De Boorder Schoots.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Boorder Schoots."

Transcriptie

1 De Boorder Schoots Amsterdam Naarden Arnhem Koningslaan 35 Peperstraat 9a Jansbuitensingel AB Amsterdam 1411 PX Naarden 6811 AD Arnhem Tel: (020) Tel: (035) Tel: (026) Fax: (020) Fax: (035) Fax: (026) KINDEREN EN EEN SCHEIDING Het is belangrijk dat u samen met de kinderen praat over de scheiding. Er is een aantal handige boeken die u kunt raadplegen alvorens een gesprek met de kinderen te voeren. Enkele tips: - Petra Vollinga, Het Grote Co-Ouder Doe Boek; - Cees van Leuven en Annelies Hendriks, Kind in Bemiddeling; - Marcha Pinedo en Petra Vollinga, Aan alle gescheiden ouders; - Ed Spruijt, Scheidingskinderen. Een praktische website die u kunt bezoeken is: Ook kunt u de hulp inschakelen van een orthopedagoog of een kinderpsycholoog. Ons kantoor werkt met een aantal vaste deskundigen samen. Ouderlijk gezag Voor kinderen die tijdens het huwelijk zijn geboren geldt dat ouders automatisch het ouderlijk gezag hebben. Het ouderlijk gezag houdt in dat u gezamenlijk bevoegd bent om belangrijke beslissingen over de kinderen te nemen. U moet daarbij denken aan een verhuisbeslissing, schoolkeuze, beslissingen over medische ingrepen etc. Na de echtscheiding blijft, bijzondere omstandigheden daargelaten, het gezamenlijk ouderlijk gezag in stand. Gezamenlijk ouderlijk gezag bij samenlevers Als u niet gehuwd bent en u heeft wel kinderen die u heeft erkend, dan is het de vraag of u gezamenlijk belast bent met het ouderlijk gezag. Dit vereist actief optreden van de ouders en gaat dus niet automatisch. Na de geboorte van de kinderen dient u gezamenlijk een formulier in te vullen waar u aangeeft dat u samen het gezag wenst uit te oefenen. Het formulier wordt naar een centraal register van de rechtbanken gestuurd waarna het gezag officieel als gezamenlijk staat geregistreerd.

2 Als u niet zeker weet of het gezamenlijk ouderlijk gezag is geregistreerd kan de mediator dat voor u nagaan door het opvragen van een uittreksel uit het gezagregister. Hoofdverblijfplaats, zorgregeling en ouderschapsplan Sinds 1 maart 2009 zijn ouders verplicht om samen afspraken te maken over hun kinderen. De gemaakte afspraken moeten worden vastgelegd in een ouderschapsplan. De reden hiervoor is dat de overheid wil dat de verantwoordelijk voor de kinderen bij de ouders blijft. Zij moeten samen bepalen hoe er na de scheiding vorm wordt gegeven aan het ouderschap. Als er geen ouderschapsplan wordt gemaakt dan kan het zijn dat de rechtbank de behandeling van het scheidingsverzoek aanhoudt totdat het plan gereed is. De wet stelt dat u in het ouderschapsplan minimaal over de volgende onderwerpen afspraken moet maken: a. De wijze waarop na de scheiding de zorg- en opvoedingstaken worden verdeeld en op welk adres de kinderen zullen worden ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie. Met andere woorden waar hebben de kinderen na de scheiding hun hoofdverblijfplaats en welke dagen verblijven ze bij de ene en bij de andere ouder; b. De wijze waarop u elkaar informatie zult geven en raadplegen over belangrijke onderwerpen met betrekking tot de persoon en het vermogen van de kinderen, Denk daarbij aan schoolkeuze, verhuizing etc.; c. Een regeling over de kosten van de kinderen, dus de kinderalimentatie; d. U zult de kinderen op leeftijdsadequate wijze moeten informeren over hetgeen u samen als ouders hebt afgesproken over de kinderen na de echtscheiding. U kunt het ouderschapsplan zo uitgebreid maken als u zelf wenst, mits u maar aan de vier minimum vereisten voldoet. Mocht u gezamenlijk geen afspraken kunnen maken over de verdeling van de kosten van de kinderen, dan kunnen wij u daarbij helpen. Wij geven u een korte toelichting op het kinderalimentatiesysteem zoals dat thans door rechtbanken en advocaten wordt gehanteerd. Kinderalimentatie Ouders zijn onderhoudsplichtig voor hun kinderen totdat zij de leeftijd van 21 jaar hebben bereikt.

3 Kinderalimentatie is netto. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de belastingdienst: De hoogte van de kinderalimentatie wordt bepaald aan de hand van de kosten van de kinderen. Omdat het lastig is deze kosten te bepalen, hanteren rechtbanken vaak de zogenaamde tabel Eigen aandeel kosten kinderen die is gemaakt door het Nibud. De tabellen kunt u downloaden via de website van de rechtspraak: en vindt u ook bij het huiswerk. De tabel gaat uit van het netto besteedbaar gezinsinkomen gedurende het huwelijk, de leeftijd van de kinderen en het aantal kinderen in het gezin. Als u dus al eerder uit elkaar bent gegaan en de kosten van de kinderen nu moeten worden vastgesteld dat wordt er voor de bepaling van de kosten van de kinderen in principe gekeken naar het verleden, het moment waarop u feitelijk uiteen bent gegaan. Het tabelbedrag is exclusief kinderbijslag. Een voorbeeld: Stel het inkomen van Eric is netto per maand. Dat van Monique is Het netto besteedbare gezinsinkomen komt daarmee op een bedrag van Er zijn twee kinderen van respectievelijk 4 en 6 jaar. Uit de Nibud tabel Eigen Aandeel Kosten Kinderen volgt dat deze twee kinderen samen 6 kinderbijslagpunten krijgen. Uit de tabel voor twee kinderen volgt dat de kosten van de kinderen bij een netto besteedbaar gezinsinkomen van en 6 kinderbijslagpunten 930 per maand belopen. Per kind komt dit neer op een bedrag van 465 per maand. Om uw netto gezinsinkomen vast te stellen heeft de mediator de beschikking nodig over de volgende gegevens: - 3 recente salarisstroken van beiden; Verder zult u worden geïnformeerd over het kindgebonden budget, een bijdrage van de overheid. Deze bijdrage is afhankelijk van het inkomen van de ouders. Tijdens de eerste bespreking zullen de kosten van de kinderen en wat er verder bij komt kijken worden besproken. Verder wordt verwezen naar de uitgebreide uitleg bij het ouderschapsplan dat ook onderdeel van het huiswerk is. Het verdelen van de kosten van de kinderen

4 Ouders zijn verplicht om naar rato van hun draagkracht bij te dragen in de kosten van de kinderen. De verhouding waarin de kosten gedeeld moeten worden hangt af dus af van de draagkracht, maar ook van de verdeling van de zorg. Er wordt sinds 1 april 2013 een forfaitaire benadering gehanteerd bij het bepalen van de draagkracht. De draagkracht wordt in beginsel afgelezen uit de draagkrachttabel. In die tabel wordt rekening gehouden met een aantal redelijke kosten van levensonderhoud van de onderhoudsplichtige: - een redelijke netto woonlast van 30% van het netto inkomen; - een bedrag van 860 voor de kosten van levensonderhoud, afhankelijk van het inkomen. In principe is 70% van het netto besteedbare inkomen nadat daarvan deze forfaitaire lasten zijn afgetrokken beschikbaar voor alimentatie. Wij noemen dit de draagkracht. Om de draagkrachttabel af te kunnen lezen wordt opnieuw ieders netto inkomen berekend, maar dan het inkomen na de echtscheiding. Dit netto inkomen kan afwijken van het inkomen tijdens het huwelijk, omdat u na de scheiding bijvoorbeeld in aanmerking komt voor fiscale tegmoetkomingen waarvoor u eerder niet in aanmerking kwam. De draagkracht kan ook worden berekend aan de hand van een formule: 70% x [NBI ((0,3 x NBI) + 860)]. Als uw beider draagkracht vaststaat moet uw draagkracht vergeleken worden, zodat kan worden vastgesteld welk deel u van de kosten voor de kinderen voor uw rekening dient te nemen. De verhouding van ieders draagkracht wordt vervolgens losgelaten op de kosten van de kinderen. Daarna is duidelijk welk aandeel ieder van de ouders voor zijn/haar rekening moet nemen. Zorgkorting De niet hoofdverzorger die wel gedeeltelijk de zorg voor de kinderen op zich neemt heeft onder bepaalde voorwaarden recht op een zorgkorting. Bij een ouderwetse standaard zorgregeling dat wil zeggen dat de kinderen eens in de twee weken een weekend bij vader verblijven kan op de bijdrage van moeder een zorgkorting in aftrek worden gebracht. Grofweg geldt de volgende vuistregel. Bij 1 dag zorg per week kan 15% van de gevonden kinderalimentatie worden afgetrokken, bij 2 dagen per week 25% en bij 3 dagen per week of meer 35%. Aanvaardbaarheidstoets Door de forfaitaire benadering van de draagkracht kan het systeem in bijzondere gevallen tot onredelijke uitkomsten leiden en als escape bestaat er dan ook de zogenaamde aanvaardbaarheidstoets. De mediator kan u daarover nader informeren als daartoe aanleiding bestaat.

5 Maken van de berekeningen Wij maken de berekening voor u. Dit hoeft niet als u zelf een verdeling van de kosten van de kinderen hebt afgesproken. U dient de mediator in aanvulling op bovengenoemde inkomensgegevens de volgende stukken te verstrekken: - Bewijsstukken van de woonlasten van u beiden na de echtscheiding (te betalen hypotheekrente, aflossing, premie verzekering gekoppeld aan hypotheek, kale huur) - de beschikking huurtoeslag, de beschikking zorgtoeslag en de beschikkingkinderopvangtoeslag; - bewijsstukken van eventuele schuld(en) en opgave van de restantschuld(en); - een recente ziektekostenpolis waaruit de premie en het eigen risico blijkt; - bewijsstukken van eventuele andere bijzondere kosten. Kinderverklaringen Als de kinderen 12 jaar of ouder zijn dan hebben zij het recht om te worden gehoord in zaken die hen aangaan. Zo ook scheidingszaken. Kinderen vanaf 12 jaar dienen in de gelegenheid te worden gesteld hun mening te geven over de afspraken die hun ouders hebben gemaakt over het hoofdverblijf van het kind en de geldende zorgregeling. Kinderen vanaf 16 jaar worden in de regel ook gevraagd naar hun mening over de kinderalimentatie. Veelal wordt er gebruik gemaakt van standaard kinderverklaringen die de kinderen invullen. Deze verklaringen kunnen met het verzoek tot echtscheiding, het convenant en het ouderschapsplan worden ingediend bij de rechter die de echtscheiding uitspreekt. Wordt geen gebruik gemaakt van de kinderverklaringen dan zal de behandelend rechter de kinderen doorgaans uitnodigen voor een gesprek of wordt de kinderen de gelegenheid geboden de rechter een brief te sturen waarin zij hun mening kenbaar maken. Een groot misverstand is dat kinderen vanaf 12 jaar het recht hebben om te beslissen bij wie zij na de scheiding wonen en hoe de zorgregeling eruit ziet. De kinderen hebben het recht om hun mening over deze zaken kenbaar te maken, maar zij beslissen niet. Het zijn de gezagdragende ouders die beslissen en als dat niet lukt dan, beslist de rechter.

1. Kosten kinderen. Netto Gezins Inkomen. Berekend per 01-07-2014. Besteedbaar tijdens huwelijk / samenwonen. Vrouw 0 0 Gemaximeerd tot 6000

1. Kosten kinderen. Netto Gezins Inkomen. Berekend per 01-07-2014. Besteedbaar tijdens huwelijk / samenwonen. Vrouw 0 0 Gemaximeerd tot 6000 1. Kosten kinderen Berekend per 01-07-2014 Netto Gezins Inkomen Besteedbaar tijdens huwelijk / samenwonen Man 0 Vrouw 0 0 Gemaximeerd tot 6000 Gevonden kosten kinderen Minimaal Maximaal bij een inkomen

Nadere informatie

INA Berekening en verdeling van de kosten van de kinderen

INA Berekening en verdeling van de kosten van de kinderen INA Berekening en verdeling van de kosten van de kinderen Met deze rekenmethode kunt u de behoefte van de kinderen berekenen, de draagkracht van onderhoudsgerechtigden berekenen en bepalen wie wat kan

Nadere informatie

1. Kosten kinderen. Netto Gezins Inkomen. Berekend per 01-01-2015. Besteedbaar tijdens huwelijk / samenwonen. Vrouw 0 0 Gemaximeerd tot 6000

1. Kosten kinderen. Netto Gezins Inkomen. Berekend per 01-01-2015. Besteedbaar tijdens huwelijk / samenwonen. Vrouw 0 0 Gemaximeerd tot 6000 1. Kosten kinderen Berekend per 01-01-2015 Netto Gezins Inkomen Besteedbaar tijdens huwelijk / samenwonen Man 0 Vrouw 0 0 Gemaximeerd tot 6000 Gevonden kosten kinderen Minimaal Maximaal bij een inkomen

Nadere informatie

Nieuwe richtlijn kinderalimentatie

Nieuwe richtlijn kinderalimentatie Nieuwe richtlijn kinderalimentatie maart 2013 mr T.G. Gijtenbeek De auteur heeft grote zorgvuldigheid betracht in het weergeven van delen uit het geldende recht. Evenwel noch de auteur noch Boers Advocaten

Nadere informatie

10 stappenplan (echt)scheiding

10 stappenplan (echt)scheiding Een scheiding is vaak vrij onoverzichtelijk. Met deze indeling in 10 stappen kan je precies zien wat je nog moet doen en waar je in het hele proces bent. Stap 1 Vaststellen van het gezamenlijke vermogen

Nadere informatie

Voorbeeld ouderschapsplan

Voorbeeld ouderschapsplan CONCEPT OUDERSCHAPSPLAN De ondergetekenden: Naam moeder, wonende te ( )., gemeente.., aan de nr.., verder te noemen "de moeder"; en Naam vader, wonende te (.).., gemeente., aan de. nr.., verder te noemen

Nadere informatie

Alimentatiekantoor.nl

Alimentatiekantoor.nl Fax naar: 084-729 59 38 Pag. 1/5 Alimentatie Alimentatie berekenen? Wij kunnen dit voor u berekenen a.d.h.v. de inkomensgegevens of indien u variable inkomens (ondernemer) heeft op basis van trends en

Nadere informatie

Draagkrachtberekening t.b.v. kinderalimentatie

Draagkrachtberekening t.b.v. kinderalimentatie Draagkrachtberekening t.b.v. kinderalimentatie Met behulp van deze module wordt aan de hand van het netto besteedbaar inkomen na scheiding de hoogte van de draagkracht van iedere partij ten behoeve van

Nadere informatie

Ik ga scheiden. Wat nu? Informatie over: procedure kosten financiën woning kinderen

Ik ga scheiden. Wat nu? Informatie over: procedure kosten financiën woning kinderen Ik ga scheiden Wat nu? U bent getrouwd of u heeft een geregistreerd partnerschap, maar wilt niet langer bij uw partner blijven. In dit geval kunt u gaan scheiden. Een echtscheiding is vaak verdrietig en

Nadere informatie

Voorstel vereenvoudiging richtlijn kinderalimentatie

Voorstel vereenvoudiging richtlijn kinderalimentatie Voorstel vereenvoudiging richtlijn kinderalimentatie Werkgroep alimentatienormen november 2012 Voorstel vereenvoudiging richtlijn kinderalimentatie/co-ouderschap Stap 1: netto besteedbare inkomen Voor

Nadere informatie

Vrouw:. Man:. - Uit het huwelijk zijn. de volgende (op dit moment nog) minderjarige kinderen geboren: 1.. (naam, datum, plaats)

Vrouw:. Man:. - Uit het huwelijk zijn. de volgende (op dit moment nog) minderjarige kinderen geboren: 1.. (naam, datum, plaats) [MODEL OUDERSCHAPSPLAN BVS ADVOCATEN] PARTIJEN: Vrouw:. Man:. Nemen het volgende in aanmerking: - Partijen zijn op. te. met elkaar gehuwd. Ze zijn op uit elkaar gegaan / feitelijk gescheiden; - Uit het

Nadere informatie

BEREKENING KINDERALIMENTATIE

BEREKENING KINDERALIMENTATIE BEREKENING KINDERALIMENTATIE In Aliment 2016 worden de kinderen waarvoor betrokkene onderhoudsplichtig is individueel benaderd. De kinderen worden dus niet, zoals het uitgangspunt van het Tremarapport

Nadere informatie

Behoefte: op basis van de NIBUD-tabel bedraagt het eigen aandeel van de ouders 515 100 (kgb) = 415. De korting voor de standaardomgang is 15% = 62.

Behoefte: op basis van de NIBUD-tabel bedraagt het eigen aandeel van de ouders 515 100 (kgb) = 415. De korting voor de standaardomgang is 15% = 62. Vragen en antwoorden Casus 1 (zorgkorting en draagkrachtvergelijking) M heeft een netto besteedbaar inkomen (NBI) van 2100 per maand. V heeft een NBI van 1500 per maand. Er zijn 2 kinderen van 12 en 14,

Nadere informatie

Handleiding Samenloop

Handleiding Samenloop Handleiding Samenloop Inleiding Steeds vaker krijgt u te maken met samenloop. De situatie dat er meer dan twee onderhoudsplichtigen zijn, die dan ook nog een onderhoudsplicht hebben voor kinderen in verschillende

Nadere informatie

1. Samenvatting. Partijen Mark Cornelissen Belinda van der Hoeven. Kinderen seven Cornelissen sofie Cornelissen steef Cornelissen

1. Samenvatting. Partijen Mark Cornelissen Belinda van der Hoeven. Kinderen seven Cornelissen sofie Cornelissen steef Cornelissen 1. Samenvatting Dossier naam: voor de scheiding, één kind wonende bij Mark Datum: 28-05-2015 Partijen Mark Cornelissen Belinda van der Hoeven Kinderen seven Cornelissen sofie Cornelissen steef Cornelissen

Nadere informatie

2., geboren op te.. (roepnaam: );

2., geboren op te.. (roepnaam: ); OUDERSCHAPSPLAN De ondergetekenden: Naam moeder, wonende te ( )., gemeente.., aan de nr.., verder te noemen "de moeder"; en Naam vader, wonende te (.).., gemeente., aan de. nr.., verder te noemen "de vader";

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2014:1802

ECLI:NL:RBGEL:2014:1802 ECLI:NL:RBGEL:2014:1802 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 14032014 Datum publicatie 18032014 Zaaknummer 248309 FZ RK 131360 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBDHA:2013:8822

ECLI:NL:RBDHA:2013:8822 ECLI:NL:RBDHA:2013:8822 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 19072013 Datum publicatie 12082013 Zaaknummer C09445809 FA RK 134936 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Personen en

Nadere informatie

O Moeder O Vader O Beiden even veel tijd, co-ouderschap

O Moeder O Vader O Beiden even veel tijd, co-ouderschap Gegevens aanvrager: Man / Vrouw Achternaam Voorletters Roepnaam Adres Plaats Telefoonnummer / mobiel E-mail adres Geboortedatum Gegevens partner: Man / Vrouw Achternaam Voorletters Roepnaam Geboortedatum

Nadere informatie

Aanpassing richtlijn kinderalimentatie

Aanpassing richtlijn kinderalimentatie Aanpassing richtlijn kinderalimentatie Opmerkingen vooraf: - de richtlijn is niet aangepast aan de nieuwe regelgeving met ingang van 1 januari 2013. - de nieuwe regelgeving per 1 januari 2013 is wel verwerkt

Nadere informatie

Aanvraag via : Berekening voor : O Kinderalimentatie O Partneralimentatie O Kinder- en Partneralimentatie

Aanvraag via : Berekening voor : O Kinderalimentatie O Partneralimentatie O Kinder- en Partneralimentatie Aanvraag via : Naam kantoor Advocaat / mediator / notaris / accountant / financieel planner / particulier E-mail adres Telefoonnummer Berekening voor : O Kinderalimentatie O Partneralimentatie O Kinder-

Nadere informatie

Scheiden en Alimentatie

Scheiden en Alimentatie Scheiden en Alimentatie Dagelijks worden aan CSG Advocatuur tientallen vragen gesteld over Scheiden en Alimentatie. Op deze pagina vindt u de antwoorden op de aan CSG Advocatuur meest gestelde vragen over

Nadere informatie

, verder te noemen de man, en, verder te noemen de vrouw,

, verder te noemen de man, en, verder te noemen de vrouw, OUDERSCHAPSPLAN Ondergetekenden, verder te noemen de man, en, verder te noemen de vrouw, De man en de vrouw zijn op, te gehuwd. Uit hun relatie is/zijn geboren het kind/de kinderen: De relatie van de ouders

Nadere informatie

Aanvraag via : Berekening voor : O Kinderalimentatie O Partneralimentatie O Kinder- en Partneralimentatie

Aanvraag via : Berekening voor : O Kinderalimentatie O Partneralimentatie O Kinder- en Partneralimentatie Aanvraag via : Naam kantoor Advocaat / mediator / notaris / accountant / financieel planner / particulier E-mail adres Telefoonnummer Berekening voor : O Kinderalimentatie O Partneralimentatie O Kinder-

Nadere informatie

Aanpassing richtlijn kinderalimentatie

Aanpassing richtlijn kinderalimentatie Aanpassing richtlijn kinderalimentatie Werkgroep alimentatienormen 16 november 2012 Aanpassing richtlijn kinderalimentatie Stap 1: netto besteedbare inkomen Voor alimentatiedoeleinden is het netto inkomen,voorzien

Nadere informatie

De Boorder Schoots OUDERSCHAPSPLAN. wonende te., geboren op. te, hierna te noemen vader... wonende te..., geboren op.. te., hierna te noemen moeder

De Boorder Schoots OUDERSCHAPSPLAN. wonende te., geboren op. te, hierna te noemen vader... wonende te..., geboren op.. te., hierna te noemen moeder De Boorder Schoots Amsterdam Naarden Arnhem Koningslaan 35 Peperstraat 9a Jansbuitensingel 29 1075 AB Amsterdam 1411 PX Naarden 6811 AD Arnhem Tel: (020) 573 37 30 Tel: (035) 623 59 78 Tel: (026) 760 01

Nadere informatie

OUDERSCHAPSPLAN II. juli 2011

OUDERSCHAPSPLAN II. juli 2011 OUDERSCHAPSPLAN II juli 2011 mr C.J.A. Snouckaert van Schauburg-Buchwaldt De auteur heeft grote zorgvuldigheid betracht in het weergeven van delen uit het geldende recht. Evenwel noch de auteur noch Boers

Nadere informatie

1. Besteedbaar inkomen tijdens Huwelijk/Samenwonen

1. Besteedbaar inkomen tijdens Huwelijk/Samenwonen 1. Besteedbaar inkomen tijdens Huwelijk/Samenwonen Partij Piet Zaak Piet - Marie - pal met T Berekend per 06-01-2018 Trema BOX 1 Inkomen uit werk en woning 60 Loon volgens jaaropgaaf 33.000 33.000 Inkomsten

Nadere informatie

ECLI:NL:RBZWB:2014:9405

ECLI:NL:RBZWB:2014:9405 ECLI:NL:RBZWB:2014:9405 Instantie Datum uitspraak 19-12-2014 Datum publicatie 10-06-2015 Rechtbank Zeeland-West-Brabant Zaaknummer C/02/275595 FA RK 14-116 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

- zij het in verband met hun scheiding van belang vinden om over de opvoeding en verzorging van hun kinderen de volgende afspraken te maken;

- zij het in verband met hun scheiding van belang vinden om over de opvoeding en verzorging van hun kinderen de volgende afspraken te maken; Voorbeeld ouderschapsplan De ondergetekenden:.. (naam ouder 1) en.. (naam ouder 2) nemen in aanmerking dat: - zij met elkaar gehuwd zijn/een relatie met elkaar hebben gehad, - uit hun huwelijk/relatie

Nadere informatie

NBGI voor scheiding & Eigen aandeel kosten kinderen

NBGI voor scheiding & Eigen aandeel kosten kinderen NBGI voor scheiding & Eigen aandeel kosten kinderen Met behulp van deze module kunt u het netto besteedbaar gezinsinkomen voor scheiding en het eigen aandeel van de ouders in de kosten van de kinderen

Nadere informatie

1. Besteedbaar inkomen tijdens Huwelijk/Samenwonen

1. Besteedbaar inkomen tijdens Huwelijk/Samenwonen 1. Besteedbaar inkomen tijdens Huwelijk/Samenwonen Tarieven 2e helft 2014 Partij Bas Zaak Bas - Ingrid - met T Berekend per 01-07-2014 Trema BOX 1 Inkomen uit werk en woning 60 Loon volgens jaaropgaaf

Nadere informatie

Partijen hebben eerst afspraken met elkaar gemaakt, waarna zij die hebben besproken met hun kinderen.

Partijen hebben eerst afspraken met elkaar gemaakt, waarna zij die hebben besproken met hun kinderen. Ouderschapsplan Ondergetekenden:, wonende te, verder te noemen de man, en.., wonende te, verder te noemen de vrouw; Partijen zijn met elkaar gehuwd en gaan scheiden. Zij hebben samen.. kinderen,.., die

Nadere informatie

Samenvatting. Dossier naam: Voor-Beeld Datum: 25-08-2011. Partijen Voor Beeld. Kinderen D Voor T Voor

Samenvatting. Dossier naam: Voor-Beeld Datum: 25-08-2011. Partijen Voor Beeld. Kinderen D Voor T Voor Samenvatting Dossier naam: Voor-Beeld Datum: 25-08-2011 Partijen Voor Beeld Kinderen D Voor T Voor Gebruikte gegevens Voor Loondienst Inkomen conform salarisstrook: 61.392 (inclusief vakantietoeslag, Inkomsten

Nadere informatie

ABC Echtscheidingsbemiddeling KINDEREN IN DE SCHEIDING

ABC Echtscheidingsbemiddeling KINDEREN IN DE SCHEIDING ABC Echtscheidingsbemiddeling KINDEREN IN DE SCHEIDING ABC Echtscheidingsbemiddeling 2013 Samenvatting U wilt uw kinderen verdriet door de scheiding zoveel mogelijk besparen, u gunt hen immers een veilige,

Nadere informatie

- De ouders zijn op (huwelijksdatum) te (huwelijksplaats) met elkaar gehuwd in gemeenschap van goederen OF: op huwelijksvoorwaarden

- De ouders zijn op (huwelijksdatum) te (huwelijksplaats) met elkaar gehuwd in gemeenschap van goederen OF: op huwelijksvoorwaarden OUDERSCHAPSPLAN (verkorte versie) DE ONDERGETEKENDEN: (naam ouder 1), wonende te (postcode + plaats) aan de (straat + huisnummer), geboren op (geboortedatum) te (geboorteplaats), BSN: (invullen BSN-nummer),

Nadere informatie

Aandachtspunten bij echtscheiding. mr. Judith M. van den Nieuwenhuijsen-Duits

Aandachtspunten bij echtscheiding. mr. Judith M. van den Nieuwenhuijsen-Duits Aandachtspunten bij echtscheiding mr. Judith M. van den Nieuwenhuijsen-Duits Uw scheiding, onze zorg In dit memo bespreken wij -niet uitputtend- een aantal zaken die bij een scheiding aan de orde kunnen

Nadere informatie

OUDERSCHAPSPLAN. Betrokkenheid van de kinderen bij het ouderschapsplan De kinderen zijn wel bij de totstandkoming van dit ouderschapsplan betrokken.

OUDERSCHAPSPLAN. Betrokkenheid van de kinderen bij het ouderschapsplan De kinderen zijn wel bij de totstandkoming van dit ouderschapsplan betrokken. OUDERSCHAPSPLAN Persoonsgegevens:..wonende te.. en..wonende te Gegevens van hun minderjarig kinderen waarover zij samen het ouderlijk gezag uitoefenen: ----------, geboren op ----------- te -----------------;

Nadere informatie

Protocol informatieverstrekking bij gescheiden ouders

Protocol informatieverstrekking bij gescheiden ouders Protocol informatieverstrekking bij gescheiden ouders De Groningse Schoolvereniging (hierna: GSV) is een regionale basisschool die vindt dat de zorg voor haar leerlingen voorop moet staan, waarbij onder

Nadere informatie

Een scheiding, wat moet ik allemaal regelen?

Een scheiding, wat moet ik allemaal regelen? Een scheiding, wat moet ik allemaal regelen? - 6 stappen om de scheiding voor te bereiden - Stap 1 De fase van het uitzoeken of je wilt gaan scheiden en het uiteindelijk doorhakken de knoop Als je nog

Nadere informatie

1. Samenvatting. Partijen Mark Cornelissen Belinda van der Hoeven. Kinderen Seven Cornelissen Sophie Cornelissen Sven Cornelissen

1. Samenvatting. Partijen Mark Cornelissen Belinda van der Hoeven. Kinderen Seven Cornelissen Sophie Cornelissen Sven Cornelissen 1. Samenvatting Partijen Mark Cornelissen Belinda van der Hoeven Kinderen Seven Cornelissen Sophie Cornelissen Sven Cornelissen Gebruikte gegevens Mark Cornelissen Loondienst Inkomen conform salarisstrook

Nadere informatie

1. Samenvatting. Partijen Mark Cornelissen Belinda van der Hoeven. Kinderen seven Cornelissen sofie Cornelissen steef Cornelissen

1. Samenvatting. Partijen Mark Cornelissen Belinda van der Hoeven. Kinderen seven Cornelissen sofie Cornelissen steef Cornelissen 1. Samenvatting Dossier naam: na de scheiding Datum: 28-05-2015 Partijen Mark Cornelissen Belinda van der Hoeven Kinderen seven Cornelissen sofie Cornelissen steef Cornelissen Gebruikte gegevens Mark Cornelissen

Nadere informatie

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2014

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2014 Beste Lezer, Voor het invullen van uw aangifte hebben wij veel gegevens nodig. D.m.v. deze vragenlijst stellen wij u in staat om deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren. Wij verzoeken u

Nadere informatie

Training complexe echtscheidingen. 1 Regio Gooi en Vechtstreek

Training complexe echtscheidingen. 1 Regio Gooi en Vechtstreek Training complexe echtscheidingen 1 Regio Gooi en Vechtstreek Training complexe echtscheidingen Programma: 13.45 u Inloop 14.00 u Opening Catelijne van der Hoeven, stafarts Jeugd en Gezin 14.05 Juridisch

Nadere informatie

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS DE GOUW

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS DE GOUW STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS DE GOUW Beleid Informatieverstrekking gescheiden ouders Inleiding In de dagelijkse praktijk hebben scholen vaak te maken met gescheiden ouders en blijkt dat scholen verschillend

Nadere informatie

1. Samenvatting. Partijen Mark Cornelissen Belinda van der Hoeven. Kinderen seven Cornelissen sofie Cornelissen steef Cornelissen

1. Samenvatting. Partijen Mark Cornelissen Belinda van der Hoeven. Kinderen seven Cornelissen sofie Cornelissen steef Cornelissen 1. Samenvatting Dossier naam: voor de scheiding Datum: 28-05-2015 Partijen Mark Cornelissen Belinda van der Hoeven Kinderen seven Cornelissen sofie Cornelissen steef Cornelissen Gebruikte gegevens Mark

Nadere informatie

De bouwtekening. Datum: Auteur: Alibox. Bouwtekening, pagina 1

De bouwtekening. Datum: Auteur: Alibox. Bouwtekening, pagina 1 De bouwtekening Alibox is een programma voor advocaten en particulieren om alimentatie te berekenen. Het rapport van de werkgroep alimentatienormen is de basis voor Alibox. Op basis van dit rapport gecombineerd

Nadere informatie

Is de vereenvoudigde berekening van kinderalimentatie ook een verbetering? Anouk Wakker

Is de vereenvoudigde berekening van kinderalimentatie ook een verbetering? Anouk Wakker Is de vereenvoudigde berekening van kinderalimentatie ook een verbetering? Anouk Wakker Alimentatie heeft de laatste jaren volop in de belangstelling gestaan. In 2004 werd een wetsvoorstel ingediend om

Nadere informatie

Alimentatieberekening De heer Voor & Mevrouw Beeld

Alimentatieberekening De heer Voor & Mevrouw Beeld Alimentatieberekening De heer Voor & Mevrouw Beeld Kinderalimentatie Kinderalimentatie - kosten Om de kinderkosten vast te stellen gebruiken wij de tabellen die zijn opgesteld door de Nibud Werkgroep Alimentatienormen.

Nadere informatie

Uit elkaar. Wat nu? deskundig advies bij echtscheidingen

Uit elkaar. Wat nu? deskundig advies bij echtscheidingen Uit elkaar Wat nu? deskundig advies bij echtscheidingen Eén echtscheidingsnotaris of twee advocaten De Echtscheidingsnotaris is gespecialiseerd in het adviseren bij echtscheiding en het beëindigen van

Nadere informatie

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2015

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2015 Beste Lezer, Voor het invullen van uw aangifte hebben wij veel gegevens nodig. D.m.v. deze vragenlijst stellen wij u in staat om deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren. Wij verzoeken u

Nadere informatie

Echtscheiding en uw bedrijf De bedrijfscontinuïteit staat voorop! whitepaper

Echtscheiding en uw bedrijf De bedrijfscontinuïteit staat voorop! whitepaper 13.05.16 Echtscheiding en uw bedrijf 2016 De bedrijfscontinuïteit staat voorop! whitepaper In dit whitepaper: Wanneer u als ondernemer gaat scheiden, heeft dit in de meeste gevallen ook gevolgen voor de

Nadere informatie

Aanvrager/Opdrachtgever:

Aanvrager/Opdrachtgever: Formulier C Aanvraag berekening kinder- & partneralimentatie Aanvrager/Opdrachtgever: Betaalwijze voor particulieren: machtiging van IBAN: t.n.v.: vooruitbetaling op IBAN: NL34ABNA0539226440 t.n.v. Huijbers'

Nadere informatie

Voorblad aanvraag- en inlichtingenformulier bijzondere bijstand Voor klanten zonder een bijstandsuitkering of een lopende draagkrachtperiode

Voorblad aanvraag- en inlichtingenformulier bijzondere bijstand Voor klanten zonder een bijstandsuitkering of een lopende draagkrachtperiode Voorblad aanvraag- en inlichtingenformulier bijzondere bijstand Voor klanten zonder een bijstandsuitkering of een lopende draagkrachtperiode Wanneer komt u mogelijk in aanmerking voor bijzondere bijstand?

Nadere informatie

Uitspraak. GERECHTSHOF 's-hertogenbosch. Afdeling civiel recht

Uitspraak. GERECHTSHOF 's-hertogenbosch. Afdeling civiel recht ECLI:NL:GHSHE:2014:2380 Instantie Gerechtshof 'shertogenbosch Datum uitspraak 19062014 Datum publicatie 05082014 Zaaknummer F 200.140.02101 Rechtsgebieden Personen en familierecht Bijzondere kenmerken

Nadere informatie

AANTEKENINGEN ECHTSCHEIDINGSCONVENANT VERSIE 7. Hieronder treft u een uitleg aan bij de artikelen in het model-echtscheidingsconvenant.

AANTEKENINGEN ECHTSCHEIDINGSCONVENANT VERSIE 7. Hieronder treft u een uitleg aan bij de artikelen in het model-echtscheidingsconvenant. AANTEKENINGEN ECHTSCHEIDINGSCONVENANT VERSIE 7 Hieronder treft u een uitleg aan bij de artikelen in het model-echtscheidingsconvenant. Het kan handig zijn het model-convenant uit te printen, samen met

Nadere informatie

OUDERSCHAPSPLAN ZIJ NEMEN HET VOLGENDE IN AANMERKING:

OUDERSCHAPSPLAN ZIJ NEMEN HET VOLGENDE IN AANMERKING: OUDERSCHAPSPLAN De ondergetekenden zijn: BEDRIJFSGEGEVENS Mijn-Recht Oud Blaricummerweg 48 1251 GZ Laren TEL: + 31 35 582 26 27 FAX: +31 35 30 200 34 GSM: +316 46 25 10 23 EMAIL: info@mijn-recht.nl KVK:

Nadere informatie

Paraaf vrouw inzake: Paraaf man

Paraaf vrouw inzake: Paraaf man CONCEPT d.d. OUDERSCHAPSPLAN De ondergetekenden: Naam vrouw, wonende te, geboren op. te.., hierna te noemen de moeder en Naam man, wonende te, geboren op. te., hierna te noemen de vader. Gezamenlijk te

Nadere informatie

Beter Bewind Omdat het altijd beter kan...

Beter Bewind Omdat het altijd beter kan... Beter Bewind Omdat het altijd beter kan... Beschermings bewind, budgetbeheer en budgetcoaching. AANMELDINGSFORMULIER BESCHERMINGSBEWING 1. Persoonsgegevens Gegevens betrokkene Gegevens partner Achternaam

Nadere informatie

Gelijkwaardig ouderschap en co-ouderschap; belang van kind doorslaggevend

Gelijkwaardig ouderschap en co-ouderschap; belang van kind doorslaggevend Regelingen en voorzieningen CODE 7.2.3.38 Gelijkwaardig ouderschap en co-ouderschap; belang van kind doorslaggevend jurisprudentie bronnen EB, Tijdschrift voor scheidingsrecht, afl. 10 - oktober 2010 Gerechtshof

Nadere informatie

Aanvrager/Opdrachtgever:

Aanvrager/Opdrachtgever: Formulier A (2017) Aanvraag berekening kinderalimentatie Aanvrager/Opdrachtgever: Betaalwijze voor particulieren: machtiging van IBAN: t.n.v.: vooruitbetaling op IBAN: NL34ABNA0539226440 t.n.v. Huijbers'

Nadere informatie

GESCHEIDEN ALS PARTNER, VERBONDEN ALS OUDER INFORMATIE VOOR OUDERS

GESCHEIDEN ALS PARTNER, VERBONDEN ALS OUDER INFORMATIE VOOR OUDERS GESCHEIDEN ALS PARTNER, VERBONDEN ALS OUDER INFORMATIE VOOR OUDERS U bent aangemeld bij Jeugdbescherming Gelderland omdat er zorgen zijn over het veilig opgroeien van uw kind of kinderen, (mede) als gevolg

Nadere informatie

FACTSHEET TOESLAGEN 1

FACTSHEET TOESLAGEN 1 FACTSHEET TOESLAGEN 1 Inleiding Een scheiding heeft meestal gevolgen voor het recht op en de hoogte van toeslagen. Om u hiervan een beeld te geven, hebben wij voor u de voorwaarden voor alle verschillende

Nadere informatie

Wet bevordering voortgezet ouderschap en zorgvuldige scheiding

Wet bevordering voortgezet ouderschap en zorgvuldige scheiding Ouderschapsplan opstellen bij scheiding en afschaffing van flitsscheiding Maart 2009 / F&A 9882 Ministerie van Justitie Directie Voorlichting Schedeldoekshaven 100 Postbus 20301 2500 EH Den Haag T 070

Nadere informatie

AFSCHRIFT. Uitspraak: 10 februari 2015 Zaaknummer: 200.152.940/01 Zaaknummer eerste aanleg: C/13/522971 / FA RK 12-6306 (MN/WK)

AFSCHRIFT. Uitspraak: 10 februari 2015 Zaaknummer: 200.152.940/01 Zaaknummer eerste aanleg: C/13/522971 / FA RK 12-6306 (MN/WK) AFSCHRIFT beschikking GERECHTSHOF AMSTERDAM Afdeling civiel recht en belastingrecht Team III (familie- en jeugdrecht) Uitspraak: 10 februari 2015 Zaaknummer: 200.152.940/01 Zaaknummer eerste aanleg: C/13/522971

Nadere informatie

OUDERSCHAPSPLAN. b. Uit het huwelijk is het volgende minderjarige kind / zijn de volgende minderjarige kinderen geboren:

OUDERSCHAPSPLAN. b. Uit het huwelijk is het volgende minderjarige kind / zijn de volgende minderjarige kinderen geboren: OUDERSCHAPSPLAN De ondergetekenden: 1. Mevrouw [voorletters + naam], geboren op [geboortedatum], wonende te [postcode + plaats] aan *straat + huisnummer+, hierna te noemen: de moeder ; en 2. De heer [voorletters

Nadere informatie

Personen- & Familierecht

Personen- & Familierecht Personen- & Familierecht Betrokken en deskundig! GRATIS SPREEKUUR Maandag: 12.00 tot 14.00 uur Woensdag: 17.00 tot 18.00 uur EEN VERTROUWD ADRES. Van der Putt Advocaten staat al meer dan 40 jaar garant

Nadere informatie

Scheidingsmediation door een advocaat-scheidingsmediator in vijf bijeenkomsten

Scheidingsmediation door een advocaat-scheidingsmediator in vijf bijeenkomsten W Scheidingsmediation Scheidingsmediation door een advocaat-scheidingsmediator in vijf bijeenkomsten VESTIGING AMSTERDAM Bezoekadres: De Ruyterkade 143 1011 AC Amsterdam Postadres: Postbus 75745 1070 AS

Nadere informatie

Doel van het protocol De school informeert u als ouders graag over de prestaties en het welbevinden van uw kind.

Doel van het protocol De school informeert u als ouders graag over de prestaties en het welbevinden van uw kind. Protocol informatievoorziening gescheiden ouders Doel van het protocol De school informeert u als ouders graag over de prestaties en het welbevinden van uw kind. Ons uitgangspunt is dat het belang van

Nadere informatie

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2016

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2016 Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2016 Uw naam:... Uw Telefoonnummer:..... Bedrijfsnaam:... Uw Emailadres:... Altijd bijvoegen; 0 Voeg de uitnodiging van de Belastingdienst bij. Indien u

Nadere informatie

Gescheiden als partner, verbonden als ouder

Gescheiden als partner, verbonden als ouder Gescheiden als partner, verbonden als ouder 1 januari 2015 1 U heeft contact met Jeugdbescherming Gelderland, omdat er zorgen zijn over uw kind of de kinderen, mogelijk mede als gevolg van problemen met

Nadere informatie

Protocol omgang met gescheiden ouders

Protocol omgang met gescheiden ouders Protocol omgang met gescheiden ouders 1. Algemeen Als ouders van een kind gaan scheiden is dat een zeer ingrijpende gebeurtenis. Dat geldt voor de ouders, maar zeker ook voor hun kinderen. Om duidelijk

Nadere informatie

AAN DIT VOORBEELD OUDERSCHAPSPLAN KUNNEN GEEN RECHTEN WORDEN ONTLEEND. COPYRIGHT GECERTIFICEERDEMEDIATORS.NL

AAN DIT VOORBEELD OUDERSCHAPSPLAN KUNNEN GEEN RECHTEN WORDEN ONTLEEND. COPYRIGHT GECERTIFICEERDEMEDIATORS.NL Ouderschapsplan De ondergetekenden: [VOORNAAM MOEDER] [ACHTERNAAM MOEDER] (BSN 00000000), geboren op [DD] [MAAND] [JAAR], wonende te [WOONPLAATS], hierna te noemen "de moeder"; en [VOORNAAM VADER] [ACHTERNAAM

Nadere informatie

CHECKLIST INKOMSTENBELASTING

CHECKLIST INKOMSTENBELASTING e-mail: secretariaat@vandolder.nl Aanlevering van informatie Voor de tijdige en correcte verwerking van uw aangifte inkomstenbelasting vragen wij u de onderstaande gegevens in te vullen en de gevraagde

Nadere informatie

PROTOCOL GESCHEIDEN OUDERS. Stichting KBO Haarlem-Schoten

PROTOCOL GESCHEIDEN OUDERS. Stichting KBO Haarlem-Schoten PROTOCOL GESCHEIDEN OUDERS Stichting KBO Haarlem-Schoten December 2016 Inleiding Steeds vaker worden scholen betrokken bij conflicten tussen ouders, die niet meer samen leven. Deze betrokkenheid ontaardt

Nadere informatie

Beleid Informatieverstrekking en beslissingsrecht gescheiden ouders

Beleid Informatieverstrekking en beslissingsrecht gescheiden ouders Beleid Informatieverstrekking en beslissingsrecht gescheiden ouders Inleiding In de dagelijkse praktijk hebben scholen vaak te maken met gescheiden ouders en blijkt dat scholen verschillend omgaan met

Nadere informatie

Als ouders niet meer samen zijn

Als ouders niet meer samen zijn Als ouders niet meer samen zijn Informatiefolder over de rechten en plichten van gescheiden ouders bij hulpverlening aan kinderen ALS OUDERS NIET MEER SAMEN ZIJN INFORMATIEFOLDER OVER DE RECHTEN EN PLICHTEN

Nadere informatie

Ciska Sikkel-Spierenburg. Scheiden. Financiële en juridische aspecten

Ciska Sikkel-Spierenburg. Scheiden. Financiële en juridische aspecten Ciska Sikkel-Spierenburg Scheiden Financiële en juridische aspecten 3 e, geheel herziene druk, september 2011 Copyright 2011 Consumentenbond, Den Haag Auteursrechten op tekst, tabellen en illustraties

Nadere informatie

Toetstermen RFEA particulier: kennis

Toetstermen RFEA particulier: kennis Toetstermen RFEA particulier: kennis De scheidingsprocedure 1. Juridische aspecten van de beëindiging van de relatie bij leven a. verbreken relatie samenwoners b. beëindigen geregistreerd partnerschap

Nadere informatie

Als ouders niet meer samen zijn

Als ouders niet meer samen zijn Algemene informatie Als ouders niet meer samen zijn Informatiefolder over de rechten en plichten van gescheiden ouders bij hulpverlening aan kinderen 1 2 Waarover gaat deze folder? Uw kind bezoekt binnenkort

Nadere informatie

de heer/mevrouw [NAAM IN HOOFDLETTERS], wonende te ([postcode]) [plaatsnaam] aan de [adres], hierna te noemen de vader/moeder,

de heer/mevrouw [NAAM IN HOOFDLETTERS], wonende te ([postcode]) [plaatsnaam] aan de [adres], hierna te noemen de vader/moeder, MODEL-OUDERSCHAPSPLAN Dit ouderschapsplan is de basis van het ouderschapsplan dat voor uw verzoekschriftprocedure dient te worden opgesteld. Kruist u alstublieft de verschillende mogelijkheden aan en schrijft

Nadere informatie

ABC Echtscheidingsbemiddeling SCHEIDEN, INKOMEN EN VERMOGEN

ABC Echtscheidingsbemiddeling SCHEIDEN, INKOMEN EN VERMOGEN ABC Echtscheidingsbemiddeling SCHEIDEN, INKOMEN EN VERMOGEN ABC Echtscheidingsbemiddeling 2013 Samenvatting Hoe zien de inkomens eruit na de scheiding? Is er vermogen, een huis of auto? Of een eigen zaak.

Nadere informatie

Aanmeldformulier Budgetcoaching Vertrouwelijk

Aanmeldformulier Budgetcoaching Vertrouwelijk Aanmeldformulier Budgetcoaching Vertrouwelijk Gegevens aanvrager Achternaam : Voornamen : Adres : Pc & Woonplaats : BSN : man vrouw Geboortedatum : Nationaliteit : Telefoon thuis : Telefoon mobiel : Email

Nadere informatie

Persoons- en familiegegevens

Persoons- en familiegegevens Persoons- en familiegegevens U start de regie over eigen leven met het in kaart brengen van uw persoonlijke situatie. In dit hoofdstuk kunt u alle informatie kwijt betreffende uw persoonlijke gegevens

Nadere informatie

Als ouders niet meer samen zijn

Als ouders niet meer samen zijn Als ouders niet meer samen zijn Inhoudsopgave Waarover gaat deze folder?...5 Werkwijze hulpverleners...5 Rol van ouders...6 Regelingen met betrekking tot het gezag...7 Als ouders niet meer samen zijn...8

Nadere informatie

Protocol School en Scheiding Cals College

Protocol School en Scheiding Cals College Protocol School en Scheiding Cals College 1. Dit protocol: legt uit wie voor de wet ouder van een kind is; formuleert een aantal richtlijnen waar de school zich aan zal houden, ter voorkoming van misverstanden;

Nadere informatie

Ouderschapsplan. [voornaam ACHTERNAAM moeder], wonende te (postcode) [plaats] aan de [straat] [nummer], hierna te noemen: de moeder;

Ouderschapsplan. [voornaam ACHTERNAAM moeder], wonende te (postcode) [plaats] aan de [straat] [nummer], hierna te noemen: de moeder; Ouderschapsplan De ondergetekenden zijn: [voornaam ACHTERNAAM moeder], wonende te (postcode) [plaats] aan de [straat] [nummer], hierna te noemen: de moeder; en [voornaam ACHTERNAAM vader], wonende te (postcode)

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSHE:2005:AS9756

ECLI:NL:GHSHE:2005:AS9756 ECLI:NL:GHSHE:2005:AS9756 Instantie Datum uitspraak 09-03-2005 Datum publicatie 10-03-2005 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Gerechtshof 's-hertogenbosch R200400759 Personen-

Nadere informatie

Protocol Echtscheiding

Protocol Echtscheiding Protocol Echtscheiding Inleiding: Dit protocol is ontwikkeld met als doel dat de school actuele informatie heeft over de thuissituatie van het kind en op de hoogte is van de afspraken die gemaakt zijn

Nadere informatie

aanmeldingsformulier beschermingsbewind

aanmeldingsformulier beschermingsbewind aanmeldingsformulier beschermingsbewind 1. Gegevens klant Gegevens partner Burgerlijke staat Burgerlijke staat Geslacht Man Vrouw Geslacht Man Vrouw Nationaliteit nummer IBAN Rekeningnummer Nationaliteit

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Beschermingsbewind

Aanmeldingsformulier Beschermingsbewind 1. Gegevens rechthebbende BNJWH-beheer Bewindvoerders Aanmeldingsformulier Beschermingsbewind BurgerServiceNummer: Naam: Geboorteplaats: Burgerlijke staat: Nationaliteit: E-mailadres: Opleidingsnivieau:

Nadere informatie

AANTEKENINGEN ECHTSCHEIDINGSCONVENANT ES-BU VERSIE 7. Hieronder treft u een uitleg aan bij de artikelen in het model-echtscheidingsconvenant.

AANTEKENINGEN ECHTSCHEIDINGSCONVENANT ES-BU VERSIE 7. Hieronder treft u een uitleg aan bij de artikelen in het model-echtscheidingsconvenant. AANTEKENINGEN ECHTSCHEIDINGSCONVENANT ES-BU VERSIE 7 Hieronder treft u een uitleg aan bij de artikelen in het model-echtscheidingsconvenant. Het kan handig zijn het model-convenant uit te printen, samen

Nadere informatie

Uitspraak GERECHTSHOF ARNHEM-LEEUWARDEN. locatie Leeuwarden. afdeling civiel recht

Uitspraak GERECHTSHOF ARNHEM-LEEUWARDEN. locatie Leeuwarden. afdeling civiel recht ECLI:NL:GHARL:2015:7478 Instantie Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden Datum uitspraak 24-09-2015 Datum publicatie 07-10-2015 Zaaknummer 200.161.346/01 Rechtsgebieden Personen- en familierecht Bijzondere kenmerken

Nadere informatie

INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG AANVRAAG

INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG AANVRAAG Wanneer dit formulier invullen? Als u voor het eerst een individuele inkomenstoeslag aanvraagt. Als u tussen de 21 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd bent bent en gedurende een periode van 36 maanden

Nadere informatie

OUDERSCHAPSPLAN. - dat uit het huwelijk de thans nog in leven zijnde minderjarige kind is geboren:

OUDERSCHAPSPLAN. - dat uit het huwelijk de thans nog in leven zijnde minderjarige kind is geboren: OUDERSCHAPSPLAN De ondergetekenden: [Voornamen en achternaam man], wonende ([postcode]) [woonplaats] aan de [straatnaam + huisnummer], geboren op [geboortedatum] te [geboorteplaats] (Nederland), BSN [BSNnummer],

Nadere informatie

U heeft (ook) meerderjarige kinderen in huis

U heeft (ook) meerderjarige kinderen in huis 1. Reden aanvraag Inlichtingenformulier bij Aanvraag bijstand (WWB) voor levensonderhoud/bijzondere bijstand Waarvoor vraagt u bijstand aan? 2. Persoonlijke gegevens Naam Adres Postcode + Woonplaats Burgerservicenummer

Nadere informatie

Protocol School, gescheiden ouders en ouderlijk gezag

Protocol School, gescheiden ouders en ouderlijk gezag Protocol School, gescheiden ouders en ouderlijk gezag Stichting Primair Onderwijs Achterhoek Lohmanlaan 23 7003 DJ Doetinchem INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 3 2 Ouderlijk gezag... 4 3 Informatieverstrekking

Nadere informatie