LITURGISCHE VIERINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LITURGISCHE VIERINGEN"

Transcriptie

1 Week 05 dd Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 2 februari: Opdracht van de Heer :Maria Lichtmis: Mijn ogen hebben uw heil aanschouwd (Lc. 2,22-40). Dit feest is één aspect van de veelvormige openbaring van de Heer: bij zijn opdracht wordt het kind, veertig dagen na zijn geboorte, door Simeon erkend als het heil dat God heeft bereid en als het licht voor de wereld. Daarom is het op de eerste plaats een feest van de Heer - in de traditie van de Oosterse kerken ook Ontmoeting van de Heer genoemd - vervolgens een Mariafeest. De naam Maria Lichtmis herinnert aan een lichtprocessie als hulde aan Maria, terwijl de eigenlijke zin de opgang is om de Heer te ontmoeten in zijn tempel. Woensdag 5 februari: H. Agatha, maagd en martelares: Agatha is een heilige uit de 3de eeuw. Over haar leven zijn geen authentieke gegevens bekend. De legende vertelt ons dat ze onder de vervolgingen van Declus stierf voor het behoud van haar geloof en maagdelijkheid. Reeds kort na haar dood werd ze vereerd. Haar naam werd opgenomen in de Romeinse canon. Haar stadsgenoten hebben haar altijd met vertrouwen aangeroepen, bijzonder bij de uitbarstingen van de Etna. Donderdag 6 februari: H. Amandus, bisschop: Afkomstig uit Aquitanië, werd Amandus bisschop gewijd en kwam in de 7de eeuw in ons land. Hij werkte vooral in Haspengauw, Brabant, Gent en Antwerpen. Hij stichtte de abdijen van Drongen en van Sint-Baafs en Sint- Pieter te Gent. Hij werd korte tijd belast met het bestuur van het bisdom Tongeren- Maastricht. Hij wordt apostel van Vlaanderen genoemd. Donderdag 6 februari: HH. Paulus Miki en gezellen, martelaren: Vandaag worden 26 martelaren herdacht, christenen die gekruisigd werden in Nagasaki, Europese missionarissen, Jezuïeten en Franciscanen, maar ook Japanse religieuzen waaronder Paulus Miki en 15 leken: catechisten, tolken, twee artsen en zelfs kinderen. Biddend en zingend gingen ze de marteldood tegemoet, elkaar bemoedigend, wat grote indruk naliet op hun ongelovige toeschouwers. HEILIGE KRUISVERHEFFING Zondag 2 februari u. Viering in het teken van Onze Lieve Vrouw Lichtmis, met kinderzegening. We nodigen hierbij in het bijzonder de gezinnen uit waar het voorbije jaar een kindje werd gedoopt. Maandag 3 februari u. Eucharistieviering.

2 Woensdag 5 februari u. Morgengebed (getijdengebed) in de kapel. Donderdag 6 februari u. Eucharistieviering. Vrijdag 7 februari u. Avondgebed (getijdengebed) in de kapel. Zondag 9 februari De omhaling is bestemd voor de actie Kerkopbouw Bisdom Brugge u. Eucharistieviering voor de Hr. Gaston Roels, tevens voor Mevr. Marcella Lievens. SINT-THOMAS VAN KANTELBERG Zaterdag 1 februari u. Eucharistieviering. Zondag 2 februari Kinderzegening u. Eucharistieviering voor, voor Mevr. Suzanne Janssens, echtgenote van de Hr. André De Grootte, tevens voor de overleden families D Hespeel en Beun. Deze viering wordt opgeluisterd door het kinderkoor. Dinsdag 4 februari u. Eucharistieviering. Woensdag 5 februari u. Eucharistieviering u. Aanbidding Donderdag 6 februari u. Eucharistieviering. Vrijdag 7 februari u. Eucharistieviering voor een overledene (R.P.) en overledene (M.V.B.). De omhalingen dit weekend zijn ten voordele van de actie Kerkopbouw Bisdom Brugge. Zaterdag 8 februari u. Engagementsviering met de vormelingen. Zondag 9 februari u. Eucharistieviering voor de Hr. Achiel De Bruycker en Mevr. Zulma Snauwaert, Tevens voor de Hr. Joseph Vanhoutte en Mevr. Elza Strubbe

3 SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË Zaterdag 1 februari u. Eucharistieviering met kinderzegening. Tijdens de viering worden de vormelingen voorgesteld aan de parochiegemeenschap, vragen zij om gevormd te worden, en ontvangen zij hun vormselkruisje. Ook alle ouders met hun kinderen welkom voor de kinderzegening, in het bijzonder ook de ouders die het voorbije jaar een kindje lieten dopen. De viering wordt opgeluisterd door het koor Cantate. Daarna St-Ceciliafeestje. Woensdag 5 februari u. Eucharistieviering. Zaterdag 8 februari De omhaling is bestemd voor de actie Kerkopbouw Bisdom Brugge u. Eucharistieviering. Male, waar wij wonen, januari 2014: Sterzingen en Tweede Michiel Hostensprijs Op woensdag, 8 januari 2014, trokken 55 kinderen van de lagere basisschool Kantelberg en van het kinderkoor met een ster door de straten van Male, een oude traditie van het sterzingen, waarbij ze 248 pakjes voedingswaren en 2.644,84 euro ophaalden, een bedrag dat zou verdeeld worden tussen Poverello Brugge, Mobile School en het fonds voor parochiale noden.

4

5

6 Dit alles werd de zondag daarop tijdens de herdenkingsmis voor Michiel Hostens, de vroegere proost van de vereniging, in een volle Sint-Thomas van Kantelberg kerk als offergave aangebracht.

7 Verzorgde misviering, in een volle Sint-Thomas van Kantelbergkerk, opgeluisterd door het kinderkoor onder leiding van Caroline.

8 Priester Hugo Pieters tijdens zijn homilie en het slotwoord van de herdenkingsmis voor E.H. Michiel Hostens Aanbrengen van de offergaven door de sterzangers. Na de verzorgde misviering, opgeluisterd door het kinderkoor, was er de prijsuitreiking van de tweede Michiel Hostens wedstrijd. Deze keer was het een tekenwedstrijd met als thema Goed zijn voor elkaar, die zich richtte tot leerlingen van het derde kleuter, eerste, tweede en derde leerjaar. Alle scholen van Sint-Kruis en Male werden aangeschreven om deel te nemen. Ook deze tweede editie werd een succes: niet minder dan 275 tekeningen moesten beoordeeld worden.

9 De prijzen voor de kinderen werden uitgereikt door de heren Dirk Defauw (OCMWvoorzitter), Franky Demon (schepen van de stad Brugge), Luc Deceuninck (voorzitter kerkfabriek), Bernard Waûters (voorzitter feestcomité Male), Guido Vandille (voorzitter Jong Male), pastoor Hugo, de sponsors Jan Dekersgieter, Filip Proot, Sampath Bopage en vroegere Maalse onderwijsmensen, m.n. Marcel Van Nevel, Jean-Pierre Lambrecht en René Danneels. Werden prijswinnaar in de categorie (van één naar drie) - Derde kleuter: Rémi De Kesel, Robbe Claeys en Pablo Devuyst, - Eerste leerjaar: Céril Bilau, Jarno Kellner en Arthur Maréchal, - Tweede leerjaar: Mauro Lambrecht, Nick Vercruysse en Amaris De Fauw, - Derde leerjaar: Axell Veys, Martijn Vandeputte en Margo Vanvuchelen. De winnaars kregen respectievelijk een boekenbon ter waarde van 75, 50 en 25 euro. Ook was er een eervolle vermelding voor Cédric Vlaminck, die een game mocht ontvangen. Ook ontvingen de directies van de vier deelnemende scholen (VBS Kantelberg, de Zonnetuin, Mozaïek en De Spycker) uit handen van de heer Paul Jonckheere een trofee en overhandigde de heer Werner Soete de klasprijzen t.w.v. 100 euro aan de vier winnende klassen terwijl alle overige klassen naast bladwijzers ook een educatieve game (geschonken door Die Keure) of een boek kregen. Tevens een woordje van dank aan mevrouw Chris Geernaert en de heren Johan Boussauw, Ides Callebaut, Robert Vollekindt en Jo Vrielynck die als juryleden fungeerden en met een kleine attentie bedacht werden. Een glunderende voorzitter dankte iedereen voor zijn grote gratuite inzet, waarna alles werd afgesloten met een smaakvolle nieuwjaarsreceptie, aangeboden door Male, waar wij wonen. Alle winnende tekeningen zullen tijdens de kunsttentoonstelling met Male kermis in de kerk worden geëxposeerd. 2de Michiel Hostensprijs, tekenwedstrijd, de genomineerden.

10 2de Michiel Hostensprijs, tekenwedstrijd, de winnaars. Groepsfoto winnaars van de tekenwedstrijd. Prijsuitreiking aan de winnaars door oud-leerkrachten Jean-Pierre Lambrecht, Marcel Van Nevel en René Danneels.

11 Prijsuitreiking door de heren Franky Demon (schepen van de stad Brugge) en Dirk Defauw (OCMW-voorzitter). Prijsuitreiking aan de winnaars van de tekenwedstrijd door Luc Deceuninck (voorzitter kerkfabriek).

12 Receptie aangeboden door Male, waar wij wonen. LIEF EN LEED WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP Chloë Inslegers, gedoopt op 5 oktober in Sint-Walburga. Leandro Coussement, gedoopt op 12 oktober in Sint-Walburga. WE VERTROUWEN TOE AAN DE VERREZEN HEER Marie-Jeanne Seys, 76 jaar, begraven op 15 januari in Sint-Thomas van Kantelberg.

13 EVEN BEZINNEN PAROCHIALE BERICHTEN HEILIGE KRUISVERHEFFING ONZE-LIEVE-VROUW LICHTMIS Zondag 2 februari vieren we eucharistie met kinderzegening in het teken van Onze-Lieve- Vrouw Lichtmis. Wij nodigen ouders hierbij graag uit om samen met hun kleine of grotere kinderen deel te nemen aan deze viering. We nodigen in het bijzonder de ouders uit die vorig jaar hun kindje lieten dopen. We willen samen de Heer danken om de vreugde die onze kinderen ons verschaffen, en ook bidden dat Hij hen mag zegenen. KERKBESTUUR Maandag 3 februari om uur in de pastorie: bijeenkomst van het kerkbestuur. SINT-THOMAS VAN KANTELBERG KINDERZEGENING In de eucharistieviering van zondag 2 februari om uur zijn alle ouders met hun kinderen welkom voor de kinderzegening. De nieuw gedoopten van het voorbije jaar zijn speciaal uitgenodigd. Deze viering wordt opgeluisterd door het kinderkoor. Na de eucharistieviering bieden wij de ouders en familie van de nieuw gedoopten een aperitief aan in de weekkapel.

14 VRIENDEN VAN LOURDES Maandag 3 februari om uur komt het bestuur samen. AANBIDDING Gebedsmoment met aanbidding. U bent welkom op woensdag 5 februari van tot uur in de weekkapel. U kan tijdens dat uur komen en weggaan wanneer u het wilt. LITURGISCHE WERKGROEPJES Donderdag 6 februari om uur komen de Liturgische werkgroepjes samen. MARKANT Donderdag 6 februari: Regio Sam Deltour. VORMSELCATECHESE Zaterdag 8 februari om uur: module één. ENGAGEMENTSVIERING VORMELINGEN Op zaterdag 8 februari komen onze nieuwe vormelingen naar de kerk voor de engagementsviering van uur. Ze worden verwacht om uur. We hopen dat de komende periode voor onze vormelingen een goede voorbereidingstijd wordt. Naast de inzet van de catechisten is ook de inbreng en interesse van de ouders van onmisbaar belang. VRIENDEN VAN LOURDES Beste lezers, De vrienden van Lourdes komen weer bij u aanbellen. Voor een babbel in deze koude en donkere winterdagen en ook om te vragen of u opnieuw wil lid worden. Kostprijs: 4,00 euro. Voor deze 4,00 euro maakt u kans om een beurs te winnen ter waarde van 400,00 euro om een reis naar Lourdes te maken volgens uw keuze. Ieder jaar geven de vrienden van Lourdes ook beurzen aan langdurige zieken. Maar er is meer! Op zondag 16 februari om uur is er een viering voor de vrienden van Lourdes om te bidden voor alle intenties van de vrienden. Deze viering wordt opgeluisterd door het koor Zingen is zijn uit Assebroek. Na de viering is er trekking van de beurzen voor 2014 én een receptie voor allen! Wie contact wenst met de vrienden van Lourdes kan bellen op het nummer van de voorzitster: zuster Alfonsine. Dankbare groeten, De vrienden van Lourdes

15 KROKUSCONCERT MWWW Vrijdag 28 februari in de kerk van Male: Compagnons de la chanson d amour. Kaarten in voorverkoop (via reservatie): 20 euro, aan de deur: 22,50 euro. Reservaties: Martin Claeys, Brieversweg 365, Sint-Kruis, NIEUWS UIT DE BUURT DE ANDERE FILM In Cinema Liberty in de Kuipersstraat te Brugge (achterzijde van de Schouwburg), met vlakbij de parking Biekorf. Zie ook Donderdag 30 januari 2014 LA TETE LA PREMIERE België 2012 Regie: Amelie Van Elmbt 92 Vertolking: Alice de Lencquessaing, Cécile Maidon, Jacques Doillon Zoé, een dromerig meisje, koestert een grote bewondering voor een gevestigde poëtische schrijver. Ze besluit hem te gaan opzoeken in Frankrijk en hoopt zo de zin van haar leven te ontdekken. Tijdens haar reis van Luik naar Normandië ontmoet ze Adrien, een acteur die zo gefascineerd raakt door haar ravissante persoonlijkheid dat hij besluit haar achterna te reizen. Samen beleven ze een roadtrip die hen al liftend van bossen, naar velden en dorpjes brengt; ze ontdekken niet alleen mekaar, maar ze herontdekken ook zichzelf. Zoals bij veel roadmovies is de reis op zich belangrijker dan de eindbestemming. De onbezorgde manier waarop beide personages in het leven staan en daarin hun plaats zoeken te ontdekken, straalt een authentieke energie uit. Die is voor een groot stuk te danken aan het schitterende samenspel van beide hoofdacteurs, maar spruit ook voort uit de visie en de ziel die de 25-jarige van Elmbt in haar productie geïnjecteerd heeft. La Tête la Première is een uitgesproken visuele film met een klein menselijk verhaal over hunkering naar aanvaarding en een plaats om jezelf te zijn. Een debuut dat smaakt naar meer... Dimitri Dewever in Filmmagie, oktober 2012 Donderdag 6 februari 2014 NIGHT TRAIN TO LISBON Portugal Regie: Bille August 110 Vertolking: Jeremy Irons, Charlotte Rampling, Bruno Ganz Een boek met de titel Een Goudsmid van Woorden, een treinticket en een zelfmoordpoging doen Raimund Gregorius, een geliefde leraar Latijn, uit Zwitserland afreizen naar Lissabon. Hij gaat op zoek naar informatie over het leven van Amadeu de Prado, een schrijver die diepe indruk op hem heeft gemaakt. In flashbacks en door gesprekken met vrienden en familieleden van de overleden Amadeu de Prado vallen de puzzelstukjes geleidelijk in elkaar. Zo krijgen we een aardig beeld van

16 Lissabon in de jaren 70: het verzet dat de Anjerrevolutie van 1975 en het einde mogelijk maakte van het autoritaire bewind. Het doet Raimund realiseren dat ook hij een leven kan leiden met meer betekenis. Night Train to Lisbon, naar de gelijknamige bestseller van Pascal Mercier, is een mysterieus, intrigerend en sfeervol reisverhaal over thuislaten van je bagage, over achterlaten van je verleden en je afvragen wie je wil zijn. De film neemt ons mee voor een zoektocht en een geschiedenisles met spanning, emotionele intriges en levensvragen. Naar L.Van der Waals, CultuurBewust, 23 april 2013

Sint-Thomas Male. Kerstnachtviering: Alles is klaar. Net voor de viering Jezus is er nog niet.

Sint-Thomas Male. Kerstnachtviering: Alles is klaar. Net voor de viering Jezus is er nog niet. Sint-Thomas Male Kerstnachtviering: Alles is klaar Net voor de viering Jezus is er nog niet. Opening van de viering door pastoor Hugo. Els Arnout (sopraan) en Elien Rogiers (piano) ondersteunen de nachtviering.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 02 dd 08-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 januari: Doopsel van de Heer: Jezus doop in de Jordaan: Dit is mijn welbeminde Zoon, luistert naar

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 25 dd 24-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 juni: Dertiende zondag door het jaar: Opwekking van het dochtertje van Jaïrus (Mc. 5, 21-43). Zondag

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 04 dd 22-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 26 januari: Derde zondag door het jaar: Vervulling van de profetie Jesaja (Mt. 4, 12-23). Zondag 26 januari:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 17 dd 27-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand mei is bijzonder toegewijd aan de heilige Maria Zondag 1 mei: Zesde paaszondag: De H.Geest zal U alles

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 15 dd 13-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 17 april: Vierde paaszondag: Ik geef eeuwig leven aan mijn schapen (Joh.10, 27-30) (roepingenzondag).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 18 dd 06-05-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 10 mei: Zesde paaszondag: Dat mijn vreugde in u moge zijn en uw vreugde volkomen wordt (Joh. 15, 09-17).

Nadere informatie

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Intredeprocessie met twaalf apostelen. De voetwassing ten teken van dienstbaarheid. De apostelen rond het altaar. Aanbidding op het einde van de viering. Goede Vrijdag

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 23 dd 10-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 juni: Elfde zondag door het jaar: Het rijk is als een mosterdzaadje (Mc. 4, 26-34). Dinsdag 16 juni:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 06 dd 10-02-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 februari: Eerste zondag in de veertigdagentijd: Door de Geest naar de woestijn gevoerd (Lc. 4, 1-13).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 06 dd 05-02-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 9 februari: Vijfde zondag door het jaar: Gij zijt het licht der wereld (Mt. 5, 13-16). Maandag 10 februari:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 16 dd 20-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 april: Vijfde paaszondag: Een nieuw gebod geef ik u (Joh. 13, 31-35). Maandag 25 april: H. Marcus,

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 22 dd 01-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 5 juni: Tiende Zondag door het jaar: Jongeling, ik zeg je, sta op (Lc. 7, 11-17). Zondag 5 juni: H. Bonifatius,

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 23 dd 08-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 juni: Elfde zondag door het jaar: Haar zonden zijn haar vergeven, want ze heeft veel liefde betoond

Nadere informatie

WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP

WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP EVEN BEZINNEN LIEF EN LEED WE VERWELKOMEN IN ONZE GEMEENSCHAP Arwen De Pourcq, gedoopt op 14 mei in AZ Sint-Jan. Lou Claerhout, gedoopt op 11 juni in Sint-Baafs. Axelle Lefevere, gedoopt op 25 juni in

Nadere informatie

Vormsel Heilige Kruisverheffing

Vormsel Heilige Kruisverheffing Vormsel Heilige Kruisverheffing Dinsdag 19 mei was er ook voor de vormelingen van de H. Kruisverheffing een wake. In een eerste deeltje werden de voorbije catechesebijeenkomsten kort opgeroepen. Daarna

Nadere informatie

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel.

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. Samen schilderen en knutselen. Aandachtig voor de Jezus-film. Nog even

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 16 dd 22-04-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 26 april: Vierde paaszondag: De goede herder geeft zijn leven (Joh.10, 11-18). Woensdag 29 april: H.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 04 dd 28-01-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 1 februari: Vierde zondag door het jaar: Hij onderwees hen met gezag (Mc 1, 21-28). Maandag 2 februari:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 32 dd 10-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 augustus: Twintigste zondag door het jaar: Geen vrede maar verdeeldheid (Lc. 12, 49-53) Zondag 14

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 05 dd 01-02-2017 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 5 februari: Vijfde zondag door het jaar: Gij zijt het licht der wereld (Mt. 5, 13-16). Zondag 5 februari:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 20 (14-05-2014) Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 18 mei: Vijfde paaszondag: Ik ben de weg, de waarheid en het leven (Joh. 14, 1-12). Zondag 18 mei: H.

Nadere informatie

EVEN BEZINNEN. DANK voor uw bijdrage!

EVEN BEZINNEN. DANK voor uw bijdrage! EVEN BEZINNEN KERKOPBOUW BISDOM BRUGGE Aan alle vrijwilligers die onze Kerk mee dragen, aan alle parochieassistenten en decanaal secretarissen die hun taken met veel zorg behartigen zeggen wij tijdens

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 03 dd 15-01-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 19 januari: Tweede zondag door het jaar: Lam Gods dat de zonde wegneemt (Joh. 1. 29-34). Maandag 20 januari:

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 04 dd 25-01-2017 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 29 januari: Vierde zondag door het jaar: Zalig de armen van geest (Mt. 5, 1-12). Dinsdag 31 januari:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 26 (27-28) dd 25-06-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 29 juni: Hoogfeest van de HH. Petrus en Paulus, apostelen: De omstandigheden waarin Petrus en

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 34 dd 24-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 augustus: Tweeëntwintigste zondag door het jaar: Wie zich verheft, wordt vernederd (Lc. 14, 1-14).

Nadere informatie

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015 Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes Jaarkalender 2015 JANUARI donderdag 1 januari Feest van de Heilige Moeder Gods 10u00: Plechtige Hoogmis De basiliek wordt gesloten om

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 20 dd 20-05-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 mei: Hoogfeest van Pinksteren: Ontvang de Heilige Geest (Joh 20, 19-23). De Geest des Heren heeft

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 05 dd 04-02-2015 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 8 februari: Vijfde zondag door het jaar: Vele zieken genas Hij (Mc. 1, 29-39). Dinsdag 10 februari: H.

Nadere informatie

Verontschuldigd: Dirk De Smidt, Marc Engelbeen, Manu Janssens en Kristine Tas (mag zich ook laten vervangen door iemand van het lerarenkorps).

Verontschuldigd: Dirk De Smidt, Marc Engelbeen, Manu Janssens en Kristine Tas (mag zich ook laten vervangen door iemand van het lerarenkorps). Verslag van de parochieraad van 15 oktober 2012 Aanwezig: Hugo Pieters, Luc Van Eeghem, Rita Couchez, Georges Vandewalle, Annie Jacxsens, Nicole De Smet, Christiane Roersch, zuster Alphonsine, Geert Aelter,

Nadere informatie

David aan de piano begeleidt zijn dochter Rachel met enkele stukjes voor fagot.

David aan de piano begeleidt zijn dochter Rachel met enkele stukjes voor fagot. Een van de oudste huizen, nu infocentrum voor toeristen. Nog een gezellig straatje in de oude binnenstad. Zaterdagavond 30 juli was er een Social Evening Programme, een gezellig samenzijn met medewerkers

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2012 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 49 dd 03-12-2014 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 7 december: Tweede zondag van de advent: Maakt de paden van de Heer recht (Mc. 1, 1-8). Zondag 7 december:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. april 2017 PASTORALE EENHEID. Voorwoord. De Goede Week + Pasen

NIEUWSBRIEF. april 2017 PASTORALE EENHEID. Voorwoord. De Goede Week + Pasen PASTORALE EENHEID NIEUWSBRIEF april 2017 Voorwoord De blikvangers in deze brief zijn de Goede Week en enkele evenementen die doorgaan in de maand april. We kijken ook al eventjes vooruit naar de start

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 22 dd 28-05-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand juni is bijzonder toegewijd aan het H. Hart van Jezus. Zondag 1 juni: Zevende paaszondag: Vader, verheerlijk

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 33 dd 19-08-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 23 augustus: Eenentwintigste zondag door het jaar: Naar wie zouden we gaan? (Joh.6, 60-69). Maandag 24

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 21 dd 25-05-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 29 mei: Negende zondag door het jaar: Het geloof van de honderdman (Lc. 7, 1-10) Dinsdag 31 mei: Feest

Nadere informatie

Sassenheim, september 2014. Beste jongere,

Sassenheim, september 2014. Beste jongere, Sassenheim, september 2014 Beste jongere, Als je gedoopt bent en in groep 8 of de brugklas zit, wordt je nu uitgenodigd om deel te nemen aan de volgende stap in je leven, de voorbereiding op het sacrament

Nadere informatie

VERWERKINGSVORM HOMILIES ROMEBEDEVAART 5 DE AANZET

VERWERKINGSVORM HOMILIES ROMEBEDEVAART 5 DE AANZET VERWERKINGSVORM HOMILIES ROMEBEDEVAART 5 DE AANZET De laatste dag van onze bedevaart vierden we eucharistie in de Basiliek van Santa Maria Maggiore. Graag testen we in de woordzoekers op de volgende bladzijden

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 12 januari in de Dagkapel uur: Life Teenviering o.l.v. pastoor J. Skiba Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 12 januari in de Dagkapel 19.00 uur:

Nadere informatie

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale uur - Viering met cantor. Geen bijeenkomsten

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale uur - Viering met cantor. Geen bijeenkomsten ROOSTER Donderdag 11 januari Vrijdag 12 januari Zaterdag 13 januari Zondag 14 januari Maandag 15 januari Dinsdag 16 januari Woensdag 17 januari Liturgisch koor Cantate Domino en projectzangers. We repeteren

Nadere informatie

1 e Paasdag 2019 Een nieuw begin. Lezing Paasevangelie : Johannes 20 : 1-18

1 e Paasdag 2019 Een nieuw begin. Lezing Paasevangelie : Johannes 20 : 1-18 1 e Paasdag 2019 Een nieuw begin Lezing Paasevangelie : Johannes 20 : 1-18 Afgelopen vrijdag, Goede Vrijdag, hebben we stilgestaan bij de weg die Jezus is gegaan, zijn kruisweg, in 14 afbeeldingen. De

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

Het logo als gespreksopener. Een catechetische handreiking

Het logo als gespreksopener. Een catechetische handreiking Het logo als gespreksopener Een catechetische handreiking 2 Het Jaar van het Geloof Van 11 oktober 2012 (de begindatum van Vaticanum II en de publicatiedatum van de Catechismus van de Katholieke Kerk)

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 18 dd 03-05-2017 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 7 mei: Vierde paaszondag: Ik ben de deur voor uw schapen (Joh.10, 1-10): op deze vierde paaszondag bidt

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Rome-impressies van enkele misdienaars en begeleiders.

Rome-impressies van enkele misdienaars en begeleiders. Rome-impressies van enkele misdienaars en begeleiders. Bij gelegenheid van 450(50)jaar bisdom Antwerpen trokken we, als misdienaarsgroep van veertien in een groep van in totaal 500 antwerpse pelgrims,

Nadere informatie

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Wat fijn dat uw zoon/dochter dit jaar de Eerste Communie doet in de Heilige Martinusparochie. Dit boekje bevat informatie over de

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 45 dd 05-11-2014 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 9 november: Kerkwijdingsfeest van de Lateraanse basiliek: Zijn leerlingen herinnerden zich dat er geschreven

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we tweede zondag van de Advent. Advent is een tijd

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 01 dd 07-01-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 11 januari: Doopsel van de Heer: Jezus doop in de Jordaan, gezalfd met de heilige Geest (Mc. 1, 7-11).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 07 dd 18-02-2015 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 22 februari: Eerste zondag in de veertigdagentijd: Jezus in de woestijn (Mc. 1, 12-15). Zondag 22 februari:

Nadere informatie

21 februari 2012 mochten we samen vieren in de Basiliek van Sint Pieter

21 februari 2012 mochten we samen vieren in de Basiliek van Sint Pieter 3de aanzet Toen Jezus op zekere dag aan zijn leerlingen vroeg maar gij, wie zegt gij dat Ik ben?, was het Petrus die namens allen antwoordde: Gij zijt de Christus, de Zoon van de Levende God. Petrus sprak

Nadere informatie

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten Het sacrament van Het doopsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis)

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Intredelied: nr. 530: Zo vriendelijk en veilig als het licht, strofen 1, 2 en 3. Begroeting en openingswoord P. Broeders en

Nadere informatie

Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3)

Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3) PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 26-27 januari 2019 3 de zondag jaar C Het Schriftwoord dat gij zojuist gehoord hebt is thans in vervulling gegaan. [Lc 4,21] Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3)

Nadere informatie

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten

Het sacrament van. Het doopsel. Sacramenten Het sacrament van Het doopsel Sacramenten DSacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de Kerk

Nadere informatie

Maart e jaargang #3. Van de redactie

Maart e jaargang #3. Van de redactie Van de redactie Op weg naar Pasen is er zoveel te delen dat we nog een vervolg op de vorige nieuwsbrief ontvangt. De inmiddels vaste rubriek uit het domineeslaantje. Uitnodiging avonden over Pasen door

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel

Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel Parochie Sint Christoffel Het sacrament van het vormsel St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.: 3 Wat betekent vormsel

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

Samen Eucharistie vieren

Samen Eucharistie vieren Samen Eucharistie vieren Presentatie 23 november 2017 Methode OPSTAP 1 Situatieschets catechese 2 Omvorming De Kerk die erop uitgaat is de gemeenschap van missionaire leerlingen die initiatief nemen, die

Nadere informatie

Plechtigheden Goede Week en Pasen

Plechtigheden Goede Week en Pasen Plechtigheden Goede Week en Pasen 1 april Palmzondag 10.00 uur Hoogmis Jezus wordt feestelijk onthaald in Jeruzalem. Wij vieren de Eucharistie met palmwijding en processie en nodigen jong en oud hierbij

Nadere informatie

weetje weetje weetje weetje weetje weetje weetje

weetje weetje weetje weetje weetje weetje weetje Een processie is een godsdienstige plechtigheid in de vorm van een optocht van geestelijken en gelovigen. Een processie zorgt voor een gevoel van samen horen omdat ze mensen verenigt. 1 4 Rond Sint-Macharius

Nadere informatie

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal?

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wanneer herdenken we de kruisiging en dood van Jezus? Welke liturgische

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie KERK & leven Hoboken. LERARENGEBED / t WEGELTJE DE WEGEL- HEILIG HART

LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie KERK & leven Hoboken. LERARENGEBED / t WEGELTJE DE WEGEL- HEILIG HART LITURGISCHE VIERINGEN Week 39 van 25/09/2013 Federatie 0341 - KERK & leven Hoboken DE WEGEL- HEILIG HART Zaterdag 28 septemer 18.00 u. Viering in de Wegelkapel Lector: Gaby De Swaene Zondag 29 september

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 47 dd 19-11-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 23 novembe: Vierendertigste zondag door het jaar: Feest van Christus, Koning van het heelal: Zoals een

Nadere informatie

VORMSEL- CATECHESE Ouderavond 27 september

VORMSEL- CATECHESE Ouderavond 27 september VORMSEL- CATECHESE 2017-2018 Ouderavond 27 september Welkom! Wie zijn wij? Kort: Nieuwe regeling vormselvieringen vanuit bisdom Wat willen we jullie vanavond vertellen? Deel 1: algemene info Pauze met

Nadere informatie

Nottebohm Actueel Februari 2017

Nottebohm Actueel Februari 2017 Nottebohm Actueel Februari 2017 In de kijker Lichtmis: 2 februari Er is geen vrouwke zo arm, of ze maakt op lichtmis haar panneke warm Pannenkoeken eten met lichtmis is een oeroude traditie die ook wij

Nadere informatie

Gebedsmoment aan een Mariakapelletje Zalig gij die hebt geloofd

Gebedsmoment aan een Mariakapelletje Zalig gij die hebt geloofd Gebedsmoment aan een Mariakapelletje Zalig gij die hebt geloofd De meimaand is de maand bij uitstek om een groet te brengen aan Maria, en om een gebedsmoment te houden aan één van de vele Mariakapelletjes

Nadere informatie

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds herhaald wordt. Zo is er ook een gebed met herhaling:

Nadere informatie

Oudervergadering 18 september Vormsel 2015

Oudervergadering 18 september Vormsel 2015 Oudervergadering 18 september 2014 Vormsel 2015 Oudervergadering 18 september 2014 Inleiding / Catecheseploeg Vormsel: wat? hoe? waarom? Organisatie catechese Ouders als mede-catechisten Inschrijvingen

Nadere informatie

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Parochie Lommel-Barrier Werkgroep Eerste Communie VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Vooraf: Klaarzetten: micro voor de kinderen, doopregister, water (vijvertje). Ook de witte (kiezel)steentjes waarop

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 33 dd 17-08-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 21 augustus: Eenentwintigste zondag door het jaar: Zij zullen komen uit het oosten en het westen (Lc.

Nadere informatie

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren. Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds weer herhaald wordt. Zo is er ook een gebed

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

Eucharistieviering Opdracht van de Heer in de Tempel 29 januari 2017 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Opdracht van de Heer in de Tempel 29 januari 2017 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Opdracht van de Heer in de Tempel 29 januari 2017 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPDRACHT VAN DE HEER IN DE TEMPEL We vieren vandaag het hoogfeest Opdracht

Nadere informatie

Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus, de Heer en van de heilige Geest. Onze hulp is de Naam van de Heer,

Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus, de Heer en van de heilige Geest. Onze hulp is de Naam van de Heer, Eucharistieviering Hemelvaart van de Heer 25 mei 2017 Oudkatholieke parochie van de h. Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 655, 1-5 INLEIDING Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus,

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 16 dd 16-04-2014 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 20 april: Paaszondag: De Heer moest uit de doden opstaan (Joh.20.1-9). Begin van de paastijd, in de liturgie

Nadere informatie

Bijbelrooster 19 februari 25 februari. Thema: Jij en de gemeente. Dinsdag 19 februari - Dichtbij

Bijbelrooster 19 februari 25 februari. Thema: Jij en de gemeente. Dinsdag 19 februari - Dichtbij Bijbelrooster 19 februari 25 februari Thema: Jij en de gemeente Dinsdag 19 februari - Dichtbij En in het midden van de zeven kandelaren Een, de Zoon des mensen gelijk zijnde, bekleed met een lang kleed

Nadere informatie

September 2018 Dag Datum Tijd Kerk Bijzonderheden/ Koor

September 2018 Dag Datum Tijd Kerk Bijzonderheden/ Koor Misrooster September 2018 Februari 2019 September 2018 Zaterdag 1-9 18.00 Br Zondag 2-9 10.30 E Dameskoor Dinsdag 4-9 Woensdag 5-9 09.00 E Donderdag 6-9 09.00 E Vrijdag 7-9 19.00 Br Zaterdag 8-9 18.00

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 19 (07-05-2014) Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 11 mei: Vierde paaszondag: Ik ben de deur voor uw schapen (Joh.10, 1-10): op deze vierde paaszondag bidt

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X HEILIGE PIUS X Zaterdag 4 maart. H. Casimirus 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Zlm. Louis Van Gool. Zondag 5 maart. Eerste Zondag van de Veertigdagentijd. 11.15 u. Plechtige hoogmis. Zlm. Bertha

Nadere informatie

Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum

Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum 1 Weekbericht Pastoor: J.H. Smith Kapelaan: M.P. Remery Pastorie: Steenschuur 19 2311 ES Leiden Telefoon: 071-5130700 ING Bank: 60 72 98 Rabobank: 33.55.22.351 t.n.v.

Nadere informatie

INFOAVOND DD 10/9/2018

INFOAVOND DD 10/9/2018 INFOAVOND DD 10/9/2018 VRAAG 1: WAT IS EEN VORMSELTRAJECT : Het vormsel is geen plotse gebeurtenis. het is belangrijk dat kinderen én hun ouders een traject afleggen, letterlijk op weg gaan naar het vormsel.

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 33, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, 2015-2016 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer,

Nadere informatie

Hoe heette de reus die door David verslagen werd? Hoe heet de vrouw van Adam?

Hoe heette de reus die door David verslagen werd? Hoe heet de vrouw van Adam? Hoe heette de reus die door David verslagen werd? Hoe heet de vrouw van Adam? Wie is de huidige paus? Ken je namen van pausen? Hoe heette de man die het volk van Israël uit de slavernij van Egypte bevrijdde

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Laren, december 2011 Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste

Nadere informatie

HET VORMSELTRAJECT. Samen groeien in geloof

HET VORMSELTRAJECT. Samen groeien in geloof HET VORMSELTRAJECT Samen groeien in geloof Opnieuw kiezen. Je wordt niet als christen geboren, je moet het worden! Doopsel: keuze van de ouders Vormsel: keuze van het kind en de ouders samen Twee accenten

Nadere informatie

DE KALENDER EEN NIEUW BEGIN: WELKOM. Dag lezer,

DE KALENDER EEN NIEUW BEGIN: WELKOM. Dag lezer, DE KALENDER Donderdag 5 januari 13.30 u. COVDA Sint-Vincentius (Kring Maisstraat) Voedselbedeling (Maisstraat 20) Zondag 8 januari Feest van de Openbaring Maandag 9 januari 13.30 u. Hobbyclub Sint-Vincentius

Nadere informatie

HEILIGE PIUS X SINT- ROCHUS

HEILIGE PIUS X SINT- ROCHUS HEILIGE PIUS X Zaterdag 17 december. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 18 december. Vierde Zondag van de Advent. 11.15 u. Plechtige hoogmis, Zaterdag 24 december. 17.00

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 25 dd 21-06-2017 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 25 juni: Twaalfde zondag door het jaar: Ieder haar van uw hoofd is geteld (Mt. 10, 26-33). Dinsdag 27

Nadere informatie

De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje

De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje Deze rozenkrans mag je inkleuren, of elke keer dat je een Weesgegroet Maria en Onze Vader hebt gebeden kan je een bijpassende kraal inkleuren. De Weesgegroetkralen

Nadere informatie

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes

Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Gepresenteerd door de pastoraatsgroep van de RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Lourdes Ter gelegenheid van het 50 ste verjaardag van het Tweede Vaticaans Concilie werd door Paus Benedictus XVI het kerkelijke

Nadere informatie