WATERRATJES WOS. W magazine

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WATERRATJES WOS. W magazine"

Transcriptie

1 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 2 nr. 18 december jaar op de spuikom. Ons 5e jaar op de spuikom zit er bijna op. Als we even achterom kijken dan zien we dat ons clubje, dat aarzelend begon met een 10-tal kajakkers, stilaan is uitgegroeid tot een goed draaiende organisatie waar vriendschap een heel belangrijke rol speelt. We hebben in de 5 jaar een groep mensen samen gebracht die samen al heel wat mooie momenten hebben beleefd. Competitie is bij ons taboe. Alleen tijdens het clubkampioenschap komt het competitiebeest even naar boven. Maar ook hier benadrukken we dat deelnemen en genieten van de sport belangrijker is dan winnen. Samen genieten van het kajakken, elkaar stimuleren, helpen en begeleiden zijn bij ons de sleutelwoorden. Nieuwe leden zijn steeds welkom en worden door iedereen goed opgevangen. We hebben na de zomer heel wat nieuwelingen over de vloer gekregen en ze waren allemaal vol lof over de sfeer in de club. Op korte tijd zijn ze geïntegreerd in de club en nemen ze deel aan de activiteiten. Ze worden met raad en daad bijgestaan en maken snel vorderingen. inhoud Programma Eifelverslagjes In the pool Scheldetocht Ditjes en datjes Uitbreiding van de vloot Lachen is gezond. Surfspots We krijgen ook regelmatig aanvragen van externen om sportdagen of kajakinitiaties te organiseren. Dit bewijst dat we ook bij een breder publiek bekend raken. Groepen die bij ons zijn langs geweest zijn ook vol lof over de ontvangst en de begeleiding die ze bij ons krijgen. We hopen deze weg te blijven bewandelen en de club verder te laten openbloeien. Patriek

2 2 Programma december december: eskimotage zwembad Bredene 12-13u 14 december: Filmnamiddag Congo, the grand Inga project ( 16u-17.30u) 21 december: eskimotage zwembad Bredene 12-13u 22 december: Sylvester VTT in De Haan afstand 45 km Start om 9.30u aan sportcentrum De Haan 28 december: nazicht materiaal, opruimen container. Steve Fisher en kompanen gaan de strijd aan met de grootste en krachtigste stroomversnellingen ter wereld. Op de Congorivier meten ze zich met de kracht van het water. Geniet mee van dit prachtig kajakavontuur, dat alleen is weggelegd voor de echte cracks.

3 3 Eifelweekend Het was meer dan 3u rijden voor we aankwamen aan onze jeugdherberg tussen de bergen. We hebben gewandeld in de bergen en kwamen een wijnproeverij tegen (toevallig). De kinderen kregen druivensap en de volwassenen dronken wijn. Het werd donkerder en we keerden terug naar de jeugdherberg. Patriek had een quiz voorbereid we hebben veel gelachen en gingen slapen. De volgende dag gingen we kajakken. Het was een tocht van ongeveer 25 km. In de voormiddag had ik koud maar dan kwam de zon op en ik kreeg warmer. Ons stuk van de rivier stopte aan de jeugdherberg waar er een groot verval was waar we met de golven speelden. s Avonds hebben we het spel weerwolven gespeeld met Thomas als goede presentator. Woensdag vertrokken we aan het verval bij de jeugdherberg. Jammer was het water 30 cm gezakt. In een splitsing hadden we verkeerd gekozen het was een soort epidemie van omkantelingen. Dus we kregen het koud. Gelukkig was de tocht 5 km minder dan de vorige keer dus we konden sneller opwarmen. In de namiddag hebben we gewandeld in een stadje om de buurt te verkennen. Een paar leden gingen die dag al weg. De volgende dag splitsten we ons in twee groepen. De ene groep ging mountainbiken en de andere ging wandelen in een bos. We kwamen een speelpleintje tegen en voor we het wisten zaten de vrouwen op de schommels. Achteraf kwamen we terug samen en zwommen in een super leuk zwembad. Die avond aten we in een western cowboy restaurant. Vrijdag moesten we vertrekken en iedereen deed iets anders in Duitsland. Wout.

4 4 Eén voor allen,allen voor één. Daar Patriek onze jeugd opgeroepen heeft om allen hun inspiratie de vrije loop te laten en een stukje te schrijven over onze geslaagde trip naar de Eifel hoop ik dat ze massaal gereageerd hebben en zal ik mij beperken tot één aspect. Dit stuk van de Ahr in Duitsland werd nog door niemand van ons bevaren. Het was dus telkens uitkijken wat op ons afkwam. Tijdens onze tocht op dinsdag kwamen we op een gegeven ogenblik aan een splitsing. Slechts enkelen van ons namen de juiste beslissing en kozen er voor om de barrière links te nemen. De overgrote meerderheid van onze groep ging echter rechts* en kwam daar terecht in een bocht met een omgevallen boom als versperring. Het water kolkte in het rond en wie nog niet omgeslagen was had alle moeite om zich langs de kant vast te houden en recht te blijven. Op zo n ogenblik zie je nogmaals wat voor een mooie club we zijn. Iedereen die kan verlaat onmiddellijk zijn kajak en iedereen komt iedereen te hulp. Werptouwen worden bovengehaald en allen worden op het droge getrokken. Van het ogenblik dat de situatie terug veilig is wordt in groep alle materiaal naar een geschikte instapplaats gedragen. Die samenhorigheid die op mijn werk o zo belangrijk is - en net onze sterkte uitmaakt - vind je dus in onze club ook terug. En geloof me, ik heb in het Gentse veel contacten met leden van andere kajakclubs : het is niet overal zo. In sommige (gelukkig maar sommige) clubs is het de mentaliteit van : trek uw plan, ik vaar door. Deze mooie mentaliteit zie je bij ons trouwens niet alleen in noodsituaties. Ook bij het inen uitstappen of bij het overdragen langs de oevers bij een versperring wordt er spontaan geholpen. Dit is iets wat niet mag en wat niet zal verloren gaan. Deze mooie groepssfeer is iets wat trouwens resulteert in een goede sfeer en gezelligheid ook buiten het kajakken zelf. Een prachtige kajak- / wandel- / fietsweek. Ignace. : iets wat door Bart ook tijdens het wandelen halsstarrig werd volgehouden, maar dit is een inside.

5 5 Een weekje in de Eifel Maandagmorgen verzamelden we met de hele groep aan de spuikom. We maakten ons klaar voor een reis van ongeveer 3 uur naar Althenahr. Toen we eindelijk waren aangekomen gingen we allemaal onze kamer ontdekken en eens gaan kijken hoe hoog het water stond. We gingen de bossen verkennen en een beetje in het stadje rondneuzen. Die avond in de jeugdherberg was het -hoe kan het ook anders- schnitzel als avondmaal. Daarna had Patriek een leuke quiz bedacht waar we de rest van de avond mee vulden. De volgende morgen ontbeten we, maakten onze lunchpakketten voor die middag, kropen in onze pakken en vertokken met de auto naar onze vertrekplaats. Sommigen plasten nog een laatste keer en we vertrokken voor een tocht van 20 km. Toen we plots moesten kiezen tussen links en rechts, kozen we voor rechts maar dat was blijkbaar niet zo een goede beslissing. Er waren takken die ons tegenhielden en er vormde zich een soort draaikolk. Sommigen konden onder de takken doorvaren anderen kantelden om. Uiteindelijk moesten we ons aan de natuur overgeven en uit onze boten stappen, over de takken klimmen en er langs de andere kant weer instappen. Even een avontuurtje beleeft. Als we aankwamen bij de jeugdherberg was er een vervalletje waar sommigen een beetje speelden. Woensdag vertokken we aan de jeugdherberg tot 15 km verder. Die dag gingen sommigen naar huis. De anderen bleven en gingen nog wandelen in het bos. De volgende dag gingen Daniëlle, Patriek, Reinert en Filip mountainbiken terwijl Bart, Valerie,Sylvia,mama en papa,marte,thor,wout en ik gingen wandelen. Daarna gingen we allemaal samen zwemmen. Die avond gingen we eten in een cowboysaloon waar de hamburgers blijkbaar zeer groot zijn. Die dag was het Halloween en wij wilden te voet van de saloon naar de jeugdherberg in het donker. Maar dat mocht niet want er moest een volwassene mee dus zijn Patriek en Filip maar mee gegaan. De laatste dag van onze reis. We pakten onze koffers en gingen elk iets anders doen. Wij gingen samen met Valerie en Filip naar Maastricht gaan shoppen. Dan weer naar huis en in ons lekker warme eigen bedje kruipen. Laure

6 6 De Eifeltrip Ik had er alvast heel veel zin in! Ik staarde naar mijn kajak om hem op te auto te laden en er mee weg te rijden. Na een helse wind rit kwamen we aan in de jeugdherberg. Het eerste wat de echte waterratjes deden was het waterpeil van de rivier bekijken en het zag er goed uit!! Prima zelfs! Na de verkennende wandeling waren we allen klaar voor de quizavond. (Patriek, het mag de volgende keer ietske makkelijker!) De volgende dag was het grote moment : ONZE EERSTE KA- YAKTOCHT!!!! Het werd een super spannende tocht met veel golfjes en vervalletjes. THE MAX! Hier heb ik de smaak te pakken om weer één of twee stapjes verder te gaan. (mama, papa zit Slovenië er echt niet in deze zomer??) Onze tweede tocht was wat kouder (voor sommige héél koud) maar toch ook de moeite. Groetjes, Marte ( zonder H )

7 7 In the pool. Bij het lezen van dit nummer zijn er al 2 zaterdagen in het zwembad achter de rug. Er stond telkens een flinke groep gegadigden te wachten om de kajaks in te springen en er in te vliegen. Door het grote aantal deelnemers is het soms wat moeilijk om iedereen aan bod te laten komen. We zijn wat onderbemand in instructeurs maar we proberen toch om in het uurtje zoveel mogelijk leden in de kajak te krijgen en te laten oefenen. De ene week zal je soms wat langer in een kajak kunnen zitten, de volgende keer zal het misschien wat minder zijn. We hopen dat iedereen hiervoor wat begrip kan opbrengen. De leden die het al onder de knie hebben proberen de beginners met raad en daad bij te staan. Ondertussen zal iedereen al wel ondervonden hebben dat het er simpel uitziet, maar dat het toch heel wat oefening vergt voor je er weg mee bent. ( tenzij je natuurlijk een natuurtalent bent zoals Jeremy )

8 8 zaterdag 19 oktober 2013 van sint Amands naar Rupelmonde en terug Het weerbericht gaf een 15 graden luchttemperatuur met wat bewolking. Dat was al prima. De watertemperatuur zal nu ook iets van een 15 C zijn (zodat een droogpak wel aangewezen is). Ik ben een van deze dagen als experiment wat in de zwemdok gaan staan bij 15 graden watertemperatuur en op enkele minuten, ondanks het fleece onderpak, wordt het al flink koud. Wie de kans heeft moet zeker zijn uitrusting uitproberen. Ik ga alvast nog wat thermisch ondergoed bij aandoen onder het onderpak bij lagere watertemperaturen. De getijdentabel gaf voor Wintam laagwater rond 12 uur. Met hoog water ronde de 5 m en Laag water 0.48 zouden we een redelijke stroming hebben zodat te water rond 9 uur zeker tijd genoeg zou geven voor de ong 15 km van Sint Amands naar Rupelmonde. Vertrek vanaf het mooie pleintje voor de kerk in Sint Amands. Aan het toeristisch bureeltje naast het café kunnen we duidelijk de verhogingen zien die in de loop der jaren uitgevoerd zijn om het Scheldewater te bedwingen. Richting Rupelmonde zag er alvast verleidelijk uit De trap voor de kajak leek nogal moeilijk bereikbaar vandaar de start vanaf het ponton met een redelijk hoge instap maar zonder noemenswaardige problemen.

9 9 Onderweg een zichtje op Temse Geland in Rupelmonde op de steigers van de het schip dat aan de steiger ligt naast de jachthaven jachthaven is het lichtschip de "Westhinder" dat opengesteld is voor bezoekers. Het is dan ook langs de Westhinder dat we de terugtocht aanvatten rond 13 u. Het tij was al terug wat aan het opkomen wat duidelijk aan de vaargeulboeien te zien was. Hier en daar was het wel opletten om wat ruimte te houden tussen de vaargeul en de kade zodat we soms liever langs de andere oever verder voeren. Veel beroepsvaart was er overigens niet maar het blijft toch opletten. Bij laag water hebben we enkele oevers met hun strand bekeken op de mogelijkheid tot landen en dat bleek op de plaatsen die we getoetst hebben best mee te vallen (laag water). Na een prachtig tochtje St Amands terug in zicht. Paul

10 10 Ditjes en datjes. Opgeruimd staat netjes Zaterdag 28 december steken we de handen uit de mouwen en gaan we ons kajakmateriaal nazien en wat herschikken. We hebben een aantal kajaks die moeten hersteld worden. Onze container raakt stilaan overvol, een herinrichting moet wat meer ruimte opleveren. Wie vrij is mag gerust een handje komen helpen, want veel handen maken licht werk. Nieuwjaarsduik Op zaterdag 11 januari 2014 helpen we opnieuw mee aan de nieuwjaarsduik te Bredene. We kiezen dit keer voor een nieuwe locatie. We verplaatsen het gebeuren naar strandpost 2 aan het Strandhuis. Hier krijgen we de douches ter beschikking en er zullen ook containers worden geplaatst die zullen dienen als kleedruimte. Wie wil meewerken wordt verwacht tegen 13.30u. Wij gaan, zoals vorige edities, sprotjes bakken en aanwezig zijn op zee met enkele kajakkers. De ijsberen mogen tussen u en 15u het sop in. Noteer deze datum alvast in je agenda!!

11 11 Uitbreiding van onze vloot. Met de komst van een pak nieuwe leden was ons botenpark aan wat uitbreiding toe. Daarom ben ik op zaterdag 16 november even snel over en weer gereden naar Wormer om te shoppen bij Arjan Bloem. Daarna in kanoshop Bergschenhoek nog wat gezocht naar interessante koopjes. Met een mooie lading terug naar Bredene gesnord. De oogst: een blauwe wavesport fuse, een pyranha varun, een pyranha z-one en een rode eskimo topo. Ondertussen zijn er al 3 van de 4 kajaks uitgetest in het zwembad. De z-one ligt te wachten in de loods op een vrijwilliger voor een proefvaart op de spuikom. We hebben nu weer een aantal kajaks ter beschikking die geschikt zijn voor zowel spuikom, zee als wildwater. Veel vaarplezier! Patriek zondag 22 december 9e Sylvester VTT De Haan 45 km afspraak om 9.30u in De Haan Sportcentrum Haneveld Nieuwse steenweg 74 Deelname prijs 3 / 5

12 12 Verdorie, peddel vergeten!! Waar zie je die vis? Wie had een vat besteld? De geboorte van en kajak. Red bull river race Canada Voor onderweg, alle comfort in een doos. Daar is over nagedacht. Searching for the River God.

WATERRATJES WOS. W magazine. Jaargang 5 nr. 46 juli/augustus inhoud. Programma Toertocht Kasterlee Het lijk van de Canche Lachen is gezond.

WATERRATJES WOS. W magazine. Jaargang 5 nr. 46 juli/augustus inhoud. Programma Toertocht Kasterlee Het lijk van de Canche Lachen is gezond. 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 5 nr. 46 juli/augustus 2016 inhoud Programma Toertocht Kasterlee Het lijk van de Canche Lachen is gezond. 2 Programma juli/augustus 2016 Tijdens zomermaanden is het

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine

WATERRATJES WOS. W magazine 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 6 nr. 58 oktober 2017 Zijn er nog kajakkers??? Het watersportseizoen loopt stilaan ten einde. We hopen op nog enkele mooie nazomerse dagen zodat we toch nog wat kunnen

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. Inhoud. Programma Loopcrossen Lidgelden Toertochtenkalender Lachen is gezond. Surfspots

W magazine WATERRATJES WOS. Inhoud. Programma Loopcrossen Lidgelden Toertochtenkalender Lachen is gezond. Surfspots 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 4 nr. 30 januari 2015 De 4 is vervangen door de 5, de kerstboom begint de naalden te verliezen en de kalkoen is al een tijdje verteerd. Het eerste nummer van 2015

Nadere informatie

Met de kajak op de Westerschelde van Waarde naar Borssele

Met de kajak op de Westerschelde van Waarde naar Borssele Met de kajak op de Westerschelde van Waarde naar Borssele Maandag 21 september leek alles ok om de tocht van Waarde naar Borssele te ondernemen. Hoog water rond 8u30, een 3 tot 4 BF met 15 C luchttemperatuur,

Nadere informatie

Op zondag 31 augustus leek het weer prima voor een tochtje op de Oosterschelde. Een 4 tot 5 Beaufort met af en toe een bui en 18 C luchttemperatuur.

Op zondag 31 augustus leek het weer prima voor een tochtje op de Oosterschelde. Een 4 tot 5 Beaufort met af en toe een bui en 18 C luchttemperatuur. Op zondag 31 augustus leek het weer prima voor een tochtje op de Oosterschelde. Een 4 tot 5 Beaufort met af en toe een bui en 18 C luchttemperatuur. weerbericht yerseke Na de middag laag water zodat ik

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine

WATERRATJES WOS. W magazine 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 5 nr. 40 januari 2016 Happy 2016 inhoud Programma Nieuwjaarsduik. Op de Westerschelde Toertochtenkalender Lachen is gezond. De feestdagen zijn weer achter de rug.

Nadere informatie

Oosterschelde van de Oesterdam naar Gorishoek en Yerseke

Oosterschelde van de Oesterdam naar Gorishoek en Yerseke Oosterschelde van de Oesterdam naar Gorishoek en Yerseke Maandag 14 juli 2014 plan ik een tochtje op de Oosterschelde van de Oesterdam naar Gorishoek en Yerseke. De weervoorspelling lijkt prima, bewolkt

Nadere informatie

Startpunt Steenbergse vliet naar Oude Tonge - Volkerak. In het geheel een 20 km.

Startpunt Steenbergse vliet naar Oude Tonge - Volkerak. In het geheel een 20 km. Dinsdag 29 juli leek de weersvoorspelling prima voor een al lang gepland tochtje op het Volkerak http://www.deltagids.nl/nl/krammer-volkerak. Bewolkt, weinig zon en een max 23 C luchttemperatuur met 4

Nadere informatie

W magazine. Off we go... WATERRATJES WOS. inhoud Programma Toertocht Brugge Sportquiz Pink Ribbonettes Lachen is gezond

W magazine. Off we go... WATERRATJES WOS. inhoud Programma Toertocht Brugge Sportquiz Pink Ribbonettes Lachen is gezond 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 6 nr. 52 maart 2017 Off we go... De kajaks zijn weg uit het zwembad. We ruilen het warme zoet water voor het frissere zout water van de spuikom. Wie wil kan op zaterdag

Nadere informatie

Op de Oosterschelde van Srijenham naar Wemeldinge

Op de Oosterschelde van Srijenham naar Wemeldinge Op de Oosterschelde van Srijenham naar Wemeldinge Donderdag 14 juli. Een passend weerbericht voor een kajaktochtje. De watertemperatuur is nog steeds onder de 20 C dus voor mij nog vol ornaat, droogpak

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine

WATERRATJES WOS. W magazine 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 6 nr. 54 mei 2017 De ijsheiligen. Geen schrik, we gaan nu niet opeens de religieuze toer op. Maar we kijken reikhalzend uit naar 15 mei. Dan is het de feestdag van

Nadere informatie

Op dinsdag 7 mei had ik aan de hand van de weerberichten een rondje Grevelingen gepland. Er stonden verschillende testen op het programma, de nieuwe

Op dinsdag 7 mei had ik aan de hand van de weerberichten een rondje Grevelingen gepland. Er stonden verschillende testen op het programma, de nieuwe Op dinsdag 7 mei had ik aan de hand van de weerberichten een rondje Grevelingen gepland. Er stonden verschillende testen op het programma, de nieuwe GPS een Garmin Etrex 20, het droogpak (Peak) met steeds

Nadere informatie

Training sessie Northseakayak companions 15 aug 2015 in de haven van Nieuwpoort

Training sessie Northseakayak companions 15 aug 2015 in de haven van Nieuwpoort Training sessie Northseakayak companions 15 aug 2015 in de haven van Nieuwpoort Zaterdag 15 augustus was een trainingssessie aangekondigd van de Northseakayak Companions. Daarenboven was er voor de kust

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine

WATERRATJES WOS. W magazine 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 5 nr. 43 april 2016 Maartse buien en aprilse grillen Het onaangename weer van de laatste weken heeft wat roet in het eten gestrooid voor de toervaarders. Voor de tochten

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. In mei zijn de kajakkers er graag bij!

W magazine WATERRATJES WOS. In mei zijn de kajakkers er graag bij! 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 4 nr. 34 mei 2015 In mei zijn de kajakkers er graag bij! Het seizoen is nu volop begonnen. De conditie is al wat aangescherpt na enkele peddel zateren zondagen op

Nadere informatie

Een en ander gaf wel pittige golfjes waar de Dagger soms graag zijn neus instak.

Een en ander gaf wel pittige golfjes waar de Dagger soms graag zijn neus instak. Zondag 24 augustus 2014, een prima weervoorspelling voor een kajaktochtje op de Krammer. Niet te veel zon, af en toe een bui en 3 tot 4 Beaufort. windrapport grevelingendam.jpg Een en ander gaf wel pittige

Nadere informatie

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli Reisverslag Sri-Lanka 2 juli 25 December 2011 waren wij 12,5 jaar getrouwd en als verlaat huwelijksreis zijn wij met onze drie dochters naar Sri-Lanka vertrokken. Eerst lekker 3 dagen bij het zwembad rondhangen

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. Zonder woorden. Programma Watersportdag 21 mei Ronde van W-VL Een uitstervend ras??? Lachen is gezond.

W magazine WATERRATJES WOS. Zonder woorden. Programma Watersportdag 21 mei Ronde van W-VL Een uitstervend ras??? Lachen is gezond. 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 5 nr. 45 juni 2016 Zonder woorden. inhoud Programma Watersportdag 21 mei Ronde van W-VL Een uitstervend ras??? Lachen is gezond. 2 Programma juni 2016 4 juni: kajak

Nadere informatie

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele Vroeg in de morgen kwamen we aan op school, als snel stond de hele gang vol met koffers. Iedereen was een beetje zenuwachtig om te vertrekken. Het wachten op de bus leek wel eindeloos Maar al snel konden

Nadere informatie

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes!

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes! 02 05/05/ 17 Vandaag begon de week opnieuw op dinsdag. Normaal hadden we dan schrijfkriebels, maar de jongens en meisjes van het eerste en tweede leerjaar zijn op piratenklassen en hadden de hulp van Evi

Nadere informatie

Logboekverhaal. Schoolkamp 2014

Logboekverhaal. Schoolkamp 2014 Logboekverhaal Schoolkamp 2014 Mysterie kamp 22-25-april Dinsdag 22 april 2014 Vandaag moesten we om 8:00 op school verzamelen. Onze bagage werd ingeladen en wij namen afscheid van de ouders. Toen alles

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

Wezertocht van 25 juli tot 2 augustus

Wezertocht van 25 juli tot 2 augustus TKC - info september 2009 Verslag Wezertocht. Wezertocht van 25 juli tot 2 augustus Na 9 jaar in de club zijnde is het voor mij de eerste keer dat ik op een tocht heb gezwommen. En iedereen weet wat dat

Nadere informatie

Verhaal van puppy Sepp

Verhaal van puppy Sepp Verhaal van puppy Sepp Hallo allemaal, ik ben Sepp Ik wil graag mijn levensverhaal van de eerste 2 maanden bij mijn toen nog nieuwe gezinnetje vertellen. Ik ben een Dwergschnauzer zwart / zilver en op

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. Winter of herfst???

W magazine WATERRATJES WOS. Winter of herfst??? 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 4 nr. 31 februari 2015 Winter of herfst??? De winter laat nog steeds op zich wachten. Waar blijven de vriestemperaturen en de sneeuw? In plaats daarvan krijgen we

Nadere informatie

Zaterdag 15 oktober. Even een terugblik, mijn handschoenen moet ik duidelijk nog aandoen. En mijn veiligheidslijn is ook nog niet vastgeklikt.

Zaterdag 15 oktober. Even een terugblik, mijn handschoenen moet ik duidelijk nog aandoen. En mijn veiligheidslijn is ook nog niet vastgeklikt. Zaterdag 15 oktober Met de kajak op de Nieuwe Merwede van Oosthaven naar de Beneden Merwede. De Nieuwe Merwede loopt door het natuurpark De Biesbosch. En dat is te zien ook, tot bijna aan de Beneden Merwede

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Nono Ban, Braç Kroatië Even voorstellen: Jos Deborah Evelyn Mark Danny Helianthe PAGINA 1 Paulina Paul Tamara PAGINA 2 Vrijdag 21 september Het was zo ver! Alle koffers

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Zondag 4 februari 2018

Zondag 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018 Zondagochtend moesten we vroeg op want we moesten zeven uur op Schiphol zijn. Daar verzamelden we, 10 leerlingen en 3 docenten. Nadat we er allemaal waren gingen we inchecken en

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Nathalie zou varen met de Isére met een experimentele optrekbare scheg die op de achtersteven geschoven werd.

Nathalie zou varen met de Isére met een experimentele optrekbare scheg die op de achtersteven geschoven werd. Zondag leek een prima dag tussen twee buienlijnen in om een tochtje te varen. Kleindochter Nathalie en haar vriend Inias gingen meevaren. Geen zon en een 17 luchttemperatuur met ongeveer dezelfde watertemperatuur

Nadere informatie

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat Het boek van VISJE BLUB Gemaakt door iedereen die op de foto staat Het is 8 juni, een paar dagen voor de Slootjesdag in Diessen. Een vrijwilligster van de groep zit rustig wat te lezen bij t Turkaa tot

Nadere informatie

CZT Najaarstocht 2017 met de Mistral naar Oudeschild oktober Met Mirjam, Henk, Greetje, Alna en JanWillem

CZT Najaarstocht 2017 met de Mistral naar Oudeschild oktober Met Mirjam, Henk, Greetje, Alna en JanWillem CZT Najaarstocht 2017 met de Mistral naar Oudeschild 13-15 oktober Met Mirjam, Henk, Greetje, Alna en JanWillem Op een mooie dag in juli van dit jaar, zeilde ik met een vriend een rondje op de Westeinderplassen.

Nadere informatie

Reisverslag Helgoland

Reisverslag Helgoland Reisverslag Helgoland Op donderdagochtend om 4 uur ben ik met een goede vriend vertrokken naar Bremerhaven in Duitsland waar we om half tien de boot moesten hebben naar Helgoland. Doordat we door de Duitse

Nadere informatie

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Zaterdag 19 juli Geschreven door Antje en Maarten V.v.V. De treinreis van Maastricht naar Luik was echt te warm, maar van Luik naar hier was wel ok. Toen we aankwamen zijn

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB.

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. PORTUGAL 20 T/M 27-1-2016 FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. De vakantie begon om 5 uur s morgens op Schiphol met verzamelen van deelnemers en begeleiders. Iedereen was goed op tijd,waarna

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Daar kwam dit jaar verandering in. Zoals in de Binding nummer 40 aangekondigd, werd er een kanotocht georganiseerd door Ellie en Marjan!

Daar kwam dit jaar verandering in. Zoals in de Binding nummer 40 aangekondigd, werd er een kanotocht georganiseerd door Ellie en Marjan! Kanovaren of fietsen op zondag 3 juni a.s. Kanocentrum WirdumerklapWat doen langlaufers in de zomer? Hoewel langlaufers volgens eigen zeggen voldoende hobby s hebben blijkt toch de wens te bestaan van

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine. Jaargang 6 nr. 56 juli/augustus inhoud Programma Toertochten Lachen is gezond

WATERRATJES WOS. W magazine. Jaargang 6 nr. 56 juli/augustus inhoud Programma Toertochten Lachen is gezond WATERRATJES WOS 1 W magazine Jaargang 6 nr. 56 juli/augustus 2017 inhoud Programma Toertochten Lachen is gezond 2 Programma zomer Er zijn geen clubactiviteiten op zaterdag tijdens de zomermaanden. Vele

Nadere informatie

Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013

Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013 Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013 Woensdagochtend vertrokken we met 23 kinderen en 3 volwassenen, juf Karin, Arjan Wilting (vader van Kay) en meester Sander rond 9.00 uur richting

Nadere informatie

HET HEIKE Editie 20 Maart April 2013

HET HEIKE Editie 20 Maart April 2013 HET HEIKE Bezigheidstehuis De Hei Kruisberg 16 2480 Dessel Editie 20 Maart April 2013 Joepie!!! De kermis is weer in het land! 1 VIERING BENNY EN LUC Wat een feest! Luc, Benny en Helga werden gevierd tijdens

Nadere informatie

Maandag 18 oktober 2010 St Annaland Goes

Maandag 18 oktober 2010 St Annaland Goes Maandag 18 oktober 2010 St Annaland Goes We stonden vroeg op de kant Om onze manden vol te laden De wethouder van Sint Annaland Hield een mooie toespraak op de kade Allen het havengat uit onder zeil We

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. Bye bye 2014. Weer een jaartje voorbij, hopelijk weer ook een jaartje wijzer ( en grijzer voor sommigen).

W magazine WATERRATJES WOS. Bye bye 2014. Weer een jaartje voorbij, hopelijk weer ook een jaartje wijzer ( en grijzer voor sommigen). 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 3 nr. 29 december 2014 Bye bye 2014. Weer een jaartje voorbij, hopelijk weer ook een jaartje wijzer ( en grijzer voor sommigen). We kunnen terugblikken op een goed

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. Spring is in the air (laat ons hopen)

W magazine WATERRATJES WOS. Spring is in the air (laat ons hopen) 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 4 nr. 32 maart 2015 Spring is in the air (laat ons hopen) De seizoenen zijn niet meer wat ze geweest zijn. We hebben geen echte winter gehad, we bleven gespaard van

Nadere informatie

Terugblik op... de bewonersreis. Onze vakantiegangers.

Terugblik op... de bewonersreis. Onze vakantiegangers. Terugblik op... de bewonersreis. Onze vakantiegangers. Verslag bewonersreis. Maandag 14 mei 2018 Deze morgen vertrokken in het koude Houthulst en 2u30 later kwamen we aan in het mooie, zonnige Bergeijk

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Volendam Juni 2018

Volendam Juni 2018 Volendam Juni 2018 Heleen Dennis Ludolf Steffi Ben Robin Rein en Shirley Vrijdag 15 Juni Rond 12:00 uur zijn we vanuit Arnhem vertrokken richting Veenendaal samen met Steffi en Heleen, en onder begeleiding

Nadere informatie

Klasnieuws week 9. Deze week maandag mocht Lieze op het podium staan, want ze was jarig in de vakantie!

Klasnieuws week 9. Deze week maandag mocht Lieze op het podium staan, want ze was jarig in de vakantie! Klasnieuws week 9 Deze week maandag mocht Lieze op het podium staan, want ze was jarig in de vakantie! Maandag speelden we het spelletje Vlotte geesten, maar ook Sem had een balans spelletje mee. Leuk!

Nadere informatie

Strandlopers en Notenkrakers

Strandlopers en Notenkrakers Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07: Op de eerste dag van de zomervakantie gaan wij verkoeling zoeken in het water en chillen in het bubbelbad. Waar kunnen we deze elementen beter vinden dan in het

Nadere informatie

Reisverslag India 2008 Deel 2.

Reisverslag India 2008 Deel 2. Reisverslag India 2008 Deel 2. Dag 22 - Zaterdag 25 oktober 2008. Zaterdag vroeg naar Bangalore gevlogen waar Hans en Gerda ons stonden op te wachten. s Middags de stad in geweest om nog e.e.a. te kopen.

Nadere informatie

Brandingvaren op de Noordzee voor de kust van Oostduinkerke

Brandingvaren op de Noordzee voor de kust van Oostduinkerke Brandingvaren op de Noordzee voor de kust van Oostduinkerke Woensdag 13 januari 2016. Reeds enkele dagen gepland voor de noordzee kajakkers maar gezien de stevige wind en de nogal woelige zee hadden enkele

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Week van 1 tot 5 juni 2015

Week van 1 tot 5 juni 2015 Week van 1 tot 5 juni 2015 Project: diplomaweek Maandag: Deze morgen stonden heel wat kinderen te popelen om aan de slag te gaan met ons toneel. Hun geduld werd nog wat op de proef gesteld want eerst kwam

Nadere informatie

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van donker naar licht is geverfd en dat vind ik heel speciaal

Nadere informatie

ACTIVITEITEN GEKKO VZW 2017

ACTIVITEITEN GEKKO VZW 2017 ACTIVITEITEN GEKKO VZW 2017 2017, 311 leden, een absoluut record, allen bedankt, gekko is een club voor allen, jong en oud, recreatief, sportief, alles kan en niets moet. Werkjaar 2017 recreatie Vaste

Nadere informatie

Tocht van Waarde (Reimerswaal) naar Fort Elewoutsdijk - Rechter Scheldeoever NL

Tocht van Waarde (Reimerswaal) naar Fort Elewoutsdijk - Rechter Scheldeoever NL Tocht van Waarde (Reimerswaal) naar Fort Elewoutsdijk - Rechter Scheldeoever NL Kajak Dagger Charleston 14 Do 09 aug 2012 De weervoorspelling op windfinder leken gunstig. Toenemende wind tot 3 Bf in de

Nadere informatie

Beverkamp 2014 te Villers sur Lesse

Beverkamp 2014 te Villers sur Lesse Beverkamp 2014 te Villers sur Lesse 20 juli Malac helpt de bevers vliegen Na de grote opening en de busrit kwamen we aan in Villers sur Lesse. We zagen het gele kasteel al uit de verte opdoemen! Na een

Nadere informatie

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland.

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Noorwegen Maandag 22 augustus 2011 Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Dinsdag 23 augustus. Om 12.30 moeten we inschepen richting Oslo op de prachtige

Nadere informatie

Aan de knutseltafel stempelden we een schoorsteen. De gastjes mochten dan kiezen wat ze hiermee deden. Een schoentje voor schilderen, een zwarte

Aan de knutseltafel stempelden we een schoorsteen. De gastjes mochten dan kiezen wat ze hiermee deden. Een schoentje voor schilderen, een zwarte Klasnieuws week 14 Maandag startte de dag met een sintforum. Wim deed alles aan wat de kinderen van de school voor hem maakten. Daarna oefende hij met een zware stem om te klinken als de echte sint en

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV Zaterdag was het afbreekdag voor een groot deel van de Reuselse kolonie. Janneke keek aandachtig toe hoe papa de tent inpakte Zaterdag, 30 mei In de vroege morgen werden we verwelkomd door een orkest van

Nadere informatie

IJsland. Rick Balkenende, 30 Juni-22 Juli

IJsland. Rick Balkenende, 30 Juni-22 Juli IJsland Rick Balkenende, 30 Juni-22 Juli En daar sta je dan, op het vliegveld van Keflavik, je kent niemand en hebt geen idee waar je heen moet. Iedereen om je heen spreekt in een vreemde taal waar geen

Nadere informatie

Heuvelklas in Westouter

Heuvelklas in Westouter K L A S N I E U W S U I T K L A S 4! Jaargang 9, nummer 31 23 mei 2016 Heuvelklas in Westouter De maandag na de heuvelklas stonden we nog even stil bij de heuvelklas. We speelden een heuvelklasquiz en

Nadere informatie

GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN. Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km.

GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN. Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km. GR 5 MANTERNACH - LIVERDUN Vrijdag 9 mei 2008 Manternach Grevenmacher 6 km. Gemiddelde snelheid in beweging : 5,6 km. We rijden met de trein naar Manternach in Luxemburg. Normaal gezien hebben we 15 minuten

Nadere informatie

München. Leerlingen 4V met hun uitwisselingen

München. Leerlingen 4V met hun uitwisselingen München Hallo, wij zijn Fenne en Isabel uit 4 vwo en zijn in september op uitwisseling geweest naar München. Daar zijn we een week bij iemand in huis geweest; iedereen had zijn eigen gastgezin. Op maandagochtend

Nadere informatie

Pampa Modelfighters Knuffelvliegen 2012

Pampa Modelfighters Knuffelvliegen 2012 Pampa Modelfighters Knuffelvliegen 2012 Zondag 23 september 2012 Door Davy Carmans Op zondag 23 september 2012 was het weer zover, Pampa Modelfighters organiseerde voor de zesde keer hun ondertussen zeer

Nadere informatie

Alle belangrijke informatie over het nieuwe schooljaar en de introductie kunt u vinden op onze website! NEEM OOK EEN KIJKJE OP

Alle belangrijke informatie over het nieuwe schooljaar en de introductie kunt u vinden op onze website! NEEM OOK EEN KIJKJE OP s 06-07-2018 uitgave 18 Meteen naar de website? Klik hier: Kunt u niet wachten om alle agenda-activiteiten te bekijken, klik dan op de link om het jaarrooster van locatie Leuvensbroek of het jaarrooster

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOORWOORD

NIEUWSBRIEF VOORWOORD NIEUWSBRIEF VOORWOORD Hallo allemaal, Omdat we zóveel te vertellen hadden over de sportklassen, besloten we om een hele nieuwsbrief enkel en alleen rond de sportklassen te maken! We hopen dat iedereen

Nadere informatie

ALGEMEEN VERGEET HET LIDGELD NIET TE BETALEN + INFOBROCHURES NIET VERGETEN IN TE VULLEN

ALGEMEEN VERGEET HET LIDGELD NIET TE BETALEN + INFOBROCHURES NIET VERGETEN IN TE VULLEN N OV EM BE R ALGEMEEN VERGEET HET LIDGELD NIET TE BETALEN + INFOBROCHURES NIET VERGETEN IN TE VULLEN - INFO OVER LIDGELD VIND JE OP ONZE WEBSITE CHIRO SINT-DIONYSIUS. - INFOBROCHURES VIND JE BIJ DE LEIDING.

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

Schotland reis e verslag. Onderweg ging het werk natuurlijk gewoon door, ook Adrie was onverstoorbaar bezig in de spoelkeuken.

Schotland reis e verslag. Onderweg ging het werk natuurlijk gewoon door, ook Adrie was onverstoorbaar bezig in de spoelkeuken. Schotland reis 2011 2 e verslag Zondag 15 mei om 10.00 uur was het dan weer zover de bus met gasten arriveerde precies op tijd en vertrokken we weer richting het eiland Arran waar de golfers en wandelaars

Nadere informatie

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden.

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden. Verslag SRG vakantie Lagos Donderdag om 14:00 uur verzamelen we met z n allen op Eindhoven Airport. Iedereen is mooi op tijd en kunnen we door naar de incheck. Dit gaat allemaal erg voorspoedig en ook

Nadere informatie

Week van. Project: carnaval. Hoihoi! Maandag:

Week van. Project: carnaval. Hoihoi! Maandag: Week van Project: carnaval Hoihoi! Maandag: De projectvoorstellen stromen binnen. Jammer genoeg komen we niet tot een duidelijke favoriet. Gelukkig kwam er nog een nieuw idee uit de bus. Carnaval kon onmiddellijk

Nadere informatie

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 1 van 15 18-11-2012 20:40 WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 Door René van Maanen en Nol van Asseldonk Maandag begon de week met wat slechtere weersvoorspellingen voor het weekeinde.

Nadere informatie

Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015

Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015 Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015 Langzaam kwam het grote schip in beweging. Tientallen fietsers, waarvan de Wielerbroeders de vaste kern vormen, hadden inmiddels hun hut gevonden

Nadere informatie

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen.

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen. De week op de morgenster, Maurits cleijne. Ik begon de week met een heel goed gevoel over deze tocht naar engeland, had er zeer veel zin in, en ging er voor. Toen ik de eerste dag op de morgenster kwam

Nadere informatie

Week van 7 tot 11 september 2015

Week van 7 tot 11 september 2015 Week van 7 tot 11 september 2015 Project: Maandag: Na het forum hadden we de praatkring. Thor had een echte, levende buxuskever mee die we met een vergrootglas konden bekijken. Ook het (lege) slakkenhuisje

Nadere informatie

Met de veteranen een weekend naar

Met de veteranen een weekend naar Met de veteranen een weekend naar We vertrokken vrijdag 17 mei om 16:00 van het chalet om de vlieger vanaf Charleroi te nemen. Daar aangekomen namen we onze traditionele doop Aan boord waren er geen rode

Nadere informatie

Volgende week wordt elke ochtend voorgelezen door mama s, papa s, oma s en een vava. Dankjewel aan iedereen die tijd hebben gevonden!

Volgende week wordt elke ochtend voorgelezen door mama s, papa s, oma s en een vava. Dankjewel aan iedereen die tijd hebben gevonden! Nieuwsbrief 9 Schooljaar 2017-2018 17 11 2017 Er bestaan geen ouders die niet heimelijk in hun kinderen iets bijzonders zien. En ze hebben gelijk, de mogelijkheden zijn onbeperkt. Vrijdag 24 november:

Nadere informatie

MundoRado reis naar Maleme, Kreta.

MundoRado reis naar Maleme, Kreta. MundoRado reis naar Maleme, Kreta. Op maandag 9 juni was het zover. We gingen op vakantie naar het mooie eiland Kreta en om precies te zijn, naar Maleme. Om 12.00 uur moesten wij ons verzamelen op Schiphol

Nadere informatie

Week van 25 tot 29 mei 2015

Week van 25 tot 29 mei 2015 Week van 25 tot 29 mei 2015 Project: prinsessen Maandag: Pinkstermaandag Dinsdag: Deze week werd ons turnen gewisseld. I.p.v. turnen op donderdag krijgen we éénmalig turen op dinsdag. Na de praatronde

Nadere informatie

Met Sien en Mon op GWP naar zee

Met Sien en Mon op GWP naar zee Met Sien en Mon op GWP naar zee Mei 2013 HET DAGBOEK Basisschool De Zevensprong Albertkanaalstraat 31 2560 Nijlen tel 03 481 82 92 directie@bsdezevensprong.be www.bsdezevensprong.be DINSDAG 21 MEI 2013

Nadere informatie

Nr juni Merlijnflash

Nr juni Merlijnflash Nr. 14 28 juni 2011 Merlijnflash EN Zaterdagavond in Merlijn gewoonlijk is het er stil tijdens het weekend. Op 18 juni was het even anders: In de voormiddag werden tafels gedekt in de zaal en opvallend

Nadere informatie

MTB-school: XC-training voor gevorderden

MTB-school: XC-training voor gevorderden MTB-school: XC-training voor gevorderden Zaterdag 3 november 2007 Vandaag was het tijd om onze afspraak met de MTB-school na te komen. Om 9 uur stonden we paraat aan het meer van Warfa om er een dag flink

Nadere informatie

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B Funpop 2019 Sevenum 20 mei 2019 27 mei 2019 Reisverslag V1901B Inleiding Accommodatie: Landal Domein De Schatberg, huisje 116 Deelnemers: Joop Ferry Hans Wilco Rene Udo Jurrien Begeleiders: Gerrit Frieda

Nadere informatie

DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei. ZWEMMEN Zaterdag 18 Zwembad van Geel INSCHRIJVEN KAMP. Jongste Lilse Bergen Oudste Leuven

DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei. ZWEMMEN Zaterdag 18 Zwembad van Geel INSCHRIJVEN KAMP. Jongste Lilse Bergen Oudste Leuven DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei Jongste takken @ Lilse Bergen Oudste takken @ Leuven ZWEMMEN Zaterdag 18 mei @ Zwembad van Geel 38 ste jaargang: 2018-2019 Maand: mei 2019 Nummer: 9 P409906 Afzendadres en VU

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine. W-magazine is 1 jaar oud!

WATERRATJES WOS. W magazine. W-magazine is 1 jaar oud! 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 2 nr. 12 mei 2013 Hiep hiep hoera W-magazine is 1 jaar oud! Precies een jaar geleden verscheen het eerste exemplaar en ondertussen zijn we aan nummer 12 toe. De positieve

Nadere informatie

28 september - 2 oktober 15 OVER ONS PROJECT. Ons project leeft en groeit elke dag! Hier n overzichtje van wat de voorbije week zoal aan bod kwam:

28 september - 2 oktober 15 OVER ONS PROJECT. Ons project leeft en groeit elke dag! Hier n overzichtje van wat de voorbije week zoal aan bod kwam: 28 september - 2 oktober 15 OVER ONS PROJECT Ons project leeft en groeit elke dag! Hier n overzichtje van wat de voorbije week zoal aan bod kwam: We maakten pooldieren uit plasticine voor op onze Noordpool

Nadere informatie

W magazine WATERRATJES WOS. Te warm of niet te warm, that is the question. Patriek

W magazine WATERRATJES WOS. Te warm of niet te warm, that is the question. Patriek 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 3 nr. 28 november 2014 Te warm of niet te warm, that is the question. Is het de opwarming van de aarde die we nu aan de lijve ondervinden of is het gewoon een gril

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

GROETJES LISA. Groep 7 DIT WAS MIJN VERHAAL OVER GROEP

GROETJES LISA. Groep 7 DIT WAS MIJN VERHAAL OVER GROEP Groep 7 Ik ben Lisa Zigterman. Ik zit op obs de opslach. Het is hier heel leuk. We hebben veel humor soms een beetje te veel. Ik heb een hele leuke groep. Er zitten 7 kinderen in 1 jongen en 6 meisjes.

Nadere informatie

Wereld Kampioenschap Rafting 2010

Wereld Kampioenschap Rafting 2010 Wereld Kampioenschap Rafting 2010 Nederland, Zoetermeer 12 t/m 15 juli Trainen, trainen, trainen en nog eens trainen. Dat is wat wij in de aanloop naar dit WK hebben gedaan. Zou het zijn vruchten afwerpen?

Nadere informatie