W magazine WATERRATJES WOS. Bye bye Weer een jaartje voorbij, hopelijk weer ook een jaartje wijzer ( en grijzer voor sommigen).

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "W magazine WATERRATJES WOS. Bye bye 2014. Weer een jaartje voorbij, hopelijk weer ook een jaartje wijzer ( en grijzer voor sommigen)."

Transcriptie

1 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 3 nr. 29 december 2014 Bye bye Weer een jaartje voorbij, hopelijk weer ook een jaartje wijzer ( en grijzer voor sommigen). We kunnen terugblikken op een goed gevuld kajakjaar. Er was voor elk wat wils, toertochten, zeekajak, wildwater, waterpret op de spuikom, Iedereen is toch wat aan zijn trekken kunnen komen ( denk ik ). Als dat niet zo is, voorstellen zijn altijd welkom. We hebben ook weer een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen. Hopelijk hebben ze de smaak te pakken en zien we ze volgend jaar ook weer terug. Een leuke Eifeltrip was een mooie afsluiter voor Programma MTB inhoud Clubkampioenen Nieuwjaarsduik Met Paul de Oosterschelde op. Ditjes en datjes Lachen is gezond. Surfspots Nu nog de eindejaarsperiode doorworstelen en we kunnen er in 2015 weer volop tegenaan. IK WENS IEDEREEN EEN SPORTIEF EN GEZOND 2015 Patriek

2 2 Programma december 2014 zwembad van 12u tot 13u 6 december: eskimotage zwembad 13 december: MTB Bredene Winterkusttoer Meer info hiernaast 20 december: eskimotage zwembad 27 december: Winteronderhoud. Nazicht en onderhoud kajaks en peddels. Winteronderhoud. Om nog lang plezier te hebben van ons materiaal is het nu en dan eens aangeraden om alles na te zien en te repareren indien nodig. Daar we de kajaks een tijdje niet zullen gebruiken is het ook de moment om ze deftig op te bergen zodat ze van hun verdiende winterslaap kunnen genieten. Op zaterdag 27 december kan wie zin heeft, een handje komen helpen. Vele handen makken immers licht werk! Afspraak om 14u aan het clubhuis. Winteractiviteit. Tijdens onze Eifeltrip hebben we gemerkt dat er heel wat leden zijn die niet alleen met een kajak overweg kunnen maar ook op 2 wielen hun mannetje of vrouwtje staan. Daarom plannen we tijdens de wintermaanden enkele mtb tochten. Phillipe zal ons op zondagvoormiddag de paadjes en wegeltjes in en rond Bredene laten ontdekken. Wie over een degelijke fiets en dito conditie beschikt en er zin in heeft is welkom om mee te fietsen. Hou je mailbox in het oog!

3 3 MTB 13 december Bredene Op zaterdag 13 december 2014 tussen 08u30 en 14u vindt de 3 editie plaats van de Winter kusttour te Bredene, ten voordele van het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst integraal naar het MPI (Medisch Pedagogisch Centrum) van De Haan. De organisatie is in handen van de politiezone Bredene/De Haan in samenwerking met KW IBIS, MPI De Haan, KVC Duinensprinters voor Wielerbond Vlaanderen. De afstanden bedragen 35 km en 50 km. De start en aankomst te 8450 Bredene, Duinenstraat 108, Camping Thalassa. Gezien de getijden gunstig zijn, rijden we over het Noordzeestrand ongeveer 10 km voor zowel de 35 km als de 50 km. Ook het mountainbikeparcours van De Haan en Wenduine, de duinengordel in Bredene en het bosje van Oostende (enkel voor de 50 km) worden aangedaan. Zoals de voorbije jaren voorzien we uitgebreide en verzorgde bevoorradingsposten. Bij aankomst kan elke deelnemer genieten van een gratis warme winterse hap! Douches, afzonderlijk voor mannen en vrouwen, zijn ruim en modern. Achteraf kun je nagenieten in de gezellige bar bij de Finse stoof!!!!!iedere deelnemer maakt kans op een mountainbike Scott 29''!!!! door bij inschrijving zijn gegevens in te vullen op het tombolastrookje. De gelukkige winnaar wordt getrokken om 14u00 na het afsluiten van de inschrijvingen. Indien niet aanwezig zal de winnaar onmiddellijk gecontacteerd worden door de organisatie. Waterratjes die zin hebben om mee te fietsen, we starten om 10u aan camping Thalassa

4 4 Clubkampioenschap 2014 De opkomst dit jaar was maar magertjes. We dachten eerst aan afgelasting maar tegen het start uur hadden we toch 9 kandidaten om te strijden voor de prijzen. Het weer zat mee, een flauw herfstzonnetje was van de partij en de wind waaide matig. Na een kleine opwarmingsronde was het tijd voor het serieuzere werk. Eén na één peddelden de kajakkers door de poortjes en probeerden de snelste tijd neer te zetten. Ze kregen elk 2 beurten en de snelste tijd zou in aanmerking komen voor het klassement. Daarna moesten ze nog een sprintje plaatsen, de boei ronden en zo snel mogelijk terug de steiger bereiken. Iedereen zette zijn beste (beentje) peddeltje voor. Na heel wat rekenwerk kwamen onze officials Jan en Philippe tot volgende uitslag: - 10 jaar: 1e plaats Sil Persoons 2e plaats Thor Peeters - 12 jaar: 1e plaats Alexander Vanderheiden - 12/15 jaar: 1e plaats Tibo Vanheule 2e plaats Gaetan Insleghers 3e plaats Kenshee Godderis 4e plaats Thibau Acke 5e plaats Thibo Decraecker - Dames : 1e plaats Laure Seghers Op 22 november werden alle deelnemers beloond voor hun inspanningen. Na de prijsuitreiking konden ze samen met hun supporters aanschuiven aan een lekker Mediterraans buffet.

5 5

6 6

7 7 Lekker ijsberen. Op zaterdag 10/1/2015 wordt ter hoogte van strandpost 2 een nieuwjaarsduik georganiseerd door de Bredense Bruinvissen, kajakclub De Waterratjes en het gemeentebestuur. Tussen 14u30 en 15u30 kan men het koude Noordzeewater trotseren en zo het nieuwe jaar op een bijzondere manier inzetten. Tussen 14 en 14u30 wordt er wel eerst nog gezamenlijk opgewarmd. De veiligheid en toezicht in het water worden verzekerd door acht duikers te water van Duikernikkers Bredene Oostende (DNBO) en kajakkers van Kajakclub De Waterratjes, dit in samenwerking met acht strandredders van IKWV. Dankzij deze opgetrokken veiligheidsmaatregelen zullen er zich dit jaar 300 personen kunnen inschrijven, terwijl dit tot nog toe steeds beperkt werd tot 200 deelnemers. Inschrijven voor de duik kost 5 EUR en is ten voordele van het goede doel. Iedere deelnemer ontvangt een kleine attentie en een warm drankje. We hebben een aantal waterratten nodig om een handje te helpen. Wie tegen wat koud water kan mag met de kajak de zee op om in te staan voor de veiligheid van de zwemmers. We zorgen ook weer voor de gebakken sprot en we kunnen ook broodjes met braadworst verkopen om zo de clubkas wat te spijzen. Daarvoor zijn we op zoek naar enkele BBQ- chefs. Ik heb een grote bbq ter beschikking, een 2e exemplaar zou heel goed van pas komen. Geef maar een seintje als je wilt meehelpen en vermeld erbij wat je wilt doen.

8 8 Van Wemeldinge naar het Veerse meer. Met Paul de Oosterschelde op. Op zondag 31 augustus leek het weer prima voor een tochtje op de Oosterschelde. Een 4 tot 5 Beaufort met af en toe een bui en 18 C luchttemperatuur. Na de middag laag water zodat ik tegen wind met tij mee kon vertrekken. Terugkeren zou dan tijdens de kentering of opkomend water met wind (en golven) achter. Mijn vertrek was gepland vanuit Wemeldinge met zijn prachtige jachthaven. Vanaf de "parking jachthaven" naar de trailerhelling was het een heel wandelingetje en het was juist zwaar aan het regenen zodat ik besloot het vertrek eens te proberen vanaf de oever. Aan deze oever zijn op regelmatige afstanden trappen aangelegd voor de duikers. Ook vertrekken er regelmatig "zodiacs" met duikers vanuit het haventje van Wemeldinge. Het is daar blijkbaar druk daar onder water. Niet voor niets het "grootste natuurpark van Nederland". Ik besloot te starten aan een trap die uitgaf aan een strekdammetje waar ik dacht gemakkelijk te kunnen vertrekken en aankomen. Het vertrek lukte zonder problemen en weg waren we. Ik had nu wel de vlotters opgezet, alleen varen op groot water is toch iets riskanter. Volgens de GPS vorderden we aan een 3 a 4 km/uur naar het Veerse meer. De oevers hier zijn niet van de mooiste, een kale bezetting met betonblokken, af en toe afgewisseld met een onderbreking van een bemaling of een inham. Hier moeten we het hebben van het varen zelf, de wind, de golven en heel veel vogels.

9 Ook veel pleziervaart waarvan een oproep voor assistentie doorkwam aan de verkeerspost Wemeldinge (kanaal 68) wegens vastgelopen op een zandbank. Bij afgaand tij is dat de eerstvolgende uren hopeloos als ge er niet redelijk snel afgetrokken wordt. Verkeerspost Wemeldinge meldde echter technische (radio) problemen en vroeg het jacht om telefonisch contact te nemen met de zeereddingdienst. Wat later hoorde ik dat hij was losgetrokken. Hier en daar zit wel een strekdammetje onder het wateroppervlak. Enkel te zien aan wat brekende golfjes op een lijn of op een vaste plaats. Het is wel opletten voor die stenen, waar dan ook nog wat scherpe schelpdieren op genesteld hebben. Iets na de middag bereikten we dan de sluis van het Veerse meer. Een ponton was een goede aanlegplaats voor de kajak en via een laddertje konden we op de dijk gaan 9 zitten om de boterhammetjes op te eten. Van hier uit hadden we iets meer zicht op de overzijde die zo heel wat dichter leek. Ook zag ik in de verte een kajak voorbijkomen. Dat geeft een idee hoe goed ge als kajakker zichtbaar zijt op wat groter water. Niet dus, een nietige stip die af en toe iets omhoog steekt. Als ook de kajak niet af en toe te zien had geweest had ik nog getwijfeld wat het was. Dan maar terug van wal gestoken om de overtocht naar Stavenisse aan te vatten. Nu met zijdelingse wind en golven. Hierzijn geen foto's van want dan had ik denkelijk ook vissen in beeld gekregen. Ter hoogte van de grote zandbanken kreeg ik wel in het oog dat mijn uur van aankomst ver boven mijn verwachting zou liggen en besloot ik van terug te keren. Nu wind en golven langs de andere kant, kwestie van niet eenzijdig" te worden. Af en toe een kleine breker die over het dek spoelde. Ook het weerbericht van verkeerspost Wemeldinge bleef bij 4 tot 5 beaufort zodat we wisten waar we aan toe waren. Terug aan de oever moest ik nu met wind en golven achterop de terugtocht aanvatten. Toch nog een beetje onzeker beginnen we er aan maar met de tijd wordt het meer ontspannen alhoewel het constante oplettendheid vraagt. Wat achterwaarts steunen, beetje bijsturen rechts, achterwaarts steunen beetje bijsturen links, en we blijven recht en op koers. Het begint te wennen. Als we een zandstrandje voorbijvaren zien we daar een duiker liggen omringd door collega's. Later zien we op de dijk ook een ambulance aankomen, het ziet er dus niet goed uit. Aan de landingsplaats aangekomen bleek dat toch wat tegen te vallen. Ik had beter het zandstrandje gekozen waar ik de onfortuinlijke duiker gezien had. Misschien voor een volgende keer. Nu moest ik met het kajakkarretje over en tussen grote stenen laveren en ook de dijk op leek een zware klus te orden. Gelukkig kwam een hulpvaardige duiker een handje toesteken en gingen we vlot de dijk op. Terug naar huis via het zwaar bewaakte Wemeldinge na weer een geslaagd tochtje.

10 10 Ditjes en datjes Heb je een leuk idee voor een winteractiviteit? Stuur maar een mailtje. Ben je op zoek naar een spatzeil. Ik heb nog een paar splinternieuwe exemplaren liggen. Heupomtrek S en M. Ze kosten 50 per stuk. Latent talent. Heb je binnenkort een feestje en ben je op zoek naar live entertainment. Zoek niet verder. Deze dame krijgt het publiek in geen tijd op de dansvloer. Met haar fluwelen stem zingt ze de pannen van het dak en doet ze menig mannenhart sneller slaan. Ben je op zoek naar kajakmateriaal? Laat eens weten waarnaar je op zoek bent. Er zijn leden die materiaal te koop hebben. Kledij die voor hen te klein is geworden, een kajak waar ze zijn uitgegroeid. Voor je naar de winkel stapt kun je misschien bij hen een koopje doen. Surfen vs. kajakken We zijn goed bezig. Ben jij een van de gelukkigen die binnenkort op reis gaat en wil je toch niet de hele tijd luieren op het strand? Ga dan eens kajakken: je verbrandt er 100 calorieën per uur meer mee dan door te surfen (346 tegenover 208). Vooral het wachten op de perfecte golf zorgt ervoor dat het calorieverbruik bij surfen aanzienlijk daalt.

11 11 Dag ma en pa, ik ga eventjes kajakken. Indoortraining, geen goed idee! Relax, take it easy entry-40/600783?header_b=1&b=1 De kerstman kan er ook wat van

Op zondag 31 augustus leek het weer prima voor een tochtje op de Oosterschelde. Een 4 tot 5 Beaufort met af en toe een bui en 18 C luchttemperatuur.

Op zondag 31 augustus leek het weer prima voor een tochtje op de Oosterschelde. Een 4 tot 5 Beaufort met af en toe een bui en 18 C luchttemperatuur. Op zondag 31 augustus leek het weer prima voor een tochtje op de Oosterschelde. Een 4 tot 5 Beaufort met af en toe een bui en 18 C luchttemperatuur. weerbericht yerseke Na de middag laag water zodat ik

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. Inhoud. Programma Loopcrossen Lidgelden Toertochtenkalender Lachen is gezond. Surfspots

W magazine WATERRATJES WOS. Inhoud. Programma Loopcrossen Lidgelden Toertochtenkalender Lachen is gezond. Surfspots 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 4 nr. 30 januari 2015 De 4 is vervangen door de 5, de kerstboom begint de naalden te verliezen en de kalkoen is al een tijdje verteerd. Het eerste nummer van 2015

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine

WATERRATJES WOS. W magazine 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 5 nr. 40 januari 2016 Happy 2016 inhoud Programma Nieuwjaarsduik. Op de Westerschelde Toertochtenkalender Lachen is gezond. De feestdagen zijn weer achter de rug.

Nadere informatie

Met de kajak op de Westerschelde van Waarde naar Borssele

Met de kajak op de Westerschelde van Waarde naar Borssele Met de kajak op de Westerschelde van Waarde naar Borssele Maandag 21 september leek alles ok om de tocht van Waarde naar Borssele te ondernemen. Hoog water rond 8u30, een 3 tot 4 BF met 15 C luchttemperatuur,

Nadere informatie

Brandingvaren op de Noordzee voor de kust van Oostduinkerke

Brandingvaren op de Noordzee voor de kust van Oostduinkerke Brandingvaren op de Noordzee voor de kust van Oostduinkerke Woensdag 13 januari 2016. Reeds enkele dagen gepland voor de noordzee kajakkers maar gezien de stevige wind en de nogal woelige zee hadden enkele

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine. Jaargang 5 nr. 46 juli/augustus inhoud. Programma Toertocht Kasterlee Het lijk van de Canche Lachen is gezond.

WATERRATJES WOS. W magazine. Jaargang 5 nr. 46 juli/augustus inhoud. Programma Toertocht Kasterlee Het lijk van de Canche Lachen is gezond. 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 5 nr. 46 juli/augustus 2016 inhoud Programma Toertocht Kasterlee Het lijk van de Canche Lachen is gezond. 2 Programma juli/augustus 2016 Tijdens zomermaanden is het

Nadere informatie

Op de Oosterschelde van Srijenham naar Wemeldinge

Op de Oosterschelde van Srijenham naar Wemeldinge Op de Oosterschelde van Srijenham naar Wemeldinge Donderdag 14 juli. Een passend weerbericht voor een kajaktochtje. De watertemperatuur is nog steeds onder de 20 C dus voor mij nog vol ornaat, droogpak

Nadere informatie

W magazine. Off we go... WATERRATJES WOS. inhoud Programma Toertocht Brugge Sportquiz Pink Ribbonettes Lachen is gezond

W magazine. Off we go... WATERRATJES WOS. inhoud Programma Toertocht Brugge Sportquiz Pink Ribbonettes Lachen is gezond 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 6 nr. 52 maart 2017 Off we go... De kajaks zijn weg uit het zwembad. We ruilen het warme zoet water voor het frissere zout water van de spuikom. Wie wil kan op zaterdag

Nadere informatie

Een en ander gaf wel pittige golfjes waar de Dagger soms graag zijn neus instak.

Een en ander gaf wel pittige golfjes waar de Dagger soms graag zijn neus instak. Zondag 24 augustus 2014, een prima weervoorspelling voor een kajaktochtje op de Krammer. Niet te veel zon, af en toe een bui en 3 tot 4 Beaufort. windrapport grevelingendam.jpg Een en ander gaf wel pittige

Nadere informatie

Startpunt Steenbergse vliet naar Oude Tonge - Volkerak. In het geheel een 20 km.

Startpunt Steenbergse vliet naar Oude Tonge - Volkerak. In het geheel een 20 km. Dinsdag 29 juli leek de weersvoorspelling prima voor een al lang gepland tochtje op het Volkerak http://www.deltagids.nl/nl/krammer-volkerak. Bewolkt, weinig zon en een max 23 C luchttemperatuur met 4

Nadere informatie

Oosterschelde van de Oesterdam naar Gorishoek en Yerseke

Oosterschelde van de Oesterdam naar Gorishoek en Yerseke Oosterschelde van de Oesterdam naar Gorishoek en Yerseke Maandag 14 juli 2014 plan ik een tochtje op de Oosterschelde van de Oesterdam naar Gorishoek en Yerseke. De weervoorspelling lijkt prima, bewolkt

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. Winter of herfst???

W magazine WATERRATJES WOS. Winter of herfst??? 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 4 nr. 31 februari 2015 Winter of herfst??? De winter laat nog steeds op zich wachten. Waar blijven de vriestemperaturen en de sneeuw? In plaats daarvan krijgen we

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. Spring is in the air (laat ons hopen)

W magazine WATERRATJES WOS. Spring is in the air (laat ons hopen) 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 4 nr. 32 maart 2015 Spring is in the air (laat ons hopen) De seizoenen zijn niet meer wat ze geweest zijn. We hebben geen echte winter gehad, we bleven gespaard van

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine

WATERRATJES WOS. W magazine 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 6 nr. 58 oktober 2017 Zijn er nog kajakkers??? Het watersportseizoen loopt stilaan ten einde. We hopen op nog enkele mooie nazomerse dagen zodat we toch nog wat kunnen

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine

WATERRATJES WOS. W magazine 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 5 nr. 43 april 2016 Maartse buien en aprilse grillen Het onaangename weer van de laatste weken heeft wat roet in het eten gestrooid voor de toervaarders. Voor de tochten

Nadere informatie

Zondag 14 september. Tochtje op de Grevelingen naar het vermist eilandje Archipel, de slikken van Flakkee, de Hompelvoet en de Veermansplaat.

Zondag 14 september. Tochtje op de Grevelingen naar het vermist eilandje Archipel, de slikken van Flakkee, de Hompelvoet en de Veermansplaat. Zondag 14 september. Tochtje op de Grevelingen naar het vermist eilandje Archipel, de slikken van Flakkee, de Hompelvoet en de Veermansplaat. De weerberichten waren gunstig voor een tochtje op de Grevelingen

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. In mei zijn de kajakkers er graag bij!

W magazine WATERRATJES WOS. In mei zijn de kajakkers er graag bij! 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 4 nr. 34 mei 2015 In mei zijn de kajakkers er graag bij! Het seizoen is nu volop begonnen. De conditie is al wat aangescherpt na enkele peddel zateren zondagen op

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. Zonder woorden. Programma Watersportdag 21 mei Ronde van W-VL Een uitstervend ras??? Lachen is gezond.

W magazine WATERRATJES WOS. Zonder woorden. Programma Watersportdag 21 mei Ronde van W-VL Een uitstervend ras??? Lachen is gezond. 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 5 nr. 45 juni 2016 Zonder woorden. inhoud Programma Watersportdag 21 mei Ronde van W-VL Een uitstervend ras??? Lachen is gezond. 2 Programma juni 2016 4 juni: kajak

Nadere informatie

Tocht van Waarde (Reimerswaal) naar Fort Elewoutsdijk - Rechter Scheldeoever NL

Tocht van Waarde (Reimerswaal) naar Fort Elewoutsdijk - Rechter Scheldeoever NL Tocht van Waarde (Reimerswaal) naar Fort Elewoutsdijk - Rechter Scheldeoever NL Kajak Dagger Charleston 14 Do 09 aug 2012 De weervoorspelling op windfinder leken gunstig. Toenemende wind tot 3 Bf in de

Nadere informatie

Training sessie Northseakayak companions 15 aug 2015 in de haven van Nieuwpoort

Training sessie Northseakayak companions 15 aug 2015 in de haven van Nieuwpoort Training sessie Northseakayak companions 15 aug 2015 in de haven van Nieuwpoort Zaterdag 15 augustus was een trainingssessie aangekondigd van de Northseakayak Companions. Daarenboven was er voor de kust

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

RAAKJE KWB ARDOOIE. September 2010

RAAKJE KWB ARDOOIE. September 2010 RAAKJE KWB ARDOOIE September 2010 Na twee maanden vakantie, is KWB Ardooie terug. We stellen u dan ook graag ons nieuwe jaarprogramma voor. Je zult zien, het is een rijkgevuld programma. Misschien dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine

WATERRATJES WOS. W magazine 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 6 nr. 54 mei 2017 De ijsheiligen. Geen schrik, we gaan nu niet opeens de religieuze toer op. Maar we kijken reikhalzend uit naar 15 mei. Dan is het de feestdag van

Nadere informatie

Paashopsadeke

Paashopsadeke Paashopsadeke 2017 1 Voorwoord Dag allerbeste Chirowietjes, Na de jaarlijkse winterstop zijn we er weer onmiddellijk ingevlogen. De koude en de regen hielden jullie niet tegen en er is waarschijnlijk nog

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine. Jaargang 6 nr. 56 juli/augustus inhoud Programma Toertochten Lachen is gezond

WATERRATJES WOS. W magazine. Jaargang 6 nr. 56 juli/augustus inhoud Programma Toertochten Lachen is gezond WATERRATJES WOS 1 W magazine Jaargang 6 nr. 56 juli/augustus 2017 inhoud Programma Toertochten Lachen is gezond 2 Programma zomer Er zijn geen clubactiviteiten op zaterdag tijdens de zomermaanden. Vele

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven.

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Beste BarEnd(st)er, Heb je het ook gemerkt? Het was meer dan 20 graden

Nadere informatie

Zondag 4 oktober Pimp my lokaal

Zondag 4 oktober Pimp my lokaal Zondag 27 september K3 zoekt K3 Karen, Kristel en Josje zijn op zoek naar hun opvolgers. Vandaag komen we te weten wie van jullie geschikt is om in de voetsporen van deze dames te treden. Warm je stembanden

Nadere informatie

1. Brillenglazen zijn toch gewoon brillenglazen? Merk jij het verschil tussen een glas van Pearle, Hans Anders of een dure opticien? Waarom een hele hoop euro's betalen als het ook stukken goedkoper kan.

Nadere informatie

2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal...

2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal... 2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal... Alweer een tijdje geleden, maar vanwege de drukte nog geen verslag, maar zondag 16 november jongstleden liep ik mijn eerste Zevenheuvelenloop in Nijmegen.

Nadere informatie

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Haring! Verse haring! Wie maakt me los! Ik heb verse haring! Ha... ja, nou heb ik jullie aandacht, hè? Sorry, ik ben uitverkocht. Vandaag geen haring

Nadere informatie

OPROEPEN EN MEDEDELINGEN

OPROEPEN EN MEDEDELINGEN Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Beste Bar End(st)ers, Alweer is er een maand voorbij, maar een maand

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

60 jaar. Januari 2011 27/05

60 jaar. Januari 2011 27/05 60 jaar Januari 2011 27/05 27 ste jaargang. nr 05 korte inhoud Wat voorbij is... KWB mini-voetbal... Opbouw kerststal... Samenaankoop stookolie... KWB kattenbos viert kerst Wat komt... KWB Nieuwjaarsduik...

Nadere informatie

4 Zijn heerlijke producten ook eerlijke producten?

4 Zijn heerlijke producten ook eerlijke producten? 4 Zijn heerlijke producten ook eerlijke producten? Deze zomer was ik op familiebezoek in Honduras. Geheel onverwacht liep ik er twee oude bekenden tegen het lijf. Ze stonden pardoes voor mijn neus. Ik

Nadere informatie

Jij durft over jouw gevoelens praten. Complimenten geven is voor jou kinderspel. Jij ligt s nachts niet te piekeren. Jij hebt vat op de dingen.

Jij durft over jouw gevoelens praten. Complimenten geven is voor jou kinderspel. Jij ligt s nachts niet te piekeren. Jij hebt vat op de dingen. Jij bent echt een kanjer! Om op te eten! Jij durft over jouw gevoelens praten. Jij hebt een topconditie. Wat zit jouw haar oké! Complimenten geven is voor jou kinderspel. Ik ben jaloers op jouw spierballen.

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

Begin jaren 90 was er een uitwisseling tussen Dart Club Sport en één Engels dartsteam.

Begin jaren 90 was er een uitwisseling tussen Dart Club Sport en één Engels dartsteam. Begin jaren 90 was er een uitwisseling tussen Dart Club Sport en één Engels dartsteam. Gezellig met ongeveer 15 personen naar Engeland om daar een lang weekend tegen elkaar te gaan darten en uiteraard

Nadere informatie

Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera!

Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera! Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera! Zoals jullie allen wel zullen weten betekend dat dit jaar we met de verkenners naar het buitenland trekken. Naar waar? Voor jullie alvast nog een groot

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel :

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel : Mei 2016 Voorwoord : En we zijn weeral in mei! Wat vliegen de maanden voorbij. Ondertussen hebben we alweer vele leuke activiteiten gehad. De Koekjesslag was dankzij jullie hulp weer een groot succes!

Nadere informatie

Zaterdag 15 oktober. Even een terugblik, mijn handschoenen moet ik duidelijk nog aandoen. En mijn veiligheidslijn is ook nog niet vastgeklikt.

Zaterdag 15 oktober. Even een terugblik, mijn handschoenen moet ik duidelijk nog aandoen. En mijn veiligheidslijn is ook nog niet vastgeklikt. Zaterdag 15 oktober Met de kajak op de Nieuwe Merwede van Oosthaven naar de Beneden Merwede. De Nieuwe Merwede loopt door het natuurpark De Biesbosch. En dat is te zien ook, tot bijna aan de Beneden Merwede

Nadere informatie

Nieuwsbrief TDA. Editie 2013

Nieuwsbrief TDA. Editie 2013 Nieuwsbrief TDA Editie 2013 Beste duikers, ja ik weet het, het is even geleden dat jullie van mij nog eens een nieuwsbrief in jullie mailbox hebben gekregen, maar ik beloof jullie voor 2014 dat het er

Nadere informatie

MTB DE DUNEKEUNTJES VLAAMSE WIELRIJDERSBOND Clubnr. 311 VEURNESTRAAT 21 8660 De Panne

MTB DE DUNEKEUNTJES VLAAMSE WIELRIJDERSBOND Clubnr. 311 VEURNESTRAAT 21 8660 De Panne MTB DE DUNEKEUNTJES VLAAMSE WIELRIJDERSBOND Clubnr. 311 VEURNESTRAAT 21 8660 De Panne Bankreknr. Argenta : 979-4305019-67 Website: http://www.dunekeuntjes.be/ NieuwsBrief: Beste, Eerst en vooral wensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief TDA Editie september 2012

Nieuwsbrief TDA Editie september 2012 Nieuwsbrief TDA Editie september 2012 Inleiding Beste leden hier zijn we terug met een nieuwsbriefje, het eerste en voorlaatste van dit jaar. Het is eventjes geleden dat deze brief nog eens in je mailbox

Nadere informatie

Brood, tafel, maaltijd houden

Brood, tafel, maaltijd houden Brood, tafel, maaltijd houden Route 1: Aan tafel Kaart lezen Is brood de moeite waard? Ons broodje is gebakken Elke prent heeft een cijfer. Welke tekst hoort erbij? Geef die hetzelfde cijfer. Nog een beetje

Nadere informatie

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al:

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al: Niet meer overgeven Vaak is de eerste zin die de klant uitspreekt een aanwijzing voor de hulpvraag. Paula zat nog maar net toen ze zei: ik ben bang om over te geven. Voor deze angst is een mooie naam:

Nadere informatie

Nathalie zou varen met de Isére met een experimentele optrekbare scheg die op de achtersteven geschoven werd.

Nathalie zou varen met de Isére met een experimentele optrekbare scheg die op de achtersteven geschoven werd. Zondag leek een prima dag tussen twee buienlijnen in om een tochtje te varen. Kleindochter Nathalie en haar vriend Inias gingen meevaren. Geen zon en een 17 luchttemperatuur met ongeveer dezelfde watertemperatuur

Nadere informatie

Zomervakantie BSO XXL 2014

Zomervakantie BSO XXL 2014 1 Zomervakantie BSO XXL 2014 Week 1: 21, 22 en 24 juli Thema: Kraak de code! Welkom in het programmaboekje van BSO XXL, we nemen je mee op avontuur! Ben jij een echte Bliek( zo noemen ze Gorcummers namelijk

Nadere informatie

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is?

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is? 100 Col 's beklimmen in 40 dagen met een totale afstand van 4100 kilometer. Eddy Driessen uit Arnhem wil die tocht gaan afleggen en dat doet hij voor zijn plezier maar ook voor het goede doel. Namelijk

Nadere informatie

JUNI 2014 BELANGRIJKE DATA!! Planning juni / juli

JUNI 2014 BELANGRIJKE DATA!! Planning juni / juli v JUNI 2014 BELANGRIJKE DATA!! Planning juni / juli JUNI 1 juni: gewoon chiro voor elke afdeling 8 juni: SPE/RA massaspelen van 14u 17u, KE/TO/ASP: 17u-19u 15 juni: SPE/RA: gewoon chiro dus tot 18u Toppers/Kerels/Aspis:

Nadere informatie

Eindelijk ben ik in Canada voor langere tijd na de 1e keer in januari 2008 en vervolgens 1x per jaar.

Eindelijk ben ik in Canada voor langere tijd na de 1e keer in januari 2008 en vervolgens 1x per jaar. WELCOME TO CANADA Eindelijk ben ik in Canada voor langere tijd na de 1e keer in januari 2008 en vervolgens 1x per jaar. 7-11-2010 Bij aankomst Toronto moest ik mijn werkvergunning afhalen, maar omdat het

Nadere informatie

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN Groep 6a De spreekbeurt: De spreekbeurt op school vond ik al erg leuk. Toen wist ik al dat dit de leukste spreekbeurt van het jaar werd. Yanoux Ik vond de spreekbeurt van Ellis

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

W magazine. Komkommertijd. WATERRATJES WOS

W magazine. Komkommertijd. WATERRATJES WOS 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 3 nr. 20 februari 2014 Komkommertijd. 1. Komkommertijd de komkommertijd zelfst.naamw. (m.) Uitspraak: [kɔmˈkɔmərtɛit] periode waarin weinig nieuws is te melden...

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste scouts mensen allemaal, We zijn aangekomen aan de laatste maand van ons scoutsjaar. Hopelijk wordt het ook de beste maand van het jaar. Goed opletten voor

Nadere informatie

Activiteiten bij BeachBreak

Activiteiten bij BeachBreak Activiteiten bij BeachBreak Waarom kiezen voor BeachBreak? Daarom kiest u voor Beach Break! Professionele begeleiding Uitgebreid programma Combineren van verschillende activiteiten Ieder uitje is uniek,

Nadere informatie

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com 2009-2010 Nummer 5 Juf Lassche 292787/ juf Veenstra 038 4600725 henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com Bijbelverhalen en liedjes week 47 en 48: Maandag: klein klein kindje Dinsdag: Mozes wordt

Nadere informatie

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven.

Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Beste BarEnd(st)ers, De wintertijd is ingegaan maar dit is geen reden

Nadere informatie

Prijsuitreiking 2015

Prijsuitreiking 2015 Prijsuitreiking 2015 Tja, wat valt er nog te zeggen, zou je denken. De prijsuitreiking is geweest en het was een leuke en gezellige boel. We hebben lol gehad en een enkeling was mogelijk ietsje pietsje

Nadere informatie

OCV trucks. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij.

OCV trucks. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij. OCV trucks Oldtimer Contactgroep Veluwe Stroe, april 2016 Verslag van de lenterit 2016. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij. Wat duurt dan zo n winterperiode

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2010

NIEUWSBRIEF Oktober 2010 NIEUWSBRIEF Oktober 2010 Beste Albin Motorboot Vaarders, Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief, editie najaar 2010. Veel leesplezier, en u weet het: elke reactie van u is welkom op ons e-mail adres

Nadere informatie

Op dinsdag 7 mei had ik aan de hand van de weerberichten een rondje Grevelingen gepland. Er stonden verschillende testen op het programma, de nieuwe

Op dinsdag 7 mei had ik aan de hand van de weerberichten een rondje Grevelingen gepland. Er stonden verschillende testen op het programma, de nieuwe Op dinsdag 7 mei had ik aan de hand van de weerberichten een rondje Grevelingen gepland. Er stonden verschillende testen op het programma, de nieuwe GPS een Garmin Etrex 20, het droogpak (Peak) met steeds

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Waarom dit weekend?

Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Waarom dit weekend? Hu? Hoge Hakken Witte Vloeren? Wat dat is, leggen we je zo uit. Allereerst: Whoo we re going to Ibiza! Het komt al snel dichterbij, nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zover. We gaan genieten

Nadere informatie

Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw DRIMMELEN. Zakelijke evenementen

Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw DRIMMELEN. Zakelijke evenementen Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw DRIMMELEN BV Zakelijke evenementen De zilvermeeuw 3 is uitermate geschikt voor gezelschappen tot 20 personen een kleine business meeting kan op deze manier een verrassend karakter

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

eb en vloed Onder de palmen Je hand in het zand Zoete dromen Waterkant De zon op de golven Je teen in de zee Dein maar mee Dein zachtjes mee

eb en vloed Onder de palmen Je hand in het zand Zoete dromen Waterkant De zon op de golven Je teen in de zee Dein maar mee Dein zachtjes mee eb en vloed Onder de palmen Je hand in het zand Zoete dromen Waterkant De zon op de golven Je teen in de zee Dein maar mee Dein zachtjes mee Eb en vloed Zo is het goed Eb en vloed Zo is het goed Altijd

Nadere informatie

Jaarverslag SooSbaas 2014-2015

Jaarverslag SooSbaas 2014-2015 Jaarverslag SooSbaas 2014-2015 Door: Robbert Chartreuse van Dijk 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 SooS Verkopen... 4 Totale winst... 5 SooScom... 6 Mijn bestuursjaar... 7 2 Inleiding Dit is het jaarverslag

Nadere informatie

Er vaart een boot op het grote meer

Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer, met discipelen en de Heer. Maar bij storm en lelijk weer, roepen de vrienden: Help ons Heer! De Here zegt dan: Zwijg,wees stil.

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

Verhuizing naar de nieuwe plek!!!

Verhuizing naar de nieuwe plek!!! Verhuizing naar de nieuwe plek!!! 04-04-2007 Verhuizing is geslaagd Na lang zoeken was het eindelijk zover, de paarden en pony's verhuizen naar de zeeuwse klei. Zaterdag 31 Maart begon de dag al vroeg,

Nadere informatie

We hebben voor jullie weer een sprankelend nieuw programma klaar staan, zodat elke zondagvoormiddag een momentje wordt om naar uit te kijken

We hebben voor jullie weer een sprankelend nieuw programma klaar staan, zodat elke zondagvoormiddag een momentje wordt om naar uit te kijken Lieve Jogi s Na een bangelijk scoutsjaar met vele niet-te-doen-crazy vergaderingen, zotte weekends en een awesome kamp is het weer tijd voor een nog vetter scoutsjaar om nooit te vergeten! We hebben voor

Nadere informatie

De tijd die ik nooit meer

De tijd die ik nooit meer De tijd die ik nooit meer vergeet Jan Smit uit eigen pen deel 3 De Stiep Educatief De tijd die ik nooit meer vergeet De schrijver die blij is dat hij iets kan lezen en schrijven, vertelt over zijn jeugd.

Nadere informatie

Teamarrangementen 2010

Teamarrangementen 2010 Teamarrangementen 2010 Limburg Mooiste 2010 Teamarragementen 2 Organisatie Stichting Grand Ballon Valkenburgerweg 26 6411 BN Heerlen www.limburgsmooiste.nl info@limburgsmooiste.nl t 0031-45-5410106 f 0031-45-5718698

Nadere informatie

ZOMERPROGRAMMA EN WUK- KOT@ZEEBRUGGE 2015

ZOMERPROGRAMMA EN WUK- KOT@ZEEBRUGGE 2015 ZOMERPROGRAMMA EN WUK- KOT@ZEEBRUGGE 2015...Ga je doen deze zomer? VOOR JONGEREN tussen 12-16 jaar!!!! ELKOM! Woensdag 1 juli 14u tot 17u Sint-Donaaspark CHILL-OUT-SPORTEN GRATIS We beginnen de zomer op

Nadere informatie

1. Nooit in orde! Wat moeten wij met u nu aanvangen? Wat moeten wij met u nu doen? Gade gij nu nooit eens luisteren? Ge zijt echt niet te doen!

1. Nooit in orde! Wat moeten wij met u nu aanvangen? Wat moeten wij met u nu doen? Gade gij nu nooit eens luisteren? Ge zijt echt niet te doen! 1. Nooit in orde! Wat moeten wij met u nu aanvangen? Wat moeten wij met u nu doen? Gade gij nu nooit eens luisteren? Ge zijt echt niet te doen! Ge zijt nooit in orde! Ge zijt altijd te laat! Ge zijt nooit

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

Strandlopers en Notenkrakers

Strandlopers en Notenkrakers Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07: Op de eerste dag van de zomervakantie gaan wij verkoeling zoeken in het water en chillen in het bubbelbad. Waar kunnen we deze elementen beter vinden dan in het

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 19 jaargang 15 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, De afronding van

Nadere informatie

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg De Elfstedentocht Nou daar gaan we dan, onze eerste automeeting met de A112. We hadden er veel zin in en natuurlijk veel te vroeg wakker. Dus door de polder scheuren in de vroegte met de net gepoetste

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine. W-magazine is 1 jaar oud!

WATERRATJES WOS. W magazine. W-magazine is 1 jaar oud! 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 2 nr. 12 mei 2013 Hiep hiep hoera W-magazine is 1 jaar oud! Precies een jaar geleden verscheen het eerste exemplaar en ondertussen zijn we aan nummer 12 toe. De positieve

Nadere informatie

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag Daan zwienenberg Dag 1 dinsdag Ik fiets naar school met mijn rugzak. Gingen we in de bus zitten en toen gingen we naar de domelaar we gingen uit de bus en we gingen naar het kantoor van de domelaar een

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

HET HEIKE Editie 21 Mei Juni 2013

HET HEIKE Editie 21 Mei Juni 2013 HET HEIKE Bezigheidstehuis De Hei Kruisberg 16 2480 Dessel Editie 21 Mei Juni 2013 KARAOKE IN DE SWING Het feest kan beginnen, Want wij zijn binnen. Iedereen zong zijn eigen ding, Tijdens de karaoke in

Nadere informatie

Nieuwsbrief. ONK Gamma Racing Day

Nieuwsbrief. ONK Gamma Racing Day Nieuwsbrief 9, 4 augustus 2013 Nieuwsbrief ONK Gamma Racing Day Tijdens de Gamma Racing Day rijden er 2 motorklassen en de rest wordt opgevuld door de nodige autoklassen. Wel een leuke dag voor de auto

Nadere informatie

Toerweekend 10 t/m 13 Juni

Toerweekend 10 t/m 13 Juni Toerweekend 10 t/m 13 Juni Het toerweekend staat in 2010 gepland van donderdagavond 10 t/m zondag 13 juni. Dit jaar heb ik als toerbestemming m n oog laten vallen op de vulkaaneifel. In tegenstelling tot

Nadere informatie

Inleiding. Beste leden hier zijn we terug met een nieuwsbriefje, het laatste van dit jaar.

Inleiding. Beste leden hier zijn we terug met een nieuwsbriefje, het laatste van dit jaar. Nieuwsbrief TDA Editie december 2009 Inleiding Beste leden hier zijn we terug met een nieuwsbriefje, het laatste van dit jaar. Om de kerst en eindejaarssfeer er al een beetje in te brengen heb ik dit nog

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

Met het inschrijvingsnummer mochten de mensen dan naar het veld gaan alwaar één van de toestellen hun knuffel dan zou meenemen.

Met het inschrijvingsnummer mochten de mensen dan naar het veld gaan alwaar één van de toestellen hun knuffel dan zou meenemen. Pampa Modelfighters Knuffelvliegen Zondag 6 mei 2007 Reeds jaren organiseert de club van Weert in Nederland het bij hun overbekende berenvliegen. Bedoeling is dat de kinderen uit de buurt naar het veld

Nadere informatie

R1 R2 R3 R4 R5 R6 R7 R8 R9 R10 R11 R12

R1 R2 R3 R4 R5 R6 R7 R8 R9 R10 R11 R12 Race 12 28-12-2014 Vandaag staat op het programma de laatste race van het seizoen 2014. In de vorige race was het al duidelijk dat m_m racer de kampioen is. De race van vandaag is daarom niet minder spannend.

Nadere informatie

Pagodespreeuw (Sturnus Pagodarum)

Pagodespreeuw (Sturnus Pagodarum) Pagodespreeuw (Sturnus Pagodarum) Na een aantal jaren met zaadeters te hebben gekweekt heb ik toch weer besloten om spreeuwen te gaan houden. Een aantal jaren geleden heb ik ook verschillende koppels gehad

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine

WATERRATJES WOS. W magazine 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 3 nr. 27 oktober 2014 De laatste loodjes Na regen komt zonneschijn, dat is toch wat een bekend spreekwoord ons belooft. Meestal zijn deze spreekwoorden achterhaald

Nadere informatie