Richtlijnen medewerkers Pukkelpop 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Richtlijnen medewerkers Pukkelpop 2014"

Transcriptie

1 Richtlijnen medewerkers Pukkelpop 2014 Beste medewerker, De verenigingen van Kiewit stellen je medewerking aan Pukkelpop zeer op prijs. Mede daardoor kunnen ze hun werking immers behoorlijk optimaliseren en hun leden extra in de watten leggen. We wensen je ook welkom op je post. Naast muziek, amusement en veiligheid heeft Pukkelpop 2014 nog een bijkomende focus: vriendelijkheid en behulpzaamheid. En daar kan jij als medewerker iets extra betekenen. Jij bent immers een beetje een ambassadeur van Kiewit die het iedereen aangenaam kan maken: festivalgangers, inwoners van Kiewit en collega medewerkers. Zo blijft Pukkelpop een duurzaam, lange termijn project, en daar worden we met zijn allen beter van. Daarom enkele tips: Blijf steeds vriendelijk en behulpzaam, een bedankt, tot ziens, fijne dag nog of sorry voor de overlast kost niets en maakt het je gesprekspartner aangenaam. Ga niet in discussie met mensen die toch doorgang willen, bij twijfel kan je ze best doorlaten. In bijna alle gevallen kan je inwoners gemakkelijk onderscheiden van festivalgangers, maak dan ook geen probleem en laat ze gewoon door. Stap naar mensen toe en vraag of je ze van dienst kan zijn. In deze brochure vind je heel wat informatie die je bij je dienstverlenende taak kan helpen. Lees ze in het begin van je post eens goed door, zodoende kan je op de meeste vragen die je krijgt een antwoord geven. Je kan er ook een aantal richtlijnen in vinden mbt tot het uitvoeren van je taak. We zijn ervan overtuigd dat je je daaraan zal houden. Zodoende zal het festival nog meer beschouwd worden als het vriendelijkste festival, en dat moeten we met zijn allen nastreven. We danken je van harte voor je medewerking en wensen je een aangename, probleemloze en festivalvriendelijke post. VZW Kiewit.

2 Algemene informatie: Tussen 13 en 17 augustus vervoeren bussen van De Lijn de festivalgangers van de festivalweide naar Camping B in de Kiewitstraat. De opstapplaats ligt ter hoogte van de Tulpinstraat. Route: zie plannetje in bijlage. Er is in principe om het kwartier een bus tussen 9.00 u en u. Een tweede circuit is dat van Camping B via de Kiewitstraat naar het station van Hasselt. Hoe vaak die bus rijdt hangt af van de vraag. Op zondag 17 augustus zal de spoorwegovergang in de Paalsteenstraat dicht zijn van 5h30 tot ongeveer 14h30. Dit omdat de treinen om de festivalgangers naar Hasselt te brengen zo lang zijn dat het problemen zou geven bij een open overweg. Die in de Kiewitstraat blijft open. In de Kiewitstraat zal van tot van aan de Zavelvenne- tot aan de Putvennestraat het verkeer in één richting rijden. In die richting mag men er dus door met een doorlaatbewijs, in de andere richting niet. Er zijn twee fietsenparkings : eentje van ongeveer 50are naast Camping Site A op de Kempische Steenweg. Een tweede aan de Mokenweg, zijstraat van de Zavelvennestraat. Geld afhalen kan op de festivalweide. Kortsbijzijnde banken liggen in de Banneuxstraat en in 't centrum van Zonhoven. De naam RCH (Research Campus Hasselt) is veranderd in Corda Campus. Je komt de naam in deze infomap nog enkele keren tegen. Je zal zien dat de parking op de Kempische Steenweg naast de Tulpinstraat Parking Intro heet. Van waar deze naam? Intro vzw maakt festivals, voorstellingen in cultuurcentra, indoorevents, sportmanifestaties, en andere evenementen zoals beurzen, vormingen en conferenties toegankelijk voor anders validen. Samen met Intro levert Pukkelpop dan ook extra inspanningen. Op Camping Site A, recht tegenover het festivalterrein, is er voor hen een voorbehouden kampeerzone. In deze zone zijn toegankelijke toiletten, douches en een verzorgingstent aanwezig. In de verzorgingstent zijn er o.a. een tillift, een verzorgingsbed, een toiletstoel en aangepaste wasbekkens.

3 Algemene informatie wegafzetting Doel van het afsluiten van deze straten is er voor te zorgen dat er geen (te grote) overlast is voor de buurt. Deze straten zijn dan ook niet toegankelijk voor festivalgangers en dienen duidelijk niet als parkeerruimte. Er geldt trouwens een parkeerverbod. De afzetting gebeurt vanaf woensdag 13/ u. tot zondagmorgen 17/8 om 7.00 u. De medewerkers wijzen er de festivalgangers vriendelijk maar kordaat op dat deze straten voor hen verboden terrein zijn. De inwoners van de afgesloten straten van Kiewit (zie verder) krijgen een doorgangsbewijs dat kan gekopieerd worden voor hun bezoekers. Klanten van handelszaken in de afgesloten straten hebben vrije doorgang. De doorgangsbewijzen voor de industriezone aan de Walenstraat zijn afgedrukt op een witte achtergrond. Kopieën van deze doorgangsbewijzen zijn hier ook geldig. Deze doorgangsbewijzen verlenen geen doorgang tot andere straten. Ook bezoekers van de Kinderboerderij, het Sportcentrum Hades hebben speciale doorgangsbewijzen op een witte achtergrond. Kopieën zijn hier ook geldig. Aan hen moet toegang verleend worden tot hogergenoemde plaatsen. Zij mogen hiermee niet in de andere afgesloten straten. Toiletten Voor de medewerkers worden TOITOI s geplaatst op volgende punten: Kempenhof Paalsteenstraat Schrijnbroekstraat achter Europalaan achter Paalsteenstraat Bosbeekstraat Medewerkers op andere plaatsen kunnen gebruik maken van de toiletten van de Binder of van de verschillende parkings. Algemene informatie Netheid Pukkelpop streeft ernaar een proper festival te zijn, zowel voor de festivalgangers als voor de buurt. Daarom wordt aan alle medewerkers gevraagd dat ze de sectorverantwoordelijke verwittigen indien ze substantiële hoeveelheden vuil zien liggen waar dat niet thuishoort. Zij zullen dan de reinigingsdiensten verwittigen die het komen opruimen. Vuil laten liggen trekt immers vuil aan. Algemene informatie Interventieteam Werkt woensdag, donderdag en vrijdag van 12 tot 23h. Kan ingeschakeld worden op elke moment op elke plaats waar er behoefte is. Medewerkers komen met de fiets zodat ze zich makkelijk en snel naar een ander locatie kunnen begeven.

4 Sector 1: Berkenveld, Kuringen heide en parking 8 Verantwoordelijken: Leon Roussard 0478/ Dirk Huybrechts 0478/ Post 3 Schrijnboekstraat/ Nobellaan Post 6 Schrijnbroekstraat/ L. Pasteurstraat Post 22 Schrijnbroekstraat/ H. Dunantlaan Deze zijstraten van de Schrijnbroekstraat zijn geen parkeerplaats voor festivalgangers. De festivalgangers worden verwezen naar Parking 8. Post 25 & 26 Kempenhof Medewerkers aan de beide ingangen van het Kempenhof zorgen ervoor dat festivalgangers hier niet parkeren. Post 27 Schrijnbroekstraat achter. De festivalgangers worden verder verwezen naar Parking 8. De Paalsteenstraat is ook evacuatieroute, bij calamiteiten wordt de Schrijnbroekstraat achter tijdelijk dicht gezet zodat de evacuatieroute zonder problemen kan gebruikt worden. Post 28 Europalaan achter Post 29 Berkenlaan achter. Deze straten zijn geen parkeerplaats voor festivalgangers. Zij worden verwezen naar Parking 8 of de andere parkings. Post 30 Ranonkelstraat achter (spoor) Ook hier worden festivalgangers met hun wagens niet doorgelaten. Let er wel op dat de verbinding Paalsteenstraat/Ranonkelstraat/ Varenstraat/ Beverzakbroekweg een verbindingsweg is van Hasselt naar Zonhoven en op die wijze ook kan gebruikt worden. De verbinding Paalsteenstraat/ Ranonkelstraat is ook een evacuatieweg. Als er calamiteiten ontstaan moeten op deze plaats de wagens worden tegen gehouden welke een evacuatie kunnen bemoeilijken. Post 31 Paalsteenstraat/ Grasvennestraat De Grasvennestraat is geen parkeerplaats voor wagens van festivalgangers. Post 39 Kruispunt Paalsteen. De mensen van deze post kijken er op toe dat festivalgangers hier noch te voet noch met de wagen passeren. Uit veiligheidsoverwegingen moet voorkomen worden dat mensen over de spoorweg gaan. Post Hoek Paalsteenstraat / Nieuwstraat De mensen van deze post zorgen ervoor dadt er geen overlast van festivalgangers en geparkeerde wagens is in de Bosvijversstraat. Post 40 Fietspad Spoor/ Paalsteenstraat. Deze post zorgt er voor dat de weide noch als parkeerplaats noch als kampeerplaats wordt gebruikt. Eerst: festivalgangers op het verbod wijzen (politie zal hun wegsturen). Dan, indien nodig, contact opnemen verantwoordelijke sector. Post 42 Vilstraat/ St Gertrudisstraat, Post 43 Vilstraat/ Pijpenkop rechts.

5 Post 44 Blookstraat/St. Gertrudisheide. Post 45 Nieuwstraat/St. Gertrudisheide. Post 46 Nieuwstraat/ Hommelheidestraat. Post 64 Nieuwstraat voorbij ingang parking 8 Deze posten begeleiden de wagens op hun tocht naar de 1-dagparking 8. Post 60 Paalsteenstraat/ Bosbeekstraat De Bosbeekstraat is geen parkeerplaats voor de wagens van festivalgangers. Post 61 Paalsteenstraat/ G. Philipsstraat De G. Philipsstraat is geen parkeerplaats voor de wagens van festivalgangers. Klanten voor Restaurant Het Zoete Leven, Nieuwstraat 185 moeten doorgelaten worden aan de verschillende posten. Parking: P8. Nieuwstraat (langs Spar). - De toegang naar deze parking verloopt via Schrijnbroekstraat-Vilstraat St. Gertrudisheide-Nieuwstraat. De route zal afgebakend zijn met nadar of lint. P8 dient gedurende gans het festival voor de dagbezoekers. Bij het wegrijden kunnen de wagens ofwel naar de Kempische Steenweg, beter is echter ze te sturen via de brug van Kuringen naar de autostrade E 313 van waar alle richtingen mogelijk zijn. - Festivalgangers gaan van de parking naar het festival via de Nieuwstraat en de Europalaan. - Op deze parking moeten 5 plaatsen voorbehouden worden voor de Volkswagen actie. Speciale parkingvouchers om gratis te parkeren zullen aan de winnaars van de actie bezorgd worden. Omdat ze mogelijks makkelijk gekopieerd worden moeten ze goed gecontroleerd worden. - Medewerkers die parkingbegeleiding doen komen best met de fiets. - Het aan- en uitzetten van de lichtmasten op de parkings gebeurt enkel door de sectorverantwoordelijken! - Tijdens het festival moeten volle vuilniszakken geplaatst worden aan de ingang van de parking, aan de Nieuwstraat. Bij de eindopruiming op zondag mogen ze geplaatst worden op een voor een vrachtwagen goed bereikbare plaats.

6 Sector 2: Corda campus en omgeving (voorheen Research campus Hasselt) en P2, P3, P4 en P5 Verantwoordelijken: Bart Claes 0472/ David Brugmans 0497/ Post 9: Walenstraat Industrieweg Festivalgangers die op de CORDA parkings parkeren mogen NIET via de Walenstraat naar het festival gaan. Verbod door aanwezigheid/gevaar van de spoorweg. De festivalgangers moeten dus via de rotonde aan de ingang van de Corda Campus naar het festivalterrein gaan. Mogen WEL doorgelaten worden (met identificatie): - De bussen van De Lijn. Vermits er een strikte timing is moeten de medewerkers van deze post er voor zorgen dat de draaibare Heraspoort open staat als de bus de Industrieweg op rijdt. Dit om te voorkomen dat ze telkens moeten stoppen en opnieuw vertrekken. - De werknemers van Aminolabs, PGZ, E&S Tools en de leveranciers. - De wagens voor De Condé. - De werknemers van de Corda Campus na het werk.( aan hen wordt gevraagd om weg te rijden via de Walenstraat) Een 50-tal wagens van Aminolabs parkeren woensdag en donderdag (vrijdag niet owv 15 aug.), wegens gebrek aan plaats op het eigen bedrijf, op de weide tegenover Leoni. Een zone moet afgebakend worden waar die wagens kunnen blijven staan. Er moet ook een bezoek gebracht worden aan Aminolabs om daar concrete afspraken rond te maken.( zie ook B 7); ook voor Leoni nadars zetten omwille van kapotte ruiten in het gebouw. Deze post zorgt er ook voor dat festivalgangers niet parkeren op de Industrieweg tussen de Walenstraat en de Heraspoort. Post 11: Geboorteweide/Kiewitstraat. Auto s mogen niet langs achter op de parking rijden en zo een verkeerschaos veroorzaken. Post 12 Vondellaan Post 13 Ruusbroecklaan De Vondellaan, Ruusbroecklaan en omgeving mag niet gebruikt worden door sluikparkeerders, maar enkel door de bewoners. Post 14: Ingang Corda campus (voorheen Research Campus) Deze ingang mag niet gebruikt worden door de festivalgangers. Alleen bestemd voor de werknemers van de Corda Campus. Zij kunnen zich legitimeren met hun werknemersidentificatiebadge, medewerkers moeten dan ook niet vragen naar andere doorlaatbewijzen, dat wekt alleen maar wrevel. Er zijn ook aannemers aan het werken binnen de Corda-campus o.a. aan het nieuwe gebouw. Zij hebben natuurlijk geen identificatiebadge van de Corda campus. Zij zullen

7 een papier meekrijgen van de Corda-campus welk bevestigt dat zij daar werken moeten uitvoeren. Gelieve ze dan ook zonder probleem door te laten. Post 15: Kluwer Luminus parking Deze parkings mogen niet gebruikt worden door de festivalgangers op woensdag. Daarom wordt de toegang tot deze parking afgezet met nadar. Deze nadar wordt wel weggenomen telkens een werknemer van Corda de parking wil verlaten. Vanaf het moment dat de bovenste verdieping van de overdekte parking gebruikt wordt, dienen 2 personen van deze post zich te plaatsen voor de overdekte parking en 2 personen achter de overdekte parking. Zij stellen de nadar op instructie van de sectorverantwoordelijken op. Zij zorgen er tevens voor dat op terreinen van de Corda Campus zich geen enkele festivalganger beweegt. Los van het IPG callcenter werken er die dag waarschijnlijk nog medewerkers van andere bedrijven. Hiervoor dienen plaatsen voorzien te worden. Hoeveel is moeilijk te voorspellen, de sectorverantwoordelijken proberen dit in te schatten op basis van de info van het moment. Post 37 Walenstraat Boerderij. Deze post zorgt er voor dat ook hier niet geparkeerd wordt door festivalgangers en ook dat de festivalgangers niet proberen om langs hier het festivalterrein te betreden. Indien dat zo is verwittigen zij hun sectorverantwoordelijke. Post 47 Walenstraat/Kiewitstraat, ter hoogte van het kapelletje in de Kiewitstraat. De automobilisten verwittigen dat er in de Kiewitstraat eenrichtingsverkeer is. De kinderboerderij is bereikbaar. Post 48: Grootboomweg - Kiewitstraat Gedurende de nachtpost automobilisten verwittigen dat er in de Kiewitstraat eenrichtingsverkeer is. De kinderboerderij is bereikbaar. Overdag verplaatst deze post zich naar de Groene poort in Bokrijk. Ze verwittigen dan de fietsers om niet het gebruikelijke fietspad te volgen, want dan komen ze uit in Camping B, maar wel de omleiding van het fietsroutenetwerk te volgen. P2. Parking Industrieweg - Deze parking is ingedeeld in 2A, 2B, 2C,2D,2E,2F en omvat de (nieuwe) Industrieweg en aanpalende gronden en de parking binnen de omheining van de RCH. Ze is bestemd voor festivalgangers die kamperen op Camp site Kiewit A. - De industrieweg moet als eerste vol gezet worden. Als dat gebeurd is moet de sectorverantwoordelijke verwittigd worden. Vanaf dan rijden de shuttles over de Industrieweg. - Op donderdagnamiddag als de werknemers van Corda de omheinde parking verlaten hebben gaat er bijkomend geasfalteerde parking open. (Is wel meer als de eerste rij, is in feite een driehoek) Ook de doorgang van de parking naar de terreinen van de Corda Campus dienen met nadar te worden afgesloten. - De posten voor en achter de overdekte parking en de posten op de bovenverdieping en de onderste verdieping van de overdekte parking mogen hun plaats nooit verlaten.

8 - Het aan- en uitzetten van de lichtmasten op de parkings gebeurt enkel door de sectorverantwoordelijken! - Tijdens het festival moeten volle vuilniszakken langs de Industrieweg geplaatst worden. Bij de eindopruiming op zondag worden ze verzameld op een plaatst die voor een vrachtwagen goed bereikbaar is. P2. Corda Campus (voordien Research Campus Hasselt (RCH)) - Als alle medewerkers vertrokken zijn mogen vanaf donderdag de 2 verdiepingen van de overdekte parking gebruikt worden. Op elke verdieping moet altijd bewaking aanwezig zijn (2 personen). Deze post zorgt er voor dat men er niet rookt, vuur maakt of kampeert Vanaf het moment dat de overdekte parking wordt gebruikt dient er ook een post van 2 personen zich op te stellen voor de overdekte parking en een post van 2 personen achter de overdekte parking. Nadars dienen opgesteld te worden op instructie van de parking- of sectorverantwoordelijke. Deze posten zorgen er voor dat er zich geen festivalgangers bewegen op de terreinen van Corda. En ook dat de Kluwer-Luminus parking niet gebruikt wordt. Daarom wordt de ingang van deze parking ook afgesloten met nadar en door deze post terug open gesteld als een werknemer van de Corda Campus deze parking wil verlaten. - De posten voor en achter de overdekte parking en de post op de bovenverdieping van de overdekte parking mogen hun plaats nooit verlaten. - We zouden in principe ook plaatsen moeten vrijhouden voor de werknemers van de Corda-campus die toch komen werken. Woensdag proberen de verantwoordelijken te weten te komen of we plaatsen moeten vrijhouden en zo ja, hoeveel. - Er moet voor gezorgd worden dat werknemers van Corda de Campus probleemloos kunnen verlaten. - Het aan- en uitzetten van de lichtmasten op de parkings gebeurt enkel door de sectorverantwoordelijken! - Tijdens het festival moeten volle vuilniszakken langs de Industrieweg geplaatst worden. Bij de eindopruiming op zondag worden ze verzameld op een plaatst die voor een vrachtwagen goed bereikbaar is. P3. Geboorteweide. - Is bestemd voor festivalgangers die kamperen op Camp site Kiewit A. - Het aan- en uitzetten van de lichtmasten op de parkings gebeurt enkel door de sectorverantwoordelijken! - Tijdens het festival moeten volle vuilniszakken langs de Industrieweg geplaatst worden. (Niet langs het fietspad, dat is niet voor vrachtwagens bereikbaar.) Bij de eindopruiming op zondag worden ze verzameld op een plaatst die voor een vrachtwagen goed bereikbaar is.

9 P4. Parking onder de brug Philips en terreinen Infrax (langs de spoorweg). - Is bestemd voor festivalgangers die kamperen op Camp site Kiewit A. - Het aan- en uitzetten van de lichtmasten op de parkings gebeurt enkel door de sectorverantwoordelijken! - Tijdens het festival moeten volle vuilniszakken langs de weg aan de brug of in de Paalsteenstraat geplaatst worden. Bij de eindopruiming op zondag worden ze verzameld op een plaatst die voor een vrachtwagen goed bereikbaar is, bvb aan de brug. P5. Parking terreinen Scholen Kindsheid Jesu. - Gaat open vanaf woensdag en is bedoeld als een carpoolparking voor wagens met 4 à 5 inzittenden. Zelfde prijs als andere parkings. De parking is dus niet bestemd voor dagjesmensen, die moeten naar Parking 8. Parking 5 kan ook gebruikt worden voor andere wagens als de andere parkings vol zijn. - Op deze parking moeten ook 5 plaatsen voorbehouden worden voor de Volkswagen actie. Speciale parkingvouchers om gratis te parkeren zullen aan de winnaars van de actie bezorgd worden. Omdat ze mogelijks makkelijk gekopieerd worden moeten ze goed gecontroleerd worden. - Het aan- en uitzetten van de lichtmasten op de parkings gebeurt enkel door de sectorverantwoordelijken! - Tijdens het festival moeten volle vuilniszakken aan de ingang van de parking of langs de Kempische steenweg geplaatst worden. Bij de eindopruiming op zondag worden ze verzameld op een plaatst die voor een vrachtwagen goed bereikbaar is, bvb langs de steenweg. P2,P3 en P4 moeten, vanaf woensdag, EERST opgevuld worden langs de Industrieweg want op woensdag vanaf 14 uur ongeveer zullen de circulatiebussen van De Lijn over de parking rijden. Dit moet ook filevorming langs de Kempische steenweg voorkomen. P2,P3 en P4 : er mogen GEEN festivalgangers tussen de gebouwen rondlopen. Overdekte parking : nadars idem vorig jaar afzetten.

10 Sector 3: Kempische Steenweg tot en met de Vijversstraat + INTRO-parking. Verantwoordelijken: Jean-Marie Ramaekers 0496/ Eric Doggen 0477/ Post 4 Fietspatrouille Schrijnbroekstraat en omgeving. Deze medewerkers staan in voor de Schrijnbroekstraat en omliggende straten ( ook voor contact en mogelijke grieven van de buurt). Deze fietsploeg helpt ook mee als P8 dreigt vol te lopen. (Toegang dicht zetten aan brug, wagens naar andere parkings verwijzen enz.) De medewerkers van deze fietspatrouille hebben ook een luisterend oor naar de bekommernissen van de omgeving. Als ze iets horen of zien dat twijfelachtig is, er zich vuil opstapelt, of indien de signalisatie niet in orde is verwittigen ze de sectorverantwoordelijken. Bij de eerste post, en nadien bij elke postenwissel, komen de medewerkers van deze patrouille naar de kop van de Schrijnbroekstraat. De eerste post krijgt daar fluorescerende hesjes en seingever-bandjes van de verantwoordelijke van de vereniging, alle volgende posten krijgen hun fluorescerende hesjes en seingever-bandjes daar van hun voorgangers. De medewerkers blijven aan de kop van de Schrijnbroekstraat wachten tot ze instructies gekregen hebben van de sectorverantwoordelijken. Posten 7 en 18: Patrouille langs de Kempische Steenweg (links en rechts) aan ingang festivalterrein. - De stadswachten helpen bij oversteek door de festivalgangers van de Kempische Steenweg in beide richtingen. De stadswachten / politie geven opdracht aan onze medewerkers. - De medewerkers van Hades BBC roteren met de post op de kop van de Berkenlaan (ook Hades BBC medewerkers) vanaf de eerste post, woensdagmorgen. - De medewerkers van Real roteren met de post op de kop van de Europlaan (ook Real medewerkers) vanaf de eerste post, woensdagmorgen. - Alle medewerkers hebben ook de functie van seingever. Ze zorgen ervoor zorgen dat de Kempische Steenweg aan het festivalterrein parkeervrij blijft van auto s én fietsen! Wie auto of fiets wil parkeren, vriendelijk maar kordaat aanmanen om dat niet te doen (Zijn/haar voertuig zal weggesleept worden). Toch geparkeerd: melden aan de politie. De opdracht tot wegslepen moet duidelijk van de politie komen! De middenberm kan wel gebruikt voor het laden en lossen, dus voor tijdelijk stationeren.

11 Post 16 Station links Post 24 Station Rechts Medewerkers van deze posten melden zich voor hun taken bij de verantwoordelijke van de spoorweg, ze staan volledig ter hunner beschikking. Onder de brug aan de kant van Hasselt moeten parkeerplaatsen afgebakend worden voor pendelaars. Post 17 Brug Philips links Post 23 Brug Philips rechts Er mogen geen auto s onder de brug doorrijden, ook niet om mensen af te halen aan het station. Bewoners, met vergunning, mogen voorzichtig naar hun huis rijden. Tijdens het aankomen van volle treinen festivalgangers mogen geen auto s doorgelaten worden. Post 19 Berkenlaan voor Post 21 Europalaan voor De Berkenlaan, Europalaan en hun zijstraten dienen niet als parkeerplaats voor de wagens van festivalgangers. Post 20: Droogvennelaan De medewerkers aan de ingang van deze straat zorgen er voor dat geen enkel voertuig zich in deze straat parkeert. Deze straat is een evacuatieweg van camping A en moet totaal verkeersvrij blijven. NIEMAND mag in deze straat parkeren. Post 32 Vijversstraat achter. Post 36 Vijversstraat voor. De Vijverstraat dient niet als parkeerplaats voor de wagens van de festivalgangers. De handelaars dienen evenwel bereikbaar te zijn. Niet-festivalgangers worden zoveel mogelijk ongemoeid gelaten Post 38 Fietspatrouille Berkenlaan. Post 41 Fietspatrouille Europlaan. Er zal een mobiele brigade opereren in de Berkenlaan, de Europalaan, de Schrijnbroekstraat en de respectievelijke zijstraten. De mobiele brigade zorgt er voor dat wagens van festivalgangers hier niet parkeren. Als een bewoner toelating geeft dan is dat evenwel in orde. Als er een foutparkeerder zou zijn dan zou via de sectorverantwoordelijke de politie verwittigd moeten worden. De medewerkers van deze fietspatrouilles hebben ook een luisterend oor naar de bekommernissen van de omgeving. Als ze iets horen of zien dat twijfelachtig is, er zich afval opstapelt, of indien de signalisatie niet in orde is, verwittigen ze de sectorverantwoordelijken. Bij de eerste post, en nadien bij elke postenwissel, komen de medewerkers van deze patrouille naar de kop van hun respectievelijke straat. De eerste post krijgt daar fluorescerende hesjes en seingever-bandjes van de verantwoordelijke van de vereniging, alle volgende posten krijgen hun fluorescerende hesjes en seingever-bandjes daar van hun voorgangers. De medewerkers blijven aan de kop van hun straat wachten tot ze instructies gekregen hebben van de sector-verantwoordelijken.

12 Post 33 Ranonkelstraat/ Waterleliestraat Waterleliestraat en Rietstraat dienen niet als parkeerplaats voor de festivalgangers. Op deze plaats wordt de achteringang van deze straten bewaakt. Post 53B Fietspatrouille Rietstraat en omgeving In de Rietstraat en omgeving is er een fietspatrouille voorzien die er voornamelijk moet voor zorgen dat er niet verkeerd geparkeerd wordt. De medewerkers van deze fietspatrouille hebben ook een luisterend oor naar de bekommernissen van de omgeving. Als ze iets horen of zien dat twijfelachtig is, er zich afval opstapelt, of indien de signalisatie niet in orde is, verwittigen ze de sectorverantwoordelijken. Bij de eerste post, en nadien bij elke postenwissel, komen de medewerkers van deze patrouille naar de Binder. De eerste post krijgt daar fluorescerende hesjes en seingeverbandjes van de verantwoordelijke van de vereniging, alle volgende posten krijgen hun fluorescerende hesjes en seingever-bandjes daar van hun voorgangers. De medewerkers blijven aan de Binder wachten tot ze instructies gekregen hebben van de sectorverantwoordelijken. Aandacht: Vanaf 5/8 zijn er werken aan de stoepen in de Rietstraat en Waterleliestraat. Indien dit problemen geeft moeten de sectorverantwoordelijken verwittigd worden. Indien de aannemer teveel hinder ondervindt van het verkeer op de Kempische Steenweg kan hij eventueel via de Varenstraat en de Beverzakbroekweg naar de Beringersteenweg geleid worden. Parking: P INTRO (vroeger P1). Hoek Kempischesteenweg/ Tulpinstraat. Deze parking wordt enkel gebruikt door de mindervaliden die geregistreerd zijn via Intro. De inrit wordt voorzien langs de Kempische Steenweg. Tijdens het festival en bij de eindopruiming van de parking op zondag moeten volle vuilniszakken langs de Kempische steenweg geplaatst worden.

13 Sector 4: Kempische Steenweg vanaf Vijversstraat, Kiewitdreef, Zavelvennestraat en P6 & P7 Verantwoordelijken: Jackie Schildermans 0476/ Ludo Bammens 0478/ Post 2. Zavelvennestraat voor. De Zavelvennestraat wordt gebruikt door de shuttle. Festivalgangers afraden deze straat te gebruiken! Medewerkers van de hondenclub (50) hebben een doorgangsbewijs en moeten doorgelaten worden aan de ingang van de Zavelvennestraat en aan de Paalvennestraat. Info voor mensen van de Zavelvennestraat: Als ze naar Hasselt moeten dan kunnen ze met hun bewonerskaart het eenrichtingsverkeer nemen in de Kiewitstraat. Als ze van Hasselt terug komen dan is het zo : auto s met bewonerskaarten mogen wel degelijk door de Putvennestraat ( zowel voor als achter) en als ze willen kunnen ze via de Zwartvennestraat in de Zavelvennestraat geraken. De mensen van de security houden zelfs de overstekende kampeerders even tegen, schuiven de hekkens aan de kant en laten auto s met bewonerskaart door." Op deze manier moeten de mensen van die straten geen lange tijd aanschuiven over de Kempische Steenweg. Mensen die de Zavelvennestraat uitrijden MOETEN richting Zonhoven nemen, de middenberm is immers afgesloten voor alle verkeer. Mensen die doorgang vragen om naar Huisdokter Ilse Cupers van de Zavelvennestraat 91 te gaan moeten op woensdag en donderdag zonder verwijl doorgelaten worden. Post 34 Ranonkelstraat voor (Kemp Steenweg) Dit is een verbindingsweg tussen Kuringen en Zonhoven. En mag alleen maar daarvoor gebruikt worden, dus geen toegang voor festivalgangers! Mensen die de Ranonkelstraat uitrijden MOETEN richting Hasselt nemen, de middenberm is immers afgesloten voor alle verkeer. Post 35: Fietspad naast de kapel aan de Kempische Steenweg. Dit fietspad mag niet als plasserssteegje gebruikt worden, opletten dus! Post 50 Zavelvennestraat/Zwartvennestraat Post 51 Zavelvennestraat/ Paalvennestraat Post 52 Zavelvennestraat / Servitude Post 56 Zavelvennestraat/ Luchtvaartstraat Er mogen geen festivalgangers door en andere weggebruikers afraden om naar de Kiewitdreef te rijden. De Kiewitdreef en Paalvennestraat zijn de verbindingswegen voor de festivalgangers van camping B van en naar het festivalterrein. Bewoners van het achterste gedeelte van de Zavelvennestraat wordt aangeraden via de Luchtvaartstraat naar de steenweg te rijden, dat is veiliger en ze kunnen dan ook richting Hasselt nemen. (wat niet kan vanuit de Zavelvennestraat)

14 Post 64: Zavelvennestraat / verbinding Luchtvaartstraat, achter Vandereyt Door dat steegje mogen geen festivalgangers passeren die van of naar parkings / campings 11 en 12 in de Hasseltse Beverzakstraat gaan. Ze moeten verwezen worden naar de Kempische Steenweg. Indien er toch mensen doorkomen moeten de sectorverantwoordelijken verwittigd worden, zij verwittigen op hun beurt de Politie. De politie communiceert verder met de verantwoordelijken van 11 en 12. Post 65 Ingang Kiewitdreef. Deze post regelt het verkeer naar P6 en P7. Als deze parkings vol zijn wordt de toegang aan de Kiewitdreef dicht gezet. De post doseert ook de wagens die naar P6 en P7 rijden. Ze houden de verantwoordelijken van P6 en P7 op de hoogte. Team Netheid Kiewitdreef & omgeving - Om de Kinderboerderij en omgeving te sparen voor vervuiling, is de Kiewitdreef ingedeeld in 5 sectoren waar groepen van 2 personen de omgeving constant proper houden. Deze dagposten zijn actief van woensdag tot en met zaterdag van 9h tot 20h en zondag van 6h tot 17h. De medewerkers begeven zich bij aanvang van hun post, naar de ingang van parking 7 waar zij van de sectorverantwoordelijken instructies, fluorescerende hesjes, handschoenen, plastic zakken e.d. krijgen. - Op de wandelwegen mogen op geregelde afstand vuilzakken vastgehangen worden aan de nadars of Heras hekkens. Ze moeten als ze vol zijn wel dadelijk vervangen worden en gedeponeerd op de plaatsen hieronder vermeld. - Volle vuilniszakken dienen op de hierna vernoemde plaatsen gedeponeerd worden zodat ze zonder problemen bereikbaar zijn voor de ophaaldienst. Let er evenwel op dat ze geen hinder zijn voor het verkeer. o Paalvennestraat (Putvennestraat tot Kiewitdreef) : deponeren vuilniszakken aan kruispunt Paalvennestraat - Kiewitdreef o Kiewitdreef (Kempische steenweg tot Paalvennestraat): deponeren vuilniszakken aan kruispunt Paalvennestraat Kiewitdreef o Kiewitdreef (Kiewitdreef tot kruispunt kinderboerderij): deponeren vuilniszakken aan kruispunt Kiewitdreef fietspad o Wandelweg camping B: (Fietspad Kiewitstraat tot kruispunt Kiewitdreef): deponeren vuilniszakken aan kruispunt Kiewitdreef fietspad Parking: P6. Kiewitdreef. - Deze parking gelegen langs het kerkhof en de Kiewitdreef is bestemd voor festivalgangers die kamperen op camping site B. - Het aan- en uitzetten van de lichtmasten op de parkings gebeurt enkel door de sectorverantwoordelijken! - Tijdens het festival en bij de eindopruiming van de parking op zondag moeten volle vuilniszakken langs de Kiewitdreef geplaatst worden.

15 P7. Kiewitdreef. - Deze parking verder gelegen in de Kiewitdreef en is bestemd voor festivalgangers die kamperen op Camping site B. - Het aan- en uitzetten van de lichtmasten op de parkings gebeurt enkel door de sectorverantwoordelijken! - Tijdens het festival en bij de eindopruiming van de parking op zondag moeten volle vuilniszakken langs de Kiewitdreef geplaatst worden.

16 Sector 5: Vliegveld & omgeving, Kiewit heide, Parking 14 &15 Verantwoordelijken: Valère Knaepen: 0477/ Wim Vanvoorden: 0476/ Post 1: Luchtvaartstraat vooraan De Luchtvaartstraat is toegangsweg naar parking 14 en 15. Het gebruik van deze straat wordt aangemoedigd. De Luchtvaartstraat blijft in beide richtingen open. Deze post staat in verbinding met de verantwoordelijken van P14 en P15. Coördinaten en instructies worden gecommuniceerd aan 't begin van iedere post. Info voor mensen van de Luchtvaartstraat. Als ze naar Hasselt moeten dan kunnen ze met hun bewonerskaart het eenrichtingsverkeer nemen in de Kiewitstraat. Als ze van Hasselt terug komen dan is het zo :"auto s met bewonerskaarten mogen wel degelijk door de Putvennestraat ( zowel voor als achter ) en als ze willen kunnen ze via de Zwartvennestraat in de Zavelvennestraat geraken. De mensen van de security houden zelfs de overstekende kampeerders even tegen, schuiven de hekkens aan de kant en laten auto s met bewonerskaart door." Op deze manier moeten de mensen van die straten geen lange tijd aanschuiven over de Kempische Steenweg. Post 49: Rond punt Bokrijk. De weggebruikers verwittigen dat er in de Kiewitstraat eenrichtingsverkeer is. Het verkeer naar de Zavelvennestraat en Kiewitstraat wordt ontraden. Mensen die naar Bokrijk willen kunnen best ontraden worden hun auto te parkeren op het einde van de Bokrijkseweg omdat er druk verkeer zal zijn. Post 53A: Luchtvaartstraat / verbinding Zavelvennestraat, achter Vandereyt Door dat steegje mogen geen festivalgangers passeren die van of naar parkings / campings 11 en 12 in de Hasseltse Beverzakstraat gaan. Ze moeten verwezen worden naar de Kempische Steenweg. Indien er toch festivalgangers doorkomen moeten de sectorverantwoordelijken verwittigd worden, zij verwittigen op hun beurt de Politie. De politie communiceert verder met de verantwoordelijken van 11 en 12. Post 54 Luchtvaartstraat/ Zavelvennestraat. Festivalgangers en hun wagens hebben in de Zavelvennestraat niets te zoeken. Post 55: Kruispunt Vliegpleinweg / Hasseltse Beverzakstraat. Het voorste gedeelte van Hasseltse Beverzakstraat tot aan dit kruispunt is eenrichtingsverkeer. Van Woensdag tot zaterdag in de richting van Kiewit Heide vanaf zaterdag in de andere richting. De automobilisten die naar Zonhoven of naar Hasselt willen, verwijzen naar het verlengde van de Vliegpleinweg (= Reuvoortweg). Ze komen zo in Zonhoven en vandaar terug naar Hasselt. Indicatief zal de omschakeling zaterdagavond omstreeks 22h00 gebeuren.

17 Post 59: Luchtvaartstraat / Vliegpleinweg Hier kunnen festivalgangers voor Camping B rechtdoor via de servitudeweg naar parking 15, langs de Vliegpleinweg naar de Hasseltse Beverzakstraat en via de servitudeweg naar parking 14. Het sein om parking 14, 15 of beiden tegelijkertijd te gebruiken komt van de parkingverantwoordelijken. Auto s, die alleen maar campinggasten komen afzetten: verwijzen naar de Kiss- and ride zone aan de servitude in de Hasseltse Beverzakstraat. Er uitdrukkelijk op wijzen dat de Vliegpleinweg GEEN kiss & ride en parkeergelegenheid is. Post 66 Hasseltse Beverzakstraat/ Bokrijkweg Deze post wijst de weg aan festivalgangers en ook aan gewone mensen wordt de meest geschikte route gewezen om hun eindpunt te bereiken. Post 67 Ingang P14 Hasseltse Beverzakstraat. Deze post begeleidt het verkeer ter hoogte van de ingang van P14. Post 68 Kiss & Ride Hasseltse Beverzakstraat Deze post regelt het Kiss & Ride gebeuren op deze plaats. Team orde en netheid in de Mokenweg - Deze zone die dit team vuilvrij moet houden loopt van de ingang van parking 15 via de Mokenweg en de met Heras afgezette toegangsstrook in de weide, tot aan de effectieve ingang van camping B. - Deze dagposten zijn actief van woensdag tot en met zaterdag van 9h tot 20h en zondag van 6h tot 17h. De medewerkers begeven zich bij aanvang van hun post naar de ingang van parking 15 waar zij van de sectorverantwoordelijken instructies, fluorescerende hesjes, handschoenen, plastic zakken e.d. krijgen. - Op de wandelwegen mogen op geregelde afstand vuilzakken vastgehangen worden aan de nadars of Heras hekkens. Ze moeten als ze vol zijn wel dadelijk vervangen worden en gedeponeerd op de plaatsen hieronder vermeld. - Volle vuilniszakken dienen op de hierna vernoemde plaats gedeponeerd worden zodat ze zonder problemen bereikbaar zijn voor de ophaaldienst. Let er evenwel op dat ze geen hinder zijn voor het verkeer. Mokenwegzone en wandelpad tot aan ingang Camping B: deponeren vuilniszakken aan Mokenweg afzetting naar wandelweg

18 Parking: P14. Hasseltse Beverzakstraat - De toegang tot deze parking is gelegen in de Hasseltse Beverzakstraat via een servitude. Ze is bestemd als parkeerplaats voor Camp site Kiewit B. - De jachtpachter van de gronden naast parking 14, richting vliegveld, had vorig jaar klachten ivm festivalgangers die er hun gevoeg deden en er voederbakjes voor dieren vernielden. Om dit dit jaar te voorkomen is volgende afgesproken: 1. Er komen toiletten bij op de 2 weiden en zo opgesteld dat ze in het oog springen. 2. Medewerkers van P14 moeten er op toezien dat er niemand in de auto blijft slapen en dat men zich niet terug trekt in de bosjes. Daar hebben festivalgangers niets verloren. Onze medewerkers moeten dus die kant bewaken. 3. Er wordt gezorgd voor lint (rood/wit) en medewerkers van P 14 moeten die kant afzetten met dat lint. - Het aan- en uitzetten van de lichtmasten op de parkings gebeurt enkel door de sectorverantwoordelijken! - Tijdens het festival moeten volle vuilniszakken in de Hasseltse Beverzakstraat, aan de servitude aan de ingang van de parking, aan de Luchtvaartsraat of de Zavelvennestraat geplaatst worden. Bij de eindopruiming op zondag worden ze verzameld op een plaatst die voor een vrachtwagen goed bereikbaar is. P15. Verlengde Luchtvaartstraat - De toegang tot deze parking is gelegen in het verlengde van de Luchtvaartstraat. Ze is eveneens bestemd als parkeerplaats voor Camp site Kiewit B. - Het aan- en uitzetten van de lichtmasten op de parkings gebeurt enkel door de sectorverantwoordelijken! - Tijdens het festival moeten volle vuilniszakken in de Hasseltse Beverzakstraat, aan de servitude aan de ingang van de parking, aan de Luchtvaartsraat of de Zavelvennestraat geplaatst worden. Bij de eindopruiming op zondag worden ze verzameld op een plaatst die voor een vrachtwagen goed bereikbaar is.

19 Overzicht parkeerterreinen Festivalgangers De parkings waarvan hierna sprake zijn diegenen die bestemd zijn voor festivalgangers en NIET voor medewerkers, artiesten, VIP, Pers, Ze worden uitgebaat door medewerkers van Kiewitse verenigingen. P INTRO (vroeger P1). Hoek Kempischesteenweg/ Tulpinstraat. Deze parking wordt enkel gebruikt door de mindervaliden die geregistreerd zijn via Intro. De inrit wordt voorzien langs de Kempische Steenweg. P2. Parking Industrieweg & Corda Campus (voordien Research Campus Hasselt (RCH)) Deze parking is ingedeeld in 2A, 2B, 2C,2D,2E,2F en omvat de (nieuwe) Industrieweg en aanpalende gronden en de parking binnen de omheining van de RCH. Ze is bestemd voor festivalgangers die kamperen op Camp site Kiewit A. P3. Geboorteweide. Is bestemd voor festivalgangers die kamperen op Camp site Kiewit A. P4. Parking onder de brug Philips en terreinen Infrax (langs de spoorweg). Is bestemd voor festivalgangers die kamperen op Camp site Kiewit A. P5. Parking terreinen Scholen Kindsheid Jesu. Is bestemd voor carpoolende (4 à 5 personen per wagen) festivalgangers die kamperen op Camp site Kiewit A. Als alle andere parkings vol zijn kan deze parking voor iedereen gebruikt worden. P6. Kiewitdreef. Deze parking gelegen langs het kerkhof en is bestemd voor festivalgangers die kamperen op Camp site Kiewit B. P7. Kiewitdreef. Deze parking verder gelegen in de Kiewitdreef en is bestemd voor festivalgangers die kamperen op Camp site Kiewit B. P8. Nieuwstraat (langs Spar). De toegang naar deze parking verloopt via Schrijnbroekstraat-Vilstraat St. Gertrudisheide-Nieuwstraat. De route zal afgebakend zijn met nadars of lint. P8 dient gedurende gans het festival voor de dagbezoekers. P14. Hasseltse Beverzakstraat De toegang tot deze parking is gelegen in de Hasseltse Beverzakstraat via een servitude. Ze is bestemd als parkeerplaats voor Camp site Kiewit B.

20 P15. De toegang tot deze parking is gelegen in het verlengde van de Luchtvaartstraat. Ze is eveneens bestemd als parkeerplaats voor Camp site Kiewit B. Parkeerterreinen Crew, Press, Vip Artists Artist parking Deze parking ligt in de Tulpinstraat en is bereikbaar via de Kiewitstraat. Press / VIP parking Ligt naast het festivalterrein en is bereikbaar via de Walenstraat CREW parking (Medewerkers) De medewerkers parkeren zich, afhankelijk van hun stickerkleur, op de CREW A (Hades), CREW B (Tulpinstraat), CREW C (via servitude Boels) & CREW D (Putvennestraat) parking. Fietsenparking Is gelegen langs de Kempische Steenweg aan de voorzijde van Camp site Kiewit A en aan Camp Site Kiewit B aan de Mokenweg.

21 De afspraken voor de medewerkers: We herinneren graag nog eens aan de afspraken die u als medewerker aangaat als u voor een Kiewitse vereniging aan Pukkelpop meewerkt. We vragen met aandrang deze afspraken te respecteren omdat u voor uw taak een gratis inkomticket krijgt en u een vertegenwoordiger bent van zowel Kiewit als de Pukkelpoporganisatie. En beiden willen van Pukkelpop een geslaagde organisatie en festival maken. We danken u alvast voor uw medewerking en wensen je een aangename werkpost en festival! 1. De verantwoordelijke van de vereniging kiest de medewerkers zorgvuldig uit en geeft duidelijk instructies over de taken. 2. Medewerkers hebben de minimum leeftijd, zoals opgelegd voor de verschillende posten. 3. Wisseling van post: - Medewerkers zijn 10 min. voor het begin van hun taak aanwezig. - Medewerkers blijven op post tot de vervanging er is. Bij problemen hiermee, nemen ze contact met de verantwoordelijke van hun vereniging die de zaak in orde brengt. - Medewerkers zorgen ervoor dat de fluorescerende hesjes en armseingever-bandjes van seingever doorgegeven worden aan hun opvolger. Elk ontbrekend hesje wordt verhaald op de vereniging. - Medewerkers nemen bij het verlaten van hun post hun eigen afval mee. - Bij het afsluiten van de laatste post op zaterdagnacht of zondag moeten alle nadars goed aan de kant gezet worden om ongevallen te voorkomen. - Medewerkers die een laatste post invullen nemen bij het afsluiten ervan de fluorescerende hesjes en armseingever-bandjes mee en bezorgen die aan de verantwoordelijke van hun vereniging. 4. Medewerkers moeten duidelijk zichtbaar op hun post aanwezig zijn. In een meegebrachte auto zitten mag niet. 5. Het is niet toegestaan tijdens de post te slapen. 6. Medewerkers mogen niet dronken of onder invloed aan hun taak beginnen. 7. Tijdens de post is het gebruik alcohol en andere roesmiddelen STRIKT verboden. 8. Medewerkers houden hun post zuiver en ordelijk en nemen hun eigen afval en de resten van de lunchpakketten mee. 9. Medewerkers blijven gedurende de ganse periode op post. 10. Medewerkers hebben enkel een adviserende taak en mogen geen verkeer regelen. 11. Medewerkers zijn en blijven vriendelijk tegenover festivalgangers en passanten. 12. Gedurende de ganse periode van het festival kunnen medewerkers meerdere posten doen maar ze krijgen slechts één toegangsticket krijgen. 13. Het is ten stelligste verboden inkomkaarten te verkopen. 14. De vereniging is er zich van bewust dat personen die niet op de lijst van verzekerden voorkomen ook effectief niet verzekerd zijn, hiervoor draagt ze zelf de verantwoordelijkheid.

22 15. Een medewerker die zich niet houdt aan bovenstaande afspraken zal in de toekomst geweigerd worden. 16. In functie van de noodzaak is het de sectorverantwoordelijke toegestaan medewerkers een andere taak te geven dan diegene die oorspronkelijk opgegeven was.

23 GSMnummers van de verantwoordelijken van de deelnemende verenigingen: Chirojongens: Robin Bamps 0493/ Niels Munters 0494/ Chiromeisjes: Liesl Castermans 0494/ Cara Pieters 0476/ BBC Hades: Eric Doggen 0477/ Rene Lipkens 0494/ I Cantori: Ivo Vandeput 0473/ Vera Pauwels 0497/ JC t Geverke: Jolien Janssens 0498/ FEMMA: Colette Libens 0496/ Wies Hannot 0496/ OKRA: Gemels Guido 0495/ Vandael Clement 0472/ Rudi Steegmans 0478/ Christiane Vangeel 0497/ Kievoc: Dirk Huybrechts 0478/ Jeroen Weinreich 0496/ Kreatief: Vera Verheijden Kriskras Kiewit: Chris Goyens 0484/ HBC Real: Toni Loiacono 0475/ De Kievit-Oudercomité: Lieve Lemmelijn 0497/ Koen Elens 0491/ VACH: Mathieu Delille 0473/ Guy Tillieux 0478/ H.O. Heide: Bart Motmans 0497/ Raf Martens 0495/ Kindsheid Jesu: Eric Princen 0486/ Chris De Ryck 0483/ Babs VC: Elke Vanelderen 0499/ Ine Vanheusden 0472/ Recre Hades: Anne Moons 0497/ Inge Marchal 0471/ Kiewitfonds: Luc Vertessen 0474/ Rik Vanquaethoven 0479/ Michiel Beerden 0473/ Oudercomité De beverzak : Vanoppen Sofie 0478/ Liefsoens Suzy 0478/ TC Tenkie: Frank Lieverski 0474/ Arne Meuwis 0472/ Rosette Verlaak (verantwoordelijke planning): 0476/ Algemeen verantwoordelijke o Luc Geuens 0478 / Sectorverantwoordelijken o Ludo Bammens 0478 / o David Brugmans 0497 / o Bart Claes 0472 / o Eric Doggen 0477 / o Dirk Huybrechts 0478 / o Valère Knaepen 0477 / o Jean-Marie Ramaekers 0496 / o Leon Roussard 0478 / o Jackie Schildermans 0476 / o Wim Vanvoorden 0476 /

Richtlijnen medewerkers SummerSwing 2014

Richtlijnen medewerkers SummerSwing 2014 Richtlijnen medewerkers SummerSwing 2014 Beste medewerker, De verenigingen van Kiewit stellen je medewerking aan Summer Swing zeer op prijs. We wensen je ook welkom op je post. Naast muziek, amusement

Nadere informatie

Richtlijnen medewerkers Pukkelpop 2013

Richtlijnen medewerkers Pukkelpop 2013 Richtlijnen medewerkers Pukkelpop 2013 Beste medewerker, De verenigingen van Kiewit stellen je medewerking aan Pukkelpop zeer op prijs. Mede daardoor kunnen ze hun werking immers behoorlijk optimaliseren

Nadere informatie

Organisatienota Pukkelpop 2016

Organisatienota Pukkelpop 2016 Organisatienota Pukkelpop 2016 - Doel van het afsluiten van deze straten is er voor te zorgen dat er geen (te grote) overlast is voor de buurt. Deze straten zijn dan ook niet toegankelijk voor festivalgangers

Nadere informatie

KIEWIT 25 JAAR PUKKELPOPEDITIE 2015 PUKKELPOP TIJD. Ze hebben het geweten! geen vogels op de weide. De TIJD had een streepje voor,

KIEWIT 25 JAAR PUKKELPOPEDITIE 2015 PUKKELPOP TIJD. Ze hebben het geweten! geen vogels op de weide. De TIJD had een streepje voor, PUKKELPOPEDITIE 2015 TIJD Ze hebben het geweten! geen vogels op de weide. De TIJD had een streepje voor, zijn vergeten neer te strijken. Ik kan het weten, wacht vaak geduldig op de bus tegenover de grote

Nadere informatie

richtlijnen VOOr DE MEDEWErKErS VAN PUKKElPOP 2016

richtlijnen VOOr DE MEDEWErKErS VAN PUKKElPOP 2016 richtlijnen VOOr DE MEDEWErKErS VAN PUKKElPOP 2016 KrISKrAS KIEWIT blog.kriskraskiewit.be V.U. vzw Kiewit Richtlijnen medewerkers Pukkelpop 2016 Beste medewerker, Welkom op je post. De verenigingen van

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen College van burgemeester en schepenen Goedgekeurd Besluit Zitting van 10 Bespreekpunt Technische Diensten/Ruimtelijke ordening HD 1 2017_CBS_03175 Verkeersreglement - Tijdelijk aanvullend verkeersreglement

Nadere informatie

Richtlijnen medewerkers Pukkelpop 2017

Richtlijnen medewerkers Pukkelpop 2017 Richtlijnen voor medewerkers aan Pukkelpop 2017 Richtlijnen medewerkers Pukkelpop 2017 Beste medewerker, Organisatie straatafsluiting en parkingbewaking vzw Kiewit: Algemeen verantwoordelijke Luc Geuens

Nadere informatie

Organisatienota Pukkelpop 2018

Organisatienota Pukkelpop 2018 Organisatienota Pukkelpop 2018 - Doel van het afsluiten van deze straten is er voor te zorgen dat er geen (te grote) overlast is voor de buurt. Deze straten zijn dan ook niet toegankelijk voor autobestuurders

Nadere informatie

Editoriaal. ogen in helikopters. Iedereen wil er zijn.

Editoriaal. ogen in helikopters. Iedereen wil er zijn. PUKKELPOPEDITIE 2017 Editoriaal Stefaan Brillouet De vorige jaren bevatte de speciale Pukkelpop-editie van Kriskras Kiewit de richtlijnen voor de Pukkelpop-medewerkers. Jullie kregen integraal deze richtlijnen

Nadere informatie

PUKKELPOPEDITIE. Pukkelpop neemt extra geluidsmaatregelen

PUKKELPOPEDITIE. Pukkelpop neemt extra geluidsmaatregelen 1 KIEWIT.BE S BLOG.KRISKRA PUKKELPOPEDITIE Pukkelpop neemt extra geluidsmaatregelen 2 COLOFON redactie Stefaan Brillouet Ann Cardinaels Chris Goyens Philip Scheepers webmaster Hendrik Geurts opmaak Karine

Nadere informatie

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken.

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken. 100082: Welk voorwerp houd je hier boven je hoofd? 1. Een rood voorwerp. 2. Een map. 3. Een voetbal. 100081: Je slaat af naar links. Gebeurt dat hier helemaal veilig? 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet

Nadere informatie

algemene info Contact : Frank Smets GSM ; / E mail ; Website ;

algemene info Contact : Frank Smets GSM ; / E mail ; Website ; Bij deze bent u van harte uitgenodigd op het Kampioenschap Van Belgie op 8 juli 2018. Deze wedstrijd zal doorgaan op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL. In deze uitnodiging vind u alle nodige informatie.

Nadere informatie

algemene info Contact : Frank Smets GSM ; / E mail ; Website ;

algemene info Contact : Frank Smets GSM ; / E mail ; Website ; Bij deze bent u van harte uitgenodigd op de topcompetitie 7 april 2019. Deze wedstrijd zal doorgaan op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL. In deze uitnodiging vind u alle nodige informatie. Contact : Frank

Nadere informatie

-Je moet stoppen, ook afslaan mag niet. (denk aan: niet tegen de armen rijden)

-Je moet stoppen, ook afslaan mag niet. (denk aan: niet tegen de armen rijden) Superfietser 2015 Belangrijkste regels -Volg de aanwijzingen van de politie. -Iedereen moet stoppen. -Je moet stoppen, ook afslaan mag niet. (denk aan: niet tegen de armen rijden) -Je mag doorrijden. -STOP

Nadere informatie

algemene info Contact : Frank Smets Alfons Smetstraat Dessel

algemene info Contact : Frank Smets Alfons Smetstraat Dessel Bij deze bent u van harte uitgenodigd op de Flanders cup wedstrijd van 13 aug 2017. Deze wedstrijd zal doorgaan op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL. In deze uitnodiging vind u alle nodige informatie.

Nadere informatie

algemene info Contact : Frank Smets Alfons Smetstraat Dessel

algemene info Contact : Frank Smets Alfons Smetstraat Dessel Bij deze bent u van harte uitgenodigd op de Topcompetitie wedstrijd van 3 september. Deze wedstrijd zal doorgaan op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL. In deze uitnodiging vind u alle nodige informatie.

Nadere informatie

Voor een leefbaar Kiewit en omgeving: DRINGEND AANDACHTIG LEZEN

Voor een leefbaar Kiewit en omgeving: DRINGEND AANDACHTIG LEZEN Voor een leefbaar Kiewit en omgeving: DRINGEND AANDACHTIG LEZEN Vele Kiewitenaren dragen Pukkelpop een warm hart toe. En voor de Kiewitse verenigingen betekende tot nu toe de samenwerking met Pukkelpop

Nadere informatie

EVENEMENTEN MOBILITEITSGIDS

EVENEMENTEN MOBILITEITSGIDS EVENEMENTEN MOBILITEITSGIDS MOBILITEIT INHOUD: Inleiding Begrippen Te stellen vragen Communicatie Fietsenstallingen Routes Extra aandachtspunten Contactgegevens MOBILITEIT Wie doet wat? In Mechelen gaan

Nadere informatie

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte)

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte) : : Schoolomgeving Sint-Michiel Aanwezig ig: Op de bijeenkomst van de Gecomove van 31 maart 2017 werd de schoolomgeving van Sint-Michiel besproken. De Gecomove heeft toen volgend advies geformuleerd: De

Nadere informatie

VIRGA JESSEFEESTEN 2017 Q&A mobiliteit en bereikbaarheid

VIRGA JESSEFEESTEN 2017 Q&A mobiliteit en bereikbaarheid VIRGA JESSEFEESTEN 2017 Q&A mobiliteit en bereikbaarheid ALGEMEEN Kan ik de binnenstad inrijden tijdens de ommegang? Bij elke ommegang wordt een veiligheidszone ingesteld rond het parcours, die verkeersvrij

Nadere informatie

8200 BRUGGE. uw kenmerk ons kenmerk bijlagen verz.nr. datum comm/sm/bb13/16(806) 21 januari 2013

8200 BRUGGE. uw kenmerk ons kenmerk bijlagen verz.nr. datum comm/sm/bb13/16(806) 21 januari 2013 Aan de bewoners/eigenaars van de woningen in de Keurvorst Karel Theodoorstraat, Fort Zevenbergen en omgeving 8200 BRUGGE uw kenmerk ons kenmerk bijlagen verz.nr. datum comm/sm/bb13/16(806) 21 januari 2013

Nadere informatie

algemene info Contact : Frank Smets Alfons Smetstraat Dessel

algemene info Contact : Frank Smets Alfons Smetstraat Dessel Bij deze bent u van harte uitgenodigd op de Flanders cup + PK wedstrijd van 22 mei 2016 Deze wedstrijd zal doorgaan op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL. In deze uitnodiging vind u alle nodige informatie.

Nadere informatie

1. Een stilstaand voertuig voorbijrijden 2. Rechts een weg inslaan

1. Een stilstaand voertuig voorbijrijden 2. Rechts een weg inslaan Hoe moeten de fietstaken uitgevoerd worden? 1. Een stilstaand voertuig voorbijrijden 2. Rechts een weg inslaan mindert snelheid en kijkt voor zich uit. kijkt om : nadert er verkeer? vertraagt of versnelt,

Nadere informatie

Verkeersveiligheidsplan. Veilig verkeer rond de Godelindeschool

Verkeersveiligheidsplan. Veilig verkeer rond de Godelindeschool Verkeersveiligheidsplan Veilig verkeer rond de Godelindeschool Inhoudsopgave Voorwoord 3 Hoofdgebouw 4 -Ingang Gerard Doulaan 4 -Ingang Godelindeweg 7 -Ingang Rotonde 8 Dependance 12 -Fietsers 12 -Automobilisten

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans Meldingen + advies Meldingen Aantal ontvangen meldingen: 25 Aantal dubbele meldingen: 7 Aantal unieke meldingen: 18 Type meldingen Type Aantal

Nadere informatie

PRESENTS TOPCOMPETITIE BMX 24 MEI 2015 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM

PRESENTS TOPCOMPETITIE BMX 24 MEI 2015 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM PRESENTS TOPCOMPETITIE BMX 24 MEI 2015 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM Bij deze bent u van harte uitgenodigd op de TOPCOMPETITIE wedstrijd van 24 mei 2015 Deze wedstrijd zal doorgaan op het JOEL

Nadere informatie

FOUTPARKEREN. U doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! PZ HerKo. Lokale Politie Herent- Kortenberg

FOUTPARKEREN. U doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! PZ HerKo. Lokale Politie Herent- Kortenberg FOUTPARKEREN PZ HerKo U doet er toch niet aan mee? Lokale Politie Herent- Kortenberg Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! Beste inwoner, Het gevaar en de hinder die veroorzaakt worden door foutparkeerders

Nadere informatie

doe-fiche fietser Opstappen en wegrijden uw kind politie Bilzen - Hoeselt - Riemst nog niet kiest de dichtsbijzijnde plaats waar de rit kan beginnen.

doe-fiche fietser Opstappen en wegrijden uw kind politie Bilzen - Hoeselt - Riemst nog niet kiest de dichtsbijzijnde plaats waar de rit kan beginnen. Opstappen en wegrijden 7 kiest de dichtsbijzijnde plaats waar de rit kan beginnen. kijkt uit hoe het veilig en zonder het verkeer te hinderen de startplaats kan bereiken. stapt met de fiets aan de hand

Nadere informatie

OEFENFICHE KRUISPUNT MET VERKEERSLICHTEN OVERSTEKEN FIETS EXAMEN HET GROTE 1. INTRO 2. VOORAF 3. VERKENNEN. Onderstaande vragen kunnen daarbij helpen:

OEFENFICHE KRUISPUNT MET VERKEERSLICHTEN OVERSTEKEN FIETS EXAMEN HET GROTE 1. INTRO 2. VOORAF 3. VERKENNEN. Onderstaande vragen kunnen daarbij helpen: KRUISPUNT MET VERKEERSLICHTEN OVERSTEKEN 1. INTRO Door het drukke verkeer en de inrichting van de weg is het voor fietsers vaak moeilijk om aan kruispunten veilig over te steken of af te slaan. Verkeerslichten

Nadere informatie

Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel

Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel Ligging van de Vrije Basisschool Wakkerzeel Onze school is gelegen rond de kerk van Wakkerzeel. We hebben twee vestigingen. Onze kleuters en leerlingen van het eerste leerjaar

Nadere informatie

Lokale Politie LAN. Foutparkeren. Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor!

Lokale Politie LAN. Foutparkeren. Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! Lokale Politie LAN Foutparkeren Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! beste inwoner Stilstaan en parkeren Het gevaar en de hinder die veroorzaakt worden door foutparkeerders

Nadere informatie

Richtlijnen mobiliteitsplan evenement

Richtlijnen mobiliteitsplan evenement Richtlijnen mobiliteitsplan evenement Inleiding Voor u ligt de richtlijn mobiliteitsplan evenement. Voordat u verder gaat is er een aantal belangrijke punten over deze richtlijn. Deze richtlijn bevat (uitgebreide)

Nadere informatie

Veiligheid, leefbaarheid en verkeer

Veiligheid, leefbaarheid en verkeer Leuven, 11 december 2015 Veiligheid, leefbaarheid en verkeer Conclusies en voorstellen voor het Stadsbestuur 1. Management summary Omwille van de vele klachten en de toenemende problemen rond mobiliteit,

Nadere informatie

Papenaardekenstraat Schoten VERKEERSPLAN. Veiligheid voor onze kinderen in het verkeer is een gezamenlijke zorg van ouders en van de school.

Papenaardekenstraat Schoten VERKEERSPLAN. Veiligheid voor onze kinderen in het verkeer is een gezamenlijke zorg van ouders en van de school. Papenaardekenstraat 53 2900 Schoten VERKEERSPLAN 1. Inleiding Veiligheid voor onze kinderen in het verkeer is een gezamenlijke zorg van ouders en van de school. Vermits iedereen zich in het verkeer moet

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

PRESENTS TOPCOMPETITIE BMX 4 MEI 2014 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM

PRESENTS TOPCOMPETITIE BMX 4 MEI 2014 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM PRESENTS TOPCOMPETITIE BMX 4 MEI 2014 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM Bij deze bent u van harte uitgenodigd op de TOPCOMPETITIE wedstrijd van 4 mei 2014 Deze wedstrijd zal doorgaan op het JOEL SMETS

Nadere informatie

GECOMOVE. Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat. Onderwerp: tum: 31 maart Datum

GECOMOVE. Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat. Onderwerp: tum: 31 maart Datum Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat Datum tum: 31 maart 2017, Geert Demeulemeester, Directeur Sint-Michiel Jean Vanhaeren vraagt als coördinator van de gemachtigde opzichters in Sint Michiel

Nadere informatie

3 Inrichting: het sportcentrum Schotte, Horecazaak de Looyerij, fitness Gymplus.

3 Inrichting: het sportcentrum Schotte, Horecazaak de Looyerij, fitness Gymplus. Parkeerreglement parking sportcomplex Schotte Artikel 1 - Toepassingsgebied Dit reglement is van toepassing op alle gebruikers van de parkings van het SportAG, ongeacht het feit of zij er parkeren, stationeren

Nadere informatie

FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp)

FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp) FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp) START FIETSPROEF Goed langs de rechterzijde van de straat rijden tot op het einde. Aan het kruispunt moet je oversteken en linksaf het

Nadere informatie

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1 NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: niet goed: 13 geen mening: 1 14 12 Fietsproject, een goed project? 13 8 6 4 1 2 0 ja nee geen mening Reden: Positief: - Minder verkeer aan schoolpoort

Nadere informatie

Meer parkeerplaatsen

Meer parkeerplaatsen 7 voorstellen: 1) Meer parkeerplaatsen 2) Goedkoper parkeren 3) Minder gereserveerde plaatsen 4) Park en Ride invoeren 5) Betere parkeersignalisatie 6) Parkeren bewoners verbeteren 7) Groot Hasselt De

Nadere informatie

Duvelblues Kampeer & Logeer gids Camping informatie :

Duvelblues Kampeer & Logeer gids Camping informatie : Duvelblues Kampeer & Logeer gids Camping informatie : Omdat we dit jaar voor de eerste keer ons publiek niet 1 maar 2 dagen met top Blues en de nodige Duvel gaan verwennen, is er ook nagedacht over de

Nadere informatie

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg Verkeersmemorandum Voorwoord Dit verkeersmemorandum werd opgesteld door vertegenwoordigers van de Ouderraden van de Scholengemeenschap De Kraal, met vestigingen in de Van Bladelstraat, Elststraat, Schaffelkantstraat

Nadere informatie

Informatieavond circulatieplan stad Gent

Informatieavond circulatieplan stad Gent Informatieavond circulatieplan stad Gent Intro Strategische keuze om van een vraag volgend mobiliteitsbeleid te evolueren naar een sturend mobiliteitsbeleid. Visie: creëren van een vlot bereikbare stad,

Nadere informatie

Leidraad opstellen mobiliteitsplan. Voor evenementen in de gemeente Ermelo.

Leidraad opstellen mobiliteitsplan. Voor evenementen in de gemeente Ermelo. Leidraad opstellen mobiliteitsplan Voor evenementen in de gemeente Ermelo. Over dit document In de gemeente Ermelo worden regelmatig evenementen georganiseerd. Zowel de organisator als de gemeente Ermelo

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE Vergadering van: 18 februari 2019 Aanwezig: Els Robeyns, Burgemeester Johan Cabergs, Ilse Bosmans, Kristien Treunen, Eric Martens,

Nadere informatie

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open!

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! L E G E N D E *** Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! Kijk naar, maak oogcontact met Linkerarm uitsteken Rechterarm uitsteken Fietstraject

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Besluit Zitting van 19 februari 2019

College van burgemeester en schepenen Besluit Zitting van 19 februari 2019 College van burgemeester en schepenen Besluit Zitting van 19 februari 2019 36 Tijdelijk politiereglement betreffende het verkeer naar aanleiding van de carnavalstoet en afterparty door VZW De Ridders van

Nadere informatie

Verkeersbordenspeurtocht

Verkeersbordenspeurtocht Verkeersbordenspeurtocht Dit boekje is van uit groep Verkeersborden, hoe zit het ook alweer? Er zijn vijf soorten borden. Als je goed naar de vorm en de kleur van een bord kijkt, weet je al met wat voor

Nadere informatie

Beschikbaarheid parkeerplaatsen - Unizo prioriteiten

Beschikbaarheid parkeerplaatsen - Unizo prioriteiten N A Z A R E T H - E K E Beschikbaarheid parkeerplaatsen - Unizo prioriteiten De vraag naar parkeerplaatsen wordt bepaald door de som van alle voertuigen die in het gebied gestald moeten worden. Een bewoner

Nadere informatie

Verkeersreglement. E.M. Treur en Zn. BV

Verkeersreglement. E.M. Treur en Zn. BV Verkeersreglement E.M. Treur en Zn. BV Versie 1 Januari 2012 Inhoudsopgave 1. Doel/toepassingsgebied 2. Definities 3. Verantwoordelijkheden 4. Maatregelen 4.1 Algemeen 4.2 Toelating tot het besturen van

Nadere informatie

Programma en praktische info Belgische Kampioenschappen BMX te Keerbergen:

Programma en praktische info Belgische Kampioenschappen BMX te Keerbergen: Programma en praktische info Belgische Kampioenschappen BMX te Keerbergen: Parcours: Putsebaan 103, 3140 Keerbergen (of via de Molenstraat) Route: Hou er rekening mee dat het Rock Werchter is en dat je

Nadere informatie

even wat meer uitleg!

even wat meer uitleg! Een speelstraat in uw straat even wat meer uitleg! Speelstraat, ook bij jou in de buurt Een speelstraat kan zo leuk zijn, dat je als kind of jongere wel eens een steekje laat vallen. Het project kan sommige

Nadere informatie

Co-creatie Sessie 1 // 19 april 2018 // Verslag

Co-creatie Sessie 1 // 19 april 2018 // Verslag Co-creatie Sessie 1 // 19 april 2018 // Verslag 1 1. Kim & Beuk (Sint-Amandusstraat, Deerlijk) 2. Sam & Berk (Hoogstraat, Deerlijk) PROJECTZONE 2 DEELNEMERS We gingen van start met een korte voorstelling,

Nadere informatie

BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS A1GP World Cup of Motorsport

BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS A1GP World Cup of Motorsport BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS A1GP World Cup of Motorsport De A1GP World Cup of Motorsport is een van de grootste evenementen op Circuit Park Zandvoort. Ook dit jaar wordt de nodige drukte weer verwacht.

Nadere informatie

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord #1 Gestart: zondag 12 juli 2015 13:28:37 Laatst gewijzigd: zondag 12 juli 2015 13:44:01 Bestede tijd: 00:15:24 Helaas is bij alle varianten tot nu steeds een onhaalbare ingang getekend vanaf het pleintje

Nadere informatie

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2006 en 21 december 2010 Bekendgemaakt op 28 september 2006 en

Nadere informatie

Hallo, Hallo, ik ben Mathias.. Ik leg het parcours af van het Groot Fietsexamen. Fietsen jullie mee? We vertrekken aan de achterpoort van het

Hallo, Hallo, ik ben Mathias.. Ik leg het parcours af van het Groot Fietsexamen. Fietsen jullie mee? We vertrekken aan de achterpoort van het Hallo, Hallo, ik ben Mathias.. Ik leg het parcours af van het Groot Fietsexamen. Fietsen jullie mee? We vertrekken aan de achterpoort van het politiebureel. HET GROOT FIETSEXAMEN Start Aankomst Parcours

Nadere informatie

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 7 8 2 3 1 9 6 4 5 KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 1. Kruispunt Douvieweg- Watouplein Knelpunten: - Op het kruispunt staat het doorgaand verkeer heel vaak geblokkeerd aangezien

Nadere informatie

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Enkele belangrijke pas op. Borden Pas op een gevaarlijk kruispunt Pas op er kunnen tegemoet komers zijn Pas

Nadere informatie

PRESENTS TOPCOMPETITIE BMX 3 JUNI 2012 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM

PRESENTS TOPCOMPETITIE BMX 3 JUNI 2012 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM PRESENTS TOPCOMPETITIE BMX 3 JUNI 2012 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM Bij deze bent u van harte uitgenodigd op de TOPCOMPETITIE wedstrijd van 3 Juni 2012 deze wedstrijd zal doorgaan op het JOEL

Nadere informatie

Kinderen op de fiets

Kinderen op de fiets Kinderen op de fiets Kinderen vervoeren met de fiets 1. HET FIETSZITJE Vanaf ongeveer 1 jaar Van 9 tot 15 of tot 25 kg Uitgerust met : - gordeltjes - voetsteuntjes (verstelbaar in hoogte) - hoge rugsteun

Nadere informatie

Nom de rue Straatnaam. Code postal Postcode

Nom de rue Straatnaam. Code postal Postcode FAVV - AFSCA 1 / 16 E : rue entièrement dans la zone / straat ligt volledig in het gebied EN : rue partiellement dans la zone et cette section de rue est entièrement dans la zone / straat ligt gedeeltelijk

Nadere informatie

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 Focus voor 2016 VIJVERHOF, CAPELLE AAN DEN IJSSEL GREX PRESENTATIE 2 1. Inleiding Yücel Özmen, programmamanager bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet

Nadere informatie

Verkeersplan Mañana Mañana 2018

Verkeersplan Mañana Mañana 2018 Verkeersplan Mañana Mañana 2018 Dagbezoekers Bezoekers komende uit de richting Ruurlo worden geleid over de N319 richting Vorden. Na Kranenburg slaan de dagbezoekers links af de Kostedeweg op. Deze doorrijden

Nadere informatie

1. Presentatie van de resultaten van cocreatiesessie 1

1. Presentatie van de resultaten van cocreatiesessie 1 Verslag cocreatiesessie 2, 22 mei 2018, Gemeentehuis Ternat Projectgebied: De markt van Ternat Aanwezig: 27 deelnemers 1. Presentatie van de resultaten van cocreatiesessie 1 Bij aanvang van de cocreatiesessie

Nadere informatie

7 Manoeuvres en bewegingen

7 Manoeuvres en bewegingen 7 Manoeuvres en bewegingen 62 7.1 Manoeuvres Als je een manoeuvre uitvoert, zoals van rijstrook of van file veranderen, de rijbaan oversteken, een parkeerplaats verlaten of oprijden, uit een aangrenzend

Nadere informatie

FIETSEXAMEN OOSTENDE

FIETSEXAMEN OOSTENDE FIETSEXAMEN OOSTENDE VERTREKPUNT ROUTE Sportpark De Schorre CP28 SPORTPARKLAAN PARKING MR V STARTPUNt à OPGEPAST: het examen start vanaf het vertrekpunt! Dus uitkijken vooraleer je vertrekt! Kan ik veilig

Nadere informatie

/ Alles wat u moet weten over uw vergunning voor het autovrij gebied vanaf 3 april 2017

/ Alles wat u moet weten over uw vergunning voor het autovrij gebied vanaf 3 april 2017 Bewoners van het vragen een vergunning aan om te laden en te lossen voor hun woning of om tot bij hun garage te rijden. Ze kunnen via alle toegangspoorten van hun eigen gebied naar binnen rijden. Via een

Nadere informatie

Het verkeer communiceert met jou

Het verkeer communiceert met jou Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie BASISONDERWIJS Het verkeer communiceert met jou Doelgroep Tweede graad van de lagere school. Lesdoel De leerlingen herkennen bepaalde wegmarkeringen in het echte

Nadere informatie

Jeugd Verkeerskrant 7 Zie je mij?

Jeugd Verkeerskrant 7 Zie je mij? Jeugd Verkeerskrant 7 Zie je mij? Een uitgave van Veilig Verkeer Nederland, schooljaar 2016-2017 groep 7/8 TRANSPORT Filmpje kijken Bekijk samen het filmpje. http://veilig-op-weg.nl/lesprogramma#trailer

Nadere informatie

Heraanleg Antwerpsesteenweg. 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg

Heraanleg Antwerpsesteenweg. 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg Heraanleg Antwerpsesteenweg 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder van +- 6900 km gewestwegen, waarvan 1500 km autosnelwegen Aanleg, onderhoud en verbeteren

Nadere informatie

Instructies 10km Parcourspost 10-01

Instructies 10km Parcourspost 10-01 s 10km Parcourspost 10-01 Lokatie: Hoek Burgwal - Beestenmarkt 1e passage nvt 15.00 evt 2e passage 9,95 15:30 Tijdens de wedstrijd en de recreatieloop het kruispunt met behulp van hekken en lint vrij van

Nadere informatie

BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS A1GP World Cup of Motorsport

BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS A1GP World Cup of Motorsport BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS A1GP World Cup of Motorsport De A1GP World Cup of Motorsport brak vorig jaar een bezoekers record op Circuit Park Zandvoort. Ook dit jaar wordt de nodige drukte weer verwacht.

Nadere informatie

VERO voor voetgangers basisschool Pulle

VERO voor voetgangers basisschool Pulle VERO voor voetgangers basisschool Pulle 1 Stappen in groep Het vertrekpunt veilig verlaten Kloosterstraat 7 Het vertrek en eindpunt van de VERO voor voetgangers is de parking voor de school (Kloosterstraat).

Nadere informatie

Van 26 maart tot 5 april 2012

Van 26 maart tot 5 april 2012 Van 26 maart tot 5 april 2012 Start nutswerken aan de zuidzijde De aannemer werkt verder aan het voetpad en de wandelpromenade aan de noordzijde van de straat. De nutswerken aan de zuidzijde van de De

Nadere informatie

AANVRAAG TOELATING OMEEN FEESTDRUKTE TE ORGANISEREN (documenten bijvoegen om gebruik te maken van het openbaar domein) 1. Naam :... adres :.........

AANVRAAG TOELATING OMEEN FEESTDRUKTE TE ORGANISEREN (documenten bijvoegen om gebruik te maken van het openbaar domein) 1. Naam :... adres :......... AANVRAAG TOELATING OMEEN FEESTDRUKTE TE ORGANISEREN (documenten bijvoegen om gebruik te maken van het openbaar domein) Datum van de feestdrukte :... Gegevens betreffende de organisator(en) : 1. Naam :............

Nadere informatie

Betreft: informatievoorziening buurtbewoners Bevrijdingsfestival Overijssel

Betreft: informatievoorziening buurtbewoners Bevrijdingsfestival Overijssel Betreft: informatievoorziening buurtbewoners Bevrijdingsfestival Overijssel Geachte bewoner(s) rondom Park de Wezenlanden, De organisatie van Bevrijdingsfestival Overijssel is druk bezig met de voorbereidingen

Nadere informatie

Periode: 11 september 31 oktober

Periode: 11 september 31 oktober Stap 1: sluiten Nijverheidskaai en aanpakken woonwijken 11 september 31 oktober - door werken aan de spoorwegbrug is de Nijverheidskaai onderbroken van 11.09.2019 tot 8.02.2020. Het voorstel is om de Nijverheidskaai

Nadere informatie

2300 Turnhout HRT BTW Reg. nr. 02/05/12

2300 Turnhout HRT BTW Reg. nr. 02/05/12 Marcel NIJS N.V. Bleukenlaan 15 tel. 014/40.41.80 Fax 014/45.01.06 e-mail marcelnijsnv@reganijs.be Algemene Wegenbouw 2300 Turnhout HRT 22.268 BTW 407.021.403 Reg. nr. 02/05/12 Gecertificeerd bedrijf Geachte

Nadere informatie

Tijdens de verkeerslessen hebben we met de kinderen gepraat over veilig fietsen.

Tijdens de verkeerslessen hebben we met de kinderen gepraat over veilig fietsen. O Ouderbrief 1 Kopieerblad 1 Beste ouder/verzorger, Tijdens de verkeerslessen hebben we met de kinderen gepraat over veilig fietsen. Bijvoorbeeld: hoe maak je veilig een bocht naar links en naar rechts?

Nadere informatie

Verkeersplan Mañana Mañana 2017

Verkeersplan Mañana Mañana 2017 Verkeersplan Mañana Mañana 2017 Dagbezoekers Bezoekers komende uit de richting Ruurlo worden geleid over de N319 richting Vorden. Na Kranenburg slaan de dagbezoekers rechts af de Wildenborchseweg op. Dan

Nadere informatie

Overzicht van het vertrek uit België

Overzicht van het vertrek uit België Overzicht van het vertrek uit België Vertrek overzicht Op 15 juli vertrekken we met het Belgisch contingent naar de Verenigde Staten. We vertrekken s ochtends allemaal samen vanuit Brussel. 1. Units A,

Nadere informatie

Hallo zesdeklasser, afspraken fiets tiptop in orde Helm en fluohesje rechts afslaat links afslaat Wees steeds alert

Hallo zesdeklasser, afspraken fiets tiptop in orde Helm en fluohesje rechts afslaat links afslaat Wees steeds alert presenteert Het fietsparcours Hallo zesdeklasser, Je zag daarnet het parcours voor het fietsexamen. Voor we het parcours samen eens overlopen, is het toch heel belangrijk om wat afspraken op een rijtje

Nadere informatie

BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS DTM RACES

BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS DTM RACES BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS DTM RACES Het DTM Circus is voor de negende maal op rij aanwezig op Circuit Park Zandvoort. Ook dit jaar wordt de nodige drukte weer verwacht. Gelukkig zijn er meerdere

Nadere informatie

Lesfiche STOP-principe

Lesfiche STOP-principe Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie BASISONDERWIJS Lesfiche STOP-principe Doelgroep Derde en vierde leerjaar. Lesdoel De leerlingen maken kennis met het STOP-principe en kunnen vertellen welke vervoermiddelen

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK

GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2006, 21 december 2010, 14 december 2015 Bekendgemaakt op 28 september 2006, 23

Nadere informatie

Schematisch. Schema met uitzonderingen

Schematisch. Schema met uitzonderingen 1 Schematisch Schema met uitzonderingen 2 Voorafgaand aan basisopstelling: stilstaan- en parkeerverbod maandag 21/5 9u tot en met woensdag 23/5 23u parking kermiskramen (uitgezonderd vergunninghouders)

Nadere informatie

Reglement betreffend het verlenen van vergunningen voor de doorgang aan de zuidzijde van de Markt

Reglement betreffend het verlenen van vergunningen voor de doorgang aan de zuidzijde van de Markt Reglement betreffend het verlenen van vergunningen voor de doorgang aan de zuidzijde van de Markt Inhoudstafel Hoofdstuk I. Algemene bepalingen Artikel 1. Doel Artikel 2. Definities Artikel 3. Doelgroep

Nadere informatie

PRESENTS 8 JULI 2012 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM

PRESENTS 8 JULI 2012 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM PRESENTS PROMO BMX 8 JULI 2012 JOEL SMETS BMX CIRCUIT DESSEL BELGIUM Bij deze bent u van harte uitgenodigd op de PROMO wedstrijd van 8 Juli 2012 deze wedstrijd zal doorgaan op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT

Nadere informatie

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring Beschrijving route Noorderwijk Start Klavertje Ring Gebruik de achteruitgang van de school. Neem de fietsoversteek en rij naar links. Let op! Op een fietsoversteek heb je geen voorrang, goed uitkijken

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ T STRUISVOGELNEST IN LIER

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ T STRUISVOGELNEST IN LIER MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ T STRUISVOGELNEST IN LIER WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar Kinderboerderij t Struisvogelnest. Dit is een kinderboerderij in Lier waar ik veel dieren zal

Nadere informatie

Verontschuldigd: Jean Vanhaeren, (Verkeerskundige), Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst)

Verontschuldigd: Jean Vanhaeren, (Verkeerskundige), Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst) Mobiliteitsmeting Generaal de Krahestraat, Een inwoner van de Generaal de Krahestraat heeft gemeld dat er te snel gereden wordt in deze straat. Naar aanleiding hiervan werd van 25 november tot en met 02

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUÊTE VERKEERSVEILIGHEID

RESULTATEN ENQUÊTE VERKEERSVEILIGHEID RESULTATEN ENQUÊTE VERKEERSVEILIGHEID De Kriekelaar 05. VERDELING VAN POSTCODES Aantal respondenten: 0 (de helft van het aantal gezinnen) Figuur. KEUZE VERVOERSMIDDEL Niemand van de respondenten brengt

Nadere informatie

Parkeerproblematiek Vrachtwagens. Raf Venken

Parkeerproblematiek Vrachtwagens. Raf Venken Parkeerproblematiek Vrachtwagens Raf Venken 1 Studie parkerende vrachtwagens in woonkernen in Haspengouw VOEREN 2 Context Oorzaak Vrachtwagens van werknemers uit logistieke sector Parkeren dicht bij huis

Nadere informatie

Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2010 organiseert de deelgemeente Noord weer het festival Het

Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2010 organiseert de deelgemeente Noord weer het festival Het OMWONENDE BRIEF Aan de omwonende aan het Noordplein Bruisende Park aan de Rotte Zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2010 Bezoekadres Postadres Website E-mail Inlichtingen Telefoon Datum Eudokiaplein 35 3037

Nadere informatie

VEILIGHEID THEMA 2015

VEILIGHEID THEMA 2015 VEILIGHEID THEMA 2015 1. Vooraf Controleer je fiets vooraf op gebreken. Draag handschoenen / sportbril / helm voor veiligheid en comfort. Waarschuw tijdig als je gaat passeren. Houd zoveel mogelijk rechts,

Nadere informatie

Schematisch. Schema met uitzonderingen

Schematisch. Schema met uitzonderingen 1 Schematisch Schema met uitzonderingen 2 Voorafgaand aan basisopstelling: stilstaan- en parkeerverbod maandag 10/6 9u tot en met woensdag 12/6 23u parking kermiskramen (uitgezonderd vergunninghouders)

Nadere informatie

Beste Ouder, De leerlingen moeten ook allemaal een fluohesje aandoen en een fietshelm opzetten.

Beste Ouder, De leerlingen moeten ook allemaal een fluohesje aandoen en een fietshelm opzetten. Beste Ouder, Op dinsdag 24 mei 2016 zullen de leerlingen van het 6 de leerjaar deelnemen aan het Grote fietsexamen in Wijnegem. Het is een praktijkexamen met de fiets waarin we testen of je zoon of dochter

Nadere informatie