Ingekomen Documenten en Mededelingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ingekomen Documenten en Mededelingen"

Transcriptie

1 ingediend op 7 juni 2017 ( ) Ingekomen Documenten en Mededelingen verzendcode: IDM

2 2 60 ( ) Nr. 31 INHOUD INGEKOMEN DOCUMENTEN Ontwerpen van decreet...3 Indiening en verwijzing Voorstellen van decreet...3 Indiening en verwijzing Voorstel van resolutie...4 Indiening en verwijzing Advies van het Vlaams Vredesinstituut...4 Indiening 4 Verslagen...4 Indiening 4 MEDEDELING TER INZAGE OP DE DIRECTIE DECREETGEVING Mededeling van het Waals Parlement...7 Indiening MEDEDELINGEN TER INZAGE IN HET PARLEMENTAIR INFORMATIECENTRUM Jaarverslagen...8 Indiening Mededelingen van de SERV...8 Indiening Mededeling van de SALV...8 Indiening 8 Arresten van het Grondwettelijk Hof...9 Indiening 9 Kennisgevingen van het Grondwettelijk Hof...10 Indiening MEDEDELINGEN VAN HET SECRETARIAAT Brussel 02/

3 3 ONTWERPEN VAN DECREET * Indiening en verwijzing De volgende ontwerpen van decreet werden ingediend: Ontwerp van decreet houdende instemming met het Protocol tot wijziging van de Benelux-Overeenkomst op het gebied van de jacht en de vogelbescherming, gedaan te Brussel op 17 februari ( ) Nr. 1. Verwezen naar de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Toerisme en Onroerend Erfgoed. Ontwerp van decreet houdende instemming met de wijzigingen aan het Protocol inzake zware metalen, met bijlagen, bij het Verdrag van 1979 betreffende grensoverschrijdende luchtverontreiniging over lange afstand, gedaan op 13 december 2012 te Genève ( ) Nr. 1. Verwezen naar de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Toerisme en Onroerend Erfgoed. Ontwerp van decreet houdende instemming met de wijzigingen aan het Protocol inzake persistente organische verontreinigende stoffen, met bijlagen, bij het Verdrag van 1979 betreffende grensoverschrijdende luchtverontreiniging over lange afstand, gedaan op 18 december 2009 te Genève ( ) Nr. 1. Verwezen naar de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Toerisme en Onroerend Erfgoed. VOORSTELLEN VAN DECREET Indiening en verwijzing De volgende voorstellen van decreet werden ingediend: Voorstel van decreet van Caroline Gennez en Michèle Hostekint houdende wijziging van de Vlaamse Codex Fiscaliteit van 13 december 2013, wat betreft de gelijkmatige verdeling van rechten met betrekking tot de vermindering van de onroerende voorheffing bij gezamenlijk ouderlijk gezag waarvan de huisvesting van de kinderen gelijkmatig is verdeeld ( ) Nr. 1. Verwezen naar de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting. Voorstel van decreet van Willem-Frederik Schiltz, Matthias Diependaele, Peter Van Rompuy, Jos Lantmeeters, Jenne De Potter en Paul Cordy houdende wijziging van de Vlaamse Codex Fiscaliteit van 13 december 2013 inzake de opcentiemen op de onroerende voorheffing ( ) Nr. 1. Verwezen naar de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting.

4 4 60 ( ) Nr. 31 Voorstel van decreet van Annick De Ridder, Dirk de Kort, Mathias De Clercq, Bert Maertens, Karin Brouwers en Paul Van Miert houdende wijziging van het decreet van 3 mei 2013 betreffende de bescherming van de verkeersinfrastructuur in geval van bijzonder wegtransport ( ) Nr. 1. Verwezen naar de Commissie voor Mobiliteit en Openbare Werken. VOORSTEL VAN RESOLUTIE Indiening en verwijzing Het volgend voorstel van resolutie werd ingediend: Voorstel van resolutie van Tine Soens en Güler Turan betreffende een wapenembargo tegen Saoedi-Arabië ( ) Nr. 1. Verwezen naar de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Toerisme en Onroerend Erfgoed. ADVIES VAN HET VLAAMS VREDESINSTITUUT Indiening Het volgend advies van het Vlaams Vredesinstituut werd ingediend: Advies van het Vlaams Vredesinstituut over het voorstel van resolutie betreffende een advies over het in de Kamer van Volksvertegenwoordigers ingediende voorstel van resolutie om het buitenlandbeleid ten aanzien van het Koninkrijk Saoedi-Arabië te herzien ( ) Nr. 4. VERSLAGEN Indiening De volgende verslagen werden ingediend: Verslag namens de Commissie voor Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering en Stedenbeleid uitgebracht door Ward Kennes aan de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting over het ontwerp van decreet houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar ( ) Nr. 3-A. Verslag namens de Commissie voor Brussel en de Vlaamse Rand uitgebracht door Willy Segers, Joris Poschet en Yamila Idrissi aan de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting over het ontwerp van decreet houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar ( ) Nr. 3-B.

5 5 Verslag namens de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Toerisme en Onroerend Erfgoed uitgebracht door Jan Van Esbroeck, Ward Kennes en Güler Turan aan de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting over het ontwerp van decreet houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar ( ) Nr. 3-C. Verslag namens de Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid uitgebracht door Lieve Maes en Miranda Van Eetvelde aan de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting over het ontwerp van decreet houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar ( ) Nr. 3-E. Verslag namens de Commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid uitgebracht door Bart Dochy aan de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting over het ontwerp van decreet houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar ( ) Nr. 3-F. Verslag namens de Commissie voor Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening, Energie en Dierenwelzijn uitgebracht door Piet De Bruyn, Bruno Tobback, Jos Lantmeeters, Johan Danen en Sabine Vermeulen over het ontwerp van decreet houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar ( ) Nr. 3-G. Verslag namens de Commissie voor Mobiliteit en Openbare Werken uitgebracht door Björn Rzoska en Dirk de Kort aan de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting over het ontwerp van decreet houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar ( ) Nr. 3-I. Verslag namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door Cindy Franssen en Elke Van den Brandt aan de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting over het ontwerp van decreet houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar ( ) Nr. 3-J. Verslag namens de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media uitgebracht door Yamila Idrissi en Cathy Coudyser over de nota van de Vlaamse Regering. Strategische visienota Cultureel Erfgoed - 64 ( ) Nr. 2. Verslag namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door Danielle Godderis-T'Jonck over het voorstel van resolutie betreffende het belang van borstvoeding ( ) Nr. 2. Verslag namens de Commissie voor Onderwijs uitgebracht door Jos De Meyer en Caroline Gennez over het ontwerp van decreet betreffende het onderwijs XXVII ( ) Nr. 4.

6 6 60 ( ) Nr. 31 Verslag namens de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting uitgebracht door Joris Vandenbroucke over het ontwerp van decreet houdende wijziging van de Vlaamse Codex Fiscaliteit van 13 december 2013, wat betreft de vergroening van de verkeersfiscaliteit voor lichte vracht en oldtimers ( ) Nr. 3. Verslag namens de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting uitgebracht door Jenne De Potter over het ontwerp van decreet houdende instemming met het samenwerkingsakkoord van 9 mei 2017 tussen de Federale Overheid en het Vlaamse Gewest met betrekking tot de regularisatie van niet uitsplitsbare bedragen ( ) Nr. 2. Verslag van de gedachtewisseling namens de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media uitgebracht door Joris Poschet en Herman Wynants over de uitvoering van het decreet houdende de ondersteuning van bovenlokale sportinfrastructuur en topsportinfrastructuur ( ) Nr. 1. Verslag van de hoorzitting namens de Commissie voor Mobiliteit en Openbare Werken uitgebracht door Joris Vandenbroucke over de studie van Transport & Mobility Leuven: Internalisering van externe kosten van transport in Vlaanderen ( ) Nr. 1.

7 7 DE VOLGENDE MEDEDELING LIGT TER INZAGE OP DE DIRECTIE DECREETGEVING VAN HET VLAAMS PARLEMENT (contactpersoon: tel: 02/ ): MEDEDELING VAN HET WAALS PARLEMENT Indiening De volgende mededeling van het Waals Parlement werd ingediend: Brief d.d. 23 mei 2017 met de "Conclusies van een panel over problematiek vergrijzing" (DOC61/ ).

8 8 60 ( ) Nr. 31 DE VOLGENDE MEDEDELINGEN LIGGEN TER INZAGE IN HET PARLEMENTAIR INFORMATIECENTRUM VAN HET VLAAMS PARLEMENT: JAARVERSLAGEN Indiening Jaarverslag 2016 van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) Jaarverslag 2016 van Ancienne Belgique Activiteitenverslag 2016 van de Privacycommissie Brochure activiteitenverslag 2016 van de Privacycommissie Jaarverslag 2016 van het Grondwettelijk Hof MEDEDELINGEN VAN DE SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD VAN VLAANDEREN (SERV) Indiening Advies d.d. 29 mei 2017 over het samenwerkingsakkoord Belgische klimaaten energiedoelstellingen Advies d.d. 29 mei 2017 over het ontwerp besluit opheffing KB s beroepsbekwaamheden MEDEDELING VAN DE STRATEGISCHE ADVIESRAAD VOOR LANDBOUW EN VISSERIJ (SALV) Indiening Advies d.d. 22 mei 2017 over de aanlandingsverplichting zeevisserijsector

9 9 ARRESTEN VAN HET GRONDWETTELIJK HOF Indiening Arrest inzake de prejudiciële vragen over artikel 107, tweede lid, van het decreet van de Franse Gemeenschap van 31 maart 2004 betreffende de organisatie van het hoger onderwijs ter bevordering van de integratie in de Europese ruimte van het hoger onderwijs en betreffende de herfinanciering van de universiteiten, en over artikel 29, 2, van de wet van 27 juli 1971 op de financiering en de controle van de universitaire instellingen, gesteld door de Franstalige Rechtbank van eerste aanleg te Brussel (Arrest nr. 57/2017 van 18 mei 2017); Arrest inzake de beroepen tot vernietiging van de artikelen 39 en 40 van het Vlaamse decreet van 3 juli 2015 houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2015, ingesteld door de vzw «Belgisch Fonds voor de Inzameling en Verwerking van Elektrohuishoudtoestellen» en anderen, door de vzw «Bebat» en anderen en door de vzw «Recybat» en de vzw «Belgische Confederatie van de Autohandel en -reparatie en van de aanverwante sectoren» (Arrest nr. 58/2017 van 18 mei 2017); Arrest inzake het beroep tot vernietiging van het Vlaamse decreet van 3 juli 2015 «tot wijziging van diverse decreten houdende de subsidiëring aan de lokale besturen en tot wijziging van het decreet van 5 juli 2002 tot vaststelling van de regels inzake de dotatie en de verdeling van het Vlaams Gemeentefonds», ingesteld door de vzw «Association de Promotion des Droits humains et des Minorités» en Charles Danis (Arrest nr. 59/2017 van 18 mei 2017); Arrest inzake de prejudiciële vraag over artikel 81, 1, van het decreet van het Waalse Gewest van 11 maart 1999 betreffende de milieuvergunning, gesteld door de Raad van State (Arrest nr. 60/2017 van 18 mei 2017); Arrest inzake het beroep tot vernietiging van artikel 57sexies van de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, ingevoegd bij artikel 20 van de programmawet van 28 juni 2013, ingesteld door de vzw «Coordination et initiatives pour et avec les Réfugiés et Etrangers», de vzw «Medimmigrant» en de vzw «Organisatie voor clandestiene arbeidsmigranten» (Arrest nr. 61/2017 van 18 mei 2017); Arrest inzake de prejudiciële vraag betreffende artikel 94 van het Vlaamse Gemeentedecreet van 15 juli 2005, gesteld door de beslagrechter van de Rechtbank van eerste aanleg Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde (Arrest nr. 62/2017 van 18 mei 2017); Arrest inzake het beroep tot vernietiging van artikel 18, 1, van de ordonnantie van het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest van 18 december 2015 houdende het eerste deel van de fiscale hervorming, ingesteld door de vzw «Inter-Environnement Bruxelles» en anderen (Arrest nr. 63/2017 van 18 mei 2017);

10 10 60 ( ) Nr. 31 KENNISGEVINGEN VAN HET GRONDWETTELIJK HOF Indiening Prejudiciële vragen betreffende artikel 15, 3, van de Overeenkomst tussen het Koninkrijk België en de Zwitserse Bondsstaat tot het vermijden van dubbele belasting inzake belastingen naar het inkomen en naar het vermogen, ondertekend te Bern op 28 augustus 1978, gesteld door de Rechtbank van eerste aanleg Luik, afdeling Luik (Rolnummer 6654); Beroep tot vernietiging van de artikelen 2, 3 en 4 van het decreet van het Waalse Gewest van 20 oktober 2016 «houdende wijziging van het decreet van 10 juli 2013 tot invoering van een kader om te komen tot een pesticidengebruik dat verenigbaar is met duurzame ontwikkeling en tot wijziging van Boek I van het Milieuwetboek, Boek II van het Milieuwetboek, dat het Waterwetboek inhoudt, de wet van 28 december 1967 betreffende de onbevaarbare waterlopen en het decreet van 12 juli 2001 betreffende de beroepsopleiding in de landbouw», ingesteld door de vzw «Belgische vereniging van de industrie van plantenbeschermingsmiddelen» (Rolnummer 6658); Beroep tot vernietiging van de woorden «en op het uitbreidingsgebied van het verblijfspark» in artikel D.II.63, eerste lid, 3, vervat in artikel 1 van het decreet van het Waalse Gewest van 20 juli 2016 «tot opheffing van het decreet van 24 april 2014 tot opheffing van de artikelen 1 tot 128 en 129quater tot 184 van het Waalse Wetboek van Ruimtelijke Ordening, Stedenbouw, Patrimonium en Energie, tot opheffing van de artikelen 1 tot 128 en 129quater tot 184 van het Waalse Wetboek van Ruimtelijke Ordening, Stedenbouw en Patrimonium en tot vorming van het Wetboek van Ruimtelijke Ontwikkeling», ingesteld door D.S. en anderen (Rolnummer 6659); Beroep tot vernietiging van het decreet van het Waalse Gewest van 24 november 2016 houdende wijziging van het decreet van 19 maart 2009 betreffende de instandhouding van het gewestelijk openbaar wegen- en waterwegendomein en diverse bepalingen betreffende het vervoer over de weg, ingesteld door de «Unie van Professionele Transporteurs en Logistieke ondernemers» en de bvba «V.D.K.». (Rolnummer 6661); Beroep tot vernietiging van de artikelen D.II.28, tweede lid, D.II.36, 2, tweede lid, D.II.37, 1, zesde lid, en D.IV.11 vervat in artikel 1 van het decreet van het Waalse Gewest van 20 juli 2016 «tot opheffing van het decreet van 24 april 2014 tot opheffing van de artikelen 1 tot 128 en 129quater tot 184 van het Waalse Wetboek van Ruimtelijke Ordening, Stedenbouw, Patrimonium en Energie, tot opheffing van de artikelen 1 tot 128 en 129quater tot 184 van het Waalse Wetboek van Ruimtelijke Ordening, Stedenbouw en Patrimonium en tot vorming van het Wetboek van Ruimtelijke Ontwikkeling», ingesteld door P. d O. en anderen (Rolnummer 6662);

11 11 Beroep tot vernietiging van artikel 7, 4 en 5, van de wet van 21 november 2016 betreffende bepaalde rechten van personen die worden verhoord, ingesteld door de «Ordre des barreaux francophones et germanophone» (Rolnummer 6667).

12 12 60 ( ) Nr. 31 MEDEDELINGEN VAN HET SECRETARIAAT Commissievergaderingen Vergadering van dinsdag :00 uur: Commissie voor Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering en Stedenbeleid 1. Hoorzitting met Bruno Vanobbergen, Kinderrechtencommissaris, over de eventuele invoering van stemrecht vanaf 16 jaar bij gemeenteraadsverkiezingen Verslaggevers: Kurt De Loor en Bert Maertens 2. Ontwerp van bijzonder decreet houdende wijziging van het Provinciedecreet van 9 december 2005 en van het Lokaal en Provinciaal Kiesdecreet van 8 juli ( ) - Nr. 1: Ontwerp van bijzonder decreet Ontwerp van decreet houdende wijziging van het Provinciedecreet van 9 december 2005, het Lokaal en Provinciaal Kiesdecreet van 8 juli 2011, het Digitaal Kiesdecreet van 25 mei 2012 en het decreet van 4 april 2014 betreffende de organisatie en de rechtspleging van sommige Vlaamse bestuursrechtscolleges ( ) - Nr. 1: Ontwerp van decreet ( ) - Nr. 2: Amendement Verslaggevers: Kurt De Loor en Bert Maertens Voortzetting van de bespreking en eventueel stemming Conceptnota voor nieuwe regelgeving van Rik Daems, Gwendolyn Rutten, Bart Somers, Mathias De Clercq, Willem-Frederik Schiltz en Ann Brusseel betreffende het stemrecht voor studenten in de stad waar ze studeren ( ) - Nr. 1: Conceptnota voor nieuwe regelgeving Verslaggever: Nadia Sminate Voortzetting van de bespreking 3. Ontwerp van decreet houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar ( ) - Nr. 1: Ontwerp van decreet aanpassing uitgavenbegroting - 19 ( ) - Nr. 1-Bijlagen: Bijlagen - 19 ( ) - Nr. 2: Amendement Toelichtingen bij de aanpassing van de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar Algemene toelichting - 17 ( ) - Nr. 1: Toelichtingen Toelichtingen bij de aanpassing van de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar Toelichting per programma. Beleidsdomein P: Kanselarij en Bestuur - 17 ( ) - Nr. 2-P: Toelichtingen

13 13 Evaluatie van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen over het begrotingsbeleid 2017 van de Vlaamse Gemeenschap - 12 ( ) - Nr. 1: Evaluatie van de SERV over het begrotingsbeleid - 12 ( ) - Nr. 2: Verslag van de hoorzitting Verslag van het Rekenhof over het onderzoek van de Vlaamse begroting 2017 van de Vlaamse Gemeenschap. Aanpassing - 20 ( ) - Nr. 1: Verslag van het Rekenhof over de begroting Bevoegdheden Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering en Stedenbeleid van Liesbeth Homans, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Stedenbeleid Verslaggever: Ward Kennes Bespreking en indicatieve stemming 4. Ontwerp van decreet houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting ( ) - Nr. 1: Ontwerp van decreet ( ) - Nr. 2: Amendement Hoofdstuk 4: Kanselarij en Bestuur Advies: - Advies Raad van State (p. 55) Verslaggever: Ward Kennes Bespreking en stemming 5. Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering) Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Bert Maertens, waarnemend voorzitter; Sofie Joosen, Marius Meremans, Willy Segers, Nadia Sminate, Peter Wouters, Bart Dochy, Michel Doomst, Ward Kennes, Koen Van den Heuvel, Marnic De Meulemeester, Bart Somers, Kurt De Loor, Els Robeyns en Ingrid Pira. Toegevoegd lid: Chris Janssens. Andere leden: Miranda Van Eetvelde, Tine Soens, Imade Annouri en An Moerenhout. Afwezig vast lid zonder kennisgeving: Mercedes Van Volcem, voorzitter. Vergadering van dinsdag :30 uur: Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting 1. Vraag om uitleg van Renaat Landuyt aan Geert Bourgeois, minister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed, over het uitblijven van vervolging van asbestmisdrijven ( )

14 14 60 ( ) Nr Vraag om uitleg van Björn Rzoska aan Geert Bourgeois, minister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed, over de houding van de Vlaamse Regering inzake de privatisering van Belfius ( ) 3. Rapport van de Vlaamse Regering over het beleid inzake kas-, schuld- en waarborgbeheer van de Vlaamse Gemeenschap in ( ) - Nr. 1: Rapport kas- en schuldbeheer Verslaggever: Jan Bertels Bespreking 4. Rapport van 17 mei 2017 van het ambtelijk monitoringcomité over de uitvoeringscijfers van de begroting 2016 Gedachtewisseling met Bart Tommelein, Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie Verslaggever: Lieve Maes Bespreking 5. Ontwerp van decreet houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar ( ) - Nr. 1: Ontwerp van decreet aanpassing uitgavenbegroting - 19 ( ) - Nr. 1-Bijlagen: Bijlagen - 19 ( ) - Nr. 2: Amendement Ontwerp van decreet houdende aanpassing van de middelenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar ( ) - Nr. 1: Ontwerp van decreet aanpassing middelenbegroting Toelichtingen bij de aanpassing van de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar Algemene toelichting - 17 ( ) - Nr. 1: Toelichtingen Toelichtingen bij de aanpassing van de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar Toelichtingen per programma. Beleidsdomein C: Financiën en Begroting - 17 ( ) - Nr. 2-C: Toelichtingen Evaluatie van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen over het begrotingsbeleid 2017 van de Vlaamse Gemeenschap - 12 ( ) - Nr. 1: Evaluatie van de SERV over het begrotingsbeleid - 12 ( ) - Nr. 2: Verslag van de hoorzitting Verslag van het Rekenhof over het onderzoek van de Vlaamse begroting 2017 van de Vlaamse Gemeenschap. Aanpassing - 20 ( ) - Nr. 1: Verslag van het Rekenhof over de begroting Bevoegdheden Financiën en Begroting van Bart Tommelein, viceministerpresident van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie Verslaggevers: Jan Bertels en Lieve Maes

15 15 Voortzetting van de bespreking 6. Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering) Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Paul Van Miert, voorzitter; Paul Cordy, Matthias Diependaele, Jos Lantmeeters, Lieve Maes, Jenne De Potter, Katrien Schryvers, Koen Van den Heuvel, Peter Van Rompuy, Bart Somers, Jan Bertels, Joris Vandenbroucke en Björn Rzoska. Andere leden: Renaat Landuyt en Johan Danen. Afwezig met kennisgeving: Jan Peumans, Dirk de Kort, Katrien Partyka en Willem-Frederik Schiltz. Vergadering van dinsdag :30 uur: Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme en Onroerend Erfgoed 1. Ontwerp van decreet houdende instemming met het Verdrag van Minamata inzake kwik, gedaan te Kumamoto op 10 oktober ( ) - Nr. 1: Ontwerp van decreet Verslaggever: Herman De Croo Bespreking en stemming 2. Ontwerp van decreet tot wijziging en optimalisatie van diverse bepalingen van het Wapenhandeldecreet van 15 juni ( ) - Nr. 1: Ontwerp van decreet Verslaggevers: Joris Poschet en Wouter Vanbesien Bespreking en stemming Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Güler Turan, waarnemend voorzitter; Cathy Coudyser, Ingeborg De Meulemeester, Karl Vanlouwe, Karim Van Overmeire, Manuela Van Werde, Sabine de Bethune, Vera Jans, Ward Kennes, Joris Poschet, Herman De Croo, Tine Soens en Wouter Vanbesien. Ander lid: Kathleen Krekels. Afwezig met kennisgeving: Marc Hendrickx, Jan Van Esbroeck, Johan Verstreken en Steve Vandenberghe. Afwezig vast lid zonder kennisgeving: Rik Daems, voorzitter.

16 16 60 ( ) Nr. 31 Vergadering van dinsdag :30 uur: Commissie voor Onderwijs Nota van de Vlaamse Regering ingediend door viceminister-president Hilde Crevits. Conceptnota over bestuurlijke optimalisatie ( ) - Nr. 1: Nota van de Vlaamse Regering Verslaggevers: Jo De Ro en Caroline Gennez Hoorzitting met vertegenwoordigers van de onderwijsvakbonden COC, COV, ACOD-onderwijs, VSOA-onderwijs Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Kathleen Helsen, voorzitter; Koen Daniëls, Ingeborg De Meulemeester, Kathleen Krekels, Jos De Meyer, Jenne De Potter, Jan Durnez, Jo De Ro, Caroline Gennez en Elisabeth Meuleman. Afwezig met kennisgeving: Vera Celis, Paul Cordy, Kris Van Dijck, Ann Brusseel, Francesco Vanderjeugd en Steve Vandenberghe. Afwezig vast lid zonder kennisgeving: Tine Soens. Vergadering van dinsdag :30 uur: Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin 1. Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering) 2. Voorstel van resolutie van Bert Moyaers en Elke Van den Brandt betreffende het belang van borstvoeding ( ) - Nr. 1: Voorstel van resolutie Verslaggever: Danielle Godderis-T'Jonck Voortzetting van de bespreking en stemming 3. Vraag om uitleg van Cindy Franssen aan Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, over bloedstroominfecties in Vlaamse ziekenhuizen ( ) Vraag om uitleg van Jan Bertels aan Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, over maatregelen ter voorkoming van bloedvergiftiging in ziekenhuizen ( ) 4. Vraag om uitleg van Freya Saeys aan Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, over de preventieve kinderzorg ( ) 5. Vraag om uitleg van Jan Bertels aan Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, over de minimumnormen voor erkenning als serviceflat ( )

17 17 Vraag om uitleg van Freya Saeys aan Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, over erkende en aangemelde assistentiewoningen ( ) 6. Vraag om uitleg van Vera Jans aan Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, over de relatieondersteunende campagne 'Donderdag date-dag' ( ) 7. Vraag om uitleg van Els Robeyns aan Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, over de intensieve veeteelt en volksgezondheid in West-Vlaanderen en samenwerking hieromtrent tussen Vlaanderen en de federale overheid ( ) 8. Vraag om uitleg van Cindy Franssen aan Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, over Wisdoc, het online platform voor het beoordelen van dokters ( ) 9. Vraag om uitleg van Jean-Jacques De Gucht aan Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, over de financiering van wetenschappelijk onderzoek naar eindelevenskwesties ( ) Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Bart Van Malderen, voorzitter; Danielle Godderis-T'Jonck, Lies Jans, Lorin Parys, Peter Persyn, Elke Sleurs, Tine van der Vloet, Griet Coppé, Cindy Franssen, Vera Jans, Katrien Schryvers, Freya Saeys, Martine Taelman, Jan Bertels, Bert Moyaers en Elke Van den Brandt. Andere leden: Jean-Jacques De Gucht en Els Robeyns. Afwezig met kennisgeving: Dirk de Kort en Freya Van den Bossche. Vergadering van dinsdag :45 uur: Commissie voor Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening, Energie en Dierenwelzijn 1. Vraag om uitleg van Gwenny De Vroe aan Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, over het verwijderen van asbest door particulieren ( ) Vraag om uitleg van Johan Danen aan Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, over maatregelen ten behoeve van een asbestveilig Vlaanderen ( ) Vraag om uitleg van Wilfried Vandaele aan Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, over de controle op asbestafbraakwerken ( )

18 18 60 ( ) Nr Vraag om uitleg van Jos De Meyer aan Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, over de vrijwaring van de landbouwbestemming van gronden na de vernietiging van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) Linkerscheldeoever door de Raad van State ( ) 3. Vraag om uitleg van Lydia Peeters aan Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, over hoogbouw en compacter wonen ( ) 4. Vraag om uitleg van Bart Caron aan Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, over het verbod op particulier gebruik van glyfosaat ( ) 5. Vraag om uitleg van Lydia Peeters aan Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, over een bijstelling van de typevoorschriften voor bedrijventerreinen ( ) 6. Vraag om uitleg van Bart Nevens aan Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, over de gevolgen van de vervuiling van de Zenne door afvalwater uit het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest ( ) 7. Vraag om uitleg van Peter Wouters aan Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, over volkstuinen in agrarisch gebied ( ) 8. Ontwerp van decreet houdende diverse bepalingen inzake omgeving, natuur en landbouw ( ) - Nr. 1: Ontwerp van decreet Verslaggever: Piet De Bruyn Toelichting en eventueel aanvang van de bespreking 9. Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering) Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Tinne Rombouts, voorzitter; Piet De Bruyn, Bart Nevens, Wilfried Vandaele, Jos De Meyer, Bart Dochy, Valerie Taeldeman, Gwenny De Vroe, Lydia Peeters, Bruno Tobback en Johan Danen. Toegevoegd lid: Hermes Sanctorum-Vandevoorde. Andere leden: Annick De Ridder, Peter Wouters, Bart Caron en Ingrid Pira. Afwezig met kennisgeving: Andries Gryffroy, Axel Ronse, Ludo Van Campenhout, Willem-Frederik Schiltz en Rob Beenders. Afwezige vaste leden zonder kennisgeving: Robrecht Bothuyne en Lode Ceyssens.

19 19 Vergadering van woensdag :00 uur: Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen Studiebezoek aan Berlijn (woensdag 31 mei tot vrijdag 2 juni) Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Lorin Parys, voorzitter; Björn Anseeuw, Piet De Bruyn, Jelle Engelbosch, An Christiaens, Dirk de Kort, Katrien Partyka, Katrien Schryvers, Gwenny De Vroe, Mercedes Van Volcem, Michèle Hostekint, Bart Van Malderen en An Moerenhout. Afwezig met kennisgeving: Marc Hendrickx, Tine van der Vloet en Valerie Taeldeman. Vergadering van woensdag :00 uur: Commissie voor Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening, Energie en Dierenwelzijn 1. Vraag om uitleg van Robrecht Bothuyne aan Bart Tommelein, viceministerpresident van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie, over de wijzigingen aan de energielening en de impact ervan op de werking van de energiehuizen ( ) Vraag om uitleg van Andries Gryffroy aan Bart Tommelein, viceministerpresident van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie, over de hernieuwde Vlaamse energielening ( ) Vraag om uitleg van Johan Danen aan Bart Tommelein, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie, over de hervorming van de energiehuizen en de energieleningen ( ) Vraag om uitleg van Valerie Taeldeman aan Bart Tommelein, viceministerpresident van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie, over de energiehuizen ( ) 2. Vraag om uitleg van Andries Gryffroy aan Bart Tommelein, viceministerpresident van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie, over de door de Vlaamse Regering goedgekeurde Vlaamse Energievisie ( ) 3. Vraag om uitleg van Andries Gryffroy aan Bart Tommelein, viceministerpresident van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie, over het promoten van het meest voordelige energiecontract ( ) 4. Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

20 20 60 ( ) Nr. 31 Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Tinne Rombouts, voorzitter; Andries Gryffroy, Bart Nevens, Robrecht Bothuyne, Valerie Taeldeman, Lydia Peeters, Rob Beenders en Johan Danen. Afwezig met kennisgeving: Piet De Bruyn, Jelle Engelbosch, Axel Ronse, Ludo Van Campenhout, Wilfried Vandaele, Gwenny De Vroe en Willem-Frederik Schiltz. Afwezige vaste leden zonder kennisgeving: Lode Ceyssens en Bruno Tobback. Vergadering van woensdag :00 uur: Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin 1. Gedachtewisseling over het advies van de Strategische Adviesraad voor het Welzijns-, Gezondheids- en Gezinsbeleid (SAR WGG) over de conceptnota 'Een geïntegreerde zorgverlening in de eerste lijn', met - Jan De Maeseneer, voorzitter SAR WGG - Ilse Weeghmans, ondervoorzitter SAR WGG - Hilde Deneyer, ondervoorzitter SAR WGG verslaggever: Cindy Franssen 2. Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering) Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Danielle Godderis- T'Jonck, Peter Persyn, Elke Sleurs, Tine van der Vloet, Griet Coppé, Cindy Franssen, Vera Jans, Freya Saeys, Martine Taelman, Jan Bertels en Elke Van den Brandt. Afwezig met kennisgeving: Bart Van Malderen, voorzitter; Björn Anseeuw, Lies Jans, Lorin Parys, Dirk de Kort, Katrien Schryvers en Freya Van den Bossche. Vergadering van woensdag :15 uur: Commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid 1. Vraag om uitleg van Francesco Vanderjeugd aan Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, over het voornemen van Europa om suikertenders uit te schrijven tegen een verlaagd importtarief ( ) 2. Vraag om uitleg van Sofie Joosen aan Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, over het mogelijk afschaffen van de definitie van 'niet-glb-actieve landbouwer' ( ) 3. Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

21 21 Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Jos De Meyer, voorzitter; Danielle Godderis-T'Jonck, Sofie Joosen, Sabine Vermeulen, Peter Wouters, Bart Dochy, Herman De Croo, Francesco Vanderjeugd en Bart Caron. Afwezig met kennisgeving: Jelle Engelbosch, Jan Durnez, Johan Verstreken en Steve Vandenberghe. Afwezige vaste leden zonder kennisgeving: Cathy Coudyser, Tinne Rombouts en Els Robeyns. Vergadering van donderdag :00 uur: Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid 1. Ontwerp van decreet houdende diverse bepalingen met betrekking tot het beleidsdomein Werk en Sociale Economie ( ) - Nr. 1: Ontwerp van decreet Conceptnota voor nieuwe regelgeving van Robrecht Bothuyne, Peter Van Rompuy, An Christiaens, Sonja Claes en Koen Van den Heuvel betreffende wijziging van het Taaldecreet ( ) - Nr. 1: Conceptnota voor nieuwe regelgeving Verslaggevers: Imade Annouri en Grete Remen Toelichting 2. Vraag om uitleg van Imade Annouri aan Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, over het Vlaamse werkloosheidsbeleid naar aanleiding van de nieuwe cijfers van Eurostat ( ) 3. Vraag om uitleg van Emmily Talpe aan Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, over de stijging van het aantal 50- plussers in de interimsector ( ) 4. Vraag om uitleg van Imade Annouri aan Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, over het gebruik van dagcontracten op de arbeidsmarkt ( ) Vraag om uitleg van Yasmine Kherbache aan Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, over wanpraktijken bij interimcontracten, zoals aangetoond in een reportage van Pano ( ) Vraag om uitleg van Emmily Talpe aan Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, over problemen met dagcontracten bij uitzendarbeid ( )

22 22 60 ( ) Nr Vraag om uitleg van Imade Annouri aan Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, over sociale fraude bij Vlaamse transportbedrijven ( ) 6. Vraag om uitleg van Güler Turan aan Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, over de oproep voor het 'Stakeholdersplatform prestartersbegeleiding van doelgroepen' van het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) ( ) 7. Vraag om uitleg van Güler Turan aan Liesbeth Homans, viceministerpresident van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding, en aan Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, over de situatie van vluchtelingen in Vlaanderen als ondernemer ( ) 8. Vraag om uitleg van Peter Van Rompuy aan Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, over het gebruik van de kmoportefeuille voor de opleiding tot helikopterpiloot ( ) 9. Vraag om uitleg van Robrecht Bothuyne aan Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, over het recente advies van de SERV en de evolutie van e-commerce in Vlaanderen ( ) 10. Vraag om uitleg van Lieve Maes aan Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, over de erkenning van Zaventem- Vilvoorde als ontwrichte zone ( ) Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Jos Lantmeeters, voorzitter; Matthias Diependaele, Andries Gryffroy, Lieve Maes, Grete Remen, Axel Ronse, Miranda Van Eetvelde, Sabine Vermeulen, Robrecht Bothuyne, Sonja Claes, Peter Van Rompuy, Emmily Talpe, Yasmine Kherbache, Güler Turan en Imade Annouri. Afwezig met kennisgeving: Lorin Parys, An Christiaens, Willem-Frederik Schiltz, Daniëlle Vanwesenbeeck en Bart Van Malderen. Vergadering van donderdag :00 uur: Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media Ontwerp van decreet houdende de subsidiëring en erkenning van het sociaalcultureel volwassenenwerk ( ) - Nr. 1: Ontwerp van decreet Verslaggevers: Yamila Idrissi en Manuela Van Werde

23 23 Verzoekschrift over besparingen in de sociaal-culturele sector en de gevolgen voor personen met een beperking - 6 ( ) Verslaggevers: Caroline Bastiaens en Cathy Coudyser Hoorzitting met: - Stef Steyaert, voorzitter, en Fred Dhont, directeur, Socius - Dirk Verbist, directeur Federatie Sociaal-Cultureel Werk (FOV) - Greet Firlefyn, coördinator Vijftact Verslaggevers: Caroline Bastiaens en Yamila Idrissi Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Bart Caron, voorzitter; Marius Meremans, Wilfried Vandaele, Miranda Van Eetvelde, Herman Wynants, Caroline Bastiaens, Karin Brouwers, Sabine de Bethune, Joris Poschet en Yamila Idrissi. Afwezig met kennisgeving: Cathy Coudyser, Ann Soete, Johan Verstreken en Katia Segers. Afwezige vaste leden zonder kennisgeving: Lionel Bajart en Jean-Jacques De Gucht. Vergadering van donderdag :00 uur: Commissie voor Onderwijs 1. Vraag om uitleg van Nadia Sminate aan Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, over de angstcultuur binnen het islamonderwijs ( ) Vraag om uitleg van Chris Janssens aan Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, en aan Liesbeth Homans, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding, over de via het islamonderwijs verspreide angstcultuur onder jonge moslims ( ) 2. Vraag om uitleg van Joris Poschet aan Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, over de aanspreekpunten inzake jeugdcriminaliteit voor scholen bij de lokale politiezone ( ) 3. Vraag om uitleg van Willy Segers aan Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, over de opvolging van het advies van de Task Force Onderwijs Vlaamse Rand ( )

24 24 60 ( ) Nr Vraag om uitleg van Koen Daniëls aan Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs, over de pensioenhervormingen van de Federale Regering en het belangenconflict dat de Fédération Wallonie-Bruxelles hieromtrent wil indienen ( ) Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Kathleen Helsen, voorzitter; Paul Cordy, Koen Daniëls, Ingeborg De Meulemeester, Kathleen Krekels, Willy Segers, Kris Van Dijck, Jos De Meyer en Jo De Ro. Ander lid: Joris Poschet. Afwezig met kennisgeving: Vera Celis, Ann Soete, Jan Durnez, Katrien Schryvers, Caroline Gennez, Tine Soens, Steve Vandenberghe en Elisabeth Meuleman. Afwezige vaste leden zonder kennisgeving: Jenne De Potter en Ann Brusseel. Vergadering van donderdag :00 uur: Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media 1. Vraag om uitleg van Bert Moyaers aan Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, over de financiering van de wielerpiste in Zolder ( ) 2. Gedachtewisseling over de Nationale Antidopingorganisatie (NADO) Vlaanderen met: - Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport - Philippe Paquay, administrateur-generaal Sport Vlaanderen - Marc Van der Beken, directeur NADO Vlaanderen Verslaggevers: Peter Wouters en Bert Moyaers 3. Verzoekschrift over een toekomstproject sport en vrije tijd - 14 ( ) Regl. art. 101, 4 Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Bart Caron, voorzitter; Marius Meremans, Wilfried Vandaele, Miranda Van Eetvelde, Peter Wouters, Herman Wynants, Joris Poschet en Bert Moyaers. Ander lid: Peter Persyn. Afwezig met kennisgeving: Cathy Coudyser, Ann Soete, Karin Brouwers, Johan Verstreken, Lionel Bajart en Katia Segers. Afwezige vaste leden zonder kennisgeving: Caroline Bastiaens, Sabine de Bethune, Jean-Jacques De Gucht en Yamila Idrissi.

25 25 Vergadering van donderdag :00 uur: Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid Ontwerp van decreet houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting ( ) - Nr. 1: Ontwerp van decreet ( ) - Nr. 2: Amendement Hoofdstuk 8/1. Werk en Sociale Economie (nieuw) Hoofdstuk 9. Inwerkingtreding Verslaggever: Miranda Van Eetvelde Bespreking en stemming Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Jos Lantmeeters, voorzitter; Matthias Diependaele, Grete Remen, Axel Ronse, Miranda Van Eetvelde, Sabine Vermeulen, Sonja Claes en Emmily Talpe. Ander lid: Peter Persyn. Afwezig met kennisgeving: Lorin Parys, An Christiaens, Willem-Frederik Schiltz, Daniëlle Vanwesenbeeck en Bart Van Malderen. Afwezige vaste leden zonder kennisgeving: Andries Gryffroy, Robrecht Bothuyne, Peter Van Rompuy, Yasmine Kherbache en Imade Annouri. Vergadering van donderdag :00 uur: Commissie voor Mobiliteit en Openbare Werken 1. Vraag om uitleg van Paul Van Miert aan Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, over boetes in het kader van de kilometerheffing voor vrachtwagens en het voorbeeld van de Duitse website Toll Collect ( ) 2. Vraag om uitleg van Annick De Ridder aan Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, over de mogelijke bediening van slimme verkeerslichten door hulpdiensten ( ) 3. Vraag om uitleg van Bert Maertens aan Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, over het engagement van de nieuwe Franse regering met betrekking tot het Seine- Scheldeproject ( ) Vraag om uitleg van Bart Caron aan Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, over garanties voor de uitvoering van het Franse luik van de Seine- Scheldeverbinding ( )

26 26 60 ( ) Nr Vraag om uitleg van Marino Keulen aan Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, over gratis wifi op bussen en trams van De Lijn ( ) 5. Vraag om uitleg van Bert Maertens aan Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, over de staat van de bruggen in Vlaanderen ( ) Vraag om uitleg van Mathias De Clercq aan Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, over het beheer van de kunstwerken in het wegenpatrimonium ( ) 6. Vraag om uitleg van Joris Vandenbroucke aan Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, over het voorstel van federaal minister Bellot om de maximumsnelheid op bepaalde plaatsen op te trekken tot 130 kilometer per uur ( ) Vraag om uitleg van Marino Keulen aan Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, over de studie van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) over snelheidslimieten op autosnelwegen ( ) 7. Vraag om uitleg van Karin Brouwers aan Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, over de aanbevelingen in het informatieverslag van de Senaat over de samenwerking tussen de federale overheid en de gewesten met het oog op een meer geïntegreerd openbaar vervoer ( ) Vraag om uitleg van Mathias De Clercq aan Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, over de aanbevelingen uit het informatieverslag van de Senaat aangaande een sterker geïntegreerd openbaar vervoer ( ) 8. Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering) Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Lies Jans, voorzitter; Annick De Ridder, Bert Maertens, Paul Van Miert, Karin Brouwers, Martine Fournier, Mathias De Clercq, Marino Keulen en Joris Vandenbroucke. Andere leden: Tine Soens en Bart Caron. Afwezig met kennisgeving: Björn Anseeuw, Lorin Parys, Jan Van Esbroeck, Lode Ceyssens, An Christiaens, Dirk de Kort en Björn Rzoska. Afwezige vaste leden zonder kennisgeving: Grete Remen en Renaat Landuyt.

27 27 Vergadering van donderdag :00 uur: Commissie voor Onderwijs Gedachtewisseling met Lieven Viaene, inspecteur-generaal Onderwijsinspectie, over Onderwijsspiegel 2017, het referentiekader voor Onderwijskwaliteit en Inspectie 2.0 Verslaggever: Kathleen Krekels Vaste en plaatsvervangende leden van de commissie: Kathleen Helsen, voorzitter; Vera Celis, Koen Daniëls, Ingeborg De Meulemeester, Kathleen Krekels, Peter Persyn, Kris Van Dijck, Jos De Meyer, Ann Brusseel, Jo De Ro, Caroline Gennez en Tine Soens. Afwezig met kennisgeving: Paul Cordy, Ann Soete, Jan Durnez, Katrien Schryvers, Steve Vandenberghe en Elisabeth Meuleman. Afwezig vast lid zonder kennisgeving: Jenne De Potter.

COMMISSIEVERGADERINGEN

COMMISSIEVERGADERINGEN AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN Dinsdag 06.01.2015 14:00 uur Commissie voor Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering en Stedenbeleid Antoon Van Dyckzaal - 2 e verdieping - Stentofoonnummer: 0201 -

Nadere informatie

Ingekomen Documenten en Mededelingen

Ingekomen Documenten en Mededelingen stuk 60 (2014-2015) Nr. 10 ingediend op 3 december 2014 (2014-2015) Decreetgeving Ingekomen Documenten en Mededelingen verzendcode: IDM 2 Stuk 60 (2014-2015) Nr. 10 INHOUD INGEKOMEN DOCUMENTEN Begrotingsstuk

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING De aanpassing betreft volgende vergaderingen Dinsdag 19.04.2016 14:00 uur Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking,

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING De aanpassing betreft volgende vergaderingen Dinsdag 12.01.2016 14:00 uur Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking,

Nadere informatie

PLENAIRE VERGADERINGEN

PLENAIRE VERGADERINGEN AGENDA PLENAIRE VERGADERINGEN Woensdag 5 juli 2017 vanaf 10:00 uur Onderzoek van de geloofsbrieven van een nieuw lid Eedaflegging van het nieuwe lid Ontwerpen van decreet Beraadslagingen 1. Ontwerp van

Nadere informatie

houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2015

houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2015 333 (2014-2015) Nr. 10 ingediend op 2 juni 2015 (2014-2015) Verslag namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door Peter Persyn en Vera Jans over het ontwerp van decreet houdende

Nadere informatie

Ingekomen Documenten en Mededelingen

Ingekomen Documenten en Mededelingen 60 (2015-2016) Nr. 3 ingediend op 15 oktober 2015 (2015-2016) Ingekomen Documenten en Mededelingen verzendcode: IDM 2 60 (2015-2016) Nr. 3 INHOUD INGEKOMEN DOCUMENTEN Ontwerp van decreet 3 Indiening en

Nadere informatie

Ingekomen Documenten en Mededelingen

Ingekomen Documenten en Mededelingen ingediend op 5 juli 2016 (2015-2016) Ingekomen Documenten en Mededelingen verzendcode: IDM 2 60 (2015-2016) Nr. 35 INHOUD INGEKOMEN DOCUMENTEN Nota van de Vlaamse Regering...3 en verwijzing Adviezen van

Nadere informatie

Ingekomen Documenten en Mededelingen

Ingekomen Documenten en Mededelingen 60 (2016-2017) Nr. 23 ingediend op 29 maart 2017 (2016-2017) Ingekomen Documenten en Mededelingen verzendcode: IDM 2 60 (2016-2017) Nr. 23 INHOUD INGEKOMEN DOCUMENTEN Ontwerpen van decreet...3 en verwijzing

Nadere informatie

over aanpassing van het besluit van de Vlaamse Regering inzake de brandveiligheid in ouderenvoorzieningen

over aanpassing van het besluit van de Vlaamse Regering inzake de brandveiligheid in ouderenvoorzieningen stuk ingediend op 182 (2014-2015) Nr. 1 9 december 2014 (2014-2015) Verzoekschrift over aanpassing van het besluit van de Vlaamse Regering inzake de brandveiligheid in ouderenvoorzieningen Verslag namens

Nadere informatie

Ingekomen Documenten en Mededelingen

Ingekomen Documenten en Mededelingen 60 (2016-2017) Nr. 6 ingediend op 9 november 2016 (2016-2017) Ingekomen Documenten en Mededelingen verzendcode: IDM 2 60 (2016-2017) Nr. 6 INHOUD INGEKOMEN DOCUMENTEN Begrotingsstukken...3 en verwijzing

Nadere informatie

over de samenstelling van de kabinetten van de Vlaamse ministers

over de samenstelling van de kabinetten van de Vlaamse ministers 35 (2016-2017) Nr. 2 ingediend op 27 april 2017 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting uitgebracht door Tine Soens over de samenstelling van de kabinetten

Nadere informatie

Verslag van het verzoekschrift. over een verminderde bijdrage Vlaamse zorgverzekering voor leefloners op basis van het actuele inkomen

Verslag van het verzoekschrift. over een verminderde bijdrage Vlaamse zorgverzekering voor leefloners op basis van het actuele inkomen ingediend op 484 (2015-2016) Nr. 1 29 september 2015 (2015-2016) Verslag van het verzoekschrift namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door Cindy Franssen en Peter Persyn

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING De aanpassing betreft volgende vergaderingen Dinsdag 17.09.2013-14:00 uur: Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebeleid Hans Memlingzaal - 2

Nadere informatie

Ingekomen Documenten en Mededelingen

Ingekomen Documenten en Mededelingen ingediend op 17 juni 2015 (2014-2015) Ingekomen Documenten en Mededelingen verzendcode: IDM 2 60 (2014-2015) Nr. 33 INHOUD INGEKOMEN DOCUMENTEN Ontwerpen van decreet 4 en verwijzing Voorstel van decreet

Nadere informatie

Ingekomen Documenten en Mededelingen

Ingekomen Documenten en Mededelingen 60 (2016-2017) Nr. 34 ingediend op 28 juni 2017 (2016-2017) Ingekomen Documenten en Mededelingen verzendcode: IDM 2 60 (2016-2017) Nr. 34 INHOUD INGEKOMEN DOCUMENTEN Ontwerpen van decreet...3 en verwijzing

Nadere informatie

tot wijziging van artikel 8 en 10 van de wet van 25 juni 1993 betreffende de uitoefening en de organisatie van ambulante en kermisactiviteiten

tot wijziging van artikel 8 en 10 van de wet van 25 juni 1993 betreffende de uitoefening en de organisatie van ambulante en kermisactiviteiten 1037 (2016-2017) Nr. 2 ingediend op 9 februari 2017 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid uitgebracht door An Christiaens en Lorin

Nadere informatie

Ingekomen Documenten en Mededelingen

Ingekomen Documenten en Mededelingen ingediend op 8 maart 2017 (2016-2017) Ingekomen Documenten en Mededelingen verzendcode: IDM 2 60 (2016-2017) Nr. 20 INHOUD INGEKOMEN DOCUMENTEN Voorstellen van decreet...4 en verwijzing Voorstellen van

Nadere informatie

Verslag. over het ontwerp van decreet

Verslag. over het ontwerp van decreet 382 (2014-2015) Nr. 2 ingediend op 19 oktober 2015 (2015-2016) Verslag namens de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme en Onroerend Erfgoed

Nadere informatie

Ingekomen Documenten en Mededelingen

Ingekomen Documenten en Mededelingen ingediend op 28 juni 2016 (2015-2016) Ingekomen Documenten en Mededelingen verzendcode: IDM 2 60 (2015-2016) Nr. 34 INHOUD INGEKOMEN DOCUMENTEN Ontwerpen van decreet...3 en verwijzing Voorstel van bijzonder

Nadere informatie

Ingekomen Documenten en Mededelingen

Ingekomen Documenten en Mededelingen ingediend op 29 april 2015 (2014-2015) Ingekomen Documenten en Mededelingen verzendcode: IDM 2 60 (2014-2015) Nr. 26 INHOUD INGEKOMEN DOCUMENTEN Begrotingen 3 Indiening en verwijzing Begrotingsstuk 3 Indiening

Nadere informatie

namens de Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen uitgebracht door Marc Hendrickx

namens de Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen uitgebracht door Marc Hendrickx 1024 (2016-2017) Nr. 1 ingediend op 19 december 2016 (2016-2017) Verslag van het verzoekschrift namens de Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen uitgebracht door Marc Hendrickx over het

Nadere informatie

Ingekomen Documenten en Mededelingen

Ingekomen Documenten en Mededelingen ingediend op 7 januari 2015 (2014-2015) Ingekomen Documenten en Mededelingen verzendcode: IDM 2 60 (2014-2015) Nr. 13 INHOUD INGEKOMEN DOCUMENTEN Verslag van het Rekenhof 3 en verwijzing Verslagen 3 Moties

Nadere informatie

houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2018

houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2018 19 Nr. 5-K ingediend op 13 juni 2018 Verslag namens de Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen uitgebracht door Piet De Bruyn, Katrien Partyka en Bart Van Malderen aan de Commissie voor Algemeen

Nadere informatie

Verslag. over het ontwerp van decreet

Verslag. over het ontwerp van decreet 924 (2016-2017) Nr. 2 ingediend op 18 januari 2017 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme en Onroerend Erfgoed

Nadere informatie

Ingekomen Documenten en Mededelingen

Ingekomen Documenten en Mededelingen ingediend op 7 oktober 2015 (2015-2016) Ingekomen Documenten en Mededelingen verzendcode: IDM 2 60 (2015-2016) Nr. 2 INHOUD INGEKOMEN DOCUMENTEN Ontwerp van decreet 3 en verwijzing Voorstellen van decreet

Nadere informatie

Verslag. over het ontwerp van decreet

Verslag. over het ontwerp van decreet 1222 (2016-2017) Nr. 2 ingediend op 26 september 2017 (2017-2018) Verslag namens de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme en Onroerend Erfgoed

Nadere informatie

betreffende de Vlaamse openbare statistieken

betreffende de Vlaamse openbare statistieken 547 (2015-2016) Nr. 2 ingediend op 15 januari 2016 (2015-2016) Verslag namens de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting uitgebracht door Paul Van Miert over het ontwerp van decreet betreffende

Nadere informatie

over de vernieuwde Vlaamse renovatiepremie

over de vernieuwde Vlaamse renovatiepremie 669 (2015-2016) Nr. 1 ingediend op 24 februari 2016 (2015-2016) Verslag van het verzoekschrift namens de Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen uitgebracht door Marc Hendrickx over de vernieuwde

Nadere informatie

tot wijziging van het begrip inkomen voor de rentevoet bij de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW)

tot wijziging van het begrip inkomen voor de rentevoet bij de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) 1285 (2017-2018) Nr. 1 ingediend op 4 oktober 2017 (2017-2018) Verslag van het verzoekschrift namens de Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen uitgebracht door Björn Anseeuw tot wijziging

Nadere informatie

namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door Katrien Schryvers en Lorin Parys

namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door Katrien Schryvers en Lorin Parys 1119 (2016-2017) Nr. 2 ingediend op 2 mei 2017 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door Katrien Schryvers en Lorin Parys over het ontwerp van decreet

Nadere informatie

Verslag. over het ontwerp van decreet

Verslag. over het ontwerp van decreet 574 (2015-2016) Nr. 2 ingediend op 8 februari 2016 (2015-2016) Verslag namens de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme en Onroerend Erfgoed

Nadere informatie

betreffende alternatieven voor dierproeven

betreffende alternatieven voor dierproeven 613 (2015-2016) Nr. 2 ingediend op 4 mei 2016 (2015-2016) Verslag namens de Commissie voor Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening, Energie en Dierenwelzijn uitgebracht door Wilfried Vandaele over het

Nadere informatie

Verslag van het verzoekschrift. over een inkomensafhankelijke bijdrage voor de zorgverzekering

Verslag van het verzoekschrift. over een inkomensafhankelijke bijdrage voor de zorgverzekering ingediend op 282 (2014-2015) Nr. 1 12 maart 2015 (2014-2015) Verslag van het verzoekschrift namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door Cindy Franssen en Elke Van den Brandt

Nadere informatie

betreffende het versneld openstellen van de persoonsvolgende financiering voor minderjarige personen met een handicap

betreffende het versneld openstellen van de persoonsvolgende financiering voor minderjarige personen met een handicap 964 (2016-2017) Nr. 2 ingediend op 19 januari 2017 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door Vera Jans en Tine van der Vloet over het voorstel van

Nadere informatie

over goedkope woonvormen zoals de tiny houses

over goedkope woonvormen zoals de tiny houses 1025 (2016-2017) Nr. 1 ingediend op 19 december 2016 (2016-2017) Verslag van het verzoekschrift namens de Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen uitgebracht door An Christiaens over goedkope

Nadere informatie

over het ontwerp van decreet houdende de wijziging van het decreet van 8 november 2002 houdende de oprichting van de v.z.w.

over het ontwerp van decreet houdende de wijziging van het decreet van 8 november 2002 houdende de oprichting van de v.z.w. ingediend op 448 (2014-2015) Nr. 3 12 oktober 2015 (2015-2016) Verslag namens de Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid uitgebracht door Emmily Talpe over het ontwerp

Nadere informatie

houdende diverse financiële bepalingen

houdende diverse financiële bepalingen 541 (2015-2016) Nr. 2 ingediend op 9 december 2015 (2015-2016) Verslag namens de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting uitgebracht door Paul Van Miert en Jan Bertels over het ontwerp van

Nadere informatie

PLENAIRE VERGADERINGEN

PLENAIRE VERGADERINGEN AGENDA PLENAIRE VERGADERINGEN Woensdag 07.07.2010 vanaf 10.00 uur Begroting Beraadslaging Ontwerp van decreet houdende de eindregeling van de begroting van de Vlaamse Gemeenschap en van instellingen van

Nadere informatie

houdende instemming met het Verdrag inzake het Europees Bosseninstituut

houdende instemming met het Verdrag inzake het Europees Bosseninstituut 689 (2015-2016) Nr. 2 ingediend op 28 april 2016 (2015-2016) Verslag namens de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme en Onroerend Erfgoed uitgebracht

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN

COMMISSIEVERGADERINGEN AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN Geplande vergaderingen Woensdag 21.09.2011-09:45 uur : Commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid Antoon Van Dyckzaal - 2 e verdieping - Stentofoonnummer : 0201

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING De aanpassing betreft volgende vergaderingen Dinsdag 05.03.2013-15:00 uur: Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden en Internationale Samenwerking

Nadere informatie

VR DOC.0988/2

VR DOC.0988/2 VR 2019 0207 DOC.0988/2 VR 2019 0207 DOC.0988/2 Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 25 juli 2014 tot bepaling van de bevoegdheden van de leden van

Nadere informatie

houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2017

houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2017 1151 (2016-2017) Nr. 9 ingediend op 13 juni 2017 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Onderwijs uitgebracht door Jenne De Potter over het ontwerp van decreet houdende bepalingen tot begeleiding

Nadere informatie

houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2019

houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2019 1746 (2018-2019) Nr. 9 ingediend op 4 december 2018 (2018-2019) Verslag namens de Commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid uitgebracht door Sofie Joosen over het ontwerp van decreet houdende

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING De aanpassing betreft volgende vergaderingen Donderdag 28.04.2011-09:30 uur : Commissie voor Economie, Economisch Overheidsinstrumentarium, Innovatie, Wetenschapsbeleid,

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING De aanpassing betreft volgende vergaderingen Dinsdag 11.06.2013-14:00 uur: Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting Jan Van Eyckzaal - 3 e verdieping

Nadere informatie

houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2013

houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2013 stuk ingediend op 1752 (2012-2013) Nr. 9 4 december 2012 (2012-2013) Ontwerp van decreet houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2013 Verslag namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid,

Nadere informatie

en over het ontwerp van decreet

en over het ontwerp van decreet 774 (2015-2016) Nr. 2 ingediend op 23 juni 2016 (2015-2016) Verslag namens de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme en Onroerend Erfgoed uitgebracht

Nadere informatie

namens de Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen uitgebracht door Piet De Bruyn

namens de Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen uitgebracht door Piet De Bruyn 989 (2016-2017) Nr. 2 ingediend op 14 februari 2017 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen uitgebracht door Piet De Bruyn over het voorstel van decreet van

Nadere informatie

namens de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media uitgebracht door Karin Brouwers

namens de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media uitgebracht door Karin Brouwers 829 (2015-2016) Nr. 2 ingediend op 14 juli 2016 (2015-2016) Verslag namens de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media uitgebracht door Karin Brouwers over het ontwerp van decreet houdende wijziging

Nadere informatie

5 (2009) Nr juli 2009 (2009) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR

5 (2009) Nr juli 2009 (2009) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR stuk ingediend op 5 (2009) Nr. 1 13 juli 2009 (2009) Vlaamse Regering Samenstelling verzendcode: PAR 2 Stuk 5 (2009) Nr. 1 Vlaams Parlement 1011 Brussel 02/552.11.11 www.vlaamsparlement.be Stuk 5 (2009)

Nadere informatie

over de conceptnota voor nieuwe regelgeving

over de conceptnota voor nieuwe regelgeving 960 (2016-2017) Nr. 3 ingediend op 19 april 2017 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen uitgebracht door An Moerenhout en Marc Hendrickx over de conceptnota

Nadere informatie

van Cathy Coudyser, Karin Brouwers, Marnic De Meulemeester, Jan Van Esbroeck, Johan Verstreken en Bart Caron

van Cathy Coudyser, Karin Brouwers, Marnic De Meulemeester, Jan Van Esbroeck, Johan Verstreken en Bart Caron 1079 (2016-2017) Nr. 2 ingediend op 22 februari 2017 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme en Onroerend Erfgoed

Nadere informatie

houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2015

houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2015 stuk 19-A (2014-2015) Nr. 2-K ingediend op 28 mei 2015 (2014-2015) Verslag namens de Commissie voor Wonen, Armoedebeleid en Gelijke Kansen uitgebracht door An Christiaens en Joris Vandenbroucke aan de

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING De aanpassing betreft volgende vergaderingen Dinsdag 25.01.2011-13:30 uur : Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting Antoon Van Dyckzaal - 2 e verdieping

Nadere informatie

5 ( ) Nr. 2 5 januari 2012 ( ) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR

5 ( ) Nr. 2 5 januari 2012 ( ) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR stuk ingediend op 5 (2011-2012) Nr. 2 5 januari 2012 (2011-2012) Vlaamse Regering Samenstelling verzendcode: PAR 2 Stuk 5 (2011-2012) Nr. 2 V l a a m s Pa r l e m e n t 1011 B r u s s e l 0 2 / 5 5 2.

Nadere informatie

over het voorstel van decreet

over het voorstel van decreet ingediend op 799 (2015-2016) Nr. 3 28 juni 2016 (2015-2016) Verslag namens de Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid uitgebracht door Peter Van Rompuy over het

Nadere informatie

5 ( ) Nr. 1 1 oktober 2010 ( ) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR

5 ( ) Nr. 1 1 oktober 2010 ( ) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR stuk ingediend op 5 (2010-2011) Nr. 1 1 oktober 2010 (2010-2011) Vlaamse Regering Samenstelling verzendcode: PAR 2 Stuk 5 (2010-2011) Nr. 1 V l a a m s Pa r l e m e n t 1011 B r u s s e l 0 2 / 5 5 2.

Nadere informatie

over de conceptnota voor nieuwe regelgeving

over de conceptnota voor nieuwe regelgeving 706 (2015-2016) Nr. 2 ingediend op 6 juni 2016 (2015-2016) Verslag namens de Commissie voor Mobiliteit en Openbare Werken uitgebracht door Lode Ceyssens over de conceptnota voor nieuwe regelgeving van

Nadere informatie

over het voorstel van resolutie betreffende de uitbreiding en verdieping van de sensibiliseringsacties voor het voorkomen van gehoorschade en tinnitus

over het voorstel van resolutie betreffende de uitbreiding en verdieping van de sensibiliseringsacties voor het voorkomen van gehoorschade en tinnitus ingediend op 1427 (2017-2018) Nr. 3 5 februari 2018 (2017-2018) Verslag namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door Griet Coppé en Martine Taelman over het voorstel van

Nadere informatie

5 ( ) Nr. 2 2 januari 2014 ( ) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR

5 ( ) Nr. 2 2 januari 2014 ( ) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR stuk ingediend op 5 (2013-2014) Nr. 2 2 januari 2014 (2013-2014) Vlaamse Regering Samenstelling verzendcode: PAR 2 Stuk 5 (2013-2014) Nr. 2 V l a a m s Pa r l e m e n t 1011 B r u s s e l 0 2 / 5 5 2.

Nadere informatie

Commissies en Interparlementaire Gremia

Commissies en Interparlementaire Gremia stuk ingediend op 4 (2011-2012) Nr. 1 1 oktober 2011 (2011-2012) Commissies en Interparlementaire Gremia verzendcode: PAR Kris Van Dijck 2 Stuk 4 (2011-2012) Nr. 1 V l a a m s Pa r l e m e n t 1011 B r

Nadere informatie

Verslag. over het Jaarverslag 2014 van de Vlaamse Ombudsdienst. 41 ( ) Nr. 5 ingediend op 29 juni 2015 ( )

Verslag. over het Jaarverslag 2014 van de Vlaamse Ombudsdienst. 41 ( ) Nr. 5 ingediend op 29 juni 2015 ( ) 41 (2014-2015) Nr. 5 ingediend op 29 juni 2015 (2014-2015) Verslag namens de Commissie voor Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering en Stedenbeleid uitgebracht door Peter Wouters over het Jaarverslag

Nadere informatie

5 ( ) Nr. 3 1 april 2014 ( ) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR

5 ( ) Nr. 3 1 april 2014 ( ) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR stuk ingediend op 5 (2013-2014) Nr. 3 1 april 2014 (2013-2014) Vlaamse Regering Samenstelling verzendcode: PAR 2 Stuk 5 (2013-2014) Nr. 3 V l a a m s Pa r l e m e n t 1011 B r u s s e l 0 2 / 5 5 2. 11.

Nadere informatie

betreffende het halen van de doelstellingen zoals voorzien in het decreet van 22 november 2013 betreffende de lokale diensteneconomie

betreffende het halen van de doelstellingen zoals voorzien in het decreet van 22 november 2013 betreffende de lokale diensteneconomie 794 (2015-2016) Nr. 3 ingediend op 10 oktober 2016 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid uitgebracht door Sabine Vermeulen en Güler

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN

COMMISSIEVERGADERINGEN AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN Geplande vergaderingen Dinsdag 10.12.2013-13:30 uur: Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting Jan Van Eyckzaal - 3 e verdieping - Stentofoonnummer: 0322 - Rechtstreekse

Nadere informatie

over het uitbreiden van de mogelijkheid om de asurne te bewaren op een andere plaats dan de begraafplaats

over het uitbreiden van de mogelijkheid om de asurne te bewaren op een andere plaats dan de begraafplaats stuk ingediend op 1166 (2010-2011) Nr. 1 23 mei 2011 (2010-2011) Verzoekschrift over het uitbreiden van de mogelijkheid om de asurne te bewaren op een andere plaats dan de begraafplaats Verslag namens

Nadere informatie

betreffende de bevriezing en de rationele schrapping van overbodige woonuitbreidingsgebieden

betreffende de bevriezing en de rationele schrapping van overbodige woonuitbreidingsgebieden 926 (2016-2017) Nr. 2 ingediend op 20 december 2016 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening, Energie en Dierenwelzijn uitgebracht door Wilfried Vandaele over

Nadere informatie

VLAAMSE REGERING SAMENSTELLING. minister-president. Kris PEETERS. viceminister-presidenten. Fientje MOERMAN Frank VANDENBROUCKE

VLAAMSE REGERING SAMENSTELLING. minister-president. Kris PEETERS. viceminister-presidenten. Fientje MOERMAN Frank VANDENBROUCKE Zitting 2007-2008 1 oktober 2007 VLAAMSE REGERING SAMENSTELLING minister-president Kris PEETERS viceminister-presidenten Fientje MOERMAN Frank VANDENBROUCKE Vlaamse ministers Dirk VAN MECHELEN Bert ANCIAUX

Nadere informatie

Ingekomen Stukken en Mededelingen

Ingekomen Stukken en Mededelingen stuk 60 (2009-2010) Nr. 30 ingediend op 9 juni 2010 (2009-2010) Decreetgeving Ingekomen Stukken en Mededelingen verzendcode: ISM 2 Stuk 60 (2009-2010) Nr. 30 INHOUDSOPGAVE INGEKOMEN STUKKEN EN VERZOEKSCHRIFTEN:

Nadere informatie

Verzoekschrift. over de voorwaarden voor de Vlaamse aanmoedigingspremie Landingsbaan social profit. Verslag

Verzoekschrift. over de voorwaarden voor de Vlaamse aanmoedigingspremie Landingsbaan social profit. Verslag stuk ingediend op 1448 (2011-2012) Nr. 1 23 januari 2012 (2011-2012) Verzoekschrift over de voorwaarden voor de Vlaamse aanmoedigingspremie Landingsbaan social profit Verslag namens de Commissie voor Economie,

Nadere informatie

Verslag. over het voorstel van resolutie. betreffende de eendagskuikens. 564 (2015-2016) Nr. 2 ingediend op 4 mei 2016 (2015-2016)

Verslag. over het voorstel van resolutie. betreffende de eendagskuikens. 564 (2015-2016) Nr. 2 ingediend op 4 mei 2016 (2015-2016) 564 (2015-2016) Nr. 2 ingediend op 4 mei 2016 (2015-2016) Verslag namens de Commissie voor Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening, Energie en Dierenwelzijn uitgebracht door Bart Nevens over het voorstel

Nadere informatie

betreffende aandacht voor preventieve mondzorg in het Vlaamse gezondheidsbeleid en bij kwetsbare groepen

betreffende aandacht voor preventieve mondzorg in het Vlaamse gezondheidsbeleid en bij kwetsbare groepen 857 (2015-2016) Nr. 2 ingediend op 21 oktober 2016 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door Griet Coppé en Danielle Godderis-T'Jonck over het voorstel

Nadere informatie

Verzoekschrift. over opleidingscheques voor Vlamingen die buiten het Vlaamse of Brusselse Hoofdstedelijke Gewest werken. Verslag

Verzoekschrift. over opleidingscheques voor Vlamingen die buiten het Vlaamse of Brusselse Hoofdstedelijke Gewest werken. Verslag stuk ingediend op 1447 (2011-2012) Nr. 1 23 januari 2012 (2011-2012) Verzoekschrift over opleidingscheques voor Vlamingen die buiten het Vlaamse of Brusselse Hoofdstedelijke Gewest werken Verslag namens

Nadere informatie

DE MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING & DE VLAAMSE MINISTER VAN ONDERWIJS & DE VLAAMSE MINISTER VAN BEGROTING, FINANCIËN EN ENERGIE

DE MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING & DE VLAAMSE MINISTER VAN ONDERWIJS & DE VLAAMSE MINISTER VAN BEGROTING, FINANCIËN EN ENERGIE DE MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING & DE VLAAMSE MINISTER VAN ONDERWIJS & DE VLAAMSE MINISTER VAN BEGROTING, FINANCIËN EN ENERGIE & DE VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN,

Nadere informatie

5 ( ) Nr september 2016 ( ) ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR

5 ( ) Nr september 2016 ( ) ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR ingediend op 5 (2016-2017) Nr. 1 26 september 2016 (2016-2017) Vlaamse Regering Samenstelling verzendcode: PAR 2 5 (2016-2017) Nr. 1 Samenstelling minister-president Geert BOURGEOIS viceminister-presidenten

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN

COMMISSIEVERGADERINGEN AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN Geplande vergaderingen Zondag 21.04.2013 Werkbezoek: - 07:30 uur: Commissie voor Economie, Economisch Overheidsinstrumentarium, Innovatie, Wetenschapsbeleid, Werk en Sociale

Nadere informatie

houdende de luchtkwaliteit in het binnenmilieu van voertuigen

houdende de luchtkwaliteit in het binnenmilieu van voertuigen 1751 (2018-2019) Nr. 2 ingediend op 4 december 2018 (2018-2019) Verslag namens de Commissie voor Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening, Energie en Dierenwelzijn uitgebracht door Johan Danen over het

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING De aanpassing betreft volgende vergaderingen Dinsdag 17.04.2012-14:00 uur : Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting Antoon Van Dyckzaal - 2 e verdieping

Nadere informatie

PLENAIRE VERGADERINGEN

PLENAIRE VERGADERINGEN AGENDA AANGEPAST PLENAIRE VERGADERINGEN Donderdag 10.07.2008 vanaf 14.00 uur Actuele vragen (Regl. art. 82) Voorstel van decreet Beraadslaging Voorstel van decreet van mevrouw Marleen Vanderpoorten houdende

Nadere informatie

namens de Commissie voor Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening, Energie en Dierenwelzijn uitgebracht door Bart Nevens

namens de Commissie voor Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening, Energie en Dierenwelzijn uitgebracht door Bart Nevens 1104 (2016-2017) Nr. 2 ingediend op 10 mei 2017 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening, Energie en Dierenwelzijn uitgebracht door Bart Nevens over het voorstel

Nadere informatie

In opvolging van mijn eerdere schriftelijke vragen ter zake stel ik de minister graag volgende vragen.

In opvolging van mijn eerdere schriftelijke vragen ter zake stel ik de minister graag volgende vragen. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 369 van JOS DE MEYER datum: 29 juni 206 aan GEERT BOURGEOIS MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED Kabinetten -

Nadere informatie

Verslag van de gedachtewisseling. over de toelichting over de conceptnota van de Vlaamse Regering Duaal leren Een volwaardig kwalificerende leerweg

Verslag van de gedachtewisseling. over de toelichting over de conceptnota van de Vlaamse Regering Duaal leren Een volwaardig kwalificerende leerweg 276 (2014-2015) Nr. 1 ingediend op 3 maart 2015 (2014-2015) Verslag van de gedachtewisseling namens de Verenigde Commissies voor Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid en voor

Nadere informatie

betreffende de handel met Palestijnse gebieden

betreffende de handel met Palestijnse gebieden 243 (2014-2015) Nr. 2 ingediend op 25 oktober 2016 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme en Onroerend Erfgoed

Nadere informatie

houdende wijziging van het Energiedecreet van 8 mei 2009, wat betreft de energieprestaties van gebouwen

houdende wijziging van het Energiedecreet van 8 mei 2009, wat betreft de energieprestaties van gebouwen 966 (2016-2017) Nr. 2 ingediend op 30 januari 2017 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening, Energie en Dierenwelzijn uitgebracht door Valerie Taeldeman over

Nadere informatie

over de uitsluiting van grensarbeiders van de Vlaamse zorgverzekering

over de uitsluiting van grensarbeiders van de Vlaamse zorgverzekering stuk ingediend op 156 (2009-2010) Nr. 1 12 oktober 2009 (2009-2010) Verzoekschrift over de uitsluiting van grensarbeiders van de Vlaamse zorgverzekering Verslag namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid,

Nadere informatie

houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2016

houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2016 ingediend op 764 (2015-2016) Nr. 2 24 mei 2016 (2015-2016) Amendementen op het ontwerp van decreet houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2016 Documenten in het dossier:

Nadere informatie

betreffende specifieke beleidsaandacht voor jonge personen met dementie

betreffende specifieke beleidsaandacht voor jonge personen met dementie 1432 (2017-2018) Nr. 3 ingediend op 13 februari 2018 (2017-2018) Verslag namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door Martine Taelman en Lorin Parys over het voorstel van

Nadere informatie

5 (2014-2015) Nr. 1 6 oktober 2014 (2014-2015) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR

5 (2014-2015) Nr. 1 6 oktober 2014 (2014-2015) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR stuk ingediend op 5 (2014-2015) Nr. 1 6 oktober 2014 (2014-2015) Vlaamse Regering Samenstelling verzendcode: PAR 2 Stuk 5 (2014-2015) Nr. 1 Samenstelling minister-president Geert BOURGEOIS viceminister-presidenten

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN

COMMISSIEVERGADERINGEN AGENDA AANPASSING COMMISSIEVERGADERINGEN De aanpassing betreft volgende vergaderingen Donderdag 19.03.2009-10:00 uur : Commissie voor Economie, Werk en Sociale Economie - 14:00 uur : Commissie voor Economie,

Nadere informatie

Verslag. over het ontwerp van decreet

Verslag. over het ontwerp van decreet 1179 (2016-2017) Nr. 2 ingediend op 28 juni 2017 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme en Onroerend Erfgoed uitgebracht

Nadere informatie

over het ontwerp van decreet

over het ontwerp van decreet ingediend op 872 (2015-2016) Nr. 2 18 januari 2017 (2016-2017) Verslag namens de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme en Onroerend Erfgoed

Nadere informatie

Verzoekschrift. Verslag. namens de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting uitgebracht door mevrouw Griet Smaers

Verzoekschrift. Verslag. namens de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting uitgebracht door mevrouw Griet Smaers stuk ingediend op 2525 (2013-2014) Nr. 1 7 april 2014 (2013-2014) Verzoekschrift over de invoering van het klein beschrijf voor een eerste schijf van het kadastraal inkomen (ki) voor de registratierechten

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED DE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS DE VICEMINISTER-PRESIDENT

Nadere informatie

over de agenda van de komende Europese Ministerraden Landbouw en Visserij en het Belgische EU-voorzitterschap

over de agenda van de komende Europese Ministerraden Landbouw en Visserij en het Belgische EU-voorzitterschap stuk ingediend op 783 (2010-2011) Nr. 1 8 november 2010 (2010-2011) Gedachtewisseling over de agenda van de komende Europese Ministerraden Landbouw en Visserij en het Belgische EU-voorzitterschap Verslag

Nadere informatie

over het ontwerp van decreet

over het ontwerp van decreet ingediend op 640 (2015-2016) Nr. 2 2 mei 2016 (2015-2016) Verslag namens de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking, Toerisme en Onroerend Erfgoed uitgebracht

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET Stuk 431 (2000-2001) Nr. 1 VLAAMS PARLEMENT Zitting 2000-2001 23 oktober 2000 ONTWERP VAN DECREET houdende goedkeuring van het protocol bij de overeenkomst tot instelling van samenwerking en een douane-unie

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN OONROEREND ERFGOED DE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS DE VICEMINISTER-PRESIDENT

Nadere informatie