7/8 basisscholen Alhoewel we nog maar in de eerste periode van het schooljaar 2016/2017 zitten, beginnen binnenkort de voorlichtingsavonden voor het schooljaar 2017/2018 voor de ouders van leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen alweer. Op maandagavond 14 en dinsdagavond 15 november a.s. krijgen de ouders uitleg over ons onderwijs in zowel vmbo als in havo/ vwo. De avonden beginnen om uur. We hopen natuurlijk op veel belangstelling van ouders van leerlingen van de groepen 7 en 8.

5 DE LSD COMMISSIE ZOEKT JOU! Lijkt het jou leuk om samen met ons de LSD 2017 HAVO/VWO te organiseren? Lever dan voor woensdag 9 november de brief in bij het loket op de eerste verdieping! Tot slot Tijdens de studiedag hebben we als personeel nagedacht over onderwerpen die te maken hebben met onze pedagogische opdracht. We lieten er ons licht over schijnen. In onze dagelijkse praktijk draait het om relatie, wederzijds respect, werken vanuit hoop. Positieve woorden! We hopen dat ieder die bij onze scholengemeenschap betrokken is (leerlingen, personeel, ouders/verzorgers) een bijdrage levert om die positieve insteek te reflecteren! Dan hebben we niet alleen een goed weekend voor de boeg, maar daarna ook een mooie werkweek! A. van der Snel, teamleider havo-bovenbouw. Contactgegevens: Vechtdal College Balkerweg RZ OMMEN ommen@vechtdalcollege.nl Internet: Colofon Dit is een uitgave van het Vechtdal College Christelijke scholengemeenschap voor vmbo, havo en atheneum. Eindredactie mw. H.J. de Lange-Schoppink drs. A. van t Veld, directeur Reageren? Tel:

Belangrijke data. Weekthema: na de storm. Weekthema: na de storm

Belangrijke data. Weekthema: na de storm. Weekthema: na de storm Nr. 9 4 november 2016 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 7 nov. Stageweek mavo-3 9+10 nov. Onderwijsbeurs, IJsselhallen Zwolle

Nadere informatie

Weekthema: Geheim (2)

Weekthema: Geheim (2) Vrijdag 1 april 2016 nr. 15/16-29 Weekthema: Geheim (2) In de komende week gaan we verder met dit weekthema, waar we vorige week mee begonnen zijn. Een geheim is iets dat je niet gemakkelijk met iemand

Nadere informatie

Laat maar zien! Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief. 9 september 2016 nr. 16/17/02

Laat maar zien! Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief. 9 september 2016 nr. 16/17/02 9 september 2016 nr. 16/17/02 Laat maar zien! In aansluiting op het thema van de afgelopen week gaan we nog even in die lijn verder. Van kijk op het leven naar een uitdagend laat (jezelf) maar zien!. Van

Nadere informatie

Weekthema: Mijn grote voorbeeld

Weekthema: Mijn grote voorbeeld 13 januari 2017 nr. 16/17/17 Weekthema: Mijn grote voorbeeld Toen ik zelf leerling was op de basisschool was er eens een klein vechtpartijtje op het schoolplein. Een jongen had daarbij wat klappen gekregen,

Nadere informatie

Belangrijke data WEEKTHEMA: ZORGZAAM

Belangrijke data WEEKTHEMA: ZORGZAAM 3 november 2017 nr. 17/18/08 WEEKTHEMA: ZORGZAAM Zorgzaam zijn. Iedereen heeft het in zich. Iedereen kan het. Zorgzaamheid is een Godsgeschenk. Of dat altijd zo door iedereen wordt ervaren, daarover kun

Nadere informatie

Vooroordelen. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief

Vooroordelen. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief 12 mei 2017 nr. 16/17-32 Vooroordelen Als inleidende bezinning in deze nieuwsbrief zou ik het thema vooroordelen deze week vanuit drie invalshoeken willen benaderen. Allereerst taalkundig, ten tweede via

Nadere informatie

Weekthema: Onder invloed

Weekthema: Onder invloed 23 juni 2017 nr. 16/17/38 Weekthema: Onder invloed Over de woordjes onder invloed en invloed willen we deze week nadenken en willen we ons op bezinnen. Aan mensen in mijn omgeving stelde ik de vraag: waar

Nadere informatie

WEEKTHEMA: EEN NIEUW BEGIN.

WEEKTHEMA: EEN NIEUW BEGIN. 13 april 2017 nr. 16/17 29 WEEKTHEMA: EEN NIEUW BEGIN. Komend weekend vieren we het Paasfeest. Misschien wel het meest centrale en belangrijke feest in het Christelijk geloof. Tegelijk omgeven met veel

Nadere informatie

Weekthema: Je kijk op het leven

Weekthema: Je kijk op het leven 2 september 2016 nr. 16/17-01 Weekthema: Je kijk op het leven Elke lesdag begint de docent met een moment van bezinning met haar of zijn klas. Eigenlijk staan we dan even langs de zijlijn van de dag, langs

Nadere informatie

algemeen 2 Nieuwsbrief Vechtdal College Hardenberg september nr. 02

algemeen 2 Nieuwsbrief Vechtdal College Hardenberg september nr. 02 kalender algemeen Havo-ath-gym Weekthema Ruzie Zoals u misschien al weet hebben we elke schooldag een moment van bezinning. Het gekozen tijdstip kan per vestiging verschillen. Bezinning is.. even langs

Nadere informatie

Weekthema: Daar heb ik recht op.

Weekthema: Daar heb ik recht op. 18 november 2016 nr. 16/17 11 Weekthema: Daar heb ik recht op. Op zichzelf is dit een leuk uitdagend weekthema. Weten wat je rechten zijn. De leerlingen op school lijken daar soms wel heel goed van op

Nadere informatie

Weekthema: Ruzie. In deze Nieuwsbrief

Weekthema: Ruzie. In deze Nieuwsbrief 15 september 2017 nr. 17/18/02 Weekthema: Ruzie Zoals u weet, hebben we elke schooldag een moment van bezinning. Bezinning is.. even langs de zijlijn van de dag gaan staan. De rust en de ruimte vinden

Nadere informatie

Weekthema: beelden. Belangrijke data

Weekthema: beelden. Belangrijke data 29 januari 2016 nr. 15/16-21 Weekthema: beelden Welk beeld hebben onze leerlingen van hun eigen toekomst? Daar praten we op school ook wel over wanneer het niet perse ons weekthema is. De komende week

Nadere informatie

21 augustus 2015 WEEKTHEMA : GENIETEN

21 augustus 2015 WEEKTHEMA : GENIETEN 21 augustus 2015 WEEKTHEMA : GENIETEN Elke werkdag, aan het begin van het derde lesuur heeft elke docent een moment van bezinning met haar of zijn klas. Bezinning, dat is even langs de zijlijn van de dag

Nadere informatie

Oosterlicht College Vianen

Oosterlicht College Vianen Oosterlicht College Vianen /verzorgers Speciaal en alléén voor ouders/verzorgers van groep 8 organiseren wij van 19.30 21.00 uur een informatieavond op maandagavond 19 januari 2015 over ons VMBO, TL/HAVO

Nadere informatie

Bijzondere ontmoetingen!

Bijzondere ontmoetingen! 11 december nr. 15/16-16 Bijzondere ontmoetingen! De dagen in december kenmerken zich door het beperkte aantal zonneuren. De zon, gezien vanaf de aarde, bereikt dan de meest noordelijke of zuidelijke positie.

Nadere informatie

Zeg het maar. Belangrijke data

Zeg het maar. Belangrijke data Vrijdag 8 april 2016 nr. 15/16-30 Zeg het maar Waar het hart vol van is, loopt de mond van over is een Nederlands spreekwoord en betekent dat iemand graag praat over zaken waar hij of zij zich mee bezighoudt.

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

jaarplanning voor leerlingen Lariks vanaf einde schooljaar

jaarplanning voor leerlingen Lariks vanaf einde schooljaar jaarplanning voor leerlingen Lariks 2018-2019 vanaf 18-2-2019 - einde schooljaar dag start einde omschrijving tijdstip 8 18-02-19 22-02-19 Voorjaarsvakantie 18 februari t/m 22 februari 2019 9 maandag 25-02-19

Nadere informatie

Montessori Nieuws. No. 2 November 2011. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom.

Montessori Nieuws. No. 2 November 2011. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom. 1 No. 2 November 2011 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hier is alweer het tweede nummer van het. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom. Op dat gebied is er een aantal

Nadere informatie

Belangrijke data. Weekthema: dat is schrikken! Weekthema: dat is schrikken!

Belangrijke data. Weekthema: dat is schrikken! Weekthema: dat is schrikken! Nr. 20 1 februari 2018 Belangrijke data Hieronder vindt u een overzicht van belangrijke data voor de komende weken (onder voorbehoud) 8/2 Praktijkdag mavo4b (te/hv) 12/2 Stageweek mavo-3 (t/m 16/2) 13/2

Nadere informatie

Weekthema: Niet vergeten

Weekthema: Niet vergeten 29 september 2017 nr. 17/18/04 Weekthema: Niet vergeten Altijd actueel zo n weekthema. Vergeten. Allemaal overkomt het ons. Daar hoef je niet alleen leerling, ouder of medewerker aan een school voor te

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN Aan de ouders/verzorgers van leerlingen RSG Lingecollege locatie Teisterbantlaan Tiel, 26 september 2013 Betreft: Activiteitenkalender schooljaar

Nadere informatie

Weekthema s Vaders en thuis

Weekthema s Vaders en thuis 2 juni 2017 nr. 16/17/35 Weekthema s Vaders en thuis Ook deze keer in de nieuwsbrief een bijdrage voor 2 weken. Ik heb gekozen voor een combinatie van twee opeenvolgende weekthema s. Het aantal bezinningsdagen

Nadere informatie

dinsdag 27 januari 19.00 uur Bijeenkomst trainingen sociale vaardigheden en faalangstreductie

dinsdag 27 januari 19.00 uur Bijeenkomst trainingen sociale vaardigheden en faalangstreductie 23 januari 2015 Nr. 14/15/20 WAT EEN DROOM! Iedereen droomt! Bij deze stellige uitspraak zullen sommigen bedenkelijk kijken. Ik kan me geen dromen herinneren dus... En tóch droom iedereen. Zelfs vijf keer

Nadere informatie

Weekthema: Ertussenin

Weekthema: Ertussenin 14 oktober 2016 nr. 16/17-07 Weekthema: Ertussenin Deze week vroeg ik een examenklas die een lessenserie over ethiek volgt, wat ze zouden doen wanneer ze in een winkel zouden werken, blij met hun baan,

Nadere informatie

algemeen 22 Nieuwsbrief Vechtdal College Hardenberg februari nr. 22

algemeen 22 Nieuwsbrief Vechtdal College Hardenberg februari nr. 22 kalender algemeen havo-ath-gym Weekthema Littekens Na de voorjaarsvakantie beginnen we aan een redelijk zwaar thema. Littekens. We hebben het dan niet over de lichamelijke sporen die je ooit hebt opgedaan

Nadere informatie

VWO Inleveren van de boeken VWO. Lees deze brief goed door, volg de instructies nauwkeurig op en voorkom onnodig lang wachten.

VWO Inleveren van de boeken VWO. Lees deze brief goed door, volg de instructies nauwkeurig op en voorkom onnodig lang wachten. VWO Inleveren van de boeken VWO Het inleveren vindt plaats op: maandag 27 juni a.s. in lokaal B 2.10 12.30 13.00 u A t/m H 13.30 14.00 u I t/m R 14.30 15.00 u S t/m Z VMBO Inleveren van de boeken VMBO

Nadere informatie

Belangrijke data. Activiteiten komende week. Ouderavond vmbo-2basis/kader. Vraag- en informatieavond ouders leerlingen groep 8

Belangrijke data. Activiteiten komende week. Ouderavond vmbo-2basis/kader. Vraag- en informatieavond ouders leerlingen groep 8 11 maart 2016 nr. 15/16 26 Belangrijke data Maandag 14 maart t/m vrijdag 8 juli 3e periode niet-examenklassen Maandag 14 maart Volleybaltoernooi leerjaar 2 19.30 uur: ouderavond Ommer Ouder Raad Dinsdag

Nadere informatie

JAARAGENDA 2014-2015

JAARAGENDA 2014-2015 JAARAGENDA 2014-2015 1 34 MAANDAG 18-8-2014 ZOMERVAKANTIE (t/m 22-08-2014) DINSDAG 19-8-2014 WOENSDAG 20-8-2014 DONDERDAG 21-8-2014 VRIJDAG 22-8-2014 Vrijdag 22 augustus: bijeenkomst nieuwe docenten met

Nadere informatie

Weekthema: Bijzonder. Belangrijke data

Weekthema: Bijzonder. Belangrijke data 20 oktober 2017 nr. 17/18/07 Weekthema: Bijzonder Je fietst er zo maar aan voorbij! Onderweg naar school, naar je werk of zo maar op een prachtige nazomerse dag. De bijzondere dingen van het leven. Je

Nadere informatie

1 Nieuwsbrief Vechtdal College Hardenberg september nr. 01. algemeen

1 Nieuwsbrief Vechtdal College Hardenberg september nr. 01. algemeen kalender algemeen Havo-ath-gym Weekthema Dit is de basis De zomervakantie is weer voorbij. Inmiddels hebben we elkaar weer mogen ontmoeten en hebben we genoten van elkaars (reis)ervaringen. De afgelopen

Nadere informatie

Weekthema: Muziek. Belangrijke data

Weekthema: Muziek. Belangrijke data 28 september 2018 nr. 17/18/04 Weekthema: Muziek Heb je wel eens nagedacht over de veelkleurigheid en veelzijdigheid van muziek? Nee? Nou daar is alle gelegenheid voor deze week tijdens de bezinning. Ik

Nadere informatie

Weekthema: Lef. Belangrijke data

Weekthema: Lef. Belangrijke data 21 september 2018 nr. 17/18/03 Weekthema: Lef Jezus ging in Zijn tijd op aarde rond met een boeiend verhaal. Door velen nog steeds een blijde of goede boodschap genoemd. De betekenis van het woord Evangelie

Nadere informatie

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is de laatste nieuwsbrief die u ontvangt dit schooljaar. We informeren u over bijzondere dingen die gebeurd zijn en over activiteiten die

Nadere informatie

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus Week 34 1 e Opening schooljaar Vanaf 13.00 uur ontvangst leerlingen.

Nadere informatie

Herfstvakantie. Maandag 22 tot en met vrijdag 26 oktober. Weekthema: Dat is privé. Belangrijke data

Herfstvakantie. Maandag 22 tot en met vrijdag 26 oktober. Weekthema: Dat is privé. Belangrijke data 12 oktober 2018 nr. 18/19/06 Weekthema: Dat is privé Privé zijn díe aangelegenheden of zaken die van jou persoonlijk zijn. Die je niet deelt of wilt delen met anderen of waar je minimaal afspraken met

Nadere informatie

Week 17 Datum: 22 april 2015. Nieuwsbrief. Inhoud

Week 17 Datum: 22 april 2015. Nieuwsbrief. Inhoud ! Week 17 Datum: 22 april 2015 Nieuwsbrief Inhoud 1. Rekentoets en overgangsregeling 1 2. Huiswerkbegeleiding Over t IJ 1. Examentraining wiskunde 2 4. Controle schoolexamencijfers 2 5. Openingstijden

Nadere informatie

algemeen 28 Nieuwsbrief Vechtdal College Hardenberg april nr. 28

algemeen 28 Nieuwsbrief Vechtdal College Hardenberg april nr. 28 kalender algemeen havo-ath-gym Weekthema Feest Sommige mensen maken van elke dag een feestje of proberen dat in ieder geval te doen. Er is in onze wereld en in onze tijd een groot tekort aan blijdschap.

Nadere informatie

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 September Donderdag 6 september Dinsdag 11 september Dinsdag 11 september Zondag 16 september Dinsdag 18 september Donderdag 20 september Dinsdag 25 september Donderdag

Nadere informatie

Weekthema: Vuur. Belangrijke data

Weekthema: Vuur. Belangrijke data Vrijdag 22 april 2016 nr. 15/16-32 Weekthema: Vuur Op weg naar het Pinksterfeest (na de meivakantie) houden we ons bezig met het weekthema vuur. Het Pinksterfeest is misschien wel het moeilijkst te begrijpen

Nadere informatie

Raayland Bulletin juni 2018

Raayland Bulletin juni 2018 Raayland Bulletin juni 2018 DE LAATSTE LOODJES Onze eindexamenkandidaten die gebruik hebben gemaakt van de herkansingen wachten in spanning op de resultaten! We duimen voor hen dat het resultaat er mag

Nadere informatie

Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015

Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015 Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015 Einde schooljaar 2013-2014 Week 28 maandag 7 juli, leerling-/oudergesprekken, leerling-/oudergesprekken uitstapje Efteling dinsdag 8 juli

Nadere informatie

Jaaragenda schooljaar (vanaf januari) (versie december 2016)

Jaaragenda schooljaar (vanaf januari) (versie december 2016) Jaaragenda schooljaar 2016-2017 (vanaf januari) (versie december 2016) Dit is een globale agenda voor de periode van januari 2017 tot het einde van het schooljaar 2016-2017. Laatste dag schooljaar 2016-2017:

Nadere informatie

Kennismakingsavond. 4vwo

Kennismakingsavond. 4vwo Kennismakingsavond 4vwo Programma Voorstellen van de mentor flex-uren Rekentoets Schoolregels Buitenlandreis Bieleveld Overgangsnormen Belangrijke data LOB Vragen Even voorstellen Peter Rensen (renpr)

Nadere informatie

Weekthema: Ik laat me niet dwingen

Weekthema: Ik laat me niet dwingen Vrijdag 15 april 2016 nr. 15/16-31 Weekthema: Ik laat me niet dwingen Altijd weer dat huiswerk. Heb je het ene net af, dient het andere zich weer aan. Een toets hier, een practicum daar, het tempo ligt

Nadere informatie

Familie. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief

Familie. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief Vrijdag 13 mei 2016 nr. 15/16-33 Familie Veel mensen in Nederland houden zich bezig met genealogie. Een moeilijk woord voor stamboomonderzoek. Voor sommigen is het een uit de hand gelopen hobby als ze

Nadere informatie

BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie

BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie JAARAGENDA de Passie 2017-2018 - ouders DATUM WEEK 33 vrijdag 18 augustus 2017 zondag 20 augustus 2017 BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie Week 34 Start

Nadere informatie

JAARAGENDA Brugklassen les volgens rooster / Introductieparty klas 1, uur. Ouders vanaf uur.

JAARAGENDA Brugklassen les volgens rooster / Introductieparty klas 1, uur. Ouders vanaf uur. JAARAGENDA 2017-2018 wk datum 36 maandag 4 september dinsdag 5 september woensdag 6 september donderdag 7 september vrijdag 8 september Leerlingen 10.00 uur op school (rooster+mentorles 10.00-11.30 uur)

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Begin schooljaar DINSDAG Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma algemeen

Begin schooljaar DINSDAG Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma algemeen JAARPLANNING CITAVERDE COLLEGE NEDERWEERT 2016-2017/ ouders 36 1 MAANDAG 5-9-2016 09.00-11.00 13.00 Begin schooljaar 2016-2017 DINSDAG 6-9-2016 Eerste schooldag leerjaar 1, 2, 3, 4 introductieprogramma

Nadere informatie

Weekthema: Belangrijke momenten

Weekthema: Belangrijke momenten 7 september 2018 nr. 17/18/01 Weekthema: Belangrijke momenten Een belangrijk moment, dat is onze bezinning in de klas zeker. Elke werkdag houdt elke docent een moment van bezinning. Bezinning is even langs

Nadere informatie

Geluk hebben. In deze Nieuwsbrief

Geluk hebben. In deze Nieuwsbrief Vrijdag 24 juni 2016 nr. 15/16-39 Geluk hebben Donderdag 16 juni jl. was een spannende dag voor de leerlingen van de examenklassen! Na het zwoegen was het wachten. Veel leerlingen leefden er verwachtingsvol

Nadere informatie

Weekthema Dieren. Belangrijke data

Weekthema Dieren. Belangrijke data 30 september 2016 nr. 16/17-05 Weekthema Dieren De komende week waarin ook dierendag valt, staan dieren centraal in ons weekthema. Gelukkig is er zeker de laatste jaren steeds meer aandacht voor het welzijn

Nadere informatie

Week 18 en 19: MEIVAKANTIE 27 APRIL T/M 8 MEI. Donderdag 14 mei Hemelvaart Vrijdag 15 mei Vrije dag. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag

Week 18 en 19: MEIVAKANTIE 27 APRIL T/M 8 MEI. Donderdag 14 mei Hemelvaart Vrijdag 15 mei Vrije dag. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag AGENDA PERIODE 4 VAN HET SCHOOLJAAR 2014-2015 Week 15 Deze week: Aula gesloten ivm toneel Maandag 6 april Tweede Paasdag Dinsdag 7 april 4 e lesuur Zorgteam Vwo 5 e lesuur Zorgteam Mavo 15.15 17.00 u BT

Nadere informatie

Contactavond examenklassen Hartelijk welkom!

Contactavond examenklassen Hartelijk welkom! Contactavond examenklassen 2015-2016 Hartelijk welkom! Even voorstellen: Mentoren havo 5: Dhr. Bosman (scheikunde) Dhr. Rhebergen (maatschappijleer en bovenbouw counselor) Dhr. Rijnders (aardrijkskunde)

Nadere informatie

Irritant! Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief

Irritant! Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief Vrijdag 10 juni 2016 nr. 15/16-37 Irritant! Niets is zo ingewikkeld als het gedrag van mensen! Er is heel veel studie gedaan naar het menselijk gedrag. Dat begint al héél vroeg. Er wordt bijvoorbeeld gekeken

Nadere informatie

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5 dag en datum tijdstip omschrijving Oktober 2015 vrijdag 2 oktober 2015 dinsdag 6 oktober 2015 19.30 uur audities musical (zang en dans) woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 januari 2017

Nieuwsbrief 20 januari 2017 Nieuwsbrief 20 januari 2017 Schoolnieuws Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u de negende nieuwsbrief van het schooljaar 2016-2017. 2016 2017 Inmiddels zijn wij met nieuwe energie en enthousiasme

Nadere informatie

JAARKALENDER SCHOOLJAAR

JAARKALENDER SCHOOLJAAR JAARKALENDER SCHOOLJAAR 2016-2017 SEPTEMBER 2016 weeknr maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 35 1-9-2016 2-9-2016 36 5-9-2016 6-9-2016 7-9-2016 8-9-2016 9-9-2016 opening schooljaar 13.00 uur: introductie-middag

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Weekbericht 14 Maastricht, 16 april Belangrijke data

Weekbericht 14 Maastricht, 16 april Belangrijke data Weekbericht 14 Maastricht, 16 april 2019 Belangrijke data dag datum activiteiten dinsdag 16-apr Culturele avond klas 11 & 12 woensdag 17-apr Infoavond eindreis en voorlichting centraal examens vrijdag

Nadere informatie

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2017 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Huygens College Examen havo/vwo. Ouderavond

Huygens College Examen havo/vwo. Ouderavond Huygens College Examen havo/vwo Ouderavond 20-09-2016 Programma van de avond Opening en korte voorstelronde Indeling schooljaar 2016-2017 Organisatie leerjaar examenjaar Programma van Toetsing en Afsluiting

Nadere informatie

Weekthema: Vrede. In deze Nieuwsbrief

Weekthema: Vrede. In deze Nieuwsbrief 14 september 2018 nr. 17/18/02 Weekthema: Vrede Vrede een veelbesproken en bezongen thema. De Nederlandse cabaretier Paul van Vliet schreef eens een voorwoord in het boekje Ik droom over vrede. Het boekje

Nadere informatie

Inhoud. LOB week november

Inhoud. LOB week november Redactie B. Benjamins en V. Duiker Jaargang 15, nummer 05, 9 november 2018 Kopij: ben@csvvg.eu Inhoud LOB week 12-16 november... 1 Onderwijsprogramma in de week van 26 t/m 30 november... 2 Eerste rapport...

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van alle leerlingen van Het Schoter Datum: 15 juni 2018 Kenmerk: 17311/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

Raayland Bulletin juni 2019

Raayland Bulletin juni 2019 Raayland Bulletin juni 2019 DE LAATSTE LOODJES Onze eindexamenkandidaten die gebruik hebben gemaakt van de herkansingen wachten in spanning op de resultaten! We duimen voor hen dat het resultaat er mag

Nadere informatie

algemeen 4 Nieuwsbrief Vechtdal College Hardenberg september nr. 04

algemeen 4 Nieuwsbrief Vechtdal College Hardenberg september nr. 04 kalender algemeen havo-ath-gym Weekthema Muziek Heb je wel eens nagedacht over de veelkleurigheid en veelzijdigheid van muziek? Nee? Nou daar is alle gelegenheid voor deze week tijdens de bezinning. Ik

Nadere informatie

Agenda schooljaar 2016/2017

Agenda schooljaar 2016/2017 Agenda schooljaar 2016/2017 Oktober 2016 Wo. 12 oktober 2016 MR vergadering Doetinchem Do. 13 oktober 2016 Klas 2A, 2B, 2C Excursie Openluchtmuseum Arnhem Sla je slag! Do. 13 oktober 2016 Leerjaar 3 CKV

Nadere informatie

Brugklassen les volgens rooster / Introductieparty klas 1, uur. Ouders vanaf uur.

Brugklassen les volgens rooster / Introductieparty klas 1, uur. Ouders vanaf uur. JAARAGENDA 2017-2018 wk datum 36 maandag 4 september dinsdag 5 september woensdag 6 september donderdag 7 september vrijdag 8 september Leerlingen 10.00 uur op school (rooster+mentorles 10.00-11.30 uur)

Nadere informatie

Einde schooljaar

Einde schooljaar 29 juni 2018 Einde schooljaar 2017-2018 Het einde van het schooljaar is altijd een moment om de balans op te maken. Waar kunnen we als school trots op zijn en waar moeten we nog stappen zetten om te verbeteren?

Nadere informatie

newman college Scapino 2016 agenda Scapino 2016 Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 5 28 januari 2016

newman college Scapino 2016 agenda Scapino 2016 Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 5 28 januari 2016 Scapino 2016 newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 5 28 januari 2016 januari 28 leerlingen vrij i.v.m. studiedag personeel oudernieuwsbrief 5 29 NIO/DAT

Nadere informatie

dag datum voor ouders en personeel rooster

dag datum voor ouders en personeel rooster 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 dag datum voor

Nadere informatie

jaarplanning Lariks v.a januari 2017 dag start einde omschrijving

jaarplanning Lariks v.a januari 2017 dag start einde omschrijving jaarplanning Lariks 2016-2017 v.a januari 2017 dag start einde omschrijving tijdstip 52-1 24/12/16 8/01/17 Kerstvakantie 24 december 2016 t/m 08 januari 2017 2 maandag 9/01/17 9/01/17 huiswerkvrij onderbouw

Nadere informatie

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge 2015-2016 Augustus ma24 Start periode 1 ma 24 di 25 do 27 vr 28 vr 28 14.00 uur ontvangst 1 e leerjaar, 14.30 uur ontvangst 2 e leerjaar,

Nadere informatie

jaarplanning Lariks v.a januari 2017 dag start einde omschrijving

jaarplanning Lariks v.a januari 2017 dag start einde omschrijving jaarplanning Lariks 2016-2017 v.a januari 2017 dag start einde omschrijving tijdstip 52-1 24-12-16 8-01-17 Kerstvakantie 24 december 2016 t/m 08 januari 2017 2 maandag 9-01-17 9-01-17 huiswerkvrij onderbouw

Nadere informatie

NSE. newman. college. Scapino december agenda. Algemene activiteiten en mededelingen

NSE. newman. college. Scapino december agenda. Algemene activiteiten en mededelingen Scapino december 2017 newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 5 25 januari 2018 januari 25 oudernieuwsbrief 5 27 10.00-14.00 uur: open dag 29 studiedag

Nadere informatie

WEEKTHEMA: VERRASSEND

WEEKTHEMA: VERRASSEND 18 maart 2016 WEEKTHEMA: VERRASSEND Laat je verrassen. Een motto dat ons door de stille of goede week heen leidt. Een week met een aantal verrassende wendingen. Het verhaal van Jezus staat daarbij centraal.

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Maurick College. Havo 5

Maurick College. Havo 5 Maurick College Havo 5 Contact mentor H5 Contact thuis belangrijk; studievoortgang en welzijn zoon/dochter Ouderavonden: - Na periode 1 uitnodiging oudergesprek (indien nodig) - Na periode 2 uitnodiging

Nadere informatie

Even schuilen. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief

Even schuilen. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief 8 januari 2016 nr. 15/16-18 Even schuilen We staan weer verwachtingsvol aan het begin van een nieuw jaar. Niemand heeft een idee wat 2016 ons zal brengen. Zal ik overgaan naar het volgende schooljaar?

Nadere informatie

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Welkom bij het Reeshof College Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Daan Hamann E-mail: dhamann@reeshofcollege.nl Heeft u vragen, neem dan gerust contact op. Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail:

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag 14-8-2018 woensdag 15-8-2018 donderdag 16-8-2018 vrijdag 17-8-2018 zaterdag 18-8-2018 zondag 19-8-2018 34 maandag 20-8-2018 1 leerlingen vrij

Nadere informatie

WEEKTHEMA: MIJ EEN ZORG!? KALENDER. In deze uitgave. J.M. van Dijk-Zwart (schoolpastor) 14 maart 2014 Nr. 13/14/25

WEEKTHEMA: MIJ EEN ZORG!? KALENDER. In deze uitgave. J.M. van Dijk-Zwart (schoolpastor) 14 maart 2014 Nr. 13/14/25 14 maart 2014 Nr. 13/14/25 WEEKTHEMA: MIJ EEN ZORG!? Deze week stond er een artikel in de krant over de vele vrijwilligers die in een ziekenhuis werkzaam zijn. Ze doen allerlei werkzaamheden en dat vaak

Nadere informatie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie september 0 versie 0 In rood activteiten in het Michaël college-markenhage examentraject die op Markenhage plaatsvinden (leerlingen klas en ). AUGUSTUS 0 7 8 0 7 8 0.00 uur-. uur SLV.. uur Ontvangst nieuwe

Nadere informatie

Weekthema: Nieuwsgierig

Weekthema: Nieuwsgierig 2 december 2016 nr. 16/17 13 Weekthema: Nieuwsgierig Aan gespreksstof geen gebrek de komende week. Wie is er nu niet nieuwsgierig? Wanneer er een voertuig met sirene langsrijdt, ben ik al snel de aandacht

Nadere informatie

jaarplanning Lariks (vanaf 2 december)

jaarplanning Lariks (vanaf 2 december) jaarplanning Lariks 2018-2019 (vanaf 2 december) dag start einde omschrijving 49 zondag 2-12-18 uiterlijke aanmelding spreekavond onderbouw (klas 1-3) maandag 3-12-18 spreekavond bovenbouw (klas 4-6) 3-12-18

Nadere informatie

Weekthema: pesten. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief

Weekthema: pesten. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief 18 september 2015 nr. 15/16-05 Weekthema: pesten Sommige mensen zeggen dat pesten zo oud is als de wereld. Misschien hebben ze gelijk, maar dat is zeker geen reden om niet alles te proberen wat het pesten

Nadere informatie

Voorlopige jaarplanning 2014-2015

Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Pagina 1 Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Maand september 2014 ma 1 sep 13.00-16.00 Introductieprogramma Brugklas ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma tweede leerjaar ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma

Nadere informatie

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd.

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd. De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, 11 december 2015 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN

JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN Tiel, 5 oktober 2014 Betreft: Activiteitenkalender schooljaar 2014-2015 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Het schooljaar is weer

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016, nummer 6 5 februari 2016

Schooljaar 2015-2016, nummer 6 5 februari 2016 De Hienwijzer Schooljaar 2015-2016, nummer 6 5 februari 2016 15 februari De kinderen uit groep 8 krijgen Onderwijskundige rapporten (OKR) mee naar huis 17 februari Kwartfinale Nationale voorleeswedstrijd,

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

De deuren sluiten. Kalender. 8 juli 2016

De deuren sluiten. Kalender. 8 juli 2016 8 juli 2016 De deuren sluiten Nog even en de deuren sluiten achter je. De deur van het lokaal waar je het afgelopen schooljaar zo vaak binnenliep. De deur van de teamkamer. De deur van de personeelskamer.

Nadere informatie

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR 2016 2017 LOCATIE GROU AKKRUM Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen OSBK Oriëntatie op school- en beroepskeuze SBM Scholen en beroepenmarkt SE Schoolexamen SEPTEMBER

Nadere informatie