Beeld & Geluid. Dienstconcept Doelgroep Primary persona Positionering Customer journey Visualisaties van het dienstconcept Promotiemix

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beeld & Geluid. Dienstconcept Doelgroep Primary persona Positionering Customer journey Visualisaties van het dienstconcept Promotiemix"

Transcriptie

1 Beeld & Geluid Dienstconcept Doelgroep Primary persona Positionering Customer journey Visualisaties van het dienstconcept Promotiemix

2 Wie help ik met mijn oplossing? Voor welk probleem heb ik een oplossing? Waaruit bestaat die oplossing? Wat levert mijn oplossing op?

3 Doelgroep Wij Richten ons op ouders van kinderen tussen 5 en 10 jaar, die zelf ook een leuke dag willen beleven. Ze hoeven geen eigen vervoer te hebben. De locatie is goed te bereiken met het OV Het is geen prijzig dagje uit, dus is het voor iedereen betaalbaar.

4 Primary Persona: Hans van Leeuwen 42 jaar, 2 kinderen van 5-10 jaar, Inkomen boven modaal, Werkt Full-time Needs Betaalbaar uitje Plezier voor kinderen Zelf plezier hebben Wants Toegankelijke attractie Mooi weer Experience Goals Verzorgd dagje uit Niet te druk Leerzaam voor kinderen Stimulerend voor iedereen, ook ouders Goede eetmogelijkheden End goals Nieuwe ervaringen Iets leren of meer kennis opdoen Dagelijks leven ontsnappen voor een dag Life goals Goede verstandhouding met kinderen Behaviours Gaat vaak naar dag attracties om kinderen plezier te doen Geeft meer geld uit tijdens een uitje dan op een normale dag Verwacht vaak niet veel nieuws omdat de attractie doorgaans al bekend is Is toch geneigd naar plekken te gaan die hij al kent zodat het geschikt is voor de kinderen

5 positionering We gaan de ouders van kinderen een net zo leuke dag laten beleven als de kinderen die ze begleiden. We laten de ouders niet alleen begeleiders zijn maar geven ze zelf ook een reden om daar te zijn en om terug te komen Ouders willen ook wel een keer meer dan alleen het plezier van het kind voorop stellen.

6 Customer Journey Advertising / Public Relations De service die aangeboden wordt, is mensen een dag aan een van de grootste media archieven in Europa. Er wordt in Hilversum en op tv-noord- Holland veel gedaan aan advertising. Veel posters, reclames, documentaires en andere reclames en acties. Ook staat er een mooie website online waar je voor oriëntatie kan doen. Je kan al plattegronden bekijken en je kan op interactieve wijze de site en hiermee meteen Beeld & Geluid verkennen. Social Media Door middel van Social Media kunnen de bezoekers echt alles te weten komen over het archief. Er bestaan speciale pagina s voor Beeld & Geluid op de populairste social networks.

7 Customer Journey Word of Mouth Er wordt veel gespeculeerd over Beeld & Geluid. Of het nou aanslaat en veel bezoekers trekt. Men deelt z n ervaringen. Niet altijd even positief. Past experiences Er zijn geen vergelijkbare archieven zoals Beeld & Geluid en heeft geen grote concurrentie. Echter zijn de ervaringen van de bezoekers erg verspreid. Positieve reacties zijn er zeker. Het concept van een interactief museum slaat aan. Maar ook de negatieve ervaringen ontbreken niet. Ouders en ouderen zijn niet altijd in staat of bereid om het museum interactief te beleven.

8 Customer Journey Expectations Expectations Door middel van de advertising en de promoting van het museum zijn de verwachtingen hoog. Er worden oude fragmenten uit het archief beschikbaar gesteld van de favoriete oude tv-en-radioprogramma s. Dit is leuk voor de volwassen bezoekers. Voor kinderen is Beeld & Geluid bijna volledig interactief gemaakt. Er wordt dus een leuke dag voor jong en oud verwacht.

9 Customer Journey Customer / User Journey Tijdens het bezoek aan Beeld & Geluid. Zodra je Hilversum-Noord binnen rijdt, word je al direct geconfronteerd met het imago dat de stad met zich meedraagt. Het eerste was je ziet is het Media park. Een groot terrein waar het grootste deel van de studio s in Hilversum zijn gevestigd. Ook bijna alle omroepen zitten op dit terrein. Tot je door rijdt en je oog valt op een enorm, lineair, statisch, kleurig, abstract gebouw. Beeld & geluid. Een van de grootste media-archieven in Europa. Als je je entree van 14 euro p.p. hebt betaald en je ring, om het museum interactief te beleven, hebt geactiveerd loop je een enorme hal binnen. Het eerste wat je opvalt als je binnen loopt is de architectuur van het gebouw. Je loop verder over een soort brug die loopt over de catacombe van Beeld & Geluid. Als je naar beneden kijkt zie je allemaal kamers. Archieven

10 Customer Journey Jouw dag Beeld & Geluid is begonnen. Het eerste waar je heen word geleid is de Beeld & Geluid Experience. Het interactieve gedeelte van het museum. Men kan hier kijken hoe opnames gemaakt worden en zelf een opname maken. Trucage filmpjes kunnen gemaakt worden en er wordt een beeld gecreëerd over hoe de media wereld in elkaar zit. Alle Experience die je doet in Beeld &Geluid worden opgenomen en opgeslagen. Bij het entree heeft iedereen een ring met een chip gekregen. Bij elke Experience kan je jouw filmpje of foto op de chip in je ring zetten. Zo kan je later op de website weer je foto s, filmpjes en andere bestanden terug zien. Al snel kom je er achter dat het allemaal wel leuk en aardig is. je kan niet overal de Experience doen, anders moet je veel te lang op elkaar wachten. Ook zijn de Experience vooral gericht op de mobiliteit en schaamteloosheid van kinderen. Kinderen willen alles uitproberen. Ouderen doen niet zo snel dingen waarbij ze in het openbaar een handeling moeten doen die niet geheel natuurlijk is.

11 Customer Journey Wat oudere bezoekers vooral trekt zijn de tijdelijke tentoonstellingen van veel televisieseries van vroeger. Denk hierbij aan van Kooten en de Bie. Men kan hier weer helemaal terug de tijd in gaan tot zijn geboortejaar. Veel archieven zijn openbaar gesteld en kan je als ouder veel fragmenten terugkijken. Maar als je naar een museum gaat waarvan je verwacht dat het interactief is en leuk voor ouders zit je er niet op te wachten alleen maar oude fragmenten te bekijken. Dit is erg teleurstellend en nodigt nou niet uit om nog eens terug te komen. Verder zijn de faciliteiten wel in orde. Er is een restaurant aan het water. Zomers kan je hier buiten zitten en wanneer het kouder wordt, kan je binnen zitten. Alleen op de drukste dagen van het jaar is ruimtegebrek in het restaurant nog wel eens een pijnpunt. Tijdens drukke dagen zijn de rijen van de Experiences ook te lang. Niet iedereen is even geduldig om alleen een foto te maken of bijvoorbeeld een nieuwsbericht op te nemen.

12 Customer Journey Experience Experience De ervaring van de gemiddelde oudere bezoeker is wel leuk, maar niet razend enthousiast. De Experience is te veel op kinderen gericht en voor ouderen is het bekijken van fragmenten geen dagbesteding

13 Customer Relationship Management Bij de entree heb je je ring met chip geactiveerd. Hierbij heb je een adres opgegeven om je uiteindelijke bestanden op te halen. Hier gaat het vaak al mis. De ring kan kapot gaan tijdens de Experience zonder dat je dit weet. Als je dan thuis je bestanden wilt ophalen staat je nog een grote teleurstelling te wachten verder word er(met toestemming) soms een enquête g d naar de opgegeven mail adressen om de ervaringen van de bezoekers vast te leggen. Je kan je opgeven voor een wekelijkse/maandelijkse nieuwsbrief zodat je up to date blijft.

14 Customer Journey Social Media Mensen dele hun meningen over het museum via social networks. Beeld & geluid heeft een hashtag op Twitter, een Facebook pagina en een Hyves pagina. Dit zijn de meest gebruikte social networks waar het museum bediscussieerd wordt. Word of Mouth Bezoekers vertellen kennissen, collega s familie en vrienden hun ervaringen. In het geval van ouders als bezoekers, zullen de bovengenoemde mensen niet erg de behoefte krijgen om ook een bezoek te brengen aan het archief. Misschien zouden zij aan de website al genoeg hebben en vinden ze het de moeite niet waard. Maar voor je kinderen heb je natuurlijk alles over.

15 Customer Journey Satisfaction - Dissatisfaction De verwachtingen en de ervaring komen niet overeen. Er word teen beeld gecreëerd dat het allemaal super leuk is voor alle leeftijden en dat volwassen bezoekers de main doelgroep zijn. Dit is niet waar. Zonder dat de organisatie het misschien doorheeft, is het zwaartepunt verschoven. Als ouder ga je niet weg met een voldaan gevoel en hebben ze dus minder motivatie om ooit nog terug te komen.

16 Ideeën Film Boxen Thema Avonden Kinderopvang De vergelijking Shredder

17 Wie Helpen we met de oplossing? Met de oplossing gaan wij de doelgroep helpen een leuke betaalbare dag aan te bieden en Beeld en Geluid heeft er voordeel aan. Terugkerende bezoekers betekend meer omzet en misschien trekt het wel meer nieuwe bezoekers vanwege mond op mond reclame of spreekt het een groter publiek aan.

18 Voor welk probleem heb ik een oplossing? Wij hebben een oplossing voor het probleem dat het Archief Beeld en Geluid wel aangenaam voor kinderen is, maar dat ouders minder is. Wij bieden een gelijkwaardig leuke dag aan voor ouders en kinderen. We bieden een oplossing voor meer vrijheid voor de kinderen en ouders. Ook bieden wij de bezoeker aan een persoonlijk iets toe te voegen aan het museum. Dit bied reden om terug te keren, om terug te zien wat jij misschien een jaar geleden hebt bijgedragen.

19 Waaruit bestaat die oplossing? De oplossing die wij aanbieden bestaat uit een kinderdagopvang, waarbij de kinderen in gezelschap van nog meer kinderen het museum beleven. Hoe meer zielen hoe meer vreugde. De kinderen worden hierbij begeleid door verantwoordelijk overzicht. Ouders kunnen zo rustig stilstaan bij de dingen die de kinderen misschien minder interesseert en kunnen rustig fragmenten bekijken om het gevoel van nostalgie weer terug te vinden, zonder dat je wordt opgejaagd door een kind dat snel verder wilt gaan met de Experience. De oplossing bestaat o.a. Uit een glazen sculptuur die gevuld wordt met scans van persoonlijke spullen van de bezoeker.

20 Wat levert mijn oplossing op? De oplossing die aanbieden levert een groter bezoekersaantal per jaar op Een leuke dag voor ouder en kind Grotere omzet Een sculptuur

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC)

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC) Marketing op sociale netwerken Emmauscollege 2012-2013 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Hoofdstuk 1: Waar(om) adverteren?... 5 Waarom adverteren op sociale netwerken?... 5 Kiezen van het juiste

Nadere informatie

Maak van een WEBSITE. geen NEBSITE. Verkeer en drukte. Daar draait het om.

Maak van een WEBSITE. geen NEBSITE. Verkeer en drukte. Daar draait het om. Maak van een WEBSITE geen NEBSITE Verkeer en drukte. Daar draait het om. 2 Cover: Fotograaf: Nicolaas/S, Lisse / Katwijk Dit is een gratis publicatie van Effective@web die onbeperkt in zijn geheel gekopieerd

Nadere informatie

Heel erg zenuwachtig, praat snel. Observatieaantekeningen (verbaal, non-verbaal, storingen tijdens het gesprek, etc.).

Heel erg zenuwachtig, praat snel. Observatieaantekeningen (verbaal, non-verbaal, storingen tijdens het gesprek, etc.). Voor de diepte-interviews is de volgende topiclijst gebruikt: 1. Persoongegevens. 2. Social media. 3. Behoefte. 4. Zoekgedrag. 5. Beleving vooraf. 6. Beleving achteraf. Formulier persoonsgegevens Naam

Nadere informatie

Saren. Ada. Ada. 23, vrouw. Student

Saren. Ada. Ada. 23, vrouw. Student PERSOONSGEGEVENS Naam interviewer Naam respondent Pseudoniem respondent Saren Datum interview 4-12-2012 Plaats interview Amsterdam, op haar stageplek Begintijd interview 15:03 Eindtijd interview 16:10

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

Netwerken via sociale media

Netwerken via sociale media Netwerken via sociale media Inhoudsopgave Even voorstellen 3 Wat is netwerken precies? 4 Twitter 4 Facebook 6 Twitter en Facebook 7 Netwerken via je e-mail 7 Je eigen website 8 Netwerken, is dat veel werk?

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

Social media; gebruikt uw kind het veilig?

Social media; gebruikt uw kind het veilig? Social media; gebruikt uw kind het veilig? De mogelijkheden en risico s van social media voor uw kind. Niels Konings, Bram Baas & Renee Preijde Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken, elke

Nadere informatie

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. copyright -- 2012

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. <span>copyright</span> -- 2012 Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek copyright -- 2012 Dedication Acknowledgements Table of Contents Social Media 1 Ben jij zichtbaar als kunstenaar // creatief? 5 tips! 1

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Inzetbaarheidsscan 2 Ben jij duurzaam inzetbaar? Blijf van waarde in de wereld van werk Iedereen wil graag gezond, productief en met plezier

Nadere informatie

Wij willen graag onze eigen beslissingen nemen

Wij willen graag onze eigen beslissingen nemen Jack van Eekelen Noordhoek, 40 melkkoeien en 40 ha akkerbouw Drie jonge mannen werken in VOF-verband op het bedrijf van hun ouders. Hun doel is bedrijfsovername. De een is wat verder dan de ander, maar

Nadere informatie

ZIN EN ONZIN VAN MARKETING EN PR. VOOR VECHTERS

ZIN EN ONZIN VAN MARKETING EN PR. VOOR VECHTERS ZIN EN ONZIN VAN MARKETING EN PR. VOOR VECHTERS Nederland is hét land waar vechtsportkampioenen vandaan komen. Op welk vechtsportgebied ook, in Nederland worden wereldkampioenen gekweekt. Maar commercieel

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Deze 4 punten moeten in harmonie zijn en dan pas heb je het criterium voor succes.

Deze 4 punten moeten in harmonie zijn en dan pas heb je het criterium voor succes. TOPPER GERT DEN HAAN: MKB-HUISJURIST Mijn accountant laat mijn aangifte eindeloos liggen. 2009 moet nog afgerond worden. Ik zou natuurlijk naar een ander kunnen gaan. Maar ik heb al een maandelijks bedrag

Nadere informatie

Praktische social media tips voor bedrijven!

Praktische social media tips voor bedrijven! Praktische social media tips voor bedrijven! Inhoud: Pagina Voorwoord 2 Wat is social media? 3 Hoe werkt het? 4 De mogelijkheden voor bedrijven 5 Als online vorm van mond-tot-mond reclame 7 Internet optimalisatie

Nadere informatie

Lekker in je vel in 7 stappen. Life Balance

Lekker in je vel in 7 stappen. Life Balance Lekker in je vel in 7 stappen Welkom bij deze E-cursus Dank je wel voor het aanschaffen van deze E-cursus. Ik ga jou helpen zodat jij weer lekker in je vel komt te zitten. Wat ik zelf heb ervaren en waar

Nadere informatie

Create www.createcoaching.nl Cornelis Outshoornstraat 266, 1067 HG, Amsterdam

Create www.createcoaching.nl Cornelis Outshoornstraat 266, 1067 HG, Amsterdam Marketing Masterclass voor therapeuten. De stappen die beschreven staan in mijn E- Book leer ik aan mijn cliënten in mijn jaartraject Als therapeut in Volle Glorie. Het is mijn missie er voor te zorgen

Nadere informatie

Zo doet u mee aan de campagne via social media

Zo doet u mee aan de campagne via social media Zo doet u mee aan de campagne via social media Heel veel praktijken hebben een eigen website, Facebookpagina, LinkedIn-profiel, Twitter-kanaal of YouTube. Maakt u ook gebruik van social media? Met al die

Nadere informatie

Voorwoord. Dit is immers het tijdperk van online zakendoen en jouw bedrijf en je website zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Voorwoord. Dit is immers het tijdperk van online zakendoen en jouw bedrijf en je website zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voorwoord Vaak als ik vakvrouwen met een eigen bedrijf en een eigen website spreek zeggen ze: Oh ja, webanalyse, daar wil ik ook nog eens wat mee! Als we vervolgens verder praten, blijkt dat ze vaak een

Nadere informatie

Alstublieft: 30 tips om klanten te vinden én binden!

Alstublieft: 30 tips om klanten te vinden én binden! Alstublieft: 30 tips om klanten te vinden én binden! we hebben iets voor je Inhoud 1. Inleiding 2 2. Nieuwe klanten vinden 3 3. Bestaande klanten binden 7 Inleiding Elke klant telt Zelfs met een grote,

Nadere informatie

Arend Langenberg interviewt Tom koster over de licentie mogelijkheden van Regionaal Sociaal

Arend Langenberg interviewt Tom koster over de licentie mogelijkheden van Regionaal Sociaal Arend Langenberg interviewt Tom koster over de licentie mogelijkheden van Regionaal Sociaal Transcriptie van de YouTube video: Arend: Ja, vandaag praat ik met Tom Koster over een begrip, meer dan een begrip

Nadere informatie

Hugo Bakker Trainer & Coach

Hugo Bakker Trainer & Coach Hugo Bakker Trainer & Coach Introductie Website maken en Passief Inkomen Creëren Toen Ik deze e-mail cursus schreef in 2011 was mijn avontuur op het internet nog maar net begonnen. Het liep niet direct

Nadere informatie

Case H&M. Marianne Flach Specialisatie Concept

Case H&M. Marianne Flach Specialisatie Concept Case H&M Marianne Flach Specialisatie Concept Inhoudsopgave 1 Debriefing 2 2 Het concept 3 3 Doelgroepen en volggroepen 7 4 Campagne 11 5 Naming 12 6 Creatieve werken 13 1 1 Debriefing 1. Aanleiding opdracht

Nadere informatie

45 Snelle Guerrilla Marketing Tips

45 Snelle Guerrilla Marketing Tips 45 Snelle Guerrilla Marketing Tips Gelijk aan de slag! Makkelijk zélf door te voeren acties Telefoon 06-42983984 E-mail: info@weblish.nl introductie Veel ondernemers worstelen met meerdere rollen, die

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Onderneming 3 Markt 4 Promotie 5 Organisatie 6 Financiën 7 Bijlage

Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Onderneming 3 Markt 4 Promotie 5 Organisatie 6 Financiën 7 Bijlage Ondernemingsplan Ramon Vermaak, Koen van Haasteren, Wafaâ Aarab, Lennart van Breugel, Daniël van Heusden, Mitch de Vries, Dominique Padmos, Dylan de Vries en Stephanie Wilsoe Jong ondernemen 2010 Inhoudsopgave

Nadere informatie

WHITEPAPER SOCIAL MEDIA

WHITEPAPER SOCIAL MEDIA WHITEPAPER SOCIAL MEDIA Whitepaper social media 1 Inleiding Social media is hot. Alle mobiele telefoons worden tegenwoordig social friendly in de markt gezet, onze politici strijden om de meeste online

Nadere informatie

Einddocument. 20 januari 2013. V1-02 Jim van Zummeren 500642074 Michael Groen 500616816 Claudia Kok 500546360 Guus Kolk 500641249

Einddocument. 20 januari 2013. V1-02 Jim van Zummeren 500642074 Michael Groen 500616816 Claudia Kok 500546360 Guus Kolk 500641249 Einddocument 20 januari 2013 V1-02 Jim van Zummeren 500642074 Michael Groen 500616816 Claudia Kok 500546360 Guus Kolk 500641249 Inhoudsopgave INLEIDING... 4 ZOEKEN EN SELECTEREN... 5 INLEIDING... 5 CONCEPT...

Nadere informatie

Eikenhorst (kliniek) Informatie voor patiënten. Eikenhorst

Eikenhorst (kliniek) Informatie voor patiënten. Eikenhorst Eikenhorst (kliniek) Informatie voor patiënten Eikenhorst Je komt mogelijk binnenkort op Eikenhorst. Daar is alles anders en nieuw vergeleken met waar je nu woont. Om je te laten wennen aan al dat nieuwe,

Nadere informatie