Rondreis Albanië 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rondreis Albanië 2014"

Transcriptie

1 Rondreis Albanië 2014 Eigenlijk heeft Albanië alles wat een vakantieland nodig heeft: een rijke historie, een prachtige natuur, een prettig klimaat, mooie stranden en innemende bewoners. Daarbij heeft het land door zijn verleden een mysterieuze kant. Wij bieden u de mogelijkheid door middel van een 8-daagse rondreis de meest bijzondere delen van Albanië te laten zien maar ook van de aangename Mediterrane klimaat te genieten; op basis van HB in tweepersoonskamers; prijs p.p. Min. aantal deelnemers: 6 Vertrekdata Reisnummer Vertrekdata KT-RA t/m KT-RA t/m Inbegrepen: retourvlucht Tirana, verblijf in hotels op basis HB, alle transfers, Engelssprekende plaatselijke begeleider, plaatselijke gidsen (indien nodig), diner in restaurant in Tirana, sluitingsdiner in Durres, administratiekosten en reserveringskosten. Niet inbegrepen: Vlucht, eventuele verzekeringen en entreegelden. Programma Overzicht Dag 1. Vertrek vanuit Amsterdam, aankomst op de luchthaven van Tirana, ontvangst van de groep en korte transfer naar hotel Villa Tafaj. Inchecken en korte pauze voor koffie. In de loop van de middag wordt u uitgebreid rondgeleid in Tirana de hoofdstad van Albanië, waar u een diner plaatsheeft in een restaurant in de stad. Overnachting in Tirana. Tirana is de hoofdstad van Albanië. De stad zelf heeft iets meer dan inwoners en is gelegen aan de Tiranë en de Lanë in het vlakste deel van het land, op 40 km van de havenstad Durrës. Tirana werd in 1920 de hoofdstad van het land. In dat jaar was het nog maar een klein plaatsje, dat bij wijze van compromis tussen het

2 noorden en het zuiden van Albanië de hoofdstad mocht worden. In de loop van de 20 e eeuw heeft Tirana ooit veel grotere plaatsen als Shkodër, Durrës en Korcë overvleugeld en is de stad in vrijwel alle opzichten de belangrijkste van het land geworden. Centraal in de stad ligt het Skanderbegplein, dat kolossale afmetingen heeft. Het is genoemd naar de Albanese nationale held Skanderbeg (George Kastrioti). Aan het plein staan onder meer het parlementsgebouw en verschillende regeringsgebouwen. Dag 2. Bezoek aan Kruja, deze kleine stad is hoog in de bergen gelegen en was ooit onder de leiding van de nationale held Scanderberg het centrum van het Albanese verzet tegen de Turken. Bezoek aan het fort van Kruja, Scenderbeg museum, Etnografische museum en de oude bazaar vol met souvenirs en handgemaakte spullen. Vervolgens wordt u naar de badplaats Dürres gebracht. Ook door deze oude havenstad wordt u rondgeleid langs onder andere het antieke amfitheater, later terug naar Tirana. Vandaag is jullie avondeten niet georganiseerd, in plaats daarvan bent u vrij om in één van de vele restaurantjes de specialiteiten van de lokale keuken te ontdekken. Overnachting in Tirana. Durrës is de tweede stad van Albanië, gelegen aan de Adriatische Zee. Durrës stad heeft een lange geschiedenis: ze werd beheerst door Grieken als Epidamnus en de Romeinen als Dyrrhachium en later door de: Noormannen, Venetianen, Turken en Italianen. De laatsten noemen de stad Durazzo en onder die naam is Durrës gedurende een groot deel van de 20e eeuw bekend gebleven. In 1912 werd het de eerste hoofdstad van het onafhankelijke Albanië. In 1915, tijdens de I WO annexeerden de Italianen de stad die ondertussen al de naam Durrës had gekregen. Een jaar later kwamen de Oostenrijkers aan de poorten en viel de stad al snel in handen van hen. Vanwege luchtaanvallen van de Geallieerden kwam de stad weer snel in handen van de Italianen. In 1918 werd de stad weer onderdeel van Albanië en tussen dat jaar en 1920 weer als tijdelijk hoofdstad van het land. Tijdens de II WO werd de stad door Mussolini gebruikt als springplank voor de Balkan. In 1940 werd de stad flink beschadigd toen de Italianen de Grieken weg wilden houden.

3 Dag 3. Vandaag verplaatst de reis zich vanuit Tirana richting het zuiden van Albanië langs de kust van Ionische Zee met onderweg een bezoek aan Apollonia, een stad gesticht door Griekse kolonisten in de 6 e eeuw voor Christus. Tijdens de Romeinse periode werd dit een zeer welvarende stad. De stad biedt meerdere bezichtigingen zoals de oude stadsmuur, antieke opgravingen, heilige Maria kerk en het plaatselijk museum. Na het bezoek aan Appolonia vervolgen we onze reis naar Vlora. In Vlora bezoeken het museum van de onafhankelijkheid. Overnachten in hotel in Vlore. Apollonia werd in 588 v. Chr. gesticht als kolonie van Kerkyra met kolonisten uit Korinthe en werd genoemd naar de Griekse god Apollon. Volgens de Romeinse schrijver Claudius Aelianus werd de stad door Anaximander uit Milete gesticht. De nederzetting werd gesticht op een heuvel, ongeveer een kilometer ten noorden van de Vjosarivier, enkele kilometers landinwaarts van de plaats waar deze stroom destijds in de Adriatische Zee uitmondde. De rivier was in de oudheid zeker tot aan de stad bevaarbaar. De kolonie groeide al snel uit de tot de belangrijkste en grootste stad in de regio, die de uitgestrekte en zeer vruchtbare vlakten van Myzege beheerste. Tijdens de Macedonische oorlogen werd de stad in 214 v. Chr. belegerd door de Macedonische koning Philippos V. Praetor peregrinus Marcus Valerius snelde de stad te hulp. Hij heroverde de havenstad Oricum op de Macedoniërs en stuurde zijn ervaren onderbevelhebber Quintus Naevius Crista met de vloot naar de monding van de Vjosarivier. Hier ontscheepten zij en trokken ze een eind van de rivier vandaan naar de belegerde stad. Ze wisten in de nacht ongezien de stad binnen te komen en de volgende dag liet hij de verdedigingswerken van de stad en het vijandelijke kamp inspecteren. Nadat hij had ontdekt dat het Macedonische kamp niet bewaakt werd wist hij de daaropvolgende nacht ongezien het kamp binnen te sluipen. Er waren al meer dan 1000 Romeinse soldaten in het kamp voordat ze ontdekt werden. De Macedoniërs raakten in paniek en sloegen op de vlucht, waaronder de half aangeklede Macedonische koning. Omdat Valerius de riviermonding blokkeerde waren de Macedoniërs genoodzaakt hun schepen te verbranden en te voet naar Macedonië terug te keren. In 48 v. Chr., tijdens de burgeroorlog tussen Pompeius en Ceasar achtervolgde Julius Ceasar Pompeius naar Illyrie. Hier nam hij Oricum en Apollonia in. In 43 v.chr. studeerden Octavianus (de latere keizer Augustus) en Marcus Agrippa in Apollonia.

4 Dag 4. Vertrek naar Saranda, uiterste zuiden van Albanië met bezoek aan Butrinti, een oude Griekse stad. De stad heeft resten die dateren van meer dan 2500 jaar geleden. De moerassige omgeving en de oude bossen maken het tot een waar vogelparadijs. Overnachting in Saranda. Dag 5. Vrije dag in Saranda. Facultatief bestaat de mogelijkheid voor een bezoek aan Corfu (Griekenland). Facultatief: Vroeg in de ochtend kunnen we de boot vanuit Saranda nemen. Er zal een Grieks Engels sprekende gids op ons wachten, die ons meeneemt naar Corfu strand en het palijs van Achillio. De palijs van Achillio is het bezoeken waard. Gesitueerd, ongeveer 10 km van Corfu Stad is het dorp van Gastouri gelegen, deze luxe villa was gebouwd voor de prinses van Oostenrijk Elisabeth von Wiltelsbach (beter bekend als Prinses Sissy). De villa is gebouwd in 1892 door de Italiaanse architect Raffaele Carito. Ook zullen we vrije tijd hebben om Corfu Stad te ontdekken. Corfu, ook wel Korfoe genoemd onder Nederlanders, is een Grieks eiland gelegen in de Ionische Zee langs de westkust van Griekenland. Vooral in de zomermaanden wordt het eiland druk bezocht voor vakanties. Corfu heeft een oppervlakte van 592 km2 met de berg Pantokrator (917 meter) als hoogste punt. Van noord naar zuid is Corfu +/- 60 kilometer lang en de breedte varieert van 30 kilometer in het noorden tot 4 kilometer in het zuiden. Door de natuurlijke schoonheid, met meer dan een miljoen olijfbomen, wordt Corfu ook wel "Het groene eiland" van Griekenland genoemd. Het historisch centrum van de hoofdstad Kerkyra is in de zomer van 2007 erkend als een UNESCO Werelderfgoed en direct een van de meest trekpleisters van Corfu.

5 Het Achilleion (paleis van Sissi) en het klooster Vlacherna/Pontikonissi zijn waarschijnlijk de bekendste en meest bezochte bezienswaardigheden op Corfu. Maar ook de mooie zandkliffen bij Peroulades, het idyllische haventje van Kouloura en de prachtige baaien van Paleokastritsa zijn echte publiekstrekkers van het eiland Corfu. Dag 6. Bezoek aan Gjirokaster en haar kenmerkende architectuur. Gjirokaster is een museumstad, beschermd door Unesco en de geboorte stad van de voormalige dictator van Albanië, Enver Hoxha. Bezoek aan de pre-ottomaanse citadel met het wapenmuseum en de voormalig politieke gevangenis. Doorrijden en overnachting in Vlore. Gjirokaster is een van de oudste steden van het land. Het is tevens een cultureel centrum van de Griekse minderheid in Albanië. In 1420 werd de toen Griekse (Byzantijnse, Oost-Romeinse) stad Argyrion (Argyrocastron) bezet door de Turken, die er de scepter bleven zwaaien tot 1913 toen de staat Albanië het levenslicht zag. Eerdere Griekse pogingen de stad te heroveren liepen op niets uit; alleen tijdens de II WO waren de Grieken er weer enkele maanden de baas (van december 1940 tot april 1941), nadat ze de Italiaanse bezetters hadden weten te verdrijven. Gjirokastër is de geboortestad van dictator Enver Hoxha en de bekende Albanese schrijver Ismail Kadare. De stad speelt een belangrijke rol in veel van Kadares boeken, onder andere in "Kroniek van de stenen stad". Het historische deel van de stad is in 2005 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. In 2008 werd dit werelderfgoed uitgebreid met het historisch centrum van Berat. Dag 7. Deze dag is gereserveerd voor Berat, stad bekend als de Stad van de vensters. Bovendien wordt de stad ook beschermd door het werelderfgoed van Unesco. Het is een museumstad met een burcht, Byzantijnse kerken, kasteel Kala en vele moskeeën uit de 13 e eeuw. Doorrijden naar Durres, de oudste havenstad van Albanië, sluitingsdiner in restaurant en overnachting in Durres.

6 Dag 8. Ontbijten en vertrek naar Tirana. Terugvlucht naar huis. Inbegrepen in de rondreis: Permanent gebruik van de comfortabele bus incl. de busdrijver. Stadsgidsen, indien nodig. 2 overnachtingen in hotel Villa Tafaj in Tirana op basis van BB. 1 overnachting in hotel Pavaresia in Vlore op basis van HB. 2 overnachtingen in hotel Brilant in Saranda op basis van HB. 1 overnachting in hotel Pavaresia in Vlore op basis van HB. 1 overnachting in hotel in Durres op basis van BB. Diner in restaurant in Tirana op dag 1. Sluitingsdiner in restaurant in Durres op dag 7. EUROCULT ALBANIJA: (4 * 1-kr sobi + 4 * 2-kr sobi) Villa Tafaj - Tirana I x BB II x BB Hotel Pavaresia - Vlore I x HB II x HB Hotel Brilant Saranda I x HB II x HB Hotel Pavaresia - Vlore I x HB II x HB Hotel Bleart - Durres I x BB II x BB

7 Voorbehoud: de uitvoering van het bovenstaande programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk ten allen tijde ter beoordeling van de reisbegeleider. Aangezien wij onze programma s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht. Extra advies: maak een kopie van uw paspoort en gebruik die bij de recepties van de hotels. Extra informatie: Voor Albanië is er geen visum nodig. Telefoneren: als u vanuit Albanië naar Nederland wilt bellen, dan draait u Vanuit Nederland naar Albanië moet u eerst draaien. Er moet rekening mee gehouden worden, dat niet alle berggebieden telefonisch bereikbaar zijn, ook niet voor mobiele telefoons. Karakteristieken van Albanië Albanië is zonder twijfel een van de minst ontdekte landen van Europa. Voorheen tijdens de communistische tijd was het volledig afgesloten van de buitenwereld en daarna toneel van veel conflicten. De laatste jaren is daar een positieve verandering in gekomen en zetten de inwoners gezamenlijk de schouders onder de ontwikkeling van het land. Eigenlijk heeft Albanië alles wat een vakantieland nodig heeft: een rijke historie, een prachtige natuur, een bijzonder prettig klimaat, mooie stranden en innemende bewoners. Daarbij heeft het land door zijn verleden een mysterieuze kant. Nadat het land in 1944 van het Duitse bezetters werden bevrijd, kwam het onder leiding te staan van de communistische dictator Enver Hoxha, die tot 1991 met harde hand regeerde. Sinds 1992 is het een parlementaire democratie, met een gekozen leider. Begin jaren negentig heeft het tevens de grenzen voor buitenlandse toeristen opengesteld, en dat geldt met name voor het zuiden van het land. Albanië is een vrij onherbergzaam land, bedekt met gebergten. De hoogste pieken liggen rond de 2800 meter. Langs de kusten van de Adriatische en Ionische Zee liggen nog maagdelijke stranden met een blauwe zee, nog onaangetast door het massatoerisme. Tirana is de hoofdstad van het land. Wat meteen opvalt is het Skënderberg plein, een grote open ruimte in het hart van de stad. Wat je zeker moet bezoeken is het Nationale Museum van Historie, de Moskee van Ethem Mey en het Paleis van Cultuur. De meeste reizigers komen per boot van Italië naar Albanië, voor een kort bezoek van een paar dagen. Ook is er een bootverbinding via Korfu, het Griekse eiland dat vlakbij Albanië ligt. Vanaf Korfu maken verschillende reisorganisatoren tochten naar Saranda, de toegangspoort van Zuid-Albanië. Het is een kleine stad, ingeklemd

8 tussen bergen en de Ionische Zee, met aangename stranden. Naast buitenlandse toeristen komen hier ook veel Albanezen om te trouwen. Schkodra en Durrës Shkodra en Durrës zijn oude, historische stadjes, waar je veel overblijfselen vindt uit vorige eeuwen. Shkodra is zelfs een van de oudste steden van Europa, waar al 500 voor Chistus een fort werd gebouwd. In de buurt van Korfu ligt ook Butrint, omgeven door een landschap met olijf- en sinaasappelbomen. Hier vind je vooral veel archeologische ruïnes, die dateren uit de Griekse en Romeinse tijd. Met onder meer het oude amfitheater, de tempel van Aesculapius, een abdij en de vestingmuren uit de klassieke oudheid. Door het bergachtig gebied is de gemiddelde temperatuur zeer verschillend, afhankelijk van de hoogte. De zomers zijn droog en kort. In het binnenland ligt een middeleeuws stadje, Gjirokastra. Je treft hier nog forten en kastelen aan, met onder meer het nationale museum van de Wapens.

Rondreis Albanië. Programma Overzicht

Rondreis Albanië. Programma Overzicht Rondreis Albanië Eigenlijk heeft Albanië alles wat een vakantieland nodig heeft; een rijke historie, een prachtige natuur, een prettig klimaat, mooie stranden en innemende bewoners. Daarbij heeft het land

Nadere informatie

Rondreis Albanië. Vertrekdata (Elke vrijdag) P.S. Voor de groepen staan 5 vertrekdata gepland: 18.05, 01.06, 13.07, en 21.09

Rondreis Albanië. Vertrekdata (Elke vrijdag) P.S. Voor de groepen staan 5 vertrekdata gepland: 18.05, 01.06, 13.07, en 21.09 Rondreis Albanië Eigenlijk heeft Albanië alles wat een vakantieland nodig heeft: een rijke historie, een prachtige natuur, een prettig klimaat, mooie stranden en innemende bewoners. Daarbij heeft het land

Nadere informatie

Rondreis Albanië. Programma overzicht

Rondreis Albanië. Programma overzicht Rondreis Albanië Eigenlijk heeft Albanië alles wat een vakantieland nodig heeft: een rijke historie, een prachtige natuur, een prettig klimaat, mooie stranden en innemende bewoners. Daarbij heeft het land

Nadere informatie

Programma. 10-daagse vliegreis

Programma. 10-daagse vliegreis Verrassend Albanië Het Balkanland Albanië is een van de minst bezochte landen van Europa, en daarmee toeristisch nog niet platgetreden. Het is een speelbal geweest van de grotere landen in de regio en

Nadere informatie

Aanvullende bijzonderheden:

Aanvullende bijzonderheden: Albanese Alpen Zeven uur op een paardenrug of een fikse dagwandeling staat garant voor een onvergetelijke belevenis, die nauwelijks is te beschrijven. Zoals je als kind je eerst door een rijstebrijberg

Nadere informatie

Vermeylenfondsreis naar Albanië van 1 tot 9 april 2018

Vermeylenfondsreis naar Albanië van 1 tot 9 april 2018 Vermeylenfondsreis naar Albanië van 1 tot 9 april 2018 Wanneer we denken aan Albanië, associëren we dit niet onmiddellijk met cultuur en toerisme. Het kleine Balkanland aan de Adriatische Zee herbergt

Nadere informatie

Albanië 8 dagen groepsreis

Albanië 8 dagen groepsreis Albanië 8 dagen groepsreis Albanië groepsreis. Grieken, Romeinen en Ottomanen hebben hier hun sporen achter gelaten en dat verklaart het grote aantal UNESCO sites dat Albanië rijk is. Albanië deelt deze

Nadere informatie

In het hart van de Balkan

In het hart van de Balkan In het hart van de Balkan Dag 1. Aankomst in Skopje en transfer naar Mavrovo. Onderweg bezoeken we stad Tetovo. Tetovo is het grootste culturele centrum van de Albanese moslim minderheid in Macedonië en

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene Per taxibusje vanuit Genk / Houthalen

Nadere informatie

Autorondreis Montenegro 2014

Autorondreis Montenegro 2014 Autorondreis Montenegro 2014 15-daagse Individuele Autorondreis door drie bijzondere Balkan landen; Macedonië, Albanië en Montenegro. Deze unieke rondreis wordt speciaal voor jullie op maat gemaakt zodat

Nadere informatie

informatiebundel Groepsreis met individuele inschrijving 8-daagse Kroatië De Datum De prijs

informatiebundel Groepsreis met individuele inschrijving 8-daagse Kroatië De Datum De prijs informatiebundel 8-daagse Kroatië Groepsreis met individuele inschrijving Istrië met haar charmante badplaatsen, haar adembenemende archipel van Brijuni en haar Slavische, Romaanse en Germaanse invloeden

Nadere informatie

Spanje, 8 daagse fly-drive Andalusië Tour

Spanje, 8 daagse fly-drive Andalusië Tour Prijswijzigingen, zet- en drukfouten voorbehouden. Brabants Dagblad gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens. In het colofon van de krant treft u nadere informatie aan. Zie ook het Privacy Statement op

Nadere informatie

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian 10 daagse groepsreis onder begeleiding van Chinakenner Ng Sauw Tjhoi 17 oktober 26 oktober 2013 China moet je niet alleen zien, maar

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene - Delphi Per taxibusje vanuit Genk

Nadere informatie

15-DAAGSE GROEPSREIS OEKRAЇNE

15-DAAGSE GROEPSREIS OEKRAЇNE 15-DAAGSE GROEPSREIS OEKRAЇNE Dag 1 De Krim Vanaf Amsterdam vliegen we via Kiev naar de hoofdstad van De Krim, Simferopol. In Kiev checkt u eerst uit, neemt uw bagage van de band en gaat door de douane.

Nadere informatie

Bestemming Frankrijk. Plaats Bretagne. Duur 8 dagen. M oeilijkheid M akkelijk. Reisperiode Van april tot nov ember. M inimale Leef tijd 9

Bestemming Frankrijk. Plaats Bretagne. Duur 8 dagen. M oeilijkheid M akkelijk. Reisperiode Van april tot nov ember. M inimale Leef tijd 9 Reisaanbot Fietsvakantie Bretagne: de Bretoense cultuur op fietsafstand Bestemming Frankrijk Plaats Bretagne Duur 8 dagen M oeilijkheid M akkelijk Reisperiode Van april tot nov ember M inimale Leef tijd

Nadere informatie

Openluchtmuseum in de Middellandse zee

Openluchtmuseum in de Middellandse zee CITY TRIP DELUXE 4 EN 3 NACHTEN Openluchtmuseum in de Middellandse zee PROGRAMMA Dag 1 : België - Malta Vertrek vanuit Zaventem met de rechtstreekse vlucht van Air Malta. Aankomst in Malta en start van

Nadere informatie

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2015

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2015 Programma 15-daagse reis Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2015 Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Dag 8 Vlucht Amsterdam Tbilisi, transfer; overnachting bij particulieren. s Ochtends een stadsexcursie

Nadere informatie

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier De Baai van Napels: zon, zee, natuur, cultuur en een heerlijke Italiaanse keuken. Enkele pareltjes in de streek zijn Capri,

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609 KROATIE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 *

De Blauwe Vogel 1609 KROATIE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 * De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier KROATIE ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 * split omis brac bol Makarska 38 deelnemers per vertrekdatum Het nieuwe deluxe schip M/S

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Als in Nederland de herfst z n intrede doet, vieren wij nog even de Spaanse zomer. Met gemiddeld 23 graden is Andalusië een heerlijke najaarsbestemming. We gaan 8 dagen

Nadere informatie

Egypte met Nijl cruise

Egypte met Nijl cruise Egypte met Nijl cruise Klassieke 8 daagse Egypte reis langs levensader Nijl op individuele basis. Cairo, Aswan, Luxor, alle culturele hoogtepunten met privé gids en 3 daagse comfortabele cruise op basis

Nadere informatie

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje De regio Murcia in zuidoost Spanje is totaal onbekend bij de meeste vakantiegangers, maar daarom juist favoriet bij ons. Het is er nog 'echt' Spaans. Eeuwenoude steden,

Nadere informatie

Autorondreis Servië. elke maandag april t/m september. elke maandag april t/m september

Autorondreis Servië. elke maandag april t/m september. elke maandag april t/m september Autorondreis Servië 8-daagse bijzondere autorondreis door Servië. Tijdens deze reis kunt u genieten van vele natuurlijke schoonheden van de Balkan. Uw vakantie in deze ambiance zal verrijkt worden met

Nadere informatie

Compleet Bulgarije. 7 DAAGSE RONDREIS Ontdek de Balkan. Dag 1: Varna - Vrije Tijd (10km)

Compleet Bulgarije.  7 DAAGSE RONDREIS Ontdek de Balkan. Dag 1: Varna - Vrije Tijd (10km) Dag 1: Varna - Vrije Tijd (10km) Aankomst in Varna. Ontvangst aan de luchthaven van Varna. Transfer naar hotel voor uw overnachting. Dag 2: Varna - Arbanassi - Veliko Tarnovo (ca 229km) Ontbijt. Afreis

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl ERVAAR JONGERENREIZEN Rondreis The essence of Egypt van 10-02-2013 tot 17-02-2013 Hartelijk dank voor je belangstelling

Nadere informatie

Cultuur en natuur van Ghana

Cultuur en natuur van Ghana Ghana Rondreis in groep Cultuur en natuur van Ghana Accra - Ejisu - Nkoranza - Boabeng - Laranba - Mole National Park - Kintampo Falls - Techiman - Kumashi - Bosumtwimeer - Axim - Nzulezi - Elmina - Kakum

Nadere informatie

Meerdaagse Tour Gouden Myanmar Tour

Meerdaagse Tour Gouden Myanmar Tour naam: aantal personen: vertrek: terugkomst: versie: datum: Rondreis in 6 dagen Dag 1 Aankomst in Yangon (voorheen Rangoon genaamd), de grootste stad van Myanmar. De stad wordt ook wel de 'Garden City of

Nadere informatie

Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon).

Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon). Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon). 1 dag (woensdag) 09.15-14.30 uur. Vlucht Amsterdam Praag - Minsk (excl.). 15.30-16.30 uur. Transfer vliegveld Minsk - hotel «Planeta»***

Nadere informatie

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Gastronomie & Architectuur Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Aan de Noordkust van Spanje liggen de goudgele stranden en groene heuvels

Nadere informatie

Vlaamse Diabetes Vereniging. Turkije Izmir. Reisprogramma. Van 18 tot 25 mei 2013

Vlaamse Diabetes Vereniging. Turkije Izmir. Reisprogramma. Van 18 tot 25 mei 2013 Vlaamse Diabetes Vereniging Turkije Izmir Reisprogramma Van 18 tot 25 mei 2013 1 ste dag: zaterdag 18 mei 2013 Brussel Izmir - Kusadasi Samenkomst om 18u00 van de deelnemers op de luchthaven van Brussel

Nadere informatie

Baltische Landen: parels aan de Oostzee

Baltische Landen: parels aan de Oostzee Baltische Landen: parels aan de Oostzee Alle drie Baltische Landen hebben zich na hun onafhankelijkheid vanaf 1991 in sneltreinvaart ontwikkeld. In het statige Vilnius, ooit de hoofdstad van het Pools-

Nadere informatie

Kennismaking met de Russische cultuur in Sint-Petersburg tijdens de witte nachten 11-17 mei 2015

Kennismaking met de Russische cultuur in Sint-Petersburg tijdens de witte nachten 11-17 mei 2015 Serge Bulatov Jolanda Denekamp Van Wassenaersheuvel 39 Hertespoor 46 6862XT Oosterbeek 3772 SG Barneveld tel.: +31 645677181 tel.: +31 620045274 email: sergereizen@gmail.com email: jolanda@denekamptaalenteken.nl

Nadere informatie

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2011

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2011 Programma 15-daagse reis Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2011 Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Dag 8 Dag 9 Vlucht Amsterdam Tbilisi, transfer; overnachting bij particulieren. s Middags stadsexcursie

Nadere informatie

Autorondreis Macedonië

Autorondreis Macedonië Autorondreis Macedonië Bijzonder en geheel georganiseerde 8-daagse autorondreis door Macedonië, veerweg van de Postmoderne wereld met verblijf in prima accommodaties. De eerste dagen bezoekt u het oosten

Nadere informatie

Mallorca Tramuntana 7 dagen

Mallorca Tramuntana 7 dagen Mallorca Tramuntana 7 dagen individuele wandelreis vanaf 519 Wandelen over de pelgrimspaden van Mallorca Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, in het Spaans Islas Balearas. De hoofdstad is Palma

Nadere informatie

Vlieg-busrondreis Het mooiste van Kroatië BRHR03

Vlieg-busrondreis Het mooiste van Kroatië BRHR03 Vlieg-busrondreis Het mooiste van Kroatië BRHR03 Pagina 1 van 5 / 16-01-2015 De meest actuele prijzen van deze reis vind u op de website via de volgende link: http://www.oad.nl/core.sym/fe/aanbod/pakket.php?pakket_id=524

Nadere informatie

Onze Hotels. Tirana - Hotel Rogner ***** - Luxe

Onze Hotels. Tirana - Hotel Rogner ***** - Luxe Onze Hotels Skanderbeg Tours heeft de hotels waarin u zal verblijven met zorg uitgekozen. Het zijn bijna allemaal kleinschalige operaties waar de kwaliteit en de legendarische Albanese gastvrijheid centraal

Nadere informatie

Meerdaagse Tour Smaragden Myanmar Tour

Meerdaagse Tour Smaragden Myanmar Tour naam: aantal personen: vertrek: terugkomst: versie: datum: Rondreis in 8 dagen Dag 1 Aankomst in Yangon (voorheen Rangoon genaamd), de grootste stad van Myanmar. De stad wordt ook wel de 'Garden City of

Nadere informatie

Macedonië: Parel van de Balkan

Macedonië: Parel van de Balkan Ontdek Macedonië op deze unieke 15-daagse rondreis Nieuw bij Macedonia Travel Company in 2010! Een unieke rondreis door dit prachtige land. In samenwerking met lokale gidsen ontdekt u de mooiste, culturele

Nadere informatie

Angola Discovery Tour 26 mei 2018

Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Bent u op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming in Afrika, een land met een rijke en indrukwekkende cultuur, ongerept maar volop in ontwikkeling? Reis dan mee met ANGO

Nadere informatie

Albanië? Het blijft keer op keer verbazen!

Albanië? Het blijft keer op keer verbazen! Albanië? Het blijft keer op keer verbazen! Te bezoeken in Albanië Albanië is de grote onbekende. Op deze pagina staat een overzicht van wat in de rondreizen van Skanderbeg Tours wordt bezocht. Ga met de

Nadere informatie

Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Sol La Palma **** in Puerto Naos.

Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Sol La Palma **** in Puerto Naos. Wandelprogramma La Palma: 09/10/2018 16/10/2018 Dag 1: Dinsdag 09/10/2018 TUI fly vlucht Brussel La Palma Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Sol La Palma **** in Puerto Naos.

Nadere informatie

Budapest. Woensdag 20 t/m vrijdag 22 oktober 2010. Debreceni VSC - PSV

Budapest. Woensdag 20 t/m vrijdag 22 oktober 2010. Debreceni VSC - PSV Budapest Woensdag 20 t/m vrijdag 22 oktober 2010 Debreceni VSC - PSV Budapest, de hoofdstad van Hongarije, telt 1,7 miljoen inwoners. De Donau splitst de stad in twee delen; het heuvelachtige Buda en Pest,

Nadere informatie

Albanië is de grote onbekende. Op deze pagina staat een overzicht van wat in de rondreizen van Skanderbeg Tours wordt bezocht.

Albanië is de grote onbekende. Op deze pagina staat een overzicht van wat in de rondreizen van Skanderbeg Tours wordt bezocht. Albanië is de grote onbekende. Op deze pagina staat een overzicht van wat in de rondreizen van Skanderbeg Tours wordt bezocht. Tirana Tirana is de grootste stad van het land en tevens de hoofdstad. Tirana

Nadere informatie

8-daagse Rondreis: Macedonia Timeless

8-daagse Rondreis: Macedonia Timeless 8-daagse Rondreis: Macedonia Timeless Bijzondere rondreis door Macedonië met kleine groepjes van max. 15 en min 6 deelnemers met meer aandacht voor de klant en de reisinhoudelijk. Macedonië is een land

Nadere informatie

West-China reis 2016. Etniciteit, historie en modernisering 12-27 april 2016

West-China reis 2016. Etniciteit, historie en modernisering 12-27 april 2016 West-China reis 2016 Etniciteit, historie en modernisering 12-27 april 2016 Doelstelling De excursie/reis beoogt een kennismaking met etnische minderheden in West China: Tibetanen, Hui en Oeigoeren. Bezocht

Nadere informatie

Macedonie Een culturele rondreis langs de meest beroemde kloosters en kerken van Macedonië, op basis van HB; 10 dagen en 9 overnachtingen.

Macedonie Een culturele rondreis langs de meest beroemde kloosters en kerken van Macedonië, op basis van HB; 10 dagen en 9 overnachtingen. Macedonie 2009 Een culturele rondreis langs de meest beroemde kloosters en kerken van Macedonië, op basis van HB; 10 dagen en 9 overnachtingen. Macedonië Dag 1, Skopje. Aankomst op het vliegveld van Skopje.

Nadere informatie

Byzantine Empire & Beyond

Byzantine Empire & Beyond Byzantine Empire & Beyond 15 daagse cruise ms Minerva Inschepen: 30 september 2015 in Piraeus Ontschepen: 14 oktober 2015 in Istanbul BYZANTINE EMPIRE & BEYOND FACE2FACE TRAVEL 1 PROGRAMMA Dag 1+2: Piraeus,

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA FAN PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Identiteitskaart. TIJDZONE: In Spanje geldt dezelfde tijdzone als in België. VALUTA: In Spanje wordt betaald met de Euro. KLIMAAT: Vigo heeft een gematigd

Nadere informatie

Bestemming Frankrijk. Plaats Bourgondië. Duur 4 dagen. M oeilijkheid M akkelijk. Reisperiode Van maart tot nov ember. M inimale Leef tijd 1 jaar

Bestemming Frankrijk. Plaats Bourgondië. Duur 4 dagen. M oeilijkheid M akkelijk. Reisperiode Van maart tot nov ember. M inimale Leef tijd 1 jaar Reisaanbot Korte fietstocht in Bourgognestreek in 4 dagen Individuele fietstocht in Zuid-Bourgogne langs de wijnroute. U ontdekt Chalon, Cluny, Taize, de oevers van de Saône, Mâcon en Tournus. Bestemming

Nadere informatie

Fan B E S I K T A S V S K R C G E N K o k t o b e r ASL TRAVEL

Fan B E S I K T A S V S K R C G E N K o k t o b e r ASL TRAVEL Fan B E S I K T A S V S K R C G E N K 2 3-2 6 o k t o b e r 2 0 1 8 ASL TRAVEL b e s t e m m i n g Istanbul Info REISDOCUMENTEN TIJDZONE VALUTA KLIMAAT TAAL ASL TRAVEL Internationaal paspoort of Identiteitskaart

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Safari & meer Sri Lanka is een tropisch eiland op een unieke locatie in de wereld. De natuur is zo overweldigend dat het eiland in de oudheid de mooiste namen kreeg, zoals

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609 KROATÏE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Dubrovnik aan boord van de M/S ATLANTIC 5 * & M/S APOLON 5 *SUP

De Blauwe Vogel 1609 KROATÏE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Dubrovnik aan boord van de M/S ATLANTIC 5 * & M/S APOLON 5 *SUP De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier KROATÏE ELEGANTE CRUISE vanuit Dubrovnik aan boord van de M/S ATLANTIC 5 * & M/S APOLON 5 *SUP SPLIT OMIS BRAC BOL MAKARSKA 38 deelnemers per vertrekdatum Vaar

Nadere informatie

Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Marina Viva *** in Porticcio

Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Marina Viva *** in Porticcio Wandelprogramma Corsica: 01/09 08/09/2018 Dag 1: Zaterdag 01/09/2018 TUI fly vlucht Brussel Ajaccio Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Marina Viva *** in Porticcio Informatiebijeenkomst

Nadere informatie

Natuur- en cultuurreis naar Georgië

Natuur- en cultuurreis naar Georgië Programma 15-daagse reis Natuur- en cultuurreis naar Georgië Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Dag 8 Vlucht Amsterdam Tbilisi, transfer; overnachting bij particulieren. s Ochtends een stadsexcursie

Nadere informatie

Praag. 1-1 - 2 0 1 2

Praag. 1-1 - 2 0 1 2 Praag. 1-1 - 2 0 1 2 Draaiboek Zondag 6 mei. 21.30 uur Koffers in de bus laden. paspoort/id-kaart check en instappen. 22.00 uur Vertrek vanaf Nederland naar Praag. Maandag 7 mei. 9.00 uur Verwachte aankomst

Nadere informatie

Altmühltal & Donau standplaats 8 dagen

Altmühltal & Donau standplaats 8 dagen Altmühltal & Donau standplaats 8 dagen individuele hotelfietsreis vanaf 455 Fietsreis langs de Altmühl en de Duitse Donau vanuit Bad Gögging Deze standplaatsfietsreis gaat door het dal van de rivier de

Nadere informatie

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts.

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts. Dag 1: Bishkek De vlucht uit Amsterdam landt om 15:10 in Bishkek, waar jullie gids staat te wachten. We rijden naar Bishkek en checken in in een prettig 3* hotel, waar je je op kunt frissen. Daarna gaan

Nadere informatie

SADSCORSICA 2014TOUR. 2014 SADS Geert Jansen

SADSCORSICA 2014TOUR. 2014 SADS Geert Jansen 1 8 Daagse rondreis op Corsica (Fr.), inclusief: Retour vliegticket Köln-Bonn / Corsica Vertrek Köln-Bonn 12 april 2014 (o.v.b.) Vertrek Corsica 19 april 2014 (o.v.b.) Overnachting in hotels Half pension

Nadere informatie

Speciale 8-daagse Rondreis: West - Macedonie

Speciale 8-daagse Rondreis: West - Macedonie Speciale 8-daagse Rondreis: West - Macedonie Met grote trots bieden wij u onze speciale programma Macedonië 2012 aan. Een land vol historie met zichtbare sporen uit het verleden, met vele culturele bezienswaardigheden,

Nadere informatie

Dit werkstuk werd online gezet door. Dit is mijn werkstuk over Griekenland en ik ga het hebben over:

Dit werkstuk werd online gezet door. Dit is mijn werkstuk over Griekenland en ik ga het hebben over: Dit werkstuk werd online gezet door Griekenland. Dit is mijn werkstuk over Griekenland en ik ga het hebben over: De inleiding Het bestuur. Middelen van bestaan. De kranten De eilanden De geschiedenis Het

Nadere informatie

Turkije wacht op u en verwelkomt u graag! Het Opportunity Travel team

Turkije wacht op u en verwelkomt u graag! Het Opportunity Travel team K IJ E URde Middellandse TVan zee tot Cappadocië f Vana 9 9 2 egre b n i Alles Een culturele 8 daagse reis in Turkije Ontdek Turkije! U zal versteld staan van deze reis die u meeneemt naar de natuurwonderen

Nadere informatie

PSV REIZEN. Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014

PSV REIZEN. Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014 PSV REIZEN Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014 Dag 1: woensdag 5 november 2014 08:00 uur Inchecken voor uw vlucht naar Athene op Eindhoven Airport Voor

Nadere informatie

Winterstage S V Z U L T E W A R E G E M j a n u a r i ASL TRAVEL

Winterstage S V Z U L T E W A R E G E M j a n u a r i ASL TRAVEL Winterstage S V Z U L T E W A R E G E M 1 0-1 3 j a n u a r i 2 0 1 9 ASL TRAVEL b e s t e m m i n g Marbella Info REISDOCUMENTEN Identiteitskaart VLUCHTGEGEVENS 10 januari 2019 Antwerpen - Malaga met

Nadere informatie

Bestemming Frankrijk. Plaats Prov ence. Duur 8 dagen. M oeilijkheid M iddelmatig. Reisperiode Van maart tot nov ember. M inimale Leef tijd 12 jaar

Bestemming Frankrijk. Plaats Prov ence. Duur 8 dagen. M oeilijkheid M iddelmatig. Reisperiode Van maart tot nov ember. M inimale Leef tijd 12 jaar Reisaanbot in Provence in het gebied van wijnen, olijf en lavendel 8-dagse fietsvakantie door een gebied rijk aan historie en culinair specialiteiten Bestemming Frankrijk Plaats Prov ence Duur 8 dagen

Nadere informatie

Dag 8. Transfer naar het vliegveld van Skopje of verlengingsweek.

Dag 8. Transfer naar het vliegveld van Skopje of verlengingsweek. Oost-Macedonië Dag 1. Aankomst in Skopje en transfer naar het klooster St. Joakim Osogovski, nabij de stad Kriva Palanka. Diner en overnachting in de ruimtes van het klooster. Dag 2. Na het ontbijt bezichtiging

Nadere informatie

deeultûrele grens de natuurlijke grens onafhankelijk de open grens de $~aatkundi "" ~...de 't-aalg(ens Kijkles Hoofdstuk 8 Les 1

deeultûrele grens de natuurlijke grens onafhankelijk de open grens de $~aatkundi  ~...de 't-aalg(ens Kijkles Hoofdstuk 8 Les 1 Kijkles Hoofdstuk 8 Les 1 Grenzen verdwijnen De schutting in jouw tuin is de grens tussen jouw tuin en die van de buren. Tussen woonwijken, gemeenten, provincies en landen zijn ook grenzen. Die grenzen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis ALBANIË - 9 dagen Land van bergen en oude koninkrijken Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: EAB 8-18 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Ervaar hoe anders en vol verrassingen een bestemming

Nadere informatie

Voorlopig reisprogramma Myanmar maart 2017 (in 2 delen)

Voorlopig reisprogramma Myanmar maart 2017 (in 2 delen) Voorlopig reisprogramma Myanmar maart 2017 (in 2 delen) 3 maart vertrek KL 875 17.25 naar Bangkok 4 maart aankomst Bangkok 10.00 U wordt opgewacht op de luchthaven met een bord Docendo Orbis en/of Avani

Nadere informatie

Rome. Rome. Via Appia Antica

Rome. Rome. Via Appia Antica Via Appia Antica De Via Appia Antica was een van de meest belangrijke wegen ter wereld en een van de bekendste van alle wegen die vanuit naar zowat alle uiteinden van het inse Rijk uitzwermden. Langs de

Nadere informatie

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek TANZANIA Tanzania -, de Grote Trek Privé rondreis met privéchauffeur/ranger Kant-en-Klaar - 11 dagen / 8 nachten REF: 194 REISBESCHRIJVING - - Lake Manyara - Karatu - Ngorongoro Krater - - Ngorongoro Conservation

Nadere informatie

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2010

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2010 Programma 14-daagse reis Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2010 Dag 1 Vlucht Amsterdam Tbilisi (vertrek met Czech Airlines om 19.25, 03.05 aankomst in Tbilisi), transfer; overnachting bij particulieren.

Nadere informatie

SCHOOLREIS VOL ACTIE & FUN MONTENEGRO LOVCEN NP, SKADAR MEER & DE KUST 29 APRIL 6 MEI 2017

SCHOOLREIS VOL ACTIE & FUN MONTENEGRO LOVCEN NP, SKADAR MEER & DE KUST 29 APRIL 6 MEI 2017 SCHOOLREIS VOL ACTIE & FUN MONTENEGRO LOVCEN NP, SKADAR MEER & DE KUST 29 APRIL 6 MEI 2017 PROGRAMMA 29 april Vanaf Düsseldorf airport vliegt de groep rechtstreeks op Podgorica. Hier wordt de groep opgedeeld

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. Portugees in Lissabon. Bestemming. Programma-overzicht:

EASY LANGUAGES. Portugees in Lissabon. Bestemming. Programma-overzicht: EASY LANGUAGES Portugees in Lissabon Programma-overzicht: Leeftijd: minimum 18 jaar 15 of 25 lessen Portugees per week Verblijf bij gastgezin Boordevol culturele en sociale activiteiten Duur: vanaf 1 week

Nadere informatie

Okay-reizen organiseert reizen met begeleiding voor mensen die niet (meer) alleen op reis kunnen of willen.

Okay-reizen organiseert reizen met begeleiding voor mensen die niet (meer) alleen op reis kunnen of willen. BROCHURE 2014 Okay-reizen organiseert reizen met begeleiding voor mensen die niet (meer) alleen op reis kunnen of willen. Het verzorgen van een reis op maat is onze specialiteit. Hierdoor kunnen wij reizen

Nadere informatie

CITYTRIP Athene. Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS

CITYTRIP Athene. Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS CITYTRIP Athene Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Athene, hoofdstad van Griekenland en genoemd naar de godin Athena, was 3000 tot 2500 jaar geleden de hoofdstad

Nadere informatie

BALTISCHE LANDEN. 19-daagse rondreis per boot en bus

BALTISCHE LANDEN. 19-daagse rondreis per boot en bus BALTISCHE LANDEN 19-daagse rondreis per boot en bus VOORLOPIG REISSCHEMA + PROGRAMMA zie voor details www.goudenengel.nl Baltische Landen rondreis Uitgebreide kennismaking met Estland, Letland en Litouwen,

Nadere informatie

Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen

Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen In april was een aantal dagen naar Mallorca. Misschien heb je mijn eerdere blogs al voorbij zien komen over mijn verblijf en heerlijke etentje of de leukste souvenir

Nadere informatie

13-daagse busreis naar Kroatië/Dalmatië en Montenegro maandag 5 t/m zaterdag 17 juni 2017

13-daagse busreis naar Kroatië/Dalmatië en Montenegro maandag 5 t/m zaterdag 17 juni 2017 Reisgroep Veldhoven 13-daagse busreis naar Kroatië/Dalmatië en Montenegro maandag 5 t/m zaterdag 17 juni 2017 Maandag 5 juni 2017 - Heenreis Na het vertrek vanuit Veldhoven worden onderweg diverse tussenstops

Nadere informatie

REIZENSYLVIE stelt voor

REIZENSYLVIE stelt voor REIZENSYLVIE stelt voor Groepscruise Oost-Middellandse Zee In samenwerking met : Periode : 05/06/2012-17/6/2012 Het begint met een tijdloze reis aan boord van een ruim, middelgroot schip. Het eindigt met

Nadere informatie

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2011

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2011 Programma 15-daagse reis Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2011 Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Dag 8 Dag 9 Vlucht Amsterdam Tbilisi, transfer; overnachting bij particulieren. s Middags stadsexcursie

Nadere informatie

Catalonië natuur en cultuur 8 dagen

Catalonië natuur en cultuur 8 dagen Catalonië natuur en cultuur 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 889 Natuur en cultuur in Catalonië Spanje - een land dat misschien niet álles heeft maar wél héél veel! Natuur, bergen en zee. Oude,

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona BARCELONA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht naar Barcelona. Aankomst voorzien om 08u20. Onder

Nadere informatie

Een culturele 8 daagse reis in Turkije

Een culturele 8 daagse reis in Turkije KIJE URde Middellandse TVan zee tot Cappadocië Vanaf 9 9 1 Een culturele 8 daagse reis in Turkije Ontdek Turkije! U zal versteld staan van deze reis die u meeneemt naar de natuurwonderen van Cappadocië

Nadere informatie

Naam: Vakantie. Vraag 1. Ben je weleens op vakantie geweest? Waarheen? Werkblad vakantie - Aardrijkskunde groep 5 - Niveau blauw.

Naam: Vakantie. Vraag 1. Ben je weleens op vakantie geweest? Waarheen? Werkblad vakantie - Aardrijkskunde groep 5 - Niveau blauw. Naam: Vakantie _ Een groot aantal Nederlanders gaat ieder jaar één keer op vakantie. Vaak gaat de reis naar het buitenland, bijvoorbeeld naar Duitsland, Frankrijk, Spanje, of nog verder. Maar Nederlanders

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam - Tirana Dag 2 Tirana Dag 3 Tirana - Elbasan - Ohrid Dag 4 Ohrid Dag 5 Ohrid - Sv Naum - Korca Dag 6 Korca, excursie Voskopoja Dag 7

Dag 1 Amsterdam - Tirana Dag 2 Tirana Dag 3 Tirana - Elbasan - Ohrid Dag 4 Ohrid Dag 5 Ohrid - Sv Naum - Korca Dag 6 Korca, excursie Voskopoja Dag 7 R o n dreis A lb a n ië & M a ced o n ië, 15 da g en Rei s s chem a Dag 1 Amsterdam - Tirana Dag 2 Tirana Dag 3 Tirana - Elbasan - Ohrid Dag 4 Ohrid Dag 5 Ohrid - Sv Naum - Korca Dag 6 Korca, excursie

Nadere informatie

Alle wegen leiden naar...

Alle wegen leiden naar... ROME CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Alle wegen leiden naar... PROGRAMMA Dag 1 : België - Rome We vertrekken s ochtends voor onze rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Rome. We maken onmiddellijk

Nadere informatie

Oostzeekust 8 dagen. individuele fietsreis vanaf 549 De lagunekust van Lübeck tot Stralsund

Oostzeekust 8 dagen. individuele fietsreis vanaf 549 De lagunekust van Lübeck tot Stralsund Oostzeekust 8 dagen individuele fietsreis vanaf 549 De lagunekust van Lübeck tot Stralsund Fietsend aan de Oostzee, een heel ander' stukje Duitsland! Vlak landschap, honderden meren van groot tot klein

Nadere informatie

Ontdek Sicilië Cultureel erfgoed in mediterrane sferen. 8-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 4 hotels Rondreis 1360 km

Ontdek Sicilië Cultureel erfgoed in mediterrane sferen. 8-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 4 hotels Rondreis 1360 km Ontdek Sicilië Cultureel erfgoed in mediterrane sferen 8-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 4 hotels Rondreis 1360 km Hoogtepunten Grieks Selinunte en Segesta Havenstad Syracuse Palermo

Nadere informatie

Bestemming Frankrijk. Plaats Bretagne. Duur 12 dagen. M oeilijkheid M akkelijk. Reisperiode Van april tot nov ember. M inimale Leef tijd 9 jaar

Bestemming Frankrijk. Plaats Bretagne. Duur 12 dagen. M oeilijkheid M akkelijk. Reisperiode Van april tot nov ember. M inimale Leef tijd 9 jaar Reisaanbot Fietsvakantie in Bretagne: tussen land en zee Bestemming Frankrijk Plaats Bretagne Duur 12 dagen M oeilijkheid M akkelijk Reisperiode Van april tot nov ember M inimale Leef tijd 9 jaar Verw

Nadere informatie

Normandië & Seine 7 dagen

Normandië & Seine 7 dagen Normandië & Seine 7 dagen groepsreis hotelfietsreis vanaf 499 Fietsen in Normandië langs de Seine Een verrassende, nieuwe fietsvakantie door Normandië. Een die de kust nóg meer combineert met het karakteristieke

Nadere informatie

25 jaar contact Hazerswoude-Filpisu-Mare.

25 jaar contact Hazerswoude-Filpisu-Mare. 25 jaar contact Hazerswoude-Filpisu-Mare. Bezoek Filpisu-Mare en 4 daagse Rondreis Roemenië Van Donderag 21 Juni 2018 tot Zaterdag 30 juni Dag1 : donderdag 21 juni Deze dag vertrekken per vliegtuig vanaf

Nadere informatie

11-DAAGSE GEMEENTEREIS NAAR: Andalusië REISPERIODE: MAANDAG 11 SEPTEMBER T/M DONDERDAG 21 SEPTEMBER2017

11-DAAGSE GEMEENTEREIS NAAR: Andalusië REISPERIODE: MAANDAG 11 SEPTEMBER T/M DONDERDAG 21 SEPTEMBER2017 11-DAAGSE GEMEENTEREIS NAAR: Andalusië REISPERIODE: MAANDAG 11 SEPTEMBER T/M DONDERDAG 21 SEPTEMBER2017 Spanje In de voetsporen van Joden, Christenen en Moslims We maken een prachtige rondreis door het

Nadere informatie

PELGRIMSTOCHT NAAR SMYRNA, EFEZE, KRINI, ALATSATA, HIERAPOLIS

PELGRIMSTOCHT NAAR SMYRNA, EFEZE, KRINI, ALATSATA, HIERAPOLIS OECUMENISCH PATRIARCHAAT ORTHODOX AARTSBISDOM VAN BELGIE EN EXARCHAAT VAN NEDERLAND EN LUXEMBURG PELGRIMSTOCHT NAAR SMYRNA, EFEZE, KRINI, ALATSATA, HIERAPOLIS 4-10 mei 2016 Smyrna Ter gelegenheid van het

Nadere informatie

Wandelen in de Langhe: Wijn, Geschiedenis en Truffel

Wandelen in de Langhe: Wijn, Geschiedenis en Truffel Wandelen in de Langhe: Wijn, Geschiedenis en Truffel een 8 daagse wandelreis ogramme Deze wandelreis brengt u naar het afwisselende landschap van de Langhe, het vaderland van de Barolo-wijnen, met heuvels

Nadere informatie

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid Kenia Groepsreis in internationaal gezelschap De magie van Kenia Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid 13 dagen/10 nachten GROEPSREIS MET FRANSTALIGE GIDS IN KENIA Safari

Nadere informatie

Arrangement. Exclusieve rondreis Peru. 15 dagen/13 nachten

Arrangement. Exclusieve rondreis Peru. 15 dagen/13 nachten Exclusieve rondreis Peru Groepsreizen, Incentives & Vakanties Arrangement Exclusieve rondreis Peru 15 dagen/13 nachten Peru, één van Zuid-Amerika s meest authentieke landen, herbergt een zeldzame mengeling

Nadere informatie