Competitiereglement Moergestelse dartcompetitie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Competitiereglement Moergestelse dartcompetitie"

Transcriptie

1 Competitiereglement Moergestelse dartcompetitie 1.1 Voorwaarden teams Uit hun midden wijzen de spelers van een team een captain aan. Deze wordt beschouwd als de contactpersoon voor het team. Mededelingen die zijn/haar team aangaan worden aan hem/haar per geadresseerd. Hij/zij wordt geacht de verantwoordelijkheid te dragen voor de verdere communicatie met het team. Een captain moet dus in het bezit zijn van een adres waarop hij bereikbaar is Een team dat zich inschrijft voor de competitie wordt geacht zich in te schrijven voor de volledige duur van de competitie. Indien eerder uit de competitie wordt teruggetrokken kan er geen aanspraak worden gedaan op teruggaaf van het inschrijfgeld. Inschrijving kan niet geschieden indien het inschrijfgeld niet op de inschrijfdag wordt voldaan Een team moet bestaan uit minimaal 6 spelers. Een team met minder dan 6 spelers kan niet ingeschreven worden. 1.2 Voorwaarden spelers Wisselen van team tijdens de competitie is mogelijk gedurende de 1 e helft van de competitie, mits de speler niet reeds met een ander team heeft meegespeeld. Voordat de speler deelneemt aan een wedstrijd dient dit met de competitieleiding te worden besproken. Toevoeging dient uiterlijk 24 uur vóór het spelen van een wedstrijd te gebeuren. Mocht hier geen gehoor aan worden gegeven, dan wordt de speler uit het persoonlijk klassement geschrapt en worden zowel het oude als het nieuwe team uit de competitie genomen Een speler kan gedurende de 1 e helft van de competitie nog ingeschreven worden, mits hij/zij niet bij een ander team reeds heeft deelgenomen. Voordat de speler deelneemt dient met de competitieleiding te worden besproken. Toevoeging dient uiterlijk 24 uur vóór het spelen van een wedstrijd te gebeuren. Niet tijdig doorgeven kost het team 2 strafpunten. Na de 1 e helft van de competitie kunnen er geen nieuwe spelers aan het team worden toegevoegd, tenzij er sprake is van overmacht. Dit dient wederom besproken te worden met de competitieleiding en deze beslist dan binnen 3 dagen of er alsnog een speler toegevoegd mag worden aan het team.

2 1.3 Wedstrijden, wedstrijdformulier en strafpunten De competitieweek wordt ingedeeld van maandag t/m donderdag van diezelfde week. Wedstrijden vangen aan om uur A. Wedstrijden vinden in principe plaats op de datum waarop de wedstrijd is vastgesteld. B. Een wedstrijd kan, in onderling overleg tussen betrokken captains, verzet worden, mits: 1. Beide teams in overleg het hier over eens zijn, 2. De competitieleiding hierover wordt ingelicht. C. Een wedstrijd die verzet wordt dient zo snel mogelijk ingehaald te worden. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor het opnieuw inplannen van de verzette wedstrijd. De competitieleiding dient wel hierover ingelicht te worden De competitieleiding dient uiterlijk 48 uur vóór aanvang van de te verzetten wedstrijd ingelicht te worden. Indien dit niet gebeurt wordt het verzoekende team 2 punten in mindering gebracht Het ondertekende wedstrijdformulier dient uiterlijk op de zaterdag van die week om ingeleverd te zijn bij de organisatie, middels het afgeven of in de brievenbus deponeren hiervan bij de looijakker 21 Moergestel, of het formulier te mailen naar saskiadelaat@hotmail.com. Het thuisspelende team is hier verantwoordelijk voor. Indien niet tijdig wordt ingeleverd, wordt bij het thuisspelende team 2 punten in mindering gebracht Bij herhaling van overtreding van het reglement zoals in de punten 1.2.2, 1.3.3, 1.3.4, en wordt omschreven, wordt het aantal punten dat in mindering wordt gebracht met 2 vermeerderd. (2,4,6,8,10, etc.)

3 1.4 Competitie-wedstrijden Minimaal 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd moeten alle spelers de gelegenheid hebben om op het wedstrijdbord te kunnen ingooien De wedstrijden bestaan uit 12 partijen. De partijen dienen gespeeld te worden in de volgorde zoals aangegeven op het wedstrijdformulier. 4 X single 501, best of 3 8 X koppel wedstrijden, best of 1, waarvan 4 x 701 en 4 x tactics, volgorde van het formulier moet aangehouden worden Na de competitie-wedstrijden volgt de bierronde. Welk spel er als bierronde wordt gespeeld, wordt bepaald door het thuisspelende team. Inzet is een rondje. De bierronde is niet verplicht. In overleg kan besloten worden geen bierronde te gooien Het uitspelend team begint de oneven partijen, het thuisspelend team begint de even partijen. Wie de bierronde begint wordt beslist door te bullen Vóór aanvang van de wedstrijd bepalen beide captains de volgorde van hun spelers. Dit doen zij onafhankelijk van elkaar. Deze volgorde van spelen wordt op het wedstrijdformulier ingevuld (Spelers A t/m D). Eventueel kunnen er twee wissels worden ingezet (Spelers E en F). Vul dit juist in op het wedstrijdformulier. Een wisselspeler mag niet halverwege een partij invallen. Een speler die is vervangen mag niet meer deelnemen aan de wedstrijd nadat deze is voortgezet (m.u.v. de bierronde). Overtreding van deze regels kost het betreffende team 2 punten Wanneer er in koppels wordt gespeeld, worden de koppels gevormd door spelers A en B en spelers C en D. De volgorde van de koppels wordt bepaald door het wedstrijdformulier Alle 501 en 701 partijen moeten eindigen met een dubbel De tactics wordt gespeeld over drie kruisjes (Van 10 t/m 20 en bull). Men moet in score voorstaan wil men een tactics-partij winnen. Bij gelijke stand wordt de tactics meteen overgespeeld Voor elke gewonnen partij krijgt het team 1 wedstrijdpunt.

4 1.5 De werpbeurt Een pijl die van het bord ketst of eruit valt wordt niet opnieuw geworpen. Pijlen die uit het bord vallen, tellen niet en mogen ook niet opnieuw geworpen worden Slechts op verzoek van de speler die aan de beurt is mag de schrijver mededelen hoeveel punten gescoord zijn met één of meer darts, en/of hoeveel punten nog resteren Het noteren van de score wordt verzorgd door het thuisspelend team Bij de 501 en 701 partijen dient de schrijver zowel de gescoorde punten, als de resterende punten te noteren De score mag pas opgeschreven worden nádat de speler zijn drie darts heeft gegooid. Dit geldt ook voor de tactics De darts mogen pas uit het bord worden genomen nádat de score is genoteerd Nadat de volgende speler zijn eerste dart heeft geworpen, is geen beroep meer mogelijk op de behaalde score, wél op telfouten, indien nog zichtbaar op het schrijfbord Het is niet toegestaan om een speler van de tegenpartij dusdanig uit zijn concentratie te brengen of te hinderen, dat zijn worp hierdoor beïnvloed wordt. Sportiviteit is vereist.

5 1.6 Materiële bepalingen Het dartbord moet voldoen aan de volgende eisen: in goede staat zonder beschadigingen; de ijzerdraden moeten volledig en goed zichtbaar zijn; de nummering moet volledig aanwezig zijn en op de juiste plaats staan; de dubbel 20 moet rood zijn en bovenaan staan; volkomen vlak zijn De roos van het dartbord moet zich op een hoogte van 1.73 meter bevinden verticaal gerekend ten opzichte van de werplijn De achterkant van de werplijn moet zich, horizontaal gemeten, op 2.37 meter van het dartbord bevinden, gerekend vanaf de voorzijde van het bord. De werpafstand begint achter de werplijn. De werplijn wordt aangegeven door een drempel of een metalen strip met een minimale lengte van 60 cm De score moet tijdens de partij goed zichtbaar zijn voor de spelers. De score wordt genoteerd op een krijtbord of stiftbord, bij voorkeur hangende naast het dartbord De breedte van de baan moet minimaal 160 cm zijn. Links en rechts van de Bull 80 cm. Indien de vloer van de baan van steen, beton of ander hard materiaal is, moet deze afgedekt worden met een mat Het dartbord moet zijn voorzien van een goede verlichting, bij voorkeur geleverd door twee spots, op juiste afstand van het bord en met goede invalshoek, zodat er nagenoeg geen schaduw van de darts op het bord valt.

6 1.7 Afwezigheid Niet komen opdagen voor een wedstrijd, betekent dat er 10 punten in mindering worden gebracht bij het betreffende team. De wedstrijd zal in overleg met de competitieleider gespeeld worden op een andere datum Te laat komen voor een wedstrijd, zonder tijdig bericht levert een team een waarschuwing op. Bij herhaaldelijk te laat komen, zal puntenaftrek de consequentie zijn Een wedstrijd mag met een onvolledig team worden aangevangen, mits deze ononderbroken kan worden voortgezet. 1.8 Planning Competitie Planning competitie; dubbele competitie (uit- en thuiswedstrijd tegen alle andere deelnemende teams) Finaledag; ieder jaar een ander café Indien meerdere teams hetzelfde aantal punten heeft behaald, wordt een beslissingswedstrijd gespeeld. De competitieleiding beslist in overleg met de betrokken teams hoe dit vorm gegeven wordt en waar deze wedstrijd gespeeld wordt. (Dit is alleen van toepassing als er een kampioenschap op het spel staat. In alle andere gevallen zal het onderlinge resultaat de uiteindelijke plaats op de ranglijst bepalen.) Om mee te dingen voor het persoonlijk klassement moet een speler minimaal 11 van de 18 wedstrijden hebben gespeeld.

Reglement Café Geert Cup

Reglement Café Geert Cup Reglement Café Geert Cup Inhoudsopgave Wedstrijdbanen... 2 Afspraken mbt inschrijving en afmeldingen... 3 Competitiewedstrijden... 4 Competitie verloop... 5 Scheidsrechters... 7 Competitiewedstrijd...

Nadere informatie

Reglement BCDC Teamcompetitie & Bekercompetitie

Reglement BCDC Teamcompetitie & Bekercompetitie 1 Officiële competitie. 1.1 In de periode van 1 september tot en met 30 juni van het daaropvolgende jaar organiseert de BCDC haar competitie. Dit is de zogenaamde officiële competitie. 1.2 Wanneer het

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. A. Algemene Spelregels

WEDSTRIJDREGLEMENT. A. Algemene Spelregels A. Algemene Spelregels WEDSTRIJDREGLEMENT 1. De spelers zorgen voor eigen darts. De lengte van een dart bedraagt maximaal 30,5 centimeters. Het gewicht van de dart is maximaal 50 gram. De dart moet bestaan

Nadere informatie

1. In de periode van september t/m juni in het volgende jaar wordt de competitie georganiseerd.

1. In de periode van september t/m juni in het volgende jaar wordt de competitie georganiseerd. Reglementen DBBR D.B.B.R.: Darts Bond Bollenstreek Rijnland. Competitie: De officiële competitie die door de D.B.B.R. wordt georganiseerd. Officieel orgaan: www.dbbr.nl 1 COMPETITIES Artikel 1. 1. In de

Nadere informatie

Alle competitiewedstrijden, rankingtoernooien en andere dartsactiviteiten binnen de B.D.K. zijn onderhevig aan het volgende reglement.

Alle competitiewedstrijden, rankingtoernooien en andere dartsactiviteiten binnen de B.D.K. zijn onderhevig aan het volgende reglement. WEDSTRIJD REGLEMENT Alle competitiewedstrijden, rankingtoernooien en andere dartsactiviteiten binnen de B.D.K. zijn onderhevig aan het volgende reglement. Artikel 1: ALGEMENE SPELREGELS 1. De spelers zorgen

Nadere informatie

REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN & COMPETITIES ZEEUWSE DARTS FEDERATIE

REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN & COMPETITIES ZEEUWSE DARTS FEDERATIE ORGANISATIE Artikel 1 1. In de periode van 1 september tot 1 juni van het daaropvolgende jaar wordt een competitie georganiseerd, hierna te noemen de officiële competitie. 2. De door de ZDF georganiseerde

Nadere informatie

Alle competitiewedstrijden, rankingtoernooien en andere dartsactiviteiten binnen de B.D.K. zijn onderhevig aan het volgende reglement.

Alle competitiewedstrijden, rankingtoernooien en andere dartsactiviteiten binnen de B.D.K. zijn onderhevig aan het volgende reglement. WEDSTRIJD REGLEMENT Alle competitiewedstrijden, rankingtoernooien en andere dartsactiviteiten binnen de B.D.K. zijn onderhevig aan het volgende reglement. Artikel 1: ALGEMENE SPELREGELS 1. De spelers zorgen

Nadere informatie

REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN & COMPETITIES ZEEUWSE DARTS FEDERATIE

REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN & COMPETITIES ZEEUWSE DARTS FEDERATIE ORGANISATIE Artikel 1 1. In de periode van 1 september tot 1 juni van het daaropvolgende jaar wordt een competitie georganiseerd, hierna te noemen de officiële competitie. 2. De door de ZDF georganiseerde

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT DARTS SPORT WEST NEDERLAND

WEDSTRIJDREGLEMENT DARTS SPORT WEST NEDERLAND 1 WEDSTRIJDREGLEMENT DARTS SPORT WEST NEDERLAND September 2012 COMPETITIES 2 art. 1.1 art. 1.2 art. 1.3 art. 2. In de periode liggende tussen 1 september en 31 mei van het daaropvolgende jaar wordt een

Nadere informatie

FRIESE DARTS BOND. Wedstrijdreglement

FRIESE DARTS BOND. Wedstrijdreglement COMPETITIE Artikel 1 1. In de periode van september tot juni van het daaropvolgende jaar wordt er een competitie georganiseerd, hierna te noemen de reguliere competitie. Tevens wordt er een bekercompetitie

Nadere informatie

DARTS 88 Seizoen Reglement van wedstrijden.

DARTS 88 Seizoen Reglement van wedstrijden. DARTS 88 Seizoen 2014-2015 Reglement van wedstrijden. COMPETITIES. Artikel 1: 1. In de periode van september tot juni van het daaropvolgende jaar worden er door Darts 88 een dartscompetitie georganiseerd.

Nadere informatie

Artikel Omschrijving Paginanummer

Artikel Omschrijving Paginanummer Index: Artikel Omschrijving Paginanummer 1 Competities 2 2 Competitieleiding 2 3 Contributie / administratiekosten 2 4 Inschrijving en deelname 2 5 Klassen 3 6 Speltype per klasse 4 7 Bekercompetitie 4

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Rijnmond Darts Wintercompetitie

Wedstrijdreglement Rijnmond Darts Wintercompetitie Wedstrijdreglement Rijnmond Darts Wintercompetitie 01. In een competitiewedstrijd bestaat een team uit minimaal 4 spelers en/of speelsters. Als een team maar 3 spelers/speelsters heeft dan moet er toch

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT DBZP

COMPETITIEREGLEMENT DBZP COMPETITIEREGLEMENT DBZP 1. COMPETITIE 1.1 In de periode tussen 1 september en 31 mei van het daarop volgende jaar wordt een competitie georganiseerd, genaamd de wintercompetitie. 1.2 Het bestuur kan andere

Nadere informatie

Artikel Omschrijving Paginanummer

Artikel Omschrijving Paginanummer Index: Artikel Omschrijving Paginanummer 1 Competities 2 2 Competitieleiding 2 3 Contributie / administratiekosten 2 4 Inschrijving en deelname 2 5 Divisies 3 6 Speltype per divisie 4 7 Bekercompetitie

Nadere informatie

REGLEMENT VAN COMPETITIE

REGLEMENT VAN COMPETITIE REGLEMENT VAN COMPETITIE COMPETITIE...II ORGANISATIE VAN DE OFFICIËLE COMPETITIE... III DEELNAME AAN DE OFFICIËLE COMPETITIE...IV VOORWAARDEN...IV TEAMS... V INVALLERS UIT ANDERE TEAMS...VI INVALLERS EIGEN

Nadere informatie

Deel III-B. Reglement voor recreantencompetitie Afdeling Limburg.

Deel III-B. Reglement voor recreantencompetitie Afdeling Limburg. Bijlage 1 Deel III-B. Reglement voor recreantencompetitie Afdeling Limburg. Hoofdstuk 14. Gerechtigdheid tot spelen recreantencompetitie 14.1 Speelgerechtigdheid 1. Dames en heren welke lid zijn van een

Nadere informatie

Dart Vereniging Kennemerland HUISHOUDELIJK- EN WEDSTRIJDREGLEMENT

Dart Vereniging Kennemerland HUISHOUDELIJK- EN WEDSTRIJDREGLEMENT [12-08-2013] Inhoud 1. COMPETITIES 2. ORGANISATIE VAN DE WINTERCOMPETITIE 3. DEELNAME WINTERCOMPETITIE 4. TEAMS 5. INVULLEN/AANVULLEN WEDSTRIJDFORMULIEREN 6. VERZENDING WEDSTRIJDFORMULIEREN 7. NIET KOMEN

Nadere informatie

Reglement van de Leidse Dartbond (LDB)

Reglement van de Leidse Dartbond (LDB) Reglement van de Leidse Dartbond (LDB) Art. 1.1 Er mag alleen op een goedgekeurde baan gespeeld worden. Dit geldt voor de competitie en de bekerrondes. Het bestuur kan bij niet naleven, de dartbaan stilleggen,

Nadere informatie

Index: Artikel Omschrijving Paginanummer. 1 Competities 2. 2 Competitieleiding 2. 3 Contributie/ administratiekosten 2/3. 4 Inschrijving en deelname 3

Index: Artikel Omschrijving Paginanummer. 1 Competities 2. 2 Competitieleiding 2. 3 Contributie/ administratiekosten 2/3. 4 Inschrijving en deelname 3 Index: Artikel Omschrijving Paginanummer 1 Competities 2 2 Competitieleiding 2 3 Contributie/ administratiekosten 2/3 4 Inschrijving en deelname 3 5 Klasse 3/4 6 Speltype per Klasse 5 7 Bekercompetitie

Nadere informatie

Artikel 2 1. De hierna volgende artikelen hebben betrekking op de "officiële competitie" en daar waar vermeld de "bekercompetitie"

Artikel 2 1. De hierna volgende artikelen hebben betrekking op de officiële competitie en daar waar vermeld de bekercompetitie WEDSTRIJDREGLEMENT COMPETITIE 2015-2016 Wedstrijdreglement Artikel 1 1. In de periode van 1 september tot 1 juli van het erop volgende jaar wordt een competitie georganiseerd, hierna te noemen de "officiële

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT DARTS SPORT WEST NEDERLAND. Wedstrijdreglement

WEDSTRIJDREGLEMENT DARTS SPORT WEST NEDERLAND. Wedstrijdreglement 1 WEDSTRIJDREGLEMENT DARTS SPORT WEST NEDERLAND September 2017 2 COMPETITIES art. 1.1 art. 1.2 art. 1.3 art. 2 In de periode liggende tussen 1 september en 31 mei van het daaropvolgende jaar wordt een

Nadere informatie

BONDSREGELs MAAS en WAALSE BILJARTBOND

BONDSREGELs MAAS en WAALSE BILJARTBOND Art.1. De teams zullen volgens krachtsverhouding in verschillende libre klassen worden ingedeeld. Het is toegestaan met maximaal twee teams van een en dezelfde vereniging of clublokaal in een zelfde klasse

Nadere informatie

DARTS ORGANISATIE REGIO AMSTERDAM (D.O.R.A.) Delflandplein 24A-A5 1062 HR Amsterdam Telefoon : 020-408 14 84 fax 020-408 14 94 www.dora.

DARTS ORGANISATIE REGIO AMSTERDAM (D.O.R.A.) Delflandplein 24A-A5 1062 HR Amsterdam Telefoon : 020-408 14 84 fax 020-408 14 94 www.dora. DARTS ORGANISATIE REGIO AMSTERDAM (D.O.R.A.) Delflandplein 24A-A5 1062 HR Amsterdam Telefoon : 020-408 14 84 fax 020-408 14 94 www.dora.nl wedstrijdreglement Artikel 1 - Competities 1. In de periode tussen

Nadere informatie

2 ORGANISATIE VAN DE REGULIERE COMPETITIE

2 ORGANISATIE VAN DE REGULIERE COMPETITIE Reglement van Wedstrijden COMPETITIE Artikel 1 1. In de periode van september tot juni van het daaropvolgende jaar wordt er een competitie georganiseerd, hierna te noemen de reguliere competitie. Tevens

Nadere informatie

W E D S T R I J D R E G L E M E N T

W E D S T R I J D R E G L E M E N T Darts Organisatie Groningen en Drenthe D. O. G. D. W E D S T R I J D R E G L E M E N T Competitie en Bekerwedstrijden Geldend voor het seizoen 2011-2012 Artikel 1. 1. De Darts Organisatie Groningen en

Nadere informatie

Reglement SBN Jeugdcompetitie Najaar 2016

Reglement SBN Jeugdcompetitie Najaar 2016 ALGEMENE BEPALINGEN BEGRIPSBEPALINGEN ARTIKEL 1 Voor de Jeugdcompetitie zijn de algemene bepalingen van het competitiereglement van toepassing. Beroepscommissie Commissie welke ingeschakeld kan worden

Nadere informatie

De Rotterdamse Darts Organisatie (RDO) organiseert een wintercompetitie en een bekercompetitie.

De Rotterdamse Darts Organisatie (RDO) organiseert een wintercompetitie en een bekercompetitie. Wedstrijdreglement winter- en bekercompetitie (Laatst gewijzigd: 15 september 2008) Artikel 1: Doel De Rotterdamse Darts Organisatie (RDO) organiseert een wintercompetitie en een bekercompetitie. Artikel

Nadere informatie

Alle competitiewedstrijden, ranking toernooien en andere dartsactiviteiten binnen de D.V.O. zijn onderhevig aan het volgende reglement.

Alle competitiewedstrijden, ranking toernooien en andere dartsactiviteiten binnen de D.V.O. zijn onderhevig aan het volgende reglement. WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DART VERENIGING OOST - NEDERLAND Alle competitiewedstrijden, ranking toernooien en andere dartsactiviteiten binnen de D.V.O. zijn onderhevig aan het volgende reglement. Artikel 1

Nadere informatie

Reglement SuperLeague Nederland Seizoen 2015-2016

Reglement SuperLeague Nederland Seizoen 2015-2016 1. ORGANISATIE a. De verantwoordelijkheid van de organisatie van de SuperLeague Nederland (SLN) berust bij het bestuur van de Nederlandse Darts Bond (NDB). b. Het bestuur stelt voor deze competitie een

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Darts in Delft

Wedstrijdreglement Darts in Delft Rietgras 15, 2498 EH Den Haag KvK Den Haag: 40398145 Wedstrijdreglement Versie: 2015-2016 www.did-dartsindelft.nl Artikel 1 Elk seizoen wordt er door het bestuur, in het bijzonder de competitieleiding,

Nadere informatie

Artikel 2 1. De hierna volgende artikelen hebben betrekking op de "officiële competitie" en daar waar vermeld de "beker competitie"

Artikel 2 1. De hierna volgende artikelen hebben betrekking op de officiële competitie en daar waar vermeld de beker competitie WEDSTRIJDREGLEMENT COMPETITIE 2016-2017 Wedstrijdreglement Artikel 1 1. In de periode van 1 september tot 1 juli van het erop volgende jaar wordt een competitie georganiseerd, hierna te noemen de "officiële

Nadere informatie

Het Huisleaguereglement

Het Huisleaguereglement Het Huisleaguereglement Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen en Opzet. 1.1 1.1.2 1.1.3 1.2 Onder de huisleagues worden bowlingcompetities verstaan, die door Bowlingvereniging Leiderdorp (BVLD) worden georganiseerd.

Nadere informatie

Reglement Landelijke Competitie

Reglement Landelijke Competitie Op deze bepalingen is geen beroep mogelijk. Op alle zaken waar dit reglement niet in voorziet, beslist de competitieleider eventueel in overleg met het NDB bestuur. ORGANISATIE 1. De verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Reglement Landelijke Competitie

Reglement Landelijke Competitie Op deze bepalingen is geen beroep mogelijk. Op alle zaken waar dit reglement niet in voorziet, beslist de competitieleider eventueel in overleg met het NDB bestuur. A. ORGANISATIE 1. De verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Reglement SuperLeague Nederland Seizoen

Reglement SuperLeague Nederland Seizoen 1. ORGANISATIE a. De verantwoordelijkheid van de organisatie van de SuperLeague Nederland (SLN) berust bij het bestuur van de Nederlandse Darts Bond (NDB). b. Het bestuur stelt voor deze competitie een

Nadere informatie

Artikel Omschrijving Paginanummer. 1 Competities 2. 2 Competitieleiding 2. 3 Contributie/ administratiekosten 2/3. 4 Inschrijving en deelname 3

Artikel Omschrijving Paginanummer. 1 Competities 2. 2 Competitieleiding 2. 3 Contributie/ administratiekosten 2/3. 4 Inschrijving en deelname 3 Index: Artikel Omschrijving Paginanummer 1 Competities 2 2 Competitieleiding 2 3 Contributie/ administratiekosten 2/3 4 Inschrijving en deelname 3 5 Divisies 4 6 Speltype per divisie 5 7 Bekercompetitie

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Arnhem Centrum Dart Competitie Huishoudelijk reglement Seizoen 2016-2017 (bijgewerkt 13 augustus 2016) Arnhem Centrum Dart Competitie p/a Luthersestraat 15 6811 GR Arnhem KvK 0913929 IBAN: NL52INGB0004515113

Nadere informatie

TOERNOOIREGLEMENT WEST FRIES OPEN 2018

TOERNOOIREGLEMENT WEST FRIES OPEN 2018 TOERNOOIREGLEMENT WEST FRIES OPEN 2018 Dit toernooireglement is opgemaakt, besproken en goedgekeurd door alle leden van de organisatie van het West-Fries Open Darts, d.d. 01 juni - 2017 Zwaag, 01 augustus

Nadere informatie

Reglement SuperLeague Nederland Seizoen

Reglement SuperLeague Nederland Seizoen 1. ORGANISATIE a. De verantwoordelijkheid van de organisatie van de SuperLeague Nederland (SLN) berust bij het bestuur van de Nederlandse Darts Bond (NDB). b. Het bestuur stelt voor deze competitie een

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Groninger Bedrijfs Tafeltennis Bond (G.B.T.B.)

Wedstrijdreglement. Groninger Bedrijfs Tafeltennis Bond (G.B.T.B.) Competitiereglement (1/8) Wedstrijdreglement Groninger Bedrijfs Tafeltennis Bond (G.B.T.B.) Artikel 1 Competitie en competitieseizoen De GBTB organiseert jaarlijks 1 of meer competities tussen teams van

Nadere informatie

Reglement SuperLeague Nederland Seizoen

Reglement SuperLeague Nederland Seizoen Op deze bepalingen is geen beroep mogelijk. Op alle zaken waar dit reglement niet in voorziet, beslist de competitieleider eventueel in overleg met het NDB bestuur. 1. ORGANISATIE a. De verantwoordelijkheid

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. DartsBond Almere en omgeving (DBA e.o.) info@dartsbondalmere.nl

WEDSTRIJDREGLEMENT. DartsBond Almere en omgeving (DBA e.o.) info@dartsbondalmere.nl DARTSBOND ALMERE e.o. (DBA) Wedstrijdreglement Pagina 1 van 13 WEDSTRIJDREGLEMENT DartsBond Almere en omgeving (DBA e.o.) info@dartsbondalmere.nl DARTSBOND ALMERE e.o. (DBA) Wedstrijdreglement Pagina 2

Nadere informatie

HUISLEAGUEREGLEMENT SCHIEDAMSE BOWLING VERENIGING MUSIS SACRUM Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen en opzet

HUISLEAGUEREGLEMENT SCHIEDAMSE BOWLING VERENIGING MUSIS SACRUM Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen en opzet HUISLEAGUEREGLEMENT SCHIEDAMSE BOWLING VERENIGING MUSIS SACRUM Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen en opzet Artikel 1. 1. Onder de huisleague worden bowlingcompetities verstaan die door de bowlingvereniging

Nadere informatie

Competitiereglement. Artikel 1 Competities. Artikel 2. Artikel 3 Organisatie van de officiële competitie

Competitiereglement. Artikel 1 Competities. Artikel 2. Artikel 3 Organisatie van de officiële competitie Competitiereglement Artikel 1 Competities 1. In de periode tussen 1 september en 1 juli van het daarop volgende jaar organiseert de Darts Organisatie Noord Holland Noord (hierna te noemen de DONHN) een

Nadere informatie

Reglement Landelijke Competitie

Reglement Landelijke Competitie ORGANISATIE 1. De verantwoordelijkheid van de organisatie van de landelijke competitie voor selectieteams berust bij het bestuur van de NDB 2. Het bestuur stelt voor deze competitie een competitieleider

Nadere informatie

D.F.H.G.H. Huishoudelijk Reglement

D.F.H.G.H. Huishoudelijk Reglement D.F.H.G.H. Huishoudelijk Reglement Artikel 1. Duur Artikel 2. Doel Artikel 3. Middelen Artikel 4. 1. De federatie draagt de naam: Dart Federatie Het Groene Hart, bij afkorting genaamd: D.F.H.G.H. 1. De

Nadere informatie

Artikel 1: Organisatie van de officiële competitie.

Artikel 1: Organisatie van de officiële competitie. Dit competitiereglement is opgemaakt, besproken en goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering van Darts Organisatie Threant, d.d. 29 april 2015. Eerdere versies komen hiermee te vervallen. Zaken, aanhangig

Nadere informatie

AALTENSE SCHIETBOND Wedstrijd reglement Goedgekeurd per 28 mei 2019

AALTENSE SCHIETBOND Wedstrijd reglement Goedgekeurd per 28 mei 2019 AALTENSE SCHIETBOND Wedstrijd reglement Goedgekeurd per 28 mei 2019 Artikel 1. Wedstrijden. Er wordt geschoten op dinsdag volgens het wedstrijdrooster. Afwijking hiervan is niet toegestaan zonder toestemming

Nadere informatie

ALGEMEEN WEDSTRIJDREGLEMENT NDB Gewijzigd per ALV 21 november 2015

ALGEMEEN WEDSTRIJDREGLEMENT NDB Gewijzigd per ALV 21 november 2015 ALGEMEEN WEDSTRIJDREGLEMENT NDB Gewijzigd per ALV 21 november 2015 Inhoudsopgave: Wedstrijden en Kampioenschappen 2 Algemeen Wedstrijdreglement 2 Deelname en inschrijving 4 Leeftijdscategorieën en Dispensatieregeling

Nadere informatie

RANKING REGLEMENT ZEEUWSE DARTS FEDERATIE

RANKING REGLEMENT ZEEUWSE DARTS FEDERATIE ORGANISATIE Artikel 1. 1. De uitschrijving en organisatie van alle rankingtoernooien berust bij het hoofdbestuur van de Zeeuwse Darts Federatie. 2. Het hoofdbestuur organiseert ieder speeljaar een nader

Nadere informatie

Voorwoord. Beste darters en dartsters,

Voorwoord. Beste darters en dartsters, Voorwoord Beste darters en dartsters, Binnen het bestuur van de Halderbergse Dart Bond ontstond het verlangen een eigen, regionale competitie op te starten. Een competitie voor jong en oud, man of vrouw,

Nadere informatie

VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN

VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN 2006-2007 Art. 1 Algemeen De wedstrijden worden gespeeld volgens de regels van de FIFA, tenzij in het wedstrijdreglement anders wordt vermeld.

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT DBZP

COMPETITIEREGLEMENT DBZP COMPETITIEREGLEMENT Art. 1. COMPETITIE 1. In de periode tussen 1 september en 31 mei van het daarop volgende jaar wordt een competitie georganiseerd, genaamd de wintercompetitie. 2. Het bestuur kan andere

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie

Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie Reglement Reguliere Competitie Hoofdstuk 1: Algemeen 1. De wedstrijden in de Reguliere Competitie van de Afdeling Achterhoek-Betuwe worden verschoten met in achtneming van de bepalingen in het Schiet-

Nadere informatie

REGLEMENTEN SALLANDSE DARTCOMPETITIE Seizoen 2015-2016

REGLEMENTEN SALLANDSE DARTCOMPETITIE Seizoen 2015-2016 Inhoudsopgave: Blz: Artikel 1: Competities. 2 Artikel 2: Organisatie van de officiële competitie. 2 Artikel 3: Deelname officiële competitie. 2 Artikel 4: Teamnaam. 3 Artikel 5: Contributie. 3 Artikel

Nadere informatie

Wijziging Bondscompetitiereglement

Wijziging Bondscompetitiereglement Agendapunt 12b. Wijziging Bondscompetitiereglement Aanleiding om het Bondscompetitiereglement (BCR) te wijzigen is dat bij de herziening van het Basis Regiocompetitiereglement (BRCR) een aantal termen,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement versie 1.2. Dartsetiquette. - De leden moeten sportiviteit eerbiedigen en proberen de dartsport te promoten.

Huishoudelijk Reglement versie 1.2. Dartsetiquette. - De leden moeten sportiviteit eerbiedigen en proberen de dartsport te promoten. Huishoudelijk Reglement versie 1.2 Dartsetiquette - De leden moeten sportiviteit eerbiedigen en proberen de dartsport te promoten. - Heb respect voor alle vrijwilligers, die hun vrije tijd opofferen voor

Nadere informatie

Basisreglement Geert Popma Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi.

Basisreglement Geert Popma Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi. Basisreglement Geert Popma Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi. Elke biljarter kan deelnemen aan de toernooien van de Geert Popma Een biljarter is deelnemer als hij/zij zich tijdig aanmeldt

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement versie 2.0. Dartsetiquette. - De leden moeten sportiviteit eerbiedigen en proberen de dartsport te promoten.

Huishoudelijk Reglement versie 2.0. Dartsetiquette. - De leden moeten sportiviteit eerbiedigen en proberen de dartsport te promoten. Huishoudelijk Reglement versie 2.0 Dartsetiquette - De leden moeten sportiviteit eerbiedigen en proberen de dartsport te promoten. - Heb respect voor alle vrijwilligers, die hun vrije tijd opofferen voor

Nadere informatie

Reglement Landelijke Competitie

Reglement Landelijke Competitie ORGANISATIE 1. De verantwoordelijkheid van de organisatie van de landelijke competitie voor selectieteams berust bij het bestuur van de NDB 2. Het bestuur stelt voor deze competitie een competitieleider

Nadere informatie

Competitie Reglement RDF is ook van toepassing voor DV-J&J

Competitie Reglement RDF is ook van toepassing voor DV-J&J Competitie Reglement RDF is ook van toepassing voor DV-J&J 1. Deelname aan de officiële competitie is uitsluitend mogelijk voor teams van minimaal 4 geregistreerde spelers, echter het advies is om minimaal

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT DBZP

COMPETITIEREGLEMENT DBZP COMPETITIEREGLEMENT DBZP Art. 1. COMPETITIE 1. In de periode tussen 1 september en 31 mei van het daarop volgende jaar wordt een competitie georganiseerd, genaamd de wintercompetitie. 2. Het bestuur kan

Nadere informatie

Weerter Darts Competitie

Weerter Darts Competitie Wedstrijdreglement 2016 2017 Competities Artikel 1. 1. De WDC organiseert in de periode van 15 september tot 30 juni van het daarop volgend jaar de officiële competitie. 2. Worden er door de WDC nog andere

Nadere informatie

REGLEMENT TEAMCOMPETITIE SECTIE SNOOKER HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN

REGLEMENT TEAMCOMPETITIE SECTIE SNOOKER HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN REGLEMENT TEAMCOMPETITIE SECTIE SNOOKER Versie: 2.4.0 Status: Definitief Datum: 12 juli 2016 Bijlagen bij dit reglement Algemeen Reglement sectie Snooker HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN ARTIKEL 101 ALGEMEEN 1. Alle

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT COMPETITIE

WEDSTRIJDREGLEMENT COMPETITIE WEDSTRIJDREGLEMENT COMPETITIE 2018-2019 Wedstrijdreglement Artikel 1 1. In de periode van september tot/met juni van het erop volgende jaar wordt een competitie georganiseerd, hierna te noemen de "officiële

Nadere informatie

OPEN ANTWERPEN. Reglementen en voorschriften

OPEN ANTWERPEN. Reglementen en voorschriften OPEN ANTWERPEN Reglementen en voorschriften 1. Algemeen... 3 2. Toernooi informatie... 3 3. Deelname gerechtigheid... 3 4. Inschrijving... 3 5. Toernooien... 4 6. Loting... 4 7. Registratie kaart... 5

Nadere informatie

Tornooi reglement B.E.D.F.

Tornooi reglement B.E.D.F. Tornooi reglement B.E.D.F. B.E.D.F. VZW Herenstraat 195 bus 1 3600 Genk Tel. 089/24.63.08 Fax 089/24.63.08 Tornooi reglement B.E.D.F. Pagina 2 Inhoud Reglement B.E.D.F.... 4 ARTIKEL 1 : Ranking tornooien...

Nadere informatie

Alle hiernavolgende artikelen hebben betrekking op de evenementen georganiseerd door de DONHN, tenzij in een specifiek reglement anders vermeld.

Alle hiernavolgende artikelen hebben betrekking op de evenementen georganiseerd door de DONHN, tenzij in een specifiek reglement anders vermeld. Competitiereglement Artikel 1 Competities 1. In de periode tussen 1 september en 1 juli van het daarop volgende jaar organiseert de Darts Organisatie Noord Holland Noord (hierna te noemen de DONHN) een

Nadere informatie

Zwolsche Horeca Dart Organisatie

Zwolsche Horeca Dart Organisatie Zwolsche Horeca Dart Organisatie Reglement Seizoen 2013-2014 Inhoud: pagina 1. Over de organisatie..... 2 2. De competitie..... 3/4 3. De wedstrijdavond..... 5 4. De wedstrijd..... 6/7 5. De bekercompetitie

Nadere informatie

VC Geldrop Heren Recreanten Competitie. Samenvatting van afspraken betreffende gedragsregels Eindhoven september 2015

VC Geldrop Heren Recreanten Competitie. Samenvatting van afspraken betreffende gedragsregels Eindhoven september 2015 1. DOEL De recreantencompetitie moet recreatief volleybal geven, dit houdt in dat het spel en alles wat daarmee samenhangt, ontspannend moet werken. 2. ORGANISATIE / STRUCTUUR 2.1. De competitie is voor

Nadere informatie

Toelichting : HUIS LEAGUE REGLEMENT

Toelichting : HUIS LEAGUE REGLEMENT Toelichting : Tekstuele wijzigingen: oude tekst is dubbel doorgehaald voorgestelde nieuwe tekst is cursief in kleur HUIS LEAGUE REGLEMENT Artikel 1. 1. Onder de huisleagues worden bowlingcompetities verstaan,

Nadere informatie

Vragenbank refereetoets

Vragenbank refereetoets Badminton Nederland Sectie Wedstrijd Functionarissen Vragenbank refereetoets CR vragen Versie: 1 januari 2017 MEERKEUZEVRAGEN 201. Uit welk(e) reglement(en) zijn definities en bepalingen van toepassing

Nadere informatie

in te schrijven in het loket van de KNGU. Het inschrijfgeld bedraagt 25,00 per team.

in te schrijven in het loket van de KNGU. Het inschrijfgeld bedraagt 25,00 per team. Competitiereglement 2017-2018 1. Vóór 22 oktober 2018 dienen alle verenigingen die deelnemen aan de turncompetitie zich in te schrijven in het loket van de KNGU. Het inschrijfgeld bedraagt 25,00 per team.

Nadere informatie

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2. A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2. A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten A.1 De 1ste klasse speelt: 2 x 9-ball (race to 7), 1 x 10-ball (race to 7), 1 x 8-ball (race to 6), 1 x 10-ball koppel (race to 6) en 1 x 14.1 (race to 60) De 2e en 3e

Nadere informatie

RDL darts reglement. Competitie, Bekertoernooi & LVG-bokaal

RDL darts reglement. Competitie, Bekertoernooi & LVG-bokaal RDL darts reglement Competitie, Bekertoernooi & LVG-bokaal RDL-bestuur, versie 3 d.d. 11 september 2015 VOORWOORD Geachte dartliefhebbers, Samen met jullie als deelnemers aan onze competitie, willen wij

Nadere informatie

TIP: Laat geen waardevolle voorwerpen achter in de kleedlokalen!

TIP: Laat geen waardevolle voorwerpen achter in de kleedlokalen! WEDSTRIJDREGLEMENT 1. Elke vereniging wordt verzocht zich bij aankomst te melden bij de wedstrijdleiding. Zij krijgen dan tevens de wedstrijdbriefjes voor de verenigingsscheidsrechters. 2. Alle wedstrijden

Nadere informatie

HoSS Ranking reglement

HoSS Ranking reglement HoSS Ranking reglement 2017-2018 Algemeen De inschrijving staat open voor iedereen vanaf 16 jaar en ouder. Uitzonderingen op deze regel zijn: Indien een jeugdspeler gedurende het seizoen 16 wordt, kan

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT VIERTALLENCOMPETITIE SGS I N H O U D. Inleiding. Deelname. Speelgerechtigde spelers. Verplichtingen en verzoek tot terugtrekking

WEDSTRIJDREGLEMENT VIERTALLENCOMPETITIE SGS I N H O U D. Inleiding. Deelname. Speelgerechtigde spelers. Verplichtingen en verzoek tot terugtrekking WEDSTRIJDREGLEMENT VIERTALLENCOMPETITIE SGS I N H O U D Inleiding Art. 1: Deelname Art. 2: Art. 3: Art. 4: Art. 5: Indeling Art. 6: Opstelling Art. 7: Art. 8: Art. 9: Definities Aanmelding Speelgerechtigde

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2016 / 2017

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2016 / 2017 HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2016 / 2017 1 1. SPELREGELS 1.1 Er wordt gespeeld volgens de door de KNVB opgestelde Handleiding voor Scheidsrechters Futsal, dd. Juli 2011. Echter

Nadere informatie

Wedstrijdreglement ODF

Wedstrijdreglement ODF Wedstrijdreglement ODF Inhoudsopgave Wedstrijdreglement... 1 Doel... 2 Indeling en speelschema... 2 Speltype... 2 Wedstrijdbepalingen... 2 Teams, speelgelegenheid en speeldag... 3 Singlepercentages tijdens

Nadere informatie

* * WEDSTRIJDREGLEMENT TTB DE BARONIE Versie 0809 TAFELTENNISBOND DE BARONIE - BREDA. Postgiro: nr. 2665278. Artikel 1 : Speelgerechtigdheid.

* * WEDSTRIJDREGLEMENT TTB DE BARONIE Versie 0809 TAFELTENNISBOND DE BARONIE - BREDA. Postgiro: nr. 2665278. Artikel 1 : Speelgerechtigdheid. TAFELTENNISBOND DE BARONIE - BREDA DE Postgiro: nr. 2665278 * * * WEDSTRIJDREGLEMENT TTB DE BARONIE Versie 0809 Artikel 1 : Speelgerechtigdheid. Alle leden van een bij de t.t.b. De Baronie (verder te noemen

Nadere informatie

Wedstrijdreglement huisleagues seizoen 2015-2016

Wedstrijdreglement huisleagues seizoen 2015-2016 Wedstrijdreglement huisleagues seizoen 2015-2016 In dit reglement gebruikte afkortingen: WS = Wedstrijdsecretariaat LV = League Voorzitter TC = Teamcaptain BvHL = Bowling vereniging Haarlemmerliede 1.

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Onafhankelijke Darts Federatie

Wedstrijdreglement. Onafhankelijke Darts Federatie Wedstrijdreglement Onafhankelijke Darts Federatie Inhoudsopgave 1. Doel... 2 2. Indeling en speelschema... 2 3. Speltype... 3 4. Wedstrijdbepalingen... 3 5. Teams, speelgelegenheid en speeldag... 4 6.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2015-2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2015-2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2015-2016 1 1. SPELREGELS 1.1 Er wordt gespeeld volgens de door de KNVB opgestelde Handleiding voor Scheidsrechters Futsal, dd. Juli 2011. Echter m.u.v.

Nadere informatie

Spelreglement t.b.v. O.D.S.I: Versie:2013/2014. Rucphen,9 april Begrippenlist:

Spelreglement t.b.v. O.D.S.I: Versie:2013/2014. Rucphen,9 april Begrippenlist: 1 Spelreglement t.b.v. O.D.S.I: Versie:2013/2014 Rucphen,9 april 2013 Begrippenlist: Oud spelers zijn spelers die, in de 1 ste helft van de competitie of in de 2 de helft van de competitie, bij ODSI minimaal

Nadere informatie

SPELREGELS EN BEPALINGEN BOWLS REGIO TWENTE SALLAND

SPELREGELS EN BEPALINGEN BOWLS REGIO TWENTE SALLAND REGIO TWENTE SALLAND SPELREGELS EN BEPALINGEN BOWLS REGIO TWENTE SALLAND Voorwoord In Nederland worden op groot aantal locaties door verenigingen bowls gespeeld. Het is van belang in Nederland eenheid

Nadere informatie

Districtsreglement District West Brabant

Districtsreglement District West Brabant 1 Districtsreglement District West Brabant Art. 1; De te spelen teamcompetities en persoonlijke kampioenschappen worden verspeeld conform de geldende reglementen zoals die zijn te raadplegen bij de Vereniging

Nadere informatie

REGLEMENT DBC ( DUTCH BLACKBALL COMPETITION)

REGLEMENT DBC ( DUTCH BLACKBALL COMPETITION) REGLEMENT DBC ( DUTCH BLACKBALL COMPETITION) ORGANISATIE/ALGEMEEN - De DBC ( Dutch Blackball Competition ) is de officiële Blackball Competition in Nederland die wordt georganiseerd door en namens de DBA

Nadere informatie

TOERNOOIREGLEMENT WEST FRIES OPEN 2018

TOERNOOIREGLEMENT WEST FRIES OPEN 2018 TOERNOOIREGLEMENT WEST FRIES OPEN 2018 Dit toernooireglement is opgemaakt, besproken en goedgekeurd door alle leden van de organisatie van het West-Fries Open Darts, d.d. 01 juni - 2017 Zwaag, 01 augustus

Nadere informatie

Basisreglement Geert Popma Driebanden Friesland Cup.

Basisreglement Geert Popma Driebanden Friesland Cup. Basisreglement Geert Popma Driebanden Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi. Elke biljarter/ individu kan deelnemen aan de toernooien van de Driebanden Friesland Cup. Een biljarter is deelnemer

Nadere informatie

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2 A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten A.1 De 1ste klasse speelt: 2 x 9-ball (race to 7), 1 x 10-ball (race to 7), 1 x 8-ball (race to 6), 1 x 10-ball koppel (race to 6) en 1 x 14.1 (race to 60) De 2e klasse

Nadere informatie

HUISLEAGUEREGLEMENT (MODEL)

HUISLEAGUEREGLEMENT (MODEL) HUISLEAGUEREGLEMENT (MODEL) 1 Algemene bepalingen en opzet Artikel 1. 1. Onder de huisleagues worden bowlingcompetities verstaan, die door een bowlingvereniging worden georganiseerd. 2. Op de huisleagues

Nadere informatie

De reglementen staan op de site van Badminton Nederland:

De reglementen staan op de site van Badminton Nederland: Algemene mededeling Lees het CompetitieReglement goed door. Daarin staan ondermeer ook precies vermeld wanneer een wedstrijd mag worden verzet en wat daarvoor gedaan moet worden. De competitieleiders merken

Nadere informatie

HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN EN OPZET.

HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN EN OPZET. HUISLEAGUE-REGLEMENT ASSER BOWLING VERENIGING A.B.C. VOOR HET LAATST VASTGESTELD IN DE ALV VAN 7 JUNI 2006 HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN EN OPZET. ARTIKEL 1 1. Onder de huisleagues worden de bowlingcompetities

Nadere informatie

Wedstrijdreglement BZA

Wedstrijdreglement BZA Wedstrijdreglement BZA Algemeen 1. Het Bedrijfs - & Zomeravondvoetbal 2013 - nader te noemen BZA wordt namens ZVV Urk door de Commissie Recreatief georganiseerd. De organisatie heeft het mandaat om beslissingen

Nadere informatie

Reglement Biljart Artistiek

Reglement Biljart Artistiek Reglement Biljart Artistiek Artikel 1: Algemene bepalingen a. Dit reglement is van toepassing op alle officiële wedstrijden Biljart Artistiek, die onder verantwoordelijkheid van de KNBB Vereniging Carambole

Nadere informatie

Dames Jeugd Challenge

Dames Jeugd Challenge Dames Jeugd Challenge < 16 jaar, < 14 jaar, < 12 jaar Speelschema Ronde 1 = nr. 2 voorgaande challenge nummer 3 voorgaande challenge Ronde 2 = verliezer ronde 1 winnaar voorgaande challenge Ronde 3 = winnaar

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Jeugd Clubkampioenschappen 2014 Vastgesteld in de Jeugdcommissievergadering van 7 mei 2014

Wedstrijdreglement Jeugd Clubkampioenschappen 2014 Vastgesteld in de Jeugdcommissievergadering van 7 mei 2014 Wedstrijdreglement Jeugd Clubkampioenschappen 2014 Vastgesteld in de Jeugdcommissievergadering van 7 mei 2014 1) De Jeugd Clubkampioenschappen 2014 worden gehouden van maandag 2 juni tot en met zondag

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Dart Vereniging Oost-Nederland

Wedstrijdreglement. Dart Vereniging Oost-Nederland Alle competitie- en bekerwedstrijden, D.V.O. toernooien en andere dartsactiviteiten binnen de D.V.O. zijn onderhevig aan het volgende wedstrijdreglement. Artikel 1: Algemene spelregels 1. De spelers zorgen

Nadere informatie