Gebruik de Sleepform gebruiksaanwijzing en haal het maximale uit uw Sleepform systeem

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gebruik de Sleepform gebruiksaanwijzing en haal het maximale uit uw Sleepform systeem"

Transcriptie

1

2

3 Gebruik de Sleepform gebruiksaanwijzing en haal het maximale uit uw Sleepform systeem

4 Leckey Sleepform is een slaapsysteem dat is ontwikkeld voor kinderen die speciale zorg nodig hebben. Het kan zowel thuis worden gebruikt als in het ziekenhuis en in zorgcentra. De vier Sleepform systemen zijn geschikt voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar voor gebruik in een kinderbed of een eenpersoonsbed. 0-1 jaar kinderbed 1-5 jaar kinderbed 1-5 jaar eenpersoonsbed 5-18 jaar eenpersoonsbed

5 Gebruiksinstructies (ouders, leerkrachten en verzorgers) Omdat uw Leckey product een medisch hulpmiddel klasse I is, adviseert Leckey ouders, leerkrachten en verzorgers die dit hulpmiddel gebruiken, zich door een technisch deskundige persoon te laten informeren over de veiligheidsvoorschriften uit deze gebruiksaanwijzing. Daarnaast adviseert Leckey een lijst te maken van alle personen die zijn geïnstrueerd in het correcte gebruik van het product. Producthistorie Uw Leckey product is een medisch hulpmiddel klasse I en mag als zodanig alleen worden voorgeschreven, geïnstalleerd en voor hergebruik worden vrijgegeven door een technisch deskundige persoon die is geïnstrueerd in het gebruik van het product. Leckey adviseert alle bijzonderheden over de installatie, controles voor hergebruik en jaarlijkse productinspecties schriftelijk vast te leggen. Veiligheidsvoorschriften 1. Lees de gehele gebruiksaanwijzing door voordat u het product gaat gebruiken. 2. Maak voordat u het Sleepform systeem aan een klant verstrekt, altijd eerst een grondige risicoanalyse. 5. Gebruik uw product uitsluitend met door Leckey gekeurde onderdelen. Verander nooit iets aan het product. Wanneer u dit toch doet, kan dat risico's voor de gebruiker of diens verzorger met zich meebrengen en komt de garantie op het product te vervallen. 6. Indien u ook maar enigszins twijfelt aan de veiligheid van uw Leckey product of bepaalde onderdelen niet of niet goed meer functioneren, staak het gebruik van het product dan onmiddellijk en neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice of met uw dealer. 7. Leckey producten voldoen aan de veiligheidsvoorschriften van EN en de Medical Devices Regulations Reinig het product regelmatig volgens de reinigingsinstructies in dit document. Gebruik hiervoor geen schuurmiddelen. Controleer de staat van onderhoud van het product regelmatig, zodat u zeker weet dat het volledig in orde is. 9. Het product is ontwikkeld voor gebruik binnenshuis en moet wanneer het niet wordt gebruikt, worden bewaard op een droge plaats waar de temperatuur niet te sterk varieert. Bij een temperatuur tussen +5 C en en +40 C is een veilig gebruik van het product gewaarborgd. 3. Leg de Airflow matras altijd over de Sleepform matras, omdat het pvc-materiaal niet ademt en daarom verstikkingsgevaar voor de gebruiker zou kunnen opleveren. 4. Zorg ervoor dat de ouders en verzorgers precies op de hoogte zijn van de gevaren die bij de risicoanalyse naar voren zijn gekomen.

6 Keuze van de slaaphouding Alle beslissingen kunnen het beste worden genomen in onderling overleg tussen de ouders en de therapeut van het kind. De gezondheid en veiligheid van uw kind, zijn tolerantie van een nieuwe houding of een nieuw steunelement en de manier waarop de slaaphouding zijn 24-uurs-houdingsprogramma aanvult, zijn daarbij van primair belang. Mogelijk slaapt uw kind altijd in een houding die u ook bij gebruik van het slaapsysteem wilt handhaven. Maar het is ook mogelijk dat uw therapeut om gezondheidsredenen of op andere gronden een andere houding wil uitproberen. De veiligheid van uw kind gaat vóór alles en dient ook voorop te staan bij de keuze van de slaaphouding. Hoewel de houdingstherapie gedurende de nacht een betrekkelijk nieuwe therapievorm is, heeft deze in veel gevallen al tot aantoonbaar goede resultaten geleid. Dat geldt in het bijzonder voor het werk dat John en Liz Goldsmith op dit gebied hebben gedaan. Wel dient opgemerkt te worden dat deze therapie zich duidelijk onderscheidt van de houdingstherapie gedurende de dag. Houdingstherapie gedurende de nacht betekent eveneens dat het kind gedurende een langere tijd zonder toezicht is. Daarom is het van essentieel belang dat er zorgvuldig te werk wordt gegaan bij het bepalen of het kind geschikt is voor houdingstherapie, bij het bepalen van het exacte voorschrift voor de houding en het onderhoud van het product. Leckey adviseert een grondige risicoanalyse te maken voor iedere persoon waarvan het de bedoeling is dat deze een houdingsondersteunend systeem voor de nacht gaat gebruiken (zie BS EN ISO voor nadere informatie over het maken van een dergelijke risicoanalyse). De ouders en verzorgers dienen volledig vertrouwd te zijn met een veilig gebruik van het product en op de hoogte te zijn van de mogelijke gevaren die uit de risicoanalyse naar voren komen. Voorbereidingen voor het installeren van het slaapsysteem Sleepform functioneren allemaal op dezelfde manier en kunnen zowel worden gebruikt voor een kinderbed als voor een eenpersoonsbed.

7 Mate van ondersteuning en componentenkeuze Nadat u heeft gekozen voor een lichaamshouding, moet u bepalen welke mate van ondersteuning uw kind nodig heeft om in deze houding te kunnen blijven liggen. Voor een wiegeffect kan de Sleepform matras van Leckey precies worden afgestemd op de vorm van het lichaam van uw kind. Ook kunt u zorgen dat het kind wat ruimte heeft, zodat het na het inslapen onder invloed van de zwaartekracht in een ontspannen houding komt te liggen. U kunt dit bijvoorbeeld doen om asymmetrieën te corrigeren, die vooral optreden bij zijligging. Wanneer uw kind slechts minimale ondersteuning nodig heeft, kan mogelijk worden volstaan met de gewatteerde borst-, heup-, been- en kniebanden. Het gebruik hiervan is vooral zinvol, wanneer uw kind 's nachts wel eens van houding verandert en zelf moeilijk weer in de goede houding kan gaan liggen. Doordat deze banden elastisch zijn, geven ze het kind een zekere mate aan bewegingsvrijheid en helpen ze het in een gemakkelijke en goede houding te blijven liggen. De systemen zijn gemakkelijk te verwisselen en de componenten kunnen probleemloos worden toegevoegd en verwijderd. Kies de steunelementen zo dat het kind niet meer ondersteuning krijgt dan het nodig heeft. Een nieuwe ervaring kan een uitdaging zijn voor het kind en in een aantal van onze onderzoeken hebben we geconstateerd dat het systeem bij sommige kinderen stap voor stap in een aantal weken moest worden ingevoerd, voordat het werd geaccepteerd. Een van de ouders legde het kind iedere avond in het systeem en gebruikte de been- en kniebanden alleen, terwijl hij of zij het kind vóór het slapengaan voorlas. Na een paar weken was het kind gewend aan de steunen en viel het in slaap zonder dat de steunelementen werden weggehaald. Het is belangrijk dat u geduld heeft op dit punt, omdat uw kind zich prettig moet voelen en zich moet ontspannen om in slaap te kunnen vallen.

8 Rasterlaken Met ieder systeem wordt een rasterlaken meegeleverd. Met behulp van dit laken, dat als eerste wordt aangebracht, kunt u ervoor zorgen dat het systeem altijd op de juiste plaats in het kinder- of eenpersoonsbed komt te liggen. Wanneer u het systeem heeft geïnstalleerd, kunt u de positie van de componenten markeren op de Sleepform registratiekaart. Dit is vooral handig, wanneer u de componenten wilt verwijderen om ze te reinigen of wanneer u op reis bent. Het rasterlaken wordt met de opdruk naar boven op dezelfde manier aangebracht als een normaal hoeslaken.

9 Sleepform matras De Sleepform matras is succesvol gebleken in situaties waarin kinderen baat hebben bij eenzelfde manier van ondersteuning die een wieg hun biedt. De Sleepform matras is een modelleerbaar kussen, dat snel en gemakkelijk kan worden aangepast aan de lichaamsvormen van het kind. U kunt de vorm van de matras zo vaak veranderen als u maar wilt. De matras is luchtdicht en is gevuld met kralensnoeren die gemodelleerd kunnen worden en hun vorm ook behouden, wanneer de lucht met de meegeleverde pomp wordt verwijderd. Waarschuwing Leg de Airflow matras altijd over de Sleepform matras, omdat het pvc-materiaal niet ademt en daarom verstikkingsgevaar voor de gebruiker zou kunnen opleveren. Wanneer de matras eenmaal in model is gebracht, houdt hij zijn vorm maandenlang resp. tot u hem opnieuw aanpast.

10 Sleepform matras in model brengen Wij raden u aan om eerst eens rustig uit te proberen hoe u de Sleepform matras in model moet brengen, voordat u deze voor uw kind gaat gebruiken. Zet de matras rechtop op een tafel of een bed. Zet de pomp op het mondstuk en open het ventiel. Laat met behulp van de handpomp wat lucht ontsnappen. Hoe langzamer u aan de hendel trekt, des te rustiger dit gebeurt. U zult merken dat de matras minder flexibel wordt naarmate er meer lucht uit is verdwenen. Pomp nog wat lucht uit de matras u zult zien dat de matras zijn vorm blijft behouden. Uiteindelijk wordt de matras hard. Sluit het ventiel om de matras in vorm te houden en verwijder de pomp. Naar de ervaring heeft geleerd, is de matras gemakkelijker te vormen, wanneer er eerst wat lucht wordt uitgepompt. De kralensnoeren worden daardoor iets samengedrukt en kunnen een bepaalde vorm aannemen, wanneer u de matras rondom uw kind in model brengt.

11 Denk eraan dat u de hoeveelheid lucht in de matras altijd weer kunt vergroten om hem flexibeler en gemakkelijker vormbaar te maken. Sluit hiervoor het ventiel, verwijder de pomp en open het ventiel weer even om weer wat lucht de matras in te laten stromen. Experimenteer hiermee tot u het modelleren van de matras goed onder controle heeft. Wanneer alle lucht is verwijderd, is de matras stijf en zijn de kralensnoeren aan de buitenkant duidelijk zichtbaar. Wij adviseren u de Sleepform matras dagelijks te controleren en er wanneer u hem te zacht vindt, wat lucht uit te laten ontsnappen. Sleepform matras op het bed leggen Leg de Sleepform matras op de gewenste plaats op het bed. De matras heeft een U-vorm en is aan de ene kant gevuld met kralensnoeren, zodat hij gemakkelijker gepositioneerd kan worden. Het ventiel zit aan dezelfde kant als de kralensnoeren. Leg de matras zo neer, dat het dunne gedeelte zich in het midden bevindt. Wanneer u een abductiekussen wilt gebruiken, leg de matras dan neer met het ventiel aan de onderkant. Wanneer u de matras vooral wilt gebruiken om het hoofd te ondersteunen, leg hem dan neer met het ventiel aan de bovenkant.

12 Airflow matras De Sleepform matras wordt altijd gebruikt in combinatie met de Airflow matras. De reden hiervan is, dat de Sleepform matras als stevige ondergrond fungeert en daarom luchtdicht is, waardoor hij verstikkingsgevaar voor de gebruiker zou kunnen opleveren. De Airflow matras heeft een open celstructuur die ervoor zorgt dat de gebruiker er prettig op ligt, een vrije luchtcirculatie mogelijk maakt en ophoping van warmte en drukplekken voorkomt. Bepaal welke andere steunelementen u wilt uitproberen. Breng afhankelijk van de te gebruiken elementen op de plaatsen waar de borst, de heupen, de benen en de knieën van het kind ongeveer komen te liggen, de bevestigingsriemen onder de bedmatras aan. Doe dit zo dat de gespen waaraan de steunelementen worden vastgemaakt, gemakkelijk bereikbaar zijn. Leg de Airflow matras op de Sleepform matras op het bed.

13 Gebruik van de Sleepform matras Wanneer u het rasterlaken, de Sleepform matras en eventueel de bevestigingsgordels op hun plaats heeft gebracht, kunt u uw kind op het bed leggen. Laat de Airflow matras nog even weg. Op basis van uw ervaringen met het uitproberen van de Sleepform matras kunt u besluiten eerst wat lucht te laten ontsnappen en de matras losjes in model te brengen, voordat u het kind erop legt. Wanneer u de gewatteerde steunelementen wilt gebruiken, maak deze dan vast aan de gespen van de bevestigingsbanden. Op de plaatsen waar u deze elementen aanbrengt, wordt de Sleepform matras iets ingedrukt en zo alvast naar die elementen gevormd. Leg uw kind in de houding waarin u wilt dat het in slaap valt, in bed. Neem hiervoor rustig de tijd. Wanneer het kind niet aan de betreffende houding gewend is, kan het even duren voordat het zich in die houding kan ontspannen. Breng de Sleepform matras alvast een beetje in model door deze op de gewenste plekken in te drukken. Zo kunt u ervoor zorgen dat het kind gemakkelijk komt te liggen of dat de matras zijn houding corrigeert.

14 Laat nog meer lucht uit de matras ontsnappen. Breng nu de zijkanten in model. Sluit het ventiel en verwijder de pomp, zodra de matras de gewenste vorm heeft resp. de gewenste steun geeft. Haal het kind vervolgens van de matras af. U kunt de matras nu in model brengen en er eventueel wat holtes in maken, waarin het kind zich ontspannen kan laten wegzakken. Open hiervoor het ventiel gedurende vijf seconden en laat wat lucht in de Sleepform matras terugstromen. U kunt nu op bepaalde plaatsen holtes vormen om voor extra comfort op mogelijke drukpunten te zorgen of als hulpmiddel te dienen om passieve correctie tijdens de slaap te vergemakkelijken. Daardoor is er ook wat meer ruimte beschikbaar voor de Airflow matras. Leg de Airflow matras over de Sleepform matras en druk hem daarbij in de holtes. Span een normaal laken over de Sleepform matras en de Airflow matras. Afhankelijk van de gebruikte componenten heeft u voor een eenpersoonsbed mogelijk een tweepersoons hoeslaken nodig en voor een kinderbed een eenpersoons hoeslaken. Leg uw kind weer op het bed. Controleer of de Sleepform matras niet te strak om het kind heen zit. Open anders het ventiel en laat weer wat lucht in de matras stromen. Vergeet nooit de lucht weer te laten ontsnappen, zodra de matras de gewenste vorm heeft. Sluit daarna het ventiel en verwijder de pomp. Wanneer u tevreden bent over de vorm van de matras, sluit u de pomp weer aan, opent u het ventiel en laat u de resterende lucht ontsnappen, zodat de matras weer stijf wordt. Daarna sluit u het ventiel en verwijdert u de pomp.

15 Gebruik van de gewatteerde steunelementen U kunt de gewatteerde borst- en heupbanden in twee verschillende richtingen gebruiken. Wanneer u ze met de elastische riem boven bevestigt, geven ze meer steun en wanneer u ze met de andere kant boven bevestigt, geven ze meer bewegingsvrijheid. U kunt de steunelementen op ieder gewenst moment omdraaien en andersom bevestigen. Sla de borst- en heupbanden stevig om uw kind heen. Ze zijn gevuld met hetzelfde polyestermateriaal als de Airflow matras. Dit zachte materiaal zorgt ervoor dat zich geen warmte ophoopt. Met de riemen, die u vastmaakt aan de gespen van de bevestigingsriemen, kunt u de bewegingsvrijheid van uw kind regelen. De gewatteerde been- en kniebanden kunt u net als de gewatteerde borst- en heupbanden zo bevestigen, dat ze precies zoveel steun en bewegingsvrijheid geven als nodig is. Stel de breedte van de banden zo in, dat uw kind met zijn benen in een comfortabele houding komt te liggen. Om zeker te kunnen zijn van een goede houdingsondersteuning kunt u desgewenst ook meer dan één set van de verschillende banden gebruiken. Waarschuwing Maak de riemen altijd stevig vast, zodat ze geen risico's voor de gebruiker met zich meebrengen. Controleer of uit de eerder uitgevoerde risicoanalyse is gebleken dat de betreffende steunelementen geschikt zijn voor uw kind.

16 Gebruik van de knierol Knierollen zijn zowel voor de maten 1 en 2 als voor de maten 3 en 4 van het systeem verkrijgbaar in twee maten. Ze kunnen onder de knieën van het kind worden gelegd, zodat de knieën gebogen blijven. U kunt de rollen naar keuze op of onder de Airflow matras leggen. Gebruik van het Airflow kniekussen Wanneer uw kind op zijn zij slaapt, kunt u het Airflow kniekussen tussen zijn benen leggen, zodat de benen in een comfortabele en symmetrische houding komen te liggen. Het Airflow kniekussen is gevuld met hetzelfde speciale vezelmateriaal als de Airflow matras.

17 Nuttige informatie vastleggen Geef op de meegeleverde Sleepform registratiekaart aan hoe de verschillende steunelementen gepositioneerd moeten worden. U vindt een exemplaar van deze kaart in het instructiepakket. Wij adviseren u voor het dagelijkse gebruik een hoeslaken over het slaapsysteem aan te brengen. Verdere nuttige informatie kunt u vastleggen in het Sleepform slaapdagboek. Hierin kunt u de slaapgewoontes van uw kind gedurende de eerste maanden noteren, zodat u uw therapeut hierover kunt informeren. Ook kunt u het dagboek gebruiken om veranderingen in de slaaphouding van uw kind bij te houden. U vindt een exemplaar van dit dagboek in het instructiepakket. Gebruik van het temperatuurregulerende laken Het temperatuurregulerende laken is gemaakt van een technisch nieuwe stof die is ontwikkeld om de lichaamstemperatuur te helpen reguleren. De unieke wascellen absorberen niet alleen warmte, maar slaan de geabsorbeerde warmte ook op en verwarmen het lichaam, wanneer dit afkoelt. Leg het temperatuurregulerende laken eenvoudigweg over het beddenlaken dat over de Airflow matras is aangebracht. Bij gebruik van een incontinentieonderlegger kunt u het temperatuurregulerende laken het beste onder de onderlegger leggen om te voorkomen dat het laken vuil wordt. Informatie over reiniging en dagelijks onderhoud Wasvoorschrift Been-/kniebanden, borst-/heupbanden Deze componenten kunnen in hun geheel op 40 C in de wasmachine worden gewassen. Airflow kussen, Airflow matras, knierollen Om de overtrekken te verwijderen, opent u de ritssluiting. De binnenhoes kan eveneens worden verwijderd. De overtrekken en hoezen kunnen op 40 C worden gewassen. Het speciale vezelmateriaal kan onder de kraan of met de douchekop worden afgespoeld. Laat het daarna aan de lucht drogen. Het vezelmateriaal droogt zeer snel. Extra resp. vervangende overtrekken en hoezen zijn leverbaar. Sleepform matras Neem de matras af met zeep en warm water. Laat de matras goed drogen voordat u hem opbergt. Wanneer de matras gedesinfecteerd moet worden, behandel hem dan in zijn geheel met een 70% alcoholoplossing of het desinfectiemiddel Lysetol AF. Wanneer uw kind af en toe in bed plast, adviseren wij u een waterdicht en ademend onderlaken te gebruiken. Temperatuurregulerend laken Het temperatuurregulerende laken kan op 60 C in de machine worden gewassen.

18 Dagelijkse controles (ouders, leerkrachten en verzorgers) Om er zeker van te kunnen zijn dat het slaapsysteem veilig gebruikt kan worden, raden wij u aan het dagelijks aan een visuele inspectie te onderwerpen. Dit kan worden gedaan door de therapeut, de ouders of de verzorgers. Wat er hierbij precies moet worden gecontroleerd, wordt hieronder beschreven. 1. Controleer of het product schoon is en of er geen vlekken op zitten. 2. Controleer of alle stoffen en geweven onderdelen, klittenbandsluitingen en kunststof gespen in orde zijn en of ze geen sporen van slijtage vertonen of gerafeld zijn. 3. Controleer of de Sleepform matras luchtdicht is door de lucht eruit te laten ontsnappen en dan te kijken of de matras zijn vorm behoudt nadat het ventiel gesloten is. 4. Controleer de Sleepform matras op krassen en andere beschadigingen. Dicht eventuele gaten af met de stof die speciaal daarvoor met het product is meegeleverd. U kunt eventuele gaten vinden door middel van een visuele controle of door het oppervlak van de matras te bestrijken met een zeepoplossing en de matras dan te controleren op luchtbellen. Wanneer u een gat ontdekt, maak de betreffende plek dan schoon en laat het materiaal drogen. Kies een passend stukje stof uit om de matras te repareren en bestrijk zowel deze stof als de te repareren plek van de matras met lijm. Laat de lijm twee minuten intrekken en druk het stukje stof dan op het gat. Zorg ervoor dat er geen lucht onder het stukje stof achterblijft. Na 24 uur is de lijm volledig uitgehard. DOMPEL DE SLEEPFORM MATRAS NOOIT HELEMAAL ONDER WATER. Jaarlijkse inspectie (therapeut, technicus, Leckey productadviseur, dealer) Leckey adviseert voor alle producten om deze minimaal eens per jaar en telkens voor hergebruik zorgvuldig te inspecteren. Deze inspectie moet worden verricht door een technisch deskundige persoon die is geïnstrueerd in het gebruik van het product, en dient in ieder geval de volgende controles te omvatten. 1. Controleer of het product schoon is en of er geen vlekken op zitten. 2. Controleer of alle stoffen en geweven onderdelen, klittenbandsluitingen en kunststof gespen in orde zijn en of ze geen sporen van slijtage vertonen of gerafeld zijn. 3. Controleer of alle gespen goed gesloten kunnen worden. 4. Controleer of de Sleepform matras luchtdicht is door de lucht eruit te laten ontsnappen en dan te kijken of de matras zijn vorm behoudt nadat het ventiel gesloten is. 5. Controleer of het ventiel van de Sleepform matras goed functioneert. 6. Controleer de Sleepform matras op krassen en andere beschadigingen. Dicht eventuele gaten af met de stof die speciaal daarvoor met het product is meegeleverd. U kunt eventuele gaten vinden door middel van een visuele controle of door het oppervlak van de matras te bestrijken met een zeepoplossing en de matras dan te controleren op luchtbellen. Wanneer u een gat ontdekt, maak de betreffende plek dan schoon en laat het materiaal drogen. Kies een passend stukje stof uit om de matras te repareren en bestrijk zowel deze stof als de te repareren plek van de matras met lijm. Laat de lijm twee minuten intrekken en druk het stukje stof dan op het gat. Zorg ervoor dat er geen lucht onder het stukje stof achterblijft. Na 24 uur is de lijm volledig uitgehard. DOMPEL DE SLEEPFORM MATRAS NOOIT HELEMAAL ONDER WATER. 7. Controleer of de Airflow matras intact is en of het kussen gelijkmatig en vlak is en niet in de overtrek is verschoven.

19 Hergebruik van Leckey producten De meeste Leckey producten worden geselecteerd en besteld op basis van de behoeften van de individuele gebruiker. Voordat een product wordt vrijgegeven voor hergebruik, adviseren wij de therapeut die het product voorschrijft, te controleren of dit geschikt is voor de nieuwe gebruiker en of het niet is gemodificeerd of uitgerust met speciale hulpstukken. Daarnaast dient het product voordat het wordt vrijgegeven voor hergebruik, een zorgvuldige technische inspectie te ondergaan. Deze moet worden uitgevoerd door een technisch deskundige persoon die is geïnstrueerd in het gebruik en het onderhoud van het product. Controleer of het product zorgvuldig is gereinigd volgens de reinigings- en onderhoudsinstructies uit deze gebruiksaanwijzing. Periodiek onderhoud Periodieke onderhoudswerkzaamheden aan Leckey producten mogen uitsluitend worden verricht door technisch deskundige personen die zijn geïnstrueerd in het gebruik van de betreffende producten. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland kunt u contact opnemen met het Leckey Service Centre, tel.nr (Verenigd Koninkrijk) of (Ierland). Wanneer u vragen heeft over het periodieke onderhoud, helpt onze klantenservice u graag verder. In andere landen kunt u met vragen over het periodieke onderhoud terecht bij de internationale Leckey dealers, die u eveneens graag van dienst zijn. Nadere informatie over Leckey dealers kunt u vinden op onze website www. leckey.com. Zorg ervoor dat er een kopie van deze gebruiksaanwijzing wordt meegeleverd. Een kopie kan worden gedownload van onze website www. leckey.com. Leckey adviseert alle bevindingen van de productcontroles tijdens het hergebruik schriftelijk vast te leggen. Indien u ook maar enigszins twijfelt aan de veiligheid van uw Leckey product of bepaalde onderdelen niet of niet goed meer functioneren, staak het gebruik van het product dan onmiddellijk en neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice of met uw dealer.

20 Technische gegevens Product- en accessoirecodes Sleepform set maat Sleepform set maat Sleepform set maat Sleepform set maat (inhoud: Sleepform matras, borst-/heupband, been-/kniebanden, twee rasterlakens en Airflow matras) Testset voor therapeuten (maat 1 en 2) (inhoud: borst-/heupbanden, been-/kniebanden, Airflow kniekussen, kleine en grote knierollen, Airflow matras, twee rasterlakens voor een kinderbed, Sleepform matras) Testset voor therapeuten (maat 3 en 4) (inhoud: borst-/heupbanden, been-/kniebanden, Airflow kniekussen, kleine en grote knierollen, Airflow matras, twee rasterlakens voor een eenpersoonsbed, Sleepform matras) Testset voor therapeuten (maat 1 t/m 4) (inhoud: borst-/heupbanden, been-/kniebanden en Airflow kniekussens in alle maten, kleine en grote knierollen, Airflow matras, twee rasterlakens voor een kinderbed, twee rasterlakens voor een eenpersoonsbed, Sleepform matras. De bovenstaande componenten worden geleverd in een speciale Sleepform tas.)

21 Product- en accessoirecodes Borst-/heupbanden Been-/kniebanden Borst-/heupbanden Been-/kniebanden Airflow kniekussen Knierol groot Knierol klein Airflow matras Bevestigingsgordel voor kinderbed Hoeslakens voor kinderbed (2 stuks) Borst-/heupbanden Been-/kniebanden Airflow kniekussen Knierol groot Knierol klein Airflow matras Bevestigingsriem voor eenpersoonsbed Hoeslakens voor eenpersoonsbed (2 stuks) Borst-/heupbanden Been-/kniebanden Sleepform matras (inhoud: matras, pomp en Sleepform tas) Sleepform pomp NTL20 Sleepform tas Temperatuurregulerend laken maat 1 en Temperatuurregulerend laken maat 3 en Waterdichte matrashoes NTL27

22 Maten en technische gegevens Afmetingen van het product Component Maat Afmetingen in mm (inch) Sleepform matras universeel 950 x 950 mm (37.25 x ) Airflow matras 1 & X 1180 X 15mm(3775 X 46.5 X 0.6 ) 3 & X 330 X 60mm (9 X 13 X 2.4 ) Airflow kniekussen 1 & X 650 X 60mm (17.7 X 25.6 X 2.4 ) 3 & X 50 X 500mm (5.5 X 2 X 19.7 ) Knierol 1 & 2 small 140 X 50 X 500mm (5.5 X 2 X 19.7 ) 1 & 2 large 140 X 100 X 500mm (5.5 X 2 X 19.7 ) 3 & 4 small 195 X 75 X 900mm (7.7 X 3 X 35.4 ) large Gevoerde borst- en heupbanden Min. max. (mm) Min. max. (inch) 1 Breedte Omtrek Breedte Omtrek Breedte Omtrek Breedte Omtrek Gewatteerde been- en kniebanden Min. max. (mm) Min. max. (inch) 1 Omtrek Omtrek Omtrek Omtrek Bevestigingsriemen 1 & mm (24.8 ) riemlengte 3 & mm (40.2 ) riemlengte Temperatuurregulerend laken 1 & X 1220mm (32.4 X 48.8 ) 3 & X 2000mm (40 X 80 ) Waterdichte matrashoes universeel 860 X 760mm (34 X 30 )

23 Technische gegevens Medical Devices Regulations 2002 Component Voldoet aan Sleepform matras BS-EN en 2; 1994 BS EN 597-1:1995 BS EN 597-2:1995 BS 7177:1996 voldoet aan de eisen van NHS Firecode Document HTM 87 Knierollen BS EN ISO :1999 punt (kussens/nekrollen) Airflow matras BS EN 597-1:1995 Airflow kniekussen Binnenhoes BS 7175:1989:deel 3, ontstekingsbronnen 0,1,5 100% dampdoorlatend Latexvrij Overtrek (100% geborsteld katoen) Schuimstof Knierol Vezelmateriaal Airflow matras Airflow kniekussen Been-/kniebanden Borst-/heupbanden Max. lichaamsgewicht Airflow matras maat 1 en 2 Airflow matras maat 3 en 4 Reiniging Productgarantie Levensduur 100% dampdoorlatend Latexvrij Alle schuimstoffen zijn van het type CMHR (Combustion Modified High Resilience) en voldoen aan de eisen van BS 5852, deel 2, ontstekingsbron 5 en CAA Spec 8 Issue 2 Part 2.2b CAA Spec 8 Issue 2 Part 2.2b schuimstof klasse V (BS 3379). Inherent geringe vlamreactie Schedule 2 Part 1 The Furniture and Furnishings (Fire) (Safety) Regulations 1988 (based on BS 5852:1982 Part 2) Prestatie-eisen voor Airflow - BS 6595: 1985 : Clause 3.3 BS 4578: 1970 (91) 19 kg (42 lbs) 76 kg (167.2 lbs) Er gelden geen beperkingen voor het aantal keren dat het product gereinigd kan worden 2 jaar gewoonlijk meer dan 5 jaar Etikettering > CE-markering voor medische hulpmiddelen klasse 1 (MDD 93/42 EEC) > Productiejaar > Naam van de fabrikant > Samenstelling van het materiaal > Onderhoudsinstructies

24 Leckey Kilwee Business Park Dunmurry BT17 OHD Northern Ireland United Kingdom T: F: E: W: LS G629=FR-01-xxxx

Gebruiksaanwijzing StairSlider

Gebruiksaanwijzing StairSlider Gebruiksaanwijzing StairSlider 1. Inleiding De StairSlider is een vacuüm matras. Indien vacuüm immobilisatie nodig is, dan is het onmiddellijk beschikbaar. Er is geen extra opbergruimte voor een vacuüm

Nadere informatie

gebruikershandleiding

gebruikershandleiding BELANGRIJK:: LEES DE GEBRUIKERSHANDLEIDING AANDACHTIG DOOR EN BEWAAR DEZE VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE. GEEF ZE DOOR AAN DE VOLGENDE GEBRUIKER. gebruikershandleiding Om de veiligheid van uw baby te waarborgen:

Nadere informatie

my baby carrier NEDERLANDS GEBRUIKSAANWIJZING LET OP! BEWAAR DE GEBRUIKS- AANWIJZING VOOR LATERE REFERENTIE!

my baby carrier NEDERLANDS GEBRUIKSAANWIJZING LET OP! BEWAAR DE GEBRUIKS- AANWIJZING VOOR LATERE REFERENTIE! my baby carrier GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS Geïntegreerde hoofdsteun LET OP! BEWAAR DE GEBRUIKS- AANWIJZING VOOR LATERE REFERENTIE! > WAARSCHUWINGEN WAARSCHUWING: Je evenwicht kan door je eigen bewegingen

Nadere informatie

Gipsbroekenstoel GEBRUIKSAANWIJZING

Gipsbroekenstoel GEBRUIKSAANWIJZING Gipsbroekenstoel GEBRUIKSAANWIJZING INHOUDSOPGAVE PAGINA 1.0 INTRODUCTIE 1 2.0 TEKENINGEN VAN UW STOEL 2 3.0 VOOR UW VEILIGHEID 2 4.0 INSTELLEN EN INSTELLINGEN VAN UW STOEL 3 5.0 ZORG & ONDERHOUD 8 Introductie

Nadere informatie

Handleiding LifeGuard

Handleiding LifeGuard Handleiding LifeGuard I Introductie De LifeGuard bestaat uit een basisstation en een armband, die gebruikt kunnen worden als alarm bij onderdompeling in water en bij verdwalen. Ga naar www.manual-guide.com

Nadere informatie

Personenweegschaal MD 13523

Personenweegschaal MD 13523 Personenweegschaal MD 13523 Handleiding Inhoud Veiligheidsadviezen... 2 Over dit toestel... 2 Algemeen... 2 Op de juiste wijze omgaan et batterijen... 3 Repareer het toestel nooit zelf... 3 Inhoud van

Nadere informatie

Squiggles Saddle Seat Gebruiksaanwijzing

Squiggles Saddle Seat Gebruiksaanwijzing Squiggles Saddle Seat Gebruiksaanwijzing De Squiggles actieve stoel is ontwikkeld om een comfortabele en functionele zithouding mogelijk te maken waarin kinderen een groot aantal activiteiten kunnen verrichten.

Nadere informatie

ESRI 500. ESRI Blue - Line. Hoogwaardige alternerende systemen. ESRI... uw partner in zorg

ESRI 500. ESRI Blue - Line. Hoogwaardige alternerende systemen. ESRI... uw partner in zorg 1 ESRI Blue - Line Hoogwaardige alternerende systemen ESRI 500 2 Inhoud 1 digitale pomp met los stroomsnoer 1 wisseldrukmatras cell-on-cell 1 transporttas Bondige beschrijving matras 17 cell-on-cell luchtbanen.

Nadere informatie

Owner's Manual B A BYBJÖRN T R AV E L COT L I G H T. www.babybjorn.com

Owner's Manual B A BYBJÖRN T R AV E L COT L I G H T. www.babybjorn.com Owner's Manual B A BYBJÖRN T R AV E L COT L I G H T www.babybjorn.com BABYBJÖRN REISBEDJE LIGHT Gefeliciteerd met uw keuze voor het BABYBJÖRN Reisbedje Light, dat een praktisch en comfortabel reisbedje

Nadere informatie

slaap veilig slaap lekker

slaap veilig slaap lekker slaap veilig slaap lekker waarom deze folder? Soms overlijden kinderen tussen de 0 en 2 jaar onverwacht in hun slaap. Die kinderen leken gezond. Dat heet wiegendood. Er is veel onderzoek gedaan naar de

Nadere informatie

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking

Handleiding PVC-trapleuningprofielen. Installatie instructies Afwerking Handleiding PVC-trapleuningprofielen Installatie instructies Afwerking Installatie instructies De hoogwaardige PVC-trapleuningprofielen van Rubbermagazijn zijn gemaakt van thermoplastisch materiaal. Hierdoor

Nadere informatie

Inhoud Veiligheidsadviezen... 4 Ingebruikname... 6 Gebruik... 7

Inhoud Veiligheidsadviezen... 4 Ingebruikname... 6 Gebruik... 7 Inhoud Veiligheidsadviezen... 4 Bedoeld gebruik...4 Algemeen...4 Op de juiste wijze omgaan met batterijen...5 Nooit zelf repareren...5 Ingebruikname... 6 Inhoud verpakking controleren...6 Batterij plaatsen...6

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Leginstructies Voorbereiding De PVC-kliktegels van Rubbermagazijn bieden eindeloze mogelijkheden om uw persoonlijke voorkeur te geven aan

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies

Onderhoudsinstructies Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Regelmatig stofzuigen of met een zachte bezem vegen beperkt het risico van krassen. Gebruik een deurmat

Nadere informatie

Byzoo Sous Vide Hippo

Byzoo Sous Vide Hippo Byzoo Sous Vide Hippo handleiding 220-240V, 50Hz 800W BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN LEES ALLE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK EN BEWAAR VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE 1 Lees alle instructies zorgvuldig voor

Nadere informatie

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107 Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT Modelnr.: *688.107 GEBRUIKSAANWIJZING Om volledig gebruik te maken van de mogelijkheden en storingen tot het minimum te beperken raden wij u aan om de gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Repose. Bedienungsanleitung Instructiehandleiding

Repose. Bedienungsanleitung Instructiehandleiding Repose Bedienungsanleitung Instructiehandleiding 1. Technische Beschrijving Luchtpomp Oplegmatras Zitkussen Hielwig Hielbescherming Repose is een statisch systeem met luchtkamers. De verpakking bestaande

Nadere informatie

BGR 233 GEKEURD (DE) Gebruikshandleiding Laadbrug. Bekijk de instructievideo op www.kruizinga.nl

BGR 233 GEKEURD (DE) Gebruikshandleiding Laadbrug. Bekijk de instructievideo op www.kruizinga.nl BGR 233 GEKEURD (DE) Gebruikshandleiding Laadbrug Bekijk de instructievideo op www.kruizinga.nl Lees mij eerst! 1Lees deze handleiding zorgvuldig voor de laadbrug te gebruiken. De handleiding omschrijft

Nadere informatie

Positioneringkussens

Positioneringkussens Positioneringkussens Samenstelling Vulling De vulling van het kussen bestaat uit kleine polyesterbolletjes. Deze zijn vormvast, brandvertragend, milieuvriendelijk en zorgen voor een goede temperatuur en

Nadere informatie

NEDERLANDS. Veiligheidsvoorschriften Stel het product niet bloot aan water of vocht Verf niet over de rookmelder

NEDERLANDS. Veiligheidsvoorschriften Stel het product niet bloot aan water of vocht Verf niet over de rookmelder Inhoudsopgave Inleiding 23 Veiligheidsvoorschriften 23 Verpakkingsinhoud 23 Technische specificaties 24 Beschrijving van het product en gebruiksaanwijzing 24 Installatie-instructies 27 Onderhoud 29 Garantie

Nadere informatie

Owner's Manual. BabyBjörn Babysitter Balance.

Owner's Manual. BabyBjörn Babysitter Balance. Owner's Manual BabyBjörn Babysitter Balance www.babybjorn.com 1 BabyBjörn Babysitter Balance Gefeliciteerd met uw keuze van BabyBjörn Babysitter Balance. Deze is ontwikkeld in nauwe samenwerking met kinderartsen

Nadere informatie

WATERZAK HARDSIDE MONO & DUO

WATERZAK HARDSIDE MONO & DUO MONTAGE- EN GEBRUIKERSHANDLEIDING WATERZAK HARDSIDE MONO & DUO Inleiding Wij raden aan om deze handleiding vóóraf goed door te nemen. Werk zorgvuldig en volg de instructies nauwkeurig op. Wij adviseren

Nadere informatie

Babyhaler. Informatie voor ouders of verzorgers

Babyhaler. Informatie voor ouders of verzorgers Babyhaler Informatie voor ouders of verzorgers De dosis-aërosol Uw arts heeft uw kind een geneesmiddel voorgeschreven voor problemen met de luchtwegen. Dit geneesmiddel bestaat uit een zeer fijn poeder,

Nadere informatie

Informatie voor de gebruikers van kozijn, ramen en deuren.

Informatie voor de gebruikers van kozijn, ramen en deuren. Informatie voor de gebruikers van kozijn, ramen en deuren. Kochs kozijnen, ramen en deuren zijn hoogwaardige bouwelementen met een veelvoud aan mogelijkheden. Om U jaren lang naar tevredenheid te kunnen

Nadere informatie

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies

HANDLEIDING. Sesame. Thermoplastic Tank Technologies HANDLEIDING Sesame Thermoplastic Tank Technologies INSTALLATIE- EN GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD 1. ALGEMEEN 3 2. BELANGRIJK 3 3. INSTALLATIE EXPANSIEVAT 4 4. GEBRUIK EXPANSIEVAT 5 5. VERVANGEN LUCHTCEL 5

Nadere informatie

De trap op of aflopen: Probeer uw lichaam rechtop te houden en niet voorover te kantelen.

De trap op of aflopen: Probeer uw lichaam rechtop te houden en niet voorover te kantelen. GEBRUIKSAANWIJZING Welkom! Een gezonde wervelkolom: Stress en de dagelijkse bezigheden dragen bij aan het ontwikkelen van slechte gewoontes als het gaat om de zorg voor onze wervelkolom. Er zijn bijvoorbeeld

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies

Onderhoudsinstructies Onderhoudsinstructies Uw nieuwe vloer heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Regelmatig stofzuigen of met een zachte bezem vegen beperkt het risico van krassen.

Nadere informatie

Installatiehandleiding en gebruikershandleiding

Installatiehandleiding en gebruikershandleiding Elektrisch in hoogte verstelbare aankleedtafel MEDI Installatiehandleiding en gebruikershandleiding Aangepast sanitair Populierenlaan 59, 1911 BK Telefoon (0251) 316482 Fax (0251) 314043 Website www.sanmedi.nl

Nadere informatie

Meubilering voor minicréches

Meubilering voor minicréches Meubilering voor minicréches Een veilig kinderbed Een kinderbed is veilig als de volgende punten in orde zijn: De markering EN 716 staat op het bed. Dit betekent dat het voldoet aan de Europese norm. Aan

Nadere informatie

OPBLAASBARE BACKTRACTION BELT GEBRUIKSAANWIJZING

OPBLAASBARE BACKTRACTION BELT GEBRUIKSAANWIJZING OPBLAASBARE BACKTRACTION BELT GEBRUIKSAANWIJZING 1 NB: Dit is een nieuwe, verbeterde versie, voorzien van een nieuw ventiel. De juiste manier om de om te doen: 1. Zorg dat de Decompression Belt geen lucht

Nadere informatie

Slim tube HE. Volledige gids voor Quantum-producten

Slim tube HE. Volledige gids voor Quantum-producten Slim tube HE Volledige gids voor Quantum-producten Inhoudsopgave Aanpassing Slim tube HE...1 Onderdelen van een hoortoestel met Slim tube HE...2 Afmetignen van Slim tube HE...2 De juiste lengte van de

Nadere informatie

Digitale bagageweger. nr. 200-630. Lees deze gebruikshandleiding aandachtig door a.u.b., voordat u het apparaat gebruikt! 7

Digitale bagageweger. nr. 200-630. Lees deze gebruikshandleiding aandachtig door a.u.b., voordat u het apparaat gebruikt! 7 Digitale bagageweger nr. 200-630 Lees deze gebruikshandleiding aandachtig door a.u.b., voordat u het apparaat gebruikt! 7 Veiligheidsinstructies Lees de in de onderhavige gebruikshandleiding opgenomen

Nadere informatie

Veiligheidsinstructies Pijpenbuiger Datona

Veiligheidsinstructies Pijpenbuiger Datona Veiligheidsinstructies Pijpenbuiger Datona *dt-56102man* LEES VOOR GEBRUIK EERST DEZE HANDLEIDING Inhoud Inleiding... 2 Veiligheidsinstructies... 2 Technische gegevens... 3 Voor gebruik... 3 Gebruik en

Nadere informatie

Veiligheidsinstructies Werkplaatskraan Datona

Veiligheidsinstructies Werkplaatskraan Datona Veiligheidsinstructies Werkplaatskraan Datona *dt-53114man* LEES VOOR GEBRUIK EERST DEZE HANDLEIDING Inhoud Inleiding... 2 Veiligheidsinstructies... 2 Technische gegevens... 2 Voor gebruik... 2 Gebruik

Nadere informatie

A Original-Gebrauchsanleitung V1/0516

A Original-Gebrauchsanleitung V1/0516 6L A100268 Original-Gebrauchsanleitung V1/0516 NL/B Technische gegevens Naam Nr art.: Uitvoering: Afmetingen: Gewicht: Thermische pannen set 6L A100268 De set bestaat uit: pan met glazen deksel, thermische

Nadere informatie

CAL. Y182, 7T32 ALARM CHRONOGRAAF

CAL. Y182, 7T32 ALARM CHRONOGRAAF NEDERLANDS CAL. Y182, 7T32 ALARM CHRONOGRAAF TIJD/KALENDER Uur- en minuutwijzer met kleine secondewijzer. Datum wordt in getallen weergegeven. ALARM Kan worden ingesteld op basis van 12uurs-instelling

Nadere informatie

Garantie und Pflegeanleitung Garantie et instructions d entretien Garanzia e istruzioni per la manutenzione Guarantee and maintenance instructions

Garantie und Pflegeanleitung Garantie et instructions d entretien Garanzia e istruzioni per la manutenzione Guarantee and maintenance instructions D F I GB NL Garantie und Pflegeanleitung Garantie et instructions d entretien Garanzia e istruzioni per la manutenzione Guarantee and maintenance instructions Garantie en onderhoudsvoorschriften Welkom

Nadere informatie

Handleiding voor de installateur z.o.z. Heating Koeling Fresh Air Clean Air

Handleiding voor de installateur z.o.z. Heating Koeling Fresh Air Clean Air ComfoFan S ZMV Handleiding voor de gebruiker Handleiding voor de installateur z.o.z. Heating Koeling Fresh Air Clean Air Inhoudsopgave 1. Introductie...2 2. Werking systeem...3 3. Garantie...4 4. Bediening...4

Nadere informatie

Gebruiks- en montage instructies VERWARMINGSTOESTEL

Gebruiks- en montage instructies VERWARMINGSTOESTEL Gebruiks- en montage instructies VERWARMINGSTOESTEL Gelieve alvorens het toestel te gebruiken, de instructies in deze handleiding grondig te lezen. Inhoud Pg. Veiligheid 2 Aansluiting van de gasfles 3

Nadere informatie

ACTIVE Erection System

ACTIVE Erection System ACTIVE Erection System Medisch hulpmiddel om een erectie te verkrijgen Gebruiksaanwijzing Nederlands Oorzaken voor erectiestoornissen De belangrijkste oorzaken van erectiestoornissen en impotentie zijn:

Nadere informatie

MATRAIR. ONTDEK HOE NACHTRUST JE DAGRUST KAN VERBETEREN.

MATRAIR. ONTDEK HOE NACHTRUST JE DAGRUST KAN VERBETEREN. MATRAIR. ONTDEK HOE NACHTRUST JE DAGRUST KAN VERBETEREN. NATUURLIJK SLAPEN LIEVER ZONDER PIJNSTILLERS VAARWEL TEGEN PIJN IN DE ONDERRUG Werken in de tuin, een potje hockey, of wellicht tennissen met vrienden,

Nadere informatie

Early Sitting System Gebruiksaanwijzing

Early Sitting System Gebruiksaanwijzing Early Sitting System Gebruiksaanwijzing Het Squiggles Early Sitting System is een product voor vroegtijdige interventie dat is ontwikkeld om tijdens het spelen een aantal therapeutische houdingen mogelijk

Nadere informatie

UB 64. O Spann elektrische deken. Gebruiksaanwijzing...2. BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany www.beurer.com. 06.0.

UB 64. O Spann elektrische deken. Gebruiksaanwijzing...2. BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany www.beurer.com. 06.0. UB 64 NL 06.0.43510 Hohenstein O Spann elektrische deken Gebruiksaanwijzing...2 BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm, Germany www.beurer.com Inhoud Nederlands 1. Leveringsomvang... 3 1.1 Beschrijving

Nadere informatie

De IKEA matrassen, matrasbodems en lattenbodems worden zeer grondig getest om na te gaan of ze voldoen aan onze strenge kwaliteits- en

De IKEA matrassen, matrasbodems en lattenbodems worden zeer grondig getest om na te gaan of ze voldoen aan onze strenge kwaliteits- en Matrassen De IKEA matrassen, matrasbodems en lattenbodems worden zeer grondig getest om na te gaan of ze voldoen aan onze strenge kwaliteits- en duurzaamheidsnormen en aan de strengste normen voor huishoudelijk

Nadere informatie

Jasper van Stiphout Anthonie v/d Heimstraat CD Zwolle Inhoudsopgave

Jasper van Stiphout Anthonie v/d Heimstraat CD Zwolle Inhoudsopgave Jasper van Stiphout Anthonie v/d Heimstraat 38 8022 CD Zwolle 06-44 04 22 55 Gebruikershandleiding: luchtkussen Kasteel Inhoudsopgave A. Gebruik opblaasbaar object B. Controle opblaasbaar object C. Omgeving

Nadere informatie

Het Comfort Ligsysteem

Het Comfort Ligsysteem Het Comfort Ligsysteem GEBRUIKSAANWIJZING Innocare b.v. Leemansweg 80 6827 BX Arnhem Postbus 4088 6803 EB Arnhem Tel. 026-3883598 Fax 026-3883936 info@innocare.nl www.innocare.nl Het Comfort Ligsysteem

Nadere informatie

15% Nieuw bed? Nieuwe Auping! voordeel. Auping helpt je bij het vinden van het juiste bed. op het Auping assortiment *

15% Nieuw bed? Nieuwe Auping! voordeel. Auping helpt je bij het vinden van het juiste bed. op het Auping assortiment * Nieuw bed? Nieuwe Auping! Auping helpt je bij het vinden van het juiste bed 15% voordeel op het Auping assortiment * * Vraag naar de voorwaarden in de winkel of kijk op www.auping.be/zomeractie Laat je

Nadere informatie

Ontdek het bed van uw dromen

Ontdek het bed van uw dromen Ontdek het bed van uw dromen H e t b e d v a n u w d r o m e n Medicomfort is producent en leverancier van topkwaliteit traagschuim producten. De laatste jaren hebben wij ons steeds meer gespecialiseerd

Nadere informatie

Bepaal de beginsituatie

Bepaal de beginsituatie By SmallVips Veiligheidsvoorschriften Voordat het SwaddleSystem in gebruik genomen wordt, moeten de volgende punten in acht genomen worden: 1. Gebruik het SwaddleSystem tot een leeftijd van maximaal 8

Nadere informatie

vacurex het einde van uw erectie probleem handleiding erectie handpomp Gebruiksvriendelijk en succes verzekerd! vacuüm erectie systemen

vacurex het einde van uw erectie probleem handleiding erectie handpomp Gebruiksvriendelijk en succes verzekerd! vacuüm erectie systemen het einde van uw erectie probleem Gebruiksvriendelijk en succes verzekerd! handleiding erectie handpomp hoe gebruikt u de Vacurex erectie handpomp? Lees voor gebruik de handleiding goed door Inhoud van

Nadere informatie

Veiligheidsinstructies Versnellingsbakkrik Datona

Veiligheidsinstructies Versnellingsbakkrik Datona Veiligheidsinstructies Versnellingsbakkrik Datona *dt-53107man* LEES VOOR GEBRUIK EERST DEZE HANDLEIDING Inhoud Inleiding... 2 Veiligheidsinstructies... 2 Technische gegevens... 2 Voor gebruik... 3 Gebruik

Nadere informatie

NL handleiding supplement Mug Press MPR-2

NL handleiding supplement Mug Press MPR-2 NL handleiding supplement Mug Press MPR-2 Dit is een supplement met daarin de belangrijkste instellingen in het Nederlands. Dit supplement dient niet ter vervanging van de meegeleverde handleiding. Neem

Nadere informatie

TurnSheet SystemRoMedic TM

TurnSheet SystemRoMedic TM TurnSheet User manual - English Bruksanvisning - Svenska Brukermanual - Norsk Brugsvejledning - Dansk Käyttöohje - Suomi Gebrauchsanweisung - Deutsch Handleiding Manuel utilisateur - Français Manuale utente

Nadere informatie

Silvana Support: Verkoopprijslijst

Silvana Support: Verkoopprijslijst Silvana Support: Verkoopprijslijst ontwikkeld in samenwerking met fysiotherapeuten soepele neksteun voor ondersteuning van de nekwervels tijk effectief behandeld met Sanitized (tegen huisstofmijt) verkrijgbaar

Nadere informatie

Veiligheidsinstructies Werkplaatspers Datona

Veiligheidsinstructies Werkplaatspers Datona Veiligheidsinstructies Werkplaatspers Datona *dt-56202man* LEES VOOR GEBRUIK EERST DEZE HANDLEIDING Inhoud Inleiding... 2 Veiligheidsinstructies... 2 Technische gegevens... 3 Voor gebruik... 3 Gebruik

Nadere informatie

GEBRUIK EN ONDERHOUD. Pruis. Orthopedische Schoentechniek

GEBRUIK EN ONDERHOUD. Pruis. Orthopedische Schoentechniek GEBRUIK EN ONDERHOUD Pruis Orthopedische Schoentechniek Gebruik en onderhoud Uw schoenen worden met de grootst mogelijke zorg gemaakt. Natuurlijk wilt u langdurig en zonder klachten profijt hebben van

Nadere informatie

Ontsmetting en onderhoud

Ontsmetting en onderhoud ONTSMETTEN Gezichten van de Laerdal reanimatie-oefenpop ontsmetten Wij raden u aan elke cursist te voorzien van een eigen oefenpopgezicht. Hierdoor hoeft er niet na elke cursist ontsmetting plaats te vinden.

Nadere informatie

BORA Waterwand t.b.v. stofvrij schuren/slijpen

BORA Waterwand t.b.v. stofvrij schuren/slijpen BORA Waterwand t.b.v. stofvrij schuren/slijpen Introductie De gebruiksaanwijzingen zijn een belangrijk bestanddeel van de machine en moeten samen met de machine aan de gebruiker geleverd worden. Het handboek

Nadere informatie

Houten Jaloezieën MONTAGEVOORSCHRIFTEN

Houten Jaloezieën MONTAGEVOORSCHRIFTEN Houten Jaloezieën MONTAGEVOORSCHRIFTEN U DIENT HET VOLGENDE TE HEBBEN STAP 1 STAP 2 STUKLIJST HOUTEN JALOEZIEËN Beugels & Veiligheidssysteem Houtschroeven voor beugels - (2 per beugel) 2 schroeven per

Nadere informatie

INLEIDING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN SYMBOLEN. De symbolen in deze gebruiksaanwijzing. Symbolen op het apparaat

INLEIDING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN SYMBOLEN. De symbolen in deze gebruiksaanwijzing. Symbolen op het apparaat INLEIDING Deze gebruiksaanwijzing is bedoeld voor Rapid 100E. Lees ze eerst grondig door alvorens u het apparaat in gebruik neemt. Deze gebruiksaanwijzing bevat de veiligheidsvoorschriften, de voorschriften

Nadere informatie

WHIRLPOOL AKR643GY. Gebruiksaanwijzing

WHIRLPOOL AKR643GY. Gebruiksaanwijzing WHIRLPOOL AKR643GY Gebruiksaanwijzing 3Nl33014.fm5 Page 16 Monday, August 27, 2001 4:45 PM GEBRUIKSAANWIJZING VOOR DE INGEBRUIKNEMING MILIEUTIPS ALGEMENE VOORZORGSMAATREGELEN EN ADVIEZEN BEDIENING ONDERHOUD

Nadere informatie

Thule Bassinet Instructies

Thule Bassinet Instructies B 51100997 Thule Bassinet Instructies B BESCHRIJVING VAN DE ONDERDELEN A. Reiswieg B. Voetenhoes C. Muggennet D. Linkermontagebeugel E. Rechtermontagebeugel C A D E WAARSCHUWING F2050-16 Laat het kind

Nadere informatie

Beter slapen op vakantie

Beter slapen op vakantie Beter slapen op vakantie Niet zelf meten Makkelijk te bestellen Gratis thuisbezorgd EEN DRÖM kwaliteitsmatras op maat Gerust op reis begint met een goed matras De meeste mensen gaan op vakantie om er even

Nadere informatie

Qufora IrriSedo conus systeem

Qufora IrriSedo conus systeem Qufora IrriSedo conus systeem Eenvoudig en hygiënisch irrigeren NIEUW Gecoate conus voor eenmalig gebruik Aan de slag met irrigatie Irrigatie - de natuurlijke keuze Uit onderzoek blijkt dat één op de tien

Nadere informatie

Je begeleidt een kraamvrouw bij het geven van borstvoeding aan de pasgeborene

Je begeleidt een kraamvrouw bij het geven van borstvoeding aan de pasgeborene 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 Opdrachtformulier Je begeleidt een kraamvrouw bij het geven van borstvoeding aan de pasgeborene Naam student: Datum: Opdracht 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en

Nadere informatie

HOOFDKUSSENS EN COMFORTPRODUCTEN

HOOFDKUSSENS EN COMFORTPRODUCTEN HOOFDKUSSENS EN COMFORTPRODUCTEN Hoofdkussens Kies uw perfecte TEMPUR hoofdkussen Door het juiste hoofdkussen te kiezen, kunt u uw lichaamshouding verbeteren en hiermee tegelijkertijd de kwaliteit van

Nadere informatie

HD 90 HD 100. O Verwarmingsdeken. Gebruiksaanwijzing

HD 90 HD 100. O Verwarmingsdeken. Gebruiksaanwijzing HD 90 HD 100 NL O Verwarmingsdeken Gebruiksaanwijzing 06.0.43510 Hohenstein BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) Tel.: +49 (0)731 / 39 89-144 Fax: +49 (0)731 / 39 89-255 www.beurer.de Mail:

Nadere informatie

Mijn baby heeft een voorkeurshouding... Wat nu?

Mijn baby heeft een voorkeurshouding... Wat nu? Mijn baby heeft een voorkeurshouding... Wat nu? Adviezen voor de hantering van uw baby Als uw baby in de eerste levensmaanden altijd met z n hoofd op dezelfde kant ligt, kan hij een afgeplat hoofd krijgen.

Nadere informatie

PERFECTE ONDERSTEUNING VOOR LICHAAM EN GEEST.

PERFECTE ONDERSTEUNING VOOR LICHAAM EN GEEST. PERFECTE ONDERSTEUNING VOOR LICHAAM EN GEEST. Curem_combibrochure NL_112013.indd 1 10-12-13 14:35 PERFECTE ONDERSTEUNING OOK VOOR JOU. Verkwikkende slaap is een weldaad voor lichaam en geest. Daarom zien

Nadere informatie

Voorwoord HTZ DPK 800 HTZ DPK 800N Frequenties en periodieke keuringen & inspecties . Let er op dat de accumulatordruk minimaal 50 bar is.

Voorwoord HTZ DPK 800 HTZ DPK 800N Frequenties en periodieke keuringen & inspecties . Let er op dat de accumulatordruk minimaal 50 bar is. Voorwoord Met deze gebruiksaanwijzing willen wij proberen u een zo duidelijk mogelijk advies te geven betreffende het gebruik en onderhoud van de door u aangeschafte dakplatenklem. Deze gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Postbus 841 6800 AV Arnhem Info@gnd.nl www.gnd.nl 026 379 0216. GND-onderhoudsvoorschriften binnendeuren

Postbus 841 6800 AV Arnhem Info@gnd.nl www.gnd.nl 026 379 0216. GND-onderhoudsvoorschriften binnendeuren Postbus 841 6800 AV Arnhem Info@gnd.nl www.gnd.nl 026 379 0216 GND-onderhoudsvoorschriften binnendeuren versie 2014 INHOUDSOPGAVE 1. GND-garantie:... 3 1.1. GND-garantiereglement:... 3 1.2 GND-garantielabel:...

Nadere informatie

click! a b c d g h Gebruiksaanwijzing j k > 25 cm l m Lichaamslengte cm. Max. gewicht 13 kg. UN regulation no. R129 i-size Leeftijd 0-12 m.

click! a b c d g h Gebruiksaanwijzing j k > 25 cm l m Lichaamslengte cm. Max. gewicht 13 kg. UN regulation no. R129 i-size Leeftijd 0-12 m. 1 3 a b c d e f g h click! Gebruiksaanwijzing 4 i j k l m > 25 cm 2 5 Lichaamslengte 40-75 cm. Max. gewicht 13 kg. Leeftijd 0-12 m. UN regulation no. R129 i-size 8 9 Dank u voor uw keuze voor de BeSafe

Nadere informatie

VORTEX. Non Electrostatic Holding Chamber PARI GmbH Spezialisten für effektive Inhalation, 051D1001 -H- 04/08

VORTEX. Non Electrostatic Holding Chamber PARI GmbH Spezialisten für effektive Inhalation, 051D1001 -H- 04/08 VORTX Non lectrostatic Holding Chamber 2008 PARI GmbH Spezialisten für effektive Inhalation, 051D1001 -H- 04/08 1 B1 B2 D C A 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 NL Gebruiksaanwijzing voor gebruik thuis PARI GmbH

Nadere informatie

Gebruiks- en montagehandleiding

Gebruiks- en montagehandleiding Gebruiks- en montagehandleiding Opberglade ESS 3060-10 Lees beslist de gebruiks- en montagehandleiding voordat u uw apparaat plaatst, nl-nl installeert en in gebruik neemt. Dat is veiliger voor uzelf en

Nadere informatie

Welcome to the North. TEMPUR North slaapsysteem

Welcome to the North. TEMPUR North slaapsysteem Welcome to the North TEMPUR North slaapsysteem North slaapsysteem Het TEMPUR North slaapsysteem is geïnspireerd op de uitgestrekte landschappen en de ongerepte natuur van het Noorden. Door de ronde vormen

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies level 1

Onderhoudsinstructies level 1 level Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Uw vloer dient direct na oplevering voorzien te worden van een extra laag Solidfloor onderhoudsolie

Nadere informatie

TopSheet SystemRoMedic TM

TopSheet SystemRoMedic TM TopSheet User manual - English Bruksanvisning - Svenska Brukermanual - Norsk Brugsvejledning - Dansk Käyttöohje - Suomi Gebrauchsanweisung - Deutsch Handleiding Nederlands Manuel utilisateur - Français

Nadere informatie

ComfoFan CMF 14 Handleiding voor de gebruiker

ComfoFan CMF 14 Handleiding voor de gebruiker ComfoFan CMF 14 Handleiding voor de gebruiker Handleiding voor de installateur z.o.z. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Inhoudsopgave 1. Introductie...2 2. Werking systeem...3 3. Garantie...4 4.

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies level 1

Onderhoudsinstructies level 1 level Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Uw vloer dient direct na oplevering voorzien te worden van een extra laag Solidfloor onderhoudsolie

Nadere informatie

Veiligheidsinstructies Aluminium krikken Datona

Veiligheidsinstructies Aluminium krikken Datona Veiligheidsinstructies Aluminium krikken Datona *dt-53211man* LEES VOOR GEBRUIK EERST DEZE HANDLEIDING Inhoud Inleiding... 2 Veiligheidsinstructies... 2 Technische gegevens... 2 Voor gebruik... 3 Gebruik

Nadere informatie

8. Onderhoud 8. ONDERHOUD. 8.1 Winteropslag. Robotmaaier

8. Onderhoud 8. ONDERHOUD. 8.1 Winteropslag. Robotmaaier 8. Onderhoud Controleer en maak de Husqvarna-robotmaaier regelmatig schoon en vervang eventuele versleten onderdelen voor een betere betrouwbaarheid en een langere levensduur. Zie voor meer informatie

Nadere informatie

Angxelo Furnitures Pastoor van Weerdtstraat 19 5395 TG Teeffelen (Oss) T: 0412-481413 E: info@angxelo.com I: www.angxelo.com

Angxelo Furnitures Pastoor van Weerdtstraat 19 5395 TG Teeffelen (Oss) T: 0412-481413 E: info@angxelo.com I: www.angxelo.com Comfort, levensduur, uitstraling, kwaliteit. Zomaar wat woorden? Bij ons niet! Al deze eigenschappen zijn verwerkt in onze collectie. Door ons vanaf het ontwerp al bezig te houden met deze eigenschappen

Nadere informatie

Een zorgvrager ondersteunen bij het vinden van een geschikte lichaamshouding

Een zorgvrager ondersteunen bij het vinden van een geschikte lichaamshouding OPDRACHTFORMULIER Een zorgvrager ondersteunen bij het vinden van een geschikte lichaamshouding Naam student: Datum: Voordat je gaat oefenen 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer

Nadere informatie

Handleiding werken met een mal Handleiding Het werken met een polyester mal.

Handleiding werken met een mal Handleiding Het werken met een polyester mal. Handleiding Het werken met een polyester mal. Hoekseize 3 8711 HR WORKUM tel.: 0515-543556 info@polymat.nl www.polymat.nl. Het werken met een polyester mal. 1. Info vooraf 2. Mallen bouw en plug. 3. het

Nadere informatie

Installatie & Onderhoudsinstructies 10-2015

Installatie & Onderhoudsinstructies 10-2015 Installatie & Onderhoudsinstructies 1 10-2015 VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK Om veiligheid en een lange levensduur van dit product te garanderen, zal u de bijgesloten instructies strikt in acht moeten nemen.

Nadere informatie

aanbevolen halve prijs! * 2 e matras M Line slaapsystemen door topsporters én fysiotherapeuten Voortreffelijke drukverdeling Uitstekende ondersteuning

aanbevolen halve prijs! * 2 e matras M Line slaapsystemen door topsporters én fysiotherapeuten Voortreffelijke drukverdeling Uitstekende ondersteuning Epke Zonderland M Line slaapsystemen aanbevolen door topsporters én fysiotherapeuten Voortreffelijke drukverdeling Uitstekende ondersteuning 2 e matras prijs! * Goede ventilatie www.mline.nl Het samenspel

Nadere informatie

GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING

GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING GASTRO BUFFET - SALADEBAR GEBRUIKSAANWIJZING EN ONDERHOUDSHANDLEIDING SBM3 / 125.505 SBM4 / 125.510 SBM6 / 125.520 INHOUDSOPGAVE 1. DOEL en BEREIK 2. AANSPRAKELIJKHEID 3. AANWIJZINGEN 4. BASISEIGENSCHAPPEN

Nadere informatie

Verbeter dankzij SlaapID uw slaapgedrag. Geniet van een optimale nacht en dag!

Verbeter dankzij SlaapID uw slaapgedrag. Geniet van een optimale nacht en dag! Verbeter dankzij SlaapID uw slaapgedrag. Geniet van een optimale nacht en dag! Waarom de SlaapID -service? Slapen is essentieel voor iedereen! Alleen zouden mensen veel beter kunnen slapen dan ze nu doen.

Nadere informatie

Een zichzelf activerend hondenfluitje, gebaseerd op een microchip. Een prettige, stress vrije, unieke training voor zowel hond als baas.

Een zichzelf activerend hondenfluitje, gebaseerd op een microchip. Een prettige, stress vrije, unieke training voor zowel hond als baas. Welkom! Dank u voor uw keuze voor de Dog-e-walk. Deze gebruiksaanwijzing bevat een volledige beschrijving van het gebruik van de traninigshulp Dog-e-walk. Voor een optimaal resultaat adviseren wij u de

Nadere informatie

Stappenplan voor het plakken van een zonneband met streamer

Stappenplan voor het plakken van een zonneband met streamer Opletten! Deze handleiding is geen garantie dat het plakken goed gaat, er kunnen daarom ook geen rechten aan worden ontleent. Deze handleiding dient gebruikt te worden als leidraad. Dit is de manier waarop

Nadere informatie

Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001

Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001 Applicatiemethoden voor Avery zelfklevende films uitgebracht: 20/09/2001 Avery zelfklevende films zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende kwaliteiten voor even zovele verschillende toepassingen.

Nadere informatie

Een zorgvrager met zelfzorgpassiviteiten volledig wassen

Een zorgvrager met zelfzorgpassiviteiten volledig wassen 1 1 1 1 1 0 1 0 0 1 Opdrachtformulier Een zorgvrager met zelfzorgpassiviteiten volledig wassen Naam student: Datum: 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen.

Nadere informatie

Printed: 07.07.2013 Doc-Nr: PUB / 5071466 / 000 / 00

Printed: 07.07.2013 Doc-Nr: PUB / 5071466 / 000 / 00 OORSPRONKELIJKE GEBRUIKSAANWIJZING DD-ST-150/160-CCS Kruisrails Lees de handleiding beslist voordat u de machine de eerste keer gebruikt. Bewaar deze handleiding altijd bij het apparaat. Geef het apparaat

Nadere informatie

Voor een volledig overzicht van ons gamma verwijzen we graag naar de ADVYS catalogus "ADL-hulpmiddelen" of naar de website.

Voor een volledig overzicht van ons gamma verwijzen we graag naar de ADVYS catalogus ADL-hulpmiddelen of naar de website. Positioneringskussens Adhome traagschuim Positioneringskussens Adhome traagschuim Voor een volledig overzicht van ons gamma verwijzen we graag naar de ADVYS catalogus "ADL-hulpmiddelen" of naar de website.

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Parkeerhulp, achter. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden

Installation instructions, accessories. Parkeerhulp, achter. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden Installation instructions, accessories Instructienr. 30765380 Versie 1.3 Ond. nr. 31269617, 31285040, 31285042, 31269618, 31339902, 31339903 Parkeerhulp, achter Volvo Car Corporation Parkeerhulp, achter-

Nadere informatie

Maatregelen nemen om decubitus te voorkomen bij een zorgvrager

Maatregelen nemen om decubitus te voorkomen bij een zorgvrager OPDRACHTFORMULIER Maatregelen nemen om decubitus te voorkomen bij een zorgvrager Naam student: Datum: Voordat je gaat oefenen 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen.

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING FLEXI

GEBRUIKERSHANDLEIDING FLEXI GEBRUIKERSHANDLEIDING FLEXI GEFELICITEERD! U heeft de keuze gemaakt voor een Combi-Camp. Dat betekent dat u oog heeft voor kwaliteit en duurzaamheid. Wij hopen dat u veel onbezorgde en geweldige vakanties

Nadere informatie

HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT

HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT HANDLEIDING KARSTEN TUNNELTENT Type 2800 en 3600 Gefeliciteerd met uw Karsten Tunneltent, een ambachtelijk kwaliteitsproduct van Karsten Tenten B.V. Voor optimaal kampeerplezier raden wij u aan om deze

Nadere informatie

AHPO-6/18 GOLD Narijskast/oven

AHPO-6/18 GOLD Narijskast/oven AHPO-6/18 GOLD Narijskast/oven Gebruikshandleiding Voor informatie of technische bijstand belt u: 011-314-231-1130 502366A INHOUD INLEIDING VAN DE FABRIKANT... 2 GEBRUIKSAANWIJZING RIJSKAST... 3 GEBRUIKSAANWIJZING

Nadere informatie

GIDS VOOR DE GEBRUIKER

GIDS VOOR DE GEBRUIKER GIDS VOOR DE GEBRUIKER Aangekoppelde Afstandsbediening MWR-TH00 MWR-TH01 Airconditioner Ne DB98-26319A(1) Veiligheidsvoorschriften Voordat u de aangekoppelde afstandsbediening gebruikt, leest u best deze

Nadere informatie