Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen"

Transcriptie

1 Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer september 2016 Van de coördinator Algemeen Schaakevenement Groningen Nieuws van de Uitvinders Nieuws van de Astronomen Nieuws van de Filosofen Nieuws van de Componisten Nieuws van de Architecten Nieuws van de Wetenschappers Van de coördinator Geen nieuws van de coördinator deze week. Algemeen Hulp voor creatieve middag Ik ben op zoek naar een ouder die tijdens de creatieve middag op donderdag, van uur, wil helpen bij het begeleiden van een groep (10 kinderen). Het betreft de onderdelen 'digitaal' en 'plastisch materiaal' (klei, papier-maché). Als u kunt en wilt helpen, dan graag melden aan meester Nico. Schaakevenement Groningen Beste ouders/verzorgers, Zondag 2 oktober a.s. vindt in Groningen in het denkcentrum Jannes v/d Wal een schaakevenement plaats waar alle kinderen van (de stappenmethode) aan deel kunnen nemen. Voor opgave zie en klik op inschrijving. Veel plezier. Schaakmeester, Dick

2 Nieuws van de Uitvinders Hieperdepiep Hoera Zaterdag 24 september wordt Merle 6 jaar. Gefeliciteerd en een fijne dag toegewenst! Fijn! Dat we inmiddels ook een klassenouder hebben. Ellen Schuurs gaat deze dankbare taak op zich nemen. Via Mijnschool is iedereen hierover geïnformeerd. Heeft u haar al een mail gestuurd? Niet vergeten Maandag moeten alle kinderen hun lievelingsknuffel meenemen. Hij mag aan het eind van de dag gewoon weer mee naar huis! Nieuws van de Astronomen Schaken Afgelopen week hebben de Astronomen voor de tweede keer schaakles gehad. Tijdens deze eerste lessen wordt vooral de basis gelegd. De leerlingen weten nu hoe de vakken en lijnen op het schaakbord heten, evenals de namen en de waarde van de stukken! Themaproject Tijdens het themaproject hebben we besproken dat er niet overal op de wereld evenveel helder drinkwater beschikbaar is. Daarnaast hebben we aan de hand van een filmpje gekeken hoe afvalwater wordt gezuiverd. Gym Op de dinsdagmiddag zijn de Astronomen weer op tijd op school terug van gym. Afgelopen week hebben we gekeken of dit mogelijk was Het is gelukt! Nieuws van de Filosofen Deze week zijn we verder gegaan met ons project voedsel en water. We hebben ons verdiept in de verschillende religies en hun voedingsgewoonten. We zijn gestart met mind-mapping en hebben daarbij nagedacht over wat dieren eten. Op maandag 24 oktober gaan we verhuizen, zodat de plek waar ons gebouw nu staat bouwrijp gemaakt kan worden. Ook dit tijdelijke onderkomen willen we weer gezellig en schoon inrichten. We zoeken daarom 1 vader of moeder die handig is met de boormachine en onze boekenrekken en posters weer wil ophangen. Ook zoeken we 2 ouders die even willen helpen met het soppen van de meubels. Wanneer u slechts 2 uurtjes beschikbaar bent zijn wij al goed geholpen! De kinderen zijn vrij die dag. Wilt u ons komen helpen die dag? Stuur even een mailtje naar k.sanders@cogdrenthe.nl.

3 Nieuws van de Componisten Topografie - herhaling De topografie-opdracht in het thema Water en voedsel gaat over water, klimaten en gewassen. Maandag 26 september hebben de kinderen hierover een toets. Op MijnSchool, bij 'Documenten' ziet u de goede antwoorden, die geleerd moeten worden. Het is de bedoeling dat uw kind leert waar de verschillende wateren liggen op de wereldkaart, hoe de klimaten ongeveer verdeeld zijn op de aarde en welke gewassen in welk klimaat het beste groeien. Zou u hier samen met uw kind voor maandag nog even naar willen kijken? Alvast bedankt! Fotosynthese Voor de fotosynthese heeft een plant water (H2O), koolstofdioxide (CO2) en zonlicht (energie) nodig. Het water wordt door de wortels uit de grond opgenomen en via de stengels naar de bladeren vervoerd. De bladeren nemen zelf koolstofdioxide uit de lucht op via de huidmondjes (vooral aan de onderkant van de bladeren) en vangen zonlicht op met hun bladgroenkorrels (vooral aan de bovenkant). Met de energie die uit het zonlicht wordt gehaald, zet de plant water en koolstofdioxide om in glucose (C6H12O6) en zuurstof (O2). In formulevorm ziet dat er zo uit: 6CO2 + 6H2O + Energie = C6H12O6 + 6O2 Deze formule hebben we donderdag en vrijdag nagemaakt met zelfgeschilderde atomen en verbindingen. Kom het gerust eens bekijken in de klas. Wat zou er gebeuren als niet aan de groeivoorwaarde licht, lucht of water is voldaan? Deze week hebben we een proefje gedaan waarin we hebben uitgezocht wat er met een plantje gebeurt als je water, licht óf lucht weghaalt. Op de foto zie je de proefopstelling. De kinderen maakten hierbij een verslag. Eigen onderzoek We zijn inmiddels alweer een paar weken bezig met ons eigen onderzoek. Iedereen heeft een onderwerp gevonden, een mindmap gemaakt en onderzoeksvragen en deeplevelvragen bedacht. De volgende stap is het zoeken naar bronnen. Op school hebben we veel boeken, maar het wil nog wel eens gebeuren dat net dat ene boek er niet tussen blijkt te staan. Zou u, samen met uw kind, ergens deze week eens naar de bibliotheek willen gaan? Dat helpt voor het eigen onderzoek, maar is daarnaast ook een leuke en leerzame ervaring. Vooral in het digitale tijdperk waarin we de bibliotheek over het algemeen niet meer vaak bezoeken. Alvast hartelijk bedankt! Nieuwskring Vanaf komende week gaan we beginnen met de nieuwskring. Dit houdt in dat iedereen een keer aan de beurt komt om iets te vertellen over een nieuwsbericht dat hij of zij interessant vindt. Op de deur hangt een rooster waarop u kunt vinden wanneer uw kind aan de beurt is om iets te vertellen over een zelfgekozen artikel. Op MijnSchool kunt u vinden wat een boekenbeurt precies inhoudt en wat er van uw kind wordt verwacht. Zou u hier samen met uw kind naar willen kijken? Bedankt! De Componisten wensen u een fijn weekend!

4 Nieuws van de Architecten Huiswerk De kinderen hebben huiswerk meegekregen voor Engels en topografie. Engels wordt op vrijdag 30 september overhoord, topo is een weekje later aan de beurt. De tip die ik kinderen altijd meegeef is: begin er direct aan. (elke dag een beetje doen is beter dan alles de laatste dag!) Studieonderwerp We zijn afgelopen donderdag begonnen met het studieonderwerp. Er wordt op school aan gewerkt tijdens "Leonardotijd". Een aantal kinderen heeft inmiddels ook een boek mee om informatie te verwerven. Veel anderen moeten dat nog regelen. Wilt u thuis helpen bij het vinden van een bron, naast internet? Een bezoek aan de bibliotheek samen met uw kind is zeer raadzaam. Klassenouder Voor de Architecten is er nog geen klassenouder. Bij deze de vraag of één van de ouders dat komend seizoen zou willen doen. Nieuws van de Wetenschappers Afgelopen vrijdag Terwijl ik dit schrijf, moet het nog gebeuren, maar afgelopen vrijdag hebben wij de hele dag bezoek gehad van Consulting Kids. Ik ben er van overtuigd, dat het een leerzame en inspirerende dag is geweest. Bij ConsultingKids zijn we overtuigd van twee dingen: Kinderen kunnen volwassenen helpen met het oplossen van complexe vraagstukken én hebben de rest van hun leven plezier van de vaardigheden die ze daarbij opdoen. Leren leren afgelopen week zijn de kinderen bezig geweest met een tijdschema/planning van de schoolweek om zodoende een overzicht te krijgen op welke momenten er ruimte is voor huiswerk. Komende week gaan we met deze, nu nog lege, planning verder. Foto's Op het ouderportaal staat een nieuw fotoboek. De klassenfoto's zijn nog niet gepubliceerd, omdat ik me realiseerde dat er een leerling mist. We doen dit volgende week over. Huiswerk Engels 29 sept Bestuderen aantekeningen van 22 sept over de woordsoorten Leren Prepositions - Place (Position and Direction) lijst op WRTS. Chinees Huiswerk voor groep 5+6 voor deze week is: Schrijfopdracht maken van xijn werkboek. Er zijn drie oude leerlingen; zij krijgen extra schrijfopdrachten. Huiswerk voor groep 7+8 voor deze week is: Gebruik woorden van les 18 en maak drie nieuwe zinnen. Ze hebben tijdens de uitleg voorbeelden gekregen. Aandachtspunten: - Drie kinderen van groep 7+8 vergeten steeds hun huiswerk af te maken of mee te nemen. Ik hoop dat de ouders van deze kinderen mee kunnen helpen. - De nieuwe leerlingen van groep 5+6 zijn goede beginners!! Ze hebben er echt zin in!!

5 Leo nieuws is een digitale productie en komt ieder vrijdag binnen in uw mailbox. De deadline voor bijdragen is vrijdagochtend. De redactie bestaat uit een tweetal ouders: Ilse de Weerd en Yvonne Kemp. De eindredactie is in handen van Barbara Beers. De redactie is te bereiken op het volgende adres: Sponsorlink U kunt de Leonardo-afdeling financieel steunen door uw online aankopen te doen via de site van Sponsorkliks. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aankopen bij Booking.com, Wehkamp, Neckermann, Zalando, Mediamarkt en HEMA. Het aantal deelnemende webwinkels is zeer groot! Voor elke succesvolle aankoop ontvangt de Stichting Vrienden van Leonardo Assen een commissie. Iets bestellen bij Bol.com? Klik op de banner en het levert onze school 5% van uw aankoopbedrag op! Meedoen met panel onderzoeken? Dat levert ons tien cent per beantwoorde vraag op! Sponsors Leo nieuws Door op de afbeeldingen te klikken wordt u naar de website van de sponsor doorgestuurd:

6 Op deze plaats kunnen ouders en andere betrokkenen bij school via de stichting vrienden van Leonardo Assen de stichting steunen met een betaalde sponsoruiting. Neem hiervoor contact op via Deze sponsoring verloopt volgens het sponsorbeleid van de COG Drenthe.

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 244 30 september 2016 Van de coördinator Algemeen Nieuws van de Uitvinders Nieuws van de Astronomen

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 248 04 november 2016 Van de coördinator Nieuws van de Uitvinders Nieuws van de Astronomen Nieuws

Nadere informatie

Leo nieuws. Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 177 05 december 2014 Van de coördinator Nieuws van de Uitvinders Nieuws van de Filosofen

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 224 26 februari 2016 Van de coördinator Nieuws van de Uitvinders Nieuws van de Filosofen Nieuws

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 222 12 februari 2016 Van de coördinator Stichting vrienden van Leonardo Nieuws van de Uitvinders

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 230 22 april 2016 Van de coordinator De vraag van de week: zijn de leerlingen 13 mei vrij? Ja,

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 223 19 februari 2016 Van de coördinator Onderzoek Lilian Moget Nieuws van de Uitvinders Nieuws

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 242 16 september 2016 Van de coördinator Van de schaakdocenten Nieuws van de Uitvinders Nieuws

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 253 09 december 2016 Van de coördinator Nieuws van de Uitvinders Nieuws van de Astronomen Nieuws

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 225 11 maart 2016 Van de coördinator Nieuws van de Uitvinders Nieuws van de Filosofen Nieuws

Nadere informatie

Nieuws. voor ouders van de leerlingen van de HB-afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Nieuws. voor ouders van de leerlingen van de HB-afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Logo Nieuws voor ouders van de leerlingen van de HB-afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 203 11 september 2015 Van de coördinator Updates MAC book Van de werkgroep po vo Nieuws van de Uitvinders

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 252 02 december 2016 Van de coördinator Sinterklaasfeest Inzamelingsactie Samen voor de Voedselbank

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 221 05 februari 2016 Van de coördinator Schaaknieuws Nieuws van de Uitvinders Nieuws van de

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 232 20 mei 2016 Van de coördinator Avondvierdaagse Nieuws van de Uitvinders Nieuws van de Filosofen

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 245 07 oktober 2016 Van de coördinator Onderzoek Lilian Moget Nieuws van de Uitvinders Nieuws

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 220 29 januari 2016 Van de coördinator Nieuws van de Uitvinders Nieuws van de Filosofen Nieuws

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 255 23 december 2016 Van de coördinator Nieuws van de Uitvinders Nieuws van de Astronomen Nieuws

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 210 06 november 2015 Van de coördinator Van de ouderraad Algemeen Nieuws van de Uitvinders Nieuws

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 233 27 mei 2016 Van de coördinator Algemeen Nieuws van de Uitvinders Nieuws van de Filosofen

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 228 08 april 2016 Van de coördinator Van de oudervereniging Algemeen Nieuws van de Uitvinders

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 234 03 juni 2016 Van de coördinator Nieuws van de Uitvinders Nieuws van de Filosofen Nieuws

Nadere informatie

Nieuws. voor ouders van de leerlingen van de HB-afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Nieuws. voor ouders van de leerlingen van de HB-afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Logo Nieuws voor ouders van de leerlingen van de HB-afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 201 28 augustus 2015 Van de coördinator Van de OR Van de werkgroep po vo Nieuws van de Uitvinders

Nadere informatie

Leo nieuws. Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen nummer 132

Leo nieuws. Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen nummer 132 Leo nieuws Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen nummer 132 18 oktober 2013 In deze nieuwsbrief: Herhaalde oproep ouderinitiatief: typecursus

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 236 17 juni 2016 Van de coördinator Algemeen Avondvierdaagse Nieuws van de Uitvinders Nieuws

Nadere informatie

Nieuws. voor ouders van de leerlingen van de HB-afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Nieuws. voor ouders van de leerlingen van de HB-afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Logo Nieuws voor ouders van de leerlingen van de HB-afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 205 25 september 2015 Van de coördinator Van de ouderraad Nieuws van de Uitvinders Nieuws van de

Nadere informatie

Nieuws. Logo. voor ouders van de leerlingen van de HB-afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Nieuws. Logo. voor ouders van de leerlingen van de HB-afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Logo Nieuws voor ouders van de leerlingen van de HB-afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 186 19 februari 2015 Van de coördinator Nieuws van de Uitvinders Nieuws van de Filosofen Nieuws van

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 227 01 april 2016 Van de coördinator Van de oudervereniging Algemeen Avondvierdaagse 2016 Nieuws

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 251 25 november 2016 Van de coördinator Algemeen Stichting Vrienden van Leonardo Assen Nieuws

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 235 10 juni 2016 Van de coördinator Algemeen Sponsoren gezocht Nieuws van de Uitvinders Nieuws

Nadere informatie

Leo nieuws. Van de coördinator

Leo nieuws. Van de coördinator Leo nieuws Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 173 07 november 2014 Van de coördinator Nieuws van de Uitvinders Nieuws van de Filosofen

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 229 15 april 2016 Van de coördinator Van de oudervereniging Onderzoek Lilian Moget Nieuws van

Nadere informatie

Nieuws. voor ouders van de leerlingen van de HB-afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Nieuws. voor ouders van de leerlingen van de HB-afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Logo Nieuws voor ouders van de leerlingen van de HB-afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 204 18 september 2015 Van de coördinator Nieuws van de Uitvinders Nieuws van de Filosofen Nieuws

Nadere informatie

Nieuws. voor ouders van de leerlingen van de HB-afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Nieuws. voor ouders van de leerlingen van de HB-afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Logo Nieuws voor ouders van de leerlingen van de HB-afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 200 21 augustus 2015 Van de coördinator Nieuws van de Uitvinders Nieuws van de Filosofen Nieuws van

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 250 18 november 2016 Van de coördinator Algemeen Nieuws van de Uitvinders Nieuws van de Astronomen

Nadere informatie

Leo nieuws. Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 176 28 november 2014 Van de coördinator Sinterklaasfeest Nieuws van de Uitvinders Nieuws

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 246 14 oktober 2016 Van de coördinator Nieuws van de oudervereniging Nieuws van de Uitvinders

Nadere informatie

Leo nieuws. Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 183 29 januari 2015 Van de coördinator Van de Avondvierdaagse Van de Vrienden van Leonardo

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 212 20 november 2015 Van de coördinator Nieuws van de Uitvinders Nieuws van de Filosofen Nieuws

Nadere informatie

Nieuws. voor ouders van de leerlingen van de HB-afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Nieuws. voor ouders van de leerlingen van de HB-afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Logo Nieuws voor ouders van de leerlingen van de HB-afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 206 02 oktober 2015 Van de coördinator Van de ouderraad Van de oudervereniging Leerlingenparlement

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 207 09 oktober 2015 Van de coördinator Nieuws van de Uitvinders Nieuws van de Filosofen Nieuws

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 240 02 september 2016 Van de coördinator Nieuws van de Uitvinders Nieuws van de Astronomen Nieuws

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 213 27 november 2015 Van de coördinator Algemeen Van de ouderraad Nieuws van de Uitvinders Nieuws

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 241 09 september 2016 Van de coördinator Algemeen Zpannend Zernike! Nieuws van de Uitvinders

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 226 18 maart 2016 Van de coördinator Van de oudervereniging Van de schaakmeester Algemeen Nieuws

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 215 11 december 2015 Van de coördinator Nieuws van de Uitvinders Nieuws van de Filosofen Nieuws

Nadere informatie

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Nummer 218 15 januari 2016 Van de coördinator Algemeen Van de schaakmeesters Nieuws van de Uitvinders

Nadere informatie

Leo nieuws. Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen nummer 131 11 oktober 2013 In deze nieuwsbrief: Van de coördinator Wiskunde Olympiade 2013 Vrije

Nadere informatie

Leo nieuws. Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen nummer 126

Leo nieuws. Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen nummer 126 Leo nieuws Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen nummer 126 6 september 2013 In deze nieuwsbrief: Van de coördinator Van de vrienden van Leonardo

Nadere informatie

Leo nieuws. Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen nummer 151

Leo nieuws. Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen nummer 151 Leo nieuws Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen nummer 151 28 maart 2013 In deze nieuwsbrief: CJBS de Kloostertuin schaakkampioen van Noord

Nadere informatie

Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen. Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs!

Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen. Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs! Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs! Welkom! Allereerst bedankt voor het downloaden van deze planner! Deze planner gaat jou helpen om SLiM te plannen. Je gaat leren

Nadere informatie

In 5 stappen naar een Goede planning

In 5 stappen naar een Goede planning Voor mentoren VO en voor leerkrachten BO. In 5 stappen naar een Goede planning Leerlingen laten ervaren hoe makkelijk het kan zijn om een overzichtelijke planning te maken. VOOR WIE Mentoren VO en leerkrachten

Nadere informatie

Leo nieuws. Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen nummer 135

Leo nieuws. Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen nummer 135 Leo nieuws Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen nummer 135 15 november 2013 In deze nieuwsbrief: Van de coördinator Serious request Nieuws uit

Nadere informatie

Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen. Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs!

Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen. Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs! Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs! Welkom! Allereerst bedankt voor het downloaden van deze planner! Deze planner gaat jou helpen om SLiM te plannen. Je gaat leren

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener nieuwsbrief 22 e jaargang, nr.20 23-01-2015 t Toetertje OBS De Schoener Informatie Rapportgesprekken Deze week heeft u via uw kind(eren) een uitnodiging gekregen voor een rapportgesprek. Voor de leerlingen

Nadere informatie

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016 PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht A.s. maandag 11 april is het weer zover!! Om kwart voor negen wordt de projectweek, 'Ter land, ter zee en in de lucht' energiek

Nadere informatie

Team 5: Natuur. Onderzoek naar de natuurlijke zonnecel

Team 5: Natuur. Onderzoek naar de natuurlijke zonnecel Zonnepanelen op school Team 5: Natuur Onderzoek naar de natuurlijke zonnecel Jullie gaan onderzoeken of de plant een zonnecel is en wie daar gebruik van maken 1. SAMENWERKEN IN EEN TEAM Jullie gaan samenwerken

Nadere informatie

Nieuws uit de groepen. Nieuws uit groep 1/2

Nieuws uit de groepen. Nieuws uit groep 1/2 Algemeen: Paaslunch Van vrijdag 14 t/m maandag 17 april is het paasvakantie. In uw jaarkalender staat aangegeven dat de kinderen op donderdag 13 april een gewoon rooster hebben. Bij nader inzien willen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 februari 2015

Nieuwsbrief 9 februari 2015 Nieuwsbrief 9 februari 2015 Algemeen Vier keer wijzer Mensen leren op verschillende manieren. De een leert door doen, de ander moet het voor zich zien en een derde persoon moet de informatie eerst voor

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Infopunt 2 21 augustus 2015

Infopunt 2 21 augustus 2015 Infopunt 2 21 augustus 2015 De eerste week zit er op. De eerste schooldag zag er niet vrolijk uit dat kwam niet door de kinderen, ouders of leerkrachten, maar door het weer. De regen kwam de hele dag met

Nadere informatie

Weekbrief 9 november 2015. Algemene mededelingen

Weekbrief 9 november 2015. Algemene mededelingen Weekbrief 9 november 2015 Algemene mededelingen Vakantierooster schooljaar 2016-2017 Herfstvakantie Zaterdag 15-10-2016 t/m zondag 23-10-2016 Kerstvakantie Zaterdag 24-12-2016 t/m zondag 08-01-2017 Voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Marinfo. Informatieblad. Vrijdag, 29 september Beste ouders,

Marinfo. Informatieblad.   Vrijdag, 29 september Beste ouders, Marinfo Informatieblad www.mariabasisschool-nop.nl Vrijdag, 29 september 2017 Beste ouders, Kinderboekenweek Komende week is het al weer zover, de Kinderboekenweek gaat van start! Op woensdag 4 oktober

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

Cosis Begeleid Leren

Cosis Begeleid Leren Vaardigheidslessen: Hulp bij studeren Om met succes een opleiding te kunnen volgen is het voor jongeren belangrijk dat ze over een aantal specifieke vaardigheden beschikken. Daarom hebben we een cursus

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Jaargang 18 woensdag Ontwikkelingen rond het IKC

Nieuwsbrief 3. Jaargang 18 woensdag Ontwikkelingen rond het IKC Nieuwsbrief 3 Jaargang 18 woensdag 26-09-2018 De Schakel in ontwikkeling Actief leren! Ontwikkelingen rond het IKC Begin september zijn alle medewerkers van ons toekomstige IKC bij elkaar geweest. Door

Nadere informatie

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen

nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel RE Roelofarendsveen nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 25 januari 2019 Agenda Nummer 19 maandag 28 januari Screening groep 7 schoolarts

Nadere informatie

KJS- nieuwsbrief 2 Schooljaar september 2016 *Volgende nieuwsbrief 22 september 2016

KJS- nieuwsbrief 2 Schooljaar september 2016 *Volgende nieuwsbrief 22 september 2016 KJS- nieuwsbrief 2 Schooljaar 2016-2017 8 september 2016 *Volgende nieuwsbrief 22 september 2016 Positieve informatieavond, eerste ouder-vertelgesprekken gevoerd Gisteren waren veel ouders positief over

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen...

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... NIEUWSBRIEF Talenten kleure n kinderen... Belangrijke data: Maandag 13 t/m donderdag 16 februari KANVAS afname Maandag 19 februari Oud papier. Donderdag 22 februari Klassenmail. Beste ouders, Het alweer

Nadere informatie

Maandag 29 januari t/m vrijdag 2 februari 18

Maandag 29 januari t/m vrijdag 2 februari 18 Maandag 29 januari t/m vrijdag 2 februari 18 In deze Weekbrief > Agenda > Verjaardagen leerlingen > Welkom nieuwe leerlingen > Letterdiploma groep 3 > Werkbezoek juffen en meesters uit Turkije > Toetsweken

Nadere informatie

Leo nieuws. Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen nummer 139

Leo nieuws. Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen nummer 139 Leo nieuws Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen nummer 139 13 december 2013 In deze nieuwsbrief: 3FM Serious Request Kerstmarkt Van de coördinator

Nadere informatie

Groepsverdeling 2015-2016 De groepsverdeling is bijna rond. We hopen u volgende week te kunnen melden welke leerkrachten in welke groepen staan.

Groepsverdeling 2015-2016 De groepsverdeling is bijna rond. We hopen u volgende week te kunnen melden welke leerkrachten in welke groepen staan. Raagten Actueel Jaargang 39 nr. 35, 9 juni 2016 Algemeen Groepsverdeling 2015-2016 De groepsverdeling is bijna rond. We hopen u volgende week te kunnen melden welke leerkrachten in welke groepen staan.

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Belangrijke data: Jarigen deze week: Wieltjesdag: Kanjerregel volgende week: Algemeen

Belangrijke data: Jarigen deze week: Wieltjesdag: Kanjerregel volgende week: Algemeen Belangrijke data: 15 t/m 19 mei: korfbaltoernooi 22 t/m 24 mei: kamp groep 8 23 mei: schoolreisje groep 1 t/m 7 25 + 26 mei: vrij i.v.m. Hemelvaart 31 mei: schoolfotograaf Jarigen deze week: 13 mei: Rafael

Nadere informatie

NR januari 2019 (nr. 11 zal verschijnen op 24 januari 2019)

NR januari 2019 (nr. 11 zal verschijnen op 24 januari 2019) NR. 10 10 januari 2019 (nr. 11 zal verschijnen op 24 januari 2019) NIEUWS UIT DE GROEPEN 1-2 A & B Na twee weken vakantie zijn we weer volop aan de slag gegaan in beide groepen. Deze week staat het nieuwe

Nadere informatie

Deze nieuwsbrief is bestemd voor de ouders van de leerlingen van De Strandwacht. 22 februari 2019 Nieuwsbrief nummer 13

Deze nieuwsbrief is bestemd voor de ouders van de leerlingen van De Strandwacht. 22 februari 2019 Nieuwsbrief nummer 13 Deze nieuwsbrief is bestemd voor de ouders van de leerlingen van De Strandwacht. 22 februari 2019 Nieuwsbrief nummer 13 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief voor de ouders van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Januari 2017

Nieuwsbrief. Januari 2017 BS De Sprongh Volg ons ook op twitter: https://twitter.com/ bsdesprongh en kijk op de website www.bsdesprongh.nl NIEUWS IN HET KORT: Nieuwe leerling op onze school Nieuwsbrief Januari 2017 Beste ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 18 juli 2018 no. 452 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 18 juli 2018 no. 452 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 18 juli 2018 no. 452 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - De ouderraad is de afgelopen tijd erg druk geweest met de voorbereidingen voor het nieuwe plein. Afgelopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, Nieuwsbrief 22 april 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Voor de leerlingen van groep 8 was het de afgelopen week een spannende week. Ondanks het feit

Nadere informatie

15 november Nieuwsbrief 413. Activiteiten en data. o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de groepen

15 november Nieuwsbrief 413. Activiteiten en data. o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de groepen Nieuwsbrief 413 RKBS St. Catharina Haastrecht 15 november 2018 o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de groepen Activiteiten en data Maandag 19 november: Knutselavond Sint voor ouders groep 1 t/m 4 vanaf

Nadere informatie

Weekbericht van Algemeen. Even voorstellen

Weekbericht van Algemeen. Even voorstellen Weekbericht van 19-02-2018 Algemeen Even voorstellen Hallo allemaal, Mijn naam is Annemiek Molema. Naast mijn studie vind ik het erg leuk om te handballen. Daarnaast heb ik ook een webshop met baby en

Nadere informatie

Di 7 november Sjoerd van Es Groep 6

Di 7 november Sjoerd van Es Groep 6 nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 2017 Agenda Nummer 10 Maandag - 3 november Dinsdag Voortgangsgesprekken groep

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 27

t Informantje schooljaar week 27 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 27 Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

31 augustus 2015 (nr 1)

31 augustus 2015 (nr 1) 31 augustus 2015 (nr 1) 7km van Martenshoek De 11e editie van de 7km van Martenshoek zit er weer aan te komen. De datum is zondag 27 september 2015. De inschrijving is on-line. Er is ook een Ouder-Kindloop.

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

Mocht u vragen hebben kunt u ook altijd terecht bij de locatievertegenwoordiger Cas Geerling.

Mocht u vragen hebben kunt u ook altijd terecht bij de locatievertegenwoordiger Cas Geerling. Vakanties 2017-2018 Voorjaarsvakantie Zaterdag 24 februari 2018 t/m zondag 4 maart 2018 Goede vrijdag en 1e Paasdag Vrijdag 30 maart 2018 t/m maandag 2 april 2018 Meivakantie Vrijdag 27 april 2018 t/m

Nadere informatie

Leo nieuws. Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen nummer 102

Leo nieuws. Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen nummer 102 Leo nieuws Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen nummer 102 21 december 2012 In deze nieuwsbrief: Van het team Schaken Dat is pet... Nieuws uit

Nadere informatie

Marinfo. Informatieblad. Vrijdag, 1 juli Beste ouder,

Marinfo. Informatieblad.  Vrijdag, 1 juli Beste ouder, Marinfo Informatieblad www.mariabasisschool-nop.nl Vrijdag, 1 juli 2016 Beste ouder, Gefeliciteerd Zaterdag 2 juli is Willem Rietkerk uit groep 1 jarig. Hij wordt dan 5 jaar! Op 5 juli is Sam Pals uit

Nadere informatie

Leo nieuws. Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen

Leo nieuws. Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen Leo nieuws Nieuws voor ouders van de leerlingen van de Leonardo afdeling van CJBS 'De Kloostertuin' in Assen nummer 138 6 december 2013 In deze nieuwsbrief: Van de coördinator Gastlessen Kerstmarkt Nieuws

Nadere informatie

Maandbrief groep 5/6, september 2014

Maandbrief groep 5/6, september 2014 Maandbrief groep 5/6, september 2014 Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5/6 Welkom in het nieuwe schooljaar Na 6 weken zomervakantie weer starten op school. En wat voor school! Een gloednieuw

Nadere informatie

Week 49 Zaterdag 9 december Anne Westeneng Groep 7/8. Week 50 Zaterdag 16 december Jaylee Setten Groep 3/4

Week 49 Zaterdag 9 december Anne Westeneng Groep 7/8. Week 50 Zaterdag 16 december Jaylee Setten Groep 3/4 Basisschool t Kompas Prinses Christinastraat 4 3615 AG Westbroek 0346-281475 info.kompaswestbroek.nl@vechtstreekenvenen.nl Nr. 7 > 29 november 2017 Uit t Kompas Geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is nu

Nadere informatie

hoe de resultaten zijn. Zodra de problemen zijn opgelost wordt het weer opengezet. Dit kan nog wel enige tijd duren.

hoe de resultaten zijn. Zodra de problemen zijn opgelost wordt het weer opengezet. Dit kan nog wel enige tijd duren. Schooljaar 2017-2018 06-10-2017 nr. 4 S c h o o l p l e i n Zoals ik de vorige keer al gemeld heb in de nieuwsbrief zijn er een aantal ouders, die zich willen inzetten om geld in te zamelen voor het schoolplein.

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 17 jan no. 423 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 17 jan no. 423 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 17 jan. 2017 no. 423 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Vorige week maandag zijn we het nieuwe kalenderjaar begonnen met een sing-in. Fijn om zo gezamenlijk

Nadere informatie

Stel je verkiesbaar voor de Ouderraad!

Stel je verkiesbaar voor de Ouderraad! Beste ouder(s) en /of verzorger(s), De tijd vliegt voorbij. De kinderen hebben de afgelopen weken hard hun best gedaan op de Cito toetsen, groep 8 is druk met het oefenen van de musical en het team is

Nadere informatie

Plant in de klas Instructieblad leerkracht Groep 6/7/8

Plant in de klas Instructieblad leerkracht Groep 6/7/8 Plant in de klas Instructieblad leerkracht Groep 6/7/8 Colofon Titel: Plant in de klas - Instructieblad leerkracht, groep 6/7/8 Auteurs: Nienke van den Berg Hilde Spitters (NIGZ) Redacteuren: John Luteijs

Nadere informatie

Riemslootnieuws Jaargang 17

Riemslootnieuws Jaargang 17 Riemslootnieuws 685 26-1-2016 Jaargang 17 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: roezemoes@dagendou.nl TSO: planning@dagendou.nl www.comperio.nl KDV en BSO Flexkidz

Nadere informatie