Wedstrijdreglement. Groninger Bedrijfs Tafeltennis Bond (G.B.T.B.)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wedstrijdreglement. Groninger Bedrijfs Tafeltennis Bond (G.B.T.B.)"

Transcriptie

1 Competitiereglement (1/8) Wedstrijdreglement Groninger Bedrijfs Tafeltennis Bond (G.B.T.B.) Artikel 1 Competitie en competitieseizoen De GBTB organiseert jaarlijks 1 of meer competities tussen teams van verenigingen. Deze competities worden gespeeld in de tijdvakken van februari tot eind mei en van september tot eind december. Dit is het competitieseizoen. Artikel 2 Seniorencompetitie De seniorencompetitie wordt doordeweeks op de speelavonden van aangesloten verenigingen gespeeld. De G.B.T.B. organiseert geen jeugdcompetitie. Artikel 3 Teams en teamopgave Onder een team wordt verstaan een aan de competitieleiding opgegeven combinatie van tenminste drie competitiespelende leden behorende tot één vereniging. Een lid mag slechts voor één team worden opgegeven en in het competitieseizoen slechts voor één vereniging in de competitie uitkomen. Overschrijving naar een andere vereniging in hetzelfde seizoen is alleen mogelijk met toestemming van de competitieleider. Verenigingen zijn verplicht hun teams halfjaarlijks voor de afgesproken datum op te geven volgens de richtlijnen van de competitieleider. Ieder verenigingslid dat is ingeschreven in het ledenregister van de GBTB en ook als competitie speler is opgegeven, dient naar speelsterkte te worden ingedeeld bij een opgegeven team. De spelers worden bij de teamopgave naar speelsterkte genummerd, waarbij de sterkste spelers het laagst genummerde team vormen en de minder sterke spelers vervolgens een hoger genummerd team vormen. Een speler die door omstandigheden genoodzaakt is in een hoger genummerd team uit te komen dan dat team waarvoor hij feitelijk vanwege zijn speelsterkte in aanmerking komt, kan door de competitieleider dispensatie worden verleend. Een speler die door deze omstandigheden in een team uitkomt dat hoger genummerd is dan dat team waarvoor hij feitelijk vanwege zijn speelsterkte ingedeeld had moeten zijn, kan door de competitieleider een verbod tot invallen opgelegd krijgen. De teamopgave moet worden goedgekeurd door de competitieleider.

2 (2/8) Artikel 4 Klasse indeling a) 1 e klasse b) 2 e klasse c) 3 e klasse d) 4 e klasse Deze klasse kan door het bestuur en de competitieleider, indien nodig en wenselijk, alsnog worden ingesteld. De aanduiding a t/m d geeft een volgorde naar speelsterkte aan, te beginnen met a voor de sterkste spelers. Artikel 4.1 Groepen Indien er in de competitie een te groot aantal teams in een bepaalde klasse zou deelnemen, dan kan deze klasse worden onderverdeeld in groepen. Artikel 4.2 Leeftijdsgroepen Aan een seniorencompetitie mogen spelers meedoen vanaf de leeftijd van 15 jaar en die bij de bond zijn opgegeven en toegelaten. Artikel 5 Teamwijziging Een vereniging heeft het recht elk team eenmaal in het competitieseizoen te wijzigen. De aanvraag tot teamwijziging moet worden gedaan aan de competitieleider. Een volledige opgave van de te wijzigen teams moet dan worden bijgevoegd. De aanvraag moet binnen een redelijke termijn voor aanvang van de nieuwe competitiehelft bij de competitieleider binnen zijn, zodat deze door het bestuur kan worden beoordeeld en meegenomen voor de samenstelling van de nieuwe wedstrijdroosters. Een teamwijziging gaat pas in na schriftelijke bevestiging (per ) van de competitieleider. Artikel 6 Wedstrijden per groep De teams worden door het bestuur - afhankelijk van de teamopgave per vereniging en overeenkomstig de promotie- degradatieresultaten in de verschillende klassen ingedeeld. In elke klasse wordt tenminste een hele competitie gespeeld, zodat elk team tegen elk ander team een thuis- en uitwedstrijd speelt.

3 Artikel 7 Wedstrijdrooster (3/8) Voor elke klasse wordt door de competitieleider een wedstrijdrooster opgesteld. Alle wedstrijden, de locaties en de aanvangstijden moeten op dit rooster staan vermeld. De competitieleider informeert alle verenigingen per post of met een overzichtelijk en compleet wedstrijdboekje. De verenigingen hebben deze informatie minimaal 1 week voor aanvang van de competitie in hun bezit. De thuisspelende vereniging draagt niet alleen zorg voor de speelgelegenheid voor de duur van de wedstrijden, maar is ook verantwoordelijk voor een ongestoord en sportief verloop van deze wedstrijden. In onderling overleg mag de aanvangstijd van een wedstrijd door betrokken teams worden verschoven, tenzij de competitieleider anders bepaalt. Artikel 8 Wijziging wedstrijdrooster De verenigingen zijn verplicht de wedstrijden door hun teams volgens het wedstrijdrooster te laten spelen. De competitieleider heeft het recht om naar eigen inzicht en in het belang van alle betrokkenen wijzigingen in het competitierooster aan te brengen. Wijziging van een wedstrijddatum moet tenminste 1 dag voor de oorspronkelijk vastgestelde datum en aanvangstijd bij de betrokken verenigingen bekend zijn. Artikel 8.1 Uitstel Slechts bij hoge uitzondering en alleen om bijzondere redenen kan uitstel van een wedstrijd worden toegepast. Hierover benaderen beide betrokken teams eerst elkaar om zo snel mogelijk een vervangende datum te bepalen om deze nieuwe datum vervolgens direct aan de wedstrijdleider te melden. Het is in laatste instantie aan het bestuur om uit te maken of het uitstel op redelijke gronden werd aangevraagd. Dit alleen in geval van onenigheid hieromtrent. Artikel 8.2 Invalbepalingen Indien een of meerdere spelers van een team verhinderd zijn, mag een andere speler die competitiegerechtigd en van dezelfde vereniging is, hem/haar vervangen met inachtneming van de volgende regels: a) Een speler mag onbeperkt invallen in een hoger team (lager volgnummer) in dezelfde klasse. b) Een speler mag alleen met toestemming (dispensatie) van de competitieleider invallen in een lager team (hoger volgnummer). c) De dispensatieregeling geldt voor maximaal 1 geheel seizoen en vervalt dan automatisch. De toestemming moet dan opnieuw bij het bestuur worden aangevraagd. De betrokken vereniging wordt hierover (schriftelijk) in kennis gesteld.

4 (4/8) Artikel 9 Spelregels Competitiewedstrijden worden gespeeld volgens de spelregels die voor de NTTB geldend zijn. De in deze spelregels genoemde wedstrijd zal in dit reglement als set worden aangeduid. Een set wordt gewonnen door de speler(s) die het eerst twee games (21 punten) in die set heeft (hebben) gewonnen (best of 3). Artikel 10 Wedstrijd Een wedstrijd bestaat uit 10 sets, nl. 9 enkelspelen en een dubbelspel. De enkelspelen (singles) moeten worden gespeeld door drie spelers van beide teams, waarbij elke speler van een team een set speelt tegen elke speler van het andere team. Het dubbelspel (double) moet worden gespeeld door 2 spelers uit elk van beide teams. Voor elke gewonnen set wordt aan dat team 1 setpunt toegekend. Artikel 10.1 Verloop van een wedstrijd De wedstrijd wordt gespeeld met inachtneming van de volgende regels: a) De enkelspelen en het dubbelspel worden in de volgorde gespeeld zoals deze staat aangegeven op het wedstrijdformulier. b) Indien op de vastgestelde of overeengekomen aanvangstijd van een wedstrijd één van beide of beide teams met zekerheid onvolledig zijn, worden de sets die tussen de aanwezige spelers wel mogelijk zijn, gewoon gespeeld zoals op het wedstrijdformulier staat aangegeven. De aanwezige spelers winnen hun sets van de niet aanwezige spelers dan reglementair in 2 games (2x 21-0). Artikel 11 Arbitrage Het thuisspelende team wijst een scheidsrechter aan voor de 1 e set. Het bezoekende team wijst daarna een scheidsrechter aan voor de 2 e set. Op deze manier worden alle 10 sets om en om door een scheidsrechter geteld. De teamaanvoerders dragen zorg voor objectieve arbitrage. De scheidsrechters staan garant voor een correct en soepel verloop van de set. Bij twijfel beslist uiteindelijk alleen de scheidsrechter (bijv. net- en randballen en let geven). Artikel 12 Teamaanvoerder Eén lid van het team treedt op als aanvoerder (teamcaptain) bij elke competitiewedstrijd. De teamaanvoerders bepalen onafhankelijk van elkaar de volgorde waarin de spelers van het eigen team spelen. De teamaanvoerder van de thuisspelende team vult het wedstrijdformulier volledig, duidelijk en correct in. De teamaanvoerders van beide teams zetten na afloop beide een handtekening op het wedstrijdformulier.

5 (5/8) Artikel 13 Wedstrijdformulier Voor het vastleggen van uitslagen van competitiewedstrijden verstrekt de competitieleider wedstrijdformulieren aan alle deelnemende verenigingen. De verenigingen zijn verplicht deze formulieren hiervoor te gebruiken. Bij al of niet opzettelijk onvolledig en onduidelijk en te laat verzenden van het wedstrijdformulier kan een boete worden opgelegd. De boetebedragen hebben wel de goedkeuring nodig van de Algemene Leden Vergadering (ALV). Het thuisspelende team stuurt het wedstrijdformulier binnen 1 dag na de gespeelde wedstrijd op naar de competitieleider, zodat de uitslagen op tijd verwerkt kunnen worden. Dit kan per post en/of per . Artikel 14 Wedstrijdpunten Een competitiewedstrijd geldt als gewonnen voor het team dat de meeste sets heeft gewonnen. Bij een gelijk aantal gewonnen sets is de wedstrijd onbeslist. Voor elke gewonnen wedstrijd worden aan het winnende team 2 wedstrijdpunten toegekend. Bij een onbeslist geëindigde wedstrijd (gelijk spel) wordt aan beide teams 1 wedstrijdpunt toegekend. Artikel 15 Rang- en standenlijsten Voor elke klasse wordt naar het aantal behaalde setpunten een rang- en standenlijst opgemaakt. De volgorde op deze lijst wordt bepaald door het aantal behaalde setpunten. Het team met de meeste setpunten staat bovenaan en het team met de minst behaalde setpunten staat onderaan. Bij een gelijk aantal setpunten geven de wedstrijdpunten de doorslag. De wedstrijdleider draagt zorg voor publicatie op de website van alle uitslagen en bijgewerkte rang- en standenlijsten in elk weekeinde volgend op de doordeweeks gespeelde wedstrijden. Artikel 16 Kampioenen / Promotie en Degradatie De competitieleider bepaalt voor aanvang van de nieuwe competitie voor elke klasse de plaatsen in de eindrangschikking die beslissen over kampioenschap, promotie en degradatie. Artikel 17 Promotie De teams die promotieplaatsen bezetten, hebben het recht en de plicht om te promoveren. Teams op de laatste plaats degraderen.

6 (6/8) Artikel 18 Beslissingswedstrijden Indien 2 of meer teams een gelijk aantal setpunten heeft behaald en tevens een gelijk aantal wedstrijdpunten heeft, wordt de volgorde voor de vaststelling van de bepalende plaatsen voor promotie en/of degradatie uitgemaakt door het spelen van een beslissingswedstrijd tussen de betrokken teams. Een beslissingswedstrijd bestaat uit het spelen van 9 sets er wordt geen dubbelspel gespeeld en heeft dus altijd een winnaar. Artikel 18.1 Neutrale speelruimte Beslissingswedstrijden moeten in een neutrale speelruimte worden gespeeld. Deze speelruimte wordt aangewezen door de competitieleider en dit wordt gedaan in overleg met de aanvoerders van betrokken teams. Elke vereniging die aan de GBTB competitie deelneemt, is verplicht gelegenheid inclusief al het wedstrijdmateriaal te verschaffen voor het spelen van beslissingswedstrijden. De competitieleider informeert de vereniging alwaar de beslissingswedstrijd wordt gespeeld, alsmede de verenigingen die deze wedstrijd gaan spelen over de plaats, datum en aanvangstijd. Artikel 18.2 Toezicht Beslissingswedstrijden moeten worden bijgewoond door de competitieleider of een bestuurslid. Na afloop wordt het wedstrijdformulier door de competitieleider of diens plaatsvervanger, alsmede beide aanvoerders ondertekend. Artikel 19 Terugtrekken team Een vereniging die zich voor de GBTB competitie heeft opgegeven, verplicht zich de door haar opgegeven teams de gehele competitiehelft te doen uitspelen. Een vereniging die 1 of meerdere teams uit de competitie wenst terug te trekken, moet een schriftelijk verzoek daartoe indienen bij de competitieleider. De competitieleider mag het verzoek slechts dan inwilligen wanneer hij overtuigd is en het zeer aannemelijk wordt omschreven, dat verder spelen absoluut niet meer mogelijk is. Alle op het moment van terugtrekken van een team vastgestelde wedstrijden komen dan te vervallen en de reeds gespeelde wedstrijden worden als niet gespeeld beschouwd. Een teruggetrokken team wordt ook niet meer in de rang- en standenlijsten opgenomen. Op het tussentijds terugtrekken van een team staat een boete. Artikel 20 Staken van een wedstrijd Het staken van een wedstrijd is niet toegestaan. Indien door bepaalde redenen de wedstrijd toch niet uitgespeeld kan worden, moet dit op het wedstrijdformulier worden genoteerd. De thuisspelende vereniging moet hierover binnen 24 uur tekst en uitleg geven aan de competitieleider.

7 (7/8) Artikel 21 Niet opkomen Indien 30 minuten na de vastgestelde of overeengekomen aanvangstijd van een competitie wedstrijd één van beide teams niet aanwezig is, wordt dit door de teamaanvoerder van het wel aanwezige team op het wedstrijdformulier genoteerd en ondertekend. Het wedstrijdformulier wordt naar de competitieleider opgestuurd. Deze stelt de wedstrijd opnieuw vast en informeert beide verenigingen hierover binnen 2 weken na de oorspronkelijke wedstrijddatum. Het niet aanwezige team wordt gestraft met 5 in mindering gebrachte setpunten. Bovendien krijgt de niet opgekomen vereniging een boete en kan zij aansprakelijk gesteld worden voor de gemaakte kosten van het wel aanwezige team. Indien een team, nadat een nieuwe datum voor de wedstrijd is vastgesteld, wederom niet opkomt, heeft de competitieleider het recht dit team uit de competitie te halen. Een team, waarvan slechts één speler opkomt, wordt beschouwd als in zijn geheel niet te zijn opgekomen. Artikel 21.1 Overmacht Nadat de termijn van 30 minuten, genoemd in Art. 21, is verstreken, is het aanwezige team verplicht op de tegenpartij te wachten tot 1 uur na de vastgestelde of overeengekomen aanvangstijd. Indien het te laat komende team zich beroept op overmacht, dan moet de wedstrijd voor zover mogelijk nog worden gespeeld. Beide teamaanvoerders zijn verplicht dit te noteren op het wedstrijdformulier. De competitieleider beslist dan later of er inderdaad in redelijkheid sprake is geweest van genoemde overmacht. Artikel 22 Speelgerechtigheid Gerechtigd tot het spelen van wedstrijden voor een vereniging binnen de GBTB zijn uitsluitend degenen die officieel als lid van een vereniging bij de GBTB zijn opgegeven en staan ingeschreven in het ledenregister. Een speler mag in een seizoen slechts uitkomen voor één vereniging. Artikel 22.1 Speelgerechtigheid voor een bepaald team Gerechtigd tot het spelen voor een bepaald team zijn: a) De aan de competitieleider opgegeven spelers van dat team. b) De overige spelers van de vereniging die behoren tot een hoger genummerd team, met inachtneming van de in Art. 9 genoemde invalbepalingen. c) Bij promotie, degradatie of beslissingswedstrijd mogen slechts spelers meedoen die minimaal 30% van de wedstrijden van het desbetreffende team hebben gespeeld.

8 (8/8) Voor het spelen van kampioenswedstrijden, beslissingswedstrijden en promotie- of degradatie wedstrijden voor een bepaald team zijn uitsluitend die spelers gerechtigd, die aan de competitieleider voor dat team zijn opgegeven. Alleen bij hoge uitzondering (overmacht, ziekte of persoonlijke omstandigheden) kan de competitieleider toch toestemming verlenen een invaller te laten spelen. Artikel 23 Boetes Overtreding van enige bepaling van dit reglement kan worden bestraft met een boete. Jaarlijks wordt door de ALV vastgesteld en gepubliceerd voor welke overtredingen een boete wordt gegeven. Ook wordt dan de hoogte van de boetes vastgesteld. Artikel 23.1 Maatregelen De competitieleider is bevoegd voornoemde overtredingen te beboeten en strenge maatregelen te treffen, zodat een correct verloop van de competitie blijft gewaarborgd. Artikel 24 Uitspraak bestuur In die gevallen waarin in dit reglement niet is voorzien, zal het bestuur van de GBTB uitspraak doen die voor alle partijen bindend is. > Nog enige wijzigingen met goedkeuring van de ALV op > Latere aanpassingen (tekst en lay out) op (nog zonder goedkeuring van de ALV) > Laatste aanpassingen voor plaatsing op de website met goedkeuring van de ALV op Na eindredactie bestuur plaatsing ingaande juni 2012.

Deel III-B. Reglement voor recreantencompetitie Afdeling Limburg.

Deel III-B. Reglement voor recreantencompetitie Afdeling Limburg. Bijlage 1 Deel III-B. Reglement voor recreantencompetitie Afdeling Limburg. Hoofdstuk 14. Gerechtigdheid tot spelen recreantencompetitie 14.1 Speelgerechtigdheid 1. Dames en heren welke lid zijn van een

Nadere informatie

1 Toepasbaarheid...2 1.1 Toepasbaarheid...2 1.2 Omvang en structuur van de afdelingscompetities...2

1 Toepasbaarheid...2 1.1 Toepasbaarheid...2 1.2 Omvang en structuur van de afdelingscompetities...2 AFDELINGSCOMPETITIEREGLEMENT NTTB AFDELING WEST Inhoudsopgave 1 Toepasbaarheid...2 1.1 Toepasbaarheid...2 1.2 Omvang en structuur van de afdelingscompetities...2 2 Gerechtigdheid tot spelen competitie...2

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT AFDELING LIMBURG

COMPETITIEREGLEMENT AFDELING LIMBURG COMPETITIEREGLEMENT (Deel III) AFDELING LIMBURG Werkgroep Competitiezaken Maurice Kemp, (Voorz.), Jan Krewinkel, (Secr.), Frank Moonen, (ACL), Wiel Schers (jeugdlicenties), Rik Wijnands, (Controle NAS)

Nadere informatie

* * WEDSTRIJDREGLEMENT TTB DE BARONIE Versie 0809 TAFELTENNISBOND DE BARONIE - BREDA. Postgiro: nr. 2665278. Artikel 1 : Speelgerechtigdheid.

* * WEDSTRIJDREGLEMENT TTB DE BARONIE Versie 0809 TAFELTENNISBOND DE BARONIE - BREDA. Postgiro: nr. 2665278. Artikel 1 : Speelgerechtigdheid. TAFELTENNISBOND DE BARONIE - BREDA DE Postgiro: nr. 2665278 * * * WEDSTRIJDREGLEMENT TTB DE BARONIE Versie 0809 Artikel 1 : Speelgerechtigdheid. Alle leden van een bij de t.t.b. De Baronie (verder te noemen

Nadere informatie

NTTB Afdeling Gelre Deel III Reglement voor de afdelingscompetitie, afdeling GELRE

NTTB Afdeling Gelre Deel III Reglement voor de afdelingscompetitie, afdeling GELRE Deel III Reglement voor de afdelingscompetitie, afdeling GELRE Inhoud Hoofdstuk 7 Gerechtigdheid tot spelen competitie... 2 Artikel 22 Speelgerechtigdheid... 2 Artikel 23 Gerechtigdheid tot spelen in team...

Nadere informatie

NTTB AFDELING HOLLAND-NOORD AFDELINGSCOMPETITIEREGLEMENT

NTTB AFDELING HOLLAND-NOORD AFDELINGSCOMPETITIEREGLEMENT NTTB AFDELING HOLLAND-NOORD AFDELINGSCOMPETITIEREGLEMENT Uitgave mei 2016 Het competitiereglement bestaat uit 3 delen. Deel I en deel II zijn geldig voor alle competities. Deel III is geldig voor of de

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT AFDELING LIMBURG

COMPETITIEREGLEMENT AFDELING LIMBURG COMPETITIEREGLEMENT (Deel III) AFDELING LIMBURG Werkgroep Competitiezaken Maurice Kemp, (Voorz.), Jan Krewinkel, (Secr.), Frank Moonen, (ACL), Wiel Schers (jeugdlicenties), Rik Wijnands, (Controle NAS)

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND AFDELING ZUIDWEST DEEL III

COMPETITIEREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND AFDELING ZUIDWEST DEEL III COMPETITIEREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND AFDELING ZUIDWEST DEEL III Uitgave juni 2002 Deel III. Reglement voor de afdelingscompetitie ZuidWest Daar waar in dit reglement staat vermeldt speler/hij

Nadere informatie

1 Toepasbaarheid Toepasbaarheid Omvang en structuur van de afdelingscompetities... 2

1 Toepasbaarheid Toepasbaarheid Omvang en structuur van de afdelingscompetities... 2 AFDELINGSCOMPETITIEREGLEMENT NTTB AFDELING WEST Inhoudsopgave 1 Toepasbaarheid... 2 1.1 Toepasbaarheid... 2 1.2 Omvang en structuur van de afdelingscompetities... 2 2 Gerechtigdheid tot spelen competitie...

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT VOOR DE AFDELINGSCOMPETITIE NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND AFDELING ZUIDWEST DEEL III. mei 2001 (concept)

COMPETITIEREGLEMENT VOOR DE AFDELINGSCOMPETITIE NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND AFDELING ZUIDWEST DEEL III. mei 2001 (concept) COMPETITIEREGLEMENT VOOR DE AFDELINGSCOMPETITIE NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND AFDELING ZUIDWEST DEEL III mei 2001 (concept) Deel III. Reglement voor de afdelingscompetitie ZuidWest Daar waar in dit reglement

Nadere informatie

Eric J. Kaptein, 9 september Deel III. Reglement voor de afdelingscompetitie. Hoofdstuk 7. Gerechtigd tot spelen competitie

Eric J. Kaptein, 9 september Deel III. Reglement voor de afdelingscompetitie. Hoofdstuk 7. Gerechtigd tot spelen competitie Het competitiereglement van de NTTB bestaat uit drie delen: Deel I en deel II zijn geldig voor de landelijke competities én voor de competities in elk der afdelingen. Deel III is geldig voor de landelijke

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND

COMPETITIEREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND COMPETITIEREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND Uitgave juli 2015 Deel I Hoofdstuk 1 Inleiding Artikel 1 Geldigheid van dit reglement 1. Dit reglement bestaat uit drie delen. Deel I en II zijn geldig voor

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND

COMPETITIEREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND COMPETITIEREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND Uitgave december 2009 Deel I Hoofdstuk 1 Inleiding Artikel 1 Geldigheid van dit reglement 1. Dit reglement bestaat uit drie delen. Deel I en II zijn geldig

Nadere informatie

In deze uitgave is in artikel 47 lid 2 aangepast en is een nieuw lid 4 toegevoegd.

In deze uitgave is in artikel 47 lid 2 aangepast en is een nieuw lid 4 toegevoegd. COMPETITIEREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND Uitgave november 2018 In deze uitgave is in artikel 47 lid 2 aangepast en is een nieuw lid 4 toegevoegd. Deel I Hoofdstuk 1 Inleiding Artikel 1 Geldigheid

Nadere informatie

Competitie reglement Tafeltennis Liga Eindhoven

Competitie reglement Tafeltennis Liga Eindhoven Competitie reglement Tafeltennis Liga Eindhoven versie 2016-01 In de TLE wordt gespeeld naar de strekking van de tafeltennissport, daardoor zijn de belangrijkste regels van de ITTF en NTTB van toepassing.

Nadere informatie

Bondsregels Maas en Waalse BiljartBond 2019/2

Bondsregels Maas en Waalse BiljartBond 2019/2 BONDSREGELS MAAS EN WAALSE BILJARTBOND Art.1. De teams zullen volgens krachtsverhouding in verschillende libre klassen worden ingedeeld. Het is toegestaan met maximaal twee teams van een en dezelfde vereniging

Nadere informatie

VC Geldrop Heren Recreanten Competitie. Samenvatting van afspraken betreffende gedragsregels Eindhoven september 2015

VC Geldrop Heren Recreanten Competitie. Samenvatting van afspraken betreffende gedragsregels Eindhoven september 2015 1. DOEL De recreantencompetitie moet recreatief volleybal geven, dit houdt in dat het spel en alles wat daarmee samenhangt, ontspannend moet werken. 2. ORGANISATIE / STRUCTUUR 2.1. De competitie is voor

Nadere informatie

AFDELING HOLLAND-NOORD VOORWOORD BIJ DE COMPETITIES NAJAAR 2019

AFDELING HOLLAND-NOORD VOORWOORD BIJ DE COMPETITIES NAJAAR 2019 1. PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELING A. SENIORENCOMPETITIE Overgangsklasse: nrs. 1 promoveren naar de landelijke 3e divisie. De nr. 6 uit poule A en de nr. 8 uit poule B degraderen naar de hoofdklasse. Hoofdklasse:

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT. UBT Statuten en Reglementen 9 juni ALGEMENE BEPALINGEN

COMPETITIEREGLEMENT. UBT Statuten en Reglementen 9 juni ALGEMENE BEPALINGEN COMPETITIEREGLEMENT ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement heeft betrekking op de jaarlijkse competitie die de UBT organiseert op grond van artikel 4 van de Statuten. Het reglement heeft derhalve

Nadere informatie

1.PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELING

1.PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELING 1.PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELING Aan het eind van de afgelopen competitie werden wij geconfronteerd met de volgende zaken: Er degradeerden meer teams uit de 3 e divisie dan er vanuit de 1 e klasse mogen

Nadere informatie

VOORWOORD VOORSJAARSCOMPETITIE 2016

VOORWOORD VOORSJAARSCOMPETITIE 2016 1.PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELING A. SENIORENCOMPETITIE Overgangsklasse: nrs. 1 promoveren naar de landelijke 3e divisie. De nrs. 6 degraderen naar de hoofdklasse. Hoofdklasse: nrs. 1 promoveren naar de overgangsklasse.

Nadere informatie

BONDSREGELs MAAS en WAALSE BILJARTBOND

BONDSREGELs MAAS en WAALSE BILJARTBOND Art.1. De teams zullen volgens krachtsverhouding in verschillende libre klassen worden ingedeeld. Het is toegestaan met maximaal twee teams van een en dezelfde vereniging of clublokaal in een zelfde klasse

Nadere informatie

COMPETITIEBOEK SENIOREN NTTB AFDELING GELRE. Voorjaarscompetitie 2019

COMPETITIEBOEK SENIOREN NTTB AFDELING GELRE. Voorjaarscompetitie 2019 COMPETITIEBOEK SENIOREN NTTB AFDELING GELRE Voorjaarscompetitie 2019 Versie 1.0, 19 januari 2019 Inleiding Voor u ligt het competitieboek voor de voorjaarscompetitie 2019. Hierin vindt u veel informatie

Nadere informatie

AFDELING HOLLAND-NOORD VOORWOORD BIJ DE COMPETITIES VOORJAAR 2019

AFDELING HOLLAND-NOORD VOORWOORD BIJ DE COMPETITIES VOORJAAR 2019 1. PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELING A. SENIORENCOMPETITIE Overgangsklasse: nrs. 1 promoveren naar de landelijke 3e divisie. De nr.7 uit poule A en de nr. 6 uit poule B degraderen naar de hoofdklasse. Hoofdklasse:

Nadere informatie

Wijziging Bondscompetitiereglement

Wijziging Bondscompetitiereglement Agendapunt 12b. Wijziging Bondscompetitiereglement Aanleiding om het Bondscompetitiereglement (BCR) te wijzigen is dat bij de herziening van het Basis Regiocompetitiereglement (BRCR) een aantal termen,

Nadere informatie

VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN

VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN VRIJE CURACAOSE VOETBAL FEDERATIE WEDSTRIJDREGLEMENT SEIZOEN 2006-2007 Art. 1 Algemeen De wedstrijden worden gespeeld volgens de regels van de FIFA, tenzij in het wedstrijdreglement anders wordt vermeld.

Nadere informatie

COMPETITIEBOEK SENIOREN & JEUGD NTTB / AFDELING OOST

COMPETITIEBOEK SENIOREN & JEUGD NTTB / AFDELING OOST COMPETITIEBOEK SENIOREN & JEUGD NTTB / AFDELING OOST NAJAAR 2016 Competitieleiders senioren: Hoofdklasse t/m 3e klasse ACL: Bert van der Tol Hietweideweg 64 7391 XX Twello 06-13638398 acl@nttb-oost.nl

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE SGS I N H O U D. Inleiding. Deelname. Ongerechtigde spelers. Verplichtingen en verzoek tot terugtrekking.

WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE SGS I N H O U D. Inleiding. Deelname. Ongerechtigde spelers. Verplichtingen en verzoek tot terugtrekking. WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE SGS I N H O U D Inleiding Art. 1: Deelname Art. 2: Art. 3: Art. 4: Art. 5: Indeling Art. 6: Art. 7: Opstelling Art. 8: Art. 9: Art. 10: Art. 11: Definities Aanmelding

Nadere informatie

NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND AFDELING MIDDEN. Seniorenbulletin. Zeist, augustus 2017

NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND AFDELING MIDDEN. Seniorenbulletin. Zeist, augustus 2017 NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND AFDELING MIDDEN Seniorenbulletin Zeist, augustus 2017 Voorwoord Het indelen van competities is ieder seizoen opnieuw een complexe puzzel. Des te meer specifieke wensen daaraan

Nadere informatie

Wij wensen allen een prettige, sportieve en vooral ook gezellige competities toe!

Wij wensen allen een prettige, sportieve en vooral ook gezellige competities toe! NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND AFDELING MIDDEN Seniorenbulletin Zeist, augustus 2018 Voorwoord De eerste indeling van het nieuwe ACL-team! Antwan Wiegerinck (regulier), Rens Boer (duo), Rens de Haas & Wayne

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT VIERTALLENCOMPETITIE SGS I N H O U D. Inleiding. Deelname. Speelgerechtigde spelers. Verplichtingen en verzoek tot terugtrekking

WEDSTRIJDREGLEMENT VIERTALLENCOMPETITIE SGS I N H O U D. Inleiding. Deelname. Speelgerechtigde spelers. Verplichtingen en verzoek tot terugtrekking WEDSTRIJDREGLEMENT VIERTALLENCOMPETITIE SGS I N H O U D Inleiding Art. 1: Deelname Art. 2: Art. 3: Art. 4: Art. 5: Indeling Art. 6: Opstelling Art. 7: Art. 8: Art. 9: Definities Aanmelding Speelgerechtigde

Nadere informatie

NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND AFDELING MIDDEN. Seniorenbulletin. Zeist, juli 2013

NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND AFDELING MIDDEN. Seniorenbulletin. Zeist, juli 2013 NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND AFDELING MIDDEN Seniorenbulletin Zeist, juli 2013 Voorwoord Het indelen van de competitie is ieder seizoen opnieuw een complexe puzzel. Des te meer specifieke wensen daaraan

Nadere informatie

COMPETITIE REGLEMENT BBF Partners:

COMPETITIE REGLEMENT BBF Partners: COMPETITIE REGLEMENT HOOFDSTUK I: "ALGEMEEN" Artikel 1 De competitie wordt onder auspiciën van de Bossche Badminton Federatie, hierna te noemen de B.B.F., gespeeld en door het bestuur van deze Federatie

Nadere informatie

Wedstrijdreglement LiSB-Bondscompetitie

Wedstrijdreglement LiSB-Bondscompetitie Wedstrijdreglement LiSB-Bondscompetitie Hoofdstuk 1. Algemeen Artikel 1. Wedstrijdreglement 1. Alle wedstrijden die door of met medewerking van de Limburgse Schaakbond worden georganiseerd in het kader

Nadere informatie

Wedstrijdreglement SGS-Jeugdclubcompetitie A-, B-, C- en D-categorie

Wedstrijdreglement SGS-Jeugdclubcompetitie A-, B-, C- en D-categorie Wedstrijdreglement SGS-Jeugdclubcompetitie A-, B-, C- en D-categorie I N H O U D Inleiding Art. 1: Definities Art. 2: Categorieën Deelname Art. 3: Aanmelding Art. 4: Speelgerechtigde spelers Art. 5: Art.

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT COMPETITIE SYSTEEM

WEDSTRIJDREGLEMENT COMPETITIE SYSTEEM WEDSTRIJDREGLEMENT COMPETITIE 01082016 / WRC SYSTEEM EERSTE KLASSE In de eerste klasse wordt met viertallen gespeeld, met handicap en een volledig rooster "UIT" en "THUIS". In de libre competitie geldt

Nadere informatie

Wedstrijdreglement A.B.T.F.

Wedstrijdreglement A.B.T.F. Algemeen... 2 Hoofdstuk 1: Competitiewedstrijden.... 3 Artikel 1.Competitiedata... 3 Artikel 2. Algehele leiding... 3 Artikel 3. Verenigingen... 3 Artikel 4. Teams... 4 Artikel 5. Spelers... 4 Artikel

Nadere informatie

Vragenbank refereetoets

Vragenbank refereetoets Badminton Nederland Sectie Wedstrijd Functionarissen Vragenbank refereetoets CR vragen Versie: 1 januari 2017 MEERKEUZEVRAGEN 201. Uit welk(e) reglement(en) zijn definities en bepalingen van toepassing

Nadere informatie

COMPETITIE REGLEMENT BBF Partners:

COMPETITIE REGLEMENT BBF Partners: COMPETITIE REGLEMENT HOOFDSTUK I: "ALGEMEEN" Artikel 1 De competitie wordt onder auspiciën van de Bossche Badminton Federatie, hierna te noemen de B.B.F., gespeeld en door het bestuur van deze Federatie

Nadere informatie

Reglement SBN Jeugdcompetitie Najaar 2016

Reglement SBN Jeugdcompetitie Najaar 2016 ALGEMENE BEPALINGEN BEGRIPSBEPALINGEN ARTIKEL 1 Voor de Jeugdcompetitie zijn de algemene bepalingen van het competitiereglement van toepassing. Beroepscommissie Commissie welke ingeschakeld kan worden

Nadere informatie

Inleiding: onderstaand ziet u het NTTB-competitieboek van de afdeling Gelre voor de jeugd en senioren voor het voorjaar van 2016

Inleiding: onderstaand ziet u het NTTB-competitieboek van de afdeling Gelre voor de jeugd en senioren voor het voorjaar van 2016 Inleiding: onderstaand ziet u het NTTB-competitieboek van de afdeling Gelre voor de jeugd en senioren voor het voorjaar van 2016 Uitslagen inbrengen in NAS De verenigingen dienen er voor te zorgen dat

Nadere informatie

COMPETITIEBOEK SENIOREN AFDELING GELRE. Voorjaarscompetitie 2017

COMPETITIEBOEK SENIOREN AFDELING GELRE. Voorjaarscompetitie 2017 COMPETITIEBOEK SENIOREN AFDELING GELRE Voorjaarscompetitie 2017 Versie 1.01, 21 januari 2017 Inleiding Voor u ligt het competitieboek voor de voorjaarscompetitie 2017. Hierin vindt u veel informatie over

Nadere informatie

COMPETITIEBOEK SENIOREN AFDELING GELRE. Najaarscompetitie 2016

COMPETITIEBOEK SENIOREN AFDELING GELRE. Najaarscompetitie 2016 COMPETITIEBOEK SENIOREN AFDELING GELRE Najaarscompetitie 2016 Versie 1.2, 24 augustus 2016 Inleiding Voor u ligt het competitieboek voor de najaarscompetitie 2016. Hierin vindt u veel informatie over de

Nadere informatie

Competitieprogramma NTTB afdeling ZuidWest SEIZOEN 2015/2016 DEEL 1 (najaar 2015)

Competitieprogramma NTTB afdeling ZuidWest SEIZOEN 2015/2016 DEEL 1 (najaar 2015) Competitieprogramma NTTB afdeling ZuidWest SEIZOEN 2015/2016 DEEL 1 (najaar 2015) Competitieleiding Afdelingsmanager Sporttechnische zaken: Ineke de Graaf tel. 06-21282052 e-mail: graaf@nttb-zuidwest.nl

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. 3 Wedstrijdreglement. Hoofdstuk 5 Volleybal Nationale Jeugdkampioenschappen. Versie juni

Wedstrijdreglement. 3 Wedstrijdreglement. Hoofdstuk 5 Volleybal Nationale Jeugdkampioenschappen. Versie juni 3 Wedstrijdreglement Hoofdstuk 5 Volleybal Nationale Jeugdkampioenschappen Versie juni 2014 1 Inhoud 3.5.1 Algemeen... 3 3.5.2 Opbouw... 3 3.5.3 Inschrijven... 3 3.5.4 Samenstellen team... 4 3.5.5 Deelname

Nadere informatie

REGIOCOMPETITIEREGLEMENT BADMINTON NEDERLAND

REGIOCOMPETITIEREGLEMENT BADMINTON NEDERLAND REGIOCOMPETITIEREGLEMENT BADMINTON NEDERLAND INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk I: Hoofdstuk II: Hoofdstuk III: Hoofdstuk IV: Hoofdstuk V: Definities, afkortingen en algemene bepalingen Art. 1: Definities en afkortingen

Nadere informatie

AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016

AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016 AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016 1. Algemeen Op de Kadercompetitie zijn van toepassing: - De statuten en huishoudelijk reglement van de KNBB en KNBB Vereniging Carambole -

Nadere informatie

S.B.O. -COMPETITIE-REGLEMENT. Hoofdstuk 1: Doel en toepassing. Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3.

S.B.O. -COMPETITIE-REGLEMENT. Hoofdstuk 1: Doel en toepassing. Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. S.B.O. -COMPETITIE-REGLEMENT Hoofdstuk 1: Doel en toepassing. Artikel 1. Dit reglement geldt voor de jaarlijkse door de Schaakbond Overijssel(SBO) voor zijn leden en/of leden van een naburige regionale

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND

COMPETITIEREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND COMPETITIEREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND Uitgave november 2016 Deel I Hoofdstuk 1 Inleiding Artikel 1 Geldigheid van dit reglement 1. Dit reglement bestaat uit drie delen. Deel I en II zijn geldig

Nadere informatie

Publicatie 3.13 Regionale Jeugdcompetitie datum vaststelling 01 november 2018 Man. Wedstrijdzaken

Publicatie 3.13 Regionale Jeugdcompetitie datum vaststelling 01 november 2018 Man. Wedstrijdzaken Publicatie 3.13 Regionale Jeugdcompetitie Publicatie 3.13 datum vaststelling 01 november 2018 door Man. Wedstrijdzaken 1 Algemeen... 2 1.1 Competitievorm... 2 1.1.1 Plaatsingstoernooien... 2 2 Start competitie...

Nadere informatie

REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN & COMPETITIES ZEEUWSE DARTS FEDERATIE

REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN & COMPETITIES ZEEUWSE DARTS FEDERATIE ORGANISATIE Artikel 1 1. In de periode van 1 september tot 1 juni van het daaropvolgende jaar wordt een competitie georganiseerd, hierna te noemen de officiële competitie. 2. De door de ZDF georganiseerde

Nadere informatie

KNVB district West II

KNVB district West II KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district West II Bekerreglement 2017-2018 (m.u.v. standaard mannen) knvb.nl Artikel 1 Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door: de voor de

Nadere informatie

REGLEMENT TEAMCOMPETITIE SECTIE SNOOKER HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN

REGLEMENT TEAMCOMPETITIE SECTIE SNOOKER HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN REGLEMENT TEAMCOMPETITIE SECTIE SNOOKER Versie: 2.4.0 Status: Definitief Datum: 12 juli 2016 Bijlagen bij dit reglement Algemeen Reglement sectie Snooker HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN ARTIKEL 101 ALGEMEEN 1. Alle

Nadere informatie

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN 2018-2019 B-categorie Senioren mannen Veteranen G-Voetbal Jeugd Artikel 1 Deelname Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door de voor de districtscompetitie ingeschreven

Nadere informatie

Promotie- / degradatieregelingen

Promotie- / degradatieregelingen KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Promotie- / degradatieregelingen Landelijk Seizoen 2016/'17 Inhoud 1. PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELING MANNEN LANDELIJK 3 1.1 Algemene bepalingen 3 1.2 Mannen

Nadere informatie

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2. A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2. A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten A.1 De 1ste klasse speelt: 2 x 9-ball (race to 7), 1 x 10-ball (race to 7), 1 x 8-ball (race to 6), 1 x 10-ball koppel (race to 6) en 1 x 14.1 (race to 60) De 2e en 3e

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Vereniging Carambole Wedstrijdreglement landscompetitie 2018-2019 INHOUD HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Toe te passen bepalingen... 3 1.3 Spelsoorten

Nadere informatie

HANDBOEK MEERKAMPEN Deel 1 HB-besluit NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND

HANDBOEK MEERKAMPEN Deel 1 HB-besluit NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND HANDBOEK MEERKAMPEN Deel 1 HB-besluit NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND Uitgave december 2000 Ten geleide. Deze druk van het Handboek Meerkampen is een herziene uitgave van het in april 1978 uitgekomen eerste

Nadere informatie

Noordelijke Schaakbond Reglement op de Competitiewedstrijden. A. Inleiding

Noordelijke Schaakbond Reglement op de Competitiewedstrijden. A. Inleiding Noordelijke Schaakbond Reglement op de Competitiewedstrijden A. Inleiding Artikel 1 Dit reglement geldt voor de jaarlijks door de NOSBO te organiseren competities voor verenigingsteams en voor de daaruit

Nadere informatie

REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN & COMPETITIES ZEEUWSE DARTS FEDERATIE

REGLEMENT VAN WEDSTRIJDEN & COMPETITIES ZEEUWSE DARTS FEDERATIE ORGANISATIE Artikel 1 1. In de periode van 1 september tot 1 juni van het daaropvolgende jaar wordt een competitie georganiseerd, hierna te noemen de officiële competitie. 2. De door de ZDF georganiseerde

Nadere informatie

DISTRICTSCOMPETITIE REGLEMENT. KNBB District Twente. (ingevolge artikel 7203 CR)

DISTRICTSCOMPETITIE REGLEMENT. KNBB District Twente. (ingevolge artikel 7203 CR) Pagina 1 van 11 DISTRICTSCOMPETITIE REGLEMENT KNBB District Twente 2017 2018 (ingevolge artikel 7203 CR) Pagina 2 van 11 Het Districtscompetitie Reglement KNBB Twente zijn in de loop van de tijd gewijzigd.

Nadere informatie

3 Wedstrijdreglement Hoofdstuk 7 Beachvolleybal Nationale Jeugdkampioenschappen

3 Wedstrijdreglement Hoofdstuk 7 Beachvolleybal Nationale Jeugdkampioenschappen 3 Wedstrijdreglement Hoofdstuk 7 Beachvolleybal Nationale Jeugdkampioenschappen Inhoud 3.7.1 Algemeen... 2 3.7.2 Kampioenschappen... 3 3.7.3 Inschrijven... 3 3.7.4 Indeling en programmering... 5 3.7.5

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT INHOUDSOPGAVE HUISHOUDELIJK REGLEMENT... 2 Organisatie:... 2 Formaliteiten ten aanzien van deelname aan de competitie:... 2 Competitie:... 3 Wedstrijdreglement:... 4 Overige regels:...

Nadere informatie

SPELREGELS EN BEPALINGEN BOWLS REGIO TWENTE SALLAND

SPELREGELS EN BEPALINGEN BOWLS REGIO TWENTE SALLAND REGIO TWENTE SALLAND SPELREGELS EN BEPALINGEN BOWLS REGIO TWENTE SALLAND Voorwoord In Nederland worden op groot aantal locaties door verenigingen bowls gespeeld. Het is van belang in Nederland eenheid

Nadere informatie

Competitiereglement Bridgevereniging Adriaan Pauw

Competitiereglement Bridgevereniging Adriaan Pauw Competitiereglement Bridgevereniging Adriaan Pauw Algemeen Artikel 1: 1. De organisatie en inrichting van de competities *) van de vereniging zijn een taak van de Technische Commissie (hierna T.C.) 2.

Nadere informatie

Wijzigingen regio West

Wijzigingen regio West en regio West Onderstaand vind u de belangrijkste wijzigingen voor de Regio West. Eerst is het huidige artikel omschreven (uitgaande van het nationale reglement), Daaronder het eventueel afwijkende reglement

Nadere informatie

Wijzigingen Reglementen Bondsraad 24 juni artikel Oud nieuw. 2 Huishoudelijk Reglement

Wijzigingen Reglementen Bondsraad 24 juni artikel Oud nieuw. 2 Huishoudelijk Reglement 2 Huishoudelijk Reglement 2.3.2.1 De Nevobo kent op nationaal niveau de volgende commissies: a. Commissie van Beroep; b. Strafcommissie; c. Financiële Commissie; d. Strafvervolgingcommissie; e. Reglementencommissie;

Nadere informatie

Reglement SuperLeague Nederland Seizoen 2015-2016

Reglement SuperLeague Nederland Seizoen 2015-2016 1. ORGANISATIE a. De verantwoordelijkheid van de organisatie van de SuperLeague Nederland (SLN) berust bij het bestuur van de Nederlandse Darts Bond (NDB). b. Het bestuur stelt voor deze competitie een

Nadere informatie

ROTTERDAMSE SCHAAKBOND COMPETITIEREGLEMENT INHOUDSOPGAVE

ROTTERDAMSE SCHAAKBOND COMPETITIEREGLEMENT INHOUDSOPGAVE ROTTERDAMSE SCHAAKBOND COMPETITIEREGLEMENT INHOUDSOPGAVE 1 Doel en toepassing: 2 2 Indeling: 2 3 Kampioenschap, promotie en degradatie: 3 4 Het rooster: 4 5 De wedstrijd: 5 6 Opstelling van de spelers:

Nadere informatie

Partijen per wedstrijd samenstelling teams (H II RCR)

Partijen per wedstrijd samenstelling teams (H II RCR) AANVULLENDE BEPALINGEN OP HET REGIO COMPETITIE REGLEMENT VOOR REGIO LIMBURG 2015 Voor de regio competitie van Regio Limburg van Badminton Nederland is het Regio Competitie Reglement van toepassing inclusief

Nadere informatie

COMPETITIEREGLEMENT van de Leidse Schaakbond

COMPETITIEREGLEMENT van de Leidse Schaakbond COMPETITIEREGLEMENT van de Leidse Schaakbond Hoofdstuk 1: Doel en toepassing. Artikel 1. Dit reglement geldt voor de jaarlijkse door de Leidse Schaakbond voor zijn leden te organiseren clubteamwedstrijden,

Nadere informatie

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE (NPC)

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE (NPC) TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE (NPC) Vastgesteld door de bondsvergadering van 28 mei 2016; Inwerking tredend op 1 juli 2016 Voor zover in deze bijlage niet

Nadere informatie

A. Organisatie De Euregio Squash Competities worden georganiseerd door de Stichting Euregio Squash.

A. Organisatie De Euregio Squash Competities worden georganiseerd door de Stichting Euregio Squash. A. Organisatie De Euregio Squash Competities worden georganiseerd door de Stichting Euregio Squash. Competitieleider: Degene die de leiding heeft over de Euregio Squash Competitie in een bepaalde regio.

Nadere informatie

Reglement Eredivisie Heren 2016

Reglement Eredivisie Heren 2016 Reglement Eredivisie Heren 2016 KONINKLIJKE NEDERLANDSE LAWN TENNIS BOND REGLEMENT EREDIVISIE HEREN 2016 Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond Postbus 1617 3800 BP Amersfoort INHOUDSOPGAVE I. Algemene

Nadere informatie

ROTTERDAMSE SCHAAKBOND BEKERREGLEMENT

ROTTERDAMSE SCHAAKBOND BEKERREGLEMENT ROTTERDAMSE SCHAAKBOND BEKERREGLEMENT Artikel 1 Algemeen Dit reglement geldt voor de in elk verenigingsjaar van de Rotterdamse Schaakbond (hierna te noemen RSB) te organiseren bekerwedstrijden. Artikel

Nadere informatie

DARTS 88 Seizoen Reglement van wedstrijden.

DARTS 88 Seizoen Reglement van wedstrijden. DARTS 88 Seizoen 2014-2015 Reglement van wedstrijden. COMPETITIES. Artikel 1: 1. In de periode van september tot juni van het daaropvolgende jaar worden er door Darts 88 een dartscompetitie georganiseerd.

Nadere informatie

REGLEMENT WINTERAVONDCOMPETITIE EN ZOMERAVONDCOMPETITIE AFDELING 14

REGLEMENT WINTERAVONDCOMPETITIE EN ZOMERAVONDCOMPETITIE AFDELING 14 REGLEMENT WINTERAVONDCOMPETITIE EN ZOMERAVONDCOMPETITIE AFDELING 14 Artikel 1 Inleiding Afdeling 14 van de NJBB kent een winteravondcompetitie ( WAC ) en een zomeravondcompetitie ( ZAC ), waaraan slechts

Nadere informatie

PROMOTIE/- DEGRADATIEREGELINGEN

PROMOTIE/- DEGRADATIEREGELINGEN PROMOTIE/- DEGRADATIEREGELINGEN ALGEMENE BEPALINGEN 2015/ 16 Datum : 6 november 2015 Inhoudsopgave 1. Promotie-/degradatieregeling 3 1.1. Algemene Bepalingen... 3 1.1.1. Twee teams van een rechtspersoon

Nadere informatie

REGLEMENT WINTERAVONDCOMPETITIE EN ZOMERAVONDCOMPETITIE AFDELING 14

REGLEMENT WINTERAVONDCOMPETITIE EN ZOMERAVONDCOMPETITIE AFDELING 14 REGLEMENT WINTERAVONDCOMPETITIE EN ZOMERAVONDCOMPETITIE AFDELING 14 Artikel 1 2013-11-3 Inleiding Afdeling 14 van de NJBB kent een winteravondcompetitie ( WAC ) en een zomeravondcompetitie ( ZAC ), waaraan

Nadere informatie

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2 A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten A.1 De 1ste klasse speelt: 2 x 9-ball (race to 7), 1 x 10-ball (race to 7), 1 x 8-ball (race to 6), 1 x 10-ball koppel (race to 6) en 1 x 14.1 (race to 60) De 2e klasse

Nadere informatie

Reglement SuperLeague Nederland Seizoen

Reglement SuperLeague Nederland Seizoen 1. ORGANISATIE a. De verantwoordelijkheid van de organisatie van de SuperLeague Nederland (SLN) berust bij het bestuur van de Nederlandse Darts Bond (NDB). b. Het bestuur stelt voor deze competitie een

Nadere informatie

Competitieprogramma NTTB afdeling ZuidWest SEIZOEN 2017/2018 DEEL 1 (najaar 2017)

Competitieprogramma NTTB afdeling ZuidWest SEIZOEN 2017/2018 DEEL 1 (najaar 2017) Competitieprogramma NTTB afdeling ZuidWest SEIZOEN 2017/2018 DEEL 1 (najaar 2017) Competitieleiding Afdelingsmanager Sporttechnische zaken: Ineke de Graaf tel. 06-21282052 e-mail: graaf@nttb-zuidwest.nl

Nadere informatie

Wedstrijdreglement BC 80,

Wedstrijdreglement BC 80, I Afkortingen en begrippen NBB: Nederlandse Bridge Bond. TC: Technische Commissie van BC 80. Parencompetitie: totaal aantal clubavonden van deze competitievorm in het seizoen. Viertallencompetitie: totaal

Nadere informatie

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN 2018-2019 A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd Artikel 1 Deelname Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door de voor de districtscompetitie ingeschreven

Nadere informatie

AALTENSE SCHIETBOND Wedstrijd reglement Goedgekeurd per 28 mei 2019

AALTENSE SCHIETBOND Wedstrijd reglement Goedgekeurd per 28 mei 2019 AALTENSE SCHIETBOND Wedstrijd reglement Goedgekeurd per 28 mei 2019 Artikel 1. Wedstrijden. Er wordt geschoten op dinsdag volgens het wedstrijdrooster. Afwijking hiervan is niet toegestaan zonder toestemming

Nadere informatie

Reglement SuperLeague Nederland Seizoen

Reglement SuperLeague Nederland Seizoen Op deze bepalingen is geen beroep mogelijk. Op alle zaken waar dit reglement niet in voorziet, beslist de competitieleider eventueel in overleg met het NDB bestuur. 1. ORGANISATIE a. De verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Reglement SuperLeague Nederland Seizoen

Reglement SuperLeague Nederland Seizoen 1. ORGANISATIE a. De verantwoordelijkheid van de organisatie van de SuperLeague Nederland (SLN) berust bij het bestuur van de Nederlandse Darts Bond (NDB). b. Het bestuur stelt voor deze competitie een

Nadere informatie

Promotie- / degradatieregelingen

Promotie- / degradatieregelingen KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Promotie- / degradatieregelingen Landelijk Seizoen 2015/'16 1 1. Promotie-/degradatieregeling mannen landelijk 1.1 Algemene bepalingen Competitiestructuur

Nadere informatie

Reglement Jeugdclubcompetitie

Reglement Jeugdclubcompetitie Reglement Jeugdclubcompetitie Artikel 1: Leeftijdscategorieën Dit reglement geldt voor de jaarlijks te organiseren wedstrijden in de KNSB Jeugdclubcompetitie tussen de jeugdteams van schaakverenigingen

Nadere informatie

Reglement Landelijke Competitie

Reglement Landelijke Competitie Op deze bepalingen is geen beroep mogelijk. Op alle zaken waar dit reglement niet in voorziet, beslist de competitieleider eventueel in overleg met het NDB bestuur. A. ORGANISATIE 1. De verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Het Huisleaguereglement

Het Huisleaguereglement Het Huisleaguereglement Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen en Opzet. 1.1 1.1.2 1.1.3 1.2 Onder de huisleagues worden bowlingcompetities verstaan, die door Bowlingvereniging Leiderdorp (BVLD) worden georganiseerd.

Nadere informatie

A. Organisatie De Euregio squashcompetities worden georganiseerd door de Stichting Euregio Squash.

A. Organisatie De Euregio squashcompetities worden georganiseerd door de Stichting Euregio Squash. A. Organisatie De Euregio squashcompetities worden georganiseerd door de Stichting Euregio Squash. Competitieleider: Persoon (m/v) die de leiding heeft over de competitie in een bepaalde regio. Zie de

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBKAMPIOENSCHAP

WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBKAMPIOENSCHAP WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBKAMPIOENSCHAP Volgens de uitgave van 11 september 2003. 1. DE INRICHTING 1.1. Het kampioenschap, ingedeeld in afdelingen, met ploegen van zes (of vier) spelers, wordt betwist tussen

Nadere informatie

S.O.S.-schaakcompetitie Competitiereglement Viertallen

S.O.S.-schaakcompetitie Competitiereglement Viertallen S.O.S.-schaakcompetitie Competitiereglement Viertallen Versie 0109EB Hoofdstuk I - Doel en Toepassing Artikel 1 De regionale schaakbonden OSBO, SBO en SGS organiseren gezamenlijk een competitie, de S.O.S.-

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. 03 Wedstrijdreglement Hoofdstuk 1 Volleybal competitie Regio West. Hoofdstuk 1 Volleybal competitie Regio West

Wedstrijdreglement. 03 Wedstrijdreglement Hoofdstuk 1 Volleybal competitie Regio West. Hoofdstuk 1 Volleybal competitie Regio West 3 Wedstrijdreglement Hoofdstuk 1 Volleybal competitie Regio West Juni 2010 1 Inhoudsopgave 3.1 Volleybal Competitie... 3 3.1.1 Algemeen... 3 3.1.2 Opbouw... 3 3.1.3 Inschrijven... 3 3.1.4 Samenstellen

Nadere informatie

Wedstrijdbulletin KNLTB Voorjaar 8&9 Landelijk 2018

Wedstrijdbulletin KNLTB Voorjaar 8&9 Landelijk 2018 Wedstrijdbulletin KNLTB Voorjaar 8&9 Landelijk 2018 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 Welke en hoeveel partijen een speler mag spelen 3 Telling in de 8&9-competitie 3 Uitstel van competitiewedstrijden 3 Invallen

Nadere informatie

S.O.S.-schaakcompetitie SGS-OSBO-SBO. Competitiereglement Achttallen. Versie 0109EB

S.O.S.-schaakcompetitie SGS-OSBO-SBO. Competitiereglement Achttallen. Versie 0109EB S.O.S.-schaakcompetitie SGS-OSBO-SBO Competitiereglement Achttallen Versie 0109EB Hoofdstuk I - Doel en Toepassing Artikel 1 De regionale schaakbonden OSBO, SBO en SGS organiseren gezamenlijk een competitie,

Nadere informatie

Competitie Reglement. Artikel 1: Toepassing van definities

Competitie Reglement. Artikel 1: Toepassing van definities Competitie Reglement Artikel 1: Toepassing van definities Het reglement is van toepassing bij alle door de vereniging georganiseerde interne parenwedstrijden waaraan leden van de vereniging en invallers

Nadere informatie