KBO Afdeling Waspik. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon Rabobank

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KBO Afdeling Waspik. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon 0416-311629. Rabobank 1565.21.466"

Transcriptie

1 KBO Afdeling Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon Rabobank Nieuws van de afdeling juni 2011

2 Vanuit de bestuursvergadering van mei j.l. Een van de belangrijkste punten die in de bestuursvergadering van mei besproken werd was de vraag Hoe kunnen we de band met de leden nog meer kunnen verbeteren. In de praktijk blijkt dat we niet altijd op de hoogte zijn als bestuur als er bij een van de leden zich een bijzondere situatie voordoet. Te denken valt hierbij aan een ziekenhuisopname, langdurige ziekte, overlijden, maar ook leuke gebeurtenis als een huwelijksfeest, hoge leeftijd etc. We proberen via allerlei manieren wel op de hoogte te komen van bovengenoemde situaties, maar het moet veelal van mond tot mond komen. Lang niet in alle gevallen krijgen we een berichtje als KBO, terwijl in die gevallen waar we wel een kaartje sturen of een bezoekje brengen, het erg op prijs gesteld wordt. Vanuit het bestuur denken we na hoe we deze informatie kunnen verbeteren. Maar ook de leden kunnen het bestuur daarbij helpen. Wanneer zich een situatie als hierboven voordoet stel het bestuur hiervan in kennis zodat wij onze taak naar behoren uit kunnen voeren. De leden zullen blij zijn bij een bijzondere gebeurtenis een kaartje of een bezoekje van en namens het bestuur te ontvangen. Mogen wij op uw medewerking rekenen????????????? Het bestuur is blij dat de vergoedingen voor de fitness vanaf 1 januari 2012 automatisch betaald kunnen worden. Tot nu toe werd per kwartaal het bedrag contant betaald aan Corrie Gennesen, die dan weer naar de bank moest of naar de penningmeester om alles af te werken. Alle groepen van de fitness vinden het een goede oplossing. De komende tijd zal ook gekeken worden of de groepen van de Country-dance en meer bewegen voor ouderen dit ook willen. Tot slot werd de hoop uitgesproken dat de Stichting Senioren Waalwijk wat adequater optreedt als daar reden voor is. Op het besluit van de gemeente om alle informatie naar de burgers via het digitaal kanaal te doen had meteen gereageerd moeten worden dat lang niet alle ouderen over de apparatuur en de kennis beschikken hiermee om te gaan. Derhalve blijft het of de regiobladen( b.v. de Maasroute) te blijven publiceren. Geef U nu nog op voor de trip met de Duinexpress welke gehouden wordt op zaterdag 25 juni a.s. en voor een bezoek aan de struisvogelfarm op vrijdag 22 juli. Het programma en aanmeldingsformulier vindt U verder in dit Afdelingsnieuws.

3 Jeu de Boules Zoals eenieder al heeft kunnen lezen in het verslag van de jaarvergadering, gaat de jeu de boules club, dit jaar voor het eerst deelnemen aan een dorpen toernooi. Dit dorpen toernooi bestaat al enkele jaren, ondanks de ambitie van de club, lukte het niet om hier eerder aan deel te nemen. Nu dus wel. Er zijn twee teams samen gesteld. Team 1 bestaat uit de volgende personen: Jeanne en Harrie van Zon Jopie en Jacques Ophorst Riet en Jos Kemmeren Team 2 bestaat uit de volgende personen: Ria Joosen en Ria de Wit Andre Bosman en Piet Akkermans Rita en Eddy Verburgt Speeldata: Speeldata: 25 mei thuis tegen de Rijen 11 mei thuis tegen Oosteind 6 juli uit tegen Molenschot 1 8 juni uit tegen Teteringen 3 augustus thuis tegen Gilze 22 juni uit tegen Bavel 20 juli uit tegen Molenschot 2 De wedstrijden worden thuis gespeeld op de banen bij t Schooltje in Waspik-Boven Aanvang van de wedstrijden is om 18:30 uur Elk koppel speelt 3 doubletten per avond. Zij die belangstelling hebben, worden van harte uitgenodigd, om eens te komen kijken op de avonden dat er thuis wordt gespeeld. Voorjaar 2011 Elk jaar verbaas je je weer dat de natuur na een lange(soms strenge) winter zich toch weer ontwikkelt. Dit voorjaar is het helemaal abnormaal. De bomen en struiken hebben nu al een bladmassa, zoals je dat andere jaren in juni of juli meemaakt. De natuur heeft zich zo ontwikkeld dat je alleen maar versteld kan staan van de schoonheid en pracht. Ik denk dat de hoofdoorzaak het goede weer is dat we al weken hebben. Het viel werkende mensen op dat ze al 5 tot 6 weken prachtig weer hebben in het weekend. Kijk je ook naar de activiteiten dan blijken vooral de bossen, de Loonse en Drunens duinen enorme trekpleisters te zijn, want als je daar in het weekend een glaasje wilt drinken of even uitrusten van een flinke wandeling dan kun je het meemaken dat zowel in Bosch en Duin, de Rustende jager of de 3 Linden en de Roestelberg je geen plaatsje kunt vinden, laat staan een parkeerplaats voor je auto. Nu kunnen de meeste van onze leden kiezen om op een ander moment te gaan als in het weekend, maar ook dan zie je veel mensen die daar willen verpozen. Ook in de tuinen staat alles er even weelderig bij en kunnen mensen uitgebreid genieten van het buiten zijn. Daarmee zullen we2011 nog lang herinneren. Kijkend naar het verdere seizoen dan wordt een warme droge zomer voorspeld, maar een geluk is er dat weervoorspellers ook mensen zijn die brood eten. Dat neemt niet weg dat het wel tijd wordt voor een malse regenbui die voldoende vocht geeft,want de gewassen hebben vocht nodig. Al met al kan gesteld worden dat het een voorjaar is waar iedereen van kan genieten en wat de zomer brengt dat zullen we dan weer maar zien.

4 Activiteiten in de maanden juni en juli Naast de gewone activiteiten die we het hele jaar door organiseren stelt de Activiteitencommissie voor om een 2 tal excursies te maken van een halve dag. Met de Duinexpress door de Loonse en Drunense duinen. Vanaf de Groeps accommodatie, Arbeid Adelt gelegen in de Moer gaan we op Zaterdag 25 juni om uur met de Duinexpress een rit door de Loonse en Drunense duinen maken. In wagens met zachte achtergrondmuziek genieten we van een mooie rit door het landgoed Huis ter Heide en de Loonse en Drunense duinen. Met een gids van het Nationaal Park bezoeken we de bossen, de heide en het stuifzandgebied. Niet alleen een mooie, maar ook een leerzame trip. Via de Duinexpress komen we op plaatsen die voor de meeste van ons niet of nauwelijks bekend zijn en met de auto ook niet bereikbaar zijn. In wagons met lage gemakkelijke instap en comfortabele stoelen kunt U genieten van het uitzicht. We zullen ook halverwege stoppen bij een van de 3 restaurants in de omgeving van de Drunense duinen Opgeven Via onderstaande strook. De kosten bedragen 10.- per persoon, incl. vervoer. Een 2de activiteit willen wij organiseren in samenwerking met de Struisvogelfarm in Hulten. Hier kunnen we op vrijdag 22 juli terecht voor een excursie van 2 uur die inhoudt dat er eerst koffie gedronken wordt met verrassing, een video over de struisvogels vertoond wordt, met paring en eilegging en uitkomst van het kuiken, een bezoek aan de levende struisvogels met deskundige uitleg daarbij. Verder is er een shop met struisvogelvlees, eieren, veren, leer en cosmetica. Een prachtig project. De kosten bedragen 8.- per persoon inclusief vervoer met auto`s. Voor beide activiteiten: Opstappen bij den Bolder en de Theresiakerk. ================================================================== Opgeven vóór 10 juni Via postbus 54, 5165 Waspik of bij J.van Hooren, geelgors 2a 5165 KT Waspik.. S.v.p. geld bijvoegen, want betalen is opgeven. Ondergetekende: Adres Geeft zich op voor excursie met de Duinexpress op Zaterdag 25 Juni om uur Geeft zich op voor bezoek aan de Struisvogelfarm op..vrijdag 22 juli om uur

5 Wijzigingen voordelig winkelen. Er is een nieuw adres bij Electro World. Waalwijk; Electro World van Drongelen BV Grotestraat % Alle Artikelen 10 % Accessoires en onderdelen Speciale aanbiedingen en acties Veilig Verkeer Ned. afd. Waalwijk Koetshuislaan % Broem en sctootmobiel cursus Waspik Galerie B & B Beelden Marijkelaan 2c 10 % Op beelden van steen gemaakt door Bep Kuijsters-Broekmans Voordelige rijbewijskeuringen voor senioren in Buurthuis Zanddonk Wie als 70-plusser graag auto wil blijven rijden, moet zich onherroepelijk een keer medisch laten keuren. Dat kan een langdurige, ingewikkelde en kostbare procedure zijn. Het is wel raadzaam 4 maanden voordat het rijbewijs verloopt af te spreken. Voor automobilisten uit Waalwijk en omgeving die een makkelijke en voordelige manier zoeken, organiseert Regelzorg maandelijks een keuringsdag bij Buurthuis Zanddonk, Willaertpark 2a en wel op de navolgende data (telkens van uur): 16 juni, 14 juli, 11 augustus, 8 september, 13 oktober, 10 november, 8 december De kosten bedragen slechts 35 euro. Regelzorg organiseert, in nauwe samenwerking met daartoe bevoegde artsen, overigens rijbewijskeuringen door heel Nederland op meer dan 170 locaties. Overige locaties in de omgeving zijn o.a. Tilburg en Den Bosch. Afspraak maken Een afspraak maken kan tijdens kantooruren met het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg, via of via Let op: niet rechtstreeks bij de locatie. Ook automobilisten onder de 70 jaar die om medische redenen voor het B/E rijbewijs gekeurd moeten worden, kunnen bij Regelzorg terecht. Evenals bezitters of aanvragers van een zogenaamd groot rijbewijs (C/D/E). Deze laatste categorie betaalt 52,50 voor de keuring. Met vriendelijke groet, Simone Morcus Regelzorg Grote Fietstocht op Dinsdag 19 Juli, Bij slecht weer op 26 Juli a.s. Op Dinsdag 19 Juli a.s houden we weer een mooie fietstocht. We vertrekken om uur bij den Bolder. We gaan dan via S, Gravenmoer naar Raamsdonksveer,dan naar Oosterhout en via Den Hout, naar Teteringen, door de bossen bij Teteringen via Dongen weer naar huis. Onderweg word regelmatig gestopt voor een kop koffie/thee of een verfrissing. Lunch Pakket zelf meenemen. De afstand is ongeveer 45 km. Om ongeveer uur zijn we weer in Waspik. Iedereen die gaarne mee fietst is van harte welkom. We hopen op goed weer en veel deelnemers.

6 Weer onderscheidingen voor leden van de KBO. Annie Vissers, lid in de orde van Oranje Nassau. Niemand staat er eigenlijk van te kijken dat Annie Vissers een onderscheiding gekregen heeft met Koninginnendag. Annie is zo`n vertrouwd beeld bij alle activiteiten die er in t Schooltje plaatsvinden. Zij is er de grote regelaar, want onder de naam van beheerder van t Schooltje vervult Annie vele taken. Zij regelt afspraken, zet met anderen de zaal klaar, beheert de bar, zorgt ervoor dat mensen niks te kort komen, enz, enz. Gemiddeld zo`n 30 uur per week is ze paraat en zorgt dat alles op rolletjes loopt. Annie proficiat, geniet ervan,het is je van harte gegund en we gaan ervan uit dat je ook de komende tijd weer met je eigen kindje bezig bent, want zo mogen we het wel noemen. Ook Rita van Strien bevorderd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Rita is dan wel (nog) geen lid van de KBO, maar haar activiteiten hebben ook te maken gehad met de Ouderenbond. Immers jarenlang was zij secretarsse van het Platform Waspik. Het Platform is ontstaan uit de 2 belangenverenigingen die er in Waspik actief waren. Het Platform heeft zich voor allerlei zaken in Waspik ingespannen, o.a. het Kunstwerk bij het begin van de Schotse Hooglanderstraat, de starterswoningen in de Rugt, de herinrichting van de Carmelietenstraat en het Dorpsplein. Als secretaresse van het Platform zorgde zij voor de vastlegging van het besprokene en regelde gesprekken met wethouders en ambtenaren als dat nodig was. Voor de KBO kwamen haar kwaliteiten vooral naar voren i.v.m. het project Eten voor alleenstaanden in t`schooltje. Voor dit project moest nogal wat papierwerk verricht worden en zij was vanuit t`schooltje de aangewezen persoon. Ook jij Rita, van harte proficiat. Annie Ruytenberg ook lid in de orde van Oranje Nassau. Een van onze oudste leden Annie Ruitenberg heeft veel in haar leven gedaan voor de gemeenschap. Bij haar was het vooral de hervormde kerk waarvoor ze veel in de weer was. Oprichtster van de Zendingscommissie en later de boekenclub ging het er vooral om om geld in te zamelen voor een ziekenhuis in Zimbabwe. Zij was 24 jaar voorzitter van de hervormde vrouwendienst en in een verder verleden was zij ooit al eens gekozen tot de beste buur van Waspik. Ook jij Annie proficiat en geniet ervan.

7 Netty van Boxtel over haar hobby schilderen en boetseren. Tijdens de Algemene Vergadering, gehouden op 15 april j.l. waren er een 11 tal leden die hun hobby tentoonstelden. In de komende periode zullen we elke uitgave van het Afdelingsnieuws een van deze hobbyïsten aan het woord laten. In deze 1ste editie spraken we met Netty van Boxtel uit de Kemphaan in Waspik. Zo`n 13 jaar geleden werd ze getroffen door een tumor achter het oog, hetgeen heel heftig was. Na vaststelling werd ze geopereerd, maar er was een onrust in haar doen en laten gekomen door de ernst ervan en de onzekerheid voor de toekomst. Als alleenstaande moeder vond zij het extra moeilijk om er mee om te gaan, omdat het je de hele dag bezighoudt. Toen 5 jaar geleden het Toon Hermans huis geopend werd in Waalwijk werd zij door bekenden gewezen op de mogelijkheid om daar steun en toeverlaat te krijgen om zo om te leren gaan met haar ziekte. Daar kwam ze in contact met een mevrouw die aan bezigheidstherapie deed, bestaande uit wandelen, schilderen, boetseren en koken. Vooral het schilderen en boetseren sprak haar aan en zij is dat blijven doen. Zij is vol lof over het Toon Hermans huis, want wanneer je ook komt, er zijn altijd een paar mensen die je opvangen en luisteren naar je verhaal. Daarom schildert ze nog steeds en boetseert ook nog, want het zijn een paar hobby`s waarbij je tot rust komt en je eigen sores naar de achtergrond gedrongen worden. Activiteiten De avondvierdaagse van Waspik, wordt gehouden op 7,8,9 en 10 juni. Lees de informatie hierover van den Bolder. Op augustus wordt de fietsdriedaagse, georganiseerd door den Bolder gehouden. Op zaterdag 25 juni gaan we met de Duinexpress op stap. Zie elders in deze editie. Er zijn nog mogelijkheden om er aan mee te doen. Tot 10 juni hebt u nog kans om u op te geven via de strook onderaan de bladzijde. Op dinsdag 19 juli wordt de jaarlijkse grote fietstocht gehouden. Zie de aparte aankondiging in dit blad. Bij slecht weer wordt het 26 juli. Op vrijdag 22 juli brengen we een bezoek aan de Struisvogelfarm in Hulten. Opgeven kan nog steeds. Zie de aparte bladzijde in dit Afdelingsnieuws. Het is zeer interessant om te zien hoe deze dieren leven. Fiets driedaagse Wij organiseren elk jaar een fiets-3daagse en wil hier wat reclame voor maken. De fiets-3-daagse start vanaf Den Bolder op dinsdag 9 Augustus tot en met 11 augustus. De fiets-3-daagse is een gezelligheidtocht die toegankelijk is voor zowel ouderen als jongeren, gezinnen of allenstaanden: iedereen die graag fietst kan er aan mee doen. Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden : 25,40 of 60 kilometer Zij zijn daarbij vrij om elke dag een andere afstand te kiezen. De routes zijn naar alle windstreken uitgezet. De starttijden zijn tussen 9.00 uur en uur en aankomsttijd is uiterlijk uur. Meer informatie Hartelijk dank Franka van Noije

8 Ook in 2012 weer een agenda van de KBO. Afgelopen jaar hebben we voor alle leden een agenda besteld en ook thuisbezorgd. Van het overgrote deel van de leden hebben we daarover enthousiaste reacties ontvangen, temeer omdat de Rabobank gestopt was met het verstrekken van agenda`s. In de bestuursvergadering van mei heeft het bestuur wederom besloten om een agenda voor alle leden aan te schaffen. Het bestuur denkt dat we daarmee ook voor 2012 in een behoefte voorzien. In de loop van oktober /november zullen deze agenda`s bij de leden met het blad Ons en het Afdelingsnieuws bezorgd worden. U behoeft dus voor 2012 zelf geen agenda aan te schaffen. Wat kunnen onze ouderenadviseurs voor U betekenen. Sinds dit jaar hebben we binnen de KBO Waspik een 3 tal gecertificeerde ouderenadviseurs, die de leden bij kunnen staan op velerlei terrein. Het zijn Cissy de Bruyn, Will Hooymayers en Kees Koster. Zij hebben in een aparte cursus geleerd hoe op vragen van leden ingegaan moet worden. Hun namen, nrs en telefoonnummers treft U maandelijks in ons Afdelingsnieuws aan. Het kan zijn dat U als lid op divers terrein vragen hebt, b.v. huishoudelijke hulp, aanschaf rollater, scootmobiel, specialistische hulp, verbouwing van woning. Daar wilt u met iemand over kunnen praten. Het is niet zo dat onze adviseurs overal direct een antwoord op hebben, maar zij kunnen u wel bijstaan om te weten te komen waar U moet zijn en wie U moet hebben. Aarzel dus niet om contact met hen op te nemen, zij hebben de instelling om te proberen U te helpen bij uw vragen. Aanmeldingsformulier KBO afd. Waspik Vanuit de Riethorst Kaatsheuvel, Nou we houden goed contact met ons durpke We zijn in april bij Restaurant den Hoeck met 20 bewoners gaan uit eten waar Wim Montens voor ons heerlijk gekookt heeft. Op Koninginnedag was er een gezellige muzikale middag georganiseerd voor de ouderen uit Waspik in samenwerking met het oranje comité het was een geslaagde middag en zeker ook goed bezocht door de ouderen uit ons dorp. Op 9 mei zijn we naar Meerseldreef geweest, gezellig een dagje met de Zonnebloem op stap, het weer en de sfeer was goed en er zijn heel wat kaarsjes aangestoken, we zijn binnendoor terug gereden zodat we hebben kunnen genieten van de mooie omgeving. We merken steeds meer dat de mensen uit Waspik ons weten te vinden en dat waarderen wij enorm! Groetjes vanuit de Kets

9 Nieuw lid: Naam:... M V Adres:... Postkode:... Woonplaats:... Telefoon: adres... Geboortedatum.... Machtiging: Ondergetekende... machtigt de KBO afd. Waspik de contributie automatisch af te schrijven van: Bankrekening: Girorekening: Naam: Handtekening: Adres:.. Datum:. Opgegeven door: Naam:... Adres:... Wenst kortingpas van de afdeling 0 Ja 0 Nee Indien Ja Pasfoto bijsluiten Lidnummer: (niet invullen wordt later gegeven)

10 Een vrouw zegt tegen haar man voordat hij naar zijn werk gaat : "Mijn nachtlampje doet het niet, zou jij daar straks even naar willen kijken Ge?rriteerd wijst de man naar zijn voorhoofd en zegt: "Staat hier soms 'ELEKTRICIEN'? Nee toch??? " Als de man 's avonds weer thuis komt zegt de vrouw tegen haar man: "Heb je gezien dat het tuinhekje niet meer zo goed sluit? Kun je daar zo even naar kijken? " Weer wijst de man naar zijn voorhoofd... "Staat hier soms 'TIMMERMAN'? Nee, toch??? " De volgende ochtend lekt de kraan in de badkamer, en weer vraagt de vrouw aan haar man om daar even wat aan te doen... Weer wijst de man naar zijn voorhoofd : "Staat hier soms 'LOODGIETER'? Nee toch??? " Als de man 's avonds weer thuis komt, doet het tuin hekje het weer prima. Als hij zich gaat wassen blijkt dat de kraan niet meer lekt, en als hij naar bed gaat, knipt zijn vrouw demonstratief haar nachtlampje aan. "Heb jij dat allemaal zelf gemaakt?", vraagt de man verbaasd. "Nee", zegt de vrouw, "ik heb gevraagd of dat de buurman het wilde doen, en dat wilde hij wel, maar dan moest ik een taart voor hem bakken, of met hem naar bed gaan." "En... heb je een lekkere taart voor hem gebakken?", vraagt de man... Nu wijst de vrouw naar haar voorhoofd, en zegt : "Staat hier soms 'BAKKER'?..... "

11 Onze organisatie Bestuur: Voorzitter: Dhr. A. Smits Sch. Hooglanderstraat 39 tel: Vice voorzitter Mw. I. Ruygt Chopinlaan 1 tel: Secretaris Dhr. J.van Hooren Geelgors 2 A tel: jctvanhooren@home.nl PenningmeesterDhr. K. Koster Poolsestraat 55 tel: e secretaris Mw. I. Ruygt Chopinlaan 1 tel: e penningm. Mw. C. de Bruyn de Roonlaan 23 tel: Leden: Mw. W. Hooymayers Overdiepse kade 5 tel: Mw. J. van Riel Burgm. Couwenbergstraat 18 tel: Dhr. J. van de Hazel Koperwiek 37 tel: Gelieve bij verhuizing, vertrek, overlijden, of opzegging lidmaatschap dit bij voorkeur schriftelijk aan het secretariaat kenbaar te maken. Onze ouderenadviseurs Mw. C de Bruyn tel: cissydebruyn@wxs.nl Mw. W. Hooymayers tel: w.hooymayers@planet.nl Dhr. K. Koster tel: kbokoster01@home.nl Onze belastingpapieren invullers Dhr. B. de Graauw tel: bdegrauw@ziggo.nl Mw. C de Bruyn tel: cissydebruyn@wxs.nl Onze activiteitencommissie: Mw. W. Hooymayers Overdiepse kade 5 tel: voorzitter Dhr. J.van Hooren Geelgors 2 A tel: secretaris Dhr. J. v.d. Pluijm Emondstraat 6 tel: Mw. J. van Riel Burgm. Couwenbergstraat 18 tel: Dhr. J. v.d. Hazel Koperwiek 37 tel: Onze vaste activiteiten: Maandagmiddag Sjoelen in t Schooltje Informatie Mw. R. Lodewijks tel: Maandagmiddag Bridgen in Bartholomeushof Informatie J. Kamp tel: Maandagmiddag Koor Zang en Vriendschap Informatie Dhr. J. Verschuren tel: Dinsdagmorgen Fitness in centr. fysiotherapie Informatie Mw. C. Gennesen tel: Dinsdagmorgen Schilderen in Den Bolder Informatie in Den Bolder tel: Dinsdagmiddag Schilderen in Den Bolder Informatie in Den Bolder tel: Woensdagmorgen Countrydansen in Den Bolder Informatie Mw. C. Gennesen tel: Woensdagmiddag Koersbal in 't Schooltje Informatie Dhr. J. v.d. Pluym tel Donderdagmorgen Meer bewegen in Den Bolder Informatie Mw. R. Kemmeren tel: Donderdagmiddag Jeu des Boules Informatie Dhr. J. v.d. Pluijm tel: Elke zondag Ouderensoos Informatie in dit blad

Ons Seniorennieuws. Senioren Vereniging Waspik. Een maandelijkse uitgave van. Lid van. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. magazine voor senioren

Ons Seniorennieuws. Senioren Vereniging Waspik. Een maandelijkse uitgave van. Lid van. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. magazine voor senioren Ons Seniorennieuws uitgave: februari 2018 magazine voor senioren Een maandelijkse uitgave van Senioren Vereniging Waspik Lid van Postbus 54, 5165 ZH Waspik Met deze aanpassingen kunnen we weer een

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 uitgave: mei 2014 Volgorde artikelen in dit Afdelingsnieuws 01 Vanuit de bestuursvergadering van 9

Nadere informatie

Nieuwsbrief. K B O afd. Berkel en Rodenrijs. Woordje van de Voorzitter. mei tot en met juli 2015

Nieuwsbrief. K B O afd. Berkel en Rodenrijs. Woordje van de Voorzitter. mei tot en met juli 2015 K B O afd. Berkel en Rodenrijs mei tot en met juli 2015 Nieuwsbrief Redactie Nieuwsbrief: Trees Verbraeken,Watersnip28 2651 ZA Berkel en Rodenrijs.Telefoon:5117969 e-mail: exbakker@upcmail.nl Secretaris:

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: november 2014 Volgorde artikelen in dit Afdelingsnieuws 1 Vanuit de bestuursvergadering

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: juni-juli 2016 Artikelen in dit Afdelingsnieuws pagina 1 pagina 2 pagina 3 pagina

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

Nieuws. KNLTB Eendagstoernooien. Nieuws voor nieuwe leden

Nieuws. KNLTB Eendagstoernooien. Nieuws voor nieuwe leden 1 van 7 06/04/2011 18:46 LTC HARTEN Sportpark Wilhelmina Ginkelseweg Heelsum Introductie Nieuws Kalender Archief AC TC Harten Toernooi Nieuws Bijgewerkt op: 6-04-2011 18:38 Link naar de printversies van

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Juni 20155

Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Juni 20155 Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Juni 20155 Voorjaarsreisje. Beste leden voor ons voorjaarsreisje op woensdag 24 Juni zijn nog plaatsen open,voor die

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: september 2015 Volgorde artikelen in dit Afdelingsnieuws 01 Overdenking bij het overlijden

Nadere informatie

KBO Afdeling Waspik. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon Rabobank

KBO Afdeling Waspik. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon Rabobank KBO Afdeling Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 Nieuws van de Afdeling augustus 2012 Volgorde van Artikelen in het Afdelingsnieuws. Crisistijd, bezuinigingstijd

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: februari 2016 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 1 Gedicht Winter 2 Toch nog even Carnavalsbingo

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

KBO Afdeling Waspik. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon 0416-311629. Rabobank 1565.21.466

KBO Afdeling Waspik. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon 0416-311629. Rabobank 1565.21.466 KBO Afdeling Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 Nieuws van de Afdeling januari 2012 Namens de Voorzitter en het bestuur een gezond en voorspoedig 2012 toegewenst.

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Geachte heer/mevrouw, Hierbij ontvangt u het informatiepakket van de TSO voor de basisschool; De Koningin Beatrix in Buren De Daverhof in Kerk Avezaath Indien u gebruik wilt maken van de TSO op contractbasis

Nadere informatie

Bureau Activiteiten Bemiddeling. Activitei wrinken tocht. tuinieren dames kunst uit ho

Bureau Activiteiten Bemiddeling. Activitei wrinken tocht. tuinieren dames kunst uit ho Activitei wrinken tocht maken FIETSEN VITAA winkelen samen TV kijk korte vakantie actiefdansje rum tuinieren dames kunst uit ho ergens samen UIT eten OF THUIS dagtocht ka leggen museum genieten terras

Nadere informatie

Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015

Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015 Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Januari 2015 Het bestuur van K.B.O.- Stokhasselt wenst alle leden een Vredig, Gezond en Gelukkig 2015 We beginnen 2015

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 1 bij 4.1 ** Uitleg voor de docent: Op de volgende pagina vind je een blad met plaatjes. Knip de plaatjes uit en doe ze in een envelop. Geef elk tweetal een envelop.

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 Dorpshuis de Utwyk M. Smitstraat 27, 9072 AL Nij Altoenae. Tel (0518)402753 Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 We staan weer voor een nieuw seizoen en als bestuur en activiteitencommissie kijken we

Nadere informatie

Info bulletin mei t/m september 2015

Info bulletin mei t/m september 2015 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin mei t/m september 2015 Overzicht activiteiten mei t/m september 2015 Gezinsfietstocht donderdag 14

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Reis naar Duitsland Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 uitgave: februari 2014 Artikelen in dit afdelingsnieuws 1 Vanuit de bestuursvergadering

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 12 20 maart 2018 Nieuws Agenda 23 mrt: Optreden bigband Jazz-West(nog plaats) 24 mrt: Workshop Paaskip maken (VOL) 31 mrt: Hongerige klant (VOL) 6 apr : Disco in Zeist (nieuw)

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: mei 2015 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 1 Vanuit de bestuursvergadering van 1 mei.

Nadere informatie

NV Amman nieuwsbrief mei 2013

NV Amman nieuwsbrief mei 2013 Van de voorzitter Beste mensen, We zitten vlak voor Koninginnedag als ik dit stukje schrijf..en het wordt wel een heel speciaal feest dit jaar. Op dinsdag worden dan ook een groot aantal mensen verwacht

Nadere informatie

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start.

BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK. Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. BEELDHOUWEN EN SCHILDEREN IN NOORD FRANKRIJK ATELIER MOOI WERK Na lang voorbereiden gaat in deze zomer mijn eerste cursus in Frankrijk van start. In Noord Frankrijk, 385 km van Den Haag, net onder de Franse

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

dat ouders vaak afspraken maken om hun kinderen bij elkaar thuis te laten spelen.

dat ouders vaak afspraken maken om hun kinderen bij elkaar thuis te laten spelen. CP7 Vrije tijd In Nederland zijn veel kinderen lid van een sportclub of een andere club zoals bijvoorbeeld een knutselclu Maar het is ook heel gewoon dat kinderen na schooltijd bij elkaar thuis spelen.

Nadere informatie

Een moeilijk woord voor Natuurbrug is Ecoduct. Wat dat nu precies is, legt de schrijver Frank van Pamelen hieronder nog eens uit.

Een moeilijk woord voor Natuurbrug is Ecoduct. Wat dat nu precies is, legt de schrijver Frank van Pamelen hieronder nog eens uit. Ecoduct Een moeilijk woord voor Natuurbrug is Ecoduct. Wat dat nu precies is, legt de schrijver Frank van Pamelen hieronder nog eens uit. Ecoduct Wat is dat dan precies, een ecoduct? Zo vroeg een jonge

Nadere informatie

Woon- en Zorgcentrum De Wanne staat in de dorpskern van Nieuw-Buinen, dichtbij allerlei voorzieningen.

Woon- en Zorgcentrum De Wanne staat in de dorpskern van Nieuw-Buinen, dichtbij allerlei voorzieningen. Deel 2 Specifieke informatie over De Wanne Woon- en Zorgcentrum De Wanne staat in de dorpskern van Nieuw-Buinen, dichtbij allerlei voorzieningen. De zorginstelling heeft 44 zorgappartementen en verhuurt

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik 1973-2013 Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 uitgave: maart 2013 artikelen in dit afdelingsnieuws Pasen Nogmaals feestprogramma op 19

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

Locatie Kweekweg Vrijdagmorgen van 9.00-11.30u. Dagbehandeling De Valk, Lunteren Dagen in overleg van 11.00-12.00u

Locatie Kweekweg Vrijdagmorgen van 9.00-11.30u. Dagbehandeling De Valk, Lunteren Dagen in overleg van 11.00-12.00u Fietsvrijwilliger D.F. 2016-01-21 Creatieve vrijwilliger D.RB. 2015-59 O.K. 2015-56 Enkele bezoekers van dagbehandeling de Valk zouden graag af en toe een ritje op de duofiets maken. De vrijwilliger gaat

Nadere informatie

OWG - NIEUWS. Jubbega - Hoornsterzwaag. Herfst 2014. Website: www.overwelzijngesproken.nl Kamer van Koophandel 56415001 Jaargang 2 nummer 1

OWG - NIEUWS. Jubbega - Hoornsterzwaag. Herfst 2014. Website: www.overwelzijngesproken.nl Kamer van Koophandel 56415001 Jaargang 2 nummer 1 Herfst 2014 OWG - NIEUWS Jubbega - Hoornsterzwaag Website: www.overwelzijngesproken.nl Kamer van Koophandel 56415001 Jaargang 2 nummer 1 0516-461228 0516-462580 2 Voorwoord t Is weer voorbij die mooie

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Boven: Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 2 bij 4.1 * slaapkamer 2 trap Beneden: tuin garage TaalCompleet A1 Spreken Plus Thema 4-1 Opdracht 3 bij 4.1 ** Vertel. Wat voor huis heb jij? - Woon je in

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Geachte heer/mevrouw, Sinds 2007 verzorgt Kinderopvang Rivierenland de Tussenschoolse opvang op de CPOB scholen in Tiel Omdat de oude situatie (2007) op scholen nogal verschillend was qua tarieven, heeft

Nadere informatie

Jaargang 51 Editie 01 Januari 2015

Jaargang 51 Editie 01 Januari 2015 Jaargang 51 Editie 01 Januari 2015 . Maandelijks convocaat voor de leden van het Katholiek Vrouwengilde van Tegelen en omstreken Jaargang 51 Nr. 1 januari 2015 Redactie: Tiny Testroote Contactadres voor

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg De Elfstedentocht Nou daar gaan we dan, onze eerste automeeting met de A112. We hadden er veel zin in en natuurlijk veel te vroeg wakker. Dus door de polder scheuren in de vroegte met de net gepoetste

Nadere informatie

Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld

Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld September 2017 Activiteitenkalender Het Anker In deze kalender vindt u terug welke activiteiten er wanneer, waar en hoe laat plaatsvinden. Deze activiteiten zijn

Nadere informatie

Bijgaand treft u de algemene informatie, het inschrijfformulier, en de machtigingskaart aan van de Prins Willem Alexanderschool Ophemert

Bijgaand treft u de algemene informatie, het inschrijfformulier, en de machtigingskaart aan van de Prins Willem Alexanderschool Ophemert Geachte heer/mevrouw, Bijgaand treft u de algemene informatie, het inschrijfformulier, en de machtigingskaart aan van de Prins Willem Alexanderschool Ophemert Indien u gebruik wilt maken van de TSO op

Nadere informatie

KBO Afdeling Waspik. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon 0416-311629. Rabobank 1565.21.466

KBO Afdeling Waspik. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon 0416-311629. Rabobank 1565.21.466 KBO Afdeling Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 Nieuws van de afdeling februari 2011 40 dagen tijd. Hosanna, men komt hem juichend tegemoet. Men zwaait hem toe

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: 381995 of 06.34204870 of 06.43753307 fietsdagtocht donderdag 27 juni wandeltocht woensdag 10 juli opening de Achtertuin

Nadere informatie

Activiteitenprogramma Mei 2016

Activiteitenprogramma Mei 2016 Activiteitenprogramma Mei 2016 Wiemersheerd, T Hoge Heem, Assieshof, van Leeuwenhof, De Hoven Beste bewoners, aanleun bewoners en belangstellenden, Voor u het maandprogramma van Mei. Ook deze maand hebben

Nadere informatie

Vragenlijst Budgetcoaching

Vragenlijst Budgetcoaching Vragenlijst Budgetcoaching Welkom bij Stedam Bewind. Wij willen u vragen onderstaande vragenlijst zo goed mogelijk in te vullen. Deze lijst wordt gebruikt bij de intake voor de budgetcoaching. Kunt u de

Nadere informatie

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook?

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook? Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06 13572083 Info bulletin januari t/m april 2013 Op vrijdagavond 11 januari is er in de Veldschoppe voor alle kinderen van groep

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u het informatiepakket van de TSO voor de openbare basisscholen; De Moespot Tiel De Regenboog Tiel De Waaijer Wadenoyen.

Hierbij ontvangt u het informatiepakket van de TSO voor de openbare basisscholen; De Moespot Tiel De Regenboog Tiel De Waaijer Wadenoyen. Geachte heer/mevrouw, Hierbij ontvangt u het informatiepakket van de TSO voor de openbare basisscholen; De Moespot Tiel De Regenboog Tiel De Waaijer Wadenoyen. Indien u gebruik wilt maken van de TSO op

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong:

Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong: Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong: Maandag: 13.30-15.00 uur: computerinloop (1 ste maandag van de maand) Maandag: 14.00-17.00 uur: biljarten Dinsdag: 13.30-17.00 uur: biljarten

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015 NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015 OVERZICHT Algemeen Middenbouw (3-5) Bovenbouw (6-8) Algemeen / Persoonlijke noot In de afgelopen maand hebben we 2 ouderavonden georganiseerd die druk bezocht zijn en daar zijn

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Deel 2 Specifieke informatie over St. Franciscus

Deel 2 Specifieke informatie over St. Franciscus Deel 2 Specifieke informatie over St. Franciscus Woon- en Zorgcentrum St. Franciscus in Coevorden bestaat al sinds 1958 en is het oudste katholieke woon- en zorgcentrum in Drenthe. In 2006 is het oude

Nadere informatie

ROFFELTJE. Hij ziet het niet

ROFFELTJE. Hij ziet het niet Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284 ROFFELTJE > Hij ziet het niet Vol vertrouwen legt hij zijn kleine bruine handjes in die van mij. Ik heb zwarte Piet gezien vertelt hij me met glanzende bruine

Nadere informatie

werkt voor en met bewoners in wijken en buurten

werkt voor en met bewoners in wijken en buurten werkt voor en met bewoners in wijken en buurten Oma Geertje vertelt. 2 Welbions: we werken er allemaal. Wij zijn dé woningcorporatie van Hengelo en verhuren meer dan 13.000 woningen aan in totaal 25.000

Nadere informatie

Inhoudsopgave...2. Voorwoord...3. Inleiding...3. Hoofdstukken...4. 1. Wat is een verpleeghuis?...4. 2. De geschiedenis van het verpleeghuis...

Inhoudsopgave...2. Voorwoord...3. Inleiding...3. Hoofdstukken...4. 1. Wat is een verpleeghuis?...4. 2. De geschiedenis van het verpleeghuis... Naam: School: Groep: 8 Laurens Tap De Trinoom Datum: 10 december 2012 Hoofdstuk: Inhoudsopgave Pagina 1 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave...2 Voorwoord...3 Inleiding...3 Hoofdstukken...4 1. Wat is een verpleeghuis?...4

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

Rogstraat 22, 5361 GR Grave T 06 41 77 77 61. Cursusaanbod 2010-2011. Quiltkamer

Rogstraat 22, 5361 GR Grave T 06 41 77 77 61. Cursusaanbod 2010-2011. Quiltkamer Rogstraat 22, 5361 GR Grave T 06 41 77 77 61 info@an3na.nl www.an3na.nl Cursusaanbod 2010-2011 2011 Quiltkamer Alles voor patchwork & quilten Patchworkstoffen, materialen Cursussen, workshops BEE & little

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik 1973-2013 foto 35 jarig KBO feest Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 uitgave: december 2013 Artikelen in dit afdelingsnieuws - Een zalig

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede December 2015

Activiteiten programma De Meerstede December 2015 Dinsdag 1 december Mozaïek De laatste keer in dit jaar. Het wordt een kleurrijke middag. Locatie: 1 e etage creatief-centrum + materiaalgeld Kosten intern: materiaalgeld Zaal open 14.00 uur Aanvang 14.15

Nadere informatie

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens).

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens). Nieuwsbrief OBS De 't Iekeblattie Schooljaar 2015-2016 Nummer 118 9 maart 2016 Agenda: Maandag 14 maart Donderdag 17 maart Vrijdag 18 maart Woensdag 23 maart Vrijdag 25 maart Maandag 11 april Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 van WandelgroepLOOP

Nieuwsbrief 3 van WandelgroepLOOP 16-04-2012 Nieuwsbrief 3 van WandelgroepLOOP Welkom bij de derde nieuwsbrief van wandelgroeploop. In een half jaar tijd is LOOP gegroeid naar 56 wandelaars, verdeeld over 4 groepen. De dinsdagroep uit

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Op reis naar Bethlehem

Op reis naar Bethlehem Op reis naar Bethlehem Rollen: Verteller Jozef Maria Engel Twee omroepers Kind 1 Kind 2 Kind 3 Receptionist 1 Receptionist 2 Receptionist 3 Kind 4 Kind 5 Herder 1 Herder 2 Herder 3 Herder 4 Drie wijzen

Nadere informatie

Maken van en informatie over spreekuurafspraak en/of opname: 088-2509122 Bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur

Maken van en informatie over spreekuurafspraak en/of opname: 088-2509122 Bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur Afdeling pijnbehandeling Diakonessenhuis Zeist Postbus 1002/ Postvak 53 3700 BA ZEIST Maken van en informatie over spreekuurafspraak en/of opname: 088-2509122 Bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 17:00

Nadere informatie

KBO Afdeling Waspik. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon Rabobank

KBO Afdeling Waspik. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. Telefoon Rabobank KBO Afdeling Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 Nieuws van de afdeling december 2010 Een zalig Kerstfeest. Bij het verschijnen van dit Afdelingsnieuws is de maand

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12. Een spannend weekend met de toekomstige WoonMeerders bij het korps Commando s in Waspik

Nieuwsbrief 12. Een spannend weekend met de toekomstige WoonMeerders bij het korps Commando s in Waspik Stichting WoonMere Nieuwsbrief 12 Het weekendje met de Korps Commando s Wat ik in de vorige nieuwsbrief al vertelde, zijn alle toekomstige bewoners van WoonMere in het weekend van 15, 16 en 17 mei met

Nadere informatie

MARIAN HOEFNAGEL. De nieuwe buurt. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren

MARIAN HOEFNAGEL. De nieuwe buurt. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren MARIAN HOEFNAGEL De nieuwe buurt Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1 4 Een nieuw huis Dit is nu ons nieuwe huis. De auto stopt en Kika s vader wijst trots naar het huis rechts. Kika kijkt. Het is een rijtjeshuis

Nadere informatie

Inhoud 2. Commissie 3. Voorzitter 4. Bardienst 5. Doublettencompetitie Klaverjascommissie 7. DE Punten 8. Snert toernooi 9.

Inhoud 2. Commissie 3. Voorzitter 4. Bardienst 5. Doublettencompetitie Klaverjascommissie 7. DE Punten 8. Snert toernooi 9. Inhoud 2 Commissie 3 Voorzitter 4 Bardienst 5 Doublettencompetitie 2019 6 Klaverjascommissie 7 DE Punten 8 Snert toernooi 9 Verjaardagen 10 Verantwoordelijken 11 Sponsoren 12 2 Jeu de boules/koersbal vereniging

Nadere informatie

Huren bij De Zorgcirkel. veilig & vertrouwd wonen voor ouderen

Huren bij De Zorgcirkel. veilig & vertrouwd wonen voor ouderen Huren bij De Zorgcirkel veilig & vertrouwd wonen voor ouderen Inhoudsopgave Welkom bij De Zorgcirkel Wonen bij De Zorgcirkel Zorgcirkel services 4 De Zorgcirkel vestigingen 6 Meer informatie 7 5 6 Welkom

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Taban gaat met zijn dochter voor het eerst naar de bibliotheek. Hij schrijft haar in bij de bibliotheek. Dan laat Soumiya aan Taban en Ama

Nadere informatie

Overzicht activiteiten en diensten voor senioren RAVENSTEIN

Overzicht activiteiten en diensten voor senioren RAVENSTEIN Overzicht activiteiten en diensten voor senioren RAVENSTEIN Dit is een uitgave van: KBO Ravenstein Secretaris A. Megens (0486) 413713 / admegens@home.nl Stichting OWR - Ontwikkeling Woonservicezone Ravenstein

Nadere informatie

Onze cliënten aan het woord

Onze cliënten aan het woord Onze cliënten aan het woord Instrument om ervaringen van cliënten in kaart te brengen Naam cliënt : Naam invuller vragenlijst : Woning cliënt : Datum : 1 Toelichting Inleiding Naam instelling wil graag

Nadere informatie

Hoe bent u bij Little People terecht gekomen?

Hoe bent u bij Little People terecht gekomen? Resultaten enquête Little People Hoe bent u bij Little People terecht gekomen? Via internet Via kennissen/vrienden/bekenden Anders nl. 33% 24% 43% Anders nl. Via directeur Paesacker Advertentie krant Via

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Paasviering

In deze Nieuwsflits: Paasviering schooljaar 2014-2015 aflevering 14 In deze Nieuwsflits: Paasviering Goede Vrijdag en Tweede Paasdag Studiemiddag dinsdag 21 april 2015 Koningsspelen Moestuinproject kleuters MR/Kwaliteitsgroep zoekt versterking

Nadere informatie

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ AANMELDINGSBULLETIN

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ AANMELDINGSBULLETIN ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ AANMELDINGSBULLETIN De Gorkumse Atletiek & Triathlon Vereniging heet u van harte welkom.

Nadere informatie

Activiteitenagenda januari 2015 (over de dikgedrukte activiteiten kunt u hierna een toelichting lezen)

Activiteitenagenda januari 2015 (over de dikgedrukte activiteiten kunt u hierna een toelichting lezen) ACTIVITEITENAGENDA Januari 2015 Activiteitenagenda januari 2015 (over de dikgedrukte activiteiten kunt u hierna een toelichting lezen) Dag Jan. Activiteit Tijd Plaats Donderdag 1 - Nieuwjaarsdag Vrijdag

Nadere informatie

Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers

Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers Ontmoetingscentrum Houtstroom Voor mensen met geheugenproblemen en/of dementie en hun mantelzorgers Soms merk ik dat ik dingen die ik graag deed, zoals fietsen en koken, niet meer kan doen. Daardoor heb

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 6 Zacheüs (1) Het is erg druk in de stad vandaag. Iedereen loopt op straat. Zacheüs wurmt zich

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Maandag 10.00 tot 21.30 uur / Inloop de Spil Loop eens binnen bij De Spil voor een kop koffie en een praatje. De krant ligt klaar om gelezen te

Nadere informatie

ACTIVITEITEN EN CURSUS AANBOD 2016 2017. Aquajoggen Periode : september t/m juni

ACTIVITEITEN EN CURSUS AANBOD 2016 2017. Aquajoggen Periode : september t/m juni ACTIVITEITEN EN CURSUS AANBOD 2016 2017 Aquajoggen Periode : september t/m juni Tijdstip : dinsdagmorgen van 9.00-9.30 uur Plaats : zwembad De Duker Kosten : ± 95,00 pp, afhankelijk van het aantal deelnemers.

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: mei 2016 Artikelen in dit Afdelingsnieuws Pagina 1+2 Pagina 2 Pagina 03 Pagina 04

Nadere informatie

Jan Thijs Seinenhof Diever. Verenigingsleven en recreatieve activiteiten

Jan Thijs Seinenhof Diever. Verenigingsleven en recreatieve activiteiten Jan Thijs Seinenhof Diever Verenigingsleven en recreatieve activiteiten 1 2 Geachte meneer, mevrouw, In deze uitgave van Jan Thijs Seinenhof staat beschreven welke mogelijkheden wij bieden voor vrijetijdsbesteding

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik 1973-2013 Foto 35 jarig jubileum Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 uitgave: april 2013 artikelen in dit afdelingsnieuws Nabeschouwing

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 13 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong Nummer 8 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken

Nadere informatie

Geheel verzorgde week met excursies en koken

Geheel verzorgde week met excursies en koken Toe aan vakantie? Bijtanken in Salzburgerland! Herfstweek: zaterdag 18-25 oktober (in overleg kunnen we voor een groep de data verschuiven) Geheel verzorgde week met excursies en koken Excursies en koken:

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

Ja hoor. Dan moet je rechtdoor. Bij de moet je naar rechts en daarna de links. Het postkantoor is aan rechterhand.

Ja hoor. Dan moet je rechtdoor. Bij de moet je naar rechts en daarna de links. Het postkantoor is aan rechterhand. Thema 5 Woonomgeving Oefening 2 Situatie 1 Pardon meneer, mag ik iets vragen? Jazeker, wat kan ik voor doen? Weet u het postkantoor is? Ja hoor. Dan moet je rechtdoor. Bij de moet je naar rechts en daarna

Nadere informatie

Maatschappelijke oriëntatie

Maatschappelijke oriëntatie Maatschappelijke oriëntatie De maatschappelijke oriëntatie is er om je een beeld te geven wat er allemaal in de maatschappij is. Om erachter te komen waarom er bepaalde winkels, diensten of zorg zijn.

Nadere informatie

Het onstaan van de Regina Automobiel Club.

Het onstaan van de Regina Automobiel Club. Het onstaan van de Regina Automobiel Club. Kees...Kees, Ja Ron, wat is er. Kees, zou jij voor het jubileumboek een verhaaltje willen schrijven over het ontstaan van de R.A.C.? Je zit nu toch al bijna 4

Nadere informatie