Marathon over de Via Belgica. Waarom sponsoren?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Marathon over de Via Belgica. Waarom sponsoren?"

Transcriptie

1 Marathon over de Via Belgica. Waarom sponsoren?

2 Voorwoord Er is geen andere plek in Nederland waar het Romeinse culturele erfgoed zo overvloedig aanwezig is als juist in onze Provincie. Dat is meer dan alleen maar een fortuinlijke speling van de historie. Het is een privilège qui oblige, een voorrecht dat verplicht. Het zou toch eeuwig zonde zijn als we dat erfgoed aan de vergetelheid prijs zouden geven. De Via Belgica biedt een ideale mogelijkheid om ons rijke Romeinse verleden een nieuwe toekomst te geven. Een toekomst die een breed en internationaal publiek, van jong tot oud, in staat stelt om op boeiende en vooral ook onderhoudende wijze kennis te nemen van dat verleden. Een toekomst ook, die via allerlei nieuwe toeristisch-economische initiatieven positief bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van Limburg, en het Limburgse Heuvelland in het bijzonder. Het succes van de Via Belgica hangt af van de mate waarin de betrokken partijen, en dan met name gemeenten, instellingen en ondernemers, geloven in de kansen die het Romeinse erfgoed biedt. Odile Wolfs Oud Gedeputeerde voor Cultuur (Visie stuk Provincie Limburg: Via Belgica, verleden op weg naar de toekomst )

3 Quotes Fabrikanten spelen ook in op de groei van de hardloopsport. In de beginjaren waren er slechts katoenen shirts en dito joggingbroeken, tegenwoordig heb je keuze uit de meest kinky dry out-fits en prachtig uitgebalanceerd hardloopschoeisel. Loop je met een hartslagmeter en sporthorloge om, zodat hartslag en tijden kunnen worden gearchiveerd en intervaltrainingen kunnen worden ingesteld. Ook nog een handige armband om je bovenarm, waarin je een smartphone hebt met running apps, want tja, wie wil niet graag weten hoeveel kilometers je loopt in hoeveel minuten. Trouwens, de app vertelt ook wanneer je te langzaam loopt

4 Hardlopen werkt minstens zo goed als antidepressiva en heeft geen vervelende bijwerkingen. Waarom is hardlopen booming en trekken we massaal onze Asics, Nikes, Brooks en andere merken hardloopschoenen aan? Kennelijk begrijpen we steeds beter dat hardlopen niet alleen ons buikje wegwerkt en een positieve bijdrage levert aan onze fitheid. We beseffen dat wij ons met hardlopen ook beter in ons vel voelen. Het Trimbos-instituut heeft in een onderzoek aangetoond dat bij depressieve klachten hardlopen net zo goed werkt als antidepressiva. Dit komt doordat tijdens hardlopen stofjes (serotonines en endorfines) in de hersenen worden aangemaakt, waardoor je je beter gaat voelen. Het instituut gaat zelfs nog verder in het onderzoek: mensen die sporten hebben 50 procent minder kans op een psychische stoornis dan niet-sporters.

5 Hardlopen kun je alleen doen. Eén van de redenen dat ik nu al twaalf jaar lang hardloop is dat ik het alleen kan doen. Ik hoef er niet voor naar een club. Ik hoef er niet voor te socialiseren en te integreren. Ik heb er alleen een paar loopschoenen voor nodig. En mezelf. Hardloopevenementen: het gaat om de gezelligheid en de experience. Deelnemers aan hardloopevenementen roemen het gevoel van saamhorigheid en camaraderie van loopevenementen. Maar hardloopevenementen worden steeds ludieker. In de Gelderlander beschrijven ze het als volgt: Het zijn sportieve elementen met een sociaal randje, en steeds vaker sociale evenementen met een sportief sausje. Hardlopen heeft een zeer positief imago, het is een sport voor doorzetters maar de prestatie - hoe vaak, hoe ver, hoe snel - verschilt per individu. Hardlopen kan op elk moment van de dag, willekeurig waar.

6 Waarom? De Marathon over de Via Belgica wordt georganiseerd op basis van een visie. Deze visie zorgt voor synergie waardoor andere evenementen met elkaar verbonden zijn en voldoen aan een hoge kwaliteit op het gebied van professionele evenementenorganisatie.

7 Wij werken dienstverlenend en op basis van output management, waarin de lopers (klanten) altijd centraal blijven staan. Op zaterdag 6 juni 2015 vindt de 1ste editie plaats van de Marathon over de Via Belgica in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland. Maximaal 1500 lopers van over de hele wereld kunnen in het eerste jaar aan de start staan. Het evenement start in Übach- Palenberg, Duitsland en loopt zoveel mogelijk over de oude Romeinse weg de Via Belgica naar Maastricht, de hoofdstad van Limburg.

8 Het evenement heeft een enorme groeipotentie en zorgt zeker ook voor een bredere maatschappelijke rol in Zuid-Limburg: jong en oud wordt aangezet tot een gezonde en actieve levensstijl. Het weekend met de Marathon en Maastrichts Mooiste zal een prachtige mix worden van (top)sport en volksfeest; geen andere marathon in Nederland verbindt sport op een zodanige manier met cultuur als de Marathon over de Via Belgica. Deze marathon is meer dan een hardloopevent; het is een belevenis. De vele toeschouwers langs het parcours kunnen hun helden ondersteunen om het feest compleet maken. Waar vroeger de Romeinen heersten lopen nu onze eigen helden!!

9 Potentieel bereik * In het 5 e jaar is het op een na grootste eendaagse evenement van Zuid- Limburg met bezoekers. LIVE uitzending L1 (behoort tot de mogelijkheid) met kijkers. Item in nationale journaals van NOS en RTL7 en Hart van Nederland (SBS6). Eigen marathonspecial (10 pagina s) bij MGL of een andere media groep, oplage (behoort tot de mogelijkheid). Meer dan 100 publicaties in landelijke dagbladen, meer dan 350 publicaties in regionale kranten, meer dan 50 publicaties in nationale en internationale magazines in 2014/2015. Meer dan 500 online artikelen in 2014/2015. Sterke partners en facilitaire ondersteuning van de gemeenten en provincie Limburg.

10 Website heeft op jaarbasis bezoekers, waarvan uniek. Actief op Social Media kanalen: Facebook (meer dan fans) Twitter (meer dan volgers) Ruim unieke bezoekers hebben gezamenlijk gekeken naar persoonlijke video s. (*Een prognose, omdat er nog geen eerdere editie is geweest)

11 De Marathon over de Via Belgica is een samenspel van sportieve en toeristische onderdelen in het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland, dat bij de deelnemers en de toerist/bezoeker zal overkomen als één geheel: sport, natuur en cultuur in combinatie met o.a. de juiste accommodaties, attracties en Bourgondische gastronomie. Verder zijn in het Zuid-Limburgse Heuvelland en de Euregio de meeste hardlopers recreatief, die sporten willen combineren met genieten (savoir vivre). De organisatie vindt dit ook een belangrijk element in het slagen van dit hardloopevenement. Dit gevoel willen wij doortrekken naar de Marathon over de Via Belgica en de deelnemers een verleidelijk en belevenisvol hardloopevenement voorschotelen.

12 Wij hopen natuurlijk dat hier ook partners blijvend aan mee willen doen, jaarlijks onderdeel willen zijn van die unieke ambitie en kunnen genieten van het historische en de schoonheid van het Zuid-Limburgse Heuvelland. Als organisatie zullen wij er ook alles aan doen om de kwaliteit van het evenement constant te verbeteren, waarbij de deelnemers centraal blijven staan. De organisatie staat voor een sportieve samenleving en een sportcultuur waar prestaties en sportief gedrag gewaardeerd en gestimuleerd worden. Zij probeert dit te bereiken door mensen van alle leeftijden een aansprekend hardloopevenement aan te bieden. In dit unieke Zuid-Limburgse Heuvelland krijgt elke loper de kans om hier met veel plezier van te genieten. De organisatie streeft voor het eerste jaar naar maximaal 1500 deelnemers, maar kan natuurlijk doorgroeien naar meer. Met dit aantal deelnemers in 2015 zal de Marathon over de Via Belgica meteen de 3e marathon van Nederland zijn na Amsterdam en Rotterdam.

13 Dát alleen al zal veel publiciteit opleveren, alleen is dit niet het doel op zich, maar het is wel een mooie bijvangst. De route van de 42 km en 195 meter start het Duitse Rimburg, gemeente Übach-Palenberg en gaat zoveel mogelijk langs en over de oude Romeinse weg de Via Belgica: via Landgraaf, Kerkrade, Heerlen, Voerendaal, Valkenburg aan de Geul, Meerssen waarna de hardlopers finishen in Maastricht. De route zit vol historische hoogtepunten, landschappelijke vergezichten en never a dull moment, zodat de deelnemers de afstand zullen ervaren als een ommetje. Zonder arrogant over te komen, vinden wij dit meteen de mooiste marathon van Nederland. Maar... wij zijn misschien bevooroordeeld. In ieder geval zal het nooit de snelste marathon worden, daarvoor is meedoen aan de Rotterdam Marathon geschikter. Kortom het mooiste van het Zuid-Limburgse Heuvelland biedt de deelnemers de mogelijkheid om optimaal te kunnen presteren en te genieten. En het biedt de partners optimale mogelijkheden voor exposure.

14 De organisatie heeft de volgende ambities: Groei in deelnemers en kwaliteit. In 2015 zullen wij voor het eerst starten met de Marathon over de Via Belgica. Tijdens het hardloopevenement Maastrichts Mooiste op zondag 15 juni 2014 was de officiële opening van de website en de inschrijfmogelijkheden voor de Marathon over de Via Belgica door alle burgemeesters van de gemeenten die de marathon aandoet. Door de inschrijving één jaar voorafgaand aan de marathon open te stellen, geven wij de deelnemers ruimschoots de tijd om zich op het evenement voor te bereiden.

15 De route is uniek en wie wil hier nu niet aan mee doen! Deelnemers worden kritischer en krijgen steeds hogere verwachtingen. Daarom focust de organisatie zich al tijdens de 1e editie op o.a. meerdere en betere verzorgingsposten (om de 2,5 km), ruimere tijdslimiet (6 uur), optimale veiligheid, meer mogelijkheden om als een groep te kunnen meedoen, meer beeldmateriaal te creëren voor de hardlopers en om die prestaties meteen te kunnen delen via Social Media (Facebragging). Kortom een groter belevingsgevoel creëren om het meedoen zo aangenaam en verleidelijk mogelijk te maken. Om het belevingsgevoel nog verder te verhogen ontvangen de deelnemers van de Marathon over de Via Belgica na de finish een mooie Corona Triumphalis oftewel een lauwerkrans. Zoals de Romeinen hun helden eerden bij binnenkomst in Rome, gaan wij de deelnemers eren in Maastricht.

16 Breedtesport Marathon over de Via Belgica is vanaf het begin niet bedacht om het snelste parcours te willen worden, maar wel om het mooiste te bieden van het Zuid- Limburgse Heuvelland. Hierdoor zal het door de deelnemers worden gezien als één indrukwekkende belevenis, die een aangename en onwisbare herinnering zal achterlaten. Verder werkt de organisatie met lokale stakeholders aan een regionaal hardloopprogramma met de naam: Op weg naar de Marathon over de Via Belgica. De Marathon over de Via Belgica is daarom een belangrijke kraal in de ketting naar een gezonde levensstijl.

17 Marathon over de Via Belgica Door op te schalen wordt versnippering tegengegaan en door elkaar op te zoeken ontstaan synergie en vooral meer samenhang. Hierdoor zal dit hardloopevenement met haar bijzondere route meteen boven het maaiveld uitsteken en zal de kans op succes groter zijn. Wij danken daarom ook de diverse gemeenten die deze visie ook onderstrepen en als als partner van de Marathon over de Via Belgica meedoen (Übach-Palenberg, Landgraaf, Kerkrade, Heerlen, Voerendaal, Valkenburg, Meerssen en Maastricht). Daarnaast heeft het Thermen Museum in Heerlen een regierol voor het uitdragen van de oude Romeinse weg genaamd de Via Belgica.

18 Wat maakt Marathon over de Via Belgica zó bijzonder? Een start in Duitsland; Übach-Palenberg bij de rivier de Worm Dwars door het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland Door de stadskernen van Landgraaf, Kerkrade, Heerlen, Voerendaal, Valkenburg aan de Geul, Meerssen en Maastricht de hoofdstad van Limburg Door de mooiste buitengebieden met Romeinse geschiedenis en haar groene heuvels Op weg naar Mosa Trajectum (Maastricht de hoofdstad van Limburg) Zoveel mogelijk langs en over de oude Romeinse weg de Via Belgica Volop entertainment onderweg en als unicum verzorgingsposten om de 2,5 km Langs de Maas

19 Een bijzonder aandenken voor de eerst aankomende deelnemer Een prijs voor de mooist verklede Romeinse hardloper die finisht De synergie met de diverse gemeenten, waardoor dit mogelijk wordt gemaakt Vlak over de finish een Corona Triumphalis van de Marathon over de Via Belgica

20 Marathon over de Via Belgica is een optimale branding voor de regio, het Romeins erfgoed en de kers op de taart voor een marathon loper! Het hele jaar lopen en trainen vele deelnemers zich in het zweet voor plezier en of een gezonde levensstijl, on- of georganiseerd en daarnaast meestal anoniem. Voor deze groep wil de Marathon over de Via Belgica de kers op de taart zijn. Het eindpunt van een trainingstraject en tegelijk het podium om de prestatie te tonen aan vrienden en familie.

21 De organisatie richt zich altijd op het segment van kritische hardlopers. Dit zijn hardlopers die meer willen dan alleen hardlopen en daar ook voor willen betalen. Zij stellen daardoor ook hogere eisen aan kwaliteit en gemak. Net iets meer luxe, hierbij valt te denken aan meer verzorgingsposten dan is gebruikelijk (om de 2,5 km in plaats van 5 km), toiletten onderweg, na afloop verscheidene korte downloadable videofilms van iedere deelnemer tijdens de loop die meteen via Social Media zijn te versturen. Een finishstraat met een heroïsch aandenken na de finish en een keur van ovenverse Limburgse vlaaien, verschillende fruitsoorten, heel veel sportdrank en gezond water.

22 Historische Romeinse weg Via Belgica Met de Marathon over de via Belgica willen wij ook het lokale culturele Romeinse erfgoed in al zijn rijkdom en diversiteit uitdragen. 1. Door de culturele stromingen meer zichtbaar te maken, die de Europeanen gemeen hebben, waarvoor Maastricht en haar regio een bron van inspiratie is geweest; de Marathon over de Via Belgica zal veel media-aandacht gaan genereren. 2. Door werk te creëren, waarin de culturele en de toeristische sectoren worden betrokken, die tot duurzame samenwerking kan leiden.

23 3. Door brede lagen van de inwoners te activeren en bij de organisatie te betrekken. 4. Door een internationaal evenement te organiseren, die zorgt voor een meerwaarde van de Marathon over de Via Belgica. 5. Door het opwaarderen van het historisch erfgoed, de stedelijke architectuur en de kwaliteit van het leven in en om de steden in het Zuid-Limburgse Heuvelland. 6. Door synergie met sport en cultuur. De Marathon over de Via Belgica leent zich hier uitstekend voor.

24 Club House Op het Feestplein op de Markt in Maastricht wordt een speciaal Club House gerealiseerd voor members en partners. Voorafgaand, tijdens en na afloop ontmoet men elkaar daar onder het genot van een hapje en drankje. Sportieve en gezonde waarde De Marathon over de Via Belgica stimuleert een sportieve en gezonde levensstijl. Een gezonde levensstijl is belangrijk om goed te kunnen functioneren en steeds meer mensen en bedrijven/instellingen/organisaties worden zich hiervan bewust.

25 Maatschappelijk verantwoord en duurzaam De organisatie werkt veel samen met lokale en regionale maatschappelijke organisaties.

26 Marathon over de Via Belgica 2015 bestaat voorlopig uit één onderdeel: Vanaf Übach-Palenberg in Duitsland zullen de lopers starten, om daarna langs de rivier de Worm richting Nederland te lopen. Daar waar de Romeinen 1600 jaar geleden liepen, lopen straks deze helden van vandaag. Eenmaal in Landgraaf vervolgen de lopers de route richting Kerkrade en het Thermen museum in Heerlen. Langs kasteel Terworm richting Voerendaal om via Walem in Valkenburg aan de Geul aan te komen. Door het bos en langs de mooie Geul richting het oosten. Op weg naar Meerssen. Uiteindelijk lopen de lopers langs de Maas richting de Sint-Servaasbrug om daar uiteindelijk bij het stadhuis van Mosa Trajectum (Maastricht) te finishen.

27 Als individu een halve Marathon over de Via Belgica hardlopen! (vanaf 2016) De halve Marathon zal in de toekomst in Valkenburg starten om na 21 km en 100 meter te eindigen in het centrum van Mosa Trajectum. Vanaf Valkenburg wordt er langs de Geul richting Geulhem en Meerssen gelopen om via de landwegen langs de Maas uiteindelijk bij het stadhuis van Mosa Trajectum te finishen. Onderweg zijn om de 2,5 km Spartaanse verzorgingsposten, want dit is maar een half ommetje.

28 Als team de 42 km en 195 m of 21 km en 100 meter hardlopen! (vanaf 2016) Marathon over de Via Belgica hardlopen als team zal een toekomstige ideale activiteit worden voor elk bedrijf, organisatie, club, stichting of straat.

29 Exact aantal deelnemers: Het definitief aantal deelnemers is nog onbekend. Deelnemersprofiel: Het verwachte profiel en de gemiddelde leeftijd van deelnemers zal 40 jaar zijn, verder zal 70% man en 30% vrouw zijn. De deelnemers zullen met 63% relatief hoog opgeleid zijn en bijna 40% van de lopers heeft een bovenmodaal inkomen. Daarnaast maken de deelnemers intensief gebruik van Social Media, dat zal resulteren in een duidelijke groei van het aantal volgers op Social Media. Hardlopen heeft de naam een solosport te zijn, maar het wordt steeds meer een sociaal gebeuren. * (Bron: Inschrijven.nl en Evenementlopers winnen terrein van Mulier Instituut 2011) * (Statistieken van de persoonlijke video s van de deelnemers*. Zijn nog onbekend) * (Bron: Factsheet MySports 2015, leverancier van de tijdregistratie en video opnames)

30 Sponsormogelijkheden Wij zien sponsoring als een partnership, waarin de uiteindelijke invulling in onderling overleg gaat. Dit is meestal maatwerk. Wij geloven verder vooral in loyale en meerjarige partnerships om ook echt samen te kunnen groeien. Uiteindelijk is het belangrijkste doel om samen met u een geslaagd Marathon over de Via Belgica te organiseren en daar onderdeel van te zijn.

31 Uitingen Titelsponsor, naamsponsor van een onderdeel Reclamemateriaal langs het parcours en op en rondom start en finish Social Media Logo vermelding zoals op de website en driehoeksborden Branden via banners of inflatables van de start/finishstraat, de verzorgingsposten of de parcours highlights, die via videocamera s worden geregistreerd Online exposure op de website Promotie via digitale nieuwsbrieven

32 Marketing en Sales Verkoopacties op de website, bij het inschrijven en digitale nieuwsbrieven Kortingsbonnen en acties die bij het afhalen van de startnummers worden gegeven Verkoop- en promotiestand op het Feel Good plein op de Markt van Maastricht Sampling Goodiebag

33 Personeel & Relaties Deelname met eigen personeel en relaties in teamverband Eigen bedrijfskampioenschap Deelname aan de Bedrijvenloop Gezamenlijk volgen van clinics en netwerkbijeenkomsten met collega s en relaties VIP ontvangst en toegang tot de ruimte aan de start & finish

34 Maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid Ondersteunen van Goede Doelen Ondersteunen van maatschappelijke partijen Stimuleren van hardlooptalenten Ondersteunen van vrijwilligers Acties om Marathon over de Via Belgica te verduurzamen

35 Marathon over de Via Belgica biedt ook voor verschillende suppliers mogelijkheden. Zo hebben wij commerciële en maatschappelijke suppliers en net zo als bij sponsoring is hier ook sprake van een partnership. Graag maken wij een afspraak om uw doelstellingen te horen en werken wij vervolgens een concreet voorstel uit.

36 Voor verder contact: Mike Broers Desiree Leesensstraat 62, 6227 TZ Maastricht, Auteursrechtelijk eigendom vastgelegd bij: Grant Thornton, De Passage 150, 1101 AX Amsterdam, Postbus 71003, 1008 BA Amsterdam

"Wie geen dromen heeft, heeft evenmin een werkelijkheid"

Wie geen dromen heeft, heeft evenmin een werkelijkheid "Wie geen drmen heeft, heeft evenmin een werkelijkheid" van uit die filsfie zijn wij enkele jaren geleden begnnen met het verkennen van de mgelijkheid vr het rganiseren van een hardlp Marathn, (42 km en

Nadere informatie

Aan de slag met Citymarketing Zutphen!

Aan de slag met Citymarketing Zutphen! Aan de slag met Citymarketing Zutphen! De som van alles wat Zutphen +tot Zutphen maakt ( 1 Aan de slag met Citymarketing Zutphen! De som van alles wat Zutphen tot Zutphen maakt 2 ) ( 3 Notitie over citymarketing

Nadere informatie

VVV Maastricht Marketingplan 2014. Inhoudsopgave

VVV Maastricht Marketingplan 2014. Inhoudsopgave Marketingplan 2014 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Onze visie, missie en organisatie 4 Kerncijfers toerisme Maastricht 8 Trends 9 Onze omgeving 11 Marketingvisie en doelstellingen 12 Speerpunten 2014 14 Regiefunctie

Nadere informatie

Social citymarketing. Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen. Door: Fabian Savert

Social citymarketing. Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen. Door: Fabian Savert Social citymarketing Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen Door: Fabian Savert Titel: Social Citymarketing Ondertitel: Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen Auteur: Fabian Savert

Nadere informatie

Inhoudsopgave Pagina

Inhoudsopgave Pagina NTFU JAARPLAN 2014 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Uitgangspunten 4 2.1. Missie & visie 4 2.2. Zes pijlers en bijbehorende thema s 4 3. Marktpositie binnen de (wieler)sport vergroten 6 3.1. Wielersportevenementen

Nadere informatie

VITALE MENSEN KUNNEN LANGER DEELNEMEN AAN DE MAATSCHAPPIJ. nationaal congres active ageing 2015. Nieuwe website Active Ageing Nederland

VITALE MENSEN KUNNEN LANGER DEELNEMEN AAN DE MAATSCHAPPIJ. nationaal congres active ageing 2015. Nieuwe website Active Ageing Nederland nationaal congres active ageing 2015 magazine voor active ageing professionals Nieuwe website Active Ageing Nederland Met robots langer zelfstandig WelkomLife, nieuwe website voor 50-plussers Zorgsector

Nadere informatie

GROEI. Zoetermeerse Zaken ONTWIKKELING EN. in Zoetermeer STEEDS IN BEDRIJF STADSTHEATER BUSINESS CLUB BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE

GROEI. Zoetermeerse Zaken ONTWIKKELING EN. in Zoetermeer STEEDS IN BEDRIJF STADSTHEATER BUSINESS CLUB BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE NUMMER 13 SEPTEMBER 2011 Zoetermeerse Zaken STEEDS IN BEDRIJF ONTWIKKELING EN GROEI in Zoetermeer BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE STADSTHEATER BUSINESS CLUB de Kracht van de Ondernemer 2011 In november worden

Nadere informatie

VOOR RELIGIEUZE INSTELLINGEN

VOOR RELIGIEUZE INSTELLINGEN CROWDFUNDING VOOR RELIGIEUZE INSTELLINGEN Instituten & Charitas Inzicht in de maatschappelijke trends & ontwikkelingen CROWDFUNDING VOOR RELIGIEUZE INSTELLINGEN Instituten & Charitas Inzicht in de maatschappelijke

Nadere informatie

Digitale Toolkit. Social Media. voor sportclubs,gemeenten en sportbonden

Digitale Toolkit. Social Media. voor sportclubs,gemeenten en sportbonden Digitale Toolkit Social Media voor sportclubs,gemeenten en sportbonden 2 De kracht van Social Media voor, tijdens en na de Nationale Sportweek Deze toolkit is gemaakt voor sportclubs, gemeenten, sportbonden

Nadere informatie

Toolkit Fondsenwerving

Toolkit Fondsenwerving Toolkit Fondsenwerving Samen diabetes verslaan. Februari 2014 11 oktober 2014 Inhoudsopgave Kan ik fondsen werven? 4 Over het Diabetes Fonds 5 Plan van aanpak 6 Social Media 9 Bedrijven 10 Publiciteit

Nadere informatie

Interviews met collegamarketeers

Interviews met collegamarketeers Interviews met collegamarketeers ONDERLING ONDERLIGGEND ONDERWERP ONDERSTEUNEND ONDERZOEK ONDERTUSsEN 5 Laat zien welke unieke kennis je in huis hebt Marketeer Zakelijke Markt PostNL heeft te maken met

Nadere informatie

Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden

Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden Voor je ligt het boekje ivolunteer. Wij adviseren dit boekje te gebruiken samen met het boek Verovering van de jongerenmarkt, uitgegeven door MOVISIE

Nadere informatie

Sociale media. praktijkervaringen van en voor gemeentebestuurders

Sociale media. praktijkervaringen van en voor gemeentebestuurders Sociale media praktijkervaringen van en voor gemeentebestuurders Inhoud Netwerken via sociale media Twitteren tijdens de raadsvergadering Gemeentelijke communicatie via sociale media Burgers betrekken

Nadere informatie

www.werkenaanlimburg.nl

www.werkenaanlimburg.nl www.werkenaanlimburg.nl Hallo, ik ben Eric Geurts Ik ben lijsttrekker voor de Partij van de Arbeid Limburg bij de Provinciale Staten verkiezingen op 18 maart 2015. De afgelopen 9 jaar heb ik met veel plezier

Nadere informatie

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC)

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC) Marketing op sociale netwerken Emmauscollege 2012-2013 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Hoofdstuk 1: Waar(om) adverteren?... 5 Waarom adverteren op sociale netwerken?... 5 Kiezen van het juiste

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Inzetbaarheidsscan 2 Ben jij duurzaam inzetbaar? Blijf van waarde in de wereld van werk Iedereen wil graag gezond, productief en met plezier

Nadere informatie

Backstage. Invulling geven aan vrijwilligers- management bij culturele festivals

Backstage. Invulling geven aan vrijwilligers- management bij culturele festivals Backstage Invulling geven aan vrijwilligers- management bij culturele festivals Auteurs: Miro Popovic Eindredactie: Gerard Haverkamp Fotografie: Foto cover en pagina 9 door Awarnach, pagina s 3-15 door

Nadere informatie

Adviesrapport Project Sportfan

Adviesrapport Project Sportfan Adviesrapport Project Sportfan Versie: 2 Opdrachtgever: Deventrade BV Begeleidend docent: Dhr. F. Fokkink/Dhr. P. Hoogeboom-van Es School: Saxion Deventer Opleiding: Sportmarketing Student: Sven Calot

Nadere informatie

Next Level Strategisch marketingcommunicatieplan

Next Level Strategisch marketingcommunicatieplan Next Level Strategisch marketingcommunicatieplan Stagiair: Hr. Jim Perk Commerciële Economie Studentnr. 199840 Navigator Mevr. Pien Lunenberg Assessor Hr. Matthijs de Feber Stagebegeleidster Mevr. Joanne

Nadere informatie

Over sportparticipatie en sportpromotie

Over sportparticipatie en sportpromotie Nationale Sport Winter Dagen Over sportparticipatie en sportpromotie Mijn Hart is Oranje Hein Vergeer: Fitste school stimuleert kids te sporten Arnhem openingsstad Nationale Sport Week 2010 Ivo Opstelten:

Nadere informatie

HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK. DEEL DIT ebook

HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK. DEEL DIT ebook ebook HET GROTE WEBINAR HANDBOEK DEEL DIT ebook INHOUDSOPGAVE 1 4 IK GELOOF IN WEBINARS Verhalen uit de praktijk Pagina 4 2 5 EEN WEBINAR Wat kost het eigenlijk? Pagina 8 3 6 JE WEBINAR IN DE SOEP In 12

Nadere informatie

Mensen verbinden de bank. De HR-visie van de Rabobank

Mensen verbinden de bank. De HR-visie van de Rabobank Mensen verbinden de bank De HR-visie van de Rabobank Mensen Verbinden de Bank De HR-visie van de Rabobank 2 Woord vooraf Samen bereik je meer dan alleen. Dat was het credo van Friedrich Wilhelm Raiffeisen

Nadere informatie

VERA-stappenplan Hoe je jouw crowdfunding campagne nog succesvoller maakt

VERA-stappenplan Hoe je jouw crowdfunding campagne nog succesvoller maakt VERA-stappenplan Hoe je jouw crowdfunding campagne nog succesvoller maakt Ben je gepassioneerd over je idee? Begrijp je welk probleem jouw idee oplost voor jouw (potentiële) klanten? Weet je wie er geïnteresseerd

Nadere informatie

Introductie. Zakenplatform Eindhoven: samen groeien naar meer zakelijk succes!

Introductie. Zakenplatform Eindhoven: samen groeien naar meer zakelijk succes! Introductie De regio Eindhoven is en heeft een voorbeeldfunctie voor de rest van Nederland op zakelijk gebied, zeker qua innovatief vermogen. En dat willen we natuurlijk graag zo houden! Visie: Dat gaat

Nadere informatie

Levenslust met Resultaat! de kracht van een levendig netwerk

Levenslust met Resultaat! de kracht van een levendig netwerk Levenslust met Resultaat! de kracht van een levendig netwerk een verkenning van de GG&GD naar mentale gezondheid in opdracht van Mirjam Mascini en uitgevoerd door Noor Bongers Levenslust met Resultaat

Nadere informatie

THE RULES OF ENGAGEMENT

THE RULES OF ENGAGEMENT Exact Online THE RULES OF ENGAGEMENT Een introductie in de wereld van Engagement marketing www.exactonline.nl 02 THE RULES OF ENGAGEMENT WELKOM IN EEN NIEUW MARKETING TIJDPERK De opkomst van internet heeft

Nadere informatie

MAGAZINE. Jaar Beleving... Rabobank Hockey World Cup 2014. Philips Health Tech Root Cause Analysis. Emirates, beleving op grote hoogte. Nr.

MAGAZINE. Jaar Beleving... Rabobank Hockey World Cup 2014. Philips Health Tech Root Cause Analysis. Emirates, beleving op grote hoogte. Nr. Nr.7 MAGAZINE 14 Jaar Beleving... Rabobank Hockey World Cup 2014 Emirates, beleving op grote hoogte Philips Health Tech Root Cause Analysis FUTUREMAGAZINE NR7 2 Voorwoord Wij nemen inspirerende en toonaangevende

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2016 Ro erdam, december 2011

Beleidsplan 2013-2016 Ro erdam, december 2011 Beleidsplan 2013-2016 Ro erdam, december 2011 Foto: Hannah Anthonysz CIRCUS ROTJEKNOR MEERJARENBELEIDSPLAN 2013-2016 1 X JACK WOUTERSE film-/theateracteur en ambassadeur van Circus Rotjeknor: Circus gaat

Nadere informatie

Uit deze bevindingen is het idee ontstaan van de Groene Lopers: een netwerk van comfortabele fietsroutes binnen de stad en naar het landschap.

Uit deze bevindingen is het idee ontstaan van de Groene Lopers: een netwerk van comfortabele fietsroutes binnen de stad en naar het landschap. Groene Lopers Groene Lopers De ambitie van de Groene Lopers is om 400 kilometer aan comfortabele fietsroutes te realiseren die stad en land met elkaar verbinden. Want het wordt steeds drukker in de stad.

Nadere informatie

CASUSBESCHRIJVING. 2013 Museumkompas Lectoraat Crossmedia Business www.museumkompas.nl Hogeschool Utrecht BMC Adviesmanagement

CASUSBESCHRIJVING. 2013 Museumkompas Lectoraat Crossmedia Business www.museumkompas.nl Hogeschool Utrecht BMC Adviesmanagement CASUSBESCHRIJVING 2013 Lectoraat Crossmedia Business www.museumkompas.nl Hogeschool Utrecht BMC Adviesmanagement Inhoudsopgave Pagina 1. Beschrijving Centraal Museum Utrecht 3 1.1 Locatie 3 1.2 Wie is

Nadere informatie