Verwerken van Bronnen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verwerken van Bronnen."

Transcriptie

1 Verwerken van Bronnen. Stel, u heeft al een aanzienlijkie bestandenset, en een uitstekend papieren archief met allerhande bronnen. U wilt deze digitaal in GensDataPro onderbrengen omdat u weet dat uw nageslacht de zaak wel interessant vindt, maar weiinig behoefte heeft aan de kast met ringbanden. Er staat u dan een flink karwij te wachten. Veel werk, maar op zich heel bevredigend. Als voorbeeld gaan we uit van dhet volgende uittreksel: U herkent deze uitstreksels ongetwijfeld: deze bevaten een schat aan informatie voor de genealoog. Wat nu van belang is om te beseffen is dat bij de registratie van de bron uitsluitend brongegevens dienen te worden geregistreerd, geen persoons- of andere genealogische gegevens. Die heeft u immers al staan in uw bestandenset. U heeft er waarschijnlijk zelf al een uniek referentienummer aan gegeeven: meestal iets met het persoonsnummer van de hoofdpersoon op het uittreksel: hier betrof het persoon 266 van bestandenset wild08. Ik schreef dit rechtsboven op de kaart met pen. Op de achterkant staan twee kinderen: In GensDataPro kiest u onder "bewerk" voor "maak nieuwe bron" (F9). Een scherm verschijnt:

2 Dit is het scherm voor een algemen bron. Echter is dit een duidelijk apart type bron, namelijk een uittreksel. In het drop-downscherm kiezen we voor het brontype "uittreksel": U ziet, dat heeft een heel aantal minder velden. We voeren de karakteristieken in:

3 Bemerk dat ik "j" typ bij Achterkant. Dit is gewoon om zeker te stellen dat de tweede pagina niet vergeten wordt. Verder is de "ontvangen op - datum natuurlijk eigenlijk helemaal niet interessant, maar als ik hem toevallig weet dan waarom niet ingevuld. Nu begint het: we gaan deze ene bron toewijzen aan alle gegevens die erop staan. We klikken Akkoord, en er verschijnt een knop: Na een klik op de knop "Nieuwe koppeling" dien ik een persoon of relatie te specificeren. Het zoekscherm verschijnt dus:

4 Ik zoek naar Bertus Johannes, en vind al vrij snel twee kandidaten waarvan er één duidelijk de gezochte is: Zijn persoonsnummer is ondertussen allang veranderd door samenvoegen en ontdubbelen van bestandensets. Ik klik op Ok, en het bronnen-bewerkscherm bevat nu ook koppel-invoervelden:

5 Wanneer het een trouwboek zou betreffen dan zouden hier meer velden zichtbaar zijn, zoals aktenummer en aktedatum. Dat aktenummer is dus onderdeel van de koppeling, niet van de bron. Ik kan nu aanvinken welke gegevens over Bertus in de bron zitten en welke rol Bertus speelt:

6 Maar er staan meer personen op deze kaart vermeld. We klikken dus op Akkoord, en op "Nieuwe koppeling". We zoeken nu de vrouw van Bertus, en die is snel gevonden door in het zoekscherm op haar naam te klikken. Bedenk dat het resultaat van het zoekscherm altijd de persoon in vette letters is, in dit geval dus Maria Petronella.

7 We vinken weer aan welke gegevens erop staan, en wat haar rol op de bron is: De vader wordt ook genoemd. Dus weer "nieuwe bron":

8 Waarbij verder de gegevens ontbreken, behalve dat hij vader is:...en de moeder:

9

10 De relatie wordt aldus gemeld, dus die koppelen we ook: Daar staan al een hoop meer kinderen... kennelijk uit andere bronnen. De bovenste twee herkennen we als genoemden in onze bron. Maar eerst voer ik in welke gegevens over de relatie in de bron staan: de huwdatum. Ik zie nu dat de overlijdensdatum van Petronella hier bevestigd wordt in de ontbinding van het huwelijk. Snel nog even naar de bronkoppeling naar Petronella om de overlijdensdatum aan te vinken:

11 En twee kinderen:

12 etc... Hebben we alles netjes ingevuld, dan zien we nu bij de bronvermelding het volgende overzicht:

13 Let op dat van de bron alle genoemde personen en hun rol genoemd worden. De personen staan gesorteerd op persoonsnummer. Klikken we nu bijvoorbeeld op Johanna Christiane Meijer (blauw) dan zien we vermeld in welke bronnen zij allemaal wordt genoemd: Nu kunnen we nog de scans van de bron (het zijn 2 zijden) toevoegen aan de bron zelf: We klikken op de "bewerk" knop en daarna op de knop "voeg foto's toe":

14 We hadden de scans al opgeslagen in een aparte sub-map van de dossiermap, namelijk de map "uittreksels". Als bestandsnaam heb ik beide zijden (als a en b) de naam "wild08-266" gegeven Er zijn echter nog geen thumbnails van aangemaakt. Een klik op de knop "maak thumbnails" geeft:

15 We selecteren één voor een de beide bestanden. Het bron-bewerkscherm toont nu een dossier-knop: Een klik op de dossierknop geeft een overzicht van de bestanden in het bron-dossier:

16 Duidelijker is het wanneer "Details" wordt aangevinkt:

17 En hier zien we de scan:

18 Nu hebben we deze bron extreem uiteengeplozen in onze bestandenset. Een minder fanatiek persoon zou waarschijnljijk volstaan met het koppelen van deze bron aan de hoofdpersoon in de bron: Bertus. Daar is niets op tegen. Het is natuurlijk wel aardig om uiteindelijk van alle personen alle vermeldingen van die persoon in alle aanwezige bronnen te zien... Het is maar net waar u zin/tijd in heeft. Koppelingen kunnen later altijd nog worden toegevoegd of veranderd. Het lijkt nu ook of u dingen dubbel doet: immers, wanneer u aangeeft dat iemand een kind in een bron is, dan lijkt dat bubbelop: u heeft immers de persoon al als kind aangemerkt in uw persoons-bestandenlijst. Echter, de "bronnen" geven feiten weer, en de persoonsbestanden geven daaruitvolgende relaties weer. Dat is een principieel verschil. Nu denken we de tabellen van GDP goed in orde te hebben, en nu is het uitzoeken wat de "prettigste" manier van werken (invoeren) is. Bovenstaande werkt goed bij reeds ingevoerde personen... Natuurlijk moet het mogelijk worden om bij het maken van een bron ook de -in de bron genoemde-personen als nieuwe personen te kunnen opvoeren. Tenslotte is het al mogelijk om te starten met een persoon, en daar een bron bij te zoeken. Allemaal methoden die precies hetzelfde bewerkstelligen: Steeds een persoon-koppeling-bron combinatie. Tenslotte zullen we aandacht besteden aan de uitvoer: alle persoonsvermedlingen zullen tussen haakjes bj het betreffende geven een korte bronvermelding krijgen, en acherin een uitgebreide bronnen-lijst. In HTML zal bij ieder gegeven direct naar de bewuste bron gesprongen kunnen worden. Dit alles is nog niet ingebouwd in versie 1.9.

19 Een akte invoeren We beschouwen nu een nieuwe bron: een overlijdensakte uit de BS van 1914: We klikken nu onder "bewerk" op "maak nieuwe bron" en stellen direct als type in "BS overlijdensregister":

20 Nu moeten we een passende bron-id verzinnen: welnu, de bron komt uit de overlijdensregisters van Dordrecht van 1914, dus waarom niet BSO-DORD-1914 We vullen in wat we weten, en ziedaar: (in mijn bestandenset is Dordrecht kennelijk plaats nummer 125) We klikken op OK, en daar verschijnt de "nieuwe koppeling" knop:

21 Laten we eerst voor het gemak de scan van de akte toevoegen: We klikken op "voeg foto toe" en bladeren naar de akte: De scan bevond zich bver buiten de dossiermap. Dat mag niet, dus GensDataPro vraagt naar welke sub-map van de dossiermap de scan moet worden gekopieerd:

22 Ik wil de aktes in een aparte map, dus ik maak eerst een submap AKTES door op het (roodomcirkelde) knopje rechtsboven te klikken: na OK sta ik direct in die submap AKTES:

23 Na weer OK is de scan gecopieerd naar de submap AKTES. We keren terug in het "bronbewerk" scherm en zien nu een dossier-knopje rechtsboven en een klein schermpje met de bestandsnaam van onze akte. Bemerk dat deze bestandsnaam begint met de sub-map AKTES. GDP gaat er vanuit dat alle bestanden in de dossiers in de dossiermap staan, dus dat onderdeel van de volledige bestandsnaam wordt weggelaten. (De voordelen van deze strenge manier van werken zijn evident: de gehele dossiermap is in zijn geheel te verplaatsen naar andere PCs/laptops of te branden op CD zonder dat uw bestandenset vol staat met valse koppelingen).

24 We klikken op "nieuwe koppeling". Het zoekscherm verschijnt, en we zoeken de juiste persoon op. (kijk, hier moet dus ook een knop komen met "maak nieuwe persoon voor deze bron") Het is handig om de scan al te hebben toegevoegd, want nu kunnen we hem makkelijk en snel bekijken, en inzoomen op de teksten die we willen weten, door op de dossierknop te klikken: We zien dat de overledene Johannis Cornelis Vugts heet. Verder dat de akte op 23 januari 1914 is opgetekend en wie de aangevers zijn. Het betreft blijkbaar een 3 maanden oude baby. Er staan verder beroepen van aangevers, en adres en tijdstip van overlijden. De persoon is snel gevonden:

25 We klikken ok, en vullen in wat de akte vermeldt:

26 Bemerk dat de datum van de akte NIET de overlijdensdatum is maar de registratiedatum. Bemerk ook dat de leeftijd van 3 maanden resulteert in een geboortedatum van "november 1913". Dus de bron krijgt ook een vink bij geboortedatum. De koppeling met Johannes Cornelis is gelegd en we klikken ok. Het hoofdscvherm toont nu de bron, met eronder de aktes (in dit geval aleen akte 64) en wie er in die akte staat (hier dus alleen Cornelis).

27 Klikken we op Johannis Cornelis, dan zien we eerst de koppeling: De parenteel zal de volgende tekst tonen bij johannis Cornelis:

28 Nu geven we de ouders ook nog een koppeling naar deze bron. We bladeren naar de bron, en, klikken op de "bewerk" knop, en maken een nieuwe koppeling.

29 ..etc. De parenteel van de vader van johannis ziet er dan zo uit: Stel dat we die bronherhaling niet mooi vinden, dan hadden we gewoon niet zoveel vinkjes moeten aanvinken in de bronkoppeling.

30 Ondertussen zien we ineens dat de bron zelf eigenlijk geen passende naam heeft gekregen: wel een passend ID, maar de echte naam vergeten. We bladereren even naar de bron en passen het aan: Stel nu (dit is fictief) dat er in december 1914 weer een overlijden van een kind wordt gemeld. Dit kind is weer Johannis Cornelis genaamd, en overlijdt al na 1 maand. We bladeren naar dit kind toe, en kiezen direct voor "koppel aan bron" (onder de menu-optie "Bewerk"). Een "zoek-bron" scherm verschijnt, waarin we de bron opzoeken:

31 We klikken OK, en voeren de gegevens in van de akte in: Bemerk nu dat het dezelfde bron betreft, maar met ander aktenummer. Ook in akte 412 worden beide ouders genoemd, dus die koppelingen brengen we ook aan. De parenteel maakt nu direct duidelijk waarom we het aktenummer in de koppeling zetten in plaats van in de bron zelf: let goed op hoe bij de vader nu als bronvermelding wordt gegeven: "BSO-DORD-1914 akte 64, 412". Met andere woorden, GDP meldt de bron slechts éénmaal, en somt daarna de aktenummers op.

32 Nu blijkt dat in akte 412 de vader als meubelmaker te boek staat, terwijl hij in akte 64 timmerman was. Zouden we er nu ECHT werk van willen maken, dan voeren we de verschillende beroepen op als activiteiten (met datum), en kennen aan die activiteiten de verschillende twee bronnen toe. De parenteel wordt dan: Natuurlijk is de bronvermelding ook volledig uit te zetten. (komt nog)

33 Ook zult u begijpen dat in versie 2.0 de bronnen een link zullen vormen naar een aparte bronnen-pagina op uw website, waar alle gebruikte bronnen keurig opgesomd zullen worden.

Spiekscherm. het Kladblok van GensDataPro

Spiekscherm. het Kladblok van GensDataPro Spiekscherm het Kladblok van GensDataPro Zoals bekend verondersteld mag worden is het bij GensDataPro mogelijk een akte van WieWasWie direct in te lezen door middel van het kopiëren van het webadres (URL)

Nadere informatie

Nieuw in GensDataPro 2.5.5

Nieuw in GensDataPro 2.5.5 Nieuw in GensDataPro 2.5.5 In dit document vindt u een overzicht van alle aanpassingen in GensDataPro 2.5.5 na de laatste service-upgrade van GensDatapro 2.4 (versie 2.4.9l). 1. Algemene aanpassingen...

Nadere informatie

Invoerinstructie Met oprechte deelneming

Invoerinstructie Met oprechte deelneming Algemene informatie Vanaf 1811 werd het overlijden van mensen door de gemeente bijgehouden. Elke gemeente had per jaar een boek met een vooraf gedrukte tekst met daarachter ruimte om de persoonlijke gegevens

Nadere informatie

Handleiding Fotopagina

Handleiding Fotopagina Handleiding Fotopagina Leden van de Vrienden van de Pyreneese berghond kunnen een album aanmaken op onze fotopagina. Per lid/gezin is één album van maximaal 250 foto's beschikbaar. Deze handleiding bestaat

Nadere informatie

Let op: Wij kunnen u niet op afstand helpen bij deze installatie. Indien nodig, haal er iemand bij die verstand van computers heeft.

Let op: Wij kunnen u niet op afstand helpen bij deze installatie. Indien nodig, haal er iemand bij die verstand van computers heeft. Inleiding Wij hebben voor u een aantal PDF Creators getest waarmee u rapporten in PDF Formaat kunt printen. Het aantal gratis pakketten is legio, maar velen vertonen grote gebreken. Dus ga niet zelf aan

Nadere informatie

Nieuw in GensDataPro 2.7

Nieuw in GensDataPro 2.7 Nieuw in GensDataPro 2.7 In dit document vindt u een overzicht van alle aanpassingen in GensDataPro 2.7 na de laatste serviceupgrade GensDataPro 2.6.3. Meer details over alle aanpassingen in Versie 2.7

Nadere informatie

Controle-instructies Vele Handen Burgerlijke stand Breda: Wie nog meer en wanneer!

Controle-instructies Vele Handen Burgerlijke stand Breda: Wie nog meer en wanneer! Controle-instructies Vele Handen Burgerlijke stand Breda: Wie nog meer en wanneer! Versie 1.1, februari 2018 De controleur De controleur bepaalt welke invoer de juiste is: die van één van beide invoerders

Nadere informatie

GENSDATAPRO hoe en wat - 1. Het maken en terugzetten van een back-up van uw bestandenset. Inhoudsopgave. 1. Inleiding

GENSDATAPRO hoe en wat - 1. Het maken en terugzetten van een back-up van uw bestandenset. Inhoudsopgave. 1. Inleiding GENSDATAPRO hoe en wat - 1 In een serie artikelen willen we aandacht besteden aan onderdelen van GensDataPro waarover regelmatig vragen worden gesteld aan de medewerkers van de helpdesk. Het maken en terugzetten

Nadere informatie

Minigids GensDataPro en foto s

Minigids GensDataPro en foto s Minigids GensDataPro en foto s Een samenvatting uit de vier gidsen die uitgegeven zijn door Geneaducatie. Jacqueline Hofland-Poot 2 Dit is een samenvatting uit de Invoergids GensDataPro basisgegevens en

Nadere informatie

Deel 3: geavanceerde functies

Deel 3: geavanceerde functies Opdracht 17 In dit deel komen de functies van het beheerdersgedeelte aan de orde. In het beheerdersgedeelte kunnen leerlingen, groepen en leerkrachten worden aangemaakt en ingedeeld. Deze taak zal de ICT-coördinator

Nadere informatie

Ledenlijsten + etiketten maken

Ledenlijsten + etiketten maken Ledenlijsten + etiketten maken Eerst wordt uitgelegd hoe je een ledenlijst (van alle clubleden of leden per lesjaar) kan opvragen en bewerken en nadien hoe je met deze lijst etiketten kan maken. De ledenlijst

Nadere informatie

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding Dossier Instellingen Inhoudsopgave Inleiding Dossier instellingen Dossier Meetinstrumenten Meetinstrumenten importeren Nieuwe meetinstrumenten importeren met bestaande meetinstrumenten Richtlijnen Richtlijnen

Nadere informatie

Werkinstructie Verzoeken

Werkinstructie Verzoeken Werkinstructie Verzoeken In Mijn Rechtspraak Toezicht Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden en blinden.

Nadere informatie

DocFlow. handleiding. DocFlow voor Act! Handleiding. Versie 2.0 10-02-2015. Onderdeel van Tendenz ICT Product van Afdeling (Web)Development

DocFlow. handleiding. DocFlow voor Act! Handleiding. Versie 2.0 10-02-2015. Onderdeel van Tendenz ICT Product van Afdeling (Web)Development DocFlow voor Act! Handleiding Versie 2.0 10-02-2015 Inleiding Met DocFlow kunt u aan een contact, bedrijf, groep of verkoopkans een Windowsmap koppelen, die bijvoorbeeld op het netwerk staat. U krijgt

Nadere informatie

Bronnen en documenten aan Geni toevoegen Inhoudsopgave

Bronnen en documenten aan Geni toevoegen Inhoudsopgave Bronnen en documenten aan Geni toevoegen Inhoudsopgave Bronnen...2 Feiten op het basis tabblad van een profiel...4 Geen feiten voor relaties...5 Geni documenten...6 Document gegevens...6 Koppelen van documenten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS)

Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS) Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS) Inhoudsopgave Bestanden uploaden... 2 Omschrijving upload applicatie... 2 Bestanden uploaden... 3 Bestanden verwerken... 5 Omschrijving PaXS applicatie...

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Declareren naar Portaal DMVoetzorg vanuit PodoFile. (vanaf PodoFile versie 4.6.4)

Declareren naar Portaal DMVoetzorg vanuit PodoFile. (vanaf PodoFile versie 4.6.4) Declareren naar Portaal DMVoetzorg vanuit PodoFile (vanaf PodoFile versie 4.6.4) 1 INHOUD 2 Declaratieportaal DMVoetzorg... 3 3 Voorbereiding... 4 3.1 Debiteur toevoegen... 4 3.2 Map aanmaken... 4 3.2

Nadere informatie

Invoerinstructies Vele Handen Burgerlijke Stand Breda: Wie nog meer en wanneer!

Invoerinstructies Vele Handen Burgerlijke Stand Breda: Wie nog meer en wanneer! Invoerinstructies Vele Handen Burgerlijke Stand Breda: Wie nog meer en wanneer! Versie 1.4, 25 juni 2018 Welkom! Leuk dat je je hebt aangemeld voor het Vele Handenproject Burgerlijke Stand Breda Wie nog

Nadere informatie

De knop Nieuw (inschrijfwizard)

De knop Nieuw (inschrijfwizard) De knop Nieuw (inschrijfwizard) Voor het inschrijven van nieuwe leden en relaties hebben wij de inschrijfwizard ontwikkeld. Deze heeft als doel het inschrijven van nieuwe leden en relaties eenvoudiger

Nadere informatie

LET OP!! AANVULLING MET BETREKKING TOT REGISTERS VAN DE BURGERLIJKE STAND (zie p. 7)

LET OP!! AANVULLING MET BETREKKING TOT REGISTERS VAN DE BURGERLIJKE STAND (zie p. 7) Invoerinstructies project Missing Links LET OP!! AANVULLING MET BETREKKING TOT REGISTERS VAN DE BURGERLIJKE STAND (zie p. 7) inleiding Bij het project Missing Links is het de bedoeling om al eerder ingevoerde

Nadere informatie

Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding

Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding Versie 1.0 11-05-2011 Inleiding Urenlang bezig met het controleren en invoeren van adresgegevens? Act! PostcodeCheck biedt uitkomst! U hoeft alleen de postcode

Nadere informatie

Central Station Urenregistratie

Central Station Urenregistratie Central Station Urenregistratie Inhoud 1 Inleiding...3 2 Uren boeken in 4 stappen...4 2.1 Stap 1: Urenregistratie starten... 4 2.1.1 Inloggen... 4 2.1.2 Aanmaken nieuw urenformulier (eenmaal per week)...

Nadere informatie

HANDLEIDING VERENIGINGEN BEHEER SPORTSTIMULERING NEDERLAND

HANDLEIDING VERENIGINGEN BEHEER SPORTSTIMULERING NEDERLAND HANDLEIDING VERENIGINGEN BEHEER SPORTSTIMULERING NEDERLAND SCHOOLJAAR 2012-2013 INHOUDSOPGAVE 1. STAPPENPLAN 3 Stap 1 Vereniging aanmelden 3 Stap 2 Controleer uw gegevens 5 Stap 3 Invoeren cursus 5 Stap

Nadere informatie

Samen op zoek naar proeven

Samen op zoek naar proeven Samen op zoek naar proeven De handleiding Jens Vanhouwaert jens@vanhouwaert.be 1 Inhoudsopgave 1 Handleiding... 4 1.1 De website... 4 1.2 Algemene werking... 4 1.3 Download de databank... 4 1.3.1 Internet

Nadere informatie

PunchCMS Handleiding. Versie 2.0 Oktober 2010

PunchCMS Handleiding. Versie 2.0 Oktober 2010 PunchCMS Handleiding Versie 2.0 Oktober 2010 Inhoud Inhoud...2 1 Inloggen...3 2 De gebruikersinterface...4 2.1 Overzicht...4 2.2 Workflow...5 3 Elementen...6 3.1 Aanmaken...6 3.2 Element vullen of aanpassen...7

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie Handleiding VPNL Instore Communicatie Inhoudsopgave. Gebruikersomgeving. Dia s maken. Presentaties maken 9 4. Uitzending bekijken VersPlatform Nederland Handleiding VPNL Instore Communicatie . Gebruikersomgeving

Nadere informatie

Sdu Jurisprudentie Handleiding

Sdu Jurisprudentie Handleiding Sdu Jurisprudentie Handleiding Inloggen Om in te loggen, klikt u op de knop Log in in de rechterbovenhoek van het scherm. Vul vervolgens uw gebruikersnaam in en klik op Log in. Er wordt nu gevraagd om

Nadere informatie

Hoe werkt dat nu? Je kunt op twee manieren een bestand opslaan. In allebei de gevallen is het resultaat gelijk:

Hoe werkt dat nu? Je kunt op twee manieren een bestand opslaan. In allebei de gevallen is het resultaat gelijk: OneDrive Het werk dat je op de computer voor school maakt sla je op in OneDrive (voor dingen die je privé maakt moet je natuurlijk zelf weten wat je ermee doet ) Door gebruik te maken van deze OneDrive

Nadere informatie

Etiketten maken en Printen.

Etiketten maken en Printen. Etiketten maken en Printen. Klik op het tabblad verzendlijsten Het onderstaande venster verschijnt nu, Klik nu op afdruk samenvoegen Nu komt het hiernaast staande venster klik nu op Stapsgewijze wizard

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014 Act! SnelStartConnect Pro Handleiding Versie 1.0 3-4-2014 Inleiding Met SnelStart Connect Pro kunt uw Act!-database koppelen met uw SnelStart boekhouding. SnelStart Connect Pro biedt u de mogelijkheid

Nadere informatie

Handleiding Begroting

Handleiding Begroting Handleiding Begroting 1 Inhoud 2 Inleiding... 3 3 Home... 4 4 Kostensoorten invoeren... 5 5 Kostensoort bewerken... 6 6 Kostenposten invoeren... 7 7 Kostenposten bewerken met formulier... 8 8 Kostenposten

Nadere informatie

Invoerinstructie Verlos Gelderse Geboorteakten

Invoerinstructie Verlos Gelderse Geboorteakten Algemene informatie Vanaf 1811 werden de geboortes van kinderen door de gemeente bijgehouden. Elke gemeente had per jaar een boek met een vooraf gedrukte tekst met daarachter ruimte om de persoonlijke

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development Email2Act! Handleiding Versie 1.1 25-3-2015 Inleiding Met de standaardfunctionaliteit van Act! kunt u alleen een e-mail koppelen aan een contact. Met Email2Act! kunt u ook uitgaande en binnenkomende e-mails

Nadere informatie

Invulinstructie aanmelding en wijziging verbonden bemiddelaar

Invulinstructie aanmelding en wijziging verbonden bemiddelaar Invulinstructie aanmelding en wijziging verbonden bemiddelaar Een toelichting bij het aanmeldings- en wijzigingsformulier voor de verbonden bemiddelaar Inhoudsopgave Vooraf 3 1 Navigeren in het formulier

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL LOGBOEK (INTERACTIVE JOURNAL) VERSIE BUILDING BLOCK:

HANDLEIDING DIGITAAL LOGBOEK (INTERACTIVE JOURNAL) VERSIE BUILDING BLOCK: HANDLEIDING DIGITAAL LOGBOEK (INTERACTIVE JOURNAL) VERSIE BUILDING BLOCK: 1.1.3695 3 juni 2013 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Proces... 4 Beschikbaar stellen... 4 Hoe... 5 Invullen logboek door student...

Nadere informatie

AFO 113 Authoritybeheer

AFO 113 Authoritybeheer AFO 113 Authoritybeheer 113.1 Inleiding Authority records die gebruikt worden in de catalogusmodule kunnen via deze AFO beheerd worden. U kunt hier records opzoeken, wijzigen, verwijderen of toevoegen.

Nadere informatie

Handleiding. invoeren werkbriefje

Handleiding. invoeren werkbriefje Handleiding invoeren werkbriefje Waar kun je een werkbriefje invoeren Nadat je bent ingelogd in my.tentoo ga je naar Werkbriefjes en klik je op Invoeren. Je krijgt dan het onderstaande scherm te zien.

Nadere informatie

Etiketten maken en printen (word 2010).

Etiketten maken en printen (word 2010). Etiketten maken en printen (word 2010). Klik op het tabblad Verzendlijsten. (Zie pijl). Het onderstaande venster komt nu: Klikt u nu op Afdruk samenvoegen starten Er komt weer een venster: Zie hier naast.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERS HANDLEIDING

INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERS HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERS HANDLEIDING Login...2 Gebruikte symbolen...3 Bardiensten Invullen Bardienst...5 Bardiensten Mijn Bardiensten...6 Bardiensten Mijn Gegevens...7 Bardiensten Mijn Verhinderingen...8

Nadere informatie

Soort agendapunt/taak

Soort agendapunt/taak Soort agendapunt/taak Om de soorten agendapunten en taken te beheren voor de modules Agenda en Taken: Klik op Soort agendapunt/taak. Op dit scherm kunt u: De bestaande soorten agendapunten en taken raadplegen.

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

Bibliografische referenties invoegen via Word

Bibliografische referenties invoegen via Word Bibliografische referenties invoegen via Word Dienst mediatheken Laatst bijgewerkt op 22/08/2016 12:52 ALGEMEEN Je kan jezelf heel wat werk besparen door je bibliografische referenties in Word bij te houden.

Nadere informatie

Knop om maatregelen toe te voegen

Knop om maatregelen toe te voegen Heel veel nieuwe mogelijkheden in de 4.2 update, met name het advies gedeelte is fors veranderd. Vanwege deze update proberen we middels deze bijdrage een extra uiteg te geven. Na een normale invoer klik

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Handleiding MijnSVPB voor medewerkers van onderwijsinstellingen

Handleiding MijnSVPB voor medewerkers van onderwijsinstellingen Handleiding MijnSVPB voor medewerkers van onderwijsinstellingen Inhoudsopgave 1.1 Registreren 1.2 Inloggen 1.3 Onderhoud account 2 Kandidaten 3 Groepen 4.1 Aanmeldingen 4.2 Examenmomenten op locatie 5

Nadere informatie

Handleiding registratietool Jongeren

Handleiding registratietool Jongeren Handleiding registratietool Jongeren De url van de tool is https://vlig-app01.azurewebsites.net/ 1. Inloggen Je gebruikersnaam is je voornaam.achternaam en je paswoord kreeg je gemaild. Mocht je dit vergeten

Nadere informatie

In vier stappen Aangetekende post versturen in Mijn PostNL

In vier stappen Aangetekende post versturen in Mijn PostNL In vier stappen Aangetekende post versturen in Mijn PostNL Mijn PostNL is de online omgeving waar u snel en gemakkelijk uw post- en pakketzaken kunt regelen. Stappenkaart Aangetekende post Met deze stappenkaart

Nadere informatie

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0 voor zorginstellingen Versie 2: 5 juni 2018 Inhoud 1 Inloggen indien u nieuw bent op het portal... 2 2 Inloggen indien u zich in tijdvak 1 al geregistreerd heeft... 6 3

Nadere informatie

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers PICASA FOTOBEWERKING Een handleiding 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl PICASA C O M P

Nadere informatie

Inleiding. 1 Handleiding IRMA

Inleiding. 1 Handleiding IRMA 1 Handleiding IRMA Inleiding IRMA (ICT Resource Manager) is het registratieprogramma dat gebruikt wordt door ICT AmeRijck. Het staat op de computer in het virtuele kantoor van de Servicedesk. IRMA is niet

Nadere informatie

Handleiding digitaal dossier

Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier... 1 Omschrijving... 2 Login met persoonlijke account... 3 Geen persoonlijke account... 3 Automatisch omwisselen naar persoonlijke account... 4

Nadere informatie

In GD-Win zijn de volgende voorbereidende handelingen vereist voor ieder gegevensbestand dat u met de converter wilt overzetten naar GensDataPro:

In GD-Win zijn de volgende voorbereidende handelingen vereist voor ieder gegevensbestand dat u met de converter wilt overzetten naar GensDataPro: De GD-Win conversiemodule GDW2GDP 1. Voorbereidingen... 1 1.1. GD-Win... 1 1.2. GensDataPro... 2 2. Gebruik van de GD-Win converter... 3 3. Hoe worden velden omgezet... 8 4. Aandachtspunten bij het omzetten

Nadere informatie

Werkinstructie Een bericht met bijlage(n) versturen

Werkinstructie Een bericht met bijlage(n) versturen Werkinstructie Een bericht met bijlage(n) versturen In Mijn Rechtspraak - Toezicht Bij het versturen van een zaaksbericht vanuit Mijn Rechtspraak Toezicht is het mogelijk om bijlage(n) toe te voegen. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement Handleiding CROW Kennisbank Contentmangement 4-7-2013 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels

Nadere informatie

Invulinstructie Aanmelding overige betrokkenen accountant. Een toelichting bij het formulier Aanmelding overige betrokkenen accountant

Invulinstructie Aanmelding overige betrokkenen accountant. Een toelichting bij het formulier Aanmelding overige betrokkenen accountant Invulinstructie Aanmelding overige betrokkenen accountant Een toelichting bij het formulier Aanmelding overige betrokkenen accountant Inhoudsopgave Vooraf 3 1 Navigeren in het formulier 4 2 Gegevens aanvrager

Nadere informatie

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan...

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan... Handleiding Picasa Inleiding... 2 Verwijderen, verplaatsen en hernoemen... 2 Opzoeken... 2 Importeren... 3 Selecties maken... 3 Opslaan... 3 Markeren... 3 Bewerken... 3 Diavoorstelling... 4 Collage...

Nadere informatie

Handleiding MijnSVPB voor medewerkers van onderwijsinstellingen

Handleiding MijnSVPB voor medewerkers van onderwijsinstellingen Handleiding MijnSVPB voor medewerkers van onderwijsinstellingen Inhoudsopgave 1.1 Registreren 1.2 Inloggen 1.3 Onderhoud account 2 Kandidaten 3 Groepen 4.1 Aanmeldingen 4.2 Examenmomenten op locatie 5

Nadere informatie

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of Enkele nuttige tips om met VARB te werken. U start uw internetbrowser en gaat naar https://www.varb.nl er komt een schermpje Certificaat bevestigen, klik op OK. Het volgende scherm is Voer Pin in, u vult

Nadere informatie

BIJLAGE. Afbeeldingenmodule

BIJLAGE. Afbeeldingenmodule BIJLAGE. Afbeeldingenmodule Inleiding De Afbeeldingenmodule in Publicanda maakt het mogelijk dat afbeeldingen worden beheerd. Afbeeldingen kunnen bijvoorbeeld worden georganiseerd in mappen en ze kunnen

Nadere informatie

Etiketten maken van een adreslijst

Etiketten maken van een adreslijst Etiketten maken van een adreslijst Maak in Word etiketten aan de hand van een adreslijst in Excel. Dat bespaart u een hoop typewerk! Inleiding Adressenlijsten worden veel gebruikt om etiketten mee te bedrukken.

Nadere informatie

Een agendapunt bewerken

Een agendapunt bewerken Een agendapunt bewerken Om een agendapunt te bewerken, moet u het in de dagplanner selecteren of in het Overzicht met agendapunten en daarna op Wijzigen klikken. U kunt een agendapunt ook openen en bewerken

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen 2005 NCS Commissie Wedstrijdzwemmen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Werkinstructie Een bericht met bijlage(n) versturen

Werkinstructie Een bericht met bijlage(n) versturen Werkinstructie Een bericht met bijlage(n) versturen In Mijn Rechtspraak - Toezicht Bij het versturen van een zaaksbericht vanuit Mijn Rechtspraak Toezicht is het mogelijk om bijlage(n) toe te voegen. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Presentatie Aldfaer. Presentatie Aldfaer. Hoofdvenster Aldfaer. Invoeren gegevens

Presentatie Aldfaer. Presentatie Aldfaer. Hoofdvenster Aldfaer. Invoeren gegevens Presentatie Aldfaer H1 Hoofdvenster Aldfaer Controle Updates Extra Instelling Algemeen Lettergrootte Extra Instelling Algemeen Hints Extra Instelling Algemeen Instelling Hoofdvenster Extra Instelling Venster

Nadere informatie

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder:

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: E-mail in Outlook Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: 1. Menubalk; met van links naar recht

Nadere informatie

Outlook 2010 tips & trucs

Outlook 2010 tips & trucs Outlook 2010 tips & trucs I N H O U D S O P G A V E 1 Algemeen... 1 1.1 Werkbalk snelle toegang... 1 1.2 Snelle stappen... 1 2 E-mail... 2 2.1 Regels... 2 2.2 CC mail onderscheiden... 2 2.3 Verwijderde

Nadere informatie

Gebruikersinstructie:

Gebruikersinstructie: Gebruikersinstructie: Delen & Ontsluiten van Aantekeningen en Oplossingen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Voor leerkrachten: aantekeningen en oplossingen delen 3 2.1 Pagina s met aantekeningen of oplossingen

Nadere informatie

Instructie t.b.v. gebruikers (versie )

Instructie t.b.v. gebruikers (versie ) Inhoudsopgave. Inloggen.... Contact maken met server.... Inloggen gebruiker figuur....3 Wachtwoord vergeten figuur.... Patiëntgegevens... 3. Openen patiënt dossiers... 3.. Startscherm zorgpad figuur 6...

Nadere informatie

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

Handleiding KHVonline versie 01

Handleiding KHVonline versie 01 Handleiding KHVonline versie 01 1 Inloggen 2 Registreren van verkoop en sterfte 3 Invoeren geboorteberichten 4 Raadplegen van de prestaties van dieren die aanwezig zijn op het bedrijf 4.1 Detail dier 4.2

Nadere informatie

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Central Station Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Versie: november 2010 Inhoudsopgave Inleiding... 3 H1. Cliëntdossier... 4 H1.1 Zoeken naar een cliëntdossier... 4 H1.2. Aanmaken van een nieuw

Nadere informatie

Een document importeren

Een document importeren Een document importeren U kunt allerlei documenten vanaf uw werkstation naar Kleos importeren. De maximale bestandsgrootte is 25 MB. Om de opslagcapaciteit niet onnodig te beperken, vraagt Kleos u eerst

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Modulehandleiding VivianCMS. Zoeken

Modulehandleiding VivianCMS. Zoeken Modulehandleiding VivianCMS Zoeken Versie: 1.0 Startdatum: 22-05-2006 Datum laatste wijziging: 19-06-2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1. Algemene

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Handleiding. ileerlingenvervoer. Versie Nijverheidstraat Diksmuide Tel:

Handleiding. ileerlingenvervoer. Versie Nijverheidstraat Diksmuide Tel: Handleiding ileerlingenvervoer Versie 2016 Nijverheidstraat 9-8600 Diksmuide Tel: 051 50 21 76 - info@informat.be www.informat.be Inhoudsopgave 1. Voorbereidend werk 3 1.1. Traject aanmaken 3 1.2. Vervoersmaatschappij

Nadere informatie

Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base.

Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base. Handleiding V-Base Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base. Inhoud 1. starten V-Base... 2 2. zoeken / toevoegen personen... 3 3. inzending (reçu) en

Nadere informatie

Om een eigen groep te zoeken klik je op groep en dan zie je je eigen groepsstructuur

Om een eigen groep te zoeken klik je op groep en dan zie je je eigen groepsstructuur LARS4 1. Hoe zoek ik een leerling op 2. Het dossier van een leerling overzicht loopbaan journaalblad medische gegevens personalia documenten 3. Hoe maak ik een activiteit aan 4. Hoe maak ik een gekoppelde

Nadere informatie

NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet

NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet Deze handleiding geeft een uitgebreide uitleg over het online aanvragen en bestellen van 3D geprinte producten bij 3D Worknet. Registreren

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Psychorom. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Psychorom. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Psychorom Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werking programma 4 2.1 Zoeken 4 2.2 Zoektermen combineren 5 3. Menu Bestand 8 3.1 Afdrukken

Nadere informatie

Bronnenpagina Legal Intelligence

Bronnenpagina Legal Intelligence Bronnenpagina Legal Intelligence De bronnenpagina binnen Legal Intelligence is vernieuwd. In deze handleiding staat beschreven wat er is veranderd en hoe u optimaal gebruik kunt maken van de bronnenpagina.

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

Snel starten met Testweb Diagnose

Snel starten met Testweb Diagnose Snel starten met Testweb Diagnose WAAR? Je vind Testweb Diagnose op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb Diagnose INLOGGEN

Nadere informatie

Explain-IT examentool KSF Instructie voor het aanmaken van evenementen, het toevoegen van kandidaten en het verwerken van resultaten.

Explain-IT examentool KSF Instructie voor het aanmaken van evenementen, het toevoegen van kandidaten en het verwerken van resultaten. Explain-IT examentool KSF Instructie voor het aanmaken van evenementen, het toevoegen van kandidaten en het verwerken van resultaten. Evenement: Kandidaat: Gebruiker: Klaarzetten toets: toets/examen medewerker

Nadere informatie

Assessment handleiding

Assessment handleiding Assessment handleiding versie 2016.1.2 Met behulp van deze korte handleiding kunt u stapsgewijs een Assessment onderzoek uitvoeren binnen Dariuz Works. U kunt een uitgebreide handleiding terugvinden op

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn ANWB voor de Zaak

Gebruikershandleiding Mijn ANWB voor de Zaak Gebruikershandleiding Mijn ANWB voor de Zaak Waar vind ik Mijn ANWB voor de zaak? 1. Ga naar anwb.nl/zakelijk. U bent op de homepage van ANWB voor de Zaak. 2. Klik op Mijn ANWB voor de Zaak onder het kopje

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement Handleiding CROW Kennisbank Contentmanagement Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels in de navigatie...

Nadere informatie

Personen - persoonsregister 2

Personen - persoonsregister 2 Het persoonsregister is m.b.t. de persoonsgegevens het centrale deel van Invice. In het persoonsregister worden alle relevante gegevens verzameld die noodzakelijk zijn voor alle activiteiten in Invice

Nadere informatie

Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier

Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier Handleiding gebruik DWF Digitaal Wedstrijd Formulier Inhoud 1. Aanmaken Nevobo account (Aanvoerder/coach, zaalwacht)... 2 2. Voorafgaand aan de wedstrijd (Aanvoerder/coach, zaalwacht)... 4 3. Aanmelden

Nadere informatie

Meetinstrumenten Inhoudsopgave:

Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Openen van de meetinstrumenten 2 Selecteren meetinstrumenten voor een patiënt /cliënt 4 Meetinstrument naar de patiënt / cliënt sturen 6 Inlezen meetresultaten 10 Bekijken

Nadere informatie