Nieuws van de afdeling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuws van de afdeling"

Transcriptie

1 Nieuws van de afdeling KBO Waspik Reis naar Duitsland Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon Rabobank uitgave: februari 2014

2 Artikelen in dit afdelingsnieuws 1 Vanuit de bestuursvergadering van februari, Nogmaals gesprek met de Rabobank 2 Brief Rabobank aan alle inwoners van Waspik. 3 Aangifte Inkomstenbelasting Grote Bingomiddag op vrijdag 28 februari 5 Maak gebruik van uw voordeelpasje van de KBO. 6 Bijstandshulp voor mensen zonder zorg- of huurtoeslag. 7 Hoe blijf je jong? 8 Oproep leden KBO voor fitness. 9 Persbericht Regelzorg. 10 Gezocht leden voor het koor Zang en Vriendschap. 11 Het Venster. 12 Excursiemogelijkheid naar de Statie Wonen. 13 Vrijdag 21 maart dansmiddag voor senioren in het Schooltje. 14 Aanbod van cursussen van VVN in Waalwijk. 15 Poster Kaartmarathon. 16 Jos Siemons 17 Nieuwe deelnemer kortingsactie. 18 Ik en mijn bril. 19 Activiteiten komende periode. 20 Lezen met een glimlach. Colofon Het Nieuws van de Afdeling is een uitgave van KBO afd. Waspik en verschijnt 10 X jaar. Oplage ca Het Nieuws van de Afdeling wordt gratis bezorgd bij de leden en relaties van de afdeling. Redactie J. van Hooren en A. Smits. Foto s, C. Koster. Lay-Out, G. van Engelen. Redactie adres Geelgors 2A, 5165 TT Waspik. De contributie voor het lidmaatschap bedraagt 26,50 per jaar, waar bij voor degene die automatisch betalen een korting wordt verleend van 1,50. Lid worden kan vanaf de leeftijd van 50 jaar via een aanmeldingsformulier te verkrijgen bij het secretariaat. Opzeggingen van het lidmaatschap kan alleen schriftelijk voor 1 december voorafgaande aan het nieuwe verenigingsjaar dat op 1 januari begint. Ook verhuizingen en overlijden schriftelijk mede te delen aan het secretariaat. Secretariaat: adres: Postbus 54, 5165 ZH Waspik of Geelgors 2A 5165 TT Waspik. Telefoon Druk: Drukkerij DekoVerdivas BV Tilburg. Geheel of gedeeltelijk overname van artikelen en/of berichten is toegestaan, mits daarbij vermeld: Overgenomen uit Het Nieuws van de Afdeling.

3 Vanuit de bestuursvergadering van februari Nogmaals gesprek met de Rabobank In een 2de gesprek met de Rabobank sprak het bestuur van de KBO nogmaals zijn ernstige zorgen uit over de gevolgen van de sluiting van het Rabokantoor in Waspik per 1 maart Mevrouw C. Geerts van de afdeling promotie van de Rabobank was er nogmaals voor naar Waspik gekomen. Voorzitter Ad Smits haalde nogmaals aan dat er wel allerlei bijeenkomsten zijn geweest maar dat er nog steeds geen duidelijk antwoord is gekomen over vragen als blijft de geldautomaat in het dorp en de geldservice en een eventueel servicecenter. Duidelijk werd wel dat de bank toch probeert om de functie in de kleinere kernen ook daadwerkelijk te continueren. Bovenstaande punten kunnen er voor zorgen dat de inwoners van Waspik toch plaatselijk hun geld kunnen blijven pinnen en via het servicecenter (in Stromenland) en via de geldservice over voldoende contanten kunnen blijven beschikken en hun vragen op bancair terrein kunnen blijven stellen in de eigen plaatselijke gemeenschap. Alle inwoners van Waspik krijgen rond 1 maart een brochure in de bus,waarin uitgebreid op vele zaken t.a.v. het bankverkeer ingegaan wordt. T.a.v de pinautomaat stelde mevr. Geerts nog dat deze in het bankgebouw blijft, maar verplaatst wordt naar de Noordzijde van het gebouw( dus buiten). Wel zal er een afdakje komen (voor slecht weer) en een goede verlichting. Het bestuur sprak verder nog over Tafeltje Dekje en de daarmee gepaard gaande kosten van bezorging. Hierover wordt nogmaals met de Riethorst Stromenland gecorrespondeerd. Ook werd een eerste gedachtenwisseling gehouden over de opzet van een mogelijke felicitatiedienst voor de leden om te trachten de onderlinge saamhorigheid nog verder te bevorderen. E.e.a. is niet zo eenvoudig. We komen er in een volgende vergadering op terug. Tot slot kwamen diverse uitstapjes die dit jaar gehouden worden aan de orde vanuit de activiteitencommissie, die deze bedacht heeft. Nieuwsbericht: Dienstverlening aan Rabobankklanten in Waspik Eerder hebben we u via een persoonlijke brief geïnformeerd over de sluiting van onze kantoren in Loon op Zand en Waspik per 1 maart We vinden het erg belangrijk dat onze persoonlijke en betrokken dienstverlening blijft bestaan. Al is dat in een ander jasje. Alternatieve dienstverlening Tijdens de bijeenkomst in Waspik eind september 2013 hebben we veel ideeën van u ontvangen over onze dienstverlening in de toekomst. Onze dank hiervoor! De afgelopen maanden hebben we in kaart gebracht op welke wijze we onze dienstverlening kunnen voortzetten met de betrokkenheid zoals u die van ons gewend bent. Momenteel worden de laatste puntjes op de i gezet. U kunt hierbij denken aan het inrichten van een servicepunt in Waspik, een gratis geldservice die geld bij u langs brengt, het beschikbaar stellen van portvrije enveloppen en de mogelijkheid om gebruik te maken van het mobiel adviesteam.

4 Tevens creëren we jaarlijks een moment dat we elkaar kunnen ontmoeten. Uiteraard zijn er geen kosten verbonden aan deze vormen van dienstverlening. Zoals eerder aangegeven blijven onze geldautomaten aanwezig in Waspik. Rabobankklanten ontvangen binnenkort van ons een brochure met bovenstaande en andere alternatieven op een rijtje zodat u deze kunt raadplegen wanneer u wenst. De brochure wordt naar u thuis gestuurd. Dichtbij in Waspik Op 19 mei organiseren wij een bijeenkomst voor onze klanten in Waspik. Graag informeren we u tijdens deze bijeenkomst over de bancaire ontwikkelingen en de financiële resultaten van Rabobank De Langstraat. Uiteraard komt ook de alternatieve dienstverlening en de sluiting van ons kantoor aan bod. Rabobankklanten ontvangen in april een uitnodiging voor deze bijeenkomsten van ons. Aangifte inkomstenbelasting 2013: Belasting -invulhulp bij de aangifte 2013 start vanaf 1 februari De belastinginvullers via de ouderenbonden zijn in januari weer bijgeschoold. Rond 10 februari 2014 zijn voor alle ouderen met een beperkt inkomen de belastinginvullers B. de Graauw en Cissy de Bruijn ( Smits) weer beschikbaar om u behulpzaam te zijn bij het invullen van uw belastingaangifte. Beiden zijn deskundig, hebben de cursus bijscholing via de belastingdienst met goed gevolg doorlopen en zijn in het bezit van een officieel bewijs, afgegeven door de belastingdienst, waaruit blijkt dat ze als belastinginvuller gekwalificeerd zijn. Zij willen u graag helpen bij het invullen en verzorgen van uw aangifte voor het belastingjaar Zij helpen u ook bij het aanvragen van zorg- en huurtoeslag. Alle aangiften moeten uiterlijk voor 1 april 2014 bij de belastingdienst binnen zijn. Zodra u alle jaaropgaven van werkgevers/pensioenfondsen,overige uitkeringsinstanties' banken en verzekeraars hebt ontvangen, kunt u contact met een van beide opnemen om een afspraak te maken voor invulhulp. U kunt telefonisch contact opnemen voor het maken van een afspraak met degene die vorig jaar uw aangifte verzorgde. Voor (nieuwe) leden die voor het eerst zijn of haar aangiftebiljet Inkomstenbelasting door de belastinginvullers van de KBO willen laten verzorgen is de keuze vrij. Zowel mevr. Cissy de Bruijn als dhr. Bert de Graauw komen dan bij u thuis om de benodigde financiële gegevens op te halen en/of de aangifte inkomstenbelasting samen met u in te vullen. Mevr. Cissy de Bruijn kunt u bereiken onder telefoonnummer : of of cissydebruyn@wxs.nl en dhr. Bert de Graauw onder telefoonnummer : of bdegraauw@ziggo.nl. Mogelijk hebt u dit jaar geen uitnodiging voor het invullen van een aangiftebiljet inkomstenbelasting ontvangen en twijfelt u of dat dit wel juist is, bel ons dan ook gerust. Ook zullen wij uw mogelijkheid tot het verkrijgen van zorg- en huurtoeslag bekijken of de inmiddels ontvangen zorg- en huurtoeslag voor 2014 beoordelen.wij verzoeken u, alvorens wij u bezoeken, de volgende financiële gegevens klaar te leggen:

5 Het jaarinkomen 2013: de jaaropgaven AOW van de Sociale Verzekeringsbank (SVB), jaaropgaven van eventuele werkgever(s), pensioenfondsen en lijfrenteverzekeraars, officiële opgaven of verklaringen van eventuele andere inkomsten. Denk bijvoorbeeld aan de opbrengsten uit het oppassen op de kleinkinderen. De WOZ- beschikking betreffende uw eigen huis van de gemeente Waalwijk met peildatum en de jaaropgave van de hypotheekverstrekker: de betaalde hypotheekrente en de hypotheekschuld per 31 december De afschriften van de bank- en girorekeningen (lopende rekeningen en spaarrekeningen). In het bijzonder gaat het om de afschriften met de saldi/waarden per 1 januari en 31 december De waarde van uw beleggingen per 1 januari en per 31 december Rekeningen van overige buitengewone uitgave in verband met ziekte (voor zover deze door u zelf zijn betaald en vallend buiten de ziektekostenverzekering). De kosten van een dieet op medisch voorschrift, reiskosten voor het bezoeken van een arts, specialist of een zieke. Bewijsstukken van gedane giften. (giften aan liefdadige of culturele instellingen, geen be wijzen géén aftrek). Heeft u/uw partner een voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2013 betaald of ontvangen, dan deze overleggen. Heeft u/uw partner een toeslagbeschikking (zorgtoeslag huurtoeslag) ontvangen, dan deze ook graag overleggen. Al deze gegevens zijn heel belangrijk omdat uw aangifte anders niet geheel juist kan worden ingevuld. Een latere correctie is nooit prettig!!!!!! Zaken die u niet kunt aantonen kunnen niet worden meegenomen of afgetrokken!!!!!!! Wij wijzen u erop dat u zelf altijd verantwoordelijk blijft voor uw eigen aangifte. Belangrijk: Nogmaals: Als u geen bewijzen of opgaven kunt overleggen, kunnen gegevens niet worden verwerkt en kan uw aangifte niet worden ingevuld. Het is dus belangrijk om alles wat met uw aangifte Inkomstenbelasting 2011 te maken heeft aan te tonen IBAN- nummers- Vanaf 1 februari 2014 gebruiken we in heel Europa alleen nog het IBAN- nummer (de internationale versie van uw oude bankrekeningnummer). Een lange reeks van cijfers en letters, die terug te vinden zijn op uw betalingsoverzichten,let dus op dat u binnenkort alleen nog dat nummer kunt gebruiken. Degenen die nog steeds papieren overboekingsopdrachten schrijven en bij de bank inleveren, moeten bij hun bank nieuwe overboekingsformulieren aanvragen, omdat er vanaf 1 februari aanstaande alleen nog opdrachten mogen worden aangeleverd waarop het volledige 18 tekens lange IBAN rekeningnummer is vermeld en op de oude formulieren is slechts plaats voor 10 cijfers,wees ook alert als derden u benaderen omtrent de IBAN gegevens. Dat kunnen criminelen zijn die de overgang naar de IBAN- nummers aangrijpen om bankgegevens en pincodes te bemachtigen. Banken zullen echter nooit dit soort gegevens via de telefoon of mail opvragen. Wees behoedzaam en neem eventueel contact met uw bank op. Het rijbewijs in 2014, Een rijbewijs mag vanaf heden maximaal 38,48 kosten De keuringsleeftijd is verhoogd naar 75 jaar. Cissy de Bruijn

6 Op Vrijdag 28 Februari a.s, Grote Carnavals Bingo Middag. in Buurthuis t Schooltje te Waspik Aanvang uur. Er zijn mooie prijzen te verdienen. Koffie/thee bij aanvang met wat lekkers gratis. Iedereen is welkom op deze middag. Maak gebruik van uw voordeelpasje. Bij het pasje voor 2014, dat u onlangs heeft ontvangen, zit ook een boekje bij van aangesloten winkels en bedrijven in Waalwijk, Sprang-Capelle, Kaatsheuvel en Waspik die meedoen aan een kortingsactie voor alle leden van de KBO in die plaatsen. Wij willen er U als bestuur toch nogmaals, wellicht ten overvloede, op wijzen dat u middels dit KBO pasje flink wat voordeel kunt halen. Zorg dat U altijd dit pasje bij je hebt ( voor dit jaar een licht groene kleur), want U moet dit kunnen tonen, om het voordeel ook werkelijk te krijgen. Zo`n honderd vijf en twintig bedrijven en winkels in bovengenoemd plaatsen werken mee aan deze kortingsregeling die in veel gevallen tot 10% korting op aankopen geven. In deze tijd dat ieder goed op de centjes moet letten levert U dit toch altijd nog wat extra voordeel op. Houdt de lijst met deelnemers ook altijd paraat, zodat U bij eventuele aankopen kunt kijken of het bedrijf of de winkel hier ook aan meedoet. In crisistijd spelen ook de kleine bedragen een grote rol. Bijstandshulp voor mensen zonder zorg - of huurtoeslag. Deze week is de staatssecretaris van financiën Frans Weekers opgestapt omdat het met de huurtoeslagen en zorgpremie voor velen nog steeds niet goed geregeld is. Zijn opvolger zal er een flinke kluif aan hebben om alles weer in goede banen te leiden. Het kan zijn dat ook onder onze leden mensen zijn die met deze achterstand te maken hebben. Verwacht wordt dat eind februari alle achterstanden weggewerkt zijn.voor hen die toch in financiële problemen dreigen te komen raden we aan met het Zorgloket in Waalwijk of het Startpunt in den Bolder contact op te nemen en hulp in te roepen. Oproep aan leden KBO Waspik voor Fitness Er is weer plaats om je conditie op pijl te brengen bij de Fitness. Op dinsdag zowel v.m. als n.m. krijgen we onder deskundige begeleiding Fitness. Kom ook eens een keer meedoen, de eerste les is gratis. Inlichtingen te verkrijgen bij Mevr Corry Gennissen of bij Ad Smits tel. nr

7 HOE BLIJF JE JONG: 1: Gooi alle onbelangrijke dingen overboord. Zoals; leeftijd, gewicht en lengte. Laat de dokters zich daar maar druk om maken, daar betaal je ze toch voor. 2: Behoud alleen de vrolijke vrienden. De zeurkousen halen je onderuit. 3: Geniet van Eenvoudige dingen. 4: Blijf leergierig. Leer bij, of over de computer, over tuinieren over wat dan ook! Maar laat je hersenen niet roesten, Ledigheid is des duivels oorkussen. En de naam van deze duivel is; Aloïs Alzheimer. 5: Lach veel, lang en luid. Lach tot je naar adem moet snakken. 6: Tranen horen erbij. Onderga, verdraag, treur en ga dan verder. De enige persoon die ons het hele leven vergezelt, dat zijn wij zelf. Leef, geniet van het leven: NU, terwijl je nog leeft! 7: Omring je met vriendschap, genegenheid, liefde. Of het nu familie is, huisdieren, herinneringen, muziek, planten, hobby s wat dan ook: Je huis is je koninkrijk. 8: Draag zorg voor je gezondheid. Is deze goed; houd ze in stand. Als ze wankel is; verstevig ze. En als dat niet meer kan; laat je dan helpen! 9: Vlucht voor schuldgevoelens. Maak uitstapjes, ga winkelen, naar een andere provincie, naar het buitenland.. maar ga schuldgevoelens uit de weg. 10: Zeg mensen dat je van ze houd. Zo vaak mogelijk en om het even welke gelegenheid. HOUD STEEDS IN GEDACHTEN: DE WAARDE VAN HET LEVEN WORDT NIET BEPAALD DOOR HET AANTAL KEREN DAT WE ADEM HALEN, MAAR DOOR HET AANTAL ADEMBENEMENDE MOMENTEN!

8 Rijbewijskeuring WAALWIJK - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht op het spreekuur dd. 20 februari en 20 maart in Buurthuis Zanddonk, Willaertpark 2a. Voor informatie en een afspraak belt u naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen: Zelf een datum plannen kan via Schikt de datum u niet dan zijn er veelal andere mogelijkheden elders in de regio of de volgende maand. Tarief: 35,00 voor de B/E keuring en 52,50 voor chauffeurs met rijbewijs C/D/E. Bij het behalen en verlengen van dit rijbewijs is een medische keuring verplicht. Met ingang van 1 januari 2014 is de leeftijd waarop de eerste seniorenkeuring plaats moet vinden verhoogd naar 75 jaar. Dit geldt echter niet voor chauffeurs met rijbewijs C/D/E. Bent u jonger dan 75 jaar en heeft u een medisch probleem of gebruikt u medicijnen welke de rijvaardigheid negatief kunnen beïnvloeden dan is het verstandig dit aan het CBR te melden. Meer informatie op de website van Regelzorg Rijbewijskeuringen. Koorleden Gezocht : Zingt u ook zo graag uit volle borst? Goed voor uw longen en strelend voor de oren van u en toehoorders. Een paar keer per jaar, u kent ons wel van de jaarlijkse optredens tijdens de kerstviering, treden we op voor onze doelgroep en op aanvraag voor een ieder. Jaarlijks maken we ook een uitstapje naar steeds fantastische plekjes. Het zangkoor van de KBO dat iedere week op maandagmiddag gedurende gemiddeld een uur vol overgave zingt, zoekt met klem naar vrouwelijke nieuw leden en natuurlijk staan we ook open voor mannelijke nieuwe leden. Maar waar zijn onze helder vrouwenstemmen? Leeftijd speelt geen rol, wij hebben leden in alle leeftijdfases. Na onze zang smeren we onze kelen onder het genot van een kopje koffie en de gebruikelijke versnapering en delen met elkaar lief en leed. Denkt u al langer ik wil iets in groepsverband ondernemen, meldt u dan aan bij: De heer Jan Verschure, Kloppersteeg 2, 5165 RD Waspik Telefoon: Nieuwe deelnemer Kortingsactie Samenwerkende Ouderenbonden Het bestuur van Digitaal Centrum Kaatsheuvel heeft met ingang van 1 januari 2014 besloten een korting te verlenen van 10% op alle cursussen en workshops. Stichting Digitaal Centrum Kaatsheuvel is aangesloten bij het landelijk Seniorweb. Voor meer informatie kunt u terecht op of op telefoonnummer:

9 * Alles voor in huis * Graag willen wij u als K.B.O. Afdeling Waspik uitnodigen voor een gezellige informatieve middag in onze toonzaal, op vrijdagmiddag 14 maart om uur bij de Statie Wonen. Wat bieden wij u? Een rondleiding door onze zitcomfort-afdeling met heldere uitleg over zitten op maat. Onze ruime collectie (relax-)fauteuils en comfortbankstellen laat u zien dat goed en betaalbaar zitten voor iedereen mogelijk is. Een demonstratie goed slapen op onze slaapcomfort-afdeling op de eerste verdieping, met duidelijke uitleg over onze bedden, bodems en boxsprings. Een uitleg over diverse vloermogelijkheden, deze tonen wij u in onze showroom woninginrichting, evenals alles op het gebied van raambekleding. In ons gordijn-atelier bieden wij u een kijkje in de keuken. Hier worden alle vitrages, inbetweens en overgordijnen perfect in de plooi verwerkt zoals alleen De Statie Wonen dat kan! In een ongedwongen gastvrije sfeer, onder het genot van een vers kopje koffie of thee met een heerlijke traktatie, kunt u op een heel vrijblijvende wijze kennis maken met de Statie Wonen. De middag sluiten we af met een lekker hapje en een drankje. Als U hiervoor belangstelling hebt meldt U dan aan via onderstaande strook bij de secretaris van de KBO. Aanmelden kan tot 1 maart a.s. Met vriendelijke groet, De Statie Wonen * Stationslaan 2 Waspik Telefoon * Ondergetekende meldt zich aan voor de gratis excursie bij de Statie Wonen op vrijdag 14 maart a.s. om uur. Ondergetekende Adres Inleveren bij de secretaris, Geelgors 2 a, in Waspik, of via postbus 54, 5165 ZK Waspik. Aanmelden kan tot 1 maart a.s.

10

11 Data cursussen aangeboden door VVN Waalwijk Opstart naar gebruik E-Bike cursus 17-3 vanaf uur Opstart E-Bike (koetshuis) i.s.m. Arno van Kessel Uitleg over de electrische fiets, wat is er te koop, welke eisen stelt u aan de e-bike, voor en nadelen. 1e uur.arno van Kessel gaat in op de voor en na-delen van de e-bike. Er zijn een aantal e-bikes aanwezig. 2e uur. Aandacht voor de nieuwe verkeersregels uitleg en antwoord op u vragen. 3e uur. Mogelijkheid tot het fietsen met de e-bike van een parcours. De kosten voor dit project zijn: GRATIS BROEM cursussen Voorlichting over de nieuwe theorieregels en uitleg over bestaande verkeerssituaties in de Gemeente Waalwijk. Tijdig indienen van uw verkeersvragen is gewenst uur BROEM theorie (koetshuis) 14-5 vanaf uur BROEM praktijk (koetshuis) uur BROEM theorie (koetshuis) vanaf uur BROEM praktijk (koetshuis) De kosten van dit project is voor leden van de bonden. 10,00 op vertoon van de kortingspas 20% korting Scootmobielcursussen In samenwerking met onderstaande locaties wordt in een ontspannen sfeer uitleg gegeven over de nieuwe verkeersregels voor scootmobiel gebruikers. Op de praktijk dag gaan we in op het veilig gebruik van de scootmobiel. Kosten van dit project: GRATIS uur Scootmobiel theorie Elzenhoven Sprang-Capelle uur Scootmobiel praktijk Elzenhoven Sprang-Capelle uur Scootmobiel theorie de Stroming Waspik uur Scootmobiel praktijk de Stroming Waspik uur Scootmobiel theorie Samarja Waalwijk uur Scootmobiel praktijk Samarja Waalwijk uur Scootmobiel theorie Eikendonk Waalwijk uur Scootmobiel praktijk Eikendonk Waalwijk uur Scootmobiel theorie Antoniushof Waalwijk uur Scootmobiel praktijk Antoniushof Waalwijk Voor een complete verzorgde verkeersmiddag hebben wij een leuk voorlichtingspakket. Die we bij u vereniging op locatie kunnen verzorgen. Brabant gaat voor NUL verkeersdoden u toch ook. Met vriendelijke groeten, Teun Sulsters

12 Buurthuis t Schooltje organiseert een grote KAARTMARATHON (rikken en jokeren) t.b.v. het Meubelfonds van het buurthuis ZONDAG 23 maart a.s. vooraf inschrijven kan tot 9 maart VOL = VOL!!! aanwezig zijn uiterlijk 9.30 uur. inschrijfgeld: 10,- koffie/thee bij aanvang gratis De lunch is inbegrepen Inschrijven bij Theo Rekkers telefoon of

13 Bril op! Gisteren vroeg mijn vrouw mij waarom ik niet iets nuttigs doe met mijn vrije tijd nu ik al enkele tijd met pensioen ben. Zij stelde voor dat ik naar het seniorencentrum zou gaan om er wat contact te hebben met de mannen van mijn leeftijd aldaar. Dat heb ik dus gedaan en toen ik vorige nacht thuis kwam heb ik haar vertel dat ik mij aangesloten had bij een parachute-club. Zij zei: "Ben je op je kop gevallen? Je bent 70 jaar oud en nu ga je nog beginnen met uit vliegtuigen te springen!" Fier toonde ik haar de lidkaart die ik gekregen had. Ze zei: "Gij idioot, waar is je bril? Dit is geen lidkaart van een para-club maar van een paren-club!!!" Nu zit ik serieus in de knoei en weet niet meer wat te doen want ik tekende voor vijf sprongen per week!!!!!!!!!! Het leven van een senior wordt er niet gemakkelijker op, sindsdien neem ik ALTIJD mijn bril mee!!!! Het venster Een jong stel komt net wonen in een nieuwe buurt. De volgende morgen als het jonge stel aan het ontbijten is, ziet de vrouw de buurvrouw haar was ophangen. Wat een vuile was! zegt ze. Goed wassen kan ze niet. Misschien heeft ze een nieuw wasmiddel nodig. Haar man bekijkt het hele gebeuren maar zegt niets. En telkens als de buurvrouw haar was te drogen hangt geeft ze hetzelfde commentaar. Een maand later is de vrouw verrast door een schone was bij de buurvrouw en zegt tot haar man. Kijk! ze heeft leren wassen. Wie zou haar dat geleerd hebben? De man zegt: niemand, want ik ben vanmorgen wat vroeger opgestaan en heb onze ramen gelapt. Zo is het leven: Al wat we zien bij anderen is afhankelijk van hoe schoon het venster is waardoor men kijkt. Voordat men kritiek geeft is het noodzakelijk de kwaliteit van ons kijken na te gaan. Zo zullen we dan ook met een helder zicht de goedheid in het hart van anderen zien. Och ja! Ik zou het vergeten... Vandaag zie ik je veel beter dan gisteren. En jij?

14

15 Activiteiten de komende periode. Op vrijdag 28 februari wordt weer de grote Carnavalsbingo gehouden in t Schooltje.. Lees de uitgebreide informatie hierover elders in dit blad. Op vrijdag 14 maart gaan we op bezoek bij de Statie Wonen. Ook hierover is een uitgebreid programma in dit Afdelingsnieuws. Op vrijdag 21 maart houden we als KBO voor het eerst een dansmiddag in t Schooltje. Ook die aankondiging leest u in dit Afdelingsnieuws. Op vrijdag 11 april houden we onze Algemene vergadering. In het volgende Afdelingsnieuws vindt U er alle informatie over. Naast het zakelijke gedeelte is er een muzikale Bingo. Heel leuk. Op vrijdag 16 mei houden we onze jaarlijkse busreis. Eerder hebben wij abusievelijk 26 mei vermeld. Dit keer gaan we naar Doesburg- Bronchorst. Programma en kaartverkoop komt allemaal in het Afdelingsnieuws van Maart. Voor juni kijkt de activiteitencommissie nog naar een leuke korte excursie. Op vrijdag 25 juli gaan we met de boot een tocht over de Linge maken. Noteer die dag alvast in uw agenda. Dat wordt weer een mooie dag. Meer informatie hierover in Afdelingsnieuws van april. Van 4 t/m 9 september kan men deelnemen aan een 5 daagse reis naar Duitsland. Liefhebbers kunnen zich tot 27 februari opgeven. Informatie hierover hebt U bij het laatste Afdelingsnieuws ontvangen. Bij de opgave moet aanbetaling voldaan worden. Dat kan via het rekeningnr van de KBO nr t.n.v. de penningmeester.

16 Lezen met een glimlach. Verhaaltjes. Een bisschop moet achter elkaar een aantal bezoeken aan parochies afleggen. Hij ontmoet s`avonds steeds een groepje parochianen en vertelt ook steeds enkele anecdotes over zijn leven. Als hij op een keer ook een journalist in de zaal ziet, vraagt hij die na afloop om die verhaaltjes niet in de krant te zetten, want dan kan hij ze in de andere parochies ook nog gebruiken. De volgende dag leest de bisschop in de krant het verslag dat eindigt met: Tenslotte vertelde de bisschop nog enkele anecdotes die niet gepubliceerd kunnen worden. Begraafplaats. Een bekend politicus sterft onverwacht en zijn vrienden discussiëren over zijn begrafenis. De een stelt voor om een praalgraf op het kerkhof van zijn geboorteplaats te maken. Een ander lijkt het beter om een herdenkingsdienst in het Parlement te houden en dan een crematie. Waarop een derde zegt : het was een vroom man. Misschien moeten we hem in de heilige stad Jeruzalem begraven. Waarop de eerste verschrikt reageert: Dat nooit, want daar is al eens iemand opgestaan. Reclame. Pakkende reclame in de etalage van een schoenenzaak; Ga niet naar een andere winkel om bedrogen te worden. Kom liever hier. Proefwerk. Marco komt thuis van school met de mededeling dat hij een dag van de school is geschorst. Wat heb je nu weer uitgespookt? Vraagt moeder boos. Ik heb gespiekt, biecht Marco op. Ik heb mijn ribben geteld tijdens een proefwerk biologie. Hoelang kan een mens zonder slapen? Die vraag stelde de juffrouw van groep 6 aan de leerlingen van de basisschool. Jantje zit vooraan in de klas en steekt meteen zijn vinger op. 24 uur, dus een hele dag. Dat zou wel kunnen zegt de juf. Pietje die veel verder naar achter zit zegt: ik denk wel 48 uur. Ook dat zou mogelijk zijn zegt de juf. Ook Pattrick steekt zijn vinger op en zegt na even nadenken: ik denk van wel 3 weken min een kwartier. Hoe kom je daar nu op zegt de Juf. Ik weet het ook niet, maar ons vader zei vanmorgen tegen ons moeder: We gaan vanavond een kwartier eerder naar bed, want het is alweer 3 weken Da's ne goeien!!! 's Morgens vroeg komen twee werkmannen van Belgacom de straat ingereden en beginnen te graven. Nadien wordt de gegraven sleuf weer dichtgegooid. Dit gaat zo de hele dag door. Vooraleer ze 's avonds vertrekken komt een buurtbewoner bij die mannen en vraagt hen wat ze nu eigenlijk de hele dag gedaan hebben. Wel zeggen die mannen : 'Wij hebben draadloos internet gelegd.' Gehoorapparaat: Twee gepensioneerden zitten op een bank in het park. Zegt de ene tegen de andere: Ik heb een nieuw gehoorapparaat en t is een goede, ik hoor nu alles weer duidelijk. Ja? vraagt de andere, En wat heeft dat gekost? Half vier!

17 Onze organisatie Bestuur: Voorzitter: Dhr. A. Smits Sch. Hooglanderstraat 39 tel: Vice voorzitter Mw. I. Ruygt Chopinlaan 1 tel: Secretaris Dhr. J. van Hooren Geelgors 2 A tel: jctvanhooren@home.nl Penningm. Dhr. K. Koster Poolsestraat 55 tel: e secretaris Mw. I. Ruygt Chopinlaan 1 tel: e penningm. Mw. C. de Bruyn de Roonlaan 23 tel: Leden: Mw. W. Hooymayers Overdiepse kade 5 tel: Mw. J. van Riel Burgm. Couwenbergstraat 18 tel: Dhr H. van Zon Leeuwerik 45 tel: Dhr. C. Bink van Duvenvoordestraat 25 tel: Onze ouderenadviseurs Mw. C de Bruyn tel: cissydebruyn@wxs.nl Dhr. B. de Graauw tel bdegraauw@ziggo.nl Dhr. K. Koster tel: kbokoster01@home.nl Onze belastingpapieren invullers Dhr. B. de Graauw tel: bdegraauw@ziggo.nl Mw. C de Bruyn tel: cissydebruyn@wxs.nl Onze activiteitencommissie: Mw. W. Hooymayers Overdiepse kade 5 tel: voorzitter Dhr. J. van Hooren Geelgors 2 A tel: Mw. J. van Riel Burgm. Couwenbergstraat 18 tel: Dhr H. van Zon Leeuwerik 45 tel: secretaris Dhr. C. Bink van Duvenvoordestraat 25 tel: Coördinatie tafeltje dekje: Mw. A. De Bont tel: Onze vaste activiteiten: Maandagmiddag Sjoelen in t Schooltje Informatie Mw. R. Lodewijks tel: Maandagmiddag Bridgen in Bartholomeushof Informatie J. Kamp tel: Maandagmiddag Koor Zang en Vriendschap Informatie Dhr. J. Verschuren tel: Dinsdagmorgen Fitness in centr. fysiotherapie Informatie Mw. C. Gennesen tel: Dinsdagmorgen Schilderen in Den Bolder Informatie in Den Bolder tel: Dinsdagmiddag Schilderen in Den Bolder Informatie in Den Bolder tel: Woensdagmorgen Countrydansen in Den Bolder Informatie Mw. C. Gennesen tel: Woensdagmiddag Koersbal in 't Schooltje Informatie Dhr. J. v.d. Pluym tel Donderdagmorgen Meer bewegen in Den Bolder Informatie Mw. R. Kemmeren tel: Donderdagmiddag Jeu des Boules Informatie Dhr. H. van Zon tel: Elke zondag Ouderensoos in de Riethorst In Kaatsheuvel Gelieve bij verhuizing, vertrek, overlijden, of opzegging lidmaatschap dit schriftelijk aan het secretariaat kenbaar te maken.

Ons Seniorennieuws. Senioren Vereniging Waspik. Een maandelijkse uitgave van. Lid van. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. magazine voor senioren

Ons Seniorennieuws. Senioren Vereniging Waspik. Een maandelijkse uitgave van. Lid van. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. magazine voor senioren Ons Seniorennieuws uitgave: februari 2018 magazine voor senioren Een maandelijkse uitgave van Senioren Vereniging Waspik Lid van Postbus 54, 5165 ZH Waspik Met deze aanpassingen kunnen we weer een

Nadere informatie

Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015

Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015 Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Januari 2015 Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015 We beginnen 2015

Nadere informatie

Uw Rabobank dichtbij en betrokken. Alleen in een ander jasje. Rabobank De Langstraat. Een aandeel in elkaar

Uw Rabobank dichtbij en betrokken. Alleen in een ander jasje. Rabobank De Langstraat. Een aandeel in elkaar Het Particulieren Mobiel Adviesteam bij u thuis! Uw Rabobank dichtbij en betrokken. Alleen in een ander jasje. Rabobank De Langstraat Een aandeel in elkaar Voorwoord Directie Rabobank De Langstraat verandert

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: november 2014 Volgorde artikelen in dit Afdelingsnieuws 1 Vanuit de bestuursvergadering

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 uitgave: mei 2014 Volgorde artikelen in dit Afdelingsnieuws 01 Vanuit de bestuursvergadering van 9

Nadere informatie

Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Juni 20155

Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Juni 20155 Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Juni 20155 Voorjaarsreisje. Beste leden voor ons voorjaarsreisje op woensdag 24 Juni zijn nog plaatsen open,voor die

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief. K B O afd. Berkel en Rodenrijs. Woordje van de Voorzitter. mei tot en met juli 2015

Nieuwsbrief. K B O afd. Berkel en Rodenrijs. Woordje van de Voorzitter. mei tot en met juli 2015 K B O afd. Berkel en Rodenrijs mei tot en met juli 2015 Nieuwsbrief Redactie Nieuwsbrief: Trees Verbraeken,Watersnip28 2651 ZA Berkel en Rodenrijs.Telefoon:5117969 e-mail: exbakker@upcmail.nl Secretaris:

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: september 2015 Volgorde artikelen in dit Afdelingsnieuws 01 Overdenking bij het overlijden

Nadere informatie

Het Rode Kruis Tilburg geeft een workshop In en om het huis.

Het Rode Kruis Tilburg geeft een workshop In en om het huis. Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Oktober 2016 Het Rode Kruis Tilburg geeft een workshop In en om het huis. Het doel is iedereen bewust te maken van waar

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: juni-juli 2016 Artikelen in dit Afdelingsnieuws pagina 1 pagina 2 pagina 3 pagina

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af.

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af. Intro Met de docent Wat ga je doen in dit hoofdstuk? 1 Herhalen: je gaat herhalen wat je hebt geleerd in hoofdstuk 7, 8 en 9. 2 Toepassen: je gaat wat je hebt geleerd gebruiken in een situatie over werk.

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Lesbrief 14. Naar personeelszaken.

Lesbrief 14. Naar personeelszaken. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 14. Naar personeelszaken. Wat leert u in deze les? Wanneer u zeggen en wanneer jij zeggen. Je mening geven en naar een mening vragen. De voltooide tijd gebruiken.

Nadere informatie

KBO Afdeling Waspik. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon 0416-311629. Rabobank 1565.21.466

KBO Afdeling Waspik. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon 0416-311629. Rabobank 1565.21.466 KBO Afdeling Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 Nieuws van de afdeling juni 2011 Vanuit de bestuursvergadering van mei j.l. Een van de belangrijkste punten die

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Krachtige Bond Ouderen STOKHASSELT

NIEUWSBRIEF Krachtige Bond Ouderen STOKHASSELT NIEUWSBRIEF Krachtige Bond Ouderen STOKHASSELT Voorzitter A.van Hamond tel 0655180943 Secretaris C.Janssens tel 0647550912 Penningmeester J.v.d.Wiel tel 013-5773211 Bankrekening t.n.v. K.B.O.Stokhasselt

Nadere informatie

Datum 20 maart 2014, tijd 14.00 uur, plaats Beurtschip, de Kajuit, Smilde.

Datum 20 maart 2014, tijd 14.00 uur, plaats Beurtschip, de Kajuit, Smilde. Nieuwsbrief nummer 1 januari 2014 Redactie: B. Muntinga, Vanghout 19, 9422 MG Smilde tel. 413688 e-mailadres: b.muntinga@planet.nl Het bestuur ziet er als het volgt uit: Voorzitter: A. Hendriks Zonnedauw

Nadere informatie

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 LINQUENDA THEATER Op MAANDAG 31 JULI komt er speciaal voor u een theatershow. Laat u verrassen met de show Terug naar vroeger van LINQUENDA Theatershows. Nodig hiervoor

Nadere informatie

Checklist. Aangifte inkomstenbelasting

Checklist. Aangifte inkomstenbelasting Checklist Aangifte inkomstenbelasting 2007 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2007 goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u dan ook de Checklist Aangifte inkomstenbelasting

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Dag dames, Nu de zomer bijna voorbij is en het verenigingsleven overal weer gaat beginnen ontvangt u deze eerste nieuwsbrief van ons nieuwe verenigingsjaar, 2016-2017. Ik

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF APRIL 2016 VAN DE VOORZITTER BELASTINGAANGIFTE 2015 CAPELSE ZOMERSCHOOL 2016

NIEUWSBRIEF APRIL 2016 VAN DE VOORZITTER BELASTINGAANGIFTE 2015 CAPELSE ZOMERSCHOOL 2016 NIEUWSBRIEF APRIL 2016 VAN DE VOORZITTER Het is weer voorjaar! Er breekt weer een fijne tijd aan voor velen van ons. Ons eerste busreisje van dit jaar naar het van Gogh museum was erg gezellig en smaakt

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: februari 2016 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 1 Gedicht Winter 2 Toch nog even Carnavalsbingo

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

Geboortedatum : Bankrekeningnummer : Aanhef : De heer Mevrouw Naam partner : SoFi-nummer :

Geboortedatum : Bankrekeningnummer : Aanhef : De heer Mevrouw Naam partner : SoFi-nummer : Checklist aangifte inkomstenbelasting 2013 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2013 goed in te kunnen vullen heb ik gegevens van u nodig. Ik verzoek u dan ook de Checklist Aangifte inkomstenbelasting volledig

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 4 April 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf.

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Les 1 Werk en inkomen (1) Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Evert en Monica -2 Rijbewijs Monica is jarig.

Nadere informatie

KBO Afdeling Waspik. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon 0416-311629. Rabobank 1565.21.466

KBO Afdeling Waspik. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon 0416-311629. Rabobank 1565.21.466 KBO Afdeling Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 Nieuws van de Afdeling januari 2012 Namens de Voorzitter en het bestuur een gezond en voorspoedig 2012 toegewenst.

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

CP16. ziek- en betermelden

CP16. ziek- en betermelden CP16 ziek- en betermelden Bent u ziek? Kunt u daarom niet werken? Geef het dan door aan uw baas. Dat is normaal in Nederland. Als u wat langer ziek bent, maakt u een afspraak met de bedrijfsarts. Als u

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel )

KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel ) KBO-afdeling CENTRUM-ZUID s-hertogenbosch p/a Spirealaan 82, 5247 HL s-hertogenbosch (tel. 073-8505765) NIEUWSBRIEF nr.1 van januari 2018 1. Nieuwjaarstreffen De contactmiddag op 12 januari 2018 in het

Nadere informatie

KBS De Schothorst. En het beste idee is... Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer:

KBS De Schothorst. En het beste idee is... Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer: Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 6, 28-01-2015 Nieuwsbrief 2014-2015 NB 6, 28-01-2015 In dit nummer: Het beste idee 1 Carnaval 1 Schoolreis 2 Kinderen en hun sociale

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF K.B.O.STOKHASSELT

NIEUWSBRIEF K.B.O.STOKHASSELT NIEUWSBRIEF K.B.O.STOKHASSELT Voorzitter A.van Hamond tel 0655180943 Secretaris C.Janssens tel 0647550912 Penningmeester J.v.d.Wiel tel 013-5773211 Bankrekening t.n.v. K.B.O.Stokhasselt nl88ingb0000661722

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Eindfeest/afscheid juf Tineke. Doordraaiochtend

Eindfeest/afscheid juf Tineke. Doordraaiochtend Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Inhoud: Schooljaar 2014 2015 29 juni 2015 Pagina 1: Eindlfeest/afscheid

Nadere informatie

ROFFELTJE. Hij ziet het niet

ROFFELTJE. Hij ziet het niet Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284 ROFFELTJE > Hij ziet het niet Vol vertrouwen legt hij zijn kleine bruine handjes in die van mij. Ik heb zwarte Piet gezien vertelt hij me met glanzende bruine

Nadere informatie

Ontmoetingscentrum De Verbinding ACTIVITEITENAANBOD JUNI 2016. Ontmoetingscentrum De Verbinding. Stationsstraat 1 6671 AW Zetten 0488 453187

Ontmoetingscentrum De Verbinding ACTIVITEITENAANBOD JUNI 2016. Ontmoetingscentrum De Verbinding. Stationsstraat 1 6671 AW Zetten 0488 453187 Ontmoetingscentrum De Verbinding O T M ACTIVITITAABOD JUI 2016 O T O O T W I K K L L T S P A Ontmoetingscentrum De Verbinding Stationsstraat 1 6671 AW Zetten 0488 453187 deverbinding@stgsamenzorgen.nl

Nadere informatie

Checklist Aangifte inkomstenbelasting 2008

Checklist Aangifte inkomstenbelasting 2008 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2008 goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u dan ook deze Checklist Aangifte inkomstenbelasting volledig in te vullen en bij het beantwoorden

Nadere informatie

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij Rijk Phileas Fogg is een vreemde man. Hij is erg rijk. Maar niemand weet hoe hij aan zijn geld komt. Een baan heeft hij namelijk niet. Toch woont hij in een groot huis, midden in Londen. In zijn eentje.

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik 1973-2013 foto 35 jarig KBO feest Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 uitgave: december 2013 Artikelen in dit afdelingsnieuws - Een zalig

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Maandag 10.00 tot 21.30 uur / Inloop de Spil Loop eens binnen bij De Spil voor een kop koffie en een praatje. De krant ligt klaar om gelezen te

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: november 2015 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 1 Vanuit de bestuursvergadering van

Nadere informatie

Afdeling VeluwerandMeer

Afdeling VeluwerandMeer Afdeling VeluwerandMeer Nieuwsbrief Nr. 3 2015 Van de bestuurstafel Deze keer een wat ander voorwoord dan u van mij gewend bent. Omdat er belangrijke zaken te melden zijn, praat het bestuur u graag bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Zondag 28 apr. Oranje Bingo Vrijdag 10 mei Spreekuur wijkagent en

Nadere informatie

Thema In en om het huis.

Thema In en om het huis. http://www.edusom.nl Thema In en om het huis. Les 22. Een huis zoeken Wat leert u in deze les? Praten over uw huis Informatie over het vinden van een nieuwe woning Praten over wat afgelopen is Veel succes!

Nadere informatie

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook?

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook? Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06 13572083 Info bulletin januari t/m april 2013 Op vrijdagavond 11 januari is er in de Veldschoppe voor alle kinderen van groep

Nadere informatie

Ons Seniorennieuws. Senioren Vereniging Waspik. Een maandelijkse uitgave van. Aangesloten bij. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. magazine voor senioren

Ons Seniorennieuws. Senioren Vereniging Waspik. Een maandelijkse uitgave van. Aangesloten bij. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. magazine voor senioren Ons Seniorennieuws uitgave: oktober 2018 magazine voor senioren Een maandelijkse uitgave van Senioren Vereniging Waspik Aangesloten bij Postbus 54, 5165 ZH Waspik 2 Ons Seniorennieuws oktober 2018 pag.

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

De plaswekker. Ploeppoli. poli Kindergeneeskunde Route 49

De plaswekker. Ploeppoli. poli Kindergeneeskunde Route 49 00 De plaswekker Ploeppoli poli Kindergeneeskunde Route 49 1 De plaswekker Over bedplassen wordt weinig gepraat. Dat komt doordat veel kinderen en hun ouders er zich voor schamen. Toch komt het heel vaak

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik 1973-2013 Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 uitgave: januari 2013 Volgorde artikelen in dit afdelingsnieuws Nieuwjaarswens van de voorzitter

Nadere informatie

explore the big questions of life Een introductie

explore the big questions of life Een introductie explore the big questions of life Een introductie www.youthalpha.nl Youth Alpha is een programma van Youth for Christ Nederland en stichting Alpha-cursus Nederland. 2 Youth for Christ Nederland www.yfc.nl

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2016 KBO

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2016 KBO NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2016 KBO afd. DEN BOSCH-GROOT-WEST Secretaris: Henk Becks, Kruiskampsingel 19, 5224 KC 's-hertogenbosch Telefoon: 073 6211328, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 20.00

Nadere informatie

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2015

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2015 Beste Lezer, Voor het invullen van uw aangifte hebben wij veel gegevens nodig. D.m.v. deze vragenlijst stellen wij u in staat om deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren. Wij verzoeken u

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden!

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden! NIEUWSFLITS Augustus 2015 Beste ouders/verzorgers en leden, Het is alweer augustus 2015, de zomervakantie vliegt voorbij. En wat is er een hoop gebeurd in de afgelopen weken. Wij hebben afscheid genomen

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019 Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 KBO BRABANT Afdeling Valkenswaard e-mail: kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com website: www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no 5

Nadere informatie

Rechte tellingen enquête digitale overheid

Rechte tellingen enquête digitale overheid Rechte tellingen enquête digitale overheid V001 - Wat is uw hoogst genoten opleiding? Lagere school 1458 3,0% LBO, MAVO, VMBO, MBO-1, eerste drie jaren van HAVO of VWO 16159 33,8% MBO 2-4, HAVO, VWO 15185

Nadere informatie

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2014

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2014 Beste Lezer, Voor het invullen van uw aangifte hebben wij veel gegevens nodig. D.m.v. deze vragenlijst stellen wij u in staat om deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren. Wij verzoeken u

Nadere informatie

2 april 2015. Ouderavond

2 april 2015. Ouderavond 2 april 2015 Ouderavond Elke 4 jaar moet de school een schoolplan vaststellen. Dat is een plan waarin staat wat we de komende 4 jaar op de Flevoparkschool allemaal gaan doen op het gebied van onderwijs

Nadere informatie

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber!

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber! 19 juli 11 Deze nieuwsbrief verschijnt per kwartaal. Je ontvangt deze omdat je een keer mee hebt gedaan aan een workshop of klant bent of omdat je opgaf als abonnee. Opzeggen/wijzigen of aanmelden voor

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Taban gaat met zijn dochter voor het eerst naar de bibliotheek. Hij schrijft haar in bij de bibliotheek. Dan laat Soumiya aan Taban en Ama

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: mei 2015 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 1 Vanuit de bestuursvergadering van 1 mei.

Nadere informatie

Info bulletin oktober 2014 - februari 2015

Info bulletin oktober 2014 - februari 2015 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin oktober 2014 - februari 2015 Wintersluiting Helaas is er al weer een einde aan het speelseizoen gekomen.

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

Wensenboek. cliënten DIT WENSENBOEK IS VAN:

Wensenboek. cliënten DIT WENSENBOEK IS VAN: Wensenboek cliënten DIT WENSENBOEK IS VAN: Beste..., Iedereen gaat een keer dood. Weet jij wat doodgaan is? Wat denk jij dat er gebeurt als je dood gaat? Dit boek helpt je hierover te praten en op te schrijven

Nadere informatie

Extra inkomen voor uw partner. Het Anw-pensioen van Pensioenfonds Vervoer

Extra inkomen voor uw partner. Het Anw-pensioen van Pensioenfonds Vervoer Extra inkomen voor uw partner Het Anw-pensioen van Pensioenfonds Vervoer Waarom deze brochure? Als u komt te overlijden, dan wilt u dat uw partner en eventuele kinderen goed verzorgd achterblijven. Het

Nadere informatie

Voornamen m/v * Telefoon privé. Telefoon werk. E-mailadres

Voornamen m/v * Telefoon privé. Telefoon werk. E-mailadres Vragenformulier ten behoeve het verzorgen van een belastingaangifte over het jaar 2015 * (slechts één formulier benodigd voor betrokkene en eventueel echtgenoot c.q. partner/samenwonende). 1. ALGEMEEN

Nadere informatie

Uitkomsten peiling kennis en gedrag omtrent de belastingaangifte. Nibud, 2010

Uitkomsten peiling kennis en gedrag omtrent de belastingaangifte. Nibud, 2010 Uitkomsten peiling kennis en gedrag omtrent de Nibud, 2010 Inleiding In dit rapport staan de resultaten beschreven van een peiling onder lezers van De Telegraaf over hun kennis en gedrag omtrent de. De

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof?

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof? Meer informatie? Welzijnsprogramma 2015 Vivium De Stichtse Hof Neem voor meer informatie gerust even contact op met het Uitbureau van De Stichtse Hof. Wij helpen u graag! Op zoek naar leuke activiteiten

Nadere informatie

Deze brief gaat over reiskosten. Wij denken dat dit voor u van belang is omdat uw kind elke dag met het openbaar vervoer reist.

Deze brief gaat over reiskosten. Wij denken dat dit voor u van belang is omdat uw kind elke dag met het openbaar vervoer reist. Aan de ouders/verzorgers van leerlingen in het Gereformeerd Voortgezet Onderwijs Zwolle, mei 2014 Ons kenmerk: 14-21.GH.lz Betreft: Tegemoetkoming reiskosten naar Gereformeerd Voortgezet Onderwijs (VO)

Nadere informatie

Liturgie voor de viering op 24 april 2016 om 10.00 uur in de Lichtkring met de Catechesegroep Gehandicapten Hoofddorp

Liturgie voor de viering op 24 april 2016 om 10.00 uur in de Lichtkring met de Catechesegroep Gehandicapten Hoofddorp Liturgie voor de viering op 24 april 2016 om 10.00 uur in de Lichtkring met de Catechesegroep Gehandicapten Hoofddorp Ouderling van dienst is Burg Anker Diaken is Alma van Hengel De piano wordt bespeeld

Nadere informatie

Checklist IB 2005. Wij zullen de originele bewijsstukken na het verzorgen van uw aangifte per post aan u terugzenden. A) GEGEVENS BELASTINGPLICHTIGE

Checklist IB 2005. Wij zullen de originele bewijsstukken na het verzorgen van uw aangifte per post aan u terugzenden. A) GEGEVENS BELASTINGPLICHTIGE Checklist IB 2005 Om uw aangifte inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen 2005 goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u dan ook de checklist IB 2005 volledig in te

Nadere informatie

D R U P P E L S G E W I J S

D R U P P E L S G E W I J S B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g s e p t e m b e r 1 5 D R U P P E L S G E W I J S 1 5 m e i 2 0 1 1 KALENDER 07-09 hoofdluiscontrole 07-09 informatieavond groep 7 08-09 informatieavond groep

Nadere informatie

zorgwijzer Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen

zorgwijzer Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen zorgwijzer 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg Medische vraag? Stel hem aan onze deskundigen Toen mijn vriendin

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Berghuizen Breed. Doe mee met leuke activiteiten in Zuid-Berghuizen!

Berghuizen Breed. Doe mee met leuke activiteiten in Zuid-Berghuizen! Tot woensdag 9 maart aanmelden Berghuizen Breed De eerste testuitgave in Zuid-Berghuizen, gemaakt en bezorgd door vrijwilligers. Lees en laat ons weten wat u ervan vindt! Mail uw ervaring, tips en vragen

Nadere informatie

Ria Massy. De taart van Tamid

Ria Massy. De taart van Tamid DE TAART VAN TAMID Ria Massy De taart van Tamid De taart van Tamid 1 Hallo broer! Hallo Aziz! roept Tamid. Zijn hart klopt blij. Aziz belt niet zo dikwijls. Hij woont nog in Syrië. Bellen is moeilijk in

Nadere informatie

Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin)

Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin) Samenstelling tekst Beppie Brood (teamleider ATC s Amstelduin) Monique van Kollenburg (trainer ATC Amstelduin) Lay-out Bob Snel (trainer ATC Amstelduin) Document Versie maart 2007 Meer informatie E-mail:

Nadere informatie

KBO Afdeling Waspik. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon 0416-311629. Rabobank 1565.21.466

KBO Afdeling Waspik. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon 0416-311629. Rabobank 1565.21.466 KBO Afdeling Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 Nieuws van de afdeling februari 2011 40 dagen tijd. Hosanna, men komt hem juichend tegemoet. Men zwaait hem toe

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mededelingen:

Nieuwsbrief. Mededelingen: Nieuwsbrief 06-11-2014 Schooljaar 2014-2015 Mededelingen: Sinterklaas Vorige week woensdag hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 met veel plezier in de schatkamer van Sinterklaas aangegeven welk cadeautje

Nadere informatie

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong:

Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong: Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong: Maandag: 13.30-15.00 uur: computerinloop (1 ste maandag van de maand) Maandag: 14.00-17.00 uur: biljarten Dinsdag: 13.30-17.00 uur: biljarten

Nadere informatie

Sauwerd, februari 2015

Sauwerd, februari 2015 Sauwerd, februari 2015 Van de directeur Op je kop in de prullenbak! Drie weken lang heeft de container van de actie recycleplan op ons schoolplein gestaan. En wat werd er flink gesjouwd met oude elektrische

Nadere informatie

Naam: Emil Idema Klas: B1D Schooljaar: 2009/2010 Naam van de school: Jan Arentsz Titel: Stage verslag Naam en adres van het bedrijf: Hollandia

Naam: Emil Idema Klas: B1D Schooljaar: 2009/2010 Naam van de school: Jan Arentsz Titel: Stage verslag Naam en adres van het bedrijf: Hollandia Naam: Emil Idema Klas: B1D Schooljaar: 2009/2010 Naam van de school: Jan Arentsz Titel: Stage verslag Naam en adres van het bedrijf: Hollandia archeologen, Tuinstraat 27a, 1544 RS Zaandijk Inhoudsopgave

Nadere informatie

met de wmo doet iedereen gewoon mee

met de wmo doet iedereen gewoon mee De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld Dit boekje met informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) legt de belangrijkste onderdelen van de Wmo uit. Wilt u meer weten over

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Lesbrief 30. Herhaling thema. Wat leert u in deze les? De woorden uit les 27, 28 en 29. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van:

Nadere informatie

Naam:... Adres:... Postcode en plaats:... verder te noemen volmachtgever,

Naam:... Adres:... Postcode en plaats:... verder te noemen volmachtgever, Volmacht fiscale vertegenwoordiging (aangifte inkomstenbelasting) Naam:........................................................ Adres:........................................................ Postcode en

Nadere informatie