Beste ouders en verzorgers,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beste ouders en verzorgers,"

Transcriptie

1 Samen naar de hoogste tree Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt de herfstnieuwsbrief van de Trime, met daarin weer veel verslagen van allerlei activiteiten. Het team van de Trime wenst iedereen veel leesplezier. Wilt u van dag tot dag zien wat ons op school allemaal bezighoudt dan kunt u ons volgen via: Voor op de kalender Oktober: 15 t/m 23 Herfstvakantie November: 8 Schoolontbijt 11 Sint Maarten 15 Inloopmoment 21 Zakelijke ouder avond 21 en 24 Inspectiebezoek December: 5 Sinterklaasfeest 22 Kerstviering Start schooljaar Het schooljaar is al weer zeven weken onderweg en iedereen heeft ondertussen zijn/haar plekje gevonden in de klas. Deze eerste periode is in alle groepen intensief gewerkt aan de groepsvorming. Maar hoe doen we dat dan? In iedere lokaalgroep worden dagelijks of soms zelfs meerdere keren op een schooldag kleine activiteiten/spelletjes gedaan waarmee kinderen bewust of onbewust bezig zijn met samenwerken, elkaar helpen of gezamenlijk oplossingen te bedenken. Doordat ze met een spel of opdracht bezig zijn leren ze elkaar en elkaars kwaliteiten kennen, respecteren en waarderen, zodat ze dit in de rest van het schooljaar als basis kunnen gebruiken. Gedurende het schooljaar blijven dit soort activiteiten wekelijks terugkomen, waardoor de groepsbasis steeds verder versterkt wordt. En na iedere vakantieperiode intensiveren we de activiteiten weer even om de balans van de groep even boven te halen.

2 Daltonontwikkelingen Vorig schooljaar zijn we voorzichtig begonnen met het keuzewerk en het maken van een portfolio, zodat de kinderen aan de werkwijze konden wennen. Dit schooljaar gaan we beide onderdelen verder uitwerken. Hierbij willen we de kinderen leren steeds meer hun eigen doelen te stellen, uit te werken en ook te evalueren en reflecteren op deze doelen. Een voorbeeld: Het kind heeft als doel: Ik kan een bouwwerk maken van papier en karton. Vervolgens gaat het kind bedenken hoe het dat doel wil halen. Dit kan het alleen bedenken of met een maatje, maar ook de leerkracht of ouders kunnen hierbij ondersteunen door gerichte vragen te stellen. Het is de uitdaging om juist die vragen te stellen waardoor het kind zelf tot een gericht plan komt. Een kant en klaar plan aanleveren waar het kind mee gaat werken is dus niet de bedoeling. De volgende stap is het verzamelen van materialen (door het kind) om het gekozen doel te behalen, waarna het kind aan het werk gaat. Ook hierbij kunnen anderen ondersteunen, maar uiteindelijk willen we graag dat het kind zelf spullen bij elkaar zoekt en werkt. Tijdens het werken aan het project trachten we verdieping en oplossingsgericht denken te stimuleren door wederom gericht vragen te stellen waardoor het kind verder nadenkt over zijn project of problemen die het daarbij tegenkomt. Na verloop van tijd geeft het kind zelf aan dat hij /zij denkt dat het doel behaald is. Op dat moment volgt er een gesprekje met de groepsleerkracht of maatje waarin het kind vertelt en/of laat zien hoe het zijn doel heeft bereikt, wat er op de route daar naartoe gebeurde en op welke wijze het eindresultaat gedeeld wordt met anderen. Dit kan bijvoorbeeld door een verslag of foto op te nemen in het portfolio, maar ook een tentoonstelling/spreekbeurt of wat het kind zelf een goede afsluiting vindt. We trachten kinderen op die manier veel succeservaringen te laten ervaren, vooral op de zelf gekozen doelen. Iedere succeservaring maakt je namelijk sterker en zekerder van jezelf en zorgt ervoor dat je daarna enthousiast aan een nieuw doel wilt beginnen en onbevreesd de volgende uitdaging aan durft te gaan. MEES KEES VERKIEZING De kinderen van de bovenbouw hebben, met hulp van een ouder, een prachtig filmpje gemaakt over hun meester Freerk en ingestuurd voor de Mees Kees Verkiezing. Uit alle inzendingen worden door de organisatie de tien leukste inzendingen gekozen. Van 1 t/m 20 november kan hierop gestemd worden op waarna de drie winnaars bekend worden gemaakt. Nu is het duimen of het promotiefilmpje van onze kinderen bij de tien genomineerden komt.

3 Inloopmoment ouders In september was het eerste inloopmoment voor ouders. Even een half uurtje meekijken tijdens de lessen in de klas. Even ervaren hoe de sfeer is, hoe de instructie wordt gegeven en het zelfstandig werken met de taakbrief in zijn werk gaat. Ook in november is er weer een inloopmoment voor ouders, maar deze keer op een dinsdag, zodat u deels andere activiteiten kunt zien. We willen nog wel een keer benadrukken dat het alleen kijken in stilte is. (klinkt wel erg streng) Alleen op die manier krijgen de leerkrachten en kinderen namelijk de gelegenheid om echt te laten zien hoe hun dag eruit ziet. Zodra ouders gaan rondlopen, praten of dingen uit de kast pakken geeft dit namelijk onrust, zodat kinderen/leerkrachten afgeleid worden en ze geen reëel beeld kunnen laten zien. Wilt u met uw kind bijvoorbeeld de taakbrief, portfolio en/of gemaakt werk bekijken dan kunt u gerust na schooltijd een keer een kwartiertje blijven om dit te doen, terwijl de leerkrachten koffie/thee drinken. Sportdag alle achtste groepers van Comprix Als start van de samenwerking van Comperio en Primo-Opsterland werden alle leerlingen van groep acht begin dit jaar uitgenodigd voor een sportdag. Ter voorbereiding op deze sportdag konden de leerkrachten hun groep inschrijven op verschillende activiteiten. Helaas konden niet alle aangevraagde activiteiten toegekend worden, maar onze kinderen hebben het wel erg naar hun zin gehad met boogschieten, beachvolleyballen en oefenen van circusacts. Tot slot kregen alle kinderen nog een shirt met het nieuwe Comprix-logo voor ze weer naar huis gingen. Hart voor taal! Ook meesters en juffen blijven hun hele leven aan het leren. Vandaar dat ons hele team op 21 september het congres Hart voor taal volgde in het Abe Lenstra stadion in Heerenveen. De hele dag waren er door het gehele stadion allerlei workshops en master classes over alle aspecten van taal en lezen. Het gehele team vond het een leuke, gezellige en leerzame dag, met veel weetjes die we in de klassen weer kunnen gebruiken.

4 Het Nationaal Schoolontbijt We willen de kinderen een gezonde schoolomgeving bieden. In de enquête die in het voorjaar van 2016 is afgenomen blijkt dat u dat met ons eens bent. Op Vraag 2 Op dit moment geldt op dinsdag, woensdag en donderdag de regel: alleen fruit en groente voor het tienuurtje. Dus geen snoep, koek en repen. Hoeveel dagen heeft uw voorkeur voor fruit en groente? is dit uw antwoord: 0 dagen I 1 dag 2 dagen 3 dagen II 4 dagen III 5 dagen IIIIIIIIIIIIIII Een gezonde leefstijl helpt kinderen lekker in hun vel te zitten, de weerstand op peil te houden en genoeg energie te hebben voor leren, sport en spel. Wij besteden niet alleen aandacht aan voeding en gezondheid in de lessen, maar ook in de praktijk. Dat betekent dat wij ernaar streven dat leerlingen op school zo veel mogelijk fruit, groente en/of brood eten. Snoep en frisdrank zien wij liever niet op school. Dit betekent dat de eetmomenten er zo uitzien: Ochtendpauze Op maandag, dinsdag en donderdag streven wij ernaar dat we in alle groepen fruit en/of groente eten in de ochtendpauze. Bij het tienuurtje zien wij liever geen koeken, snoep of repen. Meer fruit en groente eten draagt bij aan een gezonde ontwikkeling. Het blijkt dat schoolfruit eten er ook voor zorgt dat kinderen thuis vaker gezond kiezen. Lunch Bij de lunch streven wij ernaar dat de kinderen boterhammen meenemen. Als drinken adviseren we water of halfvolle en magere zuivelproducten. Vruchtensap kan ook, maar levert meer calorieën. Gelieve geen drinkpakjes mee te geven. Traktaties Wij zetten leerlingen die jarig zijn flink in het zonnetje. Daar past een feestelijk moment bij met een traktatie. We willen adviseren om gezond te trakteren. Op internet zijn er heel veel ideeën te vinden om gezonde traktaties aantrekkelijk te maken voor alle kinderen. Andere eetmomenten Ook bij uitjes, sportdagen en andere activiteiten willen we leerlingen meegeven dat lekker, gezellig en gezond prima samengaan. Wij hebben daarom ook bij dit soort dagen het streven dat kinderen geen snoep en frisdrank mogen meenemen. Natuurlijk zorgt de school dan weleens voor een ijsje of zoet drankje. Als we het hele jaar gezond kiezen, is af en toe samen genieten van een extra geen probleem. Nationaal School Ontbijt Juist voor schoolkinderen is een goed ontbijt de beste start en toch wordt dit door veel kinderen over geslagen. En het is ook nog eens leuk om samen te ontbijten. Om dat te ervaren gaan ook wij dit jaar met honderdduizenden kinderen in november samen op school ontbijten. Ruim basisscholen in het hele land doen mee: dat betekent dat kinderen een ontbijtje krijgen. U hoort hier via de mail meer over.

5 Kinderboekenweek 2016; Voor altijd jong! Pakes en beppes, opa s en oma s, ze zijn ontzettend belangrijk voor onze kinderen. Op maandagochtend 3 oktober ging de Kinderboekenweek op ludieke wijze van start met seniorengymnastiek op het schoolplein. Ineens waren onze meesters en juffen zeer verouderd, swingen konden ze echter nog uitstekend. De echte grootouders kwamen later ook nog wel aan de beurt, want velen van hen kwamen gezellig voorlezen in de verschillende groepen. Daarnaast werd er natuurlijk twee weken lang extra veel aandacht geschonken aan boeken, vooral boeken waarin grootouders de meest bijzondere en prachtige avonturen beleven met hun kleinkinderen. Digitale ouder, leerling en leerkrachten enquête We streven een nauwe betrokkenheid tussen ouders en school na. Daarom vinden wij het heel belangrijk hoe u over o.a. het onderwijs, de leerkrachten, het gebouw en de schoolleiding van de Trime denkt. Na de herfstvakantie zetten we daarvoor een digitale enquête uit onder ouders, leerlingen van groep 6, 7 en 8 en leerkrachten. U ontvangt hiervoor meteen na de vakantie nog nader bericht met inloggegevens. De uitkomsten van deze enquête zullen we vervolgens gebruiken om onze organisatie nog verder te verbeteren. Om een reëel beeld te krijgen van uw mening willen we het liefst zoveel mogelijk ingevulde enquêtes meenemen in de uitslag. We vragen u daarom nadrukkelijk om per gezin een enquête in te vullen.

6 Wat hangt er in de school? In alle groepen worden dagelijks de prachtigste creaties gemaakt, zowel op cultureel, kunstzinnig als leergebied. Hieronder een verzameling van mooie, bijzondere, lieve of.. (vul maar in) werkjes die momenteel in/bij het schoolgebouw te zien zijn. GVO-lessen Na de zomervakantie heeft er een wisseling plaats gevonden bij de Lessen Godsdienstig Onderwijs. Deze lessen worden nu gegeven door Sietske Overveen aan de kinderen die voor GVO gekozen hebben. Stagiaires op de Trime Om de educatieve toekomst voor de kinderen ook in de toekomst te waarborgen zijn wij voor diverse scholen voor voortgezet onderwijs opleidingsschool. Op dit moment loopt Rolf Dijk stage in groep 7 en 8. Rolf is derdejaars pabostudent. Daarnaast zal er in november waarschijnlijk een snuffelstagiaire van de Burgemeester Harmsma School twee weken komen meedraaien in groep 1 en 2. Ook in groep 3 en 4 zal er in de tweede helft van het jaar een gezicht bijkomen. Evelien Schoenmakers doet haar Liostage in deze groep. Zij zal daarbij zelfstandig leren werken als groepsleerkracht, met alle daarbij behorende taken. Na afloop van het goed afronden van haar Lio-stage kan Evelien haar diploma leerkracht basisonderwijs in ontvangst nemen en echt aan het werk.

7 Wij wensen alle kinderen en ouders een fijne herfstvakantie Juf Marjan Juf Wendy Juf Gemma Juf Ina Juf Esther Meester Jan Meester Freerk

We mogen juf Aafje Hijlkema welkom heten als nieuwe collega op de woensdag in groep 7 en 8 in verband met ouderschapsverlof van Freerk.

We mogen juf Aafje Hijlkema welkom heten als nieuwe collega op de woensdag in groep 7 en 8 in verband met ouderschapsverlof van Freerk. Samen naar de hoogste tree Beste ouders en verzorgers, De laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie. Daarom dus een nieuwsbrief met veel zakelijke informatie voor komend schooljaar. Een overzicht van de

Nadere informatie

Op deze manier kunnen we de basisvakken (rekenen, taal, lezen et cetera) volledig bij de vaste groepsleerkracht houden.

Op deze manier kunnen we de basisvakken (rekenen, taal, lezen et cetera) volledig bij de vaste groepsleerkracht houden. Samen naar de hoogste tree Beste ouders en verzorgers, De laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie. Daarom dus een nieuwsbrief met veel zakelijke informatie voor komend schooljaar. Een overzicht van de

Nadere informatie

Voedingsbeleid

Voedingsbeleid Voedingsbeleid 2017-2018 De Gezonde School Op basisschool Sint Laurentius willen wij de kinderen optimale leeromstandigheden bieden, zodat zij met hun kwaliteiten het hoogst haalbare willen en gaan bereiken.

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers,

Beste ouders en verzorgers, Samen naar de hoogste tree Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt de herfstnieuwsbrief van de Trime, met daarin weer veel verslagen van allerlei activiteiten. Het team van de Trime wenst iedereen veel

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers,

Beste ouders en verzorgers, Samen naar de hoogste tree Beste ouders en verzorgers, Wat hebben we een geweldige periode achter de rug sinds de herfstvakantie. Er zijn vele uitstapjes geweest voor alle groepen, we kregen voor de komende

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool Leyenbroek

Voedingsbeleid basisschool Leyenbroek Voedingsbeleid basisschool Leyenbroek Introductie We willen gezond eten op basisschool Leyenbroek voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met

Nadere informatie

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3!

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3! groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen in de grote gymzaal en hebben ze een echte

Nadere informatie

Informatiegids AZC-school Oisterwijk Kievitsblekweg SV Oisterwijk tel:

Informatiegids AZC-school Oisterwijk Kievitsblekweg SV Oisterwijk tel: Informatiegids 2015-2016 AZC-school Oisterwijk Kievitsblekweg 4 5062 SV Oisterwijk tel: 013-5234785 http://azc.wpms.opmaat-scholen.nl Beste ouders/verzorgers, In deze gids vindt u informatie over onze

Nadere informatie

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag?

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag? Periode 1 + 2 (rapport 1) Veilig leren lezen: groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016 UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS Agenda: oktober 2016 ma di wo do vr za zo 3 4 Dierendag 5 Dag van de leraar Start Kinderboekenweek 6 7 8 9 8.30 Inloopuurtje

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 juli

Nieuwsbrief 8 juli Nieuwsbrief 8 juli 2015-2016 Data: 9 juli: Oud Papier: succes deze laatste keer van het schooljaar! 11 juli: Tour de Funbus van 10.00-12.00 op school Prijs voor winnaar Fiets- en Loopweken! En dat is De

Nadere informatie

Nummer 1(schooljaar 2015-2016)

Nummer 1(schooljaar 2015-2016) informatiebulletin van o.b.s. De Westhoek Dorpstienden 1 3253 AS Ouddorp tel. 0187-681868 e-mail: info@basisschooldewesthoek.nl website: www.basisschooldewesthoek.nl Nummer 1(schooljaar 2015-2016) Agenda

Nadere informatie

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen.

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen. Nieuwsbrief 8 september 2017 Belangrijke data: 11 t/m 22 september Start Entree-toets groep 8 18 september 2017 Kennismakingsgesprekken 21 september 2017 Avondwandeling 2 oktober 2017 Open Ochtend 9 tot

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2017

Nieuwsbrief augustus 2017 Nieuwsbrief augustus 2017 Schooltijden In onderstaand schema de schooltijden voor komend schooljaar. Op vrijdag gaan we dit jaar een half uurtje langer door. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag

Nadere informatie

https://www.facebook.com/odsdetrime/

https://www.facebook.com/odsdetrime/ Samen naar de hoogste tree Beste ouders en verzorgers, Voor op de kalender Januari en februari zijn voor een basisschool over het algemeen de rustigste maanden van het schooljaar. In deze periode zijn

Nadere informatie

Bijlage: Rooster Dick

Bijlage: Rooster Dick Belangrijke data november: 01 november 1 jarig bestaan van het Kwartet 02 november start schoolfruit 04 november info avond, ouders groep 3,4 en 5. 04 november nio onderzoek groep 8 08 november juf Anita

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

extra >> maandkalender

extra >> maandkalender NIEUWSBRIEF 02 11 2016 extra Beste ouders Heeft iedereen een fijne herfstvakantie gehad? Wij kijken terug op een mooie periode voor de herfstvakantie; de kinderboekenweek met de afsluiting waarbij vele

Nadere informatie

1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014

1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014 1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014 Beste ouders en kinderen, Obs Dijkerhoek, een dijk van een nieuwe school! Het is zover! Na ruim twee jaar is de nieuwbouw van Obs Dijkerhoek gerealiseerd.

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

PRINSES MARGRIETSCHOOL Dennenweg 4, 8881CJ West Terschelling tel. ( )

PRINSES MARGRIETSCHOOL Dennenweg 4, 8881CJ West Terschelling tel. ( ) PRINSES MARGRIETSCHOOL Dennenweg 4, 8881CJ West Terschelling tel. (0562 798004) www.prinsesmargrietschoolterschelling.nl West-Terschelling, 3-9-2017 Beste ouders/verzorgers, Het nieuwe schooljaar is begonnen

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Buut. De Buut in een nieuwe outfit na 25 jaar! Inhoud week 42. Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57

Nieuwsbrief De Buut. De Buut in een nieuwe outfit na 25 jaar! Inhoud week 42. Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57 Nieuwsbrief De Buut Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57 Email: info@debuut.unicoz.nl Website: www.debuut.unicoz.nl Inhoud week 42 19-10-2012 Nr. 10 De Buut in een nieuwe outfit na 25 jaar! Vrijdag

Nadere informatie

Prikbord. Start schooljaar

Prikbord. Start schooljaar Start schooljaar De kop is er af, het nieuwe schooljaar is van start gegaan. Altijd weer spannend, hoe is de nieuwe juf of meester, hoe zal het gaan in de nieuwe groep? De opening van het schooljaar was

Nadere informatie

Nieuwsbrief KBS De Boxem

Nieuwsbrief KBS De Boxem Nr. 1 Jaargang 8 september 2017 Nieuwsbrief KBS De Boxem Agenda 15 september Kalender mee 18 t/m 24 september Gülçin Bayindir afwezig i.v.m. studiereis 22 september Nieuwsbrief 2 28 september 19.00 Informatieavond

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Beleidsplan Gezonde school. Thema voeding. De Atlas

Beleidsplan Gezonde school. Thema voeding. De Atlas Beleidsplan Gezonde school Thema voeding De Atlas 2018-2019 Document kenmerken: Naam document: Gezonde school Versie: 1.0 Datum opstelling: 26-02-2018 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan Gezonde School

Nadere informatie

MAANDMEMO augustus 2016

MAANDMEMO augustus 2016 MAANDMEMO augustus 2016 Welkom allemaal! Na hopelijk een heerlijke zomervakantie zullen de schooldeuren aanstaande maandag weer opengaan. Afgelopen week hebben de medewerkers alles in de school klaar gezet

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters De Hoeksteen R.K. Basisschool H. Kamerlingh Onnesweg 74 1402 EK Bussum 035-6915423 www.hoeksteen-bussum.nl info@hoeksteenbussum.nl Informatie Kleuters 2013-2014

Nadere informatie

INFORMATIE OKTOBER 2018 NUMMER 2

INFORMATIE OKTOBER 2018 NUMMER 2 INFORMATIE OKTOBER 2018 NUMMER 2 schooljaar 2018 2019 Geachte ouder(s)/verzorgers, beste leerlingen, We zijn inmiddels al weer een paar weken aan het werk en dat gaat weer best heel goed! In groep 3 zijn

Nadere informatie

Drachten 11 april Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de kinderen van de Wiekslag, Schoolfruit

Drachten 11 april Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de kinderen van de Wiekslag, Schoolfruit Drachten 11 april 2019 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de kinderen van de Wiekslag, Schoolfruit De afgelopen periode hebben we gebruik kunnen maken van het schoolfruitproject. We zijn blij dat we daar

Nadere informatie

WC-gebruik. Kalender. 01 nov. Dankdagviering nov. Proef andere schooltijden 11 nov. Mosselloop 13 nov. Schoenendozen inleveren (eerder mag ook!

WC-gebruik. Kalender. 01 nov. Dankdagviering nov. Proef andere schooltijden 11 nov. Mosselloop 13 nov. Schoenendozen inleveren (eerder mag ook! Nieuwsbrief Nieuwsbrief eind eind oktober september 2017 2017 Kalender 01 nov. Dankdagviering 06-17 nov. Proef andere schooltijden 11 nov. Mosselloop 13 nov. Schoenendozen inleveren (eerder mag ook!) WC-gebruik

Nadere informatie

SCHOOLJAAR NR 4

SCHOOLJAAR NR 4 ZUIDSTROOMNIEUWS!! SCHOOLJAAR 2018-2019 NR 4 Datum: 30 november 2018 ONTWIKKELINGEN Onderwijs op BS de Zuidstroom Enkele weken geleden is de vacature voor de nieuwe directeur uitgegaan. Ter ondersteuning

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

2014-2015. Graaf Reinaldschool Top Naeffstraat 26 4207 MT Gorinchem www.graafreinaldschool.nl info@graafreinaldschool.nl

2014-2015. Graaf Reinaldschool Top Naeffstraat 26 4207 MT Gorinchem www.graafreinaldschool.nl info@graafreinaldschool.nl 2014-2015 Jaarkalender Faseschool Graaf Reinald Graaf Reinaldschool Top Naeffstraat 26 4207 MT Gorinchem www.graafreinaldschool.nl info@graafreinaldschool.nl Inhoudsopgave Voorwoord blz. 3 Groepsverdeling

Nadere informatie

PRETTIGE VAKANTIE TOT MAANDAG 14 MEI

PRETTIGE VAKANTIE TOT MAANDAG 14 MEI Nieuwsbrief 30 week 17, 26 april 2018 kalender april 2018 / mei vrijdag 27 april t/m zondag 13 mei - meivakantie dinsdag 15 mei en woensdag 16 mei - schoolfotograaf maandag 21 mei - vrij i.v.m. 2 e Pinksterdag

Nadere informatie

De teams uit groep 3 en 4 die mee hebben gedaan aan het scholen korfbaltoernooi zijn eerste geworden. Gefeliciteerd!

De teams uit groep 3 en 4 die mee hebben gedaan aan het scholen korfbaltoernooi zijn eerste geworden. Gefeliciteerd! Directiewisseling Agenda Zoals u ongetwijfeld al vernomen heeft, gaat directeur Marjolein Triest onze school verlaten. Ze heeft per 1 oktober een baan op een andere school aanvaard. Heel jammer is het

Nadere informatie

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers,

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers, Inleiding Beste ouders, verzorgers, lezers, Wij heten uw kind van harte welkom op PCBO De Fakkel. Deze kleuterinfo is een korte aanvulling op onze schoolgids en bevat informatie die speciaal bestemd is

Nadere informatie

Obs De Schakel Mendes da Costalaan 132 3431 AC Nieuwegein 030-6032593 info@obs-de-schakel.nl www.obs-de-schakel.nl

Obs De Schakel Mendes da Costalaan 132 3431 AC Nieuwegein 030-6032593 info@obs-de-schakel.nl www.obs-de-schakel.nl Obs De Schakel Mendes da Costalaan 132 3431 AC Nieuwegein 030-6032593 info@obs-de-schakel.nl www.obs-de-schakel.nl Nieuwsbrief 1 06-09-2013 Beste ouders Een nieuw schooljaar is begonnen. Gelukkig zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief 22 augustus 2017

Nieuwsbrief 22 augustus 2017 Nieuwsbrief 22 augustus 2017 Beste ouder(s) verzorger(s), Komende maandag start het nieuwe schooljaar voor alle kinderen op onze school. We hopen dat iedereen genoten heeft van de vakantie en dat de kinderen

Nadere informatie

Gezondheidsbeleid. Ingaand per: 31 oktober 2016

Gezondheidsbeleid. Ingaand per: 31 oktober 2016 Gezondheidsbeleid Ingaand per: 31 oktober 2016 Introductie Dit gezondheidsbeleid is in samenwerking met kinderen, ouders en leerkrachten van basisschool Breedeweg opgesteld. Op onze school dragen we samen

Nadere informatie

Nieuwsbrief MEI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief MEI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Na alle activiteiten van de afgelopen periode met ter afsluiting deze week de koningsspelen en de eindcito van groep 8 is het tijd om even uit

Nadere informatie

Agenda voor oktober/november 2018

Agenda voor oktober/november 2018 Agenda voor oktober/november 2018 Jaargang 17 nummer 02 Almere, 18 oktober 2018 De jaarkalender vindt u op de website > tabblad Praktisch > Vakantie en vrije dagen > Jaarkalender Vr. 19 oktober Studiedag:

Nadere informatie

Ouderbetrokkenheid Herdenking groep 7/8 MR

Ouderbetrokkenheid Herdenking groep 7/8 MR 16 april 2019 Ouderbetrokkenheid Op 13 mei vindt de voorkeuring plaats voor de certificering van het traject ouderbetrokkenheid 3.0 U krijgt in mei een aparte Nieuwsflits waarin beschreven wordt welke

Nadere informatie

30 augustus Beste ouders en verzorgers, Hopelijk heeft u allemaal kunnen genieten van een fijne zomer tijd!

30 augustus Beste ouders en verzorgers, Hopelijk heeft u allemaal kunnen genieten van een fijne zomer tijd! 30 augustus 2016 Beste ouders en verzorgers, Hopelijk heeft u allemaal kunnen genieten van een fijne zomer tijd! De laatste week van de vakantie heeft het team al hard gewerkt om het schooljaar goed voor

Nadere informatie

De volgende jarigen worden van harte gefeliciteerd door alle kinderen, juffen en meneren van De Berkenhof:

De volgende jarigen worden van harte gefeliciteerd door alle kinderen, juffen en meneren van De Berkenhof: Berkenblad nr. 9 13 januari 2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het eerste Berkenblad van het nieuwe jaar 2015! Vanaf het volgende Berkenblad van 27 januari a.s. ontvangt u onze nieuwsbrief alleen

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

25 september woensdag 26 september Start kinderpostzegels Teamvergadering uur (onderwijsevaluatie) AGENDA WEEK 40

25 september woensdag 26 september Start kinderpostzegels Teamvergadering uur (onderwijsevaluatie) AGENDA WEEK 40 Agenda OBS De Klaeter Jokweg 14 8394 VL De Hoeve 0561-432600 directie@deklaeter.nl www.obsdeklaeter.nl AGENDA WEEK 39 maandag 24 september dinsdag 25 september woensdag 26 september Start kinderpostzegels

Nadere informatie

Beste Ouders / Verzorgers.

Beste Ouders / Verzorgers. Beste Ouders / Verzorgers. In het jaarboek vindt u de praktische zaken met betrekking tot onze school. De vakanties, activiteiten, belangrijke regels en afspraken staan hierin vermeld. In de loop van dit

Nadere informatie

Schoolfruit in de les Handleiding bij de lessen van EU-Schoolfruit en SchoolGruiten

Schoolfruit in de les Handleiding bij de lessen van EU-Schoolfruit en SchoolGruiten Schoolfruit in de les Handleiding bij de lessen van EU-Schoolfruit en SchoolGruiten Lessen over fruit en groente: geef leerlingen iets extra s mee! Uw school doet mee met het EU-Schoolfruitprogramma. Na

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

DATUM: 15 juli De allereerste Globe van dit schooljaar! Veel leuke, maar ook belangrijke nieuwtjes! Heel Veel plezier!

DATUM: 15 juli De allereerste Globe van dit schooljaar! Veel leuke, maar ook belangrijke nieuwtjes! Heel Veel plezier! Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 Irenesirene maandag 6 juni 2016 nr. 15 Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 -groep 1-2 a Saskia van Wijnen -groep 1-2 b Carla Markensteijn -groep 1-2 c Marieke de Jong (ma,di) en Marjolein Minderhoud (wo,do,vrij)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 november Agenda

Nieuwsbrief 2 november Agenda Nieuwsbrief 2 november 2018 Agenda 8 november: Nationaal Schoolontbijt 12 november: Start oudergesprekken 12 november: Opvoedspreekuur om 08.45 uur 22 november: Vergadering MR start 18.30 uur 23 november:

Nadere informatie

Schoolfruit in de les Handleiding bij de lessen van EU-Schoolfruit en SchoolGruiten

Schoolfruit in de les Handleiding bij de lessen van EU-Schoolfruit en SchoolGruiten Schoolfruit in de les Handleiding bij de lessen van EU-Schoolfruit en SchoolGruiten Lessen over fruit en groente: geef leerlingen iets extra s mee! Uw school doet mee met het EU-Schoolfruitprogramma. Na

Nadere informatie

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters De Hoeksteen R.K. Basisschool H. Kamerlingh Onnesweg 74 1402 EK Bussum 035-6915423 www.hoeksteenbussum.nl info@hoeksteenbussum.nl September 2017 Informatie Kleuters

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 en 2

Informatieboekje groep 1 en 2 Informatieboekje groep 1 en 2 CBS Goudenstein Vredeplein 1 4175 HA Haaften 0418-591661 Informatieboekje voor groep 1 en 2 Welkom op CBS Goudenstein! Fijn dat u gekozen hebt voor onze school. U hebt gekozen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 9 november 2018

Nieuwsbrief 5 9 november 2018 Nieuwsbrief 5 9 november 2018 Agenda 16 november 2018 Versieren Sint Oudercafé 21 november 2018 Schoonmaakavond 23 november 2018 Nieuwsbrief 6 30 november 2018 Open dag 5 december 2018 Sinterklaasviering

Nadere informatie

Welkom In groep 8. Informatieboekje leerjaar groep Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Welkom In groep 8. Informatieboekje leerjaar groep Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Welkom In groep 8 Informatieboekje leerjaar groep 8 2019-2020 Groepsleerkrachten: juf Hester Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. hvdgeest@kccascade.nl juf Lisa woensdag ldroos@kccascade.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2017

Nieuwsbrief oktober 2017 Nieuwsbrief oktober 2017 Herinnering; staking 5 oktober Donderdag 5 oktober wordt er gestaakt. De school is dan gesloten! Parkeren In de laatste MRvergadering is het parkeren in en rondom de school besproken.

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr juli 2016

Nieuwsbrief nr juli 2016 Nieuwsbrief nr. 21 6 juli 2016 Inhoudsopgave 1. Belangrijke data 2. Bezetting onderbouw 3. Afscheid Alma Smand 4. Montessoridiploma 5. Enquête over het rooster 6. Afscheid groep 8 7. Lustrumfeest 8. Verkeerslessen

Nadere informatie

mogen we fouten maken en er van leren hebben we samen plezier

mogen we fouten maken en er van leren hebben we samen plezier ECHO nummer 1, 31 augustus 2017 Beste ouders, Vorige week mochten we weer beginnen. We hopen dat u een goede vakantie heeft gehad. Met de kinderen hebben we een goede start gemaakt. Het was fijn om vrijdag

Nadere informatie

St. Willibrordusschool Princebolwerk EN HULST Tel Website:

St. Willibrordusschool Princebolwerk EN HULST Tel Website: St. Willibrordusschool Princebolwerk 2 4561 EN HULST Tel. 0114-370541 E-mail: willibrordus@skohulst.nl Website: www.willibrordushulst.nl 3 e Nieuwsbrief 7 november 2018 Uitgelicht: De rol van meester Ingemar

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij!

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij! NIEUWSBRIEF Agenda Basisschool Sint Liborius December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december 19.30 uur Werkgroep Andere Tijden 9 december 19.30 uur VO Voorlichtingsavond groep 8 11 december

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Vanuit het team

In deze nieuwsbrief. Vanuit het team Jaargang 14 / nr 0 1 september 2017 De volgende WiekenWeetjes verschijnt op 9 september 2017. Berichten voor de volgende WiekenWeetjes uiterlijk 7 september 2017 mailen naar info@wormerwieken.nl ICBS WormerWieken

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel Beste ouders en verzorgers Voor u ligt het informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel te Beesd. In dit boekje vindt u allerhande nuttige informatie

Nadere informatie

11664 Kalender

11664 Kalender Kalender 2016-2017 A U G U S T U S 2 0 1 6 M A D I W O D O V R Z A Z O 1 Vakantie 2 3 4 5 6 7 8 Vakantie 9 10 11 12 13 14 15 Vakantie 16 17 18 19 20 21 O B S I T B Y N T 22 Vakantie 23 24 25 26 27 28 Molepaed

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief september Inhoudsopgave. 1. Agenda

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief september Inhoudsopgave. 1. Agenda Nieuwsbrief september 2017 Nieuwsbrief Inhoudsopgave 1. Agenda 2. De maandsluitingen in 2017-2018 3. De gouden weken 4. Vooraankondiging van de techniekles groepen 7 en 8 5. Weet u dat? 6. Geen OR meer:

Nadere informatie

Delta Digitaal Oktober 2016

Delta Digitaal Oktober 2016 Delta Digitaal Oktober 2016 Zet het in je Belangrijke data 3 november Dansexcursie gr. 1-2 7 november Start met schoolfruit voor alle kinderen 10 november Nationaal schoolontbijt 15 november Excursie Markant

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 29

t Informantje schooljaar week 29 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 29 Agenda

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf September Oktober 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1

info Kalender: Agenda Woordje vooraf September Oktober 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1 September Oktober 2018 info Kalender: Agenda Vrijdag 21 september Groep 2 vrij Maandag 24 september Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij Dinsdag 25 september

Nadere informatie

Nieuwsbrief. November Pietenochtend EU-Schoolfruit. Kosten schoolreis & kamp Surprises. Fietscontrole Oud papier

Nieuwsbrief. November Pietenochtend EU-Schoolfruit. Kosten schoolreis & kamp Surprises. Fietscontrole Oud papier In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief November 2018 10-minutengesprekken Pietenochtend EU-Schoolfruit Kosten schoolreis & kamp Surprises Fietscontrole Oud papier Ouderenquête 10-minutengesprekken Op maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 30 september 2016

Nieuwsbrief 2 30 september 2016 Heerlen, 30 september 2016 Nieuwsbrief 2 30 september 2016 Welkom Er zijn een aantal nieuwe leerlingen op onze school. Wij heten hen van harte welkom op De Wegwijzer: Het nieuwe logo Hailey Phoebe Davianna

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Deze maand. In deze uitgave

NIEUWSBRIEF. Deze maand. In deze uitgave NIEUWSBRIEF December (Sint) 2017 Tja.. Di 5 dec Do 21 dec Vr 22 dec Deze maand Sinterklaasviering 08.20 uur op schoolplein Normale lesdag dus tot 14.30 uur Kerstviering s avonds in Kruiskerk 12.00 uur

Nadere informatie

Verjaardagen. Lekker Groente en Fruit om 10:00 uur / Tussendoortje / Pauze snack INFOBULLETIN SEPTEMBER 2015

Verjaardagen. Lekker Groente en Fruit om 10:00 uur / Tussendoortje / Pauze snack INFOBULLETIN SEPTEMBER 2015 INFOBULLETIN SEPTEMBER 2015 Locatie Middengebied, Nummer 1, Jaargang 4 De Plevier, jouw stap naar persoonlijke ontwikkeling. De persoonlijke ontwikkeling van iedereen staat bij ons centraal. Om persoonlijke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr. 7 6 maart 2019

NIEUWSBRIEF. nr. 7 6 maart 2019 NIEUWSBRIEF nr. 7 6 maart 2019 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Ouderportaal staat open Opbrengst Goede doel AED aanwezig Indeling groep 3 schooljaar 2019/2020 Gevonden voorwerpen Gezondheidsonderzoeken

Nadere informatie

Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week en de komende periode.

Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week en de komende periode. Leeuwarden, 9 november 2018 Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week en de komende periode. Wel en wee Afgelopen jaren was Nynke van der Wal onze buurtsportcoach.

Nadere informatie

Scheepsjournaal november Beste ouders,

Scheepsjournaal november Beste ouders, Scheepsjournaal november 2016 Beste ouders, U ontvangt het Scheepsjournaal met informatie over het reilen en zeilen op De Ark. Hierin staan de nieuwsberichten over de groepen, bijzondere activiteiten,

Nadere informatie

Gezonde school: Gezond leven

Gezonde school: Gezond leven Gezonde school: Gezond leven Introductie Onze leerlingen leren voor het leven. Naast rekenen, taal, schrijven en het aanleren van allerlei vaardigheden die onze leerlingen helpen om Vaardig de wereld in

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool Pius X

Voedingsbeleid basisschool Pius X Voedingsbeleid basisschool Pius X Introductie We willen gezond eten op basisschool Pius X voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders

Nadere informatie

Wij hopen u op deze vergadering te mogen verwelkomen. Aanmelden kan via

Wij hopen u op deze vergadering te mogen verwelkomen. Aanmelden kan via NUMMER 2 JAARGANG 30 16-09-2016 Belangrijke data Belangrijke data 19 september Inschrijven startgesprekken beide locaties 20 september Schoolreisje gr. 1/2, 5, 6, en 7 beide locaties 22 september Schoolreisje

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 2 oktober nr. 03

Nieuwsbrief. 2 oktober nr. 03 Nieuwsbrief 2 2014 2014-2015 nr. 03 Beste ouders/ verzorgers, Afgelopen maandag zijn wij allemaal geschrokken van de bekladding van de muur bij de ingang. Samen met de politie en de gemeente gaan wij De

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 13 Nummer 5 3 december 2012. 1.Beste ouders,

NIEUWSBRIEF Jaargang 13 Nummer 5 3 december 2012. 1.Beste ouders, NIEUWSBRIEF Jaargang 13 Nummer 5 3 december 2012 1.Beste ouders, December is altijd een drukke maand op school. We zijn op school druk in de weer met allerlei activiteiten rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 Jubileum en afscheid juffrouw Jannie. Op 21 november is juffrouw Jannie 40 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Dit is natuurlijk een

Nadere informatie

Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld

Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Tel. 0342-415635 info@plantijn.org www.plantijn.org schooljaar 2018-2019 vrijdag 31 augustus Hierbij de eerste Nieuwsbrief van 2018-2019. De eerste week van het schooljaar

Nadere informatie

INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3

INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3 INFORMATIE NOVEMBER 2017 NUMMER 3 schooljaar 2017 2018 Geachte ouder(s), beste leerlingen, Vanmorgen hebben de ouders van de leerlingen van groep 6,7 en 8 het volgende bericht gekregen: Juf Else gaat de

Nadere informatie

Versie juli Protocol continurooster CBS De Mandebrink

Versie juli Protocol continurooster CBS De Mandebrink Protocol continurooster CBS De Mandebrink Inhoud: 1. Voorwoord 2. Uitwerking continurooster 2.1. Regels en afspraken voor het eten en drinken 2.2. De lunch 2.2.1. Afspraken voor het team 2.3. Buiten/binnen

Nadere informatie

De Waterlelie gaat voor gezond!

De Waterlelie gaat voor gezond! Jaargang 23 nr. 4 2 november 2014 INHOUD: De Waterlelie gaat voor gezond! Kijkje in de groep De MR denkt mee Ontbijten is gezond Voedingsbeleid Gezonde traktatie.nl sportactiviteiten Data om te onthouden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2015

Nieuwsbrief 3 november 2015 Pr. Marijkeweg 7a, 8463 VJ Rotsterhaule Tel : 0513-552022 deschakel@ogprimus.nl Nieuwsbrief 3 november 2015 Directie De eerste periode van schooljaar 2015-2016 zit er al bijna weer op. Juf Diana en Juf

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016 PAULUSPRAAT 1 Augustus 2016 Inhoudsopgave - Van de directie - Aanmelding nieuwe leerlingen - Nieuws van de ouderraad - Roald Dahl week - Kinderboekenweek - Voorleesexpres - Korting op schoolreisje - Agenda

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl September 2018 Houden jullie 10 oktober tussen 12.00 en 14.00 vrij? Dan valt er namelijk weer van alles te beleven op Nobelhorst! Welkom

Nadere informatie

Belangrijke data. Oudergesprekken 2 en 4 oktober. 1 Hienwijzer schooljaar Editie #3a

Belangrijke data. Oudergesprekken 2 en 4 oktober. 1 Hienwijzer schooljaar Editie #3a Belangrijke data 2 oktober Oudergesprekken tussen 14.30-17.00 uur 4 oktober Oudergesprekken tussen 14.30-20.00 uur 4 oktober Opening Kinderboekenweek 4 t/m 12 oktober Kinderboekenweek voorlezen in de groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 11. Belangrijke data

Nieuwsbrief Nr. 11. Belangrijke data Nieuwsbrief Nr. 11 Belangrijke data Dinsdag 16 juli Musical groep 8 Woensdag 17 juli Uitzwaaien groep 8 Donderdag 18 & vrijdag 19 juli Leerlingen groep 8 vrij! Donderdag 18 juli Rapportenavond & Eindfeest!

Nadere informatie