Dorpskrant. Dongjum - Boer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dorpskrant. Dongjum - Boer"

Transcriptie

1 Dorpskrant Op e Hichte Dongjum - Boer September 2016

2 Dorpskrant Op 'e Hichte is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelang Dongjum - Boer en verschijnt 6 keer per jaar. Het krantje wordt huis aan huis verspreid in de dorpen Dongjum en Boer. Bestuur Dorpsbelang: Voorzitter: Secretaris: Penningmeester: Leden: Jeanette Slagter, Riedsterweg 4, Dongjum Tanja de Groot, W. Foppesstrjitte 13, Dongjum Metty Twerda, W. Foppesstrjitte 20, Dongjum Cornelis (Cees) de Groot, Dongjumerweg 8, Boer Rients Kootstra, Willemstraat 7, Dongjum Gabrielle Rombout, Noorderstraat 14, Dongjum Advertenties met betrekking tot te koop en/of te huur kosten 6,= per halve en 10,= per hele pagina per editie. Bij een heel jaar lang adverteren (6 edities) is de 6e keer gratis. Banknummer: IBAN: NL36RABO Kosten lidmaatschap: 5,= per jaar. U kunt zich als lid opgeven bij één der bestuursleden. Kopij voor het dorpskrantje Omdat dit krantje digitaal wordt opgemaakt, ontvangen we graag indien mogelijk kopij via de website onder de subrubriek dorpsbelang of rechtstreeks naar fransboersma1@gmail.com Wanneer dit niet mogelijk is, kunt u nog altijd kopij inleveren bij Reinie Tichelaar - van Veen, Noorderstraat 20 te Dongjum Cees de Groot, Dongjummerweg 8 te Boer. De uiterste inleverdatum voor de krantjes van 2016 zijn 28 oktober en 9 december. Zet deze data alvast in uw agenda! Het krantje wordt ongeveer een week later huis aan huis verspreid. Ook is het krantje als pdf bestand te lezen op de website.

3 Notulen jaarvergadering dorpsbelang 2016 Dit jaar was er een grote opkomst van belangstellenden en dorpsbewoners. Onder hen waren er ook dit jaar weer veel raadsleden van diverse politieke partijen bij aanwezig. Inclusief het bestuur van dorpsbelang waren er 40 personen aanwezig. Er waren 2 afmeldingen te weten: mevrouw Joke Osinga VVD fractievoorzitter en wijkagent André Hoedemaker. En als onverwachte maar zeer genode gasten, onze nu al zeer gewaardeerde kersverse nieuwe Burgemeester van Franekeradeel (vanaf 1 december 2015) dhr. Eduard van Zuijlen en Wethouder Caroline de Pee (2e loco-burgemeester). Dhr. van Zuijlen zei ons verbaasd te zijn dat hij niet was uitgenodigd, want hij komt graag en dat wij niet moeten schromen hem volgend jaar uit te nodigen. Na deze woorden van de Burgemeester heet onze voorzitter Jeanette Slagter iedereen welkom en opent de vergadering. Als eerste wordt er een moment stilte in acht genomen voor de overleden personen van dit afgelopen jaar. 1. Mededelingen: - Eigen weg naar Dorpshuis wordt gemeenteweg. Ook de verlichting aan het pad naar het dorpshuis toe gaat onder beheer van de gemeente vallen. - Dorpsvisiefonds is wijk-en dorpsvisiefonds geworden. Dorpsvisiefonds verandert in wijk-en dorpenvisiefonds, er zit voor de dorpen nog voldoende budget in de pot volgens mevrouw Caroline de Pee. Indien de pot onverhoopt toch leeg is dan is politiek gezien e.e.a. toch nog mogelijk. Het budget is beschikbaar als subsidie voor projecten die gebaseerd zijn op de dorpsvisie. Dorpsbelang streeft er naar om nog dit jaar een projectplan in te dienen bij de gemeente en hier subsidie voor te ontvangen. Gedacht wordt aan bijvoorbeeld een project voor groenvoorziening, bereikbaarheid bushalte Tzummarumerweg, trottoir Tzummarumerweg, parkeergelegenheid en verlichting bij recreatiebos Riedsterweg, nieuw wegdek bocht Miedeweg in Boer. Meer informatie over deze regeling kunt u vinden via de website van de gemeente : - Informatie bijeenkomst Naar aanleiding van de Politie invallen in 3 woningen zal er een informatie bijeenkomst georganiseerd worden voor dorpsbewoners. Hierbij zullen aanwezig zijn : Burgemeester E. van Zuijlen, Gemeente afdeling Openbare orde en Veiligheid, Politie, Hoofd Afdeling Verhuur en Verkoop van WNWf, Gebiedsteam Franekeradeel, Slachtofferhulp. Burgemeester E. van Zuijlen vraagt de aanwezigen hoe het dorp hiermee om wil gaan, met name ivm de Pers. Wil men een openbare of besloten bijeenkomst? Na stemming is duidelijk dat de overgrote meerderheid kiest voor een besloten bijeenkomst en er dus geen Pers aanwezig zal zijn. Na deze eerste bijeenkomst zal er een aantal weken later nog een tweede bijeenkomst volgen om de situatie te evalueren.

4

5 2. Kennismaking met dhr. Ype Hof van het Gebiedsteam Franekeradeel Dhr. Ype Hof is Gebiedsteammedewerker van de gemeente Franekeradeel. Het team bestaat uit 23 personen en uit verschillende disciplines. Onderwerpen die zij behandelen zijn : jeugd en gezin, zorg en welzijn, wonen en vervoer, geldzaken en regelingen, werken en leren. Mocht u behoefte hebben aan meer informatie over een bepaald onderwerp dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer : : open van 9 tot en tot 17 uur Verdere contact gegevens kunt u vinden op de website : 3. Verslag Jaarvergadering wordt voorgelezen Er zijn geen vragen of opmerkingen naar aanleiding van het voorgelezen verslag. 4. Financieel jaarverslag Het financieel jaarverslag wordt onder de aanwezigen uitgedeeld en onze penningmeester Metty Twerda geeft bij enkele bedragen uitleg. Beginsaldo 1 januari 2015 = 2005,61 Eindsaldo 31 December 2015 = 2405,72 Positief resultaat = 400,11 Vragen en opmerkingen nav financieel verslag : Momenteel zijn er 106 betalende dorsbelang leden. Zowel leden als niet leden zullen de papieren versie van het dorpskrantje ook komend jaar gewoon nog blijven ontvangen, want voor een volledige overgang van de papieren versie naar alleen een digitale versie is het nog te vroeg. 5. Verslag kascommissie De kascommissie heeft het financieel jaarverslag goedgekeurd. Saakje Lettinga en Dina de Groot zullen volgend jaar de kaskommissie vertegenwoordigen. 6. Jaarverslag wordt voorgelezen Er zijn geen vragen of opmerkingen naar aanleiding van het voorgelezen verslag. 7. Toekomstvisie Dongjum-Boer - Verbeteren van de Tzumarrumerweg : De provincie heeft daarvoor geld en gaan binnenkort met dorpsbelang om de tafel. Dirk en Annemarie Ras en Aafke Albada meenemen in het overleg. - Noorderstraat wateroverlast : Er kon een drainagebuis in de kelder geplaatst worden maar de meerderheid van de betreffende bewoners heeft zich teruggetrokken. - Sluiting school: Onze voorzitter Jeanette vindt het enorm jammer maar de sluiting is onvermijdelijk. Samen met Roland Dijkstra dorpencoördinatoren en Koos de Wit manager eigendommen van de gemeente is er overleg geweest. Hierbij zijn van beide kanten suggesties gedaan voor de toekomstige bestemming van het gebouw.

6

7 Momenteel zit er geen vergunning voor een woonbestemming op het gebouw, maar dit kan wel gerealiseerd worden mocht het gebouw voor particuliere bewoning gebruikt gaan worden. De huidige bestemmingsvergunning geldt voor : maatschappelijke instellingen, educatieve, sociaal-medische, sociaal-culturele, levensbeschouwelijke, sport- en recreatieve voorzieningen en voorzieningen ten behoeve van openbare dienstverlening. Opmerking: De school is na sluiting niet direct leeg, er zullen nog meubels staan ivm met meerdere verhuizingen tegelijkertijd van andere scholen. Ook zal er contact opgenomen worden met een antikraak organisatie, zodat het gebouw bewaakt zal worden door antikraak leden. 8. Waar bent u trots op en wat zou u verbeterd willen zien. Op een speelse wijze wilden wij inventariseren hoe er over Dongjum-Boer wordt gedacht en welke verbeterpunten er mogelijk zijn. In 7 groepjes werden we met een groot vel papier heen gezonden met daarop de 2 vragen : 1) Waar bent u trots op : Dorpshuis en kaatsveld is 7x genoemd Kerken Dongjum en Boer is 5x genoemd Verenigingsleven 5x Gezellige buurt 1x Dorpsstraat bestrating 1x Nieuwe speeltuin Anemastraat 1x Welwillendheid vd mensen 1x IJsbaan 1x 2) Wat zou u verbeterd willen zien : Aangezicht van het dorp, sommige woningen straten 3x Onderhoud tuinen / Groenvoorzieningen 3x Meer parkeerplaatsen creëren, markeren / parkeren Dorpsstraat 3x Snelheid uit verkeer Dorpsstraat en Tzummarumerweg 2x Dorpsommetje, wandelpaden 2x Saamhorigheid en betrokkenheid van het dorp mbt verenigingsleven 1x Speeltuin Wytse Foppesstraat 1x 30 km zone verkeersborden plaatsen 1x Verplaatsen wegwijzer Tzummarum Franeker 1x Verjonging besturen verenigingen 1x Bestrating van stoepen 1x 9. Rondvraag Opmerkingen: - Marten Anemastraat verpauperd, groenstrook, boot in tuin - Onderhoud buitenkant huurhuizen erg slecht, pleisterwerk vies, en misschien een andere kleur. - Parkeerprobleem voor grote voertuigen. Toegezegd wordt door de burgemeester in overleg te gaan met de gemeente en dorpsbelang over een vrachtwagenparkeerplaats.

8 Voor al uw patat, snacks en complete menu s openingstijden maandag gesloten dinsdag 17:00-20:00 uur woensdag 11:00-20:00 uur donderdag 11:00-20:00 uur vrijdag 11:00-21:00 uur zaterdag 11:00-21:00 uur zondag 12:00-20:00 uur Wij bezorgen op vrijdag zaterdag en zondag van 17:00-20:00 uur Cafetaria t Park harlingerweg PA Franeker info@cafetariahetpark.nl

9 Vragen: - Geen verlichting in Jorrit Biermastrjitte, komt deze er nog? Mededelingen: - Er komt een herinnering voor de school in de vorm van een levensboom met silhouetten van leerlingen en leerkrachten. - Jetske Plantinga wil wel meehelpen en ondersteunen bij de jaarlijkse herdenking van de oorlogsslachtoffers. - Zwevend budget school, is geen zwevend budget maar is van de ouderraad. Zij gaan nog om de tafel om te inventariseren wat er in het dorp moet blijven. 10. Sluiting Voorzitter Jeanette Slagter dankt iedereen hartelijk voor zijn of haar komst en inbreng en nodigt iedereen uit om aan de bar de eerste gratis consumptie te nuttigen. Let op: overdracht samenstellen Op e Hichte Na bijna tien jaar het dorpskrantje Op e Hichte samengesteld te hebben, neemt Frans Boersma het over. Houd U er dus rekening mee dat u uw mail vanaf nu stuurt naar fransboersma1@gmail.com. Ik wens Frans heel veel plezier en succes! Tim Schinkel 55+ SOOS De data voor de 55+-SOOS bijeenkomsten zijn: in september, 16 november, 21 december in februari en 19 april. steeds op woensdagmiddag. De eerste (en de laatste) keer van elk seizoen zijn weer excursies. Bent u (nog) geen vaste bezoeker, maar toch geinteresseerd: neem gerust contact op met Tineke Postma (397029).

10

11 Locatie: Schalsumerweg 2 Peins. Tijd: uur Aanw: Peins: Frouwkje en Sjoerd Bartlema (agr), Paul Tummers, Frederike Liebmann, Yteke Waltje en W. de Boer (agr), Carla van der Zwaag, Anne Jan Schaper, Ruurd Tanja, Jannie Viëtor - Bartlema en Joris Viëtor. Ried: Rinze Kleefstra, Albert van der Voorn (groencomm), Bauke de Jong, Riemen Visser en namens Dongjum: Frans Boersma Van LBF: Jan Piet de Boer (projectleider) en Roelie Ansingh (projectmedewerker) 1. Introductie project. Jan Piet de Boer geeft een inleiding van het project. In 2015 is er een gesprek geweest tussen Arjen Lobstein van Streekwurk NW Fryslân, Jan Piet de Boer van Landschapsbeheer Friesland (LBF) en Arnoud de Vries van de Friese Milieufederatie (FMF). Hierbij kwam naar voren dat het versterken van biodiversiteit meer onder de aandacht komt en dat er in 2017 Laeder+ gelden (Europees geld) beschikbaar komt voor dit onderwerp in dit gebied. Wanneer verbetering van leefgebieden in combinatie met burgerparticipatie wordt uitgewerkt, heeft dat hele goede kans van slagen. Vanuit de landelijke subsidieregeling 'Duurzaam Door', is subsidie beschikbaar gesteld om te inventariseren welke ideeën en wensen er zijn bij de bevolking. Daarvoor is in eerste instantie een verkenning uitgevoerd naar situatie betreffende biodiversiteit in Noordwest Fryslân, waarvan de resultaten zijn verwerkt in het rapport 'Natuelik Ferskaat yn Noardwest Fryslân'. Deze is ter voorbereiding naar de deelnemers gestuurd. LBF en FMF heeft dorpen uitgenodigd, waarmee ze in het verleden al contacten hadden en waarmee ze graag om de tafel willen om te brainstormen over ideeën en wensen die er leven in het dorp. Een 10-tal dorpen is benaderd te weten: Ried, Peins, Vrouwenparochie, Oosterbierum, Achlum en Kubaard. LBF gaat met deze dorpen om de tafel, terwijl de FMF afspraken maakt met de dorpen Berlikum, Wergea, Boksum, Grou, Leeuwarden en Easterbierum. Belangrijk daarbij is dat de groep uit het dorp zo is samengesteld dat er een grote verscheidenheid aan interesse en achtergrond in vertegenwoordigd is.

12 . (Natuurliefhebbers, vogelwachters, agrariërs en mensen van Ver. Pl Bel.) Dit laatste is van belang, omdat er voor het vervolg van het project een aanspreekpunt moet zijn. Doel van deze bijeenkomst is om samen met de genoemde dorpen, ideeën en wensen op papier te krijgen die uiteindelijke kunnen resulteren in een project (of meerdere) voor versterking van de biodiversiteit in het gebied. 2 Voorstelrondje. Vanuit Peins: Froukje en Sjoerd Bartelman: (mts veeteelt), lid van de vogelwacht en doet aan weidevogelbeheer met uitgestelde maaidatum. Paul Dummers: ziet graag dat de paden rondom het dorp veranderen. Het kan anders ingericht worden, er is veel verdwenen en daarmee ook het struinen door de natuur. Frederike Liebmann: zeer geïnteresseerd in de natuur, is biologe, constateert een grote kloof tussen wat er zou kunnen zijn en wat er is. Poging gedaan om rond de kerk bloemen terug te brengen. Yteke Waltje en Jan W de Boer: Yteke (secr Pl Bel.) Vogelbeheer met uitgestelde maaidatum. Carla van der Zwaag: natuurliefhebber, doet mee aan tuinvogeltelling. It kin mooier. Anne Jan Schaper: heeft onderwijsachtergrond, is vrijwilliger (excursieleider) bij het IFG. Ruurd Tanja: Werkt als hovenier bij de gemeente Leeuwarden. Joris en Jannie Viëtor: hebben een grote (thee)tuin met fruitbomen en een poel, voeren daar waar het kan, natuurlijk beheer uit. Verwerken vrijkomend materiaal tot takkenwallen, laten het riet vaker staan en er is een insectenmuur gemaakt. Vanuit Ried: Frans Boersma (uit Dongjum): natuurliefhebber, imker, grote tuin met bijenkasten, lid volgelwacht Franeker. Riemer Visser (uit Boer): bestuurslid vogelwacht, ringer van vogels, vindt dat al die wandelpaden onrust in het land geven. Rinze Kleefstra (uit Boer): Greideboer en zijn land heeft één kleur groen, goed voor de bedrijfsvoering. Eén hoekje wordt later gemaaid, weidevogelbeheer. Albert van der Voorn: Zit in de Groencommissie. In het kader van het project Doarpen yn 't Grien, zijn er in Ried, naast aanplant bij particulieren, enkele jaren terug veel leilindes aangeplant. Wilgen staan er in het dorp (worden regelmatig geknot) en in het dorpsbosje zou meer diversiteit niet misstaan.

13 Bauke de Jong: akkerbouwer en pluimveehouder. Heeft 12 jaar aan perceelsrandenbeheer gedaan; is er nu mee gestopt, omdat deze percelen niet meer binnen het gebiedenbeleid van de provincie liggen en er daardoor geen subsidie meer voor ontvangt. 3 Zijn er wensen/initiatieven op gebied van natuur, milieu en landschap bij de bewoners voor het dorp en zo ja welke. Eerder waren er meer mogelijkheden om de leefomgeving te beleven. Oude paden die de verschillende dorpen (kerken) met elkaar verbonden. Veel van deze paden zijn verdwenen en dat is jammer. Zou mooi zijn als er meer paden rondom het dorp weer opengesteld werden, zodat er een rondje rondom het dorp ontstaat. Hierna volgt een discussie over de voors en tegens van paden door het veld, al of niet over boerenland. Hieronder de twee voornaamste argumenten: Voor Tegen/bezwaar Beleving van het gebied en het veld Geeft onrust bij weidevogels, vooral in de broedperiode, vooral honden; Door agrariërs: Loslopende honden, i.v.m. parasiet Neospora. Ontsluiting door een ommetje om het dorp Idem. Wandelpaden in het veld geven ook nog het volgende probleem. Vanuit de stad komen mensen om hun hond uit te laten, die in de meeste gevallen, niet zijn aangelijnd. Beperkingen opleggen help niet en met de mensen in gesprek gaan ook niet. Veel gehoord argument: 'Mijn hond moet toch ergens los kunnen lopen. Wat betreft het broedseizoen: er zijn mogelijkheden om een pad tijdens het broedseizoen af te sluiten. Of de mens zich er vervolgens aan houdt.. is een tweede, zwakke punt hierbij is de handhaving. Herstel van paden is ook mogelijk. Voorbeeld: het oude kerkpad Tzummarum Ried. Bloemrijke bermen hier zouden de soortenrijkdom verhogen. Andere voorbeelden van verhoging biodiversiteit die worden genoemd: Schingen Slappeterp: project bloemenzee, Gem. Leeuwarden: berm Rykswei ingezaaid met bloemenmengsel,

14 En in eigen dorp Peins: bij herinrichting mr. Frankstraat is een bloemenmengsel gezaaid. Riedsterbos: oeverzwaluwwand en er is een ooievaarsnest geplaatst. Herbaijum: bloeiende bermen. Bermbeheer: momenteel wordt er geklepeld en dat is funest. Wel voert de gemeente in verschillende bermen verschillend beheer uit. Dit is afhankelijk van de weg. Het strooien van zout geeft ook een ander bermmilieu. Kan van invloed zijn op de vegetatie in de bermen. Ideeën in groter verband Herinrichting bermen met bloemrijk mengsel en daarop aangepast maaibeheer toepassen. (openbare wegen, maar ook bij fiets- en wandelpaden). Hekkelwerkzaamheden: grenssloten (gemeente en agrariër) Hekkelspecie storten op land van boer, bermen worden daardoor niet bemest, kunnen dus bloemrijker worden bij goed beheer. (maaien en afvoeren). Mogelijkheid om sloot over de halve breedte te hekkelen en dat per jaar omwisselen. Boerenland. Via landbouwcollectief agrarisch natuurbeheer toepassen, o.a. akkerrandenbeheer en/of weidevogelbeheer. Bij akkerrandenbeheer, is er minder afspoeling naar de sloten. Pakketten voor weidevogelbeheer continueren en gebieden vergroten eventueel meer plas-dras. Momenteel zijn er te weinig vogelwachters om de controle goed uit te voeren. (betreffende collectief: Westergo aanjager Wiebe Nauta, Koudum) Boerenerven: beplanting aanpassen, plaatsen nestkasten. Er komen veel kerkuilen voor in de streek. Ideeën voor bij de dorpen Berm Dongjum Ried kan verschraald worden; Ried heeft groencommissie, maar Peins niet. Gemeente zou meer geld naar de groencommissie /beide dorpen door kunnen sluizen, waardoor het groenbeheer (of een deel ervan) overgenomen kan worden. Dorpen krijgen hierdoor meer inspraak en verantwoordelijkheid bij groenbeheer. Belangrijke punt om mee te nemen in de verder ontwikkeling. Bij de ontwikkeling van meer biodiversiteit is het belangrijk om de jeugd erbij te betrekken. Ontwikkeling van educatief pakket. Naast, educatie van weidevogels wat goed is georganiseerd door de vogelwacht, breder aanpakken, waarbij de diversiteit van het landelijk gebied leidend is.

15 4 Behoefte voor ondersteuning bij verder planvorming en - ontwikkeling. In de vorm van verdere projectontwikkeling en advisering. Anderen personen en/of instanties die bij de verdere uitwerking betrokken kunnen worden. Wetterskip Fryslân, Gemeente. SBNL/ WBE (WBE Tusken Waed en Stêd, p.a. Oudebiltdijk 270 St. Annaparochie.) De naam Niek Witteveen wordt daarbij ook genoemd. Staatsbosbeheer. Sportvisserij. 6 Contactpersoon/aanspreekpunt in het dorp bij verder planvorming. Bij het indienen van de subsidieaanvraag moet er een instantie c.q. persoon zijn die het aanvraagt. De Groencommissie van Ried valt onder Dorpsbelang, maar voert wel een eigen koers, Albert aanhouden als contactpersoon. Voor Peins blijft dat Joris Viëtor. Wel krijgen de deelnemers van deze avond het verslag toegestuurd en een uitnodiging voor het vervolg. (zie punt 8). 7 Waarmee moet rekening gehouden worden? Geen 8 Hoe gaan we verder. Van alle gesprekken bij de verschillende dorpen wordt een verslag gemaakt. De gespreksronde wordt in september afgerond. De ideeën en wensen worden gebundeld en gepresenteerd op een avond ergens in het najaar of begin winter. Hoe de invulling daarvan zal zijn is nog niet bekend, maar ideeën zijn welkom. De binnengekomen ideeën en wensen kunnen uiteindelijk in 2017 resulteren in een aantal projecten. Naast koepelprojecten, die meerdere kleinere in zich hebben, kan het ook zo zijn dat er per dorp kleinere projecten worden opgezet. Eén of twee grotere projecten die meerdere dorpen omvat is ook mogelijk. 9 Ingelaste rondvraag: Alg: maak er niet te grote projecten van, hou het simpel, en bouw de mogelijkheid in om het later uit te bouwen. Pak dingen aan waar een groot gedeelte van de bevolking achter staat. Dat versterkt het draagvlak.

16 Frans Boersma: Kun je verbinding leggen met andere provincies, bijv met Groningen, waar heel veel wordt gedaan aan akkerrandenbeheer. Het wiel hoeft tenslotte niet twee keer uitgevonden te worden. Albert vd Voorn: pakt de communicatie met het dorp op d.m.v. stukjes in het dorpskrantje. Ideeën: excursie naar Wommels naar weidevogelbeheerder Murk Nijdam of naar Dronrijp waar de vogelwacht een plas-dras gebiedje heeft ingericht. (Contactpers Johannes van der Meer). Sluiting met dankzegging aan ieders inbreng en aan de gastheer en vrouw voor het goede ontvangst om ongeveer uur. Beetsterzwaag, 22 juli Roelie Ansingh KOERSBAL In oktober begint het Koersballen weer en wel op woensdag 5 oktober. De volgende data in 2016 zijn: 19 oktober, 2 en 30 november en 14 december. In 2017 zijn de data:4 en 18 januari, 1 februari en 1 en 15 en 29 maart. De tijd is van tot plm u ur en de kosten p.p. zijn 3,00 per keer dat u aanwezig bent (incl. Koffie/thee +) Koersbal is een sport die door iedereen gedaan kan worden, jong en oud. Ook hoeft u niet super lenig of snel te zijn. Je kunt het zelfs beoefenen, zittend op een stoel. Wilt u meer weten? Bel Tineke Postma (397029) en zij vertelt u meer. Natuurlijk bent u ook van harte welkom om eerst eens een keertje te komen kijken en wie weet, wilt u het dan ook proberen.

17 Kaarten, biljarten of een andere Boppeslach competitie? In de winter is er weer vanouds gelegenheid om een competitie op te zetten met biljarten, kaarten of wellicht wat anders zoals sjoelen,tafeltennissen, darten of.? In verband met de toneelavonden en andere activiteiten kiezen we dit seizoen voor de vrijdagavond. En wel de volgende vrijdagavonden: maand datum september 30 oktober 14, 28 november 11, 25 december 9, 23 januari 13, 27 februari 10, 24 maart 10, 24 April 14 De avond begint om uur. Vooraf opgave is mogelijk bij Fedde Hiemstra: Of 's avond bij het spel. Indien er mensen zijn die andere ideeën hebben dan kaarten of biljarten laat het dan ook even weten dan worden de spullen klaargezet. Er is altijd een tijdstip of een juist moment om ergens met iets te beginnen. Dus als je wel wilt biljarten of kaarten maar je weet nog niet goed hoe dat te doen, dan word je dit met deze avonden of met een extra oefensessie bij gebracht. Dit moet geen drempel of blokkade zijn. Iedereen is ooit ergens een keer mee begonnen dus waarom jij niet? En vraag meteen je buurman,buurvrouw of beste vriend mee.

18 24 september Speurtocht recreatiegebied strandheem te Opende. 29 Oktober Halloween 4 November Kroegavond 26 November Sinterklaasfeest 2 december Kroegavond 21 december Filmavond

19

20 Activiteiten Mariakerk Boer najaar 2016 Vrijdag 14 oktober Jaap Louwes Entree: 10,- Aanvang 20.30u Jaap Louwes schrijft muziek sinds Hij was lid van de band Briquebec waarmee hij een LP en een aantal cd's opnam. Onder zijn eigen naam kwamen de cd's Skobberdebonk en Fratsen uit. Hij was één van de 'Fjouwer Troubadours (met Gurbe Douwstra, Doede Veeman en Piter Wilkens) en werkte mee aan het project Cohen yn it Frysk. Jaap omschrijft zijn muziek als 'akoestische rock and roll. De entree is 12,50. De voorstelling begint om 20.30u en de kerk is open vanaf 20.00u. Vrijdag 25 november Gerrit Breteler Entree: 12,50 Aanvang 20.30u Met de mede door Gerrit Breteler in 1994 opgerichte muziekgroep 'Fling' treedt hij tot 2002 op als vertolker van vooral Ierse volksmuziek. In 2004 besluit hij solo verder te gaan en schrijft en componeert Friestalige liedjes. Zijn cd 'Lit ús dêrom drinke' is een groot succes. Het lied dat hij over zijn vader schreef, 'Op een dag', staat al jaren hoog in de Fryske Top 100. Zijn repertoire bestaat deels uit liedjes van zijn cd 'Katarsis' en natuurlijk uit enkele bekende nummers van de vorige cd 'Lit ús dêrom drinke'. Ook zal het Engelstalige repertoire niet ontbreken. Gerrit Breteler is een veelgevraagd zanger en spreker in theaters, kerken en bij bijzondere gelegenheden. Naast de muziek is Breteler actief als beeldend kunstenaar en als schrijver van toneelstukken zoals 'Katarsis' en 'Kredo' en 'Krimp' en 'Kredyt'.

21 Kaarten kunt u reserveren door te mailen naar mariakerkboer8809@hotmail.com of door te bellen naar Tjarda Wigmans: (na 19.00). Kerkje te huur Wilt u een vergadering, workshop of toneelvoorstelling organiseren en zoekt u een bijzondere locatie? De Mariakerk in Boer is te huur en beschikt over een kleine keuken/bar voor koffie, thee of frisdrank, geluidsinstallatie, sanitair en parkeerplaatsen. Tevens is de kerk te gebruiken voor diensten. Informeer naar de mogelijkheden bij Peter weiland: Uitslag 56ste Boomsma Partij Allereerst een bedankje aan de mensen die op de intekenlijst hebben getekend en deze Partij voor de 56ste keer mogelijk hebben gemaakt. Ook dank aan de kransenmaaksters en de dames achter de bar. Winnaarsronde: 1ste: Martin Schinkel 2de: Pieter Postma Tineke de Jong Anne de Valk Leroy Hoekstra Fedde Hiemstra 3e: Maikel Dijk Folkert Postma Tim Schinkel Verliezersronde: 1ste: Pieter Smink 2de: Durk Norder Justin Hoekstra Rinze Span Jasper Schinkel Iris Kuiken Koning: Martin Schinkel Meeste bovenslagen: Hendrik Jorritsma, 5. Namens de commissie: Heel veel dank en tot volgend jaar, 2 september 2017, 57ste maal.

22 een bril dat staat oor een duidelijk voor een zichtbaar resultaat VOOR ALLE DUIDELIJKHEID! Dijkstraat 8 Franeker T (0517)

23 Raads- en raadscommissievergaderingen * De stukken voor de raads- en commissievergaderingen van de gemeente Franekeradeel liggen ter inzage op Hovensreed 10 te Dongjum * Raadsvergadering: 22 september :00 uur * Raadscommissievergadering: 13 oktober :00 uur * Raadsvergadering: 27 oktober :00 uur * De vergadergingen zijn openbaar * Plaats, tijd en eventuele bijzonderheden kunt u ook in de Franeker Courant lezen. Meteo Noord West Iedere 5 seconden actueel Dé weersite voo r Noord-West Nederland W Werkt samen met oa.: KNMI, Meteoconsult & Piet Paulusma te e M o r Noo d S W e st N E

24

Dorpskrant Dongjum-Boer. Op 'e Hichte

Dorpskrant Dongjum-Boer. Op 'e Hichte Dorpskrant Dongjum-Boer Ou d e p astori e ach ter d e k erk v a n Do n g jum Op 'e Hichte November 2016 Dorpskrant Op 'e Hichte is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelang Dongjum - Boer en verschijnt

Nadere informatie

Dorpskrant. Dongjum - Boer

Dorpskrant. Dongjum - Boer Dorpskrant Op e Hichte Dongjum - Boer April 2016 Dorpskrant Op 'e Hichte is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelang Dongjum - Boer en verschijnt 6 keer per jaar. Het krantje wordt huis aan huis verspreid

Nadere informatie

Dorpskrant. Dongjum - Boer

Dorpskrant. Dongjum - Boer Dorpskrant Op e Hichte Dongjum - Boer November 2015 Dorpskrant Op 'e Hichte is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelang Dongjum - Boer en verschijnt 6 keer per jaar. Het krantje wordt huis aan huis verspreid

Nadere informatie

Dorpskrantdongjumenboer. Ysbaan neist e terp

Dorpskrantdongjumenboer. Ysbaan neist e terp Dorpskrantdongjumenboer Ysbaan neist e terp Decembe r 2016 Dorpskrant Op 'e Hichte is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelang Dongjum - Boer en verschijnt 6 keer per jaar. Het krantje wordt huis aan

Nadere informatie

Dorpskrant. Dongjum - Boer

Dorpskrant. Dongjum - Boer Dorpskrant Op e Hichte Dongjum - Boer Juli 2016 Dorpskrant Op 'e Hichte is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelang Dongjum - Boer en verschijnt 6 keer per jaar. Het krantje wordt huis aan huis verspreid

Nadere informatie

Dorpskrant. Dongjum - Boer

Dorpskrant. Dongjum - Boer Dorpskrant Op e Hichte Dongjum - Boer December 2015 Dorpskrant Op 'e Hichte is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelang Dongjum - Boer en verschijnt 6 keer per jaar. Het krantje wordt huis aan huis verspreid

Nadere informatie

Dorpskrant. Dongjum - Boer

Dorpskrant. Dongjum - Boer Dorpskrant Op e Hichte Dongjum - Boer April 2015 Dorpskrant Op 'e Hichte is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelang Dongjum - Boer en verschijnt 6 keer per jaar. Het krantje wordt huis aan huis verspreid

Nadere informatie

Dorpskrant. Dongjum - Boer

Dorpskrant. Dongjum - Boer Dorpskrant Op e Hichte Dongjum - Boer Februari 2014 Dorpskrant Op 'e Hichte is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelang Dongjum - Boer en verschijnt 6 keer per jaar. Het krantje wordt huis aan huis verspreid

Nadere informatie

Dorpskrant. Dongjum - Boer

Dorpskrant. Dongjum - Boer Dorpskrant Op e Hichte Dongjum - Boer September 2015 Dorpskrant Op 'e Hichte is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelang Dongjum - Boer en verschijnt 6 keer per jaar. Het krantje wordt huis aan huis verspreid

Nadere informatie

Dorpskrant. Dongjum - Boer

Dorpskrant. Dongjum - Boer Dorpskrant Op e Hichte Dongjum - Boer Juni 2014 Dorpskrant Op 'e Hichte is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelang Dongjum - Boer en verschijnt 6 keer per jaar. Het krantje wordt huis aan huis verspreid

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dorpsbelang Froubuurt Juni 2011

Nieuwsbrief Dorpsbelang Froubuurt Juni 2011 Nieuwsbrief Dorpsbelang Froubuurt Juni 2011 Even voorstellen; - Wietske van der Veen (voorzitter) - Ruurd Tadema (secretaris) - Jan van der Plaats (penningmeester) - Jeanette Boek - Hessel Boersma - Herbert

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 Dorpshuis de Utwyk M. Smitstraat 27, 9072 AL Nij Altoenae. Tel (0518)402753 Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 We staan weer voor een nieuw seizoen en als bestuur en activiteitencommissie kijken we

Nadere informatie

Dorpskrant. Dongjum - Boer

Dorpskrant. Dongjum - Boer Dorpskrant Op e Hichte Dongjum - Boer December 2014 Dorpskrant Op 'e Hichte is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelang Dongjum - Boer en verschijnt 6 keer per jaar. Het krantje wordt huis aan huis verspreid

Nadere informatie

Dialoogavond Omgevingsplan Leeuwarden Buitengebied Zuid

Dialoogavond Omgevingsplan Leeuwarden Buitengebied Zuid Dialoogavond Omgevingsplan Leeuwarden Buitengebied Zuid 14 juni 2017 Idaerd - Eagum Omgevingsplan Leeuwarden Buitengebied Zuid Dialoogavond Idaerd - Eagum 1 Inleiding De zes dialoogavonden van de gemeente

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dorpsbelang Froubuurt December 2011

Nieuwsbrief Dorpsbelang Froubuurt December 2011 Nieuwsbrief Dorpsbelang Froubuurt December 2011 Even voorstellen; - Wietske van der Veen (voorzitter) - Ruurd Tadema (secretaris) - Jan van der Plaats (penningmeester) - Hessel Boersma - Herbert van der

Nadere informatie

HET LEESVERTIER. onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen

HET LEESVERTIER. onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen HET LEESVERTIER onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober 2006 Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen Het Leesvertier is 7 jaar geleden voor het eerst verschenen. Het

Nadere informatie

Dorpskrant. Dongjum - Boer

Dorpskrant. Dongjum - Boer Dorpskrant Op e Hichte Dongjum - Boer April 2012 Dorpskrant Op 'e Hichte is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelang Dongjum - Boer en verschijnt 6 keer per jaar. Het krantje wordt huis aan huis verspreid

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag 2014

Sociaal Jaarverslag 2014 Sociaal Jaarverslag 2014 Voor u ligt het sociaal jaarverslag 2014 van Dorpsraad Lieshout. Waarom dit jaarverslag? Graag willen wij u informeren over het doel van de Dorpsraad en welke activiteiten we in

Nadere informatie

Plaatselijk Belang Raerd. dit is ús doarp dèr wol we wenje

Plaatselijk Belang Raerd. dit is ús doarp dèr wol we wenje 2018-2022 Plaatselijk Belang Raerd dit is ús doarp dèr wol we wenje Voorwoord Plaatselijk Belang Raerd dit is ús doarp dèr wol we wenje Beste lezer, Met trots presenteren wij u de Dorpsvisie 2018-2022.

Nadere informatie

Voorwoord. Rendert Algra voorzitter ANF

Voorwoord. Rendert Algra voorzitter ANF Jaarverslag 2018 Voorwoord Bijgaand treft u het jaarverslag aan van de stichting Agrarisch Natuurfonds Fryslân (ANF) over het kalenderjaar 2018. Het jaar 2018 stond voor ANF in het teken van de opbouw

Nadere informatie

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L 2 0 1 7 Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Op 25 mei 2007 is de Wijkraad Duiven-West opgericht. Dit betekent dat de wijkraad 10 jaar

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving December 2018 Studio58 & omgeving December 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via: goes@vrijetijd.gors.nl

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Verslag ledenvergadering Dorpsgemeenschap Oosterlittens 29 november 2014

Verslag ledenvergadering Dorpsgemeenschap Oosterlittens 29 november 2014 Verslag ledenvergadering Dorpsgemeenschap Oosterlittens 29 november 2014 Jan Willem Keuning heet alle aanwezigen welkom. Iedere 20ste bezoeker krijgt van dorpsbelang het boek Littenser merke aangeboden.

Nadere informatie

Notulen vergadering d.d. 18 februari Presentielijst. Agenda:

Notulen vergadering d.d. 18 februari Presentielijst. Agenda: Notulen vergadering d.d. 18 februari 2015 ielijst Wijkraadsleden Lucas van Kessel (voorzitter) Afwezig Martin Favié (voorzitter a.i.) Tineke Snel (vicevoorzitter) Tinka Nas (penningmeester) Kees Rol Inge

Nadere informatie

Dorpskrant. Dongjum - Boer

Dorpskrant. Dongjum - Boer Dorpskrant Op e Hichte Dongjum - Boer Juni 2012 Dorpskrant Op 'e Hichte is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelang Dongjum - Boer en verschijnt 6 keer per jaar. Het krantje wordt huis aan huis verspreid

Nadere informatie

Nieuwsbrief Najaar 2017 Centrum Havenstraat 5

Nieuwsbrief Najaar 2017 Centrum Havenstraat 5 Nieuwsbrief Najaar 2017 Centrum Havenstraat 5 Er zijn weer allerlei leuke activiteiten aan de Havenstraat 5 te Oostwold In deze nieuwsbrief vind je een weergave van activiteiten, zoals bijvoorbeeld Rock

Nadere informatie

Openbare Basisschool "De Molenberg" Bovenweg 56A 9861 GJ Grootegast Telefoon: Nieuwsbrief 2 van schooljaar augustus 2015.

Openbare Basisschool De Molenberg Bovenweg 56A 9861 GJ Grootegast Telefoon: Nieuwsbrief 2 van schooljaar augustus 2015. Openbare Basisschool "De Molenberg" Bovenweg 56A 9861 GJ Grootegast Telefoon:0594-612661 Nieuwsbrief 2 van schooljaar 2015-2016 21 augustus 2015. In deze nieuwsbrief staan de volgende onderdelen: 1.Informatie

Nadere informatie

30 ste jaargang nr. 4, december 2015

30 ste jaargang nr. 4, december 2015 30 ste jaargang nr. 4, december 2015 Fietsenkeuring Op 6 november zijn de fietsen van onze leerlingen gekeurd. Van de 89 fietsen zijn 56 fietsen goedgekeurd. Een goede verlichting op de fiets is heel belangrijk!

Nadere informatie

Dorpskrant. Dongjum - Boer

Dorpskrant. Dongjum - Boer Dorpskrant Op e Hichte Dongjum - Boer Juli 2015 Dorpskrant Op 'e Hichte is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelang Dongjum - Boer en verschijnt 6 keer per jaar. Het krantje wordt huis aan huis verspreid

Nadere informatie

Riemslootnieuws. Jaargang 16 29-10-2015 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090. www.obsderiemsloot.nl.

Riemslootnieuws. Jaargang 16 29-10-2015 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090. www.obsderiemsloot.nl. Riemslootnieuws 632 www.obsderiemsloot.nl. TSO aanmeldingen via planning@dagendou.nl Jaargang 16 29-10-2015 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: riemsloot@dagendou.nl

Nadere informatie

Resultaten campagne LaatjeHoorn! bewoners

Resultaten campagne LaatjeHoorn! bewoners Resultaten campagne LaatjeHoorn! bewoners In oktober hebben we de resultaten van de campagne LaatjeHoorn! onder bewoners met elkaar besproken. Daarvoor organiseerden gemeente en Intermaris vier bijeenkomsten

Nadere informatie

Notulen vergadering d.d. 30 oktober Agenda: Presentielijst

Notulen vergadering d.d. 30 oktober Agenda: Presentielijst Notulen vergadering d.d. 30 oktober 2013 ielijst Wijkraadsleden Lucas van Kessel (voorzitter) Leo Hellinga (vicevoorzitter) Tinka Nas (penningmeester) Kees Rol Afwezig Inge Zuurendonk Afwezig Tineke Snel

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Dag dames, Nu de zomer bijna voorbij is en het verenigingsleven overal weer gaat beginnen ontvangt u deze eerste nieuwsbrief van ons nieuwe verenigingsjaar, 2016-2017. Ik

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING 2019.

ALGEMENE LEDENVERGADERING 2019. ALGEMENE LEDENVERGADERING 2019. Woensdag 24 april 2019. Deur open om 09.30 uur - Aanvang vergadering om 10.00 uur. Gebouw Jeugd van Gisteren - Beemsterstraat 4 Hoofddorp. Agenda ALV 24-april-2019. Opening.

Nadere informatie

DORPSVERENIGING NIJEVEEN. Sinds 1 januari Jaarverslag 2009.

DORPSVERENIGING NIJEVEEN. Sinds 1 januari Jaarverslag 2009. DORPSVERENIGING NIJEVEEN Sinds 1 januari 1998. Jaarverslag 2009. Inhoud 1. Voorwoord door Arend Tissingh (voorzitter) 2. Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 3. Het bestuur 4. Klankbordgroep 5. Leden

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten November 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten November 2018 Studio58 & omgeving Activiteiten November 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via:

Nadere informatie

CLUBBLAD B.S.V. WEST. Editie maart

CLUBBLAD B.S.V. WEST.  Editie maart CLUBBLAD B.S.V. WEST Mail Jeugd: Mail: Website: opgevenbsvwestjeugd@hotmail.com bsvwestleden@hotmail.com www.bsv-west.nl 2018 Editie maart Dagelijks bestuur en bestuursleden: Voorzitter : Jan de Vos Henri

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong:

Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong: Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong: Maandag: 13.30-15.00 uur: computerinloop (1 ste maandag van de maand) Maandag: 14.00-17.00 uur: biljarten Dinsdag: 13.30-17.00 uur: biljarten

Nadere informatie

Jaarvergadering Plaatselijk Belang

Jaarvergadering Plaatselijk Belang Jaarvergadering Plaatselijk Belang 18 maart 2009 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen & actualiteiten 3. Notulen jaarvergadering 12 maart 2008 4. Jaarverslag 2008 5. Financieel verslag / kascommissie 6. Bestuursverkiezing

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Rijnoevers. 2 december 2015

Bewonersbijeenkomst Rijnoevers. 2 december 2015 Bewonersbijeenkomst Rijnoevers Agenda: 2 december 2015 1. Opening en welkom door de voorzitter, Claire van der Kraats 2. Voorstellen bestuur 3. Toelichting door wethouder Stolk 4. Wat beoogt Dorpsplatform

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de verkeersgroep obs Herman Gorter/Tamarinde Datum: 17 december 2014 om uur Locatie: Stadhuis gemeente Zaanstad

Verslag van de vergadering van de verkeersgroep obs Herman Gorter/Tamarinde Datum: 17 december 2014 om uur Locatie: Stadhuis gemeente Zaanstad Verslag van de vergadering van de verkeersgroep obs Herman Gorter/Tamarinde Datum: 17 december 2014 om 19.30 uur Locatie: Stadhuis gemeente Zaanstad Aanwezigen: Mevr. E. de Bunje, projectleider gemeente

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

WERKZAAMHEDEN PARKEERTERREIN

WERKZAAMHEDEN PARKEERTERREIN IKC Remigius Duiven kikkernieuws website : www.bsremigiusduiven.nl e-mail : info@bsremigius.nl Redactie : Wilbert Arends en Anita Hendriks Jaargang 26 [nummer 28] ::: 4 april 2017 Inleverdatum kikkernieuws:

Nadere informatie

Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014

Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014 Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014 Als u dit leest, zijn we alweer ruim een maand onderweg in het nieuwe jaar 2014, waarbij we ons aan het begin van dit nieuwe jaar hebben afgevraagd wat dit

Nadere informatie

Jaarverslag De samenstelling van het bestuur per 31 december 2017 was als volgt : bestuurslid

Jaarverslag De samenstelling van het bestuur per 31 december 2017 was als volgt : bestuurslid Jaarverslag 2017 Dorpshuis De Nesse van de Stichting Dorpshuis Nes aan de Amstel vastgesteld door het bestuur van de Stichting Dorpshuis Nes aan de Amstel d.d. 9 april 2018 Inhoud: 1. Het bestuur 2. Activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 Schooljaar juni 2016

Nieuwsbrief 18 Schooljaar juni 2016 Nieuwsbrief 18 Schooljaar 15 16 8 juni 2016 AGENDA Activiteit maandag 6 t/m 10 t/m vrijdag juni gr 1 t/m 8 Toneelproject dinsdag 14 juni gr 6,7,8 Bezoek aan Kröller Muller woensdag 15 juni gr 8 Kennismakingsdag

Nadere informatie

De Binnenloper Sept 2019

De Binnenloper Sept 2019 Stichting Inloophuis De Zevensprong Markt 10, 3901 DN Veenendaal Banknr. NL76RABO0395187648 Sticht. Inloophuis De Zevensprong Www.inloophuisde7sprong.nl Email: sec.7sprong@live.nl 2e jaargang nummer september

Nadere informatie

Woensdag 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten

Woensdag 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten Activiteitenkrant augustus 2015 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten Bij Pannenkoekenboerderij De Ponthoeve in Vianen Kijk voor meer informatie in deze krant. ZOMERMARKT 2015 GROOT SUCCES. Mooi

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dorpsbelang Froubuurt Juni 2012

Nieuwsbrief Dorpsbelang Froubuurt Juni 2012 Nieuwsbrief Dorpsbelang Froubuurt Juni 2012 Even voorstellen; - Wietske van der Veen (voorzitter) - Ruurd Tadema (secretaris) - Jan van der Plaats (penningmeester) - Trientje Poelstra - Hessel Boersma

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

Activiteitenkrant december 2016 Zondag 11 december Kerstdiner bij Van der Valk

Activiteitenkrant december 2016 Zondag 11 december Kerstdiner bij Van der Valk Activiteitenkrant december 2016 Zondag 11 december Kerstdiner bij Van der Valk Aanvang: 16:00 uur Einde: 20:30 uur Zaal open vanaf 15:30 uur. Uw bijdrage: 15,00. Deze uitnodiging is alléén voor onze vaste

Nadere informatie

Aanwezig zijn;a.spinder,r,runia,j.jorritsma,a.van der Meer, B. Jorritsma,A.J. de Vries,J.J.Abma,E. Blaauw,R.Twijnstra

Aanwezig zijn;a.spinder,r,runia,j.jorritsma,a.van der Meer, B. Jorritsma,A.J. de Vries,J.J.Abma,E. Blaauw,R.Twijnstra , Plaatselijk Belang Poppenwier. Jaarvergadering 19-03-2015 Aanwezig zijn;a.spinder,r,runia,j.jorritsma,a.van der Meer, B. Jorritsma,A.J. de Vries,J.J.Abma,E. Blaauw,R.Twijnstra W.Burgers,S.Nammensma,Sj.Blaauw,W.de

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Februari 2016 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM UUR

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM UUR VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM 20.00 UUR Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Dhr. F. van Dalum, Dhr. E.A. Druppel,

Nadere informatie

Dorpsbelang vindt het belangrijk haar leden op de hoogte te houden. Waar houden we ons momenteel mee bezig?

Dorpsbelang vindt het belangrijk haar leden op de hoogte te houden. Waar houden we ons momenteel mee bezig? D o r p s b e l a n g Exmorra sinds 1957 NIEUWS van het DORPSBELANG EXMORRA Dorpsbelang vindt het belangrijk haar leden op de hoogte te houden. Waar houden we ons momenteel mee bezig? Werking Aed apparaat

Nadere informatie

Uitgave van de Stichting Dorpshuis Halle-Heide nr.23 november 2017 Vrijwilligersfeest geslaagd

Uitgave van de Stichting Dorpshuis Halle-Heide nr.23 november 2017 Vrijwilligersfeest geslaagd Uitgave van de Stichting Dorpshuis Halle-Heide nr.23 november 2017 Vrijwilligersfeest geslaagd Dankzij het optreden van Firma Weijland en het heerlijke buffet Jeu de boules Er was afgesproken, om tot aan

Nadere informatie

1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in Nieuwjaarsborrel. 1. MFC en Kerk. 2. Bushalte. 3.

1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in Nieuwjaarsborrel. 1. MFC en Kerk. 2. Bushalte. 3. 25 januari 2019 1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Wat deed de Dorpsraad in 2018 1. MFC en Kerk 2. Bushalte 3. Minibieb 4. Missie en visie 5. Financiën 3. Nieuwjaarsborrel 1. Welkom en opening

Nadere informatie

Weeknieuws nr. 8 2 november Welkom In groep 1 mogen we Fay verwelkomen en in groep 6 is Demi nieuw op school. We wensen hen veel plezier.

Weeknieuws nr. 8 2 november Welkom In groep 1 mogen we Fay verwelkomen en in groep 6 is Demi nieuw op school. We wensen hen veel plezier. Weeknieuws nr. 8 2 november 2018 AGENDA Datum Activiteit 12 november Kinderen vrij 28 november Kinderen vrij 11 december MR vergadering Welkom In groep 1 mogen we Fay verwelkomen en in groep 6 is Demi

Nadere informatie

Stichting Bos der Onverzettelijken. Jaarverslag 2012

Stichting Bos der Onverzettelijken. Jaarverslag 2012 Stichting Bos der Onverzettelijken Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 1.0. Voorwoord.... 3 2.0. Projecten en Activiteiten... 4 2.1. Groot onderhoud Bos der Onverzettelijken... 4 2.2.

Nadere informatie

Weeknieuws nr mei In groep 1 mogen we Aelynn en Sander welkom heten. We wensen hen veel plezier op school.

Weeknieuws nr mei In groep 1 mogen we Aelynn en Sander welkom heten. We wensen hen veel plezier op school. AGENDA Datum Activiteit 15 mei Schoolkorfbaltoernooi 16 mei MR vergadering 21 mei Oud papier 21 t/m 24 mei Avondvierdaagse Weeknieuws nr.31 10 mei 2019 Welkom In groep 1 mogen we Aelynn en Sander welkom

Nadere informatie

Programma Betuwe Binnen & Camping Betuwe Hoogseizoen 10-07- 2015 t/m 30-08- 2015. Winkel. Cafetaria Betuwe Binnen. Betuwe Binnen Bar. 12.00u 22.

Programma Betuwe Binnen & Camping Betuwe Hoogseizoen 10-07- 2015 t/m 30-08- 2015. Winkel. Cafetaria Betuwe Binnen. Betuwe Binnen Bar. 12.00u 22. Programma Betuwe Binnen & Camping Betuwe Hoogseizoen 10-07- 2015 t/m 30-08- 2015 Openingstijden Bakkerij met verse broodjes Wilt u er zeker van zijn dat uw broodjes klaar liggen? Bestel ze dan (de dag

Nadere informatie

OWG - NIEUWS. Jubbega - Hoornsterzwaag. Winter 2013/2014. Jaargang 2013/2014 nummer 1

OWG - NIEUWS. Jubbega - Hoornsterzwaag. Winter 2013/2014. Jaargang 2013/2014 nummer 1 Winter 2013/2014 OWG - NIEUWS Jubbega - Hoornsterzwaag Jaargang 2013/2014 nummer 1 0516-461228 0516-462580 2 Woord van de voorzitter In uw handen heeft u het eerste programmaboekje van Over Welzijn Gesproken

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort en locatie De Palatijn worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort en locatie De Palatijn worden aangeboden. Maart 2019 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Nieuwpoort en locatie De Palatijn worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is, zijn

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

Locatie Henricus Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn - April Krant ook te bekijken via:

Locatie Henricus Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn - April Krant ook te bekijken via: Locatie Henricus Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn - April 2017 - Krant ook te bekijken via: www.zmw.nl/nieuws Beste lezer, In deze activiteitenkrant treft u de activiteiten aan die georganiseerd

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Tevens aanwezig Mw. J.

Nadere informatie

*Welkom door de voorzitter; In het bijzonder Paul Drost die voor de eerste keer aanwezig is. Manon, Miranda, Marja en John hebben zich afgemeld.

*Welkom door de voorzitter; In het bijzonder Paul Drost die voor de eerste keer aanwezig is. Manon, Miranda, Marja en John hebben zich afgemeld. Notulen MR vergadering 15-12-2014 *Welkom door de voorzitter; In het bijzonder Paul Drost die voor de eerste keer aanwezig is. Manon, Miranda, Marja en John hebben zich afgemeld. *Notulen vorige vergadering

Nadere informatie

5e jaargang - november 2017

5e jaargang - november 2017 5e jaargang - november 2017 Inkoop Verkoop Taxatie Reparatie Onderhoud APK-keurstation Vakkundige reparatie met de juiste kennis en apparatuur Rondeboslaan 28a 9936 BK Delfzijl Tel. 0596-630509 info@autobedrijfhoefsmit.nl

Nadere informatie

Ledenvergadering 29 maart 2017

Ledenvergadering 29 maart 2017 Ledenvergadering 29 maart 2017 1. Opening en vaststellen agenda 2. Notulen ledenvergadering 30 maart 2016 3. Jaarverslag 4. Financieel verslag 1. Verslag van de penningmeester 2. Verslag van de kascommissie

Nadere informatie

Beste Goese ondernemers, managers, bedrijfsleiders en medewerkers,

Beste Goese ondernemers, managers, bedrijfsleiders en medewerkers, SNELPOST email: info@oogfocus.nl website: www.oogfocus.nl Oktober 2017 In deze snelpost Uitslag Enquête Street Sale Kerstmarkt met extra koopavond Van de voorzitter Halloween Koopzondag Nieuwe leden Wat

Nadere informatie

Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 7 mei 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid, Jan Snoek

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013 NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013 Aanwezig : *de heren P. Brugman (voorz.), H. Wiedijk (secr.), J. Kerkman (pnnm.), T. Timmermans, F. Hoenderdos *de dames T. Boddaert

Nadere informatie

Nieuwsbrief Time Out 74

Nieuwsbrief Time Out 74 Jaargang 22 nr. 1 November 2017 Secretariaat: Blauwstraat 3, 6627 BA, Maasbommel MAASENWAALSE RECREANTEN EN RECVOL Een nieuw Dorpshuis. Jullie zullen wel gemerkt hebben dat de voorbereiding voor een nieuw

Nadere informatie

Activiteitenprogramma Mei 2016

Activiteitenprogramma Mei 2016 Activiteitenprogramma Mei 2016 Wiemersheerd, T Hoge Heem, Assieshof, van Leeuwenhof, De Hoven Beste bewoners, aanleun bewoners en belangstellenden, Voor u het maandprogramma van Mei. Ook deze maand hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 4 23 Januari 2018 Nieuws Agenda 24 jan: Zeist woensdagmiddag (zintuigen) 27 jan: Optreden van het Jan Wonderlicht Trio (VOL) 2 febr: Carnaval Doorn 3 febr: Lunchen in Zeist

Nadere informatie

AKTIVITEITENOVERZICHT

AKTIVITEITENOVERZICHT AKTIVITEITENOVERZICHT nummer 2 FEBRUARI 2019 Mannensoos iedere dinsdagmorgen in de Vurkaomer voor alle mannen 55+ Kom gezellig buurten, kaarten of met gezelschapsspelen meedoen. De tuinploeg gaat eerst

Nadere informatie

Dorpsbelang vindt het belangrijk haar leden op de hoogte te houden. Waar houden we ons momenteel mee bezig?

Dorpsbelang vindt het belangrijk haar leden op de hoogte te houden. Waar houden we ons momenteel mee bezig? D o r p s b e l a n g Exmorra sinds 1957 NIEUWS van het DORPSBELANG EXMORRA Dorpsbelang vindt het belangrijk haar leden op de hoogte te houden. Waar houden we ons momenteel mee bezig? Opknappen van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief april G&B - Liemers

Nieuwsbrief april G&B - Liemers Bekijk de webversie Nieuwsbrief april G&B - Liemers Beste lezers, Op maandag 9 april a.s. houden wij weer onze Algemene Leden Vergadering (ALV), waarbij onze leden van harte zijn uitgenodigd. Vanaf 20.15

Nadere informatie

Agenda Het Korennieuws Juli Zaterdag 26 Augustus Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus Vergadering Spooktocht

Agenda Het Korennieuws Juli Zaterdag 26 Augustus Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus Vergadering Spooktocht Agenda 2017 Het Korennieuws Juli 2017 Zaterdag 26 Augustus 14.00 Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus 20.30 Vergadering Spooktocht Zondag 03 September 07.30 Vissen Zondag 17 September 13.30 Fietstocht BBQ Zaterdag

Nadere informatie

It Skiltsje. Nieuwsbrief OBS Thrimwalda. Website www.thrimwalda.nl nr. 6 15 januari 2016

It Skiltsje. Nieuwsbrief OBS Thrimwalda. Website www.thrimwalda.nl nr. 6 15 januari 2016 It Skiltsje Nieuwsbrief OBS Thrimwalda Website www.thrimwalda.nl nr. 6 15 januari 2016 Jubileum Dinsdag 5 januari was ik 40 jaar werkzaam in het onderwijs. Ik heb dit samen met mijn collega s en echtgenoot

Nadere informatie

Agenda vergadering Ouderraad

Agenda vergadering Ouderraad Agenda vergadering Ouderraad Datum : woensdag 12 januari 2011 Tijd : 20.00 uur Aanwezig : Wianda, Richtje, Wilbert, Yvonne, Alie (notulist) Locatie : school 1. Opening De vergadering wordt geopend om 20:15

Nadere informatie

Informatiebulletin Uitgave van de C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2, 9072 AK Nij Altoenae Tel:

Informatiebulletin Uitgave van de C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2, 9072 AK Nij Altoenae Tel: Informatiebulletin Uitgave van de C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2, 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518-402494 Jaargang 18, nummer 10, 21 juni 2013 Bijbelverhalen: Week 26: 24 t/m 30 juni Ver van huis Psalm

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2018

Nieuwsbrief april 2018 Nieuwsbrief april 2018 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 14 mei De jaarlijkse ledenvergadering hebben we genoteerd op 14 mei. En iedereen is uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. Je kunt op

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Geffen: 24-02-2015 Bestuursoverleg Ondernemend Geffen Datum: Locatie: dinsdag 24 Februari 14.30 uur van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Vooraf gaand aan dit overleg hebben we

Nadere informatie

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 9 april 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid),

Nadere informatie

Notulen van de jaarvergadering 19 april 2018 Cliëntenraad De Brink

Notulen van de jaarvergadering 19 april 2018 Cliëntenraad De Brink Centrum voor Wonen en Zorg De Brink Notulen van de jaarvergadering 19 april 2018 Cliëntenraad De Brink Aanwezig: Voorzitter Vice voorzitter Secretaris Leden Familieleden Managers Dhr. Van Haren Dhr Van

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019

N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019 N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019 voorzitter Marry de Ridder 515864 - marry.deridder@gmail.com secretaris Theo Essen 515117 - essenth@hotmail.com penningmeester

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

DORPSVISIE RAARD, BOARNWERT, FOUDGUM

DORPSVISIE RAARD, BOARNWERT, FOUDGUM DORPSVISIE RAARD, BOARNWERT, FOUDGUM Versie februari 2019 Dorpsvisie Raard, Boarnwert en Foudgum Dorpsvisie Raard, Boarnwert en Foudgum VOORWOORD Voor u ligt de dorpsvisie van Raard, Boarnwert en Foudgum.

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Hengelsportvereniging Ons Genoegen Gemert Gemert 16 oktober 2015 Slide 2 1. Opening Slide 3 2. Notulen: Algemene ledenvergadering 06 maart 2015 Notulen algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Dorpsbelang vindt het belangrijk haar leden op de hoogte te houden. Waar houden we ons momenteel mee bezig?

Dorpsbelang vindt het belangrijk haar leden op de hoogte te houden. Waar houden we ons momenteel mee bezig? D o r p s b e l a n g Exmorra sinds 1957 NIEUWS van het DORPSBELANG EXMORRA Dorpsbelang vindt het belangrijk haar leden op de hoogte te houden. Waar houden we ons momenteel mee bezig? Beleidsnota oud papier:

Nadere informatie

Iepen Mienskipsfûns, KH2018, workshops en meer!

Iepen Mienskipsfûns, KH2018, workshops en meer! Kooistra, Josina Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Provincie Fryslân donderdag 22 december 2016 14:59 Statengriffie provinsje Fryslân Iepen Mienskipsfûns, KH2018, workshops en meer! Kunt

Nadere informatie

Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld

Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld September 2017 Activiteitenkalender Het Anker In deze kalender vindt u terug welke activiteiten er wanneer, waar en hoe laat plaatsvinden. Deze activiteiten zijn

Nadere informatie

Ledenvergadering Plaatselijk Belang. 16 maart 2011

Ledenvergadering Plaatselijk Belang. 16 maart 2011 Ledenvergadering Plaatselijk Belang 16 maart 2011 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen & actualiteiten 3. Notulen jaarvergadering 17 maart 2010 4. Jaarverslag 2010 5. Financieel verslag / kascommissie 6.

Nadere informatie

Enquête & Toekomstvisie Voorjaar 2011

Enquête & Toekomstvisie Voorjaar 2011 Vereniging Maarlandbewoners Enquête & Toekomstvisie Voorjaar 2011 1/36 Waarom een enquête? In de algemene ledenvergadering van 2009 is het bestuur gevraagd naar een toekomstvisie. 2/36 Huidigige visie

Nadere informatie