In het hart van de Balkan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In het hart van de Balkan"

Transcriptie

1 In het hart van de Balkan Dag 1. Aankomst in Skopje en transfer naar Mavrovo. Onderweg bezoeken we stad Tetovo. Tetovo is het grootste culturele centrum van de Albanese moslim minderheid in Macedonië en ademt een islamitische sfeer uit. Bezoek aan de mooiste moskee van Macedonië, voor sommigen zelfs de mooiste van de Balkan, de Kleurrijke Moskee. De moskee ontleent zijn naam aan de kleurrijke beschilderingen aan zowel binnen als buitenzijde. Fascinerend is ook het feit dat tussen de schilderingen ook fragmenten te ontdekken zijn van verschillende wereldsteden. Aankomst en inchecken in het hotel Srna. Traditionele avondmaaltijd en eerste overnachting. (Eerste twee nachten slapen we in dit gastvrije familiehotel). Het hotel is gelegen aan het stuwmeer van Mavrovo op 1200 m boven de zeespiegel en aan de voet van het Bistragebergte. Het restaurant is prima en de kamers zijn goed en netjes ingericht. Dag 2. Na het ontbijt hebben e 5-uur durend programma met bezichtiging van de schoonheden van de berg Bistra. Van hieruit maken we een kleine wandeling tot de verblijfplaats van de traditionele herders, mensen die hun hele leven op de berg doorbrengen met hun kudde schapen. Sinds mensenheugenis trekken de herders met hun schaapskuddes deze bergen in om de zomerse hitte van de valleien te ontvluchten. Bezoek aan Galicnik een dorpje dat in de Balkan vooral bekend is door de traditionele bruiloftsfeesten. Diner en overnachting.

2 Dag 3. De reis zet zich voort langs de rivier Radika tot aan het mystieke St. Jovan Bigorski klooster. Bezichtiging van het klooster en aanliggende kerk met één van de meest waardevolle iconostases van Macedonië. Een houtsnijwerk van de oude meesters. Uit de dorpen in de omgeving is een heel plejade van kunstenaars afkomstig die vooral in de 19 e eeuw door geheel Macedonië actief is geweest en kerken en kloosters met iconen, fresco s en hout - gesneden iconostasen heeft gedecoreerd. In het klooster zijn hiervan prachtige voorbeelden te zien. Bezoek aan het vrouwenklooster St. Georgius, dit is het klooster waar alle hoeden van de Macedonische priesters worden gedecoreerd. Via de prachtige weg langs het meer van Debar en de ongenaakbare bergen, die de grens met Albanië vormen, wordt de tocht voortgezet naar Ohrid. Aankomst en inchecken in hotel Tino dat uitkijkt over het Meer van Ohrid. Diner en overnachting. Dag 4. Bezoek aan de oude stad en bezichtiging van de historische bezienswaardigheden van Ohrid. Het beroemde. Door Unesco als Werelderfgoed erkende, centrum van de stad staat vandaag centraal. Gelegen aan het 287 m diepe Meer van Ohrid biedt de stad een karakteristieke architectuur, Byzantijnse 11 e tot 14 e -eeuwse kerken en fresco s. Bezoek aan de belangrijkste kerken en bezichtiging van de wereldberoemde Byzantijnse iconen in de iconengalerij. Museumstad Ohrid is een culturele schatkist en wordt vaak het Jeruzalem van de Balkan genoemd. Diner en overnachting in hotel Tino. Dag 5. Onderweg naar Albanië reist u langs het Meer van Ohrid, waar als eerst St. Naum klooster wordt bezocht. Vervolgens passeert u de grens tussen Macedonië en Albanië en wordt u naar Pogradec gebracht, prachtig gelegen aan het Meer van Ohrid. U overnachting in Pogradec. Dag 6. De reis gaat verder naar Elbasan, alwaar u het fort en het Turkse badhuis bezoekt. In de middag wordt u uitgebreid rondgeleid in Tirana de hoofdstad van Albanië, waar een diner plaatsheeft in een restaurant in de stad. Overnachting in Tirana.

3 Tirana is de hoofdstad van Albanië. De stad zelf heeft iets meer dan inwoners en is gelegen aan de Tiranë en de Lanë in het vlakste deel van het land, op 40 km van de havenstad Durrës. Tirana werd in 1920 de hoofdstad van het land. In dat jaar was het nog maar een klein plaatsje, dat bij wijze van compromis tussen het noorden en het zuiden van Albanië de hoofdstad mocht worden. In de loop van de 20 e eeuw heeft Tirana ooit veel grotere plaatsen als Shkodër, Durrës en Korcë overvleugeld en is de stad in vrijwel alle opzichten de belangrijkste van het land geworden. Centraal in de stad ligt het Skanderbegplein, dat kolossale afmetingen heeft. Het is genoemd naar de Albanese nationale held Skanderbeg (George Kastrioti). Aan het plein staan onder meer het parlementsgebouw en verschillende regeringsgebouwen. Dag 7. Bezoek aan Kruja, deze kleine stad is hoog in de bergen gelegen en was ooit onder leiding van de nationale held Scanderberg het centrum van het Albanese verzet tegen de Turken. Bezoek aan het fort van Kruja, Scenderbeg museum, Etnografische museum en de oude bazaar vol met souvenirs en handgemaakte spullen. Vervolgens wordt u naar de badplaats Dürres gebracht. Ook door deze oude havenstad wordt u rondgeleid langs onder andere het antieke amfitheater. Terug naar Tirana, diner in restaurant en overnachting. Dag 8. Na het ontbijt reist u verder naar Berat, deze stad staat bekend als de Stad van de vensters. Het is een museumstad met een burcht, Byzantijnse kerken en een moskee. U wordt hier uitgebreid rondgeleid. Diner en overnachting in Berati. Dag 9. Na het ontbijt reist u verder naar Apollonia, in de 7 e eeuw voor Christus gesticht door Griekse kolonisten. Later in de Romeinse tijd werd het een zeer welvarende stad. Hier is veel te zien zoals de oude stadsmuur, antieke opgravingen, de Mariakerk en het plaatselijk museum. Na het bezoek aan Apollonia reist u verder

4 naar Vlora, waar u de moskee van Muradfie en het bronzen onafhankelijkheidsmonument zult zien. Doorrijden naar Gjirokaster, diner en overnachting. Dag 10. Een dagexcursie in het uiterste zuiden van Albanië. Bezoek aan Saranda met haar bijzondere mediterrane sfeer. Vanuit Saranda brengt u een bezoek ook aan Butrinti, waar u de opgravingen bezoekt die verschillende periodes uit de geschiedenis van deze stad laten zien. Romeins, Byzantijns en Venetiaans bestuur hebben allen hun stempels nagelaten. Laat in de middag terug naar Gjirokaster, diner en overnachting. Dag 11. Vandaag staat Gjirokaster met zijn kenmerkende architectuur op het programma. Gjirokastra is een museumstad, beschermd door Unesco en de geboorte stad van de voormalige dictator van Albanië, Enver Hoxha. Bezoek aan de pre- Ottomaanse citadel met het wapenmuseum en de voormalig politieke gevangenis. In de middag doorrijden naar Korca, de grootste stad van zuidoost Albanië. Hier bezoekt u o.a. het Museum van middeleeuwse kunst. Bij voldoende tijd ook bezoek aan Voskopoja. In Korca diner en overnachting in hotel. Dag 12. Ontbijt en via Struga terug in Macedonie. Bezoek aan het kleine grotkerkje van Kalista waar ooit lang geleden de monniken teruggetrokken en afgesloten leefden om zich volledig over te kunnen geven aan hun geloof. Korte pauze voor koffie en doorrijden naar Bitola. In Bitola bezoeken we de opgravingen van de nabijgelegen oude stad Heraclea Lyncestis, met goed bewaard gebleven mozaïekvloeren en Romeinse gebouwen. We bezoeken ook het oude Gymnasium van Bitola, waar eens Kemal Ataturk studeerde, de grondlegger van de moderne Turkse staat. Bitola is tweede stad van Macedonie, van oudsher al een politiek, cultureel en economisch centrum in het Ottomaanse Rijk, werd het tussen 1870 en 1930 ook de stad van de consulaten en de diplomatie. De pracht en praal van de consulaire gebouwen en de huizen van rijke handelslieden en de Macedonische gilden bepalen ook nu nog altijd het stadsbeeld. Laat in de middag terug inchecken in hotel Molika, diner en overnachting.

5 Dag 13. Dag gereserveerd voor de Nieuwe Wijnen uit de Oude Wereld. We verlaten Bitola en rijden we richting de grootste wijnstreek van het land. Onderweg nemen we de tijd voor bezoeken aan Prilep, stad van de Macedonische tabakindustrie en van Koning Marko. Prilep is gevestigd onderaan de heuvel Markovi Kuli en met het vele graniet lijkt de omgeving zowel op Meteora in Griekenland als op Cappadocië in Turkije. Later in de middag bereiken we onze accommodatie Popova Kula, gelegen middenin de wijngaarden nabij het dorpje Demir Kapija Deze dag zullen we afronden met uitgebreide kennismaking met de Macedonische wijntraditie. Deskundige uitleg en wijnproef van de wijnen van Popova Kula. Diner en overnachting. Dag 14. Ontbijt en vertrek naar Skopje, de hoofdstad van Macedonië. Inchecken in hotel Holiday Inn en bezichtiging van de stad met bezoek aan enkele belangrijke cultuurhistorische bezienswaardigheden. In Skopje zijn o.a. interessant het prachtig gelegen museum voor hedendaagse kunst bij de burcht, de oude stad met de bazaar en vele moskeeën als de Sv. Spas kerk met de bijzondere iconostas, het oude treinstation getroffen in 1963 door de aardbeving van Skopje dat nu dienst doet als museum en het monument ter nagedachtenis aan moeder Theresa (geboren in Skopje). s Avonds is georganiseerde sluitingsdiner verrijkt met sentimentele Macedonische muziek en de lekkere wijn T ga za Jug, vrij vertaald Het heimwee voor het zuiden. Dag 15. Ontbijt, transfer naar het vliegveld van Skopje en terug naar Nederland. Inbegrepen in de rondreis: 2 overnachtingen in hotel Srna in Mavrovo op basis van halfpension.

6 2 overnachtingen in hotel Tino in Ohrid op basis van halfpension. 1 overnachting in hotel Millenium in Pogradec op basis van halpensioen. 2 overnachtingen in hotel Theranda in Tirana op basis van logies & ontbijt. 1 overnachting in hotel Tomorri in Berat op basis van halpensioen. 2 overnachting in hotel First in Gjirokaster op basis van halpensioen. 1 overnachting in hotel Grand in Korca op basis van halpensioen. 1 overnachting in hotel Molika in Pelister op basis van halfpension. 1 overnachting in Popova Kula op basis van halfpension. 1 overnachting in hotel Holiday Inn in Skopje op basis van logies & ontbijt. Alle entreegelden volgens het programma. Stadsgids Ohrid, dag 4. Roeiboottocht Zwarte Drim op dag 5. Diner in restaurant in Tirana op dag 6 en 7. Wijnproef in Popova Kula op dag 13. Sluitingsdiner in restaurant met muziek in Skopje op dag 14. Permanente Engelssprekende begeleiding, dag 1 t/m dag 15. Alle transfers en bustochten per comfortabele minibus of bus. Reserveringen en betalingen: alle reizen dienen 40 dagen voor vertrek gereserveerd te zijn, hierop is een aanbetaling van 30% van de totale reissom van toepassing. De volledige reissom dient 30 dagen voor vertrek te zijn voldaan. Betalingen t.n.v. Karatanova Tours op ABN-AMRO rekening onder vermelding van reisnummer en vertrekdata. Uw bank- of giroafschrift is tevens uw bewijs van betaling. De tickets voor uw vlucht met de vermelde vertrektijden ontvangt u 3 weken voor vertrek. U ontvangt tijdig een bericht, indien zich wijzigingen in de prijs van de luchthavenbelastingen voordoen. Reisverzekeringen: u kunt een reisverzekering of annuleringsverzekering via Karatanova Tours of uw eigen verzekeringsmaatschappij afsluiten. Karatanova Tours aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid als gevolg van vermissing, beschadiging, diefstal of enige andere schade. Ook voor schade ontstaan tijdens de duur van het verblijf aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid. Wij adviseren u daarvoor een goede reis- en bagageverzekering af te sluiten. Voorbehoud: de uitvoering van het bovenstaande programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk ten allen tijde ter beoordeling van de reisbegeleider. Aangezien wij onze programma s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

7 Extra advies: maak een kopie van uw paspoort en gebruik die bij de recepties van de hotels. Extra informatie: in Macedonië kunt u bijna overal pinnen. Voor Macedonië is er geen visum nodig. Telefoneren: als u vanuit Macedonië naar Nederland wilt bellen, dan draait u Vanuit Nederland naar Macedonië moet u eerst draaien. De exacte telefoonnummers van de accommodaties vindt u later in het overzicht. Er moet rekening mee gehouden worden, dat niet alle berggebieden telefonisch bereikbaar zijn, ook niet voor mobiele telefoons. Geld op reis: de Macedonische munt is Denar (mv. = Denari). De koers is afhankelijk van de plaats waar u wisselt. Normaal betaalt u voor 61 denari = ca. 1 euro. Voor het wisselen kunt u het beste cash geld meenemen in kleine coupures. Neem geen cheques mee. Afhankelijk van uw uitgavenpatroon heeft u ca. 100 of 150,- euro nodig. Karakteristieken van Macedonië De oppervlakte van Macedonië is km 2 en daarmee beslaat het ongeveer 3/4 van de grootte van Nederland. Het land is bijzonder vanwege haar natuurschoon en haar culturele hoogtepunten. Macedonië wordt vaak het Hart van de Balkan genoemd. Door haar schoonheid, het reliëf en de klimatologische omstandigheden wordt zij wel eens vergeleken met Zwitserland. Het grootste deel van het land is bergachtig; het hoogste punt is 2784 meter en de gemiddelde hoogte bedraagt 830 meter. Er zijn ook talrijke meren; het totale wateroppervlak bedraagt 477 km 2 Republiek Macedonië is bijzonder door haar natuurschoon en haar zeldzaamheden. Zij wordt vaak de parel van de Balkan genoemd. Met haar schoonheid, het reliëf, de klimatologische en andere omstandigheden wordt zij vergeleken met Zwitserland. De reliëfeigenschappen van Macedonië plaatsen haar bij de berglanden. De gemiddelde hoogte van het land is 830 meter. Ook zijn er in heel Macedonië bronnen, veel

8 rivieren en meer dan 50 grote en kleine meren. Daarom wordt zij ook wel een merenland genoemd. Het is een land van wonderbaarlijke oude tektonische meren, maar ook bergmeren en kunstmatige meren. De belangrijkste zijn de drie tektonische of basinmeren: Ohrid, Prespa en Dojran. Er bestaan veel legendes over het ontstaan van de naam Macedonië. Volgens enkelen komt het van de naam van de eerste Macedonische koning Makedon. Geleerden geloven dat de naam uit het oud-macedonische makos voortkomt, hetgeen groot of hoog betekent, en don, wat land betekent. Vrij vertaald betekent het dus groot, hoog en bergrijk land. Door haar indrukwekkende geschiedenis is Macedonië een openluchtmuseum van meer dan 8000 jaar oud: land van Herakle, Philip II, Alexander de Grote, St. Paulus en St. Luka, Justinijan, Tsaar Samuël en Moeder Teresa. De hoofdstad en het administratieve centrum van Macedonië is tegenwoordige Skopje met haar inwoners. Skopje is een stad met een traditie van jaar. Zowel de westelijke als de oostelijke culturen worden daar op een bijzondere manier gemengd en de wereldwegen en de talen doorkruisen elkaar. De naam van het antieke Skupi wordt voor het eerst genoemd bij de vernietiging van de Dardaanse en de komst van de Romeinse macht. Ohrid Meer is 358 km² groot en liefst 289 meter diep. Het meer vult een tektonische depressie en heeft een geschatte ouderdom van ca jaar. Hiermee is het samen met het Bajkalmeer en het Titicacameer een van de oudste meren ter wereld. Dit en het bijzondere microklimaat rond het meer verklaren waarom maar liefst 200 endemische vissen in het meer leven, waarvan enkele welhaast levende fossielen genoemd kunnen worden, omdat ze als gevolg van 2,5 miljoen jaar isolement niet geëvolueerd zijn. Stad Ohrid bij het Meer van Ohrid met haar natuurschoon en rijke historische en culturele erfenis is een ware parel van Macedonië en staat onder bescherming van UNESCO. Een grote rijkdom, maar ook een curiositeit is het feit dat door haar bijzondere flora en fauna het Meer van Ohrid één van de grootste reservaten van Europa is. Het Meer van Ohrid wordt door onderzoekers de Macedonische Zoetwaterzee genoemd. Met haar kristalhelder water is het Ohrid-meer één van de meest doorzichtige meren, haar doorzichtigheid bedraagt tot 21,5 meter. In de geschiedenis van Ohrid komen veel bekende schrijvers (zoals A den Doolaard), dichters, zangers, schilders en bekende staatshoofden voor. Door de eeuwen heen is Ohrid en haar meer gemarkeerd met een perfecte schoonheid en kwaliteit. Een krachtige mystiek doet denken dat de tijd volledig heeft stilgestaan, door de vele historische monumenten en letterlijk honderden kerken, in balans met een schoonheid van architectuur. Dit maakt Ohrid een van de belangrijkste historische erfgoederen in de wereld.

Dag 8. Transfer naar het vliegveld van Skopje of verlengingsweek.

Dag 8. Transfer naar het vliegveld van Skopje of verlengingsweek. West-Macedonië Dag 1. Aankomst op het vliegveld van Skopje, de hoofdstad van Macedonië. Vervolgens wordt u naar het nationale park Mavrovo gebracht. Onderweg bezoekt u de stad Tetovo met de mooiste moskee

Nadere informatie

Autorondreis West-Macedonië

Autorondreis West-Macedonië Autorondreis West-Macedonië Dag 1. Ohrid Nationaal Park Pelister (ca. 85 km) Op de luchthaven van Ohrid staat uw huurauto klaar. Indien u tijd heeft, is het aanbevolen om onderweg het Klooster van St.

Nadere informatie

Dag 8. Transfer naar het vliegveld van Skopje of verlengingsweek.

Dag 8. Transfer naar het vliegveld van Skopje of verlengingsweek. Oost-Macedonië Dag 1. Aankomst in Skopje en transfer naar het klooster St. Joakim Osogovski, nabij de stad Kriva Palanka. Diner en overnachting in de ruimtes van het klooster. Dag 2. Na het ontbijt bezichtiging

Nadere informatie

Macedonie Een culturele rondreis langs de meest beroemde kloosters en kerken van Macedonië, op basis van HB; 10 dagen en 9 overnachtingen.

Macedonie Een culturele rondreis langs de meest beroemde kloosters en kerken van Macedonië, op basis van HB; 10 dagen en 9 overnachtingen. Macedonie 2009 Een culturele rondreis langs de meest beroemde kloosters en kerken van Macedonië, op basis van HB; 10 dagen en 9 overnachtingen. Macedonië Dag 1, Skopje. Aankomst op het vliegveld van Skopje.

Nadere informatie

Speciale 8-daagse rondreis Ontdek Macedonië

Speciale 8-daagse rondreis Ontdek Macedonië Speciale 8-daagse rondreis Ontdek Macedonië Een speciale rondreis door Macedonie verrijkt met de bijzondere kloosterbelevenis van de streek. Tijdens deze reis bezoeken we de vergeten opgravingen en de

Nadere informatie

Speciale 8-daagse rondreis Ontdek Macedonië

Speciale 8-daagse rondreis Ontdek Macedonië Speciale 8-daagse rondreis Ontdek Macedonië Een speciale rondreis door Macedonie verrijkt met de bijzondere kloosterbelevenis van de streek. Tijdens deze reis bezoeken we de vergeten opgravingen, de afgelegen

Nadere informatie

Grote rondreis Macedonië

Grote rondreis Macedonië Grote rondreis Macedonië Dag 1. Aankomst in Skopje en transfer naar Mavrovo. Onderweg bezoeken we stad Tetovo met de mooiste moskee van Macedonië. De Kleurrijke Moskee is voor sommigen zelfs de mooiste

Nadere informatie

Macedonian Monasteries

Macedonian Monasteries Macedonian Monasteries Er valt zo veel over Macedonië te vertellen: over de vele bergen, waarvan de bekendste Sar Planina en Pelister zijn. Over de natuurparken, zoals die op de berg Bistra. Over de vele

Nadere informatie

Speciale 8-daagse Rondreis West - Macedonie

Speciale 8-daagse Rondreis West - Macedonie Speciale 8-daagse Rondreis West - Macedonie Met grote trots bieden wij u onze speciale programma Macedonie 2010 aan. Een land vol historie met zichtbare sporen uit het verleden, met vele culturele bezienswaardigheden,

Nadere informatie

Rondreis Albanië. Programma overzicht

Rondreis Albanië. Programma overzicht Rondreis Albanië Eigenlijk heeft Albanië alles wat een vakantieland nodig heeft: een rijke historie, een prachtige natuur, een prettig klimaat, mooie stranden en innemende bewoners. Daarbij heeft het land

Nadere informatie

Rondreis Albanië. Vertrekdata (Elke vrijdag) P.S. Voor de groepen staan 5 vertrekdata gepland: 18.05, 01.06, 13.07, en 21.09

Rondreis Albanië. Vertrekdata (Elke vrijdag) P.S. Voor de groepen staan 5 vertrekdata gepland: 18.05, 01.06, 13.07, en 21.09 Rondreis Albanië Eigenlijk heeft Albanië alles wat een vakantieland nodig heeft: een rijke historie, een prachtige natuur, een prettig klimaat, mooie stranden en innemende bewoners. Daarbij heeft het land

Nadere informatie

Autorondreis Macedonië

Autorondreis Macedonië Autorondreis Macedonië Bijzonder en geheel georganiseerde 8-daagse autorondreis door Macedonië, veerweg van de Postmoderne wereld met verblijf in prima accommodaties. De eerste dagen bezoekt u het oosten

Nadere informatie

Programma West Oost Macedonië 2013

Programma West Oost Macedonië 2013 Programma West Oost Macedonië 2013 15-daagse speciale rondreis voor kleine groepen door Macedonië; langs de Nationale parken van Galicica, Pelister en met de meren van Ohrid en Prespa maar ook met bezoek

Nadere informatie

8-daagse Rondreis: Macedonia Timeless

8-daagse Rondreis: Macedonia Timeless 8-daagse Rondreis: Macedonia Timeless Bijzondere rondreis door Macedonië met kleine groepjes van max. 15 en min 6 deelnemers met meer aandacht voor de klant en de reisinhoudelijk. Macedonië is een land

Nadere informatie

Wandelen in het land van Den Doolaard

Wandelen in het land van Den Doolaard Wandelen in het land van Den Doolaard Er valt zo veel over Macedonië te vertellen. Over de vele bergen waarvan de bekendste Sar Planina en Pelister zijn. De natuurparken zoals die op de berg Bistra. Vele

Nadere informatie

Speciale 8-daagse Rondreis: West - Macedonie

Speciale 8-daagse Rondreis: West - Macedonie Speciale 8-daagse Rondreis: West - Macedonie Met grote trots bieden wij u onze speciale programma Macedonië 2012 aan. Een land vol historie met zichtbare sporen uit het verleden, met vele culturele bezienswaardigheden,

Nadere informatie

Zonvakantie het Meer van Ohrid

Zonvakantie het Meer van Ohrid Zonvakantie het Meer van Ohrid Met grote trots bieden wij u ons Zomerprogramma Macedonië 2012 aan. Een land vol historie met zichtbare sporen uit het verleden, met vele culturele bezienswaardigheden, maar

Nadere informatie

Programma West Oost Macedonië 2015 vertrekgarantie

Programma West Oost Macedonië 2015 vertrekgarantie Programma West Oost Macedonië 2015 vertrekgarantie 15-daagse speciale rondreis voor kleine groepen door Macedonië; langs de Nationale parken van Galicica, Pelister en met de meren van Ohrid en Prespa maar

Nadere informatie

Flora en Fauna van Macedonië

Flora en Fauna van Macedonië Flora en Fauna van Macedonië Vogels, vlinders, bloemen en planten van de Macedonische Nationale Parken Galicica en Pelister, verrijkt met een tintje cultuur. Periode: 31/8 7/9/2014 Inbegrepen: Vluchten

Nadere informatie

Zomervakantie Ohrid

Zomervakantie Ohrid Zomervakantie Ohrid - 2011 8-daagse of 15-daagse zonvakantie aan de kust van het Meer van Ohrid, verrijkt met culturele uitstapjes en excursies. Op basis van LO of HP in hotel naar keuze in Ohrid of Struga.

Nadere informatie

12-daagse kunsthistorische reis en cursus op locatie in Macedonië 3 september t/m 14 september 2012

12-daagse kunsthistorische reis en cursus op locatie in Macedonië 3 september t/m 14 september 2012 12-daagse kunsthistorische reis en cursus op locatie in Macedonië 3 september t/m 14 september 2012 Deze reis + cursus bestaat uit een 12-daagse bijzondere rondreis langs de kloosters, kerken en iconen

Nadere informatie

Zomervakantie Ohrid

Zomervakantie Ohrid Zomervakantie Ohrid - 2010 8-daagse of 15-daagse zonvakantie aan de kust van het Meer van Ohrid met de mogelijkheid voor culturele excursies. Op basis van logies/ontbijt of half pension in hotel naar keuze

Nadere informatie

Programma. 10-daagse vliegreis

Programma. 10-daagse vliegreis Verrassend Albanië Het Balkanland Albanië is een van de minst bezochte landen van Europa, en daarmee toeristisch nog niet platgetreden. Het is een speelbal geweest van de grotere landen in de regio en

Nadere informatie

Macedonië: Parel van de Balkan

Macedonië: Parel van de Balkan Ontdek Macedonië op deze unieke 15-daagse rondreis Nieuw bij Macedonia Travel Company in 2010! Een unieke rondreis door dit prachtige land. In samenwerking met lokale gidsen ontdekt u de mooiste, culturele

Nadere informatie

Rondreis Albanië. Programma Overzicht

Rondreis Albanië. Programma Overzicht Rondreis Albanië Eigenlijk heeft Albanië alles wat een vakantieland nodig heeft; een rijke historie, een prachtige natuur, een prettig klimaat, mooie stranden en innemende bewoners. Daarbij heeft het land

Nadere informatie

Zonvakantie Het Meer van Ohrid 2009

Zonvakantie Het Meer van Ohrid 2009 Zonvakantie Het Meer van Ohrid 2009 Een speciaal 8 of 15-daagse zonvakantie programma aan de kust van het meer van Ohrid met mogelijkheden voor culturele uitstapjes. Op basis van logies/ontbijt () of half

Nadere informatie

In de prijs inbegrepen: Transfers, Engelssprekende gids, boottocht, lunch bij St. Naum, entreegelden voor het klooster en kosten voor de rooibootjes.

In de prijs inbegrepen: Transfers, Engelssprekende gids, boottocht, lunch bij St. Naum, entreegelden voor het klooster en kosten voor de rooibootjes. Excursie Ohrid: Prachtige rondleiding met Engelstalige gids door het stadscentrum van Ohrid. Deze door UNESCO beschermde stad herbergt de geschiedenis van een 7.000 jaar oude beschaving. U bezoekt o.a.

Nadere informatie

Rondreis Albanië 2014

Rondreis Albanië 2014 Rondreis Albanië 2014 Eigenlijk heeft Albanië alles wat een vakantieland nodig heeft: een rijke historie, een prachtige natuur, een prettig klimaat, mooie stranden en innemende bewoners. Daarbij heeft

Nadere informatie

The Spirit of Balkans

The Spirit of Balkans The Spirit of Balkans 15-daagse grote Individuele Autorondreis door drie bijzondere Balkan landen in de regio van Macedonië. Deze unieke rondreis wordt dit jaar voor het eerst aangeboden zodat u de hoogtepunten

Nadere informatie

Autorondreis Montenegro 2014

Autorondreis Montenegro 2014 Autorondreis Montenegro 2014 15-daagse Individuele Autorondreis door drie bijzondere Balkan landen; Macedonië, Albanië en Montenegro. Deze unieke rondreis wordt speciaal voor jullie op maat gemaakt zodat

Nadere informatie

In de voetsporen van A. den Doolaard

In de voetsporen van A. den Doolaard In de voetsporen van A. den Doolaard Speciaal 8-daagse programma aan de kust van het meer van Ohrid, verrijkt met culturele uitstapjes. Programma bedoelt om terug te gaan naar de stad waar A. den Doolaard

Nadere informatie

Vermeylenfondsreis naar Albanië van 1 tot 9 april 2018

Vermeylenfondsreis naar Albanië van 1 tot 9 april 2018 Vermeylenfondsreis naar Albanië van 1 tot 9 april 2018 Wanneer we denken aan Albanië, associëren we dit niet onmiddellijk met cultuur en toerisme. Het kleine Balkanland aan de Adriatische Zee herbergt

Nadere informatie

Autorondreis Servië. elke maandag april t/m september. elke maandag april t/m september

Autorondreis Servië. elke maandag april t/m september. elke maandag april t/m september Autorondreis Servië 8-daagse bijzondere autorondreis door Servië. Tijdens deze reis kunt u genieten van vele natuurlijke schoonheden van de Balkan. Uw vakantie in deze ambiance zal verrijkt worden met

Nadere informatie

Baltische Landen: parels aan de Oostzee

Baltische Landen: parels aan de Oostzee Baltische Landen: parels aan de Oostzee Alle drie Baltische Landen hebben zich na hun onafhankelijkheid vanaf 1991 in sneltreinvaart ontwikkeld. In het statige Vilnius, ooit de hoofdstad van het Pools-

Nadere informatie

Aanvullende bijzonderheden:

Aanvullende bijzonderheden: Albanese Alpen Zeven uur op een paardenrug of een fikse dagwandeling staat garant voor een onvergetelijke belevenis, die nauwelijks is te beschrijven. Zoals je als kind je eerst door een rijstebrijberg

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

Compleet Bulgarije. 7 DAAGSE RONDREIS Ontdek de Balkan. Dag 1: Varna - Vrije Tijd (10km)

Compleet Bulgarije.  7 DAAGSE RONDREIS Ontdek de Balkan. Dag 1: Varna - Vrije Tijd (10km) Dag 1: Varna - Vrije Tijd (10km) Aankomst in Varna. Ontvangst aan de luchthaven van Varna. Transfer naar hotel voor uw overnachting. Dag 2: Varna - Arbanassi - Veliko Tarnovo (ca 229km) Ontbijt. Afreis

Nadere informatie

Sever Ceska 8 dagen. singlereis wandelreis vanaf 695. Winterwandelavontuur in het noorden van Tsjechië

Sever Ceska 8 dagen. singlereis wandelreis vanaf 695. Winterwandelavontuur in het noorden van Tsjechië Sever Ceska 8 dagen singlereis wandelreis vanaf 695 Winterwandelavontuur in het noorden van Tsjechië Tsjechië is een perfect wandelland: vanwege de combinatie van natuur en klimaat, de overzichtelijke

Nadere informatie

Albanië 8 dagen groepsreis

Albanië 8 dagen groepsreis Albanië 8 dagen groepsreis Albanië groepsreis. Grieken, Romeinen en Ottomanen hebben hier hun sporen achter gelaten en dat verklaart het grote aantal UNESCO sites dat Albanië rijk is. Albanië deelt deze

Nadere informatie

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2015

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2015 Programma 15-daagse reis Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2015 Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Dag 8 Vlucht Amsterdam Tbilisi, transfer; overnachting bij particulieren. s Ochtends een stadsexcursie

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl ERVAAR JONGERENREIZEN Rondreis The essence of Egypt van 10-02-2013 tot 17-02-2013 Hartelijk dank voor je belangstelling

Nadere informatie

Natuur- en cultuurreis naar Georgië

Natuur- en cultuurreis naar Georgië Programma 15-daagse reis Natuur- en cultuurreis naar Georgië Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Dag 8 Vlucht Amsterdam Tbilisi, transfer; overnachting bij particulieren. s Ochtends een stadsexcursie

Nadere informatie

Bijzondere reis door ex Joegoslavië 2015

Bijzondere reis door ex Joegoslavië 2015 Bijzondere reis door ex Joegoslavië 2015 Speciale rondreis langs het heden en het verleden van ex-joegoslavië, een land dat niet meer bestaat. Joegoslavië was tussen 1918 en 2003 de naam van meerdere opeenvolgende

Nadere informatie

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2011

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2011 Programma 15-daagse reis Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2011 Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Dag 8 Dag 9 Vlucht Amsterdam Tbilisi, transfer; overnachting bij particulieren. s Middags stadsexcursie

Nadere informatie

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK AAN QUILTFESTIVAL) 8 DAGEN N.t.b. oktober 2019 (derde of vierde week van oktober. Bekend uiterlijk in mei.) 799 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Quiltfestival

Nadere informatie

PSV REIZEN. Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014

PSV REIZEN. Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014 PSV REIZEN Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014 Dag 1: woensdag 5 november 2014 08:00 uur Inchecken voor uw vlucht naar Athene op Eindhoven Airport Voor

Nadere informatie

Cultuur en natuur van Ghana

Cultuur en natuur van Ghana Ghana Rondreis in groep Cultuur en natuur van Ghana Accra - Ejisu - Nkoranza - Boabeng - Laranba - Mole National Park - Kintampo Falls - Techiman - Kumashi - Bosumtwimeer - Axim - Nzulezi - Elmina - Kakum

Nadere informatie

West-China reis 2016. Etniciteit, historie en modernisering 12-27 april 2016

West-China reis 2016. Etniciteit, historie en modernisering 12-27 april 2016 West-China reis 2016 Etniciteit, historie en modernisering 12-27 april 2016 Doelstelling De excursie/reis beoogt een kennismaking met etnische minderheden in West China: Tibetanen, Hui en Oeigoeren. Bezocht

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

12-daagse rondreis Albanië, Macedonië en Griekenland inclusief Meteora Ontdek de rijke historie en prachtige natuur.

12-daagse rondreis Albanië, Macedonië en Griekenland inclusief Meteora Ontdek de rijke historie en prachtige natuur. 12-daagse rondreis Albanië, Macedonië en Griekenland inclusief Meteora Ontdek de rijke historie en prachtige natuur. Uw gegevens Bedrijf/organisatie : Markant Melle Merelbeke Contactpersoon : Linda Eeckhout

Nadere informatie

Byzantine Empire & Beyond

Byzantine Empire & Beyond Byzantine Empire & Beyond 15 daagse cruise ms Minerva Inschepen: 30 september 2015 in Piraeus Ontschepen: 14 oktober 2015 in Istanbul BYZANTINE EMPIRE & BEYOND FACE2FACE TRAVEL 1 PROGRAMMA Dag 1+2: Piraeus,

Nadere informatie

Vlieg-busrondreis Het mooiste van Kroatië BRHR03

Vlieg-busrondreis Het mooiste van Kroatië BRHR03 Vlieg-busrondreis Het mooiste van Kroatië BRHR03 Pagina 1 van 5 / 16-01-2015 De meest actuele prijzen van deze reis vind u op de website via de volgende link: http://www.oad.nl/core.sym/fe/aanbod/pakket.php?pakket_id=524

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene Per taxibusje vanuit Genk / Houthalen

Nadere informatie

GRAND ZIMBABWE. Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenGZ

GRAND ZIMBABWE. Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenGZ GRAND ZIMBABWE Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenGZ Ontdek de magie van Zimbabwe tijdens een safari door dit adembenemend mooie land. Trek naar de beroemdste

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Albanie Land van bergen en oude koninkrijken Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BUL 8-18 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Het land wat eens het meest geïsoleerde land van Europa was, is

Nadere informatie

De steden van Andalusië (8 dagen) - groepsreis

De steden van Andalusië (8 dagen) - groepsreis Website: www.tejedatravel.com Email: info@tejedatravel.com De steden van Andalusië (8 dagen) - groepsreis Deze reis is samengesteld om de belangrijkste steden van Andalusië te ontdekken. U reist in een

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609 KROATIE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 *

De Blauwe Vogel 1609 KROATIE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 * De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier KROATIE ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 * split omis brac bol Makarska 38 deelnemers per vertrekdatum Het nieuwe deluxe schip M/S

Nadere informatie

individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin

individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin Zuid Elzas 7 dagen individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin Een weekje even helemaal er tussen uit, niet te ver, maar wel in een heel andere omgeving? Dat kan in de Elzas, op zijn Frans: Alsace!

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam - Tirana Dag 2 Tirana Dag 3 Tirana - Elbasan - Ohrid Dag 4 Ohrid Dag 5 Ohrid - Sv Naum - Korca Dag 6 Korca, excursie Voskopoja Dag 7

Dag 1 Amsterdam - Tirana Dag 2 Tirana Dag 3 Tirana - Elbasan - Ohrid Dag 4 Ohrid Dag 5 Ohrid - Sv Naum - Korca Dag 6 Korca, excursie Voskopoja Dag 7 R o n dreis A lb a n ië & M a ced o n ië, 15 da g en Rei s s chem a Dag 1 Amsterdam - Tirana Dag 2 Tirana Dag 3 Tirana - Elbasan - Ohrid Dag 4 Ohrid Dag 5 Ohrid - Sv Naum - Korca Dag 6 Korca, excursie

Nadere informatie

6 augustus - 17 augustus 2018

6 augustus - 17 augustus 2018 6 augustus - 17 augustus 2018 Dag Activiteit Overnachting 1 Ma 06/08 heenvlucht We worden op de luchthaven opgewacht door het ontvangstcomité en naar onze logies in het dorpje, bij de familie Badasian

Nadere informatie

Wandeltochten. Verborgen Cappadocië (Wandelen)

Wandeltochten. Verborgen Cappadocië (Wandelen) Activiteiten Hieronder een aantal activiteiten die samengesteld zijn, in samenwerking met Alan Turizm, reisagentschap voor op maat gemaakte tochten, aarzel niet neem contact met ons op! Wandeltochten Verborgen

Nadere informatie

Proud member. donateurreis cambodja november eyecarefoundation.nl

Proud member. donateurreis cambodja november eyecarefoundation.nl Proud member donateurreis cambodja 11-27 november 2019 eyecarefoundation.nl 17-daagse donateurreis cambodja Deze indrukwekkende rondreis laat u kennis maken met het werk van Eye Care Foundation in Cambodja.

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

15-DAAGSE GROEPSREIS OEKRAЇNE

15-DAAGSE GROEPSREIS OEKRAЇNE 15-DAAGSE GROEPSREIS OEKRAЇNE Dag 1 De Krim Vanaf Amsterdam vliegen we via Kiev naar de hoofdstad van De Krim, Simferopol. In Kiev checkt u eerst uit, neemt uw bagage van de band en gaat door de douane.

Nadere informatie

25 jaar contact Hazerswoude-Filpisu-Mare.

25 jaar contact Hazerswoude-Filpisu-Mare. 25 jaar contact Hazerswoude-Filpisu-Mare. Bezoek Filpisu-Mare en 4 daagse Rondreis Roemenië Van Donderag 21 Juni 2018 tot Zaterdag 30 juni Dag1 : donderdag 21 juni Deze dag vertrekken per vliegtuig vanaf

Nadere informatie

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian 10 daagse groepsreis onder begeleiding van Chinakenner Ng Sauw Tjhoi 17 oktober 26 oktober 2013 China moet je niet alleen zien, maar

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene - Delphi Per taxibusje vanuit Genk

Nadere informatie

Balkan 12 dagen singlereis

Balkan 12 dagen singlereis Balkan 12 dagen singlereis singlereis wandelreis vanaf 1.285 Natuur en cultuur in de-balkan-op-de-balkan Een inleiding: "de Balkan" is het het vasteland van Zuid- Oost Europa, globaal van Kroatië tot Istanbul.

Nadere informatie

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap Amboseli en Tanzania Exploration 10 dagen/7 nachten Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire GROEPSRONDREIS MET FRANSTALIGE

Nadere informatie

Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS

Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS Op tocht langs oudchristelijke wortels in Noord-Italië 29 september 6 oktober 2017 Torcello Katholieke Sectorraad Op tocht langs oudchristelijke wortels in Noord-Italië

Nadere informatie

Proud member. donateurreis nepal oktober eyecarefoundation.nl

Proud member. donateurreis nepal oktober eyecarefoundation.nl Proud member donateurreis nepal 9-25 oktober 2019 eyecarefoundation.nl 17-daagse donateurreis nepal Deze indrukwekkende rondreis laat u kennis maken met het werk van Eye Care Foundation in Nepal. In Kathmandu

Nadere informatie

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING EUROCULT LITO VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING Postbus 13050 3507 LB Utrecht Wittevrouwenstraat 36 3512 CV Utrecht Tel: 030

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis ALBANIË - 9 dagen Land van bergen en oude koninkrijken Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: EAB 8-18 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Ervaar hoe anders en vol verrassingen een bestemming

Nadere informatie

Spanje, 8 daagse fly-drive Andalusië Tour

Spanje, 8 daagse fly-drive Andalusië Tour Prijswijzigingen, zet- en drukfouten voorbehouden. Brabants Dagblad gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens. In het colofon van de krant treft u nadere informatie aan. Zie ook het Privacy Statement op

Nadere informatie

Maandag. s Avonds dineren we op loopafstand van ons hotel en genieten we van de verschillende lokale wijnen.

Maandag. s Avonds dineren we op loopafstand van ons hotel en genieten we van de verschillende lokale wijnen. Achtergrond Al eeuwenlang is de Kaukasus zowel een trefpunt van culturen als een schier onoverwinnelijk obstakel voor de vele volkeren die de regio hun thuis noemen. Na Perzische, Ottomaanse en Russische

Nadere informatie

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Als in Nederland de herfst z n intrede doet, vieren wij nog even de Spaanse zomer. Met gemiddeld 23 graden is Andalusië een heerlijke najaarsbestemming. We gaan 8 dagen

Nadere informatie

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien.

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Alain de Botton Beste leerlingen, Voor jullie ligt het boekje voor de reisweek in 2018. Deze week vindt plaats van

Nadere informatie

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem en vertrek per rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines

Nadere informatie

BALTISCHE LANDEN. 19-daagse rondreis per boot en bus

BALTISCHE LANDEN. 19-daagse rondreis per boot en bus BALTISCHE LANDEN 19-daagse rondreis per boot en bus VOORLOPIG REISSCHEMA + PROGRAMMA zie voor details www.goudenengel.nl Baltische Landen rondreis Uitgebreide kennismaking met Estland, Letland en Litouwen,

Nadere informatie

Whiskyreis Schotland

Whiskyreis Schotland Slijterij Bij Bert Whiskyreis Schotland 01 03 oktober 2017 The Travel Club Teun van Wel 1 Pagina Bij Bert gaat op whiskyreis, en u mag mee! Dit najaar gaat het gebeuren, op whiskyreis met slijterij Bij

Nadere informatie

Aachener Land 3 dagen

Aachener Land 3 dagen Aachener Land 3 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 245 Wandeltocht door het Duitse grensland Het landgoed van Abdij Rolduc lijkt de abrupte overgang van het industriële gebied Parkstad Limburg en het

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus Hartelijk dank voor uw belangstelling in Ervaar Reizen. Speciaal voor diegene die een fantastische

Nadere informatie

Vlieg-busrondreis Veelzijdig Turkije VRTR32

Vlieg-busrondreis Veelzijdig Turkije VRTR32 Vlieg-busrondreis Veelzijdig Turkije VRTR32 Pagina 1 van 5 / 16-01-2015 De meest actuele prijzen van deze reis vind u op de website via de volgende link: http://www.oad.nl/core.sym/fe/aanbod/pakket.php?pakket_id=420

Nadere informatie

Drie dagen genieten in Porto met prachtige ontvangsten, heerlijke lunches en perfecte diners. U komt als een echte Portkenner terug!

Drie dagen genieten in Porto met prachtige ontvangsten, heerlijke lunches en perfecte diners. U komt als een echte Portkenner terug! Drie dagen genieten in Porto met prachtige ontvangsten, heerlijke lunches en perfecte diners. U komt als een echte Portkenner terug! Dag 1 Vlucht Amsterdam Porto. Na aankomst aan het eind van de ochtend

Nadere informatie

The Baltic & St. Petersburg. Seabourn Ovation

The Baltic & St. Petersburg. Seabourn Ovation The Baltic & St. Petersburg Seabourn Ovation 10-daagse cruisevakantie Van Kopenhagen naar Stockholm Vertrekdatum 22 juni en 17 augustus 2018 Van Scandinavische koningshuizen naar het machtige tsarenrijk.

Nadere informatie

Vlieg-busrondreis Het beste van Portugal VRPT33

Vlieg-busrondreis Het beste van Portugal VRPT33 Vlieg-busrondreis Het beste van Portugal VRPT33 Pagina 1 van 5 / 16-01-2015 De meest actuele prijzen van deze reis vind u op de website via de volgende link: http://www.oad.nl/core.sym/fe/aanbod/pakket.php?pakket_id=423

Nadere informatie

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN Tourcode: PMDJ-7D-Beperking Bali In samenwerking met onze lokale medewerkers te Bali hebben we voor mensen met een beperking een speciaal programma opgesteld. Vanuit

Nadere informatie

SANTA SUSANNA - FLORIDA PARK HOTEL - 31 MEI T/M 13 JUNI 2010!!

SANTA SUSANNA - FLORIDA PARK HOTEL - 31 MEI T/M 13 JUNI 2010!! Inhoudsopgave INTRODUCTIE... 3 LOCATIE... 3 HOTELS... 3 EVENEMENTEN... 4 REIS... 4 REISKOSTEN & BETALING... 5 MEER INFORMATIE... 6 AANMELDINGSFORMULIER... 7 Introductie THE NIGHTRIDERS gaan op uitnodiging

Nadere informatie

Villas Elegance Griekenland Zakynthos Vassilikos

Villas Elegance Griekenland Zakynthos Vassilikos Villas Elegance Griekenland Zakynthos Vassilikos 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Villas Elegance - (Griekenland Zakynthos Vassilikos) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Programma Schotland, voorjaarsreis 2018 Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Glens, Beinns en Lochs in een ruig

Nadere informatie

Lissabon en de Algarve Werelderfgoed van ontdekkingsreizigers. 8-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 3 hotels Rondreis 1280 km

Lissabon en de Algarve Werelderfgoed van ontdekkingsreizigers. 8-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 3 hotels Rondreis 1280 km Lissabon en de Algarve Werelderfgoed van ontdekkingsreizigers 8-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 3 hotels Rondreis 1280 km Hoogtepunten van deze reis Lissabon en de Gouden Driehoek UNESCO-steden

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN TOSCANE WALKING EVENT MONTECATINI TERME ITALIË In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen worden er nu op steeds meer plaatsen in het buitenland Vierdaagses georganiseerd.

Nadere informatie

Altmühltal & Donau standplaats 8 dagen

Altmühltal & Donau standplaats 8 dagen Altmühltal & Donau standplaats 8 dagen individuele hotelfietsreis vanaf 455 Fietsreis langs de Altmühl en de Duitse Donau vanuit Bad Gögging Deze standplaatsfietsreis gaat door het dal van de rivier de

Nadere informatie

Reisaanbot. 8-daagse rondje in de Loirestreek op de fiets! Reisroute. Minimale Leeftijd. Type van de reis

Reisaanbot. 8-daagse rondje in de Loirestreek op de fiets! Reisroute. Minimale Leeftijd. Type van de reis Reisaanbot 8-daagse rondje in de Loirestreek op de fiets! Type van de reis Reisroute Bestemming Frankrijk Plaats Loirevallei Duur 8 dagen Moeilijkheid Makkelijk Reisperiode Van april tot november Minimale

Nadere informatie

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING Dit is een klassieke rondreis met de perfecte mix van cultuur en natuur. Je reist onder Nederlands- of Franstalige begeleiding en volgt grotendeels

Nadere informatie

ALBANIË. Waar verleden en toekomst samenleven

ALBANIË. Waar verleden en toekomst samenleven ALBANIË Waar verleden en toekomst samenleven 11-daagse cultuurreis vtbkultuur Aalst 8 juli 18 juli 2018 Dag 1: zondag 8 juli: Luchthaven Rinas (Tirana) Berat We nemen de autosnelweg Durrës-Vlorë en verlaten

Nadere informatie

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts.

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts. Dag 1: Bishkek De vlucht uit Amsterdam landt om 15:10 in Bishkek, waar jullie gids staat te wachten. We rijden naar Bishkek en checken in in een prettig 3* hotel, waar je je op kunt frissen. Daarna gaan

Nadere informatie

Angola Discovery Tour 26 mei 2018

Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Bent u op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming in Afrika, een land met een rijke en indrukwekkende cultuur, ongerept maar volop in ontwikkeling? Reis dan mee met ANGO

Nadere informatie

Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon).

Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon). Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon). 1 dag (woensdag) 09.15-14.30 uur. Vlucht Amsterdam Praag - Minsk (excl.). 15.30-16.30 uur. Transfer vliegveld Minsk - hotel «Planeta»***

Nadere informatie

11-DAAGSE GEMEENTEREIS NAAR: Andalusië REISPERIODE: MAANDAG 11 SEPTEMBER T/M DONDERDAG 21 SEPTEMBER2017

11-DAAGSE GEMEENTEREIS NAAR: Andalusië REISPERIODE: MAANDAG 11 SEPTEMBER T/M DONDERDAG 21 SEPTEMBER2017 11-DAAGSE GEMEENTEREIS NAAR: Andalusië REISPERIODE: MAANDAG 11 SEPTEMBER T/M DONDERDAG 21 SEPTEMBER2017 Spanje In de voetsporen van Joden, Christenen en Moslims We maken een prachtige rondreis door het

Nadere informatie