Dorpskrant. Dongjum - Boer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dorpskrant. Dongjum - Boer"

Transcriptie

1 Dorpskrant Op e Hichte Dongjum - Boer December 2014

2 Dorpskrant Op 'e Hichte is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelang Dongjum - Boer en verschijnt 6 keer per jaar. Het krantje wordt huis aan huis verspreid in de dorpen Dongjum en Boer. Bestuur Dorpsbelang: Voorzitter: Secretaris: Penningmeester: Leden: Jeanette Slagter, Riedsterweg 4, Dongjum Tanja de Groot, W. Foppessrtjiite 13, Dongjum Metty Twerda, W. Foppesstrjitte 20, Dongjum Cornelis (Cees) de Groot, Dongjummerweg 8, Boer Rients Kootstra, Willemstraat 7, Dongjum Gabrielle Rombout, Noorderstraat 14, Dongjum Advertenties met betrekking tot te koop en/of te huur kosten 6,= per halve en 10,= per hele pagina per editie. Bij een heel jaar lang adverteren (6 edities) is de 6e keer gratis. Banknummer: IBAN: NL36RABO Kosten lidmaatschap: 5,= per jaar. U kunt zich als lid opgeven bij één der bestuursleden. Kopij voor het dorpskrantje Omdat dit krantje digitaal wordt opgemaakt, ontvangen we graag indien mogelijk kopij via de website onder de subrubriek dorpsbelang of rechtstreeks naar opehichte@planet.nl. Wanneer dit niet mogelijk is, kunt u nog altijd kopij inleveren bij Reinie Tichelaar - van Veen, Noorderstraat 20 te Dongjum Cees de Groot, Dongjummerweg 8 te Boer. De uiterste inleverdatum voor de krantjes in 2015 zijn 13 februari, 17 april, 12 juni, 4 september, 30 oktober en 11 december. Zet deze data alvast in uw agenda! Het krantje wordt ongeveer een week later huis aan huis verspreid. Ook is het krantje als pdf bestand te lezen op de website.

3 Notulen Dorpsbelang Maandag 17 November Agenda 1. Gebiedsontwikkeling maatschappelijk plus Harlingen-Franekeradeel 2. Windmolenpark de Bjirmen van Nuon 3. Oplage van het dorpskrantje op 'Hichte 4. Verlichting Tzummarumerweg 5. Subsidie leefbaarheids initiatieven 6. Kerstboom inzameling 7. Nieuwjaar borrel 8. Interessante linkjes van oa bestemmingsplan van Dongjum en Boer (alleen via de website Dongjum- Boer te bekijken) 1) Gebiedsontwikkeling maatschappelijk plus Harlingen-Franekeradeel In november vorig jaar zijn de contracten ondertekend voor de uitvoering van het Inrichtingsplan gebiedsontwikkeling Harlingen-Franekeradeel. Het plan is ontwikkeld omdat bodemdaling en klimaatveranderingen voor problemen zorgen bij de waterafvoer en de landbouw in Franekeradeel-Harlingen. De drooglegging neemt hierdoor af en wateroverlast en verzilting van grond- en oppervlaktewater nemen toe. Het inrichtingsplan bestaat uit verschillende herstelmaatregelen om de waterhuishouding en de landbouwstructuur te verbeteren. Daarnaast wordt geïnvesteerd in recreatie en cultuurhistorie. In totaal wordt ongeveer 48 miljoen euro geïnvesteerd in het gebied Franekeradeel-Harlingen. Zo zullen er oa de volgende werkzaamheden en maatregelen plaatsvinden : Om wateroverlast te voorkomen tijdens en na extreme neerslag is, naast voldoende afvoercapaciteit en ontwatering, ruimte nodig om water tijdelijk op te kunnen slaan. Op een aantal plekken zullen er daarom werkzaamheden worden uitgevoerd aan het rioleringssysteem, verbreding van watergangen, het verhogen van bruggen en het vernieuwen van gemalen. Kavelruil, bedrijfsverplaatsing en verruiming van bouwblokken spelen in op de voortgaande schaalvergroting van de landbouw. Er worden wegreconstructies ten behoeve van de verkeersveiligheid uitgevoerd en aanleg van fietspaden. De uit te voeren maatregelen zijn technisch voorbereid en voor de periode is de aanbesteding van adviesdiensten uitgewerkt. Het omvat een zeer uitgebreid plan en mocht u hierover meer willen lezen dan is er over dit onderwerp uitgebreide informatie en beschrijving is te vinden op de website van :

4 Is uw peuter twee jaar en speelt het ook zo graag met leeftijdgenootjes? Dat kan op peuterspeelzaal t Moskenêst: Deskundige leiding in een veilige en stimulerende omgeving; Samen spelen, knutselen, zingen, boekjes lezen, puzzelen,feestvieren en nog heel veel andere leuke activiteiten; Groot aanbod aan speelgoed en spelmogelijkheden dat spontaan uitnodigt tot spelen; Spelenderwijs stimuleren van de ontwikkeling; Op dit moment is er geen peuteropvang meer in Dongjum. Schroom niet geef u kind met de leeftijd 2 tot 4 jaar op bij de stichting kinderopvang friesland. De opgave kan via de website van de kinderopvang Friesland, natuurlijk kunt u ook bellen. Vermeld dan duidelijk bij de opgave dat het voor Dongjum is. Wie weet genoeg kinderen dan weer open.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5 2) Windmolenpark de Bjirmen van Nuon Provinciale Staten beslist op 17 December Wel worden we telkens op een ander been gezet want volgens Omrop Fryslan kiest Gedeputeerde Staten voor 350 MW in het IJsselmeer, op de Kop van de Afsluitdijk (36 MW) en Heerenveen als reserve locatie 3) Oplage van het dorpskrantje op 'Hichte Er lopen afspraken met verenigingen en adverteerders die een bedrag van 15,- euro per jaar betalen om in het krantje te adverteren, daarom moet volgens afspraak de minimale oplage 200 stuks zijn. Via WNWF kan een subsidie aangevraagd worden voor de dorpswebsite waar advertenties dan ook geplaatst zouden kunnen worden. 4) Verlichting Tzummarumerweg: Onlangs is de bestaande verlichting aan de Tzummarumerweg vervangen door LED verlichting. Ondanks de bewering op de website dat: goede communicatie hierover richting bewoners en betrokken partijen van essentieel belang is, is met bewoners en dorpsbelang niets gecommuniceerd. Ook is op de website te lezen dat: Provincie Fryslân bewuster om wil gaan met openbare verlichting langs provinciale wegen en zó verlichten dat mensen en dieren daar zo weinig mogelijk (licht)hinder van ondervinden. Dit betekent dat op sommige plekken de verlichting uit gaat. Bij de keuze van de verlichting dient rekening gehouden te worden met lichtvervuiling door het toepassen van armaturen met lage lichtvervuiling (led lampen), dimbare verlichting Toch ondervinden enkele bewoners aan de Tzummarumerweg wel degelijk hinder van de zeer felle verlichting en is er sprake van lichtvervuiling. Na contact met de projectleider verlichting van de Provincie Fryslân is zijn reactie de volgende: S nachts na elf uur worden de betreffende armaturen al naar 50 % gedimd maar we hebben van de gemeente vernomen dat dit nog steeds overlast geeft. Er staat een adviesaanvraag uit naar de mogelijkheden om de armaturen verder te kunnen dimmen. Er moet evenwicht gezocht worden tussen de verkeersveiligheid en woonomgeving alsmede de technische mogelijkheden de lampen nog verder te kunnen dimmen. Op deze website kunt u meer lezen over LED straatverlichting :

6

7 5) Subsidie leefbaarheids initiatieven De Provincie Fryslân stelt subsidie beschikbaar voor bewonersinitiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid op het platteland. Dit kunnen bijvoorbeeld kleinschalige projecten zijn op het gebied van werk, cultuur, toerisme en recreatie, duurzaamheid, natuur en landschap. Of projecten die het wonen en werken in de regio prettiger maken. Per regio is er een bedrag van ,- beschikbaar. Per regio spreken de partijen af welke thema's belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de regio naar de toekomst. In Noardwest Fryslân ligt de nadruk op de aanpak van de terugloop van de bevolking. Ook blijft er ruimte voor initiatieven voor lokale projecten, zoals van dorpsbelangen. Een voorwaarde om subsidie te ontvangen is dat lokale partijen (zoals de gemeente) meedoen en dat het project een bijdrage levert aan de gezamenlijke ambitie van de streekagenda. Gedeputeerde Staten hebben de subsidieregeling vastgesteld voor de uitvoering van de Beliedsnota Plattelân ( voor uitgebreide info is deze beleidsnota te vinden en te downloaden via internet). Inwoners kunnen voor het aanvraagformulier en meer informatie terecht op en bij de projectbureaus in de regio s. Veel meer uitgebreide informatie over beleidsplannen in onze regio, waaronder bovenstaande agendapunt 5, is te vinden op de website van de provincie Fryslân of van de gemeente Franekeradeel 6) Kerstboom inzameling: De inzameling vindt plaats op Woensdag 7 Januari 2015 bij het dorpshuis. 7) Nieuwjaar borrel: is gepland op Zaterdag 10 Januari 2015 van uur tot uur. Eerstvolgende dorpsbelang vergadering is op Maandag 2 Februari 2015.

8

9 Nieuwjaarsreceptie 2015! Aan alle inwoners van Dongjum en Boer! Hierbij nodigen we u van harte uit voor de nieuwjaarsreceptie Deze wordt gehouden op zaterdag 10 januari van uur tot uur in het Dorpshuis. Komt allen! Bestuur Dorpsbelang Dongjum-Boer Oud en nieuw De afgelopen jaarwisselingen zijn in Dongjum prima verlopen. Er waren geen grote vuren op de openbare weg en geen openbare orde problemen. Ook voor de komende jaarwisseling geldt: geen spontane vuren op de openbare weg maar een klein vuur in een vuurkorf of olievat op eigen erf is toegestaan. Stem dit af met uw buren en de gemeente. Veiligheid en toezicht De politie houdt tijdens de jaarwisseling toezicht op de openbare orde en veiligheid. Dorpsbelang, gemeente en politie roepen u op om de politie tijdens de nacht direct te waarschuwen bij openbare orde problemen of spontane vuren. Bij spoed kunt u bellen met 112. Heeft u vragen over de jaarwisseling? Neem dan contact op met Dorpsbelang of met de gemeente.

10

11 Werkbezoek aan windmolenpark Prinses Alexia bij Zeewolde Aanleiding voor een bezoek aan bovengenoemd windmolenpark was de uitnodiging van NUON aan het eind van de dorpsradenvergadering op 22 oktober in Oosterbierum waar de stand van zaken wat betreft de plannen voor opschaling van windmolenpark De Bjirmen besproken was. Op vrijdag 31 oktober naar Joure gegaan, waar het verzamelpunt was. Hier even kort kennis gemaakt met de overige genodigden en toen iedereen aanwezig was om uur vertrokken in een kleine reisbus. De meesten bleken te maken te hebben met of te werken voor huidige parken, als Noardewyn, Kop Afsluitdijk en dergelijke. Om uur arriveerden we bij het bezoekercentrum De Beleving waar bleek dat er ook een touringcar vol mensen uit Amsterdam en de Wieringermeerpolder waren. Iedereen werd welkom geheten en onder het genot van een kop koffie werd het middagprogramma toegelicht door de beheerder van het park ( NUON ) en door twee deskundigen van een externe firma die al sinds de ingebruikneming van het park in september 2013 alles monitoren en metingen verrichten. Na de lunch gaven die uitleg over de wettelijke regels en normen waaraan de molens moeten voldoen, o.a. de ( L-den 47 ) norm voor geluidsproduktie. Hierna werd het hele gezelschap in twee groepen verdeeld, die - elk onder leiding van een deskundige - naar de dichtstbijstaande molen liepen voor geluidsmetingen op twee afstanden, namelijk 400m en vlak voor de molen. Wat we 's morgens al hadden vastgesteld, het waaide niet zo hard, ongeveer windkracht 3, windkracht 5 of 6 was mooier geweest Lastig voor de.metingen bleken de geluiden van de omgeving, autoverkeer op de weg iets verderop en langs ons zo nu en dan landbouwverkeer. Opvallend was dat hoe je de oren ook scherpte, je geen bekend gezoef hoorde of een zacht gejank van de tandwielkast. Het park bestaat uit 36 molens van het fabricaat Re-Power die in drie rijen van 12 stuks opgesteld staan, de rijen ongeveer 2500 meter uitelkaar en de molens in de rij 450 meter uitelkaar.totaal vermogen 122 Megawatt. Masthoogte van de molens is 100 meter en de tiphoogte 145 meter. Terug in het bezoekerscentrum nog met deze en gene gesproken en intussen ook gehoord dat Gedeputeerde Staten twee dagen geleden een streep door de plannen voor De Bjirmen had gehaald. Als u dit leest hebben Provinciale Staten misschien hun oordeel intussen ook geveld! Op de terugweg naar Joure zijn we nog met een omweg langs het nieuwe windmolenpark ten noorden van Urk gegaan, we dachten al grote molens gezien te hebben maar hier bouwen ze heel grote, 135 m masthoogte en 200 m tiphoogte en per stuk een vermogen van 7,5 Megawatt. Al met al een heel leerzame dag, voor geinteresseerden is er op Google meer informatie en fotomateriaal te vinden. Rients Kootstra

12 AnyTyme t Park Harlingerweg PA FRANEKER openingstijden maandag gesloten dinsdag 17:00-20:00 uur woensdag en Donderdag 11:00-20:00 uur vrijdag en zaterdag 11:00-21:00 uur zondag 12:00-20:00 uur wij bezorgen op vrijdag zaterdag en zondag van 17:00-20:00 uur

13 Dorpsschouw Dongjum - Boer, donderdag 22 mei 2014 Onderstaand verslag is opgetekend en afkomstig van de gemeente Franekeradeel en ontvangen door dorpsbelang. Boer Vraag: Nieuwe publicatieborden, 2 stuks, voor info over activiteiten in Boer en omstreken. Gemeente (R. Dijkstra) Reactie: Bekostigt de gemeente niet, dus dorpsbelang aan zet. Dorpsbelang geeft aan dit op te pakken. Vraag: Prullenbak naast het bankje bij de kerk. Gemeente (A. Nuus) Reactie: We gaan een prullenbak plaatsen. Vraag: Onderhoud groen rond parkeerstrook (graskeien) bij kerk. Gemeente (J. Vonk) Reactie: Twee maal per jaar maaien en opruimen. Wordt nu eenmalig opgeruimd bij een grofvuilroute. Bewoners kunnen dit ook melden bij het KCC (klanten contact centrum): tel Vraag: Verschillende groenafvalverzamelplekken. Dorpsbelang, Gemeente (A. Nuus) Reactie: Dorpsbelang roept bewoners zelf op dit aan te melden voor de grofvuilroute en de groenroute. Gemeente plaatst geen verboden te storten bordjes. Vraag: Bankje of picknicktafel bij het water. Gemeente (R. Dijkstra), Dorpsbelang. Reactie: Eerst geschikte locatie vinden. Op gemeentegrond is die er daar niet. Vraag: Openbaar wandelpad langs het water van Boer naar Ried en van Boer naar Dongjum. Gemeente (R. Dijkstra) Reactie: Eerder onderzocht. Conclusie was; niet mogelijk. Vraag: Verbetering/verbreding van wegkant op het stukje bij op hoogte Oude weg 6. Gemeente (J.Vonk) Reactie: Eerder aan de orde geweest. Is in 2010 verstevigd. Meer doen we voorlopig niet, aangezien het geen hoofdweg of doorgaande route betreft. Die hebben prioriteit. Vraag: Duidelijker aangeven aan automobilisten dat de Dongjumerweg een 60km weg is, vooral gevaarlijk in de bochten. Gemeente (P. Plantenga/J. Paauw) Reactie: Het is onlangs een 60 km weg geworden. Er ligt een vrijliggend fietspad naast. De bebording is toereikend. Conclusie: niet echt nodig. Vraag: Meerdere wegverbredingen, met name de Miedweg en deugdelijke verlichting. Gemeente (J. Vonk), Dorpsbelang Reactie: Eerder aan de orde geweest. Meer doen we voorlopig niet, aangezien het geen hoofdweg of doorgaande route betreft. Die hebben prioriteit. Op (te) brede heggen spreekt dorpsbelang bewoners zelf aan. Vraag: Bermen Dongjumerweg verbreden/verstevigen. Gemeente (J. Vonk)

14 Reactie: Wordt in 2015 aangepakt. Betreft wel een hoofdweg/doorgaande route. Vraag: Aanlegsteiger aan de noordkant van de "Ried" ter hoogte van Het fûgeltsjelân met een schelpenpad naar de brug. Gemeente (R. Dijkstra) Reactie: Eerder onderzocht. Conclusie was; niet mogelijk. Vraag: Bebording voor aangeven Jabikspaed en Mariakerk. Gemeente (R. Dijkstra), Dorpsbelang Reactie: Bekostigt de gemeente niet. Dorpsbelang kan zich wenden tot stichting Jabikspaad en/of de stichting Alde Fryske Tsjerken. Vraag: Enkele bloembakken bij de borden die de dorpsgrens aangeven. Gemeente (P. Plantenga) Reactie: Boer heeft niet de officiële status van 'dorp' (is buurtschap). Snelheid is daar dus 60 km./h. Bloembakken passen daar niet. Dongjum Vraag: Wateroverlast bij de huizen aan het eerste stuk van de Noorderstraat. Dit is een langlopende nare situatie en zou met de herinrichting van het andere gedeelte Noorderstraat meegenomen kunnen worden. WNWF is op de hoogte van dit probleem en ook Ruben Snuif. Gemeente (R. Snuif), WNWF Reactie: Problematiek is bekend. Indien (financieel) mogelijk zal de gemeente eventuele bodemwaterproblematiek proberen op te lossen door werk met werk te maken tijdens de herstructureringswerkzaamheden Dongjum-Oost. De gemeente zal zelf eventueel contact opnemen met de betrokkenen in het herstructureringsgebied. Vraag: Parkeerplaatsen voor de kerk. Gemeente (R. Snuif) Reactie: De gemeente heeft hiervoor eerder al alternatieve parkeerplaatsmogelijkheden aangedragen bij dorpsbelang aan de kerkzijde. Vraag: Ruimte voor het oude cafe, is gemeentegrond maar is niet bestraat en ziet er slecht uit. Gemeente (R. Snuif) Reactie: Deze ruimte is niet bestraat omdat hier veel doorgaande hoofdkabels en - leidingen liggen. Het is niet verstandig om in deze grond zonder reden te gaan roeren en zou een kostbaar verhaal worden. Vraag: Bankje Tzumarummerweg. Gemeente (R. Dijkstra/ J. Schiphof) Reactie: Het bankje blijkt gemeentelijk eigendom. De gemeente knapt het op. Vraag: Het huis achter het bankje Tzumarummerweg van wijlen vishandelaar is verlaten en onderhevig aan verval. De gemeente kan hierop aangesproken worden. De bank is eigenaar maar ramen gaan stuk de tuin verwilderd. Gemeente (N. la Crois) Reactie: Pand lijkt/is niet verpauperd, dus geen prioriteit om op te pakken binnen 'rotte kiezen'-aanpak. Vraag: De vis/aanlegplaats bij de brug, regelmatig leggen bootjes daar aan of komen mensen daar te vissen. Er staat geen prullenbak en de beide steigertjes zijn in verval. Bovendien heeft de gemeente op de parkeerplaats stenen neergegooid als opslag? Dit stukje gebied staat in onze dorpsvisie om te ontwikkelen.

15 Hier valt iets moois uit te halen. Er kan een schelpenpad doorgetrokken worden naar Boer. De parkeerplaats kan bestraat worden. De stenen liggen er al. Er kan een picknick tafel geplaatst worden en de steigers of aanlegplaatsen professioneler en beter gerealiseerd worden. Eigenlijk ontginning van dit mooi stukje Dongjum. Gemeente (R. Dijkstra/ W. Stienstra) Reactie: In het kader van het inrichtingsplan wordt (in september 2015) de brug opgehoogd en een aanlegsteiger geplaatst. De bossages (en mogelijk de verharding) worden dan ook meegenomen. Voor nu worden de ergste gaten uitgevuld. De stenen worden (nog voor de zomervakantie) gebruikt voor straatwerkzaamheden in Franeker. Vraag: De fietsers op het fietspad Tzumarumerweg oversteek Dongjum, er is weinig zicht, auto's rijden te hard. Het wordt als gevaarlijk ervaren. Gemeente (R. Dijkstra) Reactie: Eerder aan de orde geweest. Provincie is verantwoordelijk. Dorpsbelang kan het daar aankaarten. Vraag: Openbaar vervoer Dongjum, wel de bus heen naar Franeker maar de bus terug gaat niet. Passagiers moeten bij het politiebureau uitstappen en verder lopen. Gemeente (J. Paauw) Reactie: Gemeente zal dit aanhangig maken bij busmaatschappij en provincie (concessieverlener). Gelet op het huidige beleid geen hoge verwachtingen hebben dat dit wordt verbeterd. Vraag: Het groen rond de speeltuin slaat niet aan. Gemeente (H. Vellinga) Reactie: In het najaar planten we bij. Kerstboomversnipperactie Op Woensdag 7 januari 2015 kunnen weer kerstbomen ingeleverd worden. Om 13:30 uur komt een vrachtwagen de opgehaalde bomen bij de school ophalen. Kids, zorg ervoor dat je ook dit jaar zoveel mogelijk kerstbomen verzamelt en vóór half 2 aanwezig bent op het schoolplein. Hoe meer Bomen je verzameld hebt, hoe groter je prijs!

16 Jeugd competitie winnaars 2014 Johan Kuiken eerste en koning Leeroy Hoekstra tweede Hessel Postma derde Merke 2015 De merke van 2015 staat gepland voor het laatste weekend van mei, 29, 30 en 31 mei. Noteer deze data alvast in uw agenda!

17 OUD PAPIER Aan de inwoners van Dongjum en Boer, Voor 2015 zijn de data voor het ophalen van het oud papier: 9 januari, 6 maart, 1 mei, 26 juni, 21 augustus, 16 oktober en 11 december. Noteer deze data alvast in uw agenda! Zorg er voor dat uw oud papier op deze dagen voor uur buiten staat. Zet het oud papier zo veel mogelijk op de afvalcontainer-verzamelplaatsen, zodat de kraak-perswagen er gemakkelijk bij kan! Het oud papier blijft voor onze school de belangrijkste bron van inkomsten en wij hopen dan ook op uw medewerking. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Marjan Zuidema ( ) of met Annet Nauta ( ). Met vriendelijke groet, MR/OR De Twirre Waarom verder dan nodig??? SPAR GRIMMIUS P.J. TROELSTRASTRAAT 2 FRANEKER Wat je dichtbij haalt, is lekker...!

18 een bril dat staat voor een duidelijk zichtbaar resultaat VOOR ALLE DUIDELIJKHEID! Dijkstraat 8 Franeker T (0517)

19 Raads- en raadscommissievergaderingen * De stukken voor de raads- en commissievergaderingen van de gemeente Franekeradeel liggen ter inzage op Hovensreed 10 te Dongjum * Raadscommissievergadering: 8 januari :00 uur * Raadsvergadering: 22 januari :00 uur * Raadscommissievergadering: 5 februari :00 uur * Raadsvergadering: 19 februari :00 uur * De vergadergingen zijn openbaar * Plaats, tijd en eventuele bijzonderheden kunt u ook in de Franeker Courant lezen. Meteo Noord West Iedere 5 seconden actueel Dé weersite voor Noord-West Nederland W Werkt samen met oa.: KNMI, Meteoconsult & Piet Paulusma te e M o r Noo d S W e st N E

20

Dorpskrant. Dongjum - Boer

Dorpskrant. Dongjum - Boer Dorpskrant Op e Hichte Dongjum - Boer November 2015 Dorpskrant Op 'e Hichte is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelang Dongjum - Boer en verschijnt 6 keer per jaar. Het krantje wordt huis aan huis verspreid

Nadere informatie

Dorpskrant. Dongjum - Boer

Dorpskrant. Dongjum - Boer Dorpskrant Op e Hichte Dongjum - Boer Juni 2014 Dorpskrant Op 'e Hichte is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelang Dongjum - Boer en verschijnt 6 keer per jaar. Het krantje wordt huis aan huis verspreid

Nadere informatie

Dorpskrant. Dongjum - Boer

Dorpskrant. Dongjum - Boer Dorpskrant Op e Hichte Dongjum - Boer April 2015 Dorpskrant Op 'e Hichte is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelang Dongjum - Boer en verschijnt 6 keer per jaar. Het krantje wordt huis aan huis verspreid

Nadere informatie

Dorpskrant. Dongjum - Boer

Dorpskrant. Dongjum - Boer Dorpskrant Op e Hichte Dongjum - Boer Februari 2014 Dorpskrant Op 'e Hichte is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelang Dongjum - Boer en verschijnt 6 keer per jaar. Het krantje wordt huis aan huis verspreid

Nadere informatie

Werken met streekagenda s. Een regionaal loket en aanspreekpunt

Werken met streekagenda s. Een regionaal loket en aanspreekpunt Werken met streekagenda s Een regionaal loket en aanspreekpunt Inleiding U kon de afgelopen jaren terecht met uw projectideeën en aanvragen bij Plattelânsprojekten. Dit blijft zo, maar vanaf 2014 doet

Nadere informatie

Dorpskrant. Dongjum - Boer

Dorpskrant. Dongjum - Boer Dorpskrant Op e Hichte Dongjum - Boer Juli 2016 Dorpskrant Op 'e Hichte is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelang Dongjum - Boer en verschijnt 6 keer per jaar. Het krantje wordt huis aan huis verspreid

Nadere informatie

Dorpskrant. Dongjum - Boer

Dorpskrant. Dongjum - Boer Dorpskrant Op e Hichte Dongjum - Boer December 2015 Dorpskrant Op 'e Hichte is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelang Dongjum - Boer en verschijnt 6 keer per jaar. Het krantje wordt huis aan huis verspreid

Nadere informatie

Dorpskrant. Dongjum - Boer

Dorpskrant. Dongjum - Boer Dorpskrant Op e Hichte Dongjum - Boer September 2015 Dorpskrant Op 'e Hichte is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelang Dongjum - Boer en verschijnt 6 keer per jaar. Het krantje wordt huis aan huis verspreid

Nadere informatie

Dorpskrant. Dongjum - Boer

Dorpskrant. Dongjum - Boer Dorpskrant Op e Hichte Dongjum - Boer April 2016 Dorpskrant Op 'e Hichte is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelang Dongjum - Boer en verschijnt 6 keer per jaar. Het krantje wordt huis aan huis verspreid

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft 1. Werkzaamheden Wat gaat er gebeuren? De provincie Zuid-Holland voert vanaf het voorjaar van 2015 groot onderhoud uit aan de N473. De N473 loopt van de

Nadere informatie

Dorpskrant Dongjum-Boer. Op 'e Hichte

Dorpskrant Dongjum-Boer. Op 'e Hichte Dorpskrant Dongjum-Boer Ou d e p astori e ach ter d e k erk v a n Do n g jum Op 'e Hichte November 2016 Dorpskrant Op 'e Hichte is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelang Dongjum - Boer en verschijnt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dorpsbelang Froubuurt December 2011

Nieuwsbrief Dorpsbelang Froubuurt December 2011 Nieuwsbrief Dorpsbelang Froubuurt December 2011 Even voorstellen; - Wietske van der Veen (voorzitter) - Ruurd Tadema (secretaris) - Jan van der Plaats (penningmeester) - Hessel Boersma - Herbert van der

Nadere informatie

Dorpskrant. Dongjum - Boer

Dorpskrant. Dongjum - Boer Dorpskrant Op e Hichte Dongjum - Boer Juli 2015 Dorpskrant Op 'e Hichte is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelang Dongjum - Boer en verschijnt 6 keer per jaar. Het krantje wordt huis aan huis verspreid

Nadere informatie

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig.

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig. Nieuwsflits 10 december 2015 Kalender: Agenda: Donderdag 10 december 17.00 uur: sluiting stemmen Rabo Projectenfonds Maandag 14 december: Schoolzwemmen groepen 3a en 3b/4a Dinsdag 15 december: Schoolzwemmen

Nadere informatie

Voelen, denken, verbeelden, doen en waarmaken

Voelen, denken, verbeelden, doen en waarmaken Wijkvereniging BRAVO! Secretariaat : Hazelaar 19 9351 ZC LEEK E I info@wijkverenigingbravo.nl www.wijkverenigingbravo.nl Aan: B&W Gemeente Leek Gemeenteraad Gemeente Leek Gedeputeerde Staten van de Provincie

Nadere informatie

Sauwerd, februari 2015

Sauwerd, februari 2015 Sauwerd, februari 2015 Van de directeur Op je kop in de prullenbak! Drie weken lang heeft de container van de actie recycleplan op ons schoolplein gestaan. En wat werd er flink gesjouwd met oude elektrische

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dorpsbelang Froubuurt Juni 2011

Nieuwsbrief Dorpsbelang Froubuurt Juni 2011 Nieuwsbrief Dorpsbelang Froubuurt Juni 2011 Even voorstellen; - Wietske van der Veen (voorzitter) - Ruurd Tadema (secretaris) - Jan van der Plaats (penningmeester) - Jeanette Boek - Hessel Boersma - Herbert

Nadere informatie

: Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen. : 70% verhard. -- Een verrassende route, vertrekt vanaf het recreatiepark

: Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen. : 70% verhard. -- Een verrassende route, vertrekt vanaf het recreatiepark Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 15 KM : Groningen : Groningen : P Kardinge bij : Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen Bijzonderheden : Park, bos, hoge land : 70% verhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD

Nadere informatie

HET LEESVERTIER. onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen

HET LEESVERTIER. onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen HET LEESVERTIER onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober 2006 Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen Het Leesvertier is 7 jaar geleden voor het eerst verschenen. Het

Nadere informatie

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat

Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Heraanleg van de Maciebergstraat, Meulemanstraat en Voldersstraat Oostkamp, 10 maart 2016 Beste bewoner De heraanleg van de Meuleman- en Voldersstraat staat al lang op het programma. Echter tot op vandaag

Nadere informatie

steaten Noordstra, lepie

steaten Noordstra, lepie Noordstra, lepie Van: Aan: Onderwerp: Statengriffie provinsje Fryslân Dorpsbelang RE: Standpunt Dorpsbelang Burgwerd inzake windturbineparken in Friesland Geachte mevrouw Mulder U mail zal ter kennis worden

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Doarpsbelang Tsjom. Vereniging van Dorpsbelang Tzum

Doarpsbelang Tsjom. Vereniging van Dorpsbelang Tzum Doarpsbelang Tsjom Vereniging van Dorpsbelang Tzum Jaarverslag 2014 Geachte dorpsgenoten, Dorpsbelang biedt u hierbij het jaarverslag van 2014 aan. Bestuursaangelegenheden. Tijdens de jaarvergadering is

Nadere informatie

N232 Groot onderhoud Schipholweg

N232 Groot onderhoud Schipholweg Home N232 Groot onderhoud Schipholweg Waar? Schipholweg (N232) Wat? Groot onderhoud Wanneer? 7 mei t/m 18 juni 2012 Actueel (laatste wijziging 2 mei 2012) Volg het onderhoud van de N232 nu via twitter:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Info bulletin mei t/m september 2015

Info bulletin mei t/m september 2015 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin mei t/m september 2015 Overzicht activiteiten mei t/m september 2015 Gezinsfietstocht donderdag 14

Nadere informatie

TUNNISKE. Telekids Green Kids op bezoek

TUNNISKE. Telekids Green Kids op bezoek TUNNISKE Telekids Green Kids op bezoek Beste ouders en verzorgers, Jaargang 12 nummer 41 18-02-2014 We hebben inmiddels al van veel ouders complimenten ontvangen over de nieuwe website www.antschot.nl.

Nadere informatie

Woongebieden. Foto: Steven van Beusichemlaan, eerst scheen de lamp in het huis, nu met de nieuwe gerichte ledverlichting is dit veel minder.

Woongebieden. Foto: Steven van Beusichemlaan, eerst scheen de lamp in het huis, nu met de nieuwe gerichte ledverlichting is dit veel minder. Woongebieden Culemborg heeft diverse woonwijken. Sommige ouder dan andere. Door de datum van aanleg zijn er verschillen in opbouw van de wijk. Bijvoorbeeld de breedte van de weg of de parkeerplekken. Functies

Nadere informatie

Woongebieden. Foto: Gorenweg in Buinen. Lantaarnpaal schijnt volop in het huis. Dat kan anders.

Woongebieden. Foto: Gorenweg in Buinen. Lantaarnpaal schijnt volop in het huis. Dat kan anders. Woongebieden In de gemeente hebben we 25 kernen die allemaal verschillend zijn. Ook de woongebieden in deze kernen zijn anders. Dit wordt onder andere bepaald door de datum van aanleg van de woongebieden,

Nadere informatie

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Jarigen! 30-01 Edith goep 1-2B 30-01 Loïs groep 8A 31-01 Eva groep 4A 01-02 Jens groep 4B 01-02 Noor groep 6B 01-02 Zazou groep 1-2C 02-02 Tara groep 4A

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Leefbaarheidplan Zwaagdijk-West 2012-2016. Opgesteld door Dorpsraad Zwaagdijk West d.d. september 2012

Leefbaarheidplan Zwaagdijk-West 2012-2016. Opgesteld door Dorpsraad Zwaagdijk West d.d. september 2012 Leefbaarheidplan Zwaagdijk-West 2012-2016 Opgesteld door Dorpsraad Zwaagdijk West d.d. september 2012 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Algemene informatie dorp / kern 4 2.1 Historie 2.2 Ligging,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerstviering. DVD Kerstspel. In dit nummer: Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit:

Nieuwsbrief. Kerstviering. DVD Kerstspel. In dit nummer: Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit: 8 december 2015 Nieuwsbrief Kerstviering Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit: 16.30 uur: kinderen komen aan in de eigen klas, ouders kunnen de koude gerechten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF > Eerste asfalt > Fietspaden Drents-Friese Wold

NIEUWSBRIEF > Eerste asfalt > Fietspaden Drents-Friese Wold Drachten - Drentse grens Maart 2015 NIEUWSBRIEF > Eerste asfalt > Fietspaden Drents-Friese Wold > Subsidie > Bustour > Afsluitingen Eerste asfalt voor nieuwe N381 Gedeputeerde Sietske Poepjes heeft woensdag

Nadere informatie

Vragenlijst Dorpsplan Plus (DOP+) Geesteren

Vragenlijst Dorpsplan Plus (DOP+) Geesteren Vragenlijst Dorpsplan Plus (DOP+) Geesteren Wilt u 5 minuten nadenken over ons Geesteren? Pagina 1 van 7 Vragenlijst Dorpsplan Plus Geesteren Vragenlijst Dorpsplan Plus Geesteren Geesteren start dit najaar

Nadere informatie

Vragenlijst Dorpsplan Plus (DOP+) Fleringen. Wilt u 5 minuten nadenken over ons Fleringen? dorpsraad. Fleringen

Vragenlijst Dorpsplan Plus (DOP+) Fleringen. Wilt u 5 minuten nadenken over ons Fleringen? dorpsraad. Fleringen Vragenlijst Dorpsplan Plus (DOP+) Fleringen Wilt u 5 minuten nadenken over ons Fleringen? dorpsraad Fleringen Vragenlijst Dorpsplan Plus Fleringen Fleringen start dit najaar met het maken van een Dorpsplan

Nadere informatie

Wijkcentrum De Weijenbelt. Schelto Bus (VVD)

Wijkcentrum De Weijenbelt. Schelto Bus (VVD) Verslag U bent aan de buurt Berkum 29 mei 2013 Aanvang Locatie Aanwezige functionarissen Aanwezig vanuit de politiek 20.00 uur Wijkcentrum De Weijenbelt Hans Kempenaar (voorzitter) Erik Dannenberg (wijkwethouder)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER VAN HET BESTUUR Het zomerreces is weer voorbij. Als u deze nieuwsbrief leest zijn de eerste commissievergaderingen en raadsvergaderingen al weer achter de rug. Er is veel wat aandacht vraagt, de zondagsontheiliging

Nadere informatie

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp Nummer 01 01 september 2014 Belangrijke data 08 september Algemene ouderavond 12 september groepen 1 t/m 4 zijn vrij 15 september Oja-2 verschijnt Nieuws vanuit Saltoschool De Bergen Nieuwe schooljaar

Nadere informatie

Dorpsbelang vindt het belangrijk haar leden op de hoogte te houden. Waar houden we ons momenteel mee bezig?

Dorpsbelang vindt het belangrijk haar leden op de hoogte te houden. Waar houden we ons momenteel mee bezig? D o r p s b e l a n g Exmorra sinds 1957 NIEUWS van het DORPSBELANG EXMORRA Dorpsbelang vindt het belangrijk haar leden op de hoogte te houden. Waar houden we ons momenteel mee bezig? Opknappen van de

Nadere informatie

Verslag. 1. Voorstellen bestuur

Verslag. 1. Voorstellen bestuur Verslag Vergadering 1 e vergadering Buurtvereniging Ludinga met de buurt Datum Donderdag 24 september 2009; 20.00 uur Gehouden te De Piraat te Harlingen Aanwezig van bestuur Jan Tsjerk Loonstra Tineke

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

06-182 088 02. 06-247 590 72

06-182 088 02. 06-247 590 72 September 2014 Beste ouders, Zit u ook alweer helemaal in het normale ritme? Op de diverse locaties zijn we nog aan het genieten van een heerlijke zomervakantie, maar de gang van zaken van alle dag dringt

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast Augustus 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F SEPTEMBER 2012 JAARGANG: 17 NR. 1

N I E U W S B R I E F SEPTEMBER 2012 JAARGANG: 17 NR. 1 N I E U W S B R I E F SEPTEMBER 2012 JAARGANG: 17 NR. 1 Samen spelen en leren op een veilige plek van de directie Welkom allemaal in het nieuwe schooljaar. We maken er met elkaar weer een fijn en goed

Nadere informatie

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook?

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook? Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06 13572083 Info bulletin januari t/m april 2013 Op vrijdagavond 11 januari is er in de Veldschoppe voor alle kinderen van groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief, 01-07-2015

Nieuwsbrief, 01-07-2015 Nieuwsbrief, 01-07-2015 Laatste nieuwsbrief U leest nu de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. We hebben nog een goede 2 weken te gaan, met heel veel leuke activiteiten. Hierover leest u in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Dorpskrant. Dongjum - Boer

Dorpskrant. Dongjum - Boer Dorpskrant Op e Hichte Dongjum - Boer Juni 2012 Dorpskrant Op 'e Hichte is een uitgave van de Vereniging Dorpsbelang Dongjum - Boer en verschijnt 6 keer per jaar. Het krantje wordt huis aan huis verspreid

Nadere informatie

Dorpsbelang vindt het belangrijk haar leden op de hoogte te houden. Waar houden we ons momenteel mee bezig?

Dorpsbelang vindt het belangrijk haar leden op de hoogte te houden. Waar houden we ons momenteel mee bezig? D o r p s b e l a n g Exmorra sinds 1957 NIEUWS van het DORPSBELANG EXMORRA Dorpsbelang vindt het belangrijk haar leden op de hoogte te houden. Waar houden we ons momenteel mee bezig? Beleidsnota oud papier:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF > Eerste asfalt > Fietspaden Drents-Friese Wold

NIEUWSBRIEF > Eerste asfalt > Fietspaden Drents-Friese Wold Drachten - Drentse grens Maart 2015 NIEUWSBRIEF > Eerste asfalt > Fietspaden Drents-Friese Wold > Subsidie > Bustour > Afsluitingen Eerste asfalt voor nieuwe N381 Gedeputeerde Sietske Poepjes heeft woensdag

Nadere informatie

Ichthusnieuws jaargang 02 nummer 12 24-04-2015

Ichthusnieuws jaargang 02 nummer 12 24-04-2015 Ichthusnieuws jaargang 02 nummer 12 24-04-2015 Agenda van de maand april/mei: - 27 april t/m 10 mei Meivakantie - 13 mei schoolreisje groepen 4 en 5-14 en 15 mei vrij i.v.m. Hemelvaart Wij zijn/waren/worden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Medewerker CJG bereikbaar op school

Nieuwsbrief. Medewerker CJG bereikbaar op school Januari 2016 Jaargang 6, nr. 3 Nieuwsbrief In dit nummer: Medewerker CJG 1 Veilige schoolomgeving 2 Cito toetsen 3 Vragen stellen 4 Interessante informatie: Vrijdag 5 februari viering Carnaval. Voorjaarsvakantie

Nadere informatie

De kinderpagina is dit keer van groep 3, en de pagina over Plan Nederland komt van groep 6/7

De kinderpagina is dit keer van groep 3, en de pagina over Plan Nederland komt van groep 6/7 OEC. BASISSCHOOL t Prisma locatie Overwhere GASINJETSTRAAT 1-3 1442 WN PURMEREND TEL 0299 421982 Email:locatieoverwhere@prismapurmerend.nl Website : www. prismapurmerend.nl Wat vindt u onder andere in

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Maandopening december. Sinterklaasfeest

KlimtorenNieuws. Maandopening december. Sinterklaasfeest KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 07 25-11-2015 In dit nummer: Maandopening Sinterklaasfeest Bieb-uitleen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Vanuit de directie Gevonden voorwerpen In de ruimte naast de voordeur staat een bak met gevonden voorwerpen. In deze bak liggen jassen, shirtjes, broodtrommels, bekers etc.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 06/2014 MBP

Nieuwsbrief 06/2014 MBP Nieuwsbrief 06/2014 MBP Beste lezers, Voor u ligt het 6 e exemplaar Van de nieuwsbrief van buurtpreventie Maasdijk weliswaar! Ook dit keer hebben we weer heel wat te vertellen, Zodat we het niet rond hoeven

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender

Uiltje gemist? kalender 17 maart 2016 kalender Data Vrijdag 18 maart Kunstatelier 4 Week 12 Tussentijdse rapportage groepen 1-2 Vrijdag 25 maart Vrije dag voor alle kinderen Maandag 28 maart 2 e Paasdag Dinsdag 29 maart Vrije

Nadere informatie

Tocht, stank en ziek door vocht en schimmels; bewoners pikken het niet langer en vragen aandacht voor hun probleem!

Tocht, stank en ziek door vocht en schimmels; bewoners pikken het niet langer en vragen aandacht voor hun probleem! Tocht, stank en ziek door vocht en schimmels; bewoners pikken het niet langer en vragen aandacht voor hun probleem! VERSLAG VAN EEN BEWONERS EN SP-ONDERZOEK KLACHTEN OVER WATEROVERLAST BEWONERS VAN DE

Nadere informatie

Welkom bij tekst. Presentatie 4 november 2014. Paul Disselhorst

Welkom bij tekst. Presentatie 4 november 2014. Paul Disselhorst Welkom bij tekst Presentatie 4 november 2014 Paul Disselhorst tekst Programma: Stand van zaken SallandGlas. Waarom ook alweer? Terugblik op vooruitgang. De voordelen op een rij. Wat kost het? Wat krijgt

Nadere informatie

Protocol continurooster

Protocol continurooster Protocol continurooster Obs Mathenesse Augustus 2015 Inhoud 1. Voorwoord... 3 4. Uitwerking continurooster... 4 4.1 Regels en afspraken voor het eten en drinken... 4 4.2 De lunch... 4 4.2.1 Afspraken voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 Dorpshuis de Utwyk M. Smitstraat 27, 9072 AL Nij Altoenae. Tel (0518)402753 Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 We staan weer voor een nieuw seizoen en als bestuur en activiteitencommissie kijken we

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief verschijnt in de schoolweken elke vrijdag en is ook te lezen op onze site

Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief verschijnt in de schoolweken elke vrijdag en is ook te lezen op onze site 15-03-2019 Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief verschijnt in de schoolweken elke vrijdag en is ook te lezen op onze site www.kompasassen.nl. Nieuws uit het kindcentrum Beste ouders, Zoals

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Kunstweek Piet Mondriaan

Kunstweek Piet Mondriaan Agenda Do 18 apr Studiemiddag kinderen vrij vanaf 13.00 uur Vr 19 apr Boerderijschool klas 3/4 Ma 22 apr Klassen 4, 5 en 6 atletiek bij Archeus Do 25 apr 12.30 afsluiting Mondriaan weken, ouders welkom!

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

31 mei Studiedag ++++++++++++ 1 juni Samenwerken op het plein. Nieuwsbrief

31 mei Studiedag ++++++++++++ 1 juni Samenwerken op het plein. Nieuwsbrief Nieuwsbrief 24 mei 2013 Inhoud Mededeling 2 Oproep 2 Theatervoorstelling 2 Jubileumboek 2 Oud papier 3 Bereikbaarheid 4 Nieuwsbriefkopij 4 Agenda zesde klas leerlingen en ouders 5 Voor de volledige JAARKALENDER

Nadere informatie

Bomen. Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek. Januari De enquête is ingevuld door 55 personen. Conclusie:

Bomen. Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek. Januari De enquête is ingevuld door 55 personen. Conclusie: Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek Januari 2019 De enquête is ingevuld door 55 personen. Bomen Alle bomen graag houden en liefst meer bomen in de wijk. Beplanting Meer groen in de straat.

Nadere informatie

Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016. EHBO Rossum en EHBO Saasveld

Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016. EHBO Rossum en EHBO Saasveld Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016 EHBO Rossum en EHBO Saasveld In dit boekje: Bestuurssamenstelling EHBO Rossum Bestuurssamenstelling EHBO Saasveld Informatie over Jeugd EHBO Planning EHBO Rossum

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Nieuwsbrief 26-06-2014

Nieuwsbrief 26-06-2014 Nieuwsbrief 26-06-2014 Beste ouders/verzorgers, Dit is de laatste schoolkrant van het schooljaar 2013-2014. Namens bestuur, team en directie van basisschool de Meent alvast een fijne vakantie gewenst!

Nadere informatie

Leefbaar Grashoek. Resultaten kerngesprekken, georganiseerd door Werkgroep Leefbaar Grashoek November 2013 april 2014

Leefbaar Grashoek. Resultaten kerngesprekken, georganiseerd door Werkgroep Leefbaar Grashoek November 2013 april 2014 Leefbaar Grashoek Resultaten kerngesprekken, georganiseerd door Werkgroep Leefbaar Grashoek November 2013 april 2014 Kerngesprekken, met wie? November 2013: verenigingen: sport en spel December 2013: verenigingen

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1034-RBO

Nadere informatie

RIOLERING VERVANGEN EN HERINRICHTEN STRAAT

RIOLERING VERVANGEN EN HERINRICHTEN STRAAT RIOLERING VERVANGEN EN HERINRICHTEN STRAAT Deel Boven-Hardinxveld tussen Rivierdijk Wetering en Koningin Wilhelminalaan Nassaustraat. Uitnodiging voor de bewonersavond op 27 juni en 5 juli 2016 van 19:00

Nadere informatie

zomer Vakantie zomer

zomer Vakantie zomer NieuwsBrief nr.3, 2011 Naar Binnen Beste lezer, Het is weer tijd voor de zomer. In het midden van Nederland is afgelopen week de zomervakantie begonnen. De kinderen hebben zes weken geen school. Zes weken

Nadere informatie

Nieuwsbrief JANUARI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JANUARI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Voor u alvast de nieuwsbrief van januari 2019, maar wij kijken nog even met een voldaan gevoel terug naar de laatste schoolweek van 2018. Gisteren

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nummer 3, 18 september 2015

Nieuwsbrief Nummer 3, 18 september 2015 Nieuwsbrief Nummer 3, 18 september 2015 Belangrijke data Maandag 21 september Studiedag leerlingen zijn vrij Dinsdag 22 september Studiedag leerlingen zijn vrij Woensdag 23 september Start kinderpostzegelactie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 OBS Het Palet Dorpsweg 33 8051 XS Hattem Tel. 444 1924 www.hetpalethattem.nl Contact: brieven@hetpalethattem.nl Sociaal emotionele vaardigheden De aankomende

Nadere informatie

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Registratienummer : 17int02878 Auteur : J. Rouw Datum : 29 juni 2017 Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Op

Nadere informatie

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Openbaar onderwijs Koedijkslanden & Berggierslanden Meppel Nr. 2015-2016-04 4 september 2015

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Openbaar onderwijs Koedijkslanden & Berggierslanden Meppel Nr. 2015-2016-04 4 september 2015 Nieuwsbrief Zuiderlaan 197B 7944 EE M e ppel Tel.: 0522-799111 www.obssprinkels.nl Nieuwsbrief Nr. 2015-2016-04 4 september 2015 Agenda: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Schoolreisje gr. 1 t/m 6 Vrijdag

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 17 december 2014 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 3 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Hij volgt erg snel op de tweede nieuwsbrief. Dat doe ik om even digiduif te testen

Nadere informatie

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen In de periode van 11 juni tot en met 19 juni. Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen Op donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni en van maandag 15 juni tot en met vrijdag 19 juni repareert

Nadere informatie

Op 28 januari 1997 heeft u ons gemachtigd tot het nemen van verkeersbesluiten.

Op 28 januari 1997 heeft u ons gemachtigd tot het nemen van verkeersbesluiten. Raadsinformatiebrief Onderwerp Verkeersbesluiten Oude Grintweg Inleiding/aanleiding De reconstructie van de Oude Grintweg en de aanleg van het fietspad naar Boxtel naderen hun voltooiing. Ook het plaatsen

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Programma 11 oktober Herinrichting Apeldoornseweg

Programma 11 oktober Herinrichting Apeldoornseweg Programma 11 oktober Doel avond Nellie van der Moolen Terugblik 31 mei projectleider Sil Polman Bewoners, stakeholders en projectleider Sil Polman onderzoek Varianten en afwegingsmatrix projectleider Sil

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 15 08-04-2014 In dit nummer: Terugblik TorenTheater TorenTheater

Nadere informatie

1 o MEI 2016. provinsje fryslân provincie fryslân b CM. Provinciale Staten van Fryslân. Leeuwarden, 10 mei 2016 Verzonden,

1 o MEI 2016. provinsje fryslân provincie fryslân b CM. Provinciale Staten van Fryslân. Leeuwarden, 10 mei 2016 Verzonden, provincie fryslân b CM postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 te 1 1 Provinciale Staten van Fryslân WWW.frYslan.frl provincie@fryslan.fn www.twitter.com/provfryslan

Nadere informatie

dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering

dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering Doe ook mee in de Maand van de buurt! Kom naar de wijkdialoog In Diezerpoort vind je sinds het voorjaar van 2014 Het Huis van Vriendschap. Een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 november 2015

Nieuwsbrief 13 november 2015 Nieuwsbrief 13 november 2015 Schoolnieuws Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u de zesde nieuwsbrief van het schooljaar 2015-2016. Ouderraad Van mevrouw Linda Edelenbos Tijssen (moeder van Maikel

Nadere informatie

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week.

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. 5 september 2014 Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. Algemeen nieuws De scholen zijn weer begonnen Het was nog wel even wennen: de wekker moet

Nadere informatie

TJUCHEM. Dorp met een visie

TJUCHEM. Dorp met een visie TJUCHEM Dorp met een visie 2017-2027 Inhoud. Inleiding. Blz. 1 Plan van aanpak dorpsvisie 2017 2027. Blz. 2 Zwakke en sterke punten van Tjuchem. Blz.3 Kansen en bedreigingen voor Tjuchem. Blz.4 Visie verkeer.

Nadere informatie

September 2015. Nieuws uit het team:

September 2015. Nieuws uit het team: September 2015 Aan alle kinderen en ouders/verzorgers van de Jasker: In deze nieuwsbrief kunt u informatie lezen over: Nieuws uit het team Start lesplein Extra vrije woensdagen Informatieavonden Algemene

Nadere informatie

Weekjournaal nr

Weekjournaal nr nr. 3 2018-2019 Juf Cobie Vanmorgen kregen we de mededeling van juf Cobie dat haar vader is overleden. Wij wensen juf Cobie en haar familie heel veel sterkte toe de komende tijd. Sportdag groep 8 Vrijdag

Nadere informatie

Conclusie kort samengevat: Veiligheid voor langzaam verkeersbrug!

Conclusie kort samengevat: Veiligheid voor langzaam verkeersbrug! De Groene Corridor langzaam verkeersbrug Wilhelminakanaal Als eerste zullen we enkele kanttekeningen plaatsen bij de Groene Corridor. Vervolgens komt onze enquête aan bod en tot slot zullen we enkele conclusies

Nadere informatie

Digitale vragenlijst Spotdag Wilt u weten waaraan de gemeente haar geld besteedt?

Digitale vragenlijst Spotdag Wilt u weten waaraan de gemeente haar geld besteedt? 1. Wilt u weten waaraan de gemeente haar geld besteedt? 100% 90% 80% 70% 60% 50% 47.8% 47.0% 40% 30% 20% 10% 5.2% 0% 0.0% 0.0% Heel graag Graag Beetje Niet echt Niet geïnteresseerd Naam Heel graag 47,8%

Nadere informatie

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Advies aan de gemeente 12 januari 2015 12 januari 2015 1 Doelen in volgorde van prioriteit 1 Veiligheid 2 Toegankelijkheid 3 Leefbaarheid 12 januari 2015 2 Doel 1: Veiligheid

Nadere informatie

Zuidwillemsvaart. Paul van Donk en Teun Geenen

Zuidwillemsvaart. Paul van Donk en Teun Geenen Zuidwillemsvaart S ochtends moesten wij om 8 uur op school zijn om in de bus te stappen richting Den Bosch. Toen wij daar aankwamen kregen wij een lekker bakske koffie, en mochten wij het museum van het

Nadere informatie