September SEC gezien door het bestuur. Oktoberfest - 11 oktober. Man of the match sponsors. Diverse berichten SEC Zaal 4.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "September 2014. SEC gezien door het bestuur. Oktoberfest - 11 oktober. Man of the match sponsors. Diverse berichten SEC Zaal 4."

Transcriptie

1 September 2014 SEC gezien door het bestuur Oktoberfest - 11 oktober Man of the match sponsors Diverse berichten SEC Zaal 4 Daniel Groen Blauwe kaart Jeugdafdeling - Hans Renes Uitje van André

2 Alles onder één dak bij INTERSPORT VAN DAM, dé sportwinkel in Soest. Bij voetbalspecialist Intersport Van Dam vind je een top assortiment, met de allernieuwste producten voor jouw sport! Ook ben je voor clubkleding en materialen bij ons aan het juiste adres. Ga naar de winkel en doe de gratis analyse! Fit for Feet geeft gratis een duidelijk schoenadvies. De scan stelt snel en objectief vast welke schoeneigenschappen voor jou belangrijk zijn. Met de Fit for Feet kleurcodering zie je in één oogopslag welke schoenen voor jou geschikt zijn. Fit for Feet. Blessurevrij sporten voor iedereen! sport functional extra cushioning Volg ons nu op Facebook: en Twitter: extra stability ultimate performance extra feel Intersport Van Dam Birkstraat 103, 3768 HD Soest, Telefoon , Openingstijden: ma 13:00 tot 18:00 uur, di en wo 10:00 tot 18:00 uur, do en vr 10:00 tot 20:00 uur, za 09:00 tot 17:00 uur.

3 SEC gezien Sommigen vinden het moeilijk om beginnen. Anderen kunnen maar niet stoppen. Die laatste categorie heeft zich in de zomermaanden volop gestort in schilder- en schoonmaakwerkzaamheden. Fantastisch, wat hebben we toch een heerlijke club. En het gaat maar door, want voor de winter zal ook nog het terras worden overkapt. De materialen zijn al besteld. Maar er is natuurlijk veel meer gebeurd in de afgelopen maanden. De gesprekken over de Sportvisie en de bezuinigingen op de sport zijn natuurlijk voortgezet, de ledenlijst bijgewerkt en de incasso van de contributie heeft inmiddels plaatsgevonden. En ja, het voetbal zelf natuurlijk, teams zijn samengesteld en aangemeld bij de KNVB, het trainingsschema is vastgesteld en ga zo maar door. Er is veel te doen binnen onze club. De Sportvisie Op 18 september is een bijzondere ledenvergadering gehouden van de Sportfederatie, waarin de sportbesturen het eindrapport van de zogenaamde Kerngroep hebben besproken. vv SEC heeft met de voorstellen ingestemd, evenals vrijwel alle andere sportverenigingen in Soest. De beoogde jaarlijkse bezuiniging van op de sportbegroting wordt gehaald. Het grote verschil met het eerdere voorstel van de gemeente is dat de bezuiniging voornamelijk wordt behaald op de ambtenarij en het skippen van een aantal onterechte zaken op de sportbegroting. Daarnaast is er een voorstel uitgewerkt voor een nieuwe huursystematiek voor de clubs ter vervanging van het huidige passe-partout systeem. Over deze nieuwe systematiek zijn nog niet alle clubs accoord. SEC al helemaal niet en zal hierover verder met de gemeente in de slag gaan. De kerngroep zal haar voorstellen op 25 september aanbieden aan de gemeenteraad. Wij houden u verder op de hoogte! Begin augustus is de contributiefacturering gedaan. Op een foutje in de seizoensaanduiding na is dit goed gegaan. Helaas hebben wij nog lang niet alle contributies binnen. Wij roepen allen die nog niet hebben betaald dit in elk geval voor 1 oktober alsnog te doen, want vanaf 1 oktober is de regel: niet betalen is niet spelen!! Kijk dus je afschriften na om te controleren of er in de loop van augustus contributie is afgeschreven. Kijk ook een paar dagen verder om te zien of de afschrijving niet is teruggedraaid. Spelers die nog geen toestemming voor automatische incasso hebben verleend zullen een formulier ontvangen waarop zij dit alsnog kunnen doen. Automatische incasso is ook een regel bij SEC. Verderop in de Groen Witte meer over de incasso. Steeds belangrijker wordt het adres. Berichten versturen per gaat sneller en is goedkoper. De KNVB heeft bijvoorbeeld besloten om spelers die een sanctie en/of boete wordt opgelegd geen brief meer te schrijven, maar een . Het is dus zaak dat je juiste adres bekend is bij de ledenadministratie.

4 SEC gezien Mocht je geen mail ontvangen van SEC zoals bijvoorbeeld de aankondiging dat de Groen Witte klaar staat of je ontvangt de contributiefactuur niet ga dan na of je mailadres correct in de ledenadministratie staat. Daarom een oproep aan leiders, begeleiders en collega spelers om elkaar hierop attent te maken. Is er al gevoetbald? Ja zeker. In de competitie heeft ons vlaggeschip uit een onverdiende nederlaag geleden in de laatste minuut en thuis een verdiend gelijkspel behaald. Een verdienstelijk begin voor onze club in de derde klasse. De resultaten van de andere teams zien er ook goed uit. De aanwas van de jeugd blijft gestaag doorgaan. Er wordt al voorzichtig gedroomd van een D2 en een E4 en als dat zo is kan een F4 ook niet uitblijven. Hopelijk halen we dat nog voor december zodat Sinterklaas en Zwarte Piet (die bij ons gewoon pikzwart blijft) een druk middagje bij SEC te wachten staat. Tot ziens op ons sportcomplex. Het bestuur Let op: De contributie wordt geïncasseerd! Contributie De komende dagen zal de contributie voor het seizoen 2014/2015 worden geïncasseerd. Voor de meeste leden betekent dit dat de contributie voor het gehele jaar in één keer wordt geïncasseerd volgens de afgegeven machtiging. Je hoeft zelf dus niets te doen. Zorg er alleen voor dat er voldoende saldo op je rekening staat! Eventuele boetes voor kaarten of anderszins voor veld- en zaalspelers zullen in de loop van het seizoen eveneens automatisch worden geïncasseerd. Er zijn enkele oudere leden die nog geen incassomachtiging hebben afgegeven. Hen vragen wij de contributie zo snel mogelijk over te maken op rekening t.n.v. penn voetbalver Soest Esvac Comb. Er worden géén acceptgirokaarten meer verstuurd (daar hoeft dus ook geen extra opslag meer voor te worden betaald). De hoogte van de contributie is ongewijzigd gebleven. De bedragen zijn op de site te vinden linksboven onder Lid worden?

5

6 Man of the match sponsors Domino's Pizza Soest 1 ook dit jaar weer 1 van de sponsors van Man of the Match van SEC 1 en SEC 2. Tevens voor SEC 1 zijn SEcuur en gifts4sport sponsors van Man of the Match

7

8 SEC 4 Spakenburg 3 (4-1) (15 sept. '14) SEC zaal 4 Wel makkelijk zo' n verslag, je verandert een 6 in een 3, en wat aan de datum, en de rest van de titel blijft hetzelfde. Ook de spelers waarmee we deze wedstrijd speelden waren hetzelfde, dus niet zoveel veranderingen qua spelers. Maar de coach was wel anders. Dor had zich ziek gemeld, maar we hadden intussen al een coach weten te strikken voor dit seizoen. Stephan Ott gaat proberen ons spel in goede banen te leiden, ons in toom te houden en zorgen voor gezelligheid. De vorige wedstrijd tegen Spakenburg 6 was wel heel anders dan vanavond. Ten eerste waren de jongens een stuk jonger. Toen we dan ook eindelijk de kleedkamer uitkwamen ja, de coach had de wind er nog niet echt onder- zagen zij een paar oude mannen de zaal insloffen. De gezichten zagen we dan ook opklaren en ze hadden in gedachten al 3 punten in de tas. Maar niets is wat het lijkt bij SEC 4. Door een tactische wissel van onze coach, begonnen Rene en Boer op de bank, zodat Rene even wat tips kon geven aan de coach over ons team. Dat was wel even nodig in het begin, want met het jeugdige enthousiasme van Spakenburg hadden we de eerste 10 minuten wel moeite. Met als gevolg een 0-1 achterstand, waarbij vermeld dat we zelf wel de kansen kregen om de eerste goal te maken. Nadat de coach even een tactische tip had gegeven aan Steef, na het missen van wat kansen en wij langzaam aan het initiatief overnamen, duurde het toch bijna tot aan de rust voor wij het netje vonden. Maar toen Steef eindelijk "verwoestend" uithaalde, was het al snel Boer die ons net voor rust de verdiende voorsprong gaf. Coach Stephan zorgde in de rust voor nog meer informatie om de 3 punten in zijn tas te krijgen na 2x 25 min. De tweede helft speelden we vanuit een goed gesloten verdediging, om van daaruit met snelle counters te proberen verder uit te lopen. Omdat Spakenburg naarmate de wedstrijd vorderde en wij niet scoorden meer risico ging nemen, kregen wij steeds meer ruimte achter hun verdediging. Omdat we de bal ook soms met 1 keer raken doorspeelden en we de vrije ruimte goed benutten, kwamen er mooie combinaties op de vloer. Tot 2 keer toe was Steef het eindstation van goed lopende aanvallen en maakte hij de bal ook goed af. Nadat nummer 4 erin lag, was het verzet van de meeste spelers van Spakenburg gebroken. Een enkeling probeerde nog wel druk te zetten, maar als je dat in je eentje doet wordt je vaak als snel weggetikt, wat wij dan ook makkelijk konden doen. Een verdiende overwinning, niet alleen door het harde werken van ons allen, maar ook door het slimme spelen. Na afloop de evaluatie met onze nieuwe coach. Hij lijkt te willen blijven.

9

10 SEC zaal 4 sponsoring

11

12 Daniel Groen maakte onbewust de stap omhoog Daniel Groen De 23-jarige Daniel Groen maakte in 2008 de stap van SO Soest naar overbuurman SEC. De Soester schopte het bij de blauwwitten nooit ver. De F10 en D7 teams waren mijn top. Ik speelde altijd op het laagste pitje, bekend Groen, die daarom koos voor een vriendenteam bij de zondagafdeling van SEC. De student commercial-designer ontpopte zich bij SEC als miskend talent. Al snel kwam hij in beeld voor de selectie. Dat was helemaal mijn bedoeling niet, maar het liep anders zonder mij er van bewust te zijn, weet de buitenspeler die zowel links als rechts uit de voeten kan. Vorig seizoen maakte Groen de stap van de zondag naar het zojuist op zaterdag opgestarte SEC. Ja, ik greep die kans, want in een vriendenteam kan ik ook op mijn 40e nog voetballen. Van die stap heeft Groen geen spijt gehad. In het eerste jaar veroverde hij met zijn ploeg het kampioenschap onder leiding van trainer Rene Ribberink. Dat was een mooi seizoen en natuurlijk leuk om gelijk te promoveren. We knokten voor elk punt en dachten niet aan een kampioenschap, maar toen die in zicht kwam begon het wel te kriebelen. Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij SEC. Het betreden van de kantine is voor mij uitgaan. Ik heb veel liefde voor de club gekregen De fanatieke FC Utrecht aanhanger houdt zich fit door veel hardlopen, want veel loopwerk is zijn handelsmerk tussen de lijnen. Niet zelden draafde Groen dit seizoen twee keer op één zaterdag op. Mijn bijnaam is De Formulewagen Van SEC, lacht de waterdrager. Over de naderende competitie in de sterke derdeklas is hij positief: Veel sterke tegenstanders uit de regio. Dus zal er echt geknokt moeten worden. Ik hoop op een basisplek, maar er zijn veel nieuwe jongens bijgekomen. Ik zal het moeten afwachten. De trainer geeft iedereen een kans. Je kwalificeert jezelf, relativeert Groen.

13 Blauwe kaart SEC Jeugd gaat voor Blauwe Kaart Als eerste Soester voetbalclub beloont SEC sportief gedrag Terwijl het nieuwe voetbalseizoen net is begonnen en er op de velden van sportcomplex Bosstraat West al weer flink getraind wordt om de techniek van het voetballen goed onder de knie te krijgen, richt SEC zich nadrukkelijk op het plezier en de sportiviteit van haar leden rondom de wedstrijden. De vereniging heeft zich - als één van de eerste clubs in Nederland - aangesloten bij het nieuwe initiatief van de KNVB 'De Blauwe Kaart'. Net als de KNVB voelt SEC een grote verantwoordelijkheid om sportiviteit en respect op en rond de velden te stimuleren. Daarom heeft de club zich aangesloten bij het nieuwe initiatief 'De Blauwe Kaart' waarmee sportief gedrag bij alle competitiewedstrijden van de F-, E- en D-pupillen kan worden beloond. Na afloop van elke wedstrijd hebben de jeugdteams van SEC de kans om aan hun tegenstander De Blauwe Kaart uit te reiken, waarmee ze het team belonen voor de sportief gespeelde wedstrijd. Op de blauwe kaart moet worden aangegeven waarom deze wordt uitgereikt. Zo stimuleert de kaart de pupillen om na te denken over wat sportief en plezierig gedrag op het veld eigenlijk inhoudt. Sportief gedrag is bijvoorbeeld de bal over de zijlijn schieten omdat een tegenstander geblesseerd op het veld ligt en sowieso het beperken van overtredingen. SEC is enthousiast over het initiatief van de KNVB. Jeugdvoorzitter Edwin van der Pas: "Bij SEC staat plezier in voetbal voorop en voetbal kan alleen plezierig zijn als er sportief en met respect wordt gespeeld. Het initiatief van de KNVB is voor onze jeugd nog een extra stimulans om sportiviteit hoog in het vaandel te houden. We hopen dan ook dat we aan het eind van het seizoen een mooie verzameling kaarten hebben mogen ontvangen èn hebben mogen uitdelen!" Met elke blauwe kaart maakt de jeugd ook nog eens kans op een mooie prijzen zoals het bezoeken van wedstrijden van het Nederlands Elftal. Reden te meer om er een sportief en plezierig seizoen van te maken en dat gaat de snel groeiende jeugdafdeling van SEC zeker doen!

14 Jeugdafdeling SEC JEUGDAFDELING SEC BLOEIT ALS VANOUDS Hoofd Jeugdtrainer Hans Renes: "Plezier in voetbal spreekt jeugd èn ouders aan" Nu de zomervakantie erop zit en de scholen weer begonnen zijn, is ook het nieuwe voetbalseizoen van start gegaan. Voetbalvereniging SEC, die eerder dit jaar groots haar 75-jarig jubileum vierde, is dit nieuwe seizoen goed gestart met open jeugdtrainingen die veel jonge voetballers en voetbalsters trokken. Voor hoofd jeugdtrainer Hans Renes een mooie bevestiging van de koers die de club onder zijn leiding voert: Plezier in voetbal voorop stellen en kinderen zo dichter bij de droom brengen om ooit in het eerste van één van de grote Nederlandse clubs te mogen spelen. Plezier in voetbal belangrijker dan resultaat Toen Renes twee jaar geleden bij de club kwam leek de jeugdafdeling van SEC op een dood spoor te zijn beland. Met veel enthousiasme begon hij aan zijn taak om de jeugd nieuw leven in te blazen en twee seizoenen later lijkt dat heel goed te lukken. Het geheim van zijn recept? Plezier in het voetbal ver boven resultaat stellen! Ook al hebben ouders soms andere verwachtingen, en proberen zij langs de lijn goedbedoeld hun kinderen te coachen, kinderen leren het best als zij zelf hun gang kunnen gaan op het veld. Dat is een tip die Hans Renes heeft meegekregen van Foppe de Haan: laat kinderen spelenderwijs het voetbalspel ontdekken, dan leren ze van wat er mis gaat en dat is de beste manier van leren. Hans Renes: "Ouders staan vaak langs de lijn te roepen dat de kinderen moeten overspelen, maar het is veel beter om ze lekker te laten spelen en te proberen om de tegenstander te passeren. Dat gaat dan vier keer mis, maar de vijfde keer hebben de kinderen het zelf in de gaten en gaan vanzelf overspelen. Dan hebben ze zèlf ontdekt hoe het het beste gaat, het blijft daardoor beter hangen èn ze hebben plezier gehad in het leren!" Goed materiaal maakt voetballen nog leuker Om het plezier in het voetballen te waarborgen wordt door de jeugdtrainers bij SEC gebruik gemaakt van speciale oefenstof gebaseerd op ontdekkend leren voetballen. Er worden bijvoorbeeld veel spelletjes gespeeld met een bal. Alle training gaat sowieso direct met een bal en daarnaast wordt er gebruik gemaakt van goede materialen. Afgelopen seizoen heeft de club onder andere twee Soccerwaves aangekocht, professionele trainingstoestellen die ontwikkeld zijn in Amerika en die ook worden gebruikt door de profclubs in de Nederlandse en internationale competities. Daarnaast heeft

15 Jeugdafdeling SEC SEC meegedaan aan een speciaal Welpenvoetbalproject van de KNVB in samenwerking met de ING. De jeugdtrainers zijn enige tijd begeleid door een professional van de KNVB waardoor het niveau van de trainingen verder is ontwikkeld. Van de ING heeft de club speciale lichte ballen voor de jongste voetballertjes en andere materialen gekregen. Dit maakt het trainen voor de jongste leden van SEC nóg plezieriger. Op korte termijn zullen nog opblaasbare doeltjes worden aangeschaft speciaal voor de F-trainingen. Deze - door de UEFA goedgekeurde - doeltjes zijn handig in gebruik, maar vooral ook veiliger voor de kinderen tijdens het spel. Goede en moderne faciliteiten bij SEC worden gewaarborgd door het bestuur en het jeugdbestuur. Samen met de vele loyale sponsors die de vereniging steunen, zorgen zij dat er altijd goede materialen beschikbaar zijn en dat de trainersgroep goed gefaciliteerd is. Ervaren en enthousiaste trainers voor de groep Hans Renes is trots op zijn groep van enthousiaste trainers die elke week met de jeugd aan de slag gaan. "De gehele jeugdafdeling - van kabouters tot en met de C-junioren - worden getraind door ervaren trainers die binnen de club een gedegen opleiding hebben gehad. Wij laten de jeugd niet door studenten van een ROC trainen. Met hun enthousiasme en inzet is niets mis, maar zij zijn gewoon te jong om zo'n groep kinderen op een goede manier te kunnen trainen. Onze jeugdtrainers zijn allemaal (oud-)voetballers met veel ervaring in het spelen en trainen en die het leuk vinden om hun enthousiasme over het spel over te brengen op de jeugd. Zij werken niet prestatiegericht, maar zetten het plezier voorop en hebben individuele aandacht voor elk kind tijdens elke training." Meteen meedoen stimuleert Wat het voetballen bij SEC nog leuker maakt voor de jeugd is dat alle jeugdspelers vanaf 6 jaar direct mee mogen draaien in de competitie. Kom je trainen bij de F, dan mag je meteen mee wedstrijden spelen. Dát maakt voetballen leuk: niet eindeloos oefenen tot je een keer goed genoeg bevonden wordt om op zaterdag mee te mogen met een team, maar meteen onderdeel zijn van een team en het veld op. Ook als je het nog niet zo goed kunt of als je verliest is voetbal een leuke sport en daar gaat het om! Tijdens de training oefenen Kabouters en F-jes door elkaar heen, maar wel op hun eigen niveau. Zo worden Kabouters die het spel goed oppakken meer uitgedaagd en worden F-jes die wat meer tijd nodig hebben niet onder druk gezet. Kinderen en hun specifieke mogelijkheden staan altijd centraal in de trainingen bij SEC. Stabiele basis zorgt voor nieuwe aanwas Onder leiding van Hans Renes is SEC begonnen de jeugdafdeling van onderaf sterk op te bouwen. Door de focus in eerste instantie te leggen bij de Kabouters, F- en E-pupillen wordt een basis neergezet die de jeugdafdeling stabiel en gezond maakt

16

17 Jeugdafdeling SEC en van waaruit de club kan doorgroeien. Die strategie is duidelijk zijn vruchten aan het afwerpen. In het vorige seizoen is het aantal jeugdleden meer dan verdubbeld ten opzichte van het seizoen daarvoor en nu, na een paar weken nieuw seizoen, is er opnieuw sprake van groei met een toename van 15-20% bij de jeugd. "Iedereen is welkom bij SEC," aldus Renes, "want ieder kind heeft het recht om plezier te hebben in het voetbal. We zien elk spelertje als een goed voetballertje op zijn eigen niveau. Het beste spelertje dat redt het wel, maar het gaat om die 13e/14e man, die willen we ook helpen om met plezier te voetballen." Deze visie wordt mede zichtbaar door een nieuw team dat sinds vorig seizoen deel uitmaakt van de club. Het team bestaat uit jeugd tussen jaar met verschillende achtergronden afkomstig van Arkemeyde. Hans Renes, die een basis als pedagogisch medewerker in de jeugdzorg heeft, traint deze groep met veel plezier. Vanuit de training hebben zij de mogelijkheid om door te stromen naar een team en mee te spelen in de reguliere competitie. Wegens succes extra open trainingsdagen voor de jeugd Omdat iedereen welkom is bij SEC zet de club de deuren voor de jeugd de komende weken nog eens extra open. De open trainingsdagen van de afgelopen weken zijn goed bezocht en zaterdag hebben de eerste nieuwe jeugdleden al hun eerste wedstrijd gespeeld. Omdat er vast meer kinderen zijn die kennis willen maken met het plezier in voetballen bij SEC zijn er de komende drie weken opnieuw open jeugdtrainingen. De open dagen voor de Kabouters en F-pupillen (tot 8 jaar) zijn op de woensdagen 17 en 24 september en 1 oktober van 15:30-16:30 uur. De E-pupillen (tot 10 jaar) kunnen terecht op de woensdagen 17 en 24 september en 1 oktober van 18:45-19:45 uur. De D-pupillen en C-junioren (tot 14 jaar) zijn op de maandagen 15, 22 en 29 september welkom van 18:45-19:45 uur. Van tevoren opgeven is niet nodig. De toegang is gratis en zonder verdere verplichtingen! Uiteraard zijn ouders ook van harte welkom om de training van hun zoon of dochter te volgen. Hans Renes: "We staan op het punt weer teams in te schrijven in de competitie, waaronder zeker twee nieuwe F-teams en een extra E-team. Dat betekent dat nieuwe jeugdleden meteen op zaterdag mee kunnen doen in de competitie. Wil jij ook met plezier voetballen? We zien je graag op de open trainingen bij SEC!"

18

19 SEC Gezien Sporten Verslag APWC doe je 5 immers - SEC 3voor je plezier. vv SEC wil ieder lid de optimale mogelijkheid bieden te genieten van de voetbalsport. Een vereniging waar iedereen Even wennen zichom thuis Sec kan 3 te zeggen, voelen, omdat ongeacht we jaren de voetbalcapaciteiten als Sec 4 bekend staan. of culturele achtergronden. Aantreden tegen Wij de kampioen willen een van actieve, verleden bruisende jaar. Blijkbaar en sportieve willen ze vereniging weer kampioen zijn die worden, op basis te triest vanvoor goede woorden. ontwikkelingsmogelijkheden voor de leden herkend wordt Een zeer alssterk een aantrekkelijke elftal met een gemakkelijk club. scorende spits. De eerste helft vlogen de goals om onze oren. We liepen achter de tegenstander aan en gingen de rust in met een 7-0 achterstand. Aanmoedigende woorden van Eén van de beleidsmethodes om ongewenst gedrag te beperken is het opstellen van coach Edwin om vooral niet tegen elkaar te keer te gaan en er maar het beste van te gedragscodes binnen onze voetbalvereniging vv SEC. Door aan iedereen binnen de maken in de tweede helft. vereniging duidelijk te maken welke normen (regels) er gelden, maak je ook meteen We kregen zelfs kansen en dat vond de tegenstander maar niks. Ze probeerden met duidelijk dat bepaald gedrag gewenst of niet gewenst is en waaraan ze zich moet houden. man en macht de 10-0 te scoren, maar gaven daardoor wel ruimtes weg achterin. Deze moeten voor iedereen helder zijn. Iedere nieuwkomer wordt van deze gedragscodes Door een poeier vooruit van Thijs kwam de bal bij Ron terecht. Hij zag de op de hoogte gesteld, zodat iedereen er naar kan worden verwezen en erop kan worden keeper uit zijn goal komen en stifte de bal eroverheen. Zo kwamen we op 8-1. De aangesproken. toeschouwers en bankzitters gaven een staande ovatie. Als slot kregen we nog een tegengoal, wat tevens de einduitslag was. Het 9-1 verliezen beleid is erop is niet gericht leuk, om maar eventuele tegen zo'n excessen tegenstander voorkomen is het (preventief). niet verwonderlijk. Indien deze onverhoopt Snel vergeten toch en voorkomen, de koppies weet dan dient omhoog. consequent handelend opgetreden te worden (correctief). Het instellen van deze Gedragscode vormt een duidelijk signaal naar alle leden en Zondag bezoekers wacht vanwederom onze clubeen datlastige elke vorm tegenstander: van verbaal en/of HVC, fysiek geweld u thuis. niet zal worden getolereerd. Gr. Angelo Bren Bijlard (Voorzitter vv SEC) SEC zondag 3, ex 4

20

21 Jaarverslag 2012/2013 Het eerste elftal zaterdagafdeling is gestart in de 4de klasse komt een aantal bekende clubs uit de regio tegen. Gezien de omvang en kwaliteit van de selectie zou het wel eens een interessant seizoen kunnen worden. Hoewel goede prestaties zeer welkom zijn zal dit gepaard is het belangrijk dat dit gepaard gaat met spelvreugde. Dit is één van de belangrijkste pijlers die vv SEC uitdraagt. Maar ook de zondagafdeling is actief. Met drie zelfvoorzienende, recreatieve, seniorenteams wordt in seizoen wekelijks een balletje getrapt. Hopelijk blijft iedereen fit, want een groot aantal spelers is de veertig ruim gepasseerd. Verjonging van het derde en vierde wordt zo langzamerhand wel noodzakelijk. Antek Wojtkowski Secretaris

22 Zaterdag 3 eindelijk aan de bak SEC 3 zaterdag Nadat de eerste twee wedstrijden waren afgezegd door de tegenstanders (zouden ze nu al bang voor ons zijn) gaat het zaterdag 20 september dan eindelijk gebeuren, het derde gaat loos. Na intensieve trainingen heeft de leiding er alle vertrouwen in en zien we uit naar de eerste confrontatie. Deze keer zonder mijn vertrouwde assistent Remco Bakker, want die is vrijdag de 19e getrouwd en heeft even andere veel belangrijkere zaken te doen. De ploeg is in vergelijking met afgelopen seizoen maar een klein beetje veranderd, een paar man weg, een paar man terug. De nieuwe mensen zijn probleemloos ingestroomd in het team, dus bij deze nog maar eens welkom bij SEC Zaterdag 3. De trainingsopkomst kan mijns inziens beter, maar veel jongens zitten nog op school en hebben introductie achter de rug. Een ander deel werkt en ik snap dat half zeven dan erg vroeg is. Maar gezien de uitbreiding van de vereniging (wat natuurlijk een prima zaak is ) was het niet mogelijk om op onze oude dagen later te trainen, maar met een beetje begrip naar elkaar toe gaat het allemaal wel lukken. Wij als leiding hebben er zin in en het team is ook nog eens in het nieuw, met als shirtsponsor good old Meerding. Onze dank aan Meerding mmetaal hiervoor. Het is altijd fijn als er mensen bij je team betrokken zijn. Ook vanuit de vereniging zijn we ruim voorzien van spullen, zoals tassen, shirt en trainingsjack. En niet geheel onbelangrijk zijn de ballen en hesjes ruimschoots aangevuld, onze dank hiervoor het bestuur. Nu is het aan ons en zullen we allemaal ons stinkende best doen. Met voorop het plezier in het spelletje en onder elkaar, om toch zo veel mogelijk punten in de wacht te slepen, zodat we aan het eind kunnen terugkijken op een vooral leuk en geslaagd seizoen. En het is natuurlijk altijd leuk als er publiek langs de kant staat, dus als je een keer niks te doen hebt, en het is lekker weer en de wind staat goed en je bent door al je mogelijkheden heen, kan je altijd komen kijken naar SEC ZATERDAG 3 René Wormgoor

23 Het uitje op de Eem, zaterdag 2 augustus Uitje van André het uitje op de Eem met het jubileumweekend op 1 juni een bootreis die Willem en Andre verdiend hadden van het bestuur en we mochten ieder drie mensen meenemen en toen hadden we de zes mensen uitgezocht en moest er ook nog een datum geprikt worden en dat werd zaterdag 2 augustus en toen was het zover en die vrijdag daarvoor hadden Willem en Andre veel drank ingeslagen en die hadden zij ergens koud gezet en de volgende dag s'morgens gingen we het vlees voor de bbq gehaald en even later gingen we naar SEC om voorberijdingen voor s'middags en die hadden we later die ochtened naar de Eem gebracht bij de Fam Uyland. En Irene was om half twaalf bij Andre om hem op te halen en tegen twaalf uur waren wij bij de Eem en de rest waren een kwartier later en werden we leuk ontvangen door Stan Uyland die ons even later naar de bootjes had gebracht en in boot een zaten Willem, Ronald en Jon en in boot twee zaten Irene, Andre, Henk en Edwin en toen we eenmaal in de boten zaten was Andre bang en na de foto's maken ging Andre uit de boot en daar gingen ze zonder Andre de Eem op en Henk heeft Irene uit de boot gegooit Irene wou Henk terug pakken maar dat mislukte en voor de tweede keer over boort en onderweg hadden zij regen en zij moesten gaan schuilen op een bouwplaats en het weer droog was en varen zij weer verder en ze waren om half vijf weer terug en daar gingen we aan het bier en later kwam Jos er ook bij en ging het weer regenen en Willen had de bbq voor de dag gehaald en toen de regen weer opgehouden was ging Willem de bbq aansteken en tussen door zaten het bier en de bbq was heerlijk en was het ook gezelig bij de Eem en na afloop gingen we ook nog naar Willem 1 om de gezelige dag af te sluiten en nogmaals wouden Willem en Andre het bestuur en Stan Uyland bedanken voor zo mooien middag de verslaggever

24

25 SEC zaal 4 Oude rotten DVS stappen over naar SEC 4 zaal! Na 32 jaar is DVS gestopt als zelfstandige club en gaat nu verder onder de vlag van SEC 4! Op de foto zittend vlnr oud Seccer Gerard van Soeren Fagel, treenert Rene Ribberink Rib en Andre Pedzis Podolski Achterste rij Michiel Boerrigter Boertje (Achterveld), keeperstrainer Michiel Kok Kokkie, Wilbert Dorrestein Willie en Stefan Jasperse Steef of Witte Op de foto ontbreken Remco Dorrestein Dorretje, Edwin Dooijenwaard Dooij en de res spelers Wesley en Sonny Ribberink en Ronald van Dorrestein Duck De meeste spelers spelen al meer als 25 jaar samen! Dat ze het nog steeds na hun zin hebben blijkt wel uit de afstanden die ze wekelijks moeten overbruggen voor een potje zaalvoetbal! De spelers wonen in Zaandam, Hilversum, Boskoop, Amersfoort, Bunschoten en Achterveld! Het geheim Door Vriendschap Sterk!

26 SEC 4 Spakenburg 6 (4-1) (2 sept. '14) SEC zaal 4 Een beetje gekke aanhef van dit verslag, na meer dan 30 jaar DVS is het bestaan van deze vereniging voorbij. Met vereende krachten en door saamhorigheid is DVS lang een kleine gezellige vereniging geweest. Helaas kwam aan deze leuke periode een einde. De oprichter van DVS heeft samen met zijn doelpuntenmaatje ervoor gezorgd dat we als team bij SEC zaalvoetbal terecht konden.dat heeft nogal voeten in aarde gehard, maar uiteindelijk is alles op zijn pootjes terecht gekomen. Met een mix van DVS 1 en 2 gaan we dit seizoen in, in dezelfde klasse als de voorgaande jaren. Michiel Kok, Michiel Boerrigter uit 1, samen met Rene Ribberink, Remco Dorrestein, Gerard van Soeren, Andre Peszic, Edwin Dooijeweerd, Wilbert van Dorresteijn uit DVS 2 aangevuld met Stefan Jasperse. Met ook nog een optie om Wesley en Sonny Ribberink en Ronald van Dorresteijn erbij te vragen. De tenues waren jammer genoeg nog niet klaar, en kregen we een noodtenue van SEC. Startend met de beker, waardoor we in ieder geval even kunnen oefenen, en wennen aan elkaar.de tegenstander Spakenburg 6 waren allemaal erg jonge jongens, maar hopelijk was het daar klaar mee. Als scheidsrechter een oude bekende van ons, vorig jaar floot hij al een van onze laatste wedstrijden. Waar Duck nog leuke herinneringen aan zal hebben gehad. Het begin van de wedstrijd was even weer wennen, vooral aan de andere kleur van tenue. Het was dan ook Spakenburg die een klein overwicht had, en dat ook omzette in een 0-1 voorsprong. Langzaam kwamen we erachter dat vroeg druk zetten een goede manier was om meer en sneller balbezit te hebben. Dat resulteerde al snel tot wat kansjes, en minder aanvals mogelijkheden voor de tegenstander. Het was dan ook Gerard die redelijk snel de gelijkmaker binnen schoot, vanuit een vrije trap. Tot aan de rust kregen we wel de kansjes, maar niet de bal langs de keeper In de rust door coach Dor de puntjes op de i gezet, en besloten druk te blijven zetten. Dat resulteerde in veelvuldig balbezit en meer kansen voor ons. Het was dan ook Michiel B. die de terechte voorsprong erin schoot. Langzaam aan kwamen er steeds meer mooiere aanvallen op de vloer, en kregen we ook mooie kansen. De oud clubtopscoorder van DVS liet zien dat hij ook bij SEC kan scoren en maakte de marge nog groter. Met nog een minuut of 10 te gaan, leek de wedstrijd binnen. Maar Spakenburg wilde toch nog de overwinning pakken en de keeper werd als extra speler mee naar voren gestuurd. Vlak voor tijd dacht Kokkie zijn kans schoon te zien, om vanaf eigen strafschopgebied in een keer aan de overkant te scoren. De teruglopende keeper kon niet anders dan de bal in zijn handen pakken, helaas was dat te ver van de goal. De keeper met geel naar de kant en een speler op goal. Nog geen minuut later mocht hij alweer het veld in, want middels een vrije trap in 2 stappen maakte Wilbert de 4e goal. De keeper bleef gelijk als veldspeler in het veld. Maar de laatste 2 minuten kwamen we niet echt in gevaar. Een degelijke overwinning in een nieuw jasje.

Tekin geniet bij volksclub. > Meer op Pagina 15

Tekin geniet bij volksclub. > Meer op Pagina 15 Sander Krabbendam in Libanon Keeperstrainer succesvol in Midden-Oosten bij Salam Zgharta. > Meer op pagina 11 Tekin geniet bij volksclub SVDPW Middenvelder wil met Schiedammers de weg omhoog vervolgen.

Nadere informatie

Op leeftijd, maar nog jong van geest

Op leeftijd, maar nog jong van geest 2 A M E R S F O O R T S UITGAVE: Sinds 2009 1984 V O E T B A L K A M P I O E N S C H A P Dit is een speciale uitgave ter gelegenheid van het Labee Advocaten Amersfoorts Voetbalkampioenschap 2015 REDACTIE:

Nadere informatie

Seizoen 12-13 42e Jaargang. www.vvhoogeveen.nl

Seizoen 12-13 42e Jaargang. www.vvhoogeveen.nl www.vvhoogeveen.nl Seizoen 12-13 42e Jaargang De Blauwwitter Clubblad v.v. Hoogeveen 42e jaargang Seizoen 2012-2013 Colofon Uitgave Voetbalvereniging Hoogeveen Samenstelling Gerjo Stegeman Medewerkers

Nadere informatie

www.scwestervoort.nl De Ballenvanger Sportpark Naederhuyse Brouwerslaan 7 6931 AC Westervoort Nummer 1 seizoen 2013-2014

www.scwestervoort.nl De Ballenvanger Sportpark Naederhuyse Brouwerslaan 7 6931 AC Westervoort Nummer 1 seizoen 2013-2014 www.scwestervoort.nl De Ballenvanger Sportpark Naederhuyse Brouwerslaan 7 6931 AC Westervoort Nummer 1 seizoen 2013-2014 inhoud De Ballenvanger Nummer 1 seizoen 2013-2014 10 Alle vrijwilligers zijn belangrijk,

Nadere informatie

DOS SJOTTIES DRAGERS VAN DE SUCCESSEN

DOS SJOTTIES DRAGERS VAN DE SUCCESSEN www.doskampen.nl # uitgave 2-2011 2012 jubileumnummer: 85 JAAR DOS KAMPEN DOS SJOTTIES DRAGERS VAN DE SUCCESSEN INCLUSIEF ZOMERS BBQ MENU TEAM PRESENTATIES DIVERSE TEAMS MAKEN DE EINDBALANS OP DOS FOTOWEDSTRIJD

Nadere informatie

Verschijnt gedurende de compe e. Jaargang 38 - seizoen 2012-2013. Nr 38-05. April 2013

Verschijnt gedurende de compe e. Jaargang 38 - seizoen 2012-2013. Nr 38-05. April 2013 ClubNieuws Jaargang 38 - seizoen 2012-2013 Verschijnt gedurende de compe e Nr 38-05 April 2013 HOOFDSPONSOR CVV REDICHEM Zijn al uw verzekeringen nog actueel? Speciaal voor u als Redichem lid, kunt u dit

Nadere informatie

Seizoen 12-13 42e Jaargang. www.vvhoogeveen.nl

Seizoen 12-13 42e Jaargang. www.vvhoogeveen.nl www.vvhoogeveen.nl Seizoen 12-13 42e Jaargang De Blauwwitter Clubblad v.v. Hoogeveen 42e jaargang Seizoen 2012-2013 Colofon Uitgave Voetbalvereniging Hoogeveen Samenstelling Gerjo Stegeman Medewerkers

Nadere informatie

Het Sportclub Journaal nummer 3 seizoen 2005-2006

Het Sportclub Journaal nummer 3 seizoen 2005-2006 Het Sportclub Journaal Cluborgaan van VV Sportclub Neede Sportclubcomplex Kronenkamp 10 7161 HT Neede 0545-29 15 45 E-mail Clubblad: Redactiespjournaal@sportclubneede.nl Eindredacteur Sportclub Journaal

Nadere informatie

2012 wordt een mooi jaar.

2012 wordt een mooi jaar. Inhoudsopgave Voorwoord redactie 1 Redactioneel voorwoord 3 Van de voorzitter 4 Foto impressie Realisatie sportpark 7 Persoonlijk, Arjan 9 Aandachtspunten 10 3e elftal 13 Persoonlijk, Edwin Kolkman 16

Nadere informatie

DE GROEN/WITTE. D e G r o e n W i t t e

DE GROEN/WITTE. D e G r o e n W i t t e DE GROEN/WITTE SEC GEZIEN januari 2012 Hoezo komkommertijd? Allereerst wil ik alle lezers een heel gelukkig en vooral gezond 2012 toewensen. Hoe belangrijk gezondheid is werd mij al weer duidelijk op

Nadere informatie

INTRODUCTIEBOEKJE ONZE GEZELLEN VOETBAL

INTRODUCTIEBOEKJE ONZE GEZELLEN VOETBAL INTRODUCTIEBOEKJE ONZE GEZELLEN VOETBAL SEIZOEN 2015-2016 Bedankt voor een mooi seizoen Als trotse hoofdsponsor van Onze Gezellen Voetbal bedanken wij jullie voor een mooi seizoen. We hopen jullie ook

Nadere informatie

TeamGeest. Woordje van de Voorzitter Kater en waardering. Inhoud. Clubkrant van V.V. De Meern, jaargang 40, nummer 2, December 2007

TeamGeest. Woordje van de Voorzitter Kater en waardering. Inhoud. Clubkrant van V.V. De Meern, jaargang 40, nummer 2, December 2007 Clubkrant van V.V. De Meern, jaargang 40, nummer 2, December 2007 Inhoud 1 Leden kiezen voor uitbreiding Woordje van de voorzitter 2 Uitnodiging Nieuwjaarsreceptie In het zonnetje Jan Kerkhof : Lid van

Nadere informatie

Uitgelicht. Van de Voorzitter. Van het bestuur. Medisch Centrum Volharding. Alte Hern nieuws. Bedankje namens Hans. Gezocht barmedewerkers

Uitgelicht. Van de Voorzitter. Van het bestuur. Medisch Centrum Volharding. Alte Hern nieuws. Bedankje namens Hans. Gezocht barmedewerkers Colofon: Redactieleden: Jan Greevink Andre v.d.linde Peter v.d.linde Marcel Manenschijn Marcel Pijffers Kars ter Avest De beschouwer debeschouwer@hotmail.com Henk Pennings Typiste: Herma Greevink Inhoud

Nadere informatie

Jaargang 8 Seizoen 2009/2010

Jaargang 8 Seizoen 2009/2010 Inhoudsopgave Redactioneel voorwoord 1 Van de voorzitter 3 In memoriam Willem Wargerink 4 Nieuwjaarsreceptie 2009 4 Nieuwe accommodatie in zicht 7 De BSC Unisson vacaturekrant 10 Communicatie: Website

Nadere informatie

CLUBBLAD RKVV DEN DUNGEN

CLUBBLAD RKVV DEN DUNGEN CLUBBLAD RKVV DEN DUNGEN 39e JAARGANG NUMMER 18 8 februari 2010 E-mail: groenwitter@rkvvdendungen.nl Website: www.rkvvdendungen.nl Na Carnaval weer vol aan de bak Het moet voor spelers en begeleiders een

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE JEUGD RVVH

INFORMATIEBOEKJE JEUGD RVVH INFORMATIEBOEKJE JEUGD RVVH Informatieboekje jeugd RVVH versie 3.2 concept website Pagina 1 Informatieboekje jeugd RVVH versie 3.2 concept website Pagina 2 Terrein: Sportlaan 12, 2982 SN Ridderkerk Postadres

Nadere informatie

BevoSignaal. BEVO 1 terug op haar stekkie»04. Altijd super gezellig»13. Multi Functionele Accommodatie»16. Op jeugdkamp met Karel Kleur»29

BevoSignaal. BEVO 1 terug op haar stekkie»04. Altijd super gezellig»13. Multi Functionele Accommodatie»16. Op jeugdkamp met Karel Kleur»29 Het clubblad van vv BEVO / Nummer 01 / September 2013 BevoSignaal BEVO 1 terug op haar stekkie»04 Altijd super gezellig»13 Multi Functionele Accommodatie»16 Op jeugdkamp met Karel Kleur»29 Inhoud Voorwoord

Nadere informatie

Een heel gelukkig 2013!

Een heel gelukkig 2013! Verenigingsblad van Korfbalclub Antilopen januari 2013. jaargang 7. nr. 30 Een heel gelukkig 2013! Antilopenjeugd verrast Sinterklaas Maagdenburgstraat 20 a 7421 ZC DEVENTER Postbus 2038 7420 AA DEVENTER

Nadere informatie

Een heel gelukkig 2013!

Een heel gelukkig 2013! Verenigingsblad van Korfbalclub Antilopen januari 2013. jaargang 7. nr. 30 Een heel gelukkig 2013! Antilopenjeugd verrast Sinterklaas ST!P jaargang 7 nummer 30 ST!P is een officieel orgaan van de korfbalclub

Nadere informatie

Seizoen 12-13 42e Jaargang WWW.VVHOOGEVEEN.NL

Seizoen 12-13 42e Jaargang WWW.VVHOOGEVEEN.NL WWW.VVHOOGEVEEN.NL Seizoen 12-13 42e Jaargang De Blauwwitter Clubblad v.v. Hoogeveen 42e jaargang Seizoen 2012-2013 Colofon Uitgave Voetbalvereniging Hoogeveen Samenstelling Gerjo Stegeman Medewerkers

Nadere informatie

Inhoudsopgave Samenspel. Herfst 2012. Contributierekening v.v. D.V.C. 26 Bank: 1111.03614. Redactie John Bolk Harry Peters Herman Schaars

Inhoudsopgave Samenspel. Herfst 2012. Contributierekening v.v. D.V.C. 26 Bank: 1111.03614. Redactie John Bolk Harry Peters Herman Schaars Clubblad Voetbalvereniging D.V.C. 26 Opgericht 21 oktober 1926 Laatstelijk goedgekeurd 27 april 1973 Sportpark De Nevelhorst, Vincwijcweg, Didam Telefoon 0316-22 19 19 Herfst 2012 Contributierekening v.v.

Nadere informatie

Uitgelicht. Leden mutaties. Even voorstellen. Dames 1 zoek een keeper. Sinterklaasfeest voor de jeugd. De jeugd van tegenwoordig. Oliebollen toernooi

Uitgelicht. Leden mutaties. Even voorstellen. Dames 1 zoek een keeper. Sinterklaasfeest voor de jeugd. De jeugd van tegenwoordig. Oliebollen toernooi Colofon: Redactieleden: Jan Greevink Andre v.d.linde Peter v.d.linde Marcel Manenschijn Marcel Pijffers Kars ter Avest De beschouwer debeschouwer@hotmail.com Henk Pennings Typiste: Herma Greevink Distibutie

Nadere informatie

B O N I V A R I A jaargang 39 nummer 8

B O N I V A R I A jaargang 39 nummer 8 BONIVARIA NG E ER V RT GI NI O SP HA A B KS E E RG N B O N I V A R I A jaargang 39 nummer 8 CLUBORGAAN VAN DE SPORTVERENIGING BON BOYS HAAKSBERGEN 26 mei 2011 Opgericht 22 februari 1934 Sportpark De Greune

Nadere informatie

Blz. 1 2 3 4 5 6 9 11 12 14 15 16 18 18 19 20 22 23 24

Blz. 1 2 3 4 5 6 9 11 12 14 15 16 18 18 19 20 22 23 24 CLUBBLAD FC BERGHUIZEN OLDENZAAL Seizoen 2010-2011 2 e uitgave FC BERGHUIZEN Opgericht: 22 november 1947 Sportcomplex: t Venterinck Clubkleuren: groen shirt en witte broek Correspondentieadres: Postbus

Nadere informatie

Jaarverslag Seizoen 2014-2015 v.v. Beesd

Jaarverslag Seizoen 2014-2015 v.v. Beesd Jaarverslag Seizoen 2014-2015 v.v. Beesd Augustus 2014: Het seizoen 2013-2014 begon onder leiding van hoofdtrainer Wim Bender en voor het tweede elftal was Dick Hol de verantwoordelijke man Beesd 1 verloor

Nadere informatie

Rabobank Rotterdam www.rabobank.nl

Rabobank Rotterdam www.rabobank.nl www.cafethehideaway.nl Zilvermos 20, 2914 XK Nieuwerkerk a/d IJssel Tel. 010-450 70 62, Fax 010-442 22 66. www.hagoortbetonboringen.nl tel. 482 74 01 / 482 74 28 tel. 0180-42 87 81 Rabobank Rotterdam www.rabobank.nl

Nadere informatie

Beweegt Investeert Kijkt naar de toekomst ZIE PAGINA 9 ZIE PAGINA 15. Werkt! K AMPONG H OCKEYKRANT 2008-2009

Beweegt Investeert Kijkt naar de toekomst ZIE PAGINA 9 ZIE PAGINA 15. Werkt! K AMPONG H OCKEYKRANT 2008-2009 KAMPONG Beweegt Investeert Kijkt naar de toekomst ZIE PAGINA 9 Werkt! K AMPONG H OCKEYKRANT 2008-2009 ZIE PAGINA 15 Topscorer Melchior Looijen 5. Hoeveel doelpunten wil je komend seizoen maken? Ik vind

Nadere informatie

LAATSTE NIEUWS OVER V.V. KATWIJK? KIJK OP VLOKPAGINA 681 EN WWW.VVKATWIJK.NL TOP 40 VAN ROB VAN WINSEN V.V. KATWIJK WINT VAN JONG AJAX: 2-1

LAATSTE NIEUWS OVER V.V. KATWIJK? KIJK OP VLOKPAGINA 681 EN WWW.VVKATWIJK.NL TOP 40 VAN ROB VAN WINSEN V.V. KATWIJK WINT VAN JONG AJAX: 2-1 Clubinformatie v.v. Katwijk Correspondentie-adres Postbus 335-2220 AH Katwijk Sportcomplex De Krom 071 4027085 Internet: www.vvkatwijk.nl E-mail bestuur: info@vvkatwijk.nl E-mail secretariaat: dekrom@vvkatwijk.nl

Nadere informatie

print- en drukwerk, flyers, folders, logo, huisstijl, visitekaartjes, magazines, journalistiek, fotografie, websites...

print- en drukwerk, flyers, folders, logo, huisstijl, visitekaartjes, magazines, journalistiek, fotografie, websites... Verenigingsinformatie VPV Purmersteijn Opgericht 5 mei 1907 Sportcomplex Van IJsendijkstraat 140 Purmerend Correspondentieadres Postbus 472 1440 AL Purmerend Telefoonnummer clubgebouw 0299-423335 KNVB

Nadere informatie

Voorwoord. Uitgelichte artikelen. Colofon. Uitgelicht: Voetbal is. Andere artikelen: FC Eibergen I presentatiegids 3. Door Jan Willem Kluivers

Voorwoord. Uitgelichte artikelen. Colofon. Uitgelicht: Voetbal is. Andere artikelen: FC Eibergen I presentatiegids 3. Door Jan Willem Kluivers Voorwoord Uitgelichte artikelen Uitgelicht: Voetbal is Voetbal is oorlog van oud-trainer Rinus Michels is misschien wel de bekendste onzinnige voetbaluitspraak ooit. Voetbal is een spel waarbij 22 gekken

Nadere informatie