Teamcompetitie REGLEMENT DISTRICT POOLMIDDEN 1 KNBB SECTIE POOL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Teamcompetitie REGLEMENT DISTRICT POOLMIDDEN 1 KNBB SECTIE POOL"

Transcriptie

1 Teamcompetitie REGLEMENT DISTRICT POOLMIDDEN 1 KNBB SECTIE POOL A. SPELSOORTEN & WEDSTRIJDPUNTEN A.1 De 1e klasse speelt 2 partijen 8-ball (race-to-5), 1 partij 9-ball single (race-to-6), 1 partij 10-ball koppel (race-to-5), 1 partij 10-ball (race-to-5) en 1 partij 14.1 continious (race-to-50). De 2e klasse speelt 2 partijen 9 ball (race to 5), 1 partij 9-ball Koppel (race-to-4), 2 partijen 8 ball (race to 4) en 1 partij 10 ball (race to 4). De 3e klasse speelt 2 partijen 9 ball (race to 5), 1 partij 9-ball Koppel (race-to-4), 2 partijen 8 ball (race to 4) en 1 partij 10 ball (race to 4). A.2 Een competitiewedstrijd beslaat 6 partijen. Iedere individuele gewonnen partij telt als wedstrijdpunt. Mogelijke wedstrijduitslagen zijn daarom: 3-3, 4-2, 5-1 of 6-0. A.3 De eindstand wordt bepaald aan de hand van het totaal aantal behaalde punten. Bij een gelijke stand in punten wordt er naar het onderlinge resultaat gekeken. Het team met het betere saldo over de onderlinge wedstrijden wordt boven het andere team gerangschikt. In het geval dat het aantal behaalde punten en het onderlinge resultaat gelijk zijn, wordt er een beslissende wedstrijd georganiseerd. Deze wedstrijd zal uit 5 individuele wedstrijden bestaan. 1e klasse zullen dan 2 x 8-ball, 1 x 9-ball, 1 x 10-ball en 1 x 14.1 spelen. Bij de lagere klassen word er 2 x 8-ball, 2 x 9-ball en 1 x 10-ball gespeeld. In alle gevallen zullen de lengte van de races gelijk zijn aan de competitie. Deze wedstrijden worden alleen gespeeld indien de rangschikking van belang is voor promotie of degradatie. Deze wedstrijd zal op neutraal terrein gespeeld worden. A.4 In alle klassen wordt het Blind invullen gehandhaafd. Het betreft hierbij het invullen van de wedstrijd formulieren terwijl je niet kan zien wat je tegenstander heeft ingevuld. A.5 Het bewaren van de wedstrijdformulieren is de verantwoordelijkheid van de captain. Het wedstrijdformulier dient als officieel bewijsstuk bij misverstanden m.b.t. het doorgeven van uitslagen. Indien na 72 uur geen uitslag is gemeld zal het thuis spelende team 2 punten krijgen.

2 Om daarna de stand nog in te kunnen vullen dient de teamcaptain contact op te nemen met de desbetreffende Coördinator wedstrijdzaken. Vanaf heden zullen de standen ingevuld worden via Kompsos ( De verantwoordelijkheid hiervan ligt bij de thuisspelende teamcaptain. Alle teamcaptains krijgen hiervoor een persoonlijke inlogcode, hiervoor hebben zij een instructie ontvangen. A.6 Van elke wedstrijd dienen beide captains een door hen beide ondertekend wedstrijdformulier te bewaren. Indien een wedstrijdformulier niet wordt ondertekend, dient dit gemeld te worden aan de desbetreffende Coördinator Wedstrijdzaken (zie onderaan dit reglement).

3 B. COMPETITIE-OPZET (REGIONAAL) B.1 Alle 1 e, 2 e en 3 e klasse teams spelen 4 keer tegen elkaar (Dubbele competitie). In de eerste en laatste speelweek worden alle wedstrijden per klasse op dezelfde dag als locatie gespeeld! Bij bepaling van de locatie van de slotdag, indien mogelijk, spelen de op dat moment top 3 van de competitie niet op een thuislocatie. Alle teamcaptains worden hiervan op de hoogte gesteld. B.1.1 Kampioenen Elk team dat na het spelen van de laatste speeldag bovenaan de stand staat volgens hetgeen vermeld in (Zie KNBB_reglement_competitie_2013_2014, artikel N.2) wordt de titel kampioen van de betreffende Klasse toegekend. B.1.2 Play-offs Een district zal aan het eind van de competitie in elke Klasse play-off wedstrijden organiseren. B.1.3 Promotie Eerste Klasse Promotie voor de kampioenen van de Eerste Klasse naar de Derde divisie landelijk zijn vanaf seizoen 2014/2015 niet meer van toepassing vanwege open inschrijven Derde Divisie landelijk. Teams en/of Individuele spelers zijn vrij om zowel regionaal als landelijk competitie te spelen, mits dit niet in strijd is met de door het bestuur vastgestelde regels (zie Competitie-reglement District PoolMidden 1, artikel C.2) B.1.4 Promotie/ degradatie Indien in een district sprake is van een Eerste en een Tweede Klasse zal het laatste team van de Eerste klasse direct degraderen ten koste van de kampioen Tweede klasse. Het één-na-laatste team van de Eerste klasse kan een promotie-/degradatiewedstrijd spelen tegen de nr.2 van de Tweede klasse. Deze regeling geldt ook voor lagere Klassen indien dit van toepassing is. B.1.5 Het district bepaalt zelf de data van de eventuele play-offs van de verschillende Klassen. Op basis van de uitslag kan door een team promotie afgedwongen worden naar een hogere Klasse. B.1.6 De kampioen van de Eerste Klasse plaatst zich voor het NK-Teams Eerste Klasse. De kampioenen van de Tweede Klasse en lager plaatsen zich voor het NK-Teams Regionaal (Zie KNBB_reglement_competitie_2013_2014, artikel N.6). B.2 Het district heeft het recht een team niet toe te laten in een hogere klasse indien de speelgelegenheid niet aan de voorwaarden voldoet. (Competitie-reglement District PoolMidden 1, artikel E) B.3 Het district heeft het recht een team dispensatie te verlenen om in een hogere klasse uit te komen. Teams kunnen bij inschrijving schriftelijk aanspraak maken op dispensatie om uit te komen in een hogere klasse.

4 B.4 Teams bepalen zelf hun thuisspeelavond. Thuisspeelavonden zijn niet toegestaan op vrijdag, zaterdag en zondag. Jeugdteams vormen hierin een uitzondering (KNBB_reglement_competitie_2013_2014,, artikel N.13.2). Alle wedstrijden zullen aanvangen om uur. B.5 Bij niet aanwezig zijn om uur verliest het te late team 1 rack van de eerste 2 partijen op het wedstrijd formulier per 10 minuten. Het eerste rack mag om uur geclaimd worden, het tweede rack om uur en na 30 minuten verliest het te late team de eerste 2 partijen. B.6 Een onaangekondigd incompleet verschenen team verspeelt de niet speelbare partijen aan de tegenstander. Als een team incompleet verschijnt, worden door het complete team eerst zoveel mogelijk partijen van verschillende spelsoorten weggestreept, daarna worden de namen van de spelers pas ingevuld. Het onaangekondigd incompleet verschijnen is geen geldige reden de wedstrijd uit te stellen. Elk team is verplicht op de vastgestelde datum te spelen, mits hier meer dan 24 uur van tevoren overleg en akkoord over is bereikt met de tegenspelende teamcaptain EN de Coördinator Wedstrijdzaken. B.7 Bij telefonische te-laat-melding kan het verlate team uiterlijk 30 minuten later aanwezig zijn, zonder tegenpunten tegen zich geclaimd te krijgen. Een uur na de oorspronkelijke starttijd mag het team het wachten opgeven. Zonder bericht van de tegenstander wordt het team dan als onafgemeld afwezig beschouwd. B.8.1 Teams hebben het recht om wedstrijden uit te stellen op voorwaarde dat na bericht van uitstel de wedstrijd binnen één week een nieuwe datum bepaald is die binnen 6 weken gespeeld moet zijn. Het uitstellen van een wedstrijd dient minimaal 24 uur voor aanvang van de wedstrijd gemeld te zijn aan de captain van het andere team EN de Coördinator Wedstrijdzaken. B.8.2 Als een team tussen 24 uur en 3 uur voor de wedstrijd een uitstel aanvraagt, geeft het team wat uitstelt 2 partijen op in de inhaal wedstrijd en worden die partijen op het formulier doorgestreept. Dan staat het team die uitgesteld heeft op dat moment dus 2-0 achter. Vanaf 3 uur voor de wedstrijd kan er niet meer uitgesteld worden. Het uitstellende team moet hierbij de wedstrijd opgeven. B.8.3 Bij uitstel als gevolg van ziekte, moet de speler of eventueel teamcaptain dit vóór uur telefonisch melden bij het desbetreffende wedstrijdsecretariaat en eigen teamcaptain. Hierbij is het eventueel mogelijk dan nog de wedstrijd te verzetten zonder dat er sancties aan vast zitten. Wordt een ziekmelding na uur gedaan dan geldt het reglement zoals beschreven in punt B.8.2! B.9 Indien een team onafgemeld niet op komt dagen staat dit gelijk aan het opgeven van de wedstrijd. Daarnaast krijgt het onafgemelde team een sanctie van 3 punten. Bij 3 keer onafgemeld afwezig volgt verwijdering uit de competitie.

5 B.10 Volgens een bepaalde norm behoudt het bestuur het recht de uitslag van een wedstrijd te kunnen bepalen. Deze norm zal gebruikt worden als bepaalde wedstrijden door omstandigheden niet gespeeld kunnen worden en geen reglementaire verliezers verdienen of indien het bestuur van mening is dat een 0-0 uislag van invloed kan zijn op promotie of degradatie. De norm is dan: (eigen aantal punten / eigen aantal wedstrijden) gedeeld door (eigen aantal punten / eigen aantal wedstrijden + tegenstander aantal punten / tegenstander aantal wedstrijden) vermenigvuldigd met 6. De situatie per seizoensdeel wordt als peildatum genomen. Alle wedstrijden zijn dan 1 keer gespeeld. B.11 Mochten er 2 weken voor de slotdag nog inhaalwedstrijden niet gespeeld zijn, dient er in overleg met de Coördinator Wedstrijdzaken een bindende datum gepland te worden. Het liefst worden de inhaalwedstrijden op tussenweken ingehaald. B.12 Er mag geen gebruik worden gemaakt van spelers die in andere pool districten ingeschreven zijn voor competitie of beker wedstrijden. Is dit wel het geval worden zijn/haar wedstrijden geschrapt en worden de punten gegeven aan de tegenpartij. De verantwoording ligt bij het team. B.13 Als er een speler van een ander district naar dit district verhuist zal de Coördinator Wedstrijdzaken hiervan op de hoogte moeten zijn. De normale regel binnen de KNBB is hier van kracht. B.14 In een lagere klasse naar hogere klasse gaan is toegestaan, voor gelijke klasse of hoger naar lager niveau moet dispensatie aangevraagd worden. Enige uitzonderingen nagelaten. B.15 Een speler die geen KNBB lidnummer heeft mag niet uitkomen in de District Midden 1 competitie. Als een speler wel is ingezet zonder lidnummer worden al zijn wedstrijden als verloren partijen beschouwd. B.16 Indien een team uit de competitie wordt gehaald of zich terugtrekt uit de competitie dan gelden de volgende regels: Indien een team uit de competitie wordt gehaald of zich terugtrekt voordat de competitie volledig is afgewerkt, dan worden alle wedstrijduitslagen per seizoensdeel van het desbetreffende team uit de stand verwijderd.

6 C. DEELNAME REGIONAAL & LANDELIJKE COMPETITIE C.1 Teams/spelers kunnen zich vrij inschrijven voor de Landelijke Teamcompetitie (Derde Divisie). Kosten voor deelname aan de Landelijke competitie zijn 100,- per team (Zie publicatie op ) Voor deelname aan de landelijke competitie is een volwaardig lidmaatschap per individu een vereiste. C.2 - Deelname aan de regionale competitie is uitgesloten voor Ere- en Eerste Divisie spelers (en top 32 spelers van de nationale ranking vanaf de start van het seizoen (zie - Derde divisie spelen is vrij toegestaan voor zowel de 1 e als 2 e klasse spelers/teams. - Tweede divisie spelen is alleen toegestaan voor 1 e klasse spelers/teams. - Invallen vanuit de 1 e en 2 e klasse bij een Derde divisie team is ongelimiteerd toegestaan. - Invallen vanuit de 1 e en 2 e klasse bij een Tweede divisie team en hoger is maximaal 2x toegestaan. Bij een derde invalbeurt is toestemming vereist van het bestuur. (Bij een derde invalbeurt zonder toestemming, behoudt het bestuur het recht de speler uit het regionale team te verwijderen. Dit houdt in dat ook alle behaalde wedstrijdpunten van de speler als verloren beschouwt kunnen worden, dit kan van invloed zijn op de stand in de regionale competitie!)

7 D. ALGEMENE REGELS D.1 Van elke wedstrijd dienen beide captains een wedstrijdformulier te bewaren tot minimaal 3 maanden na het einde van het seizoen D.2 Elk team is verplicht zijn inschrijfgeld te betalen. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de Teamcaptain D.3 Indien een teamcaptain veelvuldig niet bereikbaar is, kan het district passende maatregelen nemen. Indien er geen oplossing gevonden wordt, kan dit leiden tot verwijdering van de teamcaptain of het gehele team uit de competitie. D.4 In het geval zich iets voordoet wat buiten de normale gang van zaken is (zoals: tegenstander komt niet opdagen, lokaal dicht, hele team ziek, ruzie, etc), dient de captain hier melding van te maken aan de Coördinator Wedstrijdzaken en/of het Bestuur. Optreden vanuit de Coördinator Wedstrijdzaken en/of het Bestuur is alleen mogelijk indien zij op de hoogte zijn gesteld. D.5 In uitzonderlijke situaties behoudt het Bestuur het recht om af te wijken van de reglementen. D.6 Geschillen kunnen aangeleverd worden via de Coördinator Wedstrijdzaken en/of het Bestuur. Het Bestuur dient hier binnen 1 week een reactie op te geven. Contactgegevens van deze personen zijn te vinden op of onderaan dit reglement. D.7 Bezwaren tegen uitspraken van het Bestuur kunnen ingediend worden bij de Bestuur Sectie Pool, Breedtesport. D.8 Mocht een team gebruik willen maken van een invaller dan moet deze speler uit een lager spelend team van hetzelfde lokaal komen,dit dient vooraf door de teamcaptain te worden gemeld bij de Coördinator Wedstrijdzaken. (N.B. Leden van de KNBB Sectie Pool die geen teamcompetitie spelen mogen niet invallen.) Mocht er geen invaller geregeld kunnen worden dan is het mogelijk om een wedstrijd te spelen met 2 teamleden, mits goed gekeurd door de teamcaptain van de tegenpartij en de coördinator wedstrijdzaken van de desbetreffende klasse. Dit wordt maximaal 3 keer per seizoen toegestaan. D.9 Handelen door spelers ofwel teamcaptains buiten dit reglement om in overeenstemming met de tegenstander kan resulteren in diskwalificatie van de betrokken teams, het kwijtraken van de licentie of strafpunten. Het bestuur behoudt zich het recht hier eventueel naar te handelen. Ernstige zaken worden voorgelegd aan de KNBB en worden volgens KNBB reglementen/statuten behandeld.

8 E. MATERIAAL E.1 Norm is dat competitiewedstrijden worden gespeeld op minimaal twee 9 ft. tafels die kwalitatief en karakteristiek gelijkwaardig aan elkaar zijn en waarvan de openingen van de pockets niet rond zijn. Voor regionale competities lager dan de Eerste Klasse kunnen lokaliteiten met kleinere tafels (7- en 8 ft) dispensatie krijgen van de Coördinator Wedstrijdzaken 2de klasse. Dispensaties kunnen onmiddellijk door het Coördinator Wedstrijdzaken worden ingetrokken. E.2 De afmeting van alle ballen moet 57,2 mm zijn. De ballen moeten teruggeplaatst kunnen worden, dus geen munttafels waarvoor betaald moet worden. E.3 Ieder wedstrijdsecretariaat is gerechtigd lokalen te weigeren voor deelname aan de competitie die onder diens verantwoordelijkheid valt, wanneer zij de lokaliteit niet geschikt acht. E.4 Er moet een degelijke verlichting zijn boven de tafel, het laken moet goed onderhouden (schoon) zijn en mag geen scheuren vertonen en de ballen behoren schoon te zijn. E.5 De tafels moeten in deugdelijke staat zijn en er moet voldoende speelruimte rond de tafels zijn. Daarnaast heeft de zaalhouder niet het recht tafelhuur te vragen voor de tijd dat er competitie gespeeld wordt, inclusief een half uur inspelen vooraf. E.6 Kwaliteitscontrole geschiedt door de betreffende Coördinator Wedstrijdzaken. Indien het lokaal afgekeurd wordt, is het team verplicht haar thuiswedstrijden elders te spelen tot de tijd dat het eigen lokaal weer over deugdelijk materiaal beschikt. De betreffende Coördinator Wedstrijdzaken kan opnieuw een controle uitvoeren, voordat het team weer toestemming krijgt in het eigen lokaal te spelen. De beslissing van de betreffende Coördinator Wedstrijdzaken is bindend. E.7 De Coördinator Wedstrijdzaken heeft het recht voor of gedurende het seizoen een controle uit te voeren of lokaliteiten aan de kwalitatieve eisen zoals gesteld in dit artikel voldoen. E.8 Magic racks mogen worden gebruikt mits de kwaliteit goed is (mogen geen afwijkingen ontstaan die het spel veranderen). Dit moet voor een wedstrijd worden vastgesteld door beide teamcaptains om gebruik toe te staan.

9 F. KLEDINGVOORSCHRIFT F.1 Voor alle regionale teamwedstrijden geldt dat vrijetijdskleding is toegestaan. Let wel op dat dit kledingvoorschrift alleen van toepassing is bij de teamcompetitie van het District PoolMidden 1! Er kan een dresscode gelden voor de Bekerwedstrijden, dit wordt vermeld bij de publicatie schema s door de KNBB ( )

10 G. ORGANISATIE Bestuurs Informatie Voorzitter Sacha Romero Telefoon: (o.v.v. Voorzitter) Penningmeester Linda Bos Telefoon: (o.v.v. Penningmeester) Coordinator Wedstrijdzaken 1ste klasse Sacha Romero Telefoon: of Coordinator Wedstrijdzaken 2e klasse Tom Broens Telefoon: of Coordinator Wedstrijdzaken 3e klasse Linda Bos Telefoon: of Coordinator Midden 1 Rankingtoernooien Linda Bos Telefoon: bestuur@districtmidden.nl (o.v.v. Regionale toernooien) Website Tom Broens Telefoon: bestuur@districtmidden.nl (o.v.v. Website)... = Gewijzigde/ Nieuwe punten in het reglement. VERANTWOORDING: Wanneer dit reglement in conflict is met de statuten van de KNBB (Sectie Pool), dan prevaleren de statuten. Wanneer dit reglement in conflict is met het Competitiereglement van de KNBB Sectie Pool, dan prevaleert het aanvullende Districtsreglement. Indien zich competitiezaken voordoen waarin geen van de genoemde reglementen voorzien of waarin de tekst voor meer dan één uitleg vatbaar is, dan is het betreffende Coördinator Wedstrijdzaken van het district (regionale competitie) ofwel het Coördinator Wedstrijdzaken van het Bondsbureau, eventueel in overleg met het Bestuur Sectie Pool, Breedtesport verantwoordelijk in een besluit te voorzien. Tegen dit besluit kan beroep

11 aangetekend worden volgens de beroepsregeling van de KNBB Sectie Pool.

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2. A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2. A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten A.1 De 1ste klasse speelt: 2 x 9-ball (race to 7), 1 x 10-ball (race to 7), 1 x 8-ball (race to 6), 1 x 10-ball koppel (race to 6) en 1 x 14.1 (race to 60) De 2e en 3e

Nadere informatie

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2 A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten A.1 De 1ste klasse speelt: 2 x 9-ball (race to 7), 1 x 10-ball (race to 7), 1 x 8-ball (race to 6), 1 x 10-ball koppel (race to 6) en 1 x 14.1 (race to 60) De 2e klasse

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOLMIDDEN 1 Midden 1 Rankingtoernooien

COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOLMIDDEN 1 Midden 1 Rankingtoernooien COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOLMIDDEN 1 Midden 1 Rankingtoernooien 2015-2016 Inhoudsopgave I. Algemeen Reglement A. Organisatie B. Algemene Wedstrijdzaken II. Ranking toernooien C. Organisatie D. Structuur

Nadere informatie

Reglement Regionale Teamcompetitie

Reglement Regionale Teamcompetitie KNBB sectie Pool Reglement Regionale Teamcompetitie 2014-2015 Verantwoording Dit reglement is van kracht voor spelers in de regionale teamcompetitie, het regionale wedstrijdsecretariaat, zaalhouders van

Nadere informatie

Reglement Landelijke Teamcompetitie

Reglement Landelijke Teamcompetitie KNBB sectie Pool Reglement Landelijke Teamcompetitie 2016-2017 Verantwoording Dit reglement is van kracht voor spelers in de landelijke teamcompetitie, het landelijke wedstrijdsecretariaat, zaalhouders

Nadere informatie

Reglement Regionale teamcompetitie West 1

Reglement Regionale teamcompetitie West 1 KNBB Sectie Pool en Pooldistrict West 1 Reglement Regionale teamcompetitie West 1 2013-2014 Verantwoording Dit reglement is van kracht voor spelers in de landelijke en regionale teamcompetitie, het landelijke

Nadere informatie

Pool Ranking Nederland Protocol. Geschreven door: Jok Tang & Arno Hartman Versie: 0.2 (31 december 2016) Pool Ranking Nederland Protocol V0.

Pool Ranking Nederland Protocol. Geschreven door: Jok Tang & Arno Hartman Versie: 0.2 (31 december 2016) Pool Ranking Nederland Protocol V0. Pool Ranking Nederland Protocol V0.2 Pool Ranking Nederland Protocol Geschreven door: Jok Tang & Arno Hartman Versie: 0.2 (31 december 2016) Verantwoording Dit reglement is van kracht voor spelers die

Nadere informatie

Reglement NK Pool

Reglement NK Pool Reglement NK Pool 2016.03.22 Verantwoording Dit reglement is van kracht voor spelers die deelnemen aan het NK Pool van de, de organisatie van het NK Pool en de zaalhouder waar het NK Pool wordt gespeeld.

Nadere informatie

Regionaal Reglement Teamcompetitie Pool West 3 (v2.3, maart 2015)

Regionaal Reglement Teamcompetitie Pool West 3 (v2.3, maart 2015) Regionaal Reglement Teamcompetitie Pool West 3 (v2.3, maart 2015) # Probleem/situatie Oplossing Sanctie 1 Team komt niet opdagen, wat dan? Wedstrijd dient in de regel te worden ingehaald binnen 3 speelweken.

Nadere informatie

REGLEMENT TEAMCOMPETITIE SECTIE SNOOKER HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN

REGLEMENT TEAMCOMPETITIE SECTIE SNOOKER HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN REGLEMENT TEAMCOMPETITIE SECTIE SNOOKER Versie: 2.4.0 Status: Definitief Datum: 12 juli 2016 Bijlagen bij dit reglement Algemeen Reglement sectie Snooker HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN ARTIKEL 101 ALGEMEEN 1. Alle

Nadere informatie

Regionaal Reglement Teamcompetitie Pool West 3 (v2.4, juni 2015)

Regionaal Reglement Teamcompetitie Pool West 3 (v2.4, juni 2015) Regionaal Reglement Teamcompetitie Pool West 3 (v2.4, juni 2015) # Probleem/situatie Oplossing Sanctie 1 Team komt niet opdagen, wat dan? Wedstrijd dient in de regel te worden ingehaald binnen 3 speelweken.

Nadere informatie

Reglement SBN Jeugdcompetitie Najaar 2016

Reglement SBN Jeugdcompetitie Najaar 2016 ALGEMENE BEPALINGEN BEGRIPSBEPALINGEN ARTIKEL 1 Voor de Jeugdcompetitie zijn de algemene bepalingen van het competitiereglement van toepassing. Beroepscommissie Commissie welke ingeschakeld kan worden

Nadere informatie

Basisreglement Geert Popma Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi.

Basisreglement Geert Popma Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi. Basisreglement Geert Popma Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi. Elke biljarter kan deelnemen aan de toernooien van de Geert Popma Een biljarter is deelnemer als hij/zij zich tijdig aanmeldt

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Vereniging Carambole Archimedesbaan 7 3439 ME Nieuwegein 030 6008400 info@knbb.nl Samen biljarten geeft meer effect! Inschrijfvoorwaarden en aanvullende bepalingen

Nadere informatie

Reglement BCDC Teamcompetitie & Bekercompetitie

Reglement BCDC Teamcompetitie & Bekercompetitie 1 Officiële competitie. 1.1 In de periode van 1 september tot en met 30 juni van het daaropvolgende jaar organiseert de BCDC haar competitie. Dit is de zogenaamde officiële competitie. 1.2 Wanneer het

Nadere informatie

Competitiereglement NPB padelcompetitie2018 (NJC)

Competitiereglement NPB padelcompetitie2018 (NJC) Competitiereglement NPB padelcompetitie2018 (NJC) Competitieleiders NPB: Gerco Wicherson & Karin Overweg e-mailadres: competities@padelbond.nl Versie 20180627 1. Inleiding Dit document is een handvat voor

Nadere informatie

BONDSREGELs MAAS en WAALSE BILJARTBOND

BONDSREGELs MAAS en WAALSE BILJARTBOND Art.1. De teams zullen volgens krachtsverhouding in verschillende libre klassen worden ingedeeld. Het is toegestaan met maximaal twee teams van een en dezelfde vereniging of clublokaal in een zelfde klasse

Nadere informatie

NK POOL JEUGD Toernooiprotocol NK POOL JEUGD april 2017

NK POOL JEUGD Toernooiprotocol NK POOL JEUGD april 2017 NK POOL JEUGD 2017 Toernooiprotocol 24 april 2017 Verantwoording Dit reglement is van kracht voor spelers die deelnemen aan het NK Pool Jeugd van de KNBB Sectie Pool, het landelijke wedstrijdsecretariaat

Nadere informatie

Reglement Café Geert Cup

Reglement Café Geert Cup Reglement Café Geert Cup Inhoudsopgave Wedstrijdbanen... 2 Afspraken mbt inschrijving en afmeldingen... 3 Competitiewedstrijden... 4 Competitie verloop... 5 Scheidsrechters... 7 Competitiewedstrijd...

Nadere informatie

Reglement 1 e Klasse. Nov Pagina 1 van 6

Reglement 1 e Klasse. Nov Pagina 1 van 6 Reglement 1 e Klasse Nov 2018 Pagina 1 van 6 1 Verantwoordelijkheden 1.1 Competitieleider/coördinator (CL) Ledenadministratie. Planning competitie. Communicatie met de teams. Beheer contributiepot. Bemiddeling

Nadere informatie

Wedstrijdbulletin KNLTB Voorjaar 8&9 Landelijk 2018

Wedstrijdbulletin KNLTB Voorjaar 8&9 Landelijk 2018 Wedstrijdbulletin KNLTB Voorjaar 8&9 Landelijk 2018 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Welke en hoeveel partijen een speler mag spelen 3 Telling in de 8&9-competitie 3 Uitstel van competitiewedstrijden 3 Invallen

Nadere informatie

REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN & COMPETITIES ZEEUWSE DARTS FEDERATIE

REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN & COMPETITIES ZEEUWSE DARTS FEDERATIE ORGANISATIE Artikel 1 1. In de periode van 1 september tot 1 juni van het daaropvolgende jaar wordt een competitie georganiseerd, hierna te noemen de officiële competitie. 2. De door de ZDF georganiseerde

Nadere informatie

VC Geldrop Heren Recreanten Competitie. Samenvatting van afspraken betreffende gedragsregels Eindhoven september 2015

VC Geldrop Heren Recreanten Competitie. Samenvatting van afspraken betreffende gedragsregels Eindhoven september 2015 1. DOEL De recreantencompetitie moet recreatief volleybal geven, dit houdt in dat het spel en alles wat daarmee samenhangt, ontspannend moet werken. 2. ORGANISATIE / STRUCTUUR 2.1. De competitie is voor

Nadere informatie

Straf reglement

Straf reglement Straf reglement 2016 2017 Behoort als bijlage bij het huishoudelijk reglement 2016 2017 Behoort als bijlage bij het toernooi reglement 2016 2017 Het bestuur van de Flakkeese Dart Federatie vormt de reglementscommissie:

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. KNVB district Oost. Bekerreglement 2016/'17 Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. KNVB district Oost. Bekerreglement 2016/'17 Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district Oost Bekerreglement 2016/'17 Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B Reglement beker mannen senioren teams categorie B Artikel 1 Aan

Nadere informatie

REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN & COMPETITIES ZEEUWSE DARTS FEDERATIE

REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN & COMPETITIES ZEEUWSE DARTS FEDERATIE ORGANISATIE Artikel 1 1. In de periode van 1 september tot 1 juni van het daaropvolgende jaar wordt een competitie georganiseerd, hierna te noemen de officiële competitie. 2. De door de ZDF georganiseerde

Nadere informatie

REGLEMENT DBC ( DUTCH BLACKBALL COMPETITION)

REGLEMENT DBC ( DUTCH BLACKBALL COMPETITION) REGLEMENT DBC ( DUTCH BLACKBALL COMPETITION) ORGANISATIE/ALGEMEEN - De DBC ( Dutch Blackball Competition ) is de officiële Blackball Competition in Nederland die wordt georganiseerd door en namens de DBA

Nadere informatie

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE (NPC)

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE (NPC) TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE (NPC) Vastgesteld door de bondsvergadering van 28 mei 2016; Inwerking tredend op 1 juli 2016 Voor zover in deze bijlage niet

Nadere informatie

Reglement Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant Driebanden klein 2019

Reglement Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant Driebanden klein 2019 1 Reglement Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant Driebanden klein 2019 Artikel 1 Algemeen 1.1. Dit reglement is van toepassing op het Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant driebanden klein,

Nadere informatie

NK POOL SENIOREN 2017 Toernooiprotocol NK SENIOREN april 2017

NK POOL SENIOREN 2017 Toernooiprotocol NK SENIOREN april 2017 NK POOL SENIOREN 2017 Toernooiprotocol 21 april 2017 Verantwoording Dit reglement is van kracht voor spelers die deelnemen aan het NK Pool Senioren van de KNBB Sectie Pool, het landelijke wedstrijdsecretariaat

Nadere informatie

DISTRICTSCOMPETITIE REGLEMENT. KNBB District Twente. (ingevolge artikel 7203 CR)

DISTRICTSCOMPETITIE REGLEMENT. KNBB District Twente. (ingevolge artikel 7203 CR) Pagina 1 van 11 DISTRICTSCOMPETITIE REGLEMENT KNBB District Twente 2017 2018 (ingevolge artikel 7203 CR) Pagina 2 van 11 Het Districtscompetitie Reglement KNBB Twente zijn in de loop van de tijd gewijzigd.

Nadere informatie

Reglement SuperLeague Nederland Seizoen

Reglement SuperLeague Nederland Seizoen 1. ORGANISATIE a. De verantwoordelijkheid van de organisatie van de SuperLeague Nederland (SLN) berust bij het bestuur van de Nederlandse Darts Bond (NDB). b. Het bestuur stelt voor deze competitie een

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Rijnmond Darts Wintercompetitie

Wedstrijdreglement Rijnmond Darts Wintercompetitie Wedstrijdreglement Rijnmond Darts Wintercompetitie 01. In een competitiewedstrijd bestaat een team uit minimaal 4 spelers en/of speelsters. Als een team maar 3 spelers/speelsters heeft dan moet er toch

Nadere informatie

Inleiding: onderstaand ziet u het NTTB-competitieboek van de afdeling Gelre voor de jeugd en senioren voor het voorjaar van 2016

Inleiding: onderstaand ziet u het NTTB-competitieboek van de afdeling Gelre voor de jeugd en senioren voor het voorjaar van 2016 Inleiding: onderstaand ziet u het NTTB-competitieboek van de afdeling Gelre voor de jeugd en senioren voor het voorjaar van 2016 Uitslagen inbrengen in NAS De verenigingen dienen er voor te zorgen dat

Nadere informatie

Wedstrijdbulletin KNLTB 8&9-competitie Voorjaar 2017

Wedstrijdbulletin KNLTB 8&9-competitie Voorjaar 2017 Wedstrijdbulletin KNLTB 8&9-competitie Voorjaar 2017 1 Inhoudsopgave: Blz. Inleiding 3 Welke en hoeveel partijen een speler mag spelen 3 Telling in de 8&9-competitiecompetitie 3 Uitstel van competitiewedstrijden

Nadere informatie

KNLTB REGIO NOORDWEST INFORMATIE REGIO WINTER BUITEN COMPETITIE 2014-2015

KNLTB REGIO NOORDWEST INFORMATIE REGIO WINTER BUITEN COMPETITIE 2014-2015 KNLTB REGIO NOORDWEST INFORMATIE REGIO WINTER BUITEN COMPETITIE 2014-2015 De Regio Winter Buiten Competitie (RWBC) gaat in november 2014 weer van start en wordt gespeeld in de maanden november, december

Nadere informatie

Reglement SuperLeague Nederland Seizoen 2015-2016

Reglement SuperLeague Nederland Seizoen 2015-2016 1. ORGANISATIE a. De verantwoordelijkheid van de organisatie van de SuperLeague Nederland (SLN) berust bij het bestuur van de Nederlandse Darts Bond (NDB). b. Het bestuur stelt voor deze competitie een

Nadere informatie

Districtsreglement District West Brabant

Districtsreglement District West Brabant 1 Districtsreglement District West Brabant Art. 1; De te spelen teamcompetities en persoonlijke kampioenschappen worden verspeeld conform de geldende reglementen zoals die zijn te raadplegen bij de Vereniging

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Vereniging Carambole Wedstrijdreglement landscompetitie 2018-2019 INHOUD HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Toe te passen bepalingen... 3 1.3 Spelsoorten

Nadere informatie

AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016

AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016 AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016 1. Algemeen Op de Kadercompetitie zijn van toepassing: - De statuten en huishoudelijk reglement van de KNBB en KNBB Vereniging Carambole -

Nadere informatie

Competitiereglement Moergestelse dartcompetitie

Competitiereglement Moergestelse dartcompetitie Competitiereglement Moergestelse dartcompetitie 1.1 Voorwaarden teams. 1.1.1 Uit hun midden wijzen de spelers van een team een captain aan. Deze wordt beschouwd als de contactpersoon voor het team. Mededelingen

Nadere informatie

In dit boekje staat alles te lezen wat je over de competitie moet weten.

In dit boekje staat alles te lezen wat je over de competitie moet weten. Beste competitiespeler, In dit boekje staat alles te lezen wat je over de competitie moet weten. Op de captainsavond (een avond in de week voorafgaande aan de competitie, tijdig aangegeven op de site)

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Groninger Bedrijfs Tafeltennis Bond (G.B.T.B.)

Wedstrijdreglement. Groninger Bedrijfs Tafeltennis Bond (G.B.T.B.) Competitiereglement (1/8) Wedstrijdreglement Groninger Bedrijfs Tafeltennis Bond (G.B.T.B.) Artikel 1 Competitie en competitieseizoen De GBTB organiseert jaarlijks 1 of meer competities tussen teams van

Nadere informatie

Basisreglement Geert Popma Driebanden Friesland Cup.

Basisreglement Geert Popma Driebanden Friesland Cup. Basisreglement Geert Popma Driebanden Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi. Elke biljarter/ individu kan deelnemen aan de toernooien van de Driebanden Friesland Cup. Een biljarter is deelnemer

Nadere informatie

Heren en dames standaardteams

Heren en dames standaardteams Promotie-/degradatieregeling Bondscompetitie, seizoen 2018-2019 Heren en dames standaardteams Hoofdklasse De vier hoogst geëindigde teams (nummers 1 t/m 4) uit de reguliere competitie spelen play-offs

Nadere informatie

Reglement SuperLeague Nederland Seizoen

Reglement SuperLeague Nederland Seizoen 1. ORGANISATIE a. De verantwoordelijkheid van de organisatie van de SuperLeague Nederland (SLN) berust bij het bestuur van de Nederlandse Darts Bond (NDB). b. Het bestuur stelt voor deze competitie een

Nadere informatie

REGLEMENT RANKING TOERNOOIEN SNOOKER KNBB HOOFDSTUK 1. ALGEMENE VOORWAARDEN

REGLEMENT RANKING TOERNOOIEN SNOOKER KNBB HOOFDSTUK 1. ALGEMENE VOORWAARDEN REGLEMENT RANKING TOERNOOIEN SNOOKER KNBB Dit reglement beschrijft de (ranking) toernooien welke onder auspiciën van de KNBB worden gespeeld. Het Nederlands Kampioenschap wordt in een apart reglement beschreven.

Nadere informatie

Reglement Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant Driebanden klein 2016

Reglement Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant Driebanden klein 2016 1 Reglement Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant Driebanden klein 2016 Artikel 1 Algemeen 1.1. Dit reglement is van toepassing op het Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant driebanden klein,

Nadere informatie

Reglement Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant Driebanden klein 2018

Reglement Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant Driebanden klein 2018 Reglement Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant Driebanden klein 8 Artikel Algemeen.. Dit reglement is van toepassing op het Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant driebanden klein, dat onder

Nadere informatie

1. In de periode van september t/m juni in het volgende jaar wordt de competitie georganiseerd.

1. In de periode van september t/m juni in het volgende jaar wordt de competitie georganiseerd. Reglementen DBBR D.B.B.R.: Darts Bond Bollenstreek Rijnland. Competitie: De officiële competitie die door de D.B.B.R. wordt georganiseerd. Officieel orgaan: www.dbbr.nl 1 COMPETITIES Artikel 1. 1. In de

Nadere informatie

De Rotterdamse Darts Organisatie (RDO) organiseert een wintercompetitie en een bekercompetitie.

De Rotterdamse Darts Organisatie (RDO) organiseert een wintercompetitie en een bekercompetitie. Wedstrijdreglement winter- en bekercompetitie (Laatst gewijzigd: 15 september 2008) Artikel 1: Doel De Rotterdamse Darts Organisatie (RDO) organiseert een wintercompetitie en een bekercompetitie. Artikel

Nadere informatie

Basisreglement NFB Ultimate Competities

Basisreglement NFB Ultimate Competities 1. Algemeen Dit Competitie Reglement bepaalt de gang van zaken bij de door de Nederlandse Frisbee Bond (NFB) in Nederland georganiseerde competitie in Ultimate van alle divisies en klassen. Het gestelde

Nadere informatie

Promotie- / degradatieregelingen

Promotie- / degradatieregelingen KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Promotie- / degradatieregelingen Landelijk Seizoen 2016/'17 Inhoud 1. PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELING MANNEN LANDELIJK 3 1.1 Algemene bepalingen 3 1.2 Mannen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Weerter Poolbiljart Bond v

Huishoudelijk Reglement Weerter Poolbiljart Bond v Huishoudelijk Reglement v 2012-09-16 01. Aanmelding van teams Aanmelding van teams dient te gebeuren op de voorlaatste vrijdag van de maand augustus. Dit dient te gebeuren bij grote voorkeur via de website

Nadere informatie

COMPETITIE REGLEMENT 2013-2014

COMPETITIE REGLEMENT 2013-2014 COMPETITIE REGLEMENT 2013-2014 ALGEMENE BEPALINGEN BEGRIPSBEPALINGEN ARTIKEL 1 Voor de reguliere competitie zijn de algemene bepalingen van het competitiereglement van toepassing. Het competitiereglement

Nadere informatie

Vragenbank refereetoets

Vragenbank refereetoets Badminton Nederland Sectie Wedstrijd Functionarissen Vragenbank refereetoets CR vragen Versie: 1 januari 2017 MEERKEUZEVRAGEN 201. Uit welk(e) reglement(en) zijn definities en bepalingen van toepassing

Nadere informatie

Publicatie 3.13 Regionale Jeugdcompetitie datum vaststelling 01 november 2018 Man. Wedstrijdzaken

Publicatie 3.13 Regionale Jeugdcompetitie datum vaststelling 01 november 2018 Man. Wedstrijdzaken Publicatie 3.13 Regionale Jeugdcompetitie Publicatie 3.13 datum vaststelling 01 november 2018 door Man. Wedstrijdzaken 1 Algemeen... 2 1.1 Competitievorm... 2 1.1.1 Plaatsingstoernooien... 2 2 Start competitie...

Nadere informatie

Deel III-B. Reglement voor recreantencompetitie Afdeling Limburg.

Deel III-B. Reglement voor recreantencompetitie Afdeling Limburg. Bijlage 1 Deel III-B. Reglement voor recreantencompetitie Afdeling Limburg. Hoofdstuk 14. Gerechtigdheid tot spelen recreantencompetitie 14.1 Speelgerechtigdheid 1. Dames en heren welke lid zijn van een

Nadere informatie

BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE Vastgesteld door de bondsvergadering van 20 mei 2017; Inwerking tredend op 1 juli 2017

BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE Vastgesteld door de bondsvergadering van 20 mei 2017; Inwerking tredend op 1 juli 2017 BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE Vastgesteld door de bondsvergadering van 20 mei 2017; Inwerking tredend op 1 juli 2017 INLEIDING Behoudens de in dit reglement opgenomen afwijkingen

Nadere informatie

NATIONALE TAFELVOETBAL LEAGUE. 22 en 23 juni 2019 INFOSHEET

NATIONALE TAFELVOETBAL LEAGUE. 22 en 23 juni 2019 INFOSHEET LEAGUE 22 en 23 juni 2019 INFOSHEET VOORWAARDEN DEELNAME Deelname aan de landelijke competitie 2019 is voorbehouden aan spelers, die lid zijn van een vereniging of bond die aangesloten is bij de Nederlandse

Nadere informatie

Het Huisleaguereglement

Het Huisleaguereglement Het Huisleaguereglement Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen en Opzet. 1.1 1.1.2 1.1.3 1.2 Onder de huisleagues worden bowlingcompetities verstaan, die door Bowlingvereniging Leiderdorp (BVLD) worden georganiseerd.

Nadere informatie

BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE. Vastgesteld door de bondsvergadering van 2 juni2018; Inwerking tredend op 1 september2018

BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE. Vastgesteld door de bondsvergadering van 2 juni2018; Inwerking tredend op 1 september2018 BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE Vastgesteld door de bondsvergadering van 2 juni2018; Inwerking tredend op 1 september2018 INLEIDING Behoudens de in dit reglement opgenomen afwijkingen

Nadere informatie

Heren en dames standaardteams

Heren en dames standaardteams Promotie-/degradatieregeling Bondscompetitie seizoen 2017-2018 Inleiding: invoering Promotieklasse met invang van seizoen 2018-2019 In de zomer van 2016 heeft het bondsbestuur van de KNHB na aankondiging

Nadere informatie

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN 2018-2019 B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd Artikel 1 Deelname Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door de voor de districtscompetitie ingeschreven

Nadere informatie

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN 2018-2019 A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd Artikel 1 Deelname Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door de voor de districtscompetitie ingeschreven

Nadere informatie

* * WEDSTRIJDREGLEMENT TTB DE BARONIE Versie 0809 TAFELTENNISBOND DE BARONIE - BREDA. Postgiro: nr. 2665278. Artikel 1 : Speelgerechtigdheid.

* * WEDSTRIJDREGLEMENT TTB DE BARONIE Versie 0809 TAFELTENNISBOND DE BARONIE - BREDA. Postgiro: nr. 2665278. Artikel 1 : Speelgerechtigdheid. TAFELTENNISBOND DE BARONIE - BREDA DE Postgiro: nr. 2665278 * * * WEDSTRIJDREGLEMENT TTB DE BARONIE Versie 0809 Artikel 1 : Speelgerechtigdheid. Alle leden van een bij de t.t.b. De Baronie (verder te noemen

Nadere informatie

3de PROVINCIAAL Drie reeksen van 16 ploegen. Drie stijgers naar 2de Provinciaal (eerste van iedere reeks); (eindronde eerst geklasseerden voor

3de PROVINCIAAL Drie reeksen van 16 ploegen. Drie stijgers naar 2de Provinciaal (eerste van iedere reeks); (eindronde eerst geklasseerden voor MODALITEITEN SEIZOEN 2015-2016 1ste PROVINCIAAL Eén reeks van 16 ploegen. Kampioen stijgt naar Bevordering. Eindronde: 4 clubs. Als eerste gerechtigde de 2e geklasseerde en de 3 periodekampioenen - de

Nadere informatie

KNVB-district Noord - Bekerbesluit 2018/'19. Reserve-elftallen categorie A Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B

KNVB-district Noord - Bekerbesluit 2018/'19. Reserve-elftallen categorie A Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B KNVB-district Noord - Bekerbesluit 2018/'19 Reserve-elftallen categorie A Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B Uitgave: 2018-2019 Datum: augustus 2018 Bekerbesluit Reserve-elftallen mannen categorie

Nadere informatie

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling WR artikel 3.1.10.3 Jaarlijks, vóór aanvang van het seizoen, stelt de Organisator bij richtlijn vast: de promotie-/degradatieregeling en het aantal te spelen wedstrijden, aantal sets en/of te behalen punten

Nadere informatie

Nacompetitie reglement en wedstrijden Seizoen 2016/2017

Nacompetitie reglement en wedstrijden Seizoen 2016/2017 De eindstand in de poules is zoals het wordt aangegeven in Teambeheer. Indien in een poule meerdere teams hetzelfde aantal punten heeft behaald dan telt het aantal gewonnen wedstrijden. Indien dit nog

Nadere informatie

COMPETITIEBOEK SENIOREN AFDELING GELRE. Voorjaarscompetitie 2017

COMPETITIEBOEK SENIOREN AFDELING GELRE. Voorjaarscompetitie 2017 COMPETITIEBOEK SENIOREN AFDELING GELRE Voorjaarscompetitie 2017 Versie 1.01, 21 januari 2017 Inleiding Voor u ligt het competitieboek voor de voorjaarscompetitie 2017. Hierin vindt u veel informatie over

Nadere informatie

COMPETITIE REGLEMENT BBF Partners:

COMPETITIE REGLEMENT BBF Partners: COMPETITIE REGLEMENT HOOFDSTUK I: "ALGEMEEN" Artikel 1 De competitie wordt onder auspiciën van de Bossche Badminton Federatie, hierna te noemen de B.B.F., gespeeld en door het bestuur van deze Federatie

Nadere informatie

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling WR artikel 3.1.10.3 Jaarlijks, vóór aanvang van het seizoen, stelt de Organisator bij richtlijn vast: de promotie-/degradatieregeling en het aantal te spelen wedstrijden, aantal sets en/of te behalen punten

Nadere informatie

PROMOTIE/- DEGRADATIEREGELINGEN

PROMOTIE/- DEGRADATIEREGELINGEN PROMOTIE/- DEGRADATIEREGELINGEN ALGEMENE BEPALINGEN 2015/ 16 Datum : 6 november 2015 Inhoudsopgave 1. Promotie-/degradatieregeling 3 1.1. Algemene Bepalingen... 3 1.1.1. Twee teams van een rechtspersoon

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Samen biljarten geeft meer effect! Vereniging Carambole Archimedesbaan 7 3439 ME Nieuwegein 030 6008400 info@knbb.nl 1e Open NK 5-Pins 2018 Reglement Artikel 1 Reglement

Nadere informatie

Competitie handleiding voor captains LTVB

Competitie handleiding voor captains LTVB Competitie handleiding voor captains LTVB Inhoudsopgave 1. Introductie... 3 2. Verplichtingen van de captains op de competitiedag... 3 3. Tijdige aanwezigheid bij zowel thuis- als uitwedstrijden... 4 4.

Nadere informatie

In principe wordt gespeeld volgens de reglementen en bepalingen van Badminton Nederland met de onderstaande aanvullingen c.q. afwijkingen.

In principe wordt gespeeld volgens de reglementen en bepalingen van Badminton Nederland met de onderstaande aanvullingen c.q. afwijkingen. REGELS VOOR DE HOEKSCHE WAARD COMPETITIE. In principe wordt gespeeld volgens de reglementen en bepalingen van Badminton Nederland met de onderstaande aanvullingen c.q. afwijkingen. Junioren: 1. BN-competitiespelers(sters)

Nadere informatie

SPELREGELS EN BEPALINGEN BOWLS REGIO TWENTE SALLAND

SPELREGELS EN BEPALINGEN BOWLS REGIO TWENTE SALLAND REGIO TWENTE SALLAND SPELREGELS EN BEPALINGEN BOWLS REGIO TWENTE SALLAND Voorwoord In Nederland worden op groot aantal locaties door verenigingen bowls gespeeld. Het is van belang in Nederland eenheid

Nadere informatie

Reglement Nacompetities seizoen

Reglement Nacompetities seizoen Reglement Nacompetities seizoen 2009-2010 Met ingang van het huidige seizoen zal er voor wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden

Nadere informatie

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling WR artikel 3.1.10.3 Jaarlijks, vóór aanvang van het seizoen, stelt de Organisator bij richtlijn vast: de promotie-/degradatieregeling en het aantal te spelen wedstrijden, aantal sets en/of te behalen punten

Nadere informatie

www.maascourt.nl DAVISCUP COMPETITIE 2015 / 2016

www.maascourt.nl DAVISCUP COMPETITIE 2015 / 2016 www.maascourt.nl DAVISCUP COMPETITIE 2015 / 2016 Doel Maascourt Daviscupcompetitie: Het blijft moeilijk voor spelers om in de winterperiode veel wedstrijden te spelen. Behoudens een korte periode in het

Nadere informatie

Stadsbeker REGLEMENT.

Stadsbeker REGLEMENT. Stadsbeker 2017. REGLEMENT. De stukken die in het groen staan zijn de punten die aangepast of veranderd zijn ten opzichte van het reglement van vorig jaar. Veel leesplezier. 1. Elke wedstrijd dient stipt

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Vereniging Carambole Wedstrijdreglement landscompetitie 2018-2019 INHOUD HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Toe te passen bepalingen... 3 1.3 Spelsoorten

Nadere informatie

REGLEMENT GRAND DUTCH BILJART EVENT. Artikel 1 Algemene bepalingen

REGLEMENT GRAND DUTCH BILJART EVENT. Artikel 1 Algemene bepalingen REGLEMENT GRAND DUTCH BILJART EVENT Artikel 1 Algemene bepalingen 1. Dit reglement is, tenzij anders bepaald, van toepassing op de voorwedstrijden en eindstrijden van het nationaal kampioenschap vijfkamp.

Nadere informatie

COMPETITIEBOEK SENIOREN AFDELING GELRE. Najaarscompetitie 2016

COMPETITIEBOEK SENIOREN AFDELING GELRE. Najaarscompetitie 2016 COMPETITIEBOEK SENIOREN AFDELING GELRE Najaarscompetitie 2016 Versie 1.2, 24 augustus 2016 Inleiding Voor u ligt het competitieboek voor de najaarscompetitie 2016. Hierin vindt u veel informatie over de

Nadere informatie

NATIONALE TAFELVOETBAL LEAGUE INFOSHEET

NATIONALE TAFELVOETBAL LEAGUE INFOSHEET LEAGUE INFOSHEET VOORWAARDEN DEELNAME Deelname aan de landelijke competitie is voorbehouden aan spelers die actief lid zijn van een vereniging of bond die aangesloten is bij de Nederlandse Tafelvoetbal

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT. UBT Statuten en Reglementen 9 juni ALGEMENE BEPALINGEN

COMPETITIEREGLEMENT. UBT Statuten en Reglementen 9 juni ALGEMENE BEPALINGEN COMPETITIEREGLEMENT ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement heeft betrekking op de jaarlijkse competitie die de UBT organiseert op grond van artikel 4 van de Statuten. Het reglement heeft derhalve

Nadere informatie

Zwolsche Horeca Dart Organisatie

Zwolsche Horeca Dart Organisatie Zwolsche Horeca Dart Organisatie Reglement Seizoen 2013-2014 Inhoud: pagina 1. Over de organisatie..... 2 2. De competitie..... 3/4 3. De wedstrijdavond..... 5 4. De wedstrijd..... 6/7 5. De bekercompetitie

Nadere informatie

Reglement SuperLeague Nederland Seizoen

Reglement SuperLeague Nederland Seizoen Op deze bepalingen is geen beroep mogelijk. Op alle zaken waar dit reglement niet in voorziet, beslist de competitieleider eventueel in overleg met het NDB bestuur. 1. ORGANISATIE a. De verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Nacompetitie reglement en wedstrijden

Nacompetitie reglement en wedstrijden De eindstand in de poules is zoals het wordt aangegeven in Teambeheer. Indien in een poule meerdere teams hetzelfde aantal punten heeft behaald dan telt het aantal gewonnen wedstrijden. Indien dit nog

Nadere informatie

petitie op nlpetanque m.n o l ced glo V

petitie op nlpetanque m.n o l ced glo V Tips & Tricks Volg de competitie op nlpetanque.nl INLEIDING Het NPC reglement biedt de mogelijkheid tot flexibiliteit. Om de verenigingen en de teamcaptains inzicht te geven in de flexibiliteit van het

Nadere informatie

Inschrijving Toppoolleague

Inschrijving Toppoolleague Inschrijving Toppoolleague 2017-2018 Hierbij ontvangt u de inschrijfformulieren voor deelname aan de Top Pool League seizoen 2017-2018. De TPL is inmiddels uitgegroeid naar drie divisies. Hierdoor heeft

Nadere informatie

Belangrijkste wijzigingen Competitiereglement Uitgave januari 2012 KNLTB - Afdeling Wedstrijdtennis

Belangrijkste wijzigingen Competitiereglement Uitgave januari 2012 KNLTB - Afdeling Wedstrijdtennis KONINKLIJKE NEDERLANDSE LAWN TENNIS BOND Belangrijkste wijzigingen Competitiereglement 2008-2012 Uitgave januari 2012 KNLTB - Afdeling Wedstrijdtennis Competitiereglement 2008-2012 : belangrijkste wijzigingen

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Vereniging Carambole Wedstrijdreglement dagbiljarten (WRD) INHOUD HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN... 2 1.1 Algemeen... 2 HOOFDSTUK 2 PERSOONLIJKE KAMPIOENSCHAPPEN... 2 2.1 Omschrijving

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT AFDELING LIMBURG

COMPETITIEREGLEMENT AFDELING LIMBURG COMPETITIEREGLEMENT (Deel III) AFDELING LIMBURG Werkgroep Competitiezaken Maurice Kemp, (Voorz.), Jan Krewinkel, (Secr.), Frank Moonen, (ACL), Wiel Schers (jeugdlicenties), Rik Wijnands, (Controle NAS)

Nadere informatie

Spelreglement t.b.v. O.D.S.I: Versie:2013/2014. Rucphen,9 april Begrippenlist:

Spelreglement t.b.v. O.D.S.I: Versie:2013/2014. Rucphen,9 april Begrippenlist: 1 Spelreglement t.b.v. O.D.S.I: Versie:2013/2014 Rucphen,9 april 2013 Begrippenlist: Oud spelers zijn spelers die, in de 1 ste helft van de competitie of in de 2 de helft van de competitie, bij ODSI minimaal

Nadere informatie

Pool West4. Voorstel Teamcompetitie

Pool West4. Voorstel Teamcompetitie Pool West4 Voorstel Teamcompetitie 12-7-2015 Versie: 1.0 Auteurs: Gino De Ruyter, Klarita Polak Seizoen: 2014/2015 Datum: 16 juni 2015 Pool West4 is onderdeel van KNBB Sectie Pool 1 Inhoud 1. Inleiding...

Nadere informatie

KNLTB DISTRICT ROTTERDAM 2014

KNLTB DISTRICT ROTTERDAM 2014 KNLTB DISTRICT ROTTERDAM 2014 Wedstrijdbulletin Districtscompetitie Rotterdam 2014 INHOUDSOPGAVE pagina Voorwoord 2 Alle informatie over competitiesoorten en competitiedata 3 Belangrijke zaken die u moet

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie

Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie Reglement Reguliere Competitie Hoofdstuk 1: Algemeen 1. De wedstrijden in de Reguliere Competitie van de Afdeling Achterhoek-Betuwe worden verschoten met in achtneming van de bepalingen in het Schiet-

Nadere informatie