STUDENTENONTHAALBROCHURE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STUDENTENONTHAALBROCHURE"

Transcriptie

1 Afdeling Pneumologie VE AZ-St Jan Campus Serruys Oostende. STUDENTENONTHAALBROCHURE 2016 Informatiebrochure voor de student

2 Onthaalbrochure VE 825 Beste, Ik heet je in naam van het team en mezelf hartelijk welkom op onze afdeling. De afdeling Pneumologie is een interne afdeling, de holistische aanpak van het ziektebeeld is dan ook de norm. Op alle vlakken wordt de zorg aan maximale kwaliteit gelinkt en uitgevoerd. We nemen ons voor je zo snel mogelijk te integreren in de groep. Ik reken erop dat je open zult communiceren om zo de begeleiding optimaal te laten verlopen op de afdeling. In de dienstkamer zijn er lockers voorzien waar je je persoonlijk materiaal (handtas/ rugzak/ map) kwijt kan. Niets staat op de grond. De stagementoren, Jan Inion, Sarah Dewilde, Ann Vervaecke, Nancy Deceuninck zijn mentoren waar je voor alles terecht kan, ze staan je met raad en daad bij tijdens je stageperiode. Stafmedewerker zorg is Stijn De Kesel. Directeur Verpleging: mevr. E. Depreter Hoofdverpleegkundige: Neirynck Kelly We wensen je alvast welkom op onze dynamische dienst VE825, ook wel 2bis genoemd!

3 Welkom van de mentoren: We heten je van harte welkom en wensen je alvast een leerzame stageperiode. Het team en in het bijzonder wij, de mentoren, zullen ons maximaal inzetten om je te begeleiden tijdens je leerproces. Twee belangrijke uitgangspunten worden voorop gesteld: Slechts die technieken die in theorie en praktijk behandeld zijn op school mogen uitgevoerd worden, dit onder supervisie; De aard van de leermomenten wordt bepaald in functie van de stagedoelen en dit in samenspraak met de mentoren en stageleerkrachten. Vergeet niet, voor elk probleem klein of groot van gelijk welke aard ook, spreekt u de hoofdverpleegkundige en/ of verpleegkundige en/ of een mentor aan waar u zich goed bij voelt en zeker de begeleiding van uw school. Blijf er niet mee zitten en laat dit het verder verloop van je stage er zeker niet door beïnvloeden.

4 1. BESCHRIJVING VAN DE AFDELING (29 bedden) Geneesheren verbonden aan de afdeling Pneumologie Dr. Verhaeghe Wim (Diensthoofd Pneumologie) Dr. Vanden Berghe Bram (Pneumoloog) Dr. Fabry Isabelle (Thoracaal Oncologisch Pneumoloog) Voorstelling ploeg: Hoofdverpleegkundige: Neirynck Kelly vervangen door enkele collega s (aangeduid op de werklijst met H1) bachelors en gegradueerde verpleegkundigen Verpleegkundige collega s, we zijn met een groep van 22. De verpleegkundigen staan in voor de dagelijks verpleegkundigen zorgen aan de patiënten op de afdeling Zorgkundigen: hygiënische zorgen, hulp bij de bedeling en hulp bij de maaltijden. Logistiek medewerker: die instaat voor het opvragen van de keuzemaaltijden, op en afdienen van de maaltijden en orde op de afdeling algemeen. Medewerkers van de dienst schoonmaak en hygiëne Kinesitherapeuten. Referentieverpleegkundigen Verantwoordelijken: Nina Sys, Lien Declerck, Evi Hoorelbeke MVG: Nina Sys, Sumon Belpaeme, Lien Declerck, Jan Inion Decubitus: Nina Sys Stagementoren: Nancy Deceuninck, Nina Sys, Ann Vervaecke, Jan Inion. Incontinentiemateriaal: Ronny Ryckewaert Diabetes: Pascale Winkelmans, Ronny Ryckewaert Hef- & Tiltechnieken en Manutentie: Melissa Parmentier, Sarah Dewilde, Franne Malesys Palliatief vpk & Complementaire Zorg: Lien Declerck en Sumon Belpaeme Pijn: Sarah Coelus Wondzorg: Ann Vervaecke, Dimitri Bajart Geriatrie: Melissa Parmentier ZIB: Jan Inion, Joachim Vandenbulcke Rookstop: Jan Inion

5 2. UURREGELING: BETEKENIS VAN DE CODES OP DE WERKLIJST: Van./. uren H1 hoofdverpleegkundige 08.00u u 14.00u u Vroegdienst (4) 06.00u u Dagdiensten D4 D6 Laatdienst (3) 13.00u u Nachtdienst 08.00u u en 13.00u u 07.30u u en 14.00u 21.15u u

6 3. Afspraken op de verpleegeenheid Er wordt gewerkt 2 in modules; In elke module is er een verpleegkundige verantwoordelijk, overleg met hem/ haar is zeer belangrijk naar zorg- en informatieoverdracht. Wanneer de zorgen van de groep patie nten waarvoor men verantwoordelijk gedaan zijn (zie werkverdeling), wordt er gevraagd om hulp te bieden aan de andere groep verpleegkundigen die eventueel nog bezig is. M.a.w. er wordt gevraagd om tijdens de verzorging de collegialiteit in acht te nemen. Mag ik er op aandringen om alle dienstruimten ordelijk en net te houden in het belang van iedereen. Er zijn vaste plaatsbepalingen die tijdelijk ingevoerd zijn. Alles wordt aan de linker kant van de bureau van de hoofdverpleegkundige gezet, dit is een gemaakte afspraak. In kader van brandpreventie en vlotte doorgang met bedden Welke leermomenten bieden wij aan: Alle handelingen die een student stelt, dienen te gebeuren onder strikt toezicht van een verpleegkundige. Zie werklijst toewijzing student. Hieronder zijn enkele niet limitatieve lijsten opgenomen van leermomenten Totaalzorg Verplaatsingstechnieken Parametercontrole (temperatuur, polsslag, bloeddruk, gewicht, ademhaling, saturatie) Venapuncties Wondzorg: zorgen aan thorax-drains passieve - en met actieve aspiratie, kleine wondzorgen zoals skintears, zorg aan CVK, zorg aan veneuze katheter,...) Capillaire glycemie bepalingen insulinetoediening SC inspuitingen (o.a. anticoagulantia) IM inspuitingen (bv. Als voorbereiding op een onderzoek zoals een bronchoscopie) Plaatsen van een perifeer infuus, voorbereiden en aanhangen van een dochtertrousse, Verwisselen van infuuszakken Toedienen van bloedtransfusie TPN klaarmaken en toedienen Aanprikken van een implanteerbaar poortsysteem. Bloedafnames voor hemoculturen Zuurstoftoediening (strikt op voorschrift van de arts/ Cave CO2 retentie) Aërosoltoediening Puff s toedienen en correcte techniek aanleren aan de patiënt of familie. Plaatsen en verwijderen van verblijfssonde.

7 Plaatsen van maagsonde al dan niet met intermittente aspiratie. Plaatsen/ verzorgen van thoraxdrainages/ pigtaildrainages. Opmerking: bijwonen onderzoeken in samenspraak met de hoofdverpleegkundige of verantwoordelijke en toestemming van de patie nt(e) Psychosociaal en relationeel vlak Ook hier is het aanbod van uiteenlopende aard. Zich inleven in de belevingswereld van patie nten met chronische aandoeningen Begeleiden van patie nten met een slechte prognose; Begeleiden van patie nten in het volhouden van hun therapie; Begeleiden van patie nten met angst voor verpleegkundige - technische handelingen, onderzoeken,... Aanleren van hygie nische maatregelen aan diabetespatie nten. Administratief vlak 3 de jaarstudenten Bijwonen van opname Meehelpen nieuwe opnames Correct invullen van verpleegdossiers en MVG II items ( dit betreft ook eerste en tweedejaarsstudenten) Meehelpen met de verpleegkundige tijdens medicatieronde en aanhangen van IV Medicatie.

8 Vakterminologie Deze terminologie wordt verwacht te leren tijdens de stage/ opzoekwerk van de student. 1ste jaar kan de begrippen uitleggen 2de jaar kan linken beginnen leggen tussen verschillende begrippen 3de jaar kan linken leggen tussen verschillende begrippen en uitleggen Algemene vakterminologie 1ste jaar 2de jaar 3de jaar COPD COPD + uitleg COPD + uitleg Hypoxie Hypoxie Hypoxie Hypercapnie/ CO2 retentie Hypercapnie/ CO2 retentie Hypercapnie/ CO2 retentie Dyspnoe Dyspnoe Dyspnoe Tachypneu Tachypneu Tachypneu Heamoptoe Heamoptoe Pneumothorax Pneumothorax Carbonarcose Emfyseem Atelectase Er wordt verwacht, afhankelijk van de opleidingsfase waarin je je bevindt, onderstaande terminologie uit te kunnen leggen. Dit zal ook bevraagd worden door de stagementoren.

9 Doelen van de dienst die meegenomen worden bij tussentijdse en eindbespreking van de student. Er wordt verwacht dat je je bij aanvang aan de stagebegeleider en mentoren een schriftelijk overzicht voorlegt met stagedoelen. In de stagedoelen kun je voorop stellen je sterke punten verder te ontwikkelen en te werken aan je zwakke punten. De student is verantwoordelijk voor het eigen leerproces en de vraag naar feedback. Een zorg wordt achteraf besproken met de student zodat die eruit leert voor de toekomst. Doelen van de dienst naar de student toe: Je hebt de introductiebundel vooraf ingezien om een beter zicht te hebben op de problematiek en de individuele noden van de patiënten. Je voorstellen aan het personeel en patiënten is een elementaire vorm van beleefdheid en wordt in dank afgenomen. Je bent steeds net en verzorgd als je op de afdeling aankomt. Dit is een zaak van persoonlijke hygiëne. Indien je een zorg gaat uitvoeren, steeds het verpleegdossier grondig raadplegen i.v.m. aanwezige infecties en de te nemen maatregelen. Je neemt initiatief om de aanwezige leermomenten te benutten, door concrete afspraken te maken met de verantwoordelijke om onderzoeken, behandelingen, bij te wonen. Tijdig vragen om SC, IM, bloedafnames en wondzorgtechnieken te reserveren. Je vult leerdoelen in op begeleidingsfiche, je bespreekt deze met de mentor en de verpleegkundigen zodat ze je daarbij kunnen begeleiden. Je bent verantwoordelijk voor je eigen leerproces, daarom wordt gevraagd de begeleidingsfiche voor te leggen aan de mentor of de verpleegkundige om deze lijst samen na de zorgverlening in te vullen en te bespreken. Je gaat op een tactvolle en beleefde manier om met de patiënten en het personeel met wie wordt samengewerkt. Je respecteert de privacy en geheimhoudingsplicht van de patiënt. Zo kunnen er geen documenten met een identificatie van de patiënt meegenomen worden naar huis. Je integreert je op een gepaste manier in het team, rekening houdend met de eigenheid van de verpleegeenheid. Je kan zelf vragen stellen en problemen of gegevens aan bod brengen. Je woont de patiënten overdracht bij. Deze start om 08.30u. Je neemt verantwoordelijkheid op. Wees eerlijk, correct en stipt. Eerlijk uitkomen voor eventuele (bijna)fouten of vergissingen.

10 Je neemt zelf initiatief voor neventaken. Je bent zelf verantwoordelijk voor het opvolgen van een patiënt in samenspraak met de hoofdverpleegkundige en/ of de mentoren. Je bent in staat om op een constructieve wijze om te gaan met feedback. Je zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk doelstellingen hebt bereikt op het einde van jouw stage. Je neemt maatregelen om kruisinfecties te voorkomen. We vragen je vriendelijk om op het einde van de stage de studentenenquête op Dina in te vullen. Dit helpt ons de stage voor volgende studenten kwalitatief te verbeteren. Bij ziekte of afwezigheid verwittig je steeds je begeleiding van school maar tevens telefonisch de verpleegeenheid: 059/555180

11 ORGANISATIE OP ONZE AFDELING Vroegdienst: 6.00u. tot 14.30u. met 30 min pauze, tijdstip afhankelijk van de haalbaarheid op de dienst Er zijn 4 vroegdiensten; Vroeg 1 werkt met Vroeg 2 Vroeg 3 werkt met Vroeg 4 In 2 modules opgesplitst : Module 1: van kamer 251 t.e.m. 257 en 270 t.e.m Vroeg 1 = verantwoordelijk en vroeg 2 Module 2: van kamer 258 t.e.m Vroeg 3 = verantwoordelijk en vroeg 4 dect altijd bij hebben dect altijd bij hebben 6.00u. 7.10u: Overdracht door de nachtverpleegkundige. Bloedafnames en glycaemiecontroles. Nazicht van de nuchtere patiënten op memobord en werklijst zodat de logistiek medewerker onmiddellijk kan starten met opdienen van ontbijt. Controle van klaargezette medicatie voor eigen module. Toedienen en elektronisch aftekenen van toegediende medicatie. Ook de IV-medicatie. Medicatie moet herkenbaar blijven tot bij de patiënt dus niet uitdrukken uit de verpakking. Inhalatietherapie wordt ook elektronisch in medicatiebeheer afgetekend per toegediende soort inhalatietherapie met eventueel rapportage van verloop in CPD bij rubriek ademhaling opmerkingen. De puff s blijven in de medicatiekar tot ontslag. Medicatietekorten opvolgen en eventueel laten meebrengen als de bak gebracht wordt door de logistiek assistente of administratieve medewerker. De verpleegkundige is ervoor verantwoordelijk dat de medicatie ook onmiddellijk toegediend wordt als ze meegebracht wordt. Indien er nog tijd over blijft wordt er geholpen bij het opdienen van het ontbijt. Beddenopschik mag, dan wel niet tijdens het ontbijt.

12 8.30u. Overdracht/ ochtendverzorging Overdracht geven in de dienstkamer aan hoofdverpleegkundige, dagdienst, logistiek medewerker. Korte pauze met collega verantwoordelijke vroegdienst en overleg welke kamers/ patiënten toegewezen worden aan welke verpleegkundige per module welke zorgen reeds toegediend/ afgewerkt zijn. Start verzorgingen in eigen module. Opnames in samenspraak andere verpleegkundige toegewezen in je module/ of D6, aandacht invoeren in CPD voor briefing naar de laatdienst en mondeling aan de verantwoordelijke. Aandacht voor correcte en volledige anamnese/ schalen. Na de verzorging hulp aan de andere module indien nog hulpvraag, opschik van de kamers en hulp spoelruimte met logistiek indien nodig. Kort overleg met de verantwoordelijke van de module met de verpleegkundigen/ zorgkundigen/ studenten van jouw module over eventuele veranderingen observaties.enz. tijdens de verzorging: observaties inschrijven (pijnscore niet vergeten) 11.00u : Medicatie bedeling per module. Ook intraveneuze medicatie wordt opgetrokken en toegediend. Glycaemiecontrole u 11u30 : Middagpauze module 1 of u 12.00u : Middagpauze module 1 of u 12.30u: Rondgang in de kamers om patie nten in hun bed te leggen voor de middagrust. Observatie van infusen, klinisch beeld. 13:00u Briefing (enkel van eigen) module aan laatdienst, aangevuld door klinisch beleid door de verantwoordelijke; daarna (of daarvoor) permanentie in gang u: Nazichttoer van alle patie nten, beantwoorden oproepen en evt. observaties verder invullen, opvang opnames, OP- patie nt u. Einde vroegdienst-shift.

13 Dagdienst: D6/ D4 D4: van 08.00u 12.00u en van 12.30u 16.30u D6: van 07.30u 12.30u en van 14.00u 18.00u Voormiddag: Nazicht waar hulp nodig bij beide modules Nazicht welke van deze patiënten nuchter zijn of op onderzoek moeten Hulp opdienen en installeren patiënten ( 8.00u 11.30u) 8.30u stipt bijwonen overdracht, eventueel aan vroeg 2 of vroeg 4 vragen om over te nemen (hebben reeds overdracht gehad s morgens van de nachtdienst) In samenspraak met de verantwoordelijk verpleegkundige per module afspreken wie wat opneemt. Namiddag: Starten/ hulp van namiddagtoer Apotheekafhaling + wegzetten van de medicatie controle verdoving samen met vpk. Medicatiebak: medicatie in juiste vakjes plaatsen. Hulp op- en afdienen avondmaal met de logistieke hulp. Dect-permanentie als de laatdienst moet eten. Bloedafnames klaarzetten voor de volgende dag. Beddenopmaak van ontslagen pten.

14 Laatdienst: Van 13:00 tot 21:30u er zijn 3 laatdiensten: L1 L2 L3 Laat 1: verantwoordelijk voor module 1 Laat 2: verantwoordelijk voor module 2 Laat 3: verantwoordelijk voor opnames/ mutaties/ verdovingscontrole/ IV therapie/ en apotheek. Laat 1 en Laat 2: Briefing door de moduleverantwoordelijk aan de laatdiensten. Hierbij wordt het klinisch beleid door de arts opgegeven in de ochtendronde doorgenomen. Ook het to do blad wordt overlopen afgesproken wie wat doet u Start namiddagverzorging samen met andere toegewezen laatdienst extra aandacht voor parameters die afwijkend zijn. Indien nodig arts verwittigen! Opzetten van de patiënten. Controle van klaargezette medicatie door verantwoordelijke laatdienst voor eigen module. Toedienen, afkleven en aftekenen van toegediende medicatie. Ook de IV medicatie nazien.( 14u is verantwoordelijkheid van vroegdienst) Medicatie moet herkenbaar blijven tot bij de patiënt. Inhalatietherapie wordt in medicatiebeheer afgetekend, per toegediende soort inhalatietherapie, met eventueel rapportage van verloop en techniek in cpd bij de rubriek parameters ademhaling opmerkingen Tekorten bij medicatielevering opvolgen en communiceren aan de laat 3 of dagdienst die naar apotheek gaat. Laat u Geplande en niet geplande opnames: cpd invullen en alle to-do uitvoeren. aandacht voor ingeven van alle parameters in cpd. Controle van de verdovingskast. Dit gebeurt dagelijks.

15 controle glycemie (zie overzicht in verpleegpost) en nazicht insulinetoediening. 16u IV medicatie oplossen bereiden en aanhangen. Aandacht op vernieuwen van trousses en observatie insteekpunten. Ook de groene stickers met datum cfr veiligheidskruis Pauze in samenspraak, 30 minuten, niet alle laatdiensten samen als er geen verpleegkundige permanentie is. Overzicht klaarmaken om mee te nemen in de avondtoer met info naar de nachtdienst toe u laat 1/ 2/ 3 Start avondronde. Parameters noteren in cpd nazien patiënten; slaapmedicatie, pijnmedicatie, infusen, redons, wondzorg. Urinezakken nazien en controle incontinentiemateriaal helpen met de 2 modules. Parameters controleren, controle van de EWS-score in functie van die score en klinisch beeld arts verwittigen. Alle belangrijke observaties noteren in cpd afdrukken (klinisch beleid/ nota s laatdienst) en doorbriefen naar de nachtdienst om zo weinig mogelijk informatieverlies te voorkomen.

16 SLOTWOORD: De tussentijdse- en eindevaluaties worden samen met jullie docenten vastgelegd. We vragen met vriendelijke aandrang zoveel mogelijk jullie feedback formulier in te vullen en te bespreken met de verpleegkundige waarbij je toegewezen bent. Dit is jullie verantwoordelijkheid, het geeft ook een objectief en vooral globaal beeld weer wanneer de evaluaties besproken worden. Vergeet ook niet op het einde van je stage de studentenenque te in te vullen via Dina/ studenten, we zouden dit zeer op prijs stellen als je dit zou doen. Bedankt alvast en prettige stage!

Verpleegafdeling Pneumologie

Verpleegafdeling Pneumologie Verpleegafdeling Pneumologie Beste studenten Het verpleegkundig/verzorgende team heet u van harte welkom op de afdeling pneumologie. Deze brochure biedt je een kennismaking met onze afdeling. Uiteraard

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2 Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2 Onthaalbrochure studenten Geriatrie 2 Oktober 2014 Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 4 2.1.1. Voorstelling

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL INW2 A4

AFDELINGSPROFIEL INW2 A4 AFDELINGSPROFIEL INW2 A4 AFDELINGSPROFIEL INW2 A4 Algemene gegevens Hoofdverpleegkundige: Geert Dewyspelaere Verpleegkundig diensthoofd: Stef Vertenten Mentoren: Tina, Lisanne, Davina, Jolien en Lindsay

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL INW2 A4

AFDELINGSPROFIEL INW2 A4 AFDELINGSPROFIEL INW2 A4 AFDELINGSPROFIEL INW2 A4 Algemene gegevens Hoofdverpleegkundige: Geert Dewyspelaere Verpleegkundig diensthoofd: Stef Vertenten Mentoren: Tina, Davina en Jolien Pneumologen: Dr.

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE VERPLEEGKUNDIG STUDENT

ONTHAALBROCHURE VERPLEEGKUNDIG STUDENT ONTHAALBROCHURE VERPLEEGKUNDIG STUDENT OnthaalDenBoogerd Nieuwstraat 17 3940 Hechtel-Eksel 011/49 26 40 WELKOM Beste student, Welkom in ons woonzorgcentrum! We hopen dat deze stageperiode voor jou erg

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1

Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1 Onthaalbrochure studenten Geriatrie 1 Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid Geriatrie 1... 4 2.1.1. Voorstelling personeel... 4 2.1.2. Aantal bedden...

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2

AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 Algemene gegevens Medisch diensthoofd: Dr. Lemmens Hoofdverpleegkundige: De Troyer Kristel Verpleegkundig diensthoofd: Lieve Quaghebeur Stagementoren:

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL GER3 A2

AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 AFDELINGSPROFIEL GER3 A2 BE Algemene gegevens Geneeskundig diensthoofd: Dr. Miquel Verpleegkundig diensthoofd: Herman Andries Hoofdverpleegkundige: Ilse De Jaeck (waarnemend) Stagementoren:

Nadere informatie

Studentenbrochure. Kinderdagziekenhuis 0K12D

Studentenbrochure. Kinderdagziekenhuis 0K12D Studentenbrochure Kinderdagziekenhuis 0K12D Voorstelling van de dienst 1) Inleiding In het kinderdagziekenhuis worden patiënten opgenomen voor alle pediatrische disciplines. In totaal worden ongeveer 3000

Nadere informatie

Verpleegafdeling G2 Medisch specialisme acute geriatrie

Verpleegafdeling G2 Medisch specialisme acute geriatrie Verpleegafdeling G2 Medisch specialisme acute geriatrie 1. Opdracht Het verzorgen, verplegen en behandelen van geriatrische patiënten. Geriatrie 2: Deze afdeling is een acute ziekenhuisafdeling waarbinnen

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL HLK3 A5

AFDELINGSPROFIEL HLK3 A5 AFDELINGSPROFIEL HLK3 A5 AFDELINGSPROFIEL HLK3 A5 Algemene gegevens Hoofdverpleegkundige: Bianca Mertens Verpleegkundig diensthoofd: Stef Vertenten Geneesheer diensthoofd: Dokter Verroken Stagementoren:

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Internistisch daghospitaal

Onthaalbrochure studenten Internistisch daghospitaal Onthaalbrochure studenten Internistisch daghospitaal Inhoud 1. Welkom... 3 2. Gegevens van de afdeling... 3 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 3 2.1.1. Voorstelling personeel... 3 2.1.2. Aantal

Nadere informatie

Onthaalbrochure Ve 101

Onthaalbrochure Ve 101 Onthaalbrochure Ve 101 Beste student, beste medewerker Van harte welkom op de afdeling midcare van het Az Sint-Jan Brugge Oostende av. Met deze brochure willen we u in het kort informeren over de werking

Nadere informatie

Dienst specifieke informatie

Dienst specifieke informatie C1 Dienst specifieke informatie Doel: Uniform werken. Structuur in de werkorganisatie op de afdeling brengen. Op een efficiënte en correcte manier zorg bieden aan ptn en hun familie. Streven naar voldoening

Nadere informatie

Voorstelling VE030 Algemene Heelkunde

Voorstelling VE030 Algemene Heelkunde Voorstelling VE030 Algemene Heelkunde Het volledige team en de docenten wensen jullie Versiedatum: 12/08/2011 Beste nieuwe medewerker een leerrijke stage!!! Ik ben blij je als nieuwe medewerker in ons

Nadere informatie

Onthaalbrochure NIC VE 175

Onthaalbrochure NIC VE 175 Onthaalbrochure NIC VE 175 Beste student, beste medewerker Van harte welkom op de afdeling Neonatale Intensieve Zorgen van het AZ Sint-Jan Brugge Oostende AV. Met deze brochure willen we u in het kort

Nadere informatie

Inwendige 1. Infobrochure studenten

Inwendige 1. Infobrochure studenten Inwendige 1 Infobrochure studenten Inhoud 1 Algemene gegevens 3 2 Pathologieën en behandelingen 4 3 Meest voorkomende verpleegactiviteiten 4 3.1 Algemeen en specifiek voor de afdeling 4 4 Multidisciplinaire

Nadere informatie

Dienst specifieke informatie

Dienst specifieke informatie C2 Dienst specifieke informatie Shiftbeschrijving: 4 vroeges 2 per zone Per zone 1 verantwoordelijke verpleegkundige Verantwoordelijke 1: kamer 232 t.e.m 247 Verantwoordelijke 2: kamer 248 249 250 227

Nadere informatie

Studentenbrochure Materniteit/Verloskamer Neonatologie

Studentenbrochure Materniteit/Verloskamer Neonatologie Studentenbrochure Materniteit/Verloskamer Neonatologie Hier komt titel van persbericht Versie 2012-2013 Pagina 1 OLV Ziekenhuis Afdeling ve Materniteit Asse Bloklaan 5 1730 Asse Tel. 02 300 62 99 Verwelkoming

Nadere informatie

Afdelingsbrochure dienst Orthopedie (A6)

Afdelingsbrochure dienst Orthopedie (A6) Afdelingsbrochure dienst Orthopedie (A6) Studenteninformatie Versie 1.0 Beste student Binnenkort vat je je stage aan in ons ziekenhuis. Deze brochure bevat alle praktische en nuttige info over de afdeling

Nadere informatie

Afdeling L2: Revalidatie ZNA Stuivenberg

Afdeling L2: Revalidatie ZNA Stuivenberg Informatiebrochure voor studenten Auteur Peggy Van Leemputten Publicatiedatum 1/06/2015 Trefwoorden Studenten VPE L2 1 / 9 Inhoudsopgave Afdeling L2: Revalidatie ZNA Stuivenberg... 1 Informatiebrochure

Nadere informatie

Onthaalbrochure Dagziekenhuis hematologie

Onthaalbrochure Dagziekenhuis hematologie Onthaalbrochure Dagziekenhuis hematologie Beste student, beste medewerker Van harte welkom op de afdeling dagziekenhuis hematologie van het AZ Sint-Jan Brugge Oostende av. Met deze brochure willen we u

Nadere informatie

Hartelijk welkom op de dienst oncologie (hospitalisatie) van het AZ Monica, campus Deurne.

Hartelijk welkom op de dienst oncologie (hospitalisatie) van het AZ Monica, campus Deurne. Beste student(e), Hartelijk welkom op de dienst oncologie (hospitalisatie) van het AZ Monica, campus Deurne. Met deze infobundel willen we je een handleiding meegeven om je stage op een vlotte en leerrijke

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL GER3 BE

AFDELINGSPROFIEL GER3 BE AFDELINGSPROFIEL GER3 BE AFDELINGSPROFIEL GER3 BE Algemene gegevens Geneeskundig diensthoofd: Dr. Miquel Verpleegkundig diensthoofd: van de Vijver Lut Hoofdverpleegkundige: Vanessa Van Osselaer Stagementoren:

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL GER3 BE

AFDELINGSPROFIEL GER3 BE AFDELINGSPROFIEL GER3 BE AFDELINGSPROFIEL GER3 BE Algemene gegevens Geneeskundig diensthoofd: Dr. Miguel Clustermanager: Nathalie Milliau Hoofdverpleegkundige: Vanessa Van Osselaer Stagementoren: Kimberly,

Nadere informatie

introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ)

introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ) introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ) 10-07-2017 Introductiemap stagiairs verpleegkunde - Verpleegeenheid psychiatrie Hartelijk welkom op de PAAZ. Voor uitgebreide informatie

Nadere informatie

De afdeling Heelkunde 1

De afdeling Heelkunde 1 De afdeling Heelkunde 1 De verpleegafdeling Heelkunde 1 als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Heelkunde 1 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.3 Patiëntenpopulatie 37 2

Nadere informatie

Onthaalbrochure. Ve 135. Beste student, beste medewerker

Onthaalbrochure. Ve 135. Beste student, beste medewerker Onthaalbrochure Ve 135 Beste student, beste medewerker Met deze brochure willen we je kort informeren over de werking van de dienst en inzicht geven in de verschillende pathologieën waar je mee geconfronteerd

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL SP LOCO1 BE

AFDELINGSPROFIEL SP LOCO1 BE AFDELINGSPROFIEL SP LOCO1 BE AFDELINGSPROFIEL SP-LOCO1 BE Algemene gegevens Geneeskundig diensthoofd: Dr. Debuysscher Verpleegkundig diensthoofd: Herman Andries Hoofdverpleegkundige: Anneleen Vantomme

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2

AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 AFDELINGSPROFIEL HLK7 V2 AFDELINGSPROFIEL HEELKUNDE 7 V2 Algemene gegevens Medisch diensthoofd: Dr. Lemmens Hoofdverpleegkundige: De Troyer Kristel Verpleegkundig diensthoofd: Herman Andries en Nathalie

Nadere informatie

PAAZ. Psychiatrische Afdeling van het Algemeen Ziekenhuis

PAAZ. Psychiatrische Afdeling van het Algemeen Ziekenhuis PAAZ Psychiatrische Afdeling van het Algemeen Ziekenhuis Verwelkoming We heten u van harte welkom op de A-Dienst van het AZ Sint-Jan Brugge Oostende AV campus Henri Serruys. En hopen op een leerrijke stage

Nadere informatie

De hospitalisatie-afdeling Heelkunde 2 als stageplaats voor studenten.

De hospitalisatie-afdeling Heelkunde 2 als stageplaats voor studenten. De afdeling Heelkunde 2 De hospitalisatie-afdeling Heelkunde 2 als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Heelkunde 2 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie Onthaalbrochure studenten Pediatrie 1. Welkom! Welkom op onze afdeling pediatrie van het AZ Jan Portaels. Met deze beknopte brochure willen we je wat meer informatie geven over de afdeling. Natuurlijk

Nadere informatie

introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ)

introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ) introductiemap stagiairs verpleegkunde Verpleegeenheid Psychiatrie (PAAZ) 22-06-2016 Introductiemap stagiairs verpleegkunde - Verpleegeenheid psychiatrie Hartelijk welkom op de PAAZ. Voor uitgebreide informatie

Nadere informatie

Infobundel studenten verpleegkunde PAAZ (A-dienst)

Infobundel studenten verpleegkunde PAAZ (A-dienst) Infobundel studenten verpleegkunde PAAZ (A-dienst) 1 1. Inleiding De hoofdverpleegkundige en zijn team heten u van harte welkom op de PAAZ-dienst van het Sint- Andriesziekenhuis Tielt. PAAZ staat voor

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie Onthaalbrochure studenten Pediatrie 2 Inhoud 1. WELKOM 4 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING 5 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid 5 2.1.1. Voorstelling personeel 5 2.1.2. Bezoekuren 5 2.1.3. Patiëntenprofiel

Nadere informatie

Infobundel stage Pediatrie B4

Infobundel stage Pediatrie B4 Pagina 1 Beste student(e), Hartelijk welkom op de dienst pediatrie van het AZ Monica, campus Deurne. Met deze infobundel willen we je een handleiding meegeven om je stage op een vlotte en leerrijke manier

Nadere informatie

Sint-Andriesziekenhuis Bruggestraat Tielt Infobundel PAAZ afdeling Isabelle Dewaele

Sint-Andriesziekenhuis Bruggestraat Tielt Infobundel PAAZ afdeling Isabelle Dewaele Sint-Andriesziekenhuis Bruggestraat 84 8700 Tielt intredebegleiding@sintandriestielt.be Infobundel PAAZ afdeling Isabelle Dewaele Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Voorstelling van de dienst 2 3. Verwachtingen

Nadere informatie

Het niet-chirurgisch dagziekenhuis

Het niet-chirurgisch dagziekenhuis Het niet-chirurgisch dagziekenhuis Het niet-chirurgisch dagziekenhuis als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over het niet-chirurgisch dagziekenhuis 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.3

Nadere informatie

studenteninformatie Onthaalbrochure A-dienst GezondheidsZorg met een Ziel

studenteninformatie Onthaalbrochure A-dienst GezondheidsZorg met een Ziel i studenteninformatie A-dienst Onthaalbrochure GezondheidsZorg met een Ziel Beste student Welkom op onze afdeling. Met deze brochure willen we je wegwijs maken. Het is een handleiding over het reilen

Nadere informatie

verpleegeenheid geriatrie

verpleegeenheid geriatrie verpleegeenheid geriatrie Hartelijk welkom in de verpleegeenheid geriatrie Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf van

Nadere informatie

Kinderdagziekenhuis. Studentenbrochure

Kinderdagziekenhuis. Studentenbrochure Kinderdagziekenhuis Studentenbrochure 01. Inleiding In het Kinderdagziekenhuis worden patiënten opgenomen voor alle pediatrische disciplines. In totaal worden ongeveer 3000 patiënten per jaar verzorgd

Nadere informatie

STAGEBROCHURES CAMPUS BORNEM. Heelkunde 2 (C2)

STAGEBROCHURES CAMPUS BORNEM. Heelkunde 2 (C2) STAGEBROCHURES CAMPUS BORNEM Heelkunde 2 (C2) Shiftbeschrijving 1. Voorstelling van de dienst Heelkunde 2, een heelkundige dienst met volgende pathologieën: orthopedie, neurochirurgie, plastische chirurgie,

Nadere informatie

Introductie brochure voor studenten DAGHOSPITAAL TONGEREN E2

Introductie brochure voor studenten DAGHOSPITAAL TONGEREN E2 Zorg met een menselijk gelaat Introductie brochure voor studenten DAGHOSPITAAL TONGEREN E2 012 39 63 60 daghospitaal@azvesalius.be Versie april 2017 VOORWOORD Welkom op de eenheid E2, dagziekenhuis Tongeren.

Nadere informatie

studenteninformatie Onthaalbrochure Heelkunde 2B5 GezondheidsZorg met een Ziel

studenteninformatie Onthaalbrochure Heelkunde 2B5 GezondheidsZorg met een Ziel i studenteninformatie Heelkunde 2B5 Onthaalbrochure GezondheidsZorg met een Ziel Beste student Welkom op onze afdeling. Met deze brochure willen we je wegwijs maken. Het is een handleiding over het reilen

Nadere informatie

Orthopedie Neurochirurgie INFORMATIE VOOR STUDENTEN

Orthopedie Neurochirurgie INFORMATIE VOOR STUDENTEN Orthopedie Neurochirurgie INFORMATIE VOOR STUDENTEN INHOUD Welkom 3 1. Voorstelling van de dienst 4 1.1 Wat? 4 1.2 Waar? 4 1.3 Wie? 4 1.4 Indeling 5 2. Patiëntenpopulatie 6 3. Werking van de dienst 6 3.1.

Nadere informatie

introductiemap stagiairs verpleegkunde en vroedkunde Verpleegeenheid Verloskwartier

introductiemap stagiairs verpleegkunde en vroedkunde Verpleegeenheid Verloskwartier introductiemap stagiairs verpleegkunde en vroedkunde Verpleegeenheid Verloskwartier 18-12-2015 Introductiemap stagiairs verpleegkunde-vroedkunde - Verpleegeenheid verloskunde Welkom aan alle studenten

Nadere informatie

Voorstelling. VE101 Mid-Care

Voorstelling. VE101 Mid-Care Voorstelling VE101 Mid-Care Versiedatum: 09/08/2011 1 VERWELKOMING 2/6 Beste student De hoofdverpleegkundige, de praktijklector en de ganse equipe heet je welkom op VE 101. Van onze kant garanderen we

Nadere informatie

AZ VESALIUS. Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11. tel afdeling: 012/39 63 58 INTRODUCTIEBROCHURE VOOR STUDENTEN

AZ VESALIUS. Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11. tel afdeling: 012/39 63 58 INTRODUCTIEBROCHURE VOOR STUDENTEN AZ VESALIUS Introductiebrochure voor studenten Algemeen ziekenhuis Vesalius Hazelereik 51 3700 Tongeren tel: 012/39 61 11 tel afdeling: 012/39 63 58 INTRODUCTIEBROCHURE VOOR STUDENTEN DAGHOSPITAAL E2 1

Nadere informatie

De afdeling Neonatologie

De afdeling Neonatologie De afdeling Neonatologie De afdeling Neonatologie als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Neonatologie 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.3 Patiëntenpopulatie 36 2 Zorgverloop

Nadere informatie

studenteninformatie Onthaalbrochure Heelkunde 2B2 GezondheidsZorg met een Ziel

studenteninformatie Onthaalbrochure Heelkunde 2B2 GezondheidsZorg met een Ziel i studenteninformatie Heelkunde 2B2 Onthaalbrochure GezondheidsZorg met een Ziel Beste student Welkom op onze afdeling. Met deze brochure willen we je wegwijs maken. Het is een handleiding over het reilen

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie

Onthaalbrochure studenten Pediatrie Onthaalbrochure studenten Pediatrie Onthaalbrochure studenten pediatrie Oktober 2014 Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 4 2.1.1. Voorstelling

Nadere informatie

verpleegeenheid orthopedie

verpleegeenheid orthopedie verpleegeenheid orthopedie Hartelijk welkom in de verpleegeenheid orthopedie Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf

Nadere informatie

DAGINDELING SP LOCOMOTORISCHE REVALIDATIE

DAGINDELING SP LOCOMOTORISCHE REVALIDATIE DAGINDELING SP LOCOMOTORISCHE REVALIDATIE TIJD TAAK 06.30u - 6.45u briefing door de nachtverpleegkundige aan de vroege diensten 6.45u - 08.45u verantwoordelijke vroeges starten met het nemen van de aangevraagde

Nadere informatie

introductiemap stagiairs verpleegkunde Dagziekenhuis Inwendige geneeskunde

introductiemap stagiairs verpleegkunde Dagziekenhuis Inwendige geneeskunde introductiemap stagiairs verpleegkunde Dagziekenhuis Inwendige geneeskunde 22-06-2016 Introductiemap stagiairs verpleegkunde - Dagziekenhuis inwendige geneeskunde Hartelijk welkom in het Dagziekenhuis

Nadere informatie

Onthaalbrochure Geriatrie G1

Onthaalbrochure Geriatrie G1 Onthaalbrochure Geriatrie G1 Beste student, beste medewerker Van harte welkom op de afdeling acute geriatrie van het AZ Sint-Jan Brugge Oostende av. Met deze brochure willen we u in het kort informeren

Nadere informatie

De afdeling Sp-Locomotorisch

De afdeling Sp-Locomotorisch De afdeling Sp-Locomotorisch De afdeling Sp-Locomotorisch als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Sp-Locomotorisch 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie

Nadere informatie

Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Brochure Geriatrie (A2) 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling geriatrie (A2)... 4 2. Praktische info over onze afdeling...

Nadere informatie

Onthaalbrochure VERLOSKWARTIER

Onthaalbrochure VERLOSKWARTIER Onthaalbrochure VERLOSKWARTIER Beste student, beste medewerker Van harte welkom op het verloskwartier van het Az Sint-Jan Brugge Oostende av. Met deze brochure willen we u in het kort informeren over de

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op beroertezorg

Patiënteninformatie. Welkom op beroertezorg Patiënteninformatie Welkom op beroertezorg 2 Inhoud Welkom op onze dienst... 4 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Voorstelling van het multidisciplinair team... 4 Medisch team van neurologen en neurochirurgen...

Nadere informatie

SJ- DZ11. Wij wensen je alvast veel werkvreugde. Namens het volledige team

SJ- DZ11. Wij wensen je alvast veel werkvreugde. Namens het volledige team Onthaalbrochure Dagziekenhuis oncologie 1 DZ11 Beste student, beste medewerker Van harte welkom op het dagziekenhuis oncologie van het AZ Sint-Jan Brugge - Oostende av. Met deze brochure willen we u in

Nadere informatie

De afdeling Kort Verblijf

De afdeling Kort Verblijf De afdeling Kort Verblijf De afdeling Kort Verblijf als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Kort Verblijf 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.3 Patiëntenpopulatie 37 2 Verloop

Nadere informatie

AFDELING G 3 ZNA Hoge Beuken

AFDELING G 3 ZNA Hoge Beuken Informatiebrochure voor studenten Auteur Lutgart Vandergheynst Publicatiedatum [Publicatiedatum] Trefwoorden [Trefwoorden] 1 / 8 Inhoudsopgave G3 ZNA Hoge Beuken... 1 Informatiebrochure voor studenten...

Nadere informatie

Wij wensen je alvast veel werkvreugde. Namens het volledige team. Onthaalbrochure dagziekenhuis oncologie 1

Wij wensen je alvast veel werkvreugde. Namens het volledige team. Onthaalbrochure dagziekenhuis oncologie 1 Onthaalbrochure Dagziekenhuis oncologie Beste student, beste medewerker Van harte welkom op het dagziekenhuis oncologie van het Az Sint-Jan Brugge Oostende av. Met deze brochure willen we u in het kort

Nadere informatie

Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2. Patiënteninformatie

Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2. Patiënteninformatie Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2 Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Afdelingsbrochure Geriatrie (B2) 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling geriatrie (B2)... 4 2. Praktische info

Nadere informatie

Stagemap het preoperatief consult (POC)

Stagemap het preoperatief consult (POC) Stagemap het preoperatief consult (POC) Voettekst 1/7 Inhoud Welkom... 3 Voorstelling van de preoperatieve consultatie... 4 1 Het preoperatief consult... 4 Stageverloop... 5 2 Uurrooster studenten... 5

Nadere informatie

Onthaalbrochure VE 196

Onthaalbrochure VE 196 Onthaalbrochure VE 196 Beste student, beste medewerker Van harte welkom op de afdeling geriatrie campus SFX van het AZ Sint-Jan brugge oostende av. Met deze brochure willen we u in het kort informeren

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op stroke unit

Patiënteninformatie. Welkom op stroke unit Patiënteninformatie Welkom op stroke unit 2 Inhoud Welkom op onze dienst... 4 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Voorstelling van het multidisciplinair team... 4 Medisch team van neurologen en neurochirurgen...

Nadere informatie

Inwendige geneeskunde

Inwendige geneeskunde PATIËNTEN INFORMATIE Inwendige geneeskunde onthaalbrochure 2 Beste patiënt en familie, Van harte welkom op de afdeling inwendige geneeskunde (4 de verdieping) van het AZ Lokeren. Met deze brochure stellen

Nadere informatie

Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie

Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Inleiding... 3 2. Praktische info over onze afdeling... 4 3. Ons team... 5 4. Dagschema op de afdeling... 6 5. Enkele weetjes

Nadere informatie

Palliatieve zorgen. Studentenbrochure

Palliatieve zorgen. Studentenbrochure Palliatieve zorgen Studentenbrochure 01. Inleiding Binnenkort loop je stage op de palliatieve eenheid en het palliatief support team (PST). Deze brochure is een voorbereiding op jouw stage. De bedoeling

Nadere informatie

Infobundel studenten verpleegkunde Geriatrie 1

Infobundel studenten verpleegkunde Geriatrie 1 Infobundel studenten verpleegkunde Geriatrie 1 2 Beste student, Welkom op de afdeling geriatrie, in deze infobrochure willen wij je informeren over de dienst. In het ziekenhuis heb je verschillende afdelingen

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten. Chirurgisch daghospitaal

Onthaalbrochure studenten. Chirurgisch daghospitaal Onthaalbrochure studenten Chirurgisch daghospitaal Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 4 2.1.1. Voorstelling personeel... 4 2.1.2. Aantal

Nadere informatie

Introductiebrochure studenten: Inwendig & oncologisch dagziekenhuis

Introductiebrochure studenten: Inwendig & oncologisch dagziekenhuis Introductiebrochure studenten: Inwendig & oncologisch dagziekenhuis Inhoud VOORWOORD 1. VOORSTELLING VAN DE EENHEID 2. MULTIDISCIPLINAIR TEAM 3. VERLOOP VAN EEN DAGOPNAME 4. SPECIFIEKE VERPLEEGKUNDIGE

Nadere informatie

Onthaalbrochure Afdeling Geriatrie D3

Onthaalbrochure Afdeling Geriatrie D3 Onthaalbrochure Afdeling Geriatrie D3 Inhoudstafel Voorstelling ziekenhuis... 3 Voorstelling afdeling... 4 Meest voorkomende pathologieën en behandelingen... 6 Verpleegkundige dagindeling.... 7 Vroege

Nadere informatie

SF Z. Introductiebrochure studenten: Inwendig dagziekenhuis SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS

SF Z. Introductiebrochure studenten: Inwendig dagziekenhuis SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS Introductiebrochure studenten: Inwendig dagziekenhuis Inhoud Voorwoord. 1. VOORSTELLING VAN DE EENHEID 2. MULTIDISCIPLINAIR TEAM 3. VERLOOP VAN EEN DAGOPNAME 4. SPECIFIEKE

Nadere informatie

Het niet-chirurgisch dagziekenhuis

Het niet-chirurgisch dagziekenhuis Het niet-chirurgisch dagziekenhuis Het niet-chirurgisch dagziekenhuis als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over het niet-chirurgisch dagziekenhuis 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.3

Nadere informatie

SP Locomotorisch. Dienst specifieke informatie

SP Locomotorisch. Dienst specifieke informatie SP Locomotorisch Dienst specifieke informatie Voorstelling van de dienst Sp-dienst wil zich binnen de Sint Jozefkliniek profileren als een dienst waar patiënten gerevalideerd moeten worden, na bv een CVA,

Nadere informatie

De afdeling Neonatologie

De afdeling Neonatologie De afdeling Neonatologie De afdeling Neonatologie als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Neonatologie 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie 36 2 Zorgverloop

Nadere informatie

Verpleegafdeling Dagkliniek heelkunde / Slaapunit

Verpleegafdeling Dagkliniek heelkunde / Slaapunit Verpleegafdeling Dagkliniek heelkunde / Slaapunit 1. Opdracht De dagkliniek heelkunde heeft als opdracht niet-dringende heelkundige ingrepen uit te voeren dat op één dag kunnen plaats vinden. De dagkliniek

Nadere informatie

Onthaalbrochure studenten Cardiologie

Onthaalbrochure studenten Cardiologie Onthaalbrochure studenten Cardiologie Inhoud 1. WELKOM... 3 2. GEGEVENS VAN DE AFDELING... 4 2.1. Voorstelling van de verpleegeenheid... 4 2.1.1. Voorstelling personeel... 4 2.1.2. Aantal bedden... 4 2.1.3.

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie Patiënteninformatie Welkom op de afdeling pneumologie 2 Inhoud Inhoud... 3 Welkom op onze dienst... 5 Wie zijn we en wat doen we... 5 Voorstelling van het multidisciplinair team... 5 Medisch team... 5

Nadere informatie

AFDELINGSPROFIEL INW5 B1

AFDELINGSPROFIEL INW5 B1 AFDELINGSPROFIEL INW5 B1 AFDELINGSPROFIEL INW5 B1 Algemene gegevens Verpleegkundig diensthoofd: Lieve Quaghebeur Hoofdverpleegkundige: Leemans Dany Verpleegkundigen: 13 Zorgkundigen: 2 Logistieke medewerkers:

Nadere informatie

Onthaalbrochure Afdeling Revalidatie 3GB

Onthaalbrochure Afdeling Revalidatie 3GB Onthaalbrochure Afdeling Revalidatie 3GB Inhoudstafel Voorstelling ziekenhuis... 3 Voorstelling afdeling... 4 Meest voorkomende pathologieën en behandelingen... 6 Verpleegkundige dagindeling.... 7 Dagindeling

Nadere informatie

Heelkunde 2. informatiebrochure

Heelkunde 2. informatiebrochure Heelkunde 2 informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Verloop van de operatie 5. Verpleegkundige verzorging 6. Medische opvolging

Nadere informatie

De afdeling Heelkunde 1

De afdeling Heelkunde 1 De afdeling Heelkunde 1 De verpleegafdeling Heelkunde 1 als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Heelkunde 1 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering& organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie 37 2 Verloop

Nadere informatie

De afdeling Kort Verblijf

De afdeling Kort Verblijf De afdeling Kort Verblijf De afdeling Kort Verblijf als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Kort Verblijf 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie 37 2 Verloop

Nadere informatie

Onthaalbrochure Afdeling 3 NB Locomotorische revalidatie

Onthaalbrochure Afdeling 3 NB Locomotorische revalidatie Onthaalbrochure Afdeling 3 NB Locomotorische revalidatie Inhoudstafel Voorstelling ziekenhuis... 3 Voorstelling afdeling... 4 Meest voorkomende pathologieën en behandelingen... 6 Verpleegkundige dagindeling....

Nadere informatie

Introductiebrochure studenten: Inwendig dagziekenhuis

Introductiebrochure studenten: Inwendig dagziekenhuis Introductiebrochure studenten: Inwendig dagziekenhuis Inhoud VOORWOORD 1. VOORSTELLING VAN DE EENHEID 2. MULTIDISCIPLINAIR TEAM 3. VERLOOP VAN EEN DAGOPNAME 4. SPECIFIEKE VERPLEEGKUNDIGE HANDELINGEN OP

Nadere informatie

Cardiologie CCU INFORMATIE VOOR STUDENTEN

Cardiologie CCU INFORMATIE VOOR STUDENTEN Cardiologie CCU INFORMATIE VOOR STUDENTEN INHOUD Welkom 3 1. Voorstelling van de dienst 4 1.1 Wat? 4 1.2 Waar? 4 1.3 Wie? 4 1.4 Indeling 5 2. Patiëntenpopulatie 5 3. Werking van de dienst 5 3.1 Dagindeling

Nadere informatie

Veiligheid. Beste ouders

Veiligheid. Beste ouders Beste ouders Een ziekenhuisopname is voor een kind en het gezin steeds een ingrijpende gebeurtenis. Toch doen wij ons best om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Onze artsen, verpleegkundigen,

Nadere informatie

De afdeling Heelkunde 2

De afdeling Heelkunde 2 De afdeling Heelkunde 2 De hospitalisatieafdeling Heelkunde 2 als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over de afdeling Heelkunde 2 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN

INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN INFORMATIEBROCHURE STUDENTEN Dienst: Inwendige 5 Verantwoordelijke: Katelijn Francken Telefoon: 03 650 50 68 Beste student Deze algemene informatiebrochure bevat nuttige informatie die een eerste houvast

Nadere informatie

Studentenbrochure Polikliniek voor Urologie

Studentenbrochure Polikliniek voor Urologie Studentenbrochure Polikliniek voor Urologie Voorstelling van de dienst De polikliniek voor Urologie is gelegen op 0P3. Op onze polikliniek worden de patiënten gezien voor consultatie en worden er ook verschillende

Nadere informatie

Geneeskunde 2. Informatiebrochure

Geneeskunde 2. Informatiebrochure Geneeskunde 2 Informatiebrochure imelda omringt u met zorg Inhoud 2 Voorwoord 3 De opname 4 Multidisciplinair team 5 Patiëntenbegeleiding 7 Andere medewerkers 8 Dagindeling 9 Ontslag uit het ziekenhuis

Nadere informatie

PAAZ-afdeling INFORMATIE VOOR STUDENTEN

PAAZ-afdeling INFORMATIE VOOR STUDENTEN PAAZ-afdeling INFORMATIE VOOR STUDENTEN INHOUD Welkom 3 1. Structuur van de afdeling 4 2. Aantal erkende bedden 4 3. Doelgroep patiënten 4 4. Specifieke behandelingen/opnames 5 5. Algemene werkwijze op

Nadere informatie

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure Algemeen Inwendige Ziekten informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Verpleegkundige verzorging 5. Medische opvolging 6. Meebrengen

Nadere informatie

Verpleegeenheid C3. Orthopedie. Informatiebrochure patiënten

Verpleegeenheid C3. Orthopedie. Informatiebrochure patiënten Verpleegeenheid C3 Orthopedie Informatiebrochure patiënten 3 1. Welkom op C3...4 2. Het team...4 2.1 Verpleegkundigen...4 2.2 Artsen...6 2.3 Paramedici...6 2.4 Secretaresse...7 2.5 Anderen...7 3. Bezoekregeling...7

Nadere informatie

Profielschets VE Kortverblijf cardiologie

Profielschets VE Kortverblijf cardiologie Algemene gegevens Hoofdverpleegkundige: Karen De Munck 03 821 5303 03 821 5300 Specialisme: Kortverblijf cardiologie Diensthoofd: Prof. dr. H. Heidbuchel, l Aantal kamers: 1 pers.: 11 2 pers.: 8 Bezoekuren:

Nadere informatie