Actiehandleiding. Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Actiehandleiding. Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten"

Transcriptie

1 Actiehandleiding Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten

2 Inhoud Handleiding Zo maak je een actie aan om een TECS- project te steunen...3 Tips om jouw actie succesvol te maken Een actie starten voor jouw favoriete goede doel: hoe begin je?...5 Social media tips Maak van je actie een lopend vuurtje...6 Kant- en- klaar Downloads voor eigen gebruik...7

3 Handleiding Zo maak je een actie aan om een TECS- project te steunen Klik bij het proejct op onze website (www.tecsinternational.org) op de knop [start je eigen actie] óf Ga naar en vul hier onder zoek je goede doel de zoekterm TECS in. Kies hier voor de bovenste optie TECS (zonder toevoeging erachter). Nu ben je op de algemene TECS- pagina van JustGiving. Klik hier op de knop [maak je eigen actiepagina]. Stap 1 Jouw actie Vul alle velden in: Titel van je actiepagina Verzin een pakkende titel voor jouw actie Gewenste URL (website adresregel) - dit hoef je niet zelf in te vullen dat gebeurt automatisch Wat je hier invult wordt het internetadres voor jouw actie. Bijvoorbeeld: actie Selecteer een goed doel Hier staat als het goed is al TECS. Zo niet, selecteer deze dan. Selecteer een evenement Selecteer hier een TECS- project naar keuze. Kies uit: TECS Bangladesh (voor meer informatie over dit project zie: Folder Bangladesh) TECS Hulp aan de vrouwen van Abayashram (voor meer informatie over dit project zie: Folder Abayashram) TECS Koken op stoom voor weeskinderen (voor meer informatie over dit project zie: Folder Koken op Stoom) Selecteer het bedrijf Deze stap kun je bijna altijd overslaan. Mijn motivatie Laat mensen weten waarom je de moeite neemt om geld in te zamelen voor dit goede doel. Als ze enthousiast worden, gaan ze misschien zelf ook een actie starten. Streefbedrag Vul hier het streefbedrag in dat je met jouw actie wilt behalen. Wist je dat mensen die een streefbedrag invullen gemiddeld 64% meer ophalen met hun actie? Stuur mij een e- mail wanneer ik een donatie heb ontvangen Vink dit vakje aan als je wilt weten welke donaties er binnenkomen voor jouw actie.

4 Bedanktekst naar mijn sponsors De tekst die je hier invult krijgen je donateurs te zien als ze iets gegeven hebben aan jouw actie. Die kun je zo leuk maken als je zelf wilt. Ik word graag per e- mail op de hoogte gehouden door dit goede doel Vink dit vakje aan als je e- mails wilt ontvangen over TECS- nieuwtjes Ik meld me aan voor de e- mailnieuwsbrief van JustGiving Vink dit vakje aan als je e- mailnieuwsbrieven van JustGiving wilt ontvangen. Klik op [Verder naar Opmaken ] Stap 2 Opmaken Foto s toevoegen Voeg hier een foto toe die past bij je actie. Een beeld zegt meer dan woorden, dus kies een leuke foto voor je actiepagina. Video s toevoegen Als je een video hebt die je bij je actie past kun je deze hier toevoegen. Je kunt dit veld ook leeg laten. Kies een achtergrondkleur of - afbeelding Kies een kleur voor de achtergrond van je actiepagina door in de gekleurde cirkel op de gewenste kleur te klikken Achtergrond afbeelding Als je wilt kun je hier een afbeelding kiezen om als achtergrond te gebruiken. Klik op [Opslaan] Stap 3 Gegevens Kies hier hoe je je gegevens wilt invullen. Dit kan op 2 manieren: Door onder Log in met in de loggen met jouw Facebook, Twitter, Google of LinkedIn gegevens. óf Door onder Registreer met je gegevens in te vullen en op [Meld aan] te klikken. Stap 4 Publiceren De tekst in het vakje onder Deel je actie op social media kun je kopieren en als jouw status in Facebook, Twitter of LinkedIn plakken. Zo kunnen al je vrienden zien dat je een actie gestart bent voor een goed doel en kunnen deze via een link meteen bekijken. Klik op [Publiceer mijn pagina] om jouw actie te activeren/publiceren.

5 Tips om jouw actie succesvol te maken Een actie starten voor jouw favoriete goede doel: hoe begin je? Je hebt een goed doel gevonden waar je geld voor wilt inzamelen. Hoe ga je beginnen en waar moet je op letten? Hier vind je handige tips om met succes geld in te zamelen. Tip 1: Bedenk een actie Nog geen idee wat je wilt gaan doen om geld in te zamelen voor jouw goede doel? Zoek een leuke en haalbare uitdaging die bij je past. Of je nu sportief bent, of juist creatief: iedereen kan geld inzamelen voor zijn of haar goede doel. Tip 2: Gebruik een pakkende foto Een beeld zegt meer dan woorden, dus voeg een leuke foto toe aan je actiepagina. Tip 3: Maak je boodschap persoonlijk Laat mensen weten waarom je de moeite neemt om geld in te zamelen voor dit goede doel. Tip 4: Vul je streefbedrag in en houd je pagina up- to- date Mensen die een streefbedrag invullen halen gemiddeld 64% meer op met hun actie. Vertel hoe de inzamelingsactie verloopt en voeg regelmatige nieuwe berichten en foto s toe. Stuur ook een herinneringsmail, aan mensen die van plan zijn je te steunen, maar het zijn vergeten. Gebruik deze mail ook om iedereen te bedanken die heeft gedoneerd. Tip 5: Aandacht vragen voor je actie Mail je vrienden, familie, buren en collega s de link van jouw actiepagina. Mail bij voorkeur in groepen zodat je de boodschap persoonlijk houdt. Gebruik je vriendenlijst van Facebook of je contacten op LinkedIn. Stuur tweets of gebruik je blog. Hang een zelfgemaakte poster op prikborden bij je sportclub, op je werk, op school of in de kerk. Vraag je werkgever of hij een link van je actiepagina op intranet of de website van het bedrijf plaatst. Tip 6: Ga door met geld inzamelen Wist je dat vaak 20% van de donaties pas na de einddatum van de actie binnenkomt?

6 Social media tips Maak van je actie een lopend vuurtje Wist je dat 1 op de 3 bezoekers aan een actie binnenkomt via een link op Facebook? En dat 60% van de mensen zijn of haar Facebook regelmatig checkt? Gebruik social media om van je actie een lopend vuurtje te maken. Tip 1: Status updates Een status update plaatsen is makkelijk en effectief. Plaats regelmatig (drie keer per week) iets over de voortgang van je actie. Belangrijk: zet altijd de link naar jouw actiepagina erin! Zorg er verder voor dat de actiepagina er gevuld en aantrekkelijk uitziet. Tip 2: Upload foto s Ben je een zware training aan het doen, en heb je een foto van jezelf met je knieën in de modder? Zet veel beeldmateriaal op je Facebookpagina. Een foto spreekt meer aan dan woorden! Tip 3: Sluit aan bij een evenement aan Als je meedoet aan een evenement, bijvoorbeeld een marathon, is daar vaak een evenementenpagina op Facebook voor aangemaakt door de organisatie. Deel jouw actiepagina op de pagina van het betreffende evenement, je weet maar nooit wat het oplevert! Tip 4: Tussensprintjes Heb je een ambitieus doel neergelegd? Bedenk ludieke acties die je tussendoor kunt doen om je sponsoring een extra boost te geven. Deel bijvoorbeeld bij het halen van 25% van de je streefbedrag cupcakes uit in je omgeving. Of zeg dat je bij 50% in een dierenpak naar je werk gaat Tip 5: Vertel over de impact Vertel aan je vrienden, familie, collega s en klasgenoten wat er gebeurt met de donaties die je inzamelt. We vertellen je hier graag meer over. Met 10 euro kan bijvoorbeeld voor schoon drinkwater worden gezorgd. Hoe beter je dit uitlegt, hoe meer kans je hebt op hogere bedragen op je actiepagina. Tip 6: Tips voor Twitter Gebruik je Twitter? Heel goed, want Nederland telt miljoenen geactiveerde Twitteraccounts. Twitter is een geweldig platform om aandacht te vragen voor je actie. Tweet over de voortgang van je actie en deel de link van je actiepagina met foto s en YouTube- linkjes. Vraag je volgers te retweeten door PLS RT of RT = Lief achter je berichtje te plaatsen. Je kunt ook een direct message sturen naar volgers waarvan je weet dat zij een grote achterban hebben en vraag hen jouw boodschap door te sturen.

7 Kant- en- klaar Downloads voor eigen gebruik Uitingen die je kunt gebruiken om je actie te promoten op Facebook, Twitter of waar je maar wilt. Bij elke afbeelding staat aangegeven waar je hem voor kun gebruiken en waar je hem kunt downloaden. Poster Poster die je kunt uitprinten, invullen en ophangen bijvoorbeeld bij je sportclub of op het werk. (werkelijk formaat: 13 x 19 cm) Ik ben Ik haal geld op voor Bekijk mijn actiepagina Bedankt! Stuur je naam en de naam van je actie naar en we mailen je jouw persoonlijke poster.

8 Knop Afbeelding van de knop sponsor mij. Deze kun je bijvoorbeeld in de e- mail plakken die je verstuurt. De afbeelding kun je dan een link meegeven naar jouw actiepagina. Klik HIER om deze button te downloaden. Omslagfoto Facebook Omslag- /coverfoto voor Facebook, zodat al je Facebook- contacten kunnen zien dat je met een actie voor een goed doel bezig bent. Ik haal geld op voor... Bedankt voor je steun! Stuur je naam en de naam van je actie naar en we mailen je jouw persoonlijke omslagfoto. Omslagfoto Twitter Omslag- /coverfoto voor Twitter, zodat iedereen die je volgt op twitter kan zien dat je met een actie voor een goed doel bezig bent. Ik haal geld op voor... Bedankt voor je steun! Stuur je naam en de naam van je actie naar en we mailen je jouw persoonlijke omslagfoto.

9 T ECS I N TERN ATION A L T E Projectenrekening NL12 RABO Vriendenrekening NL41 INGB KvK Visie Kwaliteit Van leven Voor Kansarmen missie schoon drinkwater Voor iedereen motto delen is VermenigVuldigen model 100% principe trust empathy compassion sharing

HANDLEIDING. Kom In Actie

HANDLEIDING. Kom In Actie HANDLEIDING Kom In Actie Inhoudsopgave Checklist voor het plannen van je actie... 3 Kominactie.rodekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede organisatoren toevoegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

Facebook Geldverdien Methode!!

Facebook Geldverdien Methode!! Fred Eggen Presenteert Facebook Geldverdien Methode!! Een Makkelijke 100 300 Per Dag Methode! Gefeliciteerd! Met je beslissing om dit rapport te downloaden. Je mag dit rapport weggeven, doorsturen, gebruiken

Nadere informatie

Toolkit Fondsenwerving

Toolkit Fondsenwerving Toolkit Fondsenwerving Samen diabetes verslaan. Februari 2014 11 oktober 2014 Inhoudsopgave Kan ik fondsen werven? 4 Over het Diabetes Fonds 5 Plan van aanpak 6 Social Media 9 Bedrijven 10 Publiciteit

Nadere informatie

Ramses van der Werf Presenteert Facebook Miljonairs Formule v1.1. Een Makkelijke 300 Per Dag Formule! Gepubliceerd Op: 14 November 2012

Ramses van der Werf Presenteert Facebook Miljonairs Formule v1.1. Een Makkelijke 300 Per Dag Formule! Gepubliceerd Op: 14 November 2012 Ramses van der Werf Presenteert Facebook Miljonairs Formule v1.1 Een Makkelijke 300 Per Dag Formule! Gepubliceerd Op: 14 November 2012 DISCLAIMER De informatie in dit ebook representeert de opinie van

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

Voorwoord. Op die manier kun je van je Facebook pagina een levendige community maken met fans die je producten of diensten graag kopen en aanbevelen!

Voorwoord. Op die manier kun je van je Facebook pagina een levendige community maken met fans die je producten of diensten graag kopen en aanbevelen! Voorwoord Zo'n 10 miljoen Nederlanders maken inmiddels gebruik van sociale netwerksites. Als ondernemer kun je dus niet achter blijven om ook actief te zijn op sociale media als je je doelgroep wilt bereiken.

Nadere informatie

42% van alle volwassen Nederlanders

42% van alle volwassen Nederlanders Facebook marketing 42% van alle volwassen Nederlanders In augustus 2012 deed het internetbureau Yes2web onderzoek naar het Facebookgebruik in Nederland. Uit dit onderzoek bleek dat 42 % van alle volwassen

Nadere informatie

LINKEDIN Handleiding

LINKEDIN Handleiding LINKEDIN Handleiding Inhoud 3.. Aanmelden en inloggen 4.. Taal 5.. Activiteiten broadcast 6.. E-mail adressen 7.. Profielfoto 9.. Profiel in twee talen opstellen 10.. Basisgegevens 12.. Je openbare profiel

Nadere informatie

[actiesite-manual-2014-v03.docx ]

[actiesite-manual-2014-v03.docx ] [actiesite-manual-2014-v03.docx ] Revisiedatum: 12-01-2014 Versie: 03 Pagina: 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 4 2. Leeswijzer... 4 3. Inloggen op de Alpe d HuZeswebsites... 5 3.1 De Homepagina (www.opgevenisgeenoptie.nl)...

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Snel van start met Pinterest?

Snel van start met Pinterest? Handleiding Snel van start met Pinterest? Een foto zegt meer dan duizend woorden. Het klinkt als een cliché, maar klopt wel. Bij Pinterest draait het allemaal om deze foto s. Met dit platform verzamel

Nadere informatie

WHITEPAPER SOCIAL MEDIA

WHITEPAPER SOCIAL MEDIA WHITEPAPER SOCIAL MEDIA Whitepaper social media 1 Inleiding Social media is hot. Alle mobiele telefoons worden tegenwoordig social friendly in de markt gezet, onze politici strijden om de meeste online

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

1. Inspiratie 2 2. Draaiboek 3 3. Begroting 6 4. Persbenadering: tips en tricks 7 5. Uitnodigingsposter 9 6. Uitnodigingskaarten 10 7.

1. Inspiratie 2 2. Draaiboek 3 3. Begroting 6 4. Persbenadering: tips en tricks 7 5. Uitnodigingsposter 9 6. Uitnodigingskaarten 10 7. Inhoud 1. Inspiratie 2 2. Draaiboek 3 3. Begroting 6 4. Persbenadering: tips en tricks 7 5. Uitnodigingsposter 9 6. Uitnodigingskaarten 10 7. Uitnodigingsposter bedrijf 11 8. Uitnodigingskaart bedrijf

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen

Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen HOE PAK JE EEN CROWDFUNDINGCAMPAGNE AAN? A. Tijdlijn project = live! Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen Afsluiting & beloningen 1. Planning 1.1. Is crowdfunding iets voor mij? Overeenstemming

Nadere informatie

Handleiding gebruik Facebook en Twitter

Handleiding gebruik Facebook en Twitter Handleiding gebruik Facebook en Twitter Hoe maak je effectief gebruik van deze social media kanalen? Datum : 17-05-2013 Auteur : Rico Kramers (stagiaire) Organisatie : Adyta Relatie : - Project : - PAGINA

Nadere informatie

Get started! Aan de slag met sociale media

Get started! Aan de slag met sociale media Get started! Aan de slag met sociale media Stap voor stap handleiding 0. Inleiding Deze handleiding hoort bij de workshop 'Get started! Aan de slag met sociale media', die in februarimaart 2012 wordt georganiseerd

Nadere informatie

Het maken van een Oriflame Facebook-pagina

Het maken van een Oriflame Facebook-pagina Handleiding Het maken van een Oriflame Facebook-pagina Facebook is een sociaal netwerk dat vrienden, collega's, studiegenoten, kennissen en bedrijven met elkaar in contact brengt. Je kunt op Facebook een

Nadere informatie

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. copyright -- 2012

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. <span>copyright</span> -- 2012 Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek copyright -- 2012 Dedication Acknowledgements Table of Contents Social Media 1 Ben jij zichtbaar als kunstenaar // creatief? 5 tips! 1

Nadere informatie

GRATIS E-book Introductie van Facebook!

GRATIS E-book Introductie van Facebook! GRATIS E-book Introductie van Facebook! Pagina 1 van 46 2011 Vincent Smit Inleiding Mijn naam is Vincent Smit en ik ben de oprichter van Just Connecting waarmee ik sinds december 2008 ondernemers train

Nadere informatie

Netwerken vanuit je hart

Netwerken vanuit je hart LinkedIn Tips: Zorg voor een optimaal goed professioneel uitziend profiel Kies voor een duidelijke professionele foto Ben je op zoek naar werk? Laat dat duidelijk zien in je profiel door woorden te gebruiken

Nadere informatie

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence Handleiding LinkedIn Interim Intelligence Inhoud 1. Wat is LinkedIn? 2 2. Profiel 3 Registreren 3 Profiel aanmaken 3 Settings 5 Personaliseren en optimaliseren 5 3. Netwerk bouwen 7 Adresboek koppelen

Nadere informatie

In deze PDF zal er vanuit worden gegaan dat je weet wat HTML is en dat je weet hoe je een website aan moet passen in de code.

In deze PDF zal er vanuit worden gegaan dat je weet wat HTML is en dat je weet hoe je een website aan moet passen in de code. Bedankt! Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven voor de optimalisatie van jouw website. Deze PDF staat vol met informatie om de website te kunnen

Nadere informatie

Wat is LinkedIn. Vormen van profielen

Wat is LinkedIn. Vormen van profielen PROFIEL HANDLEIDING Inhoudsopgave Wat is LinkedIn?.. 3 Vormen van profielen op LinkedIn.. 3 Waarom LinkedIn?.. 4 Aan de slag (Enkele handvatten).. 4 Aanmelden en inloggen.. 5 Instellingen.. 6 Taal.. 6

Nadere informatie

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Inhoud E-book Zoekwoorden uitleg 3 Zoekwoorden in je website gebruiken 4 9 tips voor de pagina over jou 6 Tips voor de lancering van je website

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

Print en vul zelf in!

Print en vul zelf in! t i k Tool Print en vul zelf in! pagina 8 t/m 11 Voor je vrienden, op je club, school of vereniging: uitnodigin g Bedankt! kom gezellig koffie drinken en steun Radboud Oncologie Fonds actie.radboudoncologiefonds.nl/koffieschenkochtend

Nadere informatie

Checklist. Je eigen perfecte LinkedIn Profiel. Henk van der Duim

Checklist. Je eigen perfecte LinkedIn Profiel. Henk van der Duim Checklist Je eigen perfecte LinkedIn Profiel Henk van der Duim Je eigen perfecte LinkedIn profiel Met deze LinkedIn checklist kun je op een snelle, overzichtelijke manier een professioneel en pakkend LinkedIn

Nadere informatie