Nieuwsbrief Herfst Inhoud: Nieuwe naam CG-Raad Informatiemiddag Scootmobielers Korte nieuwtjes Scootmobielpool?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Herfst 2013. Inhoud: Nieuwe naam CG-Raad Informatiemiddag Scootmobielers Korte nieuwtjes Scootmobielpool?"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Herfst 2013 Inhoud: Nieuwe naam CG-Raad Informatiemiddag Scootmobielers Korte nieuwtjes Scootmobielpool?

2 Niet vergeten Gehandicaptenraad Westervoort Molenacker JG Westervoort Tel: Website: Op zoek naar informatie of advies? De Gehandicaptenraad Westervoort houdt geen spreekuur op een vast moment. U kunt ons bellen of mailen en zo nodig maken we een afspraak. Wij hopen u op deze manier beter van dienst te kunnen zijn. Digitale nieuwsbrief. Wij proberen zoveel mogelijk op kosten te besparen en vragen iedereen die over internet beschikt of wij deze gratis nieuwsbrief digitaal mogen versturen. Krijgt u deze nieuwsbrief nu nog op papier maar beschikt u wel over een adres? Wilt u dit dan aan ons doorgeven via info@gehandicaptenraadwestervoort.nl, onder vermelding van uw naam en adres, dan mailen wij u voortaan deze nieuwsbrief en blijven voor ons de kosten beperkt. Ook nieuwe abonnees zijn van harte welkom!

3 Herfstkleuren De inleiding van onze vorige nieuwsbrief had als titel stilte voor de storm. In zekere zin is dit nog steeds zo omdat nieuwe regelgeving nog niet door de Eerste en Tweede Kamer is vastgesteld. Toch zien we overal de trend dat er veel meer naar de eigen mogelijkheden voor het oplossen van problemen wordt gekeken. Er wordt niet meer zomaar een voorziening verstrekt en als deze al wordt verstrekt vraagt men een inkomensafhankelijke eigen bijdrage, waarbij het vermogen (spaargeld) mag worden meegewogen. Zelf kopen of aanvragen? Nu mag er nog geen eigen bijdrage worden gevraagd voor rolstoelen en is de eigen bijdrage voor woningaanpassingen beperkt tot een termijn van drie jaar. Vanaf 1 januari 2015 gaat dit naar alle waarschijnlijkheid veranderen. In feite ontvangt men straks alleen nog een voorziening op afbetaling want de eigen bijdrage moet betaald worden totdat de hele kostprijs is voldaan. De hoogte van de eigen bijdrage, en dus de tijd dat er betaald moet worden, is afhankelijk van het inkomen plus vermogen. De termijn van drie jaar bij woningaanpassingen komt te vervallen en de eigen bijdrage wordt ook voor rolstoelen ingevoerd. Het dan maar zelf kopen van voorzieningen is niet altijd slim. Zeker wanneer er meerdere voorzieningen zijn waarvoor een eigen bijdrage wordt gevraagd zoals huishoudelijke hulp + scootmobiel + AWBZ zorg, telt dit bij elkaar op. Wanneer u aan het maximum zit dat voor uw inkomen geldt, komt de rest voor rekening van de gemeente. Daarnaast kun je het beschouwen als een soort afbetaling zonder daarvoor rente te moeten betalen en kosten van service en onderhoud zijn voor de gemeente. De ontwikkeling van een scootmobiel en / of rolstoelpool is alleen van belang voor mensen die hun voorziening maar af en toe gebruiken, zodat deze efficiënter ingezet kunnen worden. Wanneer u uw voorziening (bijna) dagelijks gebruikt houdt u recht op uw eigen voorziening in bruikleen wanneer na indicatie blijkt dat dit voor u de beste oplossing is, zie ook de laatste pagina. De storm begint op te steken, wees voorbereid! (28 oktober, zware storm!)

4 Nieuwe naam CG-Raad Per 1 januari 2014 gaan de CG-Raad en Platform VG verder als één organisatie onder de naam Ieder-In. De nieuwe koepelorganisatie leder-in vertegenwoordigt tegen de 250 cliënten- en patiëntenverenigingen die landelijk en lokaal actief zijn voor hun achterban. De achterban van Ieder-In zijn mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en chronisch zieken. Gezamenlijk met de lidorganisaties behartigt de nieuwe organisatie de belangen van meer dan twee miljoen mensen in ons land. De GRW is een lidorganisaties van Ieder-In. Inclusieve samenleving Ieder-In maakt zich sterk voor de inclusieve samenleving: een samenleving waarin iedereen kan meedoen en niemand wordt uitgesloten. Het is een samenleving die bewust mogelijkheden schept zodat iedereen naar vermogen kan deelnemen aan het leven van alledag. Het leven van alledag beslaat veel terreinen, zoals wonen, werken, leren, reizen en recreëren. Mensen met een beperking of chronische ziekte moeten hieraan mee kunnen doen, en wel op een manier die bij hen past, en zo nodig met op de persoon toegesneden zorg en ondersteuning. (Bron: CG-Raad) Reparatie rollators. Wie zijn rollator wil laten nakijken of repareren, kan iedere werkdag tussen 9.00 en uur contact opnemen met het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp (MVT) via of MVT@mikado-welzijn.nl. Een vrijwilliger komt dan bij mensen thuis. Materiaalkosten zijn voor eigen rekening. Kleine reparaties kunnen ook iedere woensdagmiddag van tot uur verricht worden bij Ruil & Reparatiekring De Liemers. Deze is te vinden in het voormalige postkantoor aan de Elshofstraat in Duiven.

5 Kort nieuws Kort nieuws Kort nieuws Ervaringslessen op het VMBO. In de maanden september en oktober hebben mensen van de GRW meegewerkt aan themaochtenden over verkeersveiligheid. Op VMBO scholen in Elst en Huissen is aandacht besteed aan b.v. fietsonderhoud en de dode hoek van een vrachtwagen maar ook onze rolstoelbaan en blindenbaan waren onderdelen die aan bod zijn gekomen. Demonstraties met een hulphond waren een groot succes. Week v.d. toegankelijkheid. In de week van 7 tot 12 oktober is er landelijk aandacht besteed aan toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Het thema van dit was klantvriendelijkheid. De GRW heeft hiervoor aandacht gevraagd door het toesturen van een brief met brochure met tips aan 100 ondernemers en dienstverleners in Westervoort. Op onze website, onder de knop Week van de toegankelijkheid vindt u de brief en brochure die is verstuurd. Traplift Sportcentrum de Pals. In onze vorige nieuwsbrief meldden wij trots dat Dhr. Hans Frieling de traplift in de Pals zou laten repareren maar inmiddels is hij hier op terug gekomen vanwege de hoge kosten. Wij betreuren dit zeer en blijven van mening dat een dergelijke sportaccommodatie volledig toegankelijk moet zijn voor iedereen. Er is onderzocht of reparatie afgedwongen kan worden door een beroep te doen op het bouwbesluit. Dit blijkt niet mogelijk omdat het sportcentrum is gebouwd voordat het huidige besluit van kracht werd.

6 Bushaltes. Sinds een tijdje zijn de bushaltes in Westervoort verhoogd en voorzien van een Breng en rolstoeltegel. De bedoeling van die tegels is dat wanneer een chauffeur met de voordeur stil staat bij de Brengtegel en de rolstoeler zich opstelt bij de rolstoeltegel er zo naar binnen gereden moet kunnen worden. Helaas heeft de GRW moeten constateren dat er nogal eens te weinig manoeuvreerruimte voor de rolstoel is om zich hier goed op te kunnen stellen. De oprijplaat van de bus schuift 60 cm naar buiten waardoor o.a. de prullenbak in de weg staat. Ook zou voor blinden een noppentegel direct aan moeten sluiten op de Brengtegel, dit is vaak niet het geval. Wij hebben onze voorbeelden, inclusief fotomateriaal doorgegeven aan Breng en de gemeente. Hierbij hebben wij het verzoek gedaan alle bushaltes opnieuw te schouwen en daarbij niet alleen de meters tussen de beide tegels te meten maar ook de praktische toegankelijkheid voor de gebruiker hierbij te betrekken. Bushalte Nieuwhof aan t Hoge Eind.

7 Informatiemiddag voor scootmobielers Scootmobielclub Duiven / Westervoort organiseert een inloopbijeenkomst voor scootmobiel gebruikers op woensdag 4 december van tot uur in Kulturhus De Nieuwhof in Westervoort. Scootmobielers (maar ook rolstoelgebruikers of mensen met een rollator) kunnen informatie krijgen over gebruik, onderhoud, behendigheid en verkeersveiligheid. De Gehandicaptenraad Westervoort (GRW) is aanwezig voor informatie, advies en vragen over regelgeving en verkeersveiligheid. Ook voor informatie over de keuze tussen het aanvragen van een voorziening bij de gemeente of juist het zelf kopen hiervan kunt u bij de GRW terecht. De leverancier van hulpmiddelen, RSR, is aanwezig met een behendigheidsbaan en met een service bus waarmee zij kleine storingen kunnen verhelpen en afhankelijk van de drukte een periodieke onderhoudsinspectie kunnen uitvoeren voor de mensen die dat graag willen. Namens Ruilkring De Liemers zijn er twee mensen aanwezig om kleine reparaties aan rollator of rolstoel te verrichten. Fieke Wermers van Toegang Ergotherapie is aanwezig om informatie te geven over het omgaan met scootmobiel of hulpmiddelen. Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden, het eerste kopje koffie of thee is zelfs gratis! Voor vragen over de bijeenkomst of over de scootmobielclub kan men terecht bij Hans van Gestel, coördinator: Aanmelden wordt op prijs gesteld: Iedere werkdag van uur bij Mikado: of per mail: j.gestel@chello.nl De Scootmobielclub is een club voor actieve scootmobielers uit Duiven, Westervoort, Groessen en Loo, die in staat zijn zich goed in het verkeer te begeven met hun scootmobiel, die anderen willen ontmoeten en gezamenlijk dingen willen ondernemen. De Scootmobielclub organiseert bij goed weer, iedere 1e woensdagmiddag van de maand een rit met medewerking van vrijwillige verkeersregelaars.

8 Komt er een scootmobielpool? Half oktober stonden er een paar berichten in de Gelderlander over een mogelijk te vormen scootmobielpool in de Liemerse gemeenten. Een scootmobielpool leent scootmobielen tijdelijk uit op verzoek, waardoor er minder scootmobielen verstrekt hoeven te worden. U hoeft niet direct bang te zijn uw scootmobiel kwijt te raken want er ligt nog geen concreet plan. De stand van zaken is nu dat er waarschijnlijk een proefproject wordt gestart op plaatsen waar veel mensen met een dergelijke voorziening bij elkaar wonen zoals de Wilgenpas. De voorwaarden waar het project aan moet voldoen zijn nog helemaal niet bepaald en een ingangsdatum is ook nog niet bekend. Een scootmobielpool is alleen geschikt voor mensen die een scootmobiel maar af en toe gebruiken en die geen grotere aanpassingen nodig hebben. Er zijn natuurlijk nog verschillende zaken waar over nagedacht moet worden zoals wat te doen bij mooi weer wanneer iedereen tegelijk een scootmobiel wil lenen; hoe ga je toetsen of iemand wel veilig met een scootmobiel kan rijden? Hoe lang van te voren moet men zich aanmelden? Worden er voldoende kwaliteitseisen gesteld aan medewerkers die via de Regionale Sociale Dienst (RSD) een scootmobiel komen afleveren en ophalen? Kortom, het laatste woord is hier nog niet over gezegd en de GRW zal zeker bewaken of er goede afspraken komen die recht doen aan de mobiliteitswens van alle gebruikers.

Nieuwsbrief Herfst 2012. Inhoud: Vermogensbijtelling Rolstoelcursus voor vrijwilligers Dag van de Mantelzorger Meerkosten berekenen WWZ beurs

Nieuwsbrief Herfst 2012. Inhoud: Vermogensbijtelling Rolstoelcursus voor vrijwilligers Dag van de Mantelzorger Meerkosten berekenen WWZ beurs Nieuwsbrief Herfst 2012 Inhoud: Vermogensbijtelling Rolstoelcursus voor vrijwilligers Dag van de Mantelzorger Meerkosten berekenen WWZ beurs Niet vergeten De Gehandicaptenraad heeft m.i.v. 1 juli 2012

Nadere informatie

Nieuwsbrief zomer 2015 Inhoud o.a.

Nieuwsbrief zomer 2015 Inhoud o.a. Nieuwsbrief zomer 2015 Inhoud o.a. Wat is onafhankelijke cliëntondersteuning Misverstanden over WMO 2015 Mantelzorgcompliment aanvragen Niet vergeten Gehandicaptenraad Westervoort Molenacker 79 6932 JG

Nadere informatie

Nieuwsbrief Zomer 2018

Nieuwsbrief Zomer 2018 Nieuwsbrief Zomer 2018 Niet vergeten Gehandicaptenraad Westervoort Molenacker 79 6932 JG Westervoort Tel: 06 24 25 22 00 Email: Website: Facebook: info@gehandicaptenraadwestervoort.nl www.gehandicaptenraadwestervoort.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Voorjaar Inhoud o.a. Lokale aandacht voor VN-Verdrag Uniek Sporten Voorlichting op de basisscholen

Nieuwsbrief Voorjaar Inhoud o.a. Lokale aandacht voor VN-Verdrag Uniek Sporten Voorlichting op de basisscholen Nieuwsbrief Voorjaar 2017 Inhoud o.a. Lokale aandacht voor VN-Verdrag Uniek Sporten Voorlichting op de basisscholen Niet vergeten Gehandicaptenraad Westervoort Molenacker 79 6932 JG Westervoort Tel: 06

Nadere informatie

Nieuwsbrief Voorjaar 2014

Nieuwsbrief Voorjaar 2014 Nieuwsbrief Voorjaar 2014 Inhoud o.a.: Gevolgen kabinetsplannen: Wajong, Participatiewet, Passend onderwijs, WMO en WWB Belastingaangifte 2013 Ieder(in) panel, geef uw mening! Niet vergeten Gehandicaptenraad

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Gehandicaptenraad Westervoort

Jaarverslag. Stichting Gehandicaptenraad Westervoort Jaarverslag 2013 Stichting Gehandicaptenraad Westervoort Inleiding. 2013 stond voor ons in januari in het teken van het 20 jarig bestaan van de Gehandicaptenraad Westervoort. Dit hebben we op gepaste wijze

Nadere informatie

met de wmo doet iedereen gewoon mee

met de wmo doet iedereen gewoon mee De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld Dit boekje met informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) legt de belangrijkste onderdelen van de Wmo uit. Wilt u meer weten over

Nadere informatie

Wij proberen zoveel mogelijk op kosten te besparen en vragen iedereen die over internet beschikt of wij deze nieuwsbrief digitaal mogen versturen.

Wij proberen zoveel mogelijk op kosten te besparen en vragen iedereen die over internet beschikt of wij deze nieuwsbrief digitaal mogen versturen. Nieuwsbrief voorjaar 2013 Inhoud: Jaarverslag 2012 Ontoegankelijke treinen Veel korte nieuwtjes Scheef wonen Column Jan Troost: Ik, oud? Niet vergeten Gehandicaptenraad Westervoort Molenacker 79 6932 JG

Nadere informatie

Nieuwsbrief Zomer 2013. Inhoud: Week van de toegankelijkheid Korte nieuwtjes Geert Bakker over mantelzorg Vakantie

Nieuwsbrief Zomer 2013. Inhoud: Week van de toegankelijkheid Korte nieuwtjes Geert Bakker over mantelzorg Vakantie Nieuwsbrief Zomer 2013 Inhoud: Week van de toegankelijkheid Korte nieuwtjes Geert Bakker over mantelzorg Vakantie Niet vergeten Gehandicaptenraad Westervoort Molenacker 79 6932 JG Westervoort Tel: 06 24

Nadere informatie

Nieuwsbrief Voorjaar 2016

Nieuwsbrief Voorjaar 2016 Nieuwsbrief Voorjaar 2016 Inhoud o.a. VN Verdrag Openbaar rolstoeltoegankelijk toilet Support Beurs Informatiebijeenkomst PGB Niet vergeten Gehandicaptenraad Westervoort Molenacker 79 6932 JG Westervoort

Nadere informatie

Nieuwsbrief Zomer / Herfst

Nieuwsbrief Zomer / Herfst Nieuwsbrief Zomer / Herfst 2017 Inhoud o.a. RSR samen met GRW op Zomerfair Doorgang op de dijk Adviesraad Avan Week van de Toegankelijkheid 2017 Niet vergeten Gehandicaptenraad Westervoort Molenacker 79

Nadere informatie

Nieuwsbrief Winter 2017 / 2018

Nieuwsbrief Winter 2017 / 2018 Nieuwsbrief Winter 2017 / 2018 Niet vergeten Gehandicaptenraad Westervoort Molenacker 79 6932 JG Westervoort Tel: 06 24 25 22 00 Email: Website: Facebook: info@gehandicaptenraadwestervoort.nl www.gehandicaptenraadwestervoort.nl

Nadere informatie

De Wmo en vervoersvoorzieningen. mei 2012

De Wmo en vervoersvoorzieningen. mei 2012 De Wmo en vervoersvoorzieningen mei 2012 De Wet maatschappelijke ondersteuning(wmo) De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen en actief

Nadere informatie

Handige Websites. ZorgbelangGelderland.nl Dè consumentenorganisatie voor gebruikers van zorg en welzijn. http://www.zorgbelanggelderland.

Handige Websites. ZorgbelangGelderland.nl Dè consumentenorganisatie voor gebruikers van zorg en welzijn. http://www.zorgbelanggelderland. Handige Websites Rijksoverheid www.dezorgverandertmee.nl, Het Informatiepunt langdurige zorg en jeugdhulp is via het telefoonnummer 0800 0126 bereikbaar voor vragen. Als u belt, houdt u dan uw indicatiebesluit

Nadere informatie

Wet maatschappelijke ondersteuning

Wet maatschappelijke ondersteuning Afdeling Samenleving Bezoekadres: 1 e bezoek: Publiekscentrum Raadhuisplein 2 Krimpen aan den IJssel Openingstijden: Maandag; 08.30 12.30 uur Dinsdag; 08.30 12.30 uur Woensdag; 08-30 16.00 uur Donderdag;

Nadere informatie

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Deze brochure geeft informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). In deze brochure krijgt u informatie over de volgende onderwerpen. Inhoud Wat is

Nadere informatie

Stichting WoonMere kreeg bijdrage RABO coöperatiefonds. Hardheidsclausule huurverhoging verder verruimd

Stichting WoonMere kreeg bijdrage RABO coöperatiefonds. Hardheidsclausule huurverhoging verder verruimd Jaargang 17 nr. 4 juli / augustus 2013 St. SOGA is een vrijwilligersorganisatie en bestaat sinds 1986. Zij behartigt de collectieve belangen van mensen met een functiebeperking, handicap of chronische

Nadere informatie

Thuiszorg Groningen Werken met zorg

Thuiszorg Groningen Werken met zorg Thuiszorg Groningen Werken met zorg 1 Thuiszorg Groningen Werken met zorg 2 Gestart als het Groene Kruis, hebben wij al meer dan 100 jaar ervaring met zorg thuis. Dichtbij en vertrouwd.thuiszorg Groningen

Nadere informatie

Informatiefolder. Persoonsgebonden budget

Informatiefolder. Persoonsgebonden budget Informatiefolder Persoonsgebonden budget Juni 2015 1 1 Vanaf 1 januari 2015 regelt de gemeente de hulp die mensen nodig hebben om zelfstandig te kunnen leven. De hulp kan bestaan uit diensten, hulpmiddelen,

Nadere informatie

De Wmo. en de woonvoorzieningen gehandicapten. januari 2013

De Wmo. en de woonvoorzieningen gehandicapten. januari 2013 De Wmo en de woonvoorzieningen gehandicapten januari 2013 De Wmo en de woonvoorzieningen gehandicapten De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners zo lang

Nadere informatie

De Wmo en de inkomensondersteuning. mei 2012

De Wmo en de inkomensondersteuning. mei 2012 De Wmo en de inkomensondersteuning Zorgpoort mei 2012 De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven

Nadere informatie

Aan De leden van de programmacommissie

Aan De leden van de programmacommissie Aan De leden van de programmacommissie Utrecht 16 mei 2012 Kenmerk: 12-0114/RS Betreft: Advies verkiezingsprogramma Inlichtingen bij: CG-Raad, Rolf Smid (06) 207 447 67 en Platform VG, Xandra van der Swan

Nadere informatie

MEE op Weg. IJsseloevers

MEE op Weg. IJsseloevers IJsseloevers MEE op Weg Vanuit haar droom van een inclusieve samenleving en missie MEE maakt meedoen mogelijk heeft MEE IJsseloevers het initiatief genomen tot het project MEE op Weg. MEE op Weg Vanuit

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013. Doelstelling: Het PGZ werkt aan een Inclusieve samenleving

JAARVERSLAG 2013. Doelstelling: Het PGZ werkt aan een Inclusieve samenleving JAARVERSLAG 2013 Het Platform Gehandicapten Zuidplas is een organisatie voor belangenbehartiging van mensen, door mensen en voor mensen met een handicap. Doelstelling: Het PGZ werkt aan een Inclusieve

Nadere informatie

ZOMERPROGRAMMA OOK SAMEN:

ZOMERPROGRAMMA OOK SAMEN: Nieuwsbrief OOK Zandvoort Zomer 2015 Inhoud: OOK samen Koffie-in Breiclub Kom je OOK eten Medische gym Herstel het Samen Burendag Alzheimercafé Mantelzorg Toon Hermansgroep Gezelligheid en ontmoeting staan

Nadere informatie

Even voorstellen. Kabelbedrijven werken als multimediabedrijven

Even voorstellen. Kabelbedrijven werken als multimediabedrijven Even voorstellen Kabelbedrijven werken als multimediabedrijven in een bijzonder dynamische markt. In deze wereld van snelle ontwikkelingen ontplooien zij zich als vernieuwende en betrouwbare leveranciers

Nadere informatie

Basis Comfortpakket van Beweging 3.0

Basis Comfortpakket van Beweging 3.0 Beweging 3.0 Postbus 1599 3800 BN Amersfoort T 033-469 20 20 E klantenservice@beweging3.nl I www.beweging3.nl WZO-064-1114 Basis Comfortpakket van Beweging 3.0 Een veilig gevoel! Een veilig gevoel met

Nadere informatie

Informatie over de algemene tegemoetkoming Wtcg 2012

Informatie over de algemene tegemoetkoming Wtcg 2012 Informatie over de algemene tegemoetkoming Wtcg 2012 Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) Leven met een chronische ziekte of handicap brengt vaak extra kosten met zich mee. Door

Nadere informatie

Thuiszorg Groningen. Werken met zorg. Bel 0900-8615 *

Thuiszorg Groningen. Werken met zorg. Bel 0900-8615 * Thuiszorg Groningen Werken met zorg Bel 0900-8615 * Thuiszorg Groningen Werken met zorg 1 Thuiszorg Groningen Werken met zorg 2 Thuiszorg Groningen is er voor iedereen: ouders, kinderen, jonge gezinnen,

Nadere informatie

Meer Bewegen Voor Ouderen

Meer Bewegen Voor Ouderen Kom ook in beweging en houdt uzelf fit Meer Bewegen Voor Ouderen In beweging blijven kan op allerlei manieren. In deze folder vindt u een overzicht van al onze activiteiten op dit gebied. Meer Bewegen

Nadere informatie

Meldactie AWBZ oktober 2010

Meldactie AWBZ oktober 2010 pagina 1 van 13 Meldactie AWBZ oktober 2010 Inleiding Zeven cliëntenorganisaties werken samen om de gevolgen van de veranderingen in de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) in kaart te brengen.

Nadere informatie

Voor eigen regie in zorg en samenleving

Voor eigen regie in zorg en samenleving Voor eigen regie in zorg en samenleving Prima instrument, de Wet maatschappelijke ondersteuning. Mensen zelf hun dingen laten doen. Maar dat gaat niet vanzelf. Daarvoor moet je de burger wel goed toerusten.

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Voor cliënten MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Voor cliënten Ik red me prima, maar nu mijn zoontje zich niet normaal ontwikkelt weet ik het even niet meer. Mijn beperking vraagt om aanpassingen in huis.

Nadere informatie

FINANCIEEL BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING Achtkarspelen 2012

FINANCIEEL BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING Achtkarspelen 2012 FINANCIEEL BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING Achtkarspelen 2012 Hoofdstuk 1. Eigen bijdrage en eigen aandeel in de kosten Artikel 1. Hoogte eigen bijdrage en eigen aandeel Lid 1. Bij het verstrekken

Nadere informatie

Uitleg voorwaarden algemene tegemoetkoming Wtcg 2013

Uitleg voorwaarden algemene tegemoetkoming Wtcg 2013 Uitleg voorwaarden algemene tegemoetkoming Wtcg 2013 Voor de algemene tegemoetkoming vanuit de Wet chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) over 2013 zijn de voorwaarden voor zorggebruik gewijzigd. Daarnaast

Nadere informatie

Vraag: Mijn revalidatie valt nu onder de AWBZ, waar valt dat straks onder?

Vraag: Mijn revalidatie valt nu onder de AWBZ, waar valt dat straks onder? Q&A s Visuele en/of auditieve beperking of een taalontwikkelingsstoornis Vraag: Mijn revalidatie valt nu onder de AWBZ, waar valt dat straks onder? Antwoord: Vanaf 1 januari 2015 valt revalidatiezorg voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Herfst 2014

Nieuwsbrief Herfst 2014 Nieuwsbrief Herfst 2014 Inhoud o.a.: Hete herfst Misverstanden over WMO 2015 Column Pauline Gransier Huishoudelijke hulp: hoe en wat? Niet vergeten Gehandicaptenraad Westervoort Molenacker 79 6932 JG Westervoort

Nadere informatie

Gezondheidscentrum Kruisstraat 23a, 5502 JA Veldhoven

Gezondheidscentrum Kruisstraat 23a, 5502 JA Veldhoven CURSUSAANBOD Voorjaar2012 Gezondheidscentrum Kruisstraat 23a, 5502 JA Veldhoven Cursusaanbod in Zeelst Gezondheidscentrum de Bolzen start dit jaar met het geven van cursussen, workshops en lezingen. De

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij Doras

Vrijwilligerswerk bij Doras Welzijn Ouderen Thuisadministratie Vrijwilligerswerk bij Doras Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Vrijwilligerswerk bij Doras Doras

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Wonen & Samenleven

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Wonen & Samenleven MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Wonen & Samenleven Als mijn zoon begeleid zelfstandig gaat wonen, staat er dan altijd iemand voor hem klaar? Ik wil graag een traplift. Bij wie vraag ik die

Nadere informatie

Het keukentafelgesprek

Het keukentafelgesprek Het keukentafelgesprek Informatie over het keukentafelgesprek Waarom een keukentafelgesprek? De Wmo heeft andere uitgangspunten dan de AWBZ. De AWBZ kent een recht op zorg. Er zijn landelijke richtlijnen

Nadere informatie

Antwoorden op vragen over veranderingen Wmo/Awbz

Antwoorden op vragen over veranderingen Wmo/Awbz Antwoorden op vragen over veranderingen Wmo/Awbz BEREIKBAARHEID EN INFORMATIE Hoe word ik als cliënt geïnformeerd over de veranderingen? Met een brief van de gemeente Met een persoonlijk gesprek in 2015

Nadere informatie

MS Vereniging Nederland Regio Brabant West Paganinistraat 11 5144 XN Waalwijk T 0416-333074 www.msvereniging.nl

MS Vereniging Nederland Regio Brabant West Paganinistraat 11 5144 XN Waalwijk T 0416-333074 www.msvereniging.nl November 2009 MS Vereniging Nederland Regio Brabant West Paganinistraat 11 5144 XN Waalwijk T 0416-333074 www.msvereniging.nl Beste Leden, Met deze nieuwsbrief informeren wij u graag over de laatste ontwikkelingen

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Gehandicaptenraad Westervoort

Jaarverslag. Stichting Gehandicaptenraad Westervoort Jaarverslag 2014 Stichting Gehandicaptenraad Westervoort Inleiding. 2014 was een hectisch jaar waarin het hele sociale domein drastische wijzigingen moest voorbereiden. De WMO 2015, het jeugdbeleid, het

Nadere informatie

Mobiel blijven. óók met een beperking

Mobiel blijven. óók met een beperking Servicepunt Zorg Mobiel blijven óók met een beperking Door ouderdom, ziekte of een handicap kan het soms moeilijk zijn om u te verplaatsen. U kunt bijvoorbeeld niet meer lopend naar de winkels of reizen

Nadere informatie

Algemene informatie Wmo

Algemene informatie Wmo Algemene informatie Wmo Informatie over de Wmo Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de Wmo. Wmo betekent Wet maatschappelijke ondersteuning. Veel mensen met een beperking krijgen daar mee te maken. Het

Nadere informatie

Jaarverslag 2010. Wie zijn wij?

Jaarverslag 2010. Wie zijn wij? Jaarverslag 2010 Wie zijn wij? Wij zijn het Platform Gehandicapten Zuidplas (PGZ). Het PGZ bestaat al ruim 15 jaar en had tot november 2009 de naam AGN, Adviesraad Gehandicaptenbeleid Nieuwerkerk aan den

Nadere informatie

Gemeente Groningen laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Groningen laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Groningen laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Groningen.

Nadere informatie

Hoe vraagt u een vervoerspas aan? Belangrijke telefoonnummers en adresgegevens Drechthopper Bestellijn

Hoe vraagt u een vervoerspas aan? Belangrijke telefoonnummers en adresgegevens Drechthopper Bestellijn www.drechthopper.nl De Drechthopper De Drechthopper is collectief vervoer voor mensen met een beperking (Wmo-indicatie) en ouderen vanaf 75 jaar. De Drechthopper brengt u van deur tot deur of van deur

Nadere informatie

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Ondersteuning voor mensen die beperkingen ondervinden in het dagelijks leven

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Ondersteuning voor mensen die beperkingen ondervinden in het dagelijks leven Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Ondersteuning voor mensen die beperkingen ondervinden in het dagelijks leven Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) De gemeente stimuleert inwoners om langer

Nadere informatie

Voorkom schade en maak daardoor minder kosten. Preventie voor uw wagenpark

Voorkom schade en maak daardoor minder kosten. Preventie voor uw wagenpark Voorkom schade en maak daardoor minder kosten Preventie voor uw wagenpark Voorkom schade en maak daardoor minder kosten Schade is natuurlijk ongewenst in uw bedrijf. Schades binnen uw wagenpark hebben

Nadere informatie

De warme zomer ligt al haast weer achter ons. Hopelijk heeft u ervan kunnen genieten.

De warme zomer ligt al haast weer achter ons. Hopelijk heeft u ervan kunnen genieten. Platform Gehandicaptenbeleid Goeree Overflakkee Secretariaat: Kraaijerdijk 2a 3248 LC Melissant Tel: 06-22213962 na 18.00 uur Email: PGGOinfo@pggo.nl www.pggo.nl Beste mensen, De warme zomer ligt al haast

Nadere informatie

I n f o r m a t I e f o l d e r

I n f o r m a t I e f o l d e r I n f o r m a t I e f o l d e r INDIVIDUELE VOORZIENINGEN WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING Algemeen Wanneer u in uw leven te maken krijgt met ziekte of handicap, kan dat betekenen dat u allerlei beperkingen

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

Ondersteuning bij leven met een beperking

Ondersteuning bij leven met een beperking Ondersteuning bij leven met een beperking Niet-aangeboren hersenletsel MEE Niet-aangeboren hersenletsel Raad en daad als het om mensen met NAH gaat Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) overkomt je. Door

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2012

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2012 Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2012 Voor wie is deze folder? Ontvangt u zorg thuis zoals verpleegkundige hulp? Maakt u gebruik van hulp bij het huishouden? Of heeft u een hulpmiddel

Nadere informatie

In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Aan deze folder kunnen geen rechten worden ontleend.

In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Aan deze folder kunnen geen rechten worden ontleend. Gemeente Hof van Twente De Höfte 7 Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Nadere informatie

ADVIES OVERSTEEKPLAATSEN DEN HAAG

ADVIES OVERSTEEKPLAATSEN DEN HAAG ADVIES OVERSTEEKPLAATSEN DEN HAAG Den Haag, december 2009 Voorall Van Diemenstraat 196 2518 VH Den Haag 070 365 52 88 info@voorall.nl www.voorall.nl Inleiding Voor een groot deel van de bevolking kan het

Nadere informatie

Wat doen wij als Cliëntenraad Werk en Bijstand van de gemeente Tytsjerksteradiel voor u?

Wat doen wij als Cliëntenraad Werk en Bijstand van de gemeente Tytsjerksteradiel voor u? Maart 2014 In deze nieuwsbrief: 1. Over de cliëntenraad 2. Tot ziens en welkom 3. Verslag achterbanbijeenkomst 18 maart 2013 4. SUN (Stichting Urgente Noden) 5. Werkcafé 6. Dyn Ynset 7. Stichting Leergeld

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Contact : Yvonne Hettfleisch von Ehrenhelm Nummer : 06 34 95 99 99 (ma.t/m vrijdag van 13.00 17.00 uur) E-mail : info@pgwestland.nl Nieuwsbrief december 2015 Adreswijziging Het komt vaak voor dat wij post

Nadere informatie

Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1

Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1 Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1 Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 2 De Liemers, helemaal goed! De promotie van de Liemers richt zich op vier

Nadere informatie

Manifest. voor de intensieve vrijwilligerszorg

Manifest. voor de intensieve vrijwilligerszorg Manifest voor de intensieve vrijwilligerszorg Manifest voor de intensieve vrijwilligerszorg Meer dan 15.000 mensen zijn vrijwilliger bij een Waarom dit manifest? organisatie voor Vrijwillige Thuishulp,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Winter 2016

Nieuwsbrief Winter 2016 Nieuwsbrief Winter 2016 Themanummer VN - Verdrag Niet vergeten Gehandicaptenraad Westervoort Molenacker 79 6932 JG Westervoort Tel: 06 24 25 22 00 Email: Website: info@gehandicaptenraadwestervoort.nl www.gehandicaptenraadwestervoort.nl

Nadere informatie

waarom het loket WWZ wonen welzijn zorg gemeente Westervoort en gemeente Duiven

waarom het loket WWZ wonen welzijn zorg gemeente Westervoort en gemeente Duiven waarom het loket WWZ U hebt de brochure van het Loket WWZ in de hand. Hierin willen wij u laten zien wat het loket WWZ voor u kan betekenen. Wij willen u graag helpen om de weg te vinden in het woud van

Nadere informatie

Niet vergeten. Gehandicaptenraad Westervoort Molenacker 79 6932 JG Westervoort. Tel: 06 24 25 22 00. info@gehandicaptenraadwestervoort.

Niet vergeten. Gehandicaptenraad Westervoort Molenacker 79 6932 JG Westervoort. Tel: 06 24 25 22 00. info@gehandicaptenraadwestervoort. Nieuwsbrief Winter 2014-2015 Niet vergeten Gehandicaptenraad Westervoort Molenacker 79 6932 JG Westervoort Tel: 06 24 25 22 00 Email: Website: info@gehandicaptenraadwestervoort.nl www.gehandicaptenraadwestervoort.nl

Nadere informatie

Handleiding Invullen Bardiensten 2016

Handleiding Invullen Bardiensten 2016 Inleiding Deze handleiding dient als hulp voor de leden van de Nijkerkse Tennis Club (NTC) bij het zelf invoeren van de bardiensten voor het jaar 2016. Het invoeren wordt online via internet op de website

Nadere informatie

Wmo-loket. In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning

Wmo-loket. In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning Wmo-loket In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning sopgave 1. Wet maatschappelijke ondersteuning... 5 De gemeente... 5 Het Wmo loket... 5 Het gesprek... 6 2. Het gesprek voorbereiden... 7 Woonsituatie...

Nadere informatie

De Papierwinkel Steenwijkerland

De Papierwinkel Steenwijkerland Hulp nodig bij het invullen van papieren? De Papierwinkel Steenwijkerland april 2013-2 De Papierwinkel In de gemeente Steenwijkerland bieden diverse instellingen kostenloze ondersteuning aan burgers op

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning GEMEENTE ZWARTEWATERLAND 2016

Besluit maatschappelijke ondersteuning GEMEENTE ZWARTEWATERLAND 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zwartewaterland. Nr. 121963 16 december 2015 Besluit maatschappelijke ondersteuning GEMEENTE ZWARTEWATERLAND 2016 HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1.

Nadere informatie

nummer 11 april 2013 Jan Hanse aan het woord Hoe gaat het verder met de medezeggenschap?

nummer 11 april 2013 Jan Hanse aan het woord Hoe gaat het verder met de medezeggenschap? nummer 11 april 2013 Jan Hanse aan het woord Hoe gaat het verder met de medezeggenschap? de redactie van de cliënten-raad-krant bestaat uit: Arco Boogaard cliëntenraad de Waaier + de Schelp Anita van Dinteren

Nadere informatie

Ambthuis. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Woonzorgcentrum. Appartementen te huur. Groepswonen

Ambthuis. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Woonzorgcentrum. Appartementen te huur. Groepswonen Ambthuis Woonzorgcentrum Appartementen te huur Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in het Ambthuis In het centrum van het stadje Bredevoort staat het Ambthuis. Wonen in het Ambthuis betekent

Nadere informatie

Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning NIEUWE MANIER VAN DENKEN... EEN ANDERE MANIER VAN DOEN

Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning NIEUWE MANIER VAN DENKEN... EEN ANDERE MANIER VAN DOEN Wmo Wet maatschappelijke ondersteuning NIEUWE MANIER VAN DENKEN... EEN ANDERE MANIER VAN DOEN NB aan deze folder kunt u geen rechten ontlenen Gemeente Schouwen-Duiveland, februari 2013 Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Herfst 2018

Nieuwsbrief Herfst 2018 Nieuwsbrief Herfst 2018 Communicatie Vanaf nu delen we alles via deze pagina: www.zwolle.nl/armoedevrij Hier vindt u onder andere uitnodigingen voor de Stadsdialoog en de nieuwsbrieven vanuit Zwolle Armoedevrij!

Nadere informatie

Wet maatschappelijke ondersteuning

Wet maatschappelijke ondersteuning Wet maatschappelijke ondersteuning Seniorenraad Veldhoven i.s.m. gemeente Veldhoven 29 oktober 2018 Openbare Bibliotheek Veldhoven Programma 19.00 uur: Ontvangst 19.15 uur: Opening Rob Schraven, Seniorenraad

Nadere informatie

2015 Zomer Activiteiten

2015 Zomer Activiteiten 2015 Zomer Activiteiten HEMELVAARTSDAG FIETSTOCHT 30 juni FIETSEN Dinsdagmiddag, start tussen 13.00 / 13.30 uur bij Voor Anker Hoofdstraat 150 VISSEN 1 juli VISSEN Woensdagmiddag, aanvang 13.00 uur in

Nadere informatie

Samen leven in de gemeente Best

Samen leven in de gemeente Best Samen leven in de gemeente Best Inhoud De WMO en u 4 Veel voorkomende oplossingen 1. Hulp bij het huishouden 6 2. Woonvoorziening 8 3. Vervoersvoorziening 11 4. Rolstoelvoorziening 13 5. Sportvoorziening

Nadere informatie

Nieuwsbrief Zomer 2014

Nieuwsbrief Zomer 2014 Nieuwsbrief Zomer 2014 Inhoud o.a.: Uniek Sporten Column Illya Soffer Toekomst WTCG en CER Verbeteringen toegankelijkheid Huntendwarspop Niet vergeten Gehandicaptenraad Westervoort Molenacker 79 6932 JG

Nadere informatie

Kennismaking met Woonzorgcentrum

Kennismaking met Woonzorgcentrum Kennismaking met Woonzorgcentrum Vreeswijk Vreeswijk, dicht bij u in de buurt In Nieuwegein kunt u de zorg krijgen die bij u past. Dit kan bij u thuis of op uw eigen appartement in het woonzorgcentrum

Nadere informatie

1. Wat gaat er 1 januari 2013 veranderen op het gebied van de hulpmiddelen?

1. Wat gaat er 1 januari 2013 veranderen op het gebied van de hulpmiddelen? Inleiding Er bestaan op dit moment drie regelingen die medische hulpmiddelen vergoeden voor thuisgebruik, namelijk de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Wet

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE

ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE Wie is voor wat verantwoordelijk? Wie lid wil worden van de Minder Mobielen Centrale kan voor een aanvraag terecht bij maatschappelijk assistente Mieke Roose

Nadere informatie

Basis Comfortpakket van Beweging 3.0

Basis Comfortpakket van Beweging 3.0 Beweging 3.0 Postbus 1599 3800 BN Amersfoort T 033-469 20 20 E personenalarmering@beweging3.nl I www.beweging3.nl WZO-064-1113 Basis van Beweging 3.0 Een veilig gevoel! Een veilig gevoel met het Basis

Nadere informatie

Algemene informatiebrochure

Algemene informatiebrochure De Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie Algemene informatiebrochure De Ango, steunt je bij je handicap De Ango werkt aan het verbeteren van levensomstandigheden van mensen met een beperking en

Nadere informatie

Voor de overige voorzieningen (rolstoelvoorzieningen, het collectief vervoer en forfaitaire tegemoetkomingen 1 ) wordt geen eigen bijdrage gevraagd.

Voor de overige voorzieningen (rolstoelvoorzieningen, het collectief vervoer en forfaitaire tegemoetkomingen 1 ) wordt geen eigen bijdrage gevraagd. Bijlage 1 bij raadsvoorstel. (RV 2012.015) Voorstel uitbreiding eigen bijdrage regeling De eigen bijdrage is wettelijk geregeld in artikel 15 van de Wmo en het hierop gebaseerde (landelijk geldende) Besluit

Nadere informatie

ALGEMEEN WMO VEELGESTELDE VRAGEN OVER WMO EN JEUGDHULP

ALGEMEEN WMO VEELGESTELDE VRAGEN OVER WMO EN JEUGDHULP VEELGESTELDE VRAGEN OVER WMO EN JEUGDHULP Vanaf 2015 krijgt de gemeente er zorgtaken bij. Een deel van de zorg die nu via het zorgkantoor vanuit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) loopt, gaat

Nadere informatie

dwijzer week 44 Zwolle Veiligheidscheck winkels Binnenstad

dwijzer week 44 Zwolle Veiligheidscheck winkels Binnenstad dwijzer week 44 Zwolle Veiligheidscheck winkels Binnenstad Lang zult u wonen-markt in Zwolle Vraagt u zich ook wel eens af hoe u comfortabel en veilig kunt wonen? En hoe u dat ook op hogere leeftijd kunt

Nadere informatie

Onderzoek naar wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding van (kwetsbare) ouderen en hun mantelzorgers in het Schilderskwartier in Woerden

Onderzoek naar wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding van (kwetsbare) ouderen en hun mantelzorgers in het Schilderskwartier in Woerden Onderzoek naar wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding van (kwetsbare) ouderen en hun mantelzorgers in het Schilderskwartier in Woerden Voor wie is dit onderzoek? 1) Zelfstandig wonende ouderen

Nadere informatie

Zorg, begeleiding, werk en inkomen. Hulp bij het Huishouden

Zorg, begeleiding, werk en inkomen. Hulp bij het Huishouden Zorg, begeleiding, werk en inkomen Hulp bij het Huishouden Wmo, Hulp bij het Huishouden Toch hulp nodig via de gemeente? Heeft u geprobeerd om zelf hulp te regelen maar lukt het niet om uw probleem zelf

Nadere informatie

WERK EN INKOMEN VOOR JONGGEHANDICAPTEN Signalen uit de praktijk in vraag en antwoord. Breed Platform Verzekerden en Werk NUMMER 1, november 2006

WERK EN INKOMEN VOOR JONGGEHANDICAPTEN Signalen uit de praktijk in vraag en antwoord. Breed Platform Verzekerden en Werk NUMMER 1, november 2006 WERK EN INKOMEN VOOR JONGGEHANDICAPTEN Signalen uit de praktijk in vraag en antwoord Breed Platform Verzekerden en Werk NUMMER 1, november 2006 Het komend jaar werkt het BPV&W samen met NIZW aan het project

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 4 April 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016

NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016 NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016 In deze nieuwsbrief: Ouderbijdrage en schoolreisgeld (herhaling) Schoolreisje groepen 3 en 4 Avondvierdaagse Kaarten in Actie Klussers gevraagd Nieuwsbrief Vreedzame School

Nadere informatie

Wegwijzer voor mensen die zorgen voor een familielid, buur, partner of vriend(in) met een ziekte of handicap.

Wegwijzer voor mensen die zorgen voor een familielid, buur, partner of vriend(in) met een ziekte of handicap. Mantelzorgwijzer Arnhem Wegwijzer voor mensen die zorgen voor een familielid, buur, partner of vriend(in) met een ziekte of handicap. Waarom een mantelzorgwijzer? Voor veel mensen is het verzorgen van

Nadere informatie

Bijlage B: Opmerkingen klanten

Bijlage B: Opmerkingen klanten Bijlage B: Opmerkingen klanten Vraag 9: Wat was uw algemene indruk van de veiligheid tijdens de rit? Indien onvoldoende of slecht, waarom? Zetten mij soms niet vast Zat niet vast, wild rijden, bumperkleven

Nadere informatie

Mantelzorgers in het zonnetje

Mantelzorgers in het zonnetje Mantelzorgers in het zonnetje Mantelzorgers worden in het zonnetje gezet voor hun inzet voor hulpbehoevende inwoners uit onze stad. De gemeente Helmond is daarvoor een waarderingsactie gestart, in samenwerking

Nadere informatie

MEMO van college aan de raad

MEMO van college aan de raad MEMO van college aan de raad datum : 19 oktober 2010 (binnen gekomen bij de griffie op 2 november 2010) aan : Gemeenteraad van : College onderwerp : Uitwerking motie voorziening Wmo (1 juli 2010) Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Regiovervoer Midden-Brabant

Regiovervoer Midden-Brabant Nieuwsbrief December 2018 Regiovervoer Midden-Brabant Feestdagen Nieuwe tarieven 2019 Betalen in de taxi Puntbestemmingen Wie bepaalt de route? Passcan OV advies Nieuwsbrief per mail ontvangen Vrijwillige

Nadere informatie

Besluit Maatschappelijke Ondersteuning Gemeente Zwartewaterland 2017

Besluit Maatschappelijke Ondersteuning Gemeente Zwartewaterland 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zwartewaterland. Nr. 10635 23 januari 2017 Besluit Maatschappelijke Ondersteuning Gemeente Zwartewaterland 2017 HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsbepaling

Nadere informatie

Uitnodiging workshop dag vrijwilligers 21 oktober 15:30 uur 20:30 uur

Uitnodiging workshop dag vrijwilligers 21 oktober 15:30 uur 20:30 uur Uitnodiging workshop dag vrijwilligers 21 oktober 15:30 uur 20:30 uur Beste vrijwilliger, In navolging van de succesvolle workshop dagen van voorgaande keren, organiseert het Vrijwilligers College op 21

Nadere informatie

Wat gaat er in de zorg veranderen en waarom?

Wat gaat er in de zorg veranderen en waarom? Wat gaat er in de zorg veranderen en waarom? Het ministerie van VWS heeft wee websites in het leven geroepen die hierover uitgebreid informatie geven www.dezorgverandertmee.nl en www.hoeverandertmijnzorg.nl

Nadere informatie

In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Aan deze folder kunnen geen rechten worden ontleend.

In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Aan deze folder kunnen geen rechten worden ontleend. Gemeente Hof van Twente De Höfte 7 Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Nadere informatie