Nieuws van de afdeling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuws van de afdeling"

Transcriptie

1 Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon Rabobank NL55RABO uitgave: april 2015

2 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 1 Gemoedelijke sfeer op Algemene vergadering van 10 april. 2 Komop Komop Nou. Van de club meer bewegen voor ouderen + foto`s. 3 Gratis kranten lezen in de Bibliotheek. 4 Rik- en Jokerconcours, 22 april laatste dag deze ronde. 5 Lenteconcert in den Bolder. 6 Wekelijkse fietstocht,dus op dinsdagmiddag, 14,21, 28 april enz. 7 De Erfenis. 8 Wij(k)diensten voor al uw vragen. 9 Zittingen rabobank in de Stroming. 10 Interessant bezoek aan het Looiersmuseum. 11 Rijbewijs keuren. 12 Notaris zoekt medewerker. 13 Lezen met een glimlach. 14 Activiteiten komende periode. Colofon Het Nieuws van de Afdeling is een uitgave van KBO afd. Waspik en verschijnt 10 X jaar. Oplage ca Het Nieuws van de Afdeling wordt gratis bezorgd bij de leden en relaties van de afdeling. Redactie J. van Hooren en A. Smits. Foto s, C. Koster. Lay-Out, G. van Engelen. Redactie adres Geelgors 2A, 5165 TT Waspik. De contributie voor het lidmaatschap bedraagt 26,50 per jaar, waar bij voor degene die automatisch betalen een korting wordt verleend van 1,50. Lid worden kan vanaf de leeftijd van 50 jaar via een aanmeldingsformulier te verkrijgen bij het secretariaat. Opzeggingen van het lidmaatschap kan alleen schriftelijk voor 1 december voorafgaande aan het nieuwe verenigingsjaar dat op 1 januari begint. Ook verhuizingen en overlijden schriftelijk mede te delen aan het secretariaat. Secretariaat: adres: Postbus 54, 5165 ZH Waspik of Geelgors 2A 5165 TT Waspik. Telefoon Druk: Drukkerij DekoVerdivas BV Tilburg. Geheel of gedeeltelijk overname van artikelen en/of berichten is toegestaan, mits daarbij vermeld: Overgenomen uit Het Nieuws van de Afdeling.

3 Gemoedelijke sfeer bij de Algemene Vergadering van de KBO op 10 april. Op de mooiste dag in 2015 hebben we onze Algemene Vergadering gehouden. Het was dan ook te zien aan de opkomst, want slechts zo`n 35 tot 40 leden hadden de moeite genomen, om naar den Bolder te komen om deze vergadering bij te wonen. Voorzitter Ineke Ruygt, die deze middag voorzitter Ad Smits verving, zei dat we daar niet mee moesten zitten, want het is logisch dat mensen keuzes maken. Dit mooie weer lokt de mensen naar buiten en met zo`n 17 a 18 graden was het goed toeven op terras, eigen tuin en op de fiets. Toch heette zij allen van harte welkom op de belangrijkste dag voor de KBO, zich aan de leden presenteren. We zijn een ouderenorganisatie en het is logisch dat er in vergelijking met andere verenigingen ons een groter aantal mensen per jaar ontvalt. Daarom vroeg ze 1 minuut stilte voor al onze leden die ons in 2014 ontvallen zijn. En voor onze zieken, zo ook voor onze voorzitter Ad Smits, vroeg ze een kaarsje op te steken. Verder memoreerde ze dat onze Felicitatiedienst een goede greep is geweest. Er zijn zo nu en dan nog wat mankementjes ( b.v. datum klopt niet geheel) maar de allermeeste mensen vinden het leuk om op hun verjaardag een telefoontje namens de KBO te krijgen, waarin ze gefeliciteerd worden. We willen ook starten met een boodschappendienst. We zien in de praktijk al dat een aantal mensen anderen meenemen om hun boodschappen te doen. Kijk eerst goed om je heen of je kinderen je niet kunnen helpen, maar ook de buurvrouw, een vriendin, enz, enz. Deze dienst gaat veel verder als alleen die boodschappen doen, want zo vertelde één van hen die het reeds doet. Die mensen kijken in de winkel hun ogen uit. Het is leuk om te doen, maar vraagt redelijk wat tijd. Een zeer goed initiatief. Ook memoreerde ze de chauffeursdienst, waar we ook mee begonnen zijn. Enkele leden van ons kunnen gebeld worden als er vooral in het weekend gereden moet worden naar de huisartsenpost of medicijnen gehaald moeten worden. Ook hierbij geldt, ga er zuinig mee om en zoek alleen een chauffeur als U er echt een nodig heeft en omwonenden of bekenden u niet kunnen helpen op dat moment. Een beetje teleurgesteld was de voorzitter wel door het feit dat een aantal activiteiten zo matig bezocht worden. Zij doelde daarmee niet de wekelijkse activiteiten, maar de korte uitstapjes die de activiteitencommissie organiseert. Doel hiervan is toch om een leuke middag te verzorgen voor weinig geld. Doe mee en schrijf hierop in. Ook ging de voorzitter met de microfoon de zaal in om toch even na te gaan of leden nog andere wensen hebben, maar over het algemeen waren de leden tevreden met de georganiseerde activiteiten.

4 De vergadering zelf had niet zoveel om het lijf. De koffie met gebak (verzorgd door samen top ) lieten de leden zich goed smaken en de meeste vergaderpunten passeerden vlot de revue. Zo werden de notulen, het jaarverslag en financieel verslag zonder commentaar afgewerkt. Bij dit financieel verslag gaf de penningmeester nog enige toelichting, maar de leden vonden het prima. Het verslag van de kascommissie was kort, maar krachtig, De financiën waren op orde, vragen waren goed beantwoord, dus werd zowel penningmeester als bestuur onder applaus decharge verleend voor het gevoerde beleid. De financiële commissie werd bedankt voor haar werk. Hierin werd Mevr. A. Kuyten opgevolgd door Mevr. R. Lodewijks en vormt zij met Dhr. G. van Engelen de nieuwe commissie voor Dhr. H. van Seters blijft reserve. De aftredende bestuursleden Ineke Ruygt en Cissy de Bruyn werden met hand opsteken herbenoemd en kunnen hun werk weer 4 jaar doen. Zij waren er beiden blij mee en dankten allen voor de brede steun die ze gekregen hadden. Bij de rondvraag werd Corrie Gennesen nog even in het zonnetje gezet vanwege haar lange staat van dienst die ze heeft voor de KBO. Ze was op veel plaatsen inzetbaar en deed dit ook daadwerkelijk. Namens KBO Waspik kreeg ze een bloemboeket aangeboden en namens de KBO Brabant kreeg ze de zilveren speld opgespeld door Truus Noy, die haar verdienste nog eens namens de KBO onderstreepte. Verder zullen Ineke Ruygt en Cissy de Bruyn in juli- augustus een activiteit voor de thuisblijvers organiseren. Dat kan van alles zijn als: taarten bakken, sushi`s maken, Hi- tea enz. Ook wordt gedacht om in september als het werk in het Overdiep af is met een bus nog eens langs die bedrijven te rijden, gecombineerd met een vaartocht over de Maas. Na de pauze nam het Brabants Cabaret het stokje over en met liedjes en grappen en grollen werden de leden vermaakt. Met een drankje en lekkere hapjes van Samen Top hadden de aanwezigen toch nog een leuke middag. verslag: Jan van Hooren

5 Kom op! Kom op nou! Bij het ouder worden krijgen wij allemaal te maken met stramme spieren en gewrichten. Daarom is het belangrijk om in beweging te blijven,dit geldt voor mannen en voor vrouwen. De gym meer bewegen voor ouderen is een goed voorbeeld om daar aan te voldoen. Geen zware toestellen, maar dusdanig bewegen dat het goed is voor lichaam en geest. Ook als u met een rollator loopt kunt u aan de gym deelnemen Het motto is alles mag niks moet en dat alles onder deskundige leiding van Matit van Loo. De gym is donderdag morgen van 9.15uur tot uur in den bolder, en daarna een kwartiertje gezellig samen koffie drinken. Is uw belangstelling gewekt. Iedereen mag vrijblijvend komen kijken en u kunt twee lessen gratis meedoen. Meer inlichtingen kunt u verkrijgen bij Jeanne van Riel telefoon Gratis kranten lezen via de Bibliotheek TILBURG - Gratis en onbeperkt toegang tot ruim kranten en tijdschriften uit meer dan 100 landen en in meer dan 60 talen? Dat kan nu met Pressreader! Behalve vijf Nederlandse dagbladen, zijn via Pressreader kranten, lifestylebladen en vaktijdschriften te raadplegen uit onder meer de VS en Saoedi-Arabië. Hoe werkt het? Het werkt heel eenvoudig. Surf met een laptop, computer of tablet naar library.pressdisplay.com en log in bij het veld barcode met het pasnummer van de Bibliotheek Midden-Brabant. Er zijn kranten lezen te lezen zoals de Wall Street Journal, The Daily Telegraph, de International Herald Tribune, Le Figaro, El Mundo, Handelsblatt en de Telegraaf. De kranten en tijdschriften zijn actueel en er is een archief tot 60 dagen terug. Geen bibliotheek lid? Kom dan naar een vestiging van de Bibliotheek Midden-Brabant en lees de kranten daar. Pressreader app: haal de kranten op in de Bibliotheek en lees ze thuis! Pressreader is nu ook als app beschikbaar. Het downloaden van de kranten en tijdschriften via de Pressreader app kan alleen in een vestiging van de Bibliotheek Midden-Brabant op het Wi-Fi netwerk, lezen kan overal. Pressreader is gratis te downloaden in de App Store, Google Play en de Windows Store. Maak kennis met Pressreader en verken de rijkdom aan buitenlandse en Nederlandse kranten, hobby- en lifestylemagazines! Ga naar voor meer informatie.

6 K.B.O. Waspik Organiseert in 2015 Groot Rik en Joker concours In Buurthuis het Schooltje te Waspik. De speeldata is. 22 April Aanvang om uur Inleg 2,00 per keer U komt toch ook Want er zijn mooie prijzen te verdienen Lenteconcert in den Bolder Geachte dames, heren, De lente is weer aangebroken, reden om u uit te nodigen voor het Lenteconcert op dinsdag 21 april 2015 in Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder te Waspik, aanvang uur, gratis entree. Dit keer zullen voor u optreden Amor Musae uit Prinsenbeek onder leiding van mevrouw Judith van Boven en Entre Nous uit Teteringen onder leiding van de heer Ad de Klijn. Beide orkesten zullen elk gedurende 45 minuten een afwisselend programma met vrolijke melodieën ten gehore brengen en wij zijn er van overtuigd hiermee bij u het gevoel van de lente over te brengen. Tijdens de pauze en na afloop van het concert is er gelegenheid om nog even gezellig met elkaar na te praten. Wij nodigen u dan ook uit te komen luisteren en genieten van het optreden van de orkesten en hopen u te mogen begroeten in Den Bolder. Met vriendelijke en muzikale groet, Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder Werkgroep Blaasconcerten Nel Mathlener

7 Op dinsdag 21 en 28 april onze wekelijkse fietstocht De lente is er weer, dus we hopen op goed fietsweer We vertrekken zoals gewoonlijk om uur bij den Bolder Iedereen is van harte welkom om mee te fietsen We zijn om ongeveer uur weer terug in Waspik. De Erfenis!!!! In Den Haag ligt Rob van Zwan op zijn sterfbed, wetende dat het einde nabij is. Aan zijn bed zitten: de verpleegster, zijn vrouw, zijn dochter en twee zonen. Hij richt zich tot zijn zoons en zegt; Gerard, ik wil dat jij de villa s in de Vogelwijk en Wassenaar neemt. Peter, ik wil dat jij al de kantoren op de Vijverberg neemt". Trudie, jij krijgt de flatgebouwen aan de Laan van Meerdervoort en Sara,mijn liefste vrouw, neem jij alsjeblieft al de residentiegebouwen in de stad. De verpleegster is helemaal sprakeloos als zij dit aanhoort. Dan als Rob er tussenuit knijpt zegt zij: Mevrouw van Zwam, wat is uw man een hard werkend mens geweest, dat hij zoveel eigendommen heeft verworven Sara antwoordt, Eigendommen? Hij had het over de verdeling van zijn krantenwijk!! Rijbewijskeuring WAALWIJK - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht op het spreekuur d.d. 21 mei in Buurthuis Zanddonk, Willaertpark 2a. Tarief: 35,00 voor de B/E keuring en 55,00 voor chauffeurs met rijbewijs C/D/E. Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen: Zelf een datum plannen kan via Schikt de datum u niet dan zijn er veelal andere mogelijkheden elders in de regio of de volgende maand

8 Zittngen van adviseur van de Rabobank in de Stroming. Wist U dat als U een adviseur van de Rabobank wil spreken dit toch eenvoudig kan, als U niet naar Sprang-Capelle of Waalwijk naar de bank kan of wil. Elke 2 weken houdt Maurice de Borst, adviseur bij de Rabobank, zittng in de Stroming, in de Kerkstraat, om vragen die U heeft met U te bespreken. Om precies te zijn elke vrijdagmorgen van 8.30 uur tot uur in de even weken voor 2015: week 16, 18, 20, 22, 24, 26, enz. Wist U trouwens ook dat als u met acceptgiro s werkt, u met één telefoontje naar de bank nummer: u een aantal portvrije enveloppen thuisgestuurd krijgt om deze, na ondertekening, naar de bank te verzenden. Bezoek aan het Looiersmuseum was zeer de moeite waard. Op vrijdag 13 maart gingen we dan met 4 auto`s naar Dongen, waar in de Kerkstraat het Looiersmuseum gevestigd is in een oude looierij uit We werden allemaal hartelijk ontvangen door de vrijwilligers, die ook in dit museum ervoor zorgen dat mensen naar oude ambachten kunnen komen kijken. De koffie met een Boompje ( naam van het gebak) smaakte ons goed, waarna we aan de rondleiding begonnen. Leerlooier is thans een nagenoeg uitgestorven beroep, toch zeker op de wijze zoals het vroeger ging. De huiden, die overal vandaan kwamen werden zowel aan de bovenkant ( haarkant) als aan de onderkant (vetlaag) schoongemaakt. 100 jaar geleden gebeurde dat in de Donge, dat als een snel stromend riviertje hier uitermate geschikt voor was. Het schoonmaken was vuil en zwaar werk, waarvoor ook nog eens slecht voor betaald werd. Later werden z.g. Looierskuipen gebouwd in de onderste etage van de Looierij. Met allerlei hulpstoffen, vaak flink stinkend, werden de huiden bewerkt en behandeld, tot ze uiteindelijk geschikt waren om verwerkt te worden tot o.a. zolen, riemen, etc. of voor het duurdere werk ( mooie tassen, chique schoenen, enz.). Onze rondleider vertelde zijn verhaal met verve en zo kregen we een goed beeld van de werkzaamheden die men vroeger moest doen onder vaak erbarmelijke omstandigheden. Door allerlei milieumaatregelen is de Donge een zuivere rivier geworden, maar zijn de leerlooierijen uit het centrum naar het industrieterrein verhuisd, waar het looiersproces op industriële wijze plaatsvindt.

9 Notaris zoekt medewerker Een notaris zoekt een nieuwe medewerker om zijn akten af te stempelen. En omdat op sommige formulieren wel 10 stempels nodig zijn, moet de nieuwe medewerker natuurlijk tot 10 kunnen tellen. De eerste sollicitant meldt zich, gaat zitten en de notaris vraagt of hij tot 10 kan tellen. "Ja, natuurlijk," antwoordt de man "10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0" "Ja goed," zegt de notaris, "maar kun je dat ook vooruit?" "Nee," is het antwoord, "Ik heb hiervoor bij de NASA gewerkt en daar telden we altijd zo" "Niet geschikt! Ik wens u nog een prettige dag verderen stuurt u a.u.b. even de volgende naar binnen." De volgende sollicitant, als hij gevraagd wordt of hij tot 10 kan tellen zegt: "Jazeker, 1, 3, 5, 7, 9, 10, 8, 6, 4, 2.!" Ja, maar kunt u niet van 1 tot 10 tellen in de normale volgorde?" "Nee," zegt de man, "Ik ben postbode geweest en zo heb ik altijd geteld als ik de huisnummers naliep." "Bedankt en tot ziens, de volgende a.u.b.!" De notaris weer, "Kunt u tot 10 tellen?" De derde kandidaat: "Zeker, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10." "Dat is geweldig, waar hebt u hiervoor gewerkt?" "Bij Rijkswaterstaat." "Bij Rijkswaterstaat? Daar sta ik van te kijken. Zeg eens, niet dat het nodig is, maar kunt u ook verder tellen dan 10?", sprak de notaris. "Maar natuurlijk, boer, vrouw, koning, aas!" Lezen met een Glimlach. Weetje. Een zebra heeft opvallend wit-zwarte strepen. De strepen zijn een soort beschermingsmechanisme voor de zebra. Door deze strepen kunnen o.a. leeuwen een zebra moeilijk onderscheiden. De leeuw ziet n.l. alles in zwart- wit. Als een kudde zebra`s gaat rennen kan een leeuw de afzonderlijke zebra`s niet meer onderscheiden. Naast de bescherming zorgen de strepen ook voor verkoeling. Doordat de zwarte strepen het zonlicht absorberen en de witte strepen het licht weerkaatsen is er een temperatuursverschil van wel 10 C tussen de strepen. Hierdoor ontstaat er een beetje wind waardoor de zebra afkoelt. Bijzondere brug in China. Met zijn 42.5 kilometer is de Qing-dao Haiwanbrug de langste overzeese brug ter wereld. Deze in China gelegen brug werd in 2011 in gebruik genomen. Ze werd gebouwd in 4 jaar door meer dan werklieden, met ton staal en 2.3 miljoen M3 beton. Bij het ontwerp werd rekening gehouden met zeer zware aardbevingen, taifoons en aanvaringen door zeeschepen. De 35 meter brede brug heeft 2 rijbanen, elk met 3 rijstroken. De brug is gelegen in de provincie Shandong tussen het stadscentrum van de havenstad Qingdao en het westelijk gelegen district Huangdao.

10 Blindendarm. Op een nacht wordt een arts wakker gebeld door Joop, een van zijn patiënten. Sorry, dat ik u zo laat stoor, zegt hij, maar ik ben bang dat mijn vrouw blindendarmontsteking heeft. Nog half slapend herinnert de arts hem eraan dat de ontstoken blindedarm van zijn vrouw een paar jaar geleden verwijderd was. Wie heeft er ooit van een tweede blindedarm gehoord?, vraagt de arts. U hebt misschien nog nooit van een tweede blindedarm gehoord, antwoordt Joop, maar u hebt vast weleens gehoord van een tweede vrouw. Boodschap. Josine is aan het schilderen als de telefoon gaat en dus neemt de zesjarige Joris op. De dame aan de andere kant van de lijn vraagt of ze zijn moeder kan spreken. Joris zegt dat ze bezig is en de vrouw vraagt of ze een boodschap kan achterlaten. Dat zal helaas niet gaan, merkt Joris op, want we hebben geen antwoordapparaat. Schoonmoeders. Hélène tegen Giel: Nee, ik heb niks tegen jouw familie, ik mag jouw schoonmoeder véél meer dan de mijne. Op de tenen getrapt. Jan en Jet gaan na het halen van een drankje in de pauze van de film naar hun plaatsen terug. heb ik u bij het passeren op uw tenen getrapt, vraagt Jan aan de bezoeker in de eerste stoel van een rij. Nou en of, antwoordt deze, nog steeds een beetje boos. Ja hoor, we zitten goed, zegt Jan tegen Jet. Dit is onze rij. Activiteiten komende periode. Op dinsdag 21 april is er weer het Lenteconcert in den Bolder. Aanvang om uur. Er zijn diverse orkesten die er aan meewerken. Entree gratis. Zie ook elders in dit blad. Op woensdag 22 april is de laatste dag van het rik- en jokerconcours in het Schooltje. Aanvang is ook nu om uur. Inleg 2.00 per keer. Er zijn mooie prijzen te verdienen. Op 22 mei gaan we met een volle bus naar Amsterdam voor een rondvaart en het gerestaureerde Rijksmuseum. Nog even vertrektijden ter herinnering: 8.15 uur vertrek Theresiakerk in de Carmelietenstraat en 8.30 uur bij den Bolder in de Schoolstraat. Op 13 mei kringbedevaart KBO naar Elshout Op 7 juni gaan enkele leden van ons naar de Passiespelen in Tegelen. Op 29 juni vertrekt de meerdaagse busreis (5 dagen) naar Duitsland. In juli augustus wordt voor de thuisblijvers nog een leuke activiteit georganiseerd. Lees hier in een volgend Afdelingsnieuws meer over. In september bezoeken we nog een keer het Overdiep nu het werk ongeveer klaar is en bezoeken we ook enkele bedrijven. Het geheel wordt gecombineerd met een vaartocht over de Maas. Ook hierover in een volgend Afdelingsnieuws meer. Luchtfoto overdiepse polder

11 Onze organisatie Bestuur: Voorzitter: Dhr. A. Smits Sch. Hooglanderstraat 39 tel: Vice voorzitter Mw. I. Ruygt Chopinlaan 1 tel: Secretaris Dhr. J. van Hooren Geelgors 2 A tel: jctvanhooren@home.nl Penningm. Dhr. K. Koster Poolsestraat 55 tel: e secretaris Mw. I. Ruygt Chopinlaan 1 tel: e penningm. Mw. C. de Bruyn de Roonlaan 23 tel: Leden: Mw. W. Hooymayers Overdiepse kade 5 tel: Mw. J. van Riel Burgm. Couwenbergstraat 18 tel: Dhr H. van Zon Leeuwerik 45 tel: Dhr. C. Bink van Duvenvoordestraat 25 tel: Onze ouderenadviseurs Mw. C de Bruyn tel: cissydebruyn@wxs.nl Dhr. B. de Graauw tel bertdegraauw46@gmail.com Dhr. K. Koster tel: kbokoster01@home.nl Onze belastingpapieren invullers bertdegraauw46@gmail.com Dhr. B. de Graauw tel: Mw. C de Bruyn tel: cissydebruyn@wxs.nl Onze activiteitencommissie: Mw. W. Hooymayers Overdiepse kade 5 tel: voorzitter Dhr. J. van Hooren Geelgors 2 A tel: Mw. J. van Riel Burgm. Couwenbergstraat 18 tel: Dhr H. van Zon Leeuwerik 45 tel: secretaris: harrie.vanzon@ziggo.nl Dhr. C. Bink van Duvenvoordestraat 25 tel: Coördinatie tafeltje dekje: Mw. A. De Bont tel: Onze vaste activiteiten: Maandagmiddag Sjoelen in t Schooltje Informatie Mw. R. Lodewijks tel: Maandagmiddag Bridgen in Bartholomeushof Informatie J. Kamp tel: Maandagmiddag Koor Zang en Vriendschap Informatie Dhr. J. Verschuren tel: Dinsdagmorgen Fitness in centr. fysiotherapie Informatie Mw. C. Gennesen tel: Dinsdagmiddag Schilderen in Den Bolder Informatie Mw. Van Gils tel: Woensdagmorgen Countrydansen in Den Bolder Informatie Mw. C. Gennesen tel: Woensdagmiddag Koersbal in 't Schooltje Informatie Dhr. J. v.d. Pluym tel Donderdagmorgen Meer bewegen in Den Bolder Informatie Mw. R. van Riel tel: Donderdagmiddag Jeu des Boules Informatie Dhr. H. van Zon tel: Elke zondag Ouderensoos in de Stroming In Waspik Gelieve bij verhuizing, vertrek, overlijden, of opzegging lidmaatschap dit schriftelijk aan het secretariaat kenbaar te maken.

Ons Seniorennieuws. Senioren Vereniging Waspik. Een maandelijkse uitgave van. Lid van. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. magazine voor senioren

Ons Seniorennieuws. Senioren Vereniging Waspik. Een maandelijkse uitgave van. Lid van. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. magazine voor senioren Ons Seniorennieuws uitgave: februari 2018 magazine voor senioren Een maandelijkse uitgave van Senioren Vereniging Waspik Lid van Postbus 54, 5165 ZH Waspik Met deze aanpassingen kunnen we weer een

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: februari 2016 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 1 Gedicht Winter 2 Toch nog even Carnavalsbingo

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: mei 2015 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 1 Vanuit de bestuursvergadering van 1 mei.

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: juni-juli 2016 Artikelen in dit Afdelingsnieuws pagina 1 pagina 2 pagina 3 pagina

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: mei 2016 Artikelen in dit Afdelingsnieuws Pagina 1+2 Pagina 2 Pagina 03 Pagina 04

Nadere informatie

Ons Seniorennieuws. Senioren Vereniging Waspik. Een maandelijkse uitgave van. Aangesloten bij. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. magazine voor senioren

Ons Seniorennieuws. Senioren Vereniging Waspik. Een maandelijkse uitgave van. Aangesloten bij. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. magazine voor senioren Ons Seniorennieuws uitgave: oktober 2018 magazine voor senioren Een maandelijkse uitgave van Senioren Vereniging Waspik Aangesloten bij Postbus 54, 5165 ZH Waspik 2 Ons Seniorennieuws oktober 2018 pag.

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: september 2015 Volgorde artikelen in dit Afdelingsnieuws 01 Overdenking bij het overlijden

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik 1973-2013 Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 uitgave: maart 2013 artikelen in dit afdelingsnieuws Pasen Nogmaals feestprogramma op 19

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 uitgave: mei 2014 Volgorde artikelen in dit Afdelingsnieuws 01 Vanuit de bestuursvergadering van 9

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: maart 2016 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 1 Uitnodiging Algemene vergadering op

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: november 2014 Volgorde artikelen in dit Afdelingsnieuws 1 Vanuit de bestuursvergadering

Nadere informatie

KBO Afdeling Waspik. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon Rabobank

KBO Afdeling Waspik. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon Rabobank KBO Afdeling Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 Nieuws van de Afdeling augustus 2012 Volgorde van Artikelen in het Afdelingsnieuws. Crisistijd, bezuinigingstijd

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: augustus 2015 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 1 Uitreiking speld van verdienste

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Leden Jeu de Boules vereniging Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 uitgave: januari 2014 Artikelen in dit afdelingsnieuws 01 Nieuwjaarswens

Nadere informatie

Nieuws van de. afdeling Waspik KBO. uitgave: oktober Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon KBO: U kunt niet zonder

Nieuws van de. afdeling Waspik KBO. uitgave: oktober Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon KBO: U kunt niet zonder Nieuws van de KBO uitgave: oktober 2017 Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 06-53937206 KBO: U kunt niet zonder afdeling Waspik Artikelen in dit Afdelingsnieuws pag. 1 gedicht grootouders. pag. 1 Terugblik

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: december 2014 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 01 Kerstwens vanuit het Bestuur. 02

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: januari 2016 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 1 Een nieuwjaarswens van onze voorzitter

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik U stemt toch ook op: KBO afdeling Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 06-53937206 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: oktober 2016 Artikelen in dit Afdelingsnieuws

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik 1973-2013 Foto 35 jarig jubileum Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 uitgave: april 2013 artikelen in dit afdelingsnieuws Nabeschouwing

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: oktober 2014 Volgorde artikelen in dit Afdelingsnieuws 01 Vanuit de bestuursvergadering

Nadere informatie

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019 Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 KBO BRABANT Afdeling Valkenswaard e-mail: kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com website: www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no 5

Nadere informatie

Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Juni 20155

Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Juni 20155 Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Juni 20155 Voorjaarsreisje. Beste leden voor ons voorjaarsreisje op woensdag 24 Juni zijn nog plaatsen open,voor die

Nadere informatie

Ons Seniorennieuws. Senioren Vereniging Waspik. Een maandelijkse uitgave van. Aangesloten bij. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. magazine voor senioren

Ons Seniorennieuws. Senioren Vereniging Waspik. Een maandelijkse uitgave van. Aangesloten bij. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. magazine voor senioren Ons Seniorennieuws uitgave: september 2018 magazine voor senioren Een maandelijkse uitgave van Senioren Vereniging Waspik Aangesloten bij Postbus 54, 5165 ZH Waspik 2 Ons Seniorennieuws september 2018

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: oktober 2015 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 1 Terugblik op een zeer geslaagde ouderenmiddag

Nadere informatie

KBO Afdeling Waspik. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon 0416-311629. Rabobank 1565.21.466

KBO Afdeling Waspik. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon 0416-311629. Rabobank 1565.21.466 KBO Afdeling Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 Nieuws van de afdeling juni 2011 Vanuit de bestuursvergadering van mei j.l. Een van de belangrijkste punten die

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik 1973-2013 Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 uitgave: januari 2013 Volgorde artikelen in dit afdelingsnieuws Nieuwjaarswens van de voorzitter

Nadere informatie

Nieuws van de. afdeling Waspik KBO. uitgave: september Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon KBO: U kunt niet zonder

Nieuws van de. afdeling Waspik KBO. uitgave: september Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon KBO: U kunt niet zonder Nieuws van de KBO uitgave: september 2017 Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 06-53937206 KBO: U kunt niet zonder afdeling Waspik Artikelen in dit Afdelingsnieuws pag. 1 Kunst door Tjarda Rietdijk pag.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 LINQUENDA THEATER Op MAANDAG 31 JULI komt er speciaal voor u een theatershow. Laat u verrassen met de show Terug naar vroeger van LINQUENDA Theatershows. Nodig hiervoor

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: november 2015 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 1 Vanuit de bestuursvergadering van

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht.

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren met de leerkracht. Zinnen maken met omdat. Hulp vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

KBO Afdeling Waspik. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon Rabobank

KBO Afdeling Waspik. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon Rabobank KBO Afdeling Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 Nieuws van de afdeling december 2010 Een zalig Kerstfeest. Bij het verschijnen van dit Afdelingsnieuws is de maand

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017.

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017. Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017. 1 2 Open Inloop. Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen uit Baarlo. Een gemeenschapsruimte,

Nadere informatie

Nieuws van de. afdeling Waspik KBO. uitgave: november Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon KBO: U kunt niet zonder

Nieuws van de. afdeling Waspik KBO. uitgave: november Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon KBO: U kunt niet zonder Nieuws van de KBO uitgave: november 2017 Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 06-53937206 KBO: U kunt niet zonder afdeling Waspik Artikelen in dit Afdelingsnieuws pag. 01 Uitnodiging leden voor de Kerstviering

Nadere informatie

Belangenorganisatie senioren. Kring s-hertogenbosch Afdeling Binnenstad. Jaarkalender 2013 eerste jaargang BEWAAR-EXEMPLAAR

Belangenorganisatie senioren. Kring s-hertogenbosch Afdeling Binnenstad. Jaarkalender 2013 eerste jaargang BEWAAR-EXEMPLAAR Belangenorganisatie senioren Kring s-hertogenbosch Afdeling Binnenstad Jaarkalender 2013 eerste jaargang BEWAAR-EXEMPLAAR 1 Welke voordelen biedt uw KBO lidmaatschap bij uw afdeling? HUL P NODIG - bij

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Reis naar Duitsland Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 uitgave: februari 2014 Artikelen in dit afdelingsnieuws 1 Vanuit de bestuursvergadering

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: augustus 2016 Artikelen in dit Afdelingsnieuws pagina 1 Zomertijd, vakantietijd.

Nadere informatie

Nieuws van de. afdeling Waspik KBO. uitgave: januari Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon KBO: U kunt niet zonder

Nieuws van de. afdeling Waspik KBO. uitgave: januari Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon KBO: U kunt niet zonder Nieuws van de KBO uitgave: januari 2017 Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 06-53937206 KBO: U kunt niet zonder afdeling Waspik Artikelen in dit Afdelingsnieuws pagina 1-3 Verslag Kerstviering met woord

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF K.B.O.STOKHASSELT

NIEUWSBRIEF K.B.O.STOKHASSELT NIEUWSBRIEF K.B.O.STOKHASSELT Voorzitter A.van Hamond tel 0655180943 Secretaris C.Janssens tel 0647550912 Penningmeester J.v.d.Wiel tel 013-5773211 Bankrekening t.n.v. K.B.O.Stokhasselt nl88ingb0000661722

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik 1973-2013 foto 35 jarig KBO feest Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 uitgave: december 2013 Artikelen in dit afdelingsnieuws - Een zalig

Nadere informatie

Nieuws van de. afdeling Waspik KBO. uitgave: februari Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon KBO: U kunt niet zonder

Nieuws van de. afdeling Waspik KBO. uitgave: februari Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon KBO: U kunt niet zonder Nieuws van de KBO uitgave: februari 2017 Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 06-53937206 KBO: U kunt niet zonder afdeling Waspik Artikelen in dit Afdelingsnieuws pag. 1+2 pag. 2 pag. 3 pag. 3 pag. 4 pag.

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 uitgave: juni-juli 2014 Volgorde artikelen in dit Afdelingsnieuws 01 Officiële opening van de Stroming

Nadere informatie

Nieuws van de. afdeling Waspik KBO. uitgave: augustus Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon KBO: U kunt niet zonder

Nieuws van de. afdeling Waspik KBO. uitgave: augustus Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon KBO: U kunt niet zonder Nieuws van de KBO uitgave: augustus 2017 Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 06-53937206 KBO: U kunt niet zonder afdeling Waspik Artikelen in dit Afdelingsnieuws pag. 1 Woordje van de voorzitter bij het

Nadere informatie

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar

ANDERS OUDER WORDEN. Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar ANDERS OUDER WORDEN Anders Ouder Worden wordt financieel ondersteund door WOP Schollevaar A C T I V I T E I T E N SEPTEMBER DECEMBER 2017 HET BESTUUR VAN ANDERS OUDER WORDEN IS OP ZOEK NAAR EEN NIEUWE

Nadere informatie

Bureau Activiteiten Bemiddeling. Activitei wrinken tocht. tuinieren dames kunst uit ho

Bureau Activiteiten Bemiddeling. Activitei wrinken tocht. tuinieren dames kunst uit ho Activitei wrinken tocht maken FIETSEN VITAA winkelen samen TV kijk korte vakantie actiefdansje rum tuinieren dames kunst uit ho ergens samen UIT eten OF THUIS dagtocht ka leggen museum genieten terras

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 Rabobank Baarlo naar MFC de Engelbewaarder. Vanaf 3 juli 2018 kunnen klanten van de Rabobank uit Baarlo

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

RONDVAART DE DOMMEL NAAR HOEK VAN HOLLAND FANTASIETUIN DE STAL

RONDVAART DE DOMMEL NAAR HOEK VAN HOLLAND FANTASIETUIN DE STAL PROGRAMMA JUNI 2019 RONDVAART DE DOMMEL NAAR HOEK VAN HOLLAND FANTASIETUIN DE STAL We hebben weer leuke uitjes in het programma staan! Voor ieder wat wils. Wij horen graag op de beldag (of daarna) van

Nadere informatie

Het Rode Kruis Tilburg geeft een workshop In en om het huis.

Het Rode Kruis Tilburg geeft een workshop In en om het huis. Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Oktober 2016 Het Rode Kruis Tilburg geeft een workshop In en om het huis. Het doel is iedereen bewust te maken van waar

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 06-53937206 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: december 2016 Artikelen in dit Afdelingsnieuws pagina 1 Nabeschouwing St. Nicolaasbingo

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: januari 2015 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 01 Een Nieuwjaarswens van vice voorzitter

Nadere informatie

Ons Seniorennieuws. Senioren Vereniging Waspik. Een maandelijkse uitgave van. Aangesloten bij. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. magazine voor senioren

Ons Seniorennieuws. Senioren Vereniging Waspik. Een maandelijkse uitgave van. Aangesloten bij. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. magazine voor senioren Ons Seniorennieuws uitgave: juni 2018 magazine voor senioren Een maandelijkse uitgave van Senioren Vereniging Waspik Aangesloten bij Postbus 54, 5165 ZH Waspik 2 Ons Seniorennieuws juni 2018 pag. 03 pag.

Nadere informatie

Ontmoetingscentrum voor ouderen DE ROOS 2016. Ouderen

Ontmoetingscentrum voor ouderen DE ROOS 2016. Ouderen Ontmoetingscentrum voor ouderen DE ROOS 2016 Ouderen 1 ONTMOETINGSCENTRUM DE ROOS Adres: Beekstraat 29 6001 GG Weert Tel: 0495-688190 (tijdens kantooruren) 0495-688199 (buiten kantooruren) Fax: 0495-537299

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik 1973-2013 Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 uitgave: februari 2013 Volgorde artikelen in dit afdelingsnieuws Rectificatie, t.a.v. artikel

Nadere informatie

HANDLEIDING BIJ HET INVULLEN VAN HET DAGBOEK

HANDLEIDING BIJ HET INVULLEN VAN HET DAGBOEK HANDLEIDING BIJ HET INVULLEN VAN HET DAGBOEK Belangrijk! Dit dagboek moet worden bijgehouden door de persoon die door Intomart GfK is benaderd. Het gaat er om wat u zelf heeft gedaan. Houd het dagboekje

Nadere informatie

Maak meer mee. Activiteiten 1 e kwartaal Baarlo.

Maak meer mee. Activiteiten 1 e kwartaal Baarlo. Maak meer mee. Baarlo Activiteiten 1 e kwartaal 2019. www.mfcdeengelbewaarder.nl www.baarlo.dorpsontmoeting.nl 1 Nieuwe naam en logo. Dorpsontmoeting Peel en Maas is de verzamelnaam voor de 10 lokale Dorpsontmoetingen

Nadere informatie

JOURNAAL no. 2 5 febr. 2019

JOURNAAL no. 2 5 febr. 2019 KBO BRABANT Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 e-mail : kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com Afdeling Valkenswaard website : www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no.

Nadere informatie

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af.

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af. Intro Met de docent Wat ga je doen in dit hoofdstuk? 1 Herhalen: je gaat herhalen wat je hebt geleerd in hoofdstuk 7, 8 en 9. 2 Toepassen: je gaat wat je hebt geleerd gebruiken in een situatie over werk.

Nadere informatie

Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015

Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015 Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Januari 2015 Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015 We beginnen 2015

Nadere informatie

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer

Voor jou. Verhalen van mantelzorgers. Anne-Rose Hermer Voor jou Verhalen van mantelzorgers Anne-Rose Hermer 6 Inleiding In dit boek maak je kennis met Martine, Koos en Sara. Ze zijn alledrie in een andere fase van hun leven. Maar één ding is hetzelfde voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief. K B O afd. Berkel en Rodenrijs. Woordje van de Voorzitter, november 2016

Nieuwsbrief. K B O afd. Berkel en Rodenrijs. Woordje van de Voorzitter, november 2016 K B O afd. Berkel en Rodenrijs november 2016 Nieuwsbrief Redactie Nieuwsbrief: Trees Verbraeken,Watersnip28 2651 ZA Berkel en Rodenrijs.Telefoon:5117969 e-mail: exbakker@upcmail.nl Secretaris: Jeanne Bloom,

Nadere informatie

MEI T/M AUGUSTUS 2019 en vooruitblik

MEI T/M AUGUSTUS 2019 en vooruitblik WIJKPROGRAMMA Stevenshof MEI T/M AUGUSTUS 2019 en vooruitblik Wat is er in deze periode in de wijk te doen? Je vindt hier een selectie van activiteiten. Organisaties die in een volgend wijkprogramma ook

Nadere informatie

Voor u ligt het programma van de Zomerschool voor Senioren 2014. We bestaan dit jaar 5 jaar en daarom hebben we een mooi programma samengesteld.

Voor u ligt het programma van de Zomerschool voor Senioren 2014. We bestaan dit jaar 5 jaar en daarom hebben we een mooi programma samengesteld. VIJF JAAR ZOMERSCHOOL VOOR SENIOREN Voor u ligt het programma van de Zomerschool voor Senioren 2014. We bestaan dit jaar 5 jaar en daarom hebben we een mooi programma samengesteld. Inschrijven Op 25 juni

Nadere informatie

ACTIVITEITEN MAANDAG. Ouderenbiljart uur. Info: dhr. A. Goossens tel Bridge uur. Indo: dhr J. v.d.

ACTIVITEITEN MAANDAG. Ouderenbiljart uur. Info: dhr. A. Goossens tel Bridge uur. Indo: dhr J. v.d. Wijkcentrum Jan Ligthart Bergweg 12, 4461 NB Goes Telefoon 0113-232735 Gironummer 5859466 KvK 22029749 Website: http://site.zeelandnet.nl/goesoost/ BESTUUR Voorzitter Dhr. J. E. Mieras Tulpstraat 74, 4461

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

Welzijns Activiteiten Overdal

Welzijns Activiteiten Overdal Welzijns Activiteiten Overdal Augustus 2018 Dag Activiteit Tijd/Plaats Woensdag 1 aug Donderdag 2 aug Sjoelen De Schakel 15:00 uur Vrijdag 3 aug Weeksluiting (G.Meyer) Dag Activiteit Tijd/Plaats Maandag

Nadere informatie

U bent van harte welkom!

U bent van harte welkom! Seizoen 2017-2018 U bent van harte welkom! In dit boekje vindt u alle activiteiten die georganiseerd worden in de Hanzeborg voor het seizoen September 2017 September 2018. Het kan zijn dat er wijzigingen

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: maart 2015 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 01 Uitnodiging voor de Algemene vergadering

Nadere informatie

Verenigingen Sint-Annaland, januari 2017

Verenigingen Sint-Annaland, januari 2017 Verenigingen Sint-Annaland, januari 2017 2 Inhoud 1. Inleiding... 4 1.1. aanmelden... 4 1.2. kosten... 5 1.3. contact... 5 2. de verenigingen... 6 2.1. zwemmen... 6 2.2. koersbal... 7 2.3. kaarten maken...

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF K.B.O.STOKHASSELT

NIEUWSBRIEF K.B.O.STOKHASSELT NIEUWSBRIEF K.B.O.STOKHASSELT Voorzitter A.van Hamond tel 0655180943 Secretaris C.Janssens tel 0647550912 Penningmeester J.v.d.Wiel tel 013-5773211 Bankrekening t.n.v. K.B.O.Stokhasselt nl88ingb0000661722

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 5 Juni/Juli 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Nieuws van de. afdeling Waspik KBO. uitgave: maart Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon KBO: U kunt niet zonder

Nieuws van de. afdeling Waspik KBO. uitgave: maart Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon KBO: U kunt niet zonder Nieuws van de KBO uitgave: maart 2017 Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 06-53937206 KBO: U kunt niet zonder afdeling Waspik Artikelen in dit Afdelingsnieuws pag. 01 Belangrijke informatie voor hen die

Nadere informatie

Wijkcentrum De Gasterij

Wijkcentrum De Gasterij Wijkcentrum De Gasterij Wat gezellig dat u gekomen bent Wijkbewoners ontmoeten elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee, nemen deel aan gezamenlijke activiteiten of organiseren zelf een activiteit.

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Dag dames, Nu de zomer bijna voorbij is en het verenigingsleven overal weer gaat beginnen ontvangt u deze eerste nieuwsbrief van ons nieuwe verenigingsjaar, 2016-2017. Ik

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 06-53937206 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: november 2016 Artikelen in dit Afdelingsnieuws pagina 1 pagina 2 pagina 2 pagina

Nadere informatie

Nieuwsblad BoodschappenPlusBus. Oktober, november, december Senioren

Nieuwsblad BoodschappenPlusBus. Oktober, november, december Senioren Nieuwsblad BoodschappenPlusBus Oktober, november, december 2018 Senioren 1 2 Dank u voor uw interesse in de BoodschappenPlusBus. WAT IS DE BOODSCHAPPENPLUSBUS? Het doel van de BoodschappenPlusBus is het

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KBO AFDELING PRINSENBEEK

NIEUWSBRIEF KBO AFDELING PRINSENBEEK NIEUWSBRIEF KBO AFDELING PRINSENBEEK Secretariaat: Schoolstraat 17, 4841 XC Prinsenbeek tel: 06-25008445. JAARGANG 31 rienus.huijbregts@casema.nl www.kboprinsenbeek.nl website: Bankrekening: NL07 RABO

Nadere informatie

WANNEER IS JE LAATSTE KAART GELEGD?

WANNEER IS JE LAATSTE KAART GELEGD? WANNEER IS JE LAATSTE KAART GELEGD? We leven in een samenleving waar alles steeds sneller gaat, en als je niet aan dit tempo kunt voldoen, dan val je helaas uit de boot. En om het deze keer niet over jongeren

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Ontmoetingscentrum De Verbinding ACTIVITEITENAANBOD JUNI 2016. Ontmoetingscentrum De Verbinding. Stationsstraat 1 6671 AW Zetten 0488 453187

Ontmoetingscentrum De Verbinding ACTIVITEITENAANBOD JUNI 2016. Ontmoetingscentrum De Verbinding. Stationsstraat 1 6671 AW Zetten 0488 453187 Ontmoetingscentrum De Verbinding O T M ACTIVITITAABOD JUI 2016 O T O O T W I K K L L T S P A Ontmoetingscentrum De Verbinding Stationsstraat 1 6671 AW Zetten 0488 453187 deverbinding@stgsamenzorgen.nl

Nadere informatie

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een dagje ouder Ouder worden Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Een dagje ouder, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALSTERK B1 THEMA 2 WERK ZOEKEN

ANTWOORDEN TAALSTERK B1 THEMA 2 WERK ZOEKEN ANTWOORDEN TAALSTERK B1 THEMA 2 WERK ZOEKEN Opdracht 4 1. En wat doe jij volgend jaar? 2. luisteren naar verhalen over opleiding en werk, vragen stellen, praten met de andere deelnemers 3. 22.00 uur 4.

Nadere informatie

Het Lepelaartje. Algemeen nieuws. Belangrijke data. Inschrijven op de Basisschool. Beste ouders/verzorgers,

Het Lepelaartje. Algemeen nieuws. Belangrijke data. Inschrijven op de Basisschool. Beste ouders/verzorgers, Algemeen nieuws Beste ouders/verzorgers, U heeft vast gemerkt dat wij druk bezig zijn met de voorbereiding voor volgend schooljaar. Intern wordt er het een en ander verhuisd en verplaatst zodat we volgend

Nadere informatie

Ons Seniorennieuws. Senioren Vereniging Waspik. Een maandelijkse uitgave van. Aangesloten bij. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. magazine voor senioren

Ons Seniorennieuws. Senioren Vereniging Waspik. Een maandelijkse uitgave van. Aangesloten bij. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. magazine voor senioren Ons Seniorennieuws uitgave: december 2018 magazine voor senioren Een maandelijkse uitgave van Senioren Vereniging Waspik Aangesloten bij Postbus 54, 5165 ZH Waspik 2 Ons Seniorennieuws december 2018 pag.

Nadere informatie

VvP NIEUWSBRIEF Jaargang 03, Jaar 2017

VvP NIEUWSBRIEF Jaargang 03, Jaar 2017 VvP NIEUWSBRIEF Jaargang 03, Jaar 2017 22e Algemene Ledenvergadering bij Avila op 23 Februari 2017 Dit jaar wordt onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) wederom in het Koetshuis van het Avila

Nadere informatie

Activiteiten in centrum voor Wonen & Zorg De Bloemschevaert

Activiteiten in centrum voor Wonen & Zorg De Bloemschevaert Activiteiten in centrum voor Wonen & Zorg De Bloemschevaert Inleiding Van harte welkom in De Bloemschevaert. In dit boekje vindt u een overzicht van al onze activiteiten. Bij elke activiteit staat kort

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

Deze maand hebben we weer tal van activiteiten voor u, o.a.: Zaterdag 15 april Paasbrunch met medewerking van de Donjongens. foto

Deze maand hebben we weer tal van activiteiten voor u, o.a.: Zaterdag 15 april Paasbrunch met medewerking van de Donjongens. foto April 2017 Deze maand hebben we weer tal van activiteiten voor u, o.a.: l Koningsfilm l Spelletjesmiddag l Bingo l Dansavond Zaterdag 15 april Paasbrunch met medewerking van de Donjongens foto Aanvang:

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: september 2016 Artikelen in dit Afdelingsnieuws pagina 1 Stop de stapeling van maatregelen

Nadere informatie

Dungense Belangen Organisatie Senioren

Dungense Belangen Organisatie Senioren Nieuwsbrief 9, 1 oktober 2018 Dungense Belangen Organisatie Senioren Oktober 3 Rikken en jokeren 14.00 u Litserborg 4 Kleine fietstocht 13.00 u Blauwe Scholk 4 Jeu de Boules Velddriel 10 Haak- en breicafé

Nadere informatie

KBO voor 55-plussers afdeling Ursem

KBO voor 55-plussers afdeling Ursem KBO voor 55-plussers afdeling Ursem NESTORBEZORGERS J. Schuitemaker Bavohof 6 T. Vendel Haverkampstraat 3 Th. Dol Ruijterstr 7 T. Mak Bavohof 12 T. Wever Mastakker 1 T. Dol Kerkweg 11 A. Langereis Noordgouw

Nadere informatie

Jan Thijs Seinenhof Diever. Verenigingsleven en recreatieve activiteiten

Jan Thijs Seinenhof Diever. Verenigingsleven en recreatieve activiteiten Jan Thijs Seinenhof Diever Verenigingsleven en recreatieve activiteiten 1 2 Geachte meneer, mevrouw, In deze uitgave van Jan Thijs Seinenhof staat beschreven welke mogelijkheden wij bieden voor vrijetijdsbesteding

Nadere informatie

Nieuwtjes van de Stampertjes

Nieuwtjes van de Stampertjes april 2017 Agenda 27-3 t/m 21-4 thema lente 13-4 Paasbrunch 14-4 t/m 17-4 april Goede vrijdag, Pasen gesloten 20-4 Kinderboerderij 24-4 t/m 7-5 Meivakantie en Koningsdag Nieuwtjes van de Stampertjes Jantje

Nadere informatie

Activiteitenkrant maart Woensdag 1 maart. High Tea

Activiteitenkrant maart Woensdag 1 maart. High Tea Activiteitenkrant maart 2017 Woensdag 1 maart High Tea Einde: 15:30 uur Entree: 5,00 Meer informatie vindt u in deze krant. Een kaartje kunt u kopen bij de receptie van het SWVkantoor, ook kunt u bellen

Nadere informatie