Programma West Oost Macedonië 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Programma West Oost Macedonië 2013"

Transcriptie

1 Programma West Oost Macedonië daagse speciale rondreis voor kleine groepen door Macedonië; langs de Nationale parken van Galicica, Pelister en met de meren van Ohrid en Prespa maar ook met bezoek aan het oosten van het land. Tijdens deze rondreis bezoeken wij authentieke stadjes, afgelegen kloosters luisteren we naar de oorspronkelijke muziek en proeven de traditionele gerechten; op basis van HP in tweepersoonskamers; prijs p.p. Republiek Macedonië is bijzonder door haar natuurschoon en haar zeldzaamheden. Zij wordt vaak de parel van de Balkan genoemd. Met haar schoonheid, het reliëf, de klimatologische en andere omstandigheden wordt zij vergeleken met Zwitserland. De reliëfeigenschappen van Macedonië plaatsen haar bij de berglanden. De gemiddelde hoogte van het land is 830 meter. Ook zijn er in heel Macedonië bronnen, veel rivieren en meer dan 50 grote en kleine meren. Daarom wordt zij ook wel een merenland genoemd. Het is een land van wonderbaarlijke oude tektonische meren, maar ook bergmeren en kunstmatige meren. De belangrijkste zijn de drie tektonische of basinmeren: Ohrid, Prespa en Dojran. Er bestaan meerdere legendes over het ontstaan van de naam Macedonië. Volgens enkelen komt het van de naam van de eerste Macedonische koning Makedon. Geleerden geloven dat de naam uit het oud Macedonische makos, hetgeen groot of hoog betekend, en don, wat land betekent, voortkomt. Vrij vertaald betekent het dus groot, hoog en bergrijk land. Door zijn indrukwekkende geschiedenis is Macedonië een openluchtmuseum van meer dan 8000 jaar oud: land van Herakle, Philip II, Alexander de Grootte, St. Paulus en St. Luka, Justinijan, Tsaar Samuël tot Moeder Theresa. Macedonië Dag 1: Aankomst op het vliegveld van Ohrid, georganiseerde transfer naar hotel Bellevue dat net buiten de stad is gelegen. Na het inchecken in het hotel korte pauze voor verfrissing. In de loop van de middag maken we samen met onze Engelssprekende stadsgids een georganiseerde stadsbezichtiging van de historische bezienswaardigheden en natuurlijke schoonheden van Ohrid (het Jeruzalem van de Balkan, stad met 365 kerken en kloosters). Diner en overnachting in hotel Bellevue

2 De stad Ohrid, bij het meer van Ohrid met haar natuurschoon en een rijke historische en culturele erfenis is een ware parel van Macedonië en staat onder bescherming van UNESCO. Een grote rijkdom maar ook een bijzondere curiositeit is het feit dat door haar flora en fauna het meer Ohrid één van de grootste reservaten van Europa is. Het Ohridmeer wordt door onderzoekers de Macedonische Zoetwater Zee genoemd. Het oppervlak is 358 vierkante kilometer en op het diepste punt is zij 288,70 meter diep. Met haar kristalhelder water is het Ohridmeer één van de meest doorzichtige meren, haar doorzichtigheid bedraagt tot 21,5 meter. Ohrid is zowel een mooie culturele als een toeristische stad, waar u zich overdag en 's avonds goed kunt vermaken. Genietend van een drankje op één van de vele terrasjes is het goed toeven. De meeste terrassen worden 's avonds nog aantrekkelijker door de volop aanwezige live muziek. Ohrid Dag 2: Na het ontbijt bezoek aan het klooster van St. Naum, één van de meest aantrekkelijke locaties in deze regio, gevolgd door een roeiboottocht langs de bronnen van de rivier Zwarte Drim. Het klooster is vooral bekend door de activiteiten van St. Kliment en St. Naum. De laatste was een vooraanstaande leerling van de verspreiders van de (Slavische) verlichting, Cyrillus en Methodius, en bedenker van het cyrillische geschrift welke door verschillende orthodoxe landen nog steeds wordt gebruikt. Na het bezoek van de klooster korte pauze voor een lunch in het kleine vissersdorpje Trpejca. Laat in de middag terug naar het hotel voor een vrije avond. Ohrid Dag 3: Na het ontbijt rijden we per bus via een slingerende weg omhoog naar de bergpas Livada (1568 m), de waterscheiding tussen het meer van Ohrid en het meer van Prespa. De kam van het Galicica-gebergte biedt een prachtig panorama over het meer van Ohrid. Vervolgens rijden we naar de oostzijde van het meer van Prespa, naar het kleine kerkje van St. Georgius in het schilderachtige dorpje Kurbinovo, dat met Byzantijnse fresco s uit 1191 is gedecoreerd. Deze fresco s worden tot de mooiste van het land gerekend en zijn vergelijkbaar met die in Nerezi. In de loop van de middag bereiken we stad Bitola waar we inchecken in hotel Millenium Bitola. Na een korte pauze voor lunch georganiseerde stadsbezichtiging van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Bitola. Overnachting in hotel Millenium Bitola.

3 Galicica Galicica gebergte ( ha) werd in 1958 tot nationaal park uitgeroepen en ligt in het uiterste zuidwesten van Macedonië tussen het meer van Ohrid en het Prespa-meer. In het nationale park groeien 12 hogere plantensoorten die alleen op de berg Galicica en de kusten van de twee meren voorkomen. Verder vindt men hier een enorme concentratie van vlindersoorten, meer dan 1600 soorten! Verder zijn er zeer veel reptielen en amfibieën, net zoveel als in geheel Centraal-Europa samen. Galicica telt ook nog 266 vogelsoorten (84% van het totale aantal in Macedonië) en 51 zoogdiersoorten (62% van het totale aantal in Macedonië). Bitola Bitola is de tweede stad van Macedonië met inwoners. Dankzij haar ligging werd zij vooral aan het einde van de 19e eeuw een zeer belangrijk strategisch, militair, politiek, cultureel en vooral commercieel centrum in het westelijk deel van het Ottomaanse Rijk. Het was de stad van de markten, waar uiterst levendige handel gedreven werd. Tussen 1870 en 1930 was de stad bekend als de stad van de consulaten en de diplomatie. De pracht en praal van consulaire gebouwen en gebouwen van rijke handelslieden en de Macedonische gilden bepalen ook nu nog altijd het stadsbeeld van Bitola. Dag 4: Vandaag genieten we de hele dag van de flora en fauna van de Nationale Park van Pelister. We maken een kleine wandeldag vanuit hotel Molika langs diverse goed onderhouden wandeletappes van het Nationale Park. Onze wandeling in Pelister onderbreken we met een pauze voor een lunch in de natuur. Daarna wandelen we door naar hotel Molika en terug naar Bitola. Hotel Molika ligt midden in het bergmassief van Pelister op 1400 meter boven de zeespiegel, een ideale uitvalsbasis voor wandelingen in dit gebergte. Diner en overnachting in hotel Millennium in Bitola.

4 Het nationale park Pelister (sinds 1948) ligt in het zuidwesten van Macedonië en heeft een oppervlakte van ha. Bijzonder zijn de twee gletsjermeren, bekend onder de naam Gorski Oci. Pelister telt tien soorten amfibieën, vijftien soorten reptielen, 91 soorten vogels en 35 zoogdiersoorten. Bijzonder zijn de Pelister rivierzalm (Salmo trutta peristericus) en de Pelagonia rivierzalm (Salmo trutta pelagonicus). Dag 5: Onze reis zet zich voort via Prilep, stad van de Macedonische tabaksindustrie richting Tikves, de grootste wijnstreek van de Balkan naar Strumica, het uiterste zuidoosten van het land. Onderweg maken we korte stop in Prilep om de sfeer van de wijk Varos te proeven. Prilep is gevestigd onderaan de heuvel Markovi Kuli en met het vele graniet lijkt de omgeving zowel op Meteora in Griekenland als op Cappadocië in Turkije, deze stad is bekend door haar tabakindustrie en de middeleeuwse koning Marko. In de loop van de middag bereiken we ook de wijnproducent Popova Kula, gelegen middenin de wijngaarden nabij het dorpje Demir Kapija We hebben een korte pauze voor lunch en georganiseerde wijnproef van de wijnen van Popova Kula. Laat in de middag rijden we door naar Strumica en inchecken in hotel Gligorov. Diner en overnachting. Dag 6: Dag gereserveerd voor Strumica en haar omgeving. Onze ochtend staan een bezoek aan het klooster van Vadioca en het vrouwenklooster Veljusa gepland. Naast een kerkelijke betekenis heeft het klooster van Vadioca ook een historische waarde voor het land. Op deze plek zijn in de 11 eeuw, soldaten van het Macedonische leger door de Byzantijnen blind gemaakt en naar hun koning teruggestuurd. De middag is gepland voor bezichtiging van de Romeinse badplaats Bansko maar ook voor bezoek aan de dorpen van Belasica gebergte, o.a. bezoek aan de grootste Macedonische waterval Smolari en aan het dorpje Gabrovo waar we een georganiseerd traditioneel diner in een dorpshuis hebben. Overnachting in Strumica.

5 Dag 7: Na het ontbijt leidt de weg ons via de berg Ograzden naar nieuwe schoonheden en een aantal aangename belevenissen in de regio Malesevski Planini (bij de locale mensen bekend als Klein Zwitserland ). Korte pauze in het zeer pittoresk dorpje Dvoriste om foto s te maken van de gewoontes van dit volk dat zo ver van ons afstaat. Aankomst in Berovo en inchecken bij onze accommodatie. In de natuur zal een lamsvleeslunch georganiseerd worden. Middagbezoek aan het lokale kerkje (met een zeer interessant verhaal). Vandaag is het diner niet inbegrepen, overnachting in hotel - complex Aurora. Dag 8: Vrije dag in Berovo. Diner en overnachting in Aurora. Het oosten van Macedonië is een gebied waar de tijd stil heeft gestaan en waar de groep daadwerkelijk weg is van de postmoderne drukte. In deze tijd waar we dagelijks geconfronteerd worden met de onrust en de mentale stress is het niet gemakkelijk om de harmonie in je leven te vinden. De drukte waar we in leven maakt het nog lastig om trouw aan jezelf te blijven en bezig te zijn met je leven waar je werkelijk in gelukkig bent. Dag 9: Ontbijt en vertrek naar Skopje, de hoofdstad van Macedonië. Aankomst en inchecken in hotel Holiday Inn, gelegen in het centrum van de stad. De rest van de dag is gereserveerd voor bezichtiging van het centrum met bezoek aan enkele belangrijke culturele en historische bezienswaardigheden. In Skopje zijn interessante dingen te zien, o.a. het prachtig gelegen museum voor hedendaagse kunst bij de burcht, de oude stad met de bazaar en vele moskeeën zoals de Sv. Spas kerk met de bijzondere iconostas, het oude treinstation getroffen in 1963 door de aardbeving van Skopje dat nu dienst doet als museum, het monument ter nagedachtenis aan moeder Theresa (geboren in Skopje) en veel meer. Vandaag is jullie avondeten niet georganiseerd, in plaats daarvan bent u vrij om in één van de vele restaurantjes de specialiteiten van de lokale keuken zelf te ontdekken.

6 Skopje. De hoofdstad en het administratieve centrum van Macedonië is tegenwoordige Skopje met haar inwoners. Skopje is een stad met een traditie van jaar. Zowel de westelijke als de oostelijke culturen worden daar op een bijzondere manier gemengd, de wereldwegen en de talen, doorkruisen elkaar. De naam van het antieke Skupi wordt voor het eerst genoemd bij de vernietiging van de Dardaanse en de komst van de Romeinse macht. Dag 10: Dag gereserveerd voor bezoek aan het 12 e eeuwse Panteleimonklooster te Nerezi en het 14 e eeuwse klooster van St. Andreas te Matka, zuivere hoogtepunten van Byzantijnse architectuur en sacrale schilderkunst. De rest van de dag bent u vrij. Georganiseerd diner in een traditioneel restaurant. Overnachting in hotel Holiday Inn. Niet ver van Skopje ligt het dorpje Gorno Nerezi, dat een bijzonder monument herbergt; het in het jaar 1164 gebouwde kloosterkerk. De ontdekking in de vorige eeuw van de muurschilderingen uit de stichtingsperiode van de kerk veroorzaakten grote beroering in de kunstwereld. Duidelijk werd dat de basis van de westerse Renaissance via Giotto en Duccio in Ohrid en haar invloedsfeer ligt. De grote kunstenaars van de vroege Renaissance moeten op de hoogte zijn geweest van wat in Macedonië in de 12 e en 13 e eeuw is vervaardigd. Dag 11: Na het ontbijt transfer naar het nationale park van Mavrovo. Onderweg bezoeken we stad Tetovo en de mooiste moskee van Macedonië, volgens sommigen zelfs de mooiste van de Balkan, de Kleurrijke Moskee. De moskee ontleent zijn naam aan de kleurrijke beschilderingen aan zowel binnen als buitenzijde. Fascinerend is ook het feit dat tussen de schilderingen ook fragmenten te ontdekken zijn van verschillende wereldsteden. Aankomst en inchecken in het hotel Srna en vrije middag. Diner en overnachting in hotel Srna.

7 Mavrovo Tetovo Tetovo is het grootste culturele centrum van de Albanese moslim minderheid in Macedonië en ademt een islamitische sfeer uit. Bezoek aan de mooiste moskee van Macedonië, volgens sommigen zelfs de mooiste van de Balkan, de Kleurrijke Moskee. De moskee ontleent zijn naam aan de kleurrijke beschilderingen aan zowel binnen als buitenzijde. Fascinerend is ook het feit dat tussen de schilderingen ook fragmenten te ontdekken zijn van verschillende wereldsteden. Dag 12: Vandaag genieten we van de schoonheden van de berg Bistra en bezoeken we de verblijfplaats van de traditionele herders, mensen die hun hele leven op de berg doorbrengen met hun kudde schapen. Sinds mensheugenis trekken de herders met hun schaapskuddes deze bergen in om de zomerse hitte van de valleien te ontvluchten. Bezoek aan Galicnik een dorpje dat in de Balkan vooral bekend is door de traditionele bruiloftsfeesten. Diner en overnachting in hotel Srna. Dag 13: De reis zet zich voort langs de rivier Radika tot aan het mystieke St. Jovan Bigorski klooster dat zijn naam leent van het Bigor-gesteente. Bezichtiging van het klooster en aanliggende kerk met één van de meest waardevolle iconostases van Macedonië. Een houtsnijwerk van de oude meesters Marko en Makarij Frckovski. Uit de dorpen in de omgeving is een hele plejade van kunstenaars afkomstig die vooral in de 19e eeuw door geheel Macedonië actief is geweest en kerken en kloosters met iconen, fresco s en hout - gesneden iconostasen heeft gedecoreerd. In het klooster zijn hiervan prachtige voorbeelden te zien. Bezoek aan het vrouwenklooster St. Georgius, dit is het klooster waar alle hoeden van de Macedonische priesters worden gedecoreerd. De reis gaat verder naar de stad Debar aan de Albanese grens, de stad van de beroemde leider Skenderbeg. Korte pauze in het centrum van de stad. Via de prachtige weg langs het meer van Debar en de ongenaakbare bergen, die de grens met Albanië vormen, wordt de tocht voortgezet naar Struga. Aankomst en inchecken in het buiten de stad gelegen hotel Biser dat uitkijkt over het meer van Ohrid. Diner en overnachting. Legende over Skenderbeg; hij is als klein kind ontvoerd en opgevoed door de Turken als Turkse soldaat en zodanig moest hij vechten voor de sultan. Bij zijn terugkomst in Macedonië ontdekt hij zijn ware identiteit.

8 Struga Dag 14, Dag gereserveerd voor bezoek aan de grotkerkjes van Kalista en Radozda, twee grotkerkjes waar ooit lang geleden de monniken teruggetrokken en afgesloten leefden om zich volledig over te kunnen geven aan hun geloof. In de loop van de rest van de dag bezoeken we Struga en maken we kennis met het werk van de meest bekende Macedonische schrijvers, de gebroeders Miladinovi en de wereldberoemde Avonden van de poëzie van Struga. Tijdens deze wereldmanifestatie wordt Struga bezocht door dichters uit hele wereld. De dichters kunnen op één van de vele bruggen van de stad hun gedicht in eigen taal voorlezen. Vrije tijd in Struga. s Avonds om bezoeken we het nabij gelegen dorpje Vevcani waar we een georganiseerd sluitingsdiner hebben. Overnachting in hotel Biser. Dag 15: Ontbijt, transfer naar het vliegveld en vertrek naar Nederland. Inbegrepen in de rondreis: Retourvlucht met Arke Fly incl. luchthavenbelastingen (Comfort Klasse) 2 overnachtingen in hotel Bellevue in Ohrid op basis van HB. 2 overnachtingen in hotel Millennium in Bitola op basis van HB. 2 overnachtingen in hotel Gligorov in Strumica op basis van HB en BB. 2 overnachtingen in hotel Aurora in Berovo op basis van HB en BB. 2 overnachting in hotel Holiday Inn in Skopje op basis van BB. 2 overnachtingen in hotel Srna in Mavrovo op basis van HB. 2 overnachtingen in hotel Biser in Struga op basis van HB en BB. Permanente Engelssprekende lokale begeleiding, dag 1 t/m dag 15. Alle transfers en bustochten per comfortabele minibus of bus. Stadsgids voor Ohrid op dag 1 (indien nodig). Roeiboottocht Zwarte Drim op dag 2. Lunch in Trpejca op dag 2. Berggids Pelister op dag 4. Wijnproef in Popova Kula op dag 5.

9 Traditionele dorpsdiner in Gabrovo op dag 6. Dorpslunch in Berovo op dag 7. Diner in restaurant in Skopje op dag 10. Sluitingsdiner in het dorpje van Vevcani op dag 14. De vliegreis: U vliegt op basis van à la carte service van Schiphol naar de internationale luchthaven van Ohrid. De vlucht duurt ongeveer 2 uur en 30 minuten, geen tijdverschil met Nederland. Voorbehoud: De uitvoering van het bovenstaande programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk ten allen tijde ter beoordeling van de reisbegeleider. Daar wij onze programma s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht. Extra advies; maak een kopie van u paspoort en gebruik die bij de recepties van de hotels. Extra informatie; In Macedonië kunt u bijna overal pinnen. Voor Macedonië is er geen visum nodig. Telefoneren Als u vanuit Macedonië naar Nederland wilt bellen, dan draait u Vanuit Nederland naar Macedonië moet men eerst draaien. De exacte telefoonnummers van de accommodaties vindt u in het overzicht boven. Er moet rekening gehouden worden, dat niet alle berggebieden telefonisch bereikbaar zijn, ook niet voor de mobiele telefoons. Geld op reis De Macedonische munt is Denar (mv. = Denari). De koers is afhankelijk van de plaats waar u wisselt. Normaal betaalt u voor 61 denari = ca. 1 euro. Voor het wisselen kunt u het beste cash geld meenemen in kleine coupures. Neem geen cheques mee. Afhankelijk van u uitgavenpatroon heeft u ca. 150 of 200,- euro nodig. Karakteristieken van Macedonië De oppervlakte van Macedonië is km 2 en daarmee is het ongeveer 3/4 zo groot als Nederland. Het land is bijzonder vanwege haar natuurschoon en haar culturele hoogtepunten. Macedonië wordt vaak het Hart van de Balkan genoemd. Door haar schoonheid, het reliëf en de klimatologische omstandigheden wordt zij wel eens vergeleken met Zwitserland. Het grootste deel van het land is bergachtig; het hoogste punt is 2784 meter en de gemiddelde hoogte bedraagt 830 meter. Er zijn ook talrijke meren; het totale wateroppervlak bedraagt 477 km 2

10 Republiek Macedonië is bijzonder door haar natuurschoon en haar zeldzaamheden. Zij wordt vaak de parel van de Balkan genoemd. Met haar schoonheid, het reliëf, de klimatologische en andere omstandigheden wordt zij vergeleken met Zwitserland. De reliëfeigenschappen van Macedonië plaatsen haar bij de berglanden. De gemiddelde hoogte van het land is 830 meter. Ook zijn er in heel Macedonië bronnen, veel rivieren en meer dan 50 grote en kleine meren. Daarom wordt zij ook wel een merenland genoemd. Het is een land van wonderbaarlijke oude tektonische meren, maar ook bergmeren en kunstmatige meren. De belangrijkste zijn de drie tektonische of basinmeren: Ohrid, Prespa en Dojran. Er bestaan meerdere legendes over het ontstaan van de naam Macedonië. Volgens enkelen komt het van de naam van de eerste Macedonische koning Makedon. Geleerden geloven dat de naam uit het oud Macedonische makos, hetgeen groot of hoog betekend, en don, wat land betekend, voortkomt. Vrij vertaald betekent het dus groot, hoog en bergrijk land. Door haar indrukwekkende geschiedenis is Macedonië een openluchtmuseum van meer dan 8000 jaar oud: land van Herakle, Philip II, Alexander de Grote, St. Paulus en St. Luka, Justinijan, Tsaar Samuël en Moeder Teresa. De hoofdstad en het administratieve centrum van Macedonië is tegenwoordige Skopje met haar inwoners. Skopje is een stad met een traditie van jaar. Zowel de westelijke als de oostelijke culturen worden daar op een bijzondere manier gemengd, de wereldwegen, en de talen, doorkruisen elkaar. De naam van het antieke Skupi wordt voor het eerst genoemd bij de vernietiging van de Dardaanse en de komst van de Romeinse macht. Ohrid Meer is 358 km2 groot en liefst 289 meter diep. Het meer vult een tektonische depressie en heeft een geschatte ouderdom van ca jaar. Hiermee is het samen met het Bajkalmeer en het Titicacameer een van de oudste meren ter wereld. Dit en het bijzondere microklimaat rond het meer verklaren waarom liefst 200 endemische vissen in het meer leven, waarvaan enkele welhaast levende fossielen genoemd kunnen worden, omdat ze als gevolg van 2,5 miljoen jaar isolement niet geëvolueerd zijn Stad Ohrid bij het Meer van Ohrid met haar natuurschoon en een rijke historische en culturele erfenis is een ware parel van Macedonië en staat onder bescherming van UNESCO. Een groot rijkdom maar ook een bijzondere curiositeit is het feit dat door haar flora en fauna het meer Ohrid één van de grootste reservaten van Europa is. Het Meer van Ohrid wordt door onderzoekers de Macedonische Zoetwater Zee genoemd. Het oppervlak is 358 vierkante kilometer en op het diepste punt is zij 288,70 meter diep. Met haar kristalhelder water is het Ohrid-meer één van de meest doorzichtige meren, haar doorzichtigheid bedraagt tot 21,5 meter. De geschiedenis van Ohrid staat vol van bekende schrijvers zoals A den Doolaard, dichters, zangers, schilders en bekende wereld staatshoofden. Door de eeuwen heen is Ohrid en haar meer gemarkeerd met een perfecte schoonheid en kwaliteit. Een krachtige mystiek die doet denken dat de tijd perfect heeft stilgestaan door de vele historische monumenten en letterlijk honderden kerken dit gebalanceerd met een schoonheid van architectuur. Dit maakt Ohrid als een van het belangrijkste historische erfgoed van de wereld.

Speciale 8-daagse Rondreis West - Macedonie

Speciale 8-daagse Rondreis West - Macedonie Speciale 8-daagse Rondreis West - Macedonie Met grote trots bieden wij u onze speciale programma Macedonie 2010 aan. Een land vol historie met zichtbare sporen uit het verleden, met vele culturele bezienswaardigheden,

Nadere informatie

Programma West Oost Macedonië 2015 vertrekgarantie

Programma West Oost Macedonië 2015 vertrekgarantie Programma West Oost Macedonië 2015 vertrekgarantie 15-daagse speciale rondreis voor kleine groepen door Macedonië; langs de Nationale parken van Galicica, Pelister en met de meren van Ohrid en Prespa maar

Nadere informatie

Dag 8. Transfer naar het vliegveld van Skopje of verlengingsweek.

Dag 8. Transfer naar het vliegveld van Skopje of verlengingsweek. West-Macedonië Dag 1. Aankomst op het vliegveld van Skopje, de hoofdstad van Macedonië. Vervolgens wordt u naar het nationale park Mavrovo gebracht. Onderweg bezoekt u de stad Tetovo met de mooiste moskee

Nadere informatie

Macedonie Een culturele rondreis langs de meest beroemde kloosters en kerken van Macedonië, op basis van HB; 10 dagen en 9 overnachtingen.

Macedonie Een culturele rondreis langs de meest beroemde kloosters en kerken van Macedonië, op basis van HB; 10 dagen en 9 overnachtingen. Macedonie 2009 Een culturele rondreis langs de meest beroemde kloosters en kerken van Macedonië, op basis van HB; 10 dagen en 9 overnachtingen. Macedonië Dag 1, Skopje. Aankomst op het vliegveld van Skopje.

Nadere informatie

Speciale 8-daagse rondreis Ontdek Macedonië

Speciale 8-daagse rondreis Ontdek Macedonië Speciale 8-daagse rondreis Ontdek Macedonië Een speciale rondreis door Macedonie verrijkt met de bijzondere kloosterbelevenis van de streek. Tijdens deze reis bezoeken we de vergeten opgravingen en de

Nadere informatie

Autorondreis West-Macedonië

Autorondreis West-Macedonië Autorondreis West-Macedonië Dag 1. Ohrid Nationaal Park Pelister (ca. 85 km) Op de luchthaven van Ohrid staat uw huurauto klaar. Indien u tijd heeft, is het aanbevolen om onderweg het Klooster van St.

Nadere informatie

Autorondreis Macedonië

Autorondreis Macedonië Autorondreis Macedonië Bijzonder en geheel georganiseerde 8-daagse autorondreis door Macedonië, veerweg van de Postmoderne wereld met verblijf in prima accommodaties. De eerste dagen bezoekt u het oosten

Nadere informatie

8-daagse Rondreis: Macedonia Timeless

8-daagse Rondreis: Macedonia Timeless 8-daagse Rondreis: Macedonia Timeless Bijzondere rondreis door Macedonië met kleine groepjes van max. 15 en min 6 deelnemers met meer aandacht voor de klant en de reisinhoudelijk. Macedonië is een land

Nadere informatie

Dag 8. Transfer naar het vliegveld van Skopje of verlengingsweek.

Dag 8. Transfer naar het vliegveld van Skopje of verlengingsweek. Oost-Macedonië Dag 1. Aankomst in Skopje en transfer naar het klooster St. Joakim Osogovski, nabij de stad Kriva Palanka. Diner en overnachting in de ruimtes van het klooster. Dag 2. Na het ontbijt bezichtiging

Nadere informatie

Speciale 8-daagse Rondreis: West - Macedonie

Speciale 8-daagse Rondreis: West - Macedonie Speciale 8-daagse Rondreis: West - Macedonie Met grote trots bieden wij u onze speciale programma Macedonië 2012 aan. Een land vol historie met zichtbare sporen uit het verleden, met vele culturele bezienswaardigheden,

Nadere informatie

Speciale 8-daagse rondreis Ontdek Macedonië

Speciale 8-daagse rondreis Ontdek Macedonië Speciale 8-daagse rondreis Ontdek Macedonië Een speciale rondreis door Macedonie verrijkt met de bijzondere kloosterbelevenis van de streek. Tijdens deze reis bezoeken we de vergeten opgravingen, de afgelegen

Nadere informatie

Zonvakantie het Meer van Ohrid

Zonvakantie het Meer van Ohrid Zonvakantie het Meer van Ohrid Met grote trots bieden wij u ons Zomerprogramma Macedonië 2012 aan. Een land vol historie met zichtbare sporen uit het verleden, met vele culturele bezienswaardigheden, maar

Nadere informatie

Flora en Fauna van Macedonië

Flora en Fauna van Macedonië Flora en Fauna van Macedonië Vogels, vlinders, bloemen en planten van de Macedonische Nationale Parken Galicica en Pelister, verrijkt met een tintje cultuur. Periode: 31/8 7/9/2014 Inbegrepen: Vluchten

Nadere informatie

Grote rondreis Macedonië

Grote rondreis Macedonië Grote rondreis Macedonië Dag 1. Aankomst in Skopje en transfer naar Mavrovo. Onderweg bezoeken we stad Tetovo met de mooiste moskee van Macedonië. De Kleurrijke Moskee is voor sommigen zelfs de mooiste

Nadere informatie

Macedonian Monasteries

Macedonian Monasteries Macedonian Monasteries Er valt zo veel over Macedonië te vertellen: over de vele bergen, waarvan de bekendste Sar Planina en Pelister zijn. Over de natuurparken, zoals die op de berg Bistra. Over de vele

Nadere informatie

In het hart van de Balkan

In het hart van de Balkan In het hart van de Balkan Dag 1. Aankomst in Skopje en transfer naar Mavrovo. Onderweg bezoeken we stad Tetovo. Tetovo is het grootste culturele centrum van de Albanese moslim minderheid in Macedonië en

Nadere informatie

Zomervakantie Ohrid

Zomervakantie Ohrid Zomervakantie Ohrid - 2011 8-daagse of 15-daagse zonvakantie aan de kust van het Meer van Ohrid, verrijkt met culturele uitstapjes en excursies. Op basis van LO of HP in hotel naar keuze in Ohrid of Struga.

Nadere informatie

Wandelen in het land van Den Doolaard

Wandelen in het land van Den Doolaard Wandelen in het land van Den Doolaard Er valt zo veel over Macedonië te vertellen. Over de vele bergen waarvan de bekendste Sar Planina en Pelister zijn. De natuurparken zoals die op de berg Bistra. Vele

Nadere informatie

12-daagse kunsthistorische reis en cursus op locatie in Macedonië 3 september t/m 14 september 2012

12-daagse kunsthistorische reis en cursus op locatie in Macedonië 3 september t/m 14 september 2012 12-daagse kunsthistorische reis en cursus op locatie in Macedonië 3 september t/m 14 september 2012 Deze reis + cursus bestaat uit een 12-daagse bijzondere rondreis langs de kloosters, kerken en iconen

Nadere informatie

In de prijs inbegrepen: Transfers, Engelssprekende gids, boottocht, lunch bij St. Naum, entreegelden voor het klooster en kosten voor de rooibootjes.

In de prijs inbegrepen: Transfers, Engelssprekende gids, boottocht, lunch bij St. Naum, entreegelden voor het klooster en kosten voor de rooibootjes. Excursie Ohrid: Prachtige rondleiding met Engelstalige gids door het stadscentrum van Ohrid. Deze door UNESCO beschermde stad herbergt de geschiedenis van een 7.000 jaar oude beschaving. U bezoekt o.a.

Nadere informatie

Macedonië: Parel van de Balkan

Macedonië: Parel van de Balkan Ontdek Macedonië op deze unieke 15-daagse rondreis Nieuw bij Macedonia Travel Company in 2010! Een unieke rondreis door dit prachtige land. In samenwerking met lokale gidsen ontdekt u de mooiste, culturele

Nadere informatie

Zomervakantie Ohrid

Zomervakantie Ohrid Zomervakantie Ohrid - 2010 8-daagse of 15-daagse zonvakantie aan de kust van het Meer van Ohrid met de mogelijkheid voor culturele excursies. Op basis van logies/ontbijt of half pension in hotel naar keuze

Nadere informatie

The Spirit of Balkans

The Spirit of Balkans The Spirit of Balkans 15-daagse grote Individuele Autorondreis door drie bijzondere Balkan landen in de regio van Macedonië. Deze unieke rondreis wordt dit jaar voor het eerst aangeboden zodat u de hoogtepunten

Nadere informatie

Zonvakantie Het Meer van Ohrid 2009

Zonvakantie Het Meer van Ohrid 2009 Zonvakantie Het Meer van Ohrid 2009 Een speciaal 8 of 15-daagse zonvakantie programma aan de kust van het meer van Ohrid met mogelijkheden voor culturele uitstapjes. Op basis van logies/ontbijt () of half

Nadere informatie

In de voetsporen van A. den Doolaard

In de voetsporen van A. den Doolaard In de voetsporen van A. den Doolaard Speciaal 8-daagse programma aan de kust van het meer van Ohrid, verrijkt met culturele uitstapjes. Programma bedoelt om terug te gaan naar de stad waar A. den Doolaard

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

Autorondreis Servië. elke maandag april t/m september. elke maandag april t/m september

Autorondreis Servië. elke maandag april t/m september. elke maandag april t/m september Autorondreis Servië 8-daagse bijzondere autorondreis door Servië. Tijdens deze reis kunt u genieten van vele natuurlijke schoonheden van de Balkan. Uw vakantie in deze ambiance zal verrijkt worden met

Nadere informatie

Autorondreis Montenegro 2014

Autorondreis Montenegro 2014 Autorondreis Montenegro 2014 15-daagse Individuele Autorondreis door drie bijzondere Balkan landen; Macedonië, Albanië en Montenegro. Deze unieke rondreis wordt speciaal voor jullie op maat gemaakt zodat

Nadere informatie

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2015

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2015 Programma 15-daagse reis Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2015 Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Dag 8 Vlucht Amsterdam Tbilisi, transfer; overnachting bij particulieren. s Ochtends een stadsexcursie

Nadere informatie

Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Marina Viva *** in Porticcio

Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Marina Viva *** in Porticcio Wandelprogramma Corsica: 01/09 08/09/2018 Dag 1: Zaterdag 01/09/2018 TUI fly vlucht Brussel Ajaccio Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Marina Viva *** in Porticcio Informatiebijeenkomst

Nadere informatie

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2011

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2011 Programma 15-daagse reis Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2011 Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Dag 8 Dag 9 Vlucht Amsterdam Tbilisi, transfer; overnachting bij particulieren. s Middags stadsexcursie

Nadere informatie

Compleet Bulgarije. 7 DAAGSE RONDREIS Ontdek de Balkan. Dag 1: Varna - Vrije Tijd (10km)

Compleet Bulgarije.  7 DAAGSE RONDREIS Ontdek de Balkan. Dag 1: Varna - Vrije Tijd (10km) Dag 1: Varna - Vrije Tijd (10km) Aankomst in Varna. Ontvangst aan de luchthaven van Varna. Transfer naar hotel voor uw overnachting. Dag 2: Varna - Arbanassi - Veliko Tarnovo (ca 229km) Ontbijt. Afreis

Nadere informatie

Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Sol La Palma **** in Puerto Naos.

Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Sol La Palma **** in Puerto Naos. Wandelprogramma La Palma: 09/10/2018 16/10/2018 Dag 1: Dinsdag 09/10/2018 TUI fly vlucht Brussel La Palma Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Sol La Palma **** in Puerto Naos.

Nadere informatie

Bijzondere reis door ex Joegoslavië 2015

Bijzondere reis door ex Joegoslavië 2015 Bijzondere reis door ex Joegoslavië 2015 Speciale rondreis langs het heden en het verleden van ex-joegoslavië, een land dat niet meer bestaat. Joegoslavië was tussen 1918 en 2003 de naam van meerdere opeenvolgende

Nadere informatie

Rondreis Albanië. Vertrekdata (Elke vrijdag) P.S. Voor de groepen staan 5 vertrekdata gepland: 18.05, 01.06, 13.07, en 21.09

Rondreis Albanië. Vertrekdata (Elke vrijdag) P.S. Voor de groepen staan 5 vertrekdata gepland: 18.05, 01.06, 13.07, en 21.09 Rondreis Albanië Eigenlijk heeft Albanië alles wat een vakantieland nodig heeft: een rijke historie, een prachtige natuur, een prettig klimaat, mooie stranden en innemende bewoners. Daarbij heeft het land

Nadere informatie

Rondreis Albanië. Programma overzicht

Rondreis Albanië. Programma overzicht Rondreis Albanië Eigenlijk heeft Albanië alles wat een vakantieland nodig heeft: een rijke historie, een prachtige natuur, een prettig klimaat, mooie stranden en innemende bewoners. Daarbij heeft het land

Nadere informatie

Natuur- en cultuurreis naar Georgië

Natuur- en cultuurreis naar Georgië Programma 15-daagse reis Natuur- en cultuurreis naar Georgië Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Dag 8 Vlucht Amsterdam Tbilisi, transfer; overnachting bij particulieren. s Ochtends een stadsexcursie

Nadere informatie

West-China reis 2016. Etniciteit, historie en modernisering 12-27 april 2016

West-China reis 2016. Etniciteit, historie en modernisering 12-27 april 2016 West-China reis 2016 Etniciteit, historie en modernisering 12-27 april 2016 Doelstelling De excursie/reis beoogt een kennismaking met etnische minderheden in West China: Tibetanen, Hui en Oeigoeren. Bezocht

Nadere informatie

Drie dagen genieten in Porto met prachtige ontvangsten, heerlijke lunches en perfecte diners. U komt als een echte Portkenner terug!

Drie dagen genieten in Porto met prachtige ontvangsten, heerlijke lunches en perfecte diners. U komt als een echte Portkenner terug! Drie dagen genieten in Porto met prachtige ontvangsten, heerlijke lunches en perfecte diners. U komt als een echte Portkenner terug! Dag 1 Vlucht Amsterdam Porto. Na aankomst aan het eind van de ochtend

Nadere informatie

Vlieg-busrondreis Het mooiste van Kroatië BRHR03

Vlieg-busrondreis Het mooiste van Kroatië BRHR03 Vlieg-busrondreis Het mooiste van Kroatië BRHR03 Pagina 1 van 5 / 16-01-2015 De meest actuele prijzen van deze reis vind u op de website via de volgende link: http://www.oad.nl/core.sym/fe/aanbod/pakket.php?pakket_id=524

Nadere informatie

Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon).

Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon). Reisprogramma Wit-Rusland 10 dagen via Praag (groep min. van 8 persoon). 1 dag (woensdag) 09.15-14.30 uur. Vlucht Amsterdam Praag - Minsk (excl.). 15.30-16.30 uur. Transfer vliegveld Minsk - hotel «Planeta»***

Nadere informatie

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Aankomst op luchthaven Athene Griekenland waar u door mij zult worden opgevangen. Na het inladen van de bagage (en de eventueel meegenomen fietsen)

Nadere informatie

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Programma Schotland, voorjaarsreis 2018 Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Glens, Beinns en Lochs in een ruig

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA FAN PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Identiteitskaart. TIJDZONE: In Spanje geldt dezelfde tijdzone als in België. VALUTA: In Spanje wordt betaald met de Euro. KLIMAAT: Vigo heeft een gematigd

Nadere informatie

Voorbeeldreis Colombia actief Met Bogotá - Villa de Leyva Leticia - Cartagena en de trekking Ciudad Perdida

Voorbeeldreis Colombia actief Met Bogotá - Villa de Leyva Leticia - Cartagena en de trekking Ciudad Perdida Voorbeeldreis Colombia actief Met Bogotá - Villa de Leyva Leticia - Cartagena en de trekking Ciudad Perdida Deze reis vraagt enige zelfstandigheid zo moet er soms zelf taxi geregeld worden. Zo blijven

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene Per taxibusje vanuit Genk / Houthalen

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Safari & meer Sri Lanka is een tropisch eiland op een unieke locatie in de wereld. De natuur is zo overweldigend dat het eiland in de oudheid de mooiste namen kreeg, zoals

Nadere informatie

Cuisine & Culture. zondag 19 april t/m donderdag 23 april 2015. Architectuur Muziek Badcultuur Café s en Koffiehuizen

Cuisine & Culture. zondag 19 april t/m donderdag 23 april 2015. Architectuur Muziek Badcultuur Café s en Koffiehuizen Cuisine & Culture BOEDAPEST parel aan de Donau zondag 19 april t/m donderdag 23 april 2015 Architectuur Muziek Badcultuur Café s en Koffiehuizen Boedapest is een prachtig gelegen stad met een rijke geschiedenis

Nadere informatie

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Gastronomie & Architectuur Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Aan de Noordkust van Spanje liggen de goudgele stranden en groene heuvels

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts.

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts. Dag 1: Bishkek De vlucht uit Amsterdam landt om 15:10 in Bishkek, waar jullie gids staat te wachten. We rijden naar Bishkek en checken in in een prettig 3* hotel, waar je je op kunt frissen. Daarna gaan

Nadere informatie

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek TANZANIA Tanzania -, de Grote Trek Privé rondreis met privéchauffeur/ranger Kant-en-Klaar - 11 dagen / 8 nachten REF: 194 REISBESCHRIJVING - - Lake Manyara - Karatu - Ngorongoro Krater - - Ngorongoro Conservation

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl ERVAAR JONGERENREIZEN Rondreis The essence of Egypt van 10-02-2013 tot 17-02-2013 Hartelijk dank voor je belangstelling

Nadere informatie

Baltische Landen: parels aan de Oostzee

Baltische Landen: parels aan de Oostzee Baltische Landen: parels aan de Oostzee Alle drie Baltische Landen hebben zich na hun onafhankelijkheid vanaf 1991 in sneltreinvaart ontwikkeld. In het statige Vilnius, ooit de hoofdstad van het Pools-

Nadere informatie

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Als in Nederland de herfst z n intrede doet, vieren wij nog even de Spaanse zomer. Met gemiddeld 23 graden is Andalusië een heerlijke najaarsbestemming. We gaan 8 dagen

Nadere informatie

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian 10 daagse groepsreis onder begeleiding van Chinakenner Ng Sauw Tjhoi 17 oktober 26 oktober 2013 China moet je niet alleen zien, maar

Nadere informatie

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN Tourcode: PMDJ-7D-Beperking Bali In samenwerking met onze lokale medewerkers te Bali hebben we voor mensen met een beperking een speciaal programma opgesteld. Vanuit

Nadere informatie

Wandelen in de Langhe: Wijn, Geschiedenis en Truffel

Wandelen in de Langhe: Wijn, Geschiedenis en Truffel Wandelen in de Langhe: Wijn, Geschiedenis en Truffel een 8 daagse wandelreis ogramme Deze wandelreis brengt u naar het afwisselende landschap van de Langhe, het vaderland van de Barolo-wijnen, met heuvels

Nadere informatie

Byzantine Empire & Beyond

Byzantine Empire & Beyond Byzantine Empire & Beyond 15 daagse cruise ms Minerva Inschepen: 30 september 2015 in Piraeus Ontschepen: 14 oktober 2015 in Istanbul BYZANTINE EMPIRE & BEYOND FACE2FACE TRAVEL 1 PROGRAMMA Dag 1+2: Piraeus,

Nadere informatie

Macedonië - wandelvakantie, 15 dagen Het Hart van de Balkan, wandelen langs hotels

Macedonië - wandelvakantie, 15 dagen Het Hart van de Balkan, wandelen langs hotels Wandelreizen / Europa / Macedonië Code 121340 R groepsreis Niveau Accommodatie Waardering Macedonië - wandelvakantie, 15 dagen Het Hart van de Balkan, wandelen langs hotels Op zoek in Macedonië naar het

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona BARCELONA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht naar Barcelona. Aankomst voorzien om 08u20. Onder

Nadere informatie

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje De regio Murcia in zuidoost Spanje is totaal onbekend bij de meeste vakantiegangers, maar daarom juist favoriet bij ons. Het is er nog 'echt' Spaans. Eeuwenoude steden,

Nadere informatie

Dag 1 :Aankomst Istanbul - Ontvangst door een Nederlandstalige gids en transfer naar het hotel - Welkomstcocktail - Diner in het hotel en overnachting

Dag 1 :Aankomst Istanbul - Ontvangst door een Nederlandstalige gids en transfer naar het hotel - Welkomstcocktail - Diner in het hotel en overnachting PROGRAMMA Istanbul Trabzon, 8 dagen Dag 1 :Aankomst Istanbul - Ontvangst door een Nederlandstalige gids en transfer naar het hotel - Welkomstcocktail - Diner in het hotel en overnachting Dag 2: Klassieke

Nadere informatie

Cultuur en natuur van Ghana

Cultuur en natuur van Ghana Ghana Rondreis in groep Cultuur en natuur van Ghana Accra - Ejisu - Nkoranza - Boabeng - Laranba - Mole National Park - Kintampo Falls - Techiman - Kumashi - Bosumtwimeer - Axim - Nzulezi - Elmina - Kakum

Nadere informatie

Colombia De ontdekking van El Dorado

Colombia De ontdekking van El Dorado COLOMBIA Colombia De ontdekking van El Dorado Privérondreis met chauffeur en -gids Kant-en-Klaar - 15 dagen / 12 nachten REF: 110 REISBESCHRIJVING - Laguna Guatavita - - Triangulo del Cafe - Salento -

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK AAN QUILTFESTIVAL) 8 DAGEN N.t.b. oktober 2019 (derde of vierde week van oktober. Bekend uiterlijk in mei.) 799 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Quiltfestival

Nadere informatie

PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, september 2017

PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, september 2017 PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, 27-29 september 2017 PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: TIJDZONE: Identiteitskaart. In Italië geldt dezelfde tijdzone als in België. VALUTA: In

Nadere informatie

Reisplan van dag tot dag

Reisplan van dag tot dag Reisplan: 130914-23-daagse WK Bridgereis-1302 tel: 040 255 4182 gsm: 06 53 180736 info@indonesiatravel.nl Voor de heer/mevrouw: Bridgeliefhebber Activiteit Dag 1 - Zaterdag 14 - Vertrek naar Indonesië

Nadere informatie

Angola Discovery Tour 26 mei 2018

Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Bent u op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming in Afrika, een land met een rijke en indrukwekkende cultuur, ongerept maar volop in ontwikkeling? Reis dan mee met ANGO

Nadere informatie

Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI

Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI Dag 1 Vertrek per bus vanuit België naar Schiphol. We vertrekken vanuit Amsterdam met de KLM op de rechtstreekse vlucht naar Singapore. Het vertrek is voorzien omstreeks

Nadere informatie

Meerdaagse Tour Smaragden Myanmar Tour

Meerdaagse Tour Smaragden Myanmar Tour naam: aantal personen: vertrek: terugkomst: versie: datum: Rondreis in 8 dagen Dag 1 Aankomst in Yangon (voorheen Rangoon genaamd), de grootste stad van Myanmar. De stad wordt ook wel de 'Garden City of

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht Brussels Airlines naar Barcelona. Onder begeleiding van onze

Nadere informatie

Egypte met Nijl cruise

Egypte met Nijl cruise Egypte met Nijl cruise Klassieke 8 daagse Egypte reis langs levensader Nijl op individuele basis. Cairo, Aswan, Luxor, alle culturele hoogtepunten met privé gids en 3 daagse comfortabele cruise op basis

Nadere informatie

Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten. Verblijf in B & B Andalusian Summer

Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten. Verblijf in B & B Andalusian Summer Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten Verblijf in B & B Andalusian Summer De gezellige en sfeervolle Bed & Breakfast ligt in het groene hart van de regio Axarquia, net buiten

Nadere informatie

Informatiebrochure Cursusreis 2014

Informatiebrochure Cursusreis 2014 Cursusreis 2014 DE BANGE, BLIJE, BOZE OF BEDROEFDE PATIËNT EMOTIES DE BAAS 2 Sevilla Sevilla, waar altijd de zon schijnt. Sevilla is een gemeente en de hoofdstad van de Spaanse autonome regio Andalusië,

Nadere informatie

Porto Coimbra 7 dagen

Porto Coimbra 7 dagen Porto Coimbra 7 dagen individuele fietsreis vanaf 495 Cocktail van strand, fado en werelderfgoed Het landelijke Portugal is te aantrekkelijk om snel te doorkruisen en daarom is de fiets een uitstekend

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609 KROATIE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 *

De Blauwe Vogel 1609 KROATIE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 * De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier KROATIE ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 * split omis brac bol Makarska 38 deelnemers per vertrekdatum Het nieuwe deluxe schip M/S

Nadere informatie

De inspiratietour naar Dublin

De inspiratietour naar Dublin De inspiratietour naar Dublin Dublin is als Ierse hoofdstad een centrum van kunst, cultuur en entertainment, met een rijke, gastvrije sfeer en een meeslepende geschiedenis. Het is een fijne stad om in

Nadere informatie

Balkan 12 dagen singlereis

Balkan 12 dagen singlereis Balkan 12 dagen singlereis singlereis wandelreis vanaf 1.285 Natuur en cultuur in de-balkan-op-de-balkan Een inleiding: "de Balkan" is het het vasteland van Zuid- Oost Europa, globaal van Kroatië tot Istanbul.

Nadere informatie

Maandag. s Avonds dineren we op loopafstand van ons hotel en genieten we van de verschillende lokale wijnen.

Maandag. s Avonds dineren we op loopafstand van ons hotel en genieten we van de verschillende lokale wijnen. Achtergrond Al eeuwenlang is de Kaukasus zowel een trefpunt van culturen als een schier onoverwinnelijk obstakel voor de vele volkeren die de regio hun thuis noemen. Na Perzische, Ottomaanse en Russische

Nadere informatie

Tirol Oberperfuss 9 dagen

Tirol Oberperfuss 9 dagen Tirol Oberperfuss 9 dagen fietsreis vanaf 729 Fietsen in en rond Tirol Op de pedalen in Tirol betekent fietsen door de lieflijke dalen met zicht op de altijd aanwezige bergen. Wie denkt dat de tochten

Nadere informatie

algemene informatie BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLA MALLORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE

algemene informatie BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLA MALLORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE bilbao algemene informatie bilbao Bilbao, gesitueerd aan de Golf van Biskaje in het noorden van Spanje, is een van de welvarendste steden van Spanje. De stad heeft ca. 350.000 inwoners, maar de metropool

Nadere informatie

Uniek aan deze reis Naast highlights van Marokko ook onbekende hoogtepunten als de Ourikavallei

Uniek aan deze reis Naast highlights van Marokko ook onbekende hoogtepunten als de Ourikavallei Hoogtepunten Marokko Langs de kleurrijke koningssteden 8-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 5 hotels Rondreis 1320 km Hoogtepunten van deze reis Marrakech, Fès, Meknès en Rabat Hassan

Nadere informatie

Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis

Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis Reisprogramma Oeganda 11-daagse reis www.rafikireizen.nl info@rafikireizen.nl www.facebook.com/rafikireizen +31 6 106 381 82 Oeganda ligt in Oost-Afrika aan weerszijden van de evenaar. Oeganda wordt geheel

Nadere informatie

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels Moezel 5 dagen groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels De Moezelstreek is vooral bekend en met recht zo geliefd vanwege de talloze pittoreske wijndorpen, de schitterende natuur,

Nadere informatie

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap Amboseli en Tanzania Exploration 10 dagen/7 nachten Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire GROEPSRONDREIS MET FRANSTALIGE

Nadere informatie

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem en vertrek per rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines

Nadere informatie

Programma. 10-daagse vliegreis

Programma. 10-daagse vliegreis Verrassend Albanië Het Balkanland Albanië is een van de minst bezochte landen van Europa, en daarmee toeristisch nog niet platgetreden. Het is een speelbal geweest van de grotere landen in de regio en

Nadere informatie

Sierra de Gredos 8 dagen

Sierra de Gredos 8 dagen Sierra de Gredos 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 895 Bienvenida in het Spaanse paradijs Ruim 100 kilometer westelijk van Madrid ligt de Sierra de Gredos, welke Nederlanders het Gredos-gebergte

Nadere informatie

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien.

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Alain de Botton Beste leerlingen, Voor jullie ligt het boekje voor de reisweek in 2018. Deze week vindt plaats van

Nadere informatie

9 dagen Macedonië & Kosovo & Montenegro mei-juni 2017.

9 dagen Macedonië & Kosovo & Montenegro mei-juni 2017. 9 dagen Macedonië & Kosovo & Montenegro mei-juni 2017. Dag 1. Charleroi Podgorica Hotel in Bar. Dag 2 Stari Bar, Ulcinj, Ada Bojana. Vandaag bezoeken wij de zuidelijkste steden van Montenegro, met nog

Nadere informatie

PSV TRAVEL. Programma Business Club Madrid. WEDSTRIJD Atlético Madrid - PSV dinsdag 22 donderdag 24 november Madrid

PSV TRAVEL. Programma Business Club Madrid. WEDSTRIJD Atlético Madrid - PSV dinsdag 22 donderdag 24 november Madrid PSV TRAVEL Programma Business Club Madrid WEDSTRIJD Atlético Madrid - PSV dinsdag 22 donderdag 24 november 2016 Madrid Madrid is een gastvrije stad die voor elk wat wils te bieden heeft. Als geen andere

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA VIP PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: TIJDZONE: Identiteitskaart. In Boekarest is het 1 uur later dan in België. VALUTA: De munteenheid in Roemenië is de Roemeense leu (RON). 1 EUR = +/-

Nadere informatie

Meerdaagse Tour Gouden Myanmar Tour

Meerdaagse Tour Gouden Myanmar Tour naam: aantal personen: vertrek: terugkomst: versie: datum: Rondreis in 6 dagen Dag 1 Aankomst in Yangon (voorheen Rangoon genaamd), de grootste stad van Myanmar. De stad wordt ook wel de 'Garden City of

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Mallorca 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Wandelen op wandelparadijs Mallorca Mallorca is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Hier vindt u werkelijk alles voor

Nadere informatie

Turkije wacht op u en verwelkomt u graag! Het Opportunity Travel team

Turkije wacht op u en verwelkomt u graag! Het Opportunity Travel team K IJ E URde Middellandse TVan zee tot Cappadocië f Vana 9 9 2 egre b n i Alles Een culturele 8 daagse reis in Turkije Ontdek Turkije! U zal versteld staan van deze reis die u meeneemt naar de natuurwonderen

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

Reisplan van dag tot dag

Reisplan van dag tot dag Reisplan: 130914-23-daagse WK Bridgereis-1302.V2 tel: 040 255 4182 gsm: 06 53 180736 info@indonesiatravel.nl Voor de heer/mevrouw: Bridgeliefhebber Activiteit Dag 1 - Zaterdag 14 - Vertrek naar Indonesië

Nadere informatie

Product informatie. De Canada a la carte specialist

Product informatie. De Canada a la carte specialist De Canada a la carte specialist Product informatie QUEBEC IN BED & BREAKFAST vanaf 1614 14 dagen/12 nachten Dagelijks vertrek van 1 mei au 31 oktober 2016 Fly & Drive ROUTE DAG 1 : BRUSSEL MONTRÉAL Vertrek

Nadere informatie