W magazine. Komkommertijd. WATERRATJES WOS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "W magazine. Komkommertijd. WATERRATJES WOS"

Transcriptie

1 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 3 nr. 20 februari 2014 Komkommertijd. 1. Komkommertijd de komkommertijd zelfst.naamw. (m.) Uitspraak: [kɔmˈkɔmərtɛit] periode waarin weinig nieuws is te melden... Veel nieuws valt er niet te melden. Buiten onze activiteiten in het zwembad is er niet veel beweging in de club. Iedereen is nog wat aan het bekomen van de eindejaarsfeesten en de talrijke nieuwjaarsrecepties. We hebben wel weer ons steentje bijgedragen aan de nieuwjaarsduik in Bredene. Het mooie en zachte winterweer had heel wat volk naar het strand gelokt. De 4e editie werd een schot in de roos. Steeds meer mensen vinden de weg naar dit gezellig evenement. Bedankt aan alle waterratten die geholpen hebben bij de voorbereiding ( sprotjes schoonmaken ) en die s namiddags aanwezig waren op het strand. Volgend jaar wordt een jubileumeditie. Het zal dan de 5e maal zijn dat we dit evenement helpen organiseren. Als het weer zo zacht blijft, kunnen we al beginnen met op de Spuikom onze conditie op peil te brengen voor de komende toertochten. inhoud Programma Sportquiz Bredene Tochtje Viroin Ditjes en datjes. Origami Onderkoeling. Nieuwjaarsduik Lachen is gezond. Surfspots Patriek

2 2 Programma februari februari: eskimotage zwembad Bredene 12u-13u 15 februari: eskimotage zwembad Bredene 12u-13u 22 februari: wintertochtje op de spuikom 14u 28 februari: sportquiz 19.30u MEC Staf Versluys 2 maart: Ardennentocht : Viroin. (Afhankelijk van de waterstand ) Wintertochtje op de spuikom. Als het voorlopig toch niet wil winteren dan kunnen we ons al eens terug op de spuikom wagen. Op zaterdag 22 februari spreken we af om 14u aan het clubhuis. Als voorbereiding op het tochtje op de Viroin of de Reietochten van 22 en 23 maart kunnen we enkele kilometertjes varen om de spieren weer wat gewoon te laten worden aan het peddelen. Zorg voor aangepaste kledij. Op het water is het altijd nog wat frisser. Als de winter niet opeens toeslaat, kunnen we dit de volgende weken nog een paar keer herhalen zodat onze conditie weer op peil raakt.

3 3 Uitreiking sportprijzen 2013 De uitreiking van de Platina Eend en de Schaal voor sporttoewijding vindt dit jaar plaats op vrijdag 28 februari 2014 en dit in het MEC Staf Versluys. Net als de voorbije jaren, wordt aan de uitreiking van de sportprijzen een sportkwis gekoppeld. Programma: uur: verwelkoming en eerste deel sportkwis 20 uur: voorstelling kandidaten en bekendmaking Schaal voor sporttoewijding uur: tweede deel sportkwis uur: voorstelling kandidaten en bekendmaking Platina Eend uur: antwoorden sportkwis en bekendmaking winnaars sportkwis uur: receptie in foyer Info sportkwis : Sportquiz - vrijdag 28/02/ uur - MEC Staf Versluys - inschrijvingen : via Patriek - een ploeg bestaat uit min. 2 of max. 3 deelnemers - meerdere ploegen mogelijk per sportvereniging - prijzengeld t.v.v. de sportvereniging waarvoor men speelt - elke vereniging kan slechts 1 geldprijs winnen - naturaprijzen voor de winnaars - geen inschrijvingsgeld - algemene vragen over alle sporttakken na de quiz is er een receptie Heb je zin om mee te spelen, stuur dan maar een mailtje Ik zal dan de teams inschrijven.

4 4 Tochtje op de Viroin. Op zondag 2 maart plannen we een uitstap naar het zuiden van ons landje. Daar stroomt een mooi riviertje dat we nog niet hebben bevaren. Om ook de nieuwe leden de kans te geven om mee te varen hebben we een rustige wildbeek uitgekozen. Beginners kunnen onder begeleiding van enkele ervaren waterratten ook hun eerste stromend waterervaring opdoen. De Viroin is een linker zijrivier van de Maas die stroomt door het zuiden van de Naamse Ardennen en die ontstaat uit de samenvloeiing van de Eau Blanche en de Eau Noire, tussen Nismes (Viroinval) en Dourbes. Enkele kilometers ten oosten van Treignes stroomt de Viroin Frankrijk binnen en nog enkele kilometers verder mondt ze uit in de Maas te Vireux. De Viroin heeft een klein verval en geen dammen. Het is een rivier die geschikt is voor alle boottypes (zowel eenzitters als tweezitters) en voor beginners. Het is raadzaam om minstens 4 m³/s te hebben voor een aangename vaart en niet op grindbanken vast komen te zitten. Te Dourbes bevindt zich een in- en uitstapplaats; (aan de voet van de kasteelruïnes) die in dat dorp aangeduid staat met 'kayak' (aan de rechter over, heel rustig gelegen in een doodlopende straat). Op Belgisch grondgebied bevindt zich de laatste in- en uitstapplaats te Treignes, aan de rechter oever, stroomopwaarts van de oude brug. Verzamelen om 8.30u aan het clubhuis. ( kajaks laden op zaterdag ) Afstand Oostende Dourbes 215 km vaarafstand ongeveer 15 km Meebrengen: lunchpakket en drank voor s middags. (VKKF Lidkaart) Zorg voor aangepaste kledij; neopreenpak, thermische onderkledij, handschoenen, warm schoeisel,. (Remember afvaart Lesse vorige winter) Helmen, spatzeilen en zwemvesten zijn op de club beschikbaar. Wil je mee/ stuur dan maar een mailtje. ( vermeld ook over je oever vervoer beschikt ) Het zou ook aangeraden zijn om meetrainen op 22/2, want het is voor de meesten al weer een tijdje geleden dat ze nog met de kajak hebben gevaren. Je kunt ook eens uittesten welke kajak je wilt meenemen. Zo kom je voor geen onaangename verrassingen te staan.

5 5 Ditjes en datjes. Ik heb nog een sweater zonder kap maat medium liggen. Hij mag de deur aan soldenprijs (35 ) Wie nog sweaters wil bestellen kan dat nog steeds ( maat opgeven en model: met of zonder kap ) Je kunt ook rechtstreeks bestellen bij de Errea Point Coast winkel in de Kapellestraat te Bredene. Heb je al je waterratjes autosticker? Wil je ook laten zien dat je bij een toffe kajakclub hoort? Ik heb nog een paar exemplaren voor de liefhebbers. Geef maar een seintje. Niet vergeten!!!! Lidgeld storten op rekening WOS (Info: zie website) Anders ben je niet verzekerd als je komt kajakken! Bijdrage VKKF (16 ) op rekening kajak ( BE ) Als je mee wil varen in de Ardennen Dit kun je alvast in je agenda noteren. Brugse Kajak Klub 4de Brugse Kajaknacht -22 maart ste Brugse Kajakdoortocht -23 maart 2014

6 6 Origami of even een kajak plooien... Deze mail kreeg ik van Paul uit Brasschaat. Als er iemand interesse heeft dan kan je een antwoordje sturen naar Paul ( paul.nollen@skynet.be ) Ik denk er al een tijdje aan om een ORU kajak aan te schaffen. Ik weet niet of ge die kent, hij weegt 13 kg en is opvouwbaar. Niet klassiek (ik heb daar vroeger mee gevaren) maar een beetje zoals een kartonnen doos (origami). Er is daar ook een rugzak bij die in mijn geval zou toelaten naar de kanalen in de buurt te fietsen met de kajak. De grootste bijkomende kost is het transport (Californie) en natuurlijk BTW en douanekosten maar ik vermoed dat dat voor een groepsaankoop wel eens de moeite zou kunnen zijn om na te gaan. Als ge denkt dat daar belangstelling voor zou kunnen zijn dan kunnen we het eens meer in detail bezien. Misschien heeft er iemand ervaring met zendingen vanuit de US $ per twee kayaks 195 $ per rugzak maakt dus 2380 $ voor twee kayaks met elk een rugzak (+ kosten)

7 7 Goed om weten als je s winters gaat varen. Onderkoeling: Niet het leukste onderwerp maar wel goed om hiervan bewust te zijn want het kan iedereen overkomen die kajak vaart met een watertemperatuur lager dan 15 graden. Een cold shock (eerste reactie van het lichaam op het koude water ) en daarna onderkoeling is een groot gevaar voor als je omslaat met de kajak en in het koude water terecht komt. In het water koel je ongeveer 20x sneller af dan op het land en hoe kouder het water is, des te sneller zal de afkoeling verlopen. Bij een cold shock heb je te maken met een oncontroleerbare ademhaling en verhoging van de hartslag en bloeddruk, wat weer kan leiden tot een hartstilstand. Als de lichaamstemperatuur onder de 35 graden komt spreek je van onderkoeling, eerst krijg je kippenvel daarna klappertanden en rillen en wordt je vervolgens suf en sloom, de spieren gaan verstijven en je hebt nauwelijks meer kracht in je benen en armen (zwemmen wordt moeilijk) Als de lichaamstemperatuur beneden de 32 graden komt raak je bewusteloos en beneden de 28 graden is een hartstilstand mogelijk. Bij constatering van onderkoeling dient men daarom zo snel mogelijk verdere afkoeling te voorkomen door b.v. een aluminium isolatiedeken (compact mee te nemen) te gebruiken, met de goudkleurige zijde naar buiten gericht, de zilverkleurige aluminium laag kaatst lichaamswarmte terug, en geef het slachtoffer (als deze persoon hiertoe in staat is) een warme drank (b.v. thee met veel suiker) en bel zo snel mogelijk 112. Onderkoeling kan je voorkomen door het dragen van de juiste kajakkleding in combinatie met een zwemvest en door zo snel mogelijk weer uit het koude water te komen. Lukt dit niet, probeer je dan aan de kajak op te hijsen want hoe verder je uit het water bent des te meer kans op overleving. Bij recreatief kajakvaren met een stabiele toer kajak is de kans niet zo groot dat je in het water valt maar het kan gebeuren. Op stromend water of op zee is de kans veel groter. Onderstaande tabel geeft een ruwe schatting van de overlevingskansen in water: (dit verschilt namelijk per persoon en is o.a. afhankelijk van de watertemperauur, kleding, vetpercentage en conditie )

8 8 Nieuwjaarsduik. Zaterdag 11 januari stonden een kleine 300 ijsberen te popelen om de koude Noordzee in te duiken. Het mooie weer bracht ook heel wat kijklustigen naar strandpost 2. Ignace en zijn keukenhulpjes stonden klaar met gebakken sprot om de koukleumen weer wat op te warmen na hun duik. Op het water hielden enkele kajakkers een oogje in het zeil en voorkwamen dat moedige zwemmers de oversteek naar Engeland waagden.

9 9 Schat, vanavond eten we vis. Vrouw kwijt. Een man is samen met zijn vrouw boodschappen aan het doen. Op een gegeven moment is hij zijn vrouw kwijt dus gaat alleen met het karretje door de winkel, op zoek naar zijn vrouw. Plots botst hij met zijn karretje tegen het karretje van een andere man aan. "Oh, mijn excuses meneer,' zegt de man. 'ik lette even niet op, ik ben mijn vrouw kwijt en zoek haar." "Nou, dat is toevallig.' zegt de ander. 'Ik ben ook mijn vriendin kwijt en zoek haar ook." "Dat is inderdaad toevallig." zegt de eerste man en vraagt hoe zijn vriendin eruit ziet. De man zegt: "Ze is lang, slank, blond haar, mooie grote borsten, lange benen, zwarte laarzen, en een kort rokje En hoe ziet uw vrouw eruit?"... "Wie kan dat wat schelen?" zegt de man. "We gaan de jouwe zoeken!" Prachtige spectaculaire beelden short-film-of-the-year-awards----winners-reel/

WATERRATJES WOS. W magazine

WATERRATJES WOS. W magazine 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 5 nr. 43 april 2016 Maartse buien en aprilse grillen Het onaangename weer van de laatste weken heeft wat roet in het eten gestrooid voor de toervaarders. Voor de tochten

Nadere informatie

W magazine. Off we go... WATERRATJES WOS. inhoud Programma Toertocht Brugge Sportquiz Pink Ribbonettes Lachen is gezond

W magazine. Off we go... WATERRATJES WOS. inhoud Programma Toertocht Brugge Sportquiz Pink Ribbonettes Lachen is gezond 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 6 nr. 52 maart 2017 Off we go... De kajaks zijn weg uit het zwembad. We ruilen het warme zoet water voor het frissere zout water van de spuikom. Wie wil kan op zaterdag

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. Inhoud. Programma Loopcrossen Lidgelden Toertochtenkalender Lachen is gezond. Surfspots

W magazine WATERRATJES WOS. Inhoud. Programma Loopcrossen Lidgelden Toertochtenkalender Lachen is gezond. Surfspots 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 4 nr. 30 januari 2015 De 4 is vervangen door de 5, de kerstboom begint de naalden te verliezen en de kalkoen is al een tijdje verteerd. Het eerste nummer van 2015

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. Spring is in the air (laat ons hopen)

W magazine WATERRATJES WOS. Spring is in the air (laat ons hopen) 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 4 nr. 32 maart 2015 Spring is in the air (laat ons hopen) De seizoenen zijn niet meer wat ze geweest zijn. We hebben geen echte winter gehad, we bleven gespaard van

Nadere informatie

W magazine. Terug naar buiten. WATERRATJES WOS

W magazine. Terug naar buiten. WATERRATJES WOS 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 3 nr. 21 maart 2014 Terug naar buiten. Het zachte winterweer lokt ons terug naar buiten. Nog één keer duiken we het zwembad in om een laatste poging te ondernemen

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. Zonder woorden. Programma Watersportdag 21 mei Ronde van W-VL Een uitstervend ras??? Lachen is gezond.

W magazine WATERRATJES WOS. Zonder woorden. Programma Watersportdag 21 mei Ronde van W-VL Een uitstervend ras??? Lachen is gezond. 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 5 nr. 45 juni 2016 Zonder woorden. inhoud Programma Watersportdag 21 mei Ronde van W-VL Een uitstervend ras??? Lachen is gezond. 2 Programma juni 2016 4 juni: kajak

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine. Jaargang 5 nr. 46 juli/augustus inhoud. Programma Toertocht Kasterlee Het lijk van de Canche Lachen is gezond.

WATERRATJES WOS. W magazine. Jaargang 5 nr. 46 juli/augustus inhoud. Programma Toertocht Kasterlee Het lijk van de Canche Lachen is gezond. 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 5 nr. 46 juli/augustus 2016 inhoud Programma Toertocht Kasterlee Het lijk van de Canche Lachen is gezond. 2 Programma juli/augustus 2016 Tijdens zomermaanden is het

Nadere informatie

W magazine start. WATERRATJES WOS. Patriek

W magazine start. WATERRATJES WOS. Patriek 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 2 nr. 10 maart 2013 3 2 1 start. We beginnen de lentekriebels te voelen. Het wordt stilaan tijd om onze kajak vanonder het stof te halen en hem terug aan het water

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine

WATERRATJES WOS. W magazine 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 6 nr. 58 oktober 2017 Zijn er nog kajakkers??? Het watersportseizoen loopt stilaan ten einde. We hopen op nog enkele mooie nazomerse dagen zodat we toch nog wat kunnen

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. In mei zijn de kajakkers er graag bij!

W magazine WATERRATJES WOS. In mei zijn de kajakkers er graag bij! 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 4 nr. 34 mei 2015 In mei zijn de kajakkers er graag bij! Het seizoen is nu volop begonnen. De conditie is al wat aangescherpt na enkele peddel zateren zondagen op

Nadere informatie

Wat is onderkoeling? Wat gebeurt er eigenlijk als je onderkoeld raakt?

Wat is onderkoeling? Wat gebeurt er eigenlijk als je onderkoeld raakt? Wat is onderkoeling? Onderkoeling is een verschijnsel dat iedereen kan overkomen. Te water raken is een duidelijke aanleiding voor onderkoeling, maar ook op het droge kan onderkoeling optreden. Het kan

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine

WATERRATJES WOS. W magazine 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 6 nr. 54 mei 2017 De ijsheiligen. Geen schrik, we gaan nu niet opeens de religieuze toer op. Maar we kijken reikhalzend uit naar 15 mei. Dan is het de feestdag van

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. Winter of herfst???

W magazine WATERRATJES WOS. Winter of herfst??? 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 4 nr. 31 februari 2015 Winter of herfst??? De winter laat nog steeds op zich wachten. Waar blijven de vriestemperaturen en de sneeuw? In plaats daarvan krijgen we

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine. Jaargang 6 nr. 56 juli/augustus inhoud Programma Toertochten Lachen is gezond

WATERRATJES WOS. W magazine. Jaargang 6 nr. 56 juli/augustus inhoud Programma Toertochten Lachen is gezond WATERRATJES WOS 1 W magazine Jaargang 6 nr. 56 juli/augustus 2017 inhoud Programma Toertochten Lachen is gezond 2 Programma zomer Er zijn geen clubactiviteiten op zaterdag tijdens de zomermaanden. Vele

Nadere informatie

Het lichaam maakt teveel warmte aan of raakt te weinig warmte kwijt.

Het lichaam maakt teveel warmte aan of raakt te weinig warmte kwijt. Leerbladen EHBO Hoofdstuk 1 + 7 + 8 Herhaling Hoofdstuk 1: 5 belangrijke punten: 1) Let op gevaar! van jezelf, omstanders en slachtoffer(s). Als het niet veilig is, kan je niet helpen. 2) Ga na wat er

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine

WATERRATJES WOS. W magazine 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 5 nr. 40 januari 2016 Happy 2016 inhoud Programma Nieuwjaarsduik. Op de Westerschelde Toertochtenkalender Lachen is gezond. De feestdagen zijn weer achter de rug.

Nadere informatie

Infofolder: Veiligheid op het ijs

Infofolder: Veiligheid op het ijs Infofolder: Veiligheid op het ijs Veiligheid op het ijs Inleiding Zodra sloten en vijvers dichtgevroren zijn, wil men spelen en schaatsen op het ijs, vaak zonder zich hierbij af te vragen of het ijs al

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine

WATERRATJES WOS. W magazine 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 5 nr. 42 maart 2016 Vanonder het stof We hebben vorige zaterdag het hoofdstuk zwembad afgesloten. Nu hopen op wat beter weer zodat de kajaks vanonder het stof komen

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. Hiep hiep hoera!!! inhoud Programma Toertochten 25 jaar jong Kanotocht in Zweden Lachen is gezond

W magazine WATERRATJES WOS. Hiep hiep hoera!!! inhoud Programma Toertochten 25 jaar jong Kanotocht in Zweden Lachen is gezond WATERRATJES WOS 1 W magazine Jaargang 6 nr. 57 september 2017 Hiep hiep hoera!!! inhoud Programma Toertochten 25 jaar jong Kanotocht in Zweden Lachen is gezond 1992 2017 2 Programma september. Zaterdag

Nadere informatie

RAAKJE KWB ARDOOIE. September 2010

RAAKJE KWB ARDOOIE. September 2010 RAAKJE KWB ARDOOIE September 2010 Na twee maanden vakantie, is KWB Ardooie terug. We stellen u dan ook graag ons nieuwe jaarprogramma voor. Je zult zien, het is een rijkgevuld programma. Misschien dat

Nadere informatie

Waterrecreatie? je kan hooguit nat worden

Waterrecreatie? je kan hooguit nat worden Waterrecreatie? je kan hooguit nat worden Nou en??? Richtlijnen van de vereniging, preventie, zie de website Eerste Hulp, onderkoeling en oververhitting, in deze presentatie. Presentatie door: Jeannette

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine. W-magazine is 1 jaar oud!

WATERRATJES WOS. W magazine. W-magazine is 1 jaar oud! 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 2 nr. 12 mei 2013 Hiep hiep hoera W-magazine is 1 jaar oud! Precies een jaar geleden verscheen het eerste exemplaar en ondertussen zijn we aan nummer 12 toe. De positieve

Nadere informatie

Paashopsadeke

Paashopsadeke Paashopsadeke 2017 1 Voorwoord Dag allerbeste Chirowietjes, Na de jaarlijkse winterstop zijn we er weer onmiddellijk ingevlogen. De koude en de regen hielden jullie niet tegen en er is waarschijnlijk nog

Nadere informatie

Sint-Janske. September. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T:

Sint-Janske. September. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T: Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp Groepsnummer: 03306G T: 0470 41 92 60 0471 10 64 19 E: robinpiessens@hotmail.com bryssinck.larissa@hotmail.com Sint-Janske September 2017 Voorwoord september 2017

Nadere informatie

Voorkomen en bestrijden van onderkoeling in de watersport

Voorkomen en bestrijden van onderkoeling in de watersport Voorkomen en bestrijden van onderkoeling in de watersport Gelukkig kan ik het nog navertellen Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij 1 Zeevast onderkoeling Wat is onderkoeling? Onderkoeling is een

Nadere informatie

W magazine. Spring Kick off. WATERRATJES WOS

W magazine. Spring Kick off. WATERRATJES WOS 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 3 nr. 22 april 2014 Spring Kick off. Het is begonnen. Met de tocht op de Brugse reitjes is het kajakseizoen officieel gestart. De wielrenners hebben La Primavera alias

Nadere informatie

Vrije tijd Boekje. Mei Juni. Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners. Nieuw concept bbq donderdag 22 juni

Vrije tijd Boekje. Mei Juni. Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners. Nieuw concept bbq donderdag 22 juni Vrije tijd Boekje Mei Juni Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! 2017 Alderande Bewoners Tips om in het weekend alleen of met vrienden te doen Nieuw concept bbq donderdag 22 juni 1

Nadere informatie

Training sessie Northseakayak companions 15 aug 2015 in de haven van Nieuwpoort

Training sessie Northseakayak companions 15 aug 2015 in de haven van Nieuwpoort Training sessie Northseakayak companions 15 aug 2015 in de haven van Nieuwpoort Zaterdag 15 augustus was een trainingssessie aangekondigd van de Northseakayak Companions. Daarenboven was er voor de kust

Nadere informatie

Sportcomité organiseert samen met de LUK vzw: Stage WW Slovenië. 5-13 juli 2014

Sportcomité organiseert samen met de LUK vzw: Stage WW Slovenië. 5-13 juli 2014 Sportcomité organiseert samen met de LUK vzw: Stage WW Slovenië 5-13 juli 2014 Wat gaan we doen? We gaan naar Slovenië, waar de Koritnica en de Soca het decor verzorgen met parelwitte rotsen in kristalhelder

Nadere informatie

Onderkoeling. Wat (niet) te doen in geval onderkoeling. Welke oorzaken zijn er? Cold shock

Onderkoeling. Wat (niet) te doen in geval onderkoeling. Welke oorzaken zijn er? Cold shock Onderkoeling Wat (niet) te doen in geval onderkoeling Onderkoeling is een verschijnsel waarbij de lichaamstemperatuur onder de 35 graden Celsius raakt, waardoor de normale stofwisseling in gevaar komt.

Nadere informatie

Maandlijst februari-maart

Maandlijst februari-maart Maandlijst februari-maart Algemene informatie Het wordt kouder dus kleed je steeds warm!!! Heb je nog geen sjaaltje, tshirt of pull en wil je er graag ééntje kopen? Laat dit dan weten aan iemand van de

Nadere informatie

Welke stelling in het geval van brandwonden is juist?

Welke stelling in het geval van brandwonden is juist? Meerkeuzevraag 8.1 Meerkeuzevraag 8.2 Meerkeuzevraag 8.3 Meerkeuzevraag 8.4 Meerkeuzevraag 8.5 Meerkeuzevraag 8.6 Meerkeuzevraag 8.7 Welke stelling in het geval van brandwonden is juist? A. De gevormde

Nadere informatie

- 2 - REDACTIONEEL Denk erom, de 28ste Vredewijkfeesten - 15 en 16 september komen eraan! De voorbereidingen zijn al volop aan de gang.

- 2 - REDACTIONEEL Denk erom, de 28ste Vredewijkfeesten - 15 en 16 september komen eraan! De voorbereidingen zijn al volop aan de gang. Jaargang 28 nr. 4 mei 2006 - 2 - REDACTIONEEL Denk erom, de 28ste Vredewijkfeesten - 15 en 16 september komen eraan! De voorbereidingen zijn al volop aan de gang. En wees gerust: Had je op vorige editie

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine

WATERRATJES WOS. W magazine 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 2 nr. 18 december 2013 5 jaar op de spuikom. Ons 5e jaar op de spuikom zit er bijna op. Als we even achterom kijken dan zien we dat ons clubje, dat aarzelend begon

Nadere informatie

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen 2016 wekelijkse activiteiten en lessenreeksen i.s.m. het lokaal dienstencentrum www.middelkerke.be/sportkaart Vragen over Sport@Middelkerke? Sport@Middelkerke geeft een overzicht van alle sportactiviteiten

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. Beter laat dan nooit.

W magazine WATERRATJES WOS. Beter laat dan nooit. 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 4 nr. 33 april 2015 Beter laat dan nooit. Wegens onvoorziene omstandigheden is jullie magazine wat later klaar dan gewoonlijk. Ik wil langs deze weg ook iedereen bedanken

Nadere informatie

Programma 31 oktober t/m 7 november

Programma 31 oktober t/m 7 november Programma 31 oktober t/m 7 november Wij heten u van harte welkom op Ardennen Camping Bertrix Alle activiteiten vinden plaats in de animatiezaal, op het sportveld of in de bar. Bij slecht weer is er altijd

Nadere informatie

Veiligheidsreader 27 e studenteneditie van de Race of the Classics

Veiligheidsreader 27 e studenteneditie van de Race of the Classics Veiligheidsreader 27 e studenteneditie van de Race of the Classics Zondag 29 maart tot en met zondag 5 april 2014 Inhoud Inleiding Veiligheid aan boord en in de havens s Avonds en s nachts Tips voor veiligheid

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

Juni Locatie clubgebouw :Gashavenstraat 9, Deventer

Juni Locatie clubgebouw :Gashavenstraat 9, Deventer Kajak 1 Juni 2016 Locatie clubgebouw :Gashavenstraat 9, Deventer Postadres: Postbus 6216 7401 JE Deventer Coordinaten: 52 14'36.67"N - 6 10'1.67"O Website: www.deventerkanovereniging.nl Opgericht: 1 januari

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. Bye bye 2014. Weer een jaartje voorbij, hopelijk weer ook een jaartje wijzer ( en grijzer voor sommigen).

W magazine WATERRATJES WOS. Bye bye 2014. Weer een jaartje voorbij, hopelijk weer ook een jaartje wijzer ( en grijzer voor sommigen). 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 3 nr. 29 december 2014 Bye bye 2014. Weer een jaartje voorbij, hopelijk weer ook een jaartje wijzer ( en grijzer voor sommigen). We kunnen terugblikken op een goed

Nadere informatie

Catamaranzeilen vanop Kos

Catamaranzeilen vanop Kos Catamaranzeilen vanop Kos Vind je catamaranzeilen ook zo spectaculair om naar te kijken? Beeld je dan maar eens in hoe het moet voelen om zelf zo n boot te besturen en ermee door de azuurblauwe Griekse

Nadere informatie

Maandblad 03 Jaargang 28 november 2011

Maandblad 03 Jaargang 28 november 2011 Maandblad 03 Jaargang 28 november 2011 De warmste oktobermaand sinds 46 jaar hebben we achter de rug en bij zeer mooie weeromstandigheden mochten we onze geliefden herdenken. De klok is weeral een uurtje

Nadere informatie

Gratis als u nu donateur wordt!

Gratis als u nu donateur wordt! Zonder u redden wij het niet! De KNRM garandeert de inzet van reddingboten voor noodsituaties op zee. 24 Uur per dag, ongeacht de weersomstandigheden. 1500 keer per jaar varen de reddingboten van de KNRM

Nadere informatie

Strandlopers en Notenkrakers

Strandlopers en Notenkrakers Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07: Op de eerste dag van de zomervakantie gaan wij verkoeling zoeken in het water en chillen in het bubbelbad. Waar kunnen we deze elementen beter vinden dan in het

Nadere informatie

Zaterdag 15 oktober. Even een terugblik, mijn handschoenen moet ik duidelijk nog aandoen. En mijn veiligheidslijn is ook nog niet vastgeklikt.

Zaterdag 15 oktober. Even een terugblik, mijn handschoenen moet ik duidelijk nog aandoen. En mijn veiligheidslijn is ook nog niet vastgeklikt. Zaterdag 15 oktober Met de kajak op de Nieuwe Merwede van Oosthaven naar de Beneden Merwede. De Nieuwe Merwede loopt door het natuurpark De Biesbosch. En dat is te zien ook, tot bijna aan de Beneden Merwede

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Januari-februari. WTC Berlaar. 1. Wensen. Beste. Wensen. Voor

Nieuwsbrief. Januari-februari. WTC Berlaar. 1. Wensen. Beste. Wensen. Voor Nieuwsbrief WTC Berlaar Januari-februari 2016 1. Wensen Beste Wensen Voor 2016 2. Jubileum Een tijdje geleden waren we er nog van overtuigd dat we in 2016 ons 25-jarig bestaan zouden vieren. Dat bleek

Nadere informatie

Fietsen. Van string tot string

Fietsen. Van string tot string E-Vaartje Nr 14 mei 2016 Voor we in zomermodus overschakelen, staan er deze maand nog enkele toffe activiteiten op de agenda. Vanaf 3 mei kan je wekelijks gaan fietsen, we verdiepen ons in de geschiedenis

Nadere informatie

Relax Acedemy. 10 inspirerende Relax Tips. Tip 1: Drink thee

Relax Acedemy. 10 inspirerende Relax Tips. Tip 1: Drink thee 10 inspirerende Relax Tips Wat leuk dat je je hebt ingeschreven voor onze 10 tips! Het zou toch fijn zijn als wij allemaal zo ontspannen zouden zijn dat je leven alleen nog maar uit genieten zou bestaan?

Nadere informatie

Beste ouders, En... we hopen, net voor het ontbijt, een hele belangrijke gast te verwelkomen! Ook benieuwd? Tot vrijdag, dan!

Beste ouders, En... we hopen, net voor het ontbijt, een hele belangrijke gast te verwelkomen! Ook benieuwd? Tot vrijdag, dan! Nieuwsbrief 32 18-22 april Beste ouders, Nog één week dan is het meivakantie! Je kunt merken dat de leerlingen (en leerkrachten :-) ) daar aan toe zijn! We hopen dan ook van harte op mooi weer! 32 Maar

Nadere informatie

KGR De Hunze: Koud water Protocol Noodzaak Koude. Voorzorgsmaatregelen om de kans op onderkoeling te verminderen. Koud water.

KGR De Hunze: Koud water Protocol Noodzaak Koude. Voorzorgsmaatregelen om de kans op onderkoeling te verminderen. Koud water. KGR De Hunze: Koud water Protocol Noodzaak In de koude periode van het jaar (15 november tot 1 mei) zijn er twee risico s waarmee een roeier rekening moet houden. Dit zijn koude buitenlucht en koud water.

Nadere informatie

Als we het hebben over onderkoeling worden twee typen onderscheiden

Als we het hebben over onderkoeling worden twee typen onderscheiden Onderkoeling Inleiding De normale lichaamstemperatuur van de mens is 36,9º Celsius Om zeker te zijn van lichamelijke en geestelijke fitheid moet de temperatuur op dit peil worden gehandhaafd, met een marge

Nadere informatie

DE MAAS (in Belgie)

DE MAAS (in Belgie) DE MAAS (in Belgie) Hier geldt het Scheepvaartreglement Gemeenschappelijke Maas https://www.binnenvaartkennis.nl/wp-content/uploads/2018/12/scheepvaartreglement-gemeenschappelijke-maas.pdf In Nederland

Nadere informatie

De Zeeschelde: varen tussen Temse en Antwerpen

De Zeeschelde: varen tussen Temse en Antwerpen Leerlingen Naam: De Zeeschelde: varen tussen Temse en Antwerpen Klas: 9 Opdracht 1: rivieren het stroomgebied en kanalen van in Vlaanderen Schelde Het gebied van de Schelde en haar bijrivieren heeft een

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine

WATERRATJES WOS. W magazine 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 3 nr. 27 oktober 2014 De laatste loodjes Na regen komt zonneschijn, dat is toch wat een bekend spreekwoord ons belooft. Meestal zijn deze spreekwoorden achterhaald

Nadere informatie

ZORA. is zwanger. Wat kan Zora doen?

ZORA. is zwanger. Wat kan Zora doen? ZORA is zwanger Wat kan Zora doen? Zora is zwanger van haar eerste kindje Dit zijn Zora en Samir. Ze krijgen een baby. Zora is 5 maanden zwanger. Haar buik is dik en ze voelt de baby bewegen. Ze is blij

Nadere informatie

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen 2016 wekelijkse activiteiten en lessenreeksen i.s.m. het lokaal dienstencentrum www.middelkerke.be/sportkaart Vragen over Sport@Middelkerke? Sport@Middelkerke geeft een overzicht van alle sportactiviteiten

Nadere informatie

BESTE WENSEN. Op zaterdag 5 december komt de Sint langs in de lokalen van Winkelomheide!

BESTE WENSEN. Op zaterdag 5 december komt de Sint langs in de lokalen van Winkelomheide! Op zaterdag 5 december komt de Sint langs in de lokalen van Winkelomheide! 35 ste jaargang: 2015-2016 Afgiftekantoor: 2440 Geel Maand: December 2015 Nummer: 4 P409906 Zaterdag 12 en zondag 13 december

Nadere informatie

ACTIVITEITEN Augustus november 2017

ACTIVITEITEN Augustus november 2017 Vief -Stad HUZ Voorzitster: Dourcy-Belle-Rose Brigitte - 0475 42 02 50 - brigittedbr@skynet.be Penningmeester: Keveryn Mariette - 03 383 40 09 Secretariaat: Van Uytven Gilberte - 03 233 42 09 gilberte.van.uytven@telenet.be

Nadere informatie

30ste jaargang. nr 08. korte inhoud

30ste jaargang. nr 08. korte inhoud April 2014 30/08 30ste jaargang. nr 08 korte inhoud Wat voorbij is... Inbraakpreventie Wat komt... KWB in vuur en vlam... Let s barbecue... Samenaankoop stookolie... Workshop keramiek... Lommel zonder

Nadere informatie

DRAAIBOEK EHBO EVENT 5E EDITIE HAREN-HAREN 2 JULI

DRAAIBOEK EHBO EVENT 5E EDITIE HAREN-HAREN 2 JULI DRAAIBOEK EHBO EVENT 5E EDITIE HAREN-HAREN 2 JULI 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. planning... 3 Zondag 2 juli... 3 3. Calamiteiten... 4 Ongeval/blessure... 4 1. Niet levensbedreigende situaties...

Nadere informatie

Lieve Jogi s, Xoxo De leiding. Astrid Juliette Ellen Merle Julie Clara

Lieve Jogi s, Xoxo De leiding. Astrid Juliette Ellen Merle Julie Clara Lieve Jogi s, Na de vakantie en een fantastisch kamp is het nu weer tijd voor een nieuw super leuk scoutsjaar. Wij hopen dat jullie er evenveel zin in hebben als wij! Iedere week zorgt de leiding met veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Augustus 2018

Nieuwsbrief. Augustus 2018 Nieuwsbrief Augustus 2018 Beste sportvrienden, Na een welverdiende vakantie staat de start van het nieuwe volleybalseizoen voor de deur. Een aantal onder jullie zijn waarschijnlijk al gestart en anderen

Nadere informatie

29 april om > Kampvoorstelling: Op een klein half uurtje met een prachtige powerpointpresentatie vertellen wij jullie alles over ons kamp.

29 april om > Kampvoorstelling: Op een klein half uurtje met een prachtige powerpointpresentatie vertellen wij jullie alles over ons kamp. Voorwoord Dag welpen, leeuwen en leeuwinnen, Met spijt in het hart moeten we jullie meedelen dat dit dan het allerlaatste welpenboekje is van uw favoriete leidingsploeg. Gelukkig komt er nog een kampboekje

Nadere informatie

PROPAGANDAWEDSTRIJD KCCM

PROPAGANDAWEDSTRIJD KCCM Blz. 1 KONINKLIJKE CANO CLUB MECHELEN vereniging zonder winstoogmerk gesticht in 1933 aangesloten bij het KBKV en bij het VKKF clubgebouw : Auwegemvaart 56 2800 Mechelen Tel. 015 / 26 08 33 www.kccm.be

Nadere informatie

Verhaal Palmpasen 25 maart 2018

Verhaal Palmpasen 25 maart 2018 Verhaal Palmpasen 25 maart 2018 Janna! Mark! Komen jullie even? Mama roept van onder aan de trap naar boven. Mark! Janna! Willen jullie even wat voor me doen? Mark en Janna stommelen de trap af naar beneden.

Nadere informatie

Vrije tijd Boekje. Januari Februari. Alderande Bewoners. Vergeet je niet in te schrijven bij deze iconen.

Vrije tijd Boekje. Januari Februari. Alderande Bewoners. Vergeet je niet in te schrijven bij deze iconen. Vrije tijd Boekje Januari Februari Vergeet je niet in te schrijven bij deze iconen. Alderande Bewoners 1 Datum: dinsdag 2 januari Geen activiteit. Datum: woensdag 3 januari Alderande gesloten Geen crea-namiddag

Nadere informatie

Een en ander gaf wel pittige golfjes waar de Dagger soms graag zijn neus instak.

Een en ander gaf wel pittige golfjes waar de Dagger soms graag zijn neus instak. Zondag 24 augustus 2014, een prima weervoorspelling voor een kajaktochtje op de Krammer. Niet te veel zon, af en toe een bui en 3 tot 4 Beaufort. windrapport grevelingendam.jpg Een en ander gaf wel pittige

Nadere informatie

TrainingsCoach. Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic

TrainingsCoach. Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic TrainingsCoach Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic De Kenya Classic voert door open savannegebied en dichte bergketens, steeds met uitzicht op paden van steenslag, zand

Nadere informatie

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC Hard work, magic moments: starting now! Africa Classic voert over glooiende paden van steenslag, zand en stof. In zes dagen leg je in de hitte veel kilometers en hoogtemeters

Nadere informatie

Sint-Pieters molenwijk

Sint-Pieters molenwijk BUURTSPORT Sint-Pieters molenwijk Gratis sportactiviteiten in de wijk Goedkope sportuitstappen Begeleiding door buurtsportanimatoren Voor kinderen tussen 8 en 14 jaar Gratis verzekering en water JE BENT

Nadere informatie

Beetje zon, beetje regen, beetje warm, beetje koud. Kortom, we krijgen een wisselvallig Hemelvaartweekend!

Beetje zon, beetje regen, beetje warm, beetje koud. Kortom, we krijgen een wisselvallig Hemelvaartweekend! Beetje zon, beetje regen, beetje warm, beetje koud. Kortom, we krijgen een wisselvallig Hemelvaartweekend! Den Inkel InfoMagazine verschijnt wekelijks gedurende het hoogseizoen op iedere zondag en is af

Nadere informatie

maart - mei jaargang 21 Editie 3. t Kapoentje. In deze editie: Nieuw maandprogramma! Wist-je-datjes! 2 e weekend!!!

maart - mei jaargang 21 Editie 3. t Kapoentje. In deze editie: Nieuw maandprogramma! Wist-je-datjes! 2 e weekend!!! 2016-2017 maart - mei jaargang 21 Editie 3 t Kapoentje In deze editie: Nieuw maandprogramma! Wist-je-datjes! 2 e weekend!!! 2 3 Voorwoord Hallo kapoenen en ouders van kapoenen, Het is zover, de 3 e editie

Nadere informatie

Belangrijke data: 9 DECEMBER: Sinterklaasvergadering 16 DECEMBER: Wafeltjesverkoop Kapoenen 13 JANUARI: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe.

Belangrijke data: 9 DECEMBER: Sinterklaasvergadering 16 DECEMBER: Wafeltjesverkoop Kapoenen 13 JANUARI: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Belangrijke data: 9 DECEMBER: Sinterklaasvergadering 16 DECEMBER: Wafeltjesverkoop Kapoenen 13 JANUARI: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe December Xaverius-St.Rita A21/46G December 2018 Beste ouders, leden en

Nadere informatie

7 april 13 april 2019 Chasing the water in Corsica 495 euro

7 april 13 april 2019 Chasing the water in Corsica 495 euro 7 april 13 april 2019 Chasing the water in Corsica 495 euro Doel? Dagelijks avontuur opzoeken, genieten van de natuur, het gezellig maken. Hiervoor zoeken we rivieren met geschikte waterstanden op, verplaatsen

Nadere informatie

FLASH. Ook tijdens de zomer, organiseert de sportdienst van Diepenbeek sportkampen. Ziehier de nodige gegevens:

FLASH. Ook tijdens de zomer, organiseert de sportdienst van Diepenbeek sportkampen. Ziehier de nodige gegevens: Teng 38 Sportdienst 2011 1/ Kleuterweek De sportdienst van Diepenbeek organiseert elk jaar een kleuterweek voor alle kleuters van Diepenbeek van 2,5 tot en met 5 jaar. Ongeveer 800 kleuters genieten deze

Nadere informatie

Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes

Grapjes - Grapjes - Grapjes - Grapjes 1 Noot van de Redactie. In mei waren we te gast bij onze hoofdsponsor en omdat het goed is in het Brabantse land en we dit jaar ook alweer 5 jaar bestaan werd de rit afgesloten met een BBQ. Maar eerst

Nadere informatie

WELKOM INFO VERGADERING U23 SENIORS MASTERS 2016

WELKOM INFO VERGADERING U23 SENIORS MASTERS 2016 WELKOM INFO VERGADERING U23 SENIORS MASTERS 2016 Programma 1. Nieuwe toekomstplannen 3Together project Stand van zaken Impact 2. From zero to hero 2016 3. Competitie 2016 4. Stages & workshops 5. T³ Series

Nadere informatie

De lange afstanden 2019

De lange afstanden 2019 De lange afstanden 2019 PRAKTISCHE INFORMATIE AAN ALLE DEELNEMENDE CLUBS Wij verheugen ons om jullie te verwelkomen op onze wedstrijd te Hasselt en willen alvast alle deelnemende clubs bedanken voor hun

Nadere informatie

January 25 TH - 31 st

January 25 TH - 31 st January 25 TH - 31 st where the best come to compete... INHOUD WEN 2016 7 wen PROEVEN 8 HENGSTEN 9 CSI** 9 DRESSUUr 9 PROGRAMMA 10 HOSPITALITY 12 proefsponsor jumping 14 EXCLUSIVe 17 ROYAL 17 STANDRUImtes

Nadere informatie

Als stress omslaat in faalangst en gespannenheid is dat het signaal om op de rem te gaan staan. Stress kan dus zowel negatief als positief zijn.

Als stress omslaat in faalangst en gespannenheid is dat het signaal om op de rem te gaan staan. Stress kan dus zowel negatief als positief zijn. bewegen is gezond Als stress omslaat in faalangst en gespannenheid is dat het signaal om op de rem te gaan staan. Stress kan dus zowel negatief als positief zijn. 3 Bewegen is gezond afdeling preventie

Nadere informatie

Wezertocht van 25 juli tot 2 augustus

Wezertocht van 25 juli tot 2 augustus TKC - info september 2009 Verslag Wezertocht. Wezertocht van 25 juli tot 2 augustus Na 9 jaar in de club zijnde is het voor mij de eerste keer dat ik op een tocht heb gezwommen. En iedereen weet wat dat

Nadere informatie

Sportschool Venendaal - Sportschool Venendaal - Sportschool Venendaal - Sportschool Venendaal

Sportschool Venendaal - Sportschool Venendaal - Sportschool Venendaal - Sportschool Venendaal Lente Info 27 april t/m 5 mei IN GOEDE CONDITIE VOOR DE ZOMER: t/m eind mei mogen leden (vanaf 14 jaar) GRATIS kennismaken met AIKIDO JIU JITSU KARATE & JUDO; stuur een mailtje voor tijden. AQUA & SLANK

Nadere informatie

Op de Oosterschelde van Srijenham naar Wemeldinge

Op de Oosterschelde van Srijenham naar Wemeldinge Op de Oosterschelde van Srijenham naar Wemeldinge Donderdag 14 juli. Een passend weerbericht voor een kajaktochtje. De watertemperatuur is nog steeds onder de 20 C dus voor mij nog vol ornaat, droogpak

Nadere informatie

DANK JE NIEUWSBRIEF nummer 06 INZET VOOR JE R J VRIENDSCHAP SPORTIVITEIT SEIZOEN

DANK JE NIEUWSBRIEF nummer 06 INZET VOOR JE R J VRIENDSCHAP SPORTIVITEIT SEIZOEN TTC HOF TER BURST Lebbeke, 01-05-2018 SEIZOEN 2017-2018 NIEUWSBRIEF nummer 06 We willen het seizoen 2017-2018 graag in schoonheid eindigen. Daarom nodigen we je van harte uit op onze algemene slotvergadering,

Nadere informatie

GIDSEN SEPTEMBER 2018

GIDSEN SEPTEMBER 2018 GIDSEN SEPTEMBER 2018 VOORWOORD Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, Joepie joepie joepie! Er staat een nieuw scoutsjaar voor de deur! We hebben een nieuwe leidingsploeg, die helemaal klaar is

Nadere informatie

LEDENBRIEF afdeling Petegem 4/2017

LEDENBRIEF afdeling Petegem 4/2017 LEDENBRIEF afdeling Petegem 4/2017 juli/augustus 2017 Beste leden, bij het begin van de vakantiemaanden, bieden wij u volgende agendapunten aan: - petanque, elke donderdagavond in juli en augustus - stedelijke

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. Te warm of niet te warm, that is the question. Patriek

W magazine WATERRATJES WOS. Te warm of niet te warm, that is the question. Patriek 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 3 nr. 28 november 2014 Te warm of niet te warm, that is the question. Is het de opwarming van de aarde die we nu aan de lijve ondervinden of is het gewoon een gril

Nadere informatie

Overleven op de Noordzee

Overleven op de Noordzee Scheveningen haven, zaterdagmorgen 28 mei, 09.00 uur. 11 Froggers verzamelen voor de opleiding overleven op de Noordzee. Na de ontvangst met koffie, thee en cake lichten de organisatoren het dagprogramma

Nadere informatie

Onafhankelijk tijdschrift van KSA Vikingers Bissegem. Jongknapen Editie. Oktober-november

Onafhankelijk tijdschrift van KSA Vikingers Bissegem. Jongknapen Editie. Oktober-november Onafhankelijk tijdschrift van KSA Vikingers Bissegem Jongknapen Editie Oktober-november Een woordje van de bondsleider Dag beste leden, ouders en andere KSA-sympathisanten. Hier volgt de eerste editie

Nadere informatie

Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2018 PZ 3 VALLEES (COUVIN)

Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) 2018 PZ 3 VALLEES (COUVIN) Overzicht Verkeersinbreuken (autosnelwegen inbegrepen) VERKEERSINBREUKEN (autosnelwegen inbegrepen) : ALGEMEEN OVERZICHT Vergelijking per jaar: 2010-2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 AANTAL INBREUKEN

Nadere informatie

Chirokrantje Maart - April - Mei

Chirokrantje Maart - April - Mei Chirokrantje Maart - April - Mei Editoriaal Lieve meisjes van Allegro Het eind van ons Chirojaar komt jammer genoeg alweer in zicht, maar het zullen nog een paar zeer leuke en intensieve maanden worden.

Nadere informatie

ZOTTE ZOMERWEKEN VAN COMPOSTELA

ZOTTE ZOMERWEKEN VAN COMPOSTELA ZOTTE ZOMERWEKEN VAN COMPOSTELA PROGRAMMA 1 JULI 2019-31 AUGUSTUS 2019 OPENINGSRECEPTIE MET MUZIKAAL OPTREDEN VAN PETITE FLEUR Kom genieten van een hapje en een drankje met een optreden van Petite Fleur,

Nadere informatie

Jeugdwerking & club. reglement jeugd. Opgesteld door het jeugdteam

Jeugdwerking & club. reglement jeugd. Opgesteld door het jeugdteam Jeugdwerking & club 2017 reglement jeugd Ons team van jeugdbegeleiders staat in voor alles wat te maken heeft met de jeugdwerking (organisatie van activiteiten, communicatie met de ouders, afspraken met

Nadere informatie

Great adventure, magic moments: starting now! Fietscoach special edition Kenya Classic

Great adventure, magic moments: starting now! Fietscoach special edition Kenya Classic TRAININGS COACH Great adventure, magic moments: starting now! Fietscoach special edition Kenya Classic De Kenya Classic voert over open savannegebied, steeds met uitzicht op steenslag, zand en stof: 350

Nadere informatie

Op woensdag namiddag organiseert de gemeente een buitenspeeldag aan de sporthal. Kom mee buiten spelen en genieten van de eerste zon!

Op woensdag namiddag organiseert de gemeente een buitenspeeldag aan de sporthal. Kom mee buiten spelen en genieten van de eerste zon! April Mei - Juni Beste ouders en KLJ ers, Hier zijn we alweer met de allerlaatste kalender van het jaar. Ben je benieuwd wat je leiding voor jou in petto heeft? Neem dan snel een kijkje in deze kalender.

Nadere informatie

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari - Februari

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari - Februari Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari - Februari Mededelingen Wij zouden willen vragen om steeds tijdig in te schrijven bij de activiteiten waarbij dit vermeld staat. Dit maakt

Nadere informatie

Informatie seizoen 2017 Kom naar openluchtzwembad De Sawn Doarpen voor een frisse duik en voor de verschillende activiteiten!

Informatie seizoen 2017 Kom naar openluchtzwembad De Sawn Doarpen voor een frisse duik en voor de verschillende activiteiten! Opening op zaterdag 6 mei 2017 Toegang gratis! Informatie seizoen 2017 Kom naar openluchtzwembad De Sawn Doarpen voor een frisse duik en voor de verschillende activiteiten! www.sawndoarpen.nl In Gytsjerk

Nadere informatie

WTC NijeRieders. Informatiegids WTC NijeRieders

WTC NijeRieders. Informatiegids WTC NijeRieders WTC NijeRieders Informatiegids 2017 WTC NijeRieders Bedankt voor interesse in onze vereniging WTC NijeRieders. Om een beeld te geven wat je van ons kunt verwachten hebben wij dit informatieboekje opgesteld.

Nadere informatie