COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOLMIDDEN 1 Midden 1 Rankingtoernooien

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOLMIDDEN 1 Midden 1 Rankingtoernooien"

Transcriptie

1 COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOLMIDDEN 1 Midden 1 Rankingtoernooien Inhoudsopgave I. Algemeen Reglement A. Organisatie B. Algemene Wedstrijdzaken II. Ranking toernooien C. Organisatie D. Structuur E. Materiaal F. Spelers G. Wedstrijdzaken III. Organisatie Bijlage Logboek historische aanpassingen

2 I. Algemeen Reglement A Organisatie A.1 Binnen het bestuur Midden 1 is het Wedstrijdsecretariaat ten eerste verantwoordelijk voor handelen naar de reglementen zoals beschreven in dit document. Het Wedstrijdsecretariaat behoudt zich het recht ondersteuning in te schakelen van de resterende bestuursleden. A.2 Tegen uitspraken van het wedstrijdsecretariaat kan alleen door direct betrokken partijen bezwaar worden aangetekend. Een bezwaar dient schriftelijk ( c.q. per bestuur@districtmidden.nl ) te worden ingediend en nooit later dan 5 dagen nadat het besluit waartegen in beroep gegaan wordt gecommuniceerd is. B Algemene Wedstrijdzaken B.1 Geldende regels Wedstrijden worden gespeeld op basis van de Rules en Regulations van de WPA. De uitzonderingen hierop zijn: Regulation 20 (cue ball fouls only) is niet van toepassing. Wedstrijden in de poule-fase worden altijd gespeeld volgens het Alternate-Break principe gespeeld. Wedstrijden in de Double & Single k.o. fase worden altijd gespeeld volgens het Winner-Breaks principe. De officiële spelregels van de WPA Rules en Regulations zijn te vinden op B.2 Deelname ontzeggen Het Wedstrijdsecretariaat Midden 1 behoudt zich het recht voor om de deelname van individuele spelers te ontzeggen. B.3 Bewust onreglementair handelen Het bewust, al dan niet in overeenstemming met de tegenstander, handelen door spelers in strijd met dit reglement, kan resulteren in diskwalificatie van eventueel beide spelers en kan verwijdering uit de ranking betekenen. B.4 Bewust onsportief handelen Het bewust al dan niet in overeenstemming met de tegenstander handelen door spelers, in strijd met wat als redelijkerwijs sportief gedrag gezien mag worden, kan resulteren in diskwalificatie van beide spelers en kan verwijdering uit de ranking betekenen. Onder onsportief gedrag wordt ook verstaan het opgeven van racks en wedstrijden zonder dat hier redelijkerwijs enige noodzaak toe is. De minimale regel bij het opgeven van racks en wedstrijden is geen prijzengeld en geen punten, het overgebleven prijzengeld gaat naar de Masters. De minimale regel bij het opgeven van racks en wedstrijden bij de Masters is geen beker en geen prijzengeld, het prijzengeld gaat naar de Masters van het volgend seizoen. B.5 Aanwijzingen geven Het is derden tijdens een partij niet toegestaan aanwijzingen te geven aan een speler, die van invloed kunnen zijn op het partijverloop. De tegenstander of aanwezige wedstrijdleiding kan hiervoor een waarschuwing geven. Na het geven van een waarschuwing resulteert het nogmaals geven van advies in het verlies van het huidige en volgende rack.

3 Bij straight-pool geldt een aftrek van 15 punten en vervolgens wordt opnieuw gerackt waarbij de regels van de openingsbreak gelden. Deze break wordt gespeeld door de overtredende speler. Indien er redelijkerwijs aangetoond kan worden dat het gegeven advies ongevraagd en niet in overeenstemming met de speler gegeven is komt de opgelegde sanctie te vervallen. De uitzondering op deze regel geldt tijdens Time-outs, gedurende Time-outs mogen derden spelers wel aanwijzingen geven. II. Ranking Toernooien C. Organisatie C.1 Het wedstrijdsecretariaat ligt in handen van het bestuur District Midden 1. C.2 De kosten voor deelname aan een Midden 1 Rankingtoernooien bedraagt 7,50 per speler van de 2 e klasse en lager. 10,- per speler van de 1 e klasse en hoger. En 10,- per speler die niet actief is in competitie-verband. Indien een speler in 2 verschillende klasses/divisies speelt, gaan wij uit van het hoogste niveau dat de speler speelt. C.3 Op ieder Toernooi kan prijzengeld worden verdiend. De hoogte van dit prijzengeld wordt door het district zelf bepaald. C.4 Naast de toernooien kan het district ook beslissen een masters te organiseren op basis van de uitslagen behaald bij regionale ranking toernooien. Indien dit het geval is kan het district een gedeelte van het ontvangen inschrijfgeld op de toernooien (bijv. 25% en/of 2,50 per speler) reserveren om te gebruiken voor de masters. C.5 Het district is gerechtigd deelname eisen te hanteren om deel te mogen nemen aan de Midden 1 ranking masters. Deze eisen dienen dan echter wel ruim voorafgaand aan het afsluiteinde masters toernooi kenbaar te zijn gemaakt door middel van een districtsmedium (facebook, website e.d.) aan speelsters/spelers. C.6.1 Op de regionale ranking masters worden tenminste 8 en 9-ball gespeeld. C.6.2 Een speler welke minimaal 3 van de 7 Rankingtoernooien deelneemt plaatst zich, mits zijn/haar punten toereikend zijn, voor de Midden 1 Ranking Masters. C.6.3 De top 12 van de Eindranking plaatst zich direct voor de Masters. De nummers 13 t/m 20 van de Eindranking plaatst zich voor de Play-offs van de Masters. De winnaars van de Playoffs plaatsen zich voor het hoofdtoernooi van de Masters. Alle partijen zullen ingedeeld worden via plaatsing op de Eindranking (1 vs 16, 2 vs 15, 3 vs 14 etc.) C.6.4 Het district zal alvorens de Midden 1 Ranking Masters plaats vindt het format en wedstrijdlengtes bekendmaken. Deze gegevens dienen dan echter wel ruim voorafgaand aan het afsluiteinde masters toernooi kenbaar te zijn gemaakt door middel van een districtsmedium (facebook, website, e.d.) aan speelsters/spelers. C.7 Inschrijven Tot 15 minuten voor aanvang van een toernooi kan er bij de wedstrijdleiding worden ingeschreven. Een speler dient zelf na te gaan of hij speelgerechtigd is (zie F.2).

4 D. Structuur D.1 Midden 1 Rankingtoernooien zijn jaarlijks terugkerende evenementen. Er wordt naar gestreefd om ieder jaar zo veel mogelijk bestaande evenementen terug te laten keren. D.2 Het aantal deelnemers per Regionaal Toernooi wordt bepaald door het aantal inschrijvingen. Het aantal inschrijvingen is maximaal 64. In principe wordt er ten eerste gespeeld in poules van minimaal 4 man, met een maximum van 8 poules volgens een A/B systeem, gevolgd door een single knock-out fase. Gebaseerd op de prestaties na de poule-fase wordt elke speler ingedeeld in een A sectie of een B sectie. Hierdoor zijn spelers gegarandeerd van minimaal 4 partijen. Elke partij zal circa een race-to-4 of 5 bevatten. De prestaties in de poule worden beoordeeld op de aantal gewonnen wedstrijden en daarna op saldo. Bij een gelijk saldo, telt het onderling resultaat. Afgaande op extreem hoge of extreem lage deelnemersaantallen mag de wedstrijdleiding hiervan afwijken. D.3 Op de Midden 1 Rankingtoernooien zijn punten voor de Ranking te verdienen. De Ranking is een doorlopende ranking met een cyclus van een vooraf bepaald aantal toernooien. De aantal toernooien kan per jaar verschillen. De stand van een speler op de Ranking wordt bepaald door de behaalde punten gedurende cyclus. De puntenverdeling per toernooi is als volgt: A B 14.1/DK 1 e 14 1 e 8 1 e 14 2 e 12 2 e 6 2 e 12 3 e 10 3 e /4 e 5 3e/4 e 10 4 e 9 5 tm tm tm tm tm tm tm tm tm tm tm tm tm tm 64 1 D.4 Verdeling prijzengeld A B 14.1/DK 1 e 40% 15% 1 e 40% 2 e 30% 2 e 30% 3 e 15% 3e/4 e 15% E. Materiaal E.1 Regionale Toernooien moeten worden gespeeld op 9ft. tafels die kwalitatief en karakteristiek in hoge mate gelijkwaardig aan elkaar zijn en waarvan de openingen van de pockets niet rond zijn. E.2 Op Regionale Toernooien dienen de tafels in deugdelijke staat te verkeren en er dient

5 voldoende speelruimte rond de tafels te zijn. Onder voldoende speelruimte wordt verstaan geen obstakels voor de spelers in een straal van 150cm rondom de speeltafel, gemeten vanaf de buitenrand van de tafel. Tevens moet er een degelijke verlichting zijn boven de tafel, moet het laken goed onderhouden zijn, mag het laken geen scheuren vertonen en de dienen de ballen schoon te zijn. E.3 De zaalhouder heeft niet het recht tafelhuur te vragen voor de tijd dat er regionale ranking wedstrijden gespeeld worden, inclusief een half uur inspelen vooraf. E.4 Het wedstrijdsecretariaat is gerechtigd lokaliteiten te weigeren voor de organisatie van evenementen, wanneer de lokaliteit niet geschikt wordt geacht. E.5 Het wedstrijdsecretariaat heeft het recht voor of gedurende evenementen te controleren of lokaliteiten aan de bovengestelde kwalitatieve eisen voldoen. Indien een lokaal wordt afgekeurd mogen er geen vergelijkbare evenementen in het lokaal georganiseerd worden, tot het lokaal weer over deugdelijk materiaal beschikt. Het wedstrijdsecretariaat kan opnieuw een controle uitvoeren, voordat er weer een evenement in het lokaal georganiseerd mag worden. De beslissing van het wedstrijdsecretariaat is bindend. F. Spelers F.1 Speelgerechtigd Een speler is speelgerechtigd als deze voldoet aan onderstaande regels: 1. Spelers op een Midden 1 Rankingtoernooi zijn niet verplicht een KNBB-lidmaatschap te hebben. De wedstrijdleider is gerechtigd om een speler naar zijn legitimatie te vragen. Wordt er om legitimatie gevraagd maar kan de speler zich niet legitimeren dan is deze niet speelgerechtigd. F.2. Naast het genoemde in F.1 is een speler/speelster enkel speelgerechtigd voor de Midden 1 Rankingtoernooien mits hij/zij: Niet in de top 32 staan van de nationale ranglijsten van de Secties Pool, Snooker, Carambole en/of Driebanden. Niet is ingeschreven bij een team in de Ere- of 1 e divisie van KNBB Sectie Pool, Carambole en Driebanden Niet is ingeschreven bij een team in de Ere-divisie van KNBB Sectie Snooker. G. Wedstrijdzaken G.1 Speeldagen De Midden 1 rankingtoernooien worden op zondagen gespeeld. G.2 Spelsoorten - 9-ball - 8-ball - 10-ball continious G.3 Dresscode Op Regionale Toernooien geldt geen dresscode.

6 Let op: Indien er zaken zijn waarin het bovenstaande reglement niet voorziet dan is een besluit van het districtsbestuur bindend

7 H. ORGANISATIE Bestuurs Informatie Voorzitter Sacha Romero Telefoon: (o.v.v. Voorzitter) Penningmeester Linda Bos Telefoon: (o.v.v. Penningmeester) Coordinator Wedstrijdzaken 1ste klasse Sacha Romero Telefoon: Coordinator Wedstrijdzaken 2e klasse Tom Broens Telefoon: Coordinator Wedstrijdzaken 3 e klasse Linda Bos Telefoon: bestuur@districtmidden.nl Coordinator Midden 1 Rankingtoernooien Linda Bos Telefoon: bestuur@districtmidden.nl (o.v.v. Regionale toernooien) Website Tom Broens Telefoon: bestuur@districtmidden.nl (o.v.v. Website/Webmaster) Verantwoording Dit reglement is van kracht voor spelers die deelnemen aan de Midden 1 rankingtoernooien van District Midden 1. De inhoud van dit reglement is samengesteld door het bestuur District Midden 1 om conflicten te voorkomen. Indien zich competitiezaken voordoen waarin dit reglement niet voorziet of waarin de tekst voor meer dan één uitleg vatbaar is, dan is het wedstrijdsecretariaat verantwoordelijk in een besluit te voorzien. Daarnaast kan het betreffende wedstrijdsecretariaat in uitzonderlijke gevallen, waarbij de uitvoer van het reglement dermate ongewenste gevolgen heeft, afwijken van het reglement.

Reglement NK Pool

Reglement NK Pool Reglement NK Pool 2016.03.22 Verantwoording Dit reglement is van kracht voor spelers die deelnemen aan het NK Pool van de, de organisatie van het NK Pool en de zaalhouder waar het NK Pool wordt gespeeld.

Nadere informatie

Teamcompetitie REGLEMENT DISTRICT POOLMIDDEN 1 KNBB SECTIE POOL

Teamcompetitie REGLEMENT DISTRICT POOLMIDDEN 1 KNBB SECTIE POOL Teamcompetitie REGLEMENT DISTRICT POOLMIDDEN 1 KNBB SECTIE POOL 2015-2016 A. SPELSOORTEN & WEDSTRIJDPUNTEN A.1 De 1e klasse speelt 2 partijen 8-ball (race-to-5), 1 partij 9-ball single (race-to-6), 1 partij

Nadere informatie

Pool Ranking Nederland Protocol. Geschreven door: Jok Tang & Arno Hartman Versie: 0.2 (31 december 2016) Pool Ranking Nederland Protocol V0.

Pool Ranking Nederland Protocol. Geschreven door: Jok Tang & Arno Hartman Versie: 0.2 (31 december 2016) Pool Ranking Nederland Protocol V0. Pool Ranking Nederland Protocol V0.2 Pool Ranking Nederland Protocol Geschreven door: Jok Tang & Arno Hartman Versie: 0.2 (31 december 2016) Verantwoording Dit reglement is van kracht voor spelers die

Nadere informatie

Reglement Landelijke Teamcompetitie

Reglement Landelijke Teamcompetitie KNBB sectie Pool Reglement Landelijke Teamcompetitie 2016-2017 Verantwoording Dit reglement is van kracht voor spelers in de landelijke teamcompetitie, het landelijke wedstrijdsecretariaat, zaalhouders

Nadere informatie

Reglement Regionale Teamcompetitie

Reglement Regionale Teamcompetitie KNBB sectie Pool Reglement Regionale Teamcompetitie 2014-2015 Verantwoording Dit reglement is van kracht voor spelers in de regionale teamcompetitie, het regionale wedstrijdsecretariaat, zaalhouders van

Nadere informatie

NK POOL JEUGD Toernooiprotocol NK POOL JEUGD april 2017

NK POOL JEUGD Toernooiprotocol NK POOL JEUGD april 2017 NK POOL JEUGD 2017 Toernooiprotocol 24 april 2017 Verantwoording Dit reglement is van kracht voor spelers die deelnemen aan het NK Pool Jeugd van de KNBB Sectie Pool, het landelijke wedstrijdsecretariaat

Nadere informatie

REGLEMENT RANKING TOERNOOIEN SNOOKER KNBB HOOFDSTUK 1. ALGEMENE VOORWAARDEN

REGLEMENT RANKING TOERNOOIEN SNOOKER KNBB HOOFDSTUK 1. ALGEMENE VOORWAARDEN REGLEMENT RANKING TOERNOOIEN SNOOKER KNBB Dit reglement beschrijft de (ranking) toernooien welke onder auspiciën van de KNBB worden gespeeld. Het Nederlands Kampioenschap wordt in een apart reglement beschreven.

Nadere informatie

NK POOL SENIOREN 2017 Toernooiprotocol NK SENIOREN april 2017

NK POOL SENIOREN 2017 Toernooiprotocol NK SENIOREN april 2017 NK POOL SENIOREN 2017 Toernooiprotocol 21 april 2017 Verantwoording Dit reglement is van kracht voor spelers die deelnemen aan het NK Pool Senioren van de KNBB Sectie Pool, het landelijke wedstrijdsecretariaat

Nadere informatie

Reglement Regionale teamcompetitie West 1

Reglement Regionale teamcompetitie West 1 KNBB Sectie Pool en Pooldistrict West 1 Reglement Regionale teamcompetitie West 1 2013-2014 Verantwoording Dit reglement is van kracht voor spelers in de landelijke en regionale teamcompetitie, het landelijke

Nadere informatie

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2. A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2. A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten A.1 De 1ste klasse speelt: 2 x 9-ball (race to 7), 1 x 10-ball (race to 7), 1 x 8-ball (race to 6), 1 x 10-ball koppel (race to 6) en 1 x 14.1 (race to 60) De 2e en 3e

Nadere informatie

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2 A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten A.1 De 1ste klasse speelt: 2 x 9-ball (race to 7), 1 x 10-ball (race to 7), 1 x 8-ball (race to 6), 1 x 10-ball koppel (race to 6) en 1 x 14.1 (race to 60) De 2e klasse

Nadere informatie

REGLEMENT GRAND DUTCH BILJART EVENT. Artikel 1 Algemene bepalingen

REGLEMENT GRAND DUTCH BILJART EVENT. Artikel 1 Algemene bepalingen REGLEMENT GRAND DUTCH BILJART EVENT Artikel 1 Algemene bepalingen 1. Dit reglement is, tenzij anders bepaald, van toepassing op de voorwedstrijden en eindstrijden van het nationaal kampioenschap vijfkamp.

Nadere informatie

Reglement Dutch Blackball Ranking

Reglement Dutch Blackball Ranking Inhoudsopgave 1. ORGANISATIE... 1 2. INSCHRIJVING / DEELNAME... 1 3. SPEELMODUS... 1 4. WEDSTRIJDLEIDING... 2 5. DUUR... 2 6. INSCHRIJFGELD... 2 7. PRIJZENGELD... 3 8. PUNTENVERDELING... 3 9. MASTERS...

Nadere informatie

Dynamic Tennis Bond Nederland

Dynamic Tennis Bond Nederland TOERNOOIREGLEMENT DYNAMICTENNIS BOND NEDERLAND (DTBN) Vastgesteld op de ALV d.d. 24 april 2010 en van kracht m.i.v. 01-01-2012 BEGRIPPEN Artikel 1 toernooi Een samenstel van wedstrijden en/of meerkampen

Nadere informatie

Reglement. Dit reglement is een integraal onderdeel van de RDB reglementen, deze zijn dan ook leidend indien deze reglementen niet voorzien.

Reglement. Dit reglement is een integraal onderdeel van de RDB reglementen, deze zijn dan ook leidend indien deze reglementen niet voorzien. Reglement Dit reglement is een integraal onderdeel van de RDB reglementen, deze zijn dan ook leidend indien deze reglementen niet voorzien. Artikel 1 Naam en organisatie a. Het rankingtoernooi draagt de

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Vereniging Carambole Archimedesbaan 7 3439 ME Nieuwegein 030 6008400 info@knbb.nl Samen biljarten geeft meer effect! Inschrijfvoorwaarden en aanvullende bepalingen

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Vereniging Carambole Archimedesbaan 7 3439 ME Nieuwegein 030 6008400 info@knbb.nl KNBB Vereniging Carambole WEDSTRIJDREGLEMENT ROLSTOELBILJARTEN INHOUD HOOFDSTUK I

Nadere informatie

REGLEMENT TEAMCOMPETITIE SECTIE SNOOKER HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN

REGLEMENT TEAMCOMPETITIE SECTIE SNOOKER HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN REGLEMENT TEAMCOMPETITIE SECTIE SNOOKER Versie: 2.4.0 Status: Definitief Datum: 12 juli 2016 Bijlagen bij dit reglement Algemeen Reglement sectie Snooker HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN ARTIKEL 101 ALGEMEEN 1. Alle

Nadere informatie

REGLEMENT NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP SNOOKER

REGLEMENT NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP SNOOKER REGLEMENT NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP SNOOKER Dit reglement beschrijft het Nederlands Kampioenschap welke onder auspiciën van de KNBB wordt gespeeld. Versie: 3.03 Status: Definitief Datum: 16 april 2019 Bijlagen

Nadere informatie

DISTRICTSCOMPETITIE REGLEMENT. KNBB District Twente. (ingevolge artikel 7203 CR)

DISTRICTSCOMPETITIE REGLEMENT. KNBB District Twente. (ingevolge artikel 7203 CR) Pagina 1 van 11 DISTRICTSCOMPETITIE REGLEMENT KNBB District Twente 2017 2018 (ingevolge artikel 7203 CR) Pagina 2 van 11 Het Districtscompetitie Reglement KNBB Twente zijn in de loop van de tijd gewijzigd.

Nadere informatie

Reglement Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant Driebanden klein 2019

Reglement Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant Driebanden klein 2019 1 Reglement Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant Driebanden klein 2019 Artikel 1 Algemeen 1.1. Dit reglement is van toepassing op het Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant driebanden klein,

Nadere informatie

Ranking toernooi D.O.G.D.

Ranking toernooi D.O.G.D. Ranking toernooi D.O.G.D. Inhoudsopgave Inleiding... 2 Opzet D.O.G.D. Ranking... 3 De ranking... 3 Het Toernooi... 3 Wedstrijdleiding... 3 Deelname... 3 Poule indeling of Knock-out... 3 Toernooi in poules...

Nadere informatie

Reglement Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant Driebanden klein 2018

Reglement Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant Driebanden klein 2018 Reglement Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant Driebanden klein 8 Artikel Algemeen.. Dit reglement is van toepassing op het Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant driebanden klein, dat onder

Nadere informatie

Basisreglement Geert Popma Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi.

Basisreglement Geert Popma Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi. Basisreglement Geert Popma Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi. Elke biljarter kan deelnemen aan de toernooien van de Geert Popma Een biljarter is deelnemer als hij/zij zich tijdig aanmeldt

Nadere informatie

Reglement Biljart Artistiek

Reglement Biljart Artistiek Reglement Biljart Artistiek Artikel 1: Algemene bepalingen a. Dit reglement is van toepassing op alle officiële wedstrijden Biljart Artistiek, die onder verantwoordelijkheid van de KNBB Vereniging Carambole

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Samen biljarten geeft meer effect! Vereniging Carambole Archimedesbaan 7 3439 ME Nieuwegein 030 6008400 info@knbb.nl 1e Open NK 5-Pins 2018 Reglement Artikel 1 Reglement

Nadere informatie

Reglement SBN Jeugdcompetitie Najaar 2016

Reglement SBN Jeugdcompetitie Najaar 2016 ALGEMENE BEPALINGEN BEGRIPSBEPALINGEN ARTIKEL 1 Voor de Jeugdcompetitie zijn de algemene bepalingen van het competitiereglement van toepassing. Beroepscommissie Commissie welke ingeschakeld kan worden

Nadere informatie

Reglement Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant Driebanden klein 2016

Reglement Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant Driebanden klein 2016 1 Reglement Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant Driebanden klein 2016 Artikel 1 Algemeen 1.1. Dit reglement is van toepassing op het Open Provinciaal Kampioenschap Noord-Brabant driebanden klein,

Nadere informatie

REGLEMENT DBC ( DUTCH BLACKBALL COMPETITION)

REGLEMENT DBC ( DUTCH BLACKBALL COMPETITION) REGLEMENT DBC ( DUTCH BLACKBALL COMPETITION) ORGANISATIE/ALGEMEEN - De DBC ( Dutch Blackball Competition ) is de officiële Blackball Competition in Nederland die wordt georganiseerd door en namens de DBA

Nadere informatie

AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016

AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016 AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2015 2016 1. Algemeen Op de Kadercompetitie zijn van toepassing: - De statuten en huishoudelijk reglement van de KNBB en KNBB Vereniging Carambole -

Nadere informatie

Basisreglement Geert Popma Driebanden Friesland Cup.

Basisreglement Geert Popma Driebanden Friesland Cup. Basisreglement Geert Popma Driebanden Friesland Cup. 1.Inschrijven voor een toernooi. Elke biljarter/ individu kan deelnemen aan de toernooien van de Driebanden Friesland Cup. Een biljarter is deelnemer

Nadere informatie

Wedstrijdreglement BZA

Wedstrijdreglement BZA Wedstrijdreglement BZA Algemeen 1. Het Bedrijfs - & Zomeravondvoetbal 2013 - nader te noemen BZA wordt namens ZVV Urk door de Commissie Recreatief georganiseerd. De organisatie heeft het mandaat om beslissingen

Nadere informatie

Ranking toernooi D.O.G.D.

Ranking toernooi D.O.G.D. Ranking toernooi D.O.G.D. Inhoudsopgave Inleiding... 2 Opzet D.O.G.D. Ranking... 3 De ranking... 3 Het Toernooi... 3 Wedstrijdleiding... 3 Deelname... 3 Poule indeling of Knock-out... Fout! Bladwijzer

Nadere informatie

MASTERS DRIEBANDEN KLEIN KAMPIOENSCHAP NOORD-OOST NEDERLAND REGLEMENT 2014

MASTERS DRIEBANDEN KLEIN KAMPIOENSCHAP NOORD-OOST NEDERLAND REGLEMENT 2014 MASTERS DRIEBANDEN KLEIN KAMPIOENSCHAP NOORD-OOST NEDERLAND REGLEMENT 2014 1. Het Masters Driebanden Klein Kampioenschap van Noord-Oost Nederland bestaat uit een zestal open ranking toernooien genoemd

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Artikel 1.Wedstrijden Wedstrijden worden gespeeld volgens de Rules of Golf zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews en de Local Rules zoals

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Vereniging Carambole Archimedesbaan 7 3439 ME Nieuwegein 030 6008400 info@knbb.nl Samen biljarten geeft meer effect! CONCEPTREGLEMENT PK KADER 38/2 OPEN SEIZOEN 2017-2018

Nadere informatie

HoSS Ranking reglement

HoSS Ranking reglement HoSS Ranking reglement 2017-2018 Algemeen De inschrijving staat open voor iedereen vanaf 16 jaar en ouder. Uitzonderingen op deze regel zijn: Indien een jeugdspeler gedurende het seizoen 16 wordt, kan

Nadere informatie

Reglement NSK Allround 2017

Reglement NSK Allround 2017 Reglement NSK Allround 2017 Artikel 1 Het recht om deel te nemen Artikel 2 Deelname buiten mededinging Artikel 3 Verlies van het recht om deel te nemen Artikel 4 Deelname aan de wedstrijd Artikel 5 Niet

Nadere informatie

Leidraad L3.7 Beachvolleybal Competitie

Leidraad L3.7 Beachvolleybal Competitie WR artikel 3.6.2.4 De Ranking en PD-regeling zijn bepalend of een team aan een bepaalde Klasse in een Ronde kan deelnemen en worden jaarlijks vòòr 1 april bij Leidraad bepaald. WR artikel 3.6.2.5 De Organisator

Nadere informatie

Dynamic Tennis Bond Nederland. Toernooi reglementen Draaiboek NK

Dynamic Tennis Bond Nederland. Toernooi reglementen Draaiboek NK Toernooi reglementen Draaiboek NK Inhoudsopgave TOERNOOIREGLEMENT DYNAMICTENNIS BOND NEDERLAND (DTBN)... 1 BEGRIPPEN... 1 ALGEMENE REGELS... 2 AANVULLENDE REGELS A-TOERNOOI... 4 AANVULLENDE REGELS B-TOERNOOI...

Nadere informatie

REGLEMENT HEFFINGEN EN MAATREGELEN van de KNBB vereniging Carambole.

REGLEMENT HEFFINGEN EN MAATREGELEN van de KNBB vereniging Carambole. REGLEMENT HEFFINGEN EN MAATREGELEN van de KNBB vereniging Carambole. Artikel 1 - Reglement 1. De KNBB-Vereniging Carambole wordt in dit reglement aangeduid als Sectievereniging Carambole. 2. Dit reglement

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE BILJARTBOND

KONINKLIJKE NEDERLANDSE BILJARTBOND HOOFDSTUK I - ALGEMEEN WEDSTRIJDREGLEMENT DAGCOMPETITIE INHOUD art. 9000 Algemeen 9001 Begripsbepalingen 9002 Toe te passen bepalingen 9003 Commissie Breedtesport Carambole 9004 Recht op deelnemen aan

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Vereniging Carambole Archimedesbaan 7 3439 ME Nieuwegein 030 6008400 info@knbb.nl Samen biljarten geeft meer effect! Aanvullend reglement met ingang van seizoen 2018-2019

Nadere informatie

Gewestranking nieuw format

Gewestranking nieuw format Gewestranking nieuw format Wie kan deelnemen? Iedere speler die zich voor het seizoen 2018-2019 aansloot/aansluit bij de Vlaamse Snookerfederatie, gewest Vlaams-Brabant. Er wordt geen onderscheid gemaakt

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement DGV

Huishoudelijk reglement DGV Huishoudelijk reglement DGV 30 08 2016 Gunning DGV Iedere biljartclub uit Veldhoven (buiten in para commerciële instellingen spelende verenigingen) kunnen zich aanmelden om in aanmerking te komen om het

Nadere informatie

REGLEMENT HEFFINGEN EN MAATREGELEN van KNBB vereniging Carambole

REGLEMENT HEFFINGEN EN MAATREGELEN van KNBB vereniging Carambole REGLEMENT HEFFINGEN EN MAATREGELEN van KNBB vereniging Carambole Artikel 1 - Reglement 1. De KNBB-Vereniging Carambole wordt in dit reglement aangeduid als Sectievereniging Carambole. 2. Dit reglement

Nadere informatie

Leidraad L3.7 Beachvolleybal Competitie

Leidraad L3.7 Beachvolleybal Competitie WR artikel 3.6.2.4 De Ranking en PD-regeling zijn bepalend of een team aan een bepaalde Klasse in een Ronde kan deelnemen en worden jaarlijks vòòr 1 april bij Leidraad bepaald. WR artikel 3.6.2.5 De Organisator

Nadere informatie

datum vaststelling 1 april 2019 Manager Wedstrijdzaken

datum vaststelling 1 april 2019 Manager Wedstrijdzaken datum vaststelling 1 april 2019 door Manager Wedstrijdzaken WR artikel 3.6.2.4 De Ranking en Promotie-regeling zijn bepalend of een team aan een bepaalde Klasse in een Ronde kan deelnemen en worden jaarlijks

Nadere informatie

datum vaststelling 1 april 2018 Manager Wedstrijdzaken

datum vaststelling 1 april 2018 Manager Wedstrijdzaken datum vaststelling 1 april 2018 door Manager Wedstrijdzaken WR artikel 3.6.2.4 De Ranking en PD-regeling zijn bepalend of een team aan een bepaalde Klasse in een Ronde kan deelnemen en worden jaarlijks

Nadere informatie

Toernooi reglement

Toernooi reglement Toernooi reglement 2016 2017 Ten behoeve van de F.D.F. ranking toernooien Behoort als bijlage bij het huishoudelijk reglement 2016 2017 Het bestuur van de Flakkeese Dart Federatie vormt de reglementscommissie:

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT SECTIE SNOOKER HOOFDSTUK 1. LIDMAATSCHAP EN DEELNAME

ALGEMEEN REGLEMENT SECTIE SNOOKER HOOFDSTUK 1. LIDMAATSCHAP EN DEELNAME ALGEMEEN REGLEMENT SECTIE SNOOKER Versie: 1.3 Status: Definitief Datum: 14 april 2014 HOOFDSTUK 1. LIDMAATSCHAP EN DEELNAME ARTIKEL 1.1. SPELERS LIDMAATSCHAP KNBB Lid worden van de KNBB geschiedt door

Nadere informatie

Toernooi reglement

Toernooi reglement Toernooi reglement 2018 2019 Behoort als bijlage bij het huishoudelijk reglement 2018 2019 Het bestuur van de Flakkeese Dart Federatie vormt de reglementscommissie: John Lokken Cor de Geus Kyra van Genderen

Nadere informatie

4 e 50 + Handicap Toernooi

4 e 50 + Handicap Toernooi 4 e 50 + Handicap Toernooi Bowling Centrum Tiel 1.250 Prijzengeld 08 mei t/m 10 mei 2015 Organisator: Sport en Ontspanning Centrum Tiel Plaats: Oude Medelsestraat 11, 4005 EK Tiel Speeldata: 08 t/m 10

Nadere informatie

Districtsreglement District West Brabant

Districtsreglement District West Brabant 1 Districtsreglement District West Brabant Art. 1; De te spelen teamcompetities en persoonlijke kampioenschappen worden verspeeld conform de geldende reglementen zoals die zijn te raadplegen bij de Vereniging

Nadere informatie

REGLEMENT RANKINGTORNOOI CALELLA 2016

REGLEMENT RANKINGTORNOOI CALELLA 2016 REGLEMENT RANKINGTORNOOI CALELLA 2016 1. Doel Tijdens het dartsseizoen 2015 2016 zal door de dartsliga der Zennevallei opnieuw een rankingtornooi georganiseerd worden. Het rankingtornooi zal bestaan uit

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT ROLSTOELBILJARTEN DUTCH WHEELCHAIR BILLARDS (WRRB-DWCB)

WEDSTRIJDREGLEMENT ROLSTOELBILJARTEN DUTCH WHEELCHAIR BILLARDS (WRRB-DWCB) WEDSTRIJDREGLEMENT ROLSTOELBILJARTEN DUTCH WHEELCHAIR BILLARDS (WRRB-DWCB) Alles wat nog in het geel staat is nog niet van toepassing. De volledige versie staat op de website van www.sdwcb.nl HOOFDSTUK

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Vereniging Carambole Archimedesbaan 7 3439 ME Nieuwegein 030 6008400 info@knbb.nl AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN 2018 2019 Artikel 1: Algemeen

Nadere informatie

RANKING REGLEMENT ZEEUWSE DARTS FEDERATIE

RANKING REGLEMENT ZEEUWSE DARTS FEDERATIE ORGANISATIE Artikel 1. 1. De uitschrijving en organisatie van alle rankingtoernooien berust bij het hoofdbestuur van de Zeeuwse Darts Federatie. 2. Het hoofdbestuur organiseert ieder speeljaar een nader

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Vereniging Carambole Archimedesbaan 7 3439 ME Nieuwegein 030 6008400 info@knbb.nl Samen biljarten geeft meer effect! AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN

Nadere informatie

Reglement KBSS Clubcircuit Kadijk Beachvolleybal Start Systeem (KBSS) Versie 2.0

Reglement KBSS Clubcircuit Kadijk Beachvolleybal Start Systeem (KBSS) Versie 2.0 Reglement KBSS Clubcircuit Kadijk Beachvolleybal Start Systeem (KBSS) Versie 2.0 1 Inhoudsopgave Algemeen 1. Organisatievorm 2. Inschrijving, registratie en deelname 3. Teams 4. Speelschema en indeling

Nadere informatie

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 13: REGLEMENT MASTERS KWALIFICATIE WK/EK

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 13: REGLEMENT MASTERS KWALIFICATIE WK/EK TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 13: REGLEMENT MASTERS KWALIFICATIE WK/EK MEI 2014 Vastgesteld door de bondsvergadering van 24 mei 2014; inwerkingtredend op 1 juli 2014. Voor zover in deze bijlage niet

Nadere informatie

KNLTB REGIO NOORDWEST INFORMATIE REGIO WINTER BUITEN COMPETITIE 2014-2015

KNLTB REGIO NOORDWEST INFORMATIE REGIO WINTER BUITEN COMPETITIE 2014-2015 KNLTB REGIO NOORDWEST INFORMATIE REGIO WINTER BUITEN COMPETITIE 2014-2015 De Regio Winter Buiten Competitie (RWBC) gaat in november 2014 weer van start en wordt gespeeld in de maanden november, december

Nadere informatie

Reglement Streetsoccertoernooi 2017

Reglement Streetsoccertoernooi 2017 Reglement Streetsoccertoernooi 2017 De inschrijving voor deelname aan het Rotary streetsoccertoernooi 2017 verloopt via formdesk. De schoolsportcoordinator ontvangt de link waar men zich kan inschrijven.

Nadere informatie

Reglement NK Sevens Seizoen

Reglement NK Sevens Seizoen Reglement NK Sevens Seizoen 2015-2016 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 Artikel 1 Algemeen... 3 Artikel 2 Inschrijving... 3 Artikel 3 Kwalificatie... 4 Artikel 4 Toernooireglement...

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Vereniging Carambole Archimedesbaan 7 3439 ME Nieuwegein 030 6008400 info@knbb.nl Samen biljarten geeft meer effect! AANVULLEND REGLEMENT VOOR DE KADERCOMPETITIE SEIZOEN

Nadere informatie

Wedstrijdreglement igolf Wintercup

Wedstrijdreglement igolf Wintercup Wedstrijdreglement igolf Wintercup Dit wedstrijdreglement is vastgesteld door de wedstrijdcommissie op grond van Regel 33 van de Rules of Golf. Wijziging van dit reglement is voorbehouden aan de wedstrijdcommissie.

Nadere informatie

Toernooi reglement B.E.D.F.

Toernooi reglement B.E.D.F. Toernooi reglement B.E.D.F. Belgische Elektronische Darts Federatie V.Z.W. Winterslagstraat 33 bus 29 3600 Genk Tel. 089/24.63.08 Inhoud Reglement B.E.D.F.... 3 ARTIKEL 1 : Ranking toernooien... 3 De toernooidag...

Nadere informatie

Reglement Streetsoccertoernooi 2018

Reglement Streetsoccertoernooi 2018 Reglement Streetsoccertoernooi 2018 De inschrijving voor deelname aan het Rotary streetsoccertoernooi 2018 verloopt via formdesk. De schoolsport coördinator ontvangt de link waar men zich kan inschrijven.

Nadere informatie

Tournament Rules. Dutch StarCraft League 2014 - Online Team League. Februari 19, 2014

Tournament Rules. Dutch StarCraft League 2014 - Online Team League. Februari 19, 2014 Tournament Rules Dutch StarCraft League 2014 - Online Team League Februari 19, 2014 Algemene regels 1.1 Toernooistructuur De Dutch StarCraft League (DSCL) Team League is een StarCraft 2 Heart of the Swarm-toernooi

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Vereniging Carambole Wedstrijdreglement dagbiljarten (WRD) INHOUD HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN... 2 1.1 Algemeen... 2 HOOFDSTUK 2 PERSOONLIJKE KAMPIOENSCHAPPEN... 2 2.1 Omschrijving

Nadere informatie

Reglement Streetsoccertoernooi 2016

Reglement Streetsoccertoernooi 2016 Reglement Streetsoccertoernooi 2016 De inschrijving voor deelname aan het Rotary streetsoccertoernooi 2016 verloopt via formdesk. De schoolsportcoordinator ontvangt de link waar men zich kan inschrijven.

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Vereniging Carambole Reglement Heffingen en Maatregelen 2018-2019 1. Reglement 1. Dit reglement is van toepassing op alle leden van de KNBB Vereniging Carambole (KVC).

Nadere informatie

BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE. Vastgesteld door de bondsvergadering van 2 juni2018; Inwerking tredend op 1 september2018

BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE. Vastgesteld door de bondsvergadering van 2 juni2018; Inwerking tredend op 1 september2018 BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE Vastgesteld door de bondsvergadering van 2 juni2018; Inwerking tredend op 1 september2018 INLEIDING Behoudens de in dit reglement opgenomen afwijkingen

Nadere informatie

De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar.

De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar. Kempische Verstandhouding der Tennisclubs : K.V.T. Reglement van de KVT-competitie: Artikel 1 : Ploegen kunnen ingeschreven worden in verschillende afdelingen: Afdeling 1 : Maximum 80 punten enkel voor

Nadere informatie

Reglement NDB Ranking Circuit

Reglement NDB Ranking Circuit Organisatie Iedere lidorganisatie die voor een NDB Ranking toernooi in aanmerking wil komen, zal zich aan de volgende bepalingen moeten houden. 1. Lidorganisaties komen in aanmerking voor een NDB-Rankingtoernooi

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017

Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017 Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017 Dit wedstrijdreglement is vastgesteld door de wedstrijdcommissie op grond van Regel 33 van de Rules of Golf. Wijziging van dit reglement is voorbehouden aan

Nadere informatie

Chinese Eight Ball gepresenteerd door de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond

Chinese Eight Ball gepresenteerd door de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Chinese Eight Ball gepresenteerd door de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Wedstrijd Protocol Chinese Eight Ball Geschreven door: Emma- Sophia van Dijk & Anna F.Q. Huang Versie: 1.0.2 (29 mei 2018)

Nadere informatie

Het GW 2.0 Huizen Dubbel Handicap Toernooi. 24 t/m 26 mei 2019

Het GW 2.0 Huizen Dubbel Handicap Toernooi. 24 t/m 26 mei 2019 organiseert samen met Bowling Vereniging Huizen Het GW 2.0 Huizen Dubbel Handicap Toernooi 24 t/m 26 mei 2019 Inlichtingen / inschrijvingen Janny van der Lubbe: 06 13222354 Leo Moolhuysen: 06-83571566

Nadere informatie

INSCHRIJVING

INSCHRIJVING Besturen van verenigingen uitkomend met teams In regio Zuid Eindhoven, 30 september 2016 Onderwerp Regiobeker ZONDAG Contactpersoon Wedstrijdwezen competitie.zuid@nevobo.nl 040-2381043 Geacht bestuur,

Nadere informatie

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE (NPC)

TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE (NPC) TOERNOOIREGLEMENT PETANQUE, BIJLAGE 01: REGLEMENT NATIONALE PETANQUE COMPETITIE (NPC) Vastgesteld door de bondsvergadering van 28 mei 2016; Inwerking tredend op 1 juli 2016 Voor zover in deze bijlage niet

Nadere informatie

Regionaal Reglement Teamcompetitie Pool West 3 (v2.4, juni 2015)

Regionaal Reglement Teamcompetitie Pool West 3 (v2.4, juni 2015) Regionaal Reglement Teamcompetitie Pool West 3 (v2.4, juni 2015) # Probleem/situatie Oplossing Sanctie 1 Team komt niet opdagen, wat dan? Wedstrijd dient in de regel te worden ingehaald binnen 3 speelweken.

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. KNVB district Oost. Bekerreglement 2016/'17 Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL. KNVB district Oost. Bekerreglement 2016/'17 Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB district Oost Bekerreglement 2016/'17 Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B Reglement beker mannen senioren teams categorie B Artikel 1 Aan

Nadere informatie

Competitiereglement SV Amsterdam West

Competitiereglement SV Amsterdam West Competitiereglement SV Amsterdam West Algemeen 1. Hij=zij; hem=haar; speler=speelster; zijn=haar; tegenstander=lid. 2. Er wordt per computer ingedeeld. De wedstrijdleiding mag ook handmatig indelen. 3.

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Vereniging Carambole Wedstrijdreglement landscompetitie 2018-2019 INHOUD HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Toe te passen bepalingen... 3 1.3 Spelsoorten

Nadere informatie

Regionaal Reglement Teamcompetitie Pool West 3 (v2.3, maart 2015)

Regionaal Reglement Teamcompetitie Pool West 3 (v2.3, maart 2015) Regionaal Reglement Teamcompetitie Pool West 3 (v2.3, maart 2015) # Probleem/situatie Oplossing Sanctie 1 Team komt niet opdagen, wat dan? Wedstrijd dient in de regel te worden ingehaald binnen 3 speelweken.

Nadere informatie

Artikel 2 : De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar.

Artikel 2 : De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar. Kempische Verstandhouding der Tennisclubs : K.V.T. Reglement van de KVT-competitie: Artikel 1 : Ploegen kunnen ingeschreven worden in verschillende afdelingen: Afdeling 1 : Maximum 60 punten voor de Heren.

Nadere informatie

Heren en dames standaardteams

Heren en dames standaardteams Promotie-/degradatieregeling Bondscompetitie, seizoen 2018-2019 Heren en dames standaardteams Hoofdklasse De vier hoogst geëindigde teams (nummers 1 t/m 4) uit de reguliere competitie spelen play-offs

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Rijnmond Darts Wintercompetitie

Wedstrijdreglement Rijnmond Darts Wintercompetitie Wedstrijdreglement Rijnmond Darts Wintercompetitie 01. In een competitiewedstrijd bestaat een team uit minimaal 4 spelers en/of speelsters. Als een team maar 3 spelers/speelsters heeft dan moet er toch

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE BILJARTBOND

KONINKLIJKE NEDERLANDSE BILJARTBOND COMPETITIEREGLEMENT INHOUD HOOFDSTUK I BEPALINGEN VOOR ALLE COMPETITIES artikel 7000 Algemeen 7001 Toe te passen bepalingen 7002 Begripsbepalingen 7003 Competitievormen en spelsoorten 7004 Algemene leiding

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Biljartvereniging DVO. Biljartvereniging DVO

Huishoudelijk Reglement Biljartvereniging DVO. Biljartvereniging DVO Biljartvereniging DVO HUISHOUDELIJK REGLEMENT Onder de naam Door Vriendschap Ontstaan is de huidige vereniging D.V.O. op 7 september 1989 door de familie Hoogenboom opgericht. Reeds in 1983 legde een vriendenclub,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2015-2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2015-2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2015-2016 1 1. SPELREGELS 1.1 Er wordt gespeeld volgens de door de KNVB opgestelde Handleiding voor Scheidsrechters Futsal, dd. Juli 2011. Echter m.u.v.

Nadere informatie

Reglement NDB Ranking Circuit

Reglement NDB Ranking Circuit Organisatie Iedere lidorganisatie die voor een NDB Ranking toernooi in aanmerking wil komen, zal zich aan de volgende bepalingen moeten houden. 1. Lidorganisaties komen in aanmerking voor een NDB-Rankingtoernooi

Nadere informatie

TOERNOOIREGLEMENT WEST FRIES OPEN 2018

TOERNOOIREGLEMENT WEST FRIES OPEN 2018 TOERNOOIREGLEMENT WEST FRIES OPEN 2018 Dit toernooireglement is opgemaakt, besproken en goedgekeurd door alle leden van de organisatie van het West-Fries Open Darts, d.d. 01 juni - 2017 Zwaag, 01 augustus

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond

Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Koninklijke Nederlandse Biljart Bond Vereniging Carambole Archimedesbaan 7 3439 ME Nieuwegein 030 6008400 info@knbb.nl Reglement Ereklassen / Grand Dutch gedurende 2017-2018 en 2018-2019 (Geldend voor

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. 3 Wedstrijdreglement. Hoofdstuk 5 Volleybal Nationale Jeugdkampioenschappen. Versie juni

Wedstrijdreglement. 3 Wedstrijdreglement. Hoofdstuk 5 Volleybal Nationale Jeugdkampioenschappen. Versie juni 3 Wedstrijdreglement Hoofdstuk 5 Volleybal Nationale Jeugdkampioenschappen Versie juni 2014 1 Inhoud 3.5.1 Algemeen... 3 3.5.2 Opbouw... 3 3.5.3 Inschrijven... 3 3.5.4 Samenstellen team... 4 3.5.5 Deelname

Nadere informatie

Reglement Bandstoten 2017

Reglement Bandstoten 2017 Reglement Bandstoten 2017 Biljartvereniging t Beertje Weert Bandstoot Toernooi 2017. 31e Toernooi Clublokaal Café Bar Two Jacks Maasstraat 42 Weert. Tel 06-10017340. Reglement Bandstoot Toernooi 2017 Algemeen

Nadere informatie

Het toernooi heeft een NBF erkenning: 2015/C410. Zondag 6 September t/m Zondag 13 September 2015

Het toernooi heeft een NBF erkenning: 2015/C410. Zondag 6 September t/m Zondag 13 September 2015 TOERNOOIGEGEVENS Naam 15e Hotel Asteria Toernooi Erkenning Het toernooi heeft een NBF erkenning: 2015/C410 Organisatie Bowling Vereniging Venray Wanneer Zondag 6 September t/m Zondag 13 September 2015

Nadere informatie

KNVB-district Noord - Bekerbesluit 2018/'19. Reserve-elftallen categorie A Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B

KNVB-district Noord - Bekerbesluit 2018/'19. Reserve-elftallen categorie A Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B KNVB-district Noord - Bekerbesluit 2018/'19 Reserve-elftallen categorie A Senioren Categorie B Jeugd Categorie A en B Uitgave: 2018-2019 Datum: augustus 2018 Bekerbesluit Reserve-elftallen mannen categorie

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE BILJARTBOND

KONINKLIJKE NEDERLANDSE BILJARTBOND HOOFDSTUK I - ALGEMEEN WEDSTRIJDREGLEMENT DAGBILJARTEN INHOUD art. 9000 Algemeen 9001 Begripsbepalingen 9002 Toe te passen bepalingen 9003 Commissie Breedtesport Carambole 9004 Recht op deelnemen aan officiële

Nadere informatie