Ingekomen Documenten en Mededelingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ingekomen Documenten en Mededelingen"

Transcriptie

1 ingediend op 29 april 2015 ( ) Ingekomen Documenten en Mededelingen verzendcode: IDM

2 2 60 ( ) Nr. 26 INHOUD INGEKOMEN DOCUMENTEN Begrotingen 3 Indiening en verwijzing Begrotingsstuk 3 Indiening en verwijzing Ontwerpen van decreet 3 Indiening en verwijzing Voorstel van decreet 4 Indiening en verwijzing Verslagen 5 Indiening DOCUMENTEN TER INZAGE OP HET DECREETGEVEND SECRETARIAAT Mededelingen van de Vlaamse Regering 6 Indiening DOCUMENTEN TER INZAGE IN HET PARLEMENTAIR INFORMATIECENTRUM Jaarverslagen 8 Indiening Mededeling van het Belgisch Raadgevend Comité voor Bio-ethiek 8 Indiening Mededelingen van de MORA 8 Indiening Kennisgevingen van het Grondwettelijk Hof 9 RECHTZETTING 10 MEDEDELINGEN VAN HET SECRETARIAAT Brussel 02/

3 3 BEGROTINGEN Indiening en verwijzing De volgende ontwerpen van decreet werden ingediend: Ontwerp van decreet houdende aanpassing van de middelenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar A ( ) Nr. 1. Verwezen naar de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting. Ontwerp van decreet houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar A ( ) Nr. 1 + Bijlagen. Verwezen naar de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting en alle ter zake bevoegde commissies. BEGROTINGSSTUK Indiening en verwijzing Het volgend begrotingsstuk werd ingediend: Toelichtingen bij de aanpassing van de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar Algemene toelichting - 17-A ( ) Nr. 1. Verwezen naar de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting en de ter zake bevoegde commissies. ONTWERPEN VAN DECREET * Indiening en verwijzing De volgende ontwerpen van decreet werden ingediend: Ontwerp van decreet houdende instemming met de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie en hun lidstaten, enerzijds, en Georgië, anderzijds, ondertekend te Brussel op 27 juni ( ) Nr. 1. Verwezen naar de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Toerisme en Onroerend Erfgoed. Ontwerp van decreet houdende instemming met de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie en hun lidstaten, enerzijds, en Oekraïne, anderzijds, ondertekend te Brussel op 21 maart 2014 en op 27 juni ( ) Nr. 1. Verwezen naar de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Toerisme en Onroerend Erfgoed. * Bijkomende informatie kan bij de Vlaamse Regering worden opgevraagd.

4 4 60 ( ) Nr. 26 Ontwerp van decreet houdende instemming met de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie en hun lidstaten, enerzijds, en de Republiek Moldavië, anderzijds, ondertekend te Brussel op 27 juni ( ) Nr. 1. Verwezen naar de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Toerisme en Onroerend Erfgoed. Ontwerp van decreet houdende wijziging van de Codex Hoger Onderwijs met betrekking tot het stelsel van kwaliteitszorg en accreditatie in het hoger onderwijs ( ) Nr. 1. Verwezen naar de Commissie voor Onderwijs. Ontwerp van decreet betreffende het onderwijs XXV ( ) Nr. 1. Verwezen naar de Commissie voor Onderwijs. Ontwerp van decreet houdende de instemming met het samenwerkingsakkoord van 10 december 2014 tussen de Vlaamse Gemeenschap, de Franse Gemeenschap en de Duitstalige Gemeenschap betreffende het beheer van het elektronisch toezicht ( ) Nr. 1. Verwezen naar de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. Ontwerp van programmadecreet houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting ( ) Nr. 1. Verwezen naar alle ter zake bevoegde commissies. VOORSTEL VAN DECREET Indiening en verwijzing Het volgend voorstel van decreet werd ingediend: Voorstel van decreet van Michèle Hostekint, Joris Vandenbroucke en An Moerenhout houdende het niet aanpassen van de huurprijs aan de kosten van het levensonderhoud ( ) Nr. 1. Verwezen naar de Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen.

5 5 VERSLAGEN Indiening De volgende verslagen werden ingediend: Verslag namens de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Toerisme en Onroerend Erfgoed uitgebracht door Tine Soens en Jan Van Esbroeck over het jaarlijks verslag van de Vlaamse Regering aan het over de verstrekte en geweigerde vergunningen voor wapens, munitie en speciaal voor militair gebruik of voor ordehandhaving dienstig materieel en daaraan verbonden technologie. Periode van 1 januari 2013 tot 31 december Zesmaandelijks verslag van de Vlaamse Regering aan het over de verstrekte en geweigerde vergunningen voor wapens, munitie en speciaal voor militair gebruik of voor ordehandhaving dienstig materieel en daaraan verbonden technologie. Periode van 1 januari 2014 tot 1 juli ( ) Nr. 3. Verslag van de gedachtewisseling namens de Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen uitgebracht door Valerie Taeldeman over de nota van de Vlaamse Regering. Evaluatie van het decreet van 27 maart 2009 betreffende het grond- en pandenbeleid ( ) Nr. 2. Verslag namens de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting uitgebracht door Paul Van Miert over de nota van de Vlaamse Regering over inhoudelijke en procesgerelateerde krijtlijnen bij de opmaak van een overkoepelend onteigeningsdecreet ( ) Nr. 2. Verslag van de hoorzitting namens de Verenigde Commissies voor Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid en voor Onderwijs uitgebracht door Jenne De Potter en Jan Hofkens over de conceptnota van de Vlaamse Regering 'Duaal leren - Een volwaardig kwalificerende leerweg', met vertegenwoordigers van de sociale partners en de sectoren ( ) Nr. 4. Verslag van de hoorzitting namens de Verenigde Commissies voor Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid en voor Onderwijs uitgebracht door Jenne De Potter en Jan Hofkens over de conceptnota van de Vlaamse Regering 'Duaal leren - Een volwaardig kwalificerende leerweg', met vertegenwoordigers van de organisaties voor toeleiding en begeleiding ( ) Nr. 5. Verslag van de hoorzitting namens de Verenigde Commissies voor Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid en voor Onderwijs uitgebracht door Jenne De Potter en Jan Hofkens over de conceptnota van de Vlaamse Regering 'Duaal leren - Een volwaardig kwalificerende leerweg', met vertegenwoordigers van de aanbieders van alternatieve trajecten ( ) Nr. 6. Verslag van de hoorzitting namens de Commissie voor Onderwijs uitgebracht door Koen Daniëls over het Inschrijvingsdecreet ( ) Nr. 4.

6 6 60 ( ) Nr. 26 Verslag van de gedachtewisseling namens de Commissie voor Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering en Stedenbeleid uitgebracht door Peter Wouters over de Stadsmonitor ( ) Nr. 1. Verslag van de gedachtewisseling namens de Commissie voor Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering en Stedenbeleid uitgebracht door Bert Maertens over het activiteitenverslag 2014 van de gouverneurs, wat hun Vlaamse opdrachten betreft ( ) Nr. 1. Verslag van de gedachtewisseling namens de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Toerisme en Onroerend Erfgoed uitgebracht door Joris Poschet en Karl Vanlouwe over de stand van zaken van het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI) en het werkprogramma van de Europese Commissie ( ) Nr. 1.

7 7 DE VOLGENDE MEDEDELINGEN LIGGEN TER INZAGE OP DE DIRECTIE DECREETGEVING VAN HET VLAAMS PARLEMENT (contactpersoon: tel: 02/ ): MEDEDELINGEN VAN DE VLAAMSE REGERING Indiening De volgende mededelingen van de Vlaamse Regering werden ingediend: Rapportering milieubeleidsovereenkomst afvalbanden - Evaluatierapport (DOC36/ ); Rapportering milieubeleidsovereenkomst afgedankte zaklampen - Evaluatierapport (DOC37/ ); Rapportering milieubeleidsovereenkomst afgedankte draagbare en industriële batterijen - Evaluatierapport (DOC38/ ); Rapportering milieubeleidsovereenkomst afgedankte autobatterijen en -accu's - Evaluatierapport (DOC39/ ); Rapportering milieubeleidsovereenkomst afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA) - Evaluatierapport (DOC40/ ); Rapportering milieubeleidsovereenkomst afgewerkte olie - Evaluatierapport (DOC41/ ); Rapportering milieubeleidsovereenkomst persdrukwerk - Evaluatierapport (DOC42/ ); Rapportering milieubeleidsovereenkomst reclamedrukwerk - Evaluatierapport 2012 (DOC43/ ); Rapportering milieubeleidsovereenkomst oude en vervallen geneesmiddelen - Evaluatierapport (DOC44/ ); Rapportering milieubeleidsovereenkomst afgedankte voertuigen - Evaluatierapport (DOC45/ ).

8 8 60 ( ) Nr. 26 DE VOLGENDE MEDEDELINGEN LIGGEN TER INZAGE IN HET PARLEMENTAIR INFORMATIECENTRUM VAN HET VLAAMS PARLEMENT: JAARVERSLAGEN Indiening Jaarverslag 2014 van het Vlaams Energieagentschap (VEA) ( (website VEA: Activiteitenverslag 2014 van het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT) ( (website IWT: Jaarverslag 2014 van het Agentschap Overheidspersoneel ( (website AgO: Jaarverslag 2014 van het Agentschap Inspectie RWO (Ruimtelijke ordening, Woonbeleid en Onroerend erfgoed) cel onroerend erfgoed ( (website Inspectie: /Publicaties); Jaarverslag 2014 van het Agentschap Zorginspectie ( dex.html) (website Zorginspectie: Activiteitenverslag 2014 van het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) ( (website ILVO: MEDEDELING VAN HET BELGISCH RAADGEVEND COMITÉ VOOR BIO- ETHIEK Indiening Advies nr. 61 van 9 maart 2015 betreffende de vermaatschappelijking van de zorg ( (website Comité: /Bioethics/Opinions/index.htm). MEDEDELINGEN VAN DE MOBILITEITSRAAD VAN VLAANDEREN (MORA) Indiening Advies basisbereikbaarheid Maatschappelijke visie op de conceptualisering van basisbereikbaarheid van 21 april 2015 (permalink MORA:

9 9 Advies voorontwerp instemmingsdecreet wijziging samenwerkingsakkoord betreffende invoering van een kilometerheffing voor vrachtwagens van 21 april 2015 (permalink MORA: KENNISGEVINGEN VAN HET GRONDWETTELIJK HOF Indiening Prejudiciële vraag over de artikelen 1, 3, van artikel 3 ( Overgangsbepalingen ) en 47 van artikel 4 ( Opheffings- en wijzigingsbepalingen ) van de wet van 14 juli 1976 betreffende de wederzijdse rechten en verplichtingen van echtgenoten en de huwelijksvermogensstelsels, gesteld door de Rechtbank van eerste aanleg Henegouwen, afdeling Doornik (Rolnummer 6168); Prejudiciële vraag betreffende artikel 1022 van het Gerechtelijk Wetboek, zoals van kracht vóór de wijziging ervan bij de wet van 21 februari 2010, gesteld door het Hof van Beroep te Bergen (Rolnummer 6170); Prejudiciële vraag betreffende artikel 329bis, 2, derde lid, van het Burgerlijk Wetboek, gesteld door de Rechtbank van eerste aanleg Antwerpen, afdeling Antwerpen. (Rolnummer 6175).

10 10 60 ( ) Nr. 26 RECHTZETTING Stuk 60 ( ) Nr april 2015 Mededelingen van het Secretariaat blz. 13 Vergadering van dinsdag :00 uur: Commissie voor Onderwijs Aanwezig vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Toevoegen: Joris Poschet MEDEDELINGEN VAN HET SECRETARIAAT Commissievergaderingen Vergadering van dinsdag :30 uur: Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting 1. Vraag om uitleg van Bart Van Malderen aan Annemie Turtelboom, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie, over de hervorming van de schenkingsrechten ( ) 2. Vraag om uitleg van Jan Bertels aan Geert Bourgeois, minister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed, over de federale indexsprong inzake kinderbijslagen ( ) 3. Verslag van de Vlaamse Regering over alternatieve financiering van Vlaamse overheidsinvesteringen 27 maart ( ) - Nr. 1: Verslag alternatieve financiering Verslaggever: Lieve Maes Bespreking 4. Voorstel van resolutie van John Crombez en Jan Bertels betreffende de narekening van de geraamde gewestelijke personenbelasting door het Rekenhof en de oprichting van een interfederale taskforce ( ) - Nr. 1: Voorstel van resolutie Verslaggever: Peter Van Rompuy Bespreking en stemming

11 11 Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Jan Hofkens, voorzitter; Matthias Diependaele, Andries Gryffroy, Jos Lantmeeters, Lieve Maes, Paul Van Miert, Katrien Schryvers, Koen Van den Heuvel, Peter Van Rompuy, Willem-Frederik Schiltz, Jan Bertels en Björn Rzoska. Ander lid: Bart Van Malderen. Afwezig met kennisgeving: Piet De Bruyn, Grete Remen, Dirk de Kort, Jenne De Potter, Rik Daems, Bart Somers en Barbara Bonte. Afwezig vast lid zonder kennisgeving: John Crombez. Vergadering van dinsdag :00 uur: Commissie voor Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering en Stedenbeleid 1. Gedachtewisseling over het Vlaamse Stedenbeleid naar aanleiding van de Stadsmonitor 2014, met als sprekers: - Daniël Termont, burgemeester van Gent - Renaat Landuyt, burgemeester van Brugge - Bart Somers, burgemeester van Mechelen - Christoph D'Haese, burgemeester van Aalst - Wim Dries, burgemeester van Genk - Luc Martens, burgemeester van Roeselare - Eric Vos, burgemeester van Turnhout - Filip Anthuenis, burgemeester van Lokeren - Hans Bonte, burgemeester van Vilvoorde Verslaggever: Peter Wouters 2. Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering) Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Mercedes Van Volcem, voorzitter; Sofie Joosen, Bert Maertens, Marius Meremans, Willy Segers, Nadia Sminate, Peter Wouters, Bart Dochy, Michel Doomst, Ward Kennes, Marnic De Meulemeester, Bart Somers, Yasmine Kherbache, Ingrid Lieten en Ingrid Pira. Andere leden: Jos Lantmeeters en Renaat Landuyt. Afwezig met kennisgeving: Kurt De Loor. Afwezige vaste leden zonder kennisgeving: Koen Van den Heuvel en Els Robeyns.

12 12 60 ( ) Nr. 26 Vergadering van dinsdag :00 uur: Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme en Onroerend Erfgoed 1. Vraag om uitleg van Cathy Coudyser aan Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, over het rapport 'Over meetings, meetcentives en congressen De meetingindustrie in Vlaanderen' van het agentschap Toerisme Vlaanderen ( ) 2. Vraag om uitleg van Ann Soete aan Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, over het vernieuwen van de internationale toeristische marketingstrategie ( ) 3. Gedachtewisseling over het rapport 'Toeristische Logies benchmark: regelgeving en classificatie' van het Departement internationaal Vlaanderen, met de heer Jos Vercruysse, afdelingshoofd Afdeling Toeristisch Ondernemen en Strategische Goederen Verslaggever: Ann Soete 4. Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering) Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Jan Van Esbroeck, waarnemend voorzitter; Marc Hendrickx, Ann Soete, Karl Vanlouwe, Karim Van Overmeire, Karin Brouwers, Vera Jans, Joris Poschet, Herman De Croo, Marnic De Meulemeester, Tine Soens, Güler Turan, Bart Caron en Wouter Vanbesien. Afwezig met kennisgeving: Rik Daems, voorzitter; Ingeborg De Meulemeester, Sabine Vermeulen en Johan Verstreken. Afwezige vaste leden zonder kennisgeving: Manuela Van Werde, Sabine de Bethune en Ward Kennes. Vergadering van dinsdag :00 uur: Commissie voor Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening, Energie en Dierenwelzijn 1. Vraag om uitleg van Wilfried Vandaele aan Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, over het fiat van Europa voor het Mestactieplan V (MAP V) ( ) 2. Vraag om uitleg van Ingrid Lieten aan Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, over de ambities met betrekking tot bosuitbreiding in relatie tot een concreet actieplan ( ) 3. Vraag om uitleg van Bart Nevens aan Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, over het effect van milieulessen op school ( )

13 13 4. Vraag om uitleg van Wilfried Vandaele aan Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, over de methodiek voor een integrale benadering van landbouw, natuur en erfgoed in AGNAS-processen ( ) 5. Vraag om uitleg van Axel Ronse aan Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, over de evaluatie en bijsturing van het decreet leegstand en verwaarlozing van bedrijfsgebouwen ( ) 6. Vraag om uitleg van Bart Nevens aan Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, over de nieuwe taken voor de ambtenaren Ruimte Vlaanderen ( ) 7. Vraag om uitleg van Valerie Taeldeman aan Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, over statiegeld op blikjes ( ) Vraag om uitleg van Bart Nevens aan Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, over de resultaten van de impactanalyse van statiegeld op blik en plastic flessen ( ) 8. Gedachtewisseling over het Voortgangsrapport Mestbank 2014 over de mestproblematiek in Vlaanderen, met Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Verslaggever: Bart Dochy 9. Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering) Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Tinne Rombouts, voorzitter; Jelle Engelbosch, Bart Nevens, Axel Ronse, Wilfried Vandaele, Lode Ceyssens, Bart Dochy, Valerie Taeldeman, Lydia Peeters, Ingrid Lieten en Hermes Sanctorum-Vandevoorde. Ander lid: Bart Caron. Afwezig met kennisgeving: Piet De Bruyn, Andries Gryffroy, Ludo Van Campenhout, Sabine Vermeulen, Gwenny De Vroe en Rob Beenders. Afwezig vast lid zonder kennisgeving: Robrecht Bothuyne.

14 14 60 ( ) Nr. 26 Vergadering van dinsdag :00 uur: Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin 1. Gedachtewisseling over de uitvoering van het decreet van 12 juli 2013 betreffende de integrale jeugdhulp, met Stefaan Van Mulders, administrateurgeneraal van het agentschap Jongerenwelzijn, en Jean-Pierre Vanhee, algemeen directeur van het agentschap Jongerenwelzijn Hoorzitting over de uitvoering van het decreet van 12 juli 2013 betreffende de integrale jeugdhulp, met als sprekers: - Christian Denoyelle, jeugdrechter - Sofie Crommen, voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie - Birgit Roossens, kinder- en jeugdpsychiater, Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Vlaams-Brabant Oost - Danny Aelvoet, directeur Tanderuis vzw en Erik Buelens, directeur Het Raster vzw, thuisbegeleidingsdiensten - Didier Moray, algemeen directeur MFC Sint-Jozef, namens MIGES - Dries Vandermeersch, voorzitter RADI, Stefan Grielens, algemeen directeur VCLB-koepel en Patrick Weyn, directeur POV Verslaggevers: Katrien Schryvers en Freya Van den Bossche 2. Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering) Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Bart Van Malderen, voorzitter; Caroline Croo, Danielle Godderis-T'Jonck, Lies Jans, Lorin Parys, Peter Persyn, Tine van der Vloet, Griet Coppé, Dirk de Kort, Vera Jans, Katrien Schryvers, Freya Saeys, Martine Taelman, Freya Van den Bossche en Elke Van den Brandt. Ander lid: John Crombez. Afwezig met kennisgeving: Cindy Franssen en Tinne Rombouts. Vergadering van woensdag :30 uur: Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin 1. Conceptnota voor nieuwe regelgeving van Sonja Claes, Cindy Franssen, Griet Coppé, Katrien Schryvers, Karin Brouwers en Vera Jans over koppels in woonzorgcentra ( ) - Nr. 1: Conceptnota voor nieuwe regelgeving Verslaggever: Peter Persyn Hoorzitting met als sprekers: - Jules Geeroms, voorzitter en Nathalie Sluyts, stafmedewerker van de Vlaamse Ouderenraad - Annelies De Ridder, stafmedewerker woonzorg van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten - Frank Foucart, gedelegeerd bestuurder Vlaams Onafhankelijk Zorgnetwerk - Klaartje Theunis, coördinator ouderenzorg van Zorgnet Vlaanderen

15 15 2. Hoorzitting met een delegatie van de ondertekenaars van 'Continuïteit in het beleid = bijkomend investeren in zorg' Sprekers: - Klaartje Theunis, namens de ouderenzorgkoepels - Jannie Hespels, namens de gezinszorg - Oliver Remy, namens de vakorganisaties - Jules Geeroms en Nathalie Sluyts, namens de gebruikers - Daniel Vandermeulen, slotwoord Verslaggever: Griet Coppé 3. Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering) Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Lies Jans, waarnemend voorzitter; Caroline Croo, Danielle Godderis-T'Jonck, Peter Persyn, Sonja Claes, Griet Coppé, Katrien Schryvers, Martine Taelman, Jan Bertels en Elke Van den Brandt. Afwezig met kennisgeving: Bart Van Malderen, voorzitter; Lorin Parys, Tine van der Vloet, Cindy Franssen en Tinne Rombouts. Afwezige vaste leden zonder kennisgeving: Vera Jans, Freya Saeys en Freya Van den Bossche. Vergadering van woensdag :00 uur: Commissie voor Brussel en de Vlaamse Rand 1. Vraag om uitleg van Michel Doomst aan Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, over de integratie van START en VSGB ( ) 2. Vraag om uitleg van Lieve Maes aan Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, over de registratie van taalklachten ( ) 3. Vraag om uitleg van Willy Segers aan Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, over de oprichting van een tweetalige wachtdienst voor huisartsen in Brussel ( ) 4. Vraag om uitleg van Bart Nevens aan Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, over de Brusselse speelpleinwerking ( ) 5. Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

16 16 60 ( ) Nr. 26 Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Katia Segers, voorzitter; Lieve Maes, Bart Nevens, Peter Persyn, Willy Segers, Michel Doomst, Joris Poschet, Jo De Ro en Elke Van den Brandt. Afwezig met kennisgeving: Piet De Bruyn, Karl Vanlouwe, Karim Van Overmeire, Lionel Bajart en Yamila Idrissi. Afwezige vaste liden zonder kennisgeving: Katrien Partyka en Peter Van Rompuy. Vergadering van woensdag :00 uur: Commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid Werkbezoek aan Seafood Expo Global Vlaams paviljoen - hal 7 Brussels Expo Belgiëplein Brussel Gsm: 0479/ Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Jos De Meyer, voorzitter; Jelle Engelbosch, Sofie Joosen, Herman De Croo en Bart Caron. Afwezig met kennisgeving: Cathy Coudyser, Matthias Diependaele, Danielle Godderis-T'Jonck, Tine van der Vloet, Jan Van Esbroeck, Sabine Vermeulen, Robrecht Bothuyne, Tinne Rombouts, Johan Verstreken en Rob Beenders. Afwezige vaste leden zonder kennisgeving: Bart Dochy, Francesco Vanderjeugd, Els Robeyns en Johan Danen. Vergadering van woensdag :00 uur: Commissie voor Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening, Energie en Dierenwelzijn 1. Vraag om uitleg van Dirk de Kort aan Annemie Turtelboom, viceministerpresident van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie, en aan Liesbeth Homans, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding, en aan Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, over de sensibilisering inzake de energiekwaliteit van woningen ( ) Vraag om uitleg van Andries Gryffroy aan Annemie Turtelboom, viceministerpresident van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie, over de hervorming van de energiesubsidies ( )

17 17 2. Vraag om uitleg van Willem-Frederik Schiltz aan Annemie Turtelboom, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie, over slimme autobatterijen en smartgrid ( ) 3. Vraag om uitleg van Andries Gryffroy aan Annemie Turtelboom, viceministerpresident van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie, over een mogelijke korting voor bedrijven die bijdragen aan netstabiliteit ( ) 4. Gedachtewisseling over het Renovatiepact met Annemie Turtelboom, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie Verslaggever: Valerie Taeldeman 5. Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering) Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Tinne Rombouts, voorzitter; Andries Gryffroy, Bart Nevens, Wilfried Vandaele, Robrecht Bothuyne, Katrien Partyka, Valerie Taeldeman, Lydia Peeters, Willem-Frederik Schiltz en Johan Danen. Andere leden: Dirk de Kort en Michèle Hostekint. Afwezig met kennisgeving: Piet De Bruyn, Axel Ronse, Ludo Van Campenhout, Sabine Vermeulen en Rob Beenders. Afwezige vaste leden zonder kennisgeving: Lode Ceyssens, Gwenny De Vroe, Ingrid Lieten en Hermes Sanctorum-Vandevoorde. Vergadering van woensdag :00 uur: Vlaamse Controlecommissie voor de Verkiezingsuitgaven Eindverslag over de controle van de verkiezingsuitgaven en de herkomst van de middelen voor de verkiezing van het van 25 mei 2014 Verslaggever: Ward Kennes Bespreking en goedkeuring Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Andries Gryffroy, voorzitter; Koen Daniëls, Matthias Diependaele, Lies Jans, Bert Maertens, Caroline Bastiaens, Ward Kennes, Koen Van den Heuvel, Herman De Croo en Kurt De Loor. Afwezig met kennisgeving: Piet De Bruyn, Jos De Meyer en Bart Somers. Afwezige vaste leden zonder kennisgeving: Ingrid Lieten en Imade Annouri.

18 18 60 ( ) Nr. 26 Vergadering van donderdag :00 uur: Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media 1. Vraag om uitleg van Wilfried Vandaele aan Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, over de open brief van Media.21, de koepel van digitale media ( ) 2. Vraag om uitleg van Lionel Bajart aan Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, over de onafhankelijkheid van cultuurhuizen ( ) 3. Vraag om uitleg van Caroline Bastiaens aan Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, over Cultuurprijzen Vlaanderen ( ) 4. Vraag om uitleg van Bart Caron aan Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, over de rechtsonzekerheid voor gemeentes die momenteel een Cultuurcentrum of Gemeenschapscentrum bouwen ( ) 5. Vraag om uitleg van Freya Van den Bossche aan Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, over de belangenbehartiger in de cultureel-erfgoedsector ( ) 6. Vraag om uitleg van Yamila Idrissi aan Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, over de Luisterpuntbibliotheek ( ) 7. Vraag om uitleg van Tine Soens aan Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, over het voortbestaan van de lokale jeugdraden ( ) Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Bart Caron, voorzitter; Cathy Coudyser, Marius Meremans, Ann Soete, Wilfried Vandaele, Miranda Van Eetvelde, Manuela Van Werde, Caroline Bastiaens, Joris Poschet, Lionel Bajart, Yamila Idrissi, Tine Soens, Freya Van den Bossche en Imade Annouri. Afwezig met kennisgeving: Herman Wynants, Karin Brouwers, Sabine de Bethune, Cindy Franssen, Tinne Rombouts, Rik Daems en Katia Segers. Afwezig vast lid zonder kennisgeving: Jean-Jacques De Gucht.

19 19 Vergadering van donderdag :00 uur: Commissie voor Onderwijs 1. Vraag om uitleg van Jos De Meyer aan Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, over salarisschalen in het onderwijs ( ) 2. Vraag om uitleg van Bart Van Malderen aan Hilde Crevits, viceministerpresident van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, over praktijkassistenten aan universiteiten ( ) Vraag om uitleg van Koen Daniëls aan Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, over de verloning van contractueel personeel aan de UGent en de taak van de regeringscommissarissen ( ) Vraag om uitleg van Ann Brusseel aan Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, over de aanvullende pensioenen voor contractuele personeelsleden aan de Universiteit Gent ( ) 3. Vraag om uitleg van Ann Brusseel aan Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, over de resultaten van het OESO-onderzoek over gendergelijkheid ( ) Vraag om uitleg van Jan Bertels aan Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, over het wegwerken van genderstereotypering binnen opleidingen ( ) 4. Vraag om uitleg van Vera Jans aan Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, over de uitdagingen waar het onderwijs in Limburg voor staat ( ) Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Kathleen Helsen, voorzitter; Vera Celis, Koen Daniëls, Ingeborg De Meulemeester, Kathleen Krekels, Kris Van Dijck, Jos De Meyer, Jenne De Potter, Jan Durnez, Vera Jans, Ann Brusseel, Jo De Ro en Tine Soens. Andere leden: Jan Bertels en Bart Van Malderen. Afwezig met kennisgeving: Miranda Van Eetvelde, Caroline Gennez en Barbara Bonte. Afwezig vast lid zonder kennisgeving: Elisabeth Meuleman.

20 20 60 ( ) Nr. 26 Vergadering van donderdag :00 uur: Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen 1. Vraag om uitleg van Joris Vandenbroucke aan Liesbeth Homans, viceministerpresident van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding, over de toepassing van houtskeletbouw en andere nieuwe bouwtechnieken in de sociale huisvestingssector ( ) 2. Vraag om uitleg van Griet Coppé aan Liesbeth Homans, viceministerpresident van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding, over de financiële gezondheid van sociale huisvestingsmaatschappijen ( ) 3. Vraag om uitleg van Michèle Hostekint aan Liesbeth Homans, viceministerpresident van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding, over de implementatie van modulaire woningen opgetrokken uit scheepscontainers ( ) 4. Vraag om uitleg van Bart Van Malderen aan Liesbeth Homans, viceministerpresident van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding, over daklozenopvang door OCMW's ( ) 5. Vraag om uitleg van Joris Poschet aan Liesbeth Homans, viceministerpresident van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding, over armoedecijfers in Brussel ( ) 6. Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering) Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Lorin Parys, voorzitter; Björn Anseeuw, Jelle Engelbosch, Marc Hendrickx, Griet Coppé, Katrien Partyka, Valerie Taeldeman, Freya Saeys, Michèle Hostekint en Joris Vandenbroucke. Andere leden: Joris Poschet en Bart Van Malderen. Afwezig met kennisgeving: Piet De Bruyn, Nadia Sminate, An Christiaens, Cindy Franssen en Mercedes Van Volcem. Afwezig vast lid zonder kennisgeving: An Moerenhout.

21 21 Vergadering van donderdag :00 uur: Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media Nota van de Vlaamse Regering ingediend door minister Sven Gatz. Visienota Kunsten ( ) - Nr. 1: Nota van de Vlaamse Regering Verslaggevers: Yamila Idrissi en Marius Meremans Hoorzitting met vertegenwoordigers van: - Strategische Adviesraad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media (SARC) - Overleg Kunstenorganisaties (oko) - Nieuw Internationaal Cultureel Centrum (NICC) - Vereniging Vlaamse Cultuur- en gemeenschapscentra (VVC) - Overleg Kunstinstellingen Vlaamse Overheid Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Bart Caron, voorzitter; Cathy Coudyser, Marius Meremans, Ann Soete, Wilfried Vandaele, Manuela Van Werde, Caroline Bastiaens, Sabine de Bethune, Joris Poschet, Lionel Bajart, Jean-Jacques De Gucht en Yamila Idrissi. Afwezig met kennisgeving: Miranda Van Eetvelde, Herman Wynants, Karin Brouwers, Cindy Franssen, Tinne Rombouts, Rik Daems en Katia Segers. Vergadering van donderdag :00 uur: Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid 1. Vraag om uitleg van Rob Beenders aan Liesbeth Homans, viceministerpresident van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding, over managementondersteuning ( ) 2. Vraag om uitleg van Rob Beenders aan Liesbeth Homans, viceministerpresident van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding, over de concurrentiepositie van arbeidsintensieve taken in maatwerkbedrijven ( ) 3. Vraag om uitleg van Sabine Vermeulen aan Liesbeth Homans, viceministerpresident van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding, over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Vlaanderen ( ) 4. Vraag om uitleg van Joris Poschet aan Liesbeth Homans, viceministerpresident van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding, over de impact van het Maatwerkdecreet in Brussel ( )

22 22 60 ( ) Nr Jaarverslag van de Vlaamse Ombudsdienst ( ) - Nr. 1: Jaarverslag van de Vlaamse Ombudsdienst Verslaggever: Emmily Talpe Gedachtewisseling met Bart Weekers, Vlaams Ombudsman, en Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport 6. Vraag om uitleg van Lionel Bajart aan Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, over initiatieven om de innovatiebetrokkenheid van kmo's te verhogen ( ) 7. Vraag om uitleg van Willem-Frederik Schiltz aan Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, over de uitbreiding van de Winwinlening ( ) Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Axel Ronse, voorzitter; Andries Gryffroy, Jos Lantmeeters, Lieve Maes, Sabine Vermeulen, Peter Wouters, Sonja Claes, Peter Van Rompuy, Lionel Bajart, Willem-Frederik Schiltz, Emmily Talpe, Rob Beenders en Imade Annouri. Ander lid: Joris Poschet. Afwezig met kennisgeving: Matthias Diependaele, Grete Remen en Robrecht Bothuyne. Afwezige vaste leden zonder kennisgeving: Martine Fournier, Yasmine Kherbache en Bart Van Malderen. Vergadering van donderdag :00 uur: Commissie voor Mobiliteit en Openbare Werken 1. Vraag om uitleg van Lorin Parys aan Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, over de Taskforce Ongevallenregistratie en Analyse ( ) 2. Vraag om uitleg van Lode Ceyssens aan Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, over de financiering van fietspaden na de overgang van modules naar samenwerkingsovereenkomsten ( ) 3. Vraag om uitleg van Martine Fournier aan Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, over Vlaamse Baaien en Metropolitaan Kunstlandschap ( )

23 23 Vraag om uitleg van Bart Caron aan Geert Bourgeois, minister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed, en aan Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, en aan Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, over fase 3 van de Studie Metropolitaan Kustlandschap ( ) 4. Voorstel van resolutie van Annick De Ridder, Dirk de Kort, Mathias De Clercq, Ludo Van Campenhout, Lode Ceyssens en Paul Van Miert betreffende innovatie binnen het betalend individueel personenvervoer ( ) - Nr. 1: Voorstel van resolutie Verslaggevers: Joris Vandenbroucke en Marino Keulen Bespreking en eventueel stemming 5. Verzoekschrift voor spreekrecht voor de Antwerpse actiegroepen in het over een gezonde oplossing van het mobiliteitsprobleem in en rond Antwerpen - 12 ( ) 6. Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering) Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Lies Jans, voorzitter; Björn Anseeuw, Annick De Ridder, Lorin Parys, Jan Peumans, Paul Van Miert, Karin Brouwers, Lode Ceyssens, Dirk de Kort, Martine Fournier, Marino Keulen, Joris Vandenbroucke en Björn Rzoska. Andere leden: Willem-Frederik Schiltz, Bart Caron en Hermes Sanctorum- Vandevoorde. Afwezig met kennisgeving: Bert Maertens, An Christiaens, Cindy Franssen, Mathias De Clercq en Stefaan Sintobin. Afwezig vast lid zonder kennisgeving: Renaat Landuyt. Vergadering van donderdag :00 uur: Commissie voor Onderwijs 1. Vraag om uitleg van Caroline Gennez aan Hilde Crevits, viceministerpresident van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, over de toekomst van beleidsrelevant onderzoek in onderwijs ( ) Vraag om uitleg van Tine Soens aan Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, over de besparingen bij het Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs (SIHO) ( ) Vraag om uitleg van Ann Brusseel aan Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, over de toekomst van het Steunpunt Studie- en Schoolloopbanen ( )

24 24 60 ( ) Nr Vraag om uitleg van Elisabeth Meuleman aan Hilde Crevits, viceministerpresident van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, over het masterplan hervorming secundair onderwijs en de bindende proeven voor toegang tot de universiteit ( ) Vraag om uitleg van Jos De Meyer aan Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, over een screening van studierichtingen in het kader van de hervorming van het secundair onderwijs ( ) 3. Vraag om uitleg van Koen Daniëls aan Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, over het toelatingsexamen geneeskunde ( ) 4. Vraag om uitleg van Koen Daniëls aan Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, over het vernieuwde kader van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) ( ) 5. Vraag om uitleg van Ann Brusseel aan Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, over het arrest van het Grondwettelijk Hof omtrent de vrijstelling voor levensbeschouwelijke vakken ( ) 6. Vraag om uitleg van Caroline Gennez aan Hilde Crevits, viceministerpresident van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, over de pensioenplannen van de Federale Regering en de gevolgen voor het onderwijzend personeel ( ) 7. Vraag om uitleg van Koen Daniëls aan Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, over de stijging van de reële kosten om scholen te bouwen ( ) Vraag om uitleg van Ingeborg De Meulemeester aan Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, over de fysieke toegankelijkheid van scholen voor leerlingen met een beperking ( ) Vraag om uitleg van Jos De Meyer aan Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, over kostenverhoging door infrastructuurnormen in het onderwijs ( ) 8. Vraag om uitleg van Vera Celis aan Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, over de stand van zaken met betrekking tot de uitbouw van hbo ( ) Vraag om uitleg van Koen Daniëls aan Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, over de toepassing van de Vlaamse kwalificatiestructuur op de huidige hbo5-opleiding verpleegkunde ( )

25 25 9. Vraag om uitleg van Koen Daniëls aan Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, over het Damesakkoord tussen Vlaanderen en Nederland en het behoud van Nederlandstalig onderwijs in het buitenland ( ) 10.Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering) Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Kathleen Helsen, voorzitter; Vera Celis, Koen Daniëls, Ingeborg De Meulemeester, Kathleen Krekels, Kris Van Dijck, Jos De Meyer, Jan Durnez, Ann Brusseel, Jo De Ro, Caroline Gennez, Tine Soens en Elisabeth Meuleman. Afwezig met kennisgeving: Miranda Van Eetvelde en Barbara Bonte. Afwezig vast lid zonder kennisgeving: Jenne De Potter. Vergadering van vrijdag :00 uur: Commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid Werkbezoek aan het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (domein Visserij en Aquatische productie) en het Vlaams Instituut voor de Zee Ankerstraat Oostende Gsm: 0479/ Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Jelle Engelbosch, Danielle Godderis-T'Jonck, Sabine Vermeulen, Bart Dochy en Bart Caron. Afwezig met kennisgeving: Jos De Meyer, voorzitter; Cathy Coudyser, Sofie Joosen, Tine van der Vloet, Jan Van Esbroeck, Robrecht Bothuyne, Lode Ceyssens, Michel Doomst, Tinne Rombouts, Johan Verstreken, Herman De Croo, Lydia Peeters, Francesco Vanderjeugd, Rob Beenders en Kurt De Loor. Afwezige vaste leden zonder kennisgeving: Els Robeyns en Johan Danen.

COMMISSIEVERGADERINGEN

COMMISSIEVERGADERINGEN AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN Dinsdag 06.01.2015 14:00 uur Commissie voor Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering en Stedenbeleid Antoon Van Dyckzaal - 2 e verdieping - Stentofoonnummer: 0201 -

Nadere informatie

Ingekomen Documenten en Mededelingen

Ingekomen Documenten en Mededelingen stuk 60 (2014-2015) Nr. 10 ingediend op 3 december 2014 (2014-2015) Decreetgeving Ingekomen Documenten en Mededelingen verzendcode: IDM 2 Stuk 60 (2014-2015) Nr. 10 INHOUD INGEKOMEN DOCUMENTEN Begrotingsstuk

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING De aanpassing betreft volgende vergaderingen Dinsdag 12.01.2016 14:00 uur Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking,

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING De aanpassing betreft volgende vergaderingen Dinsdag 19.04.2016 14:00 uur Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking,

Nadere informatie

Ingekomen Documenten en Mededelingen

Ingekomen Documenten en Mededelingen 60 (2015-2016) Nr. 3 ingediend op 15 oktober 2015 (2015-2016) Ingekomen Documenten en Mededelingen verzendcode: IDM 2 60 (2015-2016) Nr. 3 INHOUD INGEKOMEN DOCUMENTEN Ontwerp van decreet 3 Indiening en

Nadere informatie

houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2015

houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2015 333 (2014-2015) Nr. 10 ingediend op 2 juni 2015 (2014-2015) Verslag namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door Peter Persyn en Vera Jans over het ontwerp van decreet houdende

Nadere informatie

over aanpassing van het besluit van de Vlaamse Regering inzake de brandveiligheid in ouderenvoorzieningen

over aanpassing van het besluit van de Vlaamse Regering inzake de brandveiligheid in ouderenvoorzieningen stuk ingediend op 182 (2014-2015) Nr. 1 9 december 2014 (2014-2015) Verzoekschrift over aanpassing van het besluit van de Vlaamse Regering inzake de brandveiligheid in ouderenvoorzieningen Verslag namens

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING De aanpassing betreft volgende vergaderingen Dinsdag 17.09.2013-14:00 uur: Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebeleid Hans Memlingzaal - 2

Nadere informatie

Ingekomen Documenten en Mededelingen

Ingekomen Documenten en Mededelingen 60 (2016-2017) Nr. 23 ingediend op 29 maart 2017 (2016-2017) Ingekomen Documenten en Mededelingen verzendcode: IDM 2 60 (2016-2017) Nr. 23 INHOUD INGEKOMEN DOCUMENTEN Ontwerpen van decreet...3 en verwijzing

Nadere informatie

Ingekomen Documenten en Mededelingen

Ingekomen Documenten en Mededelingen 60 (2016-2017) Nr. 6 ingediend op 9 november 2016 (2016-2017) Ingekomen Documenten en Mededelingen verzendcode: IDM 2 60 (2016-2017) Nr. 6 INHOUD INGEKOMEN DOCUMENTEN Begrotingsstukken...3 en verwijzing

Nadere informatie

Ingekomen Documenten en Mededelingen

Ingekomen Documenten en Mededelingen ingediend op 5 juli 2016 (2015-2016) Ingekomen Documenten en Mededelingen verzendcode: IDM 2 60 (2015-2016) Nr. 35 INHOUD INGEKOMEN DOCUMENTEN Nota van de Vlaamse Regering...3 en verwijzing Adviezen van

Nadere informatie

Ingekomen Documenten en Mededelingen

Ingekomen Documenten en Mededelingen ingediend op 7 juni 2017 (2016-2017) Ingekomen Documenten en Mededelingen verzendcode: IDM 2 60 (2016-2017) Nr. 31 INHOUD INGEKOMEN DOCUMENTEN Ontwerpen van decreet...3 Indiening en verwijzing Voorstellen

Nadere informatie

Ingekomen Documenten en Mededelingen

Ingekomen Documenten en Mededelingen ingediend op 28 juni 2016 (2015-2016) Ingekomen Documenten en Mededelingen verzendcode: IDM 2 60 (2015-2016) Nr. 34 INHOUD INGEKOMEN DOCUMENTEN Ontwerpen van decreet...3 en verwijzing Voorstel van bijzonder

Nadere informatie

over de samenstelling van de kabinetten van de Vlaamse ministers

over de samenstelling van de kabinetten van de Vlaamse ministers 35 (2016-2017) Nr. 2 ingediend op 27 april 2017 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting uitgebracht door Tine Soens over de samenstelling van de kabinetten

Nadere informatie

Ingekomen Documenten en Mededelingen

Ingekomen Documenten en Mededelingen ingediend op 17 juni 2015 (2014-2015) Ingekomen Documenten en Mededelingen verzendcode: IDM 2 60 (2014-2015) Nr. 33 INHOUD INGEKOMEN DOCUMENTEN Ontwerpen van decreet 4 en verwijzing Voorstel van decreet

Nadere informatie

Verslag. over het ontwerp van decreet

Verslag. over het ontwerp van decreet 574 (2015-2016) Nr. 2 ingediend op 8 februari 2016 (2015-2016) Verslag namens de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme en Onroerend Erfgoed

Nadere informatie

Verslag van het verzoekschrift. over een verminderde bijdrage Vlaamse zorgverzekering voor leefloners op basis van het actuele inkomen

Verslag van het verzoekschrift. over een verminderde bijdrage Vlaamse zorgverzekering voor leefloners op basis van het actuele inkomen ingediend op 484 (2015-2016) Nr. 1 29 september 2015 (2015-2016) Verslag van het verzoekschrift namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door Cindy Franssen en Peter Persyn

Nadere informatie

namens de Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen uitgebracht door Marc Hendrickx

namens de Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen uitgebracht door Marc Hendrickx 1024 (2016-2017) Nr. 1 ingediend op 19 december 2016 (2016-2017) Verslag van het verzoekschrift namens de Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen uitgebracht door Marc Hendrickx over het

Nadere informatie

PLENAIRE VERGADERINGEN

PLENAIRE VERGADERINGEN AGENDA PLENAIRE VERGADERINGEN Woensdag 5 juli 2017 vanaf 10:00 uur Onderzoek van de geloofsbrieven van een nieuw lid Eedaflegging van het nieuwe lid Ontwerpen van decreet Beraadslagingen 1. Ontwerp van

Nadere informatie

Ingekomen Documenten en Mededelingen

Ingekomen Documenten en Mededelingen 60 (2016-2017) Nr. 34 ingediend op 28 juni 2017 (2016-2017) Ingekomen Documenten en Mededelingen verzendcode: IDM 2 60 (2016-2017) Nr. 34 INHOUD INGEKOMEN DOCUMENTEN Ontwerpen van decreet...3 en verwijzing

Nadere informatie

over de vernieuwde Vlaamse renovatiepremie

over de vernieuwde Vlaamse renovatiepremie 669 (2015-2016) Nr. 1 ingediend op 24 februari 2016 (2015-2016) Verslag van het verzoekschrift namens de Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen uitgebracht door Marc Hendrickx over de vernieuwde

Nadere informatie

Ingekomen Documenten en Mededelingen

Ingekomen Documenten en Mededelingen ingediend op 8 maart 2017 (2016-2017) Ingekomen Documenten en Mededelingen verzendcode: IDM 2 60 (2016-2017) Nr. 20 INHOUD INGEKOMEN DOCUMENTEN Voorstellen van decreet...4 en verwijzing Voorstellen van

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN

COMMISSIEVERGADERINGEN AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN Geplande vergaderingen Woensdag 21.09.2011-09:45 uur : Commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid Antoon Van Dyckzaal - 2 e verdieping - Stentofoonnummer : 0201

Nadere informatie

Verslag. over het ontwerp van decreet

Verslag. over het ontwerp van decreet 382 (2014-2015) Nr. 2 ingediend op 19 oktober 2015 (2015-2016) Verslag namens de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme en Onroerend Erfgoed

Nadere informatie

betreffende alternatieven voor dierproeven

betreffende alternatieven voor dierproeven 613 (2015-2016) Nr. 2 ingediend op 4 mei 2016 (2015-2016) Verslag namens de Commissie voor Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening, Energie en Dierenwelzijn uitgebracht door Wilfried Vandaele over het

Nadere informatie

tot wijziging van artikel 8 en 10 van de wet van 25 juni 1993 betreffende de uitoefening en de organisatie van ambulante en kermisactiviteiten

tot wijziging van artikel 8 en 10 van de wet van 25 juni 1993 betreffende de uitoefening en de organisatie van ambulante en kermisactiviteiten 1037 (2016-2017) Nr. 2 ingediend op 9 februari 2017 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid uitgebracht door An Christiaens en Lorin

Nadere informatie

Ingekomen Documenten en Mededelingen

Ingekomen Documenten en Mededelingen ingediend op 7 januari 2015 (2014-2015) Ingekomen Documenten en Mededelingen verzendcode: IDM 2 60 (2014-2015) Nr. 13 INHOUD INGEKOMEN DOCUMENTEN Verslag van het Rekenhof 3 en verwijzing Verslagen 3 Moties

Nadere informatie

houdende diverse financiële bepalingen

houdende diverse financiële bepalingen 541 (2015-2016) Nr. 2 ingediend op 9 december 2015 (2015-2016) Verslag namens de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting uitgebracht door Paul Van Miert en Jan Bertels over het ontwerp van

Nadere informatie

over goedkope woonvormen zoals de tiny houses

over goedkope woonvormen zoals de tiny houses 1025 (2016-2017) Nr. 1 ingediend op 19 december 2016 (2016-2017) Verslag van het verzoekschrift namens de Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen uitgebracht door An Christiaens over goedkope

Nadere informatie

PLENAIRE VERGADERINGEN

PLENAIRE VERGADERINGEN AGENDA PLENAIRE VERGADERINGEN Woensdag 07.07.2010 vanaf 10.00 uur Begroting Beraadslaging Ontwerp van decreet houdende de eindregeling van de begroting van de Vlaamse Gemeenschap en van instellingen van

Nadere informatie

betreffende de Vlaamse openbare statistieken

betreffende de Vlaamse openbare statistieken 547 (2015-2016) Nr. 2 ingediend op 15 januari 2016 (2015-2016) Verslag namens de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting uitgebracht door Paul Van Miert over het ontwerp van decreet betreffende

Nadere informatie

Ingekomen Documenten en Mededelingen

Ingekomen Documenten en Mededelingen ingediend op 7 oktober 2015 (2015-2016) Ingekomen Documenten en Mededelingen verzendcode: IDM 2 60 (2015-2016) Nr. 2 INHOUD INGEKOMEN DOCUMENTEN Ontwerp van decreet 3 en verwijzing Voorstellen van decreet

Nadere informatie

tot wijziging van het begrip inkomen voor de rentevoet bij de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW)

tot wijziging van het begrip inkomen voor de rentevoet bij de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) 1285 (2017-2018) Nr. 1 ingediend op 4 oktober 2017 (2017-2018) Verslag van het verzoekschrift namens de Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen uitgebracht door Björn Anseeuw tot wijziging

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING De aanpassing betreft volgende vergaderingen Dinsdag 05.03.2013-15:00 uur: Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden en Internationale Samenwerking

Nadere informatie

Verslag van het verzoekschrift. over een inkomensafhankelijke bijdrage voor de zorgverzekering

Verslag van het verzoekschrift. over een inkomensafhankelijke bijdrage voor de zorgverzekering ingediend op 282 (2014-2015) Nr. 1 12 maart 2015 (2014-2015) Verslag van het verzoekschrift namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door Cindy Franssen en Elke Van den Brandt

Nadere informatie

over het ontwerp van decreet houdende de wijziging van het decreet van 8 november 2002 houdende de oprichting van de v.z.w.

over het ontwerp van decreet houdende de wijziging van het decreet van 8 november 2002 houdende de oprichting van de v.z.w. ingediend op 448 (2014-2015) Nr. 3 12 oktober 2015 (2015-2016) Verslag namens de Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid uitgebracht door Emmily Talpe over het ontwerp

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING De aanpassing betreft volgende vergaderingen Donderdag 28.04.2011-09:30 uur : Commissie voor Economie, Economisch Overheidsinstrumentarium, Innovatie, Wetenschapsbeleid,

Nadere informatie

VR DOC.0988/2

VR DOC.0988/2 VR 2019 0207 DOC.0988/2 VR 2019 0207 DOC.0988/2 Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 25 juli 2014 tot bepaling van de bevoegdheden van de leden van

Nadere informatie

houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2018

houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2018 19 Nr. 5-K ingediend op 13 juni 2018 Verslag namens de Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen uitgebracht door Piet De Bruyn, Katrien Partyka en Bart Van Malderen aan de Commissie voor Algemeen

Nadere informatie

betreffende het versneld openstellen van de persoonsvolgende financiering voor minderjarige personen met een handicap

betreffende het versneld openstellen van de persoonsvolgende financiering voor minderjarige personen met een handicap 964 (2016-2017) Nr. 2 ingediend op 19 januari 2017 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door Vera Jans en Tine van der Vloet over het voorstel van

Nadere informatie

namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door Katrien Schryvers en Lorin Parys

namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door Katrien Schryvers en Lorin Parys 1119 (2016-2017) Nr. 2 ingediend op 2 mei 2017 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door Katrien Schryvers en Lorin Parys over het ontwerp van decreet

Nadere informatie

Verslag. over het ontwerp van decreet

Verslag. over het ontwerp van decreet 1222 (2016-2017) Nr. 2 ingediend op 26 september 2017 (2017-2018) Verslag namens de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme en Onroerend Erfgoed

Nadere informatie

Verslag. over het ontwerp van decreet

Verslag. over het ontwerp van decreet 924 (2016-2017) Nr. 2 ingediend op 18 januari 2017 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme en Onroerend Erfgoed

Nadere informatie

namens de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media uitgebracht door Karin Brouwers

namens de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media uitgebracht door Karin Brouwers 829 (2015-2016) Nr. 2 ingediend op 14 juli 2016 (2015-2016) Verslag namens de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media uitgebracht door Karin Brouwers over het ontwerp van decreet houdende wijziging

Nadere informatie

houdende instemming met het Verdrag inzake het Europees Bosseninstituut

houdende instemming met het Verdrag inzake het Europees Bosseninstituut 689 (2015-2016) Nr. 2 ingediend op 28 april 2016 (2015-2016) Verslag namens de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme en Onroerend Erfgoed uitgebracht

Nadere informatie

houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2013

houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2013 stuk ingediend op 1752 (2012-2013) Nr. 9 4 december 2012 (2012-2013) Ontwerp van decreet houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2013 Verslag namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid,

Nadere informatie

houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2019

houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2019 1746 (2018-2019) Nr. 9 ingediend op 4 december 2018 (2018-2019) Verslag namens de Commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid uitgebracht door Sofie Joosen over het ontwerp van decreet houdende

Nadere informatie

Commissies en Interparlementaire Gremia

Commissies en Interparlementaire Gremia stuk ingediend op 4 (2011-2012) Nr. 1 1 oktober 2011 (2011-2012) Commissies en Interparlementaire Gremia verzendcode: PAR Kris Van Dijck 2 Stuk 4 (2011-2012) Nr. 1 V l a a m s Pa r l e m e n t 1011 B r

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING De aanpassing betreft volgende vergaderingen Dinsdag 25.01.2011-13:30 uur : Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting Antoon Van Dyckzaal - 2 e verdieping

Nadere informatie

PLENAIRE VERGADERINGEN

PLENAIRE VERGADERINGEN AGENDA AANGEPAST PLENAIRE VERGADERINGEN Donderdag 10.07.2008 vanaf 14.00 uur Actuele vragen (Regl. art. 82) Voorstel van decreet Beraadslaging Voorstel van decreet van mevrouw Marleen Vanderpoorten houdende

Nadere informatie

van Cathy Coudyser, Karin Brouwers, Marnic De Meulemeester, Jan Van Esbroeck, Johan Verstreken en Bart Caron

van Cathy Coudyser, Karin Brouwers, Marnic De Meulemeester, Jan Van Esbroeck, Johan Verstreken en Bart Caron 1079 (2016-2017) Nr. 2 ingediend op 22 februari 2017 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme en Onroerend Erfgoed

Nadere informatie

over de conceptnota voor nieuwe regelgeving

over de conceptnota voor nieuwe regelgeving 960 (2016-2017) Nr. 3 ingediend op 19 april 2017 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen uitgebracht door An Moerenhout en Marc Hendrickx over de conceptnota

Nadere informatie

namens de Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen uitgebracht door Piet De Bruyn

namens de Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen uitgebracht door Piet De Bruyn 989 (2016-2017) Nr. 2 ingediend op 14 februari 2017 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen uitgebracht door Piet De Bruyn over het voorstel van decreet van

Nadere informatie

5 (2009) Nr juli 2009 (2009) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR

5 (2009) Nr juli 2009 (2009) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR stuk ingediend op 5 (2009) Nr. 1 13 juli 2009 (2009) Vlaamse Regering Samenstelling verzendcode: PAR 2 Stuk 5 (2009) Nr. 1 Vlaams Parlement 1011 Brussel 02/552.11.11 www.vlaamsparlement.be Stuk 5 (2009)

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING De aanpassing betreft volgende vergaderingen Dinsdag 11.06.2013-14:00 uur: Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting Jan Van Eyckzaal - 3 e verdieping

Nadere informatie

houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2015

houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2015 stuk 19-A (2014-2015) Nr. 2-K ingediend op 28 mei 2015 (2014-2015) Verslag namens de Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen uitgebracht door An Christiaens en Joris Vandenbroucke aan de

Nadere informatie

5 ( ) Nr. 1 1 oktober 2010 ( ) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR

5 ( ) Nr. 1 1 oktober 2010 ( ) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR stuk ingediend op 5 (2010-2011) Nr. 1 1 oktober 2010 (2010-2011) Vlaamse Regering Samenstelling verzendcode: PAR 2 Stuk 5 (2010-2011) Nr. 1 V l a a m s Pa r l e m e n t 1011 B r u s s e l 0 2 / 5 5 2.

Nadere informatie

over het voorstel van decreet

over het voorstel van decreet ingediend op 799 (2015-2016) Nr. 3 28 juni 2016 (2015-2016) Verslag namens de Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid uitgebracht door Peter Van Rompuy over het

Nadere informatie

5 ( ) Nr. 2 5 januari 2012 ( ) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR

5 ( ) Nr. 2 5 januari 2012 ( ) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR stuk ingediend op 5 (2011-2012) Nr. 2 5 januari 2012 (2011-2012) Vlaamse Regering Samenstelling verzendcode: PAR 2 Stuk 5 (2011-2012) Nr. 2 V l a a m s Pa r l e m e n t 1011 B r u s s e l 0 2 / 5 5 2.

Nadere informatie

over het uitbreiden van de mogelijkheid om de asurne te bewaren op een andere plaats dan de begraafplaats

over het uitbreiden van de mogelijkheid om de asurne te bewaren op een andere plaats dan de begraafplaats stuk ingediend op 1166 (2010-2011) Nr. 1 23 mei 2011 (2010-2011) Verzoekschrift over het uitbreiden van de mogelijkheid om de asurne te bewaren op een andere plaats dan de begraafplaats Verslag namens

Nadere informatie

houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2017

houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2017 1151 (2016-2017) Nr. 9 ingediend op 13 juni 2017 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Onderwijs uitgebracht door Jenne De Potter over het ontwerp van decreet houdende bepalingen tot begeleiding

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN

COMMISSIEVERGADERINGEN AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN Geplande vergaderingen Dinsdag 10.12.2013-13:30 uur: Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting Jan Van Eyckzaal - 3 e verdieping - Stentofoonnummer: 0322 - Rechtstreekse

Nadere informatie

en over het ontwerp van decreet

en over het ontwerp van decreet 774 (2015-2016) Nr. 2 ingediend op 23 juni 2016 (2015-2016) Verslag namens de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme en Onroerend Erfgoed uitgebracht

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN

COMMISSIEVERGADERINGEN AGENDA AANPASSING COMMISSIEVERGADERINGEN De aanpassing betreft volgende vergaderingen Donderdag 19.03.2009-10:00 uur : Commissie voor Economie, Werk en Sociale Economie - 14:00 uur : Commissie voor Economie,

Nadere informatie

Ingekomen Stukken en Mededelingen

Ingekomen Stukken en Mededelingen stuk 60 (2009-2010) Nr. 30 ingediend op 9 juni 2010 (2009-2010) Decreetgeving Ingekomen Stukken en Mededelingen verzendcode: ISM 2 Stuk 60 (2009-2010) Nr. 30 INHOUDSOPGAVE INGEKOMEN STUKKEN EN VERZOEKSCHRIFTEN:

Nadere informatie

Verslag. over het Jaarverslag 2014 van de Vlaamse Ombudsdienst. 41 ( ) Nr. 5 ingediend op 29 juni 2015 ( )

Verslag. over het Jaarverslag 2014 van de Vlaamse Ombudsdienst. 41 ( ) Nr. 5 ingediend op 29 juni 2015 ( ) 41 (2014-2015) Nr. 5 ingediend op 29 juni 2015 (2014-2015) Verslag namens de Commissie voor Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering en Stedenbeleid uitgebracht door Peter Wouters over het Jaarverslag

Nadere informatie

5 ( ) Nr. 2 2 januari 2014 ( ) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR

5 ( ) Nr. 2 2 januari 2014 ( ) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR stuk ingediend op 5 (2013-2014) Nr. 2 2 januari 2014 (2013-2014) Vlaamse Regering Samenstelling verzendcode: PAR 2 Stuk 5 (2013-2014) Nr. 2 V l a a m s Pa r l e m e n t 1011 B r u s s e l 0 2 / 5 5 2.

Nadere informatie

Verzoekschrift. over de voorwaarden voor de Vlaamse aanmoedigingspremie Landingsbaan social profit. Verslag

Verzoekschrift. over de voorwaarden voor de Vlaamse aanmoedigingspremie Landingsbaan social profit. Verslag stuk ingediend op 1448 (2011-2012) Nr. 1 23 januari 2012 (2011-2012) Verzoekschrift over de voorwaarden voor de Vlaamse aanmoedigingspremie Landingsbaan social profit Verslag namens de Commissie voor Economie,

Nadere informatie

over de uitsluiting van grensarbeiders van de Vlaamse zorgverzekering

over de uitsluiting van grensarbeiders van de Vlaamse zorgverzekering stuk ingediend op 156 (2009-2010) Nr. 1 12 oktober 2009 (2009-2010) Verzoekschrift over de uitsluiting van grensarbeiders van de Vlaamse zorgverzekering Verslag namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid,

Nadere informatie

OVERZICHTSTABEL GEREGISTREERDE AANVRAGEN OPENBAARHEID VAN BESTUUR

OVERZICHTSTABEL GEREGISTREERDE AANVRAGEN OPENBAARHEID VAN BESTUUR BIJLAGE OVERZICHTSTABEL GEREGISTREERDE AANVRAGEN OPENBAARHEID VAN BESTUUR PERIODE: 1 JULI 2015 TOT 30 JUNI 2016 1) Vlaamse overheid: 12 beleidsdomeinen A) Kanselarij en Bestuur Departement Kanselarij en

Nadere informatie

5 (2014-2015) Nr. 1 6 oktober 2014 (2014-2015) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR

5 (2014-2015) Nr. 1 6 oktober 2014 (2014-2015) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR stuk ingediend op 5 (2014-2015) Nr. 1 6 oktober 2014 (2014-2015) Vlaamse Regering Samenstelling verzendcode: PAR 2 Stuk 5 (2014-2015) Nr. 1 Samenstelling minister-president Geert BOURGEOIS viceminister-presidenten

Nadere informatie

betreffende het halen van de doelstellingen zoals voorzien in het decreet van 22 november 2013 betreffende de lokale diensteneconomie

betreffende het halen van de doelstellingen zoals voorzien in het decreet van 22 november 2013 betreffende de lokale diensteneconomie 794 (2015-2016) Nr. 3 ingediend op 10 oktober 2016 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid uitgebracht door Sabine Vermeulen en Güler

Nadere informatie

VLAAMSE REGERING SAMENSTELLING. minister-president. Kris PEETERS. viceminister-presidenten. Fientje MOERMAN Frank VANDENBROUCKE

VLAAMSE REGERING SAMENSTELLING. minister-president. Kris PEETERS. viceminister-presidenten. Fientje MOERMAN Frank VANDENBROUCKE Zitting 2007-2008 1 oktober 2007 VLAAMSE REGERING SAMENSTELLING minister-president Kris PEETERS viceminister-presidenten Fientje MOERMAN Frank VANDENBROUCKE Vlaamse ministers Dirk VAN MECHELEN Bert ANCIAUX

Nadere informatie

5 ( ) Nr. 3 1 april 2014 ( ) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR

5 ( ) Nr. 3 1 april 2014 ( ) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR stuk ingediend op 5 (2013-2014) Nr. 3 1 april 2014 (2013-2014) Vlaamse Regering Samenstelling verzendcode: PAR 2 Stuk 5 (2013-2014) Nr. 3 V l a a m s Pa r l e m e n t 1011 B r u s s e l 0 2 / 5 5 2. 11.

Nadere informatie

Verslag van de gedachtewisseling. over de toelichting over de conceptnota van de Vlaamse Regering Duaal leren Een volwaardig kwalificerende leerweg

Verslag van de gedachtewisseling. over de toelichting over de conceptnota van de Vlaamse Regering Duaal leren Een volwaardig kwalificerende leerweg 276 (2014-2015) Nr. 1 ingediend op 3 maart 2015 (2014-2015) Verslag van de gedachtewisseling namens de Verenigde Commissies voor Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid en voor

Nadere informatie

OVERZICHTSTABEL GEREGISTREERDE AANVRAGEN OPENBAARHEID VAN BESTUUR

OVERZICHTSTABEL GEREGISTREERDE AANVRAGEN OPENBAARHEID VAN BESTUUR VR 2018 2601 MED.0016/3BIS BIJLAGE OVERZICHTSTABEL GEREGISTREERDE AANVRAGEN OPENBAARHEID VAN BESTUUR PERIODE: 1 JULI 2016 TOT 30 JUNI 2017 1) Vlaamse overheid: 12 beleidsdomeinen A) Kanselarij en Bestuur

Nadere informatie

Ontwerp van decreet. Verslag

Ontwerp van decreet. Verslag stuk ingediend op 2113 (2012-2013) Nr. 2 22 oktober 2013 (2013-2014) Ontwerp van decreet tot instemming met de kaderovereenkomst inzake partnerschap en samenwerking tussen de Europese Unie en haar lidstaten

Nadere informatie

Ontwerp van decreet. Verslag. stuk ingediend op

Ontwerp van decreet. Verslag. stuk ingediend op stuk ingediend op 2114 (2012-2013) Nr. 2 5 november 2013 (2013-2014) Ontwerp van decreet tot instemming met de kaderovereenkomst inzake een breed partnerschap en samenwerking tussen de Europese Unie en

Nadere informatie

over het voorstel van resolutie betreffende de uitbreiding en verdieping van de sensibiliseringsacties voor het voorkomen van gehoorschade en tinnitus

over het voorstel van resolutie betreffende de uitbreiding en verdieping van de sensibiliseringsacties voor het voorkomen van gehoorschade en tinnitus ingediend op 1427 (2017-2018) Nr. 3 5 februari 2018 (2017-2018) Verslag namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door Griet Coppé en Martine Taelman over het voorstel van

Nadere informatie

5 ( ) Nr september 2016 ( ) ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR

5 ( ) Nr september 2016 ( ) ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR ingediend op 5 (2016-2017) Nr. 1 26 september 2016 (2016-2017) Vlaamse Regering Samenstelling verzendcode: PAR 2 5 (2016-2017) Nr. 1 Samenstelling minister-president Geert BOURGEOIS viceminister-presidenten

Nadere informatie

Verslag. over het voorstel van resolutie. betreffende de eendagskuikens. 564 (2015-2016) Nr. 2 ingediend op 4 mei 2016 (2015-2016)

Verslag. over het voorstel van resolutie. betreffende de eendagskuikens. 564 (2015-2016) Nr. 2 ingediend op 4 mei 2016 (2015-2016) 564 (2015-2016) Nr. 2 ingediend op 4 mei 2016 (2015-2016) Verslag namens de Commissie voor Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening, Energie en Dierenwelzijn uitgebracht door Bart Nevens over het voorstel

Nadere informatie

betreffende de bevriezing en de rationele schrapping van overbodige woonuitbreidingsgebieden

betreffende de bevriezing en de rationele schrapping van overbodige woonuitbreidingsgebieden 926 (2016-2017) Nr. 2 ingediend op 20 december 2016 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening, Energie en Dierenwelzijn uitgebracht door Wilfried Vandaele over

Nadere informatie

Verzoekschrift. over opleidingscheques voor Vlamingen die buiten het Vlaamse of Brusselse Hoofdstedelijke Gewest werken. Verslag

Verzoekschrift. over opleidingscheques voor Vlamingen die buiten het Vlaamse of Brusselse Hoofdstedelijke Gewest werken. Verslag stuk ingediend op 1447 (2011-2012) Nr. 1 23 januari 2012 (2011-2012) Verzoekschrift over opleidingscheques voor Vlamingen die buiten het Vlaamse of Brusselse Hoofdstedelijke Gewest werken Verslag namens

Nadere informatie

houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2016

houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2016 ingediend op 764 (2015-2016) Nr. 2 24 mei 2016 (2015-2016) Amendementen op het ontwerp van decreet houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2016 Documenten in het dossier:

Nadere informatie

OVERZICHTSTABEL GEREGISTREERDE AANVRAGEN OPENBAARHEID VAN BESTUUR

OVERZICHTSTABEL GEREGISTREERDE AANVRAGEN OPENBAARHEID VAN BESTUUR VR 2019 2501 MED.0026/3BIS BIJLAGE OVERZICHTSTABEL GEREGISTREERDE AANVRAGEN OPENBAARHEID VAN BESTUUR PERIODE: 1 JULI 2017 TOT 30 JUNI 2018 1) Vlaamse overheid: 11 beleidsdomeinen A) Kanselarij en Bestuur

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET Stuk 431 (2000-2001) Nr. 1 VLAAMS PARLEMENT Zitting 2000-2001 23 oktober 2000 ONTWERP VAN DECREET houdende goedkeuring van het protocol bij de overeenkomst tot instelling van samenwerking en een douane-unie

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN

COMMISSIEVERGADERINGEN AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN Geplande vergaderingen Zondag 21.04.2013 Werkbezoek: - 07:30 uur: Commissie voor Economie, Economisch Overheidsinstrumentarium, Innovatie, Wetenschapsbeleid, Werk en Sociale

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG BIJLAGE

BEKNOPT VERSLAG BIJLAGE Nr. 16 Zitting 2004-2005 12 januari 2005 BEKNOPT VERSLAG BIJLAGE INHOUDSOPGAVE Beleidsnota 3 en verwijzing Ontwerp van decreet 3 en verwijzing Voorstellen van decreet 3 en verwijzing Met redenen omklede

Nadere informatie

betreffende het vastleggen van ambitieuze onderhandelingsdoelstellingen voor de Vlaamse Regering op de Klimaatconferentie in Kopenhagen

betreffende het vastleggen van ambitieuze onderhandelingsdoelstellingen voor de Vlaamse Regering op de Klimaatconferentie in Kopenhagen stuk ingediend op 282 (2009-2010) Nr. 2 9 december 2009 (2009-2010) Voorstel van resolutie van de heer Bart Martens, en de dames Tinne Rombouts, Liesbeth Homans en Gwenny De Vroe betreffende het nieuwe

Nadere informatie

Verzoekschrift. over een studie naar de gevolgen van het Engels als eventuele derde officiële taal in Brussel. Verslag

Verzoekschrift. over een studie naar de gevolgen van het Engels als eventuele derde officiële taal in Brussel. Verslag stuk ingediend op 350 (2009-2010) Nr. 1 2 februari 2010 (2009-2010) Verzoekschrift over een studie naar de gevolgen van het Engels als eventuele derde officiële taal in Brussel Verslag namens de Commissie

Nadere informatie

over de conceptnota voor nieuwe regelgeving

over de conceptnota voor nieuwe regelgeving 706 (2015-2016) Nr. 2 ingediend op 6 juni 2016 (2015-2016) Verslag namens de Commissie voor Mobiliteit en Openbare Werken uitgebracht door Lode Ceyssens over de conceptnota voor nieuwe regelgeving van

Nadere informatie

over de agenda van de komende Europese Ministerraden Landbouw en Visserij en het Belgische EU-voorzitterschap

over de agenda van de komende Europese Ministerraden Landbouw en Visserij en het Belgische EU-voorzitterschap stuk ingediend op 783 (2010-2011) Nr. 1 8 november 2010 (2010-2011) Gedachtewisseling over de agenda van de komende Europese Ministerraden Landbouw en Visserij en het Belgische EU-voorzitterschap Verslag

Nadere informatie

houdende wijziging van het Energiedecreet van 8 mei 2009, wat betreft de energieprestaties van gebouwen

houdende wijziging van het Energiedecreet van 8 mei 2009, wat betreft de energieprestaties van gebouwen 966 (2016-2017) Nr. 2 ingediend op 30 januari 2017 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening, Energie en Dierenwelzijn uitgebracht door Valerie Taeldeman over

Nadere informatie

betreffende aandacht voor preventieve mondzorg in het Vlaamse gezondheidsbeleid en bij kwetsbare groepen

betreffende aandacht voor preventieve mondzorg in het Vlaamse gezondheidsbeleid en bij kwetsbare groepen 857 (2015-2016) Nr. 2 ingediend op 21 oktober 2016 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door Griet Coppé en Danielle Godderis-T'Jonck over het voorstel

Nadere informatie

Ontwerp van decreet. Verslag

Ontwerp van decreet. Verslag stuk ingediend op 2363 (2013-2014) Nr. 2 25 maart 2013 (2013-2014) Ontwerp van decreet houdende instemming met de overeenkomst inzake een gemeenschappelijke luchtvaartruimte tussen de Europese Unie en

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING De aanpassing betreft volgende vergaderingen Dinsdag 17.04.2012-14:00 uur : Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting Antoon Van Dyckzaal - 2 e verdieping

Nadere informatie

betreffende de handel met Palestijnse gebieden

betreffende de handel met Palestijnse gebieden 243 (2014-2015) Nr. 2 ingediend op 25 oktober 2016 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme en Onroerend Erfgoed

Nadere informatie

Vlaamse Ombudsdienst. Jaarverslag 2013. Verslag. stuk 41 (2014) Nr. 2 ingediend op 13 oktober 2014 (2014-2015)

Vlaamse Ombudsdienst. Jaarverslag 2013. Verslag. stuk 41 (2014) Nr. 2 ingediend op 13 oktober 2014 (2014-2015) stuk 41 (2014) Nr. 2 ingediend op 13 oktober 2014 (2014-2015) Vlaamse Ombudsdienst Jaarverslag 2013 Verslag namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door mevrouw Martine Taelman

Nadere informatie

Ontwerp van decreet. Verslag

Ontwerp van decreet. Verslag stuk ingediend op 1160 (2010-2011) Nr. 2 22 juni 2011 (2010-2011) Ontwerp van decreet houdende instemming met het protocol tot wijziging van het aan het verdrag betreffende de Europese Unie, het verdrag

Nadere informatie