Van harte welkom in ons zelfstandig kinderdagverblijf KOGA, Ronselekouter 8, 9932 Ronsele

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van harte welkom in ons zelfstandig kinderdagverblijf KOGA, Ronselekouter 8, 9932 Ronsele"

Transcriptie

1 HUISHOUDELIJK REGELEMENT 1. ALGEMEEN Van harte welkom in ons zelfstandig kinderdagverblijf KOGA, Ronselekouter 8, 9932 Ronsele Het zelfstandig kinderdagverblijf staat onder toezicht van Kind en Gezin en beschikt over een attest van toezicht. Het inspectieverslag kan door de ouders steeds ingekeken worden op eenvoudig verzoek Het bestuur KOGA is de merknaam voor het zelfstandig kinderdagverblijf van Peter Martens (verantwoordelijke) Alle communicatie ivm KOGA kan je richten naar: KOGA Peter Martens Ronselekouter 8, 9932 Ronsele Tel: Fax: GSM Peter: GSM Sabine: Contactpersoon De verantwoordelijke waakt over de uitvoering van het huishoudelijk reglement. Daarnaast houdt hij/zij toezicht op de kwaliteitsvereisten en de pedagogische aanpak. Hij/zij is tevens het aanspreekpunt bij problemen met de facturatie Verantwoordelijke De dagelijkse leiding van KOGA is in handen van de verantwoordelijke. Hij/zij organiseert alle activiteiten tijdens de opvang en onderhoudt alle contacten met de medewerkers, leveranciers, overheid, K&G, inspectiediensten, ouders, e.a Opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar KOGA verzorgt de voorschoolse opvang van kinderen die nog niet naar kleuterschool gaan (0-3 jaar) Daarnaast is er mogelijkheid om kinderen die de voorschoolse opvang in KOGA hebben genoten ook naschools opvang aan te bieden.

2 1.5. Verzekering Een verzekering werd afgesloten voor de burgerlijke aansprakelijkheid, het personeel en de kinderen met indekking van lichamelijke, stoffelijke en onstoffelijke schade. Schade of ongevallen dienen binnen de 24 uur na de feiten gemeld te worden aan de verantwoordelijke. KOGA kan niet verantwoordelijk gesteld worden bij eventuele diefstal van welke aard ook. Daarnaast is het zelfstandig kinderdagverblijf niet verantwoordelijk voor breuk van/of schade aan meegebracht materiaal (bv. speelgoed, kledij, juwelen, verzorging- & boekentas, e.a....) van welke aard ook Klachtenbehandeling Wij nodigen je uit om bedenkingen en klachten onmiddellijk te bespreken met een medewerker of de verantwoordelijke. Samen zullen we trachten tot een oplossing te komen. Je kan met je klacht ook schriftelijk terecht bij de verantwoordelijke van KOGA Van elke schriftelijke klacht wordt binnen de vijf dagen aan de betrokkene een ontvangstmelding overgemaakt. Uiterlijk binnen de 15 dagen wordt een klachtenafhandelingsdocument teruggestuurd. (tenzij de aard van de klacht een bijeenkomst met raadsman vereist). In dit laatste geval zal uiterlijk binnen de 30 dagen het klachtenafhandelingsdocument overgemaakt worden. Het is de bedoeling dat de ouders en de zelfstandig kinderdagverblijf KOGA steeds tot een vergelijk komen. Indien dit niet het geval zou zijn, kan u terecht bij de klachtendienst van Kind en Gezin. Kind en Gezin, Koning Albert-I-Laan 1.2 bus 54 te 8200 Brugge Sint-Michiels Telefoon : Klachtendienst van Kind en Gezin Hallepoortlaan Brussel Telefoon: klachtendienst@kindengezin.be 1.7. Opnamebeleid Inschrijving: Er worden geen kinderen geweigerd op basis van cultuur, maatschappelijke afkomst, nationaliteit, geslacht, geloof of levensovertuiging. Ook kinderen met een specifieke zorgbehoefte kunnen bij ons terecht op voorwaarde dat er paramedische en medische behandelingen uitgevoerd worden door externe deskundigen (verple(e)g(st)er, kinesitherapeut, e.a. ). Er is een vrije plaats in het zelfstandig kinderdagverblijf: Je kan een schriftelijke toezegging (overeenkomst met vermelding van de eerste opvangdatum) bekomen na storting van 200 als WAARBORG en de afgifte van een door u ondertekende overeenkomst, opvangplan en huishoudelijk reglement. De waarborg wordt uitsluitend betaald via overschrijving op bankrekening: BE met vermelding van de naam van het kind en als mededeling WAARBORG De WAARBORG zal tijdens de eerste maand van de opvang worden terug betaald. Er is géén vrije plaats in het zelfstandig kinderdagverblijf: Je vraagt dat de aanvraag voor opvang wordt bijgehouden en zodra er een plaats vrij komt dat je op de hoogte gebracht wordt. Op de wachtlijst noteren we: Naam, Adres, Telefoonnummer, Geboortedatum of opvangdatum, Gezinssituatie, Beroep

3 We hanteren de reglementaire voorrangsregel zoals voorgeschreven door Kind en Gezin. Ouders die eerder een schriftelijke toezegging verkregen en toch geen gebruik wensen te maken van opvang binnen het zelfstandig kinderdagverblijf KOGA dienen dit ten laatste 3 maanden voor de effectief voorziene 1 opvangdatum te melden aan de verantwoordelijke. Alleen en alleen onder deze voorwaarden wordt de WAARBORG teruggestort. Zo niet wordt de WAARBORG ingehouden als administratieve kost. Uw kind wordt verwacht op de 1 opvangdatum (zie bijlage OPVANGPLAN). Indien dit niet het geval zou zijn, dient u de verantwoordelijke te verwittigen. Gelieve alle documenten (zie bijlagen) ten laatste op de 1e opvangdatum te bezorgen aan de verantwoordelijke. Indien deze documenten niet in ons bezit zijn, wordt de opvang geweigerd. Het betreft de volgende documenten: het huishoudelijk reglement de overeenkomst het opvangplan de inlichtingenfiche de verlofregeling het vergoedings overzicht 1.8. Openingsuren Van maandag tot vrijdag van 6u tot 20u Voor openingstijd en na sluitingstijd is er opvang mogelijk mits duidelijke afspraak vooraf en wordt een extra vergoeding aangerekend (zie bijlage VERGOEDINGSOVERZICHT). Er is tevens mogelijkheid tot opvang op zater- & zondag als ook op feestdagen. Nachtopvang kan uitzonderlijk ook Verlofregeling: De verlofregeling van het zelfstandig kinderdagverblijf wordt ruim vooraf meegedeeld aan de ouders. De ouders ontvangen de verlofkalender voor het lopende jaar in januari/februari of bij inschrijving. Ouders die verlof wensen te nemen, dienen dit minstens de laatste vrijdag van de voorafgaande maand via een wijziging van het opvangplan schriftelijk aan de verantwoordelijke af te geven (zelfs al gaat het maar over een afwezigheid van 1 of enkele dagen). Een maximum aantal verlofdagen per kalenderjaar is toegestaan. Het aantal verlofdagen is terug te vinden in de VERLOFREGELING. Nadien zullen de afwezigheden gefactureerd worden volgens het standaard opvangplan Privacy KOGA hecht veel belang aan de eerbiediging van uw persoonlijke levenssfeer en zorgt er dan ook voor dat uw gegevens vertrouwelijk worden behandeld. Uw gegevens worden dan ook behandeld in overeenstemming met de bepalingen van de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens. Iedere persoon die zijn identiteit bewijst, heeft het recht op toegang tot zijn persoonsgegevens en op eventuele verbetering, schrapping of correcties ervan.

4 2. INTERN WERKINGSKADER 2.1. Principes pedagogisch beleid Tijdens de opvang wordt aandacht besteed aan de opvoeding en de verzorging van de kinderen. We willen een veilig en kindvriendelijk klimaat scheppen dat de ontplooiing van al hun talenten bevordert. Het zelfstandig kinderdagverblijf beschikt over een team van deskundige medewerkers, die beantwoorden aan de diplomavereisten van Kind & Gezin en aan de verwachtingen van het organiserend bestuur. De medewerkers verbinden zich ertoe te zorgen voor een verantwoorde lichamelijke en psychische verzorging, voeding, rust en beweging van de kinderen. Ze spelen in op hun affectieve behoeften, maken de nodige tijd vrij voor verzorging en voeding en stimuleren de kinderen in spel-, spraak-, sociale en motorische ontwikkeling. Het informeren van ouders over de algemene werking van het zelfstandig kinderdagverblijf als de dagelijkse toelichting over het dagverloop van uw kind, maken een belangrijk deel uit van onze werking Samenwerking met ouders en kinderen De zelfstandig kinderdagverblijf verantwoordelijke en medewerkers willen nauw met jullie samenwerken. Zij verstrekken jullie zo veel mogelijk informatie. Zij houden jullie via de ontwikkelingsmapjes op de hoogte van de vorderingen en ontwikkeling van jullie kind. Met ouders en opvoedingsverantwoordelijken is regelmatig overleg mogelijk en wenselijk. Ook vragen we om aan onze medewerkers alle inlichtingen te geven die nodig zijn om de opvang af te stemmen op de individuele noden van jullie kind. Met vragen over de gezondheid, de ontwikkeling en de activiteiten van jullie kind kunnen jullie steeds terecht bij de medewerkers. Om ons pedagogisch aanbod zo goed mogelijk af te stemmen op de ontwikkelingsnoden van je kind zullen wij regelmatig de motorische, sociale, emotionele, verstandelijke en taalontwikkeling van je kind observeren. Daarnaast evalueren we regelmatig via de ZIKO- & ZIKO-Vo methode het welbevinden en de betrokkenheid van je kind en KWAPOI als zelfevaluatie van de medewerkers en voorziening Wederzijdse afspraken tussen ouder(s)-zkdv a) Afspraken met betrekking tot het opvangplan De 1e opvangdatum en de individuele dag- en uurregeling worden in het standaard opvangplan vastgelegd. Deze is zowel bindend voor de ouders als voor het zelfstandig kinderdagverblijf. Elke wijziging in deze regeling wordt schriftelijk in onderling akkoord vastgelegd tussen de ouders en de verantwoordelijke. Het standaard opvangplan kan tijdelijk gewijzigd worden ten laatste op vrijdag voor de start van de volgende maand. Een tijdelijk opvangplan heeft een minimum duur van 1 maand. Nadien geldt opnieuw het standaard opvangplan. De opgegeven opvangdagen dienen gerespecteerd te worden, en worden gefactureerd. Bij afwezigheid worden de vooraf geplande dagen aangerekend met uitzondering van ziekte met doktersattest. Er kunnen structurele wijzigingen gebeuren aan het standaard opvangplan na overleg met de verantwoordelijke en maximum 2 maal per kalenderjaar.

5 b) Afspraken met betrekking tot minimale aanwezigheid Om een goede band met het kind te realiseren, is de minimale aanwezigheid per week vereist per kind. Deze is gelijk aan 3 (liefst meer) dagen per week, het best aaneensluitend. Indien de minimum opvangdagen gemiddeld niet worden gehaald kan het zelfstandig kinderdagverblijf éénzijdig de overeenkomst stopzetten en dit zonder vooropzeg en verhaal. c) Afspraken met betrekking tot afwezigheid Elke afwezigheid wordt gemeld aan het zelfstandig kinderdagverblijf en dit vóór 9.00u van de betrokken dag. Zonder doktersattest wordt de voorziene aanwezigheid aangerekend. d) Afspraken met betrekking tot extra aanwezigheid Extra opvangmomenten kunnen dagelijks aangevraagd worden rekening houdende met de mogelijkheden en reeds geplande bezetting voor de gevraagde momenten. De vergoeding van deze extra opvangdag is dezelfde als de ouderbijdrage (zie bijlage VERGOEDINGSOVERZICHT). e) Afspraken m.b.t. combinatie opvang en naar school gaan Kinderen die vanaf 2,5 jaar deeltijds naar school wensen te gaan, kunnen dit combineren met opvang in het zelfstandig kinderdagverblijf. De vergoeding is afhankelijk van het aantal uren opvang. (zie bijlage VERGOEDINGSOVERZICHT) f) Afspraken m.b.t. opvang schoolgaande kinderen Eenmaal je kind voltijds, elke dag, naar school gaat en afhankelijk van de beschikbare plaatsen kan je kind tot de 6de klas naschools, op woensdagnamiddag en tijdens de schoolvakanties opgevangen worden in het zelfstandig kinderdagverblijf. Het tarief voor deze dienst is de gangbare vergoeding (zie bijlage VERGOEDINGSOVERZICHT) g) Afspraken i.v.m. haal- en brengmomenten Als ouder heb je toegang tot alle ruimtes waar je kind verblijft. Om hygiënische redenen vragen we om de ruimtes enkel te betreden met toestemming van de medewerkers en niet tijdens de breng en haalmomenten. Binnen de afgesproken dag- en uurregeling mag je je kind op elk moment brengen of halen. We vragen wel om dit te melden en de slaapmomenten van uw kind te respecteren. Afhalen van uw kind gebeurt daarom bij voorkeur niet tussen 12 en 15 uur. Tijdens de breng- en haalmomenten kan je informatie uitwisselen met de medewerkers. Je moet je kind ten laatste 5 minuten voor sluitingstijd afhalen. Bij laattijdig afhalen wordt een extra vergoeding aangerekend. (zie bijlage VERGOEDINGSOVERZICHT) Opgelet! Herhaling van laattijdig afhalen zonder verwittigen kan leiden tot het eenzijdig stopzetten van de overeenkomst. De kinderen worden steeds opgehaald door één van de ouders of vertrouwenspersonen zoals opgegeven. Als uw kind niet door u kan worden afgehaald, steeds verwittigen wie er wel komt! Zoniet kunnen en mogen wij uw kind niet meegeven. Op de inlichtingenfiche, die bij dit document wordt bijgevoegd, zullen de vertrouwenspersonen vermeld worden.

6 Treedt er in de loop van de opvangperiode een wijziging op in het ouderlijk gezag of het verblijfs- of bezoekrecht op, dan moet dit onmiddellijk gemeld worden aan de medewerker. Bij scheiding dient ons een juridische verklaring bezorgd te worden welke de regeling is. h) Afspraken met betrekking tot voeding Enkel de vaste voeding is in de dagprijs voorzien. Fles-, dieetvoeding, ontbijt of avondeten moeten van thuis worden meegebracht. Als gevolg van een aanbeveling van Kind en Gezin vragen we u om thuis de gesteriliseerde flesjes te vullen met de correcte hoeveelheid water. Samen met de flesjes brengt u het melkpoeder van uw keuze in een verdeeldoosje mee. De flesjes en het verdeeldoosje dragen de naam van het kind. Het poeder zal door de medewerkers voor het toedienen worden gemengd. Kinderen die een middagmaal gebruiken, dienen ten laatste om 11u aanwezig te zijn in het zelfstandig kinderdagverblijf. Indien je kind vóór 7u aankomt in het zelfstandig kinderdagverblijf, wordt het flesje of de boterham (meegebracht van thuis) gegeven door een medewerker. Kinderen die aankomen na 7u krijgen thuis hun ontbijt of fles. Er wordt door de medewerkers geen flesvoeding toegediend voor 9 uur. In een dagprijs zijn twee maaltijden voorzien, in een halve dag is er een middagmaal of 4- uurtje (fruitpap,boterham,fruit,koek ) voorzien. De maaltijden worden elke dag vers door de medewerkers zelf bereid. i) Kleding / wassen / verzorgen Je kind wordt gewassen, gekleed en met verse luier naar het zelfstandig kinderdagverblijf gebracht. In de loop van de dag krijgen de kinderen alle verdere nodige verzorging. Indien bijzondere verzorgingsproducten nodig zijn, breng je die zelf mee. Voor het verblijf in het zelfstandig kinderdagverblijf dient u mee te brengen in een persoonlijke tas en duidelijk genaamtekend: voldoende reservekleertjes + plastic zakje persoonlijke slaapbenodigdheden (ook genaamtekend) slaapzak zonder mouwen knuffel doekje fopspeentje (in doosje)... luiers vochtige doekjes verzorgingsproducten indien kindeigen, KOGA voorziet in de standaard verzorgingsproducten koortsthermometer (dieet-) voeding slabbetjes, enkel bij flesvoeding (voldoende voor 1 dag) medicatie... Om de veiligheid van je kind en van andere kinderen te waarborgen, mogen er geen juwelen, fopspeenkettingen en gevaarlijke haarspeldjes worden gebruikt.

7 j) Afspraken met betrekking tot vaccineren Het zelfstandig kinderdagverblijf staat niet in voor het vaccineren van kinderen, toch willen we elke ouder oproepen het kind te laten vaccineren volgens het vaccinatieschema van Kind & Gezin. Kinderen die in groepsverband opgevangen worden, hebben een goede immunisatiestatus nodig. Vaccinatie kan gebeuren door de huisarts, kinderarts of consultatiebureau van Kind en Gezin. k) Afspraken m.b.t. het niet opvangen van zieke kinderen Het kind zal niet opgevangen worden wanneer het kindje volgens de infectieklapper van Kind en Gezin niet mag toegelaten worden in de opvang. De infectieklapper kan je raadplegen op: Zieke kinderen worden niet toegelaten in de opvang als de andere kinderen hierdoor gevaar lopen. Het zelfstandig kinderdagverblijf kan steeds een doktersattest vragen, waarin bevestigd wordt dat je kind genezen is of de ziekte niet besmettelijk is. Het zelfstandig kinderdagverblijf kan het kind weigeren indien er geen doktersattest van genezing kan voorgelegd worden. Wij vragen je met aandrang om alle medische problemen van je kind steeds te melden. Heeft je kind nood aan bijzondere waakzaamheid meld dit dan ook aan een medewerker. Indien een kind in de loop van de dag ziek wordt, zullen eerst de ouders hiervan op de hoogte worden gebracht. Zijn de ouders niet te bereiken dan, zal er beroep worden gedaan op de huisarts van het kind. Indien deze arts niet kan bereikt worden, schakelen we de arts, verbonden aan het zelfstandig kinderdagverblijf in. In de meeste gevallen is de beste oplossing dat het kind zo snel mogelijk wordt opgehaald. Bij ziekte van je kind kan je beroep doen op de opvangdiensten bij jouw in de buurt. Deze vangt je kindje bij je thuis op. Zonder doktersattest wordt de voorziene aanwezigheid aangerekend. Het aantal afwezigheden met doktersattest heeft een plafond. Een maximum van 15 ziektedagen per kalenderjaar is toegestaan voor een aanwezigheid van 5 dagen per week (3/5 = 9 dagen, 4/5 = 12 dagen). Nadien zullen de afwezigheden gefactureerd worden volgens het standaard opvangplan. Ziektedagen worden opgebouwd aan x-aantal dagen per maand (5/5 = 1,25 dagen, 4/5 = 1 dagen, 3/5 = 0,75 dagen). Meer ziektedagen opnemen dan reeds opgebouwd kan slechts uitzonderlijk en steeds na overleg met de verantwoordelijke van KOGA ZBO. l) Afspraken m.b.t. ongevallen van een kind In geval van een ernstig ongeval of een zorgwekkende toestand. zal onmiddellijk de huisarts van het kind verwittigd worden of de arts verbonden aan het zelfstandig kinderdagverblijf. Er kan eventueel ook beslist worden om de dienst 112 te bellen. De ouders worden steeds zo snel mogelijk verwittigd. m) Afspraken m.b.t. het toedienen van medicatie De medicatie voor s morgens en s avonds wordt steeds door de ouders zelf wordt toegediend. Slechts in uitzonderlijke gevallen, wanneer het kind 3, 4 à 5 keer nood heeft aan medicatie kan dit in de voorziening gebeuren. Elke toediening van medicatie moet bij aanvang gestaafd worden door een MEDICATIEATTEST ondertekend door de ouders met beschrijving van de nodige specificaties (terug te vinden in de inkom van de opvang of op de website). Bij medicatie, niet verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift, moet er steeds een

8 kopie van het doktersvoorschrift worden afgegeven. De medewerkers dienen geen medicatie toe zonder deze attesten. Dit geldt ook voor koortswerende middelen, hoestsiropen, oog- en neusdruppels, Op het MEDICATIEATTEST en het doktersattest dient duidelijk het volgende vermeld te worden: Naam kind Toedieningsperiode Naam van de ziekte Wanneer, waar en hoe toe te dienen Op de fles/flacon/tube of andere verpakking dient duidelijk het volgende vermeld te worden: Naam kind Datum van aflevering en vervaldatum Aerosoltoediening in het zelfstandig kinderdagverblijf is enkel toegestaan door gebruik te maken van een droge aerosol met een voorzetkamer. Vernevelaars worden niet in de opvang maar enkel thuis toegediend. n) Wiegendood We volgen de aanbevelingen van Kind en Gezin ten aanzien van risico op wiegendood, namelijk: slapen gebeurt steeds op de rug: het grootste risico van buikligging is wanneer het kind nog niet goed zelf in beide richtingen kan draaien. Zijligging en buikligging mag niet. Indien dit om medische redenen toch wenselijk is, dient dit bevestigd te worden met een attest van de behandelende arts. Indien er geen medische oorzaak aan de basis ligt van de vraag, dient u als ouder een attest te handtekenen waarin u uitdrukkelijk de toestemming geeft om je kindje op de buik te laten slapen. In beide gevallen zal het kind onder extra toezicht staan. Buikligging oefenen wanneer het kind wakker is : als de baby wakker is, leggen we hem regelmatig eens op de buik om te spelen. Dit stimuleert de spierontwikkeling. Ook dan blijft er steeds iemand in de buurt. o) Geldelijke bepalingen De ouders geven hierbij toestemming/geen toestemming aan de medewerkers van KOGA om zich buitenshuis te begeven (te voet, met de auto of met openbaar vervoer) met het kind tijdens de opvanguren, De ouders geven toestemming/geen toestemming aan KOGA om multimedia materiaal van ons kind te gebruiken voor doelen die betrekking hebben met de opvang (bv het plaatsen op de website, folders, flyers e.a. Promotiemateriaal van de opvang, e.a....). Deze beslissing kan ten allen tijde herroepen worden. p) Dag / halve dag bepaling zie bijlage VERGOEDINGSOVERZICHT q) Betalingsmodaliteiten zie bijlage VERGOEDINGSOVERZICHT r) Fiscaal attest De richtlijnen van het Ministerie van Financiën vermelden dat de werkelijk betaalde kosten voor kinderopvang van kinderen tot twaalf jaar aftrekbaar zijn. Het zelfstandig kinderdagverblijf KOGA verbindt er zich toe jaarlijks voor elk kind een fiscaal attest af te leveren volgens wettelijke richtlijnen.

9 s) Procedure bij achterstallige betalingen (zie bijlage VERGOEDINGSOVERZICHT) t) Opzegmodaliteiten Opzegmodaliteiten voor de ouders: 1. Er dient een opzegtermijn van 3 maanden in acht te worden genomen. De opzegtermijn neemt een aanvang de eerste dag van de kalendermaand die volgt op de maand waarin de opzeg gegeven wordt, behoudens een andere afspraak met de verantwoordelijke. 2. De opzegging dient aangetekend en schriftelijk te gebeuren 3. Telkens dient duidelijk geargumenteerd te worden welke de redenen van opzeg zijn. 4. Mits correcte opzegging zal de vooruitbetaling verrekend worden met de laatste maand opvang 5. Ingeval van onmiddellijke beëindiging, dus zonder opzeg, is een vervangende vergoeding verschuldigd gelijk aan de 3 maanden opvang (berekend aan de hand van het opvangplan). De onmiddellijke beëindiging neemt een aanvang de eerste dag van de kalendermaand die volgt op de maand waarin de opzeg gegeven wordt, behoudens een andere afspraak met de verantwoordelijke. Het saldo van de voorschot zal met dit bedrag verrekend worden. Opzegmodaliteiten voor het zelfstandig kinderdagverblijf: 1. Het zelfstandig kinderdagverblijf kan de overeenkomst beëindigen met een opzeggingstermijn van 1 maand, behoudens een andere afspraak met de ouders. De opzegtermijn neemt een aanvang de eerste dag die volgt op het aangetekend schijven waarin de opzeg gegeven wordt. 2. De opzegging dient aangetekend en schriftelijk te gebeuren 3. Telkens dient duidelijk geargumenteerd te worden welke de redenen van opzeg zijn en ingangsdatum van de getroffen maatregel. 4. De verantwoordelijke kan de opvang eenzijdig beëindigen indien de bepalingen van het huishoudelijk reglement niet worden nageleefd. 5. De voorschot zal verrekend worden met de laatste maand opvang. u) Verwantschap huishoudelijk reglement en schriftelijke overeenkomst opvang Door het ondertekenen van dit huishoudelijk reglement verbindt u zich als ouder om alle bepalingen opgenomen in de schriftelijke overeenkomst na te komen. Opgemaakt in tweevoud op.../.../20... Naam en handtekening voorafgegaan door: gelezen en goedgekeurd De ouder(s) Naam: Handtekening(en): voor KOGA Naam: Peter Martens Handtekening: Bijlagen: de overeenkomst het opvangplan de inlichtingenfiche de verlofregeling het vergoedings overzicht

Van harte welkom in ons zelfstandig kinderdagverblijf KOGA, Ronselekouter 8, 9932 Ronsele

Van harte welkom in ons zelfstandig kinderdagverblijf KOGA, Ronselekouter 8, 9932 Ronsele HUISHOUDELIJK REGELEMENT Goedgekeurd door de medewerkers en verantwoordelijken van het zelfstandig kinderdagverblijf KOGA. Gaat in op 01/07/2011 en vervangt alle vorige versies. Dit huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Zelfstandig Kinderdagverblijf. Goedgekeurd door de RvB, zitting van 21/10/2008, gaat in op 01/01/2009 en vervangt alle vorige versies.

Zelfstandig Kinderdagverblijf. Goedgekeurd door de RvB, zitting van 21/10/2008, gaat in op 01/01/2009 en vervangt alle vorige versies. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Zelfstandig Kinderdagverblijf Goedgekeurd door de RvB, zitting van 21/10/2008, gaat in op 01/01/2009 en vervangt alle vorige versies. I.ALGEMEEN Van harte welkom in ons zelfstandig

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 T: +32 (0)473 491 574 E: I: Kinderdagverblijf Druppeltje voorziet dagopvang voor alle kinderen van 0 maand tot ze naar school gaan. Er wordt geen onderscheid gemaakt op grond

Nadere informatie

De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u.

De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u. Openingsuren- tarieven De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u. Tarieven 0,74 per begonnen halfuur

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Ukkepuk Kortrijksestraat 117 3010 Kessel-Lo Tel: 016/43 77 07 www.ukkepukje.be email: info@ukkepukje.be Bvba De Opvang ON: 0809 744 320 Algemeen verantwoordelijke: Hilde Vranckx

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Adres en contactgegevens Meierstraat 20 3640 Kinrooi-Kessenich België Telefoonnummer: 0473 49 15 74 Website: www.druppeltje.be Email: info@druppeltje.be Verantwoordelijke: Saskia

Nadere informatie

Kinderopvang. Pimpernelleke. Matenstraat 185 a/b. 2845 Niel GSM: 0478/08 16 66. Tel: 03 888 02 87. Rek: BE18973072782265

Kinderopvang. Pimpernelleke. Matenstraat 185 a/b. 2845 Niel GSM: 0478/08 16 66. Tel: 03 888 02 87. Rek: BE18973072782265 Kinderopvang Pimpernelleke Matenstraat 185 a/b 2845 Niel GSM: 0478/08 16 66 Tel: 03 888 02 87 Rek: BE18973072782265 Email:pimpernelleke.niel@hotmail.com Web:niels-pimpernelleke.be Reglement Inschrijving

Nadere informatie

Reglementering Kleuter-klim-op (Jan.2012) Kinderdagverblijf Klim-op

Reglementering Kleuter-klim-op (Jan.2012) Kinderdagverblijf Klim-op Reglementering Kleuter-klim-op (Jan.2012) Kinderdagverblijf Klim-op Klim-op draaiend houden kan niet op onze handen alleen. Dit kan enkel door steun, begrip en vertrouwen van iedereen. We zetten ons in,

Nadere informatie

Overeenkomst Kinderdagverblijf Oogappeltjes

Overeenkomst Kinderdagverblijf Oogappeltjes Overeenkomst Kinderdagverblijf Oogappeltjes 1. Schriftelijke overeenkomst tussen, Enerzijds: VZW Kinderopvang Vrij Onderwijs Regio Oostende Steenbakkerstraat 80 8400 Oostende Anderzijds: Naam en voornaam

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De Bonte Bietjes ondernemingsnummer Algemeen

Huishoudelijk reglement De Bonte Bietjes ondernemingsnummer Algemeen Huishoudelijk reglement De Bonte Bietjes ondernemingsnummer 0848.866.695 Algemeen Contactgegevens Rebecca Sienaert StGillisplein 30/1 3300 Kumtich 0479 296 295 rebecca@debontebietjes.be Doelgroep Kindjes

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement (Jan.2014) De kleuter-klim-op

Huishoudelijk reglement (Jan.2014) De kleuter-klim-op Huishoudelijk reglement (Jan.2014) De kleuter-klim-op Klim-op draaiend houden kan niet op onze handen alleen. Dit kan enkel door steun, begrip en vertrouwen van iedereen. We zetten ons in, en dit alle

Nadere informatie

VERGOEDINGSOVERZICHT

VERGOEDINGSOVERZICHT VERGOEDINGSOVERZICHT Versie 2015.01 1 Versie 2015.01 2 Inhoudsopgave 1.Vergoeding...3 1.1.Voorschools kinderen...3 a)extra kosten... 3 b)schadevergoeding...4 c)indexatie...4 1.2.Naschoolse kinderen...4

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst

Schriftelijke overeenkomst t Viencentje Leopoldstraat 25 8580 Avelgem 056/64 74 78 www.viencentje.be Schriftelijke overeenkomst 1 april 2015 Contracterende partijen De organisator NAAM: KINDERDAGVERBLIJF T VIENCENTJE ADRES: LEOPOLDSTRAAT

Nadere informatie

Reglementering (Jan.2012) Kinderdagverblijf Klim-op

Reglementering (Jan.2012) Kinderdagverblijf Klim-op Reglementering (Jan.2012) Kinderdagverblijf Klim-op Klim-op draaiend houden kan niet op onze handen alleen. Dit kan enkel door steun, begrip en vertrouwen van iedereen. We zetten ons in, en dit alle dagen.

Nadere informatie

VERGOEDINGSOVERZICHT

VERGOEDINGSOVERZICHT VERGOEDINGSOVERZICHT Versie 2016.01 GO 1 Versie 2016.01 GO 2 Inhoudsopgave 1.Vergoeding...3 1.1.Voorschools kinderen...3 a)extra kosten...3 b)schadevergoeding...4 c)indexatie...4 1.2.Naschoolse kinderen...4

Nadere informatie

Intern reglement + overeenkomst

Intern reglement + overeenkomst Algemene informatie + overeenkomst Intern reglement + overeenkomst Partijen: - Kinderdagverblijf B.V.B.A De Hummeltjes, gelegen in Nieuwstraat 28, 9340 Lede. Telefoon: 0476 86 20 58 En hierna genoemd als

Nadere informatie

Overeenkomst kinderdagverblijf Lilou. Schriftelijke overeenkomst kinderopvang

Overeenkomst kinderdagverblijf Lilou. Schriftelijke overeenkomst kinderopvang Schriftelijke overeenkomst kinderopvang 1. Gegevens contracterende partijen Partij A Partij B Kinderopvang : Ouders : Kinderopvang Lilou Kerkstraat 20 9550 Herzele Tel. : 0477/64.15.51 Email : valerie.bauwens@yahoo.com

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE: H u i z e w u i z e w o u t e r t j e. E s d o o r n

ALGEMENE INFORMATIE: H u i z e w u i z e w o u t e r t j e. E s d o o r n H u i s h o u d e l i j k r e g l e m e n t ALGEMENE INFORMATIE: Contactgegevens organisator: Huizewuizewoutertje VIF ondernemingsnummer 0547737719 Bankstraat 27 (tevens opvanglocatie) 2811 Hombeek 015

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Crème Crèche

Huishoudelijk Reglement Crème Crèche Huishoudelijk Reglement Crème Crèche Contactgegevens verantwoordelijke Voet Joy Jeanne hellemansstraat 7, 2800 Mechelen 0497/99 88 34 Ondernemingsnummer : Contactgegevens Kinderdagverblijf Crème Crèche

Nadere informatie

Overeenkomst tussen ouders en Decloedt Vicky, verantwoordelijke van kinderopvang Minnie

Overeenkomst tussen ouders en Decloedt Vicky, verantwoordelijke van kinderopvang Minnie 1 Overeenkomst tussen ouders en Decloedt Vicky, verantwoordelijke van kinderopvang Minnie Algemeen: Kinderopvang Minnie is een zelfstandig kinderdagverblijf voor kindjes van 0 tot 3 jaar en staat onder

Nadere informatie

Baby en Kinderdagverblijf

Baby en Kinderdagverblijf Baby en Kinderdagverblijf Stationsstraat 45 8020 Oostkamp 050/84.16.04 Huisreglement Dit huisreglement, voor het laatst gewijzigd op 12/11/2013, vervangt alle voorafgaande. De Paddestoel wordt uitgebaat

Nadere informatie

Onze kribbe is geopend van maandag tot vrijdag dit telkens van 07h.00 tot 17h.45.

Onze kribbe is geopend van maandag tot vrijdag dit telkens van 07h.00 tot 17h.45. Waarom dit huisreglement Graag willen we jullie via dit huisreglement een beetje wegwijs maken in onze krubbe Het Babyhuisje Dit zal jullie, zoon / dochter als ook helpen bij het verblijf in het Babyhuisje,

Nadere informatie

VZW. De Duinhuisjes KINDERDAGVERBLIJF De Duinhummeltjes Marktstraat 61, 8301 KNOKKE-HEIST Tel. 050/ Fax. 050/

VZW. De Duinhuisjes KINDERDAGVERBLIJF De Duinhummeltjes Marktstraat 61, 8301 KNOKKE-HEIST Tel. 050/ Fax. 050/ HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG VZW. De Duinhuisjes KINDERDAGVERBLIJF De Duinhummeltjes Marktstraat 61, 8301 KNOKKE-HEIST Tel. 050/51.19.74 Fax. 050/51.64.82 BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Voor- en Naschoolse Opvang VZW Mini-Palet

Huishoudelijk reglement Voor- en Naschoolse Opvang VZW Mini-Palet Huishoudelijk reglement Voor- en Naschoolse Opvang VZW Mini-Palet 2018-2019 Gesubsidieerde Vrije Basisschool HET PALET Mariastraat 7, B-8000 Brugge Tel. : 050 33 63 47 Fax. : 050 33 54 92 Gsm : 0475 27

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Crème Crèche

Huishoudelijk Reglement Crème Crèche Huishoudelijk Reglement Crème Crèche Contactgegevens verantwoordelijke Voet Joy Brusselsesteenweg 394, 2800 Mechelen joyvoet@hotmail.com Ondernemingsnummer :50 506 57 518 Contactgegevens Kinderdagverblijf

Nadere informatie

OVEREENKOMST KINDERDAGVERBLIJF De Appeltjes

OVEREENKOMST KINDERDAGVERBLIJF De Appeltjes OVEREENKOMST KINDERDAGVERBLIJF De Appeltjes Tussen Enerzijds : Kinderdagverblijf De Appeltjes, vertegenwoordigd door Mevrouw Greet van Uythem, En anderzijds, De Heer en Mevrouw..., ouders van.. Hierna

Nadere informatie

schriftelijke overeenkomst kinderopvang

schriftelijke overeenkomst kinderopvang schriftelijke overeenkomst kinderopvang Deze schriftelijke overeenkomst legt de rechten en plichten vast tussen Felies vzw organisator van de kinderopvang en de gebruiker De schriftelijke overeenkomst

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement t Viencentje Leopoldstraat 25 8580 Avelgem 056/64 74 78 www.viencentje.be Huishoudelijk reglement 1 april 2015 Algemene informatie Inleiding HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT: - IS EEN ALGEMEEN DOCUMENT DAT

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de buitenschoolse opvang

Huishoudelijk reglement van de buitenschoolse opvang Huishoudelijk reglement van de buitenschoolse opvang ALGEMEEN De buitenschoolse opvang De Marientjes staat onder toezicht van Kind en Gezin. De organisatie en de werking voldoen aan de gestelde eisen.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG I. VOORSTELLING VAN DE BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG I. VOORSTELLING VAN DE BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG VZW. De Duinhuisjes BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG MOESJE Zustersstraat 11 8380 brugge Tel. 050/55.25.39. Gsm : 0478/56.85.81. Email : peuterhaven@skynet.be

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse kinderopvang

Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse kinderopvang Schriftelijke overeenkomst Buitenschoolse kinderopvang Info kinderopvang Naam: Lokaal bestuur Mortsel Adres: Stadsplein 1, 2640 Mortsel Dienst: Kindzorg Coördinator: Goele Reynders, BKO@mortsel.be Naam:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Buitenschoolse opvang Het Mini- Palet Tel: 0475/27.16.49 (Directie) Huishoudelijk reglement Verantwoordelijke(n): Directeur SFX : Dhr. Knockaert Carlos Pedagogisch directeur basisschool Het Palet en basisschool

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst InNi-Mini-Crèche

Schriftelijke overeenkomst InNi-Mini-Crèche Schriftelijke overeenkomst InNi-Mini-Crèche Voor de opvang van Tussen enerzijds de organisator: InNi-Mini-Crèche (El Fikri M.) Wijnegemstraat 23-23A te 2140 Borgerhout, vertegenwoordigd door, de verantwoordelijke

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Familia vzw. Schriftelijke overeenkomst

Kinderdagverblijf Familia vzw. Schriftelijke overeenkomst Kinderdagverblijf Familia vzw Schriftelijke overeenkomst Contracterende partijen DE ORGANISATOR Kinderdagverblijf Familia vzw Ondernemingsnummer: 0461 401 779 Halmstraat 3 3600 Genk van de kinderopvanglocaties:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERSIE VAN 01/02/2016. DIENST VOOR ONTHAALGEZINNEN V.Z.W. Leopoldsburg, Lommel, Ham

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERSIE VAN 01/02/2016. DIENST VOOR ONTHAALGEZINNEN V.Z.W. Leopoldsburg, Lommel, Ham HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERSIE VAN 01/02/2016 DIENST VOOR ONTHAALGEZINNEN V.Z.W. Leopoldsburg, Lommel, Ham Vander Elststraat 49, 3970 Leopoldsburg Tel. en antwoordapp.: 011/34 83 91 Fax.: 011/40 38 10

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T STRANDHUISJE - T ZEEHUISJE Bremlaan 37 8300 KNOKKE-HEIST TEL.050/633.700 Fax: 050/633.709 e-mail: nathaniele.gheleyns@bremhuisje.be

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST Tussen enerzijds: KINDERDAGVERBLIJF DE HONINGBOOM is een feitelijke vereniging met ondernemingsnummer 0843.231.787 vertegenwoordigd door Van Calster Ilse en Van Calster Ann met

Nadere informatie

Kinderdagverblijf tolifantje, Gentseweg 124, 9120 Beveren. Huishoudreglement

Kinderdagverblijf tolifantje, Gentseweg 124, 9120 Beveren. Huishoudreglement Kinderdagverblijf tolifantje, Gentseweg 124, 9120 Beveren Huishoudreglement Tolifantje is een zelfstandige opvangvoorziening waar kindjes van 0 tot 3 jaar worden opgevangen. Wij bieden plaats aan 20 kindjes

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1 Algemene bepalingen Organiserend bestuur en contactgegevens Vestigingen Contactpersonen

Inhoudsopgave 1 Algemene bepalingen Organiserend bestuur en contactgegevens Vestigingen Contactpersonen werkingsreglement 2 Inhoudsopgave 1 Algemene bepalingen... 5 1.1 Organiserend bestuur en contactgegevens... 5 1.1 Vestigingen... 5 1.2 Contactpersonen... 5 1.3 Openingsuren... 6 1.4 Bereikbaarheid in noodgevallen...

Nadere informatie

werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1

werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1 werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1 1. Algemene bepalingen 1.1 Organiserend bestuur en contactgegevens Gibbon vzw is een vereniging, opgericht met als doel de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement (Jan.2014) Kinderdagverblijf Klim-op

Huishoudelijk reglement (Jan.2014) Kinderdagverblijf Klim-op Huishoudelijk reglement (Jan.2014) Kinderdagverblijf Klim-op Klim-op draaiend houden kan niet op onze handen alleen. Dit kan enkel door steun, begrip en vertrouwen van iedereen. We zetten ons in, en dit

Nadere informatie

Formulier 1 Overeenkomst

Formulier 1 Overeenkomst 1 Formulier 1 Overeenkomst CONTRACTERENDE PARTIJEN DE ORGANISATOR Naam organisator: OCMW Bree, Peerderbaan 37, 3960 Bree Naam Kinderdagverblijf: t Wiekernestje, Sint Jacobstraat z/n, 3960 Bree Gegevens:

Nadere informatie

Bijlage 2 Opvangplan opgemaakt in overleg tussen kinderbegeleider en ouders

Bijlage 2 Opvangplan opgemaakt in overleg tussen kinderbegeleider en ouders Bijlage 2 Opvangplan opgemaakt in overleg tussen kinderbegeleider en ouders NAAM KINDERBEGELEIDER:... NAAM OUDERS:... NAAM KIND:. OPVANGPERIODE:..TOT. VAST / FLEXIBEL OPVANGPLAN WEEK 1 Maandag: van.. tot.

Nadere informatie

Voorlopige inschrijving crèche

Voorlopige inschrijving crèche Overeenkomst voorlopige inschrijving kinderopvang Nummer van de overeenkomst: A. Algemene informatie Het doel van deze overeenkomst is om een opvangplaats in Beau-Fort Kinderopvang te reserveren. Een maand

Nadere informatie

Intern huishoudelijk reglement & overeenkomst

Intern huishoudelijk reglement & overeenkomst Little Angels Jan Dekinderstraat, 37 1731 Zellik - Belgium T 0486 445794 E info@littleangelshome.be www.littleangelshome.be Intern huishoudelijk reglement & overeenkomst Naam: Geboortedatum: Adres: Voornaam:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Voor- en naschoolse kinderopvang 't Springveertje

Huishoudelijk reglement Voor- en naschoolse kinderopvang 't Springveertje 'T SPRINGVEERTJE Huishoudelijk reglement Voor- en naschoolse kinderopvang 't Springveertje ALGEMEEN t Springveertje staat onder toezicht van Kind en Gezin. Het initiatief stelt zich in regel met de eisen

Nadere informatie

Algemeen. Bereikbaar: GSM Opvang: 0496 / 760 832 E-mail opvang: opvanglozen@gmail.com Secretariaat school: 011 / 62 16 13

Algemeen. Bereikbaar: GSM Opvang: 0496 / 760 832 E-mail opvang: opvanglozen@gmail.com Secretariaat school: 011 / 62 16 13 De kostprijs Voor één kind bedraagt de prijs 2 per aangevangen uur en 1 per aangevangen half uur. Voor een gezin met meerdere kinderen gelijktijdig in de opvang bedraagt de prijs 1,50 per aangevangen uur

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst tussen organisator en contracthouder

Schriftelijke overeenkomst tussen organisator en contracthouder Schriftelijke overeenkomst tussen organisator en contracthouder Volgende afspraken komen tot stand tussen: 1. De dienst voor gezinsopvang van het OCMW Zottegem met zetel te Deinsbekestraat 23, 9620 Zottegem,

Nadere informatie

Welkom. Welkom bij BIbelOtje. Zelfstandig kinderdagverblijf voor 22 kindjes

Welkom. Welkom bij BIbelOtje. Zelfstandig kinderdagverblijf voor 22 kindjes Welkom Welkom bij BIbelOtje Zelfstandig kinderdagverblijf voor 22 kindjes Algemene info Bij Bibelotje is uw kindje alle werkdagen van 7u30 tot 18u welkom! Een dagje spelen bij Bibelotje kost 25. Er wordt

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KINDERDAGVERBLIJF

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KINDERDAGVERBLIJF HUISHOUDELIJK REGLEMENT KINDERDAGVERBLIJF Lange Lozanastraat 108 2018 Antwerpen GSM: 0484 954 112 GSM: 0484 954 113 GSM: 0484 736 927 E-mail: tlozanatje@hotmail.com Versie: 2013 INHOUD Voorwoord... 3

Nadere informatie

Sint-Catharinacollege Moerbeke-Viane-Galmaarden

Sint-Catharinacollege Moerbeke-Viane-Galmaarden Sint-Catharinacollege Moerbeke-Viane-Galmaarden scholengroepb@sintcatharinacollege.be Huishoudelijk Reglement binnenschoolse kinderopvang Gemeente Moerbeke 1. Algemeen Het huishoudelijk reglement van de

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst voor de opvang van

Schriftelijke overeenkomst voor de opvang van Schriftelijke overeenkomst voor de opvang van. Tussen enerzijds: Kinderdagverblijf Windekind vzw, Nieuwstraat 100, 3550 Heusden-Zolder, vertegenwoordigd door Giselle Smeyers, directeur, hierna het kinderdagverblijf

Nadere informatie

Formulier 1: De schriftelijke overeenkomst. Overeenkomst

Formulier 1: De schriftelijke overeenkomst. Overeenkomst CONTRACTERENDE PARTIJEN DE ORGANISATOR Overeenkomst Naam organisator: OCMW Bree, Peerderbaan 37, 3960 Bree Naam Kinderdagverblijf: t Wiekernestje, Sint Jacobstraat z/n, 3960 Bree 089 848556 - kinderdagverblijf@bree.be

Nadere informatie

Schriftelijke Overeenkomst kinderdagverblijf t Knuffeltje

Schriftelijke Overeenkomst kinderdagverblijf t Knuffeltje Schriftelijke Overeenkomst kinderdagverblijf t Knuffeltje 1. Contracterende partijen DE ORGANISATOR FV t Knuffeltje Carry Steenssens Dorpstraat 7 9130 Kieldrecht GSM: 0472/48.55.11 Email: tknuffeltje@hotmail.com

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Voor- en naschoolse kinderopvang 't Springveertje

Huishoudelijk reglement Voor- en naschoolse kinderopvang 't Springveertje 'T SPRINGVEERTJE Huishoudelijk reglement Voor- en naschoolse kinderopvang 't Springveertje ALGEMEEN t Springveertje staat onder toezicht van Kind en Gezin, ouders die dit wensen kunnen het attest van toezicht

Nadere informatie

Contract BUITENSCHOOLSE OPVANG

Contract BUITENSCHOOLSE OPVANG Schoolstraat 11, 8770 Ingelmunster 051/31.45.44 Contract BUITENSCHOOLSE OPVANG t Achterhuisje VZW : Is een opvang voor kinderen tot en met 12 jaar, voldoet aan de algemene voorwaarden voor toezicht van

Nadere informatie

Reglement minicrèche La Luna

Reglement minicrèche La Luna Reglement minicrèche La Luna Welkom bij Carine en Dirk in minicrèche La Luna! Ik heb een diploma kinderzorg en al heel wat jaren ervaring in het werken met kinderen. Ik ben de verantwoordelijke in de minicrèche

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Voor- en Naschoolse Opvang VZW Mini Palet

Huishoudelijk reglement Voor- en Naschoolse Opvang VZW Mini Palet Huishoudelijk reglement Voor- en Naschoolse Opvang VZW Mini Palet 2016-2017 Gesubsidieerde Vrije Basisschool HET PALET Mariastraat 7, B-8000 Brugge Tel. : 050 33 63 47 Fax. : 050 33 54 92 Gsm : 0475 27

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Maart 2015 1 Kinderdagverblijf De Honingboom Molenveld 85 1982 Elewijt de.honingboom@gmail.com Telefoonnummer: 015/62.04.28 OPENINGSDAGEN EN - UREN Maandag Dinsdag 7.00u - 18.00u

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst

Schriftelijke overeenkomst Schriftelijke overeenkomst De organisator Steurs Marleen Houthulststraat 161 2170 Merksem Gsm : 0497/62.55.10 Tel. in noodgeval : 03/645.77.81 ondernemingsnummer : BE0826.917.575 rechtsvorm : eenpersoonszaak

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST IBO SCOEBIDOE MARKEGEM

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST IBO SCOEBIDOE MARKEGEM SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST IBO SCOEBIDOE MARKEGEM INFO KINDEROPVANG Organisator Naam: Adres: O.C.M.W. Dentergem Kasteeldreef 1, 8720 Dentergem (Wakken) Kinderopvanglocatie Naam: IBO Scoebidoe Markegem

Nadere informatie

Beste ouder, Hartelijk welkom in ons kinderdagverblijf.

Beste ouder, Hartelijk welkom in ons kinderdagverblijf. Beste ouder, Hartelijk welkom in ons kinderdagverblijf. In deze brochure vindt u heel wat informatie. Mocht u toch nog meer vragen hebben, sta ik graag ter uwer beschikking. Ik zal er, samen met het begeleidend

Nadere informatie

Organisator Gezinsopvang De Mereltjes Hasseltsesteenweg Tongeren Tel 012/

Organisator Gezinsopvang De Mereltjes Hasseltsesteenweg Tongeren Tel 012/ Organisator Gezinsopvang De Mereltjes Hasseltsesteenweg 16 3700 Tongeren Tel 012/23.70.26 onthaalouders@mereltjes.be Schriftelijke overeenkomst/opvangplan Contracterende partijen De organisator: VZW De

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG OCMW LAARNE INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG COLMANSTRAAT 51 TE 9270 KALKEN

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG OCMW LAARNE INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG COLMANSTRAAT 51 TE 9270 KALKEN SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG INFO KINDEROPVANG Naam: Adres: OCMW LAARNE INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG COLMANSTRAAT 51 TE 9270 KALKEN Naam: IBO T WEIKEN IBO T KEIKOPJE

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf Barbara Kid s Port

Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf Barbara Kid s Port Pagina 1 van 6 Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf Barbara Kid s Port 1. Gegevens over de organisator en de kinderopvanglocatie 1.1. De organisator: BVBA Kinderdagverblijf Barbara Ondernemingsnummer:

Nadere informatie

Groepsopvang voor baby s en peuters De Mereltjes Hasseltsesteenweg Tongeren Tel 012/

Groepsopvang voor baby s en peuters De Mereltjes Hasseltsesteenweg Tongeren Tel 012/ Groepsopvang voor baby s en peuters De Mereltjes Hasseltsesteenweg 16 3700 Tongeren Tel 012/23.70.26 kinderdagverblijf@mereltjes.be Schriftelijke overeenkomst/opvangplan Contracterende partijen De organisator:

Nadere informatie

Inschrijving Duur Afwezigheid Opzeg Tarieven Openingsuren Verlof Begeleiding Fiscaliteit...

Inschrijving Duur Afwezigheid Opzeg Tarieven Openingsuren Verlof Begeleiding Fiscaliteit... Inhoudstabel Inschrijving... 2 Duur... 2 Afwezigheid... 2 Opzeg... 3 Tarieven... 3 Openingsuren... 4 Verlof... 4 Begeleiding... 4 Fiscaliteit... 5 Verzekering... 5 Ouderparticipatie... 5 Verblijf in de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Inlichtingen en afspraken Berkensingel 10 2490 Balen Tel:014/73 42 67 Gsm: 0468/15 61 04 Email: atotz1@telenet.be September 2013 1 Algemeen Kinderdagverblijf AtotZ werkt onder toezicht

Nadere informatie

INLICHTINGENFORMULIER SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST (1 per kind)

INLICHTINGENFORMULIER SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST (1 per kind) INLICHTINGENFORMULIER SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST (1 per kind) 1 INFO KINDEROPVANG VZW 3Wplus Kinderopvang Bosstraat 84 1702 Groot-Bijgaarden t Springveertje Alsemberg Brusselsesteenweg 77b 1652 Alsemberg

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement FLEXIBELE NASCHOOLSE OPVANG (SEPT. 2015) De kleuter-klim-op

Huishoudelijk reglement FLEXIBELE NASCHOOLSE OPVANG (SEPT. 2015) De kleuter-klim-op Huishoudelijk reglement FLEXIBELE NASCHOOLSE OPVANG (SEPT. 2015) De kleuter-klim-op Klim-op draaiend houden kan niet op onze handen alleen. Dit kan enkel door steun, begrip en vertrouwen van iedereen.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTKAMP

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTKAMP HUISHOUDELIJK REGLEMENT SPORTKAMP ALGEMEEN Wat is het sportkamp? De sportdienst biedt onder leiding van ervaren monitoren en monitoren in opleiding sportieve vakantieopvang, aangepast aan de leeftijd van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE 1 ALGEMEEN - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nadere informatie

Jullie denken eraan in de toekomst jullie kindje aan ons toe te vertrouwen.

Jullie denken eraan in de toekomst jullie kindje aan ons toe te vertrouwen. Beste (toekomstige) ouders, Jullie denken eraan in de toekomst jullie kindje aan ons toe te vertrouwen. Daarom geven wij jullie graag een woordje uitleg: Onze missie is een kinderopvang zijn waar elk kind,

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst KDV t Schorreke

Schriftelijke overeenkomst KDV t Schorreke Schriftelijke overeenkomst KDV t Schorreke Tussen enerzijds de organisator: Scholengroep Rivierenland, Lindestraat 123A te 2880 Bornem, vertegenwoordigd door mevrouw Katleen Michiels, verantwoordelijke

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf de bosvlindertjes

Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf de bosvlindertjes Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf de bosvlindertjes 1.Algemeen Kinderdagverblijf De Bosvlindertjes is in behandeling voor de vergunning van Kind en Gezin. Het kinderdagverblijf voldoet aan de eisen

Nadere informatie

Basisschool De Wimpel. werkingsreglement. Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2016 Pagina 1

Basisschool De Wimpel. werkingsreglement. Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2016 Pagina 1 werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2016 Pagina 1 1. Algemene bepalingen 1.1 Organiserend bestuur en contactgegevens Gibbon vzw is een vereniging, opgericht met als doel de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Voor- en Naschoolse Opvang VZW Mini-Palet

Huishoudelijk reglement Voor- en Naschoolse Opvang VZW Mini-Palet Huishoudelijk reglement Voor- en Naschoolse Opvang VZW Mini-Palet 2017-2018 Gesubsidieerde Vrije Basisschool HET PALET Mariastraat 7, B-8000 Brugge Tel. : 050 33 63 47 Fax. : 050 33 54 92 Gsm : 0475 27

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO ALG 09 - /5-09-203 BO Hoofdzetel Locatie buitenschoolse opvang: Essen Kapellen Brecht Hofstraat 4 Kapelsestraat 37 Leopoldstraat 5 290 Essen 2950 Kapellen 2960 St Lenaarts 03/664.87.23 GSM 0470 0 80 55

Nadere informatie

Het kinderdagverblijf is erkend door Kind en Gezin en voldoet aan de eisen die de overheid stelt.

Het kinderdagverblijf is erkend door Kind en Gezin en voldoet aan de eisen die de overheid stelt. HUISHOUDELIJK REGLEMENT KINDERDAGVERBLIJF DE APPELTJES ALGEMEEN Kinderdagverblijf De Appeltjes is gelegen te Rijksweg 7 3221 Nieuwrode en wordt uitgebaat door BVBA De Appeltjes met maatschappelijke zetel

Nadere informatie

Beste ouders, De verantwoordelijken voor het kinderdagverblijf is: - Viceroy Natascha Gsm: 0495/ Van Eetveldt Evelien Gsm: 0495/26.74.

Beste ouders, De verantwoordelijken voor het kinderdagverblijf is: - Viceroy Natascha Gsm: 0495/ Van Eetveldt Evelien Gsm: 0495/26.74. Beste ouders, Hartelijk welkom bij De DOL-FIJNtjes. Het toevertrouwen van uw kind aan ons kinderdagverblijf De DOL-FIJNtjes, beschouwen wij als een grote blijk van vertrouwen. Van harte dank hiervoor.

Nadere informatie

Overeenkomst Kinderopvang: Buitenschoolse Opvang

Overeenkomst Kinderopvang: Buitenschoolse Opvang Overeenkomst Kinderopvang: Buitenschoolse Opvang Identificatie kinderopvang en vertegenwoordiging: met ondernemingsnummer 0631.948.367, vertegenwoordigd door Ainhoa Vermunt, zaakvoerder en verantwoordelijke.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE BUITENSCHOOLSE OPVANG Ukke - Puk

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE BUITENSCHOOLSE OPVANG Ukke - Puk HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE BUITENSCHOOLSE OPVANG Ukke - Puk 1. Contactpersonen en vestigingsplaats en noodnummers 1.1 Organiserend Bestuur De buitenschoolse kinderopvang Ukke - Puk in de Basisschool

Nadere informatie

Formulier 1: De schriftelijke overeenkomst. t Wiekernestje,

Formulier 1: De schriftelijke overeenkomst. t Wiekernestje, CONTRACTERENDE PARTIJEN DE ORGANISATOR Naam organisator: OCMW Bree, Peerderbaan 37, 3960 Bree Naam Kinderdagverblijf: t Wiekernestje, 089/848556 - kinderdagverblijf@bree.be Ondernemingsnummer: 02 12293

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst voor de opvang van

Schriftelijke overeenkomst voor de opvang van Schriftelijke overeenkomst voor de opvang van. Tussen enerzijds: Kinderdagverblijf Windekind vzw, Nieuwstraat 100, 3550 Heusden-Zolder, vertegenwoordigd door Giselle Smeyers, directeur, hierna het kinderdagverblijf

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE 1. GEGEVENS VAN DE ORGANISATIE EN LOCATIE De voor- en naschoolse opvang van onze Gemeentelijke Basisschool gaat door in het schoolhuis,

Nadere informatie

Naam + Voornaam kind: Geboortedatum: Kinderopvanglocatie: 1. Organisator van de kinderopvanglocatie

Naam + Voornaam kind: Geboortedatum: Kinderopvanglocatie: 1. Organisator van de kinderopvanglocatie Naam + Voornaam kind: Geboortedatum: Kinderopvanglocatie: De bepalingen die zijn opgenomen in Luik A van dit huishoudelijk reglement zijn samen met onderstaande bepalingen van dit luik B van toepassing

Nadere informatie

t Dol-Fijntje Huishoudelijk Reglement

t Dol-Fijntje Huishoudelijk Reglement t Dol-Fijntje Huishoudelijk Reglement Inleiding bij het huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement: is een algemeen document dat wordt opgemaakt door de organisator van kinderopvang; geeft verduidelijking

Nadere informatie

Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar

Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar Afsprakennota Buitenschoolse opvang schooljaar 2014-2015 De voor- en naschoolse kinderopvang wordt georganiseerd door de VZW Ouderraad Pieter Vanhoudt Koersel en is enkel toegankelijk voor de schoolgaande

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST Stadsbestuur Beringen IBO De Bengeltjes Mijnschoolstraat 88 3580 Beringen 011 43 02 80 bko@beringenbe SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST In de schriftelijke overeenkomst worden de rechten en plichten voor de kinderopvang

Nadere informatie

Molenveld 85. 1982 Elewijt

Molenveld 85. 1982 Elewijt ORGANISATOR EN MAATSCHAPPELIJKE ZETEL Feitelijke vereniging Kinderdagverblijf De Honingboom De.honingboom@gmail.com Telefoonnummer: 015/62.04.28 Ondernemingsnummer: 0843.231.787 OPENINGSDAGEN EN UREN Maandag

Nadere informatie

Kinderdagverblijf d Engeltjes Hulststraat Lier Tel: 03/ Gsm: 0475/ Rek.nr. : BE

Kinderdagverblijf d Engeltjes Hulststraat Lier Tel: 03/ Gsm: 0475/ Rek.nr. : BE Infobrochure KDV d'engeltjes Kinderdagverblijf d Engeltjes Hulststraat 20 2500 Lier ouders@dengeltjes.be Tel: 03/290.82.53 Gsm: 0475/85.20.59 Rek.nr. : BE19 7310 2961 7812 Voorwoord: goed nieuws voor ouders!

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE INHOUD 1 ALGEMEEN ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 1.1

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Kinderdagverblijf t Stok(t)paardje Anny en Kim Stokt 23 20 Geel 085 08 25 68 www.tstoktpaardje.be 1 Inhoudstabel 1. Opvang 2. Openingsuren 3. Tarieven. Vakantie van t Stok(t)paardje

Nadere informatie

Algemeen. Organiserend bestuur Vakantieopvang De Musketiers is een organisatie van het organiserend bestuur GZA vzw.

Algemeen. Organiserend bestuur Vakantieopvang De Musketiers is een organisatie van het organiserend bestuur GZA vzw. Algemeen Kinderdagverblijf De Musketiers is een private vakantieopvang dat onder toezicht staat van Kind en Gezin. Het voldoet aan de eisen die de overheid stelt. Organiserend bestuur Vakantieopvang De

Nadere informatie

Naam + Voornaam kind: Geboortedatum: Kinderopvanglocatie: 1. Organisator van de kinderopvanglocatie

Naam + Voornaam kind: Geboortedatum: Kinderopvanglocatie: 1. Organisator van de kinderopvanglocatie Naam + Voornaam kind: Geboortedatum: Kinderopvanglocatie: De bepalingen die zijn opgenomen in Luik A van dit huishoudelijk reglement zijn samen met onderstaande bepalingen van dit luik B van toepassing

Nadere informatie

Infobrochure Heilig Hart college Infano vzw

Infobrochure Heilig Hart college Infano vzw Infobrochure Heilig Hart college Infano vzw Vanaf dinsdag 1 september 2015 werkt GVBS Heilig-Hartcollege samen met het centrum voor kinderopvang Infano vzw voor de organisatie van de voor- en naschoolse

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Naschoolse opvang EVA Onsa vzw

Huishoudelijk reglement Naschoolse opvang EVA Onsa vzw Huishoudelijk reglement Naschoolse opvang EVA Onsa vzw EVA Onsa De Pinte vzw Koning Albertlaan 1 Ondernemingsnummer: 0464 674 738 Inhoud Voorstelling organisator Voorstelling opvanglocaties - Gemeentelijke

Nadere informatie

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs Kosten en Vergoedingen Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs Geldig vanaf 1 september 2015 1 Geldigheid De hieronder vermelde tarieven

Nadere informatie

werkingsreglement September 2017

werkingsreglement September 2017 werkingsreglement September 2017 1. Algemene bepalingen 1.1 Organiserend bestuur en contactgegevens Gibbon vzw is een vereniging, opgericht met als doel de buitenschoolse opvang binnen basisscholen ressorterend

Nadere informatie