SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. MENJUGATE SET 10 microgram poeder en oplosmiddel voor suspensie voor injectie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. MENJUGATE SET 10 microgram poeder en oplosmiddel voor suspensie voor injectie"

Transcriptie

1 SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL MENJUGATE SET 10 microgram poeder en oplosmiddel voor suspensie voor injectie Geconjugeerd meningokokken groep C-vaccin 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Eén dosis (0,5 ml van het gereconstitueerd vaccin) bevat: Neisseria meningitidis groep C (stam C11) oligosaccharide 10 microgram Geconjugeerd aan Corynebacterium diphtheriae CRM197 proteïne 12,5 25,0 microgram geadsorbeerd op Aluminiumhydroxide 0,3 tot 0,4 mg Al 3+ Voor de volledige lijst van hulpstoffen, zie rubriek FARMACEUTISCHE VORM Poeder en oplosmiddel voor suspensie voor injectie. Poeder (flacon): wit tot gebroken wit Suspensie (injectiespuit): wit melkwit 4. KLINISCHE GEGEVENS 4.1. Therapeutische indicaties Actieve immunisatie van kinderen vanaf de leeftijd van 2 maanden, adolescenten en volwassenen ter preventie van invasieve ziekte veroorzaakt door Neisseria meningitidis groep C. Het gebruik van Menjugate Set dient op basis van de officiële aanbevelingen te gebeuren. 4.2 Dosering en wijze van toediening Dosering Pediatrische patiënten De veiligheid en werkzaamheid van Menjugate Set bij kinderen jonger dan 2 maanden is nog niet vastgesteld. Primovaccinatie

2 Zuigelingen van 2 tot 12 maanden: twee doses van elk 0,5 ml dienen te worden gegeven met een interval van ten minste 2 maanden. (Zie rubriek 4.5 betreffende gelijktijdige toediening van Menjugate Set met andere vaccins.) Kinderen ouder dan 12 maanden: één enkele dosis van 0,5 ml. Aanvullingsdoses Het wordt aanbevolen om een aanvullingsdosis te geven na voltooiing van de primaire immunisatieserie bij kinderen. De timing van deze dosis dient in overeenstemming te zijn met de beschikbare officiële aanbevelingen. De rubrieken 5.1 en 4.5 geven informatie over respectievelijk de respons op aanvullende dosissen en gelijktijdige toediening met andere vaccins in de kinderjaren. De noodzaak van verdere aanvullingen na deze derde dosis of van aanvullingsdoses bij andere leeftijdsgroepen (die gesensibiliseerd zijn met een enkele dosis) is nog niet vastgesteld (zie rubriek 5.1). Adolescenten en volwassenen Menjugate Set moet als een enkele injectie van 0,5 ml worden toegediend. Ouderen Er zijn geen gegevens beschikbaar over het gebruik bij volwassenen van 65 jaar en ouder (zie rubriek 5.1). Er zijn geen gegevens beschikbaar over het gebruik van verschillende geconjugeerde meningokokken groep C-vaccins in de primaire vaccinatiereeks of als aanvullingsdosis. Voor zover mogelijk moet hetzelfde vaccin worden gebruikt. Wijze van toediening Te nemen voorzorgen voorafgaand aan gebruik of toediening van het geneesmiddel Intramusculaire injectie. Het vaccin (0,5 ml) is bestemd voor diepe intramusculaire injectie, bij zuigelingen bij voorkeur in de anterolaterale dij en bij oudere kinderen, adolescenten en volwassenen in het deltoïde gebied. Het vaccin dient niet intraveneus, subcutaan of intradermaal geïnjecteerd te worden. Menjugate Set dient niet met andere vaccins in dezelfde injectiespuit vermengd te worden. Er moeten verschillende injectieplaatsen gebruikt worden als er meer dan één vaccin wordt toegediend (zie rubriek 4.5). Voor instructies over reconstitutie van het geneesmiddel voorafgaand aan toediening, zie rubriek Contra-indicaties Overgevoeligheid voor de werkzame stof(fen) of voor één van de in rubriek 6.1 vermelde hulpstof(fen), inclusief difterie-toxoïde.

3 Personen die tekenen van overgevoeligheid vertoond hebben na eerder toediening van Menjugate Set. Zoals ook bij andere vaccins, dient toediening van Menjugate Set te worden uitgesteld bij personen met een acute, ernstige, met koorts gepaard gaande ziekte. 4.4 Bijzondere waarschuwingen en voorzorgen bij gebruik Alvorens de injectie met een vaccin plaatsvindt, dient degene die verantwoordelijk is voor de toediening alle bekende voorzorgsmaatregelen te nemen met betrekking tot allergische en andere reacties. Zoals bij alle injecteerbare vaccins dienen de juiste medische behandeling en supervisie altijd onmiddellijk beschikbaar te zijn voor het geval er een zeldzame anafylactische reactie optreedt na toediening van het vaccin. Alvorens er een dosis Menjugate Set wordt toegediend, moet aan de ouder of voogd gevraagd worden naar de persoonlijke en familiale anamnese en de recente gezondheidsstatus van degene die het vaccin krijgt toegediend, inclusief immunisatieanamnese, huidige gezondheidsstatus en eventuele bijwerkingen na vorige immunisaties. De voordelen van vaccinatie met geconjugeerd meningokokken groep C-vaccin moeten beschouwd worden in het licht van de incidentie van N. meningitidis groep C-infectie in een gegeven populatie voor het instellen van een brede immunisatiecampagne. Menjugate Set werkt niet tegen meningokokkenaandoeningen veroorzaakt door andere typen meningokokkenbacteriën (A, B, 29-E, H, I, K, L, W-135, X, Y, of Z, ook indien niet getypeerd). Het is niet mogelijk om een complete bescherming tegen infecties, veroorzaakt door de groep meningokokken C, te garanderen. Er zijn nog geen data beschikbaar met betrekking tot de toepasbaarheid van het vaccin in het onder controle brengen van een infectie volgend op blootstelling. Bij individuen die een deficiënte antilichaamproductie hebben, is het mogelijk dat een vaccinatie geen voldoende beschermende antilichaamrespons bewerkstelligt. Hoewel HIV infectie geen contra-indicatie is, werd Menjugate Set niet specifiek onderzocht bij personen met immuniteitsproblemen. Personen met complement-deficiënties en personen met functionele of anatomische asplenie zouden een immuniteitsrespons kunnen opbouwen tegen geconjugeerde meningokokken C-vaccins, maar de verkregen beschermingsgraad is daarbij onbekend. Hoewel er symptomen van meningisme zoals nekpijn/stijfheid van de nek of fotofobie gerapporteerd zijn, is er geen bewijs dat het vaccin meningokokken C-meningitis veroorzaakt. Klinische waakzaamheid wat betreft de mogelijkheid van coïncidentele meningitis moet daarom betracht blijven worden.

4 Geconjugeerde vaccins met het Cross Reacting Material (CRM-197) mogen niet worden beschouwd als immuniserende middelen tegen difterie. Men raadt aan om het toedieningsprogramma voor vaccins met difterie-toxoïde niet te veranderen. Indien sprake is van acute infecties of febriele ziekte, moet de toediening van Menjugate Set uitgesteld worden, behalve als volgens de arts dit uitstel van toediening tot grotere risico s leidt. Mildere ziekten zonder koorts, zoals een milde ontsteking van de bovenste luchtwegen, is gewoonlijk geen reden om immunisatie uit te stellen. Het is aanbevolen rekening te houden met mogelijk risico op apneu en de noodzaak tot ademhalingscontrole gedurende uur tijdens het toedienen van de eerste vaccinatieseries aan zeer premature baby s (geboren 28 weken zwangerschap). Dit geldt in het bijzonder voor baby s met een eerdere historie van niet goed ontwikkelde ademhaling. Aangezien vaccinatie bij deze groep baby s grote voordelen oplevert, mag vaccinatie niet onthouden of uitgesteld worden. Het vaccin mag niet intraveneus, subcutaan of intradermaal worden toegediend. Menjugate Set is niet geëvalueerd bij personen met trombocytopenie of bloedingsaandoeningen. Het risico versus het voordeel voor personen met kans op bloedingen na een intramusculaire injectie dient te worden geëvalueerd. Ouders moeten geïnformeerd worden omtrent het immunisatieschema voor dit vaccin. Voorzorgsmaatregelen zoals nuttige antipyretische maatregelen voor dit vaccin moeten worden meegedeeld aan de ouder of voogd en de noodzaak om elke eventuele bijwerking te melden, moet benadrukt worden. De punt van de injectiespuit kan 10% droog natuurlijk rubber bevatten. Hoewel het risico van allergische reacties op latex zeer klein is, worden professionals in de gezondheidszorg aangeraden om de voordelen en de risico s te overwegen alvorens dit vaccin toe te dienen aan patiënten met een bekende achtergrond van overgevoeligheid voor latex. Er zijn geen gegevens beschikbaar voor volwassenen van 65 jaar en ouder. 4.5 Interacties met andere geneesmiddelen en andere vormen van interactie Menjugate Set dient niet met andere vaccins in dezelfde injectiespuit vermengd te worden. Als twee of meer vaccins gelijktijdig worden geïnjecteerd, moeten deze wel op afzonderlijke injectieplaatsen worden toegediend, bij voorkeur elk vaccin in een andere arm of een ander been. Gelijktijdige toediening van Menjugate Set (voor geïnjecteerde vaccins echter op een andere injectieplaats) met de volgende vaccins in klinische studies verminderden de immunologische respons op elk van deze andere antigenen niet:

5 - Polio (inactief poliovaccin [IPV] en oraal poliovaccin[opv]); - Difterie- [D] en tetanus- [T] toxoïden afzonderlijk of gecombineerd met volcellige [wp] of acellulaire kinkhoest [ap]; - Haemophilus influenzae type B [Hib] conjugaatvaccin; - Hepatitis B [HBV]-vaccin, afzonderlijk toegediend of gelijktijdig met een vaccin dat D, T, Hib, IPV en ap bevat; - Gecombineerd mazelen-, bof- en rubellavaccin; - Geconjugeerd 7-waardig pneumokokkenvaccin (Prevenar). Het effect van gelijktijdige toediening van Menjugate Set met geconjugeerd 7-waardig pneumokokkenvaccin (Prevenar) en zeswaardig vaccin [DTaP-HBV-IPV-Hib] op immune responsen werd beoordeeld bij zuigelingen die gevaccineerd werden op gemiddelde leeftijden van ongeveer 2, 4,5 en 6,5 maanden. De mogelijkheid van immuuninterferentie is niet beoordeeld bij andere primaire immunisatieschema's. Kleine variaties in de GMT antilichaamtiters tussen verschillende studies werden wel waargenomen maar het is niet vastgesteld of deze waarnemingen klinisch relevant waren. In verscheidene studies met verschillende vaccins is aangetoond dat gelijktijdige toediening van meningokokken groep C-conjugaten met combinaties die apcomponenten (met of zonder IPV, hepatitis B oppervlakte-antigeen of Hib-conjugaten) bevatten, resulteert in lagere SBA GMT's vergeleken met afzonderlijke toedieningen of met gelijktijdige toediening met volcellige-kinkhoestvaccins. De delen die SBA-titers bereiken van minstens 1:8 of 1:128 worden niet aangetast. Op dit moment zijn de mogelijke implicaties van deze observaties voor de duur van de bescherming niet bekend. 4.6 Vruchtbaarheid, zwangerschap en borstvoeding Zwangerschap Er zijn geen gegevens over het gebruik van dit vaccin bij zwangere vrouwen. Dierstudies bij konijnen tijdens verschillende zwangerschapsfasen hebben geen risico voor de foetus aangetoond volgend op toedieningen van Menjugate Set. Toch is de meningokokken C ziekte ernstig genoeg dat zwangerschap geen reden mag zijn om van vaccinatie af te zien indien er een duidelijk risico is voor blootstelling aan deze ziekte. Borstvoeding Er is geen informatie beschikbaar over de veiligheid van het vaccin tijdens de borstvoeding. De verhouding tussen voordeel en risico dient onderzocht te worden alvorens men besluit om tijdens de borstvoeding al dan niet te immuniseren. Vruchtbaarheid Verminderde vruchtbaarheid is in onderzoeken bij mensen of dieren niet geëvalueerd. 4.7 Beïnvloeding van de rijvaardigheid en het vermogen om machines te bedienen Er zijn geen studies uitgevoerd naar de effecten op de rijvaardigheid en het bedienen van machines.

6 Duizeligheid is zeer zelden gerapporteerd na toediening van het vaccin. Het kan een tijdelijk effect hebben op het vermogen een voertuig te besturen dan wel een machine te gebruiken. 4.8 Bijwerkingen Tabel met bijwerkingen Bij elke frequentiegroep worden bijwerkingen genoemd in de volgorde van afnemende ernst. Frequenties worden als volgt gedefinieerd: Zeer vaak ( 1/10) Vaak ( 1/100, <1/10) Soms ( 1/1.000, <1/100) Zelden ( 1/10.000, <1/1.000) Zeer zelden (<1/10.000) Niet bekend (kan met de beschikbare gegevens niet worden bepaald) Bijwerkingen tijdens de klinische studies Bijwerkingen die zijn waargenomen worden hier voor alle leeftijdsgroepen gegeven. Bijwerkingen werden genoteerd op de dag van vaccinatie en alle dagen daarna, voor minstens 3 en maximaal tot 6 dagen. De meeste reacties waren beperkt en werden opgelost binnen de follow-upperiode. In alle leeftijdsgroepen waren lokale reacties (inclusief roodheid, zwelling en gevoeligheid/pijn) zeer vaak voorkomend (van 1 op 3 bij oudere kinderen tot 1 op 10 bij kleuters). Deze waren klinisch echter niet altijd significant. Roodheid of zwelling van tenminste 3 cm en gevoeligheid die beweging voor langer dan 48 uur beperkte waren niet frequent, wanneer bestudeerd. Koorts van tenminste 38,0 C trad vaak op (van 1 op 20 in zuigelingen en peuters tot 1 op 10 in kleuters), doch overschrijdt over het algemeen niet de 39,1 C, in het bijzonder niet in oudere leeftijdsgroepen. Bij zuigelingen en peuters kwamen symptomen na vaccinatie waaronder huilen en braken (peuters) vaak voor. Prikkelbaarheid, sufheid, slaapstoornissen, anorexie, diarree en braken (zuigelingen) kwamen zeer vaak voor na vaccinatie, ook al is niet bewezen of deze symptomen een gevolg waren van de toediening van Menjugate Set of andere gelijktijdig toegediende vaccins, in het bijzonder DTP. Zeer vaak waargenomen bijwerkingen zijn onder andere myalgie en artralgie bij volwassenen. Slaperigheid kwam men vaak tegen bij jongere kinderen. Hoofdpijn kwam zeer vaak voor bij middelbare schoolkinderen en vaak bij kinderen van het basisonderwijs. Bijwerkingen gerapporteerd bij alle leeftijdsgroepen

7 Algemene aandoeningen en toedieningsplaatsstoornissen Zeer vaak: Reacties op de injectieplaats (roodheid, zwelling en gevoeligheid/pijn) Vaak: Koorts 38,0 C Andere reacties gerapporteerd bij zuigelingen (eerste levensjaar) en peuters (tweede levensjaar) Maagdarmstelselaandoeningen Zeer vaak: Diarree en anorexie, braken (zuigelingen) Vaak: Braken (peuters) Algemene aandoeningen en toedieningsplaatsstoornissen Zeer vaak: Prikkelbaarheid, slaperigheid en slaapstoornissen Vaak: Huilen Andere reacties gerapporteerd bij oudere kinderen en volwassenen Maagdarmstelselaandoeningen Zeer vaak: Misselijkheid (volwassenen) Skeletspierstelsel- en bindweefselaandoeningen Zeer vaak: Myalgie en artralgie Algemene aandoeningen en toedieningsplaatsstoornissen Zeer vaak: Gevoel van onbehaaglijkheid, hoofdpijn (kinderen middelbare school) Vaak: Hoofdpijn (kinderen basisschool) Bijwerkingen gerapporteerd na het op de markt brengen (voor alle leeftijdsgroepen) De meest algemeen gerapporteerde verwachte reacties na het op de markt brengen omvatten duizeligheid, koorts, hoofdpijn, misselijkheid, braken en flauwvallen. De onderstaande frequenties zijn gebaseerd op spontane rapportagecijfers, voor dit en andere geconjugeerde meningokokken groep C-vaccins en werden berekend op basis van het aantal meldingen (teller) en het aantal gedistribueerde doses (noemer). Immuunsysteemaandoeningen Zeer zelden: Lymfadenopathie, anafylaxie inclusief anafylactische shock, overgevoeligheidsreacties inclusief bronchospasme, gezichtsoedeem en angio-oedeem Zenuwstelselaandoeningen Zeer zelden: Duizeligheid, convulsies, inclusief febriele convulsies, flauwvallen, hypoesthesie en paresthesie, hypotonie Ook zijn er zeer zelden gevallen gemeld van convulsieve aanvallen als gevolg van vaccinatie met Menjugate Set; over het algemeen waren deze snel weer voorbij. Bij

8 enkele van deze convulsieve aanvallen ging het wellicht om flauwvallen. Het aantal convulsieve aanvallen was lager dan het normale epilepsiepercentage bij kinderen. Bij zuigelingen gingen de convulsieve aanvallen gewoonlijk samen met koorts en waren dus waarschijnlijk febriele convulsies. Er zijn zeer zeldzame meldingen geweest van gezichtsstoornissen en fotofobie na vaccinatie met geconjugeerde vaccins tegen meningokokken van groep C, doorgaans in combinatie met andere neurologische symptomen zoals hoofdpijn en duizeligheid. Ademhalingsstelsel-, borstkas- en mediastinumaandoeningen Apnoe bij zeer premature baby s ( 28 weken zwangerschap) (zie rubriek 4.4). Maagdarmstelselaandoeningen Zeer zelden: Misselijkheid, braken en diarree Huid- en onderhuidaandoeningen Zeer zelden: Huiduitslag, urticaria, jeuk, purpura, erythema multiforme en Stevens- Johnson-syndroom Skeletspierstelsel- en bindweefselaandoeningen Zeer zelden: Myalgie en artralgie Recidief van nefrotisch syndroom is gemeld in samenhang met geconjugeerde meningokokken groep C-vaccins. Melding van vermoedelijke bijwerkingen Het is belangrijk om na toelating van het geneesmiddel vermoedelijke bijwerkingen te melden. Op deze wijze kan de verhouding tussen voordelen en risico s van het geneesmiddel voortdurend worden gevolgd. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg wordt verzocht alle vermoedelijke bijwerkingen te melden via het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb zoals vermeld in Overdosering Er zijn geen gevallen van overdosering bekend. Daar elke injectie een enkele dosis van 0,5 milliliter bevat, is overdosering onwaarschijnlijk. 5. FARMACOLOGISCHE EIGENSCHAPPEN 5.1 Farmacodynamische eigenschappen Farmacotherapeutische categorie: meningokokkenvaccins, ATC-code: J07A H Immunogeniciteit Er zijn geen prospectieve effectiviteitsstudies uitgevoerd.

9 De resultaten verkregen met het serum bactericide assay (BCA) waaraan gerefereerd wordt in de onderstaande tekst, zijn tot stand gekomen met behulp van humaan serum als bron voor het complement en zijn niet direct vergelijkbaar met resultaten verkregen uit testen waar gebruik gemaakt is van konijnenserum als bron voor het complement. Gegevens over het gebruik van een primaire immunisatieserie met 2-doses zijn beschikbaar uit een klinische test die een vaccinatieschema van 2, 3, 4 maanden vergeleek met een vaccinatieschema van 2, 4 maanden bij 241 zuigelingen. Eén maand na voltooiing van de primaire serie hadden bijna alle kinderen hbca-titers 1:8 (100% en 98% in de respectievelijke groepen). 28 dagen na een challenge-dosis nietgeconjugeerd MenC-vaccin bij een leeftijd van 12 maanden, bereikten alle 50 kinderen die drie doses hadden gekregen en 54/56 (96%) van de kinderen die twee doses hadden gekregen, hbca-titers 1:8. Vergeleken met reeds geregistreerde vaccins in klinische studies, op basis van nietgeconjugeerde meningokokkenpolysacchariden, is de immuunrespons geïnduceerd door Menjugate Set aantoonbaar groter bij peuters, kinderen en adolescenten en was het vergelijkbaar bij volwassenen (zie tabel). Bovendien, en verschillend van nietgeconjugeerde polysacchariden, induceert Menjugate Set na vaccinatie immunologisch geheugen, hoewel de duur van de bescherming nog niet vast is gesteld Er zijn geen gegevens voor volwassenen van 65 jaar of ouder. Vergelijking van het percentage deelnemers met antimeningokokken C serum-bactericide titers > 1:8 (humaan complement) één maand na één enkele immunisatie met Menjugate Set of een geregistreerd nietgeconjugeerd meningokokken-polysaccharidevaccin, volgens de leeftijd op de eerste dag van deelname aan de studie Leeftijd 1-2 jaar Leeftijd 3-5 jaar Leeftijd jaar Leeftijd jaar BCA % 1:8 (95% CI) Humane Complement Menjugate n=237 78% (72-83) MenPS (1) n=153 19% (13-26) Menjugate n=80 79% (68-87) MenPS (1) n=80 28% (18-39) Menjugate n=90 84% (75-91) MenPS = geregistreerd niet-geconjugeerd Meningokokken polysaccharidevaccin. (1) = groepen A, C W-135 en Y, met 50 μg van groep C per dosis. (2) = groepen A en C, met 50 μg van groep C per dosis. MenPS (2) n=90 68% (57-77) Menjugate n=136 Farmacodynamische studies met Menjugate Set zijn niet uitgevoerd aangezien het om een vaccin gaat. 90% (84-95) Post-marketing bewaking na een vaccinatiecampagne in de het Verenigd Koninkrijk Ramingen van de doeltreffendheid van een vaccin in het routinevaccinatieprogramma in het Verenigd Koninkrijk (met diverse hoeveelheden van drie geconjugeerde vaccins met meningokokken van groep C) in de periode tussen de invoering eind 1999 tot maart 2004, hebben gewezen op de nood van een boosterdosis na het beëindigen van de primaire MenPS (2) n=130 88% (82-93)

10 reeks (drie dosissen toegediend op 2, 3 en 4 maanden). Binnen een jaar na het beëindigen van de primaire reeks, werd de doeltreffendheid van het vaccin in het cohort zuigelingen op 93% geraamd (95% betrouwbaarheidsintervallen 67, 99). Meer dan een jaar na het beëindigen van de primaire reeks waren er evenwel duidelijke tekens van een verminderende bescherming. Tot 2007 komen de totale schattingen van effectiviteit in leeftijdsgroepen van 1-18 jaar die een enkele dosis geconjugeerd meningokokken groep C-vaccin kregen gedurende het initiële inhaalvaccinatieprogramma in het Verenigd Koninkrijk uit tussen 83% en 100%. De gegevens tonen geen significante teruggang in effectiviteit binnen deze leeftijdsgroepen wanneer tijdperiodes vergeleken worden van minder dan een jaar of één jaar of langer sinds immunisatie Farmacokinetische eigenschappen Farmacokinetische onderzoeken met Menjugate Set zijn niet uitgevoerd aangezien het om een vaccin gaat. 5.3 Gegevens uit het preklinisch veiligheidsonderzoek Niet-klinische gegevens duiden niet op een speciaal risico voor mensen. Deze gegevens zijn afkomstig van conventioneel onderzoek op het gebied van toxiciteit bij herhaalde dosering en reproductietoxiciteit (onderzoek naar de ontwikkeling van het embryo/de foetus). 6. FARMACEUTISCHE GEGEVENS 6.1 Lijst van hulpstoffen Flacon met MenC-CRM197-conjugaat - Mannitol - Natriumdihydrogeenfosfaatmonohydraat - Dinatriumfosfaat - heptahydraat Injectiespuit met aluminiumhydroxide - Natriumchloride - Water voor injecties 6.2. Gevallen van onverenigbaarheid Dit geneesmiddel mag niet gemengd worden met andere geneesmiddelen dan die welke vermeld zijn in rubriek Houdbaarheid 3 jaar

11 Na reconstitutie dient het product onmiddellijk te worden gebruikt. De twee componenten van het product kunnen verschillende houdbaarheidsdata hebben. De buitenverpakking vermeldt de vroegste vervaldatum en deze datum dient te worden aangehouden. De buitenverpakking en de VOLLEDIGE inhoud dienen vernietigd te worden wanneer de houdbaarheidsdatum vermeld op de buitenverpakking is bereikt. 6.4 Speciale voorzorgsmaatregelen bij bewaren Bewaren in een koelkast bij 2 C -8 C. Niet invriezen. Bewaar de flacon en de spuit in de buitenste verpakking om ze tegen licht te beschermen. 6.5 Aard en inhoud van de verpakking Menjugate Set wordt geleverd als een flacon met poeder (type I-glas) met een dop van bromobutylrubber en 0,6 ml oplosmiddel in een spuit (type I-glas) met een zuigerdop van bromobutylrubber en een afdekkapje van hetzij chlorobutylrubber hetzij styreenrubber in verpakkingen van 1, 5 en 10 enkele doses. Niet alle genoemde verpakkingsgrootten worden in de handel gebracht. 6.6 Speciale voorzorgsmaatregelen voor het verwijderen <en andere instructies> Het gelyofyliseerde vaccin dient geprepareerd te worden met het oplosmiddel aluminiumhydroxide. Schud de spuit met het oplosmiddel aluminiumhydroxide voorzichtig. Verwijder het afdekkapje van de spuit en bevestig een geschikte naald. Gebruik de gehele inhoud van de spuit (0,6 ml suspensie) voor de reconstitutie van de flacon met geconjugeerd meningokokken groep C-vaccin. Schud nu voorzichtig de flacon met gereconstitueerde vloeistof totdat het vaccin helemaal is opgelost (dit verzekert de binding van de antigenen aan het adjuvant). Zuig de gehele inhoud van de flacon in de spuit, waarbij u erop moet letten de zuiger niet helemaal uit de cilinder van de spuit te trekken. Het is normaal dat na het opzuigen van de dosis een kleine hoeveelheid vloeistof in de flacon achterblijft. Controleer dat geen luchtbellen in de spuit aanwezig zijn alvorens het vaccin in te spuiten. Na reconstitutie is het vaccin een licht ondoorzichtige kleurloze tot licht gele suspensie, vrij van zichtbare onzuiverheden. In het geval van onzuiverheden of wanneer het fysieke aspect anders is, dient het vaccin weggegooid te worden. Al het ongebruikte product of afvalmateriaal dient met in achtneming van de lokale vereisten te worden verwerkt.

12 7. HOUDER VAN DE VERGUNNING VOOR HET IN DE HANDEL BRENGEN GSK Vaccines S.r.l., Via Fiorentina 1, Siena, Italië. 8. NUMMER(S) VAN DE VERGUNNING VOOR HET IN DE HANDEL BRENGEN RVG DATUM VAN EERSTE VERLENING VAN DE VERGUNNING/HERNIEUWING VAN DE VERGUNNING Datum van eerste verlening van de vergunning: 11 april 2005 Datum van laatste hernieuwing: 1 maart DATUM VAN HERZIENING VAN DE TEKST Laatste gedeeltelijke wijziging betreft rubriek 7: 1 december 2015

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Menjugate 10 microgram, suspensie voor injectie Menjugate 10 microgram, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Geconjugeerd meningokokken

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 17.11.2017 incl 13.07.2017 Pagina 1 van 13 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL MENJUGATE KIT 10 microgram poeder en oplosmiddel voor suspensie voor injectie Geconjugeerd meningokokken

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING. Vi-polysaccharide van Salmonella typhi (Ty2 stam)

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING. Vi-polysaccharide van Salmonella typhi (Ty2 stam) 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Typherix, oplossing voor injectie in een voorgevulde spuit Tyfus polysaccharidevaccin 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke dosis vaccin à 0,5 ml bevat: Vi-polysaccharide

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING. Actief bestanddeel: Gezuiverd capsulair Vi polyoside van Salmonella typhi (stam Ty2): 25 microgram

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING. Actief bestanddeel: Gezuiverd capsulair Vi polyoside van Salmonella typhi (stam Ty2): 25 microgram SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL TYPHIM Vi, 25 microgram/dosis, oplossing voor injectie Polyoside buiktyfusvaccin 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Eén dosis

Nadere informatie

BIJSLUITER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BIJSLUITER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Menjugate 10 microgram, suspensie voor injectie Menjugate 10 microgram, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Geconjugeerd meningokokken groep

Nadere informatie

BIJSLUITER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BIJSLUITER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Menjugate Set, 10 microgram, poeder en oplosmiddel voor suspensie voor injectie Geconjugeerd meningokokken groep C-vaccin Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL TYPHIM Vi, 25 microgram/dosis, oplossing voor injectie Polyoside buiktyfusvaccin 2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Eén dosis

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL TYPHIM Vi, oplossing voor injectie 0,025 mg/0,5 ml Polyoside buiktyfusvaccin 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Eén dosis vaccin

Nadere informatie

Pagina 1 van 7

Pagina 1 van 7 BIJSLUITER 24.05.2016 Pagina 1 van 7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Menjugate Kit, 10 microgram, poeder en oplosmiddel voor suspensie voor injectie Geconjugeerde meningokokken groep C-vaccin

Nadere informatie

ETOS AMYLMETACRESOL PLUS DICHLOORBENZYLALCOHOL HONING & CITROEN zuigtabletten

ETOS AMYLMETACRESOL PLUS DICHLOORBENZYLALCOHOL HONING & CITROEN zuigtabletten 1.3.1 : Productinformatie Bladzijde: 1 SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke zuigtablet bevat: Amylmetacresol 0,60 mg 2,

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Kruidvat Amylmetacresol Plus Dichloorbenzylalcohol honing & citroen zuigtabletten

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Kruidvat Amylmetacresol Plus Dichloorbenzylalcohol honing & citroen zuigtabletten SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Kruidvat Amylmetacresol Plus Dichloorbenzylalcohol honing & citroen zuigtabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke zuigtablet

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Poliomyelitisvaccin, suspensie voor injectie 0,5 ml Poliomyelitisvaccin multidose, suspensie voor injectie 2,5 ml 2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Elke dosis van 0,5 ml vaccin bevat: Polysaccharide Vi van Salmonella typhi (stam Ty2):

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Elke dosis van 0,5 ml vaccin bevat: Polysaccharide Vi van Salmonella typhi (stam Ty2): SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL: TYPHERIX Oplossing voor injectie in voorgevulde spuit Polysaccharide Buiktyfusvaccin 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke

Nadere informatie

0,5 ml Geconjugeerd meningokokkengroep C-polysacharidevaccin (geadsorbeerd).

0,5 ml Geconjugeerd meningokokkengroep C-polysacharidevaccin (geadsorbeerd). 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL NeisVac-C 1, suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit. 0,5 ml Geconjugeerd meningokokkengroep C-polysacharidevaccin (geadsorbeerd). 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Water voor Injecties B. Braun, oplosmiddel voor parenteraal gebruik

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Water voor Injecties B. Braun, oplosmiddel voor parenteraal gebruik SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Water voor Injecties B. Braun, oplosmiddel voor parenteraal gebruik 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1000 ml oplosmiddel

Nadere informatie

Influvac 2011/2012, suspensie voor injectie 0,5 ml (influenza vaccin, oppervlakte antigeen, geïnactiveerd).

Influvac 2011/2012, suspensie voor injectie 0,5 ml (influenza vaccin, oppervlakte antigeen, geïnactiveerd). 1.3.1 Summary of Product Characteristics, Influvac 2011/2012 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Influvac 2011/2012, suspensie voor injectie 0,5 ml (influenza vaccin, oppervlakte antigeen, geïnactiveerd). 2.

Nadere informatie

2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Page 1 of 10 Samenvatting van de productkenmerken 1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL ditekibooster, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Difterie, tetanus en pertussis (acellulair, component) vaccin (geadsorbeerd,

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. PROTAGENS MONO 2 %, oogdruppels, oplossing, voor éénmalig gebruik

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. PROTAGENS MONO 2 %, oogdruppels, oplossing, voor éénmalig gebruik SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL PROTAGENS MONO 2 %, oogdruppels, oplossing, voor éénmalig gebruik 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1 ml oplossing bevat 20

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN (Ref )

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN (Ref ) SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN (Ref. 14.03.2014) 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Antistax Forte filmomhulde tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Een filmomhulde tablet bevat 360

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Endekay 0,4 % Thixotrope Fluogel 0,4% met fruitsmaak 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Bevat het werkzame bestanddeel 0,4%

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Zaditen 0,25 mg/ml, oogdruppels, oplossing 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Eén ml bevat 0,345 mg ketotifenfumaraat, wat

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. ditekibooster,suspensie voor injectie in voorgevulde spuit

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. ditekibooster,suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Page 1 of 6 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker ditekibooster,suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Difterie, tetanus en kinkhoest (acellulair, component) vaccin (geadsorbeerd, verlaagd antigeengehalte)

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL PROTAGENS 2%, oogdruppels, oplossing 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1 ml oplossing bevat 20 mg povidon (polyvinylpyrrolidon).

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER, 25 microgram / dosis, oplossing voor injectie Polyoside buiktyfusvaccin Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u of uw kind wordt gevaccineerd want

Nadere informatie

TETRAVAC Geadsorbeerd difterie-, tetanus-, acellulair kinkhoest- en geïnactiveerd poliovaccin

TETRAVAC Geadsorbeerd difterie-, tetanus-, acellulair kinkhoest- en geïnactiveerd poliovaccin BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door voordat u uw kind laat vaccineren. - Bewaar deze bijsluiter totdat het vaccinatieprogramma is afgerond. Het kan nodig zijn om de bijsluiter nogmaals door

Nadere informatie

SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS

SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL A.Vogel Cystoforce blaasformule 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1 ml [ 0,955 g] A.Vogel Cystoforce blaasformule bevat: 715

Nadere informatie

Module 1 Administrative Information and Prescribing information. DTP vaccin, suspensie voor injectie, 1 en 10 ml

Module 1 Administrative Information and Prescribing information. DTP vaccin, suspensie voor injectie, 1 en 10 ml Page 1 of 11 Summary of Product Characteristics Page 2 of 11 1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Difterie-, Tetanus-, Poliomyelitisvaccin, suspensie voor injectie 1 ml en 10 ml 2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Nimenrix poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie in een voorgevulde spuit

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Nimenrix poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie in een voorgevulde spuit NIMENRIX Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Nimenrix poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie in een voorgevulde spuit Meningokokkengroep A, C, W-35 en Y conjugaatvaccin Lees goed de hele

Nadere informatie

Hulpstof met bekend effect: Opticrom, oogdruppels bevat benzalkoniumchloride. Voor de volledige lijst van hulpstoffen, zie rubriek 6.1.

Hulpstof met bekend effect: Opticrom, oogdruppels bevat benzalkoniumchloride. Voor de volledige lijst van hulpstoffen, zie rubriek 6.1. SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Opticrom, oogdruppels, oplossing 20 mg/ml Opticrom Unit Dose, oogdruppels, oplossing 20 mg/ml 2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Endekay 0,4 % ThixotropeFluogel 0,4% met mintsmaak 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Bevat het werkzame bestanddeel 0,4% fluoride

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Influenza virus oppervlakte-antigenen (haemagglutinine en neuraminidase) van de volgende stammen*:

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Influenza virus oppervlakte-antigenen (haemagglutinine en neuraminidase) van de volgende stammen*: 1.3.1 Summary of Product Characteristics, Influvac Junior 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Influvac Junior, suspensie voor injectie 0,25 ml Influenza vaccin (oppervlakte antigeen, geïnactiveerd). 2. KWALITATIEVE

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Elke dosis (0,5 ml) bevat: Tetanusanatoxine IE Difterieanatoxine... 2 IE

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Elke dosis (0,5 ml) bevat: Tetanusanatoxine IE Difterieanatoxine... 2 IE SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Tedivax pro Adulto 0,5 ml/dosis Suspensie voor injectie 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke dosis (0,5 ml) bevat: Tetanusanatoxine...

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN p 1/6 SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL 2011/2012, suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Griepvaccin (oppervlakte-antigenen, geïnactiveerd) 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN Page 1 SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Act-HIB 10 microgram/0,5 ml poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Geconjugeerd Haemophilus influenzae type b vaccin

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 / 6 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Pulmocap Hedera, stroop 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1 ml siroop (overeenkomend met 1,1 g) bevat 5,4 mg extract

Nadere informatie

NIMENRIX poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie in een voorgevulde spuit

NIMENRIX poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie in een voorgevulde spuit Product NIMENRIX poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie in een voorgevulde spuit Farmaceutisch bedrijf (PFIZER) Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Nimenrix poeder en oplosmiddel voor

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET DIERGENEESMIDDEL suspensie voor injectie voor varkens 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Per dosering (2 ml): Werkzaam bestanddeel: Actinobacillus

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Poliomyelitisvaccin, suspensie voor injectie Poliomyelitisvaccin multidose, suspensie voor injectie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Poliomyelitisvaccin, suspensie voor injectie Poliomyelitisvaccin multidose, suspensie voor injectie BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Poliomyelitisvaccin, suspensie voor injectie Poliomyelitisvaccin multidose, suspensie voor injectie Inactivated poliomyelitis virus type 1, 2 en 3 Lees goed

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Meningitec suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Geconjugeerd oligosacharidevaccin tegen meningokokken van serogroep C (geadsorbeerd).

Nadere informatie

Hulpstoffen met bekend effect: 0,5 g vloeibare maltitol (E965) en 1,8 g isomaltitol (E953).

Hulpstoffen met bekend effect: 0,5 g vloeibare maltitol (E965) en 1,8 g isomaltitol (E953). 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Strepsils Aardbei Suikervrij bij beginnende keelpijn, zuigtabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Amylmetacresol 0,6 mg en 2,4-dichloorbenzylalcohol 1,2 mg

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Sedistress 100 harde capsules. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Iedere capsule bevat 100 mg zuiver droog extract van de bovengrondse delen van Passiflora incarnata

Nadere informatie

Meningitec suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Meningokokken serogroep C oligosaccharide conjugaatvaccin (geadsorbeerd)

Meningitec suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Meningokokken serogroep C oligosaccharide conjugaatvaccin (geadsorbeerd) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Meningitec suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Meningokokken serogroep C oligosaccharide conjugaatvaccin (geadsorbeerd) Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, oplossing voor injectie thiaminehydrochloride

Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, oplossing voor injectie thiaminehydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, thiaminehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL GRANUFINK Prosta, capsule, hard 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 400 mg poeder van de zaden van Cucurbita pepo L. convar. citrullina I. Greb. var. styriaca I.

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Pulmocap Thymus, stroop 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1 ml stroop (overeenkomend met 1,1 g) bevat 110 mg (0,11 ml) vloeibaar

Nadere informatie

Baxter Healthcare Ltd

Baxter Healthcare Ltd Samenvatting van de productkenmerken 1/9 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL 1 0,5 ml Suspensie voor injectie in een voorgevulde spuit. Geconjugeerd meningokokkengroep Cpolysacharidevaccin (geadsorbeerd). 2.

Nadere informatie

Tetanus vaccine, suspension for injection. Module 1.3 PRODUCT INFORMATION SPC, Labelling and Package Leaflet

Tetanus vaccine, suspension for injection. Module 1.3 PRODUCT INFORMATION SPC, Labelling and Package Leaflet BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN Page 1 of 8 De volgende informatie is alleen bestemd voor artsen of andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Tetanusvaccin,

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL PNEUMO 23, oplossing voor injectie Polysaccharide Pneumokokkenvaccin 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke dosis van 0,5

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Difterie-, Tetanus-, Poliomyelitisvaccin, suspensie voor injectie 2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1 dosis (1 ml) bevat: -

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Influenza virus oppervlakte-antigenen (haemagglutinine en neuraminidase) van de volgende stammen*:

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Influenza virus oppervlakte-antigenen (haemagglutinine en neuraminidase) van de volgende stammen*: 1.3.1 Summary of Product Characteristics, Influvac 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Influvac, suspensie voor injectie 0,5 ml (influenza vaccin, oppervlakte antigeen, geïnactiveerd). 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. PNEUMO 23, oplossing voor injectie Polyosidisch pneumokokkenvaccin

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. PNEUMO 23, oplossing voor injectie Polyosidisch pneumokokkenvaccin BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER PNEUMO 23, oplossing voor injectie Polyosidisch pneumokokkenvaccin Lees goed de hele bijsluiter voordat u wordt gevaccineerd. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL GAVISCON anijs, suspensie GAVISCON pepermunt, suspensie 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Natriumalginaat 500 mg/10 ml Natriumbicarbonaat

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING. Raadpleeg rubriek 6.1 voor de volledige lijst van hulpstoffen.

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING. Raadpleeg rubriek 6.1 voor de volledige lijst van hulpstoffen. SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL REVAXIS Suspensie voor injectie in voorgevulde spuit. Difterie, tetanus en poliomyelitis (geïnactiveerd) vaccin, geadsorbeerd, beperkte

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Act-HIB 10 microgram/0,5 ml poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie (Geconjugeerd) Haemophilus influenzae type b vaccin Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

- Niet toedienen door middel van intravasculaire injectie; verzeker u ervan dat de naald niet in een bloedvat wordt gestoken.

- Niet toedienen door middel van intravasculaire injectie; verzeker u ervan dat de naald niet in een bloedvat wordt gestoken. Farmaceutisch bedrijf (SANOFI PASTEUR MSD) 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL TYPHIM Vi, 25 microgram/dosis, oplossing voor injectie Polyoside buiktyfusvaccin 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Eén

Nadere informatie

Module 1 Administrative Information of prescribing Information. Summary of Product Characteristics Tetanus vaccin

Module 1 Administrative Information of prescribing Information. Summary of Product Characteristics Tetanus vaccin Page 1 of 8 Summary of Product Characteristics Tetanus vaccin Page 2 of 8 1 Naam van het geneesmiddel "Tetanus vaccin" 2 Kwalitatieve en kwantitatieve samenstelling (actieve bestanddelen) 1 dosis (0,5

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL BRONCHO-VAXOM Kinderen, capsules, hard BRONCHO-VAXOM Volwassenen, capsules, hard 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING BRONCHO-VAXOM

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL trianal vitis caps harde capsules 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke harde capsule bevat 300 mg Vitis vinifera L., folium

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. BRONCHOSTOP Duo Hoestpastilles tijm- en heemstwortelextract

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. BRONCHOSTOP Duo Hoestpastilles tijm- en heemstwortelextract SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET MEDISCH PRODUCT BRONCHOSTOP Duo Hoestpastilles tijm- en heemstwortelextract 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1 pastille bevat: 51,1 mg

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Gaviscon Extra Sterk liquid sticks pepermunt, suspensie voor oraal gebruik

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Gaviscon Extra Sterk liquid sticks pepermunt, suspensie voor oraal gebruik SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Gaviscon Extra Sterk liquid sticks pepermunt, suspensie voor oraal gebruik 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke dosis van

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN, ETIKETTERING EN BIJSLUITER

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN, ETIKETTERING EN BIJSLUITER SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN, ETIKETTERING EN BIJSLUITER SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Agrippal, Suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Influenza vaccin,

Nadere informatie

VITAMINE C TEVA 250 MG VITAMINE C TEVA 100 MG. VITAMINE C TEVA 500 MG tabletten

VITAMINE C TEVA 250 MG VITAMINE C TEVA 100 MG. VITAMINE C TEVA 500 MG tabletten 1.3.1 : Productinformatie Bladzijde : 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Vitamine C Teva 50 mg, Vitamine C Teva 100 mg, Vitamine C Teva 250 mg, Vitamine C Teva 500 mg, 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Meningitec suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Geconjugeerd oligosacharidevaccin tegen meningokokken van groep C (geadsorbeerd) Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

Samenvatting van de Productkenmerken

Samenvatting van de Productkenmerken Samenvatting van de Productkenmerken 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL XT Luis 4% g/g oplossing voor cutaan gebruik 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Dimeticon 4% g/g Voor een volledige lijst van

Nadere informatie

THIAMINE HCL TEVA 25 MG THIAMINE HCL TEVA 50 MG THIAMINE HCL TEVA 100 MG tabletten

THIAMINE HCL TEVA 25 MG THIAMINE HCL TEVA 50 MG THIAMINE HCL TEVA 100 MG tabletten 1.3.1 : Productinformatie Blz. : 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Thiamine HCl Teva 25 mg,. Thiamine HCl Teva 50 mg, Thiamine HCl Teva 100 mg, 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Thiamine HCl

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1 van 66 1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL DURATEARS, oogdruppels 2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Duratears oogdruppels bevat per ml 1 mg Dextraan 70 en 3 mg

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Act-HIB 10 microgram/0,5 ml, poeder en oplosmiddel voor injecteerbare oplossing Geconjugeerd Haemophilus influenzae type b vaccin Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS

SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS 1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL A.Vogel Aesculaforce tabletten 2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Een filmomhulde tablet ( 698 mg) bevat 157,5-225,0 mg gedroogd

Nadere informatie

BIJSLUITER. REVAXiS suspensie voor injectie in vooraf gevulde spuit Difterie-, tetanus- en (geïnactiveerd) poliomyelitisvaccin (geadsorbeerd)

BIJSLUITER. REVAXiS suspensie voor injectie in vooraf gevulde spuit Difterie-, tetanus- en (geïnactiveerd) poliomyelitisvaccin (geadsorbeerd) BIJSLUITER Lees deze bijsluiter aandachtig door alvorens het vaccin te gebruiken. - Bewaar deze bijsluiter; het kan nodig zijn hem nog eens door te lezen. - Indien u andere vragen hebt, of als u twijfelt,

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCT KENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCT KENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCT KENMERKEN 20141114 Pagina 1 van 6 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL GAVISCON ADVANCE Muntsmaak Unidose suspensie voor oraal gebruik 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

Nadere informatie

SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS

SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS SUMMARY OF PRODUCT CHARACTERISTICS 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL A.Vogel ProstaforceMed, capsules 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Een capsule ( 480 mg) bevat: 320 mg ethanolextract van de

Nadere informatie

Healthypharm B.V., Etten-Leur, The Netherlands XT Luis 4% g/g, oplossing voor cutaan gebruik RVG Dimeticon

Healthypharm B.V., Etten-Leur, The Netherlands XT Luis 4% g/g, oplossing voor cutaan gebruik RVG Dimeticon 1.3.1.1 Summary of product characteristics 1.3.1.1-1 SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL XT Luis 4% g/g oplossing voor cutaan gebruik 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUKTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUKTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUKTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Fendrix suspensie voor injectie Hepatitis-B(rDNA)-vaccin (geadjuveerd, geadsorbeerd) 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1 dosering

Nadere informatie

Summary of Product Characteristics

Summary of Product Characteristics Modul 1 1.3.1 SPC Page 1 of 5 Summary of Product Characteristics 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 100 ml stroop bevat 0.7 gram droogextract (DER 5-7,5 : 1) van

Nadere informatie

Oppervlakte-antigenen (haemagglutinine en neuraminidase) van influenzavirus stammen*:

Oppervlakte-antigenen (haemagglutinine en neuraminidase) van influenzavirus stammen*: 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Agrippal, Suspensie voor injectie in voorgevulde spuit Influenza vaccin, oppervlakteantigeen, geïnactiveerd (Seizoen 2018/2019) 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

Nadere informatie

Gerenvooieerde versie CALCIPOTRIOL 50 MICROGRAM/G ZALF PCH zalf

Gerenvooieerde versie CALCIPOTRIOL 50 MICROGRAM/G ZALF PCH zalf 1.3.1 : Productinformatie Bladzijde : 1 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Calcipotriol 50 microgram/g PCH,. 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Zalf: calcipotriol 50 microgram per gram. Hulpstoffen:

Nadere informatie

Kruidengeneesmiddel dat wordt gebruikt voor de korte-termijn preventie en behandeling van een verkoudheid.

Kruidengeneesmiddel dat wordt gebruikt voor de korte-termijn preventie en behandeling van een verkoudheid. ANTICOLD 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Anticold filmomhulde tabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke tablet bevat 180 mg gedroogd geperst sap van Echinacea purpurea (L.) Moench, herba

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. IMOVAX POLIO suspensie voor injectie Geïnactiveerd poliomyelitisvaccin.

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. IMOVAX POLIO suspensie voor injectie Geïnactiveerd poliomyelitisvaccin. BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER IMOVAX POLIO suspensie voor injectie Geïnactiveerd poliomyelitisvaccin. Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Act-HIB 10 microgram/0,5 ml, poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Geconjugeerd Haemophilus influenzae type b vaccin. 2. KWALITATIEVE

Nadere informatie

BIJLAGE I BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE KENMERKEN VAN HET PRODUKT

BIJLAGE I BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE KENMERKEN VAN HET PRODUKT BIJLAGE I BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE KENMERKEN VAN HET PRODUKT 4 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Tritanrix-HB 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Tritanrix-HB bevat difterie- (D) en tetanustoxoïden

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Water voor injecties B. Braun, oplosmiddel voor parenteraal gebruik 100% m/v

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN. Water voor injecties B. Braun, oplosmiddel voor parenteraal gebruik 100% m/v SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Water voor injecties B. Braun, oplosmiddel voor parenteraal gebruik 100% m/v 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 100 ml oplossing

Nadere informatie

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

BIJLAGE I SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN BIJLAGE I SAMEVATTIG VA DE PRODUCTKEMERKE 1 Dit geneesmiddel is onderworpen aan aanvullende monitoring. Daardoor kan snel nieuwe veiligheidsinformatie worden vastgesteld. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg

Nadere informatie

Hulpstoffen met bekend effect: 8,8 mg propyleenglycol, 1,1 g glucose en 1,4 g sucrose.

Hulpstoffen met bekend effect: 8,8 mg propyleenglycol, 1,1 g glucose en 1,4 g sucrose. 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Strepsils Gember en Pruim bij beginnende keelpijn, zuigtabletten 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Amylmetacresol 0,6 mg en 2,4-dichloorbenzylalcohol 1,2 mg Hulpstoffen

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN.2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN.2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN.1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL IMOVAX POLIO, Suspensie voor injectie Geïnactiveerd poliomyelitisvaccin..2 KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Elke dosis van 0,5

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL MICROLAX, oplossing voor rectaal gebruik 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Eén ml Microlax bevat: - Natriumlaurylsulfoacetaat

Nadere informatie

Summary of Product Characteristics

Summary of Product Characteristics Summary of Product Characteristics DTP vaccin, suspensie voor injectie, 1 en 10 ml 1 NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Difterie-, Tetanus-, Poliomyelitisvaccin, suspensie voor injectie 1 ml en 10 ml 2 KWALITATIEVE

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL HBVAXPRO 10 microgram/ml, suspensie voor injectie in flacon Hepatitis B (Recombinant)-vaccin voor volwassenen en adolesenten. 2. KWALITATIEVE

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Difterie- Tetanus-, Poliomyelitisvaccin, suspensie voor injectie 1ml en 10 ml Difterie (geadsorbeerd), Tetanus (geadsorbeerd), geïnactiveerd Poliomyelitis vaccin

Nadere informatie

Strepsils bij beginnende keelpijn

Strepsils bij beginnende keelpijn 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Strepsils Original bij beginnende keelpijn, zuigtabletten Strepsils Citroen & Honing bij beginnende keelpijn, zuigtabletten Strepsils Sinaasappel & Vitamine C bij beginnende

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Nystatine Labaz, suspensie voor oraal gebruik, bevat E nystatine per ml.

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Nystatine Labaz, suspensie voor oraal gebruik, bevat E nystatine per ml. 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Nystatine Labaz, suspensie voor oraal gebruik 100.000 E/ml 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Nystatine Labaz, suspensie voor oraal gebruik, bevat 100.000 E nystatine

Nadere informatie

Summary of the Product Characteristics

Summary of the Product Characteristics 1.3.1.1 Summary of the Product Characteristics 1.3.1.1-1 SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Bevat dinatriumcromoglicaat overeenkomend

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Lactulose EG 10 g, poeder voor drank 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING : Lactulose 670 mg/ml Lactulose EG 10 g, poeder voor

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. difterie toxoïd, tetanus toxoïd, polio trivalente bulk

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. difterie toxoïd, tetanus toxoïd, polio trivalente bulk Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Difterie- Tetanus-, Poliomyelitisvaccin, suspensie voor injectie difterie toxoïd, tetanus toxoïd, polio trivalente bulk Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

16024 GHRH SPC SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

16024 GHRH SPC SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL GHRH Ferring 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Een ampul poeder voor injectievloeistof bevat 66,7 µg somatorelineacetaat,

Nadere informatie

BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens u het vaccin krijgt toegediend. Deze bevat belangrijke informatie over het vaccin. Bewaar deze bijsluiter

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN

SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN SAMENVATTING VAN DE PRODUCTKENMERKEN l. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Minims Tetracaïnehydrochloride 5 mg/ml, oogdruppels, oplossing. Minims Tetracaïnehydrochloride 10 mg/ml, oogdruppels, oplossing. 2. KWALITATIEVE

Nadere informatie

1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL

1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL DURATEARS oogzalf 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Dit geneesmiddel bevat geen werkzame stoffen. Hulpstof met gekend effect: 1 g oogzalf bevat 30 mg lanoline.

Nadere informatie

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Influenza virus oppervlakte-antigenen (haemagglutinine en neuraminidase) van de volgende stammen*:

2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING Influenza virus oppervlakte-antigenen (haemagglutinine en neuraminidase) van de volgende stammen*: 1.3.1 Summary of Product Characteristics, Influvac 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL Influvac, suspensie voor injectie 0,5 ml (influenza vaccin, oppervlakte antigeen, geïnactiveerd). 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE

Nadere informatie

1 sachet à 5 gram bevat 3,25 gram psylliumvezels (fijngemalen en gegranuleerde vezels van de Plantago ovata).

1 sachet à 5 gram bevat 3,25 gram psylliumvezels (fijngemalen en gegranuleerde vezels van de Plantago ovata). Sandoz B.V. Page 1/5 1. NAAM VAN HET GENEESMIDDEL 2. KWALITATIEVE EN KWANTITATIEVE SAMENSTELLING 1 sachet à 5 gram bevat 3,25 gram psylliumvezels (fijngemalen en gegranuleerde vezels van de Plantago ovata).

Nadere informatie