Autorondreis Montenegro 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Autorondreis Montenegro 2014"

Transcriptie

1 Autorondreis Montenegro daagse Individuele Autorondreis door drie bijzondere Balkan landen; Macedonië, Albanië en Montenegro. Deze unieke rondreis wordt speciaal voor jullie op maat gemaakt zodat U de hoogtepunten van de minst ontdekte delen van Europa kunt zien; kleine dorpjes, oude kastelen, orthodoxe kloosters en imponerende natuur zijn de kenmerken van deze reis. Vertrek: elke maandag of vrijdag, vanaf 09 mei t/m 26 september Minimum aantal deelnemers: 2 Maximum aantal deelnemers: 8 Inbegrepen: Rent-a-car, verblijf op basis van LO, routebeschrijving en administratiekosten. Niet inbegrepen: Rechtstreekse vlucht met Arke Fly en eventuele verzekeringen. Type Auto (onbeperkt aantal km): - Skoda Fabia of gelijkwaardige auto voor min. 2 deelnemers - Skoda Rapid of gelijkwaardige auto voor min. 3 deelnemers - Renault Trafic voor min. 5 deelnemers (op aanvraag) Toeslag Navigatiesysteem (Engelssprekend): 8 euro per dag Let op: U bent verplicht in bezit te zijn van een geldig rijbewijs (B).

2 Programma overzicht Dag 1. Aankomst op de luchthaven van Ohrid, ontvangst van jullie auto en doorrijden naar hotel Biser, gelegen aan het Meer van Ohrid, net buiten de stad Struga. Vrije tijd en overnachting in Biser. Dag 2. In de loop van de ochtend optioneel bezoek aan Kalista en Radozda, twee grotkerkjes waar ooit lang geleden de monniken teruggetrokken en afgesloten leefden om zich volledig over te kunnen geven aan hun geloof. De rest van de dag kunt u gebruiken voor bezoek aan stadje Struga. Kennismaking met het werk van de meest bekende Macedonische schrijvers, de gebroeders Miladinovi en de wereldbekende Avonden van de poëzie van Struga. Tijdens deze wereldmanifestatie wordt Struga bezocht door dichters uit hele wereld. De dichters kunnen op één van de vele bruggen van de stad hun gedicht in eigen taal voorlezen. Vrije tijd in Struga. Overnachting in hotel Biser. Dag 3. De reis gaat verder naar Albanië. Over de grens zie je een apart landschap: honderden als molshopen over de heuvels verspreide betonnen gevechtkoepeltjes, waarmee de Albanese ex-president Enver Hoxha meende zijn land in de 20e eeuw te kunnen beschermen. Onderweg naar Tirana korte bezoek aan Elbasan, alwaar u het fort en het Turkse badhuis bezoekt. In de middag voldoende tijd voor uitgebreid bezoek aan Tirana, de hoofdstad van Albanië. Overnachting in hotel Villa Tafaj in Tirana. Tirana is de hoofdstad van Albanië. De stad zelf heeft iets meer dan inwoners en is gelegen aan de Tiranë en de Lanë in het vlakste deel van het land, op 40 km van de havenstad Durrës. Tirana werd in 1920 de hoofdstad van het land. In dat jaar was het nog maar een klein plaatsje, dat bij wijze van compromis tussen het noorden en het zuiden van Albanië de hoofdstad mocht worden. In de loop van de 20 e eeuw heeft Tirana ooit veel grotere plaatsen als Shkodër, Durrës en Korcë overvleugeld en is de stad in vrijwel alle opzichten de belangrijkste van het land geworden. Centraal in de stad ligt het Skanderbegplein, dat kolossale afmetingen heeft. Het is genoemd naar de Albanese nationale held Skanderbeg (George Kastrioti). Aan het plein staan onder meer het parlementsgebouw en verschillende regeringsgebouwen.

3 Dag 4. Bezoek aan Kruja, deze kleine stad is hoog in de bergen gelegen en was ooit onder leiding van de nationale held Scanderberg het centrum van het Albanese verzet tegen de Turken. Bezoek aan het fort van Kruja, Scenderbeg museum, Etnografische museum en de oude bazaar vol met souvenirs en handgemaakte spullen. Bij voldoende tijd kunt u ook de oude havenstad Dürres bezoeken. Overnachting in Tirana. Dag 5. Na het ontbijt maakt u een lange rit naar Montenegro, rijden richting Shkoder en langs het Meer van Skadar. Laat in de middag aankomst in Budva en inchecken in hotel Mena, vrije tijd en overnachting. Shkodër ligt aan het Meer van Skadar, dat deels in Albanië en deels in Montenegro ligt. Nabij de stad bevindt zich de samenloop van de rivieren de Bune en de Drim. Shkodër is een van de oudste en belangrijkste steden van Albanië en telt inwoners, waarmee het de vijfde stad van het land is na Tirana, Durres, Vlore en Elbasan. Van oorsprong was Shkodër een Illyrische hoofdstad, waarschijnlijk gesticht in de 4e eeuw v.chr. Het werd het centrum van de Illyrische Labeatstam. In de 2e eeuw v.chr. werd het een Romeinse kolonie, en later ging het deel uitmaken van het Byzantijnse Rijk. De Serviers veroverden het in de 7e eeuw n.chr.; in de 14e eeuw werd het verkocht aan Venetië, maar de Turken veroverden het in Onder Turkse heerschappij kreeg het de naam Iskenderiye. In de 19de eeuw werd Shkodër het bestuurscentrum van een vilajet dat een groot deel van de westelijke Balkan besloeg. Tijdens de Balkanoorlogen werd het door Montenegro veroverd, maar later werd het onderdeel van Albanië. In deze periode (voorjaar 1914) waren er vanuit Shkodër Nederlandse militairen actief, die als de eerste Nederlandse vredesmissie kunnen worden beschouwd.

4 Dag 6. Bezoek aan Kotor en Perast, een kuststadje met goed bewaart Barok stijl. In Perst bestaat de mogelijkheid voor korte boottocht naar het eiland met haar kerkje Gospa od Skrpelja. Laat in de middag terug naar Budva en overnachting. Kotor - Het stadje Kotor bij de baai is zeer gezellig. Het is een historische stad, het oude gedeelte van de stad is verkeersvrij en omringd door wallen. Eveneens als Dubrovnik, staat Kotor geplaatst op de UNESCO-lijst van werelderfgoed. De oude stad met zijn nauwe schaduwrijke straatjes is aan drie zijden omgeven door stadsmuren van tien meter dikte en vijftien tot twintig meter hoogte. Aan de vierde zijde verrijst de kale bergwand van de Lovćenberg, waartegen op 260m hoogte de vesting Sveti Ivan ligt, die door een driedubbele muur van bijna vier kilometer lengte met de stadsmuur verbonden is. Gospa od Škrpjela (Onze Vrouwe van de Rotsen of Madonna dello Scarpello) is een kunstmatig eiland in de Baai van Kotor, in Montenegro. Het is een van de twee eilanden (de andere is Sveti Djorje bij de kust van Perast). Het eiland is ontstaan door het zinken van oude en soms ingevorderde schepen geladen met rotsen. Zelfs nu nog, tijdens het feest fašinada op 22 juli, worden er rotsen in zee gegooid. Op het eiland Gospa od Škrpjela staat ook de Crkva Gospa od Škrpjela (kerk van Onze Vrouwe van de Rotsen) (Italiaans: Chiesa della Madonna dello Scarpello). De eerste bekende kerk van dit eiland werd gebouwd in 1452, en de huidige in 1632, en nog eens verbeterd in Dag 7. Dag gereserveerd voor de Montenegrijnse geschiedenis. In de ochtend bezoek aan Cetinje de oude hoofdstad van Montenegro, terwijl in de middag bezoek aan het mausoleum van Njegos. Cetinje was in de 19e eeuw, de hoofdstad van het onafhankelijke Montenegro. Vandaag de dag vinden we hier nog het paleis waar eens koning Nikola in verbleef. Dit paleis is omgebouwd tot het nationale museum en hierin bevinden zich de fraaie traditionele Montenegrijnse klederdrachten en wapens. Na een korte pauze voor

5 lunch in de loop van de middag maakt u een uitstapje naar het Nationale Park Lovcen. Dit is makkelijk te bereiken vanuit Cetinje. Van hieruit loopt een prachtige bergweg naar een plek met veel natuurschoon en het indrukwekkende mausoleum (gelegen op 1750 m) van Petar Njegos-Petrovic, dichter, prins, krijgsman en bisschop van Montenegro gedurende de 19-de eeuw. Zijn poëzie die in verscheidene talen vertaald is, heeft een grote invloed gehad op het culturele denken in ex - Joegoslavië. Het mausoleum is ontworpen door Ivan Mestrovic, de veelzijdige Kroatische beeldhouwer. Twee van zijn opvallende kariatiden, reusachtige Montenegrijnse vrouwenfiguren, bewaken de ingang. Binnen is een door Mestrovic gemaakt standbeeld van Prins Peter, in groen graniet en bijna vier meter hoog. De gebaarde figuur is uitgebeeld met een boek op zijn schoot terwijl de adelaar achter hem de vrijheid symboliseert. Klooster van Cetinje Aan de voet van het rotsachtige Orlov Krš (de adelaarsrots), op de plek waar zich ooit het hof van Ivan Crnojevic bevond, liet de heerser Danilo in 1701 het klooster van Cetinje (het Crnojevic-klooster) bouwen. Sommige delen van de ruïne van het oude klooster, dat in 1484 door Ivan Crnojevic was gesticht, werden in dit nieuwe klooster weer opgebouwd. Dit blok van kloosters werd het centrum van het spirituele, culturele en politieke leven van Montenegro. Het werd meerdere malen door de Turken verwoest en ook meerdere malen consequent weer opgebouwd. De laatste restauratie vond plaats tussen 1925 en In het centrum van het complex bevindt zich een kleine kerk die gewijd is aan de Geboorte van de Maagd. In deze kerk staat een iconostase, het werk van Griekse kunstenaars, die dateert uit het midden van de 19 e eeuw. In het zuidelijke koor bevindt zich een kist met daarin de relikwieën van Petar I Petrovic van Cetinje (Sv. Petar Cetinjski), en dichterbij de ingang bevinden zich de graven van koning Danilo en groothertog Mirko, de vader van Nikola I Petrovic. Aan de noordzijde van de kerk ligt, bij de rots, de kloostercel van Petar I en aan de zuidzijde de twee verdiepingen hoge kloostergang. In de zogenaamde Njegoš-verblijfplaats huist het museum van het klooster, dat het belangrijkste museum van Montenegro is. Het klooster van Cetinje, dat ook wel bekend staat als het klooster van St. Peter, staat symbool voor de Montenegrijnse spiritualiteit, de liefde voor vrijheid en verlichting. Dag 8. Na het ontbijt neemt u afscheid van Budva en rijden we door langs de hoofdstad Podgorica naar het noorden van Montenegro. Onderweg naar Kolasin bezoek aan het klooster van Moraca. Aankomst in Kolasin en inchecken in hotel Bianca. De rest van de dag is om uit te rusten of voor een korte wandeling in de Bjelasica gebergte. Overnachting in hotel Brilet.

6 Het klooster, Manastir Morača, is één van de mooiste en interessante kloosters in Montenegro. Op weg naar dit prachtige klooster doorkruisen we de Morača Canyon, die één van de prachtigste canyon's in Europa. Dag 9. Ontbijt en rijdend via Kosovo terug naar Macedonië. Aankomst in Skopje. Vertrek s morgens zodat u tegen het einde van de middag in de hoofdstad aankomt. Neem een kijkje bij het monument voor Moeder Theresa. Ook het museum voor hedendaagse kunst is een aanrader. Maar slenter zeker door de oude stad. Het sfeervolle hotel waar u overnacht, ligt in Skopje op ca. 6 km van het centrum, hotel Belvi Best Western. Dag 10. Onderweg naar Nationaal Park Mavrovo is het aanbevolen de stad Tetovo te bezoeken. Het culturele centrum van de Albanese bevolking in Macedonië. Albanezen hebben veelal de Islam als religie en de mooiste moskee van de Balkan is dan ook hier gebouwd, de Kleurrijke Moskee. Vervolg de reis naar Mavrovo, waar u vandaag en morgen in hotel Alpina overnacht. Mavrovo Tetovo Mavrovo Dag 11. Bezoek de herders die hun leven lang op de berg doorbrengen met hun kudde schapen. Ga ook naar Galicnik, op de Balkan befaamd om de traditionele bruiloftsfeesten. Overnachting in hotel Alpina. Dag 12. De reis zet zich voort naar het St. Bogorski klooster. Bezoek de prachtige kerk en bewonder de iconengalerij. Net voor de stad Debar ligt het nonnenklooster St. Greorgius, waar alle hoeden van de Macedonische priesters gedecoreerd worden. Doorrijden naar Ohrid en inchecken in hotel Bellevue, gelegen op ca. 7 km van de stad Ohrid.

7 Dag 13. Ontbijt en bezoek aan het klooster van St. Naum. Het klooster is vooral bekend door de activiteiten van St. Naum en St. Kliment. De laatste was een vooraanstaande leerling van de verspreiders van de (Slavische) verlichting, Cyrillus en Methodius en bedenker van het cyrillische geschrift welke door verschillende orthodoxe landen nog steeds wordt gebruikt. In het kleine vissersdorpje Trpejca bestaat de mogelijkheid voor lunch met visgerechten. Overnachting in hotel Bellevue. Dag 14. Dag gereserveerd voor bezoek aan het oude centrum van Ohrid. Het beroemde, door Unesco als Werelderfgoed erkende centrum is gelegen aan het 287 m diepe Meer van Ohrid. De stad heeft een karakteristieke architectuur, Byzantijnse 11 e tot 14 e eeuwse kerken en fresco s. Bezoek aan de belangrijkste kerken en bezichtiging van de wereldberoemde Byzantijnse iconen in de iconengalerij. Overnachting in hotel Bellevue. Stad Ohrid, ook wel de Parel van de Balkan genoemd, met een verleden tot ver voor de Romeinen heeft een gezellig historisch centrum om doorheen te wandelen, een leuke haven, een amfitheater, een burcht op de heuveltop en vele mooie orthodoxe kerkjes. Het mooiste daarvan is het op een bebost heuveltje gelegen kerkje van Kaneo, te bereiken met een bootje, met een bijna mystiek uitzicht over het verstilde meer; de plek waar volgens A. Den Doolaard hemel en aarde elkaar ontmoeten. Dag 15. Ontbijt, transfer naar het vliegveld van Ohrid. Vertrek naar Nederland met de rechtstreekse vlucht van Arke Fly.

8 Inbegrepen in de Autorondreis: 2 overnachtingen in hotel Biser in Struga op basis van logies & ontbijt. 2 overnachtingen in hotel Villa Tafaj in Tirana op basis van logies & ontbijt. 3 overnachtingen in hotel Mena in Budva op basis van logies. 1 overnachting in hotel Brilet in Kolasin op basis van logies & ontbijt. 1 overnachting in hotel Belvi Best Western in Skopje op basis van logies & ontbijt. 2 overnachtingen in hotel Alpina in Mavrovo op basis van logies & ontbijt. 3 overnachtingen in hotel Bellevue in Ohrid op basis van logies & ontbijt. Rent-a-car auto t/m dag 15, onbeperkt aantal kilometers en casco verzekert ook voor de inzittenden. De vliegreis: U vliegt op basis van à la carte service van Schiphol naar de internationale luchthaven van Ohrid. De vlucht duurt ongeveer 2 uur en 30 minuten, geen tijdverschil met Nederland. Voorbehoud: De uitvoering van het bovenstaande programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk ten allen tijde ter beoordeling van de reisbegeleider. Daar wij onze programma s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht. Extra advies; maak een kopie van u pasport en gebruik die bij de recepties van de hotels. Extra informatie; Voor Macedonië, Albanië en Montenegro is er geen visum nodig. Een minimaal 3 maanden GELDIG paspoort MEENEMEN. Telefoneren Als u vanuit Macedonië, Albanië of Montenegro naar Nederland wilt bellen, dan draait u 0031.

9 Vanuit Nederland naar Macedonië moet men eerst draaien. Vanuit Nederland naar Albanië moet men eerst draaien. Vanuit Nederland naar Montenegro moet men eerst draaien. De exacte telefoonnummers van de accommodaties vindt u in het overzicht. Er moet rekening gehouden worden, dat niet alle berggebieden telefonisch bereikbaar zijn, ook niet voor de mobiele telefoons. Geld op reis In Macedonië, Albanië en Montenegro kunt u bijna overal pinnen. Voor het wisselen kunt u het beste cash geld meenemen in kleine coupures. Neem geen cheques mee. Als extra geld heeft u, afhankelijk van u uitgavenpatroon. Balkenschiereiland is het meest oostelijke van de drie grote schiereilanden van Zuid-Europa, omvattend de staten Kroatië, Bosnië-Herzegovina, Servië, Macedonië, Montenegro, Albanië, Griekenland en Bulgarije, terwijl in het oosten een klein gebied deel uitmaakt van Turkije. Gewoonlijk rekent men tot het Balkenschiereiland het gebied ten zuiden van de Donau rivier en deels dat van de Sava rivier. Het karakter van het schiereiland komt echter veel sterker tot uiting in het gedeelte dat Griekenland en Macedonië omvat, vandaar dat, mede op klimatologische gronden, de in het binnenland gelegen delen van Kroatië, Servië en Bulgarije meer tot het zuidoostelijk deel van continentaal Europa dan tot het Balkenschiereiland gerekend worden. Karakteristieken van Macedonië De oppervlakte van Macedonië is km 2 en daarmee is het ongeveer 3/4 zo groot als Nederland. Het land is bijzonder vanwege haar natuurschoon en haar culturele hoogtepunten. Macedonië wordt vaak het Hart van de Balkan genoemd. Door haar schoonheid, het reliëf en de klimatologische omstandigheden wordt zij wel eens vergeleken met Zwitserland. Het grootste deel van het land is bergachtig; het hoogste punt is 2784 meter en de gemiddelde hoogte bedraagt 830 meter. Er zijn ook talrijke meren; het totale wateroppervlak bedraagt 477 km 2 Republiek Macedonië is bijzonder door haar natuurschoon en haar zeldzaamheden. Zij wordt vaak de parel van de Balkan genoemd. Met haar schoonheid, het reliëf, de klimatologische en andere omstandigheden wordt zij vergeleken met Zwitserland. De reliëfeigenschappen van Macedonië plaatsen haar bij de berglanden. De gemiddelde hoogte van het land is 830 meter. Ook zijn er in heel Macedonië bronnen, veel rivieren en meer dan 50 grote en kleine meren. Daarom wordt zij ook wel een merenland genoemd. Het is een land van wonderbaarlijke oude tektonische meren, maar ook bergmeren en kunstmatige meren. De belangrijkste zijn de drie tektonische of basinmeren: Ohrid, Prespa en Dojran. Er bestaan meerdere legendes over het ontstaan van de naam Macedonië. Volgens enkelen komt het van de naam van de eerste Macedonische koning Makedon. Geleerden geloven dat de naam uit het oud Macedonische makos, hetgeen groot of

10 hoog betekend, en don, wat land betekend, voortkomt. Vrij vertaald betekent het dus groot, hoog en bergrijk land. Door haar indrukwekkende geschiedenis is Macedonië een openluchtmuseum van meer dan 8000 jaar oud: land van Herakle, Philip II, Alexander de Grote, St. Paulus en St. Luka, Justinijan, Tsaar Samuël en Moeder Teresa. Ohrid Meer is 358 km2 groot en liefst 289 meter diep. Het meer vult een tektonische depressie en heeft een geschatte ouderdom van ca jaar. Hiermee is het samen met het Bajkalmeer en het Titicacameer een van de oudste meren ter wereld. Dit en het bijzondere microklimaat rond het meer verklaren waarom liefst 200 endemische vissen in het meer leven, waarvaan enkele welhaast levende fossielen genoemd kunnen worden, omdat ze als gevolg van 2,5 miljoen jaar isolement niet geëvolueerd zijn Stad Ohrid bij het Meer van Ohrid met haar natuurschoon en een rijke historische en culturele erfenis is een ware parel van Macedonië en staat onder bescherming van UNESCO. Een grote rijkdom maar ook een bijzondere curiositeit is het feit dat door haar flora en fauna het meer Ohrid één van de grootste reservaten van Europa is. Het Meer van Ohrid wordt door onderzoekers de Macedonische Zoetwater Zee genoemd. Het oppervlak is 358 vierkante kilometer en op het diepste punt is zij 288,70 meter diep. Met haar kristalhelder water is het Ohrid-meer één van de meest doorzichtige meren, haar doorzichtigheid bedraagt tot 21,5 meter. De geschiedenis van Ohrid staat vol van bekende schrijvers zoals A den Doolaard, dichters, zangers, schilders en bekende wereld staatshoofden. Door de eeuwen heen is Ohrid en haar meer gemarkeerd met een perfecte schoonheid en kwaliteit. Een krachtige mystiek die doet denken dat de tijd perfect heeft stilgestaan dit door de vele historische monumenten en letterlijk honderden kerken dit gebalanceerd met een schoonheid van architectuur. Dit maakt Ohrid als een van het belangrijkste historisch erfgoed van de wereld. Galicica gebergte ( ha) werd in 1958 tot nationaal park uitgeroepen en ligt in het uiterste zuidwesten van Macedonië tussen het meer van Ohrid en het Prespameer. In het nationale park groeien 12 hogere plantensoorten die alleen op de berg Galicica en de kusten van de twee meren voorkomen. Verder vindt men hier een enorme concentratie van vlindersoorten, meer dan 1600 soorten! Verder zeer veel reptielen en amfibieën, net zoveel als in geheel Centraal-Europa samen. Galicica telt ook nog 266 vogelsoorten (84% van het totale aantal in Macedonië) en 51 zoogdiersoorten (62% van het totale aantal in Macedonië). De hoofdstad en het administratieve centrum van Macedonië is tegenwoordige Skopje met haar inwoners. Skopje is een stad met een traditie van jaar. Zowel de westelijke als de oostelijke culturen worden daar op een bijzondere manier gemengd, de wereldwegen, en de talen, doorkruisen elkaar. De naam van het antieke Skupi wordt voor het eerst genoemd bij de vernietiging van de Dardaanse en de komst van de Romeinse macht.

11 Karakteristieken van Albanië Albanië is zonder twijfel een van de minst ontdekte landen van Europa. Voorheen tijdens de communistische tijd was het volledig afgesloten van de buitenwereld en daarna toneel van veel conflicten. De laatste jaren is daar een positieve verandering in gekomen en zetten de inwoners gezamenlijk de schouders onder de ontwikkeling van het land. Eigenlijk heeft Albanië alles wat een vakantieland nodig heeft: een rijke historie, een prachtige natuur, een bijzonder prettig klimaat, mooie stranden en innemende bewoners. Daarbij heeft het land door zijn verleden een mysterieuze kant. Nadat het land in 1944 van het Duitse bezetters werden bevrijd, kwam het onder leiding te staan van de communistische dictator Enver Hoxha, die tot 1991 met harde hand regeerde. Sinds 1992 is het een parlementaire democratie, met een gekozen leider. Begin jaren negentig heeft het tevens de grenzen voor buitenlandse toeristen opengesteld, en dat geldt met name voor het zuiden van het land. Albanië is een vrij onherbergzaam land, bedekt met gebergten. De hoogste pieken liggen rond de 2800 meter. Langs de kusten van de Adriatische en Ionische Zee liggen nog maagdelijke stranden met een blauwe zee, nog onaangetast door het massatoerisme. Tirana is de hoofdstad van het land. Wat meteen opvalt is het Skënderberg plein, een grote open ruimte in het hart van de stad. Wat je zeker moet bezoeken is het Nationale Museum van Historie, de Moskee van Ethem Mey en het Paleis van Cultuur. De meeste reizigers komen per boot van Italië naar Albanië, voor een kort bezoek van een paar dagen. Ook is er een bootverbinding via Korfu, het Griekse eiland dat vlakbij Albanië ligt. Vanaf Korfu maken verschillende reisorganisatoren tochten naar Saranda, de toegangspoort van Zuid-Albanië. Het is een kleine stad, ingeklemd tussen bergen en de Ionische Zee, met aangename stranden. Naast buitenlandse toeristen komen hier ook veel Albanezen om te trouwen. Schkodra en Durrës Shkodra en Durrës zijn oude, historische stadjes, waar je veel overblijfselen vindt uit vorige eeuwen. Shkodra is zelfs een van de oudste steden van Europa, waar al 500 voor Chistus een fort werd gebouwd. In de buurt van Korfu ligt ook Butrint, omgeven door een landschap met olijf- en sinaasappelbomen. Hier vind je vooral veel archeologische ruïnes, die dateren uit de Griekse en Romeinse tijd. Met onder meer het oude amfitheater, de tempel van Aesculapius, een abdij en de vestingmuren uit de klassieke oudheid. Door het bergachtig gebied is de gemiddelde temperatuur zeer verschillend, afhankelijk van de hoogte. De zomers zijn droog en kort. In het binnenland ligt een middeleeuws stadje, Gjirokastra. Je treft hier nog forten en kastelen aan, met onder meer het nationale museum van de Wapens.

12 Karakteristieken van Montenegro Montenegro is een klein land, ongeveer een derde van Nederland, en heeft ruim inwoners. Montenegro grenst aan Kroatië, Bosnië-Herzegovina, Servië, (Kosovo) en Albanië. In het Servo-Kroatisch, de landstaal, is Montenegro Crna Gora, wat zwarte berg betekent. Het grootste deel van Montenegro s oppervlak is onderdeel van de Dinarische Alpen, met vooral aan de westkust soms bijna loodrecht oprijzend karstgesteente. Lange tijd was Montenegro een moeilijk toegankelijk, onherbergzaam en tamelijk geïsoleerd gebied. Karst is gevormd door het geleidelijk oplossen van kalksteen door regenwater. Het bestaat uit samengeperste schelpdieren, is vlijmscherp en poreus: water zakt er onmiddellijk in weg en vormt ondergronds kloven, spelonken en tunnels. Het oppervlaktewater zakt er pijlsnel in weg en vormt ondergrondse rivieren van de bergen vaak weer bovengronds verschijnen als bronnen, of - zoals in Montenegro uitmonden in zee. Tot op heden was vooral het noorden in trek bij Montenegro, populaire wandelgebergtes zijn Durmitor en Prokletije, met toppen tussen meter. Een extra dimensie aan wandelen in het westen is de prachtige kust waarop je vanuit de bergen uitkijkt. De baai van Kotor behoort tot de mooiste van Europa. De westkust bestaat van noord naar zuid uit het Orjen-gebergte, Nationaal Park Lovcen en het Rumija- massief. De hoogste top van het kustgebergte is de Zubacki Kabao, 1894 meter hoog en daarmee zo n 200 meter hoger dan de andere toppen van dit gebergte. Het Orjen- gebergte is kaal, met weinig begroeiing, maar meer naar het zuiden, richting Lovcen en Rumija wordt de omgeving beboster. Behalve nationaal park Lovcen doorkruist de route ook nationaal park Skadarsko Jezero (Skadar Meer).

Autorondreis West-Macedonië

Autorondreis West-Macedonië Autorondreis West-Macedonië Dag 1. Ohrid Nationaal Park Pelister (ca. 85 km) Op de luchthaven van Ohrid staat uw huurauto klaar. Indien u tijd heeft, is het aanbevolen om onderweg het Klooster van St.

Nadere informatie

Zonvakantie het Meer van Ohrid

Zonvakantie het Meer van Ohrid Zonvakantie het Meer van Ohrid Met grote trots bieden wij u ons Zomerprogramma Macedonië 2012 aan. Een land vol historie met zichtbare sporen uit het verleden, met vele culturele bezienswaardigheden, maar

Nadere informatie

Speciale 8-daagse Rondreis West - Macedonie

Speciale 8-daagse Rondreis West - Macedonie Speciale 8-daagse Rondreis West - Macedonie Met grote trots bieden wij u onze speciale programma Macedonie 2010 aan. Een land vol historie met zichtbare sporen uit het verleden, met vele culturele bezienswaardigheden,

Nadere informatie

Rondreis Albanië. Vertrekdata (Elke vrijdag) P.S. Voor de groepen staan 5 vertrekdata gepland: 18.05, 01.06, 13.07, en 21.09

Rondreis Albanië. Vertrekdata (Elke vrijdag) P.S. Voor de groepen staan 5 vertrekdata gepland: 18.05, 01.06, 13.07, en 21.09 Rondreis Albanië Eigenlijk heeft Albanië alles wat een vakantieland nodig heeft: een rijke historie, een prachtige natuur, een prettig klimaat, mooie stranden en innemende bewoners. Daarbij heeft het land

Nadere informatie

Rondreis Albanië. Programma overzicht

Rondreis Albanië. Programma overzicht Rondreis Albanië Eigenlijk heeft Albanië alles wat een vakantieland nodig heeft: een rijke historie, een prachtige natuur, een prettig klimaat, mooie stranden en innemende bewoners. Daarbij heeft het land

Nadere informatie

Dag 8. Transfer naar het vliegveld van Skopje of verlengingsweek.

Dag 8. Transfer naar het vliegveld van Skopje of verlengingsweek. West-Macedonië Dag 1. Aankomst op het vliegveld van Skopje, de hoofdstad van Macedonië. Vervolgens wordt u naar het nationale park Mavrovo gebracht. Onderweg bezoekt u de stad Tetovo met de mooiste moskee

Nadere informatie

Autorondreis The Spirith of the Balkan

Autorondreis The Spirith of the Balkan Autorondreis The Spirith of the Balkan Tijdens deze 8-daagse autorondreis bezoeken we drie landen (Montenegro, Bosnië en Hercegovina en Kroatië), we genieten van de steden Kotor, Mostar, Dubrovnik en hebben

Nadere informatie

Dag 8. Transfer naar het vliegveld van Skopje of verlengingsweek.

Dag 8. Transfer naar het vliegveld van Skopje of verlengingsweek. Oost-Macedonië Dag 1. Aankomst in Skopje en transfer naar het klooster St. Joakim Osogovski, nabij de stad Kriva Palanka. Diner en overnachting in de ruimtes van het klooster. Dag 2. Na het ontbijt bezichtiging

Nadere informatie

Programma West Oost Macedonië 2013

Programma West Oost Macedonië 2013 Programma West Oost Macedonië 2013 15-daagse speciale rondreis voor kleine groepen door Macedonië; langs de Nationale parken van Galicica, Pelister en met de meren van Ohrid en Prespa maar ook met bezoek

Nadere informatie

Speciale 8-daagse Rondreis: West - Macedonie

Speciale 8-daagse Rondreis: West - Macedonie Speciale 8-daagse Rondreis: West - Macedonie Met grote trots bieden wij u onze speciale programma Macedonië 2012 aan. Een land vol historie met zichtbare sporen uit het verleden, met vele culturele bezienswaardigheden,

Nadere informatie

Autorondreis Macedonië

Autorondreis Macedonië Autorondreis Macedonië Bijzonder en geheel georganiseerde 8-daagse autorondreis door Macedonië, veerweg van de Postmoderne wereld met verblijf in prima accommodaties. De eerste dagen bezoekt u het oosten

Nadere informatie

Macedonie Een culturele rondreis langs de meest beroemde kloosters en kerken van Macedonië, op basis van HB; 10 dagen en 9 overnachtingen.

Macedonie Een culturele rondreis langs de meest beroemde kloosters en kerken van Macedonië, op basis van HB; 10 dagen en 9 overnachtingen. Macedonie 2009 Een culturele rondreis langs de meest beroemde kloosters en kerken van Macedonië, op basis van HB; 10 dagen en 9 overnachtingen. Macedonië Dag 1, Skopje. Aankomst op het vliegveld van Skopje.

Nadere informatie

8-daagse Rondreis: Macedonia Timeless

8-daagse Rondreis: Macedonia Timeless 8-daagse Rondreis: Macedonia Timeless Bijzondere rondreis door Macedonië met kleine groepjes van max. 15 en min 6 deelnemers met meer aandacht voor de klant en de reisinhoudelijk. Macedonië is een land

Nadere informatie

Rondreis Montenegro Garant Vertrek

Rondreis Montenegro Garant Vertrek Rondreis Montenegro Garant Vertrek Tijdens deze 8-daagse rondreis langs de kust van Montenegro hebben we regelmatig schitterende uitzichten op de Adriatische zee en haar kustplaatsen. Naast dit prachtige

Nadere informatie

Rondreis Albanië. Programma Overzicht

Rondreis Albanië. Programma Overzicht Rondreis Albanië Eigenlijk heeft Albanië alles wat een vakantieland nodig heeft; een rijke historie, een prachtige natuur, een prettig klimaat, mooie stranden en innemende bewoners. Daarbij heeft het land

Nadere informatie

Rondreis Albanië 2014

Rondreis Albanië 2014 Rondreis Albanië 2014 Eigenlijk heeft Albanië alles wat een vakantieland nodig heeft: een rijke historie, een prachtige natuur, een prettig klimaat, mooie stranden en innemende bewoners. Daarbij heeft

Nadere informatie

Zomervakantie Ohrid

Zomervakantie Ohrid Zomervakantie Ohrid - 2011 8-daagse of 15-daagse zonvakantie aan de kust van het Meer van Ohrid, verrijkt met culturele uitstapjes en excursies. Op basis van LO of HP in hotel naar keuze in Ohrid of Struga.

Nadere informatie

Wandelen in het land van Den Doolaard

Wandelen in het land van Den Doolaard Wandelen in het land van Den Doolaard Er valt zo veel over Macedonië te vertellen. Over de vele bergen waarvan de bekendste Sar Planina en Pelister zijn. De natuurparken zoals die op de berg Bistra. Vele

Nadere informatie

Flora en Fauna van Macedonië

Flora en Fauna van Macedonië Flora en Fauna van Macedonië Vogels, vlinders, bloemen en planten van de Macedonische Nationale Parken Galicica en Pelister, verrijkt met een tintje cultuur. Periode: 31/8 7/9/2014 Inbegrepen: Vluchten

Nadere informatie

Speciale 8-daagse rondreis Ontdek Macedonië

Speciale 8-daagse rondreis Ontdek Macedonië Speciale 8-daagse rondreis Ontdek Macedonië Een speciale rondreis door Macedonie verrijkt met de bijzondere kloosterbelevenis van de streek. Tijdens deze reis bezoeken we de vergeten opgravingen en de

Nadere informatie

Macedonian Monasteries

Macedonian Monasteries Macedonian Monasteries Er valt zo veel over Macedonië te vertellen: over de vele bergen, waarvan de bekendste Sar Planina en Pelister zijn. Over de natuurparken, zoals die op de berg Bistra. Over de vele

Nadere informatie

In het hart van de Balkan

In het hart van de Balkan In het hart van de Balkan Dag 1. Aankomst in Skopje en transfer naar Mavrovo. Onderweg bezoeken we stad Tetovo. Tetovo is het grootste culturele centrum van de Albanese moslim minderheid in Macedonië en

Nadere informatie

Programma. 10-daagse vliegreis

Programma. 10-daagse vliegreis Verrassend Albanië Het Balkanland Albanië is een van de minst bezochte landen van Europa, en daarmee toeristisch nog niet platgetreden. Het is een speelbal geweest van de grotere landen in de regio en

Nadere informatie

Rondreis Montenegro Montenegro

Rondreis Montenegro Montenegro Rondreis Montenegro Tijdens deze 8-daagse rondreis langs de kust van Montenegro hebben we regelmatig schitterende uitzicht op de Adriatische Zee en de kustplaatsen. Naast de prachtige uitzichten maken

Nadere informatie

Speciale 8-daagse rondreis Ontdek Macedonië

Speciale 8-daagse rondreis Ontdek Macedonië Speciale 8-daagse rondreis Ontdek Macedonië Een speciale rondreis door Macedonie verrijkt met de bijzondere kloosterbelevenis van de streek. Tijdens deze reis bezoeken we de vergeten opgravingen, de afgelegen

Nadere informatie

Aanvullende bijzonderheden:

Aanvullende bijzonderheden: Albanese Alpen Zeven uur op een paardenrug of een fikse dagwandeling staat garant voor een onvergetelijke belevenis, die nauwelijks is te beschrijven. Zoals je als kind je eerst door een rijstebrijberg

Nadere informatie

The Spirit of Balkans

The Spirit of Balkans The Spirit of Balkans 15-daagse grote Individuele Autorondreis door drie bijzondere Balkan landen in de regio van Macedonië. Deze unieke rondreis wordt dit jaar voor het eerst aangeboden zodat u de hoogtepunten

Nadere informatie

Programma West Oost Macedonië 2015 vertrekgarantie

Programma West Oost Macedonië 2015 vertrekgarantie Programma West Oost Macedonië 2015 vertrekgarantie 15-daagse speciale rondreis voor kleine groepen door Macedonië; langs de Nationale parken van Galicica, Pelister en met de meren van Ohrid en Prespa maar

Nadere informatie

Balkan Expres Servië en Montenegro - 2010

Balkan Expres Servië en Montenegro - 2010 Balkan Expres Servië en Montenegro - 2010 Rondreisprogramma door Servië en Montenegro op basis van HB in 2- persoonskamer; 8 dagen en 7 overnachtingen; prijs p.p. Deze reis begint in Novi Sad en in Belgrado,

Nadere informatie

Autorondreis Servië. elke maandag april t/m september. elke maandag april t/m september

Autorondreis Servië. elke maandag april t/m september. elke maandag april t/m september Autorondreis Servië 8-daagse bijzondere autorondreis door Servië. Tijdens deze reis kunt u genieten van vele natuurlijke schoonheden van de Balkan. Uw vakantie in deze ambiance zal verrijkt worden met

Nadere informatie

The Spirit of the Balkan - Blauwe Vogel 2019

The Spirit of the Balkan - Blauwe Vogel 2019 The Spirit of the Balkan - Blauwe Vogel 2019 Speciale Rondreis langs drie bijzondere Balkanlanden, verrijkt met verlenging aan de kust van Adriatische Zee; op basis van half pension. Rijden langs de kust

Nadere informatie

13-daagse busreis naar Kroatië/Dalmatië en Montenegro maandag 5 t/m zaterdag 17 juni 2017

13-daagse busreis naar Kroatië/Dalmatië en Montenegro maandag 5 t/m zaterdag 17 juni 2017 Reisgroep Veldhoven 13-daagse busreis naar Kroatië/Dalmatië en Montenegro maandag 5 t/m zaterdag 17 juni 2017 Maandag 5 juni 2017 - Heenreis Na het vertrek vanuit Veldhoven worden onderweg diverse tussenstops

Nadere informatie

Macedonië: Parel van de Balkan

Macedonië: Parel van de Balkan Ontdek Macedonië op deze unieke 15-daagse rondreis Nieuw bij Macedonia Travel Company in 2010! Een unieke rondreis door dit prachtige land. In samenwerking met lokale gidsen ontdekt u de mooiste, culturele

Nadere informatie

In de voetsporen van A. den Doolaard

In de voetsporen van A. den Doolaard In de voetsporen van A. den Doolaard Speciaal 8-daagse programma aan de kust van het meer van Ohrid, verrijkt met culturele uitstapjes. Programma bedoelt om terug te gaan naar de stad waar A. den Doolaard

Nadere informatie

15 daagse reis Montenegro

15 daagse reis Montenegro 15 daagse reis Montenegro Een culturele rondreis door Montenegro - op basis van HP in tweepersoonskamers; 15 dagen en 14 overnachtingen Er valt veel over Montenegro te vertellen. Over de vele bergen waarvan

Nadere informatie

Vlieg-busrondreis Het mooiste van Kroatië BRHR03

Vlieg-busrondreis Het mooiste van Kroatië BRHR03 Vlieg-busrondreis Het mooiste van Kroatië BRHR03 Pagina 1 van 5 / 16-01-2015 De meest actuele prijzen van deze reis vind u op de website via de volgende link: http://www.oad.nl/core.sym/fe/aanbod/pakket.php?pakket_id=524

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

Grote rondreis Macedonië

Grote rondreis Macedonië Grote rondreis Macedonië Dag 1. Aankomst in Skopje en transfer naar Mavrovo. Onderweg bezoeken we stad Tetovo met de mooiste moskee van Macedonië. De Kleurrijke Moskee is voor sommigen zelfs de mooiste

Nadere informatie

9 dagen Macedonië & Kosovo & Montenegro mei-juni 2017.

9 dagen Macedonië & Kosovo & Montenegro mei-juni 2017. 9 dagen Macedonië & Kosovo & Montenegro mei-juni 2017. Dag 1. Charleroi Podgorica Hotel in Bar. Dag 2 Stari Bar, Ulcinj, Ada Bojana. Vandaag bezoeken wij de zuidelijkste steden van Montenegro, met nog

Nadere informatie

Compleet Bulgarije. 7 DAAGSE RONDREIS Ontdek de Balkan. Dag 1: Varna - Vrije Tijd (10km)

Compleet Bulgarije.  7 DAAGSE RONDREIS Ontdek de Balkan. Dag 1: Varna - Vrije Tijd (10km) Dag 1: Varna - Vrije Tijd (10km) Aankomst in Varna. Ontvangst aan de luchthaven van Varna. Transfer naar hotel voor uw overnachting. Dag 2: Varna - Arbanassi - Veliko Tarnovo (ca 229km) Ontbijt. Afreis

Nadere informatie

op basis van HB in 2-persoonskamer; 10 dagen en 9 overnachtingen; prijs p.p.

op basis van HB in 2-persoonskamer; 10 dagen en 9 overnachtingen; prijs p.p. Rondreisprogramma door Servië en Montenegro op basis van HB in 2-persoonskamer; 10 dagen en 9 overnachtingen; prijs p.p. Deze reis begint in Novi Sad en in Belgrado, waar u uitgebreid kennismaakt met de

Nadere informatie

Vermeylenfondsreis naar Albanië van 1 tot 9 april 2018

Vermeylenfondsreis naar Albanië van 1 tot 9 april 2018 Vermeylenfondsreis naar Albanië van 1 tot 9 april 2018 Wanneer we denken aan Albanië, associëren we dit niet onmiddellijk met cultuur en toerisme. Het kleine Balkanland aan de Adriatische Zee herbergt

Nadere informatie

10 dagen Macedonië & Montenegro. 29 mei tot 7 juni 2018.

10 dagen Macedonië & Montenegro. 29 mei tot 7 juni 2018. 10 dagen Macedonië & Montenegro. 29 mei tot 7 juni 2018. Dag 1. Transfert naar Charleroi, landen in Skopje, check in hotel. Dag 2. Stadswandeling in Skopje Skople is een prachtige mengeling van oud en

Nadere informatie

Product informatie. De Canada a la carte specialist

Product informatie. De Canada a la carte specialist De Canada a la carte specialist Product informatie QUEBEC IN BED & BREAKFAST vanaf 1614 14 dagen/12 nachten Dagelijks vertrek van 1 mei au 31 oktober 2016 Fly & Drive ROUTE DAG 1 : BRUSSEL MONTRÉAL Vertrek

Nadere informatie

SCHOOLREIS VOL ACTIE & FUN MONTENEGRO LOVCEN NP, SKADAR MEER & DE KUST 29 APRIL 6 MEI 2017

SCHOOLREIS VOL ACTIE & FUN MONTENEGRO LOVCEN NP, SKADAR MEER & DE KUST 29 APRIL 6 MEI 2017 SCHOOLREIS VOL ACTIE & FUN MONTENEGRO LOVCEN NP, SKADAR MEER & DE KUST 29 APRIL 6 MEI 2017 PROGRAMMA 29 april Vanaf Düsseldorf airport vliegt de groep rechtstreeks op Podgorica. Hier wordt de groep opgedeeld

Nadere informatie

Zomervakantie Ohrid

Zomervakantie Ohrid Zomervakantie Ohrid - 2010 8-daagse of 15-daagse zonvakantie aan de kust van het Meer van Ohrid met de mogelijkheid voor culturele excursies. Op basis van logies/ontbijt of half pension in hotel naar keuze

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2015

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2015 Programma 15-daagse reis Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2015 Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Dag 8 Vlucht Amsterdam Tbilisi, transfer; overnachting bij particulieren. s Ochtends een stadsexcursie

Nadere informatie

12-daagse kunsthistorische reis en cursus op locatie in Macedonië 3 september t/m 14 september 2012

12-daagse kunsthistorische reis en cursus op locatie in Macedonië 3 september t/m 14 september 2012 12-daagse kunsthistorische reis en cursus op locatie in Macedonië 3 september t/m 14 september 2012 Deze reis + cursus bestaat uit een 12-daagse bijzondere rondreis langs de kloosters, kerken en iconen

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609 KROATIE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 *

De Blauwe Vogel 1609 KROATIE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 * De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier KROATIE ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 * split omis brac bol Makarska 38 deelnemers per vertrekdatum Het nieuwe deluxe schip M/S

Nadere informatie

Het mooiste deel van Europa's op één na langste en misschien wel meest bezongen river is zonder twijfel het traject van Mainz naar Köln.

Het mooiste deel van Europa's op één na langste en misschien wel meest bezongen river is zonder twijfel het traject van Mainz naar Köln. Rhein Radweg 6 dagen individuele fietsreis vanaf 426 Het mooiste fietstraject langs de Rijn Het mooiste deel van Europa's op één na langste en misschien wel meest bezongen river is zonder twijfel het traject

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

Byzantine Empire & Beyond

Byzantine Empire & Beyond Byzantine Empire & Beyond 15 daagse cruise ms Minerva Inschepen: 30 september 2015 in Piraeus Ontschepen: 14 oktober 2015 in Istanbul BYZANTINE EMPIRE & BEYOND FACE2FACE TRAVEL 1 PROGRAMMA Dag 1+2: Piraeus,

Nadere informatie

Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Sol La Palma **** in Puerto Naos.

Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Sol La Palma **** in Puerto Naos. Wandelprogramma La Palma: 09/10/2018 16/10/2018 Dag 1: Dinsdag 09/10/2018 TUI fly vlucht Brussel La Palma Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Sol La Palma **** in Puerto Naos.

Nadere informatie

Baltische Landen: parels aan de Oostzee

Baltische Landen: parels aan de Oostzee Baltische Landen: parels aan de Oostzee Alle drie Baltische Landen hebben zich na hun onafhankelijkheid vanaf 1991 in sneltreinvaart ontwikkeld. In het statige Vilnius, ooit de hoofdstad van het Pools-

Nadere informatie

Dit werkstuk werd online gezet door. Dit is mijn werkstuk over Griekenland en ik ga het hebben over:

Dit werkstuk werd online gezet door. Dit is mijn werkstuk over Griekenland en ik ga het hebben over: Dit werkstuk werd online gezet door Griekenland. Dit is mijn werkstuk over Griekenland en ik ga het hebben over: De inleiding Het bestuur. Middelen van bestaan. De kranten De eilanden De geschiedenis Het

Nadere informatie

Mallorca Tramuntana 7 dagen

Mallorca Tramuntana 7 dagen Mallorca Tramuntana 7 dagen individuele wandelreis vanaf 519 Wandelen over de pelgrimspaden van Mallorca Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, in het Spaans Islas Balearas. De hoofdstad is Palma

Nadere informatie

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian 10 daagse groepsreis onder begeleiding van Chinakenner Ng Sauw Tjhoi 17 oktober 26 oktober 2013 China moet je niet alleen zien, maar

Nadere informatie

Croatia Adventure zondag 22 mei - zaterdag 28 mei 2016

Croatia Adventure zondag 22 mei - zaterdag 28 mei 2016 Croatia Adventure zondag 22 mei - zaterdag 28 mei 2016 EEN VERRASSENDE RIT DOOR CROATIA, MONTENEGRO EN BOSNIA HERZEGOVINA. Croatia Adventure Een verrassende rit door Croatia, Montenegro en Bosnia Herzegovina.

Nadere informatie

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje De regio Murcia in zuidoost Spanje is totaal onbekend bij de meeste vakantiegangers, maar daarom juist favoriet bij ons. Het is er nog 'echt' Spaans. Eeuwenoude steden,

Nadere informatie

Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon).

Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon). Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon). 1 dag (woensdag) 09.15-14.30 uur. Vlucht Amsterdam Praag - Minsk (excl.). 15.30-16.30 uur. Transfer vliegveld Minsk - hotel «Planeta»***

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene Per taxibusje vanuit Genk / Houthalen

Nadere informatie

Montenegro Magic 8-daagse kennismakingsreis: Natuurlijke en Culturele wonderen van Montenegro. Lic7237

Montenegro Magic 8-daagse kennismakingsreis: Natuurlijke en Culturele wonderen van Montenegro. Lic7237 Montenegro Magic 8-daagse kennismakingsreis: Natuurlijke en Culturele wonderen van Montenegro. 1 1 05 april : Brussel-Dubrovnik -Budva (D) 11u40 vertrek te Brussel Nationaal met Croatian Airlines naar

Nadere informatie

Colombia De ontdekking van El Dorado

Colombia De ontdekking van El Dorado COLOMBIA Colombia De ontdekking van El Dorado Privérondreis met chauffeur en -gids Kant-en-Klaar - 15 dagen / 12 nachten REF: 110 REISBESCHRIJVING - Laguna Guatavita - - Triangulo del Cafe - Salento -

Nadere informatie

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts.

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts. Dag 1: Bishkek De vlucht uit Amsterdam landt om 15:10 in Bishkek, waar jullie gids staat te wachten. We rijden naar Bishkek en checken in in een prettig 3* hotel, waar je je op kunt frissen. Daarna gaan

Nadere informatie

Cultuur en natuur van Ghana

Cultuur en natuur van Ghana Ghana Rondreis in groep Cultuur en natuur van Ghana Accra - Ejisu - Nkoranza - Boabeng - Laranba - Mole National Park - Kintampo Falls - Techiman - Kumashi - Bosumtwimeer - Axim - Nzulezi - Elmina - Kakum

Nadere informatie

Het keizerlijke China

Het keizerlijke China CHINA Het keizerlijke China Kant-en-Klaar - 12 dagen / 10 nachten REF: 373 REISBESCHRIJVING - - - - Tunxi - - - Tongli - INTRODUCTIE consumptiemaatschappijen met bloeiende economieën. Gedurende eeuwen

Nadere informatie

Budapest. Woensdag 20 t/m vrijdag 22 oktober 2010. Debreceni VSC - PSV

Budapest. Woensdag 20 t/m vrijdag 22 oktober 2010. Debreceni VSC - PSV Budapest Woensdag 20 t/m vrijdag 22 oktober 2010 Debreceni VSC - PSV Budapest, de hoofdstad van Hongarije, telt 1,7 miljoen inwoners. De Donau splitst de stad in twee delen; het heuvelachtige Buda en Pest,

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene - Delphi Per taxibusje vanuit Genk

Nadere informatie

Bijzondere reis door ex Joegoslavië 2015

Bijzondere reis door ex Joegoslavië 2015 Bijzondere reis door ex Joegoslavië 2015 Speciale rondreis langs het heden en het verleden van ex-joegoslavië, een land dat niet meer bestaat. Joegoslavië was tussen 1918 en 2003 de naam van meerdere opeenvolgende

Nadere informatie

Hoogtepunten van Indonesië.

Hoogtepunten van Indonesië. Hoogtepunten van Indonesië. Jippie wij gaan een rondreis maken door Java en Bali. Om iedereen te laten zien wat wij mee gaan maken hebben we alles uitgewerkt zodat iedereen een beetje kan meegenieten in

Nadere informatie

Albanië 8 dagen groepsreis

Albanië 8 dagen groepsreis Albanië 8 dagen groepsreis Albanië groepsreis. Grieken, Romeinen en Ottomanen hebben hier hun sporen achter gelaten en dat verklaart het grote aantal UNESCO sites dat Albanië rijk is. Albanië deelt deze

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. Portugees in Lissabon. Bestemming. Programma-overzicht:

EASY LANGUAGES. Portugees in Lissabon. Bestemming. Programma-overzicht: EASY LANGUAGES Portugees in Lissabon Programma-overzicht: Leeftijd: minimum 18 jaar 15 of 25 lessen Portugees per week Verblijf bij gastgezin Boordevol culturele en sociale activiteiten Duur: vanaf 1 week

Nadere informatie

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier De Baai van Napels: zon, zee, natuur, cultuur en een heerlijke Italiaanse keuken. Enkele pareltjes in de streek zijn Capri,

Nadere informatie

Natuur- en cultuurreis naar Georgië

Natuur- en cultuurreis naar Georgië Programma 15-daagse reis Natuur- en cultuurreis naar Georgië Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Dag 8 Vlucht Amsterdam Tbilisi, transfer; overnachting bij particulieren. s Ochtends een stadsexcursie

Nadere informatie

Groepsafaris in Afrika. 4 landen beleving. Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap)

Groepsafaris in Afrika. 4 landen beleving. Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap) 4 landen beleving Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap) Inbegrepen: - Accommodaties en maaltijden zoals beschreven - Activiteiten vermeld in het programma

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Safari & meer Sri Lanka is een tropisch eiland op een unieke locatie in de wereld. De natuur is zo overweldigend dat het eiland in de oudheid de mooiste namen kreeg, zoals

Nadere informatie

Transfer Podgorica / Tivat airport Ivanova Korita Hotel Ivanov Konak of Monte Rosa, Lovcen D Rondwandeling Lovcen NP (diverse opties)

Transfer Podgorica / Tivat airport Ivanova Korita Hotel Ivanov Konak of Monte Rosa, Lovcen D Rondwandeling Lovcen NP (diverse opties) MONTENEGRO, ROND DE BAAI VAN KOTOR INDIVIDUELE WANDELREIS VANUIT TWEE SFEERVOLLE BOUTIQUE-HOTELS 7 DAGEN REISBESCHRIJVING De Dinarische Alpen strekken zich als een lange keten van kalksteenpieken uit langs

Nadere informatie

CITYTRIP Athene. Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS

CITYTRIP Athene. Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS CITYTRIP Athene Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Athene, hoofdstad van Griekenland en genoemd naar de godin Athena, was 3000 tot 2500 jaar geleden de hoofdstad

Nadere informatie

17 DAGEN JAVA EN BALI PRIVÉ

17 DAGEN JAVA EN BALI PRIVÉ 17 DAGEN JAVA EN BALI PRIVÉ Vertrek van 01 November t/m 10 December 2016 en tussen 8 Januari en 14 Juni 2017 van Maandag t/m Vrijdag in de O klasse van Cathay Pacific Privé rondreis minimaal 2 deelnemers

Nadere informatie

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Als in Nederland de herfst z n intrede doet, vieren wij nog even de Spaanse zomer. Met gemiddeld 23 graden is Andalusië een heerlijke najaarsbestemming. We gaan 8 dagen

Nadere informatie

Egypte met Nijl cruise

Egypte met Nijl cruise Egypte met Nijl cruise Klassieke 8 daagse Egypte reis langs levensader Nijl op individuele basis. Cairo, Aswan, Luxor, alle culturele hoogtepunten met privé gids en 3 daagse comfortabele cruise op basis

Nadere informatie

Angola Discovery Tour 26 mei 2018

Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Bent u op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming in Afrika, een land met een rijke en indrukwekkende cultuur, ongerept maar volop in ontwikkeling? Reis dan mee met ANGO

Nadere informatie

CLUBMOT ALBANIË, KOSOVO en MONTENEGRO 9/5: DAG 1: BRUSSEL/TIRANA => DURRES

CLUBMOT ALBANIË, KOSOVO en MONTENEGRO 9/5: DAG 1: BRUSSEL/TIRANA => DURRES CLUBMOT ALBANIË, KOSOVO en MONTENEGRO 9/5: DAG 1: BRUSSEL/TIRANA => DURRES Albanië Albanië heeft grenzen met Griekenland, Macedonië, Kosovo en Montenegro en is lang voor toeristen niet of nauwelijks toegankelijk

Nadere informatie

Openluchtmuseum in de Middellandse zee

Openluchtmuseum in de Middellandse zee CITY TRIP DELUXE 4 EN 3 NACHTEN Openluchtmuseum in de Middellandse zee PROGRAMMA Dag 1 : België - Malta Vertrek vanuit Zaventem met de rechtstreekse vlucht van Air Malta. Aankomst in Malta en start van

Nadere informatie

Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir

Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir Ontbijtbuffet en check out Vandaag staat er een onvergetelijke tocht doorheen het binnenland, 90% van de tijd rijden we op 4x4 pisten u krijgt dan

Nadere informatie

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien.

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Alain de Botton Beste leerlingen, Voor jullie ligt het boekje voor de reisweek in 2018. Deze week vindt plaats van

Nadere informatie

15-DAAGSE GROEPSREIS OEKRAЇNE

15-DAAGSE GROEPSREIS OEKRAЇNE 15-DAAGSE GROEPSREIS OEKRAЇNE Dag 1 De Krim Vanaf Amsterdam vliegen we via Kiev naar de hoofdstad van De Krim, Simferopol. In Kiev checkt u eerst uit, neemt uw bagage van de band en gaat door de douane.

Nadere informatie

Reisplan van dag tot dag

Reisplan van dag tot dag Reisplan: 130914-23-daagse WK Bridgereis-1302 tel: 040 255 4182 gsm: 06 53 180736 info@indonesiatravel.nl Voor de heer/mevrouw: Bridgeliefhebber Activiteit Dag 1 - Zaterdag 14 - Vertrek naar Indonesië

Nadere informatie

Sierra de Gredos 8 dagen

Sierra de Gredos 8 dagen Sierra de Gredos 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 895 Bienvenida in het Spaanse paradijs Ruim 100 kilometer westelijk van Madrid ligt de Sierra de Gredos, welke Nederlanders het Gredos-gebergte

Nadere informatie

São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid

São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid KAAPVERDIË São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid Privé rondreis Kant-en-Klaar - 9 dagen / 7 nachten REF: 178 REISBESCHRIJVING (São Vicente ) - Porto Novo (Santo Antão) - Cratère de Cova - Vallée de

Nadere informatie

20 DGN JAVA / BALI. Vertrek 29 Januari en 26 Februari 2016. Groepsrondreis Minimaal 6 maximaal 12 deelnemers

20 DGN JAVA / BALI. Vertrek 29 Januari en 26 Februari 2016. Groepsrondreis Minimaal 6 maximaal 12 deelnemers 20 DGN JAVA / BALI Vertrek 29 Januari en 26 Februari 2016 Groepsrondreis Minimaal 6 maximaal 12 deelnemers 1 Dag 1 Amsterdam / Jakarta Vandaag vertrek richting Jakarta Dag 2 Jakarta / Bogor Bij aankomst

Nadere informatie

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Programma Schotland, voorjaarsreis 2018 Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Glens, Beinns en Lochs in een ruig

Nadere informatie

10 dagen Macedonië & Kosovo & Montenegro. Mei 2017.

10 dagen Macedonië & Kosovo & Montenegro. Mei 2017. 10 dagen Macedonië & Kosovo & Montenegro. Mei 2017. Dag 1 Stadswandeling in Skoplje Skoplje is een prachtige mengeling van oud en nieuw, oost en west. Wij beginnen onze wandeling bij het oude trein station,

Nadere informatie

Oostzeekust 8 dagen. individuele fietsreis vanaf 549 De lagunekust van Lübeck tot Stralsund

Oostzeekust 8 dagen. individuele fietsreis vanaf 549 De lagunekust van Lübeck tot Stralsund Oostzeekust 8 dagen individuele fietsreis vanaf 549 De lagunekust van Lübeck tot Stralsund Fietsend aan de Oostzee, een heel ander' stukje Duitsland! Vlak landschap, honderden meren van groot tot klein

Nadere informatie

Bodensee 8 dagen start Konstanz

Bodensee 8 dagen start Konstanz Bodensee 8 dagen start Konstanz individuele fietsreis vanaf 580 Rond de Bodensee door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland Tijdens deze reis bezoekt u de drie landen rond de Bodensee: u start in Konstanz

Nadere informatie

Balkan 12 dagen singlereis

Balkan 12 dagen singlereis Balkan 12 dagen singlereis singlereis wandelreis vanaf 1.285 Natuur en cultuur in de-balkan-op-de-balkan Een inleiding: "de Balkan" is het het vasteland van Zuid- Oost Europa, globaal van Kroatië tot Istanbul.

Nadere informatie

Donau & Altmühltal 7 dagen

Donau & Altmühltal 7 dagen Donau & Altmühltal 7 dagen individuele fietsreis vanaf 499 Fietsrondreis langs de Donau en de Altmühl Deze rondreis is een combinatie van de mooiste trajecten van de Donau Radweg en de Altmühltal Radweg.

Nadere informatie

West-China reis 2016. Etniciteit, historie en modernisering 12-27 april 2016

West-China reis 2016. Etniciteit, historie en modernisering 12-27 april 2016 West-China reis 2016 Etniciteit, historie en modernisering 12-27 april 2016 Doelstelling De excursie/reis beoogt een kennismaking met etnische minderheden in West China: Tibetanen, Hui en Oeigoeren. Bezocht

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Cultuur & meer Sri Lanka is al duizenden jaren een trekpleister voor handelaren, ontdekkingsreizigers en Boeddhistische monniken. Door het klimaat, de edelstenen en de unieke

Nadere informatie