KEUZELIJST AANRADERS Benieuwd naar het geweldige aanbod van uw CODA Bibliotheek in 2010? Dit zijn dè boeken, cd s, dvd s en games van 2010!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KEUZELIJST AANRADERS Benieuwd naar het geweldige aanbod van uw CODA Bibliotheek in 2010? Dit zijn dè boeken, cd s, dvd s en games van 2010!"

Transcriptie

1 MUZIEK Gran Turismo 5 Duizend auto s en 70 circuits verspreid over 20 exotische locaties waar je rond mag scheuren! Marco Borsato Dromen durven delen Marco is terug met zijn beste album ooit! KEUZELIJST AANRADERS 2010 Caro Emerald Deleted scenes from the cutting room Floor Heerlijke liedjes in de sfeer van de jaren Caro won onlangs de Edison voor Beste Zangeres. Janine Jansen Beau soir Muziek die emoties losmaakt. Voor liefhebbers van Franse muziek. Benieuwd naar het geweldige aanbod van uw CODA Bibliotheek in 2010? Dit zijn dè boeken, cd s, dvd s en games van 2010! Lees, luister, speel, kijk en geniet, en praat helemaal mee over 2010! CODA Keuzelijst december 2010

2 OPHEF Lucia de Berk Lucia de B Levenslang en TBS : haar eigen verhaal. The killing Waanzinnig spannende serie over inspecteur Sarah Lund, die je het liefst in één ruk uit wil kijken! Riet Dekker Zeilmeisje Laura Dekker Laura heeft een droom. Ze wil de jongste solozeiler zijn die rond de wereld zeilt. Komt een vrouw bij de dokter Terwijl bij de vrouw in een yuppengezin borstkanker wordt geconstateerd, gaat haar man vreemd. Joep Dohmen Vrome zondaars Misbruik in de Rooms-katholieke kerk. Sex and the city 2 De vier jonge New Yorkse vrouwen, inmiddels getrouwd, vieren vakantie in het exotische Abu Dhabi. Hendrik Jan Korterink Echte mannen eten wel kaas Het ware verhaal over Maria Mosterd en haar loverboy. Shutter island Een geesteszieke moordenares is ontsnapt uit de psychiatrische inrichting op het afgelegen Shutter Island. Annejet van der Zijl Bernhard Het ware verhaal over prins Bernhard. GAMES New Super Mario Bros Wii De leukste Mario game die je met z n vieren kunt spelen! VEEL GERESERVEERD Jonathan Franzen Vrijheid Een soap van schrijnend relatieleed. Assassin s Creed: Brotherhood Xbox360 Ezio belandt in een machtsstrijd tegen de mysterieuze orde van de Tempeliers.

3 Stephenie Meyer Eclips Bella is verliefd op een vampier. Ze staat voor de moeilijke keuze: mens blijven of vampier worden. Ernest van der Kwast Mama Tandoori Kleurrijke schets van een onalledaagse Indiase familie. Saskia Noort De eetclub Uiterlijke schijn bedriegt: overspel, bedrog, financiële malversaties en zelfs moord Kathryn Stockett Een keukenmeidenroman In de jaren 60 waren zwarte vrouwen geliefd als keukenmeid en als nanny, maar ze hadden geen rechten. Tatiana de Rosnay Haar naam was Sarah Als een journaliste onderzoek doet naar de Jodenvervolging in Frankrijk, stuit ze op een familiegeheim. Dick Swaab Wij zijn ons brein Ons brein van baarmoeder tot Alzheimer. J.K. Rowling Harry Potter en de relieken van de dood Harry Potter moet de resterende Gruzelementen van Voldemort opsporen en vernietigen. Laatse deel! Franca Treur Dorsvloer vol confetti De jonge Katelijne groeit in de jaren 80 en 90 op in een strenggelovig boerengezin in Zeeland. Heleen van Royen De gelukkige huisvrouw Het leven van een jonge makelaarsvrouw is zorgeloos, tot haar man een kind wil GOEDE RECENSIES Andrea Levy Het lange lied Dit verhaal speelt zich af op Jamaica in de laatste turbulente jaren van de slavernij en de vroege jaren van vrijheid. FILMS Hoe tem je een draak? Spannende avonturenfilm vol stoere Vikingen en wilde draken. David Mitchell De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet Bedrog en vertrouwen, liefde en lust, schuld en geloof, koelbloedige moord en wonderlijke onsterfelijkheid.

4 Haruki Murakami 1q84 IJzingwekkend spannende verhaal van twee 30-ers met een beladen verleden in het Tokio van Jamie Oliver Jamie in 30 minuten Jamie laat zien dat je binnen 30 minuten een fantastische, complete en verse maaltijd op tafel kunt zetten. David Sedaris Eekhrn zkt eekhrn Fabels in een modern jasje. Gordon Ramsay Wereldgerechten Met dit boek laat Ramsay zien wie hij is: een kei van een chef met steengoede recepten! Chris Tsiolkas De klap Krachtig verhaal over loyaliteit en de conflicten die familiebanden teweegbrengen. Mathijs Vrieze Gezond en (prijs)bewust koken Dat koken met verse producten niet duur hoeft te zijn bewijst Mathijs in dit boek. NEDERLANDSE LITERATUUR Gerbrand Bakker De omweg Een vrouw vlucht naar Wales om een nieuwe start te maken. VERFILMDE BOEKEN Elizabeth Gilbert Eten, bidden en beminnen Een hartveroverend reisverslag van een vrouw die op een kruispunt in haar leven staat. Adriaan van Dis Tikkop Vriendschap, liefde voor een taal en een land, een verstikkend vissersdorp in Zuid- Afrika en het redden van een verslaafde jongen. Arnon Grunberg Tirza Tragikomische roman over een man die de controle over zijn leven verliest. Jessica Durlacher De held Een vrouw en haar gezin zijn slachtoffer van een aanranding en een nachtelijke gewapende overval. Paul van Loon Foeksia de miniheks Tovenaar Kwark vindt een ei, waaruit miniheksje Foeksia komt. Niemand is veilig voor haar!

5 Geronimo Stilton Diefstal om van te smullen Het beroemdste schilderij van Muizeneiland is gestolen. Geronimo Stilton gaat op zoek. Ronald Giphart IJsland Een man die als cabaretier anderen aan het lachen brengt, is het lachen zelf enigszins vergaan. KOOKBOEKEN Herman den Blijker Peen en ui Het ultieme boek over de oervaderlandse hutspot. Arthur Japin Vaslav Levensverhaal van de legendarische balletdanser Vaslav Nijinsky die in 1919 plotseling stopte met dansen. Yvette van Boven Home made Hoe maak je kaas met gewone dingen die je zeker in huis hebt? Home made draait helemaal om zelf maken. Jan Siebelink Het lichaam van Clara Liefde, lijden en loyaliteit. Trish Deseine I love cake, taart en koekjes Het ultieme taartenbakboek! NIEUWE THRILLERSCHRIJVERS Jussi Adler-Olsen De vrouw in de kooi De raadselachtige verdwijning van een jonge linkse politica. Janneke Dröge Eigen taart is goud waard Het vrolijkste en meest complete taartenboek dat je je kunt voorstellen. Belinda Bauer Rusteloos land Kat-en-muis spel tussen een 12-jarige jongen en een kindermoordenaar. Nigella Lawson Keuken Een ode aan het hart van het huiselijk leven: de keuken. Alan Bradley De smaak van venijn Een klein meisje gaat op onderzoek uit als er in de tuin van haar ouderlijk huis een dode man gevonden wordt.

6 Chevy Stevens Vermist Dit boek houd je in zijn greep, van de eerste pagina tot lang nadat je het boek hebt uitgelezen! Floortje Zwigtman Spiegeljongen Het aangrijpende laatste deel van de groene bloem-trilogie over de 17-jarige homoseksuele Adrian Mayfield. Vidar Sundstol Land van dromen Boswachter vindt jongenslijkje en een naakte jongeman is in shock, 1e deel van de Minnesoto-trilogie. JEUGD John Flanagan Halt in gevaar Negende deel van de spannende serie De Grijze Jager. Vooral populair bij jongens vanaf 11 jaar. HEERLIJKE LEESBOEKEN Sarah Blake De laatste brief Mijn moeder kan niet praten. Wel over gewone dingen, over het eten, het weer, maar toen mijn vader wegging, heeft ze daar geen woord over gezegd. Paul van Loon Weerwolfbende Het is een duistere, donkere nacht. Pas op, Dolfje, zegt opa weerwolf. Dolfje weerwolfje beleeft weer spannende avonturen! Jenna Blum Het familieportret Een gepassioneerd maar gedoemd liefdesverhaal en een indringend portret van een moederdochterrelatie. Mirjam Oldenhave Hoe overleef ik mijn vader? (en hij mij!) Vaders en dochters, vriendschap en vertrouwen, oude taaie krokodillen en nieuwe uitdagingen. Met survivaltips! Ken Follett Val der titanen Eerste deel in de Century-trilogie: levensechte personages, een feilloos historisch decor en een onvergetelijke leeservaring. Ingrid en Dieter Schubert De paraplu Prentenboek waarin een hondje met een rode paraplu een wonderbaarlijke reis om de wereld maakt. Eveline Stoel Asta s ogen De levenskracht van een Indische familie. Nikki Smit 100% Mila De 13-jarige Mila gaat een jaar bij haar vader in Parijs wonen om haar droom waar te maken: modeontwerpster worden!

7 Joris Luyendijk Je hebt het niet van mij, maar Verslag over de fascinerende en zo en nu dan verbijsterende beklemmende wereld van de Haagse politiek. Judith Uyterlinde De vrouw die zegt dat ze mijn moeder is Een boek dat op fijngevoelige wijze inzicht biedt in de familiegeschiedenis in oorlogstijd en in het heden. Willem Vermeend Het minderheidskabinet Het politieke schaakspel om de macht: campagne, verkiezingen, formatie, het kabinet en de gevolgen. BIOGRAFIEËN Tony Blair Memoires Gedetailleerd verslag van zijn politieke en persoonlijke leven. YOUNG ADULT Suzanne Collins Spotgaai Het bloedstollende slot van de Hongerspelen-trilogie. George Bush Cruciale beslissingen Memoires van waarschijnlijk de meest omstreden president die Amerika ooit heeft gehad. Stephenie Meyer Morgenrood Het verbazingwekkende slot van het passionele en meeslepende liefdesverhaal van Bella en Edward in de Twilight Saga. Jacques Kloters Toon Biografie over de meest geliefde Nederlandse artiest van de 20e eeuw. Heleen Vreeswijk Leugens Hij zou niet slaan. Hij zou niet worden als zijn vader Nelson Mandela In gesprek met mijzelf Een kijkje in het opmerkelijke leven van een van de meest inspirerende iconen van onze tijd. Carlos Ruis Zafon De nevelprins Een jongen verhuist met zijn familie naar een woning aan de kust, waar vreemde dingen gebeuren. Keith Richards Life Open, onbevreesd en oprecht.

8 PRIJSWINNAARS Ako en Geschiedenisprijs David van Reybrouck Congo Beschrijving van de verbijsterende geschiedenis van Congo. POLITIEK Wilco Boon De val van Balkenende Wat ging er fout? Apeldoornse kinderjury Hans Hagen Jubelientje krijgt jonkies De hond Woepie komt bij Jubelientje en haar oma logeren. Ze krijgt jonkies! Martin Bosma De schijn-élite van de valse munters Kritische visie van het PVV-Tweede Kamerlid op de Nederlandse politiek en samenleving. Gouden uil Cees Nooteboom s Nachts komen de vossen Verhalenbundel: weg van de waan van de dag, weg van de levenden. Bart Chabot De patatbalie Over de wereld achter de schermen van het Binnenhof, over de machinaties en over de sinistere kant van de Haagse politiek. Gouden strop Bram Dehouck De minzame moordenaar Zoektocht naar gerechtigheid van een gekwetste man, gevangen in een dodelijke mix van liefde en woede. Rien Fraanje Gepland toeval Hoe Balkenende in het CDA aan de macht kwam. Libris Bernhard Dewulf Kleine dagen Dewulf kijkt naar zijn dagelijkse omgeving: een kleine wereld waarin soms grootse dingen gebeuren. Karen Geurtsen Undercover bij de PVV Achter de schermen bij de politieke partij van Geert Wilders. NS Publieksprijs Simone van der Vlugt Op klaarlichte dag Een jonge vrouw is samen met haar baby op de vlucht voor haar gewelddadige vriend, maar ook de politie is naar haar op zoek. Martin van der Kooij Mark Rutte Unieke blik in het politieke en privéleven van een man, dat 100% is gewijd aan de politiek.

CPNB Top Februari 2011

CPNB Top Februari 2011 CPNB Top 0 0 Februari 0 CPNB Top 0 0 De CPNB Top 0 0 presenteert de honderd best verkochte boeken van Nederland in 0. De Top 0 is samengesteld op basis van de verkoopgegevens van retailers die onderzoeksbureau

Nadere informatie

CPNB Top Januari 2012

CPNB Top Januari 2012 CPNB Top 00 0 Januari 0 CPNB Top 00 0 De CPNB Top 00 0 presenteert de honderd best verkochte boeken van Nederland in 0. De Top 00 is samengesteld op basis van de verkoopgegevens van retailers die onderzoeksbureau

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 5)

Luisteren: muziek (A2 nr. 5) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Boeken Suzanne Vermeer

Boeken Suzanne Vermeer Boeken Suzanne Vermeer 1 / 6 2 / 6 3 / 6 Boeken Suzanne Vermeer Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thrillergenre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 7)

Luisteren: muziek (A2 nr. 7) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

3 minuten: Geef een samenvatting van het verhaal. 3 minuten: Wat is jouw mening over. Onderbouw je mening.

3 minuten: Geef een samenvatting van het verhaal. 3 minuten: Wat is jouw mening over. Onderbouw je mening. Geef een samenvatting van het verhaal. Geef een samenvatting van het verhaal. Geef een samenvatting van het verhaal. Vertel alles wat je weet over de hoofdpersoon. Vertel alles wat je weet over de hoofdpersoon.

Nadere informatie

Balansverslag Nederlands

Balansverslag Nederlands Balansverslag Nederlands Janne rijpma HLR 2bwe Mevrouw Blonk Inhoud: Leesautobiografie Recensie Jonge jury Sms gedicht Balansverslag Verleden: 5 jaar was ik toen ik voor het eerst met ging lezen met mijn

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94 Inhoud Inleiding 7 deel 1 lees- en kijkbio Hoofdstuk 1 Verhalen vertellen 10 Hoofdstuk 2 Zelf verhalen vertellen 12 Hoofdstuk 3 Voorlezen 16 Hoofdstuk 4 Verhalen lezen 18 Hoofdstuk 5 Verhalen in boeken

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar

Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar Juryrapport categorie 6 t/m 9 jaar van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2010 Bij deze 23 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het vijfde achtereenvolgende jaar een juryrapport.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb?

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabb? Boekverslag door een scholier 1721 woorden 28 maart 2009 5,2 9 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave

Nadere informatie

Lezen - Plaats en tijd vmbo-b34. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Lezen - Plaats en tijd vmbo-b34. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. Auteur VO-content Laatst gewijzigd Licentie Webadres 25 August 2016 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/74516 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs Maken van Kennisnet.

Nadere informatie

6,1. Boekverslag door R woorden 26 juli keer beoordeeld

6,1. Boekverslag door R woorden 26 juli keer beoordeeld Boekverslag door R. 2024 woorden 26 juli 2013 6,1 7 keer beoordeeld Auteur Tatiana de Rosnay Genre Psychologische roman, Oorlogsroman Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands Methode Op nieuw niveau A. Boekgegevens

Nadere informatie

Vlinders. Janke Hannink 3T2 Nederlands boekverslag - Vlinders 1

Vlinders. Janke Hannink 3T2 Nederlands boekverslag - Vlinders 1 Vlinders Auteur: Simone van der Vlugt Uitgever: Lemniscaat tweede druk 175 bladzijden Jaar van verschijnen: 2009 Gemaakt door: Janke Hannink, 3T2 1 Inhoud Samenvatting van het boek... 3 Over de auteur...

Nadere informatie

Maak je eigen superheld

Maak je eigen superheld Wat is jouw favoriete kinderboekenheld? Hoe ziet jouw held eruit als je hem zelf mag bedenken? Deze les sluit aan bij het thema: Superhelden, over dapper durven zijn. Doel: Lezen en creatief schrijven

Nadere informatie

van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008

van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008 Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008 Bij deze 21 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het derde achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is opgesteld

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De held door Jessica Durlacher

Boekverslag Nederlands De held door Jessica Durlacher Boekverslag Nederlands De held door Jessica Durlacher Boekverslag door T. 1011 woorden 18 januari 2017 5,5 8 keer beoordeeld Auteur Genre Jessica Durlacher Psychologische roman, Eerste uitgave 2010 Oorlogsroman

Nadere informatie

In deze leesclub discussieer je met een groepje van 4 tot 6 lezers over Dorsvloer vol

In deze leesclub discussieer je met een groepje van 4 tot 6 lezers over Dorsvloer vol LitLab Leesclub Leesclub 2: Stad & land Dorsvloer vol confetti van Franca Treur Spelregels In deze leesclub discussieer je met een groepje van 4 tot 6 lezers over Dorsvloer vol confetti van Franca Treur.

Nadere informatie

Fabritius, schilder van Het puttertje

Fabritius, schilder van Het puttertje Fabritius, schilder van Het puttertje www.meulenhoff.nl Deborah Davis Fabritius, schilder van Het puttertje Leven en werk van een zeventiende-eeuwse meester Uit het Engels vertaald door Annemie de Vries

Nadere informatie

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas 10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas De gezellige maanden zijn begonnen en daarmee eigenlijk ook direct de cadeautjes maanden. Misschien ben je nog wel op zoek naar perfecte cadeautjes

Nadere informatie

Enkele vragen aan Kristin Harmel

Enkele vragen aan Kristin Harmel Enkele vragen aan Kristin Harmel Waar gaat Zolang er sterren aan de hemel staan over? Zolang er sterren aan de hemel staan gaat over Hope McKenna- Smith, eigenaresse van een bakkerij in Cape Cod. Ze komt

Nadere informatie

bruin bruin de kuil de ui de uil de muis het huis de tuin de fluit het fruit de huid a/aa, e/ee, o/oo, u/uu, i/ ie, ij/ei, oe, ui, eu, au/ou

bruin bruin de kuil de ui de uil de muis het huis de tuin de fluit het fruit de huid a/aa, e/ee, o/oo, u/uu, i/ ie, ij/ei, oe, ui, eu, au/ou Pen! nr. 11 - de bruine trui 1 11.1 Lees en schrijf de ui de uil de muis het huis de ui de uil de muis het huis de tuin de fluit het fruit de huid de tuin de fluit het fruit de huid de kuil bruin bruin

Nadere informatie

De Eetclub Saskia Noort

De Eetclub Saskia Noort De Eetclub Saskia Noort Gemaakt door: Carsten Bos Zakelijke gegevens De Naam van het boek is De Eetclub en het is geschreven door Saskia Noort. Het boek is verschenen in 2004 en ik kon geen druk vinden

Nadere informatie

Deze keer in de nieuwsbrief

Deze keer in de nieuwsbrief Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Tel. 0342-415635 info@plantijn.org www.plantijn.org schooljaar 2017-2018 vrijdag 29juni Deze keer in de nieuwsbrief Minimaregeling Gemeente Barneveld Hét zomercadeautje..

Nadere informatie

1. Zwanenmeer - Ballet en Orkest van de Staatsopera van Tatarstan - Ballet

1. Zwanenmeer - Ballet en Orkest van de Staatsopera van Tatarstan - Ballet 1. Zwanenmeer - Ballet en Orkest van de Staatsopera van Tatarstan - Ballet Het Zwanenmeer is één van de hoogtepunten van het klassiekromantische balletgenre. Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A1 nr. 7)

Luisteren: muziek (A1 nr. 7) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

DE BESTE TV-SERIES VAN 2014

DE BESTE TV-SERIES VAN 2014 DE BESTE TV-SERIES VAN 2014 DEZE WEEK SPIES OF WARSAW DETECTIVE CRIME GESCHIEDENIS POLITIEK DRAMA Tot 70% prijsvoordeel* tot 70% Het voorbije jaar 2014 werd tv-kijkend Vlaanderen werkelijk verwend. Meeslepende

Nadere informatie

Brood, tafel, maaltijd houden

Brood, tafel, maaltijd houden Brood, tafel, maaltijd houden Route 1: Aan tafel Kaart lezen Is brood de moeite waard? Ons broodje is gebakken Elke prent heeft een cijfer. Welke tekst hoort erbij? Geef die hetzelfde cijfer. Nog een beetje

Nadere informatie

Maak je eigen superheld

Maak je eigen superheld Wat is jouw favoriete kinderboekenheld? Hoe ziet jouw held eruit als je hem zelf mag bedenken? Deze les sluit aan bij het thema: Superhelden, over dapper durven zijn. Doel: Lezen en creatief schrijven

Nadere informatie

Beter zoeken in de schoolbibliotheek. Het Noorderlicht, Breda

Beter zoeken in de schoolbibliotheek. Het Noorderlicht, Breda Beter zoeken in de schoolbibliotheek Het Noorderlicht, Breda Het Noorderlicht is een openbare basisschool met een diverse populatie van 300 leerlingen in de aandachtswijk Geeren-Noord in Breda. De school

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Een honderd jaar oude vriend door Bianca Schepel

Boekverslag Nederlands Een honderd jaar oude vriend door Bianca Schepel Boekverslag Nederlands Een honderd jaar oude vriend door Bianca Schepel Boekverslag door een scholier 1384 woorden 14 jaar geleden 2 2 keer beoordeeld Auteur Genre Bianca Schepel Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

CPNB Top 100 uitgeleende boeken 2015

CPNB Top 100 uitgeleende boeken 2015 CPNB Top 00 uitgeleende boeken 0 Januari 0 CPNB Top 00 uitgeleende boeken 0 De Stichting CPNB presenteert in samenwerking met Stichting Leenrecht de 00 meest uitgeleende boeken in de openbare bibliotheken

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

TROUWAMBTENAREN. Op de volgende pagina s stellen de trouwambtenaren zich één voor één aan u voor.

TROUWAMBTENAREN. Op de volgende pagina s stellen de trouwambtenaren zich één voor één aan u voor. TROUWAMBTENAREN Op de volgende pagina s stellen de trouwambtenaren zich één voor één aan u voor. Laatst gewijzigd: 18 april 2016 Marloes Borggreve - Lucassen Telefoonnummer : 06-36 14 06 75 : marloes.borggreve@gmail.com

Nadere informatie

CPNB Top 100 uitgeleende boeken 2015

CPNB Top 100 uitgeleende boeken 2015 CPNB Top 0 uitgeleende boeken 0 Januari 0 CPNB Top 0 uitgeleende boeken 0 De Stichting CPNB presenteert in samenwerking met Stichting Leenrecht de 0 meest uitgeleende boeken in de openbare bibliotheken

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag door Tim 1679 woorden 1 jaar geleden 6 22 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave 1984 roman,

Nadere informatie

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGE 1 A4 BLADEN THEMA S BIJLAGE 2 DOMINO EMOTIES BIJLAGE 3 MATCHING OEFENING GEVOELENS BIJLAGE 4 VRAGENLIJST FILM BIJLAGE 5 VRAGENSTROOKJES HOEKENWERK BIJLAGE 6 ANTWOORDENBLAD

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd

Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd Boekverslag Nederlands Echte mannen eten geen kaas door Maria Mosterd Boekverslag door M. 1904 woorden 7 april 2013 6,2 5 keer beoordeeld Auteur Genre Maria Mosterd Biografie Eerste uitgave 2008 Vak Methode

Nadere informatie

Sachli Gholamalizad (33)

Sachli Gholamalizad (33) Sachli Gholamalizad (33) BELGISCH/IRAANSE THEATERMAAKSTER JOHAN JACOBS Mijn overleden oom waakt over mij Mexico City, Teheran, Los Angeles, Parijs Ik wil overal tegelijk zijn. Liefst in één vingerknip

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen

Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen Opdracht 2 bij 1.2 Vraag en antwoord. Cursist A: lees de vraag hardop. Cursist B: lees het antwoord hardop. Klaar? Dan leest cursist B de vragen. Cursist A Cursist

Nadere informatie

Glimlachmomentjes #1 China Light Vuurwerk Feestdagen vrij

Glimlachmomentjes #1 China Light Vuurwerk Feestdagen vrij Glimlachmomentjes #1 In het nieuwe jaar horen er ook weer mooie geluk-momentjes, het wordt nu even weer in een nieuw jasje gestoken. Het blijft fijn om te kijken naar de mooie dingen in het leven. Juist

Nadere informatie

Het ontstaan van Valentijnsdag

Het ontstaan van Valentijnsdag V alentijnsdag Valentijnsdag Lezen 1. Vul het volgende schema in. Wat weet je al over Valentijnsdag? Wat wil je nog te weten komen? 2. Lees volgende tekst en beantwoord de vraagjes. Het ontstaan van Valentijnsdag

Nadere informatie

Overzichtslijst (geordend op auteur) Nederlandse lit. na 1880 Los geld

Overzichtslijst (geordend op auteur) Nederlandse lit. na 1880 Los geld Los geld Appel, René Ooievaar : Amsterdam Als een makelaar verstrikt raakt in het net van een dubieuze vastgoedhandelaar, laat hij zijn eigen vrouw ontvoeren. GENRE: THRILLER Boven is het stil Bakker,

Nadere informatie

Zondag favorieten, Let,s Gro, Sinterklaas, Film

Zondag favorieten, Let,s Gro, Sinterklaas, Film Zondag favorieten, Let,s Gro, Sinterklaas, Film Dankbaar voor kleine of misschien wel grote momentjes in het leven en wat is het toch mooi om ze af en toe te delen met jullie. Maar het is mezelf ook bewust

Nadere informatie

CPNB Top Januari 2013

CPNB Top Januari 2013 CPNB Top 00 0 Januari 0 CPNB Top 00 0 De CPNB Top 00 0 presenteert de honderd best verkochte boeken van Nederland in 0. De Top 00 is samengesteld op basis van de verkoopgegevens van retailers die onderzoeksbureau

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Kathy's dochter door Tim Krabb?

Boekverslag Nederlands Kathy's dochter door Tim Krabb? Boekverslag Nederlands Kathy's dochter door Tim Krabb? Boekverslag door een scholier 1835 woorden 16 jaar geleden 7,3 198 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Psychologische roman Eerste uitgave 2002

Nadere informatie

vier bomen voor wit-rusland

vier bomen voor wit-rusland vier bomen voor wit-rusland eindhoven 16 september 2014 www.vierbomen.nl bergen verzet waarschijnlijk trok ik iets leuks aan waarin ik zo dun mogelijk leek fietste ik via de bakker voor taart naar de toneelschool

Nadere informatie

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit Preek Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst Thema: @Home Voorganger: ds. Bert de Wit Schriftlezing: Lucas 15:11-32 Een vader had twee zonen zo begint het verhaal. Met de beschrijving van een gezin.

Nadere informatie

Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar

Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2006 Leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar Bij deze 19 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het eerste een juryrapport. Dit juryrapport

Nadere informatie

Boekvergelijking. lessenserie

Boekvergelijking. lessenserie Boekvergelijking lessenserie Les 1 - introductie Uitleg periode C met handelingsdelen Niveau bepalen Boek uitzoeken Uitleg periode C Twee boeken lezen Boeken met elkaar vergelijken op een onderdeel uit

Nadere informatie

Boodschappen van hoop...door leerlingen van Pricoh en het Roelof van Echten College

Boodschappen van hoop...door leerlingen van Pricoh en het Roelof van Echten College Week van de hoop - 20 t/m 26 maart 2017 EN IK DEEL HET GRAAG MET JOU Boodschappen van hoop......door leerlingen van Pricoh en het Roelof van Echten College BOODSCHAPPEN VAN HOOP Hoop is sterker dan angst,

Nadere informatie

Tien redenen of meer om lid te worden van de Bibliotheek. Bibliotheekgebruikers van Bibliotheek Kop van Overijssel vertellen waarom ze graag in de

Tien redenen of meer om lid te worden van de Bibliotheek. Bibliotheekgebruikers van Bibliotheek Kop van Overijssel vertellen waarom ze graag in de Tien redenen of meer om lid te worden van de Bibliotheek. Bibliotheekgebruikers van Bibliotheek Kop van Overijssel vertellen waarom ze graag in de Bibliotheek komen. Lees meer. John Koreman: Het gaat mij

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Ik heb een boek in de kast staan, met de titel: Wat doen wij als we bidden? Ik moest aan dit boek denken bij de voorbereiding van deze dienst. Afgelopen

Nadere informatie

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2014. Deze wordt geopend met het blijde nieuws dat juf Ilse een baby heeft. juf Ilse en Tom zijn op 10-12- 14

Nadere informatie

CPNB Top 100 meest uitgeleende boeken 2018

CPNB Top 100 meest uitgeleende boeken 2018 CPNB Top 00 meest uitgeleende boeken 0 Januari 0 CPNB Top 00 meest uitgeleende boeken 0 De Stichting CPNB presenteert in samenwerking met Stichting Leenrecht en de KB de 00 meest uitgeleende boeken in

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 2)

Luisteren: muziek (B1 nr. 2) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Antwoorden Thema 2 Feesten

Antwoorden Thema 2 Feesten Antwoorden Thema 2 Feesten Lezen Oefening 2 1 c Simone. 2 b Zaterdagavond. Luisteren Oefening 3 1 b Een boek. 2 b Een kopje koffie en taart. 3 b Op Simone. 4 c Haar zus woont bij haar vader. 5 b 7 jaar

Nadere informatie

Sta stil bij wie je bent en wat je wilt. Zelfinzicht via vele vragen.

Sta stil bij wie je bent en wat je wilt. Zelfinzicht via vele vragen. Sta stil bij wie je bent en wat je wilt. Zelfinzicht via vele vragen. Before you leave Met de Before you leave app legde je je herinneringen vast. Helaas moesten we stoppen met de app. We geloven nog steeds

Nadere informatie

STEENSOEP OMA VERTELT EEN VERHAAL

STEENSOEP OMA VERTELT EEN VERHAAL Hotel Hallo - Thema 6 Hallo opdrachten STEENSOEP 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en leg

Nadere informatie

Weg met leesbevordering! Of: waarom je van leesbevorderaars beter soep kunt koken

Weg met leesbevordering! Of: waarom je van leesbevorderaars beter soep kunt koken Weg met leesbevordering! Of: waarom je van leesbevorderaars beter soep kunt koken Zij wil maar één ding Hij wil maar één ding En wat gaan wij er aan doen? Is er wel een boek waar kinderen en volwassenen

Nadere informatie

LES 11. Het onzichtbare koninkrijk. Sabbat

LES 11. Het onzichtbare koninkrijk. Sabbat Het onzichtbare koninkrijk Heeft iemand ooit iets tegen je gezegd waardoor je anders gaat nadenken dan je daarvoor deed? Hoe heeft dat je leven veranderd? Denk aan een een jongen van jouw leeftijd die

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag door een scholier 1548 woorden 13 juni 2018 0 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave 1984

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A1 nr. 10)

Luisteren: muziek (A1 nr. 10) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Deze handreiking is van:

Deze handreiking is van: 9 lessen over het volgen van Jezus Deze handreiking is van: Deze cursus is geschreven Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen. Ten behoeve van de kinderstudiegroepen voor de bovenbouw Gebruikte

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit

Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit Boekverslag door een scholier 1871 woorden 12 maart 2006 6,1 70 keer beoordeeld Auteur Genre Bobje Goudsmit Oorlogsroman, Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Filmverslag CKV Anything else

Filmverslag CKV Anything else Filmverslag CKV Anything else Filmverslag door een scholier 1419 woorden 18 november 2004 6 2 keer beoordeeld Vak CKV Inleiding Ik ben naar de film anything else in het filmhuis geweest. Ik ben er geweest

Nadere informatie

A) Schrijf het verbum in de best passende tijd en vorm, eventueel met een hulpverbum

A) Schrijf het verbum in de best passende tijd en vorm, eventueel met een hulpverbum A) Schrijf het verbum in de best passende tijd en vorm, eventueel met een hulpverbum 1. Wat voor rare mensen waren dat daarstraks? (zijn) 2. Zodra we de film, zullen we je vertellen wat we ervan vonden.

Nadere informatie

205

205 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 223 lege pagina 224 Tijdlijn 30-06-1969 Lana wordt geboren als tweede dochter en als eerste tweeling. 1972 Woonachtig in Z. in de

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

Negatieve uitlatingen over het koningshuis werden even niet gehoord. Dat was niet op z n plaats.

Negatieve uitlatingen over het koningshuis werden even niet gehoord. Dat was niet op z n plaats. Tekst: Psalm 72: 17 Thema: Leve de koning(in)! Liturgie: Verwelkoming GotZ 15: 1,2 Begroeting GotZ 15: 3 Gebed GotZ 94 (wisselzang) Bernetsjerke Lezen: Psalm 72 Psalm 72: 1,4 Lezen: 1 Timoteüs 2: 1 6 Psalm

Nadere informatie

Jenaplan. 12 juni schoolreis. 13 juni verslagen mee naar huis. 14 juni onderbouw vrij. 17 en 18 juni oudergesprekken. 19 t/m 20 juni kamp groep 8

Jenaplan. 12 juni schoolreis. 13 juni verslagen mee naar huis. 14 juni onderbouw vrij. 17 en 18 juni oudergesprekken. 19 t/m 20 juni kamp groep 8 Nieuwsbrief 2018-2019 Juni 2019 Nr. 18 Jenaplan Afgelopen woensdag heeft juf Margreet haar diploma stamgroepleidster gekregen. Ze gaf een presentatie van haar meesterstuk. Ze deed dit door middel van muziek.

Nadere informatie

Juryrapport. van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007

Juryrapport. van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007 Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007 Bij deze 20 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het tweede achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is

Nadere informatie

Paul van Loon. Weerwolfnachtbaan. Tekeningen Hugo van Look. Leopold / Amsterdam

Paul van Loon. Weerwolfnachtbaan. Tekeningen Hugo van Look. Leopold / Amsterdam Paul van Loon Weerwolfnachtbaan Tekeningen Hugo van Look Leopold / Amsterdam Op een middag in Kaatsheuvel Is iedereen er? vraagt meester Frans. Hij staat voor in de bus. Dolfje kijkt om. Achter hem zit

Nadere informatie

tekst & muziek Carin van Essen illustraties Roel Ottow Van 4 tot 8 jaar met CD!

tekst & muziek Carin van Essen illustraties Roel Ottow Van 4 tot 8 jaar met CD! tekst & muziek Carin van Essen illustraties Roel Ottow Van 4 tot 8 jaar met CD! DAG! Kinderen zijn een kado en geen vanzelfsprekendheid. Zo onbevangen, vol energie en levenslustig als kinderen vaak zijn,

Nadere informatie

Welke woorden komen bij je op als je deze beelden ziet?

Welke woorden komen bij je op als je deze beelden ziet? Welke woorden komen bij je op als je deze beelden ziet? Slavernij in de geschiedenis van Nederland 1 Een niet zo fraai verleden In de loop van de geschiedenis werden mensen vaak misbruikt. Enkele trieste

Nadere informatie

Jezus maakt mensen gelukkig

Jezus maakt mensen gelukkig Eerste Communieproject 33 Jezus maakt mensen gelukkig Jezus doet wonderen In les 5 hebben we geleerd dat God onze Vader is. Wij zijn allemaal zijn kinderen. Alle mensen zijn broertjes en zusjes van elkaar!

Nadere informatie

MET BOREAS OP WERELDREIS

MET BOREAS OP WERELDREIS MET BOREAS OP WERELDREIS LESBRIEF VOOR DE GROEPEN 6, 7 en 8 Het maakt niet uit of je van zeilen of reizen houdt, of je jongen of meisje bent, of man of vrouw. Van de keuze voor dit boek krijgt niemand

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Gevoelens... 4 Hoofdstuk 2 Ontmoeten... 6 Hoofdstuk 3 Verliefd... 8 Hoofdstuk 4 Date... 10 Hoofdstuk 5 Verkering... 12 Hoofdstuk 6 Intimiteit... 14 Hoofdstuk 7 Seks...

Nadere informatie

Willem van Oranje. Over Willem. Info. Bekenden van Willem. Willem van Oranje. Tijdlijn Info Foto s. wsw. Dillenburg. Willem van Oranje Lente, 1545

Willem van Oranje. Over Willem. Info. Bekenden van Willem. Willem van Oranje. Tijdlijn Info Foto s. wsw. Dillenburg. Willem van Oranje Lente, 1545 Over Willem Willem krijgt op 11-jarige leeftijd door het overlijden van een neef een grote erfenis. Daar hoort ook bij dat hij verhuist van zijn ouders in de naar de grote stad. Daar wordt hij opgevoed

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Onderzoek leesgedrag

Onderzoek leesgedrag Onderzoek leesgedrag Uitgevoerd door Scholieren.com in maart 2015 1 Inhoud Voorwoord 3 Steekproefsamenstelling 4 Resultaten - Vragen over lezen 6 - Literatuurlijst 9 - Boekselectie 11 - Boekverslagen 14

Nadere informatie

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk B I J L A G E B I J J A A R B Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in

Nadere informatie

Oasemoment 'Zout en licht zijn voor deze wereld' Emmaüsparochie - donderdag 28 april 2016

Oasemoment 'Zout en licht zijn voor deze wereld' Emmaüsparochie - donderdag 28 april 2016 Oasemoment 'Zout en licht zijn voor deze wereld' Emmaüsparochie - donderdag 28 april 2016 Evangelie Jezus begint zijn Bergrede met de zaligsprekingen. Wat Hij meteen daarna zegt klinkt al even krachtig

Nadere informatie

God, jij en de ander. Gebedstip. Liefde. dag 1. Markus 12: Benodigdheden

God, jij en de ander. Gebedstip. Liefde. dag 1. Markus 12: Benodigdheden G Liefde God, jij en de ander od zegt vandaag tegen ons: heb Mij lief met heel je hart. Dit is het eerste gebod dat Hij geeft. Als we God liefhebben, willen we die liefde uitdelen. Daarom krijgen we nog

Nadere informatie

In 2016 In dit jaar van de oorlog, ik zit in Motala, de kleine stad die niet TV wordt uitgezonden geluid van de salon, zou ik Znntha helemaal leeg,

In 2016 In dit jaar van de oorlog, ik zit in Motala, de kleine stad die niet TV wordt uitgezonden geluid van de salon, zou ik Znntha helemaal leeg, Dat is de vraag We zijn nu in 2016 De Chinezen noemde het jaar de namen van dieren, het Jaar van de Draak, Jaar van de Rat, Jaar van de Os, in python, in het paard... En riep de Syriërs laatste vijf Oawamanm

Nadere informatie

Titel: De eetclub Auteur: Saskia Noort Uitgever: Anthos Jaar van verschijnen: 2004 Aantal bladzijden: 238 Druk: 62ste druk Niveau: 15 t/m 19 jaar en

Titel: De eetclub Auteur: Saskia Noort Uitgever: Anthos Jaar van verschijnen: 2004 Aantal bladzijden: 238 Druk: 62ste druk Niveau: 15 t/m 19 jaar en Titel: De eetclub Auteur: Saskia Noort Uitgever: Anthos Jaar van verschijnen: 2004 Aantal bladzijden: 238 Druk: 62ste druk Niveau: 15 t/m 19 jaar en dan niveau 1 2. OVER DE AUTEUR Saskia noort is in 1967

Nadere informatie

Love, Simon Boekverslag 5. Gemaakt door: Jette Somsen Klas: 4G1 Datum:

Love, Simon Boekverslag 5. Gemaakt door: Jette Somsen Klas: 4G1 Datum: Love, Simon Boekverslag 5. Gemaakt door: Jette Somsen Klas: 4G1 Datum: 20-12-2018 1 Inhoudsopgaven Opdracht 1..3 Opdracht 2 4 Opdracht 3 4 Opdracht 4 4 Opdracht 5.5 Opdracht 6.5 Opdracht 7.6 Bornvermelding..7

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 3)

Luisteren: muziek (B1 nr. 3) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008

van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008 Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2008 Bij deze 21 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het derde achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is opgesteld

Nadere informatie

#TomodachiLife. Exclusief voor systemen in de Nintendo 3DS-familie

#TomodachiLife. Exclusief voor systemen in de Nintendo 3DS-familie Exclusief voor systemen in de Nintendo 3DS-familie #TomodachiLife Welkom in Tomodachi Life Een maf spel met jou en iedereen die je kent in de hoofdrol! Maak Mii-personages van je familie, vrienden en wie

Nadere informatie

groep 8 de toetsen nieuwe school

groep 8 de toetsen nieuwe school De dijk Wij gingen met de hele klas naar de dijk. We gingen podiumkunsten doen en je mocht zelf kiezen of je ging zingen of dansen. Ik had dansen gekozen en dat was super leuk. Alleen de danslerares was

Nadere informatie

Van eigen bodem Nederlandse auteurs

Van eigen bodem Nederlandse auteurs Van eigen bodem Nederlandse auteurs Hajar en Daan Anker, Robert Loverboy Appel, René Boven is het stil Bakker, Gerbrand De oesters van Nam Kee Beijnum, Kees van Bevroren vuurwerk Belcampo Hersenschimmen

Nadere informatie

EXTRA IMPROVISATIE OPDRACHTEN

EXTRA IMPROVISATIE OPDRACHTEN EXTRA IMPROVISATIE OPDRACHTEN De Vloer Op Jr. in de klas Captijn (2016) INHOUD INLEIDING... 3 OPDRACHTEN... 3 INTEGRATIE EN DISCRIMINATIE... 3 ROT OP NAAR JE EIGEN LAND... 3 VOOR MIJ BEN JIJ EEN NUMMER...

Nadere informatie

Barack? Het is voor jou. In 1982 studeert Barack Obama in New York. Hij is net 21 jaar geworden. Hij krijgt een telefoontje.

Barack? Het is voor jou. In 1982 studeert Barack Obama in New York. Hij is net 21 jaar geworden. Hij krijgt een telefoontje. BARACK OBAMA 3 Barack Obama is de president van Amerika. Hij heeft op veel plekken in de wereld gewoond. Hij heeft ook veel mensen ontmoet. Toch is zijn leven niet gemakkelijk geweest. Barack? Het is voor

Nadere informatie

Wat een prachtige dag! Who s the king of the jungle? Samen zingen. Gezang 21 couplet 1 en 7. Gezang 21. Hoera voor God in de gloria!

Wat een prachtige dag! Who s the king of the jungle? Samen zingen. Gezang 21 couplet 1 en 7. Gezang 21. Hoera voor God in de gloria! Who s the king of the jungle? Wat een prachtige dag! Daniël Lohues Samen zingen Laten wij nu samen, laten wij nu samen, zingen, prijzen, loven de Heer. Laat ons dat tezamen doen, zingen, prijzen, loven

Nadere informatie

Recensie Nederlands Een Schitterend Gebrek Arthur Japin

Recensie Nederlands Een Schitterend Gebrek Arthur Japin Recensie Nederlands Een Schitterend Gebrek Arthur Japin Recensie door A. 1809 woorden 12 maart 2017 8,1 4 keer beoordeeld Auteur Genre Arthur Japin Psychologische roman, Eerste uitgave 2003 Geschiedenis

Nadere informatie

Punt. 08 punt thuis robin van dun, tweedejaarsstudent management, Economie en Recht Breda dvd JEnnIFER S BoDy

Punt. 08 punt thuis robin van dun, tweedejaarsstudent management, Economie en Recht Breda dvd JEnnIFER S BoDy cd Caro Emerald Deleted Scenes from the Cutting Room Floor ööööõ Nederland heeft er een nieuw talent bij. Niet het eindproduct van X-Factor of een andere tv-talentenjacht, maar een vakvrouw met een conservatoriumdiploma

Nadere informatie