Jaarverslag Jeugdbestuur VC Terraveen Forzato Combinatie Januari 2013 T/M December 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Jeugdbestuur VC Terraveen Forzato Combinatie Januari 2013 T/M December 2013"

Transcriptie

1 Jaarverslag Jeugdbestuur VC Terraveen Forzato Combinatie Januari 2013 T/M December 2013 Leden jeugdbestuur: Annette Timmers, Karin Meggelaars, Teun Althuizen, Rene Biemans, Sandra Kremers. Jeanne Fennis (adviserende en ondersteunende rol), Marielle Janssen is vanaf sept 2013 contactpersoon voor Smashbal. Aantal jeugdleden: Per dec 2012: niveau 1 t/m 3 en smashbal: 23; niveau 4 t/m 6 11; aspiranten (2 teams): 20; jeugdleden in seniorencompetitie: 22; Totaal: 76. Per sep 2013: niveau 1 t/m 3 en smashbal: 23, 2 gestopt: 21; niveau 4 t/m 6: 11, 7 gestopt: 4; aspiranten (2 teams): 20, 1 gestopt en 1 begonnen: 20; jeugdleden in seniorencompetitie: 22, 2 gestopt: 20; Totaal: 65 (waarvan 7 de leeftijd van senioren hebben bereikt) Per dec 2013: niveau 1 t/m 3: 15; smashbal: 10; niveau 4 t/m 6: 9; aspiranten (2 teams): 19; jeugdleden in seniorencompetitie: 17; Totaal: 70. Jeugd (assistent) trainers: Per sept 2013: Sabine van Bakel, Maaike Scholten, Emmelie van de Brand, Heske de Vocht, Elke Schuurmans, Elske Smits, Sylke Yvits, Mark Smits, Silke van Gerwen, Rob van Amsterdam, Daniek van de Vorstenbosch, Tom Schouten, Jorn van Welie, Mitchell van Schaijk en Veerle Hilhorst.

2 Toernooien en competitie Niveau 1 t/m 3: ongeveer 1x per maand in het seizoen op de zondagmorgen welke door de regio worden georganiseerd. De kinderen krijgen een stickerboekje waarvoor ze bij elke toernooi waaraan ze deelnemen een sticker krijgen. Na het laatste toernooi kunnen ze deze inleveren voor een medaille. Niveau 4 t/m 6: 2 a 3x per maand een toernooi op zondag middag. De NeVoBo organiseert deze toernooien. Aspiranten spelen hun wedstrijden uit en thuis op zaterdag. Standen Jeugdteams Eind seizoen : MB: 4 e in de poule regulier, MC: 2 e in de poule regulier, Niveau 5 team 1: 9 e in de poule regulier, Niveau 6: 7 e in de poule regulier Eind eerste helft seizoen : MB: 10 e in de poule regulier, MC: 4 e in de poule regulier (doorstroom naar poule hoog), Niveau 4 team 1: 5 e in de poule regulier.

3 Jeugdbestuur. Het jeugdbestuur vergaderde 10x in de jaargang We bezochten de eindevaluatie van het CMV volleybal niveau 4 t/m 6 en waren bij de afronding en bespreking bij het laatste toernooi van niveau 1 t/m 3. Daarnaast is de vergadering voor uniformering van de CMV bezocht. Taakverdeling jeugdbestuur: - Annette Timmers: voorzitter, contactpersoon Hiep Hoi, commissie JBP, commissie communicatiewerkgroep, externe PR, contactpersoon Jeugd aan het Woord. - Teun Althuizen: secretariaat, werkgroep scholentoernooi, contactpersoon toernooicommissie. - Karin Meggelaars: contactpersoon algemeen bestuur, contactpersoon niveau 4 t/m 6, notuliste, bijhouden website en interne pr. - Sandra Kremers, contactpersoon niveau 1 t/m 3, contactpersoon activiteitencommissie, contactpersoon jeugd in senioren competitie. - Rene Biemans: contactpersoon technische commissie, contactpersoon aspiranten. Het jeugdbestuur kreeg ondersteuningen van Jeanne Fennis, Jorn van Welie, Mariëlle Janssen, Sandra van Gerwen/ Patricia en Jessie Reinen (Hiep Hoi), de activiteitencommissie, de toernooicommissie, de werkgroep scholentoernooi, commissie jeugdbeleidsplan, commissie communicatie, coaches, vele ouders en (jeugd)leden. Iedereen enorm bedankt voor alle inzet.

4 Activiteiten: - Vriendjes/vriendinnetjestrainingen 3x georganiseerd. 5 februari 2013: smashbal: 8 kinderen meegetraind, deze mochten wedstrijd h2 bezoeken als eregasten. 25 februari 2013: niveau 1 t/m 3 4 kinderen meegetraind; niveau 4 t/m 6 geen kinderen meegetraind (kaartjes uitgedeeld voor het meetrainen). 23 september 2013: niveau 1-2, 2 kinderen meegetraind; niveau 3-4, 1 kind meegetraind. - Carnavalstrainingen. In de week voor de carnaval mogen de kinderen van de CMV verkleed trainen. De organisatie hiervan ligt in de handen van de trainers. - Scholentoernooi. 17 februari 2013 in Terra Victa, voor groep 3 t/m 8. Werkgroep bestaande uit Teun Althuizen, Lisanne Timmers, Rob de Bruin, Anita Bos, Ingrid van Amsterdam. Op de dag zelf was Jeanne Fennis de Presentatrice. Voorafgaand aan het toernooi is er een korte clinic gegeven. Tijdens deze clinic zijn de spelregels doorgenomen en is het smashbal gepromoot. De opkomst was beter dan het de vorige editie. Het toernooi is goed verlopen. - Provinciale ronde scholentoernooi De winnaars van het scholentoernooi mochten doorstromen naar de provinciale ronde. Dit waren 3 teams van de vlieger (groep 5, groep 6 en groep 7-8). Het team van groep 5 is 5 e geworden. De teams van groep 6 en 7-8 zijn 1 e geworden en mochten door naar de nationale rondes. Hier is het team van groep 6 5 e geworden. Het team van groep 7-8 is op de 4 e plaats geëindigd. - Interlandwedstrijd Winnaars Provinciaal Kampioenschap De winnaars van het provinciaal kampioenschap hebben van de vereniging een interlandwedstrijd cadeau gekregen. Deze wedstrijd was op 30 december Volleybalspeeltuin. Op 14 februari 2013 heeft heren 1 een leuke training verzorgd voor niveau 1 t/m 3 en de smashbalgroep. Door de carnavalsvakantie was de opkomst laag, dit moet eerder kenbaar gemaakt worden. Volgend jaar is dames 1 weer aan de beurt. - Smashbal. Mariëlle is contactpersoon voor het smashbal geworden. In maart is er 4 keer met de smashbalgroep in Venhorst getraind. Dit om de herkenbaarheid in Venhorst te vergroten. - Thuistoernooien CMV. Organisatie hiervan in handen van de Nevobo en toernooicommissie. De toernooicommissie organiseert de dag en presentatie. De Nevobo maakt het wedstrijdschema. Op 11 maart 2013 niveau 1 t/m 3. Thuistoernooi niveau 4 t/m 6 valt buiten dit boekjaar (16 dec 2012 & 24 mrt 2014).

5 - Jeugd aan het Woord: opgericht 27 februari Jeugd aan het Woord is opgericht naar aanleiding van de avond van J score, eind Het primaire doel van Jeugd aan het Woord is om als vereniging jeugdgericht te zijn. Dat betekent dat er in de vereniging niet alleen georganiseerd wordt voor de jeugd maar ook met input van de jeugd. We willen met behulp van Jeugd aan het Woord het gat de tussen de jeugd leden en het (jeugd)bestuur verkleinen, zodat de jeugd meer betrokken raakt bij de vereniging en in de toekomst plaatsneemt in een commissie of bestuur. Maartje Hendriks (D1) is voorzitster met aanvulling van jeugdleden uit de aspirantenteams en jeugdleden uit de seniorencompetitie. Jeugd aan het Woord vergadert ongeveer 5x per jaar. Het jeugdbestuur draagt punten voor en Jeugd aan het Woord koppelt deze terug. Ook hebben zij eigen inbreng om te bespreken. Zij vervullen een ondersteunende en adviserende rol. - Nieuwsbrief Uit de vergaderingen van Jeugd aan het woord is naar voren gekomen dat de herkenbaarheid en informatievoorziening van de vereniging niet goed was. Hierdoor is besloten om een nieuwsbrief op te zetten. Middels deze nieuwsbrief hopen we dit te verbeeren. Deze wordt door Sandra van Gerwen gemaakt en doorgestuurd naar de leden die deze wensen te ontvangen. - Open Club Kampioenschappen (NOJK). In januari 2013 meegedaan met één meisjes B en één jongens A team, getraind (4x in dec 2012) door Mat en Lynn. De meisjes hebben helaas alle wedstrijden verloren (coach Lynn) en de jongens zijn in de kruisfinales uitgeschakeld (coach mat). Note van Lynn en Mat: kijk goed naar het niveau, het niveau ligt hoog op het NOJK. Het NOJK is in het TVB doorgeschoven naar de technische commissie. Vanaf het seizoen zal dit ingaan. - Pestprotocol. Het pestprotocol is in gebruik genomen. Op de ouderavond is het pestprotocol door Jeanne Fennis nogmaals toegelicht. Op BS Den Dijk is een avond geweest over pesten en de bestrijding hiervan. Hierbij zijn wij als vereniging aanwezig geweest. - Taken Verantwoordelijkheden en Bevoegdheden van het VernenigingsBeleidsPlan De taken verantwoordelijkheden en bevoegdheden van het jeugdbestuur zijn besproken en goedgekeurd. De meeste taken zijn bij dezelfde persoon gebleven. Een enkele is doorgeschoven naar een ander jeugdbestuurslid of commissie. - Commissie Jeugdbeleidsplan. Het jeugdbeleidsplan is omgezet naar een verenigingsbeleidsplan. Uitbreiding van het JPB was noodzaak voor wat betreft het communicatiehoofdstuk. Een commissie ( Sandra van Gerwen, Ellen Heus, Gerd Kremers, Eveline Kuijpers, Jorn van Welie en Annette Timmers) heeft dit het afgelopen jaar opgesteld en is zo goed als afgerond. Toegespitst op Taken, Verantwoordelijkheden en Bevoegdheden van het algemeen bestuur, technische commissie en jeugdbestuur. Externe communicatie moet nog aan de orde komen.

6 - Meetrainen jongens asp. B en C met H1. Via jeugd aan het woord de interesse gepeild. Deze is er bij MB. Er is geen JB dus er wordt niet meegetraind met H1. - Ouderavond 15 mei De teamindeling is vooraf aan de ouders bekend gemaakt. Deze zijn vanaf niveau 4 een week eerder met de kinderen doorgesproken. Daarnaast worden er mededelingen gedaan vanuit het jeugdbestuur. Het pestprotocol in nogmaals besproken met de ouders. - Hiep Hoi. Bij zoveel mogelijk thuiswedstrijden van H1 en D1 is een jeugdlid Hiep Hoi (mascotte). De ouders en broers/zussen worden tevens uitgenodigd. Er is altijd een begeleid(st)er bij. Dit jaar hebben een aantal nieuwe begeleiders hiermee geholpen. De Hiep Hoi krijgt na afloop 2 certificaten met foto s en handtekening van de speel(st)ers en als presentje een leuke bidon. Dit Hiep Hoi werd tot april 2013 georganiseerd door Sandra van Gerwen. Vanaf sept is dit overgenomen door Jessie en Patricia Reinen. - t Pennetje. Verschijnt regelmatig op de website met een eigen verslag van een van onze jeugdleden die de pen mogen doorgeven aan een volgend jeugdlid. - Presentatiejack TFC Om de herkenbaarheid tijdens promotieactiviteiten te vergroten zijn er coachjacks van TFC aangeschaft. Deze jack zijn bedoelt voor coaches van TFC. Daarnaast worden deze gebruikt bij het scholentoernooi, het minitoernooi en andere promotieactiviteiten. Hiervan zijn er 25 bestelt. Deze zijn gepresenteerd op de verenigingsdag. - Sinterklaastrainingen. 2 dec 2013 Voor niveau 1 t/m 4 een leuke zwarte pietentraining compleet met zwarte pieten en snoepgoed. De opkomst hierbij was goed. De aspiranten hebben we de keuze voorgelegd wat ze hiermee willen doen. Dit is een dobbelavond geworden. De jeugdleden vonden dit een groot succes. - Oliebollentoernooi. 2 januari 2013 Voor alle jeugdleden niveau 1 t/m 6 en aspiranten is een onderling toernooi met de ouders georganiseerd. Na afloop hiervan waren er heerlijke oliebollen. De organisatie van dit toernooi is in handen van de activiteitencommissie. - Afsluitingstoernooi. 21 en 29 mei, organisatie in handen van het jeugdbestuur. Een onderling toernooitje met op elke dag een deelname van 28 kinderen. - Kamp. In het weekend van 31 mei, 1 & 2 juni wordt het kamp georganiseerd door de kampcommissie. - Coachavonden. Op 16 september zijn de coachavonden gehouden. Op deze avonden wordt er met de coaches doorgesproken wat er van ze verwacht wordt. Daarnaast worden de coachmap en spelerskaarten overhandigd. - Inloopavonden. De tweede training van het nieuwe seizoen is een inloopavond voor ouders. Er wordt kennisgemaakt met de train(st)er, uitleg over het nieuwe seizoen en er is iemand van het jeugdbestuur aanwezig.

7 - Bloemenactie Op 4 september is de bloemenactie geweest. Hierbij hebben diverse jeugdleden en ouders bloemen verkocht in Odiliapeel. Tijdens deze avond is een mooi bedrag opgehaald voor de vereniging. - Smashbaltoernooi Annelie moet voor school een toernooi organiseren. Samen met Mariëlle Janssen gaat ze het smashbaltoernooi op zich nemen. Dit toernooi wordt op 23 februari 2014 georganiseerd in Volkel. - Opzetten training Volkel Om kinderen uit Volkel te werven willen we daar beginnen met een trainingsgroep. Er worden vooraf lessen op school gegeven waarna er 4 keer gratis getraind kan worden.

JAARVERSLAG JEUGDBESTUUR VOLLEYBALCLUB TERRAVEEN FORZATO COMBINATIE 2010-2011

JAARVERSLAG JEUGDBESTUUR VOLLEYBALCLUB TERRAVEEN FORZATO COMBINATIE 2010-2011 JAARVERSLAG JEUGDBESTUUR VOLLEYBALCLUB TERRAVEEN FORZATO COMBINATIE 2010-2011 Leden jeugdbestuur: Annette Timmers, Karin Meggelaars, Rob de Bruin, Teun Althuizen en Rene Biemans. Aantal jeugdleden: Seizoen

Nadere informatie

Informatiefolder. Jeugdbeleid. Volleybalvereniging De Meeuwen Zuidhorn

Informatiefolder. Jeugdbeleid. Volleybalvereniging De Meeuwen Zuidhorn Informatiefolder Jeugdbeleid Volleybalvereniging De Meeuwen Zuidhorn De Meeuwen Seizoen 2015/2016 Inhoudsopgave 1. Algemene informatie... 3 2. Teamindeling... 4 3. Trainingen... 5 3.1. Trainers... 5 3.2.

Nadere informatie

Jaarverslag Technische Commissie (TC) seizoen

Jaarverslag Technische Commissie (TC) seizoen Jaarverslag Technische Commissie (TC) seizoen 2015 2016. De samenstelling: De TC heeft het afgelopen seizoen uit de volgende leden bestaan: Niesko Veenker : Dames afdeling Koos van Delden: Jeugd en CMV.

Nadere informatie

Volleybal Vereniging Isala 77. Beleidsplan Jeugd 2014/2019

Volleybal Vereniging Isala 77. Beleidsplan Jeugd 2014/2019 Volleybal Vereniging Isala 77 Beleidsplan Jeugd 2014/2019 Door: Bestuur Isala Februari 2014 Inleiding Dit is het beleidsplan voor de jeugd. De basis voor dit beleidsplan is de visie van de vereniging.

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief geven we voor nu de belangrijkste punten weer. Via Facebook en de website volgt er later meer.

In deze nieuwsbrief geven we voor nu de belangrijkste punten weer. Via Facebook en de website volgt er later meer. Voorwoord: YES! Het volleybalseizoen gaat weer van start! Na een lange zomerstop gaat het dan eindelijk weer van start. Heb je ook aan beach toernooien meegedaan? Of misschien heb je wel lekker niks gedaan

Nadere informatie

Vanuit de technische commissie DE NIEUWSBRIEF VAN AMERSFOORT NOORD. Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie. 2. Vanuit de jeugdcommissie

Vanuit de technische commissie DE NIEUWSBRIEF VAN AMERSFOORT NOORD. Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie. 2. Vanuit de jeugdcommissie ON DE NIEUWSBRIEF VAN DE GEZELLIGSTE VERENIGING VAN AMERSFOORT NOORD EN OMSTREKEN Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie 2. Vanuit de jeugdcommissie a. Trainers bedankt b. Hoe gaan we met elkaar om

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOLLEYBALVERENIGING DOS LUNTEREN FEBRUARI 2018

NIEUWSBRIEF VOLLEYBALVERENIGING DOS LUNTEREN FEBRUARI 2018 NIEUWSBRIEF VOLLEYBALVERENIGING DOS LUNTEREN FEBRUARI 2018 INHOUD - Uitleg bijeenkomsten Volley2018, EK jongens juli 2018 Ede - LED verlichting + valkuil na voorjaarsvakantie - Uitleg vaardigheidstraining

Nadere informatie

Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach

Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach Informatie voor spelers (en ouders en supporters) die deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap (NK) Jeugd Beach Er wordt conform de Nevobo reglementen gespeeld door jongens en meisjes teams in de leeftijd

Nadere informatie

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Zaalhockey 2015-2016 Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Agenda 20.00 uur Opening - Opzet Zaalhockey 2015-2016 - CompeEEe - CompeEEe organisaee - Weekendtrainingen 20.45 uur Zaalhockey regels

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE JEUGD

INFORMATIEBOEKJE JEUGD INFORMATIEBOEKJE JEUGD Seizoen 2015-2016 1 Welkom! Hallo, hartelijk welkom bij ISALA 77! We vinden het erg leuk dat je in volleybal geïnteresseerd bent, of misschien al voor volleybal bij ISALA 77 hebt

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL 2015 Voorwoord Beste ouders/verzorgers van onze mini s Bijgevoegd vindt u weer een nieuwsbrief met veel informatie over de komende periode. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN RoVoC

JEUGDBELEIDSPLAN RoVoC JEUGDBELEIDSPLAN RoVoC 2016-2019 Waarom een jeugd beleidsplan Binnen de volleybalvereniging RoVoC en dus ook binnen de jeugdafdeling worden elk jaar talloze keuzes gemaakt en besluiten genomen. Deze besluiten

Nadere informatie

Weekbericht Fusion Rotterdam

Weekbericht Fusion Rotterdam Weekbericht Fusion Rotterdam Week 33 19 augustus 2017 Beste , Een nieuw seizoen, en een nieuw uiterlijk voor het weekbericht. Met het overnemen van het weekbericht heb ik dit in een nieuw

Nadere informatie

Technisch beleidsplan Volleybalvereniging KVA

Technisch beleidsplan Volleybalvereniging KVA Technisch beleidsplan Volleybalvereniging KVA 2017-2020 versie 2 augustus 2017 tc@kvavolleybal.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Technische Commissie... 3 3. Technisch beleid senioren... 4 3.1 Training/wedstrijden...

Nadere informatie

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 (Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 Auteur : Jolanda Brokx, Oscar Schouten Versie : 1.1 Datum : april 2015 Contents 2. Inleiding... 3 3. Visie... 3 4. Verenigingsstructuur... 3 5. Aantal

Nadere informatie

Jaarplan technische commissie 2015-2016

Jaarplan technische commissie 2015-2016 Jaarplan technische commissie 2015-2016 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Technische commissie... 4 2.1 taken en verantwoordelijkheden... 4 2.2 samenstelling en aanspreekpunt... 4 2.3 planning en overleg...

Nadere informatie

Het bestuur bestond bij aanvang van het seizoen uit de volgende personen:

Het bestuur bestond bij aanvang van het seizoen uit de volgende personen: Verslag secretariaat Haaften Kwiek seizoen 2014-2015 Het bestuur bestond bij aanvang van het seizoen uit de volgende personen: Vacature Jan Poppelier Angela de Best Alie van der Moore John van der Meer

Nadere informatie

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema 2019-2020 WR artikel 3.1.7.1 De Organisator publiceert vóór 1 april - Het systeem waarmee het komende toernooi wordt gespeeld: - Het aantal teams

Nadere informatie

Infobulletin Jeugd. (Seizoen: )

Infobulletin Jeugd. (Seizoen: ) Infobulletin Jeugd (Seizoen: 2014-2015) opgericht: 29 augustus 1982 www. revoc.nl Aanmelden Een nieuw jeugdlid kan aangemeld worden bij één van de train(st)ers. De eerste 3 trainingen zijn gratis. Als

Nadere informatie

EXTRA NIEUWSBRIEF mei 2019

EXTRA NIEUWSBRIEF mei 2019 EXTRA NIEUWSBRIEF mei 2019 Als trainster van Amjoy ben Ik er trots op dat we met 2 teams uit komen in de eerste klasse gemengd. Met deze spelers werk ik al jaren op de baan en het is super om te zien hoe

Nadere informatie

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015 Informatieboekje 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Even voorstellen... 6 Jeugdbeleid... 7 Technisch Jeugdbeleidsplan... 7 Spelregels... 7 Gedrag... 7 Supporters langs de lijn... 8 Trainingen... 9 Waar en

Nadere informatie

Beleidsplan VC-Argos

Beleidsplan VC-Argos Beleidsplan VC-Argos 2017-2022 Bart Haerkens VC-Argos 1-8-2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding, missie en visie... 1 2. Beleidsthema 1: Samenwerking... 2 3. Beleidsthema 2: De organisatie... 3 4. Beleidsthema

Nadere informatie

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours 2015-2016 We kunnen terug kijken op een zeer enerverend seizoen, met verschillende activiteiten en mooie resultaten. Dit zowel sportief gezien, maar zeker als club.

Nadere informatie

Volleybalvereniging AMstelveen

Volleybalvereniging AMstelveen Nieuwsbrief Jaargang: 4, Nr. 10 December 2014 De Nieuwsbrief verschijnt elke 2 weken en wordt gestuurd naar (jeugd)leden die competitie spelen en ouders van jeugdleden. Wil je deze Nieuwsbrief ook ontvangen

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 3 17 NOVEMBER 2014

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 3 17 NOVEMBER 2014 VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 3 17 NOVEMBER 2014 Beste ouders en verzorgers, Hierbij weer een nieuwsbrief vanuit de mini afdeling van Alterno. In deze nieuwsbrief veel informatie over ons Sinterklaas

Nadere informatie

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema

Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema Regio Zuid - Publicatie 3.2 Bekertoernooi wedstrijdschema 2018-2019 WR artikel 3.1.7.1 De Organisator publiceert vóór 1 april - Het systeem waarmee het komende toernooi wordt gespeeld: - Het aantal teams

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2017 2018 Voorzitter (Jacqueline de Gelder) Het volleybalseizoen 2017-2018 hebben we zonder grote problemen beleefd. Alleen de onverwachte afmelding van het complete Meisjes A team op het laatste

Nadere informatie

ALV MAANDAG 18 NOVEMBER

ALV MAANDAG 18 NOVEMBER ALV: 18 november Nieuws vanuit de mini s Foto uit de oude doos Activiteitencommissie Standenlijst ALV MAANDAG 18 NOVEMBER Op maandag 18 november om 21:15 uur is de algemene ledenvergadering in de kantine

Nadere informatie

1. Bestuurszaken. Samenstelling bestuur 2017

1. Bestuurszaken. Samenstelling bestuur 2017 Inhoudsopgave 1. Bestuurszaken... 3 2. Leden... 5 3. Deelname aan zaal- en veldcompetitie... 6 4. Trainers, begeleiders en coaches... 7 5. Scheidsrechters... 9 6. Accommodaties...10 7. PR en Sponsoring...11

Nadere informatie

Reglement Jeugd. Volleybal vereniging Wijhko.

Reglement Jeugd. Volleybal vereniging Wijhko. Reglement Jeugd Volleybal vereniging Wijhko. In dit reglement: Algemene regels Wedstrijden spelen Training of wedstrijd afzeggen Activiteiten voor de jeugd Positief Coachen Algemene Regels Vervoer Bij

Nadere informatie

Jaarverslag VVC-Vught 2012/2013

Jaarverslag VVC-Vught 2012/2013 Jaarverslag VVC-Vught 2012/2013 Voorwoord Het seizoen 2012/2013 ligt al weer wat maanden achter ons. Het was een enerverend jaar met uitschieters naar alle kanten op. We hadden teams die kampioen werden

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Terugblikken. In deze nieuwsbrief 1 Inleiding. Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3

1. Inleiding. 2. Terugblikken. In deze nieuwsbrief 1 Inleiding. Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3 Nummer 3 Seizoen 2015-2016 2015-2016-3 In deze nieuwsbrief 1 Inleiding 2 Terugblikken 3 Pupillen van de week 4 Agenda 5 Afspraken 6 Competitie CMV 7 Weetjes 8 VOLAR nieuws 9 Voor de ouders 1. Inleiding

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010

JEUGDBELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010 JEUGDBELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010 Het jeugdbeleidsplan maakt onderdeel uit van het beleidsplan van volleybalvereniging SSS. Waarom een (jeugd-) beleidsplan? Binnen de volleybalvereniging

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: juni 2014 editie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: juni 2014 editie NIEUWSBRIEF In dit nummer: juni 2014 editie 8 Woord van de voorzitter 1 Woord van de voorzitter Even voorstellen: Marije Beldman-Olijdam Even voorstellen: Karin Nieland-Leurink Oproep: oude nieuwsbrieven

Nadere informatie

Algemeen. Senioren. Jeugd. Iedereen alvast fijne kerstdagen gewenst en een heel sportief 2016!

Algemeen. Senioren. Jeugd. Iedereen alvast fijne kerstdagen gewenst en een heel sportief 2016! Algemeen Nog een week en dan is het Kerst. Dat betekent dat we al weer bijna halverwege het seizoen zijn. Zoals iedereen wel heeft gemerkt is er een keer een woensdag tussenuit gevallen, omdat de Trefkoele

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC) HOOFDSTUK 5 TECHNISCHE COMMISSIE (TC) 5.1 STRUCTUUR Hieronder wordt de structuur van de Technische Commissie weergegeven. Zie bijlage 5.1 Zie bijlage 5.2 voor Taakomschrijving Hoofdbestuurslid Technische

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Waterpolo

Jaarverslag 2014 Waterpolo Jaarverslag 2014 Waterpolo Jaarverslag waterpolo 2014.docx ZV De Waterwolf Pagina 1 Samenstelling van Kader Waterpoloafdeling 2014 - Stefan Doets Voorzitter TC waterpolo/trainer/coach - Jessica Stricker

Nadere informatie

Stoppen met volleybal: vergeet niet VOOR 1 juni af te melden bij de ledenadministratie. Volleybal Vereniging Conditio Best

Stoppen met volleybal: vergeet niet VOOR 1 juni af te melden bij de ledenadministratie. Volleybal Vereniging Conditio Best What s hot? Weinig tijd om de hele nieuwsbrief te lezen? Hieronder de belangrijkste punten alvast. Meer info staat uiteraard verderop in de nieuwsbrief 4 Juni algemene ledenvergadering VVC Best, niet vergeten!

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Inschrijving competitie. Toernooien. Maart Jaargang 7

Nieuwsbrief. Inschrijving competitie. Toernooien. Maart Jaargang 7 Nieuwsbrief Maart 2016 Jaargang 7 Inschrijving competitie Anouk Engelen Evie Vaessen Stan vd Homberg Czeslaw Kobylko Frans van Geesink Sanne van Geffen Max Zonnevijlle Casper van Rens Marco Hezel Stef

Nadere informatie

Jaarverslag handbal valken Alpha Tours 2014-2015

Jaarverslag handbal valken Alpha Tours 2014-2015 Jaarverslag handbal valken Alpha Tours 2014-2015 We kunnen terug kijken op een geslaagd seizoen, met verschillende activiteiten en mooie resultaten bestuurlijk gezien hebben we vooruitgang geboekt maar

Nadere informatie

Onze vereniging vanaf begin van dit seizoen

Onze vereniging vanaf begin van dit seizoen Onze vereniging vanaf begin van dit seizoen Wie doet wat binnen het bestuur? Marjon: Voorzi,er Rob en Henry: Penningmeesters Ed: Secretaris Carien: Contact voor de Jeugdcommissie en andere ac?viteiten

Nadere informatie

ALGEMEEN JAARVERSLAG 2015

ALGEMEEN JAARVERSLAG 2015 ALGEMEEN JAARVERSLAG 2015 TV De Delftse Hout Jaarverslag 2015 pag. 13 januari 2016 Jaarverslag Jeugdcommissie 2015 Het jaar begon met ons jaarlijks bezoek aan de Kidsday van het ABN AMRO Toernooi. Op

Nadere informatie

Jaaroverzicht AFC Volleybal

Jaaroverzicht AFC Volleybal Jaaroverzicht AFC Volleybal 2016-2017 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 3 Bestuur... 3 Vrijwilligers in onze club... 3 Ledenontwikkeling... 4 Financieel Jaarverslag 2016/2017... 4 Uit de technische commissie...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF WHC. Het volledige verslag en foto s van deze dag zijn terug te vinden op onze website.

NIEUWSBRIEF WHC. Het volledige verslag en foto s van deze dag zijn terug te vinden op onze website. WHC WAS IN DALFSEN... Op zondag 23 oktober jl. zijn we met 2 bussen naar Dalfsen geweest (Sercodak Dalfsen ZRK IZVOR uit Servië). Bij aankomst kregen we eerst allemaal een heerlijk patatje en ranja. Daarna

Nadere informatie

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni Seizoen 2013-2014 21 e jaargang nr. 17 23 mei 12 juni Agenda 8 juni Deadline aanleveren stukken nieuwsbrief (noviomagazine@gmail.com) 19 juni ALV Algemene Leden Vergadering 26 juni OPA: Hilde Boerboom,

Nadere informatie

Belangrijke websites:

Belangrijke websites: Belangrijke websites: www.olhaco.nl www.volleybal.nl www.facebook.com/volleyballverenigingolhaco Taken Technische Commissie Opstellen van een technisch beleidsplan voor korte en lange termijn. Zich op

Nadere informatie

Handbalvereniging Saturnus

Handbalvereniging Saturnus Handbalvereniging Saturnus Informatiefolder voor seniorleden, jeugdleden en hun ouders Geachte seniorleden, jeugdleden en hun ouders, U (of uw kind) wordt lid van Saturnus. Reden voor ons als bestuur om

Nadere informatie

BELEIDSDOCUMENT JEUGDCOMMISSIE HANDBAL. Versie 15112012. O.Roukens. Algemeen

BELEIDSDOCUMENT JEUGDCOMMISSIE HANDBAL. Versie 15112012. O.Roukens. Algemeen 1 BELEIDSDOCUMENT JEUGDCOMMISSIE HANDBAL Versie 15112012 O.Roukens Algemeen In dit document worden taken en verantwoordelijkheden van de jeugdcommissie van de afdeling handbal van Avanti Wilskracht vastgelegd.

Nadere informatie

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully:

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully: B U L L Y W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5 In deze Bully: ME8-1 bezoekt de Hockey World League in Brasschaat. Nieuwe jas???? TEAMINDELING INFORMATIE Aanleveren van kopij (maandag vóór 20.00 uur) Wijzigingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Seizoen 2017 / 2018 num mer 2. Van de bestuurstafel

NIEUWSBRIEF. Seizoen 2017 / 2018 num mer 2. Van de bestuurstafel NIEUWSBRIEF Seizoen 2017 / 2018 num mer 2 Van de bestuurstafel Op het moment dat deze nieuwsbrief in de mailbox verschijnt is de competitie voor de meeste teams gestart. Hiermee wordt een altijd drukke

Nadere informatie

DKJO Nieuwsbrief. DKJO Nieuwsbrief. Leuke activiteiten in vooruitzicht!! Aanstormend talent op basisscholen. Jaargang 7, nummer

DKJO Nieuwsbrief. DKJO Nieuwsbrief. Leuke activiteiten in vooruitzicht!! Aanstormend talent op basisscholen. Jaargang 7, nummer Februari 2017 Jaargang 7, nummer 1.1617 Leuke activiteiten in vooruitzicht!! In dit nummer: Talent op basisscholen 1 Oliebollen-toernooi als vanouds Vacatures 2 2 is druk bezig met het organiseren van

Nadere informatie

BLAUW WIT SCHOLEN VOLLEYBALTOERNOOI

BLAUW WIT SCHOLEN VOLLEYBALTOERNOOI Teamnaam: _ Groep School : _ : _ BLAUW WIT SCHOLEN VOLLEYBALTOERNOOI Woensdag 21 februari 2018 Groep 5 t/m 8 Mede mogelijk gemaakt door: Hoofdsponsor: Locatie: De Talter, Stouwdamsweg 4, Oldebroek Blauw

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De jaarlijkse paaseierenactie komt er weer aan! Januari Jaargang 5

Nieuwsbrief. De jaarlijkse paaseierenactie komt er weer aan! Januari Jaargang 5 Nieuwsbrief Januari 2016 Jaargang 5 Margaret Gerrits Math Scherjon Julia Fetisov Elisa Pardoel Jan van Heijster Anouk Eulenpesch 1 februari 7 februari 19 februari 20 februari 22 februari 26 februari De

Nadere informatie

Algemeen Jaaroverzicht volleybalvereniging Jupiter 2017

Algemeen Jaaroverzicht volleybalvereniging Jupiter 2017 Algemeen Jaaroverzicht volleybalvereniging Jupiter 2017 Het bestuur Het bestuur van volleybalvereniging Jupiter bestaat op 31 december 2017 uit de volgende mensen: Voorzitter Secretaris Penningmeester

Nadere informatie

Technische commissie 2010/2011: Veronica Bakker / Sonja Hus / Jorien Mosman / Yvonne Bromet / Patricia Vermeulen

Technische commissie 2010/2011: Veronica Bakker / Sonja Hus / Jorien Mosman / Yvonne Bromet / Patricia Vermeulen Technische commissie 2010/2011: Veronica Bakker / Sonja Hus / Jorien Mosman / Yvonne Bromet / Patricia Vermeulen Resultaten 2010-2011 Opgepakte taken tot nog toe zijn : Team samenstelling Aanstellen van

Nadere informatie

Doorgroeien naar een hoger niveau

Doorgroeien naar een hoger niveau Technisch beleidsplan volleybal vereniging Vrivo Doorgroeien naar een hoger niveau Vrivo 8-2-2013 1 Doorgroeien naar een hoger niveau Inhoudsopgave 1 Inleiding pagina 2 2 Positie pagina 2 3 Technisch beleid

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Nieuwsbrief augustus 2018 Beste leden, Het is alweer een tijdje geleden maar zo voor het nieuwe seizoen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Hierin kijken we terug op een geweldig seizoen en een

Nadere informatie

1 september 2014 jaargang 57, no. 2

1 september 2014 jaargang 57, no. 2 Nieuwsbrief 1 september 2014 jaargang 57, no. 2 September 2014 Dit is de tweede nieuwsbrief van het seizoen 2014 2015. De meeste junior- en seniorleden hebben hun eerste trainingen er alweer op zitten

Nadere informatie

JEUGD-INFOBOEKJE Seizoen 2013-2014

JEUGD-INFOBOEKJE Seizoen 2013-2014 JEUGD-INFOBOEKJE Seizoen 2013-2014 De trainingstijden zijn: Maandag Kerkpolder MC1 & JC1: MC2 & MA1: JA1 : Mini s: 17:00-18:30 uur 18:00-19:30 uur 18:30 20:00 uur 17:00 18:00 uur Woensdag Grotius College

Nadere informatie

WELKOM bij de ALV afdeling hockey. 11 december 2018 start uur

WELKOM bij de ALV afdeling hockey. 11 december 2018 start uur WELKOM bij de ALV afdeling hockey 11 december 2018 start 20.30 uur Agenda 1) Opening 2) Verslag Notulen ALV hockey 23 november 2017 3) Aan- en aftreden bestuurs-/commissieleden 4) Jaarverslag high-lights

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan AFAS-LEOS

Technisch Beleidsplan AFAS-LEOS Technisch Beleidsplan AFAS-LEOS 2016-2021 1.Visie Leos staat voor Leusden En Om Streken. We zijn een club met een levendige verenigingscultuur. We hebben ca. 140 competitie spelende leden. De recreantenafdeling,

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

COURANT. Seizoensopening

COURANT. Seizoensopening COURANT September 2018 Beste Klimoppers, Jaargang 6, nummer 1 Kalender 22-09 Kangoeroe training 24-09 Jaarvergadering 06-10 20-10 21-10 Kangoeroe training Kangoeroe training KlimOpen darttoernooi Pong

Nadere informatie

Nieuwsbrief VV Pollux juli 2017

Nieuwsbrief VV Pollux juli 2017 Nieuwsbrief VV Pollux juli 2017 Agenda 16 mei t/m 13 juli Beach Competitie Oldenzaal bij Paal 12 8 en 9 juli Junior Beach Competitie bij Paal 12 2 september Sportschoenenactie v.a. 4 september start van

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER (s.v.p. invullen in blokletters)

AANMELDINGSFORMULIER (s.v.p. invullen in blokletters) PERSOONSGEGEVENS AANMELDINGSFORMULIER ACHTERNAAM : M/V VOORNAMEN VOLUIT : ROEPNAAM : STRAAT EN HUISNUMMER : POSTCODE EN WOONPLAATS : TELEFOONNUMMER (VAST) : TELEFOONNUMMER (MOBIEL) : E-MAILADRES : GEBOORTEDATUM

Nadere informatie

Aanmeldformulier V.V.C. Best

Aanmeldformulier V.V.C. Best Aanmeldformulier V.V.C. Best Let op: dit aanmeldformulier bestaat uit zes pagina s Toelichting Lees deze informatie eerst volledig en goed door! Teams Onze vereniging telt momenteel ongeveer 250 leden.

Nadere informatie

Verslag van de Algemene ledenvergadering maandag 15 juni 2015

Verslag van de Algemene ledenvergadering maandag 15 juni 2015 Verslag van de Algemene ledenvergadering maandag 15 juni 2015 Aanwezig: 27 personen. 1) Opening door de voorzitter Namens het bestuur wil ik iedereen van harte welkom heten op deze avond. We zijn blij

Nadere informatie

Opzet jeugdcompetitie

Opzet jeugdcompetitie Opzet jeugdcompetitie Regio Zuid Zonder ouders geen sport De liefde voor sport krijgen kinderen meestal van hun ouders mee. Ze gaan mee naar het sportveld of zwembad en spelenderwijs pakken ze de sport

Nadere informatie

Welkom bij Korfbalclub J.E.S

Welkom bij Korfbalclub J.E.S Jong en Sportief Welkom bij Korfbalclub J.E.S Jeugdteams We vinden het leuk dat je lid bent of graag wilt worden van onze vereniging. In dit boekje hebben we voor U de belangrijkste informatie op een rijtje

Nadere informatie

Op zoek naar een nieuwe voorzitter!

Op zoek naar een nieuwe voorzitter! Geachte VCO-leden en ouders, Hierbij ontvangen jullie de nieuwsbrief van februari 2015. Deze bevat de volgende onderwerpen: Nieuwe redactie nieuwsbrief Op zoek naar een nieuwe voorzitter! Activiteiten,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Buitenlust

Nieuwsbrief Buitenlust Nieuwsbrief 4-2017 Buitenlust 2.0 2017-2021 Beste lezers, De laatste nieuwsbrief is alweer een paar maanden oud. Inmiddels hebben we weer genoeg te melden. Er staan een aantal belangrijke mededelingen

Nadere informatie

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken.

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken. Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult voelen. Daarom is

Nadere informatie

Jaarverslag Pegasus Volleybal

Jaarverslag Pegasus Volleybal Jaarverslag Pegasus Volleybal 2013 2014. Op 26 augustus wordt na een lange vakantie de training hervat. Iedereen heeft er weer zin in en de opkomst is dus prima. Heren 1 en Jongens A worden getraind door

Nadere informatie

BLAUW WIT SCHOLEN VOLLEYBALTOERNOOI

BLAUW WIT SCHOLEN VOLLEYBALTOERNOOI Teamnaam Groep School : : : BLAUW WIT SCHOLEN VOLLEYBALTOERNOOI Woensdag 22 februari 2017 Groep 5 t/m 8 Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor: Blauw Wit, is één van de twee volleybalverenigingen in de

Nadere informatie

INFORMATIE JEUGD. vcvolt.nl

INFORMATIE JEUGD. vcvolt.nl INFORMATIE JEUGD vcvolt.nl De naam VC Volt VC Volt is de naam van de nieuwe fusieclub die met 350 leden meteen een van de grootste verenigingen in de regio is geworden. Alle drie verenigingen hebben iets

Nadere informatie

ASW Protocol Kampioenen ( ) ASW Protocol Kampioenen

ASW Protocol Kampioenen ( ) ASW Protocol Kampioenen ASW Protocol Kampioenen Datum: 18 januari 2017 1. Algemeen 1.1 Doelstelling Kampioen worden is een hele prestatie en de teams die deze prestatie neerzetten worden door ASW in het zonnetje gezet. Hoe is

Nadere informatie

Met sportieve groeten, Bestuur HV Maasgouw

Met sportieve groeten, Bestuur HV Maasgouw Beste leden en ouders / verzorgers van jeugdleden van Handbal Vereniging Maasgouw. Het nieuwe seizoen staat binnenkort weer voor de deur en dat betekent actie!!! Zoals afgesproken op de ALV van 25-11-2012

Nadere informatie

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4 Blauw Wit bestaat uit een bestuur en een aantal commissies. Inhoud 1 Bestuur 2 1.1 Voorzitter: 2 1.2 Vice voorzitter: 2 1.3 Penningmeester: 2 1.4 Secretaris 2 1.5 Wedstrijdsecretariaat 3 1.6 Hoofd Technische

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2015

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2015 BELEIDSPLAN Versie oktober 2015 Op- of aanmerkingen op dit beleidsplan graag schriftelijk indienen bij het bestuur. Dit zal dan besproken worden in de bestuursvergadering. Na de volgende ledenvergadering

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

JEUGDBELEID. KORFBALVERENIGING ONA Overasselt

JEUGDBELEID. KORFBALVERENIGING ONA Overasselt JEUGDBELEID KORFBALVERENIGING ONA Overasselt Augustus 2016 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 1. Samenstelling jeugdcommissie... 4 2. Doelstelling jeugdcommissie... 4 3. Aanspreekpunt... 5 4. Indeling teams...

Nadere informatie

AANMELDFORMULIER V.V.C. Best Let op: dit aanmeldformulier bestaat uit vijf pagina s

AANMELDFORMULIER V.V.C. Best Let op: dit aanmeldformulier bestaat uit vijf pagina s Toelichting Lees deze informatie eerst volledig en goed door! AANMELDFORMULIER V.V.C. Best Let op: dit aanmeldformulier bestaat uit vijf pagina s Teams Onze vereniging telt momenteel bijna 300 leden. Deze

Nadere informatie

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal 1 Voorzitter 1. Vertegenwoordigen van de vereniging ten opzichte van derden. 2. Zorg voor de algemene organisatie van bestuur en commissies. 3. Zorg voor toepassing

Nadere informatie

Trainersbundel. seizoen 2015/2016. Jeugdcommissie Lycurgus

Trainersbundel. seizoen 2015/2016. Jeugdcommissie Lycurgus Trainersbundel seizoen 2015/2016 Jeugdcommissie Lycurgus 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Algemene gegevens... 4 2.1 Gegevens over de vereniging... 4 2.2 Gegevens van de jeugdleden... 5 2.3 Gegevens over

Nadere informatie

Teamnaam: Contactpersoon: 39 ste BLAUW WIT STRAATVOLLEYBALTOERNOOI

Teamnaam: Contactpersoon: 39 ste BLAUW WIT STRAATVOLLEYBALTOERNOOI Teamnaam: Contactpersoon: 39 ste BLAUW WIT STRAATVOLLEYBALTOERNOOI Vrijdag 29 mei 2015 Volleybalvereniging Blauw Wit Oldebroek Bakkerij Jonker Blauw Wit is opgericht in 1962 en is een van de twee volleybalverenigingen

Nadere informatie

NIEUWS VANUIT DE REDACTIE FLUITSCHEMA OKTOBER 2013

NIEUWS VANUIT DE REDACTIE FLUITSCHEMA OKTOBER 2013 NIEUWS VANUIT DE REDACTIE Dit seizoen zal Tirza de redactie van de nieuwsbrief versterken. Bij dezen zal ze zich kort voorstellen: Mijn naam is Tirza van Tuijl en ik ben 23 jaar oud. Al ongeveer 13 jaar

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! www.hcliempde.nl De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Fotoverslag van de hockeyclinic op 3 maart 2012 Verslag van de

Nadere informatie

Welkom bij De Keien. Informatiebijeenkomst voor ouders van de jeugdleden 4 juni 2010

Welkom bij De Keien. Informatiebijeenkomst voor ouders van de jeugdleden 4 juni 2010 Welkom bij De Keien Informatiebijeenkomst voor ouders van de jeugdleden 4 juni 2010 Het doel van deze avond Welkom Het hoofddoeldoel van deze avond is om de ouders van onze jeugdleden op de hoogte te brengen

Nadere informatie

Algemeen Jaaroverzicht volleybalvereniging Jupiter 2015

Algemeen Jaaroverzicht volleybalvereniging Jupiter 2015 Algemeen Jaaroverzicht volleybalvereniging Jupiter 2015 Het bestuur Het bestuur van volleybalvereniging Jupiter bestaat op 31 december 2015 uit de volgende mensen: Voorzitter Secretaris Penningmeester

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV)

HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV) HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV) STRUCTUUR Hieronder wordt de structuur van de Commissie Opleiding en Vorming weergegeven. 5.1 HOOFDTAAK De hoofdtaak van de Commissie Opleiding en Vorming

Nadere informatie

Sportiviteit wint altijd!

Sportiviteit wint altijd! t oernooi 2017 Sportiviteit wint altijd! Zaterdag 24 juni 2017 C-toernooi Sportieve jongens en meisjes, coaches, teammanagers, scheidsrechters en ouders Wat enorm leuk dat jullie dit jaar meedoen aan het

Nadere informatie

Via deze nieuwsbrief willen we jullie informeren over de huidige stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen. Belangrijke Data

Via deze nieuwsbrief willen we jullie informeren over de huidige stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen. Belangrijke Data Via deze nieuwsbrief willen we jullie informeren over de huidige stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen. Belangrijke Data Oktober 13 nieuwe wedstrijdshirts D1 en CMV 15 start verkoop Grote Club Actie

Nadere informatie

Jeugd bij Oranje Nassau.

Jeugd bij Oranje Nassau. . Datum: 08 april 2006 Sietze Ketelaar Inleiding. Ongeveer 10 jaar geleden is ON gestopt met het geven van trainingen aan jeugdspelers. Destijds is ON hiermee gestopt omdat de instroom van nieuwe jeugd

Nadere informatie

Sportiviteit wint altijd!

Sportiviteit wint altijd! t oernooi 2017 Sportiviteit wint altijd! Zondag 25 juni 2017 D-toernooi Sportieve jongens en meisjes, coaches, teammanagers, scheidsrechters en ouders Wat enorm leuk dat jullie dit jaar meedoen aan het

Nadere informatie

Laatste jaar! Seizoen

Laatste jaar! Seizoen Laatste jaar! Seizoen 2018-2019 Voorwoord We zijn nu twee jaar bezig met ons project Back to the Future! Even een terugblik. Drie jaar geleden hebben we een stip op de horizon gezet. Deze stip is: Over

Nadere informatie

Om deze dag soepel te laten verlopen, vragen wij u goede notie te nemen van de nu volgende gedragscode en aandachtspunten.

Om deze dag soepel te laten verlopen, vragen wij u goede notie te nemen van de nu volgende gedragscode en aandachtspunten. Van de organisatie Om het kwalificatietoernooi in goede banen te leiden, zijn de belangrijkste zaken op een rijtje gezet. Hieronder vinden jullie de gedragscode, aandachtspunten, deelname en reglement

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2013

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2013 BELEIDSPLAN Versie oktober 2013 Op- of aanmerkingen op dit beleidsplan graag schriftelijk indienen bij het bestuur. Dit zal dan besproken worden in de bestuursvergadering. Na de volgende ledenvergadering

Nadere informatie

Triade nieuwsbrief Editie

Triade nieuwsbrief Editie Triade nieuwsbrief Editie 4 09-09-2016 DE ZOMERVAKANTIE IS VOORBIJ, DUS NIEUW SEIZOEN IS BEGONNEN! We hopen dat jullie allemaal een goede, leuke en vooral ontspannende zomervakantie hebben gehad en dat

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan. Clubgebouw De Zandschoppe Varsseveldseweg 62a 7131 JA Lichtenvoorde 0544-379962 www.litac.nl 1. ALGEMEEN JEUGDBELEID. 1.

Jeugdbeleidsplan. Clubgebouw De Zandschoppe Varsseveldseweg 62a 7131 JA Lichtenvoorde 0544-379962 www.litac.nl 1. ALGEMEEN JEUGDBELEID. 1. Clubgebouw De Zandschoppe Varsseveldseweg 62a 7131 JA Lichtenvoorde 0544-379962 www.litac.nl Jeugdbeleidsplan 1. ALGEMEEN JEUGDBELEID 1.1 Inleiding Omdat de jeugd een belangrijke plaats in neemt binnen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 december 2016

Nieuwsbrief 23 december 2016 Volleybalvereniging Clam Dycke Nieuwsbrief 23 december 2016 Toen was het alweer kerst.! En maken we langzaam maar zeker de balans op van het oude jaar 2016. Wat ging er goed, minder goed, hoogte- en dieptepunten.

Nadere informatie