Gebruik de Sleepform gebruiksaanwijzing en haal het maximale uit uw Sleepform systeem

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gebruik de Sleepform gebruiksaanwijzing en haal het maximale uit uw Sleepform systeem"

Transcriptie

1

2

3 Gebruik de Sleepform gebruiksaanwijzing en haal het maximale uit uw Sleepform systeem

4 Leckey Sleepform is een slaapsysteem dat is ontwikkeld voor kinderen die speciale zorg nodig hebben. Het kan zowel thuis worden gebruikt als in het ziekenhuis en in zorgcentra. De vier Sleepform systemen zijn geschikt voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar voor gebruik in een kinderbed of een eenpersoonsbed. 0-1 jaar kinderbed 1-5 jaar kinderbed 1-5 jaar eenpersoonsbed 5-18 jaar eenpersoonsbed

5 Gebruiksinstructies (ouders, leerkrachten en verzorgers) Omdat uw Leckey product een medisch hulpmiddel klasse I is, adviseert Leckey ouders, leerkrachten en verzorgers die dit hulpmiddel gebruiken, zich door een technisch deskundige persoon te laten informeren over de veiligheidsvoorschriften uit deze gebruiksaanwijzing. Daarnaast adviseert Leckey een lijst te maken van alle personen die zijn geïnstrueerd in het correcte gebruik van het product. Producthistorie Uw Leckey product is een medisch hulpmiddel klasse I en mag als zodanig alleen worden voorgeschreven, geïnstalleerd en voor hergebruik worden vrijgegeven door een technisch deskundige persoon die is geïnstrueerd in het gebruik van het product. Leckey adviseert alle bijzonderheden over de installatie, controles voor hergebruik en jaarlijkse productinspecties schriftelijk vast te leggen. Veiligheidsvoorschriften 1. Lees de gehele gebruiksaanwijzing door voordat u het product gaat gebruiken. 2. Maak voordat u het Sleepform systeem aan een klant verstrekt, altijd eerst een grondige risicoanalyse. 5. Gebruik uw product uitsluitend met door Leckey gekeurde onderdelen. Verander nooit iets aan het product. Wanneer u dit toch doet, kan dat risico's voor de gebruiker of diens verzorger met zich meebrengen en komt de garantie op het product te vervallen. 6. Indien u ook maar enigszins twijfelt aan de veiligheid van uw Leckey product of bepaalde onderdelen niet of niet goed meer functioneren, staak het gebruik van het product dan onmiddellijk en neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice of met uw dealer. 7. Leckey producten voldoen aan de veiligheidsvoorschriften van EN en de Medical Devices Regulations Reinig het product regelmatig volgens de reinigingsinstructies in dit document. Gebruik hiervoor geen schuurmiddelen. Controleer de staat van onderhoud van het product regelmatig, zodat u zeker weet dat het volledig in orde is. 9. Het product is ontwikkeld voor gebruik binnenshuis en moet wanneer het niet wordt gebruikt, worden bewaard op een droge plaats waar de temperatuur niet te sterk varieert. Bij een temperatuur tussen +5 C en en +40 C is een veilig gebruik van het product gewaarborgd. 3. Leg de Airflow matras altijd over de Sleepform matras, omdat het pvc-materiaal niet ademt en daarom verstikkingsgevaar voor de gebruiker zou kunnen opleveren. 4. Zorg ervoor dat de ouders en verzorgers precies op de hoogte zijn van de gevaren die bij de risicoanalyse naar voren zijn gekomen.

6 Keuze van de slaaphouding Alle beslissingen kunnen het beste worden genomen in onderling overleg tussen de ouders en de therapeut van het kind. De gezondheid en veiligheid van uw kind, zijn tolerantie van een nieuwe houding of een nieuw steunelement en de manier waarop de slaaphouding zijn 24-uurs-houdingsprogramma aanvult, zijn daarbij van primair belang. Mogelijk slaapt uw kind altijd in een houding die u ook bij gebruik van het slaapsysteem wilt handhaven. Maar het is ook mogelijk dat uw therapeut om gezondheidsredenen of op andere gronden een andere houding wil uitproberen. De veiligheid van uw kind gaat vóór alles en dient ook voorop te staan bij de keuze van de slaaphouding. Hoewel de houdingstherapie gedurende de nacht een betrekkelijk nieuwe therapievorm is, heeft deze in veel gevallen al tot aantoonbaar goede resultaten geleid. Dat geldt in het bijzonder voor het werk dat John en Liz Goldsmith op dit gebied hebben gedaan. Wel dient opgemerkt te worden dat deze therapie zich duidelijk onderscheidt van de houdingstherapie gedurende de dag. Houdingstherapie gedurende de nacht betekent eveneens dat het kind gedurende een langere tijd zonder toezicht is. Daarom is het van essentieel belang dat er zorgvuldig te werk wordt gegaan bij het bepalen of het kind geschikt is voor houdingstherapie, bij het bepalen van het exacte voorschrift voor de houding en het onderhoud van het product. Leckey adviseert een grondige risicoanalyse te maken voor iedere persoon waarvan het de bedoeling is dat deze een houdingsondersteunend systeem voor de nacht gaat gebruiken (zie BS EN ISO voor nadere informatie over het maken van een dergelijke risicoanalyse). De ouders en verzorgers dienen volledig vertrouwd te zijn met een veilig gebruik van het product en op de hoogte te zijn van de mogelijke gevaren die uit de risicoanalyse naar voren komen. Voorbereidingen voor het installeren van het slaapsysteem Sleepform functioneren allemaal op dezelfde manier en kunnen zowel worden gebruikt voor een kinderbed als voor een eenpersoonsbed.

7 Mate van ondersteuning en componentenkeuze Nadat u heeft gekozen voor een lichaamshouding, moet u bepalen welke mate van ondersteuning uw kind nodig heeft om in deze houding te kunnen blijven liggen. Voor een wiegeffect kan de Sleepform matras van Leckey precies worden afgestemd op de vorm van het lichaam van uw kind. Ook kunt u zorgen dat het kind wat ruimte heeft, zodat het na het inslapen onder invloed van de zwaartekracht in een ontspannen houding komt te liggen. U kunt dit bijvoorbeeld doen om asymmetrieën te corrigeren, die vooral optreden bij zijligging. Wanneer uw kind slechts minimale ondersteuning nodig heeft, kan mogelijk worden volstaan met de gewatteerde borst-, heup-, been- en kniebanden. Het gebruik hiervan is vooral zinvol, wanneer uw kind 's nachts wel eens van houding verandert en zelf moeilijk weer in de goede houding kan gaan liggen. Doordat deze banden elastisch zijn, geven ze het kind een zekere mate aan bewegingsvrijheid en helpen ze het in een gemakkelijke en goede houding te blijven liggen. De systemen zijn gemakkelijk te verwisselen en de componenten kunnen probleemloos worden toegevoegd en verwijderd. Kies de steunelementen zo dat het kind niet meer ondersteuning krijgt dan het nodig heeft. Een nieuwe ervaring kan een uitdaging zijn voor het kind en in een aantal van onze onderzoeken hebben we geconstateerd dat het systeem bij sommige kinderen stap voor stap in een aantal weken moest worden ingevoerd, voordat het werd geaccepteerd. Een van de ouders legde het kind iedere avond in het systeem en gebruikte de been- en kniebanden alleen, terwijl hij of zij het kind vóór het slapengaan voorlas. Na een paar weken was het kind gewend aan de steunen en viel het in slaap zonder dat de steunelementen werden weggehaald. Het is belangrijk dat u geduld heeft op dit punt, omdat uw kind zich prettig moet voelen en zich moet ontspannen om in slaap te kunnen vallen.

8 Rasterlaken Met ieder systeem wordt een rasterlaken meegeleverd. Met behulp van dit laken, dat als eerste wordt aangebracht, kunt u ervoor zorgen dat het systeem altijd op de juiste plaats in het kinder- of eenpersoonsbed komt te liggen. Wanneer u het systeem heeft geïnstalleerd, kunt u de positie van de componenten markeren op de Sleepform registratiekaart. Dit is vooral handig, wanneer u de componenten wilt verwijderen om ze te reinigen of wanneer u op reis bent. Het rasterlaken wordt met de opdruk naar boven op dezelfde manier aangebracht als een normaal hoeslaken.

9 Sleepform matras De Sleepform matras is succesvol gebleken in situaties waarin kinderen baat hebben bij eenzelfde manier van ondersteuning die een wieg hun biedt. De Sleepform matras is een modelleerbaar kussen, dat snel en gemakkelijk kan worden aangepast aan de lichaamsvormen van het kind. U kunt de vorm van de matras zo vaak veranderen als u maar wilt. De matras is luchtdicht en is gevuld met kralensnoeren die gemodelleerd kunnen worden en hun vorm ook behouden, wanneer de lucht met de meegeleverde pomp wordt verwijderd. Waarschuwing Leg de Airflow matras altijd over de Sleepform matras, omdat het pvc-materiaal niet ademt en daarom verstikkingsgevaar voor de gebruiker zou kunnen opleveren. Wanneer de matras eenmaal in model is gebracht, houdt hij zijn vorm maandenlang resp. tot u hem opnieuw aanpast.

10 Sleepform matras in model brengen Wij raden u aan om eerst eens rustig uit te proberen hoe u de Sleepform matras in model moet brengen, voordat u deze voor uw kind gaat gebruiken. Zet de matras rechtop op een tafel of een bed. Zet de pomp op het mondstuk en open het ventiel. Laat met behulp van de handpomp wat lucht ontsnappen. Hoe langzamer u aan de hendel trekt, des te rustiger dit gebeurt. U zult merken dat de matras minder flexibel wordt naarmate er meer lucht uit is verdwenen. Pomp nog wat lucht uit de matras u zult zien dat de matras zijn vorm blijft behouden. Uiteindelijk wordt de matras hard. Sluit het ventiel om de matras in vorm te houden en verwijder de pomp. Naar de ervaring heeft geleerd, is de matras gemakkelijker te vormen, wanneer er eerst wat lucht wordt uitgepompt. De kralensnoeren worden daardoor iets samengedrukt en kunnen een bepaalde vorm aannemen, wanneer u de matras rondom uw kind in model brengt.

11 Denk eraan dat u de hoeveelheid lucht in de matras altijd weer kunt vergroten om hem flexibeler en gemakkelijker vormbaar te maken. Sluit hiervoor het ventiel, verwijder de pomp en open het ventiel weer even om weer wat lucht de matras in te laten stromen. Experimenteer hiermee tot u het modelleren van de matras goed onder controle heeft. Wanneer alle lucht is verwijderd, is de matras stijf en zijn de kralensnoeren aan de buitenkant duidelijk zichtbaar. Wij adviseren u de Sleepform matras dagelijks te controleren en er wanneer u hem te zacht vindt, wat lucht uit te laten ontsnappen. Sleepform matras op het bed leggen Leg de Sleepform matras op de gewenste plaats op het bed. De matras heeft een U-vorm en is aan de ene kant gevuld met kralensnoeren, zodat hij gemakkelijker gepositioneerd kan worden. Het ventiel zit aan dezelfde kant als de kralensnoeren. Leg de matras zo neer, dat het dunne gedeelte zich in het midden bevindt. Wanneer u een abductiekussen wilt gebruiken, leg de matras dan neer met het ventiel aan de onderkant. Wanneer u de matras vooral wilt gebruiken om het hoofd te ondersteunen, leg hem dan neer met het ventiel aan de bovenkant.

12 Airflow matras De Sleepform matras wordt altijd gebruikt in combinatie met de Airflow matras. De reden hiervan is, dat de Sleepform matras als stevige ondergrond fungeert en daarom luchtdicht is, waardoor hij verstikkingsgevaar voor de gebruiker zou kunnen opleveren. De Airflow matras heeft een open celstructuur die ervoor zorgt dat de gebruiker er prettig op ligt, een vrije luchtcirculatie mogelijk maakt en ophoping van warmte en drukplekken voorkomt. Bepaal welke andere steunelementen u wilt uitproberen. Breng afhankelijk van de te gebruiken elementen op de plaatsen waar de borst, de heupen, de benen en de knieën van het kind ongeveer komen te liggen, de bevestigingsriemen onder de bedmatras aan. Doe dit zo dat de gespen waaraan de steunelementen worden vastgemaakt, gemakkelijk bereikbaar zijn. Leg de Airflow matras op de Sleepform matras op het bed.

13 Gebruik van de Sleepform matras Wanneer u het rasterlaken, de Sleepform matras en eventueel de bevestigingsgordels op hun plaats heeft gebracht, kunt u uw kind op het bed leggen. Laat de Airflow matras nog even weg. Op basis van uw ervaringen met het uitproberen van de Sleepform matras kunt u besluiten eerst wat lucht te laten ontsnappen en de matras losjes in model te brengen, voordat u het kind erop legt. Wanneer u de gewatteerde steunelementen wilt gebruiken, maak deze dan vast aan de gespen van de bevestigingsbanden. Op de plaatsen waar u deze elementen aanbrengt, wordt de Sleepform matras iets ingedrukt en zo alvast naar die elementen gevormd. Leg uw kind in de houding waarin u wilt dat het in slaap valt, in bed. Neem hiervoor rustig de tijd. Wanneer het kind niet aan de betreffende houding gewend is, kan het even duren voordat het zich in die houding kan ontspannen. Breng de Sleepform matras alvast een beetje in model door deze op de gewenste plekken in te drukken. Zo kunt u ervoor zorgen dat het kind gemakkelijk komt te liggen of dat de matras zijn houding corrigeert.

14 Laat nog meer lucht uit de matras ontsnappen. Breng nu de zijkanten in model. Sluit het ventiel en verwijder de pomp, zodra de matras de gewenste vorm heeft resp. de gewenste steun geeft. Haal het kind vervolgens van de matras af. U kunt de matras nu in model brengen en er eventueel wat holtes in maken, waarin het kind zich ontspannen kan laten wegzakken. Open hiervoor het ventiel gedurende vijf seconden en laat wat lucht in de Sleepform matras terugstromen. U kunt nu op bepaalde plaatsen holtes vormen om voor extra comfort op mogelijke drukpunten te zorgen of als hulpmiddel te dienen om passieve correctie tijdens de slaap te vergemakkelijken. Daardoor is er ook wat meer ruimte beschikbaar voor de Airflow matras. Leg de Airflow matras over de Sleepform matras en druk hem daarbij in de holtes. Span een normaal laken over de Sleepform matras en de Airflow matras. Afhankelijk van de gebruikte componenten heeft u voor een eenpersoonsbed mogelijk een tweepersoons hoeslaken nodig en voor een kinderbed een eenpersoons hoeslaken. Leg uw kind weer op het bed. Controleer of de Sleepform matras niet te strak om het kind heen zit. Open anders het ventiel en laat weer wat lucht in de matras stromen. Vergeet nooit de lucht weer te laten ontsnappen, zodra de matras de gewenste vorm heeft. Sluit daarna het ventiel en verwijder de pomp. Wanneer u tevreden bent over de vorm van de matras, sluit u de pomp weer aan, opent u het ventiel en laat u de resterende lucht ontsnappen, zodat de matras weer stijf wordt. Daarna sluit u het ventiel en verwijdert u de pomp.

15 Gebruik van de gewatteerde steunelementen U kunt de gewatteerde borst- en heupbanden in twee verschillende richtingen gebruiken. Wanneer u ze met de elastische riem boven bevestigt, geven ze meer steun en wanneer u ze met de andere kant boven bevestigt, geven ze meer bewegingsvrijheid. U kunt de steunelementen op ieder gewenst moment omdraaien en andersom bevestigen. Sla de borst- en heupbanden stevig om uw kind heen. Ze zijn gevuld met hetzelfde polyestermateriaal als de Airflow matras. Dit zachte materiaal zorgt ervoor dat zich geen warmte ophoopt. Met de riemen, die u vastmaakt aan de gespen van de bevestigingsriemen, kunt u de bewegingsvrijheid van uw kind regelen. De gewatteerde been- en kniebanden kunt u net als de gewatteerde borst- en heupbanden zo bevestigen, dat ze precies zoveel steun en bewegingsvrijheid geven als nodig is. Stel de breedte van de banden zo in, dat uw kind met zijn benen in een comfortabele houding komt te liggen. Om zeker te kunnen zijn van een goede houdingsondersteuning kunt u desgewenst ook meer dan één set van de verschillende banden gebruiken. Waarschuwing Maak de riemen altijd stevig vast, zodat ze geen risico's voor de gebruiker met zich meebrengen. Controleer of uit de eerder uitgevoerde risicoanalyse is gebleken dat de betreffende steunelementen geschikt zijn voor uw kind.

16 Gebruik van de knierol Knierollen zijn zowel voor de maten 1 en 2 als voor de maten 3 en 4 van het systeem verkrijgbaar in twee maten. Ze kunnen onder de knieën van het kind worden gelegd, zodat de knieën gebogen blijven. U kunt de rollen naar keuze op of onder de Airflow matras leggen. Gebruik van het Airflow kniekussen Wanneer uw kind op zijn zij slaapt, kunt u het Airflow kniekussen tussen zijn benen leggen, zodat de benen in een comfortabele en symmetrische houding komen te liggen. Het Airflow kniekussen is gevuld met hetzelfde speciale vezelmateriaal als de Airflow matras.

17 Nuttige informatie vastleggen Geef op de meegeleverde Sleepform registratiekaart aan hoe de verschillende steunelementen gepositioneerd moeten worden. U vindt een exemplaar van deze kaart in het instructiepakket. Wij adviseren u voor het dagelijkse gebruik een hoeslaken over het slaapsysteem aan te brengen. Verdere nuttige informatie kunt u vastleggen in het Sleepform slaapdagboek. Hierin kunt u de slaapgewoontes van uw kind gedurende de eerste maanden noteren, zodat u uw therapeut hierover kunt informeren. Ook kunt u het dagboek gebruiken om veranderingen in de slaaphouding van uw kind bij te houden. U vindt een exemplaar van dit dagboek in het instructiepakket. Gebruik van het temperatuurregulerende laken Het temperatuurregulerende laken is gemaakt van een technisch nieuwe stof die is ontwikkeld om de lichaamstemperatuur te helpen reguleren. De unieke wascellen absorberen niet alleen warmte, maar slaan de geabsorbeerde warmte ook op en verwarmen het lichaam, wanneer dit afkoelt. Leg het temperatuurregulerende laken eenvoudigweg over het beddenlaken dat over de Airflow matras is aangebracht. Bij gebruik van een incontinentieonderlegger kunt u het temperatuurregulerende laken het beste onder de onderlegger leggen om te voorkomen dat het laken vuil wordt. Informatie over reiniging en dagelijks onderhoud Wasvoorschrift Been-/kniebanden, borst-/heupbanden Deze componenten kunnen in hun geheel op 40 C in de wasmachine worden gewassen. Airflow kussen, Airflow matras, knierollen Om de overtrekken te verwijderen, opent u de ritssluiting. De binnenhoes kan eveneens worden verwijderd. De overtrekken en hoezen kunnen op 40 C worden gewassen. Het speciale vezelmateriaal kan onder de kraan of met de douchekop worden afgespoeld. Laat het daarna aan de lucht drogen. Het vezelmateriaal droogt zeer snel. Extra resp. vervangende overtrekken en hoezen zijn leverbaar. Sleepform matras Neem de matras af met zeep en warm water. Laat de matras goed drogen voordat u hem opbergt. Wanneer de matras gedesinfecteerd moet worden, behandel hem dan in zijn geheel met een 70% alcoholoplossing of het desinfectiemiddel Lysetol AF. Wanneer uw kind af en toe in bed plast, adviseren wij u een waterdicht en ademend onderlaken te gebruiken. Temperatuurregulerend laken Het temperatuurregulerende laken kan op 60 C in de machine worden gewassen.

18 Dagelijkse controles (ouders, leerkrachten en verzorgers) Om er zeker van te kunnen zijn dat het slaapsysteem veilig gebruikt kan worden, raden wij u aan het dagelijks aan een visuele inspectie te onderwerpen. Dit kan worden gedaan door de therapeut, de ouders of de verzorgers. Wat er hierbij precies moet worden gecontroleerd, wordt hieronder beschreven. 1. Controleer of het product schoon is en of er geen vlekken op zitten. 2. Controleer of alle stoffen en geweven onderdelen, klittenbandsluitingen en kunststof gespen in orde zijn en of ze geen sporen van slijtage vertonen of gerafeld zijn. 3. Controleer of de Sleepform matras luchtdicht is door de lucht eruit te laten ontsnappen en dan te kijken of de matras zijn vorm behoudt nadat het ventiel gesloten is. 4. Controleer de Sleepform matras op krassen en andere beschadigingen. Dicht eventuele gaten af met de stof die speciaal daarvoor met het product is meegeleverd. U kunt eventuele gaten vinden door middel van een visuele controle of door het oppervlak van de matras te bestrijken met een zeepoplossing en de matras dan te controleren op luchtbellen. Wanneer u een gat ontdekt, maak de betreffende plek dan schoon en laat het materiaal drogen. Kies een passend stukje stof uit om de matras te repareren en bestrijk zowel deze stof als de te repareren plek van de matras met lijm. Laat de lijm twee minuten intrekken en druk het stukje stof dan op het gat. Zorg ervoor dat er geen lucht onder het stukje stof achterblijft. Na 24 uur is de lijm volledig uitgehard. DOMPEL DE SLEEPFORM MATRAS NOOIT HELEMAAL ONDER WATER. Jaarlijkse inspectie (therapeut, technicus, Leckey productadviseur, dealer) Leckey adviseert voor alle producten om deze minimaal eens per jaar en telkens voor hergebruik zorgvuldig te inspecteren. Deze inspectie moet worden verricht door een technisch deskundige persoon die is geïnstrueerd in het gebruik van het product, en dient in ieder geval de volgende controles te omvatten. 1. Controleer of het product schoon is en of er geen vlekken op zitten. 2. Controleer of alle stoffen en geweven onderdelen, klittenbandsluitingen en kunststof gespen in orde zijn en of ze geen sporen van slijtage vertonen of gerafeld zijn. 3. Controleer of alle gespen goed gesloten kunnen worden. 4. Controleer of de Sleepform matras luchtdicht is door de lucht eruit te laten ontsnappen en dan te kijken of de matras zijn vorm behoudt nadat het ventiel gesloten is. 5. Controleer of het ventiel van de Sleepform matras goed functioneert. 6. Controleer de Sleepform matras op krassen en andere beschadigingen. Dicht eventuele gaten af met de stof die speciaal daarvoor met het product is meegeleverd. U kunt eventuele gaten vinden door middel van een visuele controle of door het oppervlak van de matras te bestrijken met een zeepoplossing en de matras dan te controleren op luchtbellen. Wanneer u een gat ontdekt, maak de betreffende plek dan schoon en laat het materiaal drogen. Kies een passend stukje stof uit om de matras te repareren en bestrijk zowel deze stof als de te repareren plek van de matras met lijm. Laat de lijm twee minuten intrekken en druk het stukje stof dan op het gat. Zorg ervoor dat er geen lucht onder het stukje stof achterblijft. Na 24 uur is de lijm volledig uitgehard. DOMPEL DE SLEEPFORM MATRAS NOOIT HELEMAAL ONDER WATER. 7. Controleer of de Airflow matras intact is en of het kussen gelijkmatig en vlak is en niet in de overtrek is verschoven.

19 Hergebruik van Leckey producten De meeste Leckey producten worden geselecteerd en besteld op basis van de behoeften van de individuele gebruiker. Voordat een product wordt vrijgegeven voor hergebruik, adviseren wij de therapeut die het product voorschrijft, te controleren of dit geschikt is voor de nieuwe gebruiker en of het niet is gemodificeerd of uitgerust met speciale hulpstukken. Daarnaast dient het product voordat het wordt vrijgegeven voor hergebruik, een zorgvuldige technische inspectie te ondergaan. Deze moet worden uitgevoerd door een technisch deskundige persoon die is geïnstrueerd in het gebruik en het onderhoud van het product. Controleer of het product zorgvuldig is gereinigd volgens de reinigings- en onderhoudsinstructies uit deze gebruiksaanwijzing. Periodiek onderhoud Periodieke onderhoudswerkzaamheden aan Leckey producten mogen uitsluitend worden verricht door technisch deskundige personen die zijn geïnstrueerd in het gebruik van de betreffende producten. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland kunt u contact opnemen met het Leckey Service Centre, tel.nr (Verenigd Koninkrijk) of (Ierland). Wanneer u vragen heeft over het periodieke onderhoud, helpt onze klantenservice u graag verder. In andere landen kunt u met vragen over het periodieke onderhoud terecht bij de internationale Leckey dealers, die u eveneens graag van dienst zijn. Nadere informatie over Leckey dealers kunt u vinden op onze website www. leckey.com. Zorg ervoor dat er een kopie van deze gebruiksaanwijzing wordt meegeleverd. Een kopie kan worden gedownload van onze website www. leckey.com. Leckey adviseert alle bevindingen van de productcontroles tijdens het hergebruik schriftelijk vast te leggen. Indien u ook maar enigszins twijfelt aan de veiligheid van uw Leckey product of bepaalde onderdelen niet of niet goed meer functioneren, staak het gebruik van het product dan onmiddellijk en neem zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice of met uw dealer.

20 Technische gegevens Product- en accessoirecodes Sleepform set maat Sleepform set maat Sleepform set maat Sleepform set maat (inhoud: Sleepform matras, borst-/heupband, been-/kniebanden, twee rasterlakens en Airflow matras) Testset voor therapeuten (maat 1 en 2) (inhoud: borst-/heupbanden, been-/kniebanden, Airflow kniekussen, kleine en grote knierollen, Airflow matras, twee rasterlakens voor een kinderbed, Sleepform matras) Testset voor therapeuten (maat 3 en 4) (inhoud: borst-/heupbanden, been-/kniebanden, Airflow kniekussen, kleine en grote knierollen, Airflow matras, twee rasterlakens voor een eenpersoonsbed, Sleepform matras) Testset voor therapeuten (maat 1 t/m 4) (inhoud: borst-/heupbanden, been-/kniebanden en Airflow kniekussens in alle maten, kleine en grote knierollen, Airflow matras, twee rasterlakens voor een kinderbed, twee rasterlakens voor een eenpersoonsbed, Sleepform matras. De bovenstaande componenten worden geleverd in een speciale Sleepform tas.)

21 Product- en accessoirecodes Borst-/heupbanden Been-/kniebanden Borst-/heupbanden Been-/kniebanden Airflow kniekussen Knierol groot Knierol klein Airflow matras Bevestigingsgordel voor kinderbed Hoeslakens voor kinderbed (2 stuks) Borst-/heupbanden Been-/kniebanden Airflow kniekussen Knierol groot Knierol klein Airflow matras Bevestigingsriem voor eenpersoonsbed Hoeslakens voor eenpersoonsbed (2 stuks) Borst-/heupbanden Been-/kniebanden Sleepform matras (inhoud: matras, pomp en Sleepform tas) Sleepform pomp NTL20 Sleepform tas Temperatuurregulerend laken maat 1 en Temperatuurregulerend laken maat 3 en Waterdichte matrashoes NTL27

22 Maten en technische gegevens Afmetingen van het product Component Maat Afmetingen in mm (inch) Sleepform matras universeel 950 x 950 mm (37.25 x ) Airflow matras 1 & X 1180 X 15mm(3775 X 46.5 X 0.6 ) 3 & X 330 X 60mm (9 X 13 X 2.4 ) Airflow kniekussen 1 & X 650 X 60mm (17.7 X 25.6 X 2.4 ) 3 & X 50 X 500mm (5.5 X 2 X 19.7 ) Knierol 1 & 2 small 140 X 50 X 500mm (5.5 X 2 X 19.7 ) 1 & 2 large 140 X 100 X 500mm (5.5 X 2 X 19.7 ) 3 & 4 small 195 X 75 X 900mm (7.7 X 3 X 35.4 ) large Gevoerde borst- en heupbanden Min. max. (mm) Min. max. (inch) 1 Breedte Omtrek Breedte Omtrek Breedte Omtrek Breedte Omtrek Gewatteerde been- en kniebanden Min. max. (mm) Min. max. (inch) 1 Omtrek Omtrek Omtrek Omtrek Bevestigingsriemen 1 & mm (24.8 ) riemlengte 3 & mm (40.2 ) riemlengte Temperatuurregulerend laken 1 & X 1220mm (32.4 X 48.8 ) 3 & X 2000mm (40 X 80 ) Waterdichte matrashoes universeel 860 X 760mm (34 X 30 )

23 Technische gegevens Medical Devices Regulations 2002 Component Voldoet aan Sleepform matras BS-EN en 2; 1994 BS EN 597-1:1995 BS EN 597-2:1995 BS 7177:1996 voldoet aan de eisen van NHS Firecode Document HTM 87 Knierollen BS EN ISO :1999 punt (kussens/nekrollen) Airflow matras BS EN 597-1:1995 Airflow kniekussen Binnenhoes BS 7175:1989:deel 3, ontstekingsbronnen 0,1,5 100% dampdoorlatend Latexvrij Overtrek (100% geborsteld katoen) Schuimstof Knierol Vezelmateriaal Airflow matras Airflow kniekussen Been-/kniebanden Borst-/heupbanden Max. lichaamsgewicht Airflow matras maat 1 en 2 Airflow matras maat 3 en 4 Reiniging Productgarantie Levensduur 100% dampdoorlatend Latexvrij Alle schuimstoffen zijn van het type CMHR (Combustion Modified High Resilience) en voldoen aan de eisen van BS 5852, deel 2, ontstekingsbron 5 en CAA Spec 8 Issue 2 Part 2.2b CAA Spec 8 Issue 2 Part 2.2b schuimstof klasse V (BS 3379). Inherent geringe vlamreactie Schedule 2 Part 1 The Furniture and Furnishings (Fire) (Safety) Regulations 1988 (based on BS 5852:1982 Part 2) Prestatie-eisen voor Airflow - BS 6595: 1985 : Clause 3.3 BS 4578: 1970 (91) 19 kg (42 lbs) 76 kg (167.2 lbs) Er gelden geen beperkingen voor het aantal keren dat het product gereinigd kan worden 2 jaar gewoonlijk meer dan 5 jaar Etikettering > CE-markering voor medische hulpmiddelen klasse 1 (MDD 93/42 EEC) > Productiejaar > Naam van de fabrikant > Samenstelling van het materiaal > Onderhoudsinstructies

24 Leckey Kilwee Business Park Dunmurry BT17 OHD Northern Ireland United Kingdom T: F: E: W: LS G629=FR-01-xxxx

Regina Plus 40T. Regina Plus 90T V1/0814

Regina Plus 40T. Regina Plus 90T V1/0814 Regina Plus 40T Regina Plus 90T A190146 A190196 V1/0814 A190146 420 Ø 220 A190196 312 Ø 270 460 360 1 2 3 9 4 8 7 5 6 10 13 11 12 NL/B NEDERLANDS Vertaling van de originele gebruiksaanwijzing Lees voor

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. Duet junior V 2012.1

Gebruikshandleiding. Duet junior V 2012.1 Gebruikshandleiding Duet junior V 2012.1 2 Garantie Blz. 5 Algemene informatie Blz. 6 7 Ingebruikname Blz. 8 13 Gebruik Blz. 14 20 Onderhoud Blz. 22-24 Storingen Blz. 25 Technische Specificaties Blz. 26

Nadere informatie

HD7858, HD7857, HD7856, HD7855 Gebruiksaanwijzing

HD7858, HD7857, HD7856, HD7855 Gebruiksaanwijzing HD7858, HD7857, HD7856, HD7855 Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1 Introductie 57 1.1 SENSEO koffiemachine 57 2 Algemene beschrijving 58 3 Belangrijk 58 3.1 Naleving van richtlijnen 59 4 De machine doorspoelen

Nadere informatie

HD7872, HD7870 Gebruiksaanwijzing

HD7872, HD7870 Gebruiksaanwijzing HD7872, HD7870 Gebruiksaanwijzing For more support go to: www.philips.com/senseo-twist/support Inhoudsopgave 1 Inleiding 75 2 Algemene beschrijving 75 3 Belangrijk 76 4 De machine doorspoelen vóór het

Nadere informatie

Bediening. Inbouwkoffieautomaten CVA 5060 CVA 5068. nl-nl. Lees beslist de gebruiksaanwijzing

Bediening. Inbouwkoffieautomaten CVA 5060 CVA 5068. nl-nl. Lees beslist de gebruiksaanwijzing Bediening Inbouwkoffieautomaten CVA 5060 CVA 5068 Lees beslist de gebruiksaanwijzing nl-nl voordat u uw apparaat plaatst, installeert en in gebruik neemt. Dat is veiliger voor uzelf en u voorkomt onnodige

Nadere informatie

Aanvulling EHBO en verpleegtechnische vaardigheden

Aanvulling EHBO en verpleegtechnische vaardigheden DC 50 Aanvulling EHBO en verpleegtechnische vaardigheden 1.1 Inleiding Deze tekst is een aanvulling op het boek Maatschappelijke zorg; saw 3. De aanvulling gaat over EHBO en verpleegtechnische vaardigheden.

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING NL -B Inleiding Gefeliciteerd met de aankoop van uw nieuwe rolstoel! Alle rolstoelen uit de Handicare-serie onderscheiden zich door hun kwaliteit en functionaliteit. We zijn buitengewoon

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Vista Instant

Gebruikshandleiding Vista Instant GH-QBG-NL-00 Gebruikshandleiding Vista Instant Uw dealer: Voorwoord Lees deze gebruikershandleiding aandachtig. Bewaar hem zorgvuldig op een voor alle gebruikers bereikbare plaats. Deze gebruikershandleiding

Nadere informatie

KOOPHULP Matrassen. Dekbedden, kussens en matrasbeschermers

KOOPHULP Matrassen. Dekbedden, kussens en matrasbeschermers KOOPHULP Matrassen Dekbedden, kussens en matrasbeschermers 2016 Mogelijk zijn niet alle (hier getoonde) producten verkrijgbaar in het woonwarenhuis. Spreek een medewerker aan of kijk op IKEA.be voor meer

Nadere informatie

HoofdkussenKrant Uw hoofdkussen is erg belangrijk voor een goede nachtrust!

HoofdkussenKrant Uw hoofdkussen is erg belangrijk voor een goede nachtrust! Ban allergische reacties uit de slaapkamer Vezeltechnologie voor hoofdkussens Gezond slapen met natuurlijke grondstoffen Rust in je actieve leven Alle vulmaterialen op een rij 2 3 5 7 4 Hoofdkussens voor

Nadere informatie

[Year] Obstructief SlaapApneu Syndroom. Informatie voor SlaapApneu Patiënten. Te downloaden: www.mst.nl/slaapcentrum

[Year] Obstructief SlaapApneu Syndroom. Informatie voor SlaapApneu Patiënten. Te downloaden: www.mst.nl/slaapcentrum Medisch Spectrum Twente Slaapcentrum Oldenzaal Informatie voor SlaapApneu Patiënten [Year] Obstructief SlaapApneu Syndroom Te downloaden: www.mst.nl/slaapcentrum Lisette [Type the company name] [Pick the

Nadere informatie

Type HD8751 GEBRUIKSAANWIJZING

Type HD8751 GEBRUIKSAANWIJZING Registreer uw product en krijg ondersteuning op www.philips.com/welcome 07 Nederlands Type HD8751 GEBRUIKSAANWIJZING 07 NL LEES DEZE GEBRUIKSAANWIJZING AANDACHTIG ALVORENS DE MACHINE TE GEBRUIKEN. 2 NEDERLANDS

Nadere informatie

Summit. www.aquaglide.net

Summit. www.aquaglide.net Summit EXPRESS Handleiding betreft de volgende producten Summit Express Inhoud: Stop! Lees deze handleiding zorgvuldig door voor u het product in gebruik neemt! Maximum Maximale aanbevolen aantal gewichtsbelasting

Nadere informatie

Defibtech LIFELINE Semi-Automatische Externe Defibrillator

Defibtech LIFELINE Semi-Automatische Externe Defibrillator Defibtech LIFELINE Semi-Automatische Externe Defibrillator Gebruikershandleiding AHA /ERC 2010 ELECTRONIC DISTRIBUTION Belangrijk! Defibtech is niet aansprakelijk voor fouten in de inhoud van dit materiaal,

Nadere informatie

HEARTSTART DEFIBRILLATOR GEBRUIKSAANWIJZING M5066A. Editie 4

HEARTSTART DEFIBRILLATOR GEBRUIKSAANWIJZING M5066A. Editie 4 HEARTSTART DEFIBRILLATOR GEBRUIKSAANWIJZING M5066A Editie 4 vooraanzicht A bovenkant achteraanzicht bovenkant B K C L J 55+ lbs / 25+ kg D I I F E H G HeartStart defibrillator M5066A A HANDVAT OP ELEKTRODE-

Nadere informatie

H.313118.1014. Borstvoeding Het beste voor uw baby

H.313118.1014. Borstvoeding Het beste voor uw baby H.313118.1014 Borstvoeding Het beste voor uw baby Voorwoord Dit voorlichtingsboekje wordt u aangeboden door het Röpcke- Zweers ziekenhuis. Ons ziekenhuis is een gecertificeerde instelling, dat wil zeggen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing ademautomaten

Gebruiksaanwijzing ademautomaten Gebruiksaanwijzing ademautomaten Gebruiksaanwijzing ademautomaten Copyright Deze handleiding is auteursrechtelijk beschermd. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING NL -B Inleiding Gefeliciteerd met de keuze van uw nieuwe rolstoel Kwaliteit en functionaliteit zijn sleutelbegrippen bij alle rolstoelen van Handicare. De Exigo 10 wordt geproduceerd

Nadere informatie

Gebruiks- en montagehandleiding

Gebruiks- en montagehandleiding Gebruiks- en montagehandleiding Inbouwkoffieautomaat CVA 6405 Lees beslist de gebruiksaanwijzing nl-nl voordat u uw apparaat plaatst, installeert en in gebruik neemt. Dat is veiliger voor uzelf en u voorkomt

Nadere informatie

Jouw bevalling: Hoe bereid je je voor?

Jouw bevalling: Hoe bereid je je voor? Jouw bevalling: Hoe bereid je je voor? Een bevalling is niet niks. Sterker: bevallen is erg spannend. Vooral als het je eerste kindje is. Maar ook bij een tweede of volgende kindje weet je natuurlijk nooit

Nadere informatie

MS 16A Spuitpomp MS 26 Spuitpomp

MS 16A Spuitpomp MS 26 Spuitpomp MS 16A Spuitpomp MS 26 Spuitpomp Gebruiksaanwijzing 0473 Zorg ervoor dat de gebruiksaanwijzing gegeven wordt aan de persoon die verantwoordelijk is voor het gebruik van de spuitpomp. Uitgegeven door SIMS

Nadere informatie

Jouw bevalling: Hoe ga je om met pijn?

Jouw bevalling: Hoe ga je om met pijn? Jouw bevalling: Hoe ga je om met pijn? Nu je zwanger bent, ga je je misschien een paar dingen afvragen. Bijvoorbeeld over pijn bij de bevalling. Hoe erg zal die zijn? Wat als je er niet tegen kunt? Kun

Nadere informatie

Type HD8750 GEBRUIKSAANWIJZING

Type HD8750 GEBRUIKSAANWIJZING Registreer uw product en krijg ondersteuning op www.philips.com/welcome 07 Nederlands Type HD8750 GEBRUIKSAANWIJZING 07 NL LEES DEZE GEBRUIKSAANWIJZING AANDACHTIG ALVORENS DE MACHINE TE GEBRUIKEN 2 NEDERLANDS

Nadere informatie

Sondevoeding via een voedingsstoma

Sondevoeding via een voedingsstoma 1/8 Interne Geneeskunde Sondevoeding via een voedingsstoma Inleiding In Nederland krijgen veel mensen tijdelijk of permanent sondevoeding via een voedingsstoma. Vaak gaat het om mensen die door hun ziekte

Nadere informatie

Gebruikers en Installatie Handleiding. Patio verwarming PH-4 en PH-8

Gebruikers en Installatie Handleiding. Patio verwarming PH-4 en PH-8 Gebruikers en Installatie Handleiding Patio verwarming PH-4 en PH-8 Beugelmontage voor ronde en vierkante parasols met 8 baleinen Kettingmontage voor pagodetenten en andere constructies NL BE PH-8 SR25

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING & MONTAGEHANDLEIDING

GEBRUIKSAANWIJZING & MONTAGEHANDLEIDING GEBRUIKSAANWIJZING & MONTAGEHANDLEIDING BQ400BE 1 INHOUD 1. MONTAGEHANDLEIDING................................................ 5 A. LIJST MET BEVESTIGINGSMATERIALEN........................................

Nadere informatie

MODEL S GEBRUIKERSHANDLEIDING

MODEL S GEBRUIKERSHANDLEIDING MODEL S GEBRUIKERSHANDLEIDING TOEPASSING DOCUMENT Dit document beschrijft de belangrijkste kenmerken ten tijde van het drukken van de: MODEL S SOFTWARE-versie: 5,0 Kenmerken van latere software-versies

Nadere informatie

De punten die in de zes werkbladen een voor een aan de orde komen zijn:

De punten die in de zes werkbladen een voor een aan de orde komen zijn: in zes stappen voorblad Voorblad 1 Inleiding Bij vrijwilligersbeleid gaat het er om op een meer doordachte en planmatige manier aandacht te geven aan de mensen die het werk doen in de vereniging. De werkbladen

Nadere informatie

INFORMATIE. Sondevoeding 2 INFORMATIEBOEKJE SONDEVOEDING

INFORMATIE. Sondevoeding 2 INFORMATIEBOEKJE SONDEVOEDING INFORMATIE Sondevoeding 2 INFORMATIEBOEKJE SONDEVOEDING Inleiding In opdracht van uw behandelend arts of diëtist heeft Tefa een voedingspomp en/ of materialen beschikbaar gesteld voor het toedienen van

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Voorwoord Kinderopvang en BSO Kids&Zoo biedt opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Ons pedagogisch beleidsplan is een weergave van de manier waarop Kids&Zoo het pedagogisch beleid

Nadere informatie