Terugblik Studiedag Stichting Proo. Jarigen. Nummer 18, 13 januari Boekenbon Bruna ingezet. Bijrijder Oud Papieractie gezocht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Terugblik Studiedag Stichting Proo. Jarigen. Nummer 18, 13 januari Boekenbon Bruna ingezet. Bijrijder Oud Papieractie gezocht"

Transcriptie

1 Jarigen Op een mooi 2017! Terugblik Studiedag Stichting Proo Bijrijder Oud Papieractie gezocht Boekenbon Bruna ingezet Subsidie Jan Nienhuis Nieuws uit de stamgroepen Agenda Jarigen Datum Naam Leeftijd Groep 16 januari Maureen 11 Paradijsvogels Terugblik Studiedag Stichting Proo Woensdag was de studiedag voor alle medewerkers van Stichting Proo in het Postiljon Hotel in Putten. Bij binnenkomst werden wij ontvangen door kinderen; zij gaven ons een vraag mee waar we de hele dag over na mochten denken. De vragen liepen uiteen van waarom werkt u in het onderwijs? tot leest u zelf ook kinderboeken?. Daarna werden we door een groep kinderen getrakteerd op een muziek/ bewegingsoptreden. Na een pakkend voorwoord door de bestuurder, Berend Redder, nam Rein Kroon, de bovenschools ICTer het woord en nam hij ons mee in een visie/ missieverhaal rondom ICT. Voor alle medewerkers van Proo bleek er een tablet te zijn. Hiermee kunnen we ons nog beter voorbereiden op ons onderwijs en kunnen we efficiënter met elkaar werken. Uiteraard een super verrassing waar wij erg blij mee zijn.

2 De rest van de dag is er gewerkt in leernetwerkgroepen aan stichtingsbrede thema s als Taal, ICT, Begrijpend Lezen, klassenmanagement, coöperatief werken, onderzoekend leren, etc. met als resultaat dat we een mooie keuze konden maken. Dank u wel spaarders! Tussendoor was er ook aandacht voor de gezondheid. Op vrijwillige basis konden alle medewerkers een vitaliteitscheck (meting van bloeddruk, suiker, cholesterol en gewicht) door een verpleegkundige laten uitvoeren. De dag werd om uur afgesloten met een cabaretvoorstelling van De Bende van Beuving waarna wij om uur weer huiswaarts gingen. Gezocht bijrijder Oud Papieractie Op zaterdag 21 januari a.s. staat er weer een mooi actiemoment gepland. Op één gaatje na zijn alle routes gevuld met rijders en bijrijders. Wij missen op de route De Brug nog een bijrijder. Bent u die bijrijder die ons uit de brand kan helpen? Fijn! Laat u het even weten in het Uilennest? Boekenbon Bruna ingezet Met veel plezier hebben wij afgelopen week de Boekenbon van de Bruna ingezet. Een heel aantal gezinnen heeft tijdens de Kinderboekenweek aan het begin van het schooljaar kassabonnen voor ons verzameld Subsidie Jan Nienhuis Net voor de vakantie ontvingen wij fijn nieuws. De Jan Nienhuis Vereniging heeft ons een mooie subsidie van wel 1000,- gegeven om bij te dragen aan de realisatie van het theater op ons schoolplein. Plannen voor dit theater zijn er al een tijdje; de zandbak is hiervoor verplaatst en de ruimte is dus beschikbaar. We hebben al een fijn budget vanuit het project Watergeul ontvangen en tezamen met een budget vanuit Jenakids én nu dus ook

3 nog eens de Jan Nienhuis Vereniging kunnen we echt concreet aan de slag. Het recept voor zo n theater hebben we al gekregen van een andere school. Het zit hem nu echt in de uitvoering en in het verzamelen van de materialen. Welke mannen en vrouwen hebben tijd en vinden het ook nog eens leuk om ons hiermee te helpen? Komt u even langs in het Uilennest of laat u een berichtje achter per mail? Het zou fijn zijn als we de wintermaanden kunnen gebruiken voor het scherp stellen van het plan zodat we direct in het voorjaar concreet aan de slag kunnen! Wij horen graag van u. Nieuws uit de stamgroepen De Moffeltjes Project: geweven stof. Maandag waren de kleuters nog vol van het vuurwerkfeest (oudjaarsavond) en hebben we die dag gebruikt om weer aan school te wennen. Vanaf dinsdag zijn wij op onze gebruikelijke wijze (startactiviteit, woordveld, wat wil je weten) het nieuwe project gestart. We focussen ons voorlopig op van schapenvacht tot wol. Over een tijdje gaan we ons ook verdiepen in van katoenplant tot katoen. De verhalen die als leidraad dienen zijn: Pelles nieuwe kleren, De prinses op de erwt. Naar aanleiding van de verhalen maken we schaapjes van wol, borduren we wanten en knutselen twintig matrassen met een erwt en een prinses. Mocht u voor ons diverse lapjes stof hebben van 10 bij 20 cm, dan kunnen wij die goed gebruiken. Meester Pieter heeft zijn laatste stageweek in de kleuterbouw erop zitten. Vanaf de lente loopt hij stage bij de Paradijsvogels. Vanaf woensdag 18 januari a.s. starten de verteltassen weer. Manon en Marry (mama s van Lucas en Feron) zijn druk geweest met de voorbereidingen, dank jullie wel voor jullie enthousiaste inzet! De tassen zijn gewassen, ingekort, van nieuwe labels voorzien, alle boeken zijn gecheckt en er komen flink wat nieuwe boeken bij. Een aantal tassen zullen vanaf heden voorzien zijn van een prentenboek én een informatief boek die qua thema bij elkaar passen. U krijgt binnenkort nog uitgebreide informatie over de verteltassen. Vanaf week 4 krijgen wij er voor een tijdje een nieuwe Moffel bij, heten wij Zoya van harte welkom en wensen wij haar een goede Jenaplanschooltijd.

4 De Leesbeesten Na de fijne lange kerstvakantie zijn we weer goed begonnen aan het nieuwe jaar. Er is al een voorzichtig begin gemaakt met het schoolbrede thema: Textiel. Een moeilijk woord, maar één van de Leesbeesten wist wel wat het betekent. We gaan de komende tijd onderzoeken hoe de weg van schaap tot wol tot trui verloopt. Tijdens de creatief les leren we 3 verschillende technieken: weven, vlechten en pompon maken. Als alle onderdelen klaar zijn maken we er een poppetje van. Deze methode gebruiken we ook in groep 4 voor b.v. het lezen van de tekst van Nieuwsbegrip. Deze week ging het over de lage waterstand in de Maas ten gevolge van de aanvaring van 29 dec. Vraag uw kind maar eens wat het verschil is tussen een stuw en een sluis! Als het goed is weten ze het! Komende week staat Wies op maandag voor de groep en Ginie op vrijdag. De overige dagen blijven hetzelfde. Groep 3 begint maandag alweer in kern 7 van Veilig Leren Lezen. Als in de eerste les de letter sch ( de schoolletter ) wordt geïntroduceerd dan zijn alle letters aan bod geweest en is het nu een kwestie van héél véél oefenen met lezen. De kinderen krijgen volgende week de nieuwe boekjes weer mee naar huis. Op school hanteren we regelmatig de methode voor-koor-door. Dit is ook thuis goed te doen. Het werkt als volgt: Een ouder of grote broer/zus, leest de tekst voor in een rustig tempo, hetgeen het kind met bijwijzen kan volgen. Daarna lees je de tekst samen hardop. En tot slot leest het kind de tekst alleen. De lengte kan variëren van enkele regels of een hele bladzijde. De Kameleons Wat een goed begin van 2017 maandag kwam juf Liesbeth even op school en bij ons in de klas. De komende tijd zal Liesbeth geregeld even op school zijn, allereerst om een kopje koffie te drinken met de collega s, een gesprekje met de leerlingen aan te knopen en in de loop van de tijd op individuele basis met leerlingen buiten de groep te werken.

5 Rekenen: We zijn gestart in blok 4 en de eerste week hebben beide groepen op eigen niveau gewerkt aan en met geld. Groep 5 heeft vooral geoefend met de juiste notatie en groep 6 aan het optellen en aftrekken van geldbedragen. Ook hebben we deze week geoefend met de cito manier van rekenen. Alle manieren waarop geldsommen en optellen/aftrekken door cito wordt getoetst zijn de revue gepasseerd. De cito toets rekenen bestaat voor een groot deel uit de zogenoemde redactiesommen (verhaaltjessommen). Op de site staan goede oefeningen, misschien een ideetje om hier met uw kind per dag even een 10 minuutjes aandacht aan te besteden? Om redactiesommen goed te kunnen maken zijn de volgende stappen handig: 1: lees het verhaaltje 2x rustig door 2: maak er een plaatje van in je hoofd 3: op welke vraag moet je antwoord geven 4: welke rekenwoorden zie je en wat betekent dit 5: welke getallen heb je nodig 6: ga na of jouw antwoord ook het antwoord op de vraag is Begrijpend lezen: Met begrijpend lezen zijn we, naast Nieuwsbegrip, gestart met tekstbegrip. Ook hier volgen we een aantal vaste stappen: 1: lees de titel van de tekst 2: ga voorspellen waar de tekst over kan gaan 3: lees de tekst (zachtjes) hardop en bedenk of de voorspelling juist was 4: lees de tekst nog eens (zachtjes) hardop 5: lees de vraag (zachtjes) hardop 6: staat in de vraag een verwijzing naar de tekst lees deze tekst ook nog eens Op deze manier een tekst te begrijpen vraagt veel tijd en concentratie, maar wanneer je volgens dit stramien je tekst gaat lezen beklijfd de tekst (maak je de tekst eigen). Volgende week gaan we dit herhalen en oefenen hoe de vragen gelezen moeten worden en hoe kies je uit de 4 mogelijke antwoorden nu het goede! En dan ook nog spelling: De woordpakketen die de kinderen elke week maken in de klas worden vanaf de komende week op het internet gezet. Uw kind kan thuis nu de woorden van de week oefenen. Uit onderzoek is gebleken dat, wanneer de woorden 3x in de week geschreven/getypt worden de opbrengst het grootst is. Dus ook bij spelling beklijfd deze manier van oefenen het best. Maandag krijgt uw kind de inlogcode en zijn/haar wachtwoord mee.

6 Wij kunnen op school de resultaten zien en ook waar de eventuele spellingsproblemen zitten. Project: Deze week zijn we in de hele school gestart met het project: textiel. De Kameleons hebben een uitdaging meegekregen naar huis. (zie bijlage Krabbel) Zij hebben 80,-- (fictief) gekregen om kleding te kopen. Wat zij aanschaffen moeten zij showen in een poster. Afbeelding en prijzen. Wilt u er, samen met uw kind, zorg voor dragen dat de poster maandag op school is? Verder is er een start gemaakt met het zoeken naar spreekwoorden die te maken hebben met kleding: broek, rok, hemd, sokken, mouw enz.enz.enz. En met Engels gaan de kinderen op zoek naar Engelse benaming voor kledingstukken kortom: de kop is er af. Wij gaan meedoen aan: Het Mysterie van het Verdwenen Geluid - Het Mysterie van het Verdwenen Geluid is een voorstelling voor kinderen die bestaat uit een combinatie van film, live muziek en interactie. De kinderen worden zelf hoofdrolspelers in het spannende verhaal dat zich zowel op het filmscherm als live in de zaal afspeelt. Ze musiceren mee, maken spelenderwijs kennis met de verschillende muziekinstrumenten en helpen mee om het goede geluid terug te brengen bij het goede instrument. Zo maakt het kind op een eigentijdse manier kennis met muziek en de verschillende muziekinstrumenten Is dit klassieke muziek? Dat wil ik ook! Het Mysterie van het Verdwenen Geluid heeft twee versies op basis van hetzelfde concept: een versie met orkest en een versie met twee professionele topmusici. In de orkestversie voeren wij Het Mysterie samen met uw muziekvereniging of -ensemble uit en helpen wij u zo aan leden, leerlingen en publiek. Aan deze voorstelling werken de muziekverenigingen SDG en Wilhelmina mee. In de eerste projectweek wordt het Mysterieproject door Marten van de Worp uitgelegd. Kort samengevat: woensdag 18 januari: Marten geeft een inleiding woensdag 25 januari: 10.00u bezoek van 5-6 muzikanten en de presentatrice van deze voorstelling. De week daarna moeten de kinderen een muziekinstrumentje maken. Vrijdag 3 februari: voorstelling Hoe het e.e.a. er daadwerkelijk uit gaat zien, hoort u in de volgende Krabbel.

7 Wie is er in de groep? Maandag: Marianne (ondersteuning: Gudi) Dinsdag: Marianne (ondersteuning: Kira en eventueel Jeannette) Woensdag: Marianne (ondersteuning: Gudi) Donderdag: Lotte (ondersteuning: Mariël) Vrijdag: Lotte (ondersteuning: Gudi) Wie o wie wil helpen met de kasten in de klas stofvrij te maken.mag gewoon overdag..de kasten hebben wieltjes Ik vind deze opdrachten super leuk!!! Groetjes Melanie Project Textiel: Deze week zijn wij in school gestart met project textiel, zo ook bij de Paradijsvogels. De kinderen hebben verschillende opdrachten waar zij de komende tijd mee aan de slag gaan. In groepjes maken de kinderen een informatieposter over textiel in een bepaald werelddeel en/of land. Wat voor betekenis heeft de kleding? Van welk materiaal is het gemaakt? Heeft de kleding een functie? Enzovoort. De Paradijsvogels Namens de Paradijsvogels deze week Melanie: We begonnen maandag met iedereen gelukkig nieuwjaar te wensen. Ook begonnen we met het project textiel. We kregen de opdracht om de landen met de plaatjes te combineren. Daarna werden er groepjes gemaakt. De groepjes zijn: Afrika, Azië, Nederland, Australië en Inuit. In dat groepje moet je onderzoeken waarom ze dat soort kleding dragen en wat het betekent enz. En we kregen de opdracht van Loavies om een t-shirt te ontwerpen met als thema je droom. Daarnaast gaan de kinderen zelf ontwerpen. Er is contact gelegd met de internationale kledingwinkel Loavies. Zij hebben de kinderen uitgedaagd om een t-shirt te gaan ontwerpen. Dit t-shirt moet gaan over dromen. Waar dromen de kinderen van? Welke droom willen zij in de toekomst gaan waarmaken? Dit willen ze van Loavies graag zien in het ontwerp. Bent u nieuwsgierig geworden? Kom gerust onze stampgroep binnen. Te zijner tijd worden de posters en de ontwerpen tentoongesteld in onze stamgroep en/of in de hal. P.s. Binnenkort zullen we onthullen wat er van de oude kledingstukken van de kinderen wordt gemaakt.

8 Gastles Saxion: In het kader van het project textiel gaan wij eropuit met de Paradijsvogels. Ons eerst uitje zal naar Saxion in Deventer zijn. Daar gaan wij leren over de Spijkerbroek. Hoe worden spijkerbroeken gemaakt? Waar bestaat spijkerstof eigenlijk uit? En hoe komt het dat de spijkerbroek zo bekend is geworden? Om deze vragen te kunnen beantwoorden zijn wij opzoek naar ouders die met ons mee willen naar het Saxion. De gastles vindt plaats op dinsdag 14 maart onder schooltijd. Wij krijgen een uitrijkaart van Saxion om daar te mogen parkeren. Lijkt het u leuk om met ons mee te gaan? Meldt u dan aan bij één van de leerkrachten. Rekenen: Zoals jullie weten staat deze maand CITO op het programma. Daarom laten wij de komende tijd de rekenmethode even los. In de stamgroep gaan wij aan de slag met de basisvaardigheden en de oefentoetsen van CITO. Kinderen zullen ook werk mee naar huis krijgen om dit te oefenen en zich voor te bereiden op de toetsperiode. Over CITO gesproken. Met groep 8 zullen wij eerder starten met toetsen. Dit omdat de verwijzingen naar het middelbaar onderwijs vóór 1 maart binnen moeten zijn. Aanmeldingsformulier VO: De kinderen van groep 8 hebben de aanmeldingsformulieren meegekregen van het voortgezet onderwijs. Het is de bedoeling dat jullie als ouders de gegevens van de kinderen invullen. Op de formulieren kunt u zien welk deel jullie invullen en welk deel wij invullen. Als u het heeft ingevuld, mogen de formulieren weer mee naar huis. Daarna zullen wij de formulieren verder invullen en de aanmelding in orde maken. Topografie: De komende tijd zal er even geen huiswerk zijn wat betreft topografie. Wij bieden topografie binnen het project. Naast textiel gaan de leerlingen zich ook verdiepen in het werelddeel en/of land en de bijbehorende plaatsen en wateren. Huiswerk groep 8: Voor groep 8 wordt het huiswerk deze week nog vermeld in de krabbel, vanaf volgende week moeten de kinderen het zelf bijhouden in hun agenda. Alvast een goede voorbereiding voor het VO. Huiswerk: Groep 7 Woensdag 18 januari: Engels woordenlijst lesson 6

9 Groep 8 Maandag 16 januari: Woordenschat overhoring les 8, bespreken les 9 Woensdag 18 januari: Engels woordenlijst lesson 6 Agenda 17 januari MR-vergadering uur 20 januari Viering Kameleons uur 21 januari Oud Papieractie 9.00 uur 25 januari Start Nationale Voorleesdagen 10 februari Presentatie Keuzevakken februari Week v.d. Gespreksmomenten 24 februari Studiedag alle kinderen vrij 25 februari t/m Voorjaarsvakantie 5 maart

Nieuws uit de stamgroepen. Jarigen. Helpende handen gezocht! Nummer 19, 20 januari De Moffeltjes

Nieuws uit de stamgroepen. Jarigen. Helpende handen gezocht! Nummer 19, 20 januari De Moffeltjes Jarigen Helpende handen gezocht! Nieuws uit de stamgroepen Agenda Jarigen Nieuws uit de stamgroepen De Moffeltjes Datum Naam Leeftijd Groep 21 januari Annabell 6 Moffeltjes 22 januari Willem 8 Leesbeesten

Nadere informatie

Keuzevakken. Sinterklaasbulletin. Nieuws uit de stamgroepen. Nummer 12, 23 november De Moffeltjes. Jarigen

Keuzevakken. Sinterklaasbulletin. Nieuws uit de stamgroepen. Nummer 12, 23 november De Moffeltjes. Jarigen Jarigen Sinterklaasbulletin Keuzevakken Nieuws uit de stamgroepen Agenda Keuzevakken Vandaag alweer de laatste keer van deze ronde keuzevakken. Dat betekent dat wij vrijdag 30 november weer een presentatie

Nadere informatie

Jarigen. Vervolg van het Project Textiel. Open dag JPS Heerde. Nummer 22, 10 februari Oudertevredenheidspeiling. Intekenlijsten gespreksmomenten

Jarigen. Vervolg van het Project Textiel. Open dag JPS Heerde. Nummer 22, 10 februari Oudertevredenheidspeiling. Intekenlijsten gespreksmomenten Jarigen Open Dag JPS Heerde Vervolg van het Project Textiel Intekenlijsten gespreksmomenten Oudertevredenheidspeiling Nieuws Oud IJzercommissie Nieuws uit de stamgroepen Agenda Jarigen Datum Naam Leeftijd

Nadere informatie

Mailadres school. Jarigen. Oudertevredenheidspeiling. Nummer 21, 03 februari Jarigen

Mailadres school. Jarigen. Oudertevredenheidspeiling. Nummer 21, 03 februari Jarigen Jarigen Mailadres school Oudertevredenheidspeiling Keuzevakken Nieuws uit de gemeente Nieuws uit de stamgroepen Agenda Jarigen Datum Naam Leeftijd Groep Vandaag! Willemiek 9 Kameleons 5 februari Gert-Jan

Nadere informatie

Werkzaamheden in Hoorn!! Nieuws uit de stamgroepen. Nummer 10, 03 november De Moffeltjes

Werkzaamheden in Hoorn!! Nieuws uit de stamgroepen. Nummer 10, 03 november De Moffeltjes Klusweekend theater Werkzaamheden in Hoorn!! Nieuws uit de stamgroepen Agenda Datum Naam Leeftijd Groep Vandaag Myrthe 8 Kameleons 04 november Thijmen G 10 Paradijsvogels 07 november Pien 11 Paradijsvogels

Nadere informatie

Krabbel. Stamgroepavond. Ouderbetrokkenheid. Nummer 3, 19 september 2014. Typecursus voor groep 6 van start. Ouderinformatieavond

Krabbel. Stamgroepavond. Ouderbetrokkenheid. Nummer 3, 19 september 2014. Typecursus voor groep 6 van start. Ouderinformatieavond Jarigen Ouderbetrokkenheid Stamgroepavond Typecursus voor groep 6 van start Start van de keuzevakken Nieuws uit de bouwen Agenda Krabbel Datum Naam Leeftijd Groep 20 september Cato 4 Moffeltjes 25 september

Nadere informatie

Jarigen. Kennismaken met Iris Connect. Nummer 24, 24 februari Nieuwe Website Schoolfilm. Jarigen

Jarigen. Kennismaken met Iris Connect. Nummer 24, 24 februari Nieuwe Website Schoolfilm. Jarigen Jarigen Nieuwe Website + Schoolfilm Kennismaken met Iris Connect Nieuws uit de stamgroepen Agenda Jarigen onze schoolfilm komt, laat u dit dan zo spoedig mogelijk weten bij de groepsleerkracht of bij Gertine.

Nadere informatie

Krabbel. Jarigen. Nummer 12, 18 november Nachtelijk bezoek van Sint en Piet. Hoera! Wat een opbrengsten! Nieuws uit de BSO. Keuzevakken 2.

Krabbel. Jarigen. Nummer 12, 18 november Nachtelijk bezoek van Sint en Piet. Hoera! Wat een opbrengsten! Nieuws uit de BSO. Keuzevakken 2. Jarigen Hoera! Wat een opbrengsten! Nachtelijk bezoek van Sint en Piet Keuzevakken 2.0 Nieuws uit de BSO Nieuws uit de stamgroepen Agenda Krabbel Jarigen Nachtelijk bezoek van Sint en Piet Wij hebben vernomen

Nadere informatie

Jarigen. Nummer 20, 27 januari Ouder- en leerlingtevredenheidspeiling. Jarigen. Grote Schoonmaak

Jarigen. Nummer 20, 27 januari Ouder- en leerlingtevredenheidspeiling. Jarigen. Grote Schoonmaak Jarigen Ouder- en leerlingtevredenheidspeiling Project Textiel Grote Schoonmaak Studiereis VS - Gertine Nieuws uit de stamgroepen Agenda Jarigen Datum Naam Leeftijd Groep 31 januari Wouter 12 Paradijsvogels

Nadere informatie

Jarigen. Nummer 23, 17 februari Formatie schooljaar Aandacht voor elkaar. Jarigen. Nieuws vanuit de Oud IJzercommissie

Jarigen. Nummer 23, 17 februari Formatie schooljaar Aandacht voor elkaar. Jarigen. Nieuws vanuit de Oud IJzercommissie Jarigen Aandacht voor elkaar Vervolg Project Textiel Formatie 2017-2018 Nieuws vanuit de Oud IJzercommissie Nieuws van Gymmeester Dennis Nieuws vanuit het Kindercentrum.nl Nieuws uit de stamgroepen Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) GELUKKIG NIEUWJAAR Namens het team van de Gerardus Majella wensen wij u en uw gezin een gelukkig en gezond 2017. Wij hebben er weer veel zin in! Na een leuke start op het

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Bijbelse geschiedenis Volgende week worden onderstaande verhalen in de groep verteld. Genesis 6:9-7:9 Genesis 7:10-8:5 Genesis 8:6-9:17 Noach bouwt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief 15 januari 2015 Belangrijke data: 19 januari: Vergadering oudervereniging. 26 januari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 11 februari: Voorleeswedstrijd in de Stenge te Heinkenszand 16 februari t/m 20 februari: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

MAANDINFO 05. januari Aan de ouders/ verzorgers,

MAANDINFO 05. januari Aan de ouders/ verzorgers, MAANDINFO 05 januari 2018 Aan de ouders/ verzorgers, Zwangerschapsverlof Carly Na de voorjaarsvakantie gaat Carly met zwangerschapsverlof. Omdat het fulltime werken best zwaar is als je zwanger bent, komt

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 11 december 2015

Nieuwsbrief. 11 december 2015 Nieuwsbrief 11 december 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Nog één weekje en dan is het kerstvakantie. In school is het gezellig met kerstbomen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 15 januari 2016

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 15 januari 2016 Verantwoordelijkheid Samenwerken en Reflectie Zelfstandigheid en Effectiviteit Nieuwsbrief 15 januari 2016 6 november 2015 Daltonschool de Touwladder Schoolstraat 27 7642 AS Wierden Postbus 266 7640 AG

Nadere informatie

Februari Maandthema: 1 / 6

Februari Maandthema: 1 / 6 Februari 2017 Maandthema: 1 / 6 Belangrijke data: Woensdag 8 februari Maandag 13 februari Donderdag 16 februari Ma 20 t/m vr 24 februari Margedag. De kinderen zijn deze dag vrij. De leerkrachten werken

Nadere informatie

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 8 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie De eerste week van het nieuwe jaar 2016 zit er al weer op. Ook namens de collega s wens ik u een heel goed

Nadere informatie

Jarigen. Nummer 05, 22 september Nieuws uit de stamgroepen

Jarigen. Nummer 05, 22 september Nieuws uit de stamgroepen Jarigen Landelijke Stakingsdag PO Nieuws uit de stamgroepen Agenda Jarigen leiden tot minder werkdruk en beter voorzieningen eveneens. We beogen daarmee ook een sterker civiel effect, meer beroepstrots

Nadere informatie

Lesbrief groep 1 en 2 Winter

Lesbrief groep 1 en 2 Winter Lesbrief groep 1 en 2 Winter De vakantie ligt al weer een week achter ons en langzaam beginnen de kleuters alweer te wennen. Vorige week maandag zijn we begonnen in de kring en ze zaten vol verhalen over

Nadere informatie

Krabbel. Verkiezingen MR. Er zijn komende week geen jarigen. Welkom familie Hakkenberg. Informatie over de musical. Oudertevredenheidspeiling

Krabbel. Verkiezingen MR. Er zijn komende week geen jarigen. Welkom familie Hakkenberg. Informatie over de musical. Oudertevredenheidspeiling Jarigen Welkom familie Hakkenberg Informatie over de musical Verkiezingen MR Oudertevredenheidspeiling Barbecue te leen? Leerplicht handhaving Wist u dat. Nieuws uit de bouwen Agenda Krabbel Er zijn komende

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief januari 2015 januari 5 Nieuwsbrief Oud papier actie t/m 8 jan. 8 Leerlingenraad 14.00 14.45 Voorlichtingsavond HORDe 19.30 21.30 (zie bijlage) 14 Koffieochtend 08.30 09.15 19 OR vergadering

Nadere informatie

Informatie groep

Informatie groep Informatie groep 7 2017-2018 Meester Wim Jurriëns JULIANASCHOOL EDERVEEN Even voorstellen: Beste ouders/verzorgers, In 1955 ben ik geboren in Rijssen (Twente). Ik was de jongste van vijf kinderen. (4 jongens

Nadere informatie

Krabbel. Wijziging + aanvulling op de. Foto s van de Jaaropening. Sportief nieuws van meester. Nummer 4, 26 september 2014

Krabbel. Wijziging + aanvulling op de. Foto s van de Jaaropening. Sportief nieuws van meester. Nummer 4, 26 september 2014 Jarigen Wijziging + aanvulling op de Jaarkalender Sportief nieuws van Meester Dennis Foto s Jaaropening Nieuws uit de bouwen Agenda Krabbel Datum Naam Leeftijd Groep 30 september Marianne 60 Paradijsvogels

Nadere informatie

Christelijke Basisschool De Schakel

Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail: info@schakellelystad.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 4 20 t/m 26 januari 2019

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 4 20 t/m 26 januari 2019 Nieuwsbrief Week 4 20 t/m 26 januari 2019 Van de directie Als school doen we mee aan een project van Kansrijke Groningers, waarin scholen door IturnIT begeleid worden digitale geletterdheid te integreren

Nadere informatie

Krabbel. Jarigen. Datum Naam Leeftijd Groep. Oud IJzeractie 2015 in beelden. Nummer 26, 27 maart 2015. Nieuws uit de bouwen. Oud IJzeractie 2015

Krabbel. Jarigen. Datum Naam Leeftijd Groep. Oud IJzeractie 2015 in beelden. Nummer 26, 27 maart 2015. Nieuws uit de bouwen. Oud IJzeractie 2015 Jarigen Oud IJzeractie 2015 Nieuws uit de bouwen Agenda Krabbel Jarigen Datum Naam Leeftijd Groep 29 maart Jesse 6 Moffeltjes 31 maart Damian 8 Leesbeesten 01 april Maarten 9 Kameleons Oud IJzeractie 2015

Nadere informatie

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief december 2014 Nieuwsbrief december 2014 DECEMBER 1 Nieuwsbrief 4 Leerlingenraad 14:15 / 15:00 5 Sinterklaasviering Lln gr. 1/2 zijn om 11.00 vrij! 8 EXTRA oud papier actie t/m 11 dec. OR vergadering 18 Kerstviering

Nadere informatie

Nummer 32, 19 mei 2017

Nummer 32, 19 mei 2017 Jarigen Impressie Wandel4Daagse Oproep vanuit de werkgroep Verkeer Volgende Krabbel: 2 juni Nieuws uit de stamgroepen Agenda Datum Naam Leeftijd Groep 21 mei Scott 12 Paradijsvogels 21 mei Ruben 7 Leesbeesten

Nadere informatie

Nr. 2015-2016. Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval. 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie

Nr. 2015-2016. Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval. 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie Nr. 2015-2016 Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie 2 maart: meegeven resultatenoverzicht methode onafhankelijke toetsen 3 maart: retour opgave 10 min. gesprekken

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 16+17 Mei

Nieuwsbrief cbs Sjaloom Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 16+17 Mei Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 30 Datum: 18-04-16 Algemeen Belangrijke data: 19-21 April Cito Eindtoets 22 April Koningsspelen 25 April t/m 06 Mei Meivakantie 06 Mei Juf Marieke is

Nadere informatie

Van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart is het voorjaarsvakantie. Maandag 5 maart gaan we weer van start.

Van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart is het voorjaarsvakantie. Maandag 5 maart gaan we weer van start. No. 22, 22 februari 2018 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September 1 30 augustus 13 september RKBS De Banier September Aan «titel» «naam», «groep» Colofon: R.K.B.S. De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Postadres: Postbus 19; 7890 AA Klazienaveen Telefoon: (0591)

Nadere informatie

Nieuws uit de groepen. Nieuws uit groep 1/2

Nieuws uit de groepen. Nieuws uit groep 1/2 Algemeen: Paaslunch Van vrijdag 14 t/m maandag 17 april is het paasvakantie. In uw jaarkalender staat aangegeven dat de kinderen op donderdag 13 april een gewoon rooster hebben. Bij nader inzien willen

Nadere informatie

Weekbericht van 18 april. Afscheid juf Annette en juf Joke:

Weekbericht van 18 april. Afscheid juf Annette en juf Joke: Weekbericht van 18 april Afscheid juf Annette en juf Joke: Deze week hebben we te maken met een hele bijzondere week, want we nemen op donderdag 21 april afscheid van Juf Annette en juf Joke. Om 8.30 uur

Nadere informatie

Maandag 19 sept. 2016, week 38

Maandag 19 sept. 2016, week 38 Maandag 19 sept. 2016, week 38 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Week 38: 19 t/m 23 september 2016 Farao luistert niet, Exodus 7:1-13 Tien plagen, Exodus 7-10 De uittocht, Exodus 12:29-42 Week 39: 26

Nadere informatie

N i eu w sbr i ef. 24 januari 2019

N i eu w sbr i ef. 24 januari 2019 24 januari 2019 Agenda 29-01: Bezoek Pater 02-02: Sponsorplons 11-02: Verslagen mee 12-02: Oudergesprekken 14-02: Oudergesprekken 15-02: Studiedag, leerlingen vrij Vanuit directie Misschien heeft u al

Nadere informatie

Krabbel. Nieuws uit de MR. Jarigen. Datum Naam Leeftijd Groep. Winterschoonmaak. Nieuws uit de bouwen. Suggestie Goed Doel? Nummer 17, 16 januari 2015

Krabbel. Nieuws uit de MR. Jarigen. Datum Naam Leeftijd Groep. Winterschoonmaak. Nieuws uit de bouwen. Suggestie Goed Doel? Nummer 17, 16 januari 2015 Jarigen Winterschoonmaak Suggestie Goed Doel? Nieuws uit de MR Nieuws uit de bouwen Agenda Krabbel Jarigen Datum Naam Leeftijd Groep 21 januari Annabell 4 Moffeltjes 22 januari Annemijn 13 Paradijsvogels

Nadere informatie

Venmail. Algemeen. Agenda

Venmail. Algemeen. Agenda 20-01-2017 Algemeen Schoolreis 2017 Dit jaar gaan wij op dinsdag 30 mei op schoolreisje. Groepen 1,2 en 3 gaan naar het Linnaeushof en de groepen 4,5,6,7 en 8 gaan naar Drievliet. 't Venne heeft een eigen

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 13 januari 2017 AGENDA BIJBELVERHALEN Za 14 Oud Papier HET BEGINT Ma 16 Di

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data 28-08 Intakegesprekken 29-08 Intakegesprekken 30-08 Intakegesprekken 30-08 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) 20.00u 05-09 Infoavond groep 5

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 27

t Informantje schooljaar week 27 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 27 Agenda

Nadere informatie

It Skiltsje. Nieuwsbrief OBS Thrimwalda. Website www.thrimwalda.nl nr. 6 15 januari 2016

It Skiltsje. Nieuwsbrief OBS Thrimwalda. Website www.thrimwalda.nl nr. 6 15 januari 2016 It Skiltsje Nieuwsbrief OBS Thrimwalda Website www.thrimwalda.nl nr. 6 15 januari 2016 Jubileum Dinsdag 5 januari was ik 40 jaar werkzaam in het onderwijs. Ik heb dit samen met mijn collega s en echtgenoot

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 2 maart 2015

Nieuwsbrief 24 2 maart 2015 Nieuwsbrief 24 2 maart 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen een fijne voorjaarsvakantie had! Dinsdag komt de schoolfotograaf.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data: 29 augustus 20.00 uur vergadering Activiteitencommissie 03 september 19.30 uur introductie ouderavond gr. 1 en 2 04 september 19.30 uur introductie ouderavond

Nadere informatie

Maandbrief groep 5/6, september 2014

Maandbrief groep 5/6, september 2014 Maandbrief groep 5/6, september 2014 Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5/6 Welkom in het nieuwe schooljaar Na 6 weken zomervakantie weer starten op school. En wat voor school! Een gloednieuw

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8, vrijdag 20 januari 2017

Nieuwsbrief 8, vrijdag 20 januari 2017 Nieuwsbrief 8, vrijdag 20 januari 2017 Agenda 2 februari papier container staat bij school 13 februari 10 minuten gesprekken 14 februari 10 minuten gesprekken 18 tot 26 februari voorjaarsvakantie 27 februari

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 26

t Informantje schooljaar week 26 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuumeeee e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 26

Nadere informatie

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014 Agenda 10 februari 19.30 uur-20.30 uur Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een schoolkeuze moeten maken 12 februari 9.00 uur- 11.00 uur Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2014

Nieuwsbrief maart 2014 Nieuwsbrief 23 10 maart 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het komt niet vaak voor, dat leerlingen de bruiloft van hun juf mee maken. Een aantal weken

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Reinbôge

Nieuwsbrief van de Reinbôge vrijdag 16 januari 2015 Uit de jaarkalender: Januari Schoolkrant winter 30 januari Uurcultuur groep 6,7,8 13 februari Rapporten mee 17 en 19 februari Oudergesprekken 19 februari Nieuwsbrief februari 23

Nadere informatie

Info groep 8 20 september 2016

Info groep 8 20 september 2016 Info groep 8 20 september 2016 Algemeen Wat zijn we weer lekker gestart! De eerste drie weken zitten er op. We hebben veel activiteiten gedaan uit de Vreedzame school. Wat voor groep willen wij zijn, welke

Nadere informatie

Jarigen. Jaaropening. Van harte welkom! Nummer 01, 25 augustus 2017

Jarigen. Jaaropening. Van harte welkom! Nummer 01, 25 augustus 2017 Jarigen Van harte welkom! Jaaropening Japans bezoek Verzuim/ tijdig op school Vacatures J Nieuws uit de stamgroepen Agenda Jarigen Datum Naam Leeftijd Groep 26 augustus Vinchenzo 5 Moffeltjes Van harte

Nadere informatie

Datum: donderdag 3 september 2015

Datum: donderdag 3 september 2015 Datum: donderdag 3 2015 Populierenblaadje Algemeen: Uitnodiging Vrijdag 4 Luizencontrole Ouderavond over werkweek, kamp, Voortgezet onderwijs en algemene zaken Wanneer: woensdag 9 Tijd: 20.00 uur Plaats:

Nadere informatie

Nummer 4, 1 februari 2019

Nummer 4, 1 februari 2019 Nummer 4, 1 februari 2019 Iedere morgen mogen we weer kinderen begroeten die met een glimlach de school in komen! Leuk om te zien! Door weer en wind komen ouders en kinderen naar school, de laatste tijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief 20 26 januari 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Vandaag staat juf Alrieke na haar verlof voor het eerst weer voor groep zes. We vinden

Nadere informatie

Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6.

Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6. Welkom in groep 6! Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6. Tijdens de opening van het schooljaar met de kinderen bent u van harte

Nadere informatie

DE BASISKRANT. 12 september 2014 Jaargang 16 Nummer 2. Agenda. Verjaardagen. Zending.

DE BASISKRANT. 12 september 2014 Jaargang 16 Nummer 2. Agenda. Verjaardagen. Zending. DE BASISKRANT 12 september 2014 Jaargang 16 Nummer 2 Agenda. 24 september Basiskrant nummer 3 gaat uit 1 oktober Studiedag voor personeel, kinderen zijn vrij! 3 oktober Open dag! GBS De Schakel, 10.00

Nadere informatie

Nieuws vanuit de taalhoek

Nieuws vanuit de taalhoek Inleiding Wij hopen dat jullie allemaal een fijne vakantie hebben gehad. Wat was het fijn om alle kinderen weer op school terug te zien. Voor het ene kind is de start in een nieuwe groep een uitdaging

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat Groepsgids Groep 2-3 de Letterflat Wie werk en er in de groepen 2/3: s.hogervorst@dezonnepoort.nl (Inge Neijenhuis ) afwezig i.clappers@dezonnepoort.nl vervanger: Yvonne te Vaanholt Verdeling van de dagen

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016

Schooljaar 2015-2016 Schooljaar 2015-2016 Inloop: 8.35u en 13.05u Iedere vrijdagmiddag is het maatjeslezen Estafette groep 7 groep 8 08.45 Lezen Lezen 09.00 Gym gym 10.00 Jeugdjournaal kijken en buitenspelen Jeugdjournaal

Nadere informatie

Weekbrief 4 juli Algemene mededelingen

Weekbrief 4 juli Algemene mededelingen Weekbrief 4 juli 2016 Algemene mededelingen Bedankt en succes Albert Boele wordt met ingang van het nieuwe schooljaar directeur op obs De Gouwaert in Goudswaard. Wij wensen Albert veel succes met zijn

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Kalender: 22-01

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Voorjaarsvakantie Week 9 en februari t/m 10 maart 2018

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Voorjaarsvakantie Week 9 en februari t/m 10 maart 2018 Nieuwsbrief Voorjaarsvakantie Week 9 en 10 25 februari t/m 10 maart 2018 Van de directie De kinderen hebben hard gewerkt de afgelopen weken. Er zijn veel toetsen gemaakt en ook de gewone dagelijkse lessen

Nadere informatie

Informatieavond groep 6. Even voorstellen

Informatieavond groep 6. Even voorstellen Informatieavond groep 6 Even voorstellen Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag juf Gabry juf Gabry juf Danielle juf Gabry juf Gabry Taal - Woordenschat - Taal verkennen - Schrijven - Spreken en Verschillende

Nadere informatie

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2015 toe. De vakantie zit er weer op en we zijn blij om alle kinderen weer op school te mogen ontvangen.

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2015 toe. De vakantie zit er weer op en we zijn blij om alle kinderen weer op school te mogen ontvangen. Nieuwsbrief nummer 9 van 9 januari 2015 AGENDA 21 januari: Start nationale voorleesdagen 23 januari: Podium groep 1/2 b, 3/4, 6/7 28 januari: Koffieochtend --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Krabbel. Jarigen. Geslaagden type diploma. Datum Naam Leeftijd Groep. Artikel Veluweland. Nummer 22, 20 februari 2015. En het Goede Doel is.

Krabbel. Jarigen. Geslaagden type diploma. Datum Naam Leeftijd Groep. Artikel Veluweland. Nummer 22, 20 februari 2015. En het Goede Doel is. Jarigen Artikel VeluweLand Geslaagden Type diploma En het Goede Doel is. Nieuws uit de bouwen Agenda Krabbel Jarigen Geslaagden type diploma Hiep hiep hoera voor Datum Naam Leeftijd Groep 24 februari Pieter

Nadere informatie

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september www.deoase-twello.nl nummer: 2014/2015-01 Inhoud Algemeen...1 Familieavond vrijdag 12 september... 1 Informatieavond maandag 15 september... 1 Aanwezigheid directeur... 1 Schoolgids... 1 Vakanties en studiedagen

Nadere informatie

Di 7 november Sjoerd van Es Groep 6

Di 7 november Sjoerd van Es Groep 6 nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 2017 Agenda Nummer 10 Maandag - 3 november Dinsdag Voortgangsgesprekken groep

Nadere informatie

Schakel 4. Nieuwsbrief 8 februari 2019

Schakel 4. Nieuwsbrief 8 februari 2019 Schakel 4. Nieuwsbrief 8 februari 2019 Basisschool Cleijn Hasselt Hasseltstraat 198 013-5422281 bs.cleijnhasselt@xpectprimair.nl www.cleijnhasselt.nl Juf Jeske s World Trip Voor de kerstvakantie heeft

Nadere informatie

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6 Agenda 22 mei t/m 2 juni Cito toetsweek 24 mei 25 / 26 mei 30 mei 30 mei 31 mei 31 mei 1 juni 1 juni 2 juni 2 juni 5 t/m 11 juni 12 juni 12 juni 13 juni 14 juni 12 t/m 16 juni 23 juni Mama verwendag kleuters

Nadere informatie

Jaargang 20, nr 34 Vrijdag, 13 juni 2014

Jaargang 20, nr 34 Vrijdag, 13 juni 2014 Jaargang 20, nr 34 Vrijdag, 13 juni 2014 Week 25: geen bijzonderheden Week 26: geen bijzonderheden Week 27: di. 1 juli bedankmiddag ouders woe. 2 juli afscheidsavond gr 8 Week 28: zomervakantie 7 juli

Nadere informatie

Nieuwsbrief, 17 november 2017

Nieuwsbrief, 17 november 2017 Nieuwsbrief, 17 november 2017 Sintviering maandag 4 december Kerstviering en knutselen 1 e Talentendag zeer geslaagd Winnaars kinderboekenweek Verkeersproject fietsverlichting Nieuws uit de bieb Agenda

Nadere informatie

BRONNIEUWS 18 december 2015

BRONNIEUWS 18 december 2015 BRONNIEUWS 18 december 2015 *Prettige feestdagen en een fijne jaarwisseling! We wensen iedereen dat van harte toe! Op maandag 4 januari gaat de school weer open. Er is tussen 8.15 uur en 8.45 uur in het

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 18 januari 2019 Ma 21/1 Di 22/1 Woe 23/1 Do 24/1 Vrij 25/1 Voorleesontbijt

Nadere informatie

BRONNIEUWS 15 januari 2016

BRONNIEUWS 15 januari 2016 BRONNIEUWS 15 januari 2016 * Trefwoord Week 1 t/m 3 (4 t/m 22 januari): Bij wie hoor je? Inhoud: Deel uitmaken van een gezin, klas, groep, godsdienst, land. Buitensluiten en uitnodigen. De groep volgen

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 1 februari 2019

weekinfo Datum: vrijdag 1 februari 2019 weekinfo Datum: vrijdag 1 februari 2019 Bijbelverhalen voor de komende week: Een zoon wordt beter, Johannes 4:46-54 Het bad van Betsaida, Johannes 5:1-18 Jezus en de Vader, Johannes 5:19-23 Agenda: 4 februari

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 4 okt. 2016 no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Onze jaarlijkse ontruimingsoefening verliep vorige week vlotjes. Binnen een paar minuten stond de hele

Nadere informatie

weekinfo Datum: maandag 5 december 2016

weekinfo Datum: maandag 5 december 2016 weekinfo Datum: maandag 5 december 2016 Bijbelverhalen voor de komende week: Gabriël bij Zacharias, Lucas 1:5-25 Gabriël bij Maria, Lucas 1:26-38 Agenda: 5 december Sint op school, groep 1 tot en met 4

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs Nieuwsbrief januari 2019 In deze nieuwsbrief -open dagen voortgezet onderwijs -stuurgroep cultuur -aanmelding nieuwe leerlingen -koffiecafé - CITO veranderingen - Tevredenheidspeilingen -troost KOFFER

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2017/ Nummer: 13. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - BLP

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2017/ Nummer: 13. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - BLP HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2017/2018 20-02-2018 Nummer: 13 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - BLP - MR Jaarverslag - Fancy Fair Agenda 2017-2018 24 februari 2018 Start voorjaarsvakantie

Nadere informatie

De Achterban. Nieuwsbrief van OBS De Achtsprong nr. 21 (18 juli 2014) Stromenlaan 128a 3448 CH Woerden 0348-410005

De Achterban. Nieuwsbrief van OBS De Achtsprong nr. 21 (18 juli 2014) Stromenlaan 128a 3448 CH Woerden 0348-410005 De Achterban Nieuwsbrief van OBS De Achtsprong nr. 21 (18 juli 2014) Stromenlaan 128a 3448 CH Woerden 0348-410005 Laatste schooldag Op deze laatste schooldag kijken wij terug op een geslaagd schooljaar!

Nadere informatie

Wordt vervolgd. De gastles van de brandweer

Wordt vervolgd. De gastles van de brandweer Wordt vervolgd. De stroom Cito-toetsen is verwerkt, de daardoor verkregen gegevens ook. De rapporten zijn uitgedeeld, de gesprekken daarover zijn gevoerd. Plannen worden/zijn nu gemaakt voor het tweede

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2015

Nieuwsbrief Oktober 2015 Nieuwsbrief Oktober 2015 Rembrandt van Rijnschool: Jozef Isräelslaan 31 3443 CR Woerden Tel: 0348-483150 / e-mail: directie@rembrandtvanrijnschool.nl / www.rembrandtvanrijnschool.nl Belangrijke data 7

Nadere informatie

Informatieboekje groep 8 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 8 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 8 schooljaar 2014-2015 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Beste ouders, Dit jaar zal er een belangrijke keuze gemaakt moeten worden. Naar welke school gaat uw zoon/dochter volgend

Nadere informatie

Nieuws over groep 5. Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5.

Nieuws over groep 5. Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5. Nieuws over groep 5 Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5. Vandaag heeft de moeder van Maeva foto s van alle groepen gemaakt. Deze komen op onze schoolsite te staan. Deze agenda en

Nadere informatie

25 februari nr. 9. Voorwoord. Beste ouders/verzorgers,

25 februari nr. 9. Voorwoord. Beste ouders/verzorgers, 25 februari nr. 9 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Carnaval komt er alweer aan en wij zijn er helemaal klaar voor. De komende week hebben we een heleboel leuke dagen gepland op school met als afsluiting

Nadere informatie

Groepsnieuws groep 7. Mei/juni 2011

Groepsnieuws groep 7. Mei/juni 2011 Groepsnieuws groep 7 Mei/juni 2011 Alle toetsen zitten er bijna op, de boeken zijn ook bijna uit en.de CITO Entree toets is mee naar huis. Dat is best spannend. net als een gewoon rapport. De laatste weken

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Jaargang 20, nr 16 Vrijdag, 10 januari Week 03: geen bijzonderheden. Beste ouders, Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3

Jaargang 20, nr 16 Vrijdag, 10 januari Week 03: geen bijzonderheden. Beste ouders, Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3 Jaargang 20, nr 16 Vrijdag, 10 januari 2014 Week 03: geen bijzonderheden Beste ouders, We zijn na een fijne kerstvakantie deze week weer begonnen. Namens alle collega s wil ik u uiteraard nog een voorspoedig,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 22 januari 2016

Nieuwsbrief. 22 januari 2016 Nieuwsbrief 22 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste Ouders, Als leerkrachten zijn we altijd bezig met onszelf bij te spijkeren door middel van studiedagen

Nadere informatie